موضوعات
آخرین مطالب ارسالی
پربازدید ترین مطالب سایت
فواید و خواص موز در طب سنتی
موز نام میوه و گیاهی است که بومی مناطق حارهای جنوب شرق آسیا، شبه جزایر مالزی و استرالیا می باشد. موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان کشت می شده است؛ در سال ۱۴۸۲ پرتغالی ها موز را در سواحل گینه پیدا کرده و به جزائر قناری بردند و سپس به وسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریکا برده شد؛ این گیاه امروزه در تمام مناطق گرمسیری که از رطوبت مطلوبی برخوردار باشند کاشت میشود.
از آنجائی که گیاه موز تا حدودی بلند و مستقیم و محکم میباشد، به اشتباه به آن درخت میگویند، در حالی که واقعیت آن است که موز گیاهی است علفی و شبیه درختچه است و اجزای این گیاه فقط شاخههایی هستند که پس از دادن میوه خشک شده و از بین میروند. این شاخهها به بلندی دو تا هشت متر میتوانند برسند و برگهای آن نیز تا سه و نیم متر می رسد. گل های این گیاه مجتمع و بصورت سنبله بوده و میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن به رنگ زرد در می آید؛ میوه موز به صورت خوشه در انتهای ساقه تشکیل میشود.
خواص موز , بهترین خواص موز , جدیدترین خواص موز , عکس موز
خواص موز – درخت موز
دلیل کاشت گیاه موز، میوه آن و همچنین تولید فیبر و نیز زیبایی می باشد. کشورهای هند، چین، اوگاندا، فیلیپین و اکوادور به ترتیب بزرگترین تولیدکنندگان و کشورهای اکوادور، کاستاریکا، کلمبیا و فیلیپین بزرگترین صادرکنندگان موز در جهان هستند. موز را هنگامی که هنوز سبز است از درخت چیده و به مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند. این گیاه انواع مختلف داشته و یک نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است که مزه شیرینی دارد . در کشورهای استوایی معمولا موز را می پزند و همراه با برنج و لوبیا می خورند در کشورهای آمریکای لاتین موز را ورقه ورقه کرده و در آفتاب خشک می کنند. هنگامی که موز انتخاب می کنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لکه های سیاه وجود داشته باشد و این نشانه موز رسیده است . موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است . کمتر کسی در دنیا پیدا می شود که خوردن موز را دوست نداشته باشد مگر اینکه این میوه حساسیتی برای او به وجود بیاورد. این میوه لذیذ که خود یک وعده غذای طبیعی به شمار می رود شامل مواد مغذی بیساری می باشد.
خواص موز برای افسردگی
مصرف موز به درمان افسردگی و بهبود خلق و خوی فرد کمک میکند. موز حاوی تریپتوفان است که این ماده در گوشت بوقلمون نیز یافت می شود که بر اساس پژوهش های انجام شده مشخص شده که این ماده در بهبود خلق وخوی و ایجاد احساس ارامش و تسکین علائم افسردگی نقش دارد، اما شاید از ما بپرسید که چگونه این عمل به وقوع می پیوندد؟ جواب ساده است تریپتوفان موجود در موز تحت تاثیر ویتامین ب قرار گرفته و باعث تبدیل آن به سروتونین میشود . و سروتونین که ازآن به هورمون شادی یاد می شود کمک زیادی در بهبود خلقو خوی فرد و ایجاد احساس ارامش می کند.
تصور می شود که میزان کم سروتونین در مغز موجب ابتلا به افسردگی می شود. این گروه همچنین متوجه شدند که عصاره پوست موز با بازسازی سلول های شبکیه، از این ناحیه در برابر آسیب ناشی از نور محافظت می کند. محققان معتقدند که مصرف پوست موز از طریق مصرف آب ناشی از جوشاندن پوست موز و یا انداختن پوست موز در آب میوه گیری و نوشیدن آب آن به کاهش افسردگی کمک می کند.
محققان ضمن توصیه مصرف روزانه یک عدد موز کامل اعلام کردند: با ادامه مصرف روزی یک عدد موز به مدت یک ماه می توان اثرات کاهش هر گونه ناراحتی ناشی از افسردگی را مشاهده کرد. محققان به افراد شاغل نیز توصیه می کنند که هر روز یک عدد موز با خود سر کار ببرند و در مواقع تنش و یا هر نوع فکر یا موضوع ناراحت کنندهای، برای مدت ۵ دقیقه استراحت کرده و یک عدد موز بخورند.
خواص موز و یبوست
مانند بسیاری دیگر از میوه ها و سبزیجات موز نیز خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت – غنی از فیبر می باشد، گنجاندن موز در سبد غذایی شما کمک می کند تااز ابتلا به یبوست جلوگیری کنید و عادات روده ای خودرا منظم کنید موز همچنین باعث بازگشت عملکرد روده ای به حالت طبیعی شده بر اساس تحقیقات انجام شده موز به دلیل داشتن فیبر فراوان می تواند به هضم غذا نیز کمک کند.
خواص موز و افزایش قدرت مغز
موزعلاوه بر داشتن ویتامین ب همچنین یک خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت – غنی از پتاسیم نیزمی باشد پتاسیم یک مایه حیاتی برای قلب، کلیه و سایر ارگانهای بدن می باشد علاوه بر اینها سلولهای مغز نیاز زیادی به پتاسیم دارندو کمبود ان می تواند به اسیب های مغزی و ایجاد مشکلات شناختی منجر شود بر اساس گذارشات منتشر شده ثابت شده است که پتاسیم در تقویت حافظه نیز نقش دارد. بر طبق آزمایش های انجام شده محققان دریافتند که مصرف ۲۰ روزه مکملهای پتاسیم سطح رادیکال های ازاد مضر را به میزان قابل توجی کاهش دهدو همچنین مانع اسیبهای اکسداتیو شود. آسیبهای اکسیداتیو باعث کاهش عملکرد مغز می شوند که پتاسیم به عنوان یک سد در مقابلاین اسیبها عمل می کند.
خواص موز : سیستم عصبی
موز عالی از پنج نوع ویتامین ب می باشد که انها شامل: تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پیریدوکسین و فولات می باشند ویتامین ب نقش حمایتی دربهبود عملکرد سیستم عصبی داشته و به بهبود عملکرد قلب و عضلات نیز کمک می کند ویتامین ب به عنوان نقش اساسی در واکنشهای بیوشیمایی در بدن نیز فعالیت میکند.
خواص موز : فشارخون بالا
گفته می شود که مصرف بالای نمک و کمبود کلسیم تاثیرات منفی بر فشارخون دارد. خیلی مهم است که میزان پتاسیم خون را در حد متعادل نگه دارید و موز یکی از بهترین منابع پتاسیم به شمار می رود. توصیه می شود که صبح ها یک عدد موز مصرف کنید تا بتوانید فشارخونتان را همیشه در بهترین وضعیت نگه دارید.
خواص موز : استرس
استرس متابولیسم بدن را بالا می برد و همین مسئله باعث پایین آمدن سطح پتاسیم در بدن می شود. با مصرف موز بخاطر محتوی بالای پتاسیمی که دارد می توانید این تعادل را ایجاد کرده و عملکرد قلبتان را طبیعی کنید. همچنین موز به حفظ تعال آب و مایعات در بدن نیز کمک می کند.
فواید میوه موز در علائم پیش از قاعدگی
موز سرشار از ویتامین B6 است که تاثیر مثبتی بر سطح گلوکز در خون دارد و گفته می شود که ویتامین B به کاهش علائم قبل از قاعدگی کمک می کند. موز درد داخل شکم و کمر را کاهش داده، اختلالات روحی و عصبی را تنظیم کرده و به حفظ آب داخل بدن کمک می کند.
خواص موز و تقویت استخوان ها
موز به رشد و تقویت سلامت استخوانهای بدن کمک میکند و این امر از دیگر اثرات وجود پتاسیم در موز است زیرا پتاسیم با افزایش از دست رفتن کلسیم بدن از طریق ادرار (که در نتیجه مصرف نمک زیاد این اتفاق میافتد)، مقابله میکند و مانع از این میشود که استخوانها به سرعت نازک شده و تحلیل بروند.
خواص موز :کلسترول بالا
گَرد موز برای پایین آوردن کلسترول مناسب است. کسانی که کلسترول خون آنها نوع LDL زیاد است بهتر است به مدت ۱۴ شب شام فقط موز بخورند.
فواید موز برای ورزشکاران
یک موز رسیده که دارای نقاط و لکه های قهوه ای زیادی است، دارای حدود ۲۳ گرم قند و ۲ گرم نشاسته است. قند آن به سرعت هضم شده و جذب دیواره روده کوچک گشته و بدین طریق وارد جریان خون می شود. بنابراین موز یک میان وعده عالی پس از انجام ورزش است، زیرا در این هنگام سوخت سریع قند در طی یک ساعت فعالیت مورد نیاز می باشد تا به عضلات امکان بازسازی ذخایر کربوهیدراتی شان (گلیکوژن) را دهد.
موز غذای خوبی برای ماهیچهها میباشد. پژوهشها نشان داده است که مصرف تنها دو عدد موز برای تأمین انرژی لازم جهت ۹۰ دقیقه فعالیت بدنی سخت، کفایت میکند و به همین دلیل است که موز میوه شماره یک ورزشکاران برتر جهان است.
خواص موز : بیماری های های گوارشی
موز برای رفع ناراحتی های معده و اسهال های مزمن مفید است.
موز تقویتکننده و آرامشدهنده معده است. موز اسید اضافی معده را به حال طبیعی درآورده و مانند یک آستر، جدار معده را پوشانده و باعث کاهش ناراحتی میگردد.
موز، سلول های پوششی سطحی معده را تقویت و مقاوم می کند و موجب می شود که سد مقاومی در برابر نفوذ عوامل زیان آور ایجاد گردد.
نظر دانشمندان این است که در موز به طور مسلم یک عامل شفابخش نیرومندی وجود دارد که برای بهبود سلول های فرسوده زخم ها و همچنین جلوگیری از التهاب معده بسیار مفید است.
موز درمانکننده زخم معده و روده میباشد.
موز برای شفای سلولهای فرسوده اولسرها و همچنین جلوگیری از گاسترین و التهاب معده بسیار مفید است.
موز حاوی پکتین (نوعی فیبر محلول) است که حرکات لولههای گوارشی را متعادل کرده و باعث بهبود یبوست میشود.
موز ملین بوده و به عنوان درمان اسهال و اسهال خونی کاربرد دارد.
در طب سنتی هند موز نارس را ایجادکننده یبوست می دانند. در واقع موز در صورتی که رسیده باشد، ملین است و در عین حال برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی مفید است و بهبود زخم های روده را تسریع می کند.
درمان زخمهای روده راسریع میکند و برای رفع بینظمی واختلال روده ها مفید میباشد.
خواص موز : بارداری و شیردهی
موز از سقط جنین جلوگیری میکند. خانمهایی که بچه سقط میکنند موز بخورند.
موز در خانمهای باردار سوزش معده و تهوع صبحگاهی را رفع میکند.
موز حاوی پتاسیم بوده و به مبارزه با خستگی در دوران بارداری و کسب سریع انرژی کمک می کند. علیرغم جستجوی فراوان برای پیدا کردن سرنخی در مورد ارتباط مصرف موز در بارداری و افزایش خطر ابتلای جنین به بیماری یرقان(زردی)، به نظر می رسد با توجه به منابع انگلیسی زبان موجود چنین چیزی صحت نداشته باشد.
البته برخی منابع مصرف موز توسط زنانی که نوزادان آنها دارای یرقان هستند را در دوران شیردهی ممنوع اعلام کرده اند.
موز به دلیل پتاسیم بالایی که دارد به بهبودی سریع در دوران نقاهت کمک شایانی میکند.
فواید موز برای کاهش وزن
به دلیل جذب سریع قند موز، این میوه دارای شاخص گلیسمی بالایی است. افرادی که تمایل به کنترل وزن دارند، نباید از موز رسیده استفاده کنند. موزهایی که به رنگ زرد هستند دارای شاخص گلیسمی متوسطی می باشند. (این شاخص نشان می دهد به ازای مقدار مشخصی از یک ماده غذایی مقدار قند خون چقدر بالا می رود و این شاخص نسبت به گلوکز که دارای شاخص گلیسمی ۱۰۰ است سنجیده می شود.)
فواید موز برای دیابت
موز نارس برای افرادی که می خواهند مقدار قند خون خود را ثابت نگه دارند، از قبیل بیماران دیابتی، مفید است. یک موزی که غالبا سبز بوده و نواحی زرد کمتری در پوست خود دارد، دارای ۲ گرم قند و ۲۳ گرم نشاسته است. نشاسته آن که تحت عنوان «نشاسته مقاوم» شناخته شده است، به خوبی در روده کوچک هضم نمی شود. این ماده از روده بزرگ عبور نموده و پس از تجزیه توسط باکتری های روده، وارد جریان خون شده و به عنوان منبع انرژی به کار می رود. این تجزیه آهسته مواد نشاسته ای در موز نارس منجر به افزایش تدریجی و آهسته مقدار قند خون می گردد. به دلیل جذب سریع قند موز، این میوه دارای شاخص گلیسمی بالایی است. موز رسیده برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود.
خواص موز : سالمندان
کمبود پتاسیم سبب افسردگی و فراموشی می شود. افراد سالمند، از این نظر بسیار آسیب پذیر هستند، زیرا تمایل به مصرف میوه و سبزی های تازه در آنها کمتر است.موز رسیده که سرشار از پتاسیم می باشد، دارای قابلیت جویدن و هضم آسانی نیز می باشد.یک موز رسیده نیاز روزانه یک فرد بزرگسال به پتاسیم را به میزان ۱۱ درصد تأمین می کند.
خواص موز : بیماریهای قلب
پتاسیم موز نه تنها از طریق کاهش فشار خون، بلکه به وسیله ممانعت از فعالیت رادیکال های آزاد مخرب و همچنین به وسیله پیشگیری از تشکیل لخته خون، به حفظ سلامتی قلب کمک می کند. دانشمندان هندی اخیرا کشف کرده اند که وجود موز نارس در خوراک موش های آزمایشگاهی مانع افزایش کلسترول بد خون (LDL) می شود. به علاوه موز سبب افزایش کلسترول خوب خون (HDL) می گردد. محققان این خاصیت را مدیون وجود مقدار زیادی الیاف گیاهی (فیبر) در موز نارس می دانند. به نظر می رسد که موزهای رسیده نیز به علت داشتن مقدار زیادی پکتین، کلسترول خون را کاهش می دهند. زیرا مقدار پکتین موجود در موز از سیب هم بیشتر است. لازم به ذکر است که پکتین نوعی فیبر محلول است که تأثیر آن در کاهش کلسترول خون به اثبات رسیده است.
موز به دلیل برخورداری از پتاسیم، سیستم گردش خون را تنظیم میکند و خطر حملات قلبی را کاهش میدهد. در واقع به دلیل وجود همین ماده حیاتی، موز برای افرادی که دارای فشار خون بالایی هستند، مناسب است. موز برای کسانی که دچار بیماری قلبی هستند یک غذای خوب است به عنوان شام یک عدد میل شود.
بیماران قلبی که هر روز آسپرین می خورند بهتر است قبل از آسپرین یک عدد موز بخورند.
فواید موز برای پوست
برای تسکین خارش بدن موز نرم را کوبیده با آب لیمو مخلوط کرده در محل خارش بمالید.
برای از بین بردن حلقههای روی گردن و از بین بردن چین و چروک گردن موز کاملاً رسیده یک عدد نصف استکان روغن بادام شیرین یک قاشق عسل اینها را خوب له نموده روی باند پهن نموده دور گردن بپیچید به مدت ۲ ساعت بگذارید بماند.
برای باز شدن رنگ چهره و از بین بردن لکههای سیاه موز را با تخم خربزه مخلوط نموده به روی لکهها بمالید.
برای التیام زخمها و جلوگیری از سوختگی پوست موز را سوزانده گرد آن را روی زخم بریزید.
قرار دادن قسمت داخلی پوست موز روی جای نیش حشرات بر پوست، خارش و سوزش آن را از بین میبرد.
موز یک ماده حفاظتکننده میباشد و اثر آن بر روی زخم بیش از هر داروهای گرانقیمتی است.
ضماد موز برای سوختگی در اثر آتش مفید و اگر بلافاصله بکار رود از تاول زدن جلوگیری میکند.
خواص موز : کودکان
همان قدر که خوردن میوه برای بزرگسالان لازم و ضروری است، در کودکان هم دریافت روزانه ۲ تا سه واحد میوه ضرورت بسیاری دارد. یکی از این میوه ها ، موز می باشد که خطر ابتلا به سرطان خون را در کودکان کاهش می دهد. کودکان موز را دوست دارند زیرا شیرینی طبیعی دارد و هرچه میوه رسیده تر باشد، شیرینی آن نیز افزایش می یابد و انرژی زیادی را برای رشد کودکان فراهم می کند. موز یکی از منابع غنی پتاسیم الکترولیت است که توسط عضلات مصرف می شود و شیمیایی خون را تنظیم می کند. همچنین برای نوزاد ویتامین A، ویتامین B، ویتامین C، کلسیم، منیزیم، آهن و روی فراهم می کند.
گفته می شود، اگر کودک در سال های اولیه زندگی اش موز، پرتقال و آب پرتقال بخورد، احتمال ابتلای او به سرطان خون در کودکی کم می شود. هم چنین فیبر موجود در موز به کاهش خطر سرطان روده بزرگ کمک می کند. به علاوه، موز رسیده حاوی پکتین، فیبر محلول است که همه چیز را از طریق دستگاه گوارش به حرکت وا می دارد و از یبوست جلوگیری می کند. البته به یاد داشته باشید که موز کال می تواند تاثیر معکوس داشته باشد و موجب یبوست شود.
اگر کودک شما دوره نقاهت خود را پس از اسهال طی می کند، موز می تواند در جایگزینی الکترولیت های از دست رفته مفید باشد. اگر همچنان این فواید برای شما کافی نیست باید بگویم که موز برای استخوان و دندان ها نیز مفید است، زیرا مصرف آن کلسیم بدن را تامین می کند. موز تسکین دهنده دستگاه گوارش است
موز برای کودکان به عنوان غذای اصلی شناخته می شود. جدا از خاصیت مقوی بودن اش، موز رسیده به آسانی قابل هضم است و راحت برای مصرف آماده می شود.
موز تسکین دهنده دستگاه گوارش نیز است. منابع بسیاری موز را به عنوان غذای اصلی کودکانی که مشکلات گوارشی دارند، توصیه می کنند. اگر چه بسیاری از والدین این را تکذیب می کنند.
اگر می خواهید موز را به عنوان غذای اصلی به کودک خود دهید، به سادگی یک موز رسیده را پوست بکنید، سپس آن را با چنگال له کنید. می توانید مقداری شیر مادر یا شیر خشک به آن اضافه کنید تا مناسب کودک تان شود. اگر کودک شما حداقل ۶ ماه دارد (سنی که به کودکان توصیه می شود خوردن غذای جامد را آغاز کند.) اضافه کردن مواد اضافی ضروری نیست.
خاصیت موز در درمان میگرن
مصرف موز میتواند سردردهای میگرنی را در مبتلایان به این بیماری تشدید کند.
خواص موز , بهترین خواص موز , جدیدترین خواص موز , عکس موز
خواص موز – موز سبز – موز زرد
نگاهی کوتاه به خواص موز
* بدلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه ها می باشد.
* موز ملین بوده و همچنین درمان اسهال و اسهال خونی است.
* موز خونساز است بنابراین اشخاص لاغر و کم خون حتما باید موز بخورند.
* موز تقویت کننده معده و نیروی جنسی است.
* ضماد برگ درخت موز برای درمان و سوختگی مفید است.
* موز درمان زخم معده و روده می باشد.
* گرد موز همچنین داروی خوبی برای پائین آوردن کلسترول است.
* شیره گلهای موز درمان کننده اسهال خونی است.
* جوشانده موز اثر قطع خونریزی دارد.
* موز به علت درا بودن قند زیاد برای مبتلایان به مرض قند مضر است و نباید در خوردن آن افراط کنند.
* ریشه موز دفع کننده کرم معده است.
* موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصا در سرد مزاجان تولید گاز معده می کند برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد.
* موز تاثیر خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد.
* برای درمان ضعف بدن موز را با عسل بخورید.
* موز مدر است.
* غنی بودنش از پتاسیم در واقع یک شانس بزرگ برای ورزشکاران است. و فیبر فراوانش برای رودۀ کم کار بسیار مفید و کاراست.
* موز خشک شده مطمئناً سرشار از کربوهیدرات هاست. کربوهیدارت ها در موز خشک شده به دو شکل کربوهیدرات ساده (خصوصاً فروکتُز) و کربوهیدرات پیچیده (آمیدون) موجودند.
* موز دارای اثر آنتی اسید طبیعی در بدن است. بنابراین، خوردن موز باعث آرامش فعالیت معده میگردد
* موز رسیده که سرشار از پتاسیم می باشد، دارای قابلیت جویدن و هضم آسانی نیز می باشد. یک موز رسیده نیاز روزانه یک فرد بزرگسال به پتاسیم را به میزان ۱۱ درصد تأمین می کند
* موز به دلیل مقدار زیاد آهنی که دارد، محرّک تولید هموگلوبین در خون میگردد و در نتیجه، در موارد کم خونی بسیار موثر است
* موز حاوی مقدار فراوانی «فروکتوالیگوساکارید» است که این ماده، پروبیوتیک های مفید برای دستگاه گوارش را به تحرک وامی دارد. فروکتوالیگوساکارید همچنین قابلیت جذب کلسیم در بدن را تقویت می کند.
* مصرف یک عدد موز در روز به میزان قابل توجهی خطر بروز علائم آسم را در کودکان کاهش میدهد.
* موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است و خون را غلیظ می کند . موز انرژی زیادی درد و چون نرم هست غذای خوبی برای کودکان و اشخاص مسن می باشد.
* قندی که در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است
* موز میتواند به کسانی که در تلاش برای ترک سیگارند کمک کند. ویتامین B6 و B12 ، پتاسیم و منیزیم موجود در موز به بدن در رهایی از اثرات کنار گذاشتن نیکوتین کمک می کند.
* میوه نارس و گل های پخته موز برای درمان بیماری قند مفید است. شیره گل های موز برای درمان اسهال خونی استفاده می شود و ساقه و ریشه آن برای رفع اختلالات خونی مفید است.
* موز حاوی مقدار اندک اما مورد نیاز ویتامین «آ» برای بدن است که این میزان برای حفاظت از چشم ها، حفظ بینایی و همینطور بهبود بینایی در شب حیاتی است.
* موز خشک شده عصرانه ای بسیار مناسب برای بچه هاست. این ماده غذایی انرژی مورد نیازشان را تأمین می کند نه چربی را، بر خلاف یک نان شکلاتی که سرشار از چربی و فاقد املاح معدنی است.
* موز تقویت کننده معده و نیروی جنسی است.
* موز درمان زخم معده و روده می باشد
* جوشانده موز اثر قطع خونریزی دارد
* موز به طور مسلم یک عامل شفابخش نیرومندی وجود دارد که برای بهبود سلول های فرسوده زخم ها و همچنین جلوگیری از التهاب معده بسیار مفید است.
* به دلیل کم بودن مقدار سدیم و زیاد بودن مقدار پتاسیم موز، این میوه برای افراد دارای فشار خون بالا بسیار ایده آل است. پتاسیم موز به طرق مختلف به کاهش فشار خون کمک می کند
* هنگامی که با استرس مواجه میشویم، سوخت و ساز بدنمان افزایش مییابد و در نتیجه، سطح پتاسیم بدنمان کاهش پیدا میکند. موز با مقدار زیاد پتاسیمی که دارد میتواند این تعادل را دوباره برقرار سازد.
* یکی از سریعترین روشهای رفع خماری و خمودگی، خوردن یک لیوان مخلوط شیر، موز و عسل است. موز معده را آرامش میبخشد و با کمک عسل، سطح قند خون را بالا میآورد و در همان حال، شیر نیز به تنظیم آب بدن کمک میکند.
* برای از بین بردن زگیل، پوست موز را از طرف داخل بر روی آن قرار میدهند و آن را با دقت با یک نوار چسب میبندند تا پوست تکان بخورد و زگیل را برطرف کند.
* موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصاً در سرد مزاجان تولید گاز معده می کند برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد.
* موز دارای قندهای میوه نظیر گلوکز، ساکاروز و فروکتوز است که باعث تولید انرژی می شود. برای دیابتی ها ایده آل محسوب می شود.
* موز سرشار از فیبر است و به فعال بودن روده ها کمک می کند. در نتیجه اگر شما دچار یبوست همیشگی هستید پیشنهاد می شود موز را به طور مرتب در برنامه غذایی خود داشته باشید.
* در طب سنتی هند موز نارس را ایجادکننده یبوست می دانند. در واقع موز در صورتی که رسیده باشد، ملین است و در عین حال برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی مفید است و بهبود زخم های روده را تسریع می کند.
* به دلیل جذب سریع قند موز، این میوه دارای شاخص گلیسمی بالایی است. موز رسیده برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود. همچنین افرادی که تمایل به کنترل وزن دارند، نباید از موز رسیده استفاده کنند.
* علاوه بر تغذیه سالم زندگی سالم – غنی فیبر ، موز حاوی پتاسیم بوده و بسیار برای درمان بیرون روی و اسهال حائز اهمیت و مفید است.
* موز سرشار از آهن بوده و قادر است به خوبی با کم خونی مقابله کند.
* یکی از راه های کاهش افسردگی و بهتر کردن روحیه است چرا که ترشح هورمون سروتونین را افزایش می دهد. سروتونین یک هورمون موثر برای بهبود روحیه است که می تواند با کمک تریپتوفان (نوعی اسید آمینه) موجود در موز ترشح شود. در نتیجه موز به افرادی که دچار افسردگی هستند توصیه می شود.
* همان طور که پیش تر ذکر شد ، موز تغذیه سالم زندگی سالم – پتاسیم است . در نتیجه می تواند برای افرادی که دارای فشار خون بالا و در معرض سکته قلبی هستند مفید باشد چرا که موز می تواند سطح فشار خون را کنترل کند.
* این میوه برای خانم های باردار بسیار ایده آل است. چرا که سوزش معده و تهوع های صبح گاهی را رفع می کند.
* موز حاوی مقادیر زیادی ویتامین ب۶ ، ب ۱۲ ، منیزیم و پتاسیم است که می تواند با نیکوتین مقابله کرده و سرانجام به ترک سیگار کمک کند.
* علاوه بر افسردگی ، موز برای استرس بسیار نافع است. استرس سطح پتاسیم در بدن را کاهش داده و منجر به عدم تعادل سطح آب در بدن و تپش قلب می شود. سطح پتاسیم را کنترل کرده و از مشکلات بعدی جلوگیری می کند.
* موز نوعی بی اثر کننده اسید معده طبیعی است و همچنین جلوگیری کننده باکتری در سیستم گوارشی است و می تواند از زخم معده جلوگیری کرده و حتی درمان کند.
* موز به دلیل ارزش غذایی بالا می تواند در سلامتی استخوان ها و کلیه مفید باشد. در نتیجه موز به عنوان یکی از میوه هایی که از سرطان کلیه در زنان جلوگیری می کند شناخته شده است.
* موز بسیار غنی از کربوهیدرات است ، به همین دلیل یکی از بهترین انرژی های گیاهی را تشکیل می دهند. برای کودکان بسیار مناسب است، چون یک میوه پر انرژی است و به به سرعت سیر میکند. برای ورزشکاران بسیار خوب است
* موز از آن دسته میوه هایی است که مصرف آن برای همه افراد از پیر و جوان گرفته تا ورزشکار، توصیه می شود.
* موز دارای ویتامین های A ,C ,B می باشد همچنین موز میوه ای است حاوی آب، پروتیین،قند، چربی، کلسیم،فسفر، آهن و سرشار از پتاسیم و حاوی مقادیر قابل توجه فیبر است.
* این میوه غنی از انرژی، خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت – سرشاری از پتاسیم است. این ماده معدنی به حفظ تعادل فشار خون و عملکرد قلب کمک شایانی می کند. پزشکان می گویند، یک موز متوسط ۴۶۷ میلی گرم پتاسیم و تنها یک میلی گرم سدیم دارد و به همین دلیل خوردن روزانه یک موز، از بالا رفتن فشار خون جلوگیری می کند.
* از سوی دیگر میزان فیبر موجود در موز بسیار قابل توجه است و این در حالی است که تحقیقات نشان می دهد خوردن میوه های غنی از فیبر از ابتلا به بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
* اخیرا نیز یک نظریه جدید مطرح شده و آن این است که می توان با خوردن موز،استخوان سازی کرد. به گفته محققان، خوردن موز به جذب کلسیم در بدن کمک می کند و به همین دلیل سلامت استخوان ها را تضمین کرده و از افت کلسیم در آنها جلوگیری می کند. تاثیر موز در درمان زخم معده هم از مدت ها پیش به اثبات رسیده است.
* علاوه بر این اگر به سلامتی چشمانتان می اندیشید از خوردن موز غافل نشوید.
* پژوهشها ثابت کرده است که تنها دو عدد موز برای تأمین انرژی لازم جهت ۹۰ دقیقه فعالیت بدنی سخت، کفایت می کند و به همین دلیل است که موز، میوه شماره یک ورزشکاران برتر جهان است. بنا بر تحقیقات منتشر شده در «مجله پزشکی نیوانگلند»، خوردن موز به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی به طور مرتب، خطر مرگ در اثر سکته مغزی را تا چهل درصد کاهش میدهد.
* موز از سقط جنین جلوگیری می کند. خانمهایی که بچه سقط می کنند موز بخورند.
* به خاطر وجود فسفر در موز برای هوش و حافظه کودکان و نوجوانان بسیار مفید است.
* یک نوشیدنی خوب برای تقویت نیروی جنسی : موز یک عدد + خرمای رطب ۶۰ گرم + مغز پسته ۱۰ گرم + آب هویج یک استکان + کنجد کوبیده یک قاشق مرباخوری + پودر نارگیل یک قاشق مرباخوری + انجیر چند عدد + مغز گردو ۱۰ گرم + گل محمدی کمی + بستنی ۱۰۰ گرم + زرده تخم مرغ ۲ عدد. مواد را در مخلوط کن ریخته و مخلوط کنید یک شام مفید برای آقایان.
* اشخاصی که اوره اضافی در خون دارند می توانند در برنامه غذایی خودشان موز را بگنجانند.
* موز برای کسانی که دچار بیماری قلبی هستند یک غذای خوب است به عنوان شام یک عدد میل شود.
* کسانی که دارای دستگاه گوارشی حساسی هستند موز را با احتیاط بخورند.
* موز محرک شهوت است.
* این میوه میتواند در پیشگیری یا غلبه بر تعدادی از بیماریها از جمله افسردگی و استرس موثر باشد.
* موز خون غلیظ ایجاد می کند. زیاده روی در خوردن آن باعث تولید خون غلیظ بلغمی می شود.
* موز نرم کننده سینه است.
* خوردن موز هنگام ناشتا زیان آور است.
* موز برای اسهال ساده و اسهال خونی مفید است.
* شیره ای که از تنه درخت گیاه گرفته می شود برای تقویت مو مفید می باشد.
* موز یک غذای کامل است حتی برای کودکان.
* برای تسکین خارش بدن موز نرم را کوبیده با آب لیمو مخلوط کرده در محل خارش بمالید.
* برای باز شدن رنگ چهره و از بین بردن لکه های سیاه موز را با تخم خربزه مخلوط نموده به روی لکه ها بمالید.
* برای التیام زخم ها و جلوگیری از سوختگی پوست موز را سوزانده گرد آن را روی زخم بریزید.
* ارزش غذایی موز برابر است با گوشت فقط فاقد مواد چربی و کلسیم می باشد.
* موز خون ساز است به خاطر وجود آهن.
* موز نشاط آور است.
* موز تأمین کننده مواد معدنی مورد نیاز بدن می باشد.
* خوردن میوه خام موز تولید ورم قولون (کولیت) می کند و در روده ایجاد تخمیر می کند.
* کسانی که در اثر خوردن موز زبانشان ورم یا جوش می زند بلافاصله بعد از خوردن موز آب لیمو مزمزه کنند.
* از سوخته شاخ و برگ موز می توان قلیا و تیزاب صابون درست کرد.
* کسانی که سرفه های خشک می کنند موز را آهسته آهسته بخورند.
* ضماد موز برای سوختگی در اثر آتش مفید و اگر بلافاصله بکار رود از تاول زدن جلوگیری می کند.
* جوشانده ریشه درخت موز ضدکرم است (گرچه نمی توان به آن درخت گفت چون بوته است منتها قدش بلند است).
* موزبرای اسهال واسهال خونی مفیداست درمان زخم های روده راسریع می کندوبرای رفع بی نظمی واختلال روده ها مفید میباشد.
* در چین ریشه له شده موز برای انواع زخم های بد و انواع کفگیرک و انواع ورم ها و تومورها و برای رفع سردرد همراه تب مورد استفاده قرار می گیرد.
* ریشه موز برای معالجه یرقان مفید است.
* مخلوط گرد برگ های خشک موز با روغن کنجد برای تحلیل و رساندن دمل مفید است.
* موز برای شفای سلولهای فرسوده اولسرها و همچنین جلوگیری از گاسترین و التهاب معده بسیار مفید است.
* بیماران قلبی که هر روز آسپرین می خورند بهتر است قبل از آسپرین یک عدد موز بخورند.
* کسانی که کلسترول خون آنها نوع LDL زیاد است بهتر است به مدت ۱۴ شب شام فقط موز بخورند.
* یک عدد موز تازه و رسیده می توان گفت به اندازه یک کیلو گوشت ارزش غذایی دارد.
* برای از بین بردن حلقه های روی گردن و از بین بردن چین و چروک گردن موز کاملاً رسیده یک عدد نصف استکان روغن بادام شیرین یک قاشق عسل اینها را خوب له نموده روی باند پهن نموده دور گردن بپیچید به مدت ۲ ساعت بگذارید بماند.
* افرادی که کار فکری دارند موز را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
خواص موز , بهترین خواص موز , جدیدترین خواص موز , عکس موز
انواع خواص موز
ترکیبات شیمیایی موز
در ۱۰۰ گرم موز مواد زیر موجود است :
انرژی >>>>>> ۱۰۰ کالری
آب >>>>>> ۷۰ گرم
پروتئین >>>>>> ۰/۸ گرم
چربی >>>>>> ۰/۲ گرم
قند >>>>>> ۶/۵ گرم
کلسیم >>>>>> ۸ میلی گرم
فسفر >>>>>> ۲۵ میلی گرم
آهن >>>>>> ۰/۷ میلی گرم
سدیم >>>>>> ۱ میلی گرم
پتاسیم >>>>>> ۳۷۰ میلی گرم
ویتامین آ >>>>>> ۱۹۰ واحد
ویتامین ب۱ >>>>>> ۰/۰۵ میلی گرم
ویتامین ب ۲ >>>>>> ۰/۰۶ میلی گرم
ویتامین ب ۳ >>>>>> ۰/۰۷ میلی گرم
ویتامین ث >>>>>> ۱۰ میلی گرم
علاوه بر این در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین ، نوروپی تفرین ، دوپامین و کاته چولامین وجود دارد .
نکاتی درباره خرید و نگهداری موز
یکی از فواید موز این است که در تمام فصول یافت می شود. البته گاهی موزهای نرسیده را می چینند و با کشتی به کشورهای مختلف برای فروش می فرستند که در این صورت اول آن ها را در اتاق مخصوصی که پر از گاز اتیلن است نگه می دارند تا پخته شوند، سپس به فروشگاه ها پخش می کنند. (به همین دلیل است که شما گاهی موز سبز را در فروشگاه ها می بینید.)
بر خلاف بسیاری از میوه ها و سبزیجات، طعم موز به سایز آن بستگی ندارد. موزه های بزرگ به اندازه موزهای کوچک خوشمزه اند. هر چند شاید شما موز کوچک را برای کودک تان ترجیح دهید. موقع خرید موز دقت کنید که پوست آن لک نداشته باشد. موز خیلی سبز هم نخرید، مگر آن که بخواهید آن را برای چند روز نگه دارید تا رسیده شود. شما می توانید با قرار دادن موز خام در کیسه ای پلاستیکی عمل رسیده شدن را سرعت بخشید. با این روش موز به طور طبیعی با گاز اتیل پخته می شود.
اگر موز شما پخته است، می توانید آن را در یخچال بگذارید. احتمال دارد که پوست اش سیاه شود اما این عمل به طعم آن آسیب ای نمی رساند. توجه کنید که موز را وقتی خام است در یخچال نگه ندارید زیرا از رسیده شدن آن جلوگیری می کند، حتی اگر آن را دوباره از یخچال بیرون آورید.
آلرژی به موز
موز معمولا آلرژی نمی آورد اما هر فردی ممکن است به هر ماده غذایی آلرژی پیدا کند. بنابراین هنگامی که کودک شما موز می خورد، با دقت به نشانه های احتمالی آلرژی در او توجه کنید. دونوع آلرژی به موز وجود دارد:
یک نوع آن مربوط به آلرژی به لاتکس می شود که در این صورت شما باید با پزشک مشورت کنید. شاید مجبور شوید مدتی از دادن موز به کودک تان خودداری کنید.
نوع دوم آلرژی به موز مربوط به آلرژی گرده است که سندرم آلرژی دهانی شناخته می شود و علائم آن نیز به سرعت ظاهر می شود که معمولا با تورم یا خارش گلو یا دهان همراه است.
مضرات و موارد منع مصرف موز
کسانی که در اثر خوردن موز زبانشان ورم یا جوش میزند بلافاصله بعد از خوردن موز آب لیمو مزمزه کنند.
کسانی که سرفههای خشک میکنند موز را آهسته آهسته بخورند.
موز نارس به دلیل داشتن نشاسته زیاد، سخت هضم میشود.
موز نفاخ است و مصرف زیاد آن به ویژه در افراد سردمزاج، تولید گاز معده میکند که برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد.
موز به علت دارا بودن قند زیاد برای مبتلایان بیماری قند مضر است و نباید در مصرف آن زیادهروی شود.
موز خون غلیظ ایجاد میکند. زیادهروی در خوردن آن باعث تولید خون غلیظ بلغمی میشود.
خوردن موز هنگام ناشتا زیانآور است.
کسانی که دارای دستگاه گوارشی حساس هستند موز را با احتیاط بخورند.
خوردن میوه خام موز تولید ورم قولون (کولیت) میکند و در روده ایجاد تخمیر میکند.
منبع :http://www.amazing.ir
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 16 فروردین 1396 ساعت: 9:49
تعداد بازديد : 985
به این پست رای دهید:
رفع موهای زائد با طب سنتی
بهترین روش های رفع موهای زائد
برای رفع موهای زائد کدام راهها را امتحان کرده اید؟ اکثر شما با راههای مختلف از بین بردن موهای زائد بدن و صورت آشنا هستید ولی به نظرشما هر یک مشکلات و سختی خودشان را دارند. یک راه دردآور است و راه دیگر اثر خوبی ندارد. با رجوع به دل طبیعت و استفاده از روش های طب سنتی کشورهای مختلف می توانید راههای عالی برای رفع موهای زائد بدن و صورت بیابید که در این بخش بهترین ماسک های خانگی برای رفع موهای زائد را به شما معرفی خواهیم کرد.رفع موهای زائد
رفع موهای زائد با خمیر زردچوبه ، روش هندی ها
اول از همه زردچوبه و آب ، به جای آب از شیر هم می توانید استفاده کنید را به نسبت 1:2 باهم مخلوط کنید و روی حرارت کم قرار دهید آنقدر مخلوط را هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کند ، اجازه دهید سرد شود در صورت لزوم می توانید در یخچال خمیر زردچوبه را قرار دهید. مقدار کمی نمک و یا شکر و 1 قاشق غذاخوری آرد را به خمیر خود اضافه کنید.
روش استفاده
ابتدا مقداری آرد ذرت را ه مناطقی که می خواهید پاکسازی کنید بزنید ، سپس لایه ای نازک از خمیر را در جهت رشد مو روی قسمت مورد نظر پخش کنید ، و آن را با یک تکه پارچه تمیز بپوشانید بعد از 15 دقیقه خمیر جذب پوست می شود سپس پارچه را بردارید و پوست را با آب گرم بشویید این روش را 2 بار در هفته تکرار کنید تا زودتر به نتیجه موردنظر برسید. این روش معمولا در هند استفاده می شود که یک اثر عالی در حذف موهای زائد دارد بر خلاف دیگر روش ها می توانید 1 بار از این روش هندی استفاده کنید و شاهد درد کمتر و نتیجه بهتر باشید.
ماسک زردچوبه
ماسک زردچوبه برای رفع موهای زائد صورت و بدن
رفع موهای زائد با ماسک زردچوبه و آرد نخود
طرز تهیه :
2 قاشق غذاخوری آرد نخود را در یک کاسه بریزید
1 قاشق غذا خوری خامه شیر تازه اضافه کنید
2 قاشق غذاخوری پودر چوب صندل اضافه کنید
1 قاشق غذاخوری روغن خردل اضافه کنید
1 قاشق غذا خوری گلاب بریزید
کمی زردچوبه بریزید و سپس همه مواد را مخلوط کنید تامانند خمیر شود. این ماسک را بر روی پوستی که موهای زائد دارد می مالیم 20 دقیقه بعد که خشک شد جهت خلاف رشد مو با آب سرد می شوئیم هر یک از این ماسک ها را چند بار در هفته استفاده کنید
نسخه طب سنتی برای رفع موهای زائد با کمک مورچه ها
در برخی از متون سنتی به این موضوع اشاره شده که طِلا کردن مورچه های کشته شده روی پوست می تواند به از بین رفتن موهای زائد در بدن کمک کند. به این ترتیب در زمان های قدیم برای از بین بردن موهای زائد، مورچه ها را می کشتند و می سابیدند و آنها را روی پوست می مالیدند و مانع رشد موهای زائد در بدن می شدند. این شیوه در شرایطی که فرد پیش از این برای از بین بردن موهای زائد خود از شیوه های دیگر استفاده نکرده باشد، در متون طبی توصیه شده است. در این صورت فرد می تواند به از بین رفتن موهای زائد امیدوار باشد اما افرادی که پیش از این روش های دیگر را تجربه کرده اند با تکرارکردن این شیوه و طِلا کردن مورچه های سابیده شده روی پوست می توانند برای از بین بردن موهای زائد اقدام کنند.
رفع موهای زائد با پوست گردو
ماسک پوست گردوی سبز
ماسک پوست گردوی سبز بهترین روش طب سنتی برای رفع موهای زائد
تعداد زیادی پوست گردو را بسوزانید. خاکستر حاصل شده را داخل آب بریزید ( یک قاشق غذاخوری خاکستر به همراه یک لیتر آب).اجازه دهید مخلوط به دست آمده 12 ساعت بماند. یک پنبه را به این ماده آغشته کرده و به محل موهای زائد بزنید. این کار را چندین بار در روز (هر بار 15 دقیقه) تکرار کنید.
ماسک عدس قرمز برای رفع موهای زائد در خانه
روش تهیه
نصف فنجان عدس قرمزرا چرخ کرده تا پودر شود
2 قاشق از پودر عدس را در کاسه بریزید
1 قاشق خاک رس بریزید
1قاشق چای خوری پودر چوب صندل بریزید
2 قاشق عسل بریزید
خوب مخلوط کنید تا خمیر شود و این ماسک را بر روی پوستی که موهای زائد دارد می مالیم 20 دقیقه بعد که خشک شد جهت خلاف رشد مو با آب سرد می شوئیم هر یک از این ماسک ها را چند بار در هفته استفاده کنید
روش سریع خانگی برای رفع موهای زائد
مخلوط 30 گرم شکررا با 10میلی لیترآب لیموی تازه در 150 میلی لیتر آب حل کنید و خوب به هم بزنید وسپس آن را بر روی صورت روی موهای زائد بمالید به بعد از 15 دقیقه صورت را با آب سرد بشویید و بعد به آرامی مالش دهید این کار را روزی یکبار در هفته انجام دهید.
منبع : نمناک
موضوع: گیاهان دارویی و زیبایی,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 16 فروردین 1396 ساعت: 9:41
تعداد بازديد : 1306
به این پست رای دهید:
خواص و آموزش دم کرده نعناع و چای
دم كرده نعناع:
افزاینده هورمونهای زنانه، كاهنده هورمونهای مردانه، ضدپرمویی، نشاط آور. مقداری برگ نعناع تازه را در قوری چینی ریخته، آب جوش به آن بیفزایید و بگذارید روی بخار سماور دم بكشد.
میتوان از مخلوط پنج گرم نعناع خشك و نیم لیتر آب نیز استفاده كرد. زیادهروی و مصرف پشت سر هم آن مضر است.
نعناع خواص بیشماری دارد و عرق آن با چای آن خواصی مشابه دارد . نعناع با تمام خواصی كه دارد اگر زیادمصرف شود سیستم گوارشی را تحریك می كند اگر شما دو تا سه فنجان چای و یا عرق نعناع در روز بنوشید بهتر است كه بعد از دو هفته چند روزی آنرا قطع كرده و دوباره شروع كنید .
خواص نعناع
نعنا یا نعناع گیاهی است از تیره دو لپه ای های پیوسته گلبرگ كه سردسته تیره نعناعیان می باشد و جز سبزی های خوراكی است. از محل گره های ساقه، ریشه هایی خارج می شوند كه ساقه جدید را درست می كنند. بنابراین اگر شما فقط یك ساقه نعناع در باغچه خود بكارید، به زودی تمام باغچه شما پر از نعناع می شود. به همین دلیل در فارسی به آن هزارپا می گویند.
نعنایی كه به عنوان سبزی خوردن مصرف می كنیم، با نعنایی كه به صورت خودرو در كوه می روید متفاوت است. البته از نظر شكل ظاهری، بو، طعم و مزه تقریباً شبیه به هم هستند، ولی از نظر اثرات درمانی، نعنای كوهی قوی تر است.
البته خوردن نعنایی كه پرورش داده می شود و به عنوان سبزی خوردن مورد استفاده قرار می گیرد، با غذای روزانه، مخصوصا ناهار توصیه می شود.
در مواردی كه ناراحتی های معده وجود دارد، خوردن نعنای تازه نه تنها معده را ناراحت نمی كند، بلكه درمان كننده ی ناراحتی معده هم می باشد.
نعنای كوهی یا نعنای فِری، از نظر كاربرد و خواص از نعنای معمولی كه پروزش داده می شود، بسیار عالی تر، قوی تر و مؤثرتر است.
این گیاه در دامنه ها و ارتفاعات متوسط رویش دارد. بو و عطر بسیار نافذی دارد و در كرم هایی كه برای پوست ساخته می شوند، مورد استفاده قرار می گیرد.
این گیاه، گل های ریز و آبی رنگی دارد و قسمت های مورد استفاده این گیاه، گل، برگ و ساقه ی آن است.
تركیبات
نعنا دارای ماده ای به نام منتول است كه احساس خنكی در دهان ایجاد می كند. مقدار منتول در نعناع بسته به نوع آن از 35 تا 55 درصد تغییر می كند كه البته اگر نعناع دیر كنده شود، مقدار منتول آن تا حدود 30 درصد پایین می آید.
خواص درمانی
* نعناع از نظر طب قدیم ایران نسبتا گرم و خشك است و از نظر خواص دارویی از پونه قوی تر است. از نعناع اسانس، روغن و تنتور تهیه می كنند كه مصارف طبی مختلفی دارد.
* نعنا باد شكن است و گاز معده و روده را از بین می برد.
* تقویت كننده معده و بدن است.
* ضد تشنج و ضد سرفه است.
* نعناع مسكن، آرام بخش و قاعده آور است.
* برای بی خوابی، كم خوابی و ناراحتی های شبانه یك داروی موثر است.
* استفاده از نعنا، درد شكم را برطرف می كند.
* نعناع برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا مفید می باشد.
* نعناع ناراحتی های عصبی را برطرف می كند.
* برای تسكین درد دندان، نعناع را در دهان گذاشته و بجوید.
* آشامیدن دم کرده نعناع و یا عصاره نعناع خونریزی سینه را قطع می كند.
* كمپرس نعناع درد سینه و پهلو را از بین می برد.
* نعناع كرم های روده و معده را می كشد.
* برای از بین بردن سكسكه و دل به هم خوردگی و استفراغ، نعنا را با انار ترش بخورید.
* نعناع ادرار را زیاد می كند.
* یك فنجان دم کرده گرم نعناع سینه را آرام می كند.
* برای رفع قولنج و دردهای روده، معده و هضم نشدن غذا، دم کرده نعنا بنوشید.
* برای از بین بردن گلودرد، دم کرده نعناع غرغره كنید.
* نعناع معرق است، بنابراین تب را پایین می آورد.
* در هنگام سرماخوردگی بینی را با دم کرده نعناع بشویید.
* نعناع بهترین دوست كبد است. كبد را تمیز كرده و صفرا را رقیق می كند و كلسترول خون را پایین می آورد. برای این مورد دم کرده نعنا را قبل از غذا بنوشید.
رفع سردرد با نعناع
* برای رفع سردردهای میگرنی می توانید با مخلوط کردن مواد زیر، پمادی تهیه كنید و در نقطه ای كه درد می كند، بمالید.
اسانس نعناع 3 گرم
روغن زیتون 2 گرم
لانولین 5 گرم
* برای رفع سردرد از كمپرس نعناع استفاده كنید. به این ترتیب كه 10 قطره روغن نعناع را با یك لیوان آب سرد مخلوط كرده و در یك كاسه بریزید.
سپس یك پارچه كه به اندازه پیشانی باشد در آن فرو برده و آب اضافی آن را بگیرید و روی پیشانی و شقیقه ها قرار دهید تا سردرد برطرف شود.
ضدعفونی کردن بینی با نعناع
برای ضد عفونی كردن بینی، با مخلوط کردن 1 گرم اسانس نعناع و 40 گرم روغن بادام شیرین، محلولی تهیه كنید و پنج قطره در هر سوراخ بینی بچكانید.
رفع خارش با نعناع
اگر بدن شما خارش دارد مقدار 2 گرم اسانس نعناع را در 50 گرم وازلین ریخته، خوب با هم مخلوط كرده و در محل خارش بمالید.
تسکین آرتروز با نعناع
اگر از بیماری روماتیسم و آرتروز رنج می برید، از روغن نعناع استفاده كنید، به این صورت كه 2 قطره روغن نعناع را با یك قاشق سوپخوری روغن بادام مخلوط كرده و محل های دردناك را با آن ماساژ دهید.
اسانس نعناع
یكی از فرآورده های نعناع، اسانس آن است كه از تقطیر برگ و سرشاخه های گلدار نعنا تحت اثر بخار آب تهیه می شود و دارای 50 تا 70 درصد منتول می باشد.
اسانس نعناع كه در كشور انگلستان تهیه می شود، شهرت خاصی دارد.
این اسانس به عنوان تقویت كننده معده، بادشكن، ضد عفونی كننده، رفع دل پیچه ی بچه ها و اسهال به كار می رود.
برای استفاده از اسانس نعنا كافی است كه مقدار یك تا سه قطره از آن را با یك لیوان آب مخلوط كرده و بنوشید.
موارد احتیاط
* اسانس نعناع را نباید به مقدار زیاد به كودكان و نوزادان خوراند، زیرا روی حركات تنفسی و قلب اثر می گذارد و ممكن است خطرناك باشد.
* اگر اسانس نعناع به مقدار زیاد مصرف شود، فشار خون را بالا برده و موجب حالت تهوع، استفراغ و درد معده می شود و حركات دودی معده را از بین می برد.
* نعناع با تمام فوایدی که دارد، اگر زیاد مصرف شود سیستم گوارشی را تحریك می كند.
لذا اگر شما روزی دو تا سه فنجان دم کرده نعنا می نوشید، بهتر است بعد از دو هفته نوشیدن، چند روزی مصرف آن را قطع كرده و دوباره شروع كنید.
چای نعناع برای كنترل پُر مویی
جالب است بدانیم تحقیقات دانشمندان در تركیه نشان می دهد، نوشیدن چای نعناع به كنترل رشد غیرطبیعی مو در زنان كمك می كند. به گفته این محققان، مصرف چای نعناع موجب كاهش هورمون مردانه تستوسترون آزاد یا فعال در خون شده و چند هورمون زنانه را در بدن افزایش می دهد. نوشیدن دو بار در روز چای نعناع، سطح هورمونهای مردانه را كه موجب رویش موی زائد و غیرطبیعی روی شكم، سینه و صورت زنان می شود، كاهش می دهد. به اعتقاد پژوهشگران تركیه، نعناع متابولیسم هورمونهایی مانند تستوسترون را تحت تأثیر قرار داده و یا به طور مستقیم بر هورمون مردانه اثر می گذارد.
بسیاری از پزشكان برای درمان رویش غیرطبیعی مو، اغلب از دارو برای كاهش سطح هورمونهای مردانه در بدن استفاده می كنند. در این تحقیقات آمده است كه نعناع می تواند یك درمان جایگزین برای داروهای شیمیایی باشد.
* گاهی برای تخریب فولیكولهای مو از لیزر استفاده می شود. این كار از رویش دوباره مو نیز جلوگیری می كند. برای اطمینان از تأثیر لیزر، این كار در چند جلسه و برای چند هفته انجام می شود، البته ممكن است، لیزر به طور دائم و همیشگی از رویش موها جلوگیری نكند.
این كار هزینه زیادی دارد و باید به وسیله متخصص ماهر انجام شود. از عوارض جانبی این روش درمانی، قرمزی، تیره شدن یا روشن شدن پوست محلی است كه روی آن لیزر انجام شده و گاهی نیز باقی ماندن آثار زخم است.
* گاهی پزشكان داروهایی به نام داروهای ضد آندروژن را برای كنترل ترشح هورمونهای مردانه توصیه می كنند. این داروها معمولا حداقل به مدت سه تا شش ماه طول می كشد تا تأثیر بگذارند. این داروها، رویش موهای جدید را كاهش می دهند اما احتمال اینكه میزان موهای قبلی را كاهش دهند، كم است.
* تجویز بعضی كرمها كه روی صورت و چانه استفاده می شود هم از دیگر روشهای درمانی است. این كرمها رشد فولیكولهای مو را كند می كنند و اثرات آن چهار تا هشت هفته بعد از شروع درمان دیده می شود. به خاطر بسپارید كه نباید توقع داشته باشید كه درمان، سریعاً تأثیرات خود را نشان دهد. بعضی از اثرات داروها را نمی توان به سرعت مشاهده كرد و ممكن است، چند هفته طول بكشد تا دارو تأثیرات خود را نشان دهد. نكته مهم در درمان پُر مویی آن است كه به دقت به توصیههای پزشك معالج خود توجه كنید
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 16 فروردین 1396 ساعت: 9:34
تعداد بازديد : 571
به این پست رای دهید:
بزرگ و گوشتالو کردن لب با طب سنتی
بهایی نرم و برجسته میتواند بهترین ویژگی چهرهی شما باشد. یک اسکراب خوب و پس از آن یک رُژ لب حجم دهندهی مطبوع تمام چیزی است که برای داشتن چهرهای زیبا و سالم به آن نیاز دارید. اما با وجود این که ممکن است اسکرابها و حجم دهندههایی که در تبلیغات می بینیم موثر باشند، اغلب قیمتهایی نامعقول دارند و با ترکیبات مشکوک و قابل تأملی ساخته می شوند که ممکن است دوست نداشته باشید برای لبهایتان ازشان استفاده کنید. راه بهتر این است که خودتان با موادی که در آشپزخانه دارید، از جمله دارچین و انواع روغن، اسکرابها و حجمدهندههای طبیعی درست کنید.
ین هم چیزهایی که برای برجسته كردن لب بدون عمل نیاز دارید:
یک مسواک نرم
ظرف برای مخلوط کردن مواد
چند تکه پنبهی آرایشی
روغن، برای مثال روغن زیتون، نارگیل یا آووکادو
شر یا جوش شیرین (برای اسکراب کردن)
دارچین
روغن برگ دارچین (اختیاری)
چرا دارچین: دارچین جریان خون را در لبهایتان تحریک میکند که باعث تورمی خفیف، قرمزی و سوزش و خارش میشود. این موضوع لبهای شما را برای چند ساعت برجسته میکند. روش بیخطریست، اما نباید در استفاده ازش زیاده روی کنید.
اسکراب لب: یک قاشق چایخوری روغن را با شکر یا جوش شیرین مخلوط کنید. مقداری از مخلوط را با مسواک تان بردارید و به آرامی روی لبهایتان بکشید تا سلولهای مرده برداشته شوند. سپس اسکراب را با یک تکه پنبهی نمناک پاک کنید.
حجم دهنده لب: یک قاشق چایخوری روغن را با دارچین آن قدر مخلوط کنید تا خمیری شود. آن را با دست روی لبهایتان بزنید و تا زمانی که احساس سوزش و خارش کردید ماساژ دهید. حداکثر ده دقیقه صبر کنید سپس با پنبه خمیر را آرام از روی لبهایتان پاک کنید. از این روش با نرمکننده لب مورد علاقهتان استفاده کنید.
حجم دهندهی براق لب: اگر دوست دارید از برق لبِ حجمدهنده استفاده کنید، مقدار کمی برق لب روی دستتان بریزید ویک قطره روغن برگ دارچین به آن اضافه کنید. این ترکیب دقیقاً همان تأثیر را دارد!
منبع: ایران مطلب
---------------------------------
موضوع: گیاهان دارویی و زیبایی,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 15 فروردین 1396 ساعت: 10:56
تعداد بازديد : 5395
به این پست رای دهید:
خواص اسفناج در طب سنتی
امروزه مردم بسیاری از کشورهای جهان بهویژه کشورهای آسیایی و اروپایی از اسفناج نه تنها برای عطر و طعم دلنشیناش بلکه به خاطر خواص غذایی و درمانی که دارد در وعدههای غذایی خود بهویژه غذای کودکان و نوجوانانشان استفاده میکنند.
دکتر رضا حشمت، درمانگر طب سنتی چین برخی از خواص درمانی اسفناج را از دیدگاه طب سنتی چین با ما درمیان میگذارد.
۳ بار در هفته اسفناج بخورید
از دیدگاه طب سنتی چین، اسفناج گیاهی است که طبیعتی خنک و ملین دارد بنابراین مصرف آن در افرادی که دچار اختلال در عملکرد دستگاه گوارش هستند یا با کندی حرکت رودهها مواجهند بسیار ضروری است، زیرا این سبزی مغذی میتواند بهترین دارو برای درمان یبوست بهویژه در افراد میانسال و کهنسال باشد. علاوهبر این اسفناج توسط درمانگران طب سنتی چین بهعنوان یک غذای دارویی در درمان بیماران مبتلا به دیابت و افرادی که دچار خستگی، ضعف و سرگیجه هستند، تجویز میشود.
اسفناج مرهم بیماریهای گوارشی
اسفناج یکی از بهترین غذاهای دارویی برای افرادی است که دچار کمخونی هستند.
درمانگران چینی اسفناج را بهترین مرهم برای بیمارانی میدانند که کمخونی آنها ناشی از خونریزیهای گوارشی است. بهعنوان مثال افراد مبتلا به هموروئید یا بواسیر یا افرادی که مبتلا به خونریزی معده یا زخمهای معده هستند میتوانند اسفناج در سبدغذایی خود قرار دهند. مصرف این سبزی به تنهایی یا در کنار موادغذایی دیگر میتواند تاثیر زیادی در خونسازی و جبران کمخونی ناشی از خونریزیهای گوارشی داشته باشد.
چگونه خواص اسفناج را حفظ کنیم
برای حفظ خواص و مواد مفیدی که در اسفناج وجود دارد هرگز آن را آبپز نکنید. قرار دادن این سبزی هنگام شستوشو درون آب یا پختن آن به وسیله آب، موجب از بین رفتن خواص مفید و ویتامینهای آن میشود. بهترین راهحل آن است که اسفناج را تفت دهید. میتوانید برای این کار از مقدار بسیار اندکی روغن استفاده کنید. ترکیب اسفناج با انواع گوشتهای قرمز در وعده غذایی بهترین و مفیدترین ترکیبهاست زیرا خواص مفید اسفناج در کنار گوشت قرمز بهتر جذب بدن میشود.
در چه شرایطی اسفناج نخوریم
گاهی پیش میآید، بدنمان در شرایطی قرار دارد که مصرف برخی از میوهها و سبزیهای تازه نیز ممکن است برای آن مضر باشد. اسفناج نیز از این امر مستثنا نیست. زمانهایی پیش میآید که باید از مصرف این گیاه مفید و شفابخش پرهیز کرد.
افراد مبتلا به اسهال نباید اسفناج مصرف کنند زیرا اسفناج بهدلیل خاصیت ملین بودنش موجب تشدید اسهال میشود.
زیادهروی در مصرف اسفناج موجب بروز آکنه در برخی از افراد میشود. بنابراین همواره باید نه تنها در مصرف اسفناج بلکه در مصرف هر ماده غذایی تعادل را درنظر داشت.
نکات طلایی درباره اسفناج
با دانستن این نکات بهتر میتوانید از ارزشهای غذایی اسفناج و تاثیر آن در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف بهرهمند شوید.
درمانگران طب سنتی اسفناج را مفیدترین سبزی برای درمان بیماریهای کبد و معده میشناسند و آن را به بیمارانشان تجویز میکنند.
خوردن اسفناج به تنهایی یا تهیه سالاد با کمک برگهای سبز آن در درمان یبوست و کندی عملکرد رودهها موثر است.
اسفناج موجب تقویت چشم و افزایش قوه بینایی در افراد میشود، بنابراین مصرف آن در دوران نوجوانی و میانسالی بسیار توصیه میشود.
منبع : بیتونه
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 15 فروردین 1396 ساعت: 10:50
تعداد بازديد : 655
به این پست رای دهید:
خواص انجیر در طب سنتی
انجیر میوه ای مقوی و شیرین است که در قرآن به آن قسم خورده شده است. نام عربی آن " تین " و نام انگلیسی آن " "FIG"می باشد.
درخت انجیر بومی آسیای غربی و كشورهای مدیترانه است و از آنجا به عربستان ، سوریه و فلسطین اشغالی برده شده است .
انجیر درختی است با برگ های زرد و پنجه ای و به رنگ سبز خاكستری كه بلندی آن تا شش متر می رسد و به دلیل عدم مقاومت در مقابل سرمای شدید ، در مناطق معتدله و گرمسیر كشت می شود .
درخت انجیر معمولا از سال چهارم شروع به میوه دادن می كند و تا سن بیست سالگی میوه می دهد.
ارزش غذایی انجیر
انجیر، قند زیادی دارد. 50 درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد. همچنین منبع خوبی از پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است.
انجیر منبع غنی فیبر غذایی می باشد. لیگنین یک نوع فیبرغذایی غیرمحلول است که به مقدار زیاد در انجیر وجود دارد و نقش عمده ای در جلوگیری و رفع یبوست دارد.
انجیر منبع غنی فیبر غذایی و نیز منبع خوبی از منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است.
سایر خواص غذایی انجیر عبارتند از :
1- از انجیر می توان در رژیم های غذایی خاص مثل رژیم کم چربی ، کم سدیم ، پرفیبر ، کاهش وزن ، دیابتی و حتی رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده کرد.
2- انجیر سدیم و چربی ندارد و مانند سایر میوه ها بدون کلسترول است.
3- 40 گرم انجیر تازه یا یک چهارم لیوان از خرد شده ی آن، معادل یک واحد میوه است.
4- 5/1 عد انجیر خشک معادل یک واحد میوه یا 15 گرم کربوهیدرات است که کربوهیدرات آن از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است.
5- انجیر، فیبر غذایی بالایی دارد و هر واحد آن 20 درصد نیاز روزانه را تأمین می کند که بیش از هر نوع میوه تازه یا خشک می باشد.
6- انجیر بیش از سایر میوه ها املاح دارد. 40 گرم انجیر تازه دارای 244 میلی گرم پتاسیم ( 7 درصد نیاز روزانه ) ، 53 میلی گرم کلسیم ( 6 درصد نیاز روزانه ) و 2/1 میلی گرم آهن ( 6 درصد نیاز روزانه ) می باشد.
خواص درمانی انجیر
انجیر از نظر طب قدیم ایران ، گرم و تر است .
- انجیر تعرق بدن را زیاد می كند .
- ادرار آور است . اگر ترشح ادرار كم باشد ،خوردن انجیر باعث ازدیاد آن می شود .
- حرارت بدن را كاهش می دهد .
- چاق كننده است و برای آنهایی كه می خواهند وزن اضافه كنند بسیار مفید است . بدین منظور می توان آن را با شیر مخلوط كرد و در بین غذاها خورد.
- انجیر ( تازه یا خشک ) یبوست را برطرف می كند و یكی از بهترین میوه ها برای تمیز كردن روده بزرگ و رفع یبوست است . در قدیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده می كردند .
- برای درمان ناراحتی های سینه حدود 20 گرم از خرما ، عناب ، انجیر خشك و مویز را با هم مخلوط كرده و آسیاب می کنند. سپس این پودر را با یك لیتر آب می جوشانند تا حجم آن به نصف برسد . از این جوشانده می توان به مقدار سه فنجان در روز مصرف نمود .
- جوشانده انجیر خشك درمان كننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، كلیه ، ذات الریه ، ذات الجنب ، سرخك ،مخملك و آبله می باشد .
- جوشانده غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است و غرغره کردن آن گلودرد را برطرف می کند.
خواص تغذیه ای و درمانی انجیر
- برای برطرف كردن سیاه سرفه ، برونشیت و ذات الریه از " قهوه ی انجیر" استفاده كنید. برای درست كردن این قهوه ، انجیر خشک را ابتدا بو می دهند و سپس آن را آسیاب می كنند تا بصورت پودر درآید .
- انجیر دستگاه هاضمه را تقویت می كند .
- انجیر برای درمان سوء هاضمه مفید است .
- سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است .برای تهیه سوپ ، انجیر نرسیده را با گوشت بپزید .
- برای برطرف كردن ورم گلو ، 50 گرم انجیر زرد را در 500 گرم شیر ریخته و مدت 15 دقیقه بگذارید بماند. سپس آن را غرغره كنید و مقدری از آن را نیز بنوشید. می توانید آن را با عسل هم شیرین كنید .
- انجیر خشک جوشیده شده در شیر برای درمان آنژین ، ورم لثه و ورم مخاط دهان مفید است .
- یكی از داروهای بسیار موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه می باشد . این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج كرده و درد را از بین می برد.
انجیر ، به خصوص انجیر خشک خیسانده در آب یا شیر ، موثرترین درمان برای رفع یبوست است.
- انجیر را می توان همراه با میوه های دیگر مصرف كرد. انجیر با میوه های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست .
- انجیر برای آنهایی كه قند خونشان پائین می آید و یك دفعه احساس ضعف می كنند مناسب است، زیرا قند آن به سرعت در روده كوچك جذب می شود.
- خوردن انجیر باعث افزایش نیروی جنسی می شود .
- برای برطرف كردن ورم بناگوش و دمل ها ، ضمادی از انجیر خشك با آرد جو و گندم درست كنید و روی ورم دمل بگذارید .
- دم كرده انجیر با شنبلیله ، برای سینه درد مفید است .
- برای رفع ورم طحال، انجیر را به مدت 9 روز در سركه خیس كنید و هر روز پنج عدد از آن را با سركه بخورید .
- انجیر ضد سرطان است .
- انجیر در معالجه بیماری های پوستی موثر است .
- مربا و کمپوت انجیر برای درمان یبوست موثر است ،5 لذا می توان 3 یا 4 انجیر تازه را چهار قطعه کرد و در نیم لیتر شیر جوشاند تا بپزد و آن را با 12عدد کشمش صبح ناشتا بخورند.
- هضم انجیر آسان است و مصرف آن برای بچه ها و اشخاصی که از بستر بیماری برخاسته اند و دوره نقاهت را می گذرانند، بسیار مفید است.
- انجیر به علت دارا بودن دانه های ریز، باعث تقویت معده و روده می شود، ولی برای کبدهای ضعیف زیان آور است.
- سرشار بودن انجیر از پتاسیم، تامین کننده سلامتی کودکان ضعیف و کم خون و بی اشتها ست.
- اگر انجیر و عسل را به طور مساوی با هم مخلوط نمایید و بخورید، جهت زخم معده بسیار مفید است.
- انجیر به علت داشتن پتاسیم، درجه قلیائیت بدن را بالا برده و در دفع اوره و چربی خون بسیار موثر است.
- شربت انجیر، تسکین دهنده دردهای گلو و سرفه است.
- انجیر خشک خیسانده شده در شیر بسیار خوشمزه و برای درمان یبوست شدید بسیار مفید است. همچنین خوردن انجیر خشک خیسانده در روغن زیتون در صبح ناشتا ، برای رفع یبوست موثر است.
خواص تغذیه ای و درمانی انجیر
نظر پیامبر و امامان در مورد خواص انجیر :
*رسول گرامی اسلام (ص) خواص ذیل را برای انجیر بر شمرده اند و مسلمانان را به خوردن آن ترغیب کرده اند :
- انجیر میوه ای بهشتی است که بواسیر را قطع می کند.
- انجیر نقرس را معالجه می کند.
- انجیر، قوای جنسی را زیاد می کند و رطوبت و سردی را که موجب ضعف نیروی آمیزش است ، برطرف می نماید.
*حضرت علی (ع) می فرمایند : انجیر برای باد قولنج مفید است. در روز از آن زیاد بخورید ، ولی در شب کم بخورید.
* در حدیثی از امام محمد باقر (ع) آمده است که فرمود:
بر کبد "حزقیل" پیامبر زخمی ظاهر شد که او را آزار می داد. خداوند به او وحی کرد که شیره انجیر را بگیر و بر سینه خود بمال. وی نیز این کار را انجام داد و بهبود یافت.
* در حدیثی ازامام رضا (ع) چنین آمده است که :
انجیر بوی بد دهان را از بین می برد ؛ استخوان را محکم می سازد؛ باعث رویش مو می شود ؛ درد را بر طرف می کند و با وجود انجیر دیگر به دارو احتیاج نیست.
مضرات
- انجیر برای كبدهای ضعیف مناسب نیست و آنهایی كه كبد ضعیف دارند ، باید انجیر را با گردو بخورند.
- زیاده روی در مصرف انجیر باعث نفخ شكم و اسهال می شود و برای چشم نیز مضر است .
- انجیر برای مبتلایان به بیماری قند مضّر است.
- انجیر برای مبتلایان به اختلال معده و روده مضّر است.
- زیاده روی در خوردن انجیر، برای معده و چشم زیان آور است و خنثی کننده زیان آن، کرفس است.
تهیه دسر با انجیر
برای تهیه پوره انجیر، 240 گرم انجیر را با یک سوم لیوان آب یا آب میوه، در مخلوط کن بریزید و با هم مخلوط کنید. پوره انجیر می تواند به عنوان یک جایگزین مناسب برای چربی و یک شیرین کننده در سفره غذایی شما استفاده شود.
برای آشنایی با طرز تهیه مربای انجیر هم اینجا را کلیک کنید.
خرید و نگهداری انجیر
موقع خرید انجیر دقت کنید که تازه و پوست آن صاف باشد. اگر بوی ترشیدگی می داد، آن را نخرید ، زیرا این بو نشان می دهد که قند موجود در انجیر تخمیر و میوه خراب شده است.
انجیر تازه را حتماً باید در یخچال نگهداری کنید ، ولی انجیر خشک را می توانید در یخچال یا در هوای اتاق نگهداری کنید. البته باید در یک ظرف یا بسته بندی بدون هوا و رطوبت باشد که در اینصورت برای چندین ماه می توان آن را نگه داشت.
طی مطلبی در آینده خواص برگ و شیره درخت انجیر را برای شما بیان خواهیم کرد.
نیره ولدخانی – کارشناس تغذیه سایت تبیان
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 15 فروردین 1396 ساعت: 10:44
تعداد بازديد : 577
به این پست رای دهید:
خواص رطب در طب سنتی
رطب میوهای است بهشتی که نام آن در کتابهای مقدس آسمانی بارها تکرار شده است. گیاهشناسان معتقدند که به احتمال قریب به یقین خرما از سرزمینهای حوالی خلیج فارس منشا گرفته است.
رطب در دوران باستان به فراوانی در سرزمینهای بین دو رود نیل و فرات وجود داشته و گفته میشود محدوده رشد آن در دوران پیش از تاریخ از سنگال تا حوزه رودخانه ایندوس در شمال هند را در برمیگرفت.
شواهد باستانشناسی مربوط به کشت خرما در غرب عربستان به ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح تعلق دارند. خرما در این نواحی به عنوان نماد باروری و زایش مورد توجه خاص مردم بوده است و چادرنشینها آن را در واحههای بیابانی میکاشتند.
اعراب خرما را با خود به اسپانیا بردند. بعدها بتدریج خرما از آسیا و عمدتا خاورمیانه به استرالیا و قاره آمریکا نیز برده شد. سیاحان اسپانیایی نیز خرما را به نیومکزیکو و کالیفرنیا معرفی کردند تا جایی که کالیفرنیا امروزه یکی از تولیدکنندگان خرماست.
بیش از ۳۰۰۰ نوع خرما در جهان شناخته شده است که برخی از آنها مانند هلیله، مضافتی، شکری چرپان و بارشاهی در ایران وجود دارد.
تا ۳۰ درصد وزن رطب را آب تشکیل میدهد. میوه رطب ۲ درصد پروتئین و کمتر از ۲ درصد چربی و املاح دارد. پروتئین و آب موجود در آن بسته به نوع خرما و مرحله رسیدن آن فرق میکند.
۱۰۰ گرم خرمای تازه دارای ۱۶۳ کیلوکالری انرژی ، ۰٫۹ گرم پروتئین ، ۰٫۳ گرم چربی ، ۳۸ گرم گلوسید ، ۳۰ میلیگرم فسفر ، ۱٫۳ میلیگرم آهن ، ۶۵۰ میلیگرم پتاسیم ، ۶۵ میلیگرم منیزیم ، ۷۰ میلیگرم کلسیم ، ۲ میلیگرم آهن ، ۲٫۲ میلیگرم نیاسین است.
به دلیل سدیم کم آن (یک میلیگرم در ۱۰۰ گرم خرما)، برای افراد دچار فشار خون بالا که باید رژیم کم سدیم داشته باشند، مفید است.
تحقیقات نشان داده خرما با توجه به داشتن مقدار قابل توجه فیبر خوراکی میتواند از بسیاری سرطانها مانند سرطان کولون و معده پیشگیری کند.
یکی از خواص خرما ملین بودن آن است. اگر ۶ تا ۷ عدد خرما را در ۲ لیوان آب جوش خیس کرده و صبح و شب آن را به صورت گرم بنوشید خاصیت آن را به وضوح میبینید.
خاصیت دیگر خرما، خنثی کردن اسید معده است، از آنجا که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دلدرد میشود، در طب سنتی چین برای رفع دل درد ۲ تا ۳ عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش انداخته آن را هم زده و مینوشند.
مراحل تکامل خرما
میوه خرما از زمان تشکیل تا هنگام رسیده شدن باید ۴ مرحله را پشتسر بگذارد که عبارتند از: مرحله نخست که میوهای به رنگ سبز، سفت و تلخ است و به آن (چاقالی) میگویند، ذخیره قند خرما در این مرحله گلوکز و فرکتوز است.
مرحله دوم ۶ هفته به طول میانجامد. در این مرحله میوه هنوز سفت است، اما رنگ آن به زرد نارنجی یا قرمز تغییر مییابد و ذخیره قند آن عمدتا ساکاروز است و به آن خرما خارک میگویند.
مرحله سوم که به آن رطب میگویند، ۴ هفته طول میکشد. میوه در این مرحله نیمه رسیده و به رنگ قهوهای است.
مرحله چهارم ۲ هفته طول میکشد. در این مرحله میوه رسیده است. برخی میوه را وقتی رنگش هنوز روشن است، برداشت و برای رسیدهتر شدن در شرایط دمایی مناسب انبار میکنند. مثل رطب مضافتی و کبکاب (زرد طلایی) و بعضی دیگر در گرمای خرماپزان بر سر نخل میمانند تا نیمهخشک شود که به آن خرما میگویند، مثل خرمای پیارم.
۱۰ نکته درباره خرما
۱- سعی کنید به جای قند و شکر از خرما برای نوشیدن چای استفاده کنید.
۲- در آشپزی و شیرینیپزی نیز به جای شکر میتوانید از خرما استفاده کنید.
۳- ورزشکاران به علت فعالیت زیاد، میتوانند از عصرانهای مقوی که با خرما باشد استفاده کنند.
۴- خرما برای کاهش چربیهای خون موثر است.
۵- با مصرف خرما میتوان احتمال ابتلا به پوسیدگی دندان را کاهش داد. عصاره خرما با جلوگیری از رشد میکروب عامل پوسیدگی دندان، احتمال ابتلا به این عارضه را کاهش میدهد.
۶- خرما میوه بسیاری مغذی و کامل است که میتوانید به همراه چای یا آب جوش در افطار آن را میل کنید.
۷- خرما دارای قند زیادی است. در واقع حدود۷۰ درصد آن را کربوهیدرات تشکیل میدهد، ۲۵ درصد قند آن ساکاروز و ۵۰ درصد آن گلوکز است.
۸- فیبر موجود در خرما برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و هضم و دفع مواد غذایی مفید است.
۹- کسانی که بیماری قند دارند باید کمتر از این میوه استفاده کنند.
۱۰- برای خواب راحت و با آرامش میتوانید قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید
.iranvij.ir
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 15 فروردین 1396 ساعت: 10:35
تعداد بازديد : 1148
به این پست رای دهید:
روش های سنتی برای درمان تبخال
تبخال لب خود را با این روش ها به طور طبیعی وسریع درمان کنید:
تبخال لب
درمان سریع تبخال لب راه و روش هایی دارد که با توجه به دلایل ایجاد تبخال باید انجام شوند تا به سرعت نتیجه آن ها ظاهر شود. بهترین و سریع ترین درمان تبخال بازهم در دل طبیعت نهفته است.
تبخال چیست و چرا ظاهر می شود؟
یک بیماری ویروسی است که توسط ویروسی به همین نام ایجاد می شود و موضع درگیر به صورت التهاب و مجموعه تاول های ریز نمایان می شود. ویروس هرپس سیمپلکس عامل بیماری تب خال در صورت، آلات تناسلی هر دو جنس، مغز، چشم و گاهی حتی فلج بل نیز می گردد. برای تب خال هنوز درمان قطعی وجود ندارد و اگر ویروس وارد بدن شود تا پایان عمر همراه شخص خواهد ماند و در هنگام ضعف دفاعی بدن بروز می نماید. اگرچه در برخی بیماران و پس از چندین سال عود بیماری، به ناگهان تظاهر مجدد تب خال از بین می رود اما همچنان ناقل ویروس به دیگران خواهند بود.
درمان تبخال
برای درمان خانگی و سریع تبخال می توانید یکی از روشهای زیر را انتخاب نمایید :
1 - گل همیشه بهار
گل همیشه بهار از دیگر داروهای طبیعی و گیاهی برای درمان تبخال به ویژه تبخال دهانی است. شست و شوی تبخال با کمک عصاره همیشه بهار علاوه بر آن که به کنترل و از بین رفتن ویروس ها کمک می کند موجب تسریع روند درمان در بیمار نیز می شود. این مرهم علاوه بر خاصیت ضدویروسی موجب کاهش درد و سوزش تبخال نیز می شود. برای تهیه این عصاره کافی است 3 قاشق از گیاه خشک شده گل همیشه بهار را در 2 لیوان آب بجوشانید تا یک لیوان از این عصاره باقی بماند، سپس محل تبخال را با کمک پنبه و عصاره این گیاه شست و شو دهید.
2 - روغن چای
استفاده از روغن چای تأثیر زیادی در پیشگیری از انتقال تبخال به سایر قسمت های عضو درگیر از قبیل لب و داخل دهان دارد.
روزی دو بار پنبه ای تمیز را به روغن چای آغشته کنید و روی تب خال قرار دهید.
این روغن به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن و افزایش توان آن برای مقابله با ویروس تبخال، تأثیر زیادی روی از بین رفتن تبخال دارد.
درمان سریع تبخال با سیر
تاثیر شگفت انگیز سیر بر درمان تبخال
3 - سیر رنده شده
یک حبه سیر بردارید و آن را به دو نیم کنید. آن را به مدت 10 دقیقه روی تبخال تان بگذارید. این کار را روز چند مرتبه تکرار کنید.
سیر روند گسترش تبخال را به سرعت کاهش می دهد و به اصطلاح آن را خشک می کند. بعد از دو الی سه روز تأثیر فوق العاده این ماده غذایی بد بود اما پرخاصیت را به چشم خواهید دید.
روغن اسطوخودوس
تاثیر مثیت روغن اسطوخودوس بر درمان تب خال
4 - روغن اسطوخودوس
اسطوخودوس دارویی گیاهی است که اگر به مدت یک هفته روی تب خال قرار بگیرد، علاوه بر ضدعفونی کردن محل تب خال، موجب درمان آن نیز می شود.
5 - مصرف لبنیات
برای درمان تب خال، مصرف لبنیات و سیب زمینی به دلیل دارا بودن لیزین باید افزایش یابد و از خوردن شکلات، کاکائو، غلات، بادام زمینی و ژله خودداری کنید.
6 - درمان های دیگر تبخال
کمپرس یخ می تواند به کاهش التهاب و ورم تب خال کمک کند، اما قرار گرفتن در معرض باد و آفتاب بهبودی تب خال را به تأخیر می اندازد.
استفاده از کرم ضد ویروس آسیکلوویر و قرار دادن لایه نازکی از آن با استفاده از گوش پاک کن بر روی تب خال هر شش ساعت دوره تب خال را کوتاه نمی کند، اما ریزش ویروس را از روی زخم افزایش می دهد، بنابراین در بهبود آن مؤثر است.
مراقبت نکردن و دست کاری کردن زخم ممکن است منجر به ایجاد عفونت ثانویه شود. وی همچنین به ارائه راهکارهای درمانی این ضایعه پرداخت و اظهار کرد:پماد آسیکلویر و در مواردی استفاده از برخی کمپرس ها که روی تب خال قرار می گیرد، می تواند موجب تسریع در روند بهبودی شود.
منبع : نمناک
موضوع: طب سنتی وسلامت,طب سنتی و مریضی ها,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 14 فروردین 1396 ساعت: 19:54
تعداد بازديد : 733
به این پست رای دهید:
درمان تبخال با طب سنتی
دچار معضلی به نام تبخال هستید. تبخال یک تاول رایج هست که از هر 10 نفر تقریبا 6 نفر در طول سال دچارش میشن. شایع ترین زمانش هم در زمستان و وقتهایی هست که دچار سرماخوردگی میشید. البته علت های دیگه ای مثل استرس و تغییرات هورمونی هم برای تبخال ذکر کردن. داروهای گیاهی و شیمیایی متعددی برای تبخال موجود هست. ولی در این مطلب به چند راهکار خانگی و موثر برای بهبود زخم تبخال میپردازیم.
تبخال
لازم به ذکره که تبخال ناشی از یک ویروس به نام هرپس در بدن هست که شخصی که این ویروس در بدنش فعال باشه دچار تبخال میشه. معمولا هم درمان خاصی نداره که تضمین کنه که تا آخر عمرتون تبخال نزنید و در واقع باید سوخت و ساخت. نکته دیگه ای هم که باید توجه داشته باشیم اینه که گاهی شنیده میشه از رژ لب برای درمان تبخال استفاده کنید. باید بگم که این ماده شیمیایی نه تنها درمانی برای تبخال نیست، بلکه تشدیدش هم میکنه. توصیه میکنم اگر روی لبتون تبخالی زد، حتی برای پوشوندنش از رژ و یا کرم پودر استفاده نکنید، چراکه تنها باعث تشدیدش میشه.
وازلین برای بهبود زخم تبخال
از وازلین برای پوشش تبخال استفاده کنید. وازلین روی زخم رو چرب میکنه و علاوه بر سرعت بخشیدن به روند بهبود،از قرار گرفتن زخم در معرض گرد و غبار و باکتری ها جلوگیری میکنه و باعث میشه زخم دچار عفونت مجدد نشه.
پیشگیری و درمان تبخال با یخ
ویروس تبخال برای رشد و تکثیر به فضایی گرم نیاز داره. با گذاشتن یخ روی محلی که در حال تبخال زدن هست میتونید جلوی رشد این ویروس رو بگیرید. همچنین وقتی محل تبخال زخم شد، برای حلوگیری از درد و سوزش، یخ میتونه مسکن خوبی باشه و درد و سوزش تبخال رو کاهش میده.
نمک برای تبخال
البته که خیلی سوزناکه. ولی از روش های موثر برای درمان تبخاله. چراکه جلوی پیشرفت عفونت رو میگیره. مقداری آب و نمک رو با هم مخلوط کنید و با پنبه ایکه آغشته به آب و نمک شده به آرومی روی زخم قرار بدیدتا تبخال حدود 30 ثانیه در آب نمک خیس بخوره. فقط مراقب باشید که پنبه خیلی به زخم کشیده نشه چون واقعا دردناکه. این کار رو چند بار در روز تکرار کنید.
لیمو برای درمان تبخال
یکی دیگه از درمان های تبخال آبلیمو هست. پنبه رو در آبلیمو فرو ببرید و روی تبخال بذارید. همچنین میتونید از مخلوط یک قاشق چایخوری آبلیمو، یک قاشق غذاخوری شیر و مقدار کمی نمک برای درمان تبخال استفاده کنید.
عسل، یک ضد ویروس طبیعی
عسل میتونه به سریع شد روند درمان زخم تبخال کمک کنه. عسل یک عامل ضد ویروسی هست که در برابر ویروس هرپس (ویروس تبخال)مقاومه. برای استفاده از عسل تنها کافیه مقداری از اون رو روی محل زخم بمالید.
جوش شیرین و درمان زخم تبخال
جوش شیرین هم مثل نمک دردناکه ولی کمک میکنه تا اسید های درون زخم بیرون کشیده بشن و از سوزش و رشد تبخال جلوگیری میکنه. خمیری از آب و جوش شیرین تهیه کنید و روی تبخال قرار بدید. اگر سوزشی احساس کردید تحمل کنید تا چند دقیقه روی زخمتون بمونه. بعد هم با آب شستشو بدید. فقط بعد از گذاشتن جوش شیرین روی زخم، اگه سوزش خیلی شدید و غیر قابل تحمل بود با آب از روی زخم پاکش کنید و به هیچ وجه با دست روی زخم رو نمالید که سوزش رو تشدید میکنه
موضوع: طب سنتی وسلامت,طب سنتی و مریضی ها,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 14 فروردین 1396 ساعت: 19:45
تعداد بازديد : 801
به این پست رای دهید:
روشهای سنتی برای جلوگیری از ریزش مو
درمان گیاهی ریزش مو برای افرادی که دچار ریزش مو هستند راه حل حیاتی به شمار میآید . البته بعضی بر این باورند که درمان ریزش مو با داروهای گیاهی تنها راه حل نیست و باید علاوه بر درمان خانگیِ ریزش مو ، راه حل های دیگر را نیز آزمود .
با هر بار شانهزدن موهایتان چه تعدادی از آنها میان شانه یا برس باقی میمانند؟ آیا میدانید میزان طبیعی ریزش موها به طور متوسط در طول یک روز چقدر است؟ بسیاری از متخصصان طب مدرن بر این باورند ریزش 50 تا 100 تار مو در شبانهروز طبیعی است اما اگر تعداد موهای ریخته شده بیشتر از موهای رشد کرده جدید باشد و موها کمپشت شوند، دیگر این ریزش طبیعی نیست و باید به فکر درمان بود. البته در طب سنتی عدد مشخصی ذکر نشده اما حکمای این رشته معتقدند وقتی سفیدی کف سر از بین موها مشخص باشد، فرد دچار ریزش مو شده است. اگر شما هم ریزش مو دارید و یا میخواهید از بروز این مشکل پیشگیری کنید این مطلب را بخوانید .
در طب مدرن تعداد داروهای موضعی که به رشد مو کمک میکنند یا جلوی ریزش آن را میگیرند، بسیار کم است اما در طب سنتی درمانهای مناسبی برای پیشگیری از ریزش و حتی افزایش روند رویش مو وجود دارد. در مرحله اول باید دید ریزش موی فرد چه دلیلی دارد و بعد از کشف علت، نسبت به درمان اقدام کرد چرا که ممکن است در طب سنتی برای دو نفر با یک بیماری خاص دو داروی جداگانه تجویز شود.
چرا موها میریزند؟
به طوری کلی نداشتن یک برناموه غذایی سالم، استرس، ابتلا به انواع بیماریها مثل تیروئید، مصرف برخی داروها، تنظیم نبودن سیستم داخلی بدن و... میتوانند موجب ریزش مو شوند. در طب سنتی درمان ریزش مو به دو گروه تقسیم میشود؛ درمانهای موضعی و خوراکی و آنچه امروز بیشتر به کار میرود، درمانهای موضعی است.
قطع ریزش مو با داروهای گیاهی
از نظر طب سنتی، روند تولید مو به مسائل درونی بدن بستگی دارد و لازم است فرد مزاج معتدل و سالمی داشته باشد تا رویش موها سالم و درست انجام شود. به طور کلی ریزش مو در افرادی که به دلایل مختلف دچار اختلال مزاج هستند، دیده میشود. برای این گروه درمانهای موضعی کافی نیست و لازم است با درمانهای خوراکی، ابتدا مزاج اصلاح شود. از طرفی برای پیشگیری از ریزش مو اصطلاحا از مواد قابض مانند حنا، مورد و سدر استفاده میشود که ریشه مو را سفت میکنند. در عین حال، برخی گیاهان موجب افزایش خونرسانی موضعی میشوند که از معروفترین آنها گیاه رزماری است. برخی از ترکیبهای بابونه و آویشن و گیاه نخل مرداب (مصرف موضعی) نیز خواص مشابه رزماری دارند و میتوانند هم در پیشگیری از ریزش مو و هم تقویت رویش آن موثر باشند. البته برخی درمانها در قدیم انجام میشدند اما امروزه به دلیل ایجاد تحریکات پوستی، توصیه نمیشوند؛ به عنوان مثال اگرچه قرار دادن سیر و پیاز رنده شده روی پوست خونرسانی را تقویت میکند و خواص ضدالتهابی دارد اما میتواند بروز تاولهای شدید پوستی و حساسیتهای شدید را به همراه داشته باشد.
چه غذاهایی بخوریم؟ چقدر بخوابیم؟
به گفته حکمای طب سنتی، اولین گام برای داشتن موهای سالم و درمان ریزش مو مصرف غذاهایی است که موجب تولید خون خوب در بدن میشوند. از جمله این خوراکیها میتوان به زرده تخممرغ عسلی، نان گندم خوب پخته شده، گوشت گوسفند و بره یک ساله، انجیر و انگور اشاره کرد. در گام بعدی باید خواب با کیفیتی داشته باشید. فراموش نکنید بهترین زمان خواب بین ساعت 10 یا 11 شب تا 4 صبح است. برای داشتن یک خواب آرام میتوانید نیمساعت قبل از خواب یک کاسه فالوده سیب میل کنید. برای تهیه این آرامبخش طبیعی کافی است یک سیب رنده شده را با دو قاشق گلاب مخلوط کنید و حدود 15دقیقه در یخچال بگذارید تا کمی خنک شود.
ماسک گیاهی ضدریزش مو
برای تهیه این ماسک باید یک قاشق مربا خوری حنا (منظور حنای بیرنگ نیست) را با نیم قاشق مرباخوری وسمه (که در عطاریها به رنگ حنا معروف است) و یک عدد زرده تخممرغ (که بهتر است محلی باشد) مخلوط و به این ترکیب مقداری روغن کنجد اضافه کنید تا غلظتی شبیه ماست سفت پیدا کند. البته این پایه ماسک گیاهی ضدریزش مو است و با اضافه کردن مقداری روغن مورد(برای رشد سریعتر موها) یا سدر (برای کاهش چربی مو) یا روغن نارگیل (برای خوش حالت شدن موها اما برای موهای چرب توصیه نمیشود) به ترکیب گفته شده میتوانید ماسکتان را اختصاصیتر کنید. با این ماسک باید کف سرتان را حدود 10 دقیقه ماساژ دهید و سپس موها را با یک کلاه پارچهای یا روسری بپوشانید و بعد از دو ساعت حمام کنید. استفاده از این ترکیب گیاهی به مدت 30 تا 40 روز ریزش موها را از بین میرود و موجب رشد مجدد مو میشود. البته باید بدانید وسمه قرمزی رنگ حنا را خنثی میکند و موهایتان به قهوه ای بلوطی تغییر رنگ میدهد. از طرفی بعد از استفاده از این ماسک تا مدتی نمیتوانید از رنگهای شیمیایی استفاده کنید و باید سراغ رنگهای گیاهی بروید که برخلاف باور عموم همه آنها مشکی نیستند. در واقع گیاهان متعددی در این رنگها استفاده میشوند که معروفترین آنها حناست اما رنگهای حاوی زعفران رنگ زرد و نارنجی ایجاد میکنند، پودر حاصل از چغندرقند رنگ قرمز مناسبی میدهد و گلبرگ شقایق رنگ قرمز تیرهای دارد.
بعد از این مدت موهایتان راشامپو کنید .
منبع: نوعروس
موضوع: گیاهان دارویی و زیبایی,طب سنتی و مریضی ها,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 14 فروردین 1396 ساعت: 19:29
تعداد بازديد : 1098
به این پست رای دهید:
تبلیغات
آمار
ورود کاربران
مطالب پیشنهادی