موضوعات
آخرین مطالب ارسالی
پربازدید ترین مطالب سایت
خواص گل ساعتی در طب سنتی
گل ساعتی ، گیاهی چند ساله است که به شکل درختچه با رنگهای آبی، قرمز، ارغوانی و سفید میروید. ساقه آن به درختان مجاور میپیچد و بالا میرود، به همین دلیل آن را پیچ ساعتی نیز مینامند. برگهای آن دارای بریدگی عمیق، گلهای آن درشت و به شکل ساعت و میوهاش سبز یا زرد رنگ است. این گیاه بومی آمریکاست و در مناطقی از آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و برزیل وجود دارد و به عنوان گل زینتی کاشته میشود.
گل ساعتی
طبیعت گل ساعتی
گل ساعتـی طبیعت گرم و خشک و گل و میوه آن استفاده دارویی دارد.
خواص درمانی گل ساعتی
* افراد سالخورده میتوانند برای کاهش لرزش اعضای بدن، یک قاشق مرباخوری گل ساعتـی را همراه دو استکان آب جوش دم کرده و روزانه دو بار میل کنند.
* گل ساعتی برای درمان بیخوابی بسیار مفید بوده و با استفاده از آن حتی افراد مبتلا به کمخوابی (با ریشه عصبی) درمان خواهند شد. یک قاشق مرباخوری گل ساعتی را همراه دو استکان آب جوش دم کرده و موقع خواب میل کنید. همچنین از گل ساعتی برای آرام کردن کودکانی که دارای فعالیت زیاد بوده و بیقرار هستند، استفاده میشود.
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 23 اردیبهشت 1396 ساعت: 10:46
تعداد بازديد : 751
به این پست رای دهید:
فواید و خواص گیاه گون در طب سنتی
اگر به دنبال گیاهی برای افزایش ایمنی بدن خود هستید گیاه گون خواسته شما را بر آورده خواهد کرد، اما باید بدانیم مصرف بیش از اندازه گون اختلالاتی هم در سیستم ایمنی بدن بوجود خواهد آورد. از این گیاه در طب سنتی استفاده های بیشماری شده است و برای بیماران قلبی بسار مفید و موثر است. در واقع گیاه گـون یک ترکیب و مکمل کامل برای سلامتی بدن شما می باشد.
گون
گَوَن چیست
گون گیاه بنشنی است برای سلامت قلب و ایمنی بدن بسیار مفید می باشد. این گیاه سرشار از آنتی اکسیدان می باشد که باعث مهار رادیکال های آزاد در بدن می شود. در بدن رادیکال های آزاد باعث آسیب رسانی به سلول ها می شوند و ارتباط شدیدی با پیر شدن و مشکلات که در دوران پیری گریبان گیر انسان می شود دارد.
از گَوَن چه استفاده هایی می شود
گون یک نوع مکمل رژیمی می باشد که برای مشکلات سلامتی مختلف استفاده می شود. برای مثال برای درمان سرماخوردگی، عفونت های تنفسی و همچنین جلوگیری از دیابت بسیار پیشنهاد می شود که از آن استفاده کنید.
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 23 اردیبهشت 1396 ساعت: 10:26
تعداد بازديد : 976
به این پست رای دهید:
خواص کدو سبز در طب سنتی
نگاهی به چند خاصیت کدو سبز
کدو سبز را حتما در رژیم غذایی خود جای دهید، زیرا این کدو سرشار از مواد مغذی و معدنی مورد نیاز بدن بوده و میتواند کیفیت برنامه غذایی شما را به طور چشمگیری افزایش دهد. شما میتوانید کدو سبز را به صورت پخته یا خام به انواع غذاها و سالادها اضافه کنید و از فواید بینظیرش لذت ببرید. در این نوشتار قصد داریم به طور خلاصه نگاهی به چند خاصیت کدو سبز داشته باشیم
خاصیت کدو سبز
ترکیبات کدو سبز
کدو سبز از نظر تغذیهای دارای ارزش زیادی است و به عنوان یک منبع خوب منگنز، ویتامین C، ویتامین A به دلیل داشتن سطوح بالای کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن منیزیم، پتاسیم، مس، فیبر، فولات، فسفر و ریبوفلاوین شناخته میشود.
کدو سبز همچنین یکی از بهترین منابع غذایی منگنز نیز است.
این گیاه مقدار قابل توجهی از ویتامین B۱ و B۶ مورد نیاز بدن را نیز تأمین میکند.
از دیگر مواد مغذی موجود در کدو سبز میتوان به پروتئین، روی، کلسیم، آهن، نیاسین، تریپتوفان و ویتامین K اشاره کرد.
کدو سبز طبع سرد و خنک دارد که به دلیل دارا بودن آلفا و بتاکاروتن در کاهش خطر سرطان پروستات مردان بالای ۶۰ سال موثر است. تحقیقات اخیر نشان داده که عصاره کدو سبز به دلیل دارا بودن ترکیباتی به نام “فیتونوترینت” به کنترل علایم بزرگی خوشخیم پروستات کمک میکند. بزرگی خوش خیم پروستات منجر به بروز مشکلاتی در عملکرد دستگاه ادراری و تولیدمثل میشود.
کدو سبز حاوی عناصر ضد سرطانی است و از سرطان کولون (روده بزرگ) پیشگیری میکند، آب کدو سبز از نظر توانایی مقابله با جهشهای سلولی همانند سبزیجاتی از قبیل: تره فرنگی، تربچه و کدوتنبل است.
خاصیت کدو سبز
-درمان کلسترول و فشار خون بالا
-پیشگیری از افزایش قند و چربی خون
-درمان کننده آسم
-تضمین کننده سلامت چشم
-کاهش علایم دردناک آرتریت روماتوئید
-ضد پیری و تقویت کننده حافظه
-فواید مصرف کدو سبز در کاهش وزن
-خونساز برای گرم مزاجان
کدو سبز، سرشار از فیبر
-کدو یبوست و سوء هاضمه را رفع و رگهای بدن را تمیز میکند.
-برای یرقان بسیار مفید است و تب را پایین میآورد.
-کدو ادرار آور بوده و مصرف آن برای رفع اختلالات کلیه و مثانه بسیار مفید است.
-گوشت کدو زود هضم بوده و چنانچه با گوشت و حبوبات پخته شود، به هضم آنها نیز کمک کرده و سبب پخته شدن سریع آنها نیز میشود.
بهترین روش مصرف کدو سبز
-بهترین روش مصرف کدو سبز به صورت خام و بخارپز شده است که اگر طعم آن را دوست ندارید میتوانید آن را با آب هویج مخلوط کرده و میل کنید.
-کدو را باید به صورت شسته نشده در کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کرد، در این صورت تا هفت روز میتوان آن را نگهداری کرد.
مضرات کدو سبز
گوشت کدو زودهضم است، ولی مصرف آن برای اشخاصی که طبع سرد داشته یا در مناطق سرد زندگی میکنند، سبب ایجاد نفخ، سنگینی و درد معده میشود و این افراد باید کدو را همراه با ادویههای گرم مانند خردل، سیر، فلفل و نعناع میل نمایند.
تبیان
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 22 اردیبهشت 1396 ساعت: 10:36
تعداد بازديد : 566
به این پست رای دهید:
فواید و خواص ریشه گیاه مکا در طب سنتی
مکا در واقع به ریشه گیاهی گفته می شود که در اتفاع سه هزار و پانصد متری از سطح دریا در کوههای پرو رشد می کند. از مکا استفاده های گوناگونی می شود. این گیاه شباهت زیادی به شلغم و تربچه دارد و از خواص دارویی بی نظیری برخوردار است و برای افزایش انرژی بسیار سودمند است، در ادامه به خواص مکا خواهیم پرداخت.
مکا
به چه منظور از مکا استفاده می شود
مـکا حدود ۲۰۰۰ سال پیش توسط کشاورزان سرخپوست که دام خود را در کوههای مرتفع می چراندند، کشف شد. آنها متوجه شدند هنگامی که حیواناتشان در هنگام چرا مکا می خورند، سالم ترو قوی تر می شوند و تمایل به جفت گیری و بچه های سالم بیشتری دارند. از آن پس آنها شروع به استفاده از مـکا برای خودشان کردند. امروزه نیز از مکـا به منظور افزایش باروری، عضله سازی، افزایش استقامت، از بین بردن علائم دوران یأسگی، افزایش انرژی، کمک به حفظ سلامت پروستات، افزایش تراکم استخوان، کاهش افسردگی، افزایش میل جنسی و متعادل سازی هورمونها برای مردان و زنان استفاده می شود.
فواید مکا چیست
مصرف مداوم و پیوسته ی مکای با کیفیت باعث بهبود شرایط هورمونی، فیزیکی و روحی افرد می شود. اینها رایج ترین فواید مکا هستند:
۱-افزایش انرژی و مقاومت
۲-افزایش استقامت
۳-کمک به بهبود سندرم خستگی مزمن
۴-افزایش عملکرد جنسی و میل جنسی در زنان و مردان
۵-کمک به باروری در انسان و حیوانات
۶-کاهش اختلال عملکرد هورمونی در دوران یائسگی
۷-متعادل کردن اختلالات هورمونی
۸-کاهش افسردگی
۹-کاهش ترس و اضطراب
۱۰-افزایش گردش خون که موجب بهبود کم خونی و بهبود سریع تر جراحت می شود
۱۱-کمک به حافظه، یادگیری و توانایی های ذهنی
۱۲-بهبود سلامت و افزایش جوانی پوست
۱۳-کمک به سلامت دندان و استخوان
همچنین مـکا
۱-به عنوان یک ضد باکتری و ضد قارچ عمل می کند
۲-یک ضد سرطان می باشد
۳-به عنوان جایگزینی برای استروئید آنابولیک، به عضله سازی کمک می کند.
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 19 اردیبهشت 1396 ساعت: 17:43
تعداد بازديد : 1056
به این پست رای دهید:
خواص کرفس کوهی یا کلوس در طب سنتی
کرفس کوهی یا کلوس گیاهی است که به شما کمک می کند با استفاده از آن میزان اشتهای خود را تنظیم کنید. تینا جعفری متخصص تغذیه اظهار کرد: گیاه دارویی کرفسکوهی با عملکرد دوگانه باعث کاهش و یا افزایش اشتها در مصرفکنندگان میشود.
وی با اشاره به اینکه گیاهان دارویی مانند کرفس کوهی و کنگر سرشار از املاح و ویتامین هستند افزود:منیزیم و پتاسیم موجود در این گیاهان برای افرادی که دارای فشار خون ، بیماریهای قلبی و عروقی و گرفتگی عضلات هستند مفید است.
متخصص تغذیه اضافه کرد:همچنین مواد موجود در این گیاهان دارویی مقاومت انسولین در بدن بیماران دیابتی را کاهش میدهد و میزان قند در بدن را کنترل میکند.
جعفری با بیان اینکه سبزیجات و گیاهانی که در طبیعت و بدون دخالت انسان رشد میکنند املاح، موادمعدنی و ویتامینهای زیادی دارند ادامه داد:این گیاهان دارای ویتامینهای K، C و E، خاصیت آنتی اکسیدانی و املاح فراوان هستند.
وی گفت:قارچهایی که در طبیعت رشد میکنند به علت قرار گرفتن در نور مستقیم آفتاب دارای ویتامین D هستند ولی درهنگام استفاده باید توان شناسایی قارچهای سمی را داشت.
متخصص تغذیه افزود: به علت وجود ویتامین C در گیاهان دارویی مصرف تازهخوری بیشتر توصیه میشود و در صورت نیاز به نگهداری طولانی مدت بهتر است زمان پخت و فریز کردن یا پروسه خشک کردن کوتاه باشد تا این ویتامین خاصیت خود را از دست ندهد.
جعفری اضافه کرد:شستوشوی گیاهان، سبزیجات و قارچهایی که در طبیعت رشد میکنند در هنگام استفاده از نکات مهمی است که از انتقال ویروسها و باکترها جلوگیری میکند.
منبع: ایسنا
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت: 19:44
تعداد بازديد : 625
به این پست رای دهید:
خواص گیاه دارویی ترنجبین در طب سنتی
یکی از گیاهان دارویی پرخاصیتی که در صنایع غذاسازی نیز بدلیل داشتن فواید فراوان مورد استفاده قرار میگیرد، ترنجبین است. این گیاه که لقب درمانگر دردها را با خود به یدک میکشد بدلیل وجود قند طبیعی در ترکیباتش طعمی شیرین دارد. در این نوشتار به بررسی کامل این گیاه و فواید گوناگونش خواهیم پرداخت.
ترنجبین
گیاهشناسی
ترنجبین را به فارسی ترانگبین یا ترنگبین و به عربی، ترنجبین مینامند.
مادهای است شیرین که به شکل شبنم روی گیاه خارشتر یا خاربز مینشیند. بررسیهای علمی نشان میدهد این شیرابههای قندی در نتیجهی عمل حشرهای بهطور طبیعی و با ایجاد شکاف به خارج تراوش میشود.
در فصل گرمای زیاد و در اواخر تابستان، شبها روی برگها و شاخههای این گیاه قطرههای ترنجبین ظاهر میشود و روستاییها، صبحهای خیلی زود، قبل از طلوع آفتاب آن را جمعآوری میکنند. معمولا در مناطقی که این گیاه ترنجبین نمیدهد، به مصرف تعلیف دام، شتر و بز میرسد؛ به همین دلیل این گیاه به خارشتر یا خاربز معروف شده است. البته در مناطقی که گیاه ترنجبین دارد نیز شتر و بز خیلی دوست دارند از آن تعلیف شوند و پروار هم میشوند. گیاه خارشتر، درختچه یا بوته خاری است که در بیابانها و دشتهای کم ارتفاع ایران مانند خراسان، یزد، تبریز، زرند، اطراف قم و بوشهر بهطور خودرو و فراوان دیده میشود.
ترنجبـین حاوی ترکیبات قندی مختلفی چون گلوکز، فروکتوز، ساکاروز و تریساکارید است که به راحتی در آب حل میشود. در قدیم از ترنجبین در کارخانجات سادهی قندگیری بهطور سنتی قند میگرفتند، ولی بعدها چون فروش ترنجبین از نظر دارویی بازار بهتری پیدا کرد، آن را فقط به عنوان دارو میفروختند.
طبیعت: ترنجبـین طبع گرم و تر دارد.
.
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,درمان بیماری ها با گیاهان دارویی,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت: 14:44
تعداد بازديد : 493
به این پست رای دهید:
فواید و خواص گیاه ترشک در طب سنتی
ترشک به به دلیل غنی بودن آن از ویتامین C ، فسفر و آهن دارای اهمیت بسیار زیادی است. طبق نظریه یک پژوهشگر گیاهان دارویی، ترشک در درمان مشکلا کلیوی ، اسهال خونی و ناراحتی های ادراری نقش به سزایی دارد و کسانی که از کمبود ویتامین C رنج می برند مصرف این گیاه برایشان بسیار مفید است.
ترشک
«محسن پویان» گفت: ترشک ایرانی گیاهی متعلق به خانواده علف هفتبند که برخی منابع طب گیاهی آن را حمّاض نامیدهاند، برگهای آن ترش مزه است ساقه آن برافراشته و گلها در ساقه گلدهنده پراکندهاند.
وی در خصوص موارد مصرف این گیاه، تصریح کرد: در ترشک پتاسیم اگزالات و تارتاریک اسید وجود دارد. سدیم، پتاسیم، کلسیم و فسفر در ترکیب آن گزارش شده است.
این پژوهشگر گیاهان دارویی با بیان اینکه ترشک برای جبران ویتامین C در بدن مفید است، گفت: در ناراحتیهای ادراری، کلیوی و اسهالخونی کاربرد دارد.
پویان اظهارکرد: ترشک ایرانی در بیشتر مناطق استان گسترش دارد، اما هنوز بهعنوان گیاه دارویی شناخته شده نیست و در اغلب روستاهای منطقه قائنات میتوان آن را مشاهده کرد.
وی افزود: در میان عشایر مرسوم است که از دانههای این گیاه استفاده میکنند. طریقه استفادهی آن هم به این ترتیب است که دانههای این گیاه را میکوبند و پس از مرطوب کردن در محل درد و مفاصل میگذارند و بهعنوان مُسَکن از آن استفاده میکنند.
این پژوهشگر گیاهان دارویی گفت: گیاه ترشک منبع ویتامین C است. بنابراین کسانی که کمبود ویتامین C دارند این گیاه میتواند برای آنها منبع ویتامین C باشد. علاوهبر آن، این گیاه آهن و فسفر کافی هم دارد.
پویان اظهار کرد: همچنین این گیاه دارویی اشتهاآور و تصفیهکننده و هضمکننده بسیار خوبی است و بهخاطر خاصیت تصفیهکنندگیاش برای کسانی که دارای جوشهای موضعی و پوستی هستند بسیار مفید است.
وی خاطرنشان کرد: این دارو به علت داشتن اسید اکسولید نباید زیاد و بطور مداوم مورد مصرف قرار گیرد، چون برای مثانه و کلیه میتواند مضر باشد. برای استفادهی موضعی از این دارو اگر برگ یا دانهی له شده، پخته شده یا جوشانده آن روی دملها گذاشته شود به راحتی درمان میشود.
و همچنین …
ترکیبی از آب ترشک و روغن کرچک به اندازه مساوی، به طور موثر بی خوابی را درمان می کند.
عملکرد قلب و کبد را تقویت می کند و با التهاب های مختلف بدن مقابله می کند.
دم کرده آن کاهش دهنده کلسترول و میزان تری گلیسیرید است.
با افزایش تولید ادرار، در پایین آوردن وزن موثر است.
آنتی اکسیدان موجود در آن با پیری و چین و چروک پوست مقابله می کند.
منبع عالی ویتامین A، B۹ و C است.
خشکی و آسیب دیدگی مو را برطرف می کند.
خاصیت سم زدایی آن، سموم مضر بیماری زا و عامل عفونت را از بدن دفع می کند.
این گیاه دارویی اشتهاآور، تصفیه کننده خون و هضم کننده غذا محسوب می شود.
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت: 9:42
تعداد بازديد : 463
به این پست رای دهید:
فواید و خواص اکیناسه در طب سنتی
کیناسه (سرخاگل)، گیاهی زمستانه و پرخاصیت است که مصرف آن، شما را از ابتلا به بیماری های مختلف دور نگه خواهد داشت. این گیاه در بین ۱۰ گیاه پر مصرف دنیا قرار دارد و برای حفظ تندرستی بسیار موثر است. اگر می خواهید زمستان امسال را سلامت بمانید، این گیاه را دریابید!
اکیناسه
گیاه شناسی
اکیناسه که در ایران به سرخارگل معروف است، گیاهی علفی و چند ساله از تیره ی کاسنی و به ارتفاع یک متر است، ساقه آن از انشعابات فراوانی برخوردار است و برزهای زیر و خشن دارد. برگ های پایین ساقه نیز تخم مرغی یا نیزه ای شکل هستند و ۳۰ ساتی متر طول و ۲۰ سانتی متر عرض دارند. گل ها معمولا به رنگ ارغوانی، صورتی، قرمز، زرد و نارنجی دیده می شوند و مراکز آن ها (گل های لوله ای) سبز یا قهوه ای تیره و سیاه رنگ است.
زادگاه اصلی گیاه اکیناسه، آمریکای شمالی است و از سال های بسیار دور، بومی ها و سرخ پوست های آمریکا از خواص آن استفاده می کردند و امروزه نیز در تمام اروپا تبدیل به یک داروی گیاهی پر طرفدار شده است. گونه های مختلفی از این گیاه وجود دارد و در بیشتر مواقع از ریشه استفاده ی دارویی می شود.
تقویت سیستم ایمنی بدن با اکیناسه
مصرف گیاه با تشخیص و تجویز متخصص طب سنتی می تواند به پاک سازی سیستم لنفاوی و مقاوم سازی بدن در برابر عفونت های پنهان مثل مشکلات قارچی و حفظ سلامتی بدن کمک کند. ترکیبات موجود در گیاه سرخارگل، تعداد گلبول های سفید خون را افزایش می دهد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. این خاصیت، سرخارگل را به یک داروی مهم در مواردی که سیستم ایمنی بدن توسط عفونت های مزمن یا سموم و مواد زائد ضعیف می شود(مثل تورم غدد لنفاوی، کورک های متناوب، سردرد های مزمن یا گلو درد) تبدیل کرده است.
ضد سرما خوردگی است
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت: 9:28
تعداد بازديد : 407
به این پست رای دهید:
فواید و خواص زرشک در طب سنتی
زرشک درخچه ای می باشد که دارای میوه، و در اغلب مناطق کوهستانی می روید. طبع زرشک سرد می باشد و برای افرادی که کبدی چرب و پرکار دارند بسیار مفید می باشد، همچنین برای بیماران قلبی و صفراوی مصرف آن توصیه می شود. به خاطر داشته باشید مصرف بیش از اندازه زرشک برای افرادی که سرد مزاج هستند ممکن است مشکلاتی بوجود بیاورد، پس در مصرف آن محتاط باشید.
زرشک
مصرف طبی زرشک به دوره مصر باستان می رسد که فراعنه و ملکه ها، این گیاه را با تخم رازیانه به منظور درمان طاعون مصرف می کردند. امروزه، گفته میشود این گیاه درد مفصلی، روماتیسم و تورم ناگهانی پسوریازیسرا تسکین می بخشد. انواع عفونتهایی که زرشک می تواند در درمان آنها مؤثر واقع شود عبارت است از:
عفونت گلو، مجاری ادراری، مجاری معده ای- روده ای، ریه ها، عفونتهای مخمری و اسهال.سبوس ریشه و ساقه این گیاه خاصیت درمانی دارد. ریشه وساقه این گیاه زردرنگ است و اروپاییها و آمریکای شمالی برای رنگ آمیزی لباس از آن استفاده می کردند. اما ترکیبات موجود در سبوس این گیاه زرشک را به عنوان یک گیاه درمانی مطرح کرده است.
سبوس و پوسته این گیاه درمانی مطرح کرده است. سبوس و پوسته این گیاه حاوی الکالوئید هست، که به عقیده برخی از افراد آنتی بیوتیک است و به عقیده متخصصان طب گیاهی سبب تحریک خاصیت ضد عفونی غشای مخاطی بدن می شود.
به منظور پی بردن به این ادعا، اگر قطره ای زرشک را روی زبان خود بگذارید، دهان شما آبکی خواهد شد. این بدان معنا نیست که زرشک طعم خوبی دارد، بلکه این گیاه تقریباً تلخ است بلکه به گفته کارشناسان طب گیاهی، وقتی دهان شما آبکی می شود سبب میشود که بتوانید با عفونت مبارزه کنید. این گیاه در اثر تحریک بخشهایی از سیستم ایمنی بدن این اثر را بر جای می گذارد.
معرفی گیاه
زرشک گلی است که طول آن به ۹ پا می رسد، و دارای شاخه های خاکستری است. برگهای آن دارای دندانه های سونی است. بین ماههای آوریل و ژوئن غنچه ها و گلهای زرد روشن از آن جوانه می زنند. این غنچه ها و گلها در فصل پاییز رنگ قرمز گیلاسی به خود می گیرند که به صورت بوته های خمیده رشد می کنند. می توانید از زرشک رسیده برای تهیه مربا استفاده کنید، یا آنرا همانند “قرقاط” مصرف کنید. زرشک کمی ترش تر است ولی به اندازه قرقاط تلخ نیست.
ترکیبات گیاه
سبوس و ریشه زرشک حاوی انواع بسیاری از مواد شیمیایی به نام “آلکالوئید ایزوکینولین” است. دانشمندان و محققان این ترکیبات را در طول سالیان متمادی مورد تحقیق و بررسی قرار داده اند، و پی بردند که آنها در واقع خواص آنتی بیوتیکی دارند.
برخی از آنها باعث پایین آوردن تب، کاهش تورم و فشار خون شده و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب کمک می کنند.
اشکال موجود
زرشک در شکل چای، کپسول، عصاره ها، مایع یا تنتورها و یا پماد موضعی عرضه میشود. عصاره های حاصل از این ماده به صورت دارویی حاوی ۸ تا ۱۲ درصد محتوای الکالوئید ایزوکینولین استاندارد شده است.
نحوه مصرف
اگر به علت عفونتهای مکرر غالباً آنتی بیوتیک زیاد مصرف کرده اید، پزشک شما به عوض داروهای تجویزی، ممکن استداروهای گیاهی را نیز مدنظر قرار دهد. دلایل متعددی برای این ادعا وجود دارد. زرشک می تواند احساس سرحال بودن به شما دهد و شما را از سایر معالجات نجات دهد. همچنین، میزان مقاومت به آنتی بیوتیکها رو به افزایش است. به منظور رهایی از این وضعیت. بسیاری از معالجین به سایر راههای درمان بیماریها روی می آورند. دلیل دیگر این است که بدن شما در واکنش به انواع آنتی بیوتیکها دچار تغییرات میشود و این تغییرات همیشه خوب نیست.
فلور نرمال که در بدن همه ما وجود دارد و ما را در مبارزه با عفونت کمک می کند، می تواند در اثر مصرف مکرر آنتی بیوتیکها از بین برود. درمانگر ممکن است شما را یاری کند تا این “باکتری خوب” good bacteria را از طریق رهایی مقطعی از مصرف انواع آنتی بیوتیکها، دوباره در خود بازیابید.بنا به دلایل مشابه. پماد زرشک را نیز می توان برای درمان ورم مفاصل یا پسوریازیس تجویز کرد، چون داروهایی که به طور مرتب برای درمان این حالات مصرف میشوند ممکن است تعادل بدن شما را مختل سازند.
باً عوارض جانبی ناشی از معالجات درمانی قوی سبب تحریک واکنشهایی در بدن میشوند که به مثابه یک بیماری کاملاً جدید می تواند جلوه کند. صرفنظر از هرگونه دلیل، وقتی درمانگر شما بداند که قطع مصرف دارو هیچگونه خطری برای سلامتی شما ندارد، می تواند در عوض، مصرف زرشک را تجویز کند.
زرشک همچنین می تواند به عنوان یک روش پیشگیرانه توصیه شود. هرگز نباید
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 17 اردیبهشت 1396 ساعت: 22:11
تعداد بازديد : 914
به این پست رای دهید:
فواید و خواص گیاه چریش در طب سنتی
چریش یکی از گیاهانی می باشد که قدمت بسیار دیرینه ای دارد که پیدایش آن به پنج هزار سال پیش باز می گردد، چریش در دامنه کوه ها ، جلگه و دشتها می روید، بوته های این گیاه دارای چندین برگ می باشد که شکل ظاهری شبیه به سبزه تره دارد. این گیاه را می توان در فصل بهار در سبزی فروش ها پیدا کرد. در ادامه مطلب با خواص و اهمیت مصرف این گیاه آشنا خواهیم شد
چریش
آش چریشی مخلوطی از حبوبات، بلغور و گیاه چریش است و نان چریشی نیز با استفاده از خمیر، زردچوبه، سیب زمینی، پیاز، روغن حیوانی و گیاه چریش در تنور پخته میشود .
گیاه چریش در خراسان شمالی به لحاظ شرایط اقلیمی آن بخصوص در مناطق شمالی در منطقه گلول شیروان، راز و جرگلان، ارتفاعات اسدلی و کوه شاه جهان اسفراین، سالوک، کوه بهار، قزلق و شوقان جاجرم و مناطقی از شهرستان مانه و سملقان میروید .
خواص ضد سرطانی گیاه چریش
چریش از خواص دارویی افسانهای بسیاری برخوردار است اما یکی از مهمترینِ آنها از بین بردن سلولهای سرطانیست. در بدن همه ما سلولهای سرطانی وجود دارد، اما این سلولها به طور طبیعی، بینظم و سازماندهی نشده هستند. اما اگر خودتان شرایط خاصی را در بدنتان فراهم کنید، آنها مجال سازماندهی مییابند. جهش از یک خطای جزئی به یک جنایت سازمانیافته و بروز فاجعهای عظیم. مادامی که این سلولها بیهدف اینطرف و آنطرف میچرخند، مشکلی پیش نمیآید. اما به محض اینکه همه یکجا جمع میشوند، فاجعهای به وقوع میپیوندد. مصرف روزانه مقدارکمی چریش، تعداد سلولهای سرطانی را از حد نصاب کمتر نگه میدارد، بنابراین امکان تجمع و حمله به دستگاههای مختلف بدن برایشان فراهم نخواهد شد.
خواص ضدباکتریایی چریش
دنیا لبریز از باکتریست. بدن نیز همینطور مملو از باکتریست. در وجود شما موجودات میکروارگانیسم فراوانی زندگی میکنند که ورای تصور شماست. بدون آنها امکان هضم هیچ چیزی برای شما وجود ندارد، در حقیقت امکان حیات شما نیز وجود نخواهد داشت. اکثر باکتریها مفیدند اما برخی از آنها دردسر سازند. بدن شما به طور مداوم در حال صرف انرژی برای کنترل آنهاست. اگر میزان باکتریهای مضر افزایش یابد، احساس ضعف میکنید زیرا سیستم دفاعی بدن مجبور به صرف انرژی مضاعف برای مقابله با آنها خواهد شد. با مصرف خوراکی و موضعی چریش میتوانید باکتریها را کنترل کرده، زمینه رشد فزاینده آنها را از بین ببرید و بدین ترتیب مجبور نیستید تا انرژی بدن را صرف مقابله با آنها نمائید. اگر روزانه میزان معینی چریش مصرف نمائید، باکتریهای مضر رودهای را نابود خواهد کرد و به طور کلی روده شما پاک و عاری از هرگونه عفونت خواهد ماند.
همچنین اگر در نقاط خاصی از بدن بوی نامطبوعی به مشام میرسد، بدین معناست که میزان فعالیت باکتریها در آن نقطه زیاد است. تقریبا همه به نوعی متحمل مشکلات پوستی خفیفی هستند. اگر مقداری برگ چریش را پیش از استحمام روی پوست خود مالیده و اجازه دهید تا مدتی باقی مانده و خشک شود و سپس با آب بشوئید، نقش پاککننده ضدباکتریایی خوبی را برایتان ایفا خواهد کرد.
شیوه دیگری از کاربرد موضعی چریش: چند برگ چریش را به مدت یک شب در آب خیس کنید و صبح با این آب استحمام کنید. اگر بدن خود را با آب چریش بشوئید، پوستی پاک و درخشان برایتان به ارمغان میآورد.
خواص چریش برای مرتاضهای سادانا
مهمتر از همه موارد بالا، خواص گرمابخشی چریش به بدن است. تولید گرما در بدن کمک شایانی به تولید نیروی مضاعفی در قالب انرژی میکند. طبیعتهای مختلفی میتواند بر بدن غالب شود که دو مورد از آنها در اصطلاح سنتی sheeta و ushna خوانده میشود. نزدیکترین واژه به “شیتا” در زبان انگلیسی “سرما” میباشد اما معادل کامل آن نیست. اگر طبیعت بدن شما به شیتا متمایل باشد، میزان ترشحات مخاطی در بدن شما افزایش مییابد. ترشحات مخاطی بیشِ از حد، زمینهساز بیماریهای عدیدهای از جمله سرماخوردگی متعارف و سینوزیت تا مشکلات فراوان دیگری در دستگاههای مختلف بدن میگردد.
برای یک هاتایوگی، مصرف چریش بسیار مهم است زیرا بدن آنها را تا حدودی به طبیعت اوشنا سوق میدهد. اوشنا به معنای سوختگیری میباشد. برای سادهاکا که در عوالم ناشناخته سیر میکنند، همراه داشتن کمی سوخت اضافه برای مواقعی که دستگاههای بدن به انرژی بیشتری نیاز پیدا کردند، قابل اطمینانتر است. ضروریست که شعله آتش را کمی افروختهتر از حد معمول نگه دارید. هنگامی که بر بدن طبیعت شیتا غالب شود، توانایی انجام فعالیت زیاد از فرد گرفته میشود. اما اگر بدن خود را به سوی طبیعت اوشنا سوق دهید، حتی اگر سیاحت کرده و با هر چیزی روبرو شوید این آتش مضاعف همواره مشتعل خواهد ماند و از عهده نفوذ عوامل خارجی برخواهد آمد. چریش در این مسیر نقش پشتیبانی قدرتمند را ایفا میکند.
نکاتی که باید مد نظر داشته باشید
مد نظر داشته باشید، در صورت مصرف بیش از حد، چریش موجب نابودی نطفه میگردد. خانمهای باردار در چهار تا پنج ماه اول بارداری که جنین در حال رشد است نباید چریش مصرف کنند. چریش صدمهای به تخمدان وارد نمیکند اما دمای مضاعفی در آن ناحیه ایجاد میکند و درهنگام بارداری که دمای بدن به طور طبیعی بالاست، این گرمای مضاعف ممکن است باعث از بین رفتن نطفه گردد. خانمهایی که قصد باردار شدن دارند نباید چریش مصرف کنید زیرا موجب گرمای مضاعف شده و این امر تهدیدی مشابه با یک جسم خارجی برای جنین محسوب میشود.
اگر دمای بدن بالا رود تغییرات خاصی در دستگاههای بدن رخ میدهد، که زنان بیش از مردان متوجه این موضوع خواهند شد. بعد از آغاز مصرف روزانه چریش، فواصل چرخه قاعدگی برخی از خانمها کوتاهتر میشود. در این موارد فقط کافیست آب بیشتری بنوشید. اگر نوشیدن آب به تنهایی برای کاهش دمای بدن کفایت نکرد، یک برش کوچک لیمو یا کمی آب لیمو به آب مصرفی خود اضافه نمائید و اگر باز هم مثمر ثمر نبود، آب gourd بنوشید که از خواص خنککنندگی برخوردار است. گزینه دیگر مصرف روغن کرچک است. اگر مقدار کمی از آن را به داخل ناف، اطراف چاکرای قلب، چال گردن و پشت گوش خود بمالید، بیدرنگ احساس خنکی خواهید کرد.
.
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 16 اردیبهشت 1396 ساعت: 20:26
تعداد بازديد : 1002
به این پست رای دهید:
فواید و خواص کنار در طب سنتی
درخت سدر ( کنار ) شباهت زیادی به درخت کاج دارد ولی تنومند تر و ارتفاعش بیشتر می باشد، درخت سدر را می توان درخت بومی منطقه جنوبی ایران دانست که میوه ی آن سرشار از مواد مغذی و ویتامین های گوناگون است، در ادامه می خواهیم به طور کامل با خواص میوه کنار آشنا شویم
ثمر کنار
ثمر سدر مانند میوه خوراکی است ، دربعضی از مناطق نیز به جای میوه استفاده میکنند. درخت کناربیشتر در کوهستانها میروید ودر حدود صدسال نیز در بعضی از مناطق عمر میکند.
برگ درخت کنار
برگهای کنار را خشک کرده و پودر نموده و جهت شستشوی بدن و مو بکار میبرند . برگ کنـار (سدر) حاوی تانن ، استرولهای گیاهی مانند بتاسیتوسترول ، بتاسیتوسترول گلوکزید و ساپونین ابلین لاکتون میباشد. ساپونین موجود در سدر عامل کف کنندگی در برگ کنار میباشد. ابلین لاکتون از دسته ساپونینهای استروئیدی است و به عنوان ماده اولیه برای تهیه هورمونهای استروئیدی میتوان بکار برد. کنـار با نام علمی Zizyphus درختی است به ارتفاع قریب به ۱۰ متر با شاخههای سفید تا خاکستری و برگهای قلبی شکل و کشیده با سه رگبرگ برجسته که گوشوارک آن به خار تبدیل شدهاست .
میوه کنار
میوه کنـار خوراکی است. کنـار میوه مغذی و سرشار از ویتامین C و مقادیر نسبتا خوبی از ویتامین B ،E و محتوی کلسیم، فسفر و آهن است. ارزش غذاییمیوه کنـار از لحاظ پروتیین، مواد معدنی، کلسیم، فسفر، کاروتن و ویتامین از سیب غنیتر و میزان کالری و ویتامین سی آن نسبت به پرتقال بیشتر است. میوه آن براحتی هضم و اثر ملینآور دارد و گوشت میوه آن شیرین و خوشمزه است. کنـار در ماههای دی و بهمن به بازار میآید و تا اواخر فروردین عرضه میشود. کنـار با قیمتی ارزانتر نسبت به سایر میوهها در دسترس است.
درخت کنـار مقاومترین درخت میوه به صورت درختچهای کوچک، خاردار با تاج پهن است میوه این درخت تخم مرغی شکل و به اندازه میوه زیتون یا کمی کوچکتر است. طعم این میوه ترش مطبوع و شیرین است. این درخت و میوه آن در جنوب ایران کنـار نامیده میشود و در کتابها به نامهای کنـار، سدر، سدره، منبل داوود، سنجد گرجی، نیم، ضال، ببر و شجره النبق نیز خوانده شدهاست. از قدیم از برگ سائیده درخت کنـار بهعنوان ماده پاک کننده موی سر و بدن استفاده شده و هنوز هم در برخی نقاط استفاده از آن متداول است. برگ سائیده کنـار «سدر» نام دارد. این درخت در استانهای جنوبی ایران مانند استان فارس، استان هرمزگان، استان بوشهر، استان خوزستان، استان کرمان و جنوب استان سیستان و بلوچستان به خوبی میروید.
شستشو با برگ کنار (سدر)
برگهای کنار را میتوان خشک و پودر کرده و جهت شستشوی بدن و مو بکار برد. برگ کنـار (سدر) حاوی تانن، استرولهای گیاهی مانند بتاسیتوسترول، بتاسیتوسترول گلوکزید و ساپونین ابلین لاکتون میباشد. ساپونین موجود در سدر عامل کف کنندگی در برگ کنار است. ابلین لاکتون از دسته ساپونینهای استروئیدی است و به عنوان ماده اولیه برای تهیه هورمونهای استروئیدی میتوان بکار برد.
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 16 اردیبهشت 1396 ساعت: 12:12
تعداد بازديد : 575
به این پست رای دهید:
خواص رازک برای پوست در طب سنتی
رازک گیاهی علفی و دوپایه است، که بیشتر در ساخت ماءالشعیر کاربرد دارد. رازک تلخ مزه و می توان در مصارف غذایی هم استفاده کرد. در طب سنتی از این گیاه به دلیل خواص دارویی بی نظیرش در درمان اختلالات عصبی و مشکلات پوستی استفاده شده است و همچنین قرص این گیاه فعالیت ضد ایدز دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
رازک
رازک با نام عمومی Hops که به عربی حشیشه الدینار نامیده می شود، گیاهی است علفی، چند ساله و بالا رونده.
این گیاه ۲ پایه بوده و اعضای آن پوشیده از تارهای خشن است.
برگ های گیاه، متقابل، دندانه دار و مرکب از ۳ تا ۵ لوب نامساوی است. گل های نر به صورت مجتمع و گل آذین خوشه هستند.
گل های ماده، به صورت مخروط مانند سفید مایل به حنایی می باشند.
قسمت مورد استفاده گیاه، مخروط های ماده(گل های ماده) آن است که دارای بوی معطر و مطبوع با طعم تلخ است.
این گیاه بیشتر در نواحی شمال ایران از جمله گرگان، چالوس، تنکابن، رشت، لاهیجان و آستارا می روید.
تاریخچه
کاربرد عمده ی <رازک> در تولید ماءالشعیر به دلیل طعم تلخ آن است. عصاره ی رازک به عنوان طعم دهنده در غذا و صنعت نوشابهسازی مصرف می شود.
در قدیم، از خاصیت مُدر بودن آن استفاده می شد. دیگر مصارف سنتی آن، درمان انقباضات روده ای، بیماری سل، سرطان و التهاب مثانه بود.
حمام کردن در وان زوائد حاصل از تخمیر رازک، تأثیر جوان کننده دارد و برای رفع مشکلات قاعدگی موثر است.
برخی اوقات، در افرادی که <رازک> می چیدند، اثرات آرام بخش مشاهده می شد و به همین جهت از گل های رازک، به عنوان مُسکن استفاده می کردند. گاهی نیز به منظور رفع مشکلات عصبی، گل های رازک را در بالش می گذاشتند. عصاره برخی از انواع رازک به دلیل خاصیت نرم کنندگی، در فرآورده های پوستی به کار می رود.
کاربرد رازک
<رازک> به عنوان یک فاکتور نگهدارنده و طعمدهنده در صنایع غذایی بالأخص برای تهیه ماءالشعیر استفاده میشود و مسئول طعم تلخ در ماءالشعیر است.
<رازک> در کرمها و لوسیونهای مخصوص پوست نیز کاربرد دارد.
در تهیه شکلات، کیک و ژلاتین هم از <رازک> استفاده میشود.
داروهای گیاهی حاوی <رازک> روز به روز در حال گسترش میباشند.
اثرات آرامبخش و خوابآور رازک
برگهای رازک مواد شیمیایی به نام اتانولیک اسید و دیاکسیدکربن آزاد میکنند که فعالیتهای بدن و دمای بدن را کاهش میدهند و کتامین را در بدن افزایش میدهند که تمام این عوامل باعث خوابآلودگی میشود و اثرات آرامبخش دارد. در نتیجه <رازک> گیاهی بینظیر برای تسکین اضطراب است و باعث ایجاد آرامش و خواب میشود.
کاهش علائم یائسگی با مصرف رازک
سابق بر این برای برطرف کردن علائم یائسگی از هورموندرمانی استفاده میشد و قرصهای حاوی استروژن و پروژسترون تجویز میگردید؛ اما با مشخص شدن اثر این داروها بر افزایش ریسک ابتلا به سرطانهای سینه و تخمدان مصرف این داروها ممنوع گردید. اخیراً به جای هورمون درمانی به خانمها در سنین یائسگی توصیه میشود تا از گیاهان دارویی حاوی هورمونهای زنانه استفاده نمایند.
رازک دارای مواد شیمیایی شبهاستروژنی میباشد که برای شرایطی که با تغییرات هورمونی در ارتباط است، مفید میباشد. یکی از این شرایط یائسگی میباشد؛ زیرا در سنین یائسگی سطح هورمونهای زنانه کاهش مییابد و نیاز است تا این هورمونها از منابع دیگری تامین شوند. یکی از بهترین منابع هورمونهای زنانه رازک میباشد. نتایج تحقیقات نشان میدهد مصرف روزانه عصاره <رازک> به دلیل دارا بودن استروژنهای گیاهی بر کاهش علائم ناشی از یائسگی مانند گرگرفتگی موثر است.
رازک علیه سرطان
فعالیت ضد سرطانی پلیفنلهای موجود در عصاره رازک در تحقیقات متعدد به اثبات رسیده است. <رازک> سرشار از آنتیاکسیدانها میباشد و از جمله گیاهانی است که از ظرفیت آنتیاکسیدانی بسیار بالایی برخوردار است و با تمام سرطانها مبارزه میکند. البته گیاهانی که دارای فیتواستروژنها مانند رازک، کوهوش سیاه و … هستند؛ رشد سلولهای سرطانی در سینه را مهار میکنند.
رازک، گیاهی ضدعفونیکننده
پزشکان چینی از سالیان دور رازک را به علت اثرات ضدعفونیکنندهاش مصرف میکردند. ماده شیمیایی زانتوهومول xanthohumol که در رازک وجود دارد، به عنوان یک عامل ضدعفونیکننده عمل میکند و میکروارگانیسمهایی چون باکتریها، ویروسها، قارچها و … را از بین میبرد.
فعالیت ضد ایدز رازک
تحقیقات نشان میدهد زانتوهومول که ماده شیمیایی موثر گیاه رازک میباشد، فعالیت ضد ایدز دارد و برای تهیه داروهای ضد ایدز میتوان از عصاره این گیاه استفاده نمود.
مناسب برای پوست شما
کلاژن مسئول قابلیت ارتجاعی و سفتی پوست است که جوانی و شادابی را برای پوست به همراه دارد. کلاژناز آنزیمی است که کلاژن موجود در پوست را تجزیه میکند. در نتیجهی فعالیت این آنزیم پیری زودرس و چین و چروک در پوست ایجاد میشود. مواد شیمیایی موجود در گیاه رازک فعالیت ضد آنزیم کلاژناز دارند و باعث جوانی و شادابی پوست میشوند. همچنین فعالیت آنتیاکسیدانی و ضد باکتریایی مواد شیمیایی موجود در این گیاه، پوست را علیه آکنه و سایر آسیبهای پوستی محافظت میکند.
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 16 اردیبهشت 1396 ساعت: 12:05
تعداد بازديد : 504
به این پست رای دهید:
خواص طباشیر خیزران در طب سنتی
معرب تباشیر است؛ چیزی است شبیه به گرههایی که از جوف نوعی از نی به هم رسد و از نی قویتر و از بانس(خیزران) گل آن باریکتر و نازکتر و گرههای آن دور دور به تفاوت دو دست میشود، نی آن خود بخود شکافته و یا مردم شکافته بر آورده باشند شبیه به قدر گره نی و استخوان نرمی است و چون در آب اندازند سختتر گردد و بعد خشک شدن سفید صاف و بعضی از آن شفاف باشد. شیخالرئیس گفته سوخته ساقههای چوب خیزران است؛ گویند در هنگام وزیدن بادهای سخت ساقههای خیزران از اثر بهم بسودن میسوزند و طباشیر خاکستر این سوختن است.
طبیعت آن در دوم سرد و در سوم خشک و خشکی قسم اول از دوم کمتر و دوم از سوم و شیخالرئیس مرکبالقوی دانسته با قوت قابضه
خواص آن: شادی بخش و مقوی دل و معده و کبد گرم و مسکن التهاب و عطش و قاطع قی و استفراغ صفراوی و اسهال خونی و گرم و حل کننده و خشک کننده رطوبت های سرد سست کننده معده است. در معالجات اورام گرم چشم و خفقان و غشی و تقویت اعضاء ضعیف بدن و تب های تند و گرم و عطش مفرط و از بین بردن جوش ها و کورک و زخم های دهان به خصوص در اطفال به صورت شربت یا گرد آن مورد استعمال بوده است. استفاده از گرد آن به تنهایی یا با اندکی برگ گل سرخ و نبات سفید همراه است. گرد آن برای استحکام دندان و سوختگی با آتش مؤثر و در ترکیب با سکنجبین برای رفع ناراحتی های روانی و دلتنگی مفید و انفیه آن با روغن بنفشه برای تقویت بینایی مجرب است. مداومت آن مضر باء و مصلح آن عسل و مصطکی است و گویند برای ریه مضر است که مصلح آن صبر یا عناب است ولی در سرد مزاجان مصلح آن با زعفران تعدیل می شود
افعال و خواص دیگر آن: مفرح و مقوی دل گرم و سرد و معده و جگر حار و مسکن التهاب و عطش و قاطع استفراغ صفراوی و اسهال دموی و حار و محلل و خشک کننده رطوبات بارده مرخیه معده و جهت اورام حاره چشم و خفقان[1] و غشی و تقویت اعضای ضعیفه از حرارت و نگاه داشتن حاره حاده و عطش مفرط و خلفه[2] حار با آب سرد و جهت قلاع[3] و بثور[4] و زخم ها خصوص بثور و قلاع دهان اطفال شرباً و ذروراً به تنهایی و یا با اندک برگ گل سرخ و نبات سفید و ذرور[5] آن جهت استحکام دندان و سوختگی آتش و با سکنجبین جهت رفع توحش و غم و اندوه و التهاب مفید و سعوط[6] آن با روغن بنفشه جهت تقویت باصره مجرب.
[1] تپش دل
[2] آبستن
[3] قرحه است که بر دهان و زبان پدید آید و رفته رفته گسترش یابد
[4] جوش ریزهایی که بر اندام پدید آید
[5] داروی خشک سوده و کوفته پراکندنی و پاشیدنی در چشم و قروح و جراحت
[6] سرمه کشیدن آن
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 13 اردیبهشت 1396 ساعت: 10:44
تعداد بازديد : 1997
به این پست رای دهید:
فواید و خواص جینسینگ در طب سنتی
یکی از گیاهان نیروزا و مقوی که شهرت زیادی در جهان دارد "جینسینگ" می باشد که بهتر است آن را "گیاه جوانی" یا "نوش دارو" بنامیم.
در کتاب های سنتی و به عربی ریشه گیاه را "جنسه" و "جنسا" می نامند. به فرانسوی و انگلیسی Ginseng و Asiatic ginsengو chinese ginseng گفته می شود.
گیاهی است از خانواد? عَشقه Araliaceae که نام علمی آن Panax ginseng می باشد.
ترکیبات شیمیایی
این گیاه دارای گلوکوزیدهای استروئیدی به نام پاناکیلون، یک ساپونین به نام پاناکسوزید یا پاناکسین، مواد صابونی، یک اسانس روغنی فرار به نام پاناسین و یک هورمون و ویتامین B و ویتامین D، ترکیبات استیلنی، استرول ها و سرانجام یک گلوکوزید به نام جینسینگ می باشد. علاوه بر این جینسنگ سرشار از ویتامینهای A ، B6 و فلز روی است.
خواص و کاربرد
جین سینگ گیاهی نیرو بخش بوده و در حفظ سلامتی بدن و هماهنگی فعالیت های حیاتی آن نقش به سزایی دارد. لازم به ذکر است که خواص این گیاه در ریشه آن وجود دارد.
سایر خواص جینسینگ عبارتند از:
* افزایش توان ذهنی
* افزایش قدرت جسمانی
جینسینگ
* بهبود فعالیت حافظه
* افزایش شادابی و نشاط
* افزایش قدرت تحمل و پایداری
* از بین بردن استرس
* مقابله با پیری و عوارض آن
* تقویت سیستم ایمنی بدن
* تنظیم سوخت و ساز (متابولیسم) بدن
* جلوگیری از سردرد
* بهبود بی خوابی و بد خوابی
* كاهش عوارض یائسگی
* برطرف ساختن یا بهبود مشكلات جنسی
* رفع خستگی، ضعف و بی حالی
* افزایش قدرت سیستم قلبی و عروقی
* تنظیم فشار خون (كاهش دهنده فشار خون در صورت بالا بودن آن و افزایش دهنده فشار خون در صورت پایین بودن آن)
* تنظیم سطح قند خون بدن
* مقابله با افسردگی
* تقویت کننده قوای عمومی بدن و به ویژه تقویت کننده توانایی جنسی مردان
* کاهش میزان و شدت سرماخوردگی در فصل زمستان
خواص فوق به دلیل وجود تركیباتی خاص به نام جینسینوساید( ginsenoside ) در ریشه این گیاه است. هر چه ریشه این گیاه پیرتر شود، تجمع جینسینوسایدها نیز افزایش می یابد. لذا می توان گفت با افزایش تدریجی سن گیاه خواص درمانی و دارویی ریشه آن نیز افزایش می یابد.
ریشه جینسینگ می تواند بیشتر از صدها سال زندگی كند. ولی به تدریج تغییراتی در ساختار آن حاصل می گردد.
شواهد به دست آمده حاكی از آن است كه این گیاه برای از بین بردن آثار ناشی از خستگی و ضعفِ قوای ذهنی و جسمی موثر است و برای درمان بیمارانی كه از دردهای سینه (بیماری های ریوی) شكایت دارند نیز پیشنهاد می شود. همچنین این گیاه قادر به از بین بردن تومورها و افزایش طول مدت زندگی افراد است.
مطلب مهم این است كه علی رغم داشتن خواص درمانی، این گیاه عمدتاً نقش حفاظتی و پیشگیری كننده دارد و كمتر به عنوان درمان قطعی و سریع بیماری ها موثر است.
تهیه چای جینسینگ
برای تهیه چای جینسینگ، مقداری آب را بجوشانید و ترجیحا این کار را در ظروف غیر فلزی مانند قوری لعابی یا چینی یا پیرکس انجام دهید. مقداری از ریشه خشک شده ی جینسینگ (حدود 1 تا 3 گرم ) را به آب جوش اضافه کنید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا مدت 20 تا 30 دقیقه بجوشد. در صورت تمایل می توانید بیشتر از این مدت نیز آن را بجوشانید، تا جایی که آب به نصف مقدار اولیه اش برسد.
جینسینگ
حال صبر کنید تا چای کمی سرد شود و دمای آن به دمای اتاق برسد(این توصیه ای است که در طب سنتی چین به آن اشاره شده و پیشنهاد شده است که چای به صورت ولرم نوشیده شود).
بهتر است که روزانه، 1 یا 2 فنجان از این چای بنوشید.
ریشه گیاه جینسینگ را می توان به صورت قطعه قطعه استفاده کرد. توجه کنید که ریشه ها در هنگام تهیه چای آن و نیز تا پایان مرحله خنک شدن، باید در داخل قوری بمانند.
دم کردن ریشه کمک می کند تا نرم و قابل استفاده شود. علاوه بر این می توان با قرار دادن تعدادی از ریشه ها در ماکروویو، آنها را نرم و قابل برش کرد.
دقت کنید که ریشه ها هنگام گرم کردن، نسوزند. می توانید آن ها را به تنهایی یا همراه عسل میل کنید.
مصرف 1 تا 2 گرم پودر جینسینگ خالص و مرغوب در روز توصیه شده است. یا این که می توانید قطعه ای از ریشه آن را به اندازه یک سکه، روزانه مورد استفاده قرار دهید.
عوارض جانبی
اگرچه جینسینگ عموما بی خطر است، اما عوارض جانبی هم دارد. سردرد، بی قراری، مشکلات خواب، بی نظمی در ضربان قلب، تحریک پذیری، تنگی نفس، اسهال، استفراغ و خون دماغ از عوارض جانبی آن است.
مراقب باشید
همان طور که در بالا ذکر شد، این گیاه نقش درمانی ندارد، پس وقتی افراد به برخی بیماری ها مبتلا هستند، مخصوصا اگر دارو می خورند، باید از مصرف مقدار زیاد یا طولانی مدت جینسینگ پرهیز کنند، مانند:
* مبتلایان به فشار خون بالا
* بیماران قلبی
* مبتلایان به اندومتریوز
* افراد مبتلا به شیزوفرنی
* افراد مبتلا به دیابت (باید مراقب افت قند خون باشند)
* افراد مبتلا به بی خوابی
* زنان باردار و شیرده (جینسینگ شبیه هورمون استروژن عمل می کند)
* کسانی که آسپیرین، وارفارین و داروهای کاهش دهنده فشار خون مصرف می کنند، نباید جینسینگ مصرف کنند.
* همچنین باید از مصرف سایر مواد محرک مانند چای، قهوه و نوشابه های کولادار همراه با جینسینگ خودداری نمود.
منبع : تبیان
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 13 اردیبهشت 1396 ساعت: 1:19
تعداد بازديد : 1115
به این پست رای دهید:
فواید و خواص گل نسترن در طب سنتی
گل نسترن
گل نسترن یکی از گل های بسیار خوشبو بوده که از دیدگاه طب سنتی دارای خواص فوق العاده ی دارویی نیز می باشد. این گل دارای گونه های بسیاری است که در نقاط مختلف دنیا پخش شده است، و در همین ایران عزیزمان هم، گل نسترن بسیار یافت می شود. گل نسترن در رنگهای قرمز ، سفید ، صورتی و سایر رنگ های دیگر می روید. در ادامه مطلب می خواهیم به خواص درمانی و شفابخش این گل زیبا بپردازیم. با عطارباشی همراه باشید.
گل نسترن
ویژگیهای ظاهری
نسترن درختچهای برگریز است. ارتفاع آن از ۱ تا ۵ متر متغیر است و ممکن است بیشتر هم رشد کند. گلهای نسترن کوچک و دارای پنج گلبرگ هستند. رنگ آنها از صورتی تا سفید (معمولاً صورتی کمرنگ) متغیر است. این گیاه بر روی ساقههایش تیغهای کوچک و تیزی دارد که در بالا روندگی کمکش میکنند.
استفاده ها
میوه نسترن شامل برخی از آنتیاکسیدانها است. بعلاوه، این میوه، بخاطر دارا بودن ویتامین سی در سطح بالا، در تهیه شربت، چای و نوعی مربا استفاده میشود. در بلغارستان گلبرگها را در تهیه شراب شیرین بکار میبرند. در طبّ سنتی اتریش جوشیده میوه نسترن برای درمان عفونتهای ویروسی، نارساییهای کلیوی و مجاری ادراری مورد استفاده بود.
در طبّ سنتی ایران مورد توجه خاصی است. برای مثال، خواص زیر برای عرق نسترن ذکر شده است
تقویت کننده قلب و اعصاب آرامبخش و رفع خستگی
برطرف کننده عوارض کمبود ویتامین ث
درمان ورم کلیه
درد معده و اسهال
دفع سنگ کیسه صفرا
رفع بی خوابی
در منطقه ارسباران آش نسترن غذایی محبوب است. نسترن وحشی را خیس کرده بعد از سه روز از آبکش رد میکنند. آب آبکش شده راجوشانده و کفّ آن را میگیرند. بعد برنج را اضافه میکنند. بعد از اینکه برنج پخت حبوبات پخته شده، میوه خشک را اضافه کرده بعد از یک ربع ساعت رشته وروغن رااضافه میکنند. وقتی که رشته پخت، آش آماده است.
ترکیبات شیمیای
قسمت گوشتدار سای نورودون دارای مقدارزیادی ویتامین C،اسید سیتریک،اسیدمالیک،قندوتانن است.
دانه های آن دارای حدود ۱۰%روغن بوده که به رنگ زرد کمرنگ متمایل به قرمز و دارای بوئی مطبوع می باشد.البته دانه ها سمی است.
خواص داروئی
دم کرده: ۵۰گرم سای نورودون را در یک لیتر آب جوش ریخته وبه مدت ۱۰دقیقه دم کرده وسپس آن راصاف کنید.
جوشانده مقدار۵۰گرم سای نورودون رادریک لیترآب جوش ریخته و بگذارید به آرامی برای مدت ۱۰دقیقه بجوشدسپس آن را صاف کنید. این جوشانده به عنوان ضد بیماری اسکوربوت(کمبودویتامین C)به کارمی رود.
جوشانده غلیظ: مقدار۵۰گرم سای نوردون رادریک لیترآب جوش ریخته وبگذارید به آرامی بجوشد تاحجم آن نیم لیتر شودسپس آن راصاف کنید.این جوشانده بسیار ادرارآوربوده وبرای برطرف کردن حبس البول بکار می رود.
گرد سای نورودون مقدار مصرف این گرد۵/۰ تا ۱ گرم می باشد و به عنوان ضدبیماری اسکوربوت مصرف می شود.
مربای سای نورودون
ابتداباید سای نورودون را به خوبی تمیز کرده،پوست،الیاف داخلی ودانه هارااز آن خارج کنید و در داخل ظرفی که سرکه دارد بریزید و بهم بزنید تا نرم شود سپس آن را کوبیده و باالک کنید، و قسمت صاف شده را با ۱٫۵ برابر وزنش قند یا شکر مخلوط کرده و بپزید تا به صورت خمیر یکنواختی درآید.
شربت نسترن
یک گیلوگرم سای نورودون رابا۲۵۰گرم نبات کوبیده یا شکر مخلوط کرده و ۱٫۵ لیتر نیز عرق نعناع به آن اضافه کنید و درجای گرمی بگذارید بماند. البته هرروز آن راتکان دهید بعد از دو هفته آن را صاف کنید. مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار درروز است.
عرق نسترن
یک چهارم لیوان از عرق نسترن را با یک لیوان آب مخلوط کرده،سپس آن راشیرین کنید. ازاین شربت می توانید چند لیوان در روز بنوشید.
خواص طبی
-گل نسترن از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است
-سرشار از ویتامین C می باشد. درصدگرم آن ۶۰۰ میلی گرم (۶گرم) ویتامین C وجوددارد درحالی که ۱۰۰گرم پرتقال فقط دارای ۵۰ میلی گرم ویتامین C است بنابراین مقدار ویتامین C گل نسترن۱۲۰برابر پرتقال است.
-درمان کننده حبس البول است.
-بوی بد بدن رادفع می کند. آنهائی که عرق زیاد می کنند وبوی بد می گیرند بای دتن خود را بعد از حمام کردن بادم کرده گل وبرگ نسترن آبکشی کنند.
-آرام کننده اعصاب است.
-اسهال را برطرف می کند. دم کرده آن را می توان به کودکان برای رفع اسهال داد.
-خونریزی سینه رابندمی آورد.
-سنگ وورم کلیه رارفع می کند.
-الیاف داخلی سای نورودون ضدانگل است مخصوصاً کرم اسکاریس را و در این مورد باید ۰٫۵ گرم آن را مخلوط با عسل خورد.
-اگر در ادرار آلبومین وجود داشته باشد برای برطرف کردن آن از دم کرده این گیاه استفاده کنید.
-بی خوابی را برطرف می کند.
-انقباض ماهیچه های معده را برطرف می کند.
-سرعت جریان خون را درپوست زیادکرده و باعث لطافت پوست می شود.
-در رفع غم وغصه مؤثر است.
-برای رفع طپش قلب از دم کرده آن بنوشید.
-معده راتقویت می کند.
-مصونیت بدن رادر مقابل بیماریها بالا می برد.
-برای ترمیم شکستگی استخوان و رفع ورم مقعد ضمادی از برگ این گیاه درست کرده وروی قسمت شکستگی یاتورم قرار دهید.
-چون گل نسترن شیرین است حشرات رابه خودجذب می کند مخصوصاً حشره مخصوصی به نام سای نیپس Cynips که درنیش زدن، برجستگی های کوچکی پوشیده از تار و به رنگ سبز مایل به قرمز درآن به وجود می آورد که به نام (به دگار)Bedegar معروف است که خواص طبی مهمی دارد. مخصوصاً برای بیماران مسلول تقویت کننده بوده ومانع عرق کردن می شود؛ و همچنین مقدار آلبومین در ادرار را کم می کند.(به دگار)اثر آرام کننده اعصاب نیز دارد.
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 12 اردیبهشت 1396 ساعت: 17:47
تعداد بازديد : 1568
به این پست رای دهید:
فواید و خواص گیاه دم اسب در طب سنتی
دم اسب ( field horsetail ) گیاهی دارویی میباشد که قدمت آن به میلیون ها سال پیش باز میگردد و در طب سنتی بسیاری از کشورهای کهن مانند چین مورد استفاده قرار گرفته است. این گیاه کهن خواص فراوانی دارد که در طب سنتی کشور خودمان ایران نیز مورد استفاده قرار میگیرد. برای آشنایی با این گیاه و فواید آن با ما همراه باشید.
گیاه دم اسب
دم اسب از جمله گیاهان دارویی است که از قدیم در اروپا و چین بکار میرفتهاست. در فارسی به آن «دم اسبی»، «دم اسب» و «علف هفت بند» نیز میگویند. درکتب طب سنتی با نامهای «ذنب الخیل» و «ذنب الفرس» از آن نامبرده شدهاست. به فرانسوی آن را Prele des Queue do cheval ، Queue do renard ، champs ، Bottle brush Equisetum مینامند. گیاهی است از تیره Equisetaceae نام علمی آن Equisetum arvense L. میباشد.
دم اسب چون دارای مقدار زیادی سیلیس میباشد بنام سیلیس Silica نیز معروف است.
دم اسب دو نوع ساقه هوایی دارد. ساقهای که به رنگ قرمز است و در اوائل بهار ظاهر میشود و دیگری ساقه نازک که برنگ سبز بوده و بعد از آن رشد میکند و مصرف طبی دارد.
ساقه بارور که قرمز است از قشر سیلیسی پوشیده شده که به آن سختی خاصی میدهد و از آن برای صیقلی کردنه فلزات و چوب و پاک کردن ظرفهای فلزی مانند بروس فلزی استفاده میشود و از ساقههای نازا که پس از آن ظاهر میشود و رنگ آن سبز و کمی قطورتر است در طب گیاهی استفاده میشود. گیاه دم اسب دارای ساقه زیرزمینی بسیار دراز، افقی و بندبند است و در هر بند تورمی غدهای شکل دیده میشود و ریشکهای آن که بر ساقه زیرزمینی اتصال دارند در خاک فرو رفتهاند. دم اسب از علفهای هرز لجوج و مبرم است که معمولاً در نقاط مرطوب در جویها و باتلاقها میروید. بلندی آن ۶۰-۵۰ سانتی متر است و در طب سنتی از ساقههای نازای گیاه که سبزرنگ و قطورتر است به عنوان دارو استفاده میشود. این گیاه در اروپا و آسیا انتشار دارد. در فرانسه و برخی کشورهای اروپایی از داروهای مورد توجهاست. در هند در ارتفاعات هیمالیا و در ایران در مناطق شمال ایران، در گرگان، بندرگز، و پیربازار رشت و در آذربایجان، تبریز و رنجناب به طور خودرو دیده میشود.
ترکیبات شیمیایی
در گیاه دم اسب وجود روغن چرب، سیلیسیک اسید، لینولئیک اسید، اکیستونین، اکیستیک اسید و اکیستین تأیید شدهاست. بعلاوه در گیاه یک ماده تلخ و مقدار کمی اکسالیک اسید، مالیک اسید، نوعی ساپونین و… وجود دارد. در گیاه تازه ۱۵-۳ درصد و در خاکستر گیاه تا ۷۰ درصد سیلیس یافت میشود.
خواص دم اسب
در آلمان از این گیاه بعنوان مدّر و بند آورنده خون استفاده میشود. در موارد استسقا، سنگ کلیه و ناراحتیهای کلیوی تجویز میشود. خاکستر گیاه برای رفع اسیدی معده و سوء هاضمه استفاده میشود. در مناطق خاور دور و در چین معتقدند که گیاه دم اسب برای بند آوردن خونریزی مفید است. از جوشانده آن برای رفع حالت تب در معده و کبد میخورند. آنتی منوراجیک است یعنی برای قطع ترشحات مفرط زاید بر حد اعتدال عادت ماهیانه مفید است. گیاه دم اسب از نظر طبیعت طبق رأی حکمای طب سنتی ایران کمی سرد و خشک است و معتقدند که گیاه قابض و بند آورنده خونریزی از اعضای مختلفه بدن است و در بند اوردن خونروی از رحم نافع است. برای سفه مزمن در بیماریهای سینه و تنگی نفس گرم و استسقا و ورم گرم کبد و اقسام اسهالهای گرم در مواردی که تب نباشد و برای زخم روده و جراحت مثانه نافع و مفید است. اگر مدتی خورده شود و یا تنقیه شود برای گوشت آوردن فتق و التیام روده قطع شده مفید است. ضماد آن برای التیام جراحتهای سخت، عصب قطع شده، ورم مقعد، ورمهای گرم و گرد آن برای بند آوردن خونریزی مفید است.
حدود ۵۰ نوع از گیاه دم اسب وجود دارد که در سراسر دنیا دیده می شود. گیاه دم اسب دارای مقدار زیادی آلومینیوم ، پتاسیم، منگنز و فلاوانوئیدزهای دیگر است.در این مطلب از «ehow» به خواص این گیاه اشاره شده است که امیدواریم مورد استفاده قرار گیرد.
کاربرد این گیاه
▪ این گیاه برای معالجه ناراحتی پروستات، عفونت های مجرای ادراری، دفع سنگ کلیه و کیست به کار برده می شود.
▪ مصرف دم کرده این گیاه از ریزش مو جلوگیری می کند.
▪ خاصیت ضدمیکروبی وضدالتهابی دارد.
▪ ماده معدنی موجود در آن برای استحکام بخشیدن به ناخن های ضعیف، شکننده و لک های سفید روی آن موثر است.
▪ استنشاق بخار دم کرده این گیاه، گرفتگی مجرای تنفسی را باز می کند.
▪ برای رفع سرفه های خشک، برونشیت، گرفتگی مجرای تنفسی و تب مربوط به سرماخوردگی و آنفلوآنزا، روزی ۲ لیوان دم کرده این گیاه را میل کنید.
▪ مصرف کپسول عصاره این گیاه قبل از هر وعده غذایی به مدت ۲ ماه برای بیماران دیابت نوع ۲ مفید است.
▪ غر غره با دم کرده آن التهاب لوزه،زخم دهان و خون ریزی لثه را برطرف می کند.
▪ سیلیکای موجود در آن ، باعث تقویت و رشد مو می شود. از طریق ماساژ دادن موها با این گیاه می توان از ایجاد موخوره پیش گیری کرد.
▪ سیلیکای موجود در آن با تقویت بافت های پیوندی مغز و سلول های عصبی، حافظه ضعیف را تقویت می کند.
▪ مصرف آن با کلسیم برای پیش گیری از بروز پوکی استخوان، آرتریت و بیماری های دیگر مربوط به تراکم پایین استخوان مفید است.
▪ ناراحتی کلیه و مثانه را رفع می کند.
▪ این گیاه را نباید کودکان خردسال و زنان حامله مصرف کنند.
طرز استفاده
دم کرده : یک قاشق مربا خوری از گیاه خشک را در یک لیوان آب جوش ریخته و برای مدت ۱۰ دقیقه دم کنید .
جوشانده : مقدر ۱۰۰-۸۰ گرم گیاه خشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید برای مدت نیمساعت بجوشد سپس آنرا صاف کرده و بمقدر یک فنجان قبل از هر غذا بنوشید .
شراب دم اسب : ۳۰ گرم گیاه خشک را در یک لیتر شراب سفید ریخته و بمدت دو هفته بگذارید بماند البته هر روز آنرا تکان دهید پس از این مدت آنرا صاف کرده و در شیشه دربست نگهدری کنید . مقدر مصرف آن یک لیوان صیح ناشتا می باشد . و معمولا برای بند آوردن خونریزی استفاده می شود . از این شراب برای شستشوی زخم ها نیز می توان استفاده کرد .
گرد دم اسب : گیاه خشک شده را در آسیاب برقی بریزید تا بصور پودر داراید . مقدر مصرف پودر یک گرم قبل زا هر غذا است .
مضرات
این گیاه را نباید اطفال خردسال و زنان حامله مصرف کنند مقدر مصرف زیاد آن ینز ممکن است باعث ناراحتی معده و اختلال در دستگاه هضم و اسهال شود .
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 12 اردیبهشت 1396 ساعت: 12:00
تعداد بازديد : 1004
به این پست رای دهید:
خواص ماریانا در طب سنتی
ماریانا گیاهی برای تنگی واژن
اين دارو ترکيبي از چندگياه بوده و 100% از طبيعيت گرفته شده. از اين داروي معجزه آسا هزاران سال است که استفاده مي شود و حتي در کتابهاي طبي کهن همچون کتب بوعلي و کتاب سينوهه پزشک مخصوص فرعون و ...از خواص درماني اين دارو نام برده شده.
خواص ماريانا:
از مهمترين خواص اين دارو که موجب محبوبيت آن شده است تنگ کردن واژن بطور باورنکردني و افزايش لذت جنسي در بانوان مي باشد . ماريانا خواص زيادي داشته که از آن جمله از بين بردن عفونتها و باکتريها، از بين بردن خارش و
بوي بد واژن، ايحاد تعادل در ترشحات زنانه، بالا بردن ميل ***** زنان و .....
امروزه داروهاي شيميايي ، ژلها و کرمهاي متنوعي به منظور تنگ کردن واژن و افزايش لذت جنسي بانوان در بازار وجود دارد که بي ترديد استفاده از اين ژلها بدون عوارض نمي باشد ضمن اينکه نتيجه استفاده از اين داروها موقت است و براي هر بار نزديکي بايد از اين ژلها و کرمها استفاده شود در صورتيکه ماريانا به علت اينکه100% از دل طبيعت گرفته شده هيچ عوارضي را در پي نخواهد داشت ضمن اينکه نتيجه استفاده از ماريانا در مقابل داروهاي شيمايي 1000 برابر بهتر خواهد بود و از همه مهمتر اين که خواص اين دارو تا حداقل 15 روز پس از استفاده همانند روز اول باقي مي ماند و پس از مدتي استفاده واقعا از استفاده از خود ماريانا نيز بي نياز مي شويد.
نحوه استفاده:
براي بار اول يک پيمانه از گياه (به اندازه يک ليوان) را با 7الي8 ليوان آب مخلوط کرده و به مدت 10 دقيقه مي جوشانيد. پس از سرد شدن جوشانده را از يک تنظيف (پارچه اي با بافت بسيار ريز) صاف کنيد بهتر است اين کار را دو بار انجام داده تا محلول بدست آمده صاف و شفاف شود. به اندازه يک استکان از محلول را جدا کرده و مابقي را درون يک لگن تميز ريخته و به مدت 15 دقيقه درون لگن بنشينيد. با استفاده از يک سرنگ تميز ،درون ***** را با يک استکان محلول کنار گذاشته شده شستشو دهيد تا محلول درون استکان تمام شود.
نکته قابل توجه اينجاست که شما در همان ثانيه هاي اول استفاده از اين دارو متوجه اثر آن مي شويد بطوريکه وقتي از سرنگ براي شستشوي ***** استفاده کنيد کاملاً تنگي واژن خود را احساس خواهيد کرد.
دقيقاً 10 روز پس از اولين استفاده مي توانيد از دارو استفاده کنيد اين بار بجاي يک پيمانه از نصف پيمانه و 4 ليوان آب و براي مراحل بعدي مصرف اين دارو هر 2هفته يکبار مي باشد.
پس از 3 ماه مصرف حداقل تا يک سال نيازي به استفاده از اين دارو نمي باشد چون خاصيت خود را حداقل تا يکسال حفظ مي کند.
موضوع: خواص گیاهان دارویی,طب سنتی و مسائل جنسی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 22:38
تعداد بازديد : 1386
به این پست رای دهید:
خواص موسیر در طب سنتی
خواص موسیر چسیت؟
مصرف موسیر (Shallot)، برای افراد دارای بیماری قلبی با سابقه سکته و مبتلا به فشار خون بالا مفید است. در ادامه با سایر خواص موسیر آشنا شوید.
گیاه موسیر، گیاهی است چند ساله از خانواده سیر و پیاز که به همان اندازه از خواص دارویی برخوردار است. به طور کلی از موسیر برای درمان رماتیسم، ترمیم زخمهای سطحی و خلط سینه استفاده میشود و عمده مصرف آن در صنایع غذایی به عنوان طعم دهنده است. از پیاز خوراکی این گیاه در ماست، ترشی و تهیه غذاها استفاده میشود و بویش به مراتب از سیر کمتر است. ریشه این گیاه شبیه به یک پیاز درشت است و برگهای آن باریک و دراز بوده، گلهایی به رنگ بنفش مایل به قرمز دارد. این گیاه عطر، بو و طعم مطبوعی به غذاها داده ضمن آنکه خواص بیشماری نیز برای شما به ارمغان می آورد.
تفاوت موسیر با سیر و پیاز
از نظر برخی پزشکان طب سنتی، موسیر نوع کوهی سیر بوده و در خواص دارویی نیز به سیر شباهت دارد و میتوان تمامی خواص سیر را برای موسیر هم تعمیم داد. با این وجود براساس منابع علمی، موسیر و سیر برخلاف آنچه که تصور میشود دو گیاه متفاوت از هم هستند ولی خواص مشابهی دارند، خود گیاه موسیر دارای ۴۰ گونه مختلف میباشد که طعمی شبیه سیر دارد و تلخی آن کمتر از سیر هست، برخی خواص موسیر مانند خاصیت آنتی اکسیدانی آن و رقیق تر کردن خون یا خواص آنتی باکتریالی آن شبیه سیر و حتی پیاز میباشد، البته که میزان مواد معدنی و ویتامینهای موجود در آنها باهم اندکی متفاوت است ولی آنچه که از موسیر باید بدانید این است که طعم خوشایند آن بخصوص همراه با لبنیات و بو ندادن دهان پس از خوردن آن همراه ماست، یکی از ویژگیهای بارز آن است، خاصیت ضد سرطانی موسیر با سیر یکی هست و هر دو دارای خواص ضد سرطانی به دلیل گوگرد موجود در خود هستند، اغلب موسیر به شکل پیازی تقریبا درشت از ریشه این گیاه که در زیر خاک بزرگ شده است در می آید و همراه محصولات و فرآورده های مختلفی به کار میرود. تفاوت ظاهری این دو گیاه به این شکل است که سیر به صورت چند حبه سیر کوچک که داخل یک کیسه هستند تشکیل شده است، اما موسیر به شکل یک پیاز میباشد.
عکس موسیر، خواص موسیر، ماست و موسیر، کاشت موسیر، گیاه موسیر، موسیر چیست، مضرات موسیر
خواص موسیر (طبیعت و خواص درمانی)
مزاج گیاه موسیر گرم و خشک است. برخی خواص دارویی موسیر عبارتند از:
خوردن موسیر به تنظیم فشار خون افراد کمک میکند.
مصرف موسیر برای بیماران دیابتی مفید است، یکی از خواص موسیر این است که از کاهش انسولین پیشگیری کرده و سوخت و ساز گلوکز را افزایش میدهد و از اینرو برای کنترل قند خون بیماران دیابتی پرفایده است.
موسیر برای دستگاه قلبی عروقی بدن بسیار مفید است.
مصرف موسیر به شفافیت پوست کمک میکند.
موسیر خاصیت ضد سرطانی داشته برای افراد مبتلا به سرطان معده و کبد مفید میباشد.
یکی از خواص موسیر تاثیر مثبت بر دستگاه عصبی مرکزی میباشد.
کمک به کاهش چربی خون، جلوگیری از تصلب شرایین و رقیق کردن خون از دیگر خواص موسیر است.
این گیاه به تسکین سردردهای میگرنی کمک میکند.
موسیر التیام دهنده و ترمیم کننده زخمها است.
مصرف روزانه موسیر، بافتهای استخوانی را افزایش داده و تا 20 درصد از پوکی استخوان پیشگیری میکند.
گیاه دارویی خوراکی موسیر، دارای مقادیر فراوانی ویتامین C ، پتاسیم، فیبر رژیمی و اسید فولیک بوده و همچنین دارای مقدار زیادی کلسیم، آهن و پروتئین هستند، از اینرو مصرف آن برای همه افراد به ویژه کودکان و زنان باردار مفید است.
خوردن موسیر به کاهش التهاب کبد و طحال کمک میکند.
خوردن موسیر تازه برای افراد دارای سابقه سکته قلبی بسیار مفید است.
مصرف موسیر به عملکرد مغز کمک کرده و مصرف آن به پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک میکند.
در طب سنتی از موسیر براي خارج نمودن اقسام كرم معده و كرم كدو استفاده میشود.
یکی دیگر از خواص موسیر، افزایش تولید اسپرم و تقویت نیروی جنسی افراد دارای مزاج سرد است.
افرادی که روزانه از موسیر مصرف میکنند، کمتر و دیرتر به سفیدی مو دچار میشوند.
مضرات موسیر
علیرغم خواص دارویی فراوان گیاه موسیر، زیادهروی در مصرف آن به ویژه برای افراد دارای مزاج گرم مضر میباشد، همچنین در صورت مصرف زیاد موسیر، حرارت و عطش بدن افزایش یافته و منجر به سر درد خواهد شد.
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 19:48
تعداد بازديد : 566
به این پست رای دهید:
خواص زنجبیل در طب سنتی
گیاه زنجبیل مزاج گرمی دارد و دارویی بسیار مفید برای اصلاح عملکرد سلولهای بدن است. این گیاه دارویی ضد درد و سرماخوردگی و لاغرکننده است.
زنجبیل
زنجبیل یکی از پرکاربردترین گیاهان دارویی در طب سنتی ایران، چین و هند است که از آن در غذاها هم استفاده میکنند در نتیجه اهمیت دوچندانی پیدا میکند و لازم است در مورد ارزش آن بیشتر بدانیم و اطلاعات بهتری به دست آوریم...
از نظر گیاهدرمانی، روی زنجبیل تحقیقات بسیاری انجام شده است و به اثبات رسیده که این گیاه یکی از کاربردیترین داروها در درمان تهوع شدید بارداری است به طوری که اثر آن در پیشگیری از تهوع بارداری وارد برخی کتابهای درسی رشته زنان و زایمان نیز شده است.
خانمهای باردار برای کاهش تهوع میتوانند روزی 3 بار و هر بار حدود 250 میلیگرم عصاره زنجبیل که در داروخانهها به فروش میرسد، مصرف کنند. اگر قرار است گیاه زنجبیل مصرف شود، باید به این نکته توجه داشت که به دلیل ساختار ریشهای آن، 60 تا 70 درصد حاوی پلیساکارید است که اثر درمانی ضدتهوع ناشی از آن نیست. پس برای مصرف دوز 250 میلیگرم ماده مۆثره، لازم است از زنجبیل به شکل تازه یا خشک بیشتر مصرف کرد.
زنجبیل در بهبود فرآیندهای داخل سلولی بسیار مۆثر است و بسیاری از بیماریها را که به علت اختلال عملکرد سلولها بر اثر کمبود انرژی کافی به وجود میآیند، برطرف میکند.
خواص درمانی زنجبیل شامل ضد تهوع (به خصوص تهوع حاملگی)، ضد درد (به خصوص دنداندرد)، ضد سرماخوردگی، مقوی قلب، لاغر کننده (متعادلکننده، یعنی افرادی که دارای اضافهوزن هستند متعادل میشوند و افراد لاغر نیز متعادل میشوند)، ضد لخته شدن خون و کم کردن خطر سکته قلبی و مغزی است.
اثر زنجبیل فقط در رفع تهوع دوران بارداری نیست و افرادی که حین حرکت با
وسایل نقلیه نیز دچار تهوع میشوند و در اصطلاح مبتلا به بیماری مسافرت
هستند، میتوانند از زنجبیل برای پیشگیری از این تهوع استفاده کنند
این گیاه همچنین ضد باکتری و ضد ویروس (به علت تقویت سیستم ایمنی بدن)، آنتیاکسیدان، ضد سرفه، ضد کبد چرب، ضد التهاب و ورم سلولی، ضد اسپاسم عضلانی (مصرف خوراکی و موضعی)، تقویتکننده سیستم ایمنی بدن، ضد نفخ و گازهای رودهای است و باعث افزایش ترشح اسید و آنزیمهای مفید معدهای برای هضم غذاها میشود.
از دیگر خواص زنجبیل میتوان به مواردی چون پایین آورنده کلسترول و تری گلیسیرید خون، پایین آورنده قند خون، ضد سکتههای مغزی و قلبی، ضد آلزایمر و درمانکننده آسم، اماس و آرتروز مفصلی اشاره کرد.
مهمترین مکانیسم اثر زنجبیل اصلاح فرایندهای سلولی است و اگر زنجبیل پودر شده خیلی مانده و کهنه باشد دیگر بو و خاصیت اصلی خود را نخواهد داشت پس باید زنجبیل را به صورت تازه تهیه و استفاده کنیم تا اثرات معجزهآسای آن را ببینیم.
زنجبیل را میتوان در تمام خوراکیها (چه به صورت گیاه و چه پودر) استفاده کرد گاهی هم به صورت دم جوش با خرما و عسل و گاهی هم به صورت شربت مصرف کرد.
مراقب باشید
در تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده شده مصرف بیش از 750 میلیگرم تا یک گرم از ماده مۆثره زنجبیل در روز میتواند باعث بروز نقص جنین شود. به همین دلیل توصیه میکنیم خانمهایی که میخواهند از آثار بسیار خوب زنجبیل در کاهش تهوع دوران بارداری بهرهمند شوند، از ترکیبهایی که خوشبختانه امروزه به صورت آماده در دوز 250 میلیگرم در دسترس است، استفاده کنند. البته اثر زنجبیل فقط در رفع تهوع دوران بارداری نیست و افرادی که حین حرکت با وسایل نقلیه نیز دچار تهوع میشوند و در اصطلاح مبتلا به بیماری مسافرت هستند، میتوانند از زنجبیل برای پیشگیری از این تهوع استفاده کنند.
فرآوری: مریم مرادیان نیری
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 2:59
تعداد بازديد : 536
به این پست رای دهید:
بزرگ کردن سینه با استروژن های طبیعی
تغذیه مناسب برای تناسب سینه خانم ها
بزرگ شدن سینه ها برای خانم هایی که از کوچک بودن این عضوشان ناراضی هستند خوب به طبع یک هدف مهم است. بسیاری از خانم های برای افزایش سایز سینه هزینه های بسیاری صرف می کنند. زیر تیغ جراحی می روند و.. . بهتر است کمی فکر کنید و کمی مطالعه تا بتوانید با آگاهی و از راه طبیعی سینه هایتان را بزرگ کنید.بزرگ شدن سینه
اصلی ترین دلیل کوچک بودن سینه های شما کمبود هورمون استروژن است. استروژن هورمون زنانه است که برای سیکل طبیعی رشد و فعالیت های بدن زنان ضروری است. نمی خواهیم درمورد هورمون و شناخت ان صحبت کنیم و یک راست به سراغ اصل موضوع یعنی بزرگ کردن سینه با رژیم غذایی مناسب می رویم.
استروژن های گیاهی همچون دانه های سویا، لوبیا و نخود فرنگی مصرف کنید. این خوراکی ها حاوی استروژن گیاهی هستند که باعث خواهند شد تولید استروژن طبیعی شما افزایش یابد.
شنبلیله بعنوان تحریک کننده ی رشد بافت ها شناخته شده است. گیاه نخل اره ای یا سرینو ریپنز، به بهبود هضم و توزیع چربی های خوب از مواد غذایی به سمت سینه ها کمک می کند، همچنین رازیانه نیز باعث افزایش تولید شیر مادران جوان شده و باعث خواهد شد تا سینه هایشان بزرگ تر بنظر رسد علاوه بر انچه گفتیم این مواد غذایی جزو بهترین ها برای افزایش سایز سینه هستند.
غذاهایی که سینه را بزرگ می کنند
رازیانه
مثل همیشه پاسخ هر سوالی در طبیعت وجود دارد. یکی از بهترین مواد غذایی برای افزایش سایز سینه رازیانه است که به مقدار بالایی هایتو استروژن دارد.
رازیانه
رازیانه یکی از بهترین ها
لبنیات
لبنیات موجب افزایش تولید هورمون هایی مثل استروژن و پرولاکتین می شوند و تنیجه ای مناسب برای خواسته ی شما برای بزرگ شدن سینه ها خواهد داشت.
لبنیات
افزایش ترشح هورمون های زنانه با لبنیات
سویا
در یک جمله سویا منبع بهترین مواد غذایی است. سویا و محصولات سویادار به دلیل داشتن ایزوفلاون برای تحریک هورمون ها و بزرگ شدن سینه ها جزو بزرگ کننده های سینه قرار می گیرند.
سویا
سویا و فواید بسیار آن
سبزیجات با برگ تیره
اسفناج - بروکلی و.. برای زنان عالی هستند . از زیبایی پوست تا زیبایی اندام و سلامت اجزای داخلی زنان این سبزیجات در هر لیست سلامتی یافت می شوند.
کلم بروکلی
غذاهای دریایی
این غذاها برای افزایش توانایی جنسی یک بخش شناخته شده هستند و در نتیجه برای تنظیم و تحریک هورمون ها به خصوص در زنان موثر می باشند.
غذاهای دریایی
غذاهای دریایی فراموش نشوند
پروتئین
از مصرف پروتئین ها نترسید چرا که برای بزرگ شدن سایز سینه هایتان به انها نیاز دارید.
منبع : نمناک
موضوع: گیاهان دارویی و زیبایی,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 10 اردیبهشت 1396 ساعت: 18:21
تعداد بازديد : 920
به این پست رای دهید:
خواص بارهنگ در طب سنتی
طبع بارهنگ، سرد و خشک در درجهی دوم است. همهی بخشهای گیاه بارهنگ شامل برگ و ریشه و دانهی آن، مصارف دارویی دارد.
بارهنگ یا بارتنگ که در کتابهای طب سنتی قدیم از آن به نام لسانالحمل (زبان گوسفند) یاد شده است، گیاهی است علفی، چندساله، بدون ساقه، به ارتفاع 10 تا 70 سانتیمتر با برگهای پهن و گسترده و دمبرگهای بلند که دارای خواص چشمگیری است.
پهنک برگ گیاه بارهنگ شبیه زبان گوسفند است، 3 تا 7 رگبرگ طولی مشخص دارد و گلآذین آن به صورت خوشهی باریک و کشیدهای است که در انتهای پایک بلند و بدون انشعاب خود قرار دارد.
این گلآذین در هنگام رسیدن، دارای بذرهای فراوان و انبوهی است، تخم بارهنگ عبارت از دانههای ریز قهوهای تیره متمایل به سیاه است و چنانچه در آب قرار گیرد، لایهی رویی آن با ایجاد لعاب، تورم آن را سبب میشود.
بارهنگی که در طب سنتی بیشتر از آن استفاده میکنند، گیاه Plantago major یا لسانالحمل کبیر است، گیاه Plantago lanceolata نیز که آن را به اسامی بارهنگ سرنیزهای (بارهنگ کاردی) یا لسانالحمل صغیر مینامند، خواص مشابهی دارد و آن را نیز مورد استفاده قرار میدهند.
گیاه بارهنگ معمولاً به صورت علف هرز در مکانهای مرطوب مانند حاشیهی جویهای آب، مزارع، باغها، باغچهها و فضاهای سبز شهری و خانگی میروید و به راحتی در دسترس انسان قرار دارد.
در ترکیبات شیمیایی گیاه بارهنگ، گلیکوزیدی به نام اوکوبین و موادی همچون پلانتاژین و ساپونین وجود دارد همچنین در تخم بارهنگ، مقدار زیادی مواد گلوتینی، اسید پلانتئونولیک، اسید سوکسینیک، آدنین، کولین، اکوبین و هولوزید پلانتئوز وجود دارد و نیز تخم بارهنگ حدود 10 درصد مواد روغنی دارد، روغن بارهنگ زردرنگ است و بویی مطبوع و طعمی شبیه روغن گردو دارد.
طبق آنچه در منابع مختلف ازجمله ذخیرهی خوارزمشاهی، صیدنه ابوریحان بیرونی، قانون ابوعلی سینا، الابینه عن حقایقالادویه ابومنصور هروی و تحفه حکیم مۆمن در خصوص خواص و کاربردهای این گیاه آمده است، باید گفت طبع بارهنگ، سرد و خشک در درجهی دوم است همهی بخشهای گیاه بارهنگ شامل برگ و ریشه و دانهی آن، مصارف دارویی دارد؛ اما، برگ و ریشه آن را بیشتر به صورت استعمال خارجی و تخم بارهنگ را بیشتر به صورت مصارف داخلی استفاده میکنند.
بارهنگ، اثر قابض و نرم کنندگی دارد و به عنوان تببر، تصفیه کنندهی خون، آرامکننده و رافع تحریکات مجاری تنفسی و ادراری مطرح است همچنین بارهنگ در رفع ناراحتیهای آسم آمفیزم، اسهالهای ساده و صفراوی، خونریزیهای دستگاه گوارش، ورم مخاط دهان، درد دندان و حتی درد گوش، مۆثر است.
برگهای تازهی بارهنگ، خواص ضدباکتریایی قوی دارد؛ به همین جهت، برای التیام زخمها، جراحتها و سطوح ملتهب و آزردهی بدن مورد استفاده قرار میگیرد. مالیدن له شدهی برگ تازه و تمیز بارهنگ بر روی زخمها ضمن این که آنها را از چرکی شدن محافظت میکند، باعث التیام آنها نیز میشود همچنین کاربرد این گیاه برای زخمهای کهنه و چرکی شدید نیز سبب باز شدن سر زخم و خروج چرک و در نهایت، بهبود زخم میشود.
برای قطع خونریزی و رفع درد ناخن (عقربک)، ناراحتیهای پوستی و جوشهای صورت و نیز فروکش کردن ورم صورت ناشی از آبسه (پیله) دندان، توصیه شده است.
پانسمان زخمها با پخته برگ تازه بارهنگ نیز در بهبود آنها اثر تسریعکنندگی دارد.
جوشانده برگ بارهنگ همراه با گُلهای اکلیل الملک (یونجه باغی زرد) و گل گندم، به صورت مایع شستشوی چشم، در رفع ورم ملتحمه بسیار مۆثر است، برای تهیهی این محلول، 10 گرم برگ بارهنگ را به همراه مقدار کمی از دو گُل یادشده در 150 گرم آب جوش، دم میکنند.
برای درمان بیماریهای ریوی، برگ تمیز و شسته شدهی بارهنگ را روی پارچهی تمیزی پهن میکنند تا خشک شود سپس آن را خرد میکنند و شیره آن را میگیرند و هموزن آن، عسل اضافه کرده به مدت 20 دقیقه، دم میکنند. مصرف این دمکرده برای بیماریهای ریوی بسیار مفید است.
از مخلوط 10 درصد پودر برگ بارهنگ با وازلین، پمادی به دست میآید که مالیدن آن روی زخمهای چرکین و دردناک، سبب بهبود آنها میشود و به سرعت، چرک را میخشکاند.
کمپرس برگهای تازه و خردشدهی بارهنگ برای فرونشاندن ورمها، نقاط ضربدیده و کوفتگیها و التیام زخمهای عفونی، سوختگیهای ناشی از آتش و جای نیش حشرات، مفید است.
تخم بارهنگ
تخم بارهنگ، قابض، محرک، تببر، معرق، مدر و معالج اسهال خونی است، همچنین آن را برای رفع اختلالات کلیوی و معالجهی کولیک، مالاریا، سرفه، آسم برونشیتی و قطع خونریزی و معالجهی امراض مثانه و سوزاک، توصیه کردهاند.
خوردن یا تنقیه ی عصاره تخم یا لعاب بارهنگ برای التیام زخمهای رودهای و قطع خونریزی بواسیر، سودمند است همچنین تخم بارهنگ برای رفع خونرویها و زخمهای ریوی و وجود خون در اخلاط بدن، سل، تنگی نفس، بیماریهای کبدی، زردی و برگشت غذا از معده به مری (ریفلکس)، مفید است.
جوشانده تخم بارهنگ در رفع التهابات دستگاه ادراری به ویژه در صورت وجود خون در ادرار، مۆثر است و نیز غرغره عصاره بارهنگ در بهبود ورم لوزهها و خونریزی لثه، موثر است، مضمضه کردن دم کرده ریشه یا آب برگ بارهنگ برای کاهش ورم مخاط دهان و تسکین درد دندان، توصیه میشود. برای تهیه جوشانده ریشه یا برگ بارهنگ، 80 تا 100 گرم تمیز شده آن را در یک لیتر آب میجوشانند و پس از صاف کردن، روزی 3 تا 4 فنجان میل میکنند.
یکی از کاربردهای مهم تخم بارهنگ، استفاده آن در داروی ترکیبی چهار تخم لعابی است، چهار تخم لعابی یکی از داروهای ترکیبی متداول در طب سنتی بوده که در اکثر خانهها وجود دارد. این دارو به عنوان برطرفکننده سرفههای خشک سردردآور و خشکی و خارش گلو، نرمکننده سینه و رفع کننده گرفتگی صدا و به طور کلی برای بهبود انواع سرفهها و به خصوص سیاهسرفه مورد استفاده قرار میگیرد.
در تهیه این دارو، از تخم بارهنگ، قدومه، بهدانه و تخم مرو (مروره یا کنو) یا به جای آن، تخم شربتی یا بالنگ و همراه با اندکی انزروت و صمغ عربی بهره میبردند. معمولاً این مخلوط را در آب جوشیده ولرم، خیس میکنند که این امر باعث ایجاد ماده ژله مانندی میشود که خوردن آن در وعدههای منظم موجب از بین رفتن التهابات گلو و سرفههای شدید میشود. این دارو، اثراتی مفیدتر از شربتهای اکسپکتورانت و دیفن هیدرامین و مانند آنها دارد.
اگرچه بارهنگ در دسته گیاهان دارویی بیضرر قرار گرفته است، اما بنا بر احتیاط عصاره آن برای طحال، مضر است که مصلح آن، مصطکی (شیره گیاهی رزینی زردرنگی است که به شکل قطعات اشکی بیضی، سخت، کوچک در ابعاد یک نخود، زردرنگ، نیم شفاف و معطر است وقتی آن را بجوید زیر دندان نرم شده و طعم معطری دارد) است و پخته شده ریشه و برگ آن نیز برای ریه، مضر است که مصلح آن نیز عسل است. در جریان درمان این بیماریها حتماً باید از مصلح مربوطه نیز استفاده شود؛ در غیر این صورت، ممکن است عوارض جانبی بروز کند. مقدار خوراک تخم بارهنگ در هر وعده، حداکثر تا 12 گرم است.
منبع:irna.ir
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 10 اردیبهشت 1396 ساعت: 17:25
تعداد بازديد : 1267
به این پست رای دهید:
خواص تخم شربتی در طب سنتی
تخمشربتی در حقیقت دانههای گیاه ریحان كوهي است که به علت داشتن ترکیبات موسیلاژی (لعابدار) بهصورت محلول در آب (شربت) استفاده میشود و پس از جذب آب به صورت ژلهای درمیآید ...
تخمشربتی در حقیقت دانههای گیاه ریحان کوهی است که به علت داشتن ترکیبات موسیلاژی (لعابدار) بهصورت محلول در آب (شربت) استفاده میشود و پس از جذب آب به صورت ژلهای درمیآید …
تخم شربتی
تخم شربتی خواص زیادی دارد و اینگونه نیست که فقط برای فصل گرما توصیه شود.
نامهای دیگر این گیاه: بادروج، تره خراسانی، اوقیمن، حوک، بورنگ، صریرا و بادروج ابیض میباشد.
خواص تخم شربتی:
تخم شربتی دارای مقدار فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و در عین حال آنهایی که در جذب کلسیم مشکل دارند بدانند یک ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوانها میشود.
تخم شربتی برای درمان بیماریهای تنفسی مفید است.
مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت موثر است.
کم کردن وزن بدون گرسنگی کشیدن: دانههای ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدتها فرد را سیر نگه میدارد و به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، میتوان از تخم شربتی استفاده کرد.
نگهداشتن فشار خون متعادل: معمولاً بعد از خوردن غذا بهویژه غذاهای پر نشاسته، فشارخون بالا میرود و اگر تخم شربتی همراه غذا خورده شود مواد نشاستهای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد میکنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.
پیشگیری از دیابت: با متعادل نگهداشتن فشار خون، شانس ابتلا به بیماری دیابت کم میشود
تخم شربتی دارای خاصیت عطسه آور، سنگ آور و ملین می باشد
کمک به رفع احساس تشنگی و عطش
حاوی مقادیر فراوان امگا۳ میباشد.
از تخم شربتی برای درمان ناراحتیهای گوارشی مانند درد و ورم معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد رودهها استفاده میشود.
خلق و خوی فرد را خوب میکند، خستگی مفرط ذهنی، تنشهای عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را برطرف میکند.
از روغنی که با خرد کردن تخمهای شربت به دست میآید، برای درمان عفونتهایی مانند زخم، بریدگی، عفونت مثانه، عفونت پوست و… استفاده میشود.
در کشور چین، از تخم شربتی برای درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن استفاده میشود.
از آن جا که تأثیر ضد اسپاسمی دارد، سیاه سرفه را برطرف میکند.
به منظور تقویت قلب، تخم شربتی را در عرق بید مشک یا نسترن بریزید و بنوشید.
به منظور تقویت اعصاب، روزانه یک یا دو بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.
برای درمان تنگی نفس و سرفههای خشک، یک قاشق مرباخوری تخم شربتی را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و آن را جرعه جرعه بنوشید.
تخم شربتی دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان بوده و تاثیر زیادی در شادابی و جوانی پوست دارد.
فواید مصرف تخم شربتی در کاهش وزن:
اگر می خواهید بدون اینکه گرسنگی بکشید یا ورزش کنید هم چنین بدون مصرف داروهای پُر خطر لاغر کننده و چسبهای لاغری وزن کم کنید تخم شربتی یک راه معجزه گر برای شماست.
تخم شربتی بدلیل حالت ژلاتینی خود انسان را تا مدتها سیر نگه میدارد.
چون دانه های ژلاتینی آن از آب درست شده، هیچ کالری ندارد و چون آب آن به مدت طولانی داخل دانه ها حتی درون بدن باقی میماند، باعث میشود که بدن احساس سیری کند.
اگر شما تخم شربتی را با غذای خود بنوشید، خاصیت ژله بودن آن، باعث میشود که مواد نشاسته ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت .
بر خلاف تمامی قرصها و روشهای لاغری که به ناراحتی های معده منجر می شوند مصرف تخم شربتی از ورم معده و دیگر ناراحتی های معده جلوگیری میکند .
همان طور که می بینید تخم شربتی نه تنها شما را لاغر می کند بلکه هیچ عارضه ای نداشته و تمامی نیازهای بدن شما را نیز تامین مینماید.
بدین منظور تنها کافی است مقداری تخم شربتی را در آب حل کرده و میل کنید.
مصرف تخم شربتی در بارداری و شیردهی:
گفته شده است در دوران بارداری مصرف روزانه ۱۰گرم تخم شربتی برای تقویت قلب و صحت مزاج وخوشرنگی و زیبایی طفل بسیار مفید است
مصرف تخم شربتی در دوره شیردهی، سبب ازدیاد شیر مادر میشود ولی در مصرف آن زیاده روی نشود.
مضرات:
۱) اشخاص مبتلا به کرم معده نباید از تخم شربتی استفاده کنند.
۲) زیاده روی در مصرف تخم شربتی موجب ایجاد سر گیجه و همچنین بروز اختلال در حس بینایی می شود.
منبع : هفت گنج
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 10 اردیبهشت 1396 ساعت: 17:18
تعداد بازديد : 741
به این پست رای دهید:
خواص مریم گلی درطب سنتی
از زمانهای قدیم از گیاه مریم گلی به عنوان یک گیاه دارویی استفاده شده است. این گیاه از خانوادهی نعناع بوده و برخلاف اسم زیبایش مزهی کمی تلخی دارد. متخصصان طب سنتی خواص شماری برای این گیاه عنوان کردهاند و آن را یکی از گیاهان ضدپیری میدانند. در واقع این گیاه تأثیر زیادی در مقابله با یائسگی، گرگرفتگی، تقویت حافظه و غیره دارد. در این مطلب قصد داریم گوشهای از خواص این گیاه پرخاصیت را به شما نشان دهیم. لطفاً ما با باشید.
مریم گلی: گیاهی برای تقویت حافظهی شما
مریم گلی حافظهی شما را از نابودی نجات میدهد. به خاطر اینکه میتواند از اکسایش مواد چرب در سیستم عصبی پیشگیری کرده و روند تخریب سلولهای عصبی را به تعویق میاندازد. در نتیجه باعث بهبود و تقویت حافظه میشود. بر اساس نتایج بررسیهای متعدد، مریم گلی برای مقابله با آلزایمر موثر است. بیماری آلزایمر در نتیجهی کاهش سطح یکی از انتقالدهندههای عصبی بروز میکند که مریم گلی این روند را کاهش میدهد. به خاطر اینکه قادر است از ترشح آنزیم مسئول این تخریب جلوگیری کند.
مریم گلی: برای مقابله با گرگرفتگی
مریم گلی باعث تولید فیتو-استروژن میشود. فیتواستروژن همان استروژنهای گیاهی است که میتواند مانع افت شدید استروژن در خانمها شود و در نتیجه حالت گرگرفتگی را کاهش میدهد. باید بدانید که حالت گرگرفتگی در خانمهای یائسه به دلیل افت میزان استروژن آنها میباشد. این گیاه همچنین حاوی اسید اورسولیک است که خاصیت قابضی و ضدعفونیکنندگی دارد. به همین دلیل نیز باعث تنظیم میزان تعریق میشود.
بیماری آلزایمر در نتیجهی کاهش سطح یکی از انتقالدهندههای عصبی بروز
میکند که مریم گلی این روند را کاهش میدهد. به خاطر اینکه قادر است
از ترشح آنزیم مسئول این تخریب جلوگیری کند
مریم گلی برای مقابله با نفخ
مریم گلی خاصیت ضداسپاسمی دارد و همین خاصیت را در دستگاه گوارش نیز به جا میگذارد. در واقع این گیاه پرخاصیت باعث تسکین کرامپ ها یا گرفتگی عضلانی معده میشود، دردهای مربوط به عادت ماهانه را تسکین میدهد و نقش موثری در حفظ دستگاه گوارش دارد. به خصوص اینکه از سوزش معده جلوگیری میکند. از همه مهم تر اینکه مریم گلی یکی از گیاهان فوقالعاده موثر برای مقابله با نفخ و گاز معده نیز محسوب میشود. اگر شما هم از چنین مشکلاتی رنج میبرید میتوانید با مشورت با داروساز و یا عطار شروع به مصرف گیاه مریم گلی بکنید.
مریم گلی: دوست پاییزی برای نرم کردن گلو
مریم گلی به دلیل دارا بودن خواص ضدعفونیکنندگی، میتواند مانع گسترش عوامل عفونت زا شود. خواص آنتیاکسیدانی این گیاه نیز باعث کاهش عوامل التهاب زا خواهد شد. علاوه بر اینها مریم گلی خواص قابضی دارد و به همین دلیل نیز میتواند روان شدن ناشی از التهابها در مجاری تنفسی را کاهش دهد. مریم گلی با افزایش موضعی تولید گلبولهای سفید باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نیز میشود. اکنون که فصل سرما فرارسیده و مشکل سرماخوردگی کمکم دامن خیلیها را گرفته است میتوانید به این گیاه اعتماد کنید. میتوانید از اسپریهای مخصوص این گیاه استفاده کنید و یا اینکه با دم کردهی آن قرقره کنید.
روغن مریم گلی
گیاه مریم گلی برای تسکین تبخال
البته مریم گلی به تنهایی نمیتواند از پس این ویروس معروف و مزاحم تبخال بر بیاید؛ اما به عنوان یک گیاه ضدویروس برای مقابله با مشکل تبخال موثر عمل میکند. کافی است چند قطره روغن گیاهی درخت چای یا روغن گیاهی اسطوخودوس را با چند قطره روغن گیاهی مریم گلی مخلوط کرده و در مقدار کمی روغن گیاهی دیگر مانند روغن زیتون رقیق کنید. سپس روغن به دست آمده را روی تبخال بزنید. خواهید دید که خیلی زودتر از آنچه تصورش را میکردید از شر این ویروس مزاحم خلاص خواهید شد.
مریم گلی برای بهبود جای زخم
مریم گلی گیاهی با خواص ضدعفونیکنندگی است. در نتیجه برای تسکین و درمان جراحات سطحی پوست نیز کارساز و برای ارتقای سلامت و بهداشت دهان و دندان مفید است. این گیاه پرخاصیت از تکثیر باکتریهای تشکیلدهندهی جرمهای دندانی و تخریب لثهها جلوگیری میکند. این گیاه به صورت کپسول، برگ خشک، روغن گیاهی و یا در ترکیب برخی از خمیردندانها وجود دارد. میتوانید با مشورت با پزشک داروساز از کپسولهای آن برای افزایش سلامت پوست و دهان و دندانتان استفاده کنید. استفاده از خمیردندانهای حاوی این گیاه نیز مفید است.
فاطمه مهدی پور
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 30 فروردین 1396 ساعت: 13:08
تعداد بازديد : 942
به این پست رای دهید:
فواید و خواص روغن کنجد در طب سنتی
روغن کنجد حاوی آنتی اکسیدانهای طبیعی است که باعث از بین رفتن سرطانهای خفته در بدن شده و موجب جلوگیری از سرطانهای دستگاه گوارش، پروستات و سینه میشود. این روغن همچنین به دلیل دارا بودن ویتامین E موجب شفافیت و لطافت پوست میگردد.
روغن کنجد
روغن کنجد در بین روغنهای خوراکی به ملکهی روغنها مشهور است. دانه کنجد بیشترین میزان روغن را در بین دانههای روغنی دیگر داراست اما با وجود این تولید آن بسیار کمتر از دانههای دیگر نظیر سویا، آفتابگردان و گلرنگ است.
روغن کنجد به عنوان یک روغن با قیمت و کیفیت بالا شناخته میشود. این روغن بیشترین مقاومت و ماندگاری را در بین روغنهای خوراکی با درصد بالای چربی غیراشباع دارد. نوع لیگنان و آنتی اکسیدانهای طبیعی موجود در این روغن باعث بروز مقاومت بسیار بالا در برابر اکسیداسیون و خواص فیزیولوژیکی ارزشمند روغن کنجد شده است.
ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد به گونهای است که برای هر سه مصرف سرخ کردن، پخت و پز و سالاد قابل استفاده است.
خواص روغن کنجد
* کاهش دهنده سطح کلسترول بد خون(LDL) و افزایش جذب کلسترول خوب(HDL)
* کاهش فشارخون در افراد مبتلا به فشار خون بالا
* جلوگیری از سرطانهای سینه، پروستات و سرطانهای دستگاه گوارش
* جلوگیری از تصلب شرایین و بسته شدن عروق
* جلوگیری از بروز سکته قلبی
* جلوگیری از بروز آب مروارید
* شفافیت و لطافت پوست به دلیل غنی بودن از ویتامین E
* مناسب برای سرخ کردن به دلیل مقاومت بالای حرارتی
* کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون
* جلوگیری از بیماریهای مفصلی و آرتروز
* خواص آنتی اکسیدانی فوقالعاده به دلیل وجود دو ماده شیمیایی sesamol و sesamin. آنتی اکسیدانها با رادیکالهای آزادی که به سلولها آسیب میرسانند و به روند پیری سرعت میبخشند مقابله میکند.
* ویتامین E موجود در آن از بیماری آلزایمر جلوگیری میکند.
خواص ذکر شده در مورد روغن کنجد بدین معنا نیست که شما آزادید هر چه قدر
که میخواهید از آن در طی یک روز استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که کالری همهی روغنها یکسان است؛ یعنی هر 5 گرم آن که معادل یک قاشق چای خوری میشود چیزی در حدود 45 کیلوکالری انرژی دارد
* روغن کنجد تحریک پذیری غشاء مخاطی را کم میکند. این روغن برای درمان سرفه، یبوست، آرتریت و پوست خشک توصیه میشود.
* مصرف مرتب آن اضطراب را کاهش میدهد، گردش خون را تقویت میکند، مانع اختلالات عصبی میشود و سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند.
* مصرف روغن کنجد، نشاط آور است، هوشیاری ایجاد میکند، دردهای مزمن و گرفتگی عضلات را کاهش میدهد.
* ویتامین E موجود در آن به رشد مو سرعت میبخشد.
* برای افرادی که از کم خونی و سرگیجه رنج میبرند مفید است.
* مصرف موضعی این روغن، پوست را نرم و لطیف میکند.
* خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی دارد.
* غرغره کردن آن، باکتریها، از جمله باکتریهای سرماخوردگی از بین میبرد.
* محافظ طبیعی در برابر اشعهی فرابنفش به حساب میآید.
* مانع شورهی سر میشود.
* از پوست در برابر کلر موجود در آب استخر محافظت میکند.
* ماساژ با روغن کنجد انعطاف پذیری مفاصل را زیاد میکند.
* بریدگیها و جراحتهای سطحی را درمان میکند.
* پوست صورت به خصوص اطراف بینی را سفت میکند و مانع بزرگ شدن منفذهای پوستی صورت میشود.
* از بروز آکنه جلوگیری میکند.
روغن کنجد
خواص شیمیایی
ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد
روغن کنجد به گروه اسیدهای اولئیک – لینولئیک متعلق است. این روغن کمتر از 15 درصد اسید چرب اشباع دارد که بیشترین آن پالمیتیک و استئاریک و بیش از 85 درصد مجموع اسیدهای چرب آن غیراشباع است. اسید اولئیک و اسید لینولئیک بیش از 80 درصد کل اسیدهای چرب روغن کنجد را تشکیل میدهند.
برخلاف روغنهای گیاهی دیگر در این گروه، درصد اسید اولئیک روغن کنجد حدود 45 درصد و اسید لینولئیک آن حدود 40 درصد از مجموع کل اسیدهای چرب آن میباشد.
استرول ها(sterols)
روغن کنجد در مقایسه با سایر روغنهای گیاهی، مواد غیرقابل صابونی(حدود 2 درصد) بیشتری دارد. مواد غیرقابل صابونی شامل استرول ها، تری ترپنها و تری ترپن الکلها، توکوفرول ها و لیگنانهای کنجد میباشد. روغن کنجد یکی از منابع غنی استرول های گیاهی(فیتواسترول) میباشد. فیتواسترول ها یا استرول های گیاهی رقیب کلسترول در جذب هستند. بنابراین مصرف فیتواسترول موجب کاهش کلسترول خون و در نتیجه جلوگیری از حملات قلبی و عروقی میشود.
فیتواسترول ها و به طور خاص بتا سیتوسترول، از رشد سلولهای سرطان کولون، سرطان پروستات و سرطان سینه نیز جلوگیری میکنند.
توکوفرول ها(Tocopherols)
شهرت روغن کنجد به خاطر مقاومت در برابر اکسید شدن آن است. یکی از دلایل این مقاومت بیش از حد به خاطر وجود توکوفرول در این روغن است و میزان آن در روغن کنجد 1200 میلی گرم بر کیلوگرم است. گاما توکوفرول بیشترین میزان موجود در روغن کنجد را شامل میشود و پس از آن دلتا و آلفا هستند که حدود 5 درصد توکوفرول موجود در روغن را شامل میشوند. در بین اقسام مختلف ایزومرهای توکوفرول، گاما توکوفرول قویترین آنتی اکسیدان موجود در روغنها میباشد.
روغن کنجد تحریک پذیری غشاء مخاطی را کم می کند. این روغن برای درمان سرفه، یبوست، آرتریت و پوست خشک توصیه می شود
این خاصیت آنتی اکسیدانی، ماندگاری این روغن را در برابر حرارت در مقایسه با روغنهای دیگر بسیار افزایش داده است. مقاومت اکسیداتیو روغن کنجد در برابر حرارت 110 درجه سانتیگراد 17.5 ساعت میباشد که این روغن را در دسته روغنهای با مقاومت بالا قرار میدهد. همچنین نقطه دود این روغن 226 درجه سانتیگراد میباشد. شایان ذکر است مقاومت حرارتی روغنهای مخصوص سرخ کردنی در همین دما حداکثر 14 ساعت میباشد. لذا از این روغن میتوان در مصارف سرخ کردنی عمیق با طیب خاطر استفاده نمود.
نکتهی مهم
خواص ذکر شده در مورد روغن کنجد بدین معنا نیست که شما آزادید هر چه قدر که میخواهید از آن در طی یک روز استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که کالری همهی روغنها یکسان است؛ یعنی هر 5 گرم آن که معادل یک قاشق چای خوری میشود چیزی در حدود 45 کیلوکالری انرژی دارد. پس مراقب باشید تا با مصرف بی رویهی آن دچار اضافه وزن و در پی آن دچار مشکلات و بیماریهای مختلف نشوید.
فرآوری: مریم مرادیان نیری
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
موضوع: طب سنتی وسلامت,تحقیق گیاهان دارویی,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 12 اسفند 1395 ساعت: 19:04
تعداد بازديد : 664
به این پست رای دهید:
فواید و خواص جوز هندی در طب سنتی
درخت جوزهندی با نام علمی Myristica fragrans از جنس درختان همیشه سبز است. جوزهندی میوهی درختی به همین نام است که مصرف آن به صورت خشک شده در مناطق گرمسیری رواج بسیاری دارد. هر دانه را از خارج، پوستهی سختی به رنگ قهوهای متمایل به خاکستری در برمیگیرد و شیارهای عمیقی دارد که با جدا کردن این پوسته، دانهی آن ظاهر میشود.
دانه، سطحی چینخورده دارد و رنگ آن متمایل به خاکستری است. به طور کلی، جوزهندی در طولی حدود 5/2 سانتیمتر و قطری حدود 5/1سانتیمتر شکلی شبیه به تخممرغ دارد.
آن چه جوزهندی را به یکی از طعمدهندهها و ادویههای پُرمصرف در غذا، به خصوص در مناطق گرمسیری، تبدیل کرده است، عطر و بوی تند و مطبوع آن است.
صرفنظر از نقش جوزهندی به عنوان ادویه در غذا، این دانه خواص غذایی و درمانی بسیاری نیز دارد؛ جوزهندی منبع خوبی از ویتامینها، املاح معدنی، اسیدهای آمینه، روی، آهن، مس، کلسیم، ژرمانیوم، فلاوونوئیدها و بسیاری مواد مفید دیگر است.
مخلوطی از چند قطره روغن جوزهندی و عسل حالت تهوع، سوءهاضمه و اسهال
شدید را درمان میکند
در گذشته، خردشده دانههای جوز را به عنوان طعمدهنده به بسیاری از غذاها میافزودند. همچنین برای برطرف کردن مزه نامطبوع داروها، آن را به تنتورها اضافه میکردند. خواصی از جمله هضمکننده غذا، ضدنفخ، ضددرد، محرک، ضدمیکروب، مقوی معده و ضداسپاسم (دلدرد) برای آن قائل بوده و هستند.
امروزه از این دانه استفاده بسیار زیادی میشود و آن را در بسیاری از کشورها در انواع نوشیدنیها، کیکها و شیرینیجات و حتی انواع سوپها میریزند. حتی اسانس آن در صنایع عطرسازی و آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. دانههای جوز دارای روغنی هستند که با روش فشردن از آن جدا میشود و به نام کره جوز هندی شهرت دارد. این کره به صورت نیمه جامد و به رنگ قهوهای مایل به قرمز و با طعم و بوی جوز است.
جوز
* آرامکننده درد معده
برای درمان قولنج روده، جوزهندی را امتحان کنید چرا که سالها برای درمان سوءهاضمه، اسهال و باد روده مصرف میشده است.
گیاهشناس معروف، آندرو گدرت، نویسنده کتاب «درمان بیماریهای گوارشی» در اینباره میگوید: اسانس و سایر ترکیبات شیمیایی که در جوزهندی پیدا شده به فرد کمک میکند تا دستگاه گوارشش منظم کار کند. برای بهبود هضم، مقداری (نباید از نصف قاشق چایخوری بیشتر باشد ـ چرا که مصرف مقدار زیاد جوز موجب تهوع میشود) جوزهندی را در یک کاسه شوربای آرد جو ریخته و به مدت چند هفته هرروز صبح میل کنید.
مسکن دنداندرد
روغن جوزهندی مانند روغن دانه میخک سالیان سال برای درمان دنداندرد و درد لثه مصرف میشده است. سارا اسنو، نویسنده کتاب «زندگی تازه» در اینباره میگوید: «سعی کنید یک یا دو قطره از روغن جوزهندی را روی لثه بمالید. روغن جوزهندی را میتوانید از عطاریها تهیه کنید.
فایده دیگر روغن جوزهندی: تحقیقات نشان داده است که ترکیبات روغن جوزهندی به مبارزه باکتریهای دهان و دندانی میرود که موجب ایجاد حفره در دندان میشوند.
لکه زدایی از پوست
جوشهای چرکی در حال ظهور را با این داروی خانگی، از بین ببرید: در یک کاسه، مقداری جوزهندی را با شیر ترکیب کنید تا به شکل خمیری ضخیم درآید، کرم به دست آمده را روی قسمت مورد نظر پوستتان قرار دهید، کرم باید چند دقیقه روی جوش بماند، پس از گذشت زمان کافی، ان را تمیز کنید. گفته میشود که جوزهندی، خاصیت ضد التهابی دارد که همراه با شیر غنی از ویتامین، پوستی لطیف و شاداب را به شما هدیه خواهد کرد.
جوز
تسهیلکننده خواب
در صورتی که هنگام بستن چشم و خواب با مشکل مواجه میشوید، یک فنجان شیر داغ را با جوزهندی مخلوط کرده و میل کنید. شیر حاوی تریپتوفان، اسید آمینهای است که به سروتونین برای ترویج خواب در بدن تبدیل میشود.
جوزهندی موجب میشود که اثر سروتونین در بدن طولانیتر باقی بماند (بنابراین در مغز به مدت طولانیتری میماند).
دیگر خواص جوزهندی
* التهابات و دردهای مفصلی و رماتیسمی با مصرف خوراکی جوزهندی و همچنین ماساژ موضع با روغن آن تسکین مییابد.
* جوزهندی به حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
* برای کاهش علائم آلرژی نیز میتوانید جوزهندی بخورید.
* سیستم قلبی، عروقی را تحریک میکند و برای حفظ سلامت قلب مفید است. همانند میخک، جوزهندی دارای ترکیبی به نام «یوجینول» است که برای قلب مفید میباشد.
* به گزارش «ehow» در طب چین توصیه شده است که برای رفع معده درد و التهاب یا سوءهاضمه 3 تا 5 قطره این روغن همراه با یک قاشق غذاخوری عسل به طور ناشتا میل شود.
تحقیقات نشان داده است که ترکیبات روغن جوزهندی به مبارزه باکتریهای دهان و دندانی میرود که موجب ایجاد حفره در دندان میشوند
* بی نظمی و درد قاعدگی را رفع میکند.
* تقویت کننده ذهن است. بدن را آرامش میدهد و سبب افزایش گردش خون میشود.
* روغن آن از جمله ترکیبات مهم بیشتر داروهای تسکین دهنده سرفه است. ضمن این که در درمان سرماخوردگی نیز موثر است.
* برای درمان آسم مفید است.
* اضطراب و افسردگی را رفع میکند.
* عفونت و بیماریهای کلیهای را درمان میکند.
* خاصیت ضد باکتریایی و ضدعفونی کننده دارد که برای رفع کدری، چربی و چین و چروک پوست مفید است.
* به نقل از «Ask.com» مادهای به نام مایریستیسین (Myristicin) موجود در آن آنزیمهای موجود در مغز را که در بروز بیماری آلزایمر موثر است از بین میبرد و برای بهبود حافظه مفید است.
جوز
* مصرف مقدار کم آن نفخ معده را کاهش میدهد، به هضم غذا کمک میکند و اشتها را بهبود میبخشد.
* در شل کردن عضلات موثر است.
* مخلوطی از چند قطره روغن جوزهندی و عسل حالت تهوع، سوءهاضمه و اسهال شدید را درمان میکند.
* در طب هومیوپاتی، برای معالجه اضطراب و افسردگی به کار برده میشود.
* در طب چینی برای درمان بیماریهای کبد استفاده میشود. تقویت کننده کبد است و سموم کبد را دفع میکند.
* برای کنترل آکنه، 2 تا 3 دانه جوزهندی آسیاب شده را با کمی شیر مخلوط کنید تا به شکل ضماد دربیاید. پس از شستن صورت با آب ولرم و خشک کردن، ضماد را به صورت بمالید و پس از 2 ساعت ابتدا با آب ولرم و سپس برای بستن منافذ با آب سرد بشویید. این ضماد به عنوان اسکراب برای رفع جوش استفاده میشود.
* برای تسکین علایم سرماخوردگی با کمی آب، آرد و پودر جوزهندی ضمادی تهیه کنید و روی پارچه کتان بمالید و روی سینه قرار دهید.
* خستگی مفرط و استرس را رفع میکند و قدرت تمرکز را افزایش میدهد.
مصرف مقدار کم آن نفخ معده را کاهش میدهد، به هضم غذا کمک میکند و اشتها
را بهبود میبخشد
* برای تسکین درد مفاصل، عضلات، آرتریت، زخم و التهاب کمی از روغن آن را روی موضع بمالید.
* مصرف آن مانع بروز سنگ کلیه میشود.
* برای بهبود بخشیدن به سیستم گوارشی کمی پودر جوز هندی را روی صبحانه خود بپاشید.
زیادهروی نکنید
نکته آخر این که نباید در مصرف این گیاه زیادهروی کرد چون اسانس دانه دارای مواد محرکی است که مصرف مداوم و زیاد آن باعث اختلالات قلبی، تند شدن حرکات قلب، سرخی صورت، سردرد و نوعی مسمومیت میشود. این موضوع در سالهای اخیر مورد تحقیق و تایید قرار گرفته و یکی از ترکیباتی که باعث این مسمومیت میشود به نام میریستیسین شناسایی شده است. بنابراین اگر از خواص این گیاه مطلع شدید، در مصرف آن زیادهروی نکنید و همیشه حد اعتدال را نگه دارید.
علاوه بر این مصرف زیاد آن سبب ایجاد مشکل در بخش کنترل احساسات در مغز شده و پس از مصرف بیش از حد، احساس نشاط به همراه سستی و رخوت در انسان پدید میآورد که شبیه نوعی مسمومیت است.
فرآوری: مریم مرادیان نیری
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 12 اسفند 1395 ساعت: 15:49
تعداد بازديد : 756
به این پست رای دهید:
فواید و خواص اسپند در طب سنتی
گياه شناسي و زيستگاه
گياه اسفند (معرّب اسپند) را به نام هاي سپند، سپنج (گويش خراساني) و حرمل (نام عربي) نيز آورده اند. نام علمي
آن، harmala Peganum است كه اسم گونه، از واژة حرمل گرفته شده است. از جنس Peganum ،چهار گونه در دنيا وجود
دارد. گونة يادشده در بالا، در گسترة وسيعي از شمال آفريقا، كشورهاي پيرامون درياي مديترانه و خاورميانه تا منطقة قفقاز،
آسياي ميانه و هند و تبت، پراكندگي دارد. اين جنس، پيش تر به خانوادة Zygophyllaceae متعلق بود؛ ولي هم اكنون آن را
در خانوادة Nitrariaceae قرار داده اند.
اسپند، گياهي است چندساله، به ارتفاع 20 تا 100سانتي متر، به صورت بوته هاي پربرگ و سبزرنگ و بدن كُرك، با
برگ هاي باريك واجد بريدگي هاي نامنظم، داراي كاسة گل با پنج بريدگي، واجد گلبرگ هاي پنج تايي و جدا از هم به رنگ
سفيد مايل به سبز يا زرد و بيضوي شكل، داراي ميوه به صورت كپسول و كروي شكل. ميوة اين گياه در هنگام رسيدن، با سه
شكاف باز مي شود و هر حجرة آن، پر از دانه هاي منشوري شكل به رنگ قهوه اي پررنگ است.
2
بوته هاي اسپند معمولاً در زمين هاي باير، آيش و دست ورزي شده به صورت علف هرز مي رويد. همچنين در
گورستان ها و در اطراف شهرها و آبادي ها ديده مي شود. اين گياه در سال هاي گذشته، به وفور در پرديس دانشگاه فردوسي
مشاهده مي شد؛ اما طي سال هاي اخير، از دامنة گسترش آن، كاسته شده است. اسپند، گياهي دگرآسيب (آللوپات) است.
به عبارت ساده تر، گياهي بخيل است؛ زيرا اجازة رشد به گياه ديگري در اطراف خود نمي دهد. براي كساني كه در بيابان يا
كوير، راه را گُم مي كنند، ديدن بوته هاي اسپند، نويدبخش نزديك شدن به آبادي خواهد بود.
تركيبات شيميايي
در گياه اسپند، آلكالوئيدهاي هارمين، هارمالين، هارمالول، پگانين، كينازولين و بتاكاربولين شناسايي شده است.
هارمين و هارمالين، كُندكنندة ضربان قلب هستند. پگانين، از شكوفه ها و ساقة اسپند به دست مي آيد. بتاكاربولين در مهار
تومورهاي سرطاني، نقش به سزايي دارد.
خواص و كاربردها
دانة اسپند، تلخ و سمي است. از نظر حكماي طب سنّتي، طبع آن گرم وخشك است و از آن به عنوان ماده اي
خواب آور، مدر ،مخدر، معرِّق، قاعده آور، كرم كش، زيادكنندة ترشح شير، تب بر، مسكّن درد هاي معده، خشك كنندة اخلاط
دستگاه تنفسي، تحليل برندة بادهاي روده اي، مسهل سودا و بلغم غليظ و رافع استسقاء و يرقان و دردهاي سياتيك، نام
برده اند. همچنين، براي بيماري هاي صرع، فلج، جنون، نسيان و به طور كلي دستگاه عصبي، تجويز شده است. جوشاندة برگ
اسپند را براي روماتيسم و پاشيدن پودر ريشة آن را براي ازبين بردن شپش، توصيه كرده اند. مخلوط كوبيدة دانه اسپند با
عسل و زردة تخم مرغ، همراه با مقدار كمي زعفران و عصارة رازيانه، تيرگي و كدري ديد چشم را از بين مي برد. ماليدن
روغن اسپند، براي رفع لقوه، رعشه، سستي و پريدن ناگهاني يا متوالي عضلات، مفيد است. تنقية آن نيز مسكِّن درد كمر و
سياتيك است.
دود حاصل از درآتش افكندن اسپند، خاصيت ضدعفوني كنندگي، گَندزدايي، ضدحساسيت و اثرات ضدباكتريايي و
ضدقارچي قوي دارد. دودكردن مخلوط بذرهاي اسپند و گُلپر همراه با صمغ هاي كندل و كندور، بسيار رايج بوده و در بيشترِ
مراسم اعم از شادي يا سوگواري از آن استفاده مي كنند.
در كتاب بحارالانوار (جلد59 ،صفحه234 (از امام صادق(عليه السلام) نقل شده است كه "دودكردن اسپند و كندور را از
ياد نبريد كه شفاي هفتاد بيماري در آن است". از قديم الايام، دودكردن اسپند براي رفع بلا و چشم زخم، رايج بوده است.
دود اسپند، خاصيت دوركنندگي حشرات مزاحم را نيز داراست. در ميان برخى ايرانيان نيز رسم است كه دانه هاي اسپند را
به چند رشتة نخ، كشيده و سپس آنها را به يكديگر بسته و از آنها شَده هايى به شكل هاي چهارگوش و سه گوش و لوزي و
گرد درمي آورند. سپس آن را همراه با پارچه هاي رنگين به صورت آويز يا ديواركوب، استفاده كرده و بر اين اعتقادند كه اهل
خانه از گزند مصون مي مانند.
احتياط
استفاده از اسپند براي افراد گرم مزاج، منع شده است؛ اما در صورت نياز، اين افراد بايد آن را همراه ميوه ها يا
آب ميوه هاي تُرش يا تُرشي جات استفاده كنند. خوردن آن براي خانم هاي باردار، منع شده است.
مقدار خوراك
در هر دورة درماني، نبايد بيش از 5 تا10گرم از دانة اسپند استفاده شود؛ لذا مقدار و ميزان مصرف آن بايد با نظر
فرد حاذق تعيين شود. مثلاً براي تسكين دردهاي دستگاه گوارش، فقط خوردن 7دانه اسپند، توصيه شده است.
منبع : تهيه و تدوين: گروه گياه شناسي پژوهشكده علوم گياهي دانشگاه فردوسي مشهد
ويراستار: مهندس حسن پرسا
--------------------
اسپند شفای 70 نوع بیماری
اسپند شفا ی هفتاد بيماري
از امام صادق(ع) درباره اسپند و کندر سوال شد پس آن حضرت فرمود: هيچ ريشه اي از گياه در زمين نمي جنبد و هيچ شاخه اي در آسمان بالا نمي رود مگر آنکه خداوند فرشته اي را ماموريت داده تا آن را به قطعات خرد شده تبديل کند يا به سرنوشتي که دارد برساند و شيطان (ميکروب) از هفتاد خانه اي مي گريزد که در نزديکي خانه اي باشد که در آن اسپند است و شفا از هفتاد بيماري در اسپند است که آسان ترين آن خوره است، پس دود کردن اسپند را از ياد نبريد. ولي کندر منتخب و برگزيده پيامبران سابق است و حضرت مريم(ع) از آن، کم گرفت و هيچ دودي سريع تر از دود کندر به آسمان بالا نمي رود. دود کندر ميکروب ها را دفع و آفات و بلاها را طرد مي کند پس دود کردن کندر را از ياد نبريد. (بحار ج 59 ص 234)
(اسپند HARMEL) يا اسفند يکي از داروهاي اصلي گياهي است که به زبان عربي «حرمل» ناميده مي شود. اسپند از تيره سراب (ygophyllaceaez) است و نام علمي آن «harmala peganum» است. دانه اسفند داراي آلکالوئيدهايي به نام (هارمالين، هارمين، هارمالون) است و داراي خواص دارويي بسياري است و گندزدايي مي کند. بو و دود دانه هاي اسپند، اثر ضدعفوني کننده در هوا داشته و ميکروب ها را از بين مي برد.
در التيام بيماري هاي پوستي، جوشانده ريشه اسپند اثر بسيار زيادي دارد عفونت هاي پوستي خصوصا اگزما را درمان مي کند و از بروز حساسيت هاي پوستي جلوگيري مي کند. دانه هاي اسپند خواب آور و معرق است. اسپند نرم کننده سينه و ريه بادشکن امعا» زياد کننده شير مادر مسهل سودا بغلم و ضد کرم کدو است. خوردن دانه هاي خشک اسپند همراه با کمي خاکشير تقطير ادرار و سستي ادرار را درمان مي کند. خوردن مخلوطي از دانه هاي اسپند و تخم رازيانه بي اختياري ادرار و دفع شبانه ادرار را درمان مي نمايد البته براي درمان اين بيماري بايد از رژيم هاي خاص نيز پيروي نمود در مورد اول پرهيز از خوردن لبنيات و ترشيجات و در مورد دوم حتما بايد از معجون عسل و زرده تخم مرغ در صبحانه استفاده کرد. جوشانده اسپند در تسکين دردهاي عصبي گوش توام با آب ترب و روغن زيتون بسيار موثر است. البته به علت سمي بودن از مقدار بسيار کم در اين جوشانده بايد استفاده کرد. براي رفع استسقا»، سياتيک سو» دارد خوردن خيسانده دانه هاي آن جهت تحليل مواد سوداوي و تصفيه خون و نرم داشتن سينه نافع است اگر 300 گرم دانه اسپند رابا چهار برابر آب بجوشانند بعد صاف کنند و با صدگرم عسل و هفتاد گرم روغن کنجد مخلوط کرده و به تدريج در طول يک ماه بخورند براي تنگي نفس مفيد است و سرفه خشک و رطوبتي را درمان مي کند بخور اسپند بر درمان دندان توصيه شده مقدار خوراک اسپند نبايد زياد باشد دود اسپند ضدحساسيت است، چکاندن آب اسپند پخته شده در چشم، پرخوني و قرمزي چشم را التيام مي بخشد.
مطالب پایین از منبع دیگرجمع اوری شده.1- طبیعت این گیاه گرم وخشک است
2- اسفند جلادهنده سینه و شش از رطوبت لزج مقوی نیروی جنسی چاق کننده ادار آورروان کننده شیر مسهل سودا و بلغم و کرم کدو می باشد برای این منظور بعد از غذا نصف قاشق چای خوری اسفند را با یک استکان آب قورت دهید برای بالغین تا هفت روز
3- خوردن اسفند برای سرع فلج جنون نسیان و سایر بیماری های سرد دماغی و عصبی مفید است و برای گرم کردن بدن رفع استسقا یرقان و سیاتیک مفید است
4- دود کردن دانه آن برای زد عفونی کردن محیط مفید است و از قدیم این مرسوم بوده است( که الان البته به عنوان رفع چشم بد دود می کنیم)( نویسنده)
5- چنانچه به سیاتیک مبتلا هستید به مدت 15 شب مقدار 7تا 7.5 گرم اسفند را با آب قورت دهید که بسیار مفید است
6- مصرف آن همراه با آب و یا آسیابب شده همرا ه با روغن حیوانی جهت رفع بی حسی و یا نقصان حس و حرکت اعضا و رعشه بسیار مفید می باشد
7- اگر 30گرم از آن را آسیاب کنید و با 120گرم آب بجوشانید و آن را صاف کنید و با 90گرم عسل و 60گرم روغن کنجد بخورید حالت بهم خوردگی شدیدی بهتون دست می ده که سینه را از هرچی ماده لزج هست پاک می کند و برای تنگی نفس و سرفه های شدید رطوبتی بسیار بی نظیر است
8- اگر 1.5 گرم اسفند را صبح ناشتا به همراه خاکشیر با کمی آب بدون اینکه کوبیده شود بخورید برای تکرارادارو سستی ادار بسیار مفید است البته در هنگام معالجه نباید ماست و کشک و ترشی جات مصرف کنید
9- کودکانی که به علت سستی کمر و ضعف مثانه شبها رختخواب خود را خیس می کنند یعنی شب اداری دارند بهتر است هر شب مخلوطی از تخم رازیانه و اسفند از هریک یک قاشق چای خوری بخورند و در ضمن صبحها یک یا دو عدد زرده تخم مرغ و کمی عسل خالص خوب میل کنند
10-جهت رفع ناراحتی سینه و تنگی نفس می توانید اسفند را همراه با تخم کتان به نسبت مساوی خوب آسیاب کنید و با عسل مخلوط کنید سپس روزی دو بار به اندازه دو حبه میل کنید
11-برای رفع سنگینی گوش و کری گوش و صدای گوش می توانید اسفند را در آب ترب و روغن زیتون بجوشانید و 3قطره در گوش بریزید
12-برای رفع اعتیاد به مواد افیونی می توانید مقداری دانه اسفند را بو داده کنبد بعد آن را خوب آسیاب کنید و با عسل مخلوط کنید و و روزی سه حبه میل کنید
13-شیاف گرد دانه اسفند با روغن ایرسا دهانه عروق و خون بو اسیر را باز می کند
14-بخور دانه های اسفند برای تسکین درد دندان بسیار مفید است
15-روغن اسفند از نظر طبیعت گرم وخشک است و برای رفع فلج و لقوه رعشه سستی صرع و پریدن ناگهانی اعضای بدن چه از طریق خوردن و چه استفاده از ضماد آن مفید است تنقیه با آن نیز برای تسکین درد کمر و سیاتیک و سردی کلیه و رحم بسیار مفید است
تذکر مهم
1- اسفند برای گرم مزاجان مضر است سبب سردرد دل بهم خوردگی و استفراق می شود که برای رفع آن می توان میوه های ترش و سکنجبین میل کرد
2- مقدا مصرف اسفند5-10 گرم بوده و زیاده بر این سمی می باشد
3- از جویدن دانه های اسفند اکیدا خوداری کنید چرا که حاوی مواد سمی است
4- منظور از خوردن دانه های اسفند که برای درمان بیماری گفته شد همان دانه های سیاه رنگی است که دود می کنید
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 11 اسفند 1395 ساعت: 10:09
تعداد بازديد : 2147
به این پست رای دهید:
رفع تیرگی ران و واژن زیر بغل با طب سنتی
افراد متعددی، مخصوصا آنهایی که پوست سبزهتری دارند، از پوست تیرهی شرمگاهی خود ناراحتند. ناحیهی شرمگاهی، محدودهی بین رانها را گویند، جایی که ممکن است به هنگام پوشیدن مایو نمایان شده و باعث خجالت شما شود. اما نباید نگران چیزی باشید، این یک موضوع نرمال است. حتی برای نواحی دیگر بدن مانند زیر بغلها هم اتفاقی طبیعی است.
تیره شدن پوست واژن، ممکن است به دلایل مختلفی روی دهد، مخصوصا به دلایل ژنتیکی که نقش پر رنگی هم دارد. سادهترین دلیل این اتفاق، این است که بعضیها در این نواحی رنگدانههای بیشتری نسبت به دیگران دارند. اما عوامل دیگری همچون اصطکاک منظم در بین افراد چاق، بیماریهای پوستی، اصلاح مرتب موهای زائد، و قرار گیری بیش از اندازه در معرض آفتاب نیز، از عوامل موثر دیگر این اتفاقند.
همچنین ممکن است در محدودهی شرمگاهی شما، تعریق، و انباشت سلولهای مرده رخ دهد، شاید هم از اینرو شاهد تیرگی پوست این قسمت از بدن خود هستید.
راههای روشن کردن پوست شرمگاهی
برای روشن کردن محدودهی بین رانهایتان، چند راه طبیعی که در آنها از موادی که همین حالا در خانهتان پیدا میشود استفاده شده است وجود دارد:
آب لیمو: لیمو دارای خواص سفید کنندگی طبیعی است. میتوانید آنرا مستقیما به پوستتان بمالید، البته از نواحی حساس دور نگاهش دارید. همچنین میتوانید آنرا با چیزهای دیگر همچون عسل، شیر خشک، و روغن بادام نیز مخلوط کنید، تا ترکیبی برای روشن کردن پوستتان بسازید.
عصاره خیار: همچنین میتوانید از عصارهی خیار، یا برشهای خیار استفاده کنید و آنها را مستقیما به نواحی مورد نظرتان بمالید. خیار به روشن شدن، التیام سوختگی، و سفت کردن پوست کمک میکند.
پودر زردچوبه: میتوانید به منظور سفید کردن پوست تیره، پودر زردچوبه را به آب خیار یا آب لیمو بیفزایید.
ماست و آرد نخودچی: ماست، آرد نخودچی، زردچوبه، و شیر را با هم مخلوط کرده و آنرا روی نواحی تیرهی پوستتان بمالید.
پوست پرتقال: مقداری پوست پرتقال خشک شده را جمع کرده و آسیابشان کنید. سپس آنرا با آب لیمو مخلوط کنید تا خمیری بدست بیاید، خمیری که پوست را روشن میکند!
بادام: چند بادام را در طول شب درون آب گرم بخیسانید، و صبح آنها را آنقدری آسیاب کنید که تبدیل به خمیر شوند. سپس خمیر بدست آمده را با مقداری شیر مخلوط کنید و شب به پوستتان بمالید و بگذارید تا صبح روی پوستتان بماند. این کار را به مدت ۲ هفته تکرار کنید.
برگ نعناع: برگهای نعناع را خرد کنید و آنها را با یک کرم پوست بدون رایحه مخلوط کنید، سپس به نواحی تیرهی پوستتان بمالید.
آب لیمو: توسط مقداری شیر و آب لیمو و خمیر غلیظی درست کنید، و آنرا روی نواحی که میخواهید روشن شود پخش کنید.
آب گوجه فرنگی: آب گوجه را با بلغور جو دو سر مخلوط کنید، یا اینکه گوجهی رنده شده را با آب لیمو مخلوط کنید. این دو مخلوط نیز به روشن کردن پوست کمک میکنند.
همچنین ممکن است صلاح بدانید که از محصولات تجاری که در داروخانه به فروش میروند و حاوی مواد تشکیلدهندهی سفید کننده هستند استفاده کنید. محصولاتی همچون:
ویتامین E
ویتامین C
صابون ال-گلوتاتیون
صابون پاپایا
کرم سفید کننده + روغن بچه
برای پیشگیری از تیره شدن پوست شرمگاهی، و کاهش رنگدانهها، میتوانید این اقدامات پیشگیرانه را هم انجام دهید:
لباس زیر آزاد و نخی بپوشید. نخ، از تعریق زیاد جلوگیری میکند، چرا که گرمای زیادی به خودش جذب نمیکند.
از اصلاح موهای زائد شرمگاهی توسط تیغ و حتی لوسیونهای مو بر برای مدتی دوری کنید. اصلاح، به پوست آسیب میزند، و باعث زخم شدن یا تیره شدن آن نواحی میگردد. لوسیونهای مو بر، دارای موادی شیمیایی هستند که به پوستهای حساس آسیب میرساند. برای حذف موهای زائد، وکس کردن، گزینهی بهتری است و مسبب تیرگی پوست هم نخواهد شد.
برای تمیز کردن محدودهی شرمگاهی خود، از صابونی غیر اسیدی، بدون بو، و ملایم استفاده کنید.
رژیم غذایی سالمی داشته باشید که حاوی میوه، سبزیجات، غلات سبوس دار، و گوشت بدون چربی است. از غذاهای چرب و چیلی هم دوری کنید تا پوست خوبی داشته باشید.
آب زیادی بنوشید، تا سموم بدنتان دفع شود، و در نتیجه پوستی نرم، لطیف و زیبا برایتان به ارمغان بیاورد.
همیشه از ضد آفتاب با حداقل SPF 30 استفاده کنید، تا بخاطر اشعههای خورشید پوستتان تیره نشود.
خیلی خب، دوستان عزیز راههایی که گفته شد، ممکن است از چندین روز تا چندین هفته طول بکشند تا اثر خود را نشان دهند. پس صبور باشید و دیگر نگران نباشید. این راهها کامل سفید کردن پوست را گارانتی نمیکنند، چرا که ممکن است پای عواملی همچون ژنتیک یا اصطکاک مداوم در میان باشد، اما بهرحال در بهبود وضع ظاهری پوستتان مفیدند.
اگر در استفادهی هر کدام از آن راهها، هرگونه واکنش یا حساسیتی رخ داد، درمان را متوقف کنید. حتی اگر تغییر رنگ غیر طبیعی یا علائم دیگری مشاهده کردید، بهتر است به یک متخصص پوست و مو مراجعه نمایید. آیا شما هم راههایی برای روشن کردن پوست تیره میشناسید؟ آیا خودتان تستش کرده و جواب گرفتهاید؟ لطفا نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع : سرخاب سفیداب
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و زیبایی,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 10 اسفند 1395 ساعت: 10:15
تعداد بازديد : 6380
به این پست رای دهید:
فواید و خواص چای سبز در طب سنتی
چای سبز
چاي سبز فوايد زيادي دارد . چاي سبز پيشگيري كننده از حمله قلبي و سرطان شناخته شده است و يك تونيك ( تقويت كننده ) بسيار مفيد است. اين چاي داراي خاصيت ضد چربي (از هر نوع آن )و مقوي اعصاب بوده و قدري نيز خاصيت تب بري دارد.چاي سبز باعث تقويت معده شده و ضمن دفع سموم بدن، نفخ معده را نيز برطرف مي كند . چاي سبز باعث تقويت حافظه شده و براي افراد افسرده يك داروي ضد افسردگي است. زيرا نوشيدن چاي سبز باعث نشاط و سرزندگي مي شود
بيشترين بهره براي زنان
در پي يك مطالعه فوايد چاي سبز ظاهرا براي زنان بيشتر بود.
زناني كه روزانه پنج فنجان يا بيشتر چاي سبز مي نوشيدند - در مقايسه با كساني كه يك فنجان يا كمتر مصرف مي كردند - كمتر با خطر مرگ در اثر بيماري قلبي روبرو بودند.
اما در اين مطالعه رابطه اي ميان مصرف چاي سياه و كاهش خطر مرگ در اثر بيماري قلبي نيافت
خواص كلي چای سبز :
كاهش وزن
: پلي فنولهاي چاي سبز فعاليت آميلاز بزاق(آنزيم تجزيه كننده قندها) را مهار ميكند. جالب است بدانيد كه چاي بدون داشتن عوارض خطرناك داروهاي كاهنده وزن ميتواند موجب كاهش وزن، اندازه دور كمر و تري گليسريد خون مبتلايان به چاقي شود
پوسيدگي دندان:
عصاره برگ چاي سبز داراي اثرات ضد ميكروبي است و از ايجاد پلاك و پوسيدگي دندان جلوگيري ميكند.
حفاظت از قلب
دانشمندان ماده اي شيميايي را در چاي سبز شناسايي كردند كه در حفاظت از قلب در برابر آسيب هاي مختلف موثر است.
كارشناسان "موسسه بهداشت كودكان انگليس" در مطالعه روي تركيبات چاي سبز موفق به شناسايي ماده اي شيميايي به نام "اپيگالوكاتچين سه گاليت" شدند كه مي تواند مرگ سلول ها را پس از حمله قلبي يا سكته كاهش دهد. اين دانشمندان اعلام كردند: ماده شيميايي موجود در چاي سبز مانع از فعاليت پروتئيني به نام "استات يك" مي شود كه پس از رويدادهاي استرس آميز نظير حمله قلبي يا سكته در درون سلول فعال مي گردد.
"اپيگالوكاتچين سه گاليت" همچنين روند بهبود سلول هاي قلبي را سرعت مي بخشد و موجب كاهش صدمه به آن مي شود. از طرفي يكي از عوامل اصلي امراض و حمله هاي قلبي، وجود كلسترول بالا در خون انسان است.
چاي سبز علاوه بر داشتن ويتامين هاي A و C (آنتي اكسيدان هاي قوي)، باعث كاهش كلسترول در خون نيز مي گردد كه اين موضوع خطر احتمال حمله قلبي و امراضي از اين قبيل را پايين مي آورد.
كاهش تري گليسيريد
كاتچين موجود در چاي سبز، فعاليت آنزيم ليپاز را (آنزيم مسئول هضم چربي ها) در لوزالمعده مهار مي كند، در نتيجه، شكستن چربي با سرعت بسيار كمي صورت مي گيرد و چربي خون با سرعت كمي بالا مي رود.
با توجه به اين كه افزايش تري گليسيريد خون بعد از مصرف هر وعده غذايي يك عامل خطر در بروز بيماري قلبي است ، مصرف چاي سبز در بين وعده هاي غذايي روشي مناسب جهت كاهش تري گليسيريد خون است.
كاهش فشار خون
مصرف نيم تا 5/2 فنجان چاي سبز در روز احتمال بروز پُرفشاري خون را تا 46 درصد كاهش مي دهد.
جلوگيري از ديابت
چاي سبز قادر است از عوارض ناشي از ديابت مانند آب مرواريد و بيماري هاي كليوي به طور معجزه آسايي جلوگيري كند. چاي سبز با مهار كردن فعاليت آنزيم آميلاز بزاق و روده كه مسئول هضم نشاسته است، باعث مي شود كه نشاسته با سرعت آهسته تري بشكند و در نتيجه قند خون با سرعت كمي بالا برود.
پيشگيري از بيماري هاي ايمني خودكار بدن( با استفاده از چای سبز)
پژوهش گران اعلام كردند مصرف چاي سبز از ابتلا به بيماري هاي ايمني خودكار بدن جلوگيري مي كند. تحقيقات پژوهش گران دانشكده پزشكي ژورژيا حاكي از آن است كه مصرف چاي سبز علاوه بر مؤثر بودن در كاهش ابتلا به سرطان، باعث محافظت افراد در برابر بيماري هاي ايمني خودكار بدن مي شود. چاي سبز از گسترش آنتي ژن هايي كه مي توانند موجب تحريك ايمني بدن شوند جلوگيري مي كند. نتايج تحقيقات حاكي از آن است وجود ماده اي موسوم به EGCG در چاي سبز باعث متوقف شدن التهاب و تاثيرات آن بر روي پوست و سلول هاي مترشحه بزاق مي شوند. در يك اختلال ايمني خودكار، موسوم به سندرم شوگرن (Sjogren)، سلول هاي مترشحه بزاق، هدف قرار گرفته و باعث خشكي دهان مي شوند و در اختلالي ديگر، پوست ارگان هدف واقع شده و فرد مبتلا به سل جلدي مي گردد.
شايان ذكر است تحقيقات بيشتر بر روي حيوانات در حال انجام است و تاثير مفيد چاي سبز در پيشگيري از آرتريت نيز مشخص شده است.
موارد منع مصرف:
اعتقاد بر آنست كه قبل و بعد از دريافت فرآوردههاي آهن و در شيرخواران نبايد از چاي سبز يا تركيبات پلي فنول آن استفاده نمود. شواهد موجود حاكي از آنست كه مقادير بيش از ??? ميلي ليتر در روز با سوخت و ساز آهن تداخل نموده و موجب كم خوني ميشود. شواهدي مبني بر منع مصرف در حاملگي وجود ندارد با اينحال بايد با پزشك مشورت نمود. مصرف چاي سبز در دوران شيردهي توصيه نميشود.
تداخلات دارويي:
افزايش اثر متي سيلين و بنزيل پني سيلين، تشديد اثر آسپيرين و ساير داروهاي
ضد انعقاد مانند وارفارين (ويتامين K موجود در چاي سبز ميتواند بر ضد اثرات وارفارين عمل نمايد).
عوارض:
مصرف بيش از حد كافئين كه در چاي سبز و بعضي از عصاره هاي آن وجود دارد در بعضي از افراد باعث علائمي مانند عصبانيت، بيخوابي و بيقراري ميشود. افرادي كه داراي بيماري فشار چشم هستند نبايد استفاده كنند و افرادي كه ميگرن دارند ميزان مصرف كمي بايد داشته باشند .
.
طريقه دم كردن چاي سبز :
به ازاي هر فنجان آب يك قاشق مرباخوري چاي سبز استفاده مي شود . آب به هيچ عنوان نبايد در حال جوشيدن باشد . چاي سبز را توي فنجان يا قوري ميريزيم و در آنرا ميگذاريم . ( روي حرارت نباشد ) بعد از 5 دقيق صاف ميكنيم . اگه از نوع كيسه ايي استفاده مي كنيد كيسه را دربياريد و وقتي سرد شد روي چشم كمپرس كنيد كه براي رفع خستگي چشم مفيده . .
معطر كردن چاي
براي معطر كردن چاي مي توان به آن مقداري گل ياس، گل سرخ، گل بهار نارنج، نعنا، هل، ليمويخشك يا تازه، چند پر زعفران( بسته به علاقه و ذائقه ) را به صورت تركيبي يا به تنهايي اضافه كرد.
منبع:ninisite.com
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 10 اسفند 1395 ساعت: 9:42
تعداد بازديد : 863
به این پست رای دهید:
فواید و خواص روغن بنفشه در طب سنتی
یک مشاور طب سنتی گفت: روغن بنفشه ضد جوش صورت و چروک، مفید برای خشونت سینه (مالیدن آن روی سینه) و مؤثر برای رفع تیرگی زیر چشم است، همچنین روغن بنفشه در اکثر بیماریهای پوستی مانند اگزما، پسوریازیس و لوپوس نیز بسیار مفید است.
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم, محمد دریایی درباره روغنمالی یا تدهین اظهار داشت: بدن هر کس براساس مزاجی که دارد به روغنمالی و ماساژ با روغن خاصی نیاز دارد.
بهگفته وی از روغنمالی برای چاقی یا لاغری موضعی، دفع رسوبات بدن، لطافت پوست، رفع درد، ایجاد طراوت و نشاط و ... استفاده میشود. تدهین مورد سفارش روایات، حکما و گذشتگان ما بوده است که امروزه کمتر استفاده میشود.
روغن بنفشه برای رفع تیرگی زیر چشمها مفید است
این مشاور طب سنتی افزود: روغن بنفشه لطیف و نرم کننده پوست و مو، ضدلک، ضدآفتاب، ضدجوش صورت و چروک، مفید برای خشونت سینه (مالیدن آن روی سینه) و مؤثر برای رفع تیرگی زیر چشم و روغن بنفشه در اکثر بیماریهای پوستی مانند اگزما، پسوریازیس و لوپوس نیز بسیار مؤثر است.
----------------------
چرب کردن روغن بنفشه دورچشم “مخصوصاً پشت پلک” خواب آوربسیارقوی می باشد.
چکاندن روغن بنفشه در بینی جهت درمان سینوزیت مفید است.
چکاندن روغن بنفشه در گوش “شبی ۲قطره بمدت۷شب” جهت ترشحات گوش مفیداست.
چرب کردن صورت با روغن بنفشه برای جلوگیری و درمان چروک پوست بسیار مفیداست.
روغن بنفشه و خواص و کاربرد آن
چرب کردن پوست با روغن بنفشه جهت درمان خشکی وترک های پوست وبیماری پسوریازیس مفیداست.
روغن بنفشه سرد و خواب آور بوده و جهت جرب و خشكى بينى و درمان سرفه و جلوگيرى از ريزش مو و نرم كردن پى و مفاصل و نگاهدارى ناخن به كار مى رود
مالیدن روغن بنفشه بر سینه اطفال جهت درمان سرفه خشک آنها بی نهایت مؤثر است.
-----------------------------
روش گرفتن روغن بنفشه (روش اول)
با اسناد نقل شده امام رضا علیه السلام فرمود که پدرم جعفر بن محمد- علیهما السلام- فرمود:
پدرم روغن خواست تا به سرش بمالد، هنگامى که روغن به سر مالید، پرسیدم از چه روغنى مالیدید؟ فرمود، روغن بنفشه.
پرسیدم فضیلت روغن بنفشه چیست؟ فرمود: پدرم از جدم حسین بن على(علیهما السلام) و او از پدرش على بن ابى طالب( علیه السلام ) نقل کرد که فرستاده خدا (صلی الله علیه و آله) فرموده:
برترى روغن بنفشه بر سایر روغنها مانند برترى اسلام بر سایر دینها مىباشد
روغن بنفشه کاربردهای فراوانی در طب اسلامی وسنتی دارد و بهترین روغنی است که برای مداوا و کارهای درمانی استفاده میشود فواید وموردهای مصرف روغن بنفشه فروانند که ان شاالله در فرصتی مناسب به آنها نیز خواهیم پرداخت.
فضیلت روغن بنفشه با توجه به روایتی که در اول این بخش آورده ایم برای همگان روشن است ودیگر در مقابل کلام معصوم نیازی به توضیح بیشتر نمیباشد .
سعی میکنیم در دو مطلب جداگانه دو روش تهیه ی روغن بنفشه را آموزش دهیم تا خودتان بتوانید با توجه به پآنها روغن بنفشه ی مرغوب و مرود اطمینان تهیه فرمائید.
روش اول
به اندازه ی یک واحد روغن زیتون ( مثلا یک لیوان ) در یک ظرفی ریخته وآن را از گل بنفشه پر نمائید تا جاییی که با روغن زیتون ریخته شده در یک سطح قرار گیرند (حدود یک واحد – همان یک لیوان ) و بعد از آن چهار واحد( چهار لیوان) آب به آن اضافه کنید و این مخلوط را روی شعله ی ملایم قرار دهید تا به جوش آمده و تمام آب ان بخار گردد در آخر بعد از سرد شدن، روغن را صاف کرده ودر ظرفی برای مصارف خود نگه دارید.
نکته ی اول : این مورد روش تهیه ی روغن بنفشه بر پایه ی روغن زیتون بود، شما میتوانید به جای روغن زیتون از روغن کنجد استفاده کنید در این صورت روغن بنفشه بر پایه ی روغن کنجد خواهد بود.
نکته ی دوم : در این روش بهتر است از گل بنفشه ی تازه استفاده نمائید البته استفاده از گل بنفشه ی خشک یا پودر گل بنفشه نیز مرغوبیت لازم را به روغن خواهد داد.
موضوع: گیاهان دارویی و زیبایی,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 09 اسفند 1395 ساعت: 20:56
تعداد بازديد : 1476
به این پست رای دهید:
فواید و خواص بسفایج در طب سنتی
گیاه دارویی بسفایج در نواحی معتدل و مرطوب زمین و در روی دیوارها و تخته سنگ ها میروید
گیاه دارویی بسفایج در نواحی معتدل و مرطوب زمین مثلاً در شمال ایران و در روی دیوارها و تخته سنگ ها میروید.
گیاه دارویی بسفایج (Polypodium vulgare) در نواحی معتدل و مرطوب زمین مثلاً در شمال ایران و در روی دیوارها و تخته سنگ ها میروید. ساقه آن در زیر خاک و بصورت ریزوم است و برگهای آن دارای بریدگی های زیادی است و فقط برگهای گیاه از خاک بیرون می باشند.
نامهای دیگر بسفایج: بسپایک، ثاقب الحجر، اضراسالکلب، بسفایج، دارحماز، تشتیوان، کثیرالارجل، قمی، بنکارعلا، بولوخوریو، اشتران، سکی رغلا، پولیپود، پولوپودیون، اشتیوان و دارچماز میباشد.
خواص داروئی گیاه بسفایج:
جهت درمان بواسیر هر روز گیاه بسفایج را با عناب دم کنید و آب صاف کرده آن را بنوشید. براى افتادن دانه یا تکمه بواسیر بسیار مؤثر است.
گیاه بسفایج را با هل قراب از هرکدام یک مثقال بجوشانید و آبش را صبح ناشتا بنوشید رطوبت منجمده در معده را برطرف مى سازد.
نوشیدن آب جوشانده گیاه بسفایج مخلوط با ماءالشعیر و یا آب و عسل براى تحلیل قولنج و نفخ شدید و دفع اخلاط بسیار نافع مى باشد.
گیاه بسفایج را با ریشه شیرین بیان پوست گرفته و انیسون دم کنید و آب صافکرده آن را بنوشید. براى رفع سرفه و تنگى نفس نافع است.
اگر مغز فلوس سائیده شده یا ترنجبین را در آب دمکرده گیاه بسفایج مخلوط نموده و بنوشید. براى تحلیل باد و گاز بواسیر و تسکین درد معده مزمن و درمان صرع بسیار مجرب است.
خاصیت گیاه بسفایج,خواص درمانی گیاه بسفایج
برگهای بسفایج، دارای بریدگی های زیادی است و فقط برگهای گیاه از خاک بیرون می باشند
دیگر خواص گیاه بسفایج:
۱- طبع آن گرم و خشک است.
۲- برای درمان بیماری لقوه مفید میباشد.
۳- برای درمان ورم کلیه مفید میباشد.
۴- برای رماتیسم به صورت ضماد استفاده شود.
۵- برای تصفیه خون مفید میباشد.
۶- برای نفخ میتوان از بسفایج استفاده کرد.
۷- برای سرماخوردگی مفید میباشد.
۸- برای کبد مفید میباشد.
۹- برای طحال مفید میباشد.
۱۰- برای درمان نقرس میتوان استفاده کرد.
۱۱- ضد بلغم و سودا است.
۱۲- برای سوءهاضمه مفید میباشد.
گردآوری:بخش سلامت
منبع:
boalii.ir
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 09 اسفند 1395 ساعت: 15:35
تعداد بازديد : 1283
به این پست رای دهید:
فواید و خواص شیرین بیان در طب سنتی
شیرین بیان از جمله گیاهان دارویی خودرو است و کمتر مورد کشت قرار میگیرد. برگ های آن مرکب است و از 4 تا 7 زوج برگ به اضافه یک برگچه انتهایی تشکیل یافته است که به سبب ترشح شیره، چسبندهاند. گل های این گیاه به رنگ های ارغوانی، زرد یا بنفش یا آبی مایل به سفید هستند و میوهاش شامل 5 تا 6 دانه مایل به قهوهای است. ریشه و ساقه زیرزمینی آن مصرف دارویی دارد.
ترکیبات شیرین بیان
قسمت مورد استفاده شیرین بیان، ساقههای زیرزمینی و ریشههای گیاه است که دارای ترکیبات مختلفی است. مهمترین ماده ای که موجب شیرینی شیرین بیان می شود، ترکیب موجود در ریشههای گیاه به نام اسید گلیسریزیک است که 50 برابر شکر شیرینی دارد. اسید گلیسریزیک با افزایش سن گیاه افزایش مییابد.
ترکیبات موجود در ریشه شیرین بیان برای مقابله با پوسیدگی دندان مفید هستند. همچنین خاصیت ضدمیکروبی داند، بنابراین میتوان از شیره این گیاه به عنوان ماده ضدپوسیدگی در محلولهای شستشوی دهان و نیز خمیر دندانها استفاده کرد.
خواص شیرین بیان
* مهم ترین خاصیت شیرین بیان که جدیدا کشف شده است، درمان زخم معده و سرطان معده است.
* این گیاه برای تقویت عمومی بدن مفید است و خوردن آن از پیری زودرس جلوگیری میکند و برای نرم کردن سینه موثر است.
* زخمها و تاولهای پوست را با دم کرده شیرین بیان شستوشو دهید تا زود خوب شوند.
* گیاه شیرین بیان ملین است و برای درمان سوء هاضمه و از بین بردن نفخ شکم مفید است.
ریشه و ساقه گیاه شیرین بیان
* برای برطرف کردن زخم و التهاب دهان می توان ریشه شیرین بیان را مکید.
* این گیاه ورم معده را برطرف میکند و تنگی نفس را تسکین میدهد.
* این گیاه چشم را تقویت کرده و رفع سردرد می کند. برای این منظور 2 گرم ریشه شیرین بیان را پودر کرده و با یک گرم شکر و یک گرم رازیانه مخلوط کنید. سپس آن را در آب خیس کرده و هر روز بخورید.
* اگر شیرین بیان را قبل از غذا مصرف کنید، برای لاغری موثر است.
* برای درمان موخوره، دم کرده شیرین بیان را به سر بمالید و برای رفع بوی بد زیر بغل و پا از برگ های شیرین بیان پماد درست کرده در این قسمتها بگذارید.
* در طب سنتی از این گیاه برای درمان اسپاسم عضلات و تورم، برونشیت، روماتیسم و ورم مفاصل استفاده میشود.
* امروزه نیز عصاره شیرین بیان یکی از اجزاء ترکیبی شربت سرفه است.
* شیرین بیان همچنین مدر (ادرارآور) است و میتوان از آن به عنوان عامل ضدویروس موضعی برای زخم و التهاب زونا، چشم، دهان و دستگاه تناسلی استفاده کرد.
مضرات مصرف زیاد شیرین بیان
- مصرف بی رویه شیرین بیان یا سایر فرآوردههای آن به سبب تحریک غدد فوق کلیوی و ترشح بیش از اندازه هورمون آلدوسترون مضر است. این حالت سبب عوارضی چون اختلال در فعالیت های متابولیسمی و بالا رفتن فشار خون میگردد. در صورت مصرف بیش از 20 گرم در روز، بروز عوارض نامطلوب بعید نیست.
- استفاده زیاد از شیرین بیان برای طحال نیز مضر است.
مصرف بسیار زیاد شیرین بیان ممکن است به بروز حالاتی خطرناک نظیر فشار خون و حتی سکته قلبی منجر شود.
- برخی از افراد با مصرف زیاد شیرینبیان دچار درد عضله و عدهای دیگر دچار کرختی دست و پا میشوند.
- مصرف زیاد این ماده سبب افزایش وزن نیز میشود.
چه کسانی باید از مصرف شیرین بیان خودداری کنند؟
در صورت بالا بودن فشار خون یا داشتن ناراحتی کلیه، قلب یا کبد باید از مصرف شیرین بیان پرهیز کرد.
مصرف این گیاه و فرآوردههای آن برای زنانی که در دوران بارداری یا شیردهیاند، ممنوع است.
تهیه دم کرده شیرین بیان
دم کرده شیرین بیان
محمد امیر راشکی، مسؤول بهرهبرداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان می گوید:
برای درست کردن دم کرده ی شیرین بیان باید 50 گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید مدت 10 دقیقه دم بکشد.
برای درست کردن جوشانده شیرین بیان نیز باید 50 گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کرده و در 100 گرم آب بریزید و آنقدر بجوشانید که دوسوم آن باقی بماند.
عصاره شیرین بیان
با جوشاندن ریشه گیاه شیرین بیان و تبخیر بخش عمده آب آن، مادهای سیاه رنگ (مایل به قهوهای) به دست میآید که همان عصاره است. این ماده به دو صورت جامد و شیره عرضه میگردد. عصاره شیرین بیان در پزشکی، داروسازی، صنایع غذایی و بهداشتی مصارف متعددی دارد.
کاربرد اصلی این ماده، (در کشورهای غربی) شیرین کردن فرآوردههای غذایی است، چون 50 برابر قند (ساکاروز) شیرینی دارد و علاوه بر این، خواص دارویی هم دارد.
فرآورده های شیرین بیان
در اروپا آبنبات هایی با طعم تند از شیرین بیان تهیه می شود که طرفدار زیادی هم دارد. البته باید گفت که طعم اغلب این گونه تنقلات با روغن تخم انیسون (بادیان رومی) تامین میشود و مقدار واقعی شیرینبیان در آنها بسیار کم است.
از چاشنی شیرین بیان در تهیه نوشیدنی های غیرالکلی استفاده می شود.
مردم ایتالیا دوست دارند که شیرین بیان را به شکل طبیعی استفاده کنند، به این نحو که ریشه این گیاه را پس از شستن، به عنوان خوشبو کننده دهان می جوند.
در آشپزی چینی، شیرین بیان مانند چاشنی های دیگر در پخت غذاها استفاده میشود و اغلب برای خوشطعم کردن سوپ ها به کار میرود.
شیرین بیان در سوریه نیز خواهان زیادی دارد و به صورت نوشیدنی در بازار عرضه میشود.
موضوع: خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 09 اسفند 1395 ساعت: 15:29
تعداد بازديد : 1386
به این پست رای دهید:
فواید و خواص پرسیاوشان در طب سنتی
یاه پرسیاوشان دارای خواص دارویی بسیاری است و در ایران پراکندگی وسیعی دارد.
این گیاه دارای شاخه های سیاه، سخت، باریک و براق به درازای تقریبا 20 سانتیمتر، و برگهای کوچکی مانند برگهای گشنیز، به صورت بریده بریده دارد. ساقه و گل و میوه و دانه ندارد. ریشهاش از لحاظ دارویی بیارزش است.
گیاه پرسیاوشان را بیشتر میتوانید کنار جوی و چاههای قدیمی که در نواحی مرطوب و سایهدار قرار دارند پیدا کنید.
این گیاه دارای خواص درمانی بسیاری بوده که سمزدایی کبد، کمک به درمان زردی یا یرقان و کمک به دفع راحت سنگهای کلیوی از جمله آنها است.
برخی دیگرپرسیاوشان از خواص دارویی این گیاه عبارتند از:
• برای دفع سنگ مثانه مفید است.
• تنگی نفس را درمان میکند.
• سرفه و سرماخوردگی را تسکین میدهد.
• ادرارآور است.
• التهاب گلو را درمان میکند.
• برای درمان برونشیت موثر است.
• خوردن گرد خشک آن برای اسهال مفید است.
• ضماد سوخته آن جهت جلوگیری از ریزش مو و رویاندن آن کاربرد دارد.
• پرسیاوشان تببر است.
طرز تهیه دمکرده پرسیاوشان:
• برای دم کردن این گیاه فقط از برگهای آن استفاده کنید.
• درون یک ظرف، یک پیمانه آب را روی دو قاشق چایخوری برگ پرسیاوشان خشک و یا در صورت تازه بودن برگها، یک چهارم پیمانه بریزید.
• وقتی مخلوط جوش آمد بگذارید به مدت پنج دقیقه آهسته بجوشد.
• مخلوط را درون یک صافی بریزید.
• اگر میخواهید جوشانده شما شیرین باشد کمی عسل درون آن بریزید و برای طعم بهتر نیز میتوانید چند قطره آب لیمو درون آن بچکانید.
توجه:
• قبل از استفاده از این گیاه دارویی، با یک پزشک مشورت کنید.
• از جوشانده این گیاه به طور مداوم استفاده نکنید برای این کار میتوانید 10 روز از آن استفاده کنید و 5 روز فاصله بگذارید و مجدد آن را مصرف کنید.
• استفاده از گیاهان دارویی ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشند از این رو با مشاهده هر نوع عارضهای، فورا پزشک خود را مطلع سازید.
• تنها یک فنجان از این جوشانده را در روز بنوشید مگر در مواقع بیماریهای حاد مانند سرماخوردگی حاد یا آنفلوآنزا، که مصرف سه فنجان در روز به مدت 4 روز مجاز است.
منبع : بیتوته
موضوع: خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 06 اسفند 1395 ساعت: 18:26
تعداد بازديد : 1280
به این پست رای دهید:
فواید و خواص ثعلب در طب سنتی
جلوگیری از ریزش مو، درمان سرماخوردگی و کم خونی و تقویت اعصاب از جمله فواید ثعلب هستند.
فواید و خواص و مضرات ثعلب
فواید و خواص و مضرات ثعلب
ثعلب
نام علمی: Orchis mascula
کلیات گیاه شناسی
نامهای دیگر آن: خصیه الثعلب، سعلب، شاطریون، سحلب، ثعلب مصری، ارکیده، ارکید، سهبرگ، سالپ، ونیله، تولکی، کوکره، لومیری، اورکیس ماسکولا، سورقطون، کوکهری و گل دختر ملکه آفتاب میباشد.
ثعلب گیاهی است پایا و چندساله و دارای گلهای خوشهای و برگهای پهن،برگهای تحتانیش به نوک باریک و تیزی منتهی میشوند و برگهای فوقانیش معمولادارای لکههایی به رنگ قهوهای است. گلهایش صورتی یا سفید با خطوط و نقاطبنفش یا ارغوانی است. رنگ پوسته غدد زیرزمینی صورتی و داخل آن سفید است. طعم آن کمی شیرین، لزج و کمی تند است. معمولا محل رویش این گیاه داخل باغها و بیشه هاست و زمان گل دهی آن از اواخر فروردین تا اواخر خرداد است.
این گیاه پیازی دارد که پیاز آن مورد استفاده است. گیاهی با گلهای آبی واژگون است. از پیازاین گیاه بعد از خشک و پودر کردن برای بستنی سازی استفاده می شود زیرا این گیاه دارای مواد نشاسته ای می باشد. معمولا غده ثعلب در اوایل تابستان میرسد.ثعلب دارای ئیدرات کربن، قند، مقداری موسیلاژ شبیه باسورین، آمیدون تغییرشکل یافته، مواد پروتئیدی، و در آردی که از فکول غده بهنام ثعلب بدست میآیدمقدار زیادی مواد لعابی (موسیلاژ) و مادهای شبیه صمغ غربی و نشاسته و مواد رنگی و مقدار کمی املاح معدنی و مقدار جزئی اسانس است که پس از خشکشدن گیاه بهصورت کومارین درمیآید.
خواص ثعلب به قرار زیر است:
1. طبع آن گرم و مرطوب است.
2. مقوی نیروی جنسی میباشد.
3. در گذشته جهت تقویت کودکان همراه شیر به آنها میدادند.
4. جهت درمان رعشه (تشنجهای کزازی) از ثعلب به صورت دمکرده میتوان استفاده کرد.
5. برای درمان سرماخوردگی و اخلاط خونی به صورت دمکرده استفاده شود.
6. جهت درمان ورم کلیه و مثانه از دمکرده این گیاه میتوان استفاده کرد.
7. جهت جلوگیری از ریزش مو و تقویت موی سر ثعلب را با روغن زیتون و گل سرخ مخلوط نموده به پوست سر بمالند.
8. برای رفع ورم حاد روده در رابطه با بیماری حصبه 2 گرم ثعلب را در 150 سیسی آب جوشانده بنوشند.
9. جهت کمخونی از دمکرده ثعلب میتوان استفاده کرد.
10. برای جلوگیری از انزال زودرس از ثعلب استفاده کنند.
11. افرادی که لاغر هستند از ثعلب استفاده کنند مخصوصا در تابستان عصرانه با بستنی میل کنند.
12. در گذشته جهت تقویت کودکان همراه شیر به آنها میدادند.
13. جهت ناراحتیهای معده از دمکرده این گیاه میتوان استفاده کرد.
14. مقدار دمکرده این گیاه 18 گرم در 1000 سیسی آب میباشد.
15. تقویت کننده اعصاب میباشد.
16. جهت درمان فلج و لقوه از ثعلب میتوان استفاده کرد.
17. از پودر ثعلب و گل پنیرک میتوان مانند ژل جهت موی سر استفاده کرد. بدین صورت که 50 گرم ثعلب را با کمی روغن نارگیل و 20 گرم گل پنیرک در یک لیتر آب جوشانده سپس صاف نموده میگذاریم سرد شود این ژل برای مو مفید است.
18. یک ژل دیگر جهت تقویت مو: ابتدا 50 گرم سبوس برنج را در یک لیتر عرق گزنه جوشانده سپس صاف نموده آن گاه مجددا 50 گرم پودر ثعلب به محلول اضافه کرده و جوشانده صاف نموده میگذاریم سرد شود از این ژل جهت آرایش و تقویت مو میتوان استفاده کرد.
مضرات:
1. مصرف زیاد ثعلب باعث سقط جنین میگردد.
2. کسانیکه بیماری وریکوسل دارند کمتر مصرف کنند.
3. مصرف زیاد ثعلب تارهای صوتی را از کار میاندازد
منبع: ایسنا
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 05 اسفند 1395 ساعت: 16:02
تعداد بازديد : 755
به این پست رای دهید:
فواید و خواص بلوط در طب سنتی
بلوط درخت بومي در مناطق معتدله است و در ايران در جنگهاي كردستان ،لرستان و كهكلويه مي رويد . ارتفاع اين درخت در بعضي نواحي تا 50 متر و قطر تنه آن به 3 متر نيز مي رسد . برگهاي درخت بلوط پنجه اي و مانند انگشتان دست مي باشد . ميوه درخت بلوط كه به نام بلوط معروف است مانند فندق بوده و در پياله اي جاي مي گيرد
تركيبات شيميايي
پوست و برگ درخت بلوط داراي تانن ، قند ، اسيد گاليك ، اسيد ماليك ، كوئرسين Quercine ، موسيلاژ ، پكتين ،رزين و روغن است
خواص داروئي:
بلوط از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است
خواص ميوه بلوط ميوه بلوط از قديم الايام مورد مصرف بوده و از آن به عنوان غذا استفاده مي كرده اند . حتي اگر آنرا خشك و در كرده و با در گندم مخلوط مي كنند و از آن نان تهيه مي نمايند . مي توان بلوط را بوداده و سپس آنرا در كرده و از آن چائي تهيه كرد . مقدر مصرف آن يك قاشق چايخوري در يك ليوان آب جوش مي باشد .
اين دم كرده را مي توان براي مورد زير بكار برد . 1.بواسير را برطرف مي كند . 2-اسهال ساده و اسهال خوني را رفع مي كند . 3-درد معده و گاز معده را برطرف مي كند . 4-براي رفع كم خوني موثر است . 5-نرمي استخوان را درمان مي كند . 6- براي تقويت عمومي بدن موثر است . 7-براي معالجه اسهال اطفال ،در بلوط را با كاكائو مخلوط كرده و دم كرده آنرا به اطفال مي دهند . خواص درخت بلوط براي استفاده از پوست درخت بلوط يم توان آنرا در كرده و با عسل مخلوط كنيد و يا اينكه يك قاشق در آنرا در يك ليوان آبجوش ريخته و به مدت 10 دقيقه دم كنيد .
1- خونريزيها را متوقف مي سازد . 2-درمان كننده بواسير خوني است . 3-خاصيت ضد عفوني درد . 4-ادرار را زياد مي كند . 5-ترشحات زنانه را از بين مي برد . مصارف خارجي پوست درخت بلوط براي استفاده خارجي از جوشانده پوست درخت استفاده مي شود . بدين منظور بايد 15 گرم پوست درخت را در يك ليتر آب جوش ريخته و بگذاريد به آرامي بجوشد تا حجم آن به دو سوم تقليل يابد . از اين جوشانده مي توان بعنوان كمپرس استفاده كرد و يا آنرا در وان حمام ريخته ودر آن ساتراحت نمود .
1)خون مردگي را درمان مي كند . 2)اگزما را از بين مي برد. 3)براي درمان بيماريهاي پوستي در وان حمام كه در آن جوشانده پوست درخت بلوط را ريخته ايد به مدت يكربع ساعت استراحت كنيد . 4)اگر واريس دريد اين قسمتها را با جوشانده پوست بلوط كمپرس كنيد . گز علفيدر اثر نيش زدن حشره اي مخصوص به برگ و يا شاخه هاي درخت بلوط ماده اي به بيرون تراوش مي كند كه در اثر مجاورت با هوا سفت شده و به صورت دانه هايي به قطر 2 سانتيمتر بر روي ساقه و يا برگ ظاهر مي شود . براي استفاده از گز شاخه هاي درخت را تكان مي دهند تا دانه هاي گز به زمين بريزد . البته اين دانه ها مخلوط با برگ و پوسته درخت است كه بايد تميز شود . گز علفي از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است .
براي استفاده طبي از گز علفي مي توان آنرا با عسل مخلوط كرد و يا جوشانده آنرا تهيه نمود .( 50 گرم در يك ليتر آب جوش ) خواص گز علفي1)قابض است . 2 ) خونريزيها را متوقف مي سازد . 3)مقوي معده است . 4)تقويت كننده دستگاه تنفسي است . 5)سينه را نرم و صدا را صاف مي كند . 6)سرفه ها را برطرف مي كند . 7)تنگي نفس را درمان مي كند. 8)براي معالجه بواسير گز علفي را با عسل مخلوط كرده و بر روي بواسير بگذاريد . مضرات : مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .
منبع:mojgon.blogfa.com
موضوع: خواص گیاهان دارویی,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 05 اسفند 1395 ساعت: 15:56
تعداد بازديد : 822
به این پست رای دهید:
فواید و خواص به لیمو در طب سنتی
خواص بهلیمو
به لیمو نام یک گیاه دارویی معطر است که بوی خوشایند لیمو را دارد. درختچه این گیاه ۱،۵ تا ۲ متر است که گاهی بیشتر هم می شود. و دارای برگ های ساده سرنیزه ای به طول ۷ تا ۱۰ سانتی متر با قاعده گره ای و عموما بصورت دسته های سه تایی در هر گره است.
گل آذین انتهایی و بصورت خوشه های باریک، جام گل کوچک و بطور مشخص واجد دو لب، ارغوانی رنگ پریده، میوه هستکی و دارای ۲۱ عدد بذر است. این گیاه بومی آمریکای جنوبی بوده و به طور طبیعی رویش آن در آرژانتین، شیلی و پرو گزارش شده است و از آن جا به سایر نقاط جهان از جمله ایران رفتهاست و کشت میشود. در ایران این گیاه در استان های شمالی و باغ ها کشت می شود.
خواص به لیمو و کاربردهای آن
برگ ها بخش دارویی این گیاه هستند و بویی شبیه لیمو دارند. برگ ها را در اواخر تابستان جمع آوری می کنند. پودر برگ گیاه به لیمو به رنگ سبز مات و دارای بوی معطر، طعم آن تند و کمی تلخ است. از به لیمو در درمان سوء هاضمه، نفخ، سردردهای یک طرفه، دردهای عصبی، سرگیجه و علائم سرماخوردگی استفاده می شود بعلاوه در تقویت حافظه و ایجاد آرامش نیز مفید است. همچنین به عنوان ادویه در مصارف خانگی نیز کاربرد دارد. اسانس به لیمو دارای خواص باکتری کش و حشره کش بوده و همچنین در صنعت عطرسازی نیز از آن استفاده می شود.
در بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین در دوران آبستنی و شیردهی باید از مصرف زیاد به لیمو اجتناب کرد. استفاده موضعی به لیمو ممکن است باعث حساسیت پوستی شود. برگ و اسانس به لیمو را باید دور از نور، در جای خنک و سربسته نگهداری کرد. از فرآورده های موجود در بازار آن می توان به چای ورون اشاره کرد.
نوشیدن دم کردهٔ گیاه بهلیمو به صورت چای طرفداران زیادی دارد.
نوشیدنی که به نام "شربت بهلیمو" معروف است ربطی با گیاه بهلیمو ندارد و ترکیبی است از آب لیمو، آب میوه به، شکر و موادی دیگر. شربتی با محتوی عصاره یا دم کرده برگ گیاه بهلیمو به همراه افزودنی های مختلف نیز ساخته میشود، ولی آن نیست که در زبان عام "شربت بهلیمو" نامیده میشود.
منبع:wikipedia.org
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 03 اسفند 1395 ساعت: 22:40
تعداد بازديد : 909
به این پست رای دهید:
فواید و خواص زنیان در طب سنتی
Ajowanیا زنیان از جمله گیاهان دارویی مفید است به نظر ناشناخته می آید ولی خواص بسیاری دارد به صورت عرق و خود گیاه هم مصرف می شود. تقریبا خاصیت مهم ان میکرب کشی ان است .
زینیان یا زینان که در عربی به" انیسون بری" معروف است، گیاهی است علفی، بوته ای و یک ساله که ارتفاع آن تا 90 سانتی متر می رسد.
برگ ها دارای بریدگی و تقسیمات زیادی هستند؛ به طوری که بسیار ظریف و نازک می باشند.
گل ها کوچک و سفید رنگ و به صورت چتر مرکب بر روی سرشاخه ها قرار دارند. اشعه های چتر گل ها تقریبا مساوی و کوتاه و در محل اتصال به هم دارای براکته هایی می باشند.
قسمت مورد استفاده ی گیاه، میوه های آن است. این میوه ها کوچک، بیضی شکل و به رنگ زرد مایل به قهوه ای بوده و دارای اسانس با بوی نافذ و مشابه آویشن می باشند. بر روی میوه ها پنج خط طولی نازک وجود دارد که روشن تر از رنگ میوه هستند.
زینیان به صورت خودرو در نواحی شرقی هندوستان، ایران و مصر می روید و در همین نواحی و بسیاری از نقاط با آب و هوای مشابه کشت نیز می شود. مهم ترین مناطق رویش این گیاه در ایران، سیستان و بلوچستان، آذربایجان، اصفهان، خوزستان، فارس، کرمان و خراسان است.
ترکیبات مهم:
میوه های گیاه حاوی 2 تا 4 درصد اسانس می باشد. مهم ترین اجزای اسانس شامل تیمول به میزان 35 تا 60 درصد، پاراسیمن، کاماترپی نن، آلفا و بتا پی نن، دی پنتن، آلفا ترپی نین و کارواکرول است.
گذشته از ترکیبات اسانس، ترکیبات گلوکوزیدی و ساپونینی نیز در گیاه وجود دارد. گزارش هایی از وجود میزان قابل توجهی کارون در زینیان وجود دارد.
داروشناختی و اثرات مهم:
زینیان
زینیان از قدیم به عنوان ادویه و نگه دارنده ی مواد غذایی مورد استفاده بوده است. همچنین در تهیه پودر کاری، ترشیجات، بیسکویت و مواد خوراکی دیگر به کار می رود.
این گیاه در صابون سازی و عطرسازی کاربرد دارد.
از اسانس آن تحت نام " آجوان اُیل " در هندوستان به عنوان یک ضد میکروب قوی(مشابه تیمول) استفاده می شود.
همچنین از آن به عنوان ضد قارچ پوستی و ضد نزله تنفسی می توان استفاده کرد.
از رایحه این گیاه، که از میوه های آن به دست می آید، در دهان شویه ها و خمیردندان ها استفاده می گردد.
یکی دیگر از کاربردهای زینیان به عنوان ضد کرم و ضد حشره است.
محصولات زینیان به اشکال پودر، دئودرانت، پماد، لوسیون و محلول، در بازار عرضه می شوند.
دانه زینیان می تواند علیه بعضی میکروب ها از جمله سالمونلا تیفوزا، میکروسپوریوم پیوژنز و اشرشیاکلی اثر کند.
از زینیان در طب آیورودا استفاده های زیادی به عمل می آید؛ از جمله به عنوان ضد اسپاسم، درمان امراض ریه، تسکین روماتیسم، ضد سرماخوردگی، ضد سرفه، ضد تب و ضد یبوست.
زینیان
طریقه و میزان مصرف:
پودر: می توان روزانه 3 تا 6 گرم پودر دانه ها را به طرق مختلف یا همراه با غذا مصرف نمود. با وجودی که دانه ها ریز هستند، برای اثر بخشی بیشتر لازم است پودر شوند تا مواد آن ها در بدن بهتر استخراج گردد.
عصاره خشک: از عصاره خشک دانه های زینیان می توان روزانه 125 میلی گرم مصرف نمود.
عصاره مایع(تنتور): از عصاره مایع زینیان می توان روزانه تا 6 میلی لیتر مصرف کرد.
مهم ترین اثرات گزارش شده:
ضد اکسیدان، ضد تب، ضد میکروب، ضد اسپاسم، افزایش دهنده قوای جنسی، ضد نفخ، ضد آسم، ادرارآور، معرق، خلط آور، قاعده آور، ضد قارچ، محرک معده، کاهش دهنده ی پُرفشاری خون، مُسهل، شیرافزا، مقوی معده و کرم کش.
نکات قابل توجه:
1- از میوه زینیان اسانسی به نام اجوان آویل استخراج می شود که مصارف زیادی دارد. یکی از مصارف مهم این اسانس استخراج ماده تیمول از آن است.
2- با توجه به این که ماده اصلی اسانس زینیان، تیمول می باشد، می توان انتظار داشت تعدادی از خواص زینیان و آویشن مشترک باشد، زیرا ماده اصلی اسانس آویشن نیز تیمول است.
3- با توجه به این که در اکثر آویشن های دنیا میزان تیمول بین 20 تا 30 درصد و میزان اسانس آن تا حدود 2 درصد گزارش شده، میزان اسانس در دانه زینیان از 4 تا 9 درصد و میزان تیمول آن 40 تا 50 درصد گزارش شده است که این تغییرات مربوط به شرایط آب و هوایی محل روش گیاه می باشد.
4- در یک تحقیق که به صورت پایان نامه دکتری داروسازی در سال 1375 توسط نگارنده و همکاران در دانشکده داروسازی تهران انجام شد، زینیان موجود در بازار ایران برای اولین بار مورد بررسی اسانس و خرده نگاری قرار گرفت. در این تحقیق مشخص شد که میزان اسانس میوه های این گیاه 4 درصد و مهم ترین ماده آن یعنی تیمول، 45 درصد می باشد. اجسام اصلی دیگر این اسانس شامل گاماترپی نن به میزان 5/22 درصد، بتا پی نن به میزان 22 درصد و ترکیبات دیگر از جمله آلفاپی نن، سابی نن و پاراسیمن با مقادیر کمتری در اسانس وجود دارد.
دکتر محمد حسین صالحی سورمقی - دکترای تخصصی فارماکوگنوزی
و استاد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 02 اسفند 1395 ساعت: 19:23
تعداد بازديد : 2886
به این پست رای دهید:
فواید و خواص گل محمدی در طب سنتی
گل محمدی: ضد استرس و ضد افسردگی
گل محمدی “Rosa damascena” گونه خاصی از گل سرخ بوده و گیاهی درختچه ای، چند ساله متعلق به تیره گل سرخ است. بر اساس سنگواره های بدست آمده مربوط به 40 میلیون سال پیش گل سرخ از دوره سوم زمین شناسی روی زمین وجود داشته است و گونه های مختلف آن متناسب با شرایط اقلیمی شکل گرفته اند.
کشت گل سرخ در چین به 7 هزار سال پیش بر می گردد. امروزه برآورد می گردد که در دنیا از 250 گونه مختلف گل سرخ، بیش از 3000 رقم (کولتیوار) وجود دارد. از این تعداد تنها 30 گونه معطر هستند و 3 گونه آن از نظر اقتصادی امکان گلاب گیری دارند که مهمترین آن گونه گل محمدی است.
منشاء گل محمدی ایران است و گفته می شود بعد از حمله اسکندر مقدونی این گیاه از ایران به مقدونیه و بلغارستان رفته و در آنجا کشت گردیده است. حضور این گیاه در اروپای غربی به جنگلهای صلیبی سالهای 1254 تا 1276 باز می گردد و “Robert de Brie” آنرا از شام به اروپا برد و به همین دلیل در اروپا گل محمدی را بنام رز دمشقی می شناسند.
گل محمدی در ایران معمولاً در مناطق مرتفع و خشک کشت می گردد (ارتفاعات بین 2 تا 3 هزار متر از سطح دریا) و استانهای اصفهان (کاشان)، کرمان، کرمانشاه، فارس و آذربایجان شرقی از تولیدکنندگان اصلی گل محمدی در کشور می باشند (یکی از ترانه های قدیمی و محبوب در کشور فرانسه بنام “رزهای اصفهان” است).
گل محمدی ایران به دلیل آب و هوای خشک و سرد مناطق مذکور معمولاً فاقد آفات بوده و در تولید آن از سموم و آفت کش استفاده نمی گردد و از اینرو دارای کیفیت بسیار خوبی است.
تولید گلاب
برای تولید اسانس گل محمدی و گلاب، لازم است چیدن گل از حدود ساعت شش صبح شروع و به محض آغاز گرم شدن هوا قبل از ساعت هشت پایان یابد چرا که با گرم شدن هوا، گیاه (احتمالاً برای حفظ خود در مقابل گرما) اسانس های معطر خود را آزاد کرده و در هوا منتشر می سازد. لذا گل های چیده شده در روز از بازدهی اسانس بسیار نازلتری برخوردارند. گلهای چیده شده باید بلافاصله به محل گلابگیری و یا دستگاه اسانس گیری انتقال یابند چرا که با گذشت زمان فرآیند تخمیر در آن آغاز شده و این فرآیند موجب افزایش دما و تخریب بسیاری از ترکیبات لطیف این شاهکار طبیعت می گردد.
تولید یک لیتر اسانس گل محمدی نیازمند استفاده از چهار تن گلبرگ است و به همین دلیل محصولی بسیار گرانبهاست. برای تولید هر لیتر گلاب نیز معمولاً یک کیلو گلبرگ استفاده می گردد ولی ممکن است گلاب رقیق تر با بهایی نازلتر تولید شود.
گونه هایی از گل سرخ در ترکیه و مراکش نیز کشت می گردند ولی از نظر کیفی توان رقابت با گل محمدی ایران را ندارند. در عوض گل محمدی تولید بلغارستان که عمدتاً در دره کازانلیک (Kazanlik) و در ارتفاعات 300 تا 500 متری از سطح دریا انجام می شود بیشترین سهم بازار این فرآورده ارزشـمند را داراسـت. در جنوب فـرانسه نـیز نـوعی گـل سـرخ تـولـید مـی شـود کـه نام علمی آن Rosa centifolia””است و در منطقه گراس (Grasse) پایتخت عطرسازی جهان کشت می گردد ولی به دلیل نازل بودن بازدهی اسانس، کشت آن تدریجاً از بین رفته است.
خواص دارویی گل محمدی
علاوه بر عطر استثنایی این گیاه ارزشمند، خواص دارویی آن نیز از دیرباز شناخته شده بود. بقراط حکیم آنرا برای دردهای معده، روده، گوش درد، دندان درد و ترمیم زخم تجویز می کرد. عصاره گلبرگ آن برای زخم های دهان، سردرد، گلودرد و به عنوان تب بر و همچنین در رفع بی خوابی و درمان استفراغ استفاده می گردید.
تولید گلاب به روش فعلی با قدمتی هزار ساله به شیخ الرئیس ابوعلی سینا حکیم بزرگ ایرانی منسوب است. شیخ الرئیس گلاب را قابض دانسته و شربت آنرا برای نارسایی کبد و صفرا تجویز می کرد.
عنبرگل به عنوان یکی از فرآورده های صنعت گلابگیری، مایع سیاهی است که در پایان عملیات تقطیر همراه با تفاله گلها در دیگ به جای می ماند و برای درمان دردهای عضلانی موثر است.
اسانس گل محمدی از پیچیده ترین فرآورده های معطر است که در آن حدود 500 ترکیب وجود دارد و هنوز بسیاری از ترکیبات آن شناسایی نگردیده است، به همین دلیل رعایت اصول برداشت و استخراج اسانس و گلاب در گل محمدی از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که در غیر اینصورت بسیاری از ترکیبات ظریف و ارزشمند آن در معرض تخریب قرار می گیرند.
شربت گل محمدی در گذشته برای درمان بیماریهای گوارشی و تنفسی استفاده می گردید و علاوه بر آن برای رفع گرمازدگی نیز موثر است.
امروزه در اکثر منابع علمی از گلها و اسانس گل محمدی به عنوان دارو یاد می شود و خواص درمانی آن مورد تأکید قرار می گیرد.
افشره گل محمدی عمدتاً به عنوان نشاط آور، ضد افسردگی، ضد فشارهای عصبی و ضد تنیدگی (استرس) مصرف می گردد. به همین دلیل در مجالس ختم استفاده از گلاب برای مصیبت دیدگان مرسوم است. همچنین استفاده از گل محمدی در رفع ناتوانی های جنسی نیز موثر است، بویژه اینکه غالباً منشاء این بیماری به مشکلات عصبی و افسردگی مربوط می گردد.
علاوه بر آن گل محمدی تقویت کننده قلب است. استفاده از گل محمدی موجب کاهش التهاب می گردد و از اینرو می تواند به عنوان مسکن درد بویژه دردهای مفصلی استفاده گردد.
گل محمدی در فرآورده های بهداشتی
استفاده از فرآورده های گل محمدی برای مصارف بهداشتی به زمان های دور باز می گردد، چرا که علاوه بر عطر بی نظیر آن، خواص این گیاه در مرطوب کنندگی پوست، رفع چروکهای صورت و درمان التهاب های پوستی بویژه در پوستهای حساس و لطیف (مانند پوست نوزادان) همواره مورد توجه بوده است.
امروزه نیز در صنایع بهداشتی بویژه در تولید صابون، لوسیون های پاک کننده پوست، کرم ها و لوسیون های مرطوب کننده از گلاب و اسانس طبیعی این گل استفاده می گردد. ولی مهمترین استفاده از اسانس گل محمدی و گلاب در صنایع عطر سازی است بطوریکه اسانس این گیاه در فرمولاسیون عطرهای بسیار معروف و پرفروش دنیا بکار می رود.
به همین دلیل است که گلاب و اسانس گل محمدی تولید کشورمان هر ساله نه تنها به کشورهای حوزه خلیج فارس بلکه به اروپا به ویژه کشورهای فرانسه و انگلستان صادر می گردد.
یکی دیگر از صادرات کشور در رابطه با این گیاه به غنچه خشک آن مربوط می گردد. غنچه گل محمدی در آب وان حمام و عصاره آن به عنوان نرم کننده و عطر دهنده مو بکار می رود و علاوه بر آن برای مصارف تزئینی نیز کاربرد دارد.
گل محمدی در انواع غذاهای سنتی
استفاده از گل محمدی در شربت، مربا، صنایع شیرینی سازی و گلاب آن در بستنی و انواع دسر در اغلب کشورها مرسوم می باشد.
پودر گلبرگهای گل محمدی همراه با ماست و به عنوان ادویه در بسیاری از غذاها مصرف می گردد. در شمال آفریقا بویژه مراکش ادویه معروفی بنام رأس الحانوت (به معنای رأس ادویه ها) وجود دارد که بسیار مورد توجه است و به دلیل مغذی بودن معمولاً در غذاهای اعیاد بویژه عید فطر از آن استفاده می کنند. ترکیب اصلی این ادویه گل سرخ است.
استفاده از گلاب در انواع دسرهای ایرانی نظیر شله زرد و همچنین غذاهای هندی، ترکی، و عربی مرسوم است. دمنوش گل محمدی نیز آرامبخش بوده و حاوی ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد سرطان است.
با توجه به موقعیت ممتاز کشورمان در تولید این گیاه ارزشمند محصولات متنوعی از آن در ایران تولید می گردد که از کیفیت و شهرت جهانی بر خوردارند
منبع : ویکی پدیا
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 02 اسفند 1395 ساعت: 19:10
تعداد بازديد : 1168
به این پست رای دهید:
فواید و خواص گلپر در طب سنتی
گلپر دارای خواص بسیار زیادی می باشد،برای مثال با مصرف این گیاه می توانید از درد معده و ...مفید می باشد.
گلپر گیاهی چند ساله از تیره جعفری است که بیشتر در نقاط مرتفع کوهستان های ایران و نقاط دیگر می روید، با ریشه های ضخیم و برگ های کاملا بریده که پیشینیان برای آن خواص بسیاری شمرده اند، از جمله اینکه موجب نیروی بدن می شود ولی متاسفانه زیاد مورد توجه قرار نگرفته است.
گلپر گیاهی گلدار، علفی و چندساله از تیره چتریان است. این گیاه، بومی ایران است و در ناحیه های نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی می روید.
گل های آن سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقه های گل دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می شود. میوه آن تخم مرغی، کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره به طول 1/5 تا سانتی متر است.
برگ های آن با چاک های عمیق به شکل پنجه غاز شبیه برگ آنژلیکا، به طوری که این چاک ها برگ را به چند نیمه برگ تقسیم می کند و هر نیمه برگ نوک تیز و دندانه دار است.
خواص دارویی
گیاهی است مقوی معده و سایر اندام های دستگاه گوارش و دفع کننده نفخ دستگاه گوارش، ترشحات معده را زیاد کرده و سموم بدن را دفع می کند، ضدعفونی کننده و میکروب کش قوی است، خوردن آن شیر زنان را زیاد می کند، خوردن آن به میزان کم، باعث نشاط و شادی شده و در هضم غذا موثر است، برای کمردرد رطوبی نیز مفید بوده و می توان آن را همراه با غذاها میل کرد.
گلپر قطع کننده بلغم و دفع کننده باد و نفخ شکم است، بهترین دارو برای معالجه هیستری است، در ریشه آن خواص بی شماری نهفته، اگر از تشنج و ناراحتی های عصبی رنج می برید از آن استفاده کنید.
خوردن گلپر ذهن را باز و حافظه را زیاد و نسیان را کم می کند و ابلهی و حماقت را از بین می برد. برای فلج، لقوه و بی حسی اعضا مفید است.
مضرات
مصرف مقدار زیاد گلپر سبب سقط جنین می شود. از این رو زنان باردار در خوردن زیاد آن مجاز نیستند.
منبع : بیتوته
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 02 اسفند 1395 ساعت: 19:01
تعداد بازديد : 887
به این پست رای دهید:
فواید و خواص کندر در طب سنتی
کندر در حقیقت صمغ گیاهی به همین نام است که مزهای گس و تلخ دارد. این صمغ از زمانهای بسیار قدیم توسط درمانگران طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده بوده و امروزه نیز به ۳ صورت خوراکی، موضعی و بخور مصرف میشود.
این صمغ از زمانهای بسیار قدیم توسط درمانگران طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده بوده و امروزه نیز به ۳ صورت خوراکی، موضعی و بخور مصرف میشود. به باور بسیاری از مردم، مصرف کندر موجب افزایش حافظه و تقویت ضریب هوشی افراد میشود. دکتر سعید صانعی، مشاور گیاهدرمانی توضیحات کاملتری را درباره تاثیر کندر بر حافظه و نسخههای درمانی این صمغ گیاهی در اختیارتان قرار میدهد.
خانمهای باردار مراقب باشند
باوری وجود دارد که مصرف صمغ توسط مادران باردار موجب افزایش هوش و ضریب هوشی جنین و کودک آینده آنها میشود. این نکته صحیح است اما مادران باردار باید مراقب باشند که مصرف کندر بیش از ۳ ماه موجب بیشفعالی کودک آنها شده و این مسئله در آینده آنها را با مشکلات متعددی روبهرو میکند. بنابراین مادران باردار باید توجه داشته باشند که برای افزایش میزان هوش و تقویت حافظه نوزاد خوردن یک ماه کندر کفایت میکند و این یک ماه باید بعد از ۴ ماهگی جنین صورت گیرد.
یک نسخه برای ۳ بیماری
درمانگران طب سنتی برای درمان خوابآلودگی و بیحالی ناشی از تجمع بلغم در بدن، نسخهای دارند که به کمک آن میتوان بلغم زائد بدن را دفع کرد و به درمان بیخوابی و حتی بوی بد دهان پرداخت.
برای تهیه این نسخه کافی است یک نخود کندر را با یک نخود مصطکی و یک فندق سقز ترکیب کرده و آن را بجوید. برای تهیه این مواد میتوانید به داروخانههای گیاهی در سطح شهر مراجعه کرده و با تهیه این مواد و جویدن آن علاوهبر بیخوابی، بوی بد دهان خود را نیز درمان کنید. علاوهبر این همین نسخه میتواند ترکیب بسیار مناسبی برای افرادی باشد که به کمر درد یا درد مفاصل از قبیل درد زانو مبتلا هستند. مصرف این نسخه موجب کاهش و تسکین دردهای مفصلی نیز میشود.
تاثیر کندر در درمان پوست خشک
افرادی که پوست خشک و زبر دارند، میتوانند از این نسخه برای بهبود خشکی پوست خود بهره ببرند. این افراد کافی است ۲ نخود کندر را درون روغن بادام حرارت دهند تا زمانی که کندر درون روغن حل شود. پس از آن اجازه دهید که روغن سرد شود و از آن برای ماساژ پوست دست یا بدنتان استفاده کنید. این روغن تاثیر بسیار زیادی در بهبود خشکی پوستتان خواهد داشت.
تسکین اعصاب و تپش قلب با کندر
درمانگران طب سنتی ایران معتقدند، ماساژ ستون فقرات با کمک روغن کنجدی که در آن کندر حل شده باشد برای تسکین اعصاب و آرامبخشی بیمار بسیار موثر است. برای تهیه این روغن کافی است به اندازه سرانگشت کندر را درون روغن کنجد انداخته و روغن را روی حرارت بگذارید تا کندر حل شود. پس از خنک شدن این روغن آن را روی ستون فقرات ماساژ دهید، علاوه بر تسکین اعصاب و ریلکسی، این ماساژ موجب بهبود تپش قلب و تسکین افرادی که دچار ریزش قلب شدهاند میشود
از خواص کندر چه میدانید؟
کندر علاوهبر خواص درمانی که در تسکین دردهای مفصلی، درمان بوی بد دهان و افزایش میزان هوش کودکان دارد خواص کمنظیر دیگری دارد که به برخی از کاربردیترین آنها اشاره میکنیم.
خوردن صمغ کندر موجب بهبود خش صدا و صاف شدن آن میشود. این صمغ گیاهی با کاهش خلط و ترشحات حلقی خشونت صدا را برطرف میکند.
تجویز کندر بهصورت خوراکی موجب کاهش خونریزی شدید در خانمهایی که خونریزیهای بسیار شدید درسیکل قاعدگی دارند، میشود.
درمانگران طب سنتی بر این باورند که مصرف کندر در افراد مبتلا به اسهال و افرادی که دچار تب و استفراغ هستند بسیار موثر است.
بسیاری از درمانگران بر این باورند، افرادی که بدزخم هستند و زخمهایشان در مدت زمان بیشتری خوب میشود با مکیدن یا جویدن یک نخود کندر بهصورت روزانه بهمدت ۳ تا ۴ روز میتوانند به درمان سریعتر زخمها کمک کنند.
.منبع:pezeshk.us
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 29 بهمن 1395 ساعت: 10:41
تعداد بازديد : 1669
به این پست رای دهید:
فواید و خواص روغن شاهدانه در طب سنتی
شاید با خواص برخی از روغن ها و گیاهان آشنا باشید و از آنها نیز استفاده کرده و تاثیراتشان را نیز مشاهده نموده باشید برخی از این روغن ها ارزش خوارکی دارند و علاوه بر مصرف خارجی می توان بصورت خوارکی نیز از آنها استفاده نمود و از خواص و فواید آنها به دو طریق بهره برد.در این مطلب می خواهیم با نمونه ای از این روغن ها به نام روغن شاهدانه و فواید آن بیشتر آشنا شویم.
روغن شاهدانه را می توان برای زیباسازی مو مورد استفاده قرار داد. این روغن حاوی اسیدهای چرب امگا۳ ، ویتامین و پروتئین است. همچنین این روغن برای افراد با انواع مختلف پوست و مو مفید می باشد. برخی از افراد آن را با ماری جوانا اشتباه می گیرند که این درست نیست زیرا روغن شاهدانه مجاز و قانونی است.
استفاده از روغن شاهدانه برای پوست و مو توصیه می شود.روغن شاهدانه حاوی ویتامین E است که همراه با اسیدهای چرب موجود در آن خاصیت نرم کنندگی خواهد داشت بدین معنا که مانع از دست دادن آب می شود. بعلاوه این روغن یک مرطوب کننده طبیعی است که افزایش سلامت پوست سر ، تقویت ماتریس بین سلولی و ممانعت از ازدست دادن رطوبت را منجر می شود. سالم نگه داشتن پوست سر مانع از خشکی آن شده و تحریک را در پوست سر به حداقل می رساند.استفاده از روغن شاهدانه مخصوصا در فصل زمستان توصیه می شود زیرا هوای بیرون سرد و هوای داخل خانه گرم است که این عامل سبب خشکی پوست و مو می شود.
روغن شاهدانه
ارزش غذایی
روغن شاهدانه حاوی اسیدهای چرب امگا۳ و امگا۶ و امگا۹ است که استفاده از آن در پخت و پز توصیه می شود.مصرف اسیدهای چرب اشباع نشده باعث تحریک رشد مو می شوند.همچنین روغن این گیاه حاوی اسید گاما لینولئیک است که به مبارزه با خشکی مو می پردازد. روغن شاهدانه را می توان با روغن زیتون و روغن بذر کتان به میزان کم در سالاد و غذا مصرف نمود.
ارزش پروتئینی
پروتئین با کیفیت موجود در روغن شاهدانه ظاهر مو را بهبود می بخشد.موهای ما از ۹۷% پروتئین تشکیل شده است و روغن شاهدانه حاوی ۲۵% پروتئین است که مصرف آن به ویژه زمانیکه مو آسیب دیده است ، باعث سلامت تارهای مو می شود.بعلاوه این پروتئین خاصیت نرم کنندگی دارد و رطوبت موجود در مو را حفظ می کند.
منبع : ویکی جوان
موضوع: گیاهان دارویی و زیبایی,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 29 بهمن 1395 ساعت: 10:26
تعداد بازديد : 1924
به این پست رای دهید:
تبلیغات
آمار
ورود کاربران
مطالب پیشنهادی