خواص غلات

آرشیو

خواص برنج قهوه ای در طب سنتی

فواید برنج قهوه ای

برنج قهوه ای

برنج از غلات پراهمیت میباشد که مردم سراسر دنیا آن را در وعده‌های غذایی مختلف استفاده میکنند. برنج انواع مختلفی دارد و در رنگ های گوناگونی یافت میشود. رایج ترین نوع برنج های مصرفی در جهان برنج سفید ، برنج قهوه ای و برنج قرمز میباشند. البته تفاوت این برنج ها تنها به رنگشان ختم نمیشود و این گونه‌های برنج از نظر خواص و مواد معدنی موجود نیز با یکدیگر تفاوت دارند. در ادامه به بررسی خواص و ترکیبات برنج قهوه ای خواهیم پرداخت. با گیاه یاب همراه باشید.

برنج قهوه ای


گیاه ‌شناسی

برنج گیاهی است که دارای ارقام زودرس (طول دوره رشد ۱۳۰ تا ۱۴۵ روز)، متوسط رشد (۱۵۰ تا ۱۶۰ روز) و ارقام دیررس (۱۷۰ تا ۱۸۰ روز) می‌باشد. برای شناخت بهتر گیاه برنج به ذکر قسمت‌های مختلف آن از قبیل ریشه، ساقه، برگ و غیره.

برنج قهوه ای چگونه بدست می‌آید؟

دانه کامل برنج دارای چندین لایه می باشد. اگر فقط یک لایه خارجی آن را برداریم، آنچه نامیده می شود، برنج قهوه ای است. در اثر این فرایند، مواد مغذی موجود در برنج، به مقدار خیلی کم از بین می روند.

حال اگر برنج قهوه ای آسیاب شود، مقدار زیادی از لایه های دانه برنج به همراه سبوس و مواد مغذی آن از بین می روند و آن چه باقی می ماند، همان برنج سفید است.

در طی آسیاب کردن برنج قهوه ای و تبدیل آن به برنج سفید،۶۷ درصد ویتامین ب۳، ۸۰ درصد ویتامین ب۱ ، ۹۰ درصد ویتامین B۶ ، نصف منگنز، نصف فسفر، ۶۰ درصد آهن و تمامی فیبرهای محلول و اسیدهای چرب ضروری موجود در آن از بین می روند.

پیشگیری از دیابت

محققان دانشگاه هاروارد می‌گویند مصرف ۲ بار برنج قهوه‌ای در هفته از خطر پیشرفت دیابت پیشگیری می‌کند.

این محققان پی برده‌اند با مصرف ۵۰ گرم برنج قهوه‌ای در روز، می‌توان از خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ تا ۱۶ درصد و نیز با مصرف دیگر غلات کامل مانند جو و گندم کامل، خطر ابتلا به این بیماری را تا ۳۶ درصد کاهش داد.

منبع منگنز

یک فنجان برنج قهوه ای، ۸۰ درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را تامین می کند. منگنز به تولید انرژی از پروتئین و کربوهیدرات کمک می کند و همچنین در ساخت اسیدهای چرب نیز وارد عمل می شود. منگنز برای سلامت سیستم اعصاب و برای تولید هورمون های جنسی بسیار مهم است. منگنز جزء مهم آنتی اکسیدان می باشد که جلوی تخریب سلول را می گیرد. منگنز جلوی رعشه، ضعف روحی، ۰

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص غلات ,

نویسنده:

تاریخ: جمعه 15 اردیبهشت 1396 ساعت: 13:59

نظرات(0)

تعداد بازديد : 860

به این پست رای دهید:

خواص ذرت در طب سنتی

فواید ذرت

ذرت طبعی سرد دارد و بیشتر در فصل گرم و تابستان این گیاه کاشته می شود. کسانی که عمل قلب و یا کبد در پیش دارند خوردن ذرت را فراموش نکنند زیرا خواص آن باعث آسان تر شدن این عمل می شود. کسانی که فعاللیت بدنی زیادی دارند حتما ذرت بخورند. برای درمان سنگ کلیه نیز خوردن ذرت توصیه می شود.

–  ورم پروستات: براي ورم پروستات يك عدد ذرت كامل را در ۵ ليوان آب سرد پخته سپس هر ۴ ساعت يك ليوان از آب ذرت ميل شود وخود دانه‎هاي ذرت به عنوان يك وعده غذا خورده شود.

–    براي درمان روماتيسم از دم كرده كاكل ذرت استفاده شود.

–    براي درمان كم خوني عصرها از ذرت بوداده استفاده كنيد.

–    براي درمان لاغري  استفاده شود.

–  براي گرفتگي صدا از شربت ذرت استفاده شود بدين صورت كه ابتدا ذرت را در آب جوشانده سپس كمي شكر به آن اضافه كرده مجدداً بجوشانيد و ميل شود.

– براي درمان يبوست سوپ ذرت و خوراك ذرت را در برنامه غذايي خود قرار دهيد.

– براي درمان شكنندگي ناخن ذرت را پخته كرده مقداري از آب آن را در ظرفي ديگر ريخته و ناخن‎ها را در آن قرار دهيد و بقيه را ميل كنيد.

– ضدبلغم است.

– براي درمان چربي خون از دم كرده كاكل ذرت و يا خود ذرت به عنوان غذا ميل شود.

– براي درمان سرطان پروستات تمام ذرت (كاكل + دانه ذرت + چوب آن) آب پز سپس آب آن هر ۶ ساعت نصف استكان و خود ذرت ميل شود، منظور از استفاده ذرت آب پز يعني يك ذرت كامل را با ۵ ليوان آب، آب پز كنيد و كمي نمك به آن بيفزاييد.

– براي درمان كلسترول سوپ ذرت و ذرت آب پز به عنوان غذا ميل شود.

– براي درمان نقرس ۴۰ گرم كاكل ذرت را در يك ليتر آب ۵ دقيقه جوشانده ۱۵ دقيقه دم كنيد صاف نموده روزي ۵ بار هر بار يك فنجان ميل شود.

– براي درد مفاصل  استفاده شود.

– مصرف دم كرده كاكل ذرت باعث كاهش وزن و رفع ورم بدن مي‎گردد.

– كساني كه چاق هستند بهتر است روغن مصرفي آنها روغن ذرت باشد.

– براي درمان خارش‎هاي جلدي و حساسيت‎هاي پوستي اگر مدتي روغن ذرت را بمالند درمان مي‎گردد.

– براي رفع التهاب، تورم و چرك كليه از دم كرده كاكل ذرت استفاده شود.

– كساني كه مسلول هستند سوپ ذرت را در برنامه غذايي خود قرار دهند.

– براي رفع چين و چروك صورت يك قاشق آرد ذرت با يك قاشق آرد نشاسته و يك قاشق آرد جو مخلوط كرده باشيد و با  عسل درآميزيد، سپس به صورت ماسك روي پوست بگذاريد.

– براي رفع ترك لب و نرم شدن آن يك كم خامه با آرد ذرت مخلوط كرده خوب بهم بزنيد سپس به مدت نيم ساعت روي لبها بگذاريد آن گاه بشوييد.

– براي نرم شدن لب اطراف ناف را با روغن ذرت هر شب چرب كنيد.

– براي بسته شدن منافذ پوست (پوست‎هايي كه منافذ آنها خيلي باز است) آرد ذرت با آرد جو مخلوط نموده كمي آب به آن اضافه كرده به صورت ماسك روي صورت بگذاريد.

– براي از بين رفتن كبودي دور چشم ذرت را در برنامه غذايي خود قرار دهيد و از دم كرده كاكل ذرت استفاده شود.

– كساني كه آلبومين دارند از جوشانده ذرت، كاكل ذرت استفاده كنند.

– براي معالجه ورم دست‎ها در اثر سرمازدگي آرد ذرت را با خاك اره نرم چوب مخلوط نموده خمير كرده به دست‎ها بماليد، روزي ۲ بار اين كار را تكرار كنيد.

– براي درمان اختلالات كبد از جوشانده كاكل ذرت استفاده كنيد، ۳۰ يا ۴۰ گرم كاكل ذرت در يك ليتر آب ۵ دقيقه جوشانده ۱۵ دقيقه دم كرده هر ۴ ساعت نصف فنجان مصرف شود.

 

– براي درمان اگزما ذرت را در سركه پخته به صورت ضماد بگذاريد.

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص غلات ,

نویسنده:

تاریخ: چهارشنبه 13 اردیبهشت 1396 ساعت: 10:57

نظرات(0)

تعداد بازديد : 1086

به این پست رای دهید:

فواید و خواص نان جو در طب سنتی

فواید نان جو


نان جو و خواص باورنکردنی سرشار


 


جو یکی از غلات بسیار مفیدی است که ارزش غذایی بالایی دارد و خود به عنوان یک غذای کامل می تواند به شمار رود. جو از گیاهی با ساقه های بلند به جود می آید و هنوز هم یکی از غذاهای عمده انسان را تشکیل می دهد. در کشورهای مختلف نیز جزو پرمصرف ترین مواد غذایی است که با اشکال مختلف و طعمهای گوناگون عرضه می شود. 

از امام جعفر صادق (ع) نقل شده است که خاصیت های غذایی و درمانی با ارزشی در نان جو وجود دارد، به همین دلیل طعام حضرت رسول اکرم (ص) تا آخر عمر از نان جو خالی نبود. 

نان جو از انواع نان های قدیمی است به طوری که خوراک اصلی گلادیاتورهای رومی را تشکیل می داد و قهرمانان آن زمان را «هوردیری» یعنی «خورندگان نان جو» می نامیدند.


 

نان جو

خاصیت های نان جو 


 


در سالهای اخیر تحقیقات علمی نشان داده است که نان جو از نظر بهداشتی و سلامتی از ارزش ویژه ای برخوردار است و از این جهت این نان مورد توجه بیشتر قرار گرفته است 

سبوس موجود در نان جو دو برابر نان گندم است و در هر 100 گرم نان جو حدود چهار گرم فیبر وجود دارد. 

از این جهت نان جو برای افرادی که مبتلا به دیابت می باشند بسیار مفید است زیرا هر فرد دیابتی روزانه به 20 تا 30 گرم فیبر نیاز دارد که بدین ترتیب بخش زیادی از آن را می توان با نان جو و بقیه را با خوردن حبوبات و سبزی ها جبران کرد. 

 

مهم ترین خاصیت های نان جو

در صورتی که نان جو کم نمک تهیه شود شامل جلوگیری از تولید چربی های زیان آور در خون، تنظیم فعالیت دستگاه گوارش، تعدیل فشار خون، تحریک انسولین سازی در بدن و کاهش قند خون، پاکسازی دیواره های معده و روده از ذرات آلوده کننده، مقابله با رشد تومور در بدن، جلوگیری از چاقی، حفظ شادابی و زیبایی پوست به علت وجود ویتامینهای گروه ب در آن و تقویت حافظه است. 

امروزه جو به دلیل تاثیری که در پیشگیری، کنترل و درمان بیماری های غیر واگیر دارد، به عنوان «اکسیر سلامت» نیز شناخته شده است. کاربرد جو در تهیه سوپ و غذای تکمیلی کودکان نیز بسیار مفید است. 

نان جو به دلیل وجود فیبر خود مقدار زیادی از آب بدن را جذب می کند، بنابراین مایعات و آب فراوانی باید نوشیده شود. این نان به دلیل غنی بودن از ویتامین های B به آرامش اعصاب کمک می کند.


 

نان جو

فواید نان جو برای روزه داران 


 

نان جو در ایام روزه داری

 نان جو همچنین  به دلیل وجود کربوهیدرات های پیچیده می تواند از بروز گرسنگی در ساعات روزه داری پیشگیری کند. بنابراین مصرف این نان در زمان سحر توصیه می شود.

 

درمان یبوست با سبوس

سبوس مهم ترین راه درمان طبیعی یبوست به شمار می رود. جلوگیری از یبوست نیز از بروز بواسیر ، التهاب دیورتیکول (کیسه ای مدوربه اشکال و اندازه های مختلف است که در جدار داخلی روده ایجاد می شود)، سرطان کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و عفونت های دستگاه گوارش (که غالباً در میان افراد مسن مشاهده می گردد) پیشگیری می کند.

بر اساس پژوهش های مختلف ، سبوس غنی ترین منبع غذایی فیبر و الیاف گیاهی محسوب می شود. این فیبر و الیاف را که بیشتر مواد سلولزی و همی سلولزی می باشد و مصرف آن موجب افزایش حجم مدفوع می گردد. افزایش حجم مدفوع عامل اساسی مبارزه با یبوست و بیماری کولون و پیدایش سرطان کولون می باشد.

 

خواص مهم دیگر نان جو

–  کاهش کلسترول خون

–  جو نرمی استخوان کودکان را از بین می‎برد.

–  جلوگیری  از سفیدشدن مو جلوگیری می‎کند.

–  جو برای کم خونی مفید است.

–  جو نرمی استخوان کودکان را از بین می‎برد.

–  برای رفع منافذ باز پوست و زیباشدن آن آرد و را با آب خیار خمیر کرده به صورت ماسک روی صورت بگذارید.

–  برای درمان زخم‎های بدخیم آرد جو را با زرده تخم‎مرغ مخلوط کرده روی زخم بمالید.

–  برای رفع ورم پستان آرد جو را با سرکه خمیر نموده با روغن کرچک خمیر کنید به صورت ضماد بگذارید این ضماد برای ورم چشم و زیر گلو نیز مفید می‎باشد.

–  مداومت در خورن جو و نان آن باعث لاغری می‎شود.

–  برای رفع خارش‎های جلدی پوست آرد جو را در سرکه پخته بر پوست بمالند.

خواص نان جو


 

منبع : نمناک

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص غلات ,

نویسنده:

تاریخ: پنجشنبه 12 اسفند 1395 ساعت: 15:42

نظرات(0)

تعداد بازديد : 967

به این پست رای دهید:

فواید و خواص تخم کتان با طب سنتی

فواید تخم کتان

در این مقاله قصد داریم به بررسی خواص تخم کتان برای سلامتی، لاغری و کاهش وزن و نیز پوست بپردازیم. هر چند موضوع مقاله حاضر، خواص تخم کتان است و همه مطالب در ارتباط با این موضوع است، اما از آنجایی که ممکن است بسیاری از خوانندگان مقاله برای اولین بار با مفهوم تخم کتان که به آن بذر کتان یا دانه کتان نیز گفته می شود، مواجه شده باشند، در بخش نخست، به معرفی تخم کتان می پردازیم. پس از آن ۹ خاصیت تخم کتان برای سلامتی مطرح شده، و بعد آن به تاثیر و خواص تخم کتان برای لاغری و کاهش وزن می پردازیم. در بخش چهارم مقاله شما را با ۳ مورد از خواص تخم کتان برای پوست و مو و رفع چین و چروک پوست آشنا می کنیم، امید مطالب ارائه شده مورد پسند شما قرار گیرد. با نوآورد در ادامه این مقاله همراه شوید.

 

تخم کتان چیست؟


تخم کتان همانگونه از نامش بر می آید تخم گیاه کتان است، کتان از ۳۰۰۰ سال پیش بابل کشت می شده است. تخم کتان دارای دو گونه کلی می باشد، که عبارتند از تخم کتان قهوه ای و تخم کتان زرد یا طلایی. بیشترین انواع بذر کتان که از این دو گونه کلی به وجود آمده اند دارای ارزش غذایی یا ویژگی های تغذیه ای مشابهی می باشند و در تعداد اسیدهای چرب زنجیره کوتاه با هم برابر هستند. از دانه های کتان روغنی گیاهی استخراج می شود، که به روغن بذر کتان معروف است.


تخم کتان چیست؟

 

بذر کتان یا دانه کتان، دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است به گونه ای که مصرف ۱۰۰ گرم از آن بیش از ۱۹ درصد از نیاز بدن ما به پروتئین، فیبرهای غذایی، برخی از ویتامین های گروه B و مواد معدنی را تامین می کند. به خصوص باید بر این نکته تاکید نمود که مصرف این میزان تخم کتان، بیش از ۹۰ درصد از نیاز بدن انسان به تیامین (یکی از ویتامین های گروه B)، منیزیم و فسفر را تامین می کند. در خصوص میزان کالری بذر کتان باید گفت که مصرف ۱۰۰ گرم تخم کتان دارای ۵۳۴ کالری انرژی می باشد، که در مقایسه با بیشتر مواد غذایی میزان بسیار بالایی است.


در هر ۱۰۰ گرم از تخم کتان ۴۲ گرم چربی وجود دارد که این میزان چربی شامل، ۲۳ گرم اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ گرم اسیدهای چرب امگا ۶ می باشد.


خواص تخم کتان

خواص تخم کتان در پیشگیری از سرطان


در خصوص تاثیرات مثبت یا منفی مصرف تخم کتان در پیشگیری یا بروز سرطان سینه و درمان بیماری یا تشدید آن مطالب ضد و نقیض بسیاری توسط مراجع معتبر سلامت در جهان منتشر شده است، در زیر نظر دو مورد از این مراجع علمی توسط نوآورد ترجمه و منتشر شده است:


وب سایت معتبر WebMD در خصوص تاثیرات جانبی مصرف تخم کتان اشاره می کند که:


از آنجایی که تخم کتان ممکن است عملکردی شبیه به هورمون استروژن داشته باشد، لذا این نگرانی وجود دارد که مصرف دانه کتان در افراد مبتلا به بیماری های مرتبط با هورمون ها، سبب تشدید بیماری گردد. برخی از این بیماری ها عبارتند از سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان، اندومتریوز و فیبرهای رحمی. با این حال برخی از تحقیقات اولیه آزمایشگاهی و مطالعات بر روی جانوران در خصوص مصرف دانه کتان نشان می دهد که ممکن است [بر خلاف آنچه در بالا گفته شد] مصرف این ماده با استروژن مقابله نموده و در برابر سرطان های وابسته به هورمون، از بدن محافظت نمایند. به هر روی، تا زمانی که تحقیقات بیشتری در این خصوص صورت گیرد، در صورت که به بیماری های با منشا هورمونی مبتلا هستید، از مصرف بی رویه تخم کتان بپرهیزید.


از سوی دیگر وب سایت دکتر مرکولا که از جمله شناخته شده ترین و معتبرین وب سایت ها در حوزه سلامت در ایالت متحده و جهان می باشد، در زمینه تاثیر مصرف تخم کتان در پیشگیری و کمک به درمان سرطان سینه مطالب زیر را عنوان کرده است:


تخم کتان سرشار از فیتواستروژن می باشد. فیتواستروژن یک ماده مغذی گیاهی است که به هورمون استروژن تولید شده در بدن زنان شباهت هایی دارد. تحقیقات بسیاری نشان داده است که نه تنها مصرف تخم کتان، بیش از هر ماده غذایی دیگری، از بروز سرطان سینه پیشگیری می کند، بلکه حتی می تواند در کوچک شدن اندازه تومورهای سینه موثر باشد.


تاثیرات مصرف تخم کتان در مقابله (پیشگیری و کمک به درمان) سرطان سینه را می توان به این صورت خلاصه نمود:


مصرف تخم کتان میزان تولید و ترشح استروژن را در بدن کاهش می دهد.

تخم کتان سبب افزایش تولید نوعی از استروژن «خوب» می شود که دارای خاصیت محافظت کنندگی می باشد.

میزان سه عامل متفاوت مرتبط با رشد سرطان سینه را کاهش می دهد.

چرخه قاعدگی را طولانی تر می کند.

از چسبیدن استروژون های محیطی به بافت پستان جلوگیری می کند.

از بافت پستان در برابر تاثیرات مخرب مواد سمی محیطی محافظت می کند.

مسدود نمودن آنزیم آروماتاز، شبیه به نحوه عملکرد داروی آریمیدکس (Arimidex)

مسدود نمودن گیرنده استروژن، شبیه به نحوه عملکرد داروی تاموکسیفن (Tamoxifen)

  مقاله مرتبط:   خواص قارچ - 7 خاصیت قارچ برای سلامتی

به طور کلی در خصوص مصرف تخم کتان و تاثیر آن بر سرطان سینه می تواند به سه مورد زیر اشاره نمود:


استروژن گیاهی، هر چند به آن استروژن گفته می شود، اما در واقع با استروژن تولید شده در بدن بسیار متفاوت است.

مطالعات بسیار زیادی نشان داده است که خوردن غذاهایی که از لحاظ «استروژن های گیاهی» غنی هستند، تاثیر قابل توجهی در مقابله با بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان سینه دارد.

محافظ از بدن در برابر سرطان سینه یا افزایش شانس خود در مقابله با این بیماری چیزی نیست که از طریق ایجاد «یک» تغییر در رژیم غذایی یا سبک زندگی ایجاد شود، بلکه حاصل و نتیجه تمامی اجزای برنامه غذایی و شیوه زندگی ماست.

تذکر: همانگونه که در بالا اشاره شده دکتر مرکولا مصرف تخم کتان را هم در پیشگیری از سرطان سینه مفید و موثر می داند و هم در کمک به درمان آن. WebMD در خصوص اینکه آیا افرادی که قبلا به سرطان سینه یا دیگر سرطان های مرتبط با مسائل هورمونی دچار بوده اند می توانند تخم کتان مصرف کنند یا خیر توضیحی نداده است و به همین دلیل نمی توان در این خصوص با قاطعیت اظهار نظر نمود.


خواص تخم کتان در پشیگیری از پوکی استخوان


تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری می‌کند. تحقیقاتی که بر روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موش‌های آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در تخم کتان می‌باشد.


تاثیر مصرف دانه کتان در کاهش فشار خون و جلوگیری از بیماری های قلبی


تحقیقات بسیاری نشان داده است امگا ۳ موجود در دانه های کتان از طریق مکانیسم هایی مانند اقدامات ضد التهابی و تنظیم نمودن ضربان قلب، به بهبود سیستم قلبی عروقی کمک می کند. یکی از مهم ترین خواص تخم کتان، کاهش فشار خون می باشد. از این رو احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. همچنین رژیم غذایی حاوی دانه های کتان از سخت شدن و گرفتگی شریان ها جلوگیری می کند و از این رو موجب حفظ سلامتی قلب می شود. امگا-۳ نقش بسزایی در تنظیم ریتم قلب دارد و در درمان آریتمی (ضربان قلب نامنظم) و نارسایی قلبی مفید است. پژوهشگران دانشگاه هاروارد مصرف روزانه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری دانه کتان را به بیماران قلبی یا آنهایی که زمینه ابتلا به ناراحتی های قلبی دارند، توصیه می کنند.


خواص تخم کتان در پیشگیری از دیابت

 

 

پژوهش های صورت گرفته توسط دانشمندان کانادایی نشان می دهد که مصرف دانه‌ی کتان احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را به میزان ۸۰ درصد کاهش می‌دهد. محققان در حال تحقیق بیشتر در این خصوص هستند. توصیه می‌کنیم روزانه یک تا دو قاشق چای‌خوری دانه‌ی کتان آسیاب شده به غذاهای خود اضافه نمایید.


همچنین برخی تحقیقات صورت گرفته نشان داده است مصرف روزانه تخم کتان به دلیل دارا بودن لیگنان، به میزان متوسطی سبب بهبود قند خون می گردد. به علاوه تخم کتان قدرت آنتی اکسیدانی بالایی داشته و می‌تواند با استرس اکسیداتیو – عامل ابتلا به دیابت – مقابله نماید.


خواص تخم کتان در کاهش کلسترول خون


وجود امگا ۳ برای تنظیم کلسترول خون لازم است. این اسیدهای چرب میزان کلسترول خوب خون را افزایش می‌دهند و حالت ارتجاعی رگ‌های خونی و جریان خون را بالا می‌برند. دانه کتان یکی از مفید ترین منابع امگا-۳ به شمار می رود. مصرف تخم کتان موجب کاهش سطح کلسترول با چربی بد در خون می شود. محققان معتقدند گنجاندن دانه کتان در برنامه غذایی روزانه افراد بزرگسال می تواند شانس ابتلا به گرفتگی عروق یا آترواسکلروز را در آنها تا ۷۵ درصد کاهش بدهد. محققان با تحقیقی که روی بیش از ۱۰۰ خانم یائسه انجام دادند، به این نتیجه رسیدند درصد ابتلا به بیماری پرفشاری خون و ناراحتی های قلبی در خانم هایی که به مدت یک سال، روزی ۴ قاشق غذاخوری دانه کتان خام مصرف می کردند، بسیار پایین و ناچیز بود.


  مقاله مرتبط:   خواص زعفران - 17 خاصیت زعفران برای سلامتی و پوست

دانه کتان برای درمان یبوست


دانه‌ کتان سرشار از فیبرهای محلول و نامحلول بوده و به همین علت یک ماده ملین بوده و دفع را راحت می‌کند. اگر دچار یبوست مزمن هستید به سراغ دانه‌ی کتان بروید. بدین منظور یک قاشق چای‌خوری دانه‌ی کتان را به مدت یک شب در یک لیوان آب خیس کرده و فردای آن آب را به همراه دانه‌ها بنوشید. یا این که ۲۰ گرم دانه‌ی خشک را با یک لیتر آب و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید و محلول را صاف کنید. صبح و شب بعد از غذا یک فنجان از این جوشانده میل کنید. توجه داشته باشید تأثیر دانه‌ی کتان تقریباً بعد از ۳ روز خود را نشان می‌دهد.


خواص تخم کتان در پیشگیری از گرگرفتگی در زنان

 

گنجاندن تخم کتان در برنامه غذایی خود و مصرف منظم آن، می‌تواند احتمال ابتلا به گر گرفتگی در دوران یائسگی در زنان را کاهش دهد. تخم کتان حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ گیاهی (مفید برای پوست) و فیتواستروژن است و برای همین یکی از بهترین مواد غذایی مورد نیاز زنان است. تخم کتان سرشار از لیگنان های گیاهی است و به همین دلیل می تواند سوخت و ساز و استفاده از استروژن را کنترل کرده و به این ترتیب علائم یائسگی مانند گرگرفتگی، تعریق و خشکی واژن را کاهش دهد. می توانید تخم کتان آسیاب شده را خریداری نموده و به غذاها، ماست و انواع سالاد و غیره افزوده و میل کنید.


نتایج پژوهشی در این زمینه نشان می دهد که تخم کتان می تواند از گرگرفتگی در زنان یائسه پیشگیری کرده و همچنین تاثیرات خوبی برروی سلامت عمومی آنها نیز داشته باشد. تحقیقات نشان می دهد که روزانه ۴۰ گرم تخم کتان مانند «هورمونی درمان» برای بهبود گرگرفتگی و عرق کردن های شبانه مفید بوده و همچنین برای بهبود یبوست نیز مفید است.


تخم کتان برای درمان التهابات پوستی


تخم کتان ( بذر کتان )، منبعی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ ها و امگا ۶ محسوب می شود و به همین علت در تسکین التهاب پوستی موثر بوده، می تواند از آن به عنوان یکی ماده ضد التهاب بهره جست. تأثیر این اسیدهای چرب در بهبود بافت ها، بهبود جای زخم و جوش و تسکین سطح پوست مثال زدنی است. اگر دچار التهاب پوستی هستید دانه‌ی کتان را امتحان کنید؛ برای این کار مقداری آب را به بذر کتان آسیب شده اضافه نمایید تا به شکل خمیر مانند در آید. این خمیر را با حرارت خیلی ملایم گرم کرده و با ضخامت یک سانتی متر روی یک گاز یا پارچه‌ی تمیز پهن کنید. این مرهم را هر روز دو تا ۳ مرتبه روی نقاط ملتهب پوست خود قرار دهید.


خواص تخم کتان در درمان نفخ شکم


همانگونه که در قسمت های دیگر نیز اشاره شده است، تخم کتان دارای میزان زیادی فیبر محلول و نا محلول است که به خوبی می تواند به هضم غذا در معده کمک کند و نفخ شکم را از بین ببرد. برای اینکه از این اثر تخم کتان بهره مند شوید دانه کتان را پودر نموده و در نمک پاش بریزید و به همراه غذا، مانند یک ادویه کمی از آن را روی غذای خود بپاشید. بسیاری از افراد از تخم کتان بیشتر در ماست، شیر، سالاد استفاده می نمایند.


 

تخم کتان برای لاغری و کاهش وزن


همانگونه که در بالا ذکر شده، تخم کتان سرشار از چربی های سالم امگا ۳ و امگا ۶ و فیبرهای غذایی می باشد، خوردن دانه کتان باعث ایجاد احساس سیری در انسان شده سبب می گردد تا کالری کمتری مصرف نماییم و منجر به کاهش وزن می شود. در واقع تاثیر مصرف تخم کتان در کاهش وزن نیز از همین ویژگی آن نشات می گیرد. اگر می خواهید لاغر شوید و به دنبال روشی کم دردسر می گردید و نمی خواهید از رژیم های سفت و سخت لاغری استفاده کنید، که در بیشتر موارد هم در بلند مدت، نتیجه مطلوبی در بر ندارند، می توانید از تخم کتان استفاده کنید. برای این منظور دو متد زیر به شما توصیه می شود.


روش اول لاغری با تخم کتان: اگر ۳۰ دقیقه قبل از خوردن غذا، یک قاشق پودر تخم کتان [را همراه با آب فراوان] میل کنید، احساس سیری به شما دست داده و نمی توانید زیاد غذا بخورید و بدین طریق دریافت چربی ها و کالری ها از طریق وعده های روزانه کمتر خواهد شد و به مرور موجب کاهش وزن و کاهش چربی های انباشته شده در بدن می گردد.


روش دوم لاغری با تخم کتان: اگر از تخم کتان در هنگام خوردن غذا استفاده کنید باعث می شود فرایند هضم غذا کندتر شده، و غذا مدت بیشتری در معده بماند و به صورت آهسته آهسته و به تدریج وارد روده کوچک شود و این موجب می شود که سطح انسولین پایدار شده و اشتها کاهش یابد.

 

دمنوش تخم کتان برای لاغری


علاوه بر آنچه در بالا در خصوص خواص تخم کتان برای کاهش وزن بیان شد، در اینجا می خواهیم شما را با دمنوش تخم کتان آشنا سازیم، که می تواند در کاهش وزن و لاغر شدن به شما کمک نماید. در اصطلاح طب سنتی، تخم کتان دارای طبع گرم و خشکی بوده و می توانید صبح، هنگام صبحانه از آن استفاده کنید. دمنوش تخم کتان می تواند به شدت در افزایش سوخت و ساز بدن موثر باشد. همچنین این دمنوش اشتها را کاهش می دهد بنابراین غذا و کالری کمتری مصرف خواهد کرد.


طرز تهیه دمنوش تخم کتان برای لاغری: یک قاشق پودر تخم کتان را در قوری ریخته و آب با دمای ۷۰ یا ۸۰ درجه به آن اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد. سپس آن را از صافی عبور داده و نوش جان کنید.


مصرف تخم کتان در دوران شیردهی


در این خصوص به مقاله عوارض و مضرات تخم کتان مراجعه فرمایید.


خواص تخم کتان برای پوست

خواص تخم کتان برای پوست و مو


آلفا لینولئیک اسید موجود در بذر کتان یکی از مفیدترین چربی ها برای سلامت پوست و مو می باشد. همچنین وجود ویتامین های گروه B در تخم کتان، از خشکی پوست جلوگیری نموده و در بهبود و رفع جوش و آکنه، روزاسه و اگزما موثر است. خوردن تخم کتان در هیدارته نمودن بدن نیز تاثیر دارد و یک مرطوب کننده طبیعی به شمار می رود. اگر می خواهید پوست و مو و ناخن سالم داشته باشید، توصیه می شود ۲ قاشق غذا خوری دانه کتان یا ۱ قاشق غذا خوری روغن تخم کتان به غذاهای روزانه ی خود اضافه کنید. همچنین می توانید از تخم کتان به صورت موضعی بر روی پوست نیز استفاده کنید.


تخم کتان برای رفع چین و چروک صورت


تخم کتان سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ می باشد. امگا ۳ در درمان و رفع لکه های قهوه‌ای پوست – که بر اثر افزایش سن – ایجاد می شود، موثر است. همچنین از آن برای رفع چین و چروک های ریز پوست صورت نیز می توان بهره گرفت. در پژوهشی از داوطلبان خواسته شده روزانه تنها نصف قاشق چای‌خوری تخم کتان بخورند و بعد از ۶ هفته پوست آن‌ها تازه‌تر و باطراوت‌تر شد (انگار که آبرسانی شده‌باشد) و به‌طور قابل ملاحظه‌ای نیز التهابات و قرمزی‌های پوستی آن‌ها نیز کاهش یافت. اسیدهای چرب امگا ۳ واکنش بدن را نسبت به عوامل التهاب‌زا فرو می‌نشاند، همچنین سبب جذب آب را جذب به سلول‌های پوستی می شود تا چروک‌ها را کاهش دهد و پوست را با طراوت‌تر می‌کند. می‌توانید برای بهره‌مند شدن از خواص بذر کتان و اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در آن، می توانید بر روی سبزیجات و سالاد پودر تخم کتان بپاشید.


خواص تخم کتان در جوان سازی پوست


این ماده غذایی دارای مقادیر زیادی استروژن گیاهی است. فیتواستروژن موجود در بذر کتان هم دارای خواص شبه استروژنی است و هم به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند. آنتی اکسیدان ها سبب حفاظت سلول از آسیب رادیکال های آزاد می شوند. همچنین بذر کتان به ایجاد تعادل هورمون استروژن و پروژسترون در بدن کمک کرده و نمی گذارد که آکنه به پوست صورت آسیب رساند. بهترین روش خوردن بذر کتان نیز اضافه کردن آن به سالاد یا ماست است.


تذکر: همان گون که در بخش دیگری از این مقاله نیز اشاره شد، مصرف فیتواستروژن‌ها برای زنانی که به سرطان سینه مبتلا بوده و یا هستند و زنانی که سابقه‌ی فامیلی این بیماری را دارند توصیه نمی‌شود. این افراد باید قبل از مصرف این قبیل مواد غذایی با پزشک معالج خود مشورت کنند.


پایان


 

مقاله ای که از نظرتان گذشت، تلاشی بوده در جهت معرفی و آشنا ساختن شما با خواص تخم کتان، در این مقاله ۱۳ مورد از خواص تخم کتان از جمله خواص تخم کتان برای لاغری و کاهش وزن، فواید تخم کتان برای پوست و مو و نیز مواردی دیگر همچون تاثیر بذر کتان در پیشگیری از دیابت، کاهش کلسترول خون پرداخته است. امید است مطالب ارائه شده را پسندیده و آن را سودمند بدانید. لطفا نظرات خود را درباره این مقاله، از جنبه های مختلف، با ما در میان بگذارید

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: طب سنتی وسلامت,تحقیق گیاهان دارویی,گیاهان دارویی و سلامت,خواص غلات ,

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 10 اسفند 1395 ساعت: 10:06

نظرات(0)

تعداد بازديد : 1006

به این پست رای دهید:

فواید و خواص شاهدانه در طب سنتی

فواید و خواص شاهدانه

شاه‌دانه گیاهی یک ساله با برگ‌های قطره‌ای است. میوهٔ این گیاه ریز و روغنی بوده و خاصیت آرامش بخش دارد که از آن برای درمان نیز استفاده می‌شود.

شاه‌دانه گیاهی یک ساله با برگ‌های قطره‌ای است. میوهٔ این گیاه ریز و روغنی بوده و خاصیت آرامش بخش دارد که از آن برای درمان نیز استفاده می‌شود. از بخش‌های مختلف این گیاه مشتقات فراوانی از جمله تخم شاه‌دانه، الیاف شاه‌دانه و مواد روانگردان شامل ماری‌جوانا و حشیش تهیه می‌شود.


مشخصات گیاه شاه‌دانه

گیاهی شبیه به گزنه که بلندیش تا دو متر می‌رسد. دارای غنجهای متعدد، برگهای کشیده و دانه‌های ریز است. همچنین از دانه‌ها جهت تهیه روغن و تولید صابون استفاده می‌شود. برگ‌ها و غنچه مستقیماً یا جهت تولید بنگ استفاده می‌شد. تی. اچ. سی در گونه ماده این گیاه غلظت بیشتری دارد. بر طبق بیانات مورخین، شاهدانه از اولین گیاهانی بوده که توسط بشر کشت شده‌است و استفاده از برگ و غنچه شاهدانه (کانابیس) به عنوان کانابانوید به بیش از ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد می‌رسد.

 

 در بعضی از کتب قدیمی به کانابیس گیاه مقدس می‌گفتند. از این گیاه جهت درمان بعضی بیماری ها-کم کردن درد قاعدگی خانم ها-درمان افسردگی و... استفاده می‌شود. شاهدانه در استانهای فارس، اصفهان، تهران و شمال ایران کشت می‌شود. این گیاه در ایران به نام وید یا کنف نیز شناخه می‌شود.


خواص دارویی شاهدانه 

دانه شاهدانه، یکی از مغذی‌ترین و قابل هضم‌ترین مواد غذایی روی زمین است. دانه شاهدانه سرشار از پروتئین،‌ اسیدهای آمینه ضروری و اسیدهای چرب ضروری است.


دانه‌های شاهدانه دارای خواص تغذیه‌ای فراوانی هستند و منبع خوبی از اسیدهای چرب ضروری و اسیدهای آمینه ضروری و نیز مواد معدنی هستند.


طبق نتایج تحقیقات، افرادی که به طور منظم دانه‌های شاهدانه را مصرف می‌کنند فشار خون و همچنین میزان کلسترول بد در خون آن‌ها با کاهش روبرو خواهد شد.


پروتئین و آنزیم‌های موجود در دانه‌های بدون پوست شاهدانه، از آن جا که موجب کاهش ورم و التهاب می‌شود کمک خوبی برای مبتلایان به آرتروز و همچنین درد مفاصل محسوب می‌شود.


اگر به دنبال راهی برای کاهش وزن خود هستید، شاهدانه را همراه با صبحانه میل کنید. مصرف شاهدانه هنگام صبح و در وعده صبحانه، باعث احساس سیری طولانی طی روز در شما خواهد شد و به این ترتیب دیگر نسبت به خوردن غذاهای شور و شیرین اشتهای کاذب نخواهید داشت.


مصرف شاهدانه همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و نیز تنظیم هورمون‌ها خواهد شد.


برخی از مبتلایان به بیماری «ام اس» برای برطرف کردن علائم مشکل خود، به طور قانونی از شاهدانه استفاده می‌کنند.


تحقیقات روی گیاه شاهدانه برای تولید دارویی به عنوان درمان بیماری‌های ناتوان کننده سیستم عصبی بدن ادامه دارد.

 خواص گیاه شاه‌دانه, تخم شاه‌دانه


شاهدانه  ضد اسپاسم و انقباضات عضلانی است

 

دانشمندان آمریکایی اعلام کرده‌اند ترکیب شیمیایی گیاه شاهدانه می‌تواند مانع گسترش سلول‌های سرطان سینه در بدن شود.


محققان موفق به کشف یک ماده شیمیایی در گیاه شاهدانه شده‌اند که تاثیر ضدافسردگی دارد. آنان دریافته‌اند که این ترکیب شیمیایی می‌تواند به تولید دوباره سلول‌های عصبی کمک کند.


شاهدانه  ضد اسپاسم و انقباضات عضلانی است.


شاهدانه  مسهل است و در درمان یبوست کاربرد دارد.


- برای افرادی که دچار احتباس ادرار شده‌اند، شاهدانه  کارساز است.


- روغن شاهدانه گرم و خشک است و برای درد گوش مفید است.


 گیاه شاهدانه مسکن واقعی و موثری برای درد شکم و معالجه میگرن و درد اعصاب و روماتیسم است.


اگر به دنبال راهی برای کاهش وزن خود هستید، شاهدانه را همراه با صبحانه میل کنید. مصرف شاهدانه هنگام صبح و در وعده صبحانه، باعث احساس سیری طولانی طی روز در شما خواهد شد و به این ترتیب دیگر نسبت به خوردن غذاهای شور و شیرین اشتهای کاذب نخواهید داشت.

 

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: خواص غلات ,

نویسنده:

تاریخ: پنجشنبه 28 بهمن 1395 ساعت: 23:48

نظرات(0)

تعداد بازديد : 1602

به این پست رای دهید:

فواید و خواص آب سبزه گندم در طب سنتی

خواص سبزه گندم

آب سبزه گندم برای درمان اگزما و کاهش وزن مناسب می باشد

 

به گفته محققان، گندم سبز شده حاوی مواد معدنی و ویتامین‌های متعددی است که برای سلامت مفید است.

سبزه‌ ‌گندم، یک فرآورده‌ گیاهی عجیب است. دکتر آن ویگمور Ann Wigmore بنیان‌گذار و مدیر انستیتوی سلامتی بقراط در بوستون آمریکا یکی از طرفداران درمان با سبزه‌ ‌گندم wheat grass therapy است.

 

طبق نظر این خانم پزشک «بدن انسان می‌تواند با رهنمود ذهنیت معنوی و فقط تغذیه‌ از غذای زنده نپخته به‌صورتی نامحدود زندگی کند و در‌اثر ناخوشی از پا نیفتد. دکتر ارپ‌توماس‌‌ G.H.Earp-Thomas دانشمند و خبره‌ی خاک، توانسته است بیش از صد عنصر را از سبزه‌ تازه‌ گندم جدا کند و نتیجه‌ گرفته است که سبزه‌ ‌گندم، غذای کاملی است.

 

کلروفیل:

کلروفیلchlorophyll، جزء اصلی سبزه‌ ‌گندم است و طبیعت ازاین ماده به‌عنوان عامل پاکسازی بدن، سازنده، خنثی کننده‌ سم (توکسین)‌ها استفاده می‌کند. دکتر فیشر Fisher، برنده‌ جایزه‌ نوبل، از کلروفیل دردرمان کم خونی‌ها استفاده می‌کرد. دراوایل ژوئیه 1940، در نشریه‌‌ جراحی آمریکا، گزارشی از درمان 12000 مورد پریتونیت، قرحه مغز، پیوره و نابسامانی‌های جلدی با کلروفیل انتشاریافت.

 

ملکول کلروفیل شباهت نزدیکی با هموگلوبین، رنگیزه‌ سرخ خون انسان دارد و فقط ازنظر عنصرمرکزی با آن اختلاف دارد، یعنی این عنصر در هموگلوبین آهن و در کلروفیل، منیزیم است. به‌علت این شباهت نزدیک ملکولی، یک دانشمند دیگر به‌نام فرانس‌میلر Frans Miller معتقد بود کلروفیل برای تمام حیوانات گیاهخوار و انسان، عنصر طبیعی سازنده‌ خون به‌شمار می‌رود.

 

یک دانشمند پژوهشگر دیگر به نام دکتر بیرشر Birscher، کلروفیل را «قدرت غلیظ‌شده خورشید» می‌نامید. طبق نظر این دانشمند «کلروفیل سبب افزایش عملکرد قلب می‌شود، بر سیستم عروقی، روده‌ها، رحم و ریه‌ها تأثیر دارد. میزان تبادل نیتروژن پایه را افزایش می‌دهد و به این جهت یک تونیک به شمار می‌آید که با توجه به خواص تحریک‌کننده‌ای که دارد، نمی‌توان هیچ چیز دیگری را با آن مقایسه کرد.»

 

سه نفر از پزشکان دانشگاه تمپل Temple به نام‌های گورسکین Gurskin، ردپاتRedpath و دیویس Davis با موفقیت هزار بیمار مبتلا به انواع مشکلات گوش، حلق‌و‌بینی را با کلروفیل درمان نمودند. دکتر کارول‌رایت Carroll Wright پی‌برد کلروفیل در اولسر مزمن مؤثر است.

 

درمان با آب سبزه‌گندم:

مصرف شیره یا آب سبزه‌ ‌گندم به بدن مواد مغذی حیاتی می‌رساند و انرژی مفرطی به بدن می‌دهد. آب سبزه گندم سرشار از ویتامین‌های B,A و C بوده و حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد، کبالت و روی است. کلروفیل موجود در آب سبزه‌ ‌گندم برای بدن بسیار نافع است. به‌علت بالابودن مقدار ویتامین و مواد‌معدنی، مصرف آب سبزه‌ ‌گندم سبب تخلیص‌خون می‌شود. بدن از‌این خاصیت برای پاکسازی و بازسازی خود استفاده می‌کند. با نوشیدن منظم این آب، توکسین‌ها خنثی می‌شوند و به این جهت در حفظ سلامت مؤثر است.

 

آب سبزه گندم

به گفته محققان حدود ۳۰ گرم گندم سبزشده حاوی ۱۲۰ کالری، ۸ گرم فیبر رژیمی و ۸ گرم پروتئین است. همچنین این گیاه دارای ۲۰ درصد ویتامین آ ، ۹۳درصد ویتامین ث، ۳۵۶ درصد آهن و ۱۲ درصد کلسیم است.

 

خوردن آن به هرشکلی برای سلامت بدن ارزشمند است. اگر آب آن به سختی قابل خوردن است می توانید آن را در اسموتی‌های خود استفاده کنید تا از فواید آن بهره مند شوید.

 

ویتامین‌ها و مواد معدنی

در یک پیمانه آب سبزه گندم، میزان معینی ویتامین و مواد معدنی وجود دارد به همین دلیل بسیار منطقی است که افراد این نوشیدنی را بخورند. انرژی حاصل از این نوشیدنی بلافاصله بعد از مصرف، روش ایده‌آلی برای آغاز یک روز پرانرژی است.

 

کاهش چربی

طبق مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۶، میتوکندری کبد موش‌هایی که آب سبزه گندم مصرف کرده بودند، دارای کاهش در میزان لیپیدها یا چربی‌ها بود. این ویژگی موجب می‌شود یک پیمانه سبزه گندم بتواند به کاهش وزن کمک کند.

 

درمان بیماری پوستی

اگرچه در این رابطه مطالعات بالینی انجام نشده است اما چندین مورد نمونه درمان خانگی نشان داده که سبزه گندم برای درمان اگزما و پسوریازیس مثمرثمر بوده است. روش درمانی با این گیاه این گونه است که یک فنجان آب سبزه گندم در وان آب داغ ریخته شده و به مدت ۳۰ دقیقه مورد استفاده قرارگیرد. روش دیگر ریختن آب سبزه گندم در ظرف یخ و انجماد آن است. سپس مکعب های یخی بر روی لکه ها، زخم و پوست آسیب دیده مالیده شود.

 

آب سبزه گندم خون را تصفیه و پوست را بازسازی می‌کند

کلروفیل، اسید آمینه‌ها، مواد معدنی، ویتامین‌‎ها و آنزیم‌ها می‌تواند آب سبزه گندم را به یک بمب قدرتمند در راستای بهبود وضعیت سلامت تبدیل کنند. دکتر ویگمور پیشنهاد می‌کند که روزانه 30 میلی‌لیتر از این نوشیدنی استفاده کنید و سپس به تدریج به میزان آن اضافه کنید تا به 60 میلی‌لیتر‌ در روز برسید.

 

پرورش سبزه گندم نیز کار دشواری نیست و ما به شکل سنتی با آن آشنایی داریم. اما زمانی که آب سبزه گندم را گرفتید، ‌می‌توانید آن را با نعناع، آناناس، آب پرتقال، لیموترش، عسل و یخ میل کنید.

 

نابسامانی‌های دندان:

آب سبزه‌ ‌گندم به‌عنوان یک دهانشویه در گلو‌درد و پیوره مؤثر است. مصرف این آب از پوسیدگی دندان و دندان‌درد جلوگیری می‌کند و به‌این‌جهت جویدن سبزه‌ ‌گندم نافع است. با پاکسازی لثه‌ها از توکسین، سبزه‌ ‌گندم از رشد باکتری هم جلوگیری می‌کند.

 

بیماری‌های پوست:

ازنظر علمی ثابت شده کلروفیل رشدونمو باکتری‌های مضر را متوقف می‌کند. از درمان با سبزه‌ ‌گندم، به این ترتیب می‌توان به‌طور مؤثر در بیماری‌های پوست و زخم‌های اولسری استفاده کرد. با به تأخیر‌انداختن کنش باکتری، آب سبزه‌ ‌گندم سبب فعال شدن و رشد طبیعی مجدد یاخته می‌شود. نوشیدن منظم آب سبزه‌ ‌گندم، محیط نامناسبی برای رشد باکتری فراهم می‌آورد. در نواحی عفونی پوست می‌توان از ضماد آب سبزه‌ ‌گندم به‌عنوان استریل‌کننده استفاده کرد.

 

نابسامانی‌های دستگاه گوارش:

استفاده از آب سبزه‌ گندم به صورت انما به سم زدایی دیواره‌ کولون کمک می‌کند. در این رویه، ابتدا با آب ولرم، تنقیه انجام می‌دهند. بعد‌از20‌دقیقه صد‌تا صدو‌بیست‌وپنج ‌میلی‌لیتر آب سبزه‌ ‌گندم، تنقیه می‌شود. شخص باید به‌مدت 15دقیقه صبر کند و بعد‌از مدتی عمل تخلیه را انجام دهد. انجام این تنقیه در نابسامانی‌‌های کولون، دفع بلغم و کولیت اولسرو، یبوست مزمن و خونروی بواسیر بسیار سودمند است.

 

نابسامانی‌های گردش‌خون:

کلروفیل موجود در سبزه‌ ‌گندم سبب تقویت اعمال قلب ‌و‌ ریه می‌شود. فعالیت مویرگی نیز افزایش می‌یابد، ضمن آنکه ازمیزان توکسمی کاسته می‌شود. با افزایش محتوای آهن در خون و درنتیجه‌ هموگلوبین، ریه‌ها بهتر فعالیت می‌کنند. میزان رسیدن اکسیژن به‌بدن بهبود‌یافته و اثرات دی‌اکسیدکربن به حداقل کاهش‌می‌یابد. بنابراین، می‌توان‌گفت آب سبزه‌ گندم در درمان نابسامانی‌های گردش‌خون بسیار سودمند است.

 

سایر بیماری‌ها:

با نوشیدن منظم آب سبزه‌ گندم می‌توان چندین بیماری دیگر را با موفقیت درمان نمود. این بیماری‌ها عبارتند از التهاب مفاصل (آرتریت)،  پسوریازیس، سفید شدن زودرس و ریزش موها، ضعف وناتوانی، سنگ‌های کلیه، ضعف بینایی، دردشکم، آسم، یبوست و بی‌خوابی.

 

بسیاری ازپزشکان در انستیتوی سلامت بقراط در بوستون تأثیر معجزه‌آسای درمان با سبزه‌ ‌گندم را آزموده‌اند. این پزشکان تأیید کرده‌اند که کلروفیل سبزه‌ ‌گندم درواقع خوراک‌ عصرجدید است، دارویی که موجب تسکین آلام بشریت بیمار می‌شود.

 

در درمان بیماری‌ها می‌توان منافع استفاده‌ انحصاری از جیره‌ سبزه‌ ‌گندم را مشاهده کرد. درانجام این روش درمان بیمار باید به‌مدت 7‌روز، فقط از سبزه‌ گندم استفاده نماید. با این روزه، تمامی مواد مغذی سرشارترین غذای زنده به‌شکل غلیظ شده و با هضم آسان به انسان می‌رسد با این تفاوت که علاوه‌بر منافع کامل روزه دارای خطرات پرهیز کامل هم نیست. این نوع روزه به‌صورتی مطبوع پاکسازی و در‌عین‌حال بدن را تغذیه می‌نماید. دراین مورد می‌توان از ایمنی کامل و نتایج واقعی بازسازی سلامت مطمئن بود.

 

در آماده‌شدن برای روزه‌ی سبزه‌ی‌گندم، برای بیمار آنچه اساسی است آن است که به‌طور مکرر از تنقیه‌ آب‌گرم استفاده نماید تا بدن از مواد دفعی انبارشده پاکسازی شود. این عمل برای دفع زواید برجای مانده در روده لازم است. هر روزه‌ سبزه‌ ‌گندم شامل است بر 3‌تا‌4بار صرف آب سبزه‌ ‌گندم در روز و دو کاشت کلروفیل. در‌صورتی‌که بیمار مزه یا بوی آب سبزه را نپسندد به‌جای دو‌بار می‌تواند از چهار‌کاشت استفاده کند که دارای همان مزایا و منافع است.

 

پس از بیدارشدن، بیمار باید دو‌ لیوان آب‌گرم مخلوط با آب یک لیمو‌ترش بنوشد که با ملاس یا عسل شیرین شده باشد. سپس با استفاده از تنقیه، باید کولون را از بقایای مواد دفعی چسبیده به دیوار درونی پاکسازی و تخلیه کرد. بیمار باید سه‌بار در روز به فواصل 5 ساعته 120 میلی‌لیتر کلروفیل خالص سبزه‌ ‌گندم مصرف نماید. هر لیوان را به‌نسبت نصف به‌نصف می‌توان با آب رقیق نمود. در طول مدت درمان با سبزه‌ ‌گندم، بیمار هر‌روز باید یک‌لیتر آب بنوشد که چندان سرد نباشد و برای تخلیص آب نیز هربار یک مشت سبزه‌‌گندم در لیوان بریزد.

 

در روزه‌ سبزه‌ ‌گندم، ممکن است بیمار به مدت یک یا چند‌ روز دچار ضعف شود. سریع ترین و مؤثرترین راه مقابله با این بحران، نوشیدن شیر‌کنجد است. این نوشابه سرشار از پروتئین و کلسیم است و احساس ضعف را تسکین می‌دهد.

 

ضمن ادامه‌ روزه آب سبزه‌ ‌گندم، ممکن‌است بیمار تغییراتی  در بدن حس کند. بیمار ممکن‌است روزانه 750گرم وزن از‌دست بدهد. در‌آن عده از افرادی‌که دچار اضافه‌ وزن هستند و غالباً دچار ناراحتی‌های گوارشی می‌شوند، روزه با سبزه‌ ‌گندم سبب استراحت بسیار لازم سیستم گوارش می‌شود.

 

ضمن گرفتن روزه‌ سبزه‌ گندم، کلروفیل سموم انبارشده در یاخته‌ها و بافت‌چربی را به گردش‌خون منتقل‌کرده و سپس دفع می‌کند، این تأثیر پاکسازی ممکن‌است با تهوع، سردرد، تب و کرامپ همراه باشد. در اینگونه موارد بیمار نباید هراسان شود بلکه باید درازکشیده و استراحت نماید تا احساس بهتر‌بودن کند. ممکن‌است با جویدن مقداری ساقه‌ کرفس، این حالت رفع شود. در دوره‌ پاکسازی، استراحت کامل الزامی است تابدن بتواند خود را از شر انبارشدن مواد سمی حاصل از مصرف غذای نادرست، دارو و سایر کج‌روی‌ها برهاند.

 

کلروفیل سبزه‌ی‌گندم در بدن به‌سرعت هضم می‌شود. وقتی تغذیه از راه دهان امکانپذیر نباشد، در واقع کلروفیل زندگی‌بخش است. همانطور که می‌دانیم، بسیاری از بیماری‌ها از کولون آغاز می‌شوند و با این روش همزمان، کولون پاکسازی می‌گردد. با استفاده از تنقیه‌ آب‌گرم یا ماساژ کولون، می‌توان یبوست را از‌ ‌بین ‌برد. ضمن درمان با سبزه‌ ‌گندم، بیمار باید روزانه با اسفنج آب‌گرم حمام کند و به‌دنبال آن با کیسه‌ی زبر تن‌ خود را بمالد تا به گردش‌خون کمک شود.

 

گذاشتن پاها در آب گرم به مدت 15‌تا‌20 دقیقه هر روز به دفع سموم از سیستم کمک می‌کند. در‌این حالت گفته می‌شود این سموم برحسب ثقل به‌سمت پاها و قوزک سرازیر می‌شوند. این کار به آرامش کمک می‌کند و ماساژ نیز در‌آن مؤثر‌است.

 

نحوه تهیه و استفاده از سبزه گندم:

سبزه‌ ‌گندم را می‌توان در هرجایی کشت داد به‌شرطی‌که نور خورشید از ساعت 11‌تا‌15 به‌طور مستقیم به آن نتابد و دمای محیط ملایم باشد. اشعه‌ مستقیم آفتاب قدرت سبزه را می‌گیرد و ساقه‌های گرد مسطح شده و روی هم می‌افتند. به‌نظر می‌رسد کلروفیل در‌این حالت در مقایسه با کلروفیلی که از سبزه حفظ شده از اشعه‌ خورشید به‌دست می‌آید نیز قدرت کمتری دارد.

 

برای رشد نوع خوب و مرغوب، باید گندم را 8‌تا‌10ساعت درون آب خیساند. سپس از آب در آورده و به دانه‌ها 15ساعت امکان داد تا جوانه بزنند. برای رشد سبزه‌ گندم باید از ظروف سفالی یا چوبی استفاده کرد. این ظروف را می‌توان از کمپوست پر کرده و دانه‌های جوانه‌زده را روی آن پراکند. سپس روی ظرف را با یک پارچه‌ تیره پوشاند و یا ظرف را به دور از نور‌خورشید نگاه‌داشت. یک‌یا‌دو بار در روز باید به این ظرف آب داد. بعداز 6 تا 7روز سبزه به بلندی 13تا 17سانتی‌متر خواهد رسید.

 

این سبزه را با قیچی بریده، بلافاصله آسیا می‌کنند. سپس شیره‌ سبزه آسیاشده را با استفاده از یک پارچه بیرون می‌آورند. برای بهره‌گیری از حداکثر مزایا، این مغز را دوباره باید آسیا کرد و 2‌یا‌3بار آب آن را گرفت. شیره‌ به دست ‌آمده را باید بلافاصله مصرف کرد زیرا با هر دقیقه گذشت زمان از قدرت و ارزش دارویی سبزه کاسته می‌شود و ظرف 3 ساعت دیگر هیچ ارزشی نخواهد داشت.

 

گردآوری : بخش آشپزی بیتوته

 

 

منابع : pahnak.ir - hamshahrionline.ir

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: خواص غلات ,

نویسنده:

تاریخ: چهارشنبه 13 بهمن 1395 ساعت: 10:50

نظرات(0)

تعداد بازديد : 859

به این پست رای دهید:

فواید و خواص گندم سیاه در طب سنتی

گندم سیاه

گندم سیاه ارتباطی با گندم ندارد و یک ماده بدون گلوتن محسوب می شود

 

گندم سیاه ارتباطی با گندم ندارد و یک ماده بدون گلوتن محسوب می شود. این دانه ها خواص زیادی برای بدن دارند که در این مطلب به برخی از آن‌ها اشاره می شود.


گندم سیاه: منبع پروتئین

اگرچه گندم سیاه جزو غلات نیست اما اغلب آن را با گندم مقایسه می کنند. گندم سیاه در مقایسه با گندم، پروتئین بیشتری دارد. با توجه به محل کشت این ماده غذایی میزان پروتئین گندم سیاه به 15 درصد وزن آن (گندم سیاه خشک) می رسد. این ماده غذایی تمام اسیدآمینه ها را دارا می باشد. به همین دلیل برای گیاهخوارها یک ماده غذایی مفید است و از بروز کمبود پروتئین جلوگیری می کند.


گندم سیاه: برای سیری

گندم سیاه حاوی کربوهیدرات های پیچیده و فیبرهای محلول در آب مانند پکتین است. این ترکیبات خواص سیرکنندگی دارند. متخصصان می گویند که بعد از مصرف لازانیای تهیه شده از گندم سیاه بیشتر از خوردن لازانیای گندم معمولی احساس سیری می کنید.

 خاصیت درمانی گندم سیاه,گندم سیاه چیست


گندم سیاه در مقایسه با گندم یا جو میزان بیشتری آنتی اکسیدان دارد

  

گندم سیاه: فاقد گلوتن

با وجود اینکه نام این ماده غذایی گندم سیاه است اما ارتباطی با گندم ندارد. این ماده غذایی برای افرادی که نسبت به گلوتن موجود در گندم حساسیت دارند مفید است چون فاقد این ترکیب می باشد. طعم گندم سیاه مانند فندق بوده و برای این افراد مناسب است.


گندم سیاه: خواص آنتی اکسیدانی

گندم سیاه در مقایسه با گندم یا جو میزان بیشتری آنتی اکسیدان دارد. این ماده حاوی اسیدفنولیک و همچنین فلاوونوئیدها است که اثرات ضدالتهابی دارند و سلامت قلب و عروق را تقویت می کنند. این ترکیبات همچنین از ابتلا به برخی سرطان ها جلوگیری می کنند.


گندم سیاه: شاخص گلیسمی پایین

شاخص گلیسمی گندم سیاه بین 30 تا 35 است که پایین تر از گندم و غلات دیگر می باشد. افرادی که خود را در معرض دیابت می بینند می توانند از این ماده غذایی برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری استفاده کنند.


گندم سیاه: منبع ویتامین و مواد معدنی

گندم سیاه منبع مهم مس، فسفر، زینک (روی)، کلسیم و همچنین ویتامین های گروه B و غیره است. گفتنی است که ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گندم سیاه بیشتر از گندم معمولی است. گندم سیاه باعث تحریک رشد باکتری های خوب روده ها شده و به هضم غذا کمک می کند.

 

 

منبع:tebyan.net

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: خواص غلات ,

نویسنده:

تاریخ: چهارشنبه 13 بهمن 1395 ساعت: 10:16

نظرات(0)

تعداد بازديد : 860

به این پست رای دهید:

فواید و خواص ذرت در طب سنتی

خواص ذرت

ذرت سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که منجر به پیشگیری از ابتلا به بیماری‌هایی چون: دیابت، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های گوارشی، سرطان و ... می‌شود.

ذرت

ذرت مانند سیب‌زمینی یکی از سبزیجات نشاسته‌ای می‌باشد و در بسیاری از کشورها یکی از منابع اصلی تامین کننده غلات کامل است و از جمله منابع اصلی نشاسته در رژیم غذایی آن‌ها می‌باشد که بخش اعظمی از انرژی روزانه‌شان را تامین می‌کند.

ذرت دارای بیش از صدها گونه متفاوت است و به رنگ‌های بسیار متنوعی وجود دارد. در حقیقت علاوه بر ذرت زرد و سفید، ذرت به رنگ‌های صورتی، بنفش، آبی، قرمز و مشکی نیز وجود دارد. جالب است بدانید اخیراً ذرت‌های چند رنگ هم در کشور آمریکا کشت شده‌اند.

از این گیاه محصولات متعددی مانند نشاسته ذرت، آرد ذرت، شربت ذرت، روغن ذرت، پاپ کورن و ... تهیه می‌شود.

 

ذرت سرشار از ویتامین‌ها و املاح

ذرت سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله انواع ویتامین‌های گروه B مانند: B1 (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، B3 (نیاسین)، B5 (پانتوتنیک اسید)، B6 (ریبوفلاوین)، B9 (فولات) و نیز ویتامین C می‌باشد. همچنین دارای املاحی چون: پتاسیم، فسفر و منگنز است.

انواع فیبرهای محلول و نامحلول به فراوانی در ذرت یافت می‌شوند و هر 100 گرم از آن 5 درصد نیاز روزانه فیبر را تامین می‌کند؛ که در کاهش کلسترول خون و سرطان کولون کارآمد است.

ذرت بالأخص زمانی که به همراه حبوبات مصرف شود از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و می‌تواند نیاز پروتئینی بدن را تامین کند. در هر فنجان از آن 5-6 گرم پروتئین وجود دارد.

ذرت یکی از غلات فاقد گلوتن می‌باشد که می‌تواند منبع مناسبی از نشاسته برای بیماران مبتلا به سلیاک باشد.

 

جدال ذرت با بیماری‌های قلبی

ذرت سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و فیتونوترینت های بسیار قوی و کارآمد است که برای کاهش گرفتگی عروق موثر می‌باشد. همچنین برخی آنتی‌اکسیدان‌های موجود در ذرت آنزیم مبدل آنژیوتانسین را مهار می‌کنند و به نوعی مانند داروهای کاهنده فشارخون عمل می‌کنند. در نتیجه فشارخون کاهش می‌یابد.

ذرت سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و فیتونوترینت های بسیار قوی و کارآمد است

که برای کاهش گرفتگی عروق موثر می‌باشد. همچنین برخی آنتی‌اکسیدان‌های موجود در ذرت آنزیم مبدل آنژیوتانسین را مهار می‌کنند و به نوعی مانند داروهای کاهنده فشارخون عمل می‌کنند

ذرت، مفید در دستگاه گوارش

ذرت به علت اینکه منبع خوبی از فیبر می‌باشد، رشد باکتری‌های مفید در روده را افزایش می‌دهد. این باکتری‌ها با تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر مزایای متعددی را برای دستگاه گوارش به همراه دارند؛ زیرا سوخت سلول‌های کولون را تامین می‌کنند و باعث کاهش ریسک ابتلا به سرطان کولون می‌شوند.

 

ذرت و دیابت

ذرت به دلیل دارا بودن انواع فیبرها برای قند خون مفید است. افراد دیابتی ذرت را به مقدار زیاد نمی‌توانند استفاده نمایند زیرا نمایه گلایسمی بالایی دارد. ولی استفاده از مقادیر کمی از آن بسیار سودمند می‌باشد. البته ذرت برای پیشگیری از دیابت در افراد سالم بسیار سودمند است و مصرف مداوم آن ریسک ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد.

 

ذرت بر ضد بیماری ایدز

لکتین‌ها پروتئین‌هایی هستند که در بسیاری از مواد غذایی یافت می‌شوند. ذرت نیز سرشار از این پروتئین‌ها می‌باشد. لکتین‌ها می‌توانند به گیرنده‌های کربوهیدراتی در غشای سلول‌ها متصل شود. اتصال لکتین‌ها به این گیرنده‌ها فعالیت بسیاری از ویروس‌ها، از جمله ویروس ایدز را مختل می‌کند. با این حال مطالعات بیشتری برای اثبات اثر ذرت بر بیماری ایدز لازم است.

کنسرو ذرت

نکاتی در رابطه با کنسرو ذرت

دانه‌های ذرت شیرین موجود در صد گرم کنسرو ذرت، 86 کالری انرژی دارند و در حقیقت به نسبت سایر منابع کربوهیدراتی از انرژی بیشتری تشکیل شده‌اند. ذرت به صورت کنسروی سرشار از سدیم و شکر می‌باشد و مصرف مداوم آن برای سلامتی مضر است.

در هر فنجان ذرت، 545 میلی‌گرم سدیم وجود دارد. این مقدار سدیم، منجر به افزایش حساسیت به سدیم و افزایش فشارخون می‌شود. لازم به ذکر است که افراد عادی حداکثر 2300 میلی‌گرم در طی روز مجاز به مصرف سدیم می‌باشند. ولی اگر شما دارای فشارخون بالا، دیابت یا بیماری مزمن کلیوی باشید حداکثر 1500 میلی‌گرم در طی روز مجاز به مصرف سدیم هستید که در این صورت یک رژیم عادی، سدیم مجاز روزانه‌تان را تامین می‌کند و شما مجاز به مصرف هیچ مقدار نمک در غذاها نمی‌باشید و باید از تمام غذاهای کنسروی، شورها و ترشی‌ها اجتناب نمایید.

 

عوارض مصرف بیش از حد شربت ذرت

از هیدرولیز نشاسته ذرت، شربت ذرت سرشار از فروکتوز به دست می‌آید و یکی از فرآورده‌های ذرت است که به عنوان شیرین‌کننده در انواع شربت‌ها، کمپوت‌ها، مرباها و ... به صورت بسیار گسترده استفاده می‌شود. لازم به ذکر است که مصرف مداوم آن نامناسب می‌باشد و ریسک ابتلا به بیماری‌های متعدد مانند چاقی، دیابت، چربی خون، بیماری‌های قلبی عروقی، سندرم متابولیک و ... را افزایش می‌دهد.

 

نحوه پخت

ذرت را به اشکال بسیار متفاوتی مانند کبابی کردن، استفاده از ماکرویو، پختن در آب جوش (آب پز کردن)، بخار پز کردن، تهیه پاپ کورن و ... می‌توان طبخ کرد. البته بهترین روش برای پخت ذرت بخار پز کردن است که هم طعم متفاوتی دارد هم بسیاری از مواد مغذی آن حفظ می‌شود. بعد از پختن ذرت می‌توانید به آن مقداری نمک، فلفل و کمی کره بیفزایید. نکته قابل‌ذکر در تهیه ذرت این است که نباید در حین پخت به آن نمک اضافه کنید، همچنین آن را بیش از اندازه روی حرارت قرار ندهید زیرا هم طعم خود را از دست می‌دهد و هم بسیار سفت و غیرقابل‌هضم می‌شود. 15-20 دقیقه زمان برای پخت آن کافی می‌باشد. ذرت‌ها را بعد از دانه دانه کردن و پختن، می‌توانید در انواع غذاها مانند پاستا، ماکارونی، پیتزا، سوپ، سالاد و ... و نیز به همراه انواع ساندویچ‌ها یا مخلوط با برنج استفاده نمایید.

 


بینه خوشنودی راد

 

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: خواص غلات ,

نویسنده:

تاریخ: پنجشنبه 07 بهمن 1395 ساعت: 15:37

نظرات(0)

تعداد بازديد : 706

به این پست رای دهید:

فواید و خواص جوانه گندم در طب سنتی

جوانه گندم

جوانه گندم را این روزها به راحتی می توانید تهیه کنید. این جوانه، به دلیل این که سرشار از ویتامین های گروه B و همچنین فیبر است برای سلامتی بسیار مفید است.

جوانه گندم

در کشور ما از هزاران سال پیش، در دوران باستان جوانه ها و اهمیت استفاده آن ها برای مردم شناخته شده بود. این موضوع به قدری اهمیت داشته که مردم ما استفاده از جوانه گندم را به عنوان یک آیین سنتی همواره در آغاز فصل بهار به شکل سمنو در سفره هفت سین لازم می دانستند. زمانی که گندم جوانه می زند، تغییر شکل داده، تغییرات شیمیایی که در دانه ها در حین جوانه زدن رخ می دهد باعث می شود املاح و ویتامین های آن افزایش یابد به طور کلی در فرایند جوانه زدن ویتامین ها، املاح و پروتئین ها به مقدار زیادی افزایش می یابد در شروع روند جوانه زدن، نشاسته موجود در دانه شکسته شده و به قندهای ساده ی گلوکز و ساکارز تبدیل می شود که این عمل به وسیله آنزیم آمیلاز صورت می گیرد. گندم جوانه زده همچنین دارای ترکیباتی مانند ویتامین A،B1،B6،B12،E، اسید فولیک، کلسیم، فسفر، روی، ید، سلنیوم و منیزیم نیز می باشد که پس از اینکه جوانه به اندازه خود گندم رشد کرد می توان از این مواد بهره برد.

مصرف روزانه و مرتب جوانه گندم به رفع کم خوابی و تقویت حافظه کمک می کند جوانه گندم تازه را هر روز صبح ناشتا به صورت ۱ قاشق غذاخوری خوب جویده و فرو دهید

جوانه غلات دارای مواد مغذی و ضروری است که مصرف آن به بدن سود فراوان می رساند. جوانه غلات سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی است که از چروک شدن پوست پیشگیری می کند و غدد جنسی را فعال می سازد و از دیدگاه طب سنتی دارای طبیعت گرم بوده که برای خون سازی بسیار مفید است.

جوانه گندم را می توان به صورت های مختلف مصرف کرد، به عنوان مثال می توان آن را چرخ کرد و در تهیه انواع غذای خام استفاده کرد.

اگر جوانه گندم به اندازه یک سانت رشد کند و سپس آن را خشک کرد و آسیاب شود، آرد جوانه گندم به دست می آید که می توان در تهیه شیرینی ها به کار رود.

جوانه گندم و سلامت پوست

جوانه گندم در درمان مشکلات پوستی تأثیر بسیار دارد. توصیه می شود که تا پایان درمان از مصرف روزانه جوانه گندم در غذا و سالاد و از نوع خشک آن به صورت ماسک استفاده کنید. برای درست کردن ماسک، مقداری از پودر جوانه گندم را به همراه مقداری شیر کم چرب روی صورت قرار داده و قبل از خشک شدن ماسک پوست را شست وشو دهید.

درمان ضعف تخمک گذاری با جوانه گندم

جوانه گندم سرشار از ویتامین E است که برای اختلالات قاعدگی و ضعف تخمک گذاری زنان مفید است و می توان برای دریافت ویتامین ها و مواد معدنی مفید برای بدن جوانه گندم را در رژیم غذایی افراد گنجانده شود.

جوانه گندم و پیشگیری از سرطان روده

گندم جوانه زده به مقدار زیادی دارای فیبر و آب است که باعث دفع کامل مدفوع شده، همچنین مانع از سرطان روده می شوند. مصرف آن یکی از بهترین روش ها برای حفظ سلامت بدن است.

جوانه گندم و رفع خستگی

ویتامین B1 موجود در جوانه گندم موجب رفع خستگی مفرط، ضعف و بی حالی می شود.

جوانه گندم و تقویت قوای جنسی

ویتامین E موجود در جوانه گندم تقویت کننده قوای جنسی و به عنوان معجزه گر و اکسیر جوانی معرفی می شود و برای درمان ضعف جنسی مردان از آن استفاده می شود.

جوانه گندم و تقویت عمومی بدن

در سنین بالا که بدن نیاز کمتری به انرژی داشته و نیاز بیشتری به پروتئین ها و ویتامین های گروه ب دارد می توان از جوانه گندم در سالاد، غذاهای روزمره، و حتی نوشیدنی ها استفاده کرد.

جوانه گندم

جوانه گندم و تقویت مو

جوانه گندم همچنین در ریزش مو و حتی در ترمیم موهای آسیب دیده نقش مؤثری داشته و برای همین منظور توصیه می شود که هر روز ۲ قاشق غذاخوری گندم جوانه زده تازه را خوب جویده و فرو دهید و همچنین به صورت روزانه همراه با غذاها و نوشیدنی ها میل گردد.

جوانه گندم و تقویت بینایی

از آنجایی که جذب ویتامین آ در روده انجام می پذیرد جوانه گندم به دلیل هضم غذا را در معده و روده آسان می سازد باعث جذب بهتر ویتامین آ در روده شده و همچنین خود دارای مقدار قابل توجهی ویتامین آ نیز هست و به سیستم بینایی و پوست کمک فراوانی می کند.

جوانه گندم و بی خوابی و تقویت حافظه

مصرف روزانه و مرتب جوانه گندم به رفع کم خوابی و تقویت حافظه کمک می کند جوانه گندم تازه را هر روز صبح ناشتا به صورت ۱ قاشق غذاخوری خوب جویده و فرو دهید.

جوانه ی گندم برای لاغر شدن و چاق شدن

اگر می خواهید لاغر شوید، پودر جوانه گندم را همراه با ماست یا سالاد کاهو ۱۰ دقیقه قبل از صرف غذا و اگر می خواهید چاق شوید، آن را ۱۰ دقیقه بعد از غذا میل کنید.

ویتامین B1 موجود در جوانه گندم موجب رفع خستگی مفرط، ضعف و بی حالی می شود

روش تهیه جوانه گندم

مقدار ۲۰۰ گرم گندم را بعد از تمیز کردن خیس کرده و به مدت ۲ روز و هر روز آب آن را عوض کنید سپس داخل یک ظرف مانند آبکش ریخته و یک پارچه نمدار روی آن قرار دهید در گوشه از آشپزخانه قرار داده و تا زمانی که تمام گندم ها جوانه بزنند به پارچه با آب بپاشید تا نمدار بماند بعد از اینکه حدود ۵ میلی متر جوانه زدند داخل یخچال نگهداری کنید

ماسک جوانه گندم

گندم جوانه زده را بعد از خشک کردن پودر کرده و به مصرف ماسک برسانید به این صورت که پودر جوانه گندم را با ماست تازه خمیر کرده و روی پوست صورت بگذارید و پس از گذشت ۵ الی ۱۰ دقیقه پوست را کاملاً شستشو کنید

نکته ی مهم

کسانی که از سوء تغذیه رنج می برند یا منع استفاده از سبزی ها را دارند، می توانند با تهیه جوانه گندم و مصرف مداوم آن، از کمبود ویتامین ها و املاح معدنی طبیعی بدن جلوگیری کنند.

منابع: 

حکیم تهرانی 

 

آفتاب - دکتر علیرضا عباسیان، متخصص طب سنتی 

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: خواص غلات ,

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 05 بهمن 1395 ساعت: 19:45

نظرات(0)

تعداد بازديد : 592

به این پست رای دهید:

فواید و خواص جو در طب سنتی

 

خواص جو برای درمان و پیشگیری از بیماری ها:

 خواص جو بسیار است . جو یکی از دانه های بسیار مفید با فیبر بالا و دارای کلسیم قابل توجهی است. جو یکی از اولین دانه های کشت شده در تاریخ است که در نان بعضی غذاها، نوشابه ها و دیگر مواد وجود دارد جو همچنین یکی از دانه های پر مصرف در جهان است. جو گیاهی است یک ساله که ارتفاع ساقه استوانه ای آن بسته به ارقام مختلفه از 100 ـ 40 سانتی متر فرق می کند.

جو به طور کلی در طب سنتی به سه صورت مختلف استعمال می شود :

1) جوی کامل که دانه با سبوس روی آن باشد و فقط دنباله آن را کنده باشند.


2) جوی مقشر یا پوست گرفته که عملاً قسمتی از پوست آن گرفته شده است.


3) جوی سفید کرده که تمام پوست و سبوس آن را گرفته و به صورت جوی سفید درآمده باشد که در اصطلاح به آن جوی مرواریدی می گویند.


جوی کامل معمولاً برای تهیه غرغره ها به کار می رودو در سایر موارد از جوی مقشر یا جوی کاملاً سفید استفاده می شود.غلات، منابع مهم فیبر در رژیم غذایی، ویتامین ها و مواد معدنی هستند که در دانه های تصفیه شده و یا تصفیه نشده یافت می شود. در این بخش به بررسی خواص جو ف خواص آرد جو و خواص نان جو خواهیم پرداخت.

 

 خوردن دانه جو تشنگی را فرو می نشاند. تب را برطرف می کند و به عنوان مقوی و تونیک عمل می کند. و مالت در هضم غذاهای نشاسته ای خیلی کمک می کند و برای کاهش ترشح شیر کاربرد دارد.


 جو از نظر طبیعت طبق نظر حکمای سنتی سرد و خشک است و مواد مغذی آن از گندم کمتر است، ولی قابض و خشک کننده است.


غلیان صفرا و خون را تسکین می دهد و تب های گرم و تب های سل را تقلیل می دهد. مضر مثانه است، از این نظر باید با روغن و انسیون خورده شود.


جو زود هضم می شود ، مولد خون صالح است و به اصطلاح خونساز است ولی معده را سست می کند.


طبق گزارش مرکز دانش MNT که انعکاس بخشی از مقالات فواید غذاها را در بر می گیرد، خوردن نصف فنجان جو 326 کالری، 11.5 گرم پروتئین، 2 گرم چربی، صفر گرم کلسترول، 68 گرم کربوهیدارت و 16 گرم فیبر در رژیم غذایی روزانه را تامین می کند.


آمار جالب این است که مصرف نصف فنجان جو، 3 درصد از نیازهای کلسیم روزانه، 18درصد از آهن، 40 درصد تیامین، 25 درصد ریبو فلاوین، 21 درصد نیاسین، 15 درصد ویتامین B6 از فولات، 30درصد منیزیم، 25 درصد فسفر، 12 درصد پتاسیم، 17 درصد روی، 23 درصد مس، 50 درصد از سلنیوم و 90 درصد از نیازهای منگنز بدن را بر آورده می کند و همچنین بتا گلوکان که یک نوع فیبر است در جو یافت می شود.


جو ، به نظر می رسد که از چند طریق در کاهش کلسترول مؤثر است. یکی این است که شبیه داروهای شیمیایی ضد کلسترول بازار، در مکانیسم ساخت کلسترول در کبد دخالت کرده و کلسترول را کاهش می دهد. محققان وزارت کشاورزی آمریکا در مرکز تحقیقات مادیسن سه ترکیب جداگانه در جو کشف کرده اند که قابلیت کبد در ساختن کلسترول نوع LDL را مهار می کند.


بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف روز افزون غذاهای گیاهی مثل جو خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی و مرگ و میر را کاهش می دهد و وزن را کاهش و موها را سالم و انرژی را افزایش می دهد.


 جو برای سرد مزاجان مضر است از این نظر باید با شکر خورده شود.


 مواد شیمیایی معروف به مهار کننده های پروتئاز که در دانه های گیاهی از جمله در جو وجود دارند، عوامل موجب سرطان را در بستر روده ها سرکوب می کنند و به این دلیل جو در ردیف مواد ضد سزطان قرار دارد.


 مالت جو کمک به هضم غذا می کندو مغذی است و سینه را نرم می کند ، برای معالجه سوء هاضمه تجویز شده است.


  ماءالشعیر سرد و تر است. مسکن حدت خون ، صفرا ، اخلاط سوخته و تب ها و امراض گرم است. حرارت باطنی را تسکین می دهد و حرارت کند و عطش مفرط را فرو می نشاند و برای سل، زخم های ریه، ذات الجنب، سردرد گرم و امثال اینها نافع است.


 اگر ماءالشعیر با نصف وزن جو آن ، خشخاش کوبیده مخلوط و مانند حریره شود، برای سردرد گرم مفید است و با عناب ، سپستان ، انجیر و پرسیاوشان برای درد سینه و سرفه مجرب است.


 شیره جو که آن را کشک الشعیر گویند سرد مایل به خشک است و غلیظ تر از ماءالشعیر است و برای اسهال صفراوی و مزاج های گرم مفید است و غرغره با آن برای ورم گلو و درد گلو نافع است.


 سبوس مهم ترین راه درمان طبیعی یبوست به شمار می رود. جلوگیری از یبوست نیز از بروز بواسیر ، التهاب دیورتیکول (کیسه ای مدوربه اشکال و اندازه های مختلف است که در جدار داخلی روده ایجاد می شود)، سرطان کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و عفونت های دستگاه گوارش (که غالباً در میان افراد مسن مشاهده می گردد) پیشگیری می کند.


بر اساس پژوهش های مختلف ، سبوس غنی ترین منبع غذایی فیبر و الیاف گیاهی محسوب می شود. این فیبر و الیاف را که بیشتر مواد سلولزی و همی سلولزی می باشد و مصرف آن موجب افزایش حجم مدفوع می گردد. افزایش حجم مدفوع عامل اساسی مبارزه با یبوست و بیماری کولون و پیدایش سرطان کولون می باشد.


ضماد و آرد جو رادع است، ورم های سخت را تحلیل می برد، دمل های گرم را سر باز می کند و به تنهایی و یا مخلوط با هم وزن آرد جو و تخم پنیرک، برای سل ، ذات الجنب ، ورم های زیر بغل ، سینه ، پستان ، پشت گوش و سایر اعضا مفید است و ضماد آن با ریوند چینی برای ورم هایی که حرارت آنها در کمال حدت نباشد ، بسیار نافع است و با سرکه برای ورم های صفراوی و مخملک مفید است. اگر آرد جو نباشد ، جو مقشر را با آب و یا عصاره برگ های مناسب ساییده و استفاده کنید.


 ضماد آرد جو با آب برای نقرس گرم و با آب گشنیز تازه برای تحلیل خنازیر و ورم های گرم سفت و ورم گلو نافع است.


 آب پخته جو با سرکه برای جرب و خارش و آب برگ کاهو و نظایر آن برای سردرد ، ورم چشم ، باد سرخ و محکم کردن عضو شکسته نافع است. خوردن آرد جو با شکر غذای خوبی برای اطفال و مسکن عطش و التهاب است.


  در آزمایشاتی که انجام دادند به این نتیجه رسیدند که هر چه بیشتر آرد جو را تصفیه کنند، یعنی بیشتر سبوس آن گرفته شود اثر شفابخش آن کمتر می شود. بهترین راه این است که جو با سبوس کامل به صورت آرد یا بلغور جو مصرف شود.


 جو سفید کرده که اغلب در فروشگاه ها عرضه می شود، دارای آثار شفابخش کمتری به خصوص در رفع یبوست است. ولی به هر حال جو پوست کنده و بدن سبوس نیز از نظر مبارزه با بیماری های قلبی تا حدودی مفید است.

مهم ترین خواص نان جو


در صورتی که نان جو کم نمک تهیه شود شامل جلوگیری از تولید چربی های زیان آور در خون، تنظیم فعالیت دستگاه گوارش، تعدیل فشار خون، تحریک انسولین سازی در بدن و کاهش قند خون، پاکسازی دیواره های معده و روده از ذرات آلوده کننده، مقابله با رشد تومور در بدن، جلوگیری از چاقی، حفظ شادابی و زیبایی پوست به علت وجود ویتامینهای گروه ب در آن و تقویت حافظه است. 


امروزه جو به دلیل تاثیری که در پیشگیری، کنترل و درمان بیماری های غیر واگیر دارد، به عنوان «اکسیر سلامت» نیز شناخته شده است. کاربرد جو در تهیه سوپ و غذای تکمیلی کودکان نیز بسیار مفید است. 


نان جو به دلیل وجود فیبر خود مقدار زیادی از آب بدن را جذب می کند، بنابراین مایعات و آب فراوانی باید نوشیده شود. این نان به دلیل غنی بودن از ویتامین های B به آرامش اعصاب کمک می کند.


 نان جو ثقیل الهضم و سنگین است و نفاخ. اگر خمیر آرد جو را بگذارند که ترش شود و در دوغ حل کنند و یک شب بگذارند بماند و بخورند برای تسکین غلیان خون صفراوی ، تشنگی مفرط ، قی صفراوی، تب های گرم ، اسهال صفراوی و خارش بسیار مفید است. 


نان جو در ایام روزه داری


 نان جو همچنین  به دلیل وجود کربوهیدرات های پیچیده می تواند از بروز گرسنگی در ساعات روزه داری پیشگیری کند. بنابراین مصرف این نان در زمان سحر توصیه می شود.


خواص مهم دیگر نان جو


–  کاهش کلسترول خون


–  جو نرمی استخوان کودکان را از بین می‎برد.


–  جلوگیری  از سفیدشدن مو جلوگیری می‎کند.


–  جو برای کم خونی مفید است.


–  جو نرمی استخوان کودکان را از بین می‎برد.


–  برای رفع منافذ باز پوست و زیباشدن آن آرد و را با آب خیار خمیر کرده به صورت ماسک روی صورت بگذارید.


–  برای درمان زخم‎های بدخیم آرد جو را با زرده تخم‎مرغ مخلوط کرده روی زخم بمالید.


–  برای رفع ورم پستان آرد جو را با سرکه خمیر نموده با روغن کرچک خمیر کنید به صورت ضماد بگذارید این ضماد برای ورم چشم و زیر گلو نیز مفید می‎باشد.


–  مداومت در خورن جو و نان آن باعث لاغری می‎شود.


–  برای رفع خارش‎های جلدی پوست آرد جو را در سرکه پخته بر پوست بمالند.


  


طرز ساخت ماسک جو دو سر


2 قاشق چای خوری بلغور جو دوسر را با 2 قاشق چای خوری عسل مخلوط نموده و چند قطره روغن زیتون و مقداری آب تصفیه شده (برای رقیق نمودن آن) را به آن اضافه نمایید.


مخلوط را به مدت 15 دقیقه روی صورت گذاشته و پس از آن با آب سرد بشویید.


ماسک زیبایی جو دو سر روشن کننده و شاداب کننده پوست شماست.


هفته ای یکبار استفاده از این ماسک را به شما توصیه میکنیم. 


خواص جو، آرد و نان جو برای بدن


 

منبع : نمناک 

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: خواص غلات ,

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 05 بهمن 1395 ساعت: 14:45

نظرات(0)

تعداد بازديد : 720

به این پست رای دهید:

تبلیغات

آمار

آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب : 320
کل نظرات : 3
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین : 7
تعداد اعضا : 0
آمار بازدیدآمار بازدید
بازدید امروز : 118
بازدید دیروز : 67
ورودی امروز گوگل : 1
ورودی گوگل دیروز : 0
آي پي امروز : 105
آي پي ديروز : 51
بازدید هفته : 185
بازدید ماه : 2,406
بازدید سال : 16,188
بازدید کلی : 947,719
اطلاعات شما اطلاعات شما
آی پی : 3.144.252.197
مرورگر : Safari 5.1
سیستم عامل :
امروز : سه شنبه 16 اردیبهشت 1404

ورود کاربران


رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد