موضوعات
آخرین مطالب ارسالی
پربازدید ترین مطالب سایت
مراقبت از مو با طب سنتی
از دیدگاه طب سنتی اسلامی، مو روی بدن، مشابه گیاه روی زمین است. همان طور که از حالات گیاه به خاصیت آب و خاک آن پی می بریم، مو نیز نشان دهندهی بخشی از کارکرد های بدن است. پس وقتی موهایمان می ریزد یا بیمار می شود، یعنی درون بدن مشکلی مانند کثیفی خون، کم کاری کبد و … وجود دارد. در اینجا به طور خلاصه به دلایل ریزش مو و راه های مراقبت از مو با سایت نیکا بیوتی پرداختهایم
مراقبت از مو
آناتومی مو
مو جسمی توخالی (مجوف) است و از این مجرا هوا وارد بدن می شود. بخشی از مو که خارج پوست قرار دارد، ساقه و بخش داخلی که داخل پوست قرار گرفته را ریشه می نامند. تغذیه و رشد مو فقط از داخل و زیر پوست و از طریق خون رسانی به فوکول آن انجام می شود. در حالت طبیعی موی سالم، روزانه ۵/۰ میلی متر رشد دارد.
مزاج شناسی مو
مزاج مو سرد و خشک ترین عضو بدن است و میزان رشد و حالت آن با توجه به مزاج عضو (ناحیه) زیرین آن تعریف می شود.
* هرچه تری بستر مو بیشتر باشد، لختی آن بیشتر است. (بلغمی ها)
* هرچه خشکی بستر مو زیاد باشد، حالت مجعد آن زیاد می شود. (صفراوی ها)
* هرچه گرمی بستر مو بیشتر باشد، رنگ آن مشکی تر و هرچه بستر کو سردتر باشد، رنگ مو بورتر (مایل به سفیدی) خواهد بود.
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و زیبایی,گیاهان دارویی و سلامت,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 23 اردیبهشت 1396 ساعت: 11:14
تعداد بازديد : 681
به این پست رای دهید:
خواص گل ساعتی در طب سنتی
گل ساعتی ، گیاهی چند ساله است که به شکل درختچه با رنگهای آبی، قرمز، ارغوانی و سفید میروید. ساقه آن به درختان مجاور میپیچد و بالا میرود، به همین دلیل آن را پیچ ساعتی نیز مینامند. برگهای آن دارای بریدگی عمیق، گلهای آن درشت و به شکل ساعت و میوهاش سبز یا زرد رنگ است. این گیاه بومی آمریکاست و در مناطقی از آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و برزیل وجود دارد و به عنوان گل زینتی کاشته میشود.
گل ساعتی
طبیعت گل ساعتی
گل ساعتـی طبیعت گرم و خشک و گل و میوه آن استفاده دارویی دارد.
خواص درمانی گل ساعتی
* افراد سالخورده میتوانند برای کاهش لرزش اعضای بدن، یک قاشق مرباخوری گل ساعتـی را همراه دو استکان آب جوش دم کرده و روزانه دو بار میل کنند.
* گل ساعتی برای درمان بیخوابی بسیار مفید بوده و با استفاده از آن حتی افراد مبتلا به کمخوابی (با ریشه عصبی) درمان خواهند شد. یک قاشق مرباخوری گل ساعتی را همراه دو استکان آب جوش دم کرده و موقع خواب میل کنید. همچنین از گل ساعتی برای آرام کردن کودکانی که دارای فعالیت زیاد بوده و بیقرار هستند، استفاده میشود.
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 23 اردیبهشت 1396 ساعت: 10:46
تعداد بازديد : 751
به این پست رای دهید:
فواید و خواص گیاه گون در طب سنتی
اگر به دنبال گیاهی برای افزایش ایمنی بدن خود هستید گیاه گون خواسته شما را بر آورده خواهد کرد، اما باید بدانیم مصرف بیش از اندازه گون اختلالاتی هم در سیستم ایمنی بدن بوجود خواهد آورد. از این گیاه در طب سنتی استفاده های بیشماری شده است و برای بیماران قلبی بسار مفید و موثر است. در واقع گیاه گـون یک ترکیب و مکمل کامل برای سلامتی بدن شما می باشد.
گون
گَوَن چیست
گون گیاه بنشنی است برای سلامت قلب و ایمنی بدن بسیار مفید می باشد. این گیاه سرشار از آنتی اکسیدان می باشد که باعث مهار رادیکال های آزاد در بدن می شود. در بدن رادیکال های آزاد باعث آسیب رسانی به سلول ها می شوند و ارتباط شدیدی با پیر شدن و مشکلات که در دوران پیری گریبان گیر انسان می شود دارد.
از گَوَن چه استفاده هایی می شود
گون یک نوع مکمل رژیمی می باشد که برای مشکلات سلامتی مختلف استفاده می شود. برای مثال برای درمان سرماخوردگی، عفونت های تنفسی و همچنین جلوگیری از دیابت بسیار پیشنهاد می شود که از آن استفاده کنید.
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 23 اردیبهشت 1396 ساعت: 10:26
تعداد بازديد : 976
به این پست رای دهید:
خواص فلفل سیاه در طب سنتی
فلفل سیاه را می توان یکی از پر مصرف ترین ادویه های جهان دانست که از میوه گیاه فلفل سیاه به دست می آید و از خواص دارویی بی نظیری برخوردار است. ماده شیمیایی موجود در دانه های فلفل سیاه پیپرین نام دارد که این ماده به تنهایی باعث ایجاد تندی فلفل سیاه می شود. در ادامه مطلب به هرآنچه که باید درباره فلفل سیاه بدانید، خواهیم پرداخت
فلفل سیاه
فلفل سیاه بومی کرالا، ایالتی در جنوب هند است. از زمان های قدیم، فلفل سیاه یکی از پر معاملهترین ادویه های جهان بوده است. فلفل سیاه یک گیاه فصلی نیست و از این رو در تمام طول سال دسترسی به آن وجود دارد. هنگامی که فلفل سیاه خشک می شود از آن به عنوان دانه فلفل یاد می شود و سپس تبدیل به پودر می شود تا در پخت و پز مورد استفاده قرار گرفته و عطر و مزه بهتری به آن ببخشد.
به واسطه ویژگی های ضد باکتریایی، فلفل به عنوان ماده ای برای حفظ و نگهداری مواد غذایی نیز استفاده می شود. فلفل سیاه سرشار از منگنز، آهن، پتاسیم، ویتامین C، ویتامین K، و فیبر غذایی است. همچنین، فلفل سیاه عامل ضد التهابی بسیار خوبی است. در ادامه با فواید سلامت این ماده غذایی بیشتر آشنا می شویم.
مفید برای معده
فلفل سیاه موجب افزایش ترشح اسید هیدروکلریک در معده می شود و از این رو فرآیند گوارش را تسهیل می کند. گوارش درست و مناسب برای جلوگیری از اسهال، یبوست و گاز معده ضروری است. فلفل سیاه به پیشگیری از تشکیل گازهای روده نیز کمک می کند و هنگامی که در رژیم غذایی فردی قرار می گیرد با افزایش تعریق و دفع ادرار به خروج سموم از بدن کمک می کند. عرق کردن به خروج سموم و پاکسازی منافذ پوست از هر گونه جسم خارجی کمک می کند و همچنین می تواند آب اضافی یا انباشتگی که به نام ورم شناخته می شود را از بین ببرد. از نظر دفع ادرار، با مصرف فلفل سیاه شما می توانید اسید اوریک، اوره، آب اضافی و چربی را از بدن خود خارج کنید زیرا ۴ درصد ادرار از چربی تشکیل شده است.
فلفل سیاه با بهبود گوارش غذا به کاهش وزن در فرد کمک می کند و عملکرد کلی بدن را ارتقا داده و از برخی بیماری های دستگاه گوارش و سرطان روده بزرگ پیشگیری می کند. توانایی این ماده غذایی در خروج گاز از بدن به دلیل ضد نفخ بودن آن است که به خروج گاز به شیوه ای سالم و با حرکت رو به پایین به جای فشار آن به سمت بالا و فشار بر قفسه سینه و اندام های حیاتی دیگر کمک می کند. همچنین فلفل سیاه از تشکیل گاز بیشتر در بدن جلوگیری می کند.
کاهش وزن
لایه بیرونی دانه فلفل سیاه به تجزیه سلول های چربی کمک می کند. از این رو، مصرف غذاهای حاوی فلفل روشی خوب برای کمک به کاهش وزن به طور طبیعی است. هنگامی که سلول های چربی به اجزا تشکیل دهنده خود شکسته می شوند به راحتی توسط بدن فرآوری شده و در فرآیندها و واکنش های آنزیمی سالمتر به جای ذخیره در بدن و افزودن بر وزن به کار گرفته می شوند.
سلامت پوست
فلفل سیاه به درمان ویتیلیگو یا پیسی، یک بیماری پوستی که موجب می شود برخی نواحی پوست رنگ عادی خود را از دست داده و سفید رنگ شوند، کمک می کند. محتوای پیپرین فلفل سیاه می تواند پوست را برای تولید رنگدانه تحریک کند. درمان موضعی پیپرین در ترکیب با درمان نور فرابنفش بهتر از درمان های شدیدتر و مبتنی بر مواد شیمیایی برای ویتیلیگو است. این روش همچنین احتمال ابتلا به سرطان پوست به واسطه تابش بیش از اندازه نور فرابنفش را کاهش می دهد.
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,خواص ادویه جات,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 22 اردیبهشت 1396 ساعت: 20:19
تعداد بازديد : 540
به این پست رای دهید:
خواص کدو سبز در طب سنتی
نگاهی به چند خاصیت کدو سبز
کدو سبز را حتما در رژیم غذایی خود جای دهید، زیرا این کدو سرشار از مواد مغذی و معدنی مورد نیاز بدن بوده و میتواند کیفیت برنامه غذایی شما را به طور چشمگیری افزایش دهد. شما میتوانید کدو سبز را به صورت پخته یا خام به انواع غذاها و سالادها اضافه کنید و از فواید بینظیرش لذت ببرید. در این نوشتار قصد داریم به طور خلاصه نگاهی به چند خاصیت کدو سبز داشته باشیم
خاصیت کدو سبز
ترکیبات کدو سبز
کدو سبز از نظر تغذیهای دارای ارزش زیادی است و به عنوان یک منبع خوب منگنز، ویتامین C، ویتامین A به دلیل داشتن سطوح بالای کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن منیزیم، پتاسیم، مس، فیبر، فولات، فسفر و ریبوفلاوین شناخته میشود.
کدو سبز همچنین یکی از بهترین منابع غذایی منگنز نیز است.
این گیاه مقدار قابل توجهی از ویتامین B۱ و B۶ مورد نیاز بدن را نیز تأمین میکند.
از دیگر مواد مغذی موجود در کدو سبز میتوان به پروتئین، روی، کلسیم، آهن، نیاسین، تریپتوفان و ویتامین K اشاره کرد.
کدو سبز طبع سرد و خنک دارد که به دلیل دارا بودن آلفا و بتاکاروتن در کاهش خطر سرطان پروستات مردان بالای ۶۰ سال موثر است. تحقیقات اخیر نشان داده که عصاره کدو سبز به دلیل دارا بودن ترکیباتی به نام “فیتونوترینت” به کنترل علایم بزرگی خوشخیم پروستات کمک میکند. بزرگی خوش خیم پروستات منجر به بروز مشکلاتی در عملکرد دستگاه ادراری و تولیدمثل میشود.
کدو سبز حاوی عناصر ضد سرطانی است و از سرطان کولون (روده بزرگ) پیشگیری میکند، آب کدو سبز از نظر توانایی مقابله با جهشهای سلولی همانند سبزیجاتی از قبیل: تره فرنگی، تربچه و کدوتنبل است.
خاصیت کدو سبز
-درمان کلسترول و فشار خون بالا
-پیشگیری از افزایش قند و چربی خون
-درمان کننده آسم
-تضمین کننده سلامت چشم
-کاهش علایم دردناک آرتریت روماتوئید
-ضد پیری و تقویت کننده حافظه
-فواید مصرف کدو سبز در کاهش وزن
-خونساز برای گرم مزاجان
کدو سبز، سرشار از فیبر
-کدو یبوست و سوء هاضمه را رفع و رگهای بدن را تمیز میکند.
-برای یرقان بسیار مفید است و تب را پایین میآورد.
-کدو ادرار آور بوده و مصرف آن برای رفع اختلالات کلیه و مثانه بسیار مفید است.
-گوشت کدو زود هضم بوده و چنانچه با گوشت و حبوبات پخته شود، به هضم آنها نیز کمک کرده و سبب پخته شدن سریع آنها نیز میشود.
بهترین روش مصرف کدو سبز
-بهترین روش مصرف کدو سبز به صورت خام و بخارپز شده است که اگر طعم آن را دوست ندارید میتوانید آن را با آب هویج مخلوط کرده و میل کنید.
-کدو را باید به صورت شسته نشده در کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کرد، در این صورت تا هفت روز میتوان آن را نگهداری کرد.
مضرات کدو سبز
گوشت کدو زودهضم است، ولی مصرف آن برای اشخاصی که طبع سرد داشته یا در مناطق سرد زندگی میکنند، سبب ایجاد نفخ، سنگینی و درد معده میشود و این افراد باید کدو را همراه با ادویههای گرم مانند خردل، سیر، فلفل و نعناع میل نمایند.
تبیان
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 22 اردیبهشت 1396 ساعت: 10:36
تعداد بازديد : 566
به این پست رای دهید:
خواص ملاس چغندر و نیشکر در طب سنتی
ملاس چغندر و نیشکر چه خواصی دارند؟
گاهی اوقات پیش میآید که به یک شیرین کنندهی طبیعی احتیاج دارید و در اغلب موارد مردم از موادی مانند عسل، شربت افرا، شهد خرما و… استفاده میکنند اما نظرتان درباره ملاس چیست؟ ملاس چغندر یا نیشکر شیرین کنندهی طبیعی بوده و خواص فراوانی نیز دارد.
ملاس چغندر
به گزارش «کر۲»، ملاس مایعی است که پس از پردازش و فرآوری چغندر قند و نیشکر بدست میآید. این شربت سیاه رنگ حاوی مواد مغذی مورد نیاز بدنمان است و همچنین میتواند یک چاشنی عالی برای آشپزی باشد. نصف فنجان از ملاس چغندر یا نیشکر حدود ۲۱ درصد از نیاز روزانهی ما به کلسیم را فراهم میکند که بسیار برای استخوانها مفید میباشد. ملاس همچنین حاوی مقادیر خوبی از منیزیم و پتاسیم بوده که به عملکرد کلی بدن کمک میکنند. افرادی که با کمبود آهن مواجه هستند نیز میتوانند ملاس را به رژیم خود اضافه کرده و از آن بهره ببرند.
چگونه از ملاس چغندر یا نیشکر در پخت و پز استفاده کنیم؟
-همانطور که از عسل یا شیرینکنندههای دیگر برای شیرین کردن غذا استفاده میکنید. به طور مثال میتوانید برای شیرین کردن اسموتی از ملاس بهره ببرید.
-از آن در تهیهی خوراکیها و اسنکهای انرژی زا استفاده کنید.
-در تهیهی سسهای مختلف میتوانید از ملاس استفاده کنید.
-در تهیهی شیرینی، کیک و پای.
-ملاس را میتوانید به خوراکهای مختلف خانگی مانند لوبیا پخته اضافه کنید.
ملاس نه تنها یک چاشنی خوش طعم بوده بلکه بسیاری از مصرف کنندگان آن باور دارند که ملاس به آنها در بهبود شرایط سلامتیشان کمک شایانی کرده است. به گفتهی مصرف کنندگان ملاس چغندر یا نیشکر اگر به چای اضافه شود میتواند بسیار در بهبود و تسکین علائم دورهی قاعدگی موثر باشد. برخی نیز باور دارند که ملاس برای سلامت موها بسیار مفید بوده و آنها را تقویت میکند. همچنین افرادی از تاثیر مثبت ملاس در کاهش درد ناشی از آرتریت خبر دادهاند.
پیشنهاد میکنیم حتما از این مادهی طبیعی و پرخاصیت در رژیم غذایی خود و پخت و پز استفاده کنید و فواید آن را خودتان تجربه کنید.
مترجم: حسین حیدری
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 22 اردیبهشت 1396 ساعت: 10:29
تعداد بازديد : 1115
به این پست رای دهید:
خواص ساپادیل در طب سنتی
اخیرا پژوهشگران به خواص شگفت انگیز میوه ساپادیل پی برده اند و از اعجاب انگیز بودن آن در درمان سرطان حرف می زنند. این میوه خواص دارویی فوق العاده زیادی برای از بین بردن سلولهای سرطانی دارد که حتی اثر بخش بودن آن از شیمی درمانی هم بیشتر می باشد. در ادامه مطلب، با این میوه باورنکردنی آشنا خواهیم شد.
ساپادیل
ساپادیل دارای پوست تیغ دار و گوشت متراکم سفید است؛ به آن گراویولا و سرسُپ هم می گویند. این میوه در آفریقا، آمریکای جنوبی و جنوب شرقی آسیا به وفور یافت میشود و مزه آنچیزی بین توت فرنگی و آناناس است و طعم ترش و تلخی دارد.
محتوای سفید سـاپادیل در تولید شکلات، نوشیدنی ها و طعم دهنده های خوراکی استفاده میشود و برگ آن نیز در طب سنّتی کاربردهای فراوانی دارد.
ساپادیل واقعا شگفت انگیز است
ناتالی گابرایان یک متخصص تغذیه کشف خواص این میوه را شگفتی جدید می داند و بر این باور است، شناسایی خواص ساپادیل میتواند درمان سرطان را با تحوّل جدی مواجه کند. این میوه سرشار از ألیاف، کربوهیدرات، ویتامین B و C، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، آهن، سدیم، چربی و … است.
بر اساس پژوهش هایی که در مجله (Cancer Research) به چاپ رسیده است گراویولا (ساپادیل) قدرت فوق العاده ای در درمان سرطان دارد؛ قدرت آن از شیمی درمانی هم بیشتر است.
اما آیا میوه سـاپادیل به رویای علم پزشکی برای درمان سرطان رنگ واقعیت خواهد داد؟!
ناتالی گابرایان می گوید برای پاسخ دادن شفاف و صد در صدی به این پرسش باید تحقیقات بیشتری صورت بگیرد که در نهایت نتایج آن متعاقبا اعلام خواهد شد
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 20 اردیبهشت 1396 ساعت: 19:38
تعداد بازديد : 967
به این پست رای دهید:
رابطه زناشویی سالم با طب سنتی
یکی از مشکلاتی که برخی از زوجهای جوان گرفتار آن هستند، اختلال در رابطه زناشویی است که متاسفانه به دلیل عرف و فرهنگ حاکم بر جامعهی ما، معمولا پنهان میماند و هیچ یک از طرفین به دنبال راه حلی برای آن نیستند. در واقع ریشهی این مشکل در بسیاری از زوجهای جوان به دلیل نداشتن آگاهیهای لازم در زمینهی آمادگی روحی و جسمی است. خوب است بدانید در طب سنتی نسخههای شفابخشی برای خداحافظی با اختلالاتی مانند سردمزاجی یا بیمیلی جنسی وجود دارد.
رابطه زناشویی
مواد غذایی و نوشیدنیهای گیاهی وجود دارند که میتوانند به بهبود روابط زناشویی کمک کنند. علم ثابت کرده سلامت، تازگی و مغذی بودن مواد غذایی و نوشیدنیهای طبیعی تاثیر مستقیمی بر کیفیت و چگونگی رابطه میان همسران دارد و حتی در مواردی به پیشگیری از بروز برخی اختلالها کمک میکند. این نوشیدنیهای گیاهی به افزایش سطح هورمونها، بهبود جریان گردش خون در بدن، افزایش برانگیختگی و تقویت بنیه کمک میکنند.
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,طب سنتی و مسائل جنسی,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 20 اردیبهشت 1396 ساعت: 19:17
تعداد بازديد : 1028
به این پست رای دهید:
درمان آفتاب سوختگی با طب سنتی
درمان های خانگی آفتاب سوختگی
قبل از هرچیز باید بدانید که اگر قرار است مدت زیادی را زیر نور آفتاب شدید باشید، حتما برای جلوگیری از آفتاب سوختگی باید از کرم ضدآفتاب با کیفیت استفاده کنید. اما اگر اینکار را انجام ندادهاید و دچار آفتاب سوختگی شدهاید، برای سرعت بخشیدن روند درمان آفتاب سوختگی پیشنهاد میکنیم از نسخههایی که در ادامه معرفی شدهاند استفاده کنید
آفتاب سوختگی
بلغور جوی دو سر
بلغور، مانند یک بمب در برابر آفتاب سوختگی واکنش نشان میدهد. زمانی که به شدت دچار آفتاب سوختگی میشوید کافیست آن را با آب سرد شسته و مستقیم روی پوست ملتهب قرار دهید آنگاه تاثیر شگفت انگیز و تسکین دهنده آن را متوجه خواهید شد.
کمپرس سرد
دوش آب سرد اولین اقدامی است که در مواجه با آفتاب سوختگی انجام میدهید. اما دراز کشیدن طولانی در آب سرد فکر خوبی نیست چرا که بعد از مدتی دچار سوزش شدیدی میشوید. شما میتوانید با قرار دادن مسقیم یک حوله با چند تکه یخ التهاب و آفتاب سوختگی را بهبود بخشید.
ماست
مصرف ماست به طور طبیعی برای خشکی پوست بسیار مفید است و مالیدن آن روی پوست آفتاب سوخته مانند یک سحر و جادو عمل میکند. ماست را به عنوان یک کرم موضعی حدود ۵ دقیقه روی پوست بمالید و سپس با گرفتن دوش آب سرد آن را پاک و پوستتان را التهام بخشید.
روغن گیاه عنبر سائل
این گیاه ضد التهاب است و مصرف آن هنگام آفتاب سوختگی از شدت پیدایش آکنه، درد و سوختگی جلوگیری میکند فقط کافیست چند قطره از آن را با یک پارچه یا پنبه مرطوب روی پوست قرار دهید تا تاثیر شگفت انگیز آن را به سرعت متوجه شوید.
آفتاب سوختگی
جوش شیرین
اگر درد و سوزش زیادی را تحمل میکنید جوش شیرین برای تسکین درد موقتی بسیار مفید و مناسب است. وان حمام را با آب خنک پُر کنید و مقداری جوش شیرین درون آن بریزید و برای مدت کوتاهی در آن دراز بکشید. فقط به خاطر داشته باشید هنگامی خروج از حمام پوستتان را خشک کنید تا جوش شیرین ماندگاری و جذب بالاتری داشته باشد.
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,درمان بیماری ها با گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 20 اردیبهشت 1396 ساعت: 13:30
تعداد بازديد : 731
به این پست رای دهید:
فواید و خواص ریشه گیاه مکا در طب سنتی
مکا در واقع به ریشه گیاهی گفته می شود که در اتفاع سه هزار و پانصد متری از سطح دریا در کوههای پرو رشد می کند. از مکا استفاده های گوناگونی می شود. این گیاه شباهت زیادی به شلغم و تربچه دارد و از خواص دارویی بی نظیری برخوردار است و برای افزایش انرژی بسیار سودمند است، در ادامه به خواص مکا خواهیم پرداخت.
مکا
به چه منظور از مکا استفاده می شود
مـکا حدود ۲۰۰۰ سال پیش توسط کشاورزان سرخپوست که دام خود را در کوههای مرتفع می چراندند، کشف شد. آنها متوجه شدند هنگامی که حیواناتشان در هنگام چرا مکا می خورند، سالم ترو قوی تر می شوند و تمایل به جفت گیری و بچه های سالم بیشتری دارند. از آن پس آنها شروع به استفاده از مـکا برای خودشان کردند. امروزه نیز از مکـا به منظور افزایش باروری، عضله سازی، افزایش استقامت، از بین بردن علائم دوران یأسگی، افزایش انرژی، کمک به حفظ سلامت پروستات، افزایش تراکم استخوان، کاهش افسردگی، افزایش میل جنسی و متعادل سازی هورمونها برای مردان و زنان استفاده می شود.
فواید مکا چیست
مصرف مداوم و پیوسته ی مکای با کیفیت باعث بهبود شرایط هورمونی، فیزیکی و روحی افرد می شود. اینها رایج ترین فواید مکا هستند:
۱-افزایش انرژی و مقاومت
۲-افزایش استقامت
۳-کمک به بهبود سندرم خستگی مزمن
۴-افزایش عملکرد جنسی و میل جنسی در زنان و مردان
۵-کمک به باروری در انسان و حیوانات
۶-کاهش اختلال عملکرد هورمونی در دوران یائسگی
۷-متعادل کردن اختلالات هورمونی
۸-کاهش افسردگی
۹-کاهش ترس و اضطراب
۱۰-افزایش گردش خون که موجب بهبود کم خونی و بهبود سریع تر جراحت می شود
۱۱-کمک به حافظه، یادگیری و توانایی های ذهنی
۱۲-بهبود سلامت و افزایش جوانی پوست
۱۳-کمک به سلامت دندان و استخوان
همچنین مـکا
۱-به عنوان یک ضد باکتری و ضد قارچ عمل می کند
۲-یک ضد سرطان می باشد
۳-به عنوان جایگزینی برای استروئید آنابولیک، به عضله سازی کمک می کند.
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 19 اردیبهشت 1396 ساعت: 17:43
تعداد بازديد : 1056
به این پست رای دهید:
درمان طبیعی بوی بد عرق با طب سنتی
نسخههایی برای از بین بردن بوی بد عرق
یکی از مشکلاتی که با فصل گرما به سراغ بسیاری از افراد میآید، تعریق زیاد است. در برخی از مناطق گرمسیر به قدری هوا گرم میشود که کافیست تنها چند دقیقه از خانه خارج شوید تا لباسهایتان خیس عرق شود. البته عرق کردن بدن نیست و در واقع واکنش طبیعی بدن برای متعادل سازی دمای خود است، اما عرق زیاد ممکن است باعث بد بو شدن بدن گردد. بوی بد عرق میتواند مشکل ساز باشد و به خصوص در محیط های عمومی باعث اذیت شدن اطرافیان گردد. در این نوشتار قصد داریم نسخه های طبیعی برای رفع بوی بد عرق بدن را معرفی کنیم
بوی بد عرق
کلروفیل
وجود این نوع ماده در بدن و جریان یافتن آن در روده و خون، باعث از بین بردن بوی نامطبوع بدن میشود.کلروفیل در گیاهان با برگ سبز مثل اسفناج و کاهو به وفور یافت میشود.
روی
روی مادهای است که در بسیاری از محصولات بهداشتی دهان و دندان هم به کار برده میشود. مواد غذایی همچون غذاهای دریایی، گوشت، ماست، آجیل، لوبیا، قارچ سفید و دانه کدو تنبل به دلیل آن که سرشار ازروی هستند از بوی نامطبوع بدن میکاهند.
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,درمان بیماری ها با گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 19 اردیبهشت 1396 ساعت: 17:37
تعداد بازديد : 620
به این پست رای دهید:
درمان طبیعی نقرس با طب سنتی
نقرس نوعی از آرتریت است که معمولا باعث بروز درد در ناحیه شست پا میشود. البته نقرس تنها محدود به شست پا نیست و میتواند در سایر مفاصل کوچک دستها و پاها نیز دیده شود. افرادی که نقرس را تجربه کردهاند میدانند که این عارضه میتواند حتی انجام سادهترین کارها مانند راه رفتن را مشکل سازد. خوشبختانه روشهای طبیعی و کارسازی برای درمان نقرس وجود دارد.
درمان نقرس
به گزارش«کر۲» قبل از اینکه به بررسی روشهای درمانی بپردازیم، در ابتدا قصد داریم غذاهای ممنوعه را در روند درمانی نقرس معرفی کنیم. اگر به دنبال درمان نقرس هستید، از خوردن این غذاها خودداری کنید:
-گوشت اندامهای درونی مانند کبد
-گوشت گاو
-گوشت بره
-گوشت خوک
-ماهی کولی
-میگو
-خرچنگ
-حلزون اسکالوپ
-مرغ
-نوشیدنیهای الکلی (به خصوص آبجو)
-مارچوبه
-قارچ
-غذاها و نوشیدنیهایی که مقدار زیادی فروکتوز دارند، مانند شربت ذرت
روشهای درمانی
آب گیلاس و آلبالو
هنگام شعلهور شدن نقرس، اغلب افراد به سراغ آسپرین میروند، اما جالب است بدانید که آسپرین میتواند مشکل را شدیدتر کند. عصاره آلبالو میتواند به کاهش التهاب کمک کرده و درد ناشی از نقرس را کاهش دهد. مصرف روزانه ۲ قاشق غذاخوری از آب آلبالو غلیظ میتواند فواید بسیاری برایتان داشته باشد. همچنین میتوانید برای درمان نقرس روزی ۲۰ عدد گیلاس میل کنید.
کرفس و دانههای آن
مطالعات نشان میدهند که بیش از ۲۰ ترکیبِ ضدالتهابی در کرفس و دانههای آن وجود دارند. شما میتوانید به راحتی کرفس را خام میل کرده و یا دانههای آن یا خودِ کرفس را به سوپ، سالاد، خوراک و غذاهای دیگر اضافه کنید.
درمان نقرس
سرکه سیب
نوشیدن یک لیوان آب به همراه یک قاشق چایخوری سرکه سیب میتواند برای بهبود و درمان نقرس مفید باشد. هنگام خرید سرکه سیب حواستان باشد که نوع پاستوریزهی آن را تهیه نکنید، زیرا فرآیند پاستوریزه کردن، باکتریهای مفید موجود در سرکه را از بین میبرد. این باکتریها به کاهش و بهبود التهاب کمک میکنند. سرکه سیب همچنین حاوی اسید کلروژنیک است که در کاهش التهاب ناشی از نقرس بسیار موثر میباشد.
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,درمان بیماری ها با گیاهان دارویی,طب سنتی و مریضی ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 19 اردیبهشت 1396 ساعت: 17:31
تعداد بازديد : 576
به این پست رای دهید:
ماسک هایی برای رفع جوش های سر سیاه با طب سنتی
دانه های سر سیاه نوعی جوش هستند که در اثر مسدود شدن منافذ پوستی به وجود میآیند و میتوانند زیبایی و لطافت پوست صورت شما را تحت تاثیر قرار داده و آزاردهنده باشند. اما نگران نباشید، شما میتوانید با تهیهی برخی ماسکهای صورت خانگی به راحتی از شر این جوشها خلاص شده و صورتتان را به طور کامل پاکسازی کنید. در ادامه به معرفی برخی ماسکهای طبیعی برای رفع دانه های سر سیاه صورت خواهیم پرداخت. لطفا با گیاه یاب همراه باشید.
دانه های سر سیاه
ماسک آناناس عسل
ترکیب آناناس و عسل می تواند گزینه درمانی خوبی برای افزایش طراوت و پاکسازی پوست باشد و با استفاده از آن می توان با دانه های سر سیاه آزاردهنده نیز خداحافظی کرد. این دو ماده pH طبیعی پوست را بدون ایجاد خشکی بیش از اندازه یا دیگر عوارض جانبی نامطلوب تنظیم می کنند.
ماسک آناناس عسل به لطف محتوای آنتی اکسیدانی فوق العاده خود در پیشگیری از پیری زودرس نیز موثر است.
مواد تشکیل دهنده:
یک برش آناناس
دو قاشق غذاخوری عسل (۵۰ گرم)
آماده سازی:
مواد تشکیل دهنده ماسک را در یک مخلوط کن بریزید و تا زمان شکل گیری یک ترکیب نرم آنها را مخلوط کنید.
محصول به دست آمده را روی مناطق تحت تاثیر قرار گرفته بمالید و اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به همان حالت باقی بماند.
پس از آن، پوست خود را شستشو دهید و این کار را دو یا سه بار در هفته انجام دهید.
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و زیبایی,گیاهان دارویی و سلامت,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 19 اردیبهشت 1396 ساعت: 10:31
تعداد بازديد : 448
به این پست رای دهید:
خواص کرفس کوهی یا کلوس در طب سنتی
کرفس کوهی یا کلوس گیاهی است که به شما کمک می کند با استفاده از آن میزان اشتهای خود را تنظیم کنید. تینا جعفری متخصص تغذیه اظهار کرد: گیاه دارویی کرفسکوهی با عملکرد دوگانه باعث کاهش و یا افزایش اشتها در مصرفکنندگان میشود.
وی با اشاره به اینکه گیاهان دارویی مانند کرفس کوهی و کنگر سرشار از املاح و ویتامین هستند افزود:منیزیم و پتاسیم موجود در این گیاهان برای افرادی که دارای فشار خون ، بیماریهای قلبی و عروقی و گرفتگی عضلات هستند مفید است.
متخصص تغذیه اضافه کرد:همچنین مواد موجود در این گیاهان دارویی مقاومت انسولین در بدن بیماران دیابتی را کاهش میدهد و میزان قند در بدن را کنترل میکند.
جعفری با بیان اینکه سبزیجات و گیاهانی که در طبیعت و بدون دخالت انسان رشد میکنند املاح، موادمعدنی و ویتامینهای زیادی دارند ادامه داد:این گیاهان دارای ویتامینهای K، C و E، خاصیت آنتی اکسیدانی و املاح فراوان هستند.
وی گفت:قارچهایی که در طبیعت رشد میکنند به علت قرار گرفتن در نور مستقیم آفتاب دارای ویتامین D هستند ولی درهنگام استفاده باید توان شناسایی قارچهای سمی را داشت.
متخصص تغذیه افزود: به علت وجود ویتامین C در گیاهان دارویی مصرف تازهخوری بیشتر توصیه میشود و در صورت نیاز به نگهداری طولانی مدت بهتر است زمان پخت و فریز کردن یا پروسه خشک کردن کوتاه باشد تا این ویتامین خاصیت خود را از دست ندهد.
جعفری اضافه کرد:شستوشوی گیاهان، سبزیجات و قارچهایی که در طبیعت رشد میکنند در هنگام استفاده از نکات مهمی است که از انتقال ویروسها و باکترها جلوگیری میکند.
منبع: ایسنا
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت: 19:44
تعداد بازديد : 625
به این پست رای دهید:
خواص گیاه دارویی ترنجبین در طب سنتی
یکی از گیاهان دارویی پرخاصیتی که در صنایع غذاسازی نیز بدلیل داشتن فواید فراوان مورد استفاده قرار میگیرد، ترنجبین است. این گیاه که لقب درمانگر دردها را با خود به یدک میکشد بدلیل وجود قند طبیعی در ترکیباتش طعمی شیرین دارد. در این نوشتار به بررسی کامل این گیاه و فواید گوناگونش خواهیم پرداخت.
ترنجبین
گیاهشناسی
ترنجبین را به فارسی ترانگبین یا ترنگبین و به عربی، ترنجبین مینامند.
مادهای است شیرین که به شکل شبنم روی گیاه خارشتر یا خاربز مینشیند. بررسیهای علمی نشان میدهد این شیرابههای قندی در نتیجهی عمل حشرهای بهطور طبیعی و با ایجاد شکاف به خارج تراوش میشود.
در فصل گرمای زیاد و در اواخر تابستان، شبها روی برگها و شاخههای این گیاه قطرههای ترنجبین ظاهر میشود و روستاییها، صبحهای خیلی زود، قبل از طلوع آفتاب آن را جمعآوری میکنند. معمولا در مناطقی که این گیاه ترنجبین نمیدهد، به مصرف تعلیف دام، شتر و بز میرسد؛ به همین دلیل این گیاه به خارشتر یا خاربز معروف شده است. البته در مناطقی که گیاه ترنجبین دارد نیز شتر و بز خیلی دوست دارند از آن تعلیف شوند و پروار هم میشوند. گیاه خارشتر، درختچه یا بوته خاری است که در بیابانها و دشتهای کم ارتفاع ایران مانند خراسان، یزد، تبریز، زرند، اطراف قم و بوشهر بهطور خودرو و فراوان دیده میشود.
ترنجبـین حاوی ترکیبات قندی مختلفی چون گلوکز، فروکتوز، ساکاروز و تریساکارید است که به راحتی در آب حل میشود. در قدیم از ترنجبین در کارخانجات سادهی قندگیری بهطور سنتی قند میگرفتند، ولی بعدها چون فروش ترنجبین از نظر دارویی بازار بهتری پیدا کرد، آن را فقط به عنوان دارو میفروختند.
طبیعت: ترنجبـین طبع گرم و تر دارد.
.
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,درمان بیماری ها با گیاهان دارویی,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت: 14:44
تعداد بازديد : 493
به این پست رای دهید:
درمان قرمزی چشم با طب سنتی
چشمان انسان یکی از حساس ترین عضو های صورت می باشد که نیاز به مراقبتهای ویژه ای دارند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بنا به دلایلی چشم هایتان قرمز شده است و پیش خود بگویید با کمی استراحت قرمزی برطرف خواهد شد، اما شاید این قرمزی به دلایلی کمی جدی تر باشد که نیاز به زمان و درمان دارد. دلیل اینکه چشم هایمان قرمز می شود به خاطر وجود باز شدن رگ های کوچک خونی که در سفیدی چشم ما قرار دارند میباشد، که این قرمزی ها معمولا با درد ، خارش و تاری دید به همراه است. دلایل بسیاری باعث قرمزی چشم می شود که عبارتند از : مدت زمان زیاد خیره شدن به صفحه مانتیور یا صفحه نمایش ، خشکی چشم ، خستگی ، بی خوابی و سایر عوامل دیگر.
اما سوال اصلی که پیش می آید این است که راه درمان چیست؟ در ادامه می خواهیم به درمان قرمزی چشم آن هم به روشی خانگی بپردازیم.
درمان قرمزی چشم
درمان قرمزی چشم به روش خانگی
سرکه سیب
در صورت علل باکتریایی ،یک قاشق چای خوری سرکه سیب را با یک لیوان آب ولرم مخلوطکنید و با استفاده از پنبه چشم را تمیز کنید.
بابونه
کمپرس با دمنوش خنک شده گیاه بابونه علاوه بر تسکین ، خستگی و خارش را نیز برطرف میکند.
نمک
یک قاشق مرباخوری نمک را در یک لیوان آب ولرم مخلوطکنید و چشم را با آن شست وشو دهید.
سیب زمینی
سیب زمینی رنده شده را در یخچال قرار دهید سپس روی چشم بگذارید تا به دمای اتاق برسد.
شیر سرد
کمی شیر( پاستوریزه) را در یک کاسه بریزید. پنبه را در آن فرو ببرید و شیر اضافه را بچلانید و سپس روی چشم قرار دهید. این کمپرس نه تنها قرمزی چشم را برطرف میکند بلکه خط های ریز و افتادگی پوست را نیز برطرف میکند.
کیسه چای
کیسه چای استفاده شده را دور نریزید.در یخچال بگذارید و هر بار روی چشم قرار دهید. در صورت خشک شدن آن را کمی خیس کنید.
برش خیار
خیار هم قرمزی و هم پف چشم را برطرف میکند. خیارهای برش زده را تا زمان استفاده در یخچال قرار دهید.
گلاب
گلاب علاوه برداشتن خواص متعدد برای پوست، قرمزی چشم را نیز برطرف میکند. پنبه آغشته به گلاب را به مدت چند دقیقه روی چشم قرار دهید.
قاشقهای سرد شده
اگر به طور منظم دچار قرمزی چشم میشوید همیشه قاشق در فریزر قرار دهید. هر بار که لازم شد روی چشم قرار دهید تا مشکل حل شود.
آب سرد
شستن صورت با آب سرد باعث باریک شدن رگ های خونی میشود. حتی میتوانید پنبه آغشته به آب سرد را روی چشم قرار دهید.
این روشها تاثیر به سزایی در درمان قرمزی چشم دارند.
الودکتر
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,درمان بیماری ها با گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت: 9:47
تعداد بازديد : 722
به این پست رای دهید:
فواید و خواص گیاه ترشک در طب سنتی
ترشک به به دلیل غنی بودن آن از ویتامین C ، فسفر و آهن دارای اهمیت بسیار زیادی است. طبق نظریه یک پژوهشگر گیاهان دارویی، ترشک در درمان مشکلا کلیوی ، اسهال خونی و ناراحتی های ادراری نقش به سزایی دارد و کسانی که از کمبود ویتامین C رنج می برند مصرف این گیاه برایشان بسیار مفید است.
ترشک
«محسن پویان» گفت: ترشک ایرانی گیاهی متعلق به خانواده علف هفتبند که برخی منابع طب گیاهی آن را حمّاض نامیدهاند، برگهای آن ترش مزه است ساقه آن برافراشته و گلها در ساقه گلدهنده پراکندهاند.
وی در خصوص موارد مصرف این گیاه، تصریح کرد: در ترشک پتاسیم اگزالات و تارتاریک اسید وجود دارد. سدیم، پتاسیم، کلسیم و فسفر در ترکیب آن گزارش شده است.
این پژوهشگر گیاهان دارویی با بیان اینکه ترشک برای جبران ویتامین C در بدن مفید است، گفت: در ناراحتیهای ادراری، کلیوی و اسهالخونی کاربرد دارد.
پویان اظهارکرد: ترشک ایرانی در بیشتر مناطق استان گسترش دارد، اما هنوز بهعنوان گیاه دارویی شناخته شده نیست و در اغلب روستاهای منطقه قائنات میتوان آن را مشاهده کرد.
وی افزود: در میان عشایر مرسوم است که از دانههای این گیاه استفاده میکنند. طریقه استفادهی آن هم به این ترتیب است که دانههای این گیاه را میکوبند و پس از مرطوب کردن در محل درد و مفاصل میگذارند و بهعنوان مُسَکن از آن استفاده میکنند.
این پژوهشگر گیاهان دارویی گفت: گیاه ترشک منبع ویتامین C است. بنابراین کسانی که کمبود ویتامین C دارند این گیاه میتواند برای آنها منبع ویتامین C باشد. علاوهبر آن، این گیاه آهن و فسفر کافی هم دارد.
پویان اظهار کرد: همچنین این گیاه دارویی اشتهاآور و تصفیهکننده و هضمکننده بسیار خوبی است و بهخاطر خاصیت تصفیهکنندگیاش برای کسانی که دارای جوشهای موضعی و پوستی هستند بسیار مفید است.
وی خاطرنشان کرد: این دارو به علت داشتن اسید اکسولید نباید زیاد و بطور مداوم مورد مصرف قرار گیرد، چون برای مثانه و کلیه میتواند مضر باشد. برای استفادهی موضعی از این دارو اگر برگ یا دانهی له شده، پخته شده یا جوشانده آن روی دملها گذاشته شود به راحتی درمان میشود.
و همچنین …
ترکیبی از آب ترشک و روغن کرچک به اندازه مساوی، به طور موثر بی خوابی را درمان می کند.
عملکرد قلب و کبد را تقویت می کند و با التهاب های مختلف بدن مقابله می کند.
دم کرده آن کاهش دهنده کلسترول و میزان تری گلیسیرید است.
با افزایش تولید ادرار، در پایین آوردن وزن موثر است.
آنتی اکسیدان موجود در آن با پیری و چین و چروک پوست مقابله می کند.
منبع عالی ویتامین A، B۹ و C است.
خشکی و آسیب دیدگی مو را برطرف می کند.
خاصیت سم زدایی آن، سموم مضر بیماری زا و عامل عفونت را از بدن دفع می کند.
این گیاه دارویی اشتهاآور، تصفیه کننده خون و هضم کننده غذا محسوب می شود.
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت: 9:42
تعداد بازديد : 463
به این پست رای دهید:
فواید و خواص اکیناسه در طب سنتی
کیناسه (سرخاگل)، گیاهی زمستانه و پرخاصیت است که مصرف آن، شما را از ابتلا به بیماری های مختلف دور نگه خواهد داشت. این گیاه در بین ۱۰ گیاه پر مصرف دنیا قرار دارد و برای حفظ تندرستی بسیار موثر است. اگر می خواهید زمستان امسال را سلامت بمانید، این گیاه را دریابید!
اکیناسه
گیاه شناسی
اکیناسه که در ایران به سرخارگل معروف است، گیاهی علفی و چند ساله از تیره ی کاسنی و به ارتفاع یک متر است، ساقه آن از انشعابات فراوانی برخوردار است و برزهای زیر و خشن دارد. برگ های پایین ساقه نیز تخم مرغی یا نیزه ای شکل هستند و ۳۰ ساتی متر طول و ۲۰ سانتی متر عرض دارند. گل ها معمولا به رنگ ارغوانی، صورتی، قرمز، زرد و نارنجی دیده می شوند و مراکز آن ها (گل های لوله ای) سبز یا قهوه ای تیره و سیاه رنگ است.
زادگاه اصلی گیاه اکیناسه، آمریکای شمالی است و از سال های بسیار دور، بومی ها و سرخ پوست های آمریکا از خواص آن استفاده می کردند و امروزه نیز در تمام اروپا تبدیل به یک داروی گیاهی پر طرفدار شده است. گونه های مختلفی از این گیاه وجود دارد و در بیشتر مواقع از ریشه استفاده ی دارویی می شود.
تقویت سیستم ایمنی بدن با اکیناسه
مصرف گیاه با تشخیص و تجویز متخصص طب سنتی می تواند به پاک سازی سیستم لنفاوی و مقاوم سازی بدن در برابر عفونت های پنهان مثل مشکلات قارچی و حفظ سلامتی بدن کمک کند. ترکیبات موجود در گیاه سرخارگل، تعداد گلبول های سفید خون را افزایش می دهد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. این خاصیت، سرخارگل را به یک داروی مهم در مواردی که سیستم ایمنی بدن توسط عفونت های مزمن یا سموم و مواد زائد ضعیف می شود(مثل تورم غدد لنفاوی، کورک های متناوب، سردرد های مزمن یا گلو درد) تبدیل کرده است.
ضد سرما خوردگی است
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت: 9:28
تعداد بازديد : 407
به این پست رای دهید:
فواید و خواص زرشک در طب سنتی
زرشک درخچه ای می باشد که دارای میوه، و در اغلب مناطق کوهستانی می روید. طبع زرشک سرد می باشد و برای افرادی که کبدی چرب و پرکار دارند بسیار مفید می باشد، همچنین برای بیماران قلبی و صفراوی مصرف آن توصیه می شود. به خاطر داشته باشید مصرف بیش از اندازه زرشک برای افرادی که سرد مزاج هستند ممکن است مشکلاتی بوجود بیاورد، پس در مصرف آن محتاط باشید.
زرشک
مصرف طبی زرشک به دوره مصر باستان می رسد که فراعنه و ملکه ها، این گیاه را با تخم رازیانه به منظور درمان طاعون مصرف می کردند. امروزه، گفته میشود این گیاه درد مفصلی، روماتیسم و تورم ناگهانی پسوریازیسرا تسکین می بخشد. انواع عفونتهایی که زرشک می تواند در درمان آنها مؤثر واقع شود عبارت است از:
عفونت گلو، مجاری ادراری، مجاری معده ای- روده ای، ریه ها، عفونتهای مخمری و اسهال.سبوس ریشه و ساقه این گیاه خاصیت درمانی دارد. ریشه وساقه این گیاه زردرنگ است و اروپاییها و آمریکای شمالی برای رنگ آمیزی لباس از آن استفاده می کردند. اما ترکیبات موجود در سبوس این گیاه زرشک را به عنوان یک گیاه درمانی مطرح کرده است.
سبوس و پوسته این گیاه درمانی مطرح کرده است. سبوس و پوسته این گیاه حاوی الکالوئید هست، که به عقیده برخی از افراد آنتی بیوتیک است و به عقیده متخصصان طب گیاهی سبب تحریک خاصیت ضد عفونی غشای مخاطی بدن می شود.
به منظور پی بردن به این ادعا، اگر قطره ای زرشک را روی زبان خود بگذارید، دهان شما آبکی خواهد شد. این بدان معنا نیست که زرشک طعم خوبی دارد، بلکه این گیاه تقریباً تلخ است بلکه به گفته کارشناسان طب گیاهی، وقتی دهان شما آبکی می شود سبب میشود که بتوانید با عفونت مبارزه کنید. این گیاه در اثر تحریک بخشهایی از سیستم ایمنی بدن این اثر را بر جای می گذارد.
معرفی گیاه
زرشک گلی است که طول آن به ۹ پا می رسد، و دارای شاخه های خاکستری است. برگهای آن دارای دندانه های سونی است. بین ماههای آوریل و ژوئن غنچه ها و گلهای زرد روشن از آن جوانه می زنند. این غنچه ها و گلها در فصل پاییز رنگ قرمز گیلاسی به خود می گیرند که به صورت بوته های خمیده رشد می کنند. می توانید از زرشک رسیده برای تهیه مربا استفاده کنید، یا آنرا همانند “قرقاط” مصرف کنید. زرشک کمی ترش تر است ولی به اندازه قرقاط تلخ نیست.
ترکیبات گیاه
سبوس و ریشه زرشک حاوی انواع بسیاری از مواد شیمیایی به نام “آلکالوئید ایزوکینولین” است. دانشمندان و محققان این ترکیبات را در طول سالیان متمادی مورد تحقیق و بررسی قرار داده اند، و پی بردند که آنها در واقع خواص آنتی بیوتیکی دارند.
برخی از آنها باعث پایین آوردن تب، کاهش تورم و فشار خون شده و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب کمک می کنند.
اشکال موجود
زرشک در شکل چای، کپسول، عصاره ها، مایع یا تنتورها و یا پماد موضعی عرضه میشود. عصاره های حاصل از این ماده به صورت دارویی حاوی ۸ تا ۱۲ درصد محتوای الکالوئید ایزوکینولین استاندارد شده است.
نحوه مصرف
اگر به علت عفونتهای مکرر غالباً آنتی بیوتیک زیاد مصرف کرده اید، پزشک شما به عوض داروهای تجویزی، ممکن استداروهای گیاهی را نیز مدنظر قرار دهد. دلایل متعددی برای این ادعا وجود دارد. زرشک می تواند احساس سرحال بودن به شما دهد و شما را از سایر معالجات نجات دهد. همچنین، میزان مقاومت به آنتی بیوتیکها رو به افزایش است. به منظور رهایی از این وضعیت. بسیاری از معالجین به سایر راههای درمان بیماریها روی می آورند. دلیل دیگر این است که بدن شما در واکنش به انواع آنتی بیوتیکها دچار تغییرات میشود و این تغییرات همیشه خوب نیست.
فلور نرمال که در بدن همه ما وجود دارد و ما را در مبارزه با عفونت کمک می کند، می تواند در اثر مصرف مکرر آنتی بیوتیکها از بین برود. درمانگر ممکن است شما را یاری کند تا این “باکتری خوب” good bacteria را از طریق رهایی مقطعی از مصرف انواع آنتی بیوتیکها، دوباره در خود بازیابید.بنا به دلایل مشابه. پماد زرشک را نیز می توان برای درمان ورم مفاصل یا پسوریازیس تجویز کرد، چون داروهایی که به طور مرتب برای درمان این حالات مصرف میشوند ممکن است تعادل بدن شما را مختل سازند.
باً عوارض جانبی ناشی از معالجات درمانی قوی سبب تحریک واکنشهایی در بدن میشوند که به مثابه یک بیماری کاملاً جدید می تواند جلوه کند. صرفنظر از هرگونه دلیل، وقتی درمانگر شما بداند که قطع مصرف دارو هیچگونه خطری برای سلامتی شما ندارد، می تواند در عوض، مصرف زرشک را تجویز کند.
زرشک همچنین می تواند به عنوان یک روش پیشگیرانه توصیه شود. هرگز نباید
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 17 اردیبهشت 1396 ساعت: 22:11
تعداد بازديد : 914
به این پست رای دهید:
درمان ورم معده با طب سنتی
یکی از شایع ترین بیماری ها در انسان، مشکلات گوارشی است که ورم معده نیز جزو این دسته محسوب می شود. ورم معده درصورت عدم توجه و عدم درمان به زخم معده تبدیل می شود. نسخه های طبیعی برای درمان ورم معده وجود دارد که در این مطلب سعی کردیم به آن بپردازیم. با گیاه یاب همراه باشید.
ورم معده
علائم ورم معده
ورم معده در افراد مختلف با علائم متفاوتی بروز میکند، اما شایعترین آنها عبارتند از:
– سیاه شدن مدفوع در اثر خونریزی گوارشی
– احساس سوزش در بالای شکم
– حالت تهوع و استفراغ
– تب و ضعف بدن
– دلدرد و دلپیچه
– درد قفسهی سینه
– بیاشتهایی
– نفخ شکم
– بادگلو
در ورم معدهی حاد علائمی چون کوفتگی، احساس پر بودن معده، سردرد، سرگیجه، تشنگی شدید، تنفس تند، حساس و سفت شدن شکم نیز دیده میشود.
چرا معده ورم میکند؟
کشیدن سیگار، پرخوری، مصرف مواد غذایی دیرهضم یا محرک مانند ادویهها، ترشح بیش از اندازهی اسید معده، ابتلا به عفونتهای باکتریایی یا ویروسی (این نوع ورم معده مسری است)، مصرف زیاد کافئین، مصرف برخی از داروها مانند آسپیرین و داروهای ضدالتهابی غیراستروییدی، استرس، رژیم غذایی نامناسب، ابتلا به برخی از بیماریها که باعث کاهش مقاومت بدن میشوند، خستگی یا کار زیاد، عملهای جراحی، آسیب روحی، ابتلا به عفونتهای شدید و باکتری هلیکوباکتر پیلوری در معده از عوامل ایجاد ورم معده هستند.
برخی از بیماریهای خاص مانند کمخونی شدید نیز ممکن است باعث بروز این بیماری شوند.
درمان های طبیعی ورم معده
– یکی از بهترین گیاهان برای درمان ورم معده، بابونه است.
به این منظور، صبح ناشتا چهار قاشق چایخوری بابونه را در یک لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه بماند تا دم بکشد، سپس آن را بنوشید و به مدت ۱۵ دقیقه در رختخواب به پشت دراز بکشید.
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,درمان بیماری ها با گیاهان دارویی,طب سنتی و مریضی ها,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 17 اردیبهشت 1396 ساعت: 10:31
تعداد بازديد : 488
به این پست رای دهید:
تقویت لثه و دندان ها با طب سنتی
یکی از اصول سلامت که همواره بسیاری از ما آن را نادیده میگیریم، سلامت و تقویت لثه و دندان هاست. مسواک زدن به طور مرتب و استفاده از نخ دندان و… همه روش هایی هستند که به شما در سالم نگه داشتن دندان ها و لثه کمک میکنند، اما تنها مسواک زدن کافی نیست، مراقبت از اجزای دهان اصول مربوط به خود را دارد که باید در مراحل مختلف رعایت شوند تا سلامت این اجزای حیاتی بدن تامین شوند. در ادامه شما را با نکاتی کلیدی برای تقویت لثه و دندان ها و همینطور گیاهان دارویی که در این امر به شما کمک میکنند، آشنا خواهیم کرد.
تقویت لثه و دندان
راه های بیشماری برای تقویت لثه و دندان ها در برابر پوسیدگی و التهاب وجود دارد:
۱- برای برطرف کردن ناراحتی های دهان، دم کرده زرشک را غرغره کنید. جویدن برگ زرشک، باعث محکم شدن لثه و دندان می شود.
۲- اگر پوست تازه گردو را به دندان و لثه بمالید، لثه و دندان را تقویت میکند.
۳- توت فرنگی به دلیل داشتن ویتامین C ، در درمان بیماری لثه مؤثر است.
۴- جویدن کندر مانند آدامس لثه را محکم می کند و بوی دهان را می زداید .
۵- خوردن گشنیز برای دهان و دندان بسیار مفید است. هم لثه را سالم می سازد و هم جلوی خرابی دندان ها را می گیرد و درد دندان را بر طرف می کند. برای بر طرف کرن درد دندان ۱۰ گرم تخم گشنیز را در چهار لیتر آب بریزید و بگذارید بجوشد تا حجم آن به یک لیتر برسد. آن را کمی سرد کنید و در دهان مزه مزه کنید تا درد دندان برطرف شود.
۶- غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است و در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است.
۷- آب پیاز برای دندان درد مفید است. برای تسکین درد باید آب پیاز را روی دندان ریخت و کمی نگه داشت، این عمل را میتوان با پنبه انجام داد. پیاز لثهها را تقویت می کند.
۸- برای رفع لق بودن دندان ها و تسکین درد آن، سرکه را روزی چند بار در دهان غرغره کنید. سرکه در رفع جرم دندان و التهاب لثه نیز موثر است. به منظور رفعبوی بد دهان و نیز سفیدی دندان ها، هفته ای یک بار دندان های خود را با مسواک آغشته به سرکه مسواک بزنید.
۹- انجیر خشک جوشیده شده در شیر، برای درمان ورم لثه و ورم مخاط دهان مفید است .
۱۰- زردآلو بوی بد دهان را رفع می کند.
۱۱- جویدن برگ های شاهی تازه، لثه را محکم می کند و آن ها را سالم نگه می دارد.
۱۲- پژوهشگران ژاپنی میگویند خوردن مرتب ماست و سایر محصولات غذایی حاوی اسید لاکتیک ممکن است برای بهداشت دهان شما مفید باشد.
۱۳- مصرف مقادیر اندکی از اسیدهای چرب امگا ـ ۳ که به طور معمول در غذاهایی مثل ماهی یافت میشوند، برای کمک به برطرف کردن بیماریهای لثه مفید است. مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ احتمال ابتلا به بیماریهای لثه را ۲۳ تا ۳۰ درصد کاهش میدهد.
۱۴- مصرف پرتقال موجب استحکام لثهها میشود.
نکات قابل توجه درباره لثه و دندان ها
*استفاده از خمیردندانهای حاوی فلوراید، پوششی روی دندانها ایجاد کرده و از آنها در مقابل تاثیرات مخرب اسید و شکر، محافظت میکند.
*در هنگام مسواک زدن باید از فشار بیش از حد بر دندانها خودداری کرد.
*بعد از مصرف غذاهای اسیدی مثل آب پرتقال، نباید فورا مسواک زد، زیرا به علت تاثیر اسید بر دندان ها ، احتمال سایش و پوسیدگی دندان وجود دارد.
*سیگار می تواند بیماری لثه را بدتر کند. سیگار سبب کاهش اکسیژن در جریان خون شده و لثه بیمار نمی تواند التیام پیدا کند.
*سیگار سبب تشکیل پلاک میکروبی بیشتر و پیشرفت سریع تر بیماری لثه نسبت به افراد غیر سیگاری می شود. بیماری لثه هنوز شایع ترین علت از دست رفتن دندان ها در افراد مسن می باشد .
چطور از خونریزی لثه پیشگیری کنیم
خونریزی از لثهها هنگامی رخ میدهد که به درستی دندانها مسواک زده نمیشوند یا نخ دندان کشیده نمیشود.
برای پیشگیری از این عارضه و سالم نگه داشتن لثهها این نکات را رعایت کنید:
– سیگار نکشید و از اشکال دیگر توتون هم استفاده نکنید، مثل پیپ یا قلیان.
– از مکملهای ویتامینی طبق تجویز پزشک استفاده کنید.
– دقت کنید که دندانهای مصنوعی به درستی در دهانتان قرار بگیرند و اندازه شان مناسب باشد و اگر آنها عامل خونریزی و درد هستند، با دندانپزشک در این مورد مشورت کنید.
– اگر لثههایتان خونریزی میکند، یک پد گاز استریل را با آب یخ مرطوب کنید و روی ناحیه مبتلا بگذارید.
تقویت لثه و دندان ها با گیاهان دارویی:
استویا
از این گیاه به عنوان یک شیرین کننده ی طبیعی بدون کالری استفاده می شود که ۳۰۰ برابر شیرین تر از ساکاروز (شکر) است. تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهند که عصاره ی استویا دارای خواص آنتی باکتریال است و از رشد باکتری های دهانی عامل جرم دندان و در نتیجه، از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.
نحوه ی استفاده از آن چند برگ تازه ی آن را به جای شکر به چای یا نوشیدنی های دیگر خود اضافه کنید. می توان برگ های خشک شده ی آن را پودر کرد و از آن در دسرها، سس ها و سوپ ها استفاده کرد. استویا یکی از مواردی می باشد که موجب تقویت لثه و دندان ها می شود، استویا دارای خواص آنتی باکتریال است و از رشد باکتری های دهانی جلوگیری می کند و برای تقویت لثه و دندان ها بسیار مفید می باشد.
سبزه ی گندم
مطالعات دانشمندان ژاپنی نشان می دهد که آب سبزه ی گندم به خارج شدن میکروب ها از لثه و در نتیجه، بهبود سلامت کلی لثه کمک می کند. سبزه ی گندم به درمان خونریزی لثه هم کمک می کند. نحوه ی استفاده از آن هر زمان که خواستید دهان خود را بشویید، آب سبزه ی تازه را با آب ترکیب کنید. یه راه دیگر این است که سبزه ی تازه ی گندم را با آب ترکیب کنید و هر روز صبح، دهان خود را با آن بشویید.
یکی دیگر از راه های تقویت لثه و دندان ها آب سبزه ی گندم به خارج شدن میکروب ها از لثه کمک می کند.
میخک
از دیرباز از میخک برای درمان درد دندان استفاده می شود. از میخک برای خوشبو کردن دهان و نفس هم استفاده می شود. خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی میخک به درمان عفونت ناشی از پوسیدگی و خاصیت بی حس کنندگی آن به تسکین دندان درد کمک می کند.
نحوه ی استفاده از آن می توانید آن را به صورت خام بخورید و یا داخل چای خود بریزید. یک میخک را روی دندان موردنظر بگذارید تا درد آن را تسکین دهد. یک راه دیگر این است که مقداری میخک را آسیاب کنید و با استفاده از چند قطره روغن زیتون خمیری درست کنید و آن را به طور مستقیم روی دندان موردنظر بگذارید.
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 17 اردیبهشت 1396 ساعت: 10:23
تعداد بازديد : 1015
به این پست رای دهید:
7 روش طبیعی برای رفع تیرگی آرنج و زانو
رفع سیاهی آرنج و زانو از مشکلات رایج خانم هاست که موجب گله مندی آنها در زمان انتخاب لباس می شود. برخی از کرم ها و روشهایی مثل میکرودرم و.. برای رفع سیاهی زانو و ارنج استفاده می کنند اما برخی راههای درمان گیاهی سیاهی آرنج و زانو را انتخاب می کنند.رفع سیاهی آرنج و زانو
درمان گیاهی و خانگی برای رفع سیاهی آرنج و زانو
1- لیمو
لیمو خاصیت سفیدکنندگی و لایه برداری طبیعی دارد. همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که برای از بین بردن سلول های مرده و روشن کردن رنگ پوست موثر است. همچنین به تولید سلول های سالم پوست کمک می کند.
آب لیمو را به آرنج و زانو بزنید و چند دقیقه به آرامی ماساژ دهید. بگذارید ۲۰ دقیقه روی پوست بماند و سپس با آب گرم بشویید و از مرطوب کننده استفاده کنید.
همچنین می توانید آب یک لیمو را بگیرید و آن را با ۱ قاشق غذاخوری ماست مخلوط کنید. آن را به ناحیه مورد نظر خود بزنید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند. سپس آن را با آب بشویید.
یکی از این راه ها را چند هفته روزی یکبار انجام دهید. پس از مالیدن آب لیمو به پوست، تا سه ساعت پس از آن از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید.
2- مساک زردچوبه و شیر:
مخلوطی از زردچوبه و شیر و عسل تهیه کنید. این مواد نیز باید به صورت خمیر دربیاید و روی مناطق تیره مالیده شود و بعد از 20 دقیقه شسته شود.
ماسک طبیعی
3- ماسک شکر و عسل:
مخلوطی از شکر و روغن زیتون یا مخلوطی از آب لیمو و عسل یا مخلوطی از آرد نخودچی و آب آهک است.
4- روغن زیتون :
زانوها را با روغن زیتون گرم به مدت 10 دقیقه هر روز ماساژ بدهید.
5- روغن نارگیل و کره :
روغن نارگیل را با کره مخلوط کنید و هر شب قبل از خواب به آرنج و زانوی خود بمالید.
ژل الوئه ورا
6- ژل آلوئه ورا:
مثل همیشه الوئه ورا در بحث زیبایی و پوست حضور دارد. ژل آلوئه ورا را هر روز به آرنج و زانوی خود بمالید.
7- جوش شیرین و شیر:
مخلوط کردن 1 قاشق چای خوری جوش شیرین با مقداری شیر است. این مخلوط را طوری تهیه کنید که حالت خمیری داشته باشد؛ سپس آن را به روی قسمت های تیره زانو و آرنج هایتان بمالید و به آرامی ماساژ دهید و سعی کنید این عمل را هر روز تکرار کنید.
رفع تیرگی آرنج و زانو با روش های خانگی ... رفع تیرگی کشاله ی ران؛زیر بغل؛زانو و دیگر اندام ها ...
.
موضوع: گیاهان دارویی و زیبایی,گیاهان دارویی و سلامت,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 16 اردیبهشت 1396 ساعت: 20:55
تعداد بازديد : 485
به این پست رای دهید:
درمان تاخیر قاعدگی با طب سنتی
تاخیر قاعدگی معمولا در اثر تغییرات هورمونی در بدن به وجود میآید. زمانی که تولید برخی از هورمونها در بدن تغییر پیدا کند، قاعدگی نیز ممکن است با تاخیر مواجه شود. اما برای درمان تاخیر قاعدگی و دوباره تنظیم کردن هورمونهای بدن چه باید کرد؟ طب سنتی با ارائهی نسخههای طبیعی که شامل مصرف برخی از خوراکیها میشوند میتواند این مشکل را برطرف کرده و تاخیر قاعدگی را درمان کند.
تاخیر قاعدگی
استرس
اگر دچار استرس و اضطراب هستید، ممکن است قطع یا تاخیر در قاعدگی را تجربه کنید، زیرا تولید هورمون سرتونین کاهش مییابد و سیستم بدن به هم میریزد. اگر استرس در حد طبیعی باشد، نیاز به درمان نیست، اما اگر استرس زیاد باشد باید آن را درمان کرد تا بدن بتواند دورهی قاعدگی منظمی داشته باشد.
تغییرات آب و هوایی
مسافرت به منطقهی جدید و تغییرات اقلیمی و آب و هوایی نیز با تاثیر بر هورمونهای مغز و قاعدگی باعث قطع یا تاخیر در قاعدگی میشود. در مورد تغییر اقلیمی میتوان به بدن فرصت داد تا بتواند خود را تطبیق دهد و نیاز به درمان خاصی نیست.
لاغری مفرط
دختران و زنانی که وزن بسیار پایینی دارند، به دلیل نداشتن بافت چربی مناسب و ایجاد اختلالات هورمونی در بدن دچار تاخیر در قاعدگی میشوند.
اگر دورهی قاعدگی شما به تاخیر افتاده، میتوانید از گیاهان زیر برای رفع این مشکل استفاده کنید به شرط آن که مطمئن شوید نسبت به آنها آلرژی ندارید.
زنجبیل
زنجبیل مادهای محرک است که مصرف آن در درمان بینظمی قاعدگی بسیار موثر است. زنجبیل را به چای خود اضافه کنید یا آن را با آب بجوشانید و سه بار در روز مصرف کنید تا قاعدگی منظمی داشته باشید.
جعفری
مصرف جعفری خشک یا تازه برای درمان بینظمی قاعدگی مفید است. چند برگ جعفری را در آب جوش بریزید و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پس از این که کاملا رنگ گرفت، مصرف کنید.
ریشهی انجیر هندی
جوشاندهی ریشهی انجیر هندی، دورهی قاعدگی شما را منظم میکند. شما میتوانید این جوشانده را در سه چرخهی قاعدگی متوالی و قبل از خواب مصرف کنید تا تاثیر آن را ببینید.
بومادران
بومادران گیاه دارویی است که موجب تعادل هورمونهای بدن زنان میشود. اگر دورهی قاعدگی شما به تاخیر افتاده، چای سرد بومادران را سه بار در روز مصرف کنید. این گیاه در کاهش درد نیز موثر است.
میوهها و سبزیجات
مصرف روزانهی برخی از میوهها مانند انبه، انگور و انار به تنظیم قاعدگی کمک میکند. البته نباید در مصرف آنها زیادهروی نکنید، زیرا موجب فقر آهن میشود. اگر دچار بینظمی قاعدگی شدهاید، سبزیجاتی مانند هویج، تربچه و خیار چنبر تلخ مصرف کنید.
نیک و نو
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,درمان بیماری ها با گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 16 اردیبهشت 1396 ساعت: 20:35
تعداد بازديد : 485
به این پست رای دهید:
خواص رازک برای پوست در طب سنتی
رازک گیاهی علفی و دوپایه است، که بیشتر در ساخت ماءالشعیر کاربرد دارد. رازک تلخ مزه و می توان در مصارف غذایی هم استفاده کرد. در طب سنتی از این گیاه به دلیل خواص دارویی بی نظیرش در درمان اختلالات عصبی و مشکلات پوستی استفاده شده است و همچنین قرص این گیاه فعالیت ضد ایدز دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
رازک
رازک با نام عمومی Hops که به عربی حشیشه الدینار نامیده می شود، گیاهی است علفی، چند ساله و بالا رونده.
این گیاه ۲ پایه بوده و اعضای آن پوشیده از تارهای خشن است.
برگ های گیاه، متقابل، دندانه دار و مرکب از ۳ تا ۵ لوب نامساوی است. گل های نر به صورت مجتمع و گل آذین خوشه هستند.
گل های ماده، به صورت مخروط مانند سفید مایل به حنایی می باشند.
قسمت مورد استفاده گیاه، مخروط های ماده(گل های ماده) آن است که دارای بوی معطر و مطبوع با طعم تلخ است.
این گیاه بیشتر در نواحی شمال ایران از جمله گرگان، چالوس، تنکابن، رشت، لاهیجان و آستارا می روید.
تاریخچه
کاربرد عمده ی <رازک> در تولید ماءالشعیر به دلیل طعم تلخ آن است. عصاره ی رازک به عنوان طعم دهنده در غذا و صنعت نوشابهسازی مصرف می شود.
در قدیم، از خاصیت مُدر بودن آن استفاده می شد. دیگر مصارف سنتی آن، درمان انقباضات روده ای، بیماری سل، سرطان و التهاب مثانه بود.
حمام کردن در وان زوائد حاصل از تخمیر رازک، تأثیر جوان کننده دارد و برای رفع مشکلات قاعدگی موثر است.
برخی اوقات، در افرادی که <رازک> می چیدند، اثرات آرام بخش مشاهده می شد و به همین جهت از گل های رازک، به عنوان مُسکن استفاده می کردند. گاهی نیز به منظور رفع مشکلات عصبی، گل های رازک را در بالش می گذاشتند. عصاره برخی از انواع رازک به دلیل خاصیت نرم کنندگی، در فرآورده های پوستی به کار می رود.
کاربرد رازک
<رازک> به عنوان یک فاکتور نگهدارنده و طعمدهنده در صنایع غذایی بالأخص برای تهیه ماءالشعیر استفاده میشود و مسئول طعم تلخ در ماءالشعیر است.
<رازک> در کرمها و لوسیونهای مخصوص پوست نیز کاربرد دارد.
در تهیه شکلات، کیک و ژلاتین هم از <رازک> استفاده میشود.
داروهای گیاهی حاوی <رازک> روز به روز در حال گسترش میباشند.
اثرات آرامبخش و خوابآور رازک
برگهای رازک مواد شیمیایی به نام اتانولیک اسید و دیاکسیدکربن آزاد میکنند که فعالیتهای بدن و دمای بدن را کاهش میدهند و کتامین را در بدن افزایش میدهند که تمام این عوامل باعث خوابآلودگی میشود و اثرات آرامبخش دارد. در نتیجه <رازک> گیاهی بینظیر برای تسکین اضطراب است و باعث ایجاد آرامش و خواب میشود.
کاهش علائم یائسگی با مصرف رازک
سابق بر این برای برطرف کردن علائم یائسگی از هورموندرمانی استفاده میشد و قرصهای حاوی استروژن و پروژسترون تجویز میگردید؛ اما با مشخص شدن اثر این داروها بر افزایش ریسک ابتلا به سرطانهای سینه و تخمدان مصرف این داروها ممنوع گردید. اخیراً به جای هورمون درمانی به خانمها در سنین یائسگی توصیه میشود تا از گیاهان دارویی حاوی هورمونهای زنانه استفاده نمایند.
رازک دارای مواد شیمیایی شبهاستروژنی میباشد که برای شرایطی که با تغییرات هورمونی در ارتباط است، مفید میباشد. یکی از این شرایط یائسگی میباشد؛ زیرا در سنین یائسگی سطح هورمونهای زنانه کاهش مییابد و نیاز است تا این هورمونها از منابع دیگری تامین شوند. یکی از بهترین منابع هورمونهای زنانه رازک میباشد. نتایج تحقیقات نشان میدهد مصرف روزانه عصاره <رازک> به دلیل دارا بودن استروژنهای گیاهی بر کاهش علائم ناشی از یائسگی مانند گرگرفتگی موثر است.
رازک علیه سرطان
فعالیت ضد سرطانی پلیفنلهای موجود در عصاره رازک در تحقیقات متعدد به اثبات رسیده است. <رازک> سرشار از آنتیاکسیدانها میباشد و از جمله گیاهانی است که از ظرفیت آنتیاکسیدانی بسیار بالایی برخوردار است و با تمام سرطانها مبارزه میکند. البته گیاهانی که دارای فیتواستروژنها مانند رازک، کوهوش سیاه و … هستند؛ رشد سلولهای سرطانی در سینه را مهار میکنند.
رازک، گیاهی ضدعفونیکننده
پزشکان چینی از سالیان دور رازک را به علت اثرات ضدعفونیکنندهاش مصرف میکردند. ماده شیمیایی زانتوهومول xanthohumol که در رازک وجود دارد، به عنوان یک عامل ضدعفونیکننده عمل میکند و میکروارگانیسمهایی چون باکتریها، ویروسها، قارچها و … را از بین میبرد.
فعالیت ضد ایدز رازک
تحقیقات نشان میدهد زانتوهومول که ماده شیمیایی موثر گیاه رازک میباشد، فعالیت ضد ایدز دارد و برای تهیه داروهای ضد ایدز میتوان از عصاره این گیاه استفاده نمود.
مناسب برای پوست شما
کلاژن مسئول قابلیت ارتجاعی و سفتی پوست است که جوانی و شادابی را برای پوست به همراه دارد. کلاژناز آنزیمی است که کلاژن موجود در پوست را تجزیه میکند. در نتیجهی فعالیت این آنزیم پیری زودرس و چین و چروک در پوست ایجاد میشود. مواد شیمیایی موجود در گیاه رازک فعالیت ضد آنزیم کلاژناز دارند و باعث جوانی و شادابی پوست میشوند. همچنین فعالیت آنتیاکسیدانی و ضد باکتریایی مواد شیمیایی موجود در این گیاه، پوست را علیه آکنه و سایر آسیبهای پوستی محافظت میکند.
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 16 اردیبهشت 1396 ساعت: 12:05
تعداد بازديد : 504
به این پست رای دهید:
لاغری با لیمو ترش و طب سنتی
لاغری با لیمو ترش
لیمو ترش یکی از پرخاصیت ترین مرکبات در همه فصل های سال است و از آن به عنوان یک چاشنی خوش طعم و مفید برای سلامت بدن استفاده می شود. ویتامین C و آنتی اکسیدان های لیموترش سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و سلول ها را از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد و بروز سرطان محافظت می کنند، اما یکی از مهم ترین خواص لیموترش چربی سوزی آن است. اگر می خواهید در کنار حفظ تندرستی، تناسب اندام نیز داشته باشید، نوشیدنی های چربی سوز از ترکیب لیموترش و دیگر مواد غذایی تهیه کنید و بنوشید و لاغری با لیمو ترش را امتحان کنید
لاغری با لیمو ترش
لاغری با لیمو ترش و سرکه سیب
سرکه سیب و لیمو ترش دارای ترکیباتی چربی سوز هستند، به همین دلیل با مصرف ترکیب این دو ماده می توانید خیلی زود و با حفظ سلامتی لاغر شوید. به این منظور عصاره یک برش لیموی تازه را با مقداری سرکه سیب مخلوط کنید و قبل از هر وعده غذایی مقداری از آن را بنوشید.
تخم شربتی و لیمو ترش
تخم شربتی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم فراوانی دارد. همچنین دارای یک ماده معدنی به نام بورون است که باعث انتقال کلسیم به استخوان ها می شود. ترکیب تخم شربتی و لیموترش یکی از بهترین نوشیدنی ها برای کاهش وزن است. دانه های ژلاتینی تخم شربتی بدون کالری اند و تا مدت ها شما را سیر نگه می دارند.
به این منظور یک قاشق تخم شربتی را در یک لیوان بزرگ آب گرم بریزید و اجازه دهید یک ساعت بماند، سپس عصاره نصف لیموی تازه را به آن اضافه کرده و روزی دو وعده (قبل از ناهار و شام) از آن بنوشید.
جعفری و لیمو ترش
نوشیدن روزانه یک لیوان مخلوط جعفری و لیموترش با معده خالی، میزان سوخت و ساز بدن را ۴۰ درصد افزایش می دهد، مقداری جعفری را ریز کرده، سپس عصاره یک عدد لیموترش و مقداری آب به آن اضافه کنید. این معجون را تا پنج روز با معده خالی بنوشید، سپس یک استراحت ۱۰ روزه به بدنتان بدهید و بعد دوباره این نوشیدنی را مصرف کنید. این معجون برای سوزاندن کالری استفاده می شود و ویتامین ها و مواد معدنی را به بدن می رساند.
لاغری با لیمو ترش و خیار
ترکیب خیار و لیموترش آنزیم های روده کوچک را برای هضم بهتر غذا فعال می کند، همچنین اشتهای شما را کاهش می دهد و در نتیجه چربی ها را از بین می برد.
برای تهیه این نوشیدنی، یک خیار و لیموترش حلقه حلقه شده، یک قاشق چای خوری پودر زنجبیل و یک قاشق غذاخوری نعناع خشک را در یک ظرف شیشه ای پر از آب بخیسانید و در یخچال نگهداری کنید. تا یک هفته، قبل از هر وعده غذایی، یک لیوان از این مایع بنوشید. یک هفته مصرف را متوقف کنید و بعد دوباره این معجون چربی سوز را میل کنید.
لیموناد
مصرف این نوشیدنی خارج از وعده های غذایی به خصوص هنگام ناشتا بدن را پاکسازی می کند و باعث کاهش وزن می شود. برای تهیه این نوشیدنی مقدار مناسبی آب داغ کنید تا جوش بیاید، سپس زیر شعله را خاموش کرده، دو فنجان چای سبز را داخل آن بریزید و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه دم بکشد. زمانی که چای آماد شد، عصاره یک عدد لیموترش، یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب و کمی زنجبیل به آن اضافه کرده و داخل مخلوط کن بریزید، تمام مواد را به مدت ۳۰ ثانیه میکس کنید. این ترکیب را صاف کرده و گرم یا سرد میل کنید.
نیک و نو
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 16 اردیبهشت 1396 ساعت: 11:57
تعداد بازديد : 549
به این پست رای دهید:
خواص گیاه آب بشقابی در طب سنتی
بررسی گیاه دارویی آب بشقابی Centella asiatica L Urban
گیاه آب بشقابی با نام علمی Centella asiatica L Urban از خانواده چتریان Apiaceae می باشد از هزاران سال پیش در کشورهای آسیای شرقی, هندوستان, چین, اندونزی, سری لانکا و جنوب آفریقا به طور سنتی به کار می رود
گیاه آببشقابی با نام علمی .Centella asiatica (L.) Urban از خانواده چتریان (Apiaceae) میباشد. از هزاران سال پیش در کشورهای آسیای شرقی، هندوستان، چین، اندونزی، سریلانکا و جنوب آفریقا بهطور سنتی بهکار میرود.
این گیاه بومی نواحی گرمسیری دو نیمکره به خصوص سریلانکا و جنوب آفریقا، جنوب شرقی آسیا، هند و قسمتهایی از چین و جنوب غربی دریای ایسلند، ماداگاسکار، جنوب و جنوب شرقی آمریکا، مکزیک، ونزوئلا و کلمبیا است. در نواحی مرطوب هندوستان، پاکستان، سریلانکا تا ارتفاع ۷۰۰ متری و در ایران این گیاه نم روی و آسیبپذیر تنها در محدوده تالاب انزلی میروید. ترکیبات اصلی این گیاه اسید آسیاتیک، اسید مادکاسسیک و سایر مشتقات گلیکوزیدهای استریتریترپنی، آسیاتیاکوزید و مادکاسوزید میباشد.
این گیاه دارویی در انسان برای درمان بیماریهای پوستی، نارسایی دریچههای وریدی اندامها و عدم تخلیه مناسب خون، عفونتهای مایکوباکتریایی و سلولیت بهکار میرود. این مقاله سعی دارد تا اطلاعات جامعی در مورد این گیاه دارویی منحصربه فرد و فراموش شده در اختیار علاقهمندان قرار دهد.
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص عرقیات گیاهی,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 15 اردیبهشت 1396 ساعت: 14:08
تعداد بازديد : 2164
به این پست رای دهید:
خواص سیاه دانه در طب سنتی
سیاه دانه با توجه به رنگ سیاهش طعم تلخی دارد و به عنوان یک چاشنی در خوراکی ها به خصوص در ترشیجات استفاده می شود، سیاه دانه از دوران بسیار قدیم مورد مصرف بسیاری از حکمای طب سنتی قرار گرفته است و همچنین خاصیت ضد انگلی و ضد باکتری دارد. مصرف سیاه دانه برای افزایش شیر مادران نیز بسیار توصیه شده است. اما تمام این نکاتی که اشاره شد، تنها تعداد اندکی از خواص سیاه دانه می باشند، در ادامه مطلب می خواهیم به خواص فوق العاده اعجاب انگیز این دانه ها بپردازیم. با گیاه یاب همراه باشید.
سیاه دانه
سایه دانه ، دانه ای برای سلامت بدن
تحقیقات نشان داده است مواد معدنی و ویتامین های موجود در سـیاه دانه در درمان دیابت، سل، بیماری های قلبی و عروقی، کم خونی و میگرن مفید است.
اسیدهای چرب ضروری فراوان موجود در سـیاه دانه آن را به نوعی مواد غذایی ضد سرطان تبدیل کرده که در حفظ سلامت پوست و مو نیز مفید است.
سـیاه دانه آهن و پتاسیم فراوانی دارد و علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، باعث رفع مسمومیت خونی و یبوست می شود.
سـیاه دانه دارای خواص بسیار زیادی از جمله در درمان سرطان ها، درمان زخم معده، نابودی سموم در کبد و نیز تنظیم سیستم گوارش بدن دارد.
افرادی که بعد از ابتلا به سرماخوردگی مدام عطسه می کنند می توانند جوشانده مخلوط سـیاه دانه بوداده و روغن زیتون را به مدت یک دقیقه روی پیشانی خود مرهم کنند. این مخلوط به آنها کمک می کند تا از شر عطسه ها خلاص شوند.
برخی از درمانگران طب سنتی بر این باورند که سـیاه دانه جویده شده و ترکیب شده با بزاق دهان موجب درمان زگیل می شود.
افراد مبتلا به سینوزیت بهتر است در فصل پاییز هفته ای یک بار از بخور سـیاه دانه استفاده کنند.
مصرف سـیاه دانه در وعده های غذایی برای خانم های سردمزاجی که شیر آنها برای نوزادشان کم است موثر است و به مرور موجب افزایش شیر آنها می شود.
خواص سیاه دانه در طب اسلامی
مصرف سیاه دانه در طب اسلامی تاکید شده است و امامان و پیامبر اکرم (ص) از خواص آن برای درمان دردها نام برده اند.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم فرمود: “ما من داء إلا فی الحبه السوداء منه شفاء إلا السام” یعنی هیچ بیماری نیست مگر شفای آن در سـیاه دانه است جز مرگ.
امام رضا علیه السلام درباره خواص اعجاب انگیز سـیاه دانه می فرماید: در سیاهدانه برکت است. در چهل چیز خداوند برکت قرار داده ازحبوبات و جمادات هم سیاهدانه را بر گزیده است.
مطابق توصیه امام رضا علیه السلام سیاه دانه و بوییدن گل نرگس خاصیت ایمنی در برابر زکام را دارند. امام رضا (ع) می فرماید:وَلیشُمَّ النَّرجِسَ ؛ فَإِنَّهُ یأمَنُ الزُّکامَ ، وکذلِک الحَبَّهُ السَّوداءُ،؛ گل نرگس ببویید؛ زیرا از زکام، ایمنی میبخشد و همچنین است سـیاه دانه.
خواص روغن سیاه دانه
مصرف روغن سـیاه دانه در برنامه غذایی در کاهش قند خون، تعادل فشارخون، بهبود آرتروز و التهاب لثه مۆثر است و کلیه و مجاری ادرار را تصفیه می کند.
تسکین روماتیسم با روغن سیاه دانه
یک فنجان روغن سـیاه دانه را گرم کنید. سپس قبل از خواب آن را در محل درد بمالید و خوب ماساژ دهید. بعد محل مورد نظر را با یک تکه پارچه پشمی باندپیچی نموده و استراحت کنید.
سیاه دانه برای درمان سرگیجه و درد گوش
یک قاشق مرباخوری عسل را با چند قطره روغن سیاه دانه مخلوط کرده و هر صبح ناشتا، میل کنید. این کار را حداقل تا ۱۱ روز ادامه دهید.
سیاه دانه برای درمان اسهال
یک قاشق غذاخوری سـیاه دانه ی آسیاب شده را با نصف استکان عصاره ی تره تیزک ( شاهی ) مخلوط کرده و پس از صرف غذا در سه وعده میل نمایید.
سیاه دانه برای درمان دیابت نوع دو
مصرف تنها ۲ گرم سـیاه دانه در روز میزان قند خون و هموگلوبین گلیکوزیه (HbA۱C) را کاهش می دهد. همچنین قادر است عملکرد سلول بتا را افزایش داده، در حالی که مقاومت به انسولین را کم می کند.
سیاه دانه برای درمان عفونت با هلیکوباکتر پیلوری
خواص ضد تشنجی سیاه دانه به طور سنتی شناخته شده است. بر اساس مطالعات به عمل آمده برخی بیماری ها چون صرع که در برابر داروهای مدرن مقاوم هستند، به راحتی با مصرف عصاره سـیاه دانه قابل درمان اند. چرا که این دانه ها قادرند تشنج را به طور عجیبی کاهش دهند.
سیاه دانه برای درمان فشار خون بالا
افراد مبتلا به این مشکل می توانند تنها طی مدت دو ماه درمان شوند. کافی است دوبار در روز ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی گرم عصاره سـیاه دانه را مصرف کنند.
سیاه دانه برای درمان آسم
آزمایشات انجام شده بر روی تعداد زیادی حیوانات مبتلا به آسم به وضوح نشان می دهد که اثرات سیاه دانه (همراه با آویشن) نتایج بسیار چشمگیری را نسبت به داروهای معمولی دارد. بنابر دیگر آزمایشات نوشیدن آب جوش به همراه عصاره سیاه دانه اثرات بسیار مطلوبی را برای افراد مبتلا به آسم و راههای هوایی آنها دارد.
سیاه دانه برای درمان سرطان روده بزرگ
این سرطان رشد یافته را می توان با استفاده ازعصاره سیاه دانه به راحتی متوقف کرده و از مصرف داروهای شیمیایی مضر در امان ماند. تحقیقات دامی نشان می دهد که روغن سیاه دانه بدون داشتن عوارض جانبی، اثرات عجیبی را بر روی موشهایسرطانی داشته است.
سیاه دانه برای درمان برای درمان ریز ش مو
برای جلوگیری از ریزش موها و رویاندن موهای ریخته شده، پودر سیاه دانه و حنا را در روغن سوسن مخلوط کرده و بر سر ضماد کنید.
سیاه دانه برای جوانی و زیبایی پوست
مالیدن جوهر سـیاه دانه بر صورت باعث جوان شدن پوست صورت می شود.در برخی متون طب سنتی به این نکته اشاره شده که استفاده موضعی از تخم سیاه دانه و روغن کنجد برای درمان جوش های زیرپوستی بسیار موثر است. این درمان گران برای تهیه این ترکیب به بیماران شان توصیه می کنند روغن کنجد و پودر سـیاه دانه را با یکدیگر ترکیب کرده و آن را روی پوست صورت ماسک کنند. استفاده از این ترکیب به مدت ۲ هفته به بهبود جوش های زیرپوستی منجر می شود، اما هنگام استفاده از این ترکیب باید مراقب بود که بیش از اندازه از این روغن روی پوست استفاده نکنید چرا که استفاده بیش از اندازه از انواع روغن ها موجب بسته شدن منافذ پوستی می شود. برای استفاده از این ترکیب باید سرانگشتان تان را اندکی به این روغن آغشته کنید و روی پوست تان ماساژ دهید.
سیاه دانه برای درمان و ترک اعتیاد
سیاه دانه قادر بوده ۳۵ فرد معتاد را که به طور طولانی مدت اسیر دام مواد مخدر بوده اند، نجات دهد.
سیاه دانه برای درمان ناراحتی های کبدی
مقداری از پودر سـیاه دانه را با گیاه صبر زرد ( آلوئه ورا ) و عسل مخلوط کرده و هر صبح ناشتا، به مدت هفت روز یک قاشق مرباخوری از آن را میل کنید.
همچنین می توانید روغن سـیاه دانه را که در حال جوش است، با غنچه ی برگ های بید (برگ های کوچک ) مخلوط کرده و پیش از خواب یک قاشق مرباخوری از آن را به مدت یک هفته میل کنید
سیاه دانه برای درمان سردرد و میگرن
نصف قاشق سیاه دانه آسیاب شده را با نصف قاشق انیسون (دانه هایی شبیه رازیانه دارد) و سه تکه میخک کوبیده شده، مخلوط کنید و با یک لیوان شیر بجوشانید (بهتر است کمی عسل خالص نیز اضافه کنید). یک فنجان از این معجون دارویی را می توانید در هنگام شروع سردرد و میگرن بنوشید. با روغن سـیاه دانه، گیجگاه و شقیقه خود را چرب کنید تا از سردرد خلاص شوید.
سیاه دانه برای درمان درد و ناراحتی های کلیوی
یک استکان سیاه دانه را در یک لیتر آب بجوشانید و با عسل شیرین کنید و به مدت یک هفته، صبح ناشتا آن را میل نمایید.همچنین می توانید یک قاشق غذاخوری سـیاه دانه آسیاب شده را با نصف لیوان روغن زیتون مخلوط کرده و به صورت ضماد (یعنی مانند پماد روی یک تکه پارچه تمیز) در آن قسمت از کلیه که احساس درد می کنید بگذارید. این عمل را روزانه یک بار و به مدت پنج روزادامه دهید.هر روز مقداری جعفری را در یک لیوان آب بجوشانید و هفت قطره روغن سـیاه دانه را به آن افزوده و صبح و شب یک فنجان میل کنید. این کار را به مدت پنج روز ادامه دهید.
سیاه دانه برای تقویت قوای جنسی
سیاه دانه راه تقویت قوای جنسی طب سنتی – افزایش باروری با سـیاه دانه – خواص سیاه دانه – درمان بیماری ها با سـیاه دانه
مالیدن جوهر سـیاه دانه بر کمر سبب تمدد اعصاب شده و قدرت جنسی را افزایش می دهد.
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص عرقیات گیاهی,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 15 اردیبهشت 1396 ساعت: 13:49
تعداد بازديد : 1200
به این پست رای دهید:
خواص زردچوبه در طب سنتی
زردچویه یکی از ادویههای مفید است که در غذاهای ایرانی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. زردچوبه عطر خوبی دارد و به هضم غذا کمک میکند. این مقاله را حتما بخوانید.
در غذاهای ایرانی استفاده زیادی دارد. زردچوبه دارای مزاج گرم و خشک است و درجه آن دو الی سه است.
زردچوبه زداینده است یعنی آلودگیها را میزداید. یا اصطلاحا میگویند جالی است و در مسائل آرایشی بهداشتی هم قابل استفاده است.
برای رفع لکههای تیره پوستی استفاده می شود البته باید با تجویز پزشک صورت گیرد.
در قدیم برای خشک کردن زخمها استفاده میشده است و امروزه هم استفاده میشود.
برای بند آوردن خونریزی در جایی که زالو گذاشته شده است بسیار مفید است. برای برخی از اسهالهای خونی نیز موجب بند آمدن خون میشود.
برای باز کردن انسدادهای کبد مفید است و بنابراین برای درمان بعضی زردیها و استسقا بسیار مفید است. استسقا یعنی طلب کردن زیاد آب.
در برخی از بیماریهای کبد شخص زیاد تشنه میشود و اگر کبد وضعیتش اصلاح شود این حالت هم اصلاح میشود.
تقویت معده و بادشکن بودن نیز از دیگر خواص این ماده است.
یکی از دلایلی که در برخی غذاها استفاده می شود این است که هم بوی خوبی دارد و هم برای هضم خوب است و هم بادها را رفع میکند.
برای رفع دملها (موضعی) مفید بوده و قاعدگی را نیز تنظیم میکند. میتواند برای قلب اندکی مضر باشد که مصلح آن آبلیمو یا آب نارنج است.
به دلیل اینکه حرارت قلب زیاد است برخی افراد ممکن است به خوردن زردچوبه حساس باشند و تپش قلب ایجاد شده و فشارخون بالا رود.
زردچوبه گردش خون در داخل بدن و داخل عروق را بهبود میبخشد. از تشکیل لختههایی که در داخل بدن ایجاد میشوند جلوگیری میکند.
کسانی که سوداوی هستند یعنی خون آنها غلیظ است میتوانند از این ماده استفاده کنند.
کسانی که از داروهای ضدانعقاد خون استفاده میکنند بهتر است در مصرف زردچوبه اعتدال را رعایت کنند چرا که ممکن است در آنها خونریزی ایجاد شود.
بهبود گردش خون می تواند باعث خونرسانی بهتر بافتهای حساس مثل شبکیه شده و تیزبینی و بهبود بینایی به ارمغان آورد.
به خانمهای باردار آسپیرین تجویز میکنند تا گردش و چرخش خون در بدن بهتر شود. میتوانیم مشابه اثر آسپیرین را از زردچوبه هم بگیریم.
یعنی کسی که میخواهد برای بارداری آمادگی پیدا کنند میتوانند زردچوبه بخورند. برای بیماران روماتیسمی نیز مفید است.
میتوانند با ترکیب زردچوبه و آب، خمیری ایجاد کنند و دور مفصل قرار دهند و یک مدت بماند و بهتر است این کار را شب یا صبح زود انجام دهند که سرما زیاد است.
صبحها بدن این افراد خشکتر است. به عنوان مسکن درد دندان هم قابل استفاده است.
منبع: زندگی آنلاین
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص ادویه جات,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 14 اردیبهشت 1396 ساعت: 9:19
تعداد بازديد : 1420
به این پست رای دهید:
خواص طباشیر خیزران در طب سنتی
معرب تباشیر است؛ چیزی است شبیه به گرههایی که از جوف نوعی از نی به هم رسد و از نی قویتر و از بانس(خیزران) گل آن باریکتر و نازکتر و گرههای آن دور دور به تفاوت دو دست میشود، نی آن خود بخود شکافته و یا مردم شکافته بر آورده باشند شبیه به قدر گره نی و استخوان نرمی است و چون در آب اندازند سختتر گردد و بعد خشک شدن سفید صاف و بعضی از آن شفاف باشد. شیخالرئیس گفته سوخته ساقههای چوب خیزران است؛ گویند در هنگام وزیدن بادهای سخت ساقههای خیزران از اثر بهم بسودن میسوزند و طباشیر خاکستر این سوختن است.
طبیعت آن در دوم سرد و در سوم خشک و خشکی قسم اول از دوم کمتر و دوم از سوم و شیخالرئیس مرکبالقوی دانسته با قوت قابضه
خواص آن: شادی بخش و مقوی دل و معده و کبد گرم و مسکن التهاب و عطش و قاطع قی و استفراغ صفراوی و اسهال خونی و گرم و حل کننده و خشک کننده رطوبت های سرد سست کننده معده است. در معالجات اورام گرم چشم و خفقان و غشی و تقویت اعضاء ضعیف بدن و تب های تند و گرم و عطش مفرط و از بین بردن جوش ها و کورک و زخم های دهان به خصوص در اطفال به صورت شربت یا گرد آن مورد استعمال بوده است. استفاده از گرد آن به تنهایی یا با اندکی برگ گل سرخ و نبات سفید همراه است. گرد آن برای استحکام دندان و سوختگی با آتش مؤثر و در ترکیب با سکنجبین برای رفع ناراحتی های روانی و دلتنگی مفید و انفیه آن با روغن بنفشه برای تقویت بینایی مجرب است. مداومت آن مضر باء و مصلح آن عسل و مصطکی است و گویند برای ریه مضر است که مصلح آن صبر یا عناب است ولی در سرد مزاجان مصلح آن با زعفران تعدیل می شود
افعال و خواص دیگر آن: مفرح و مقوی دل گرم و سرد و معده و جگر حار و مسکن التهاب و عطش و قاطع استفراغ صفراوی و اسهال دموی و حار و محلل و خشک کننده رطوبات بارده مرخیه معده و جهت اورام حاره چشم و خفقان[1] و غشی و تقویت اعضای ضعیفه از حرارت و نگاه داشتن حاره حاده و عطش مفرط و خلفه[2] حار با آب سرد و جهت قلاع[3] و بثور[4] و زخم ها خصوص بثور و قلاع دهان اطفال شرباً و ذروراً به تنهایی و یا با اندک برگ گل سرخ و نبات سفید و ذرور[5] آن جهت استحکام دندان و سوختگی آتش و با سکنجبین جهت رفع توحش و غم و اندوه و التهاب مفید و سعوط[6] آن با روغن بنفشه جهت تقویت باصره مجرب.
[1] تپش دل
[2] آبستن
[3] قرحه است که بر دهان و زبان پدید آید و رفته رفته گسترش یابد
[4] جوش ریزهایی که بر اندام پدید آید
[5] داروی خشک سوده و کوفته پراکندنی و پاشیدنی در چشم و قروح و جراحت
[6] سرمه کشیدن آن
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 13 اردیبهشت 1396 ساعت: 10:44
تعداد بازديد : 1997
به این پست رای دهید:
خوراکی های افزایش دهنده میل جنسی
افزایش میل جنسی با مصرف این خوراکی ها:
افزایش میل جنسی
افزایش میل جنسی این روزها برای بسیاری از سود جویان تبدیل به یک راه پردرآمد شده است به طوری که با تجویز داروهای خطرناک مشتریان بسیاری را کسب کرده اند اما همانطور که قبلا هم گفته شد نمی توان مشکل تمام افراد را تنها با یک نوع دارو درمان کرد چرا که هر فرد شاید مشکلی متفاوت با دیگری داشته باشد به همین دلیل بهترین روش برای رفع سرد زماجی زنان و مردان ، اقزایش میل جنسی استفاده از روش های طبیعی و بی خطر است.
رابطه جنسی بعد از ازدواج علاوه بر ارضای نیاز فردی و بهبود روابط خانوادگی، اجتماعی و بقای نسل، به سلامت جسمانی، طول عمر و کیفیت زندگی کمک می کند. چنانچه رابطه جنسی پس از ازدواج به اندازه کافی وجود نداشته باشد باعث تجمع مواد (رطوبت هایی که به طور طبیعی از بدن زن و مرد خارج می شود) در داخل بدن می شود و یکسری بیماری را به وجود خواهد آورد که می توان به بیماری های سیستم ادراری، گوارشی و سیستم مغز و اعصاب اشاره کرد.
همچنین مشکلاتی چون سیاه رفتن چشم ها، سرگیجه، بیخوابی، بی اشتهایی، سردی بدن و خفقان رحمی از دیگر مشکلاتی است که در اثر نداشتن رابطه جنسی به اندازه، ایجاد می شود. چنانچه همسران در انجام رابطه جنسی افراد کنند نیز مشکلاتی چون سردی و سستی بدن، بیماری های عصبی، ضعف بینایی، مشکلات قلبی و گوارشی، ضعف و خشکی در کل بدن، بیماری های کلیوی و ... به وجود می آید.
تشخیص علت به وجود آمدن بی میلی جنسی با پزشک طب سنتی است، چنانچه بی میلی ناشی از سردمزاجی باشد، استفاده از غذاهایی که طبع گرم دارند مفید خواهد بود. برای مثال استفاده از مغز فندق، پسته، گردو، بادام، چلغوزه (تخم صنوبر) و میوه هایی مثل موز، آناناس، انگور و انجیر می تواند در رفع بی میلی جنسی مفید باشد.
افزایش میل جنسی با طب سنتی و خوراکی ها
برای افزایش میل جنسی و رفع سرد مزاجی و به دنبال ان بی میلی جنسی مردان و زنان به سراغ طب سنتی خواهیم رفت و راههای رفع بی میلی جنسی با طب سنتی و خوراکی هایی که میل جنسی را افزایش می دهند را شرح خواهیم داد.
پنج انگشت
تاثیر مثبت گیاه پنج انگشت بر درمان سرد مزاجی زنان
افزایش میل جنسی زنان با پنـج انـگشـت
یک داروی گیاهی که در زنان باعث افزایش قوای جنسی، جلوگیری از بی میلی و سردمزاجی می شود، قطره ویتاگنوس (Vitaxnus) است که به شکل قرص هم ارائه شده است. این دارو از گیاه پنج انگشت (Vitex agnus – castus) تهیه شده و به صورت قطره یا قرص مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو در درمان سردمزاجی زنان از مصرف بالایی برخوردار است. آثار مهم این قرص و قطره شامل آثار رفع اختلالات قاعدگی، رفع اختلال های یائسگی، موثر در کیست های رحم و تخمدان، موثر در فیبروم، جلوگیری از تنبلی تخمدان، موثر در بعضی ناباروری ها، موثر در رفع آکنه و جوش صورت خانم ها و انواع دیگر مشکل های زنان است که مربوط به اختلال های هورمونی است
میوه های و سبزیجات افزایش میل جنسی
مصرف سبزی هایی چون تره، پیاز و شاهی به این دسته از افراد توصیه می شود. استفاده از گوشت گوسفند، میگو، زنجبیل، مربای شقاقل، شلغم، هویج زرد ایرانی (زردک)، نخود و لوبیا (به ویژه نخود) برای رفع بی میلی ناشی از سردی مزاج توصیه می شود. خوردن تخم مرغ عسلی به صورتی که سفیده آن کاملا پخته و زرده به حالت نیم بند باشد نیز برای این مشکل مفید است.
روغن فندق تقویت کنندة نیروی شهوانی است.
خوردن سیب در طول روز باا ز بین بردن بوی بد دهان شما باعث میشود که شریک زندگیتان بیشتر به شما نزدیک شود علاوه براین کلسترول شما را پایین می آورد.
مارچوبه ، گیاه خوشمزه سرشار از ویتامین هایی است که نقش کلیدی در ساخت هورمونها دارند.
موز ، میوه شامل آنزیمی برای تقویت میل جنسی در مردان است علاوه بر این درد مفاصل رانیز کاهش میدهد.
انجیر میوه دلپذیر به دلیل برخورداری از مقادیر بالای اسیدهای امینه میل جنسی شما را شعله ور میکند.مملو از اسیدهای آمینه است. در طب سنتی از این ماده به عنوان تقویت کننده قوای جنسی نام برده شده است.
کرفس و سبزیجات سبز برگ
فواید مصرف کرفس برای افزایش میل جنسی
- کرفس باعث آزاد شدن هورمونی در عرق و بوی بدن مردان میشود که زنان را به خود جذب میکند .اسفناج و سایر سبزیجات سبز برگ به خصوص بروکلی برای افزایش و قوای میل جنسی موثر هستند.
محققان دانشگاه هاروارد بعد از انجام مطالعات بر روی 46000 مرد به نتیجه مثبت در عملکرد این مواد غذایی در افزایش میل جنسی پی بردند.
- سیر و دنیا خواصش . بوی بد سیر را میتوانید با خوردن سیب از بین ببرید اما هرگز از خوردن آن صرف نظر نکنید چرا که سیر با افزایش جریان خون در اندامهای جنسی موجب تقویت قوای جنسی شما میشود.
- صدف حاوی روی بسیار بالا برای تولید تستسترون در مردان است .
- یامز وحشیاین گیاه باعث افزایش حساسیت آلت تناسلی میشود.
-مغزها و دانه های روغنی:
از فواید این دانه ها هر چه بگوییم کم است چرا که از سلامت قلب تا پوست و مو و حالا هم افزایش میل جنسی و البته تقویت قوای جنسی در تمام زمینه های سلامتی این دانه ها مفید هستند البته با رعایت احتیاط و اعتدال در مصرف.
- یک منبع فوق العاده از گلوتامین (نوعی سوخت سلولی) است که می تواند کارایی دستگاه ایمنی بدن را بهبود بخشد. اگر تنها مقدار کمی جگر به رژیم غذایی خود بیفزایید، از انرژی بالایی برخوردار خواهید بود.
- میوه هایی مانند هلو - پرتقال - انگور و از این قبیل میوه ها که دارای ویتامین سی هستند یک محرک خوب برای افزایش میل جنسی محسوب می شوند.
- توت ها و میوه های جنگلی:
رنگ قرمز همیشه در توصیف عشق و علاقه کاربرد داشته است این بار هم میوه ای با رنگ قرمز برای افزایش علاقه به داشتن یک رابطه جنسی سالم در میان زنان و مردان از سوی متخصصان دانشگاه روچستر پیشنهاد می شود.
افزایش میل جنسی با طب سنتی
گیاه گزنه
5 گرم برگ و گل های خشک گزنه را در یک فنجان آب در حال جوش ریخته و به مدت 15 دقیقه دم کنید. محلول را صاف کرده و میل کنید. البته لازم است که به مدت یک ماه، صبح، ظهر و شب قبل از غذا یک فنجان از این دمنوش را میل کنید. همچنین می توانید به مدت یک ماه از کپسول های گزنه استفاده کنید. 1 عدد کپسول 500 میلی گرمی صبح و 1 عدد شب (بین غذا) میل کنید. اگر اهل خوردن گیاهان پخته هستید می توانید از برگ های پخته شده ی آن نیز استفاده کنید. توجه داشته باشید که مصرف گزنه برای خانم های باردار توصیه نمی شود.
دارچین
تاثیر فوق العاده زنجبیل در افزایش میل جنسی
دارچین برای تحریک میل جنسی خانم ها
150 گرم چوب دارچین، 150 گرم ریزوم زنجبیل و 150 گرم هل نیم کوب شده را با هم مخلوط کنید. 3 قاشق غذاخوری سر پر از این ترکیب را در یک لیتر آب سرد ریخته و در ظرف را بگذارید و اجازه دهید بجوشد. سپس زیر شعله را خاموش کرده و بگذارید به مدت 15 دقیقه دم بکشد. صبح، ظهر و شب یک فنجان از این معجون را میل کنید. همچنین می توانید پودر دارچین را به غذاهایتان اضافه کرده و به این ترتیب از خواص آن بهره مند شوید. خوشبختانه هیچ مورد منع مصرفی برای این گیاه و ادویه وجود ندارد. البته توصیه می شود در مصرف آن نیز دچار افراط نشوید.
فلفل برای افزایش اسپرم و میل جنسی
فلفل سبز گیاهی است که از میوه های آن استفاده می شود. فلفل قرمز نیز همین گیاه و میوه است که با گذشت زمان و پس از رسیدن کامل فلفل سبز تغییر رنگ می دهد و کم کم قرمز می شود. فلفل از ادویه های تند بسیار پرمصرف دنیاست که نقش مهمی در تغذیه دارد و مخصوصا در قسمت های شرقی جهان مورداستفاده قرار می گیرد. به غیر از مصرف خوراکی، داروهایی نظیر شمع های طبی و پمادهایی از فلفل تهیه می شود که به عنوان ضددردهای اسکلتی مصرف زیادی دارد. یافته های محققان حاکی از تاصیر فلفل در تقویت مردان و افزایش میل جنسی آنها است.
تمام خوردنی های افزایش دهنده میل جنسی
منبع:نمناک
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,طب سنتی و مسائل جنسی,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 13 اردیبهشت 1396 ساعت: 1:43
تعداد بازديد : 797
به این پست رای دهید:
درمان افسردگی با گیاهان دارویی
درمان افسردگی از نظر طب سنتی
خوب است بدانیم که تفاوت های سنی در شیوع افسردگی بسیار زیاد است شیوع در افراد ۱۸ تا ۲۱ سال ( جوان ) سه برابر افراد ۶۰ سال و بالاتر ( سالمندان ) است . و در شروع زودرس افسردگی در نوجوانی تعداد زنان بیشتر از مردان است با این وجود با توجه به موارد گفته شده در مورد علایم افسردگی اگر دچار این بیماری پنهان شده اید باید فورا به دنبال راهکار باشید زیرا مکانیسم افسردگی به گونه ای است که از اختلال نا منظم خلقی اخلاق گونه به مرحله دوم یعنی اختلال افسردگی عمده و در آخر اختلال افسردگی دائم مبدل می شود که می تواند به سرعت روی رفتار ، هیجانات و عملکرد فیزیولوژی بدن و زندگی شما تاثیر نا مطلوب بگذارد مثلا کاهش یا افزایش وزن ، کم خوابی یا پر خوابی و…
طب_سنتی و مدرن هرکدام برای درمان این بیماری اقدام کرده اند . که به طور کلی در قالب آشنایی و داشتن سبک سالمی از زندگی به آنها پرداخته می شود .
درمان افسردگی از دیدگاه طب سنتی
۱٫شناخت افسردگی که برپایه دو نوع الف : سودا ب: بلغم می باشد .
۲٫استشمام عطرگرم مثل یاس،نرگس،محمدی،مریم،مشک و… (شبها جلو بینی مالیده شود)
۳٫روغن زیتون یا کنجد (برای افسردگی سوداوی ) و روغن سیاه دانه (برای افسردگی بلغمی ) هر شب روی ملاج سرمالیده شود.
۴٫استفاده از عرقیجات و دمنوش های آرام بخش مانند بهار نارنج
۵٫ارده با شیره انگور هفته ای ۴ الی ۵ وعده صبحانه
۶٫انجیر شبی ۱۱ گرم، زیتون ۱۴گرم صبحها،مویز روزی ۱۴ گرم
۷٫بادام درختی ۱۰گرم دانه دانه مثل آدامس جویده شود.
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,طب سنتی و مریضی ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 13 اردیبهشت 1396 ساعت: 1:29
تعداد بازديد : 423
به این پست رای دهید:
فواید و خواص جینسینگ در طب سنتی
یکی از گیاهان نیروزا و مقوی که شهرت زیادی در جهان دارد "جینسینگ" می باشد که بهتر است آن را "گیاه جوانی" یا "نوش دارو" بنامیم.
در کتاب های سنتی و به عربی ریشه گیاه را "جنسه" و "جنسا" می نامند. به فرانسوی و انگلیسی Ginseng و Asiatic ginsengو chinese ginseng گفته می شود.
گیاهی است از خانواد? عَشقه Araliaceae که نام علمی آن Panax ginseng می باشد.
ترکیبات شیمیایی
این گیاه دارای گلوکوزیدهای استروئیدی به نام پاناکیلون، یک ساپونین به نام پاناکسوزید یا پاناکسین، مواد صابونی، یک اسانس روغنی فرار به نام پاناسین و یک هورمون و ویتامین B و ویتامین D، ترکیبات استیلنی، استرول ها و سرانجام یک گلوکوزید به نام جینسینگ می باشد. علاوه بر این جینسنگ سرشار از ویتامینهای A ، B6 و فلز روی است.
خواص و کاربرد
جین سینگ گیاهی نیرو بخش بوده و در حفظ سلامتی بدن و هماهنگی فعالیت های حیاتی آن نقش به سزایی دارد. لازم به ذکر است که خواص این گیاه در ریشه آن وجود دارد.
سایر خواص جینسینگ عبارتند از:
* افزایش توان ذهنی
* افزایش قدرت جسمانی
جینسینگ
* بهبود فعالیت حافظه
* افزایش شادابی و نشاط
* افزایش قدرت تحمل و پایداری
* از بین بردن استرس
* مقابله با پیری و عوارض آن
* تقویت سیستم ایمنی بدن
* تنظیم سوخت و ساز (متابولیسم) بدن
* جلوگیری از سردرد
* بهبود بی خوابی و بد خوابی
* كاهش عوارض یائسگی
* برطرف ساختن یا بهبود مشكلات جنسی
* رفع خستگی، ضعف و بی حالی
* افزایش قدرت سیستم قلبی و عروقی
* تنظیم فشار خون (كاهش دهنده فشار خون در صورت بالا بودن آن و افزایش دهنده فشار خون در صورت پایین بودن آن)
* تنظیم سطح قند خون بدن
* مقابله با افسردگی
* تقویت کننده قوای عمومی بدن و به ویژه تقویت کننده توانایی جنسی مردان
* کاهش میزان و شدت سرماخوردگی در فصل زمستان
خواص فوق به دلیل وجود تركیباتی خاص به نام جینسینوساید( ginsenoside ) در ریشه این گیاه است. هر چه ریشه این گیاه پیرتر شود، تجمع جینسینوسایدها نیز افزایش می یابد. لذا می توان گفت با افزایش تدریجی سن گیاه خواص درمانی و دارویی ریشه آن نیز افزایش می یابد.
ریشه جینسینگ می تواند بیشتر از صدها سال زندگی كند. ولی به تدریج تغییراتی در ساختار آن حاصل می گردد.
شواهد به دست آمده حاكی از آن است كه این گیاه برای از بین بردن آثار ناشی از خستگی و ضعفِ قوای ذهنی و جسمی موثر است و برای درمان بیمارانی كه از دردهای سینه (بیماری های ریوی) شكایت دارند نیز پیشنهاد می شود. همچنین این گیاه قادر به از بین بردن تومورها و افزایش طول مدت زندگی افراد است.
مطلب مهم این است كه علی رغم داشتن خواص درمانی، این گیاه عمدتاً نقش حفاظتی و پیشگیری كننده دارد و كمتر به عنوان درمان قطعی و سریع بیماری ها موثر است.
تهیه چای جینسینگ
برای تهیه چای جینسینگ، مقداری آب را بجوشانید و ترجیحا این کار را در ظروف غیر فلزی مانند قوری لعابی یا چینی یا پیرکس انجام دهید. مقداری از ریشه خشک شده ی جینسینگ (حدود 1 تا 3 گرم ) را به آب جوش اضافه کنید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا مدت 20 تا 30 دقیقه بجوشد. در صورت تمایل می توانید بیشتر از این مدت نیز آن را بجوشانید، تا جایی که آب به نصف مقدار اولیه اش برسد.
جینسینگ
حال صبر کنید تا چای کمی سرد شود و دمای آن به دمای اتاق برسد(این توصیه ای است که در طب سنتی چین به آن اشاره شده و پیشنهاد شده است که چای به صورت ولرم نوشیده شود).
بهتر است که روزانه، 1 یا 2 فنجان از این چای بنوشید.
ریشه گیاه جینسینگ را می توان به صورت قطعه قطعه استفاده کرد. توجه کنید که ریشه ها در هنگام تهیه چای آن و نیز تا پایان مرحله خنک شدن، باید در داخل قوری بمانند.
دم کردن ریشه کمک می کند تا نرم و قابل استفاده شود. علاوه بر این می توان با قرار دادن تعدادی از ریشه ها در ماکروویو، آنها را نرم و قابل برش کرد.
دقت کنید که ریشه ها هنگام گرم کردن، نسوزند. می توانید آن ها را به تنهایی یا همراه عسل میل کنید.
مصرف 1 تا 2 گرم پودر جینسینگ خالص و مرغوب در روز توصیه شده است. یا این که می توانید قطعه ای از ریشه آن را به اندازه یک سکه، روزانه مورد استفاده قرار دهید.
عوارض جانبی
اگرچه جینسینگ عموما بی خطر است، اما عوارض جانبی هم دارد. سردرد، بی قراری، مشکلات خواب، بی نظمی در ضربان قلب، تحریک پذیری، تنگی نفس، اسهال، استفراغ و خون دماغ از عوارض جانبی آن است.
مراقب باشید
همان طور که در بالا ذکر شد، این گیاه نقش درمانی ندارد، پس وقتی افراد به برخی بیماری ها مبتلا هستند، مخصوصا اگر دارو می خورند، باید از مصرف مقدار زیاد یا طولانی مدت جینسینگ پرهیز کنند، مانند:
* مبتلایان به فشار خون بالا
* بیماران قلبی
* مبتلایان به اندومتریوز
* افراد مبتلا به شیزوفرنی
* افراد مبتلا به دیابت (باید مراقب افت قند خون باشند)
* افراد مبتلا به بی خوابی
* زنان باردار و شیرده (جینسینگ شبیه هورمون استروژن عمل می کند)
* کسانی که آسپیرین، وارفارین و داروهای کاهش دهنده فشار خون مصرف می کنند، نباید جینسینگ مصرف کنند.
* همچنین باید از مصرف سایر مواد محرک مانند چای، قهوه و نوشابه های کولادار همراه با جینسینگ خودداری نمود.
منبع : تبیان
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 13 اردیبهشت 1396 ساعت: 1:19
تعداد بازديد : 1115
به این پست رای دهید:
خواص روغن زیتون در طب سنتی
زیتون جزو گروه میوهها و با طبیعت گرم و خشک است. از این رو در طب سنتی از مغز گردو، مغز بادام، سرکه، عسل و شیرینیهای طبیعی بهعنوان مصلحات آن نام برده شده است.
دکتر مریم مقیمی، متخصص طب سنتی درباره این میوه پرخاصیت به دنیای اقتصاد میگوید: «بهترین نوع زیتون، نوع سبز و رسیده آن است که در آب و نمک پرورانده شده باشد. اگر زیتون را همراه غذا مصرف کنید، باعث تقویت معدهتان میشوید. البته افراد گرممزاج باید بدانند که زیادهروی در مصرف زیتون میتواند باعث سوختن اخلاط در آنها شود.»
وی تاکید میکند: «آنتیاکسیدانهای فراوان و روغن خوب موجود در زیتون باعث شده که این میوه به یکی از بهترین دوستداران قلب تبدیل شود و اثرات ضدسرطانی و ضد آلزایمری آن هم به اثبات برسد.»
عضو دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران میافزاید: «گنجاندن حجم متعادلی از زیتون در رژیم غذایی خانمها میتواند باعث تخفیف علائم سندروم پیش از قاعدگی در آنها بشود. بد نیست بدانید که برگ زیتون هم خاصیت ضد دیابتیک دارد.»
مقیمی خاطرنشان میکند که بخور زیتون سیاه باهسته، برای تنگی نفس و ناراحتیهای ریوی بسیار مفید است. ضمن اینکه ضماد برگ آن هم برای التیام پوست، زخم چشم و ورمهای گرم در طب سنتی کاربرد دارد. «بهتر است بدانید که جویدن برگ زیتون میتواند در درمان آفت دهان هم موثر باشد.» وی در نهایت به خاصیت مسهل بودن روغن زیتون هم اشاره کرد.
زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و قابض است و میوه نارس زیتون سرد و خشک است و روغن زیتون گرم و خشک است. برگ درخت زیتون نیز گرم و خشک است.
1- دم کرده برگ زیتون داروی خوبی برای پایین آوردن فشار خون است. بدین منظور باید 20 عدد برگ زیتون را داخل 300 گرم آب ریخته و آن را به مدت 15 دقیقه بجوشانید. سپس کمی قند به آن اضافه کرده و به مقدار یک فنجان دوبار در روز از آن بنوشید. بعد از دو هفته باید به مدت 8 روز نوشیدن این دم کرده را قطع کنید و سپس ادامه دهید.
2- روغن زیتون نرمکننده و صفرا بر است.
3- روغن زیتون دفعکننده سنگ کیسه صفرا است برای این منظور باید آن را با آبلیمو مصرف کرد.
4- روغن زیتون کرمکش است.
5- روغن زیتون برای رفع سرفههای خشک مفید است.
6- برای رفع خارش گزیدگی حشرات ، روغن زیتون را به محل گزیدگی بمالید.
7- بدن بچههایی را که مبتلا به نرمی استخوان و کمخونی هستند با روغن زیتون ماساژ دهید اثر مفیدی دارد.
8- برای رفع خشکی لثه، روغن زیتون را روی لثه بمالید.
9- برای برطرف کردن خراش و ترک پوست، گلیسیرین و روغن زیتون را به مقدار مساوی با هم مخلوط کرده و روی پوست بمالید.
10- دم کرده برگ درخت زیتون تببر است.
11- جوشانده برگ درخت زیتون برطرف کننده نقرس و روماتیسم است.
12- برای سر باز کردن جوشها و کورکها زیتون را له کرده و روی جوش یا کورک بمالید.
13- دمکرده و جوشانده پوست درخت زیتون تببر و درمانکننده مالاریا است.
14- پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی مفید است.
15- جویدن برگ زیتون برای از بین بردن زخمهای دهان مفید است.
16- برای رفع سستی فلج و لقوه و تقویت نیروی جنسی باید 80 گرم روغن زیتون را با 14 گرم کندر و 16 گرم سیاهدانه مخلوط کرده و به مدت سه روز از آن بخورید
17- مصرف روغن زیتون از امراض قلبی و سرطان جلوگیری میکند.
18- و بالاخره روغن زیتون بهترین روغن برای پخت و پز است زیرا در اثر حرارت خراب نمیشود.
توضیحات: روغن زیتون برای هیچ کس مضر نیست و همه افراد میتوانند از آن استفاده کنند فقط میوه تازه و یاقوتی آن معده را سست میکند و ممکن است تولید استفراغ کند.
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 13 اردیبهشت 1396 ساعت: 1:12
تعداد بازديد : 683
به این پست رای دهید:
فواید و خواص گل نسترن در طب سنتی
گل نسترن
گل نسترن یکی از گل های بسیار خوشبو بوده که از دیدگاه طب سنتی دارای خواص فوق العاده ی دارویی نیز می باشد. این گل دارای گونه های بسیاری است که در نقاط مختلف دنیا پخش شده است، و در همین ایران عزیزمان هم، گل نسترن بسیار یافت می شود. گل نسترن در رنگهای قرمز ، سفید ، صورتی و سایر رنگ های دیگر می روید. در ادامه مطلب می خواهیم به خواص درمانی و شفابخش این گل زیبا بپردازیم. با عطارباشی همراه باشید.
گل نسترن
ویژگیهای ظاهری
نسترن درختچهای برگریز است. ارتفاع آن از ۱ تا ۵ متر متغیر است و ممکن است بیشتر هم رشد کند. گلهای نسترن کوچک و دارای پنج گلبرگ هستند. رنگ آنها از صورتی تا سفید (معمولاً صورتی کمرنگ) متغیر است. این گیاه بر روی ساقههایش تیغهای کوچک و تیزی دارد که در بالا روندگی کمکش میکنند.
استفاده ها
میوه نسترن شامل برخی از آنتیاکسیدانها است. بعلاوه، این میوه، بخاطر دارا بودن ویتامین سی در سطح بالا، در تهیه شربت، چای و نوعی مربا استفاده میشود. در بلغارستان گلبرگها را در تهیه شراب شیرین بکار میبرند. در طبّ سنتی اتریش جوشیده میوه نسترن برای درمان عفونتهای ویروسی، نارساییهای کلیوی و مجاری ادراری مورد استفاده بود.
در طبّ سنتی ایران مورد توجه خاصی است. برای مثال، خواص زیر برای عرق نسترن ذکر شده است
تقویت کننده قلب و اعصاب آرامبخش و رفع خستگی
برطرف کننده عوارض کمبود ویتامین ث
درمان ورم کلیه
درد معده و اسهال
دفع سنگ کیسه صفرا
رفع بی خوابی
در منطقه ارسباران آش نسترن غذایی محبوب است. نسترن وحشی را خیس کرده بعد از سه روز از آبکش رد میکنند. آب آبکش شده راجوشانده و کفّ آن را میگیرند. بعد برنج را اضافه میکنند. بعد از اینکه برنج پخت حبوبات پخته شده، میوه خشک را اضافه کرده بعد از یک ربع ساعت رشته وروغن رااضافه میکنند. وقتی که رشته پخت، آش آماده است.
ترکیبات شیمیای
قسمت گوشتدار سای نورودون دارای مقدارزیادی ویتامین C،اسید سیتریک،اسیدمالیک،قندوتانن است.
دانه های آن دارای حدود ۱۰%روغن بوده که به رنگ زرد کمرنگ متمایل به قرمز و دارای بوئی مطبوع می باشد.البته دانه ها سمی است.
خواص داروئی
دم کرده: ۵۰گرم سای نورودون را در یک لیتر آب جوش ریخته وبه مدت ۱۰دقیقه دم کرده وسپس آن راصاف کنید.
جوشانده مقدار۵۰گرم سای نورودون رادریک لیترآب جوش ریخته و بگذارید به آرامی برای مدت ۱۰دقیقه بجوشدسپس آن را صاف کنید. این جوشانده به عنوان ضد بیماری اسکوربوت(کمبودویتامین C)به کارمی رود.
جوشانده غلیظ: مقدار۵۰گرم سای نوردون رادریک لیترآب جوش ریخته وبگذارید به آرامی بجوشد تاحجم آن نیم لیتر شودسپس آن راصاف کنید.این جوشانده بسیار ادرارآوربوده وبرای برطرف کردن حبس البول بکار می رود.
گرد سای نورودون مقدار مصرف این گرد۵/۰ تا ۱ گرم می باشد و به عنوان ضدبیماری اسکوربوت مصرف می شود.
مربای سای نورودون
ابتداباید سای نورودون را به خوبی تمیز کرده،پوست،الیاف داخلی ودانه هارااز آن خارج کنید و در داخل ظرفی که سرکه دارد بریزید و بهم بزنید تا نرم شود سپس آن را کوبیده و باالک کنید، و قسمت صاف شده را با ۱٫۵ برابر وزنش قند یا شکر مخلوط کرده و بپزید تا به صورت خمیر یکنواختی درآید.
شربت نسترن
یک گیلوگرم سای نورودون رابا۲۵۰گرم نبات کوبیده یا شکر مخلوط کرده و ۱٫۵ لیتر نیز عرق نعناع به آن اضافه کنید و درجای گرمی بگذارید بماند. البته هرروز آن راتکان دهید بعد از دو هفته آن را صاف کنید. مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار درروز است.
عرق نسترن
یک چهارم لیوان از عرق نسترن را با یک لیوان آب مخلوط کرده،سپس آن راشیرین کنید. ازاین شربت می توانید چند لیوان در روز بنوشید.
خواص طبی
-گل نسترن از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است
-سرشار از ویتامین C می باشد. درصدگرم آن ۶۰۰ میلی گرم (۶گرم) ویتامین C وجوددارد درحالی که ۱۰۰گرم پرتقال فقط دارای ۵۰ میلی گرم ویتامین C است بنابراین مقدار ویتامین C گل نسترن۱۲۰برابر پرتقال است.
-درمان کننده حبس البول است.
-بوی بد بدن رادفع می کند. آنهائی که عرق زیاد می کنند وبوی بد می گیرند بای دتن خود را بعد از حمام کردن بادم کرده گل وبرگ نسترن آبکشی کنند.
-آرام کننده اعصاب است.
-اسهال را برطرف می کند. دم کرده آن را می توان به کودکان برای رفع اسهال داد.
-خونریزی سینه رابندمی آورد.
-سنگ وورم کلیه رارفع می کند.
-الیاف داخلی سای نورودون ضدانگل است مخصوصاً کرم اسکاریس را و در این مورد باید ۰٫۵ گرم آن را مخلوط با عسل خورد.
-اگر در ادرار آلبومین وجود داشته باشد برای برطرف کردن آن از دم کرده این گیاه استفاده کنید.
-بی خوابی را برطرف می کند.
-انقباض ماهیچه های معده را برطرف می کند.
-سرعت جریان خون را درپوست زیادکرده و باعث لطافت پوست می شود.
-در رفع غم وغصه مؤثر است.
-برای رفع طپش قلب از دم کرده آن بنوشید.
-معده راتقویت می کند.
-مصونیت بدن رادر مقابل بیماریها بالا می برد.
-برای ترمیم شکستگی استخوان و رفع ورم مقعد ضمادی از برگ این گیاه درست کرده وروی قسمت شکستگی یاتورم قرار دهید.
-چون گل نسترن شیرین است حشرات رابه خودجذب می کند مخصوصاً حشره مخصوصی به نام سای نیپس Cynips که درنیش زدن، برجستگی های کوچکی پوشیده از تار و به رنگ سبز مایل به قرمز درآن به وجود می آورد که به نام (به دگار)Bedegar معروف است که خواص طبی مهمی دارد. مخصوصاً برای بیماران مسلول تقویت کننده بوده ومانع عرق کردن می شود؛ و همچنین مقدار آلبومین در ادرار را کم می کند.(به دگار)اثر آرام کننده اعصاب نیز دارد.
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 12 اردیبهشت 1396 ساعت: 17:47
تعداد بازديد : 1568
به این پست رای دهید:
فواید و خواص قارچ در طب سنتی
فواید قارچ
از فواید قارچ میتوان به کاهش سطح کلسترول ، ضد سرطان سینه و پروستات و مقابله با دیابت اشاره کرد. قارچ همچنین میتواند در کاهش وزن و لاغری موثر باشد و سطح ایمنی بدن را تقویت کند.
فواید قارچ
تاریخچه قارچ
فراعنهی مصر، قارچ را یک خوراکی لذیذ میدانستند و یونانیها اعتقاد داشتند قارچ برای جنگاوران در صحنهی نبرد، تولید قدرت میکند. رومیها این گیاه را هدیهای از جانب خدا برمیشمردند و آن را فقط در روزهای عید استفاده میکردند. چینیها آن را به عنوان یک گنج غذایی سالم مصرف میکردند. امروزه از قارچها به خاطر طعم و بافتشان در تهیهی غذاهای مختلف استفاده میشود. آنها میتوانند طعم خودشان را به غذاها بدهند یا طعم مواد دیگر را به خودشان بگیرند. طعم آنها معمولا در طول پخت افزایش پیدا میکند و شکلشان با روشهای معمول آشپزی مثل سرخ کردن و خرد کردن حفظ میشود. قارچ را معمولا به سوپ، سالاد و ساندویچ اضافه یا از آن به عنوان پیش غذا استفاده میکنند.
انواع قارچ
قارچها به دو دستهی وحشی و پرورشی تقسیم میشوند. بعضی از آنها اثرات مفیدی در سلامتی انسان دارند مثل رقیق کردن خون و جلوگیری از ایجاد و رشد تومورهای سرطانی. بیشترین نوع قارچی که در آمریکا استفاده میشود، قارچ دکمهای سفید است. قارچ دکمهای به دو شکل دیگر هم وجود دارد؛ قارچهای قهوهای با طعم خاکیتر و بافت سفتتر و قارچهای “portabella” با چتر بزرگتر که مزهی گوشتی دارند: بیش از ۳۸ هزار نوع قارچ وجود دارد که بعضی از آنها سمیاند. رنگ، شکل و اندازهی قارچها میتواند متنوع و مختلف باشد. این مساله خیلی مهم است که بتوانید قارچ وحشی قابل خوردن را بشناسید تا از خوردن نوع سمی آن دور بمانید.
طبیعت
طبع قارچ، سرد است.
ترکیبات
قارچها ۸۰ تا ۹۰ درصد آب دارند و خیلی کمکالری هستند. آنها مقدار کمی چربی و سدیم (نمک) و ۸ تا ۱۰ درصد فیبر دارند و یک خوراکی ایدهآل برای افرادی هستند که میخواهند وزن و فشار خونشان را کنترل کنند.
فواید قارچ
در هر ۱۰۰ گرم قارچ، یک میلیگرم آهن وجود دارد و برعکس بسیاری از مواد غذایی گیاهی، قارچ دارای فیتات نیست. فیتات جذب آهن و بعضی مواد معدنی را در بدن کاهش میدهد، بنابراین آهن موجود در قارچ به سرعت جذب میشود.
منبع غنی ویتامین D
در میان تمام گیاهان فقط قارچها هستند که به کمک نور خورشید ویتامین D تولید میکنند. پس اگر میخواهید استخوان، دندان و ناخنهای سالمتری داشته باشید، قارچ بخورید.
محرک سوخت و ساز بدن
ویتامینهای گروه B در تبدیل گلوسیدها به کربنات نقش موثری دارند. کربناتها تولید کنندهی انرژی مورد نیاز بدن هستند. این مواد غذایی خوشمزه همچنین به سوخت و ساز چربیها و پروتیینها کمک میکنند.
تقویت کنندهی سیستم ایمنی بدن
تحقیقات نشان میدهد که قارچهای سفید، عملکرد دستگاه ایمنی بدن را تحریک میکنند. این نوع قارچها، تولید پروتیینهای ضد ویروس و دیگر پروتیینهایی که از سلولهای بدن آزاد میشوند را افزایش داده و به این ترتیب از بافتهای بدن محافظت میکند.
فواید قارچ
فواید قارچ برای مثانه
بررسیها نشان میدهد هر اندازه که میزان سلنیوم بدن بالا باشد، خطر رشد سرطان مثانه به ویژه در زنان کمتر میشود. صد گرم قارچ سفید، ۱۷ درصد نیازهای روزانهی سلنیوم بدن را تامین میکند.
فواید قارچ در مقابله با بیماری ها
سبزیجات رنگی حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدان هستند که با رادیکالهای آزاد مقابله میکنند، اما براساس نتایج پژوهشی علمی، قارچها نیز به اندازهی فلفلهای قرمز، قابلیت و توانایی جذب رادیکالهای اکسیژنه را دارند.
منبع پتاسیم و مس
قارچ یک منبع عالی پتاسیم است، این ماده به کاهش فشارخون کمک میکند و خطر سکتهی قلبی را پایین میآورد. به طور متوسط سه عدد قارچ حتی از یک عدد موز یا یک لیوان آب پرتقال هم بیشتر پتاسیم دارد.
یک واحد قارچ (که شامل ۵ عدد متوسط است)، حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد نیاز بدن به مس را تامین میکند و اگر به طور مرتب خورده شود، به کاهش فشارخون کمک کرده و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود میبخشد.
ضد سرطان طبیعی
تحقیقات اخیر نشان میدهد قارچهای دکمهای سفید میتوانند احتمال خطر سرطانهای سینه و پروستات را کاهش دهند. عصارهی قارچ دکمهای سفید میتواند باعث کاهش تکثیر سلولی در سلولهای سرطانی و اندازهی تومورها شود. این اثرات محافظتی میتواند با مصرف ۱۰۰ گرم قارچ در روز دیده شود. سلنیوم، آنتیاکسیدانی است که با ویتامین E کار میکند و از سلولها در برابر صدمات رادیکالهای آزاد محافظت میکند. مطالعات نشان میدهد افرادی که دو برابر مقدار توصیه شده در روز سلنیوم مصرف کردهاند، خطر سرطان پروستات در آنها تا ۶۵ درصد کاهش یافته است.
مضرات قارچ
– قارچ دیرهضم است و باعث غلظت خون میشود.
– درد معده ایجاد میکند و برای رفع این مشکل، باید آن را با زنجبیل بخورید.
– چربی زیاد، هضم قارچ را مشکل میکند.
چگونه قارچ را انتخاب و نگهداری کنیم؟
– قارچهایی را که سالم هستند و صدمه ندیدهاند (اوایل باز شدن چترشان است) بخرید.
– میتوانید با قرار دادن قارچها در پاکت کاغذی تا یک هفته آنها را سالم نگه دارید.
– قارچها را باید ابتدا به آرامی تمیز کرد و سپس شست. قارچهای پرورشی ممکن است خام هم خورده شوند، اما بیشتر قارچها را باید به شکل پخته مصرف کرد.
– هیچگاه بعد از خوراک قارچ، آب سرد نخورید.
– از نگهداری قارچ درون کیسهی پلاستیکی خودداری کنید.
– حداکثر نگهداری قارچ در یخچال، سه تا چهار روز بوده است.
– قارچ را با آب سرد بشویید و هیچگاه در آب خیس نکنید.
– تا زمانی که نمیخواهید از قارچ استفاده کنید آن را نشویید.
– قارچهای وحشی را از اماکن قابل اطمینان خریداری کنید، زیرا بعضی از قارچهای وحشی، سمیاند و میتوانند به سلامت قلب، کلیه و کبد صدمه بزنند و حتی کشنده باشند.
منبع : نیک و نو
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 12 اردیبهشت 1396 ساعت: 17:41
تعداد بازديد : 1087
به این پست رای دهید:
فواید و خواص گیاه دم اسب در طب سنتی
دم اسب ( field horsetail ) گیاهی دارویی میباشد که قدمت آن به میلیون ها سال پیش باز میگردد و در طب سنتی بسیاری از کشورهای کهن مانند چین مورد استفاده قرار گرفته است. این گیاه کهن خواص فراوانی دارد که در طب سنتی کشور خودمان ایران نیز مورد استفاده قرار میگیرد. برای آشنایی با این گیاه و فواید آن با ما همراه باشید.
گیاه دم اسب
دم اسب از جمله گیاهان دارویی است که از قدیم در اروپا و چین بکار میرفتهاست. در فارسی به آن «دم اسبی»، «دم اسب» و «علف هفت بند» نیز میگویند. درکتب طب سنتی با نامهای «ذنب الخیل» و «ذنب الفرس» از آن نامبرده شدهاست. به فرانسوی آن را Prele des Queue do cheval ، Queue do renard ، champs ، Bottle brush Equisetum مینامند. گیاهی است از تیره Equisetaceae نام علمی آن Equisetum arvense L. میباشد.
دم اسب چون دارای مقدار زیادی سیلیس میباشد بنام سیلیس Silica نیز معروف است.
دم اسب دو نوع ساقه هوایی دارد. ساقهای که به رنگ قرمز است و در اوائل بهار ظاهر میشود و دیگری ساقه نازک که برنگ سبز بوده و بعد از آن رشد میکند و مصرف طبی دارد.
ساقه بارور که قرمز است از قشر سیلیسی پوشیده شده که به آن سختی خاصی میدهد و از آن برای صیقلی کردنه فلزات و چوب و پاک کردن ظرفهای فلزی مانند بروس فلزی استفاده میشود و از ساقههای نازا که پس از آن ظاهر میشود و رنگ آن سبز و کمی قطورتر است در طب گیاهی استفاده میشود. گیاه دم اسب دارای ساقه زیرزمینی بسیار دراز، افقی و بندبند است و در هر بند تورمی غدهای شکل دیده میشود و ریشکهای آن که بر ساقه زیرزمینی اتصال دارند در خاک فرو رفتهاند. دم اسب از علفهای هرز لجوج و مبرم است که معمولاً در نقاط مرطوب در جویها و باتلاقها میروید. بلندی آن ۶۰-۵۰ سانتی متر است و در طب سنتی از ساقههای نازای گیاه که سبزرنگ و قطورتر است به عنوان دارو استفاده میشود. این گیاه در اروپا و آسیا انتشار دارد. در فرانسه و برخی کشورهای اروپایی از داروهای مورد توجهاست. در هند در ارتفاعات هیمالیا و در ایران در مناطق شمال ایران، در گرگان، بندرگز، و پیربازار رشت و در آذربایجان، تبریز و رنجناب به طور خودرو دیده میشود.
ترکیبات شیمیایی
در گیاه دم اسب وجود روغن چرب، سیلیسیک اسید، لینولئیک اسید، اکیستونین، اکیستیک اسید و اکیستین تأیید شدهاست. بعلاوه در گیاه یک ماده تلخ و مقدار کمی اکسالیک اسید، مالیک اسید، نوعی ساپونین و… وجود دارد. در گیاه تازه ۱۵-۳ درصد و در خاکستر گیاه تا ۷۰ درصد سیلیس یافت میشود.
خواص دم اسب
در آلمان از این گیاه بعنوان مدّر و بند آورنده خون استفاده میشود. در موارد استسقا، سنگ کلیه و ناراحتیهای کلیوی تجویز میشود. خاکستر گیاه برای رفع اسیدی معده و سوء هاضمه استفاده میشود. در مناطق خاور دور و در چین معتقدند که گیاه دم اسب برای بند آوردن خونریزی مفید است. از جوشانده آن برای رفع حالت تب در معده و کبد میخورند. آنتی منوراجیک است یعنی برای قطع ترشحات مفرط زاید بر حد اعتدال عادت ماهیانه مفید است. گیاه دم اسب از نظر طبیعت طبق رأی حکمای طب سنتی ایران کمی سرد و خشک است و معتقدند که گیاه قابض و بند آورنده خونریزی از اعضای مختلفه بدن است و در بند اوردن خونروی از رحم نافع است. برای سفه مزمن در بیماریهای سینه و تنگی نفس گرم و استسقا و ورم گرم کبد و اقسام اسهالهای گرم در مواردی که تب نباشد و برای زخم روده و جراحت مثانه نافع و مفید است. اگر مدتی خورده شود و یا تنقیه شود برای گوشت آوردن فتق و التیام روده قطع شده مفید است. ضماد آن برای التیام جراحتهای سخت، عصب قطع شده، ورم مقعد، ورمهای گرم و گرد آن برای بند آوردن خونریزی مفید است.
حدود ۵۰ نوع از گیاه دم اسب وجود دارد که در سراسر دنیا دیده می شود. گیاه دم اسب دارای مقدار زیادی آلومینیوم ، پتاسیم، منگنز و فلاوانوئیدزهای دیگر است.در این مطلب از «ehow» به خواص این گیاه اشاره شده است که امیدواریم مورد استفاده قرار گیرد.
کاربرد این گیاه
▪ این گیاه برای معالجه ناراحتی پروستات، عفونت های مجرای ادراری، دفع سنگ کلیه و کیست به کار برده می شود.
▪ مصرف دم کرده این گیاه از ریزش مو جلوگیری می کند.
▪ خاصیت ضدمیکروبی وضدالتهابی دارد.
▪ ماده معدنی موجود در آن برای استحکام بخشیدن به ناخن های ضعیف، شکننده و لک های سفید روی آن موثر است.
▪ استنشاق بخار دم کرده این گیاه، گرفتگی مجرای تنفسی را باز می کند.
▪ برای رفع سرفه های خشک، برونشیت، گرفتگی مجرای تنفسی و تب مربوط به سرماخوردگی و آنفلوآنزا، روزی ۲ لیوان دم کرده این گیاه را میل کنید.
▪ مصرف کپسول عصاره این گیاه قبل از هر وعده غذایی به مدت ۲ ماه برای بیماران دیابت نوع ۲ مفید است.
▪ غر غره با دم کرده آن التهاب لوزه،زخم دهان و خون ریزی لثه را برطرف می کند.
▪ سیلیکای موجود در آن ، باعث تقویت و رشد مو می شود. از طریق ماساژ دادن موها با این گیاه می توان از ایجاد موخوره پیش گیری کرد.
▪ سیلیکای موجود در آن با تقویت بافت های پیوندی مغز و سلول های عصبی، حافظه ضعیف را تقویت می کند.
▪ مصرف آن با کلسیم برای پیش گیری از بروز پوکی استخوان، آرتریت و بیماری های دیگر مربوط به تراکم پایین استخوان مفید است.
▪ ناراحتی کلیه و مثانه را رفع می کند.
▪ این گیاه را نباید کودکان خردسال و زنان حامله مصرف کنند.
طرز استفاده
دم کرده : یک قاشق مربا خوری از گیاه خشک را در یک لیوان آب جوش ریخته و برای مدت ۱۰ دقیقه دم کنید .
جوشانده : مقدر ۱۰۰-۸۰ گرم گیاه خشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید برای مدت نیمساعت بجوشد سپس آنرا صاف کرده و بمقدر یک فنجان قبل از هر غذا بنوشید .
شراب دم اسب : ۳۰ گرم گیاه خشک را در یک لیتر شراب سفید ریخته و بمدت دو هفته بگذارید بماند البته هر روز آنرا تکان دهید پس از این مدت آنرا صاف کرده و در شیشه دربست نگهدری کنید . مقدر مصرف آن یک لیوان صیح ناشتا می باشد . و معمولا برای بند آوردن خونریزی استفاده می شود . از این شراب برای شستشوی زخم ها نیز می توان استفاده کرد .
گرد دم اسب : گیاه خشک شده را در آسیاب برقی بریزید تا بصور پودر داراید . مقدر مصرف پودر یک گرم قبل زا هر غذا است .
مضرات
این گیاه را نباید اطفال خردسال و زنان حامله مصرف کنند مقدر مصرف زیاد آن ینز ممکن است باعث ناراحتی معده و اختلال در دستگاه هضم و اسهال شود .
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 12 اردیبهشت 1396 ساعت: 12:00
تعداد بازديد : 1004
به این پست رای دهید:
درمان نفخ شکم با طب سنتی
مواد غذایی که چربی بالایی دارند از علل اصلی نفخ شکم ( به انگلیسی Tympanites ) هستند. این مواد علاوه بر این که منجر به اضافه وزن میشوند، فرآیند گوارش را با مشکل مواجه میکنند و سطح کلسترول خون را افزایش میدهند. به عنوان مثال مصرف سیب زمینی سرخ کرده که ممکن است برای هر کسی وسوسه انگیز باشد، همچون انفجار بمبی در معده خواهد بود، چون نشاسته و چربی بالایی دارد.
نفخ شکم
علل نفخ شکم
نوشیدنیهای گازدار
نوشیدنیهای گازدار مورد علاقهی افراد بسیاری هستند، زیرا شکر بالای موجود در آنها شادیبخش و نشاطآور است. دیاکسیدکربنی که در این نوشیدنیها وجود دارد، در بدن تولید نفخ و ورم میکند و اسید معده را افزایش میدهد.
سبزیجات چلیپایی
این نوع از سبزیجات حاوی «پلی ساکارید» هستند. این مادهی غذایی دیرهضم است و زمانی که در معرض باکتریهای روده قرار میگیرد، تخمیر میشود و در ناحیهی معده تولید ناراحتیهایی مثل گازهای معده و باد گلو میکند. علاوه بر این، به دلیل فیبری که دارند، روده دچار ورم میشود. بهتر است در مصرف این سبزیجات زیادهروی نکنید یا آنها را با موادی مصرف کنید که تاثیرات منفی آنها را در بدن به حداقل برسانند.
نفخ شکم با نمک
مصرف بیرویهی نمک یکی از مهمترین دلایلی است که مانع از آبرسانی به بافتهای بدن میشود. اگر مصرف نمک را به حداقل برسانید، شاهد تغییرات مثبتی در تمام ارگانهای بدن خواهید بود.
کربوهیدراتهای تصفیه شده
کربوهیدراتهای تصفیه شده در حقیقت تحت فرآیندی قرار گرفتهاند که باعث میشود فیبر این مواد جایگزین کالریهایی میشود که هیچگونه ارزش غذایی ندارند. یکی از معروفترین این مواد، آرد سفید است که در غذاهایی چون پیتزا، نان و انواع شیرینیها استفاده میشود. در این میان بعضی از افراد به چنین مواد غذایی حساسیت دارند، به طوری که به محض خوردن آنها، بدنشان دچار آلرژی میشود.
غذاهای تند و پر ادویه
ادویهها برای سلامتی مفید هستند، اما اگر به میزان متعادل مصرف نشوند ممکن است در بدن تولید التهاب کنند. غذاهای تند و پرادویه، در بدن اسیدهایی آزاد میکنند که معده را تحریک میکند و منجر به التهاب آن میشود، به همین دلیل بهتر است که در مصرف آنها دقت کنید. در میان این ادویهها، میتوان به فلفل سیاه، فلفل قرمز، خردل و سرکه اشاره کرد.
فرآوردههای لبنی
افرادی که به لاکتوز موجود در شیر حساسیت دارند نباید از فرآوردههای لبنی استفاده کنند. در این نوع حساسیت، عمل گوارش دیر و به سختی انجام میشود، به طوری که در نهایت فرد با مشکلاتی چون اسهال، ورم و کولیک مواجه خواهد شد.
انواع لوبیا
این ماده که مصرف آن در رژیم غذایی بسیار متداول است یکی از دیر هضمترین مواد غذایی محسوب میشود، چون حاوی میزان بالایی پلی ساکارید است؛ همان مادهای که منجر به تجمع گاز در ناحیهی رودهها میشود. این گازها باعث ورم در ناحیهی شکم میشوند و مشکلات گوارشی ناراحت کنندهای نیز به همراه دارند. با این که هرگز توصیه نمیشود که این مواد از رژیم غذایی حذف شوند، اما بهتر است تا حد امکان در مصرف آنها زیادهروی نکنید یا پیش از خوردن، آنها را به خوبی بپزید. پروتئینی که در لوبیا وجود دارد میتواند جایگزین پروتئین موجود در ماهی، مرغ و سویا شود.
نکته
* از آنجا که ممکن است مصرف این مواد غذایی به تولید نفخ و ورم در ناحیهی شکم ختم شود، بهتر است در مصرف آنها اعتدال را رعایت کنید تا از دردهای شکمی در امان بمانید.
* اگر پس از کاهش مصرف این مواد، باز هم مشکلات گوارشی به سراغتان آمد، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید چون ممکن است در معرض بیماری یا مشکل جدیتری قرار بگیرید.
درمان گیاهی نفخ شکم
گیاهان حاوی اسانس (رایحه) از مهمترین گیاهانی هستند که از قدیم به عنوان طعم دهنده و خوشبو کنندهی غذاها و تسکین دهندهی اختلالهای سوءهاضمه مصرف میشدهاند، زیرا به دلیل داشتن مواد و ترکیبهای اسانسی به سرعت جذب بدن میشوند و آثار خود را ظاهر میکنند. این گیاهان که بیشتر به شکل ادویههای مختلف به خصوص در شرق آسیا مصرف بالایی دارند شامل نعناع، گشنیز، بادرنجبویه، زیرهی سبز و سیاه، رازیانه، دارچین، هل و… هستند که موثرترینهای آنها در درمان نفخ عبارتند از:
نفخ شکم
نعناع
نعناع از پرمصرفترین گیاهان دارویی جهان است که اسانس و روغن آن نیز به شکلهای مختلف در صنایع دارویی و بهداشتی استفاده میشود. دو نوع نعناع به نامهای «نعناع فلفلی» و «نعنای قمی» در ایران مصرف بیشتری دارند. محصولات گیاهی نعناع به شکل تازه، خشک، عصاره، عرق، چای کیسهای و تنتور مورد استفاده قرار میگیرند. این گیاه ضد نفخ، ضد درد (دلدرد) و ضد اسپاسم و بسیار زود اثر است. کافی است وقتی که دچار نفخ شدهاید یا هم زمان با مصرف غذاهای نفاخ از این گیاه استفاده کنید.
گشنیز
از قسمت هوایی این گیاه دارویی و میوهی آن در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی استفاده میشود. گشنیز مقوی معده، ضد اسپاسم، ضد درد (دلدرد)، ضد میکروب، ضد قارچ، تقویت کنندهی قوای جنسی، هضمکنندهی غذا، صفراآور، آرامبخش، کاهش دهندهی قند، چربی و فشارخون است.
بادرنجبویه
گیاهی شبیه نعناع، ولی بوی آن متفاوت است. این گیاه به «ملیسا» هم مشهور است و از زمانهای قدیم در بسیاری از نقاط دنیا به عنوان ضد نفخ، ضد تب و معرق مورد استفاده قرار میگیرد. بادرنجبویه ضد نفخ، ضد درد، ضد باکتری، ضد ویروس تبخال، ضد هیستامین، آرامبخش، خوابآور، مقوی قلب، مقوی معده و ضد اسپاسم است.
دارچین
گیاه دارچین به دلیل داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان تقویت کنندهی اعمال هضم و جریان گردش خون بهکار میرود و از آن برای رفع سوءهاضمه و در زمان نفخ شکم به عنوان بادشکن استفاده میشود. همچنین تانن موجود در آن در رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون بهکار میرود. گشنیز به شکل دارو، گرد و تنتور مصرف میشود.
سیاه دانه
سیاهدانه، گیاهی با خواص دارویی بسیار است و در طب سنتی جایگاه ویژهای دارد. دانهی این گیاه قاعدهآور، ضد کرم، مسهل و زیاد کنندهی ترشحات شیر است و برای دفع گازهای معده و بیماریهای نزلهای دستگاه تنفسی استفاده میشود. با بررسی اثر گیاه دارچین و سیاهدانه روی نفخ معده، نتایجی به دست آمد که نشان میدهد مصرف این دو گروه به شکل مخلوط و همراه با رعایت رژیم غذایی، نفخ شکم را کاهش میدهد. البته تجویز دارچین و سیاهدانه با گیاهانی مانند ریحان، شوید و نعناع نیز اثر مثبتی دارد و میتواند به عنوان جانشین داروهای شیمیایی دربارهی این دسته از بیماران مطرح باشد.
زیرهی سبز
زیرهی سبز گیاهی است که خاصیتهای زیادی دارد. از خواص زیرهی سبز میتوان به بادشکن، مقوی معده، ضد اسپاسم و افزایش دهندهی شیر مادران شیرده اشاره کرد و همچنین از خاصیت آنتی اکسیدانی قوی آن نام برد. زیرهی سبز ضد تشنج، ضد صرع، مقوی معده، عرقآور، ضد سم، ضد صفرا، تقویت کنندهی قوای جنسی، قابض، ضد نفخ، ضد احتقان، هضم کنندهی غذا و ادرارآور نیز است.
هل
دانههای هل، بویی قوی و طعمی مطبوع دارد و از مغز و پوست آن برای درمان و معطر ساختن غذاها و پختن شیرینی استفاده میشود. جویدن دانههای هل پس از صرف غذا به هضم و گوارش بهتر غذا کمک میکند و میتواند بوی نامطبوع دهان را از بین ببرد. مصرف هل، ترشی معده را برطرف میکند. هل خواص گرمابخشی دارد و معده و رودهها را تقویت میکند. همچنین عمل هضم غذا را بهبود میبخشد و تقویت کنندهی قلب است. هل، بادشکن است و گاز معده و روده را از بدن خارج میکند و تقویت کننده است.
منبع : نیک و نو
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,طب سنتی و مریضی ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 12 اردیبهشت 1396 ساعت: 11:54
تعداد بازديد : 670
به این پست رای دهید:
درمان فشار خون با طب سنتی
بیماری فشارخون علائمی مانند سرخ شدن رنگ صورت، برجستگی عروق و نبض بالا دارد. البته در مزاج های مختلف کمی متفاوت است که در ادامه توضیح داده می شود:
کاهش فشار خون در صفراوی مزاج ها
گاهی در برخی افراد که مزاج صفراوی دارند فشارخون به رنگ زرد در چهره نمایان می شود که برای آن ها پرهیز از مصرف غذاهای گرم و ادویه هایی مانند فلفل و زنجبیل و غذاهای چرب و شیرین توصیه می شود.
کاهش فشار خون در بلغمی مزاج ها
گاهی نیز فشارخون بالا در افراد بلغمی مزاج متفاوت بروز می کند که رنگ چهره آن ها به سیاهی تمایل دارد، این افراد باید از مصرف ماست، دوغ و سالاد بپرهیزند و از خوراکی های گرم بیشتر استفاده کنند بنابراین مصرف آویشن و سیاهدانه کمک کننده است.
کاهش فشار خون
* برخی گیاهان برای کاهش فشارخون مفیدند مثلاً برگ های زیتون از فسفر، کلسیم، منیزیم و مواد قندی تشکیل شده که مصرف جوشانده آن برای بیماران مبتلا به فشارخون مناسب است.
* تخم گیاه کرفس نیز برای کاهش فشارخون توصیه می شود چون مقدار زیادی کلسیم دارد و می توان آن را به صورت جوشانده مصرف کرد.
* سنبل الطیب نیز به کاهش فشارخون کمک می کند.
* بهترین دارو برای همگان خوردن مقداری گل بیدمشک است که مسکن خوبی است.
* همچنین، رژیم سیر و آبلیمو که 30 حبه سیر پوست گرفته را با 5 عدد لیموترش تازه با پوست که چند برش روی پوست آن زده شده است در مخلوط کن ریخته تا خمیر شود. خمیر به دست آمده را با یک لیتر آب روی شعله بسیار کم به جوش رسانده، شعله را خاموش کنید تا سرد شود، سپس آن را صاف کرده و در یخچال نگهداری کنند، صبح ناشتا 50 سی سی یا یک استکان تا 40 روز مصرف شود. هر 6 ماه تمدید شود که کاهش دهنده فشار خون و باز کننده عروق است.
برخی گیاهان برای کاهش فشارخون مفیدند مثلاً برگ های زیتون از فسفر، کلسیم، منیزیم و مواد قندی تشکیل شده که مصرف جوشانده آن برای بیماران مبتلا به فشارخون مناسب است
* دمکرده چای ترش عصرها و دم کرده گل گاوزبان و لیمو امانی و دمکرده میوه آلبالو و دم کرده زرشک آبگیری، دمکرده میوه نسترن، دم کرده فلوس و خیار چنبر فشار خون را پایین می آورد.
* آش آبغوره برای کاهش فشار خون و همچنین، رفع غلظت خون بسیار مفید است و نیز آش آلو.
* شربت سیر نیز برای کاهش فشار خون بالا مفید است به این ترتیب که دو پیاز سیر را له کرده در یک لیوان آب و 100 گرم شکر ریخته و بجوشانید تا به قوام بیاید هر روز 2 قاشق سوپ خوری از آن مصرف شود.
* دوغ را در ظرفی ریخته و از شب تا صبح در هوای آزاد قرار دهید، روی ظرف را با پارچه نازکی پوشانده تا از ورود گرد و خاک جلوگیری شود، آبی که بالای دوغ جمع شده را برداشته و مصرف کنید.
* شیره فندق نیز پایین آورنده فشار خون است. مصرف 2 الی 3 لیوان در روز برای کاهش فشارخون و رفع ناراحتی های گوارشی بسیار مفید و مؤثر واقع می شود. این شیر برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند، بسیار مفید است که به این شکل استفاده می شود: مغز فندق خام 50 گرم، عسل 3 قاشق غذاخوری و آب سرد 3 لیوان. پوست فندق ها را گرفته آن ها را به همراه آب و عسل در مخلوط کن ریخته تا به طور کامل مخلوط شود و به صورت شیر در آید.
دیگر راهکارها
از دیگر راهکارهای کاهش سریع فشار خون با طب سنتی می توان به مالش ساق پاها، بادکش ساق پاها و استفاده از قطره نازیل به صورت زیر زبانی برای درمان اورژانسی فشار خون اشاره کرد. همچنین دو حبه سیر را له کرده 3 قاشق سوپ خوری روغن زیتون به آن بیفزایید و برای پایین آوردن فشار خون آن را به کف پاها بمالید.
فشارخونی ها احتیاط کنند
کاهش مصرف گوشت قرمز برای مبتلایان به بیماری فشارخون توصیه می شود و در مقابل مصرف خوراکی هایی که دارای سماق و گشنیز هستند مناسب است.
برای کنترل فشار خون از خوردن گوشت قرمز، مواد غذایی چرب، شوریجات، تخم مرغ، غذاهای غلیظ و دیر هضم خودداری کنید. همچنین در خوردن جوانه گندم احتیاط شود و در مواقعی که فشار خون بالاست مصرف جوانه گندم متوقف شود.
منبع : تبیان
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,طب سنتی و مریضی ها,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 19:56
تعداد بازديد : 738
به این پست رای دهید:
خواص موسیر در طب سنتی
خواص موسیر چسیت؟
مصرف موسیر (Shallot)، برای افراد دارای بیماری قلبی با سابقه سکته و مبتلا به فشار خون بالا مفید است. در ادامه با سایر خواص موسیر آشنا شوید.
گیاه موسیر، گیاهی است چند ساله از خانواده سیر و پیاز که به همان اندازه از خواص دارویی برخوردار است. به طور کلی از موسیر برای درمان رماتیسم، ترمیم زخمهای سطحی و خلط سینه استفاده میشود و عمده مصرف آن در صنایع غذایی به عنوان طعم دهنده است. از پیاز خوراکی این گیاه در ماست، ترشی و تهیه غذاها استفاده میشود و بویش به مراتب از سیر کمتر است. ریشه این گیاه شبیه به یک پیاز درشت است و برگهای آن باریک و دراز بوده، گلهایی به رنگ بنفش مایل به قرمز دارد. این گیاه عطر، بو و طعم مطبوعی به غذاها داده ضمن آنکه خواص بیشماری نیز برای شما به ارمغان می آورد.
تفاوت موسیر با سیر و پیاز
از نظر برخی پزشکان طب سنتی، موسیر نوع کوهی سیر بوده و در خواص دارویی نیز به سیر شباهت دارد و میتوان تمامی خواص سیر را برای موسیر هم تعمیم داد. با این وجود براساس منابع علمی، موسیر و سیر برخلاف آنچه که تصور میشود دو گیاه متفاوت از هم هستند ولی خواص مشابهی دارند، خود گیاه موسیر دارای ۴۰ گونه مختلف میباشد که طعمی شبیه سیر دارد و تلخی آن کمتر از سیر هست، برخی خواص موسیر مانند خاصیت آنتی اکسیدانی آن و رقیق تر کردن خون یا خواص آنتی باکتریالی آن شبیه سیر و حتی پیاز میباشد، البته که میزان مواد معدنی و ویتامینهای موجود در آنها باهم اندکی متفاوت است ولی آنچه که از موسیر باید بدانید این است که طعم خوشایند آن بخصوص همراه با لبنیات و بو ندادن دهان پس از خوردن آن همراه ماست، یکی از ویژگیهای بارز آن است، خاصیت ضد سرطانی موسیر با سیر یکی هست و هر دو دارای خواص ضد سرطانی به دلیل گوگرد موجود در خود هستند، اغلب موسیر به شکل پیازی تقریبا درشت از ریشه این گیاه که در زیر خاک بزرگ شده است در می آید و همراه محصولات و فرآورده های مختلفی به کار میرود. تفاوت ظاهری این دو گیاه به این شکل است که سیر به صورت چند حبه سیر کوچک که داخل یک کیسه هستند تشکیل شده است، اما موسیر به شکل یک پیاز میباشد.
عکس موسیر، خواص موسیر، ماست و موسیر، کاشت موسیر، گیاه موسیر، موسیر چیست، مضرات موسیر
خواص موسیر (طبیعت و خواص درمانی)
مزاج گیاه موسیر گرم و خشک است. برخی خواص دارویی موسیر عبارتند از:
خوردن موسیر به تنظیم فشار خون افراد کمک میکند.
مصرف موسیر برای بیماران دیابتی مفید است، یکی از خواص موسیر این است که از کاهش انسولین پیشگیری کرده و سوخت و ساز گلوکز را افزایش میدهد و از اینرو برای کنترل قند خون بیماران دیابتی پرفایده است.
موسیر برای دستگاه قلبی عروقی بدن بسیار مفید است.
مصرف موسیر به شفافیت پوست کمک میکند.
موسیر خاصیت ضد سرطانی داشته برای افراد مبتلا به سرطان معده و کبد مفید میباشد.
یکی از خواص موسیر تاثیر مثبت بر دستگاه عصبی مرکزی میباشد.
کمک به کاهش چربی خون، جلوگیری از تصلب شرایین و رقیق کردن خون از دیگر خواص موسیر است.
این گیاه به تسکین سردردهای میگرنی کمک میکند.
موسیر التیام دهنده و ترمیم کننده زخمها است.
مصرف روزانه موسیر، بافتهای استخوانی را افزایش داده و تا 20 درصد از پوکی استخوان پیشگیری میکند.
گیاه دارویی خوراکی موسیر، دارای مقادیر فراوانی ویتامین C ، پتاسیم، فیبر رژیمی و اسید فولیک بوده و همچنین دارای مقدار زیادی کلسیم، آهن و پروتئین هستند، از اینرو مصرف آن برای همه افراد به ویژه کودکان و زنان باردار مفید است.
خوردن موسیر به کاهش التهاب کبد و طحال کمک میکند.
خوردن موسیر تازه برای افراد دارای سابقه سکته قلبی بسیار مفید است.
مصرف موسیر به عملکرد مغز کمک کرده و مصرف آن به پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک میکند.
در طب سنتی از موسیر براي خارج نمودن اقسام كرم معده و كرم كدو استفاده میشود.
یکی دیگر از خواص موسیر، افزایش تولید اسپرم و تقویت نیروی جنسی افراد دارای مزاج سرد است.
افرادی که روزانه از موسیر مصرف میکنند، کمتر و دیرتر به سفیدی مو دچار میشوند.
مضرات موسیر
علیرغم خواص دارویی فراوان گیاه موسیر، زیادهروی در مصرف آن به ویژه برای افراد دارای مزاج گرم مضر میباشد، همچنین در صورت مصرف زیاد موسیر، حرارت و عطش بدن افزایش یافته و منجر به سر درد خواهد شد.
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 19:48
تعداد بازديد : 566
به این پست رای دهید:
خواص عرق بهار نارنج در طب سنتی
عرق بهار نارنج عطر خوشبویی دارد و علاوه بر طعم دهی و عطر دهی به چای و نوشیدنی ها، خواص زیادی نیز دارد. عرق بهار نارنج از گل های نارنج بدست می آید.
بهار نارنج
بهار نارنج به شکوفه های درخت نارنج می گویند که در ساخت اسانس ها و عطر سازی کاربرد دارد. از بهار نارنج در تهیه عرقیات و مربا و سوهان نیز استفاده می شود.
عرق بهار نارنج
عرق بهار نارنج از گل های نارنج که عطر و بوی مطبوعی دارند تهیه می شود. عرق بهار نارنج در پخت برخی از غذاها و یا به عنوان خوش عطر کردن چای و برخی از نوشیدنی ها استفاده می شود. طبیعت عرق بهار نارنج گرم است و تقویت کننده جسم و روح است.
خواص عرق بهار نارنج
بهار نارنج خواص بسیاری دارد که به چند مورد آن اشاره می کنیم.
عرق بهار نارنج آرام بخش اعصاب است و هیجانات دستگاه عصبی را کنترل می کند.
ضد تشنج است و در درمان بی خوابی موثر است.
عرق بهار نارنج تقویت کننده ی قوای جنسی است.
یکی دیگر از خواص عرق بهار نارنج، افزایش اشتهای افراد است. اگر اشتهای کمی دارید، روزانه یک فنجان قبل از هر وعده غذایی استفاده کنید.
از خواص بهار نارنج می توان به نشاط آوری آن اشاره کرد.
استفاده مداوم از عرق بهارنارنج برای رفع بزرگی طحال مفید است.
اگر عرق بهار نارنج را با آب کرفس میل کنید در درمان سنگ کلیه و سنگ مثانه مفید است. ترکیب این دو ماده باعث خرد شدن سنگ های کلیه و مثانه می شود.
افرادی که به بیماری غش مبتلا هستند، حتما از عرق بهار نارنج هنگام بروز این ناراحتی استفاده کنند.
عرق بهار نارنج دارای آنتی اکسیدان های بسیار زیادی است که رادیکال های آزاد بدن را از بین می برند و در نتیجه باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان می شوند.
یکی دیگر خواص عرق بهار نارنج رفع ناراحتی های معده نظیر نفخ است.
بهار نارنج تپش قلب نامنظم را از بین می برد.
در تسکین ناراحتی های سینه بسیار مفید است.
عرق بهار نارنج برای رفع غم و افسردگی مفید است.
قولنچ های عصبی را با دم کرده ی بهار نارنج از بین ببرید.
مضرات عرق بهار نارنج
مصرف زیاد عرق بهار نارنج باعث از بین رفتن کبد می شود بدین صورت در مصرف بی رویه از این عرق، خودداری کنید.
زیاده روی در مصرف عرق نارنج باعث بی خوابی می شود.
در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.
بیماران قلبی از مصرف بیش از حد بهار نارنج بپرهیزند زیرا عصاره بهار نارنج باعث بالا رفتن فشار خون و افزایش ضربان قلب می شود.
عرق بهار نارنج تقریبا سریع فاسد می شود، در نتیجه بهتر است این عرق را در شیشه ای در دار و تیره رنگ به دور از نور آفتاب نگه داری کنید.
منبع : وبگردها
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص عرقیات گیاهی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 16:15
تعداد بازديد : 1709
به این پست رای دهید:
تبلیغات
آمار
ورود کاربران
مطالب پیشنهادی