موضوعات
آخرین مطالب ارسالی
پربازدید ترین مطالب سایت
خواص تربچه در طب سنتی
یکی از سبزیجاتی که از دیرباز در تهیهی آش ها و سوپ ها بسیار استفاده می شده ترب است، اما باید بدانید این سبزی که انواع مختلفی دارد، در طب قدیم برای درمان بیماری ها نیز کاربرد داشته است. در این نوشتار به بررسی خواص این گیاه پرفایده میپردازیم.
ترب
گیاه شناسی
ترب گیاهی یک ساله با برگ های پهن، ناصاف، کرکدار و بریدگی های نامنظم است که ارتفاع ساقهی آن به یک متر می رسد. تـرب معمولا سفید و به شکل های مختلف با قطرهای متفاوت است. همچنین رنگ پوست آن ممکن است قرمز، بنفش، سبز یا مایل به سیاه باشد.
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 20 اردیبهشت 1396 ساعت: 19:44
تعداد بازديد : 554
به این پست رای دهید:
خواص پیاز در طب سنتی
یک متخصص طب سنتی گفت: پیاز به عنوان یک آنتی بیوتیک قوی معروف است و علاوه بر خواص ضدباکتریایی، کاهش دهنده کلسترول و قندخون نیز به شمار میرود.
علی حسینی در مورد خواص دارویی پیاز گفت: پیاز قندخون را کاهش می دهد به همین دلیل برای افراد دیابتی و با افزایش ترشح صفرا یکی از خوراکی های مفید برای رفع سموم از بدن است.
وی ادامه داد: مصرف پیاز باعث نرم شدن سینه می شود و این گیاه درمانی ضدعفونی کننده و کاهنده سرفه و خلط آور است. همچنین گیاهی ادرارآور است و علاوه بر افزایش اشتها، گرفتگی های مجاری را از بین می برد.
این متخصص طب سنتی گفت: مصرف پیاز کلسترول خون را کاهش می دهد و در بین سبزیجات به عنوان یک آنتیبیوتیک قوی معروف است به طوری که مصرف خام آن، دهان را ضدعفونی می کند البته مصرف خام آن در افرادی که ترشح معده زیادی دارند یا مبتلا به سوزش مری هستند خوب نیست و باید پخته مصرف شود.
حسینی افزود: پیاز سنگ کلیه را خرد می کند و علاوه بر تحکیم لثهها، کلسیم آن دندانها و استخوانها را تقویت میکند و از نرمی استخوان جلوگیری میکند.
وی ادامه داد: البته پیاز چون گرم است برای کسانی که طبع گرم دارند مضر است و زیاده روی در خوردن آن موجب سردرد میشود.
این متخصص طب سنتی گفت: پیاز عفونتهای مجاری تنفسی مانند ورم گلو، برونشیت و آسم را بهبود می بخشد.
منبع: فارس
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 14 اردیبهشت 1396 ساعت: 9:36
تعداد بازديد : 557
به این پست رای دهید:
خواص کرفس در طب سنتی
1. طبع كرفس گرم و خشك است.
2. تخم كرفس بازكننده گرفتگیها و انسداد است به هضم غذا كمك میكند.
3. تخم كرفس برای ریه مضر است.
4. كرفس محرك نیروی جنسی میباشد مخصوصاً تخم آن.
5. حضرت محمد(ص) فرمودهاند: بر شما باد خوردن كرفس كه عقل را میافزاید.
6. كرفس برای تقویت عمومی بدن بسیار مناسب است.
7. تببر و دافع صفرا است.
8. دفع كننده اسیداوریك میباشد.
9. درمان كننده آب آوردن نسوج و خیز عمومی بدن میباشد.
10. ضدیرقان است.
11. نكته مهم: خانمهای حامله و بچه شیرده و كسانی كه بیماری كلیوی یا صرع دارند سعی كنند از خوردن كرفس خودداری كنند.
12. یك سالاد خوب جهت شفابخشیدن به رماتیسم، سیاتیك و بیماریهای مفصلی: كاهو و كرفس را خرد نموده قبل از غذا میل كنند.
13. یك سالاد دیگر خوب و مقوی به عنوان شام برای كسانی كه میخواهند گیاهخواری كنند. خیار + كرفس + كلم + هویج + گوجهفرنگی به اندازه مناسب و 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون این سالاد برای خیلی از بیماریها مفید میباشد.
14. كسانی كه میخواهند لاغر شوند هفتهای دو شب سالاد شماره 13 به عنوان شام استفاده كنند.
15. آب كرفس برای بیماری قند مفید است.
16. كرفس تصفیه كننده خون است.
17. كسانی كه مبتلا به نقرس هستند كرفس را در برنامه غذایی خود قرار دهند كرفس برای تنگی نفس مفید است.
18. خوردن كرفس باعث جلوگیری از جذام و پیسی میشود.
19. برای بازشدن صدا از كرفس استفاده كنید چه به صورت پخته، چه به صورت خام و سالاد.
20. كرفس تقویت كننده غدهها میباشد مخصوصاً غدهی فوق كلیوی میباشد.
21. كسانی كه آسم دارند از كرفس چه خام و پخته مخصوصاً آب آن مخلوط با آبلیمو میل كنند.
22. برای درمان بادهای مخالف (منظور بادهایی كه در بدن وجود دارد) تخم كرفس را كوبیده با شكر مخلوط نموده به طور نامنظم یك قاشق میل شود. چند روز میل شود، سپس فاصله مجدداً شروع شود.
23. كرفس باعث محكم شدن لثهها میگردد و از خونریزی جلوگیری میكند.
24. دم كرده تخم كرفس ضدعفونی كننده مجاری ادرار است. 10 گرم در 300 سیسی آب جوش دم كرده روزی 3 فنجان میل شود.
25. برای درمان دردهای رماتیسمی كرفس را بكوبید با آرد برنج مخلوط كنید در محل به صورت ضماد بگذارید.
26. برای خردكردن سنگهایی كه در كلیه و مثانه میباشد آب كرفس را همراه با مرزه روزی 3 استكان میل كنید با احتیاط.
27. كرفس خوشبو كننده دهان است.
28. كرفس اشتهاآور است مخصوصاً برگهای آن.
29. برای بیماریهای ریوی و گرفتگی صدا برگ كرفس را به مقدار 15 گرم در 500 سیسی آب جوشانده صاف نموده همراه شیر مخلوط كرده میل شود.
30. كسانی كه تصلب شرایین دارند از روش مختلف كرفس (خام، پخته، آبپز...) استفاده كنند.
31. جهت درد پستان كرفس را كوبیده به صورت ضماد بگذارید.
32. برای درمان لاغری برگهای تازه كرفس را با سالاد مخلوط كرده میل كنید.
33. اگر دچار سرماخوردگی سختی شدید كرفس + پیاز خام + كمی آبلیمو بعنوان سالاد استفاده كنید.
34. برای سردردهایی كه ناشی از سرماخوردگی میباشد از روش شماره 33 استفاده كنید.
35. برای تقویت معده 5 گرم تخم كرفس را در 150 سیسی آب جوش دم كرده، یك فنجان بعد از غذا میل شود.
36. برای دیسك كمر مانند شماره 25 استفاده كنند.
منبع :tebsonaty.mihanblog.com
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 12:28
تعداد بازديد : 1030
به این پست رای دهید:
خواص لوبیا سبز در طب سنتی
شما انواع مختلف لوبیاها را میشناسید و میل کردهاید. لوبیا سبز یکی از انواع تر و تازه، خوشمزه و البته مفید لوبیاها میباشد.
در کل، لوبیا سرشار از ویتامینهای A، B و مواد معدنی آهن، فسفر، کلسیم و پتاسیم است. در این بین لوبیا سبز کم کالری، بر خلاف لوبیا خشک حاوی ویتامین C و بسیار مغذی است. در این مقاله به گوشهای از خواص لوبیا سبز اشاره کرده و چند دلیل خوب میآوریم تا بیشتر به مصرف این مادهی غذایی خوشمزه تشویق شوید. مثل همیشه با ما همراه باشید.
لوبیا سبز علائم یائسگی را کاهش میدهد
یائسگی، دورهای از زندگی زنان است که با علائم مختلفی همراه است. نتایج یک پژوهش بالینی نشان میدهد خانمهایی که روزانه میزان زیادی منگنز مصرف میکنند کمتر در معرض دل درد قرار میگیرند و خلق و خویشان بهتر است. لوبیا سبز منبع فوقالعادهی منگنز بوده و برای زنان یائسه بسیار مفید است. توصیه میکنیم در تهیهی غذاهایتان از این مادهی غذایی استفاده کنید.
لوبیا سبز خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد
لوبیا سبز به طور سخاوتمندانهای حاوی رنگدانهی آنتی اکسیدانی به نام فلاوونوئیدها است. فلاوونوئیدها برای بدن ما بسیار مفیدند. نتایج پژوهشهایی که در دانشگاه Deakin استرالیا انجام شده نشان میدهد ترکیبات فلاوونوئیدی رشد سلولهای سرطانی سینه و روده ها را کاهش میدهد. یعنی زنده باد لوبیا سبز!
لوبیا سبز دوست مفصلهای شما
افزایش یک فنجان لوبیا سبز به سالادهای مورد علاقهتان باعث میشود که میزان پتاسیم دریافتیتان به میزان 19 درصد افزایش پیدا کند. واقعیت این است که بین آرتروز دستها و زانوها و میزان کم پتاسیم خون ارتباط زیادی وجود دارد.
ویتامین C آنتی اکسیدانی بسیار قوی است که به جذب آهن کمک میکند و در ساخت کلاژن تأثیر میگذارد. یک فنجان لوبیا سبزی که به غذاهایتان اضافه میکنید باعث میشود 19 درصد از نیاز روزانهتان به ویتامین C تأمین شود اگر بدنتان با کمبود پتاسیم مواجه باشد بیشتر در معرض درد مفاصل قرار میگیرید. اگر به سلامت مفاصلتان علاقمند هستید حتماً لوبیا سبز را در برنامهی غذاییتان بگنجانید. از این گذشته باید بدانید که پتاسیم نقش موثری در انعقاد خون ایفا میکند.
فواید لوبیا سبز, استحکام استخوان
لوبیا سبز حاوی فیبرهایی است که قلبتان را نجات میدهد
فیبرهای حلّال موجود در لوبیا سبز باعث میشود که میزان کلسترول بد خون (LDL) کاهش یابد. علاوه بر این، متخصصان حوزهی تغذیه معتقدند که این فیبرها باعث کاهش التهاب و فشار خون میشوند. برای همین قلب را در سلامت نگه میدارند. یک فنجان لوبیا سبز 12 درصد نیاز روزانهی ما به فیبرهای غذایی را تأمین میکند. باید بگوییم که باقالی 19 درصد نیاز روزانه به فیبرها را تأمین میکند.
لوبیا سبز استحکام استخوانها را بالا میبرد
نتایج پژوهشها نشان میدهد که لوبیا سبز حاوی سیلیسیوم است که تراکم استخوانی زنان (غیر یائسه) و مردها را افزایش میدهد. در واقع لوبیا سبز استحکام استخوانها را بالا میبرد. نتایج پژوهشی که در موسسهی Rayne Institute انگلستان انجام شد نشان میدهد که بدن سیلیسیوم موجود در لوبیا سبز را بهتر از سیلیسیوم موجود در مواد غذایی دیگر جذب میکند. در نتیجه این ماده در خدمت نیازهای بدن قرار میگیرد به ویژه این که استحکام استخوانها را بالا میبرد.
لوبیا سبز میزان جذب آهن را بالا میبرد
ویتامین C آنتی اکسیدانی بسیار قوی است که به جذب آهن کمک میکند و در ساخت کلاژن تأثیر میگذارد. یک فنجان لوبیا سبزی که به غذاهایتان اضافه میکنید باعث میشود 19 درصد از نیاز روزانهتان به ویتامین C تأمین شود. زمانی که ویتامین c بدنتان بالا رود آهنی که مصرف میکنید بهتر جذب بدنتان میشود. به این ترتیب خطر کمبود آهن و کم خونی از شما دور میشود.
منبع:tebyan.net
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 2:45
تعداد بازديد : 938
به این پست رای دهید:
خواص و آموزش دم کرده نعناع و چای
دم كرده نعناع:
افزاینده هورمونهای زنانه، كاهنده هورمونهای مردانه، ضدپرمویی، نشاط آور. مقداری برگ نعناع تازه را در قوری چینی ریخته، آب جوش به آن بیفزایید و بگذارید روی بخار سماور دم بكشد.
میتوان از مخلوط پنج گرم نعناع خشك و نیم لیتر آب نیز استفاده كرد. زیادهروی و مصرف پشت سر هم آن مضر است.
نعناع خواص بیشماری دارد و عرق آن با چای آن خواصی مشابه دارد . نعناع با تمام خواصی كه دارد اگر زیادمصرف شود سیستم گوارشی را تحریك می كند اگر شما دو تا سه فنجان چای و یا عرق نعناع در روز بنوشید بهتر است كه بعد از دو هفته چند روزی آنرا قطع كرده و دوباره شروع كنید .
خواص نعناع
نعنا یا نعناع گیاهی است از تیره دو لپه ای های پیوسته گلبرگ كه سردسته تیره نعناعیان می باشد و جز سبزی های خوراكی است. از محل گره های ساقه، ریشه هایی خارج می شوند كه ساقه جدید را درست می كنند. بنابراین اگر شما فقط یك ساقه نعناع در باغچه خود بكارید، به زودی تمام باغچه شما پر از نعناع می شود. به همین دلیل در فارسی به آن هزارپا می گویند.
نعنایی كه به عنوان سبزی خوردن مصرف می كنیم، با نعنایی كه به صورت خودرو در كوه می روید متفاوت است. البته از نظر شكل ظاهری، بو، طعم و مزه تقریباً شبیه به هم هستند، ولی از نظر اثرات درمانی، نعنای كوهی قوی تر است.
البته خوردن نعنایی كه پرورش داده می شود و به عنوان سبزی خوردن مورد استفاده قرار می گیرد، با غذای روزانه، مخصوصا ناهار توصیه می شود.
در مواردی كه ناراحتی های معده وجود دارد، خوردن نعنای تازه نه تنها معده را ناراحت نمی كند، بلكه درمان كننده ی ناراحتی معده هم می باشد.
نعنای كوهی یا نعنای فِری، از نظر كاربرد و خواص از نعنای معمولی كه پروزش داده می شود، بسیار عالی تر، قوی تر و مؤثرتر است.
این گیاه در دامنه ها و ارتفاعات متوسط رویش دارد. بو و عطر بسیار نافذی دارد و در كرم هایی كه برای پوست ساخته می شوند، مورد استفاده قرار می گیرد.
این گیاه، گل های ریز و آبی رنگی دارد و قسمت های مورد استفاده این گیاه، گل، برگ و ساقه ی آن است.
تركیبات
نعنا دارای ماده ای به نام منتول است كه احساس خنكی در دهان ایجاد می كند. مقدار منتول در نعناع بسته به نوع آن از 35 تا 55 درصد تغییر می كند كه البته اگر نعناع دیر كنده شود، مقدار منتول آن تا حدود 30 درصد پایین می آید.
خواص درمانی
* نعناع از نظر طب قدیم ایران نسبتا گرم و خشك است و از نظر خواص دارویی از پونه قوی تر است. از نعناع اسانس، روغن و تنتور تهیه می كنند كه مصارف طبی مختلفی دارد.
* نعنا باد شكن است و گاز معده و روده را از بین می برد.
* تقویت كننده معده و بدن است.
* ضد تشنج و ضد سرفه است.
* نعناع مسكن، آرام بخش و قاعده آور است.
* برای بی خوابی، كم خوابی و ناراحتی های شبانه یك داروی موثر است.
* استفاده از نعنا، درد شكم را برطرف می كند.
* نعناع برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا مفید می باشد.
* نعناع ناراحتی های عصبی را برطرف می كند.
* برای تسكین درد دندان، نعناع را در دهان گذاشته و بجوید.
* آشامیدن دم کرده نعناع و یا عصاره نعناع خونریزی سینه را قطع می كند.
* كمپرس نعناع درد سینه و پهلو را از بین می برد.
* نعناع كرم های روده و معده را می كشد.
* برای از بین بردن سكسكه و دل به هم خوردگی و استفراغ، نعنا را با انار ترش بخورید.
* نعناع ادرار را زیاد می كند.
* یك فنجان دم کرده گرم نعناع سینه را آرام می كند.
* برای رفع قولنج و دردهای روده، معده و هضم نشدن غذا، دم کرده نعنا بنوشید.
* برای از بین بردن گلودرد، دم کرده نعناع غرغره كنید.
* نعناع معرق است، بنابراین تب را پایین می آورد.
* در هنگام سرماخوردگی بینی را با دم کرده نعناع بشویید.
* نعناع بهترین دوست كبد است. كبد را تمیز كرده و صفرا را رقیق می كند و كلسترول خون را پایین می آورد. برای این مورد دم کرده نعنا را قبل از غذا بنوشید.
رفع سردرد با نعناع
* برای رفع سردردهای میگرنی می توانید با مخلوط کردن مواد زیر، پمادی تهیه كنید و در نقطه ای كه درد می كند، بمالید.
اسانس نعناع 3 گرم
روغن زیتون 2 گرم
لانولین 5 گرم
* برای رفع سردرد از كمپرس نعناع استفاده كنید. به این ترتیب كه 10 قطره روغن نعناع را با یك لیوان آب سرد مخلوط كرده و در یك كاسه بریزید.
سپس یك پارچه كه به اندازه پیشانی باشد در آن فرو برده و آب اضافی آن را بگیرید و روی پیشانی و شقیقه ها قرار دهید تا سردرد برطرف شود.
ضدعفونی کردن بینی با نعناع
برای ضد عفونی كردن بینی، با مخلوط کردن 1 گرم اسانس نعناع و 40 گرم روغن بادام شیرین، محلولی تهیه كنید و پنج قطره در هر سوراخ بینی بچكانید.
رفع خارش با نعناع
اگر بدن شما خارش دارد مقدار 2 گرم اسانس نعناع را در 50 گرم وازلین ریخته، خوب با هم مخلوط كرده و در محل خارش بمالید.
تسکین آرتروز با نعناع
اگر از بیماری روماتیسم و آرتروز رنج می برید، از روغن نعناع استفاده كنید، به این صورت كه 2 قطره روغن نعناع را با یك قاشق سوپخوری روغن بادام مخلوط كرده و محل های دردناك را با آن ماساژ دهید.
اسانس نعناع
یكی از فرآورده های نعناع، اسانس آن است كه از تقطیر برگ و سرشاخه های گلدار نعنا تحت اثر بخار آب تهیه می شود و دارای 50 تا 70 درصد منتول می باشد.
اسانس نعناع كه در كشور انگلستان تهیه می شود، شهرت خاصی دارد.
این اسانس به عنوان تقویت كننده معده، بادشكن، ضد عفونی كننده، رفع دل پیچه ی بچه ها و اسهال به كار می رود.
برای استفاده از اسانس نعنا كافی است كه مقدار یك تا سه قطره از آن را با یك لیوان آب مخلوط كرده و بنوشید.
موارد احتیاط
* اسانس نعناع را نباید به مقدار زیاد به كودكان و نوزادان خوراند، زیرا روی حركات تنفسی و قلب اثر می گذارد و ممكن است خطرناك باشد.
* اگر اسانس نعناع به مقدار زیاد مصرف شود، فشار خون را بالا برده و موجب حالت تهوع، استفراغ و درد معده می شود و حركات دودی معده را از بین می برد.
* نعناع با تمام فوایدی که دارد، اگر زیاد مصرف شود سیستم گوارشی را تحریك می كند.
لذا اگر شما روزی دو تا سه فنجان دم کرده نعنا می نوشید، بهتر است بعد از دو هفته نوشیدن، چند روزی مصرف آن را قطع كرده و دوباره شروع كنید.
چای نعناع برای كنترل پُر مویی
جالب است بدانیم تحقیقات دانشمندان در تركیه نشان می دهد، نوشیدن چای نعناع به كنترل رشد غیرطبیعی مو در زنان كمك می كند. به گفته این محققان، مصرف چای نعناع موجب كاهش هورمون مردانه تستوسترون آزاد یا فعال در خون شده و چند هورمون زنانه را در بدن افزایش می دهد. نوشیدن دو بار در روز چای نعناع، سطح هورمونهای مردانه را كه موجب رویش موی زائد و غیرطبیعی روی شكم، سینه و صورت زنان می شود، كاهش می دهد. به اعتقاد پژوهشگران تركیه، نعناع متابولیسم هورمونهایی مانند تستوسترون را تحت تأثیر قرار داده و یا به طور مستقیم بر هورمون مردانه اثر می گذارد.
بسیاری از پزشكان برای درمان رویش غیرطبیعی مو، اغلب از دارو برای كاهش سطح هورمونهای مردانه در بدن استفاده می كنند. در این تحقیقات آمده است كه نعناع می تواند یك درمان جایگزین برای داروهای شیمیایی باشد.
* گاهی برای تخریب فولیكولهای مو از لیزر استفاده می شود. این كار از رویش دوباره مو نیز جلوگیری می كند. برای اطمینان از تأثیر لیزر، این كار در چند جلسه و برای چند هفته انجام می شود، البته ممكن است، لیزر به طور دائم و همیشگی از رویش موها جلوگیری نكند.
این كار هزینه زیادی دارد و باید به وسیله متخصص ماهر انجام شود. از عوارض جانبی این روش درمانی، قرمزی، تیره شدن یا روشن شدن پوست محلی است كه روی آن لیزر انجام شده و گاهی نیز باقی ماندن آثار زخم است.
* گاهی پزشكان داروهایی به نام داروهای ضد آندروژن را برای كنترل ترشح هورمونهای مردانه توصیه می كنند. این داروها معمولا حداقل به مدت سه تا شش ماه طول می كشد تا تأثیر بگذارند. این داروها، رویش موهای جدید را كاهش می دهند اما احتمال اینكه میزان موهای قبلی را كاهش دهند، كم است.
* تجویز بعضی كرمها كه روی صورت و چانه استفاده می شود هم از دیگر روشهای درمانی است. این كرمها رشد فولیكولهای مو را كند می كنند و اثرات آن چهار تا هشت هفته بعد از شروع درمان دیده می شود. به خاطر بسپارید كه نباید توقع داشته باشید كه درمان، سریعاً تأثیرات خود را نشان دهد. بعضی از اثرات داروها را نمی توان به سرعت مشاهده كرد و ممكن است، چند هفته طول بكشد تا دارو تأثیرات خود را نشان دهد. نكته مهم در درمان پُر مویی آن است كه به دقت به توصیههای پزشك معالج خود توجه كنید
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 16 فروردین 1396 ساعت: 9:34
تعداد بازديد : 571
به این پست رای دهید:
خواص اسفناج در طب سنتی
امروزه مردم بسیاری از کشورهای جهان بهویژه کشورهای آسیایی و اروپایی از اسفناج نه تنها برای عطر و طعم دلنشیناش بلکه به خاطر خواص غذایی و درمانی که دارد در وعدههای غذایی خود بهویژه غذای کودکان و نوجوانانشان استفاده میکنند.
دکتر رضا حشمت، درمانگر طب سنتی چین برخی از خواص درمانی اسفناج را از دیدگاه طب سنتی چین با ما درمیان میگذارد.
۳ بار در هفته اسفناج بخورید
از دیدگاه طب سنتی چین، اسفناج گیاهی است که طبیعتی خنک و ملین دارد بنابراین مصرف آن در افرادی که دچار اختلال در عملکرد دستگاه گوارش هستند یا با کندی حرکت رودهها مواجهند بسیار ضروری است، زیرا این سبزی مغذی میتواند بهترین دارو برای درمان یبوست بهویژه در افراد میانسال و کهنسال باشد. علاوهبر این اسفناج توسط درمانگران طب سنتی چین بهعنوان یک غذای دارویی در درمان بیماران مبتلا به دیابت و افرادی که دچار خستگی، ضعف و سرگیجه هستند، تجویز میشود.
اسفناج مرهم بیماریهای گوارشی
اسفناج یکی از بهترین غذاهای دارویی برای افرادی است که دچار کمخونی هستند.
درمانگران چینی اسفناج را بهترین مرهم برای بیمارانی میدانند که کمخونی آنها ناشی از خونریزیهای گوارشی است. بهعنوان مثال افراد مبتلا به هموروئید یا بواسیر یا افرادی که مبتلا به خونریزی معده یا زخمهای معده هستند میتوانند اسفناج در سبدغذایی خود قرار دهند. مصرف این سبزی به تنهایی یا در کنار موادغذایی دیگر میتواند تاثیر زیادی در خونسازی و جبران کمخونی ناشی از خونریزیهای گوارشی داشته باشد.
چگونه خواص اسفناج را حفظ کنیم
برای حفظ خواص و مواد مفیدی که در اسفناج وجود دارد هرگز آن را آبپز نکنید. قرار دادن این سبزی هنگام شستوشو درون آب یا پختن آن به وسیله آب، موجب از بین رفتن خواص مفید و ویتامینهای آن میشود. بهترین راهحل آن است که اسفناج را تفت دهید. میتوانید برای این کار از مقدار بسیار اندکی روغن استفاده کنید. ترکیب اسفناج با انواع گوشتهای قرمز در وعده غذایی بهترین و مفیدترین ترکیبهاست زیرا خواص مفید اسفناج در کنار گوشت قرمز بهتر جذب بدن میشود.
در چه شرایطی اسفناج نخوریم
گاهی پیش میآید، بدنمان در شرایطی قرار دارد که مصرف برخی از میوهها و سبزیهای تازه نیز ممکن است برای آن مضر باشد. اسفناج نیز از این امر مستثنا نیست. زمانهایی پیش میآید که باید از مصرف این گیاه مفید و شفابخش پرهیز کرد.
افراد مبتلا به اسهال نباید اسفناج مصرف کنند زیرا اسفناج بهدلیل خاصیت ملین بودنش موجب تشدید اسهال میشود.
زیادهروی در مصرف اسفناج موجب بروز آکنه در برخی از افراد میشود. بنابراین همواره باید نه تنها در مصرف اسفناج بلکه در مصرف هر ماده غذایی تعادل را درنظر داشت.
نکات طلایی درباره اسفناج
با دانستن این نکات بهتر میتوانید از ارزشهای غذایی اسفناج و تاثیر آن در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف بهرهمند شوید.
درمانگران طب سنتی اسفناج را مفیدترین سبزی برای درمان بیماریهای کبد و معده میشناسند و آن را به بیمارانشان تجویز میکنند.
خوردن اسفناج به تنهایی یا تهیه سالاد با کمک برگهای سبز آن در درمان یبوست و کندی عملکرد رودهها موثر است.
اسفناج موجب تقویت چشم و افزایش قوه بینایی در افراد میشود، بنابراین مصرف آن در دوران نوجوانی و میانسالی بسیار توصیه میشود.
منبع : بیتونه
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 15 فروردین 1396 ساعت: 10:50
تعداد بازديد : 655
به این پست رای دهید:
خواص شاهی در طب سنتی
شاهي (تره تيزک) از خانواده چليپاييان با نام علمي Lepidium sativum مي باشد. شاهي گياه بومي مديترانه شرقي است.
اين گياه يك ساله و به ارتفاع 20 تا 30 سانتي متر است كه در نواحي مختلف ايران نيز، پرورش مي يابد.
شاهي به عنوان غذا و دارو مصرف مي شود.
سبزي شاهي را خيلي راحت مي توان کاشت و خيلي راحت و سريع آماده برداشت مي شود.
اين گياه براي روش هيدروپونيک (رشد و نمو گياه در آب) نيز مناسب است.
قسمت هاي قابل استفاده شاهي شامل ريشه ها، برگ ها و تخم شاهي مي باشد.
ريشه شاهي
ريشه شاهي نيز مزه تند و تلخي دارد. اين ريشه براي درمان سيفيليس و ناتواني در ادارار کردن مفيد است.
برگ شاهي
برگ هاي شاهي، محرک ، ادرارآور و ضد باکتري مي باشند.
اين برگ ها براي درمان بيماري اسکوربوت و بيماري هاي کبدي مفيد مي باشند.
شاهي به عنوان يک پماد بر روي جاهايي که درد مي کند و يا آسيب ديده است، نيز به کار مي رود.
تخم شاهي
تخم شاهي
تخم شاهي مزه ي تند و تلخي دارد. اين ماده خاصيت چربي سوزي ، تصفيه کنندگي خون، شيرافزايي، قاعدگي آور، مقوي (نيروبخش) و ادرارآور دارد.
دارويي براي چشم درد است. تخم شاهي قواي جنسي را تقويت مي کند.
تخم شاهي براي مرض جذام، بيماري هاي پوستي، اسهال خوني ، اسهال، سوء هاضمه، بيماري هاي چشمي، اسکوربوت، آسم و سرفه مفيد است.
تخم شاهي خاصيت سقط کنندگي جنين دارد. در ضمن تخم شاهي خاصيت مليني نيز دارد.
فوايد شاهي براي سلامتي بدن
ضد سرطان
به دليل وجود ويتامين C و E در شاهي اين گياه خاصيت آنتي اکسيداني فوق العاده در جلوگيري از آسيب راديکال هاي آزاد دارد. در نتيجه يک ماده ي ضد سرطاني مي باشد.
شاهي مانع از رشد سلول هاي سرطاني مي شود.
پروفسور "لئون بينه" عصاره شاهى را گرفت و به بدن موش هايى كه به سرطان مبتلا بودند تزريق كرد و مشاهده كرد كه اين كار، رشد سلول هاى سرطانى را در اين موش ها متوقف مي کند.
شاهي
درمان کم خوني
شاهي علاوه بر ويتامين C حاوي مقدار قابل ملاحظه اي آهن و اسيد فوليک نيز مي باشد، از اين رو براي اشخاص كم خون مفيد است.
کاهش چربي خون
در يک طرح تحقيقاتي در ايران که به منظور تعيين تاثير سبزي شاهي بر چربي هاي خون، در كاركنان دانشكده پيراپزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي انجام گرفت، مشخص شد که ميزان كلسترول در گروه مورد بررسي کاهش يافته بود.
مفيد براي آسم
شاهي حاوي مقدار قابل ملاحظه اي ويتامين A و روغن هاى فرار است. به همين دليل براي مخاط دستگاه تنفسى و در نتيجه مبتلايان به آسم فوق العاده مفيد است.
كسانى كه برونشيت دارند يا سرفه هاى سختى مى كنند، هر روز 60 تا 150 گرم عصاره شاهي را مصرف نمايند.
مفيد براي کليه ها
شاهي مانند خيلي از سبزيجات گروه چليپاييان مانند کلم، کلم بروکلي و کلم پيچ داراي گلوکوزيدها و روغن خردل (روغن تلخ) مي باشد. اين مواد، محرک فعاليت کليه ها هستند و موجب تقويت معده و کيسه صفرا مي شوند. از اين رو مصرف شاهي به كساني كه سنگ كليه و مثانه دارند، توصيه شده است.
ديگر فوايد
* شاهي حاوي مقدار قابل ملاحظه اي کلسيم، آرسنيك، منگنز، مس، روي و گوگرد است. به همين دليل اشتها آور نيز مي باشد.
* شاهي خاصيت درماني فوق العاده اي در اختلالات مفصلي و نقرس دارد.
* عصاره شاهي، كرم بدن را از بين مي برد.
* جويدن برگ هاي شاهي تازه، لثه ها را محكم مي كند و آن ها را سالم نگه مي دارد.
* شاهي كك و مك را كه معمولا در صورت انسان به صورت لكه هاي قهوه اي ريزي پديدار مي شود، برطرف مي كند. بدين منظور بايد برگ شاهي را كوبيد و روي لكه ها گذاشت و يا تخم شاهي را كوبيد و در مقداري آب خيس نمود و يك بار در روز
ساندويچ شاهي
بر روي لكه ها گذاشت و آن قدر ادامه داد تا لكه ها برطرف شوند.
* شاهي لكه هاي سفيد پوست را برطرف مي كند. به اين منظور بايد تخم شاهي را كوبيد و با كمي عسل مخلوط نمود و بر روي لكه ها قرار داد. اين عمل را روزي يك مرتبه تكرار كنيد تا بهبودي كامل حاصل شود.
شاهي در آشپزخانه
شاهي به طور معمول در ساندويچ هاي انگليسي مانند ساندويچ تخم مرغ و شاهي (تهيه شده با تخم مرغ آب پز، مايونز، نمک و مقداري شاهي) استفاده مي شود. اما در ايران بيشتر به صورت يک نوع سبزي خوردن استفاده مي شود.
شاهي را در سبزي خوردن و يا به صورت سالاد بايد خورد. كسانى كه نمى توانند اين سبزى را خام بخورند بايد آب آن را بگيرند و بخورند.
منبع : تبیان
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 14 فروردین 1396 ساعت: 19:14
تعداد بازديد : 877
به این پست رای دهید:
خواص مرزه در طب سنتی
مرزه (Summer savoury) كه از گیاهان خانواده نعناع به شمار می رود، در فاصله ماههای تیر تا شهریور در ایران به گل می نشیند.
مرزه گیاه چند ساله ای است كه بومی مدیترانه شرقی و جنوب غربی آسیاست.
قسمت های هوایی به انضمام برگ ها که در بعضی مواقع، فقط قسمت های فوقانی گل دار جمع آوری می گردد، به صورت خوشه ای دسته شده و یا بر روی قاب های چوبی پهن كرده و در سایه و با حرارت مصنوعی كمتر از 40 درجه سانتی گراد خشك می شوند.
برگهای آن نرم و متقابل و تقریبا بدون دمبرگ و باریک و نوک تیز و پوشیده از کرک و دارای تارهای غدهای فراوان اسانس دار است.
فرآوری
اسانس مرزه از تقطیر با بخار آب از برگ ها و سرشاخه های برگدار حاصل می شود. این اسانس مایعی بی رنگ و یا مایل به زرد و دارای عطر و بوی تند و زننده ای و با مزه ای كه طعم فلفل را به یاد می آورد، می باشد.
این گیاه دارای 0/8 تا 1/5درصد اسانس به همراه تانن، رزین و موسیلاژ می باشد. اسانس مرزه درصنایع غذایی كاربرد دارد.
کاربرد مرزه
اسانس گیاه مرزه دارای طبیعت گرم و اثرات تقویت کننده معده، تسهیل كننده عمل هضم، ضد نفخ و مُدر ( ادرار آور ) است.
برای معالجه اسهال بسیار مناسب است و یک ضدعفونی كننده قوی می باشد.
این گیاه را به عنوان چاشنی و ادویه به همراه لوبیا، سالاد فصل، خیار، ماهی، گوشت، كالباس و سوسیس مصرف می کنند.
دارویی به نام تیمیان Thymian در داروخانه های كشور وجود دارد كه از گیاه مرزه، آویشن، رازیانه و اكالیپتوس تهیه می شود و دارای اثرات ضد سرفه و خلط آور می باشد.
این گیاه در ایران جزو سبزیهای خوراکی است و به صورت خام و پخته در غذاها مصرف میشود.
دارای خاصیت بادشكن و همچنین دافع كرم می باشد.
به صورت دم كردنی در رفع گرفتگی معده و روده موثر می باشد.
كشف تركیبات ضد درد در گیاه مرزه
نشریه "پزشكی مستند مكمل و جایگزین" در جدید ترین شماره ماه مارس خود نتایج تحقیقات یك گروه چهار نفری از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران را به چاپ رسانده كه نشان می دهد چهار تركیب شیمیایی ضد درد در گیاه مرزه وجود دارد.
مرزه
گیاهی كه در این تحقیق استفاده شده با نام علمی(Satureja hortensis ) "ساتوریا خوزستانیكا" شناخته می شود كه محل رویش طبیعی آن در استانهای خوزستان و لرستان است و در گویش محلی به نام "مرزه خوزستانی" شناخته می شود.
رویش مرزه خوزستانی نه تنها در این استان، بلكه در سایر استانهای جنوبی تا میانه ایران نیز وجود دارد.
آن چه در تحقیق جدید به آن اشاره شده وجود تركیبات شیمیایی با خواص ضد التهابی و ضد درد در نمونههایی از گیاه است كه نه به شكل وحشی، بلكه به صورت دستی كاشته شدهاند.
پیش از این به خواص 2 تركیب از 4 ?تركیب شیمیایی موجود در قسمت برگ و ساقه مرزه اشاره شده بود. این دو تركیب عبارتند از: بتا سیتروزول و اسید اورسولیك. به عنوان مثال تركیب بتا سیتروزول كه در بادام زمینی نیز وجود دارد، منجر به توقف رشد غده پروستات در حیوانات آزمایشگاهی می شود.
همچنین گزارشهای متعددی مبنی بر اثر ضد التهابی اسید اورسولیك برای درمان سوختگی ها و نیز اثر بازدارندگی آن بر رشد تومورها منتشر شده است.
خواص ضد التهابی اسید اورسولیك منجر به استفاده وسیع از این تركیب در صنایع آرایشی شده است.
تا كنون گزارشهای مختلفی درباره وجود انواعی از روغنهای ضروری در این گیاه به چاپ رسیده است.
علاوه بر این، سه گزارش علمی مختلف در ایران در فاصله سالهای 2003 تا 2005 میلادی، به خواص ضد التهابی و ضد میكروبی این گیاه اشاره كرده اند.
در بین مصارف بومی از گیاه مرزه در ایران می توان به استفاده از آن برای تسکین دندان درد اشاره کرد.
تاثیر مرزه در درمان دردهای عصبی
مصرف مرزه در درمان دردهای عصبی و نرمی استخوان تاثیر دارد.
به گزارش ایسنا، اگر روزانه 100 گرم مرزه در 500 گرم آب جوشانده شود و تا 5 روز مصرف گردد، علاوه بر این كه باعث تقویت معده می شود، در رفع زخم روده نیز موثر است.
همچنین حمام ( بُخور ) جوشانده برگ های گیاه مرزه در رفع دردهای روماتیسمی ، عصبی و نرمی استخوان نیز موثر است.
مرزه
اثرات ضد انعقادی خون گیاه مرزه
محققان تاثیر گیاه مرزه را بر افزایش فعالیت فاکتورهای انعقادی خون در حیوانات آزمایشگاهی نشان دادند.
تحقیقات این پژوهشگران نشان می دهد که مصرف سه بار در روز گیاه مرزه و هر بار به میزان 50 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، موجب افزایش پروترومبین (PT) و پارشیال پروترومبین (APTT) فعال شده می گردد که هر دو از فاکتورهای انعقادی خون می باشند.
کاهش چربی خون
یک طرح تحقیقاتی که در آزمایشگاه مركز تحقیقات گیاهان دارویی لرستان به مدت یك سال انجام شد، نشان داده است که گیاه "مرزه" با نام علمی "ساتوریا خوزستانیكا" اگر درست مصرف شود، مانند داروهای شیمیایی میزان چربی خون را در بدن انسان كاهش می دهد.
لازم است پژوهشگران گیاه را پس از تبدیل به پودر، به شكل كپسول خوراكی درآورند تا برای كنترل چربی خون افراد بیمار از آن استفاده کنند.
گیاه مرزه ، وزن را کاهش می دهد
به گزارش شبکه خبر، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكی لرستان با بررسی گروهی از افراد چاق دریافتند، افرادی كه از رژیم غذایی كم كالری همراه با مكمل گیاهی حاوی مرزه استفاده می كنند، در كاهش وزن خود موفق تر از افرادی هستند كه فقط رژیم غذایی كم كالری مصرف می كنند. پژوهشگران با توجه به نتایج این بررسی كه در مجله پزشكی دانشگاه علوم پزشكی تبریز منتشر شد، برای كاهش وزن، رژیم غذایی كم كالری همراه با مكمل گیاه مرزه را توصیه می كنند.
منبع : تبیان
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 14 فروردین 1396 ساعت: 11:22
تعداد بازديد : 768
به این پست رای دهید:
خواص پونه در طب سنتی
پونه از خانواده نعناع است و ترکیب اصلی موجود در این گیاه، اسانس روغنی فرار یا روغن منتول است.
به علاوه در اعضاى این گیاه مقدارى تانن، مواد رزینى و قند نیز وجود دارد و حاوی مقدار زیادی ویتامین است.
گیاه پونه در فصل گرما می روید، اما سایه روشن را بهتر می تواند تحمل کند.
این گیاه در خاک های مرطوب و غنی از مواد آلی مانند کود برگ به خوبی رشد می کند.
کاربردهای پونه
با گیاه پونه می توان یک دم کرده ی گیاهی فوق العاده تهیه نمود. برای تهیه ی یک فنجان دم کرده ی این گیاه، یک قاشق غذاخوری سرخالی از برگ یا گل پونه ی تازه و یا یک قاشق چای خوری برگ پونه خشک شده را در چای صاف کن درون یک لیوان ریخته و یک فنجان آب در حال جوش را روی آن بریزید. اجازه دهید مدت 10 دقیقه دم بکشد و رنگ چای در بیاید. اگر دوست داشتید می توانید آن را کمی شیرین کنید.
دم کرده پونه
برگ ها و گل های پونه و همچنین ساقه های آن می توانند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک ها باشند. این گیاه همچنین بادشکن، معرق، مدر و محرک نیز می باشد.
از دم کردهی این گیاه برای درمان سرماخوردگی، زکام، سردردها، مشکلات گوارشی، کم کردن تب خفیف، تسکین گلودرد و برای بهبود نفخ شکم، حالت تهوع، دردهای قاعدگی و بی خوابی استفاده می شود.
پونه را به عنوان تحریک کننده تولید صفرا نیز می شناسند.
تزریق عصاره ی پونه به موش های آزمایشگاهی نشان داد که این گیاه دارای خواص آرام بخشی خوبی است.
عصاره ی پونه دارای خاصیت تسکین دهنده ی درد نیز می باشد.
در محیط آزمایشگاه دیده شد که عصاره ی پونه در مقابل ویروس تب خال، ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروسهای مختلف دیگر فعال است.
فواید پونه:
پونه برای مقابله با بیماریهای زیر سودمند است:
پونه
- حالت تهوع و استفراغ
- مشکلات و ناراحتی های گوارشی به طوری که از ترش کردن معده جلوگیری می کند و برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.
- سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آسم
- سرفه و سیاه سرفه
- گرفتگی بینی
- با توجه به خواص ضدمیكروبی كه در عصاره و اسانس پونه وجود دارد، می توان از این فرآوردهها به عنوان جایگزین طبیعی برای آنتی بیوتیك ها استفاده كرد.
مقدار مصرف:
دم کرده ی پونه از ترکیب یک لیوان آب جوش با 2 گرم برگ خشک شده ی پونه که به مدت 5 تا 10 دقیقه دم کشیده و صاف شده حاصل می شود.
این دم کرده به طور معمول 2 تا 3 فنجان در روز استفاده می شود و محدودیتی در طول درمان وجود ندارد
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 14 فروردین 1396 ساعت: 10:09
تعداد بازديد : 1107
به این پست رای دهید:
خواص ترخون در طب سنتی
ترخون یک گیاه قدیمی چند ساله است که که ارتفاع آن ممکن است به 60سانتی متر و بیشتر نیز برسد. ترخون دارای برگ های سبزرنگ بلند و باریکی است که ضعیف نیز می باشند. گیاه ترخون از خانوادهی گل آفتاب گردان ها است. گل های این گیاه زرد رنگ هستند که در فواصل تیر تا مهر ماه شکوفه می دهند. قدمت این گیاه به 500 سال قبل از میلاد برمی گردد ترخون برای اولین بار در مناطق جنوبی روسیه و سیبری دیده شده است.
امروزه 2 نوع از این گیاه کشت می شود: روسیه و فرانسه.
برگ های گونه فرانسوی براق تر و تند و تیزتر از گونه ی روسیهای آن می باشد. اکثر ترخونهایی که به منظور استفاده در تجارت و بازرگانی استفاده می شوند از برگ های خشک شدهی گیاه ترخون فرانسوی حاصل می شوند. البته برخی معتقدند که این گیاه آلمانی می باشد و به اشتباه فرانسوی نام گرفته است.
خواص مفید ترخون
ترخون منبع بسیار خوبی از آهن، کلسیم و منگنز می باشد. این سبزی همچنین دارای پتاسیم، منیزیم و ویتامین های A و C می باشد.
ترخون بیشتر به صورت یک سبزی در پخت و پز استفاده می شود اما از آن برای مصارف پزشکی نیز استفاده می کنند. به دلیل داشتن خاصیت بی حس کنندگی در دهان، یونانیان باستان این گیاه را برای تسکین دندان درد می جویدند. این گیاه همچنین در قرون وسطی به عنوان یک پادزهر برای درمان سم مارگزیدگی استفاده می شد. از دیگر خواص مفید ترخون می توان به مواردی چون کمک به هضم بهتر غذا، مسکن ملایم و یک کمک کننده ی خوب به پیشگیری از بیماری های قلبی و چاقی اشاره کرد(البته به شرط این که به جای نمک استفاده شود.).
دم کرده ترخون
از قدیم الایام برای درمان دردهای شکمی و افزایش اشتها از ترخون استفاده می شده است. ترخون تنظیم کننده قاعدگی در زنان است. این گیاه مخصوصاً اگر به شکل دم کرده مصرف شود برای رفع خستگی و آرامش اعصاب بسیار سودمند است به همین دلیل برای افراد بیش فعال مفید است.
ترخون تولید صفرا به وسیله ی کبد را افزایش می دهد و به این ترتیب به هضم و گوارش غذا کمک میکند و موجب افزایش سرعت فرایند سم زدایی در بدن می شود.
افرادی که فشار خون بالایی دارند میتوانند از این سبزی به جای نمک در غذا استفاده نمایند.
ترخون توانایی بسیار زیادی برای مبارزه با کرمهای رودهای نیز دارد.
خواص مفید روغن های فرار ترخون:
روغنهای ضروری ترخون به وسیله تقطیر با بخار آب از برگ ها و گل های این گیاه استخراج میشوند و شامل سینئول، استراگول، اوسیمن و فلاندرن می باشند.
روغن های ضروری یا همان اسانس های فرار موجود در ترخون دارای خواص زیادی می باشند که از آن جمله می توان به مواردی چون ضدرماتیسم، اشتها آور، کمک به بهبود گردش خون، کمک به گوارش بهتر غذاها، برطرف کننده بوی بد، قاعدهآور، محرک و کرم زدا اشاره کرد.
حالا چگونگی تاثیر روغنهای فرار بر روی برخی بیماری ها را برای تان توضیح می دهم:
* ضد روماتیسم
ترخون
بد نیست که بدانید دو عامل مهم در ایجاد رماتیسم (درد مفاصل) و آرتریت (التهاب و ورم مفاصل) دخیل هستند؛ 1) گردش خون و لنف نامناسب مخصوصاً در اندام هایی مثل دست و پا و 2) تجمع مواد سمّی مانند اسید اوریک در بدن. خوب با این توضیحات برای درمان این بیماری باید 2 اتفاق بیفتد: یا این که ماده ی درمان کننده به جریان خون کمک کند و آن را آسان تر نماید یا باید سم زدا باشد یعنی باید سم ها را از بدن خارج کند.
روغن های فرار ترخون بیشتر به دلیل اول برای این بیماری مفید هستند یعنی توانایی بسیار خوبی برای افزایش جریان خون دارند. بدین ترتیب موجب گرم شدن ناحیه ی آسیب دیده می شوند و علاوه بر این نمی گذارند که اسید اوریک در آن مکان های خاص تجمع کنند. ترخون همچنین به سم زدایی نیز به وسیله ی تحریک دفع ادرار و مدفوع کمک می کند.
* اشتهارآور
ترخون ترشح شیره های گوارشی معده را تحریک می کند و به همین دلیل موجب افزایش اشتها می شود. این اتفاق درست در زمانی شروع می شود که شما آن را در دهان تان قرار می دهید جایی که در آن بزاق تولید می شود. در قسمت های پایین تر دستگاه گوارشی، شیره ی معده و صفرا ترشح می شوند تا اگر غذایی در معده باشد سرعت هضم مواد غذایی را افزایش دهند و اگر نباشد و به عبارتی معده خالی باشد به نوبه ی خود موجب افزایش اشتها شوند.
* کمک به بهبود گردش خون
روغن های فرار موجود در ترخون گردش خون و مخاط را بهبود می بخشند و به توزیع مناسب مواد مغذی، اکسیژن، هورمون ها و آنزیم ها در سراسر بدن کمک می کنند.
* کمک به هضم مواد غذایی
این روغنها یا به عبارتی اسانس ها همان طور که در بالا ذکر شد موجب افزایش شیره های گوارشی در سراسر دستگاه گوارش می شوند و بدین ترتیب به افزایش توانایی بدن به هضم مواد غذایی از طریق تجزیه ی غذاها به مواد مغذی مختلف کمک می کند(ترخون به خصوص برای هضم پروتئین ها و چربی های گوشت کمک کننده ی خوبی است) و به وسیله ی تحریک حرکات دودی روده ها موجب تسهیل حرکت غذاها در کل سیستم گوارشی می شوند.
اسانس ترخون
* بوزدایی
بوی تند و معطر ترخون برای دور کردن بوی بد از بدن استفاده می شود. ترخون همچنین موجب مهار رشد میکروب های روی پوست نیز می شود و به این ترتیب موجب کاهش بیشتر بوی بدن می شود.
* قاعدهآور
ترخون قاعدگی را آسان تر و آن را منظم می کند. علاوه براین، ترخون موجب تسکین مشکلاتی چون دردهای شکمی، حالت تهوع، خستگی و دیگر آزار و اذیتهای این دوران خواهد شد.
* محرک
ترخون موجب تحریک و تهییع مغز، سیستم عصبی، سیستم گوارشی، سیستم گردش خون و سیستم هورمونی(اندوکرینی) می شود. به عبارتی این گیاه به نوبه ی خود همه ی سیستم های متابولیکی را تحریک می کند و در نتیجه رشد و ایمنی بدن را ارتقا می بخشد.
* کرمزدا
سمیّت این روغن کرم های بدن را می کشد. این ها شامل کرمهای گرد و نواری که در روده یافت می شوند، کرم قلاب دار که می تواند به هر جایی از بدن برود و حتی کرم حشره که بر روی زخم ها وجود دارد، می شوند.
البته دقت داشته باشید که تا وقتی این روغن ها به صورت موضعی و خارج از بدن استفاده می شوند جای نگرانی وجود ندارد اما هنگامی که به صورت خوراکی مصرف میشوند باید مراقب بود زیرا اینها سمّی هستند.
چند نکته که باید توجه کنید:
- این روغنها به دلیل وجود استراگول سمّی هستند، استراگول نام دیگر میتل چاویکول است و از این رو نباید به کودکان کم سن (زیر 4 سال) و زنان باردار داده شود.
ترخون خشک
- ترخون را به صورت تازه 10 تا 14 روز می توان در یخچال نگهداری کرد. اما در فریزر 4 تا 6 ماه قابل نگهداری است.
- برای خشک کردن ترخون، ابتدا آن را پاک کرده و خوب بشویید و سپس در یک محل تاریک و گرم قرار دهید وقتی که خشک شدند آن ها را درون شیشه ی تمیزی ریخته و در جای خنک و تاریک نگه داری کنید.
ترخونهای خشک شده دارای طعم و مزه ی همانند ترخون های تازه نیستند، اما به هر حال برای زمانی که سبزی تازه در دسترس نیست مناسب هستند.
منبع : تبیان
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 14 فروردین 1396 ساعت: 10:03
تعداد بازديد : 1161
به این پست رای دهید:
خواص نعناع در طب سنتی
خواص نعناع برای سلامتی
نعناع و رفع مشکلات گوارشی
نعناع برای کمک به هضم غذا بسیار عالی است. برگ نعناع سرشار از آنتی اکسیدان و فیتونوترینت (فیتونوترینت ها مواد مغذی گیاهی هستند و ترکیبات فعالی هستند که می توانند بدن ما را در برابر بیماری های قلبی و سرطان ها مقاوم سازند) است که برای معده و گوارش بسیار مفید می باشد. رایحه نعناع به تنهایی به ترشح غدد بزاقی که تولید کننده ی آنزیم های گوارشی ضروری هستند کمک می نماید، عضلات معده را ریلکس کرده و در نتیجه احتمال اسپاسم و بدهضمی را کاهش می دهد.
در صورت باد معده، آروغ و نفخ ۱ تا ۲ قاشق چایخوری برگ نعنای تازه یا خشک را با ۱۵۰ میلی لیتر آب جوش مخلوط کرده و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و بعد از غذا یک فنجان میل کنید.
برای مقابله با حالت تهوع روزانه ۳ فنجان جوشاندهی نعناع (ترجیحاً بین غذا) میل کنید.
در صورت بروز اسهال ۳ قطره افشرهی خوراکی نعناع را با یک قاشق چایخوری عسل مخلوط کرده و بخورید. توجه داشته باشید که روزانه نباید بیش از ۹ قطره از این افشره مصرف شود.
خواص نعناع برای تسکین درد
زمانی که دچار آسیبدیدگی، ضربه و حتی دندان درد میشوید به افشرهی خوراکی نعناع اعتماد کنید. خاصیت خنک کنندگی این گیاه، پوست را بی حس میکند. نعناع همچنین التهاب را از بین برده و درد را کاهش میدهد.
در صورتی که دچار شوک، دردهای عضلانی، ضربه یا پیچ خوردگی شدید، ۱ تا ۳ قطره از افشرهی خوراکی نعناع فلفلی را روی محل درد زده و ماساژ دهید. هر روز حداکثر ۳ مرتبه این کار را تکرار کنید.
برای مقابله با دندان درد یا دردهای مربوط به لثه، ۱ تا ۲ قطره افشرهی خوراکی نعناع فلفلی را روی یک گوش پاک کن تمیز بچکانید و روی لثه یا اطراف دندان دردناک بزنید
بوی خوش و فرح بخش نعناع علاج فوری و مؤثر برای حالت تهوع و سردرد است. نعناع ماده ای طبیعی و آرام بخش است که می توانید با مالیدن روغن آن روی پیشانی و بینی تان به راحتی سردرد را تسکین دهید.
برای مقابله با دردهای مربوط به دستگاه گوارش، ۱۵۰ میلی لیتر آب جوش را روی ۱ تا ۲ قاشق نعنای تازه یا خشک ریخته و ۱۰ دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و روزانه ۲ تا ۳ فنجان از این جوشانده میل کنید.
خواص نعناع برای تسکین درد
خواص نعناع برای تسکین درد
نعناع برای کم خون ها
کمبود آهن به خصوص در بین زنان رایج است. وجود آهن برای ساخت گلبولهای قرمز که وظیفهی حمل اکسیژن را دارند لازم و ضروری است. برای جلوگیری از کمبود آهن هر روز به غذاهایتان نعناع اضافه کنید. نعناع منبع آهن است. بدین منظور روزانه از نعناع به صورت نعنای تازه، خشک و جوشانده استفاده کنید. توجه داشته باشید برای اینکه آهن راحتتر جذب بدن شود باید به همراه آن ویتامین C مصرف کنید. برای همین نعناع را با پرتقال، کیوی و … بخورید.
نعناع و سرطان
نعناع از ابتلا به سرطان پیشگیری میکند به خاطر این که حاوی فلاوونوئیدها و رزمارینیک اسید میباشد. این مواد آنتی اکسیدانی از بدن در مقابل بیماریها محافظت میکند. تغذیهی متنوعی داشته باشید و نعناع را وارد برنامهی غذایی خود کنید. توصیه میکنیم بیشتر از نعنای تازه استفاده کنید. به خاطر این که نعنای تازه حاوی آنتی اکسیدانهای بیشماری است. زمانی که از جوشاندهی نعناع استفاده میکنید تنها از ۷۵ درصد این آنتی اکسیدانها بهرهمند میشوید.
خواص نعناع برای پاکسازی مجاری تنفسی
رایحه قوی نعناع می تواند بینی، گلو و ریه های تان را هم، زمانی که احساس احتقان و تنگی نفس دارید تمیز کند. اگر زیاد سرفه می کنید، بوی آرام بخش نعناع برای پاکسازی گلو، بینی و سایر راه های تنفسی فوق العاده است. نعناع همچنین دارای ویژگی های آنتی باکتریال و ضدالتهابی می باشد که می تواند به کاهش التهاب در مجرای تنفسی کمک کند. نوشیدن چای نعناع، خلط آوری بسیار مفید است.
مقاله مرتبط: خواص تخم شربتی – 13 خاصیت تخم شربتی برای سلامتی
نعناع و کاهش علائم آسم
از آنجایی که نعناع به پاکسازی مجرای تنفسی کمک می کند، مصرف مداوم آن توسط کسی که از آسم رنج می برد خوب است. نعناع همچنین حاوی اسید رزمارینیک است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی، لوکوترین های مسبب آلرژی را مهار می کند.
خواص آرامش بخشی و نشاط آوری نعناع
یکی از خواص معجزهآسای نعناع خاصیت آرامبخشی و نشاط آوری آن است. تهیه شربت نعناع که از دم کرده این گیاه و مقداری زعفران و شکر تهیه شده باشد در لحظاتی که دچار ناراحتی و اندوه هستید به افزایش نشاط و برطرف شدن اندوه کمک میکند و در زمان عصبانیت و خشم، آرامبخش و تسکیندهنده است. برای تهیه این شربت کافی است ۲ قاشق برگ خشک و پودر شده نعناع را در ۲ لیوان آب جوش دم کنید و پس از صاف کردن آن یک لیوان از آن را با یک قاشق شکر و مقدار اندکی زعفران مخلوط کرده و بهصورت سرد یا گرم میل کنید.
خواص نعناع برای سلامتی - آرامش بخش و نشاط آور
خواص نعناع برای سلامتی – آرامش بخش و نشاط آور
نعناع و مراقبت از پوست
نعناع نه فقط مصرف طبی دارد بلکه برای پاکسازی جوش ها، تسکین خارش پوست و تاراندن حشرات هم خوب است. می توانید از نعناع برای درمان جای گزش حشراتی چون پشه، زنبورسرخ و زنبورعسل استفاده کنید. رایحه ی تند آن به دور کردن حشرات از شما هم کمک می کند. برگ های نعناع سرشار از آنتی اکسیدان می باشد که به پوستتان درخششی طبیعی می دهد. خواص ضدالتهابی و ضدمیکروبی موجود در برگ نعناع در برطرف کردن آکنه هم مؤثر است.
خواص نعناع برای لاغری و چربی سوزی
با افزودن نعناع به رژیم غذایی تان به بدنتان کمک می کنید تا زودتر وزن کم کند، زیرا همان طور که می دانید نعناع به عنوان یک محرک برای آنزیم های گوارشی عمل می نماید. این آنزیم ها، مواد مغذی را جذب می کنند، اما چربی را هم برای تبدیل به انرژی مورد نیاز بدن مصرف می نمایند و اجازه نمی دهند چربی ذخیره شود. در واقع نعناع یک گیاه چربی سوز است.
منبع : http://www.noavard.co
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 14 فروردین 1396 ساعت: 9:48
تعداد بازديد : 408
به این پست رای دهید:
خواص پیازچه در طب سنتی
پیازچه بیشتر برای بهبود طعم و مزه غذاها مصرف می شود. اما علاوه بر این که این گیاه بسیار خوش مزه و خوش طعم است، دارای فواید تغذیه ای زیادی نیز می باشد.
پیازچه مانند سیر و تره فرنگی از خانواده آلیوم است و پیاز آن قبل از این که به طور کامل رسیده شود از زمین چیده می شود.
فواید تغذیه ای پیازچه:
پیازچه فواید زیادی دارد که بیشتر آن ها مانند پیاز است. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- کاهش قند خون
- کاهش کلسترول خون بالا
- کاهش فشار خون بالا
- کاهش خطر پیشرفت سرطان کولون و دیگر سرطان ها
- کاهش التهاب
از اجزای تشکیل دهنده ی پیازچه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
آلیل پروپیل دی سولفاید
این ترکیب سطوح قند خون را کاهش می دهد. آلیل پروپیل دی سولفاید این کار را با افزایش میزان انسولین در دسترس انجام می دهد. به این ترتیب که به دلیل داشتن دی سولفید با انسولین رقابت می کند و جای انسولین در کبدرا اشغال می نماید؛ انسولین در کبد غیر فعال است.
کوئرستین
این ترکیب موجود در پیازچه دارای فواید ضدالتهابی وآنتی اکسیدانی می باشد.
کروم
پیازچه غنی از کروم است. کروم نوعی ماده معدنی ضروری است که بدن از آن برای تنظیم گلوکز، سوخت و سازبدن و ذخیره سازی ماکرونوترینت ها استفاده می نماید. در واقع کروم جزئی از فاکتور تحمل گلوکز است.
همچنین کروم باعث کاهش کلسترول تام همراه با افزایش کلسترول خوب(HDL) و کاهش تری گلیسیرید می شود.
ویتامین C
پیازچه غنی از این ویتامین است. ویتامین C به ارتقاء سیستم ایمنی بدن کمک می کند و از بدن در برابر بیماری های قلبی - عروقی، بیماری های چشمی و چین و چروک های پوستی محافظت می نماید.
از مواد مغذی دیگریکه در پیازچه موجد است می توان به فیبر، منیزیم، ویتامین B6، پتاسیم و مس اشاره نمود.
چگونه از پیازچه استفاده کنیم؟
پیازچه دارای طعمی ملایم است که به عنوان یک سبزی چند منظوره می توان از آن در غذاهای مختلف استفاده نمود.
هر دو قسمت حبابی شکل سفید رنگ و رشته های سبز رنگ پیازچه قابل مصرف می باشند.
پیازچه را می توان به صورت خام همراه با سبزی خوردن مصرف نمود یا این که آن را به صورت خام در کنار خوراک های مرغ و گوشت به صورت تزئین زیبایی قرار داد و البته همراه با غذا آن را خورد!
همچنین، پیازچه های ریز و خرد شده را می توان درون سالادها، سُس ها و سوپ ها ریخت و یا این که آن را در غذاهایی مانند پیتزاها، ماکارونی ها و... استفاده کرد.
برخی افراد با پیازچه املت درست می کنند که بسیار خوشمزه است.
منبع : بیتوته
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 14 فروردین 1396 ساعت: 9:42
تعداد بازديد : 671
به این پست رای دهید:
خواص گشنیز در طب سنتی
از خواص گشنیز چه میدانید ؟ آیا با فواید خوردن گشنیز آشنایی دارید ؟ گشنیز سبزی ای با طبیعت سرد و خشک است. کسانی که بیخوابی دارند میتوانند در وعده شام خود از این سبزی استفاده کنند زیرا خاصیت خواب آور بودن دارد . درمان جوش های دهان و تسکین درد دهان با این سبزی امکان پذیر است. گشنیز مانع ترش شدن غذا در معده میشود همچنین درد صفرا را تا حد بسیار زیادی تسکین می دهد. تخم گشنیز برای درمان وسواس و خفقان بسیار خوب است .
دم كرده تخم گشنيز از سيلان مني جلوگيري ميكند.
مقدار خوراك تخم گشنيز ۲ تا ۶ گرم در ۱۰۰ سيسي آب است.
زيادخوردن گشنيز فراموشي و اختلال حواس ايجاد ميكند.
خوردن زياد گشنيز باعث ضعف نيروي جنسي و تقليل و كمشدن اسپرم ميشود.
كساني كه تنگي نفس دارند گشنيز براي آنها خوب نيست.
تخم گشنيز قاعدهآور است به صورت دم كرده ميل شود.
گشنيز مقوي مغز است.
سعي كنيد شبها زياد گشنيز نخوريد چون باعث ميشود خوابهاي پريشان ببينيد.
خوردن زياد گشنيز باعث لكنت زبان ميشود.
تخم گشنيز محرك اشتها و محلل غذا است به صورت دم كرده ميل شود.
تخم گشنيز ضدكرم و از رشد آن در معده جلوگيري ميكند.
براي شب كوري آب گشنيز را با گلاب مخلوط كرده به چشم بماليد.
براي خارش پوست آب گشنيز را با عرق كاسني مخلوط كرده به پوست بماليد.
براي سوزش و سختي ادرار آب گشنيز ۴ قاشق همراه يك ليوان عرق خارخاسك يا خارشتري استفاده شود.
براي شب ادراري كمي گشنيز همراه شكر ميل شود.
براي اوره خون يك قاشق چايخوري تخم گشنيز با يك سوم استكان آبغوره خيسانده سپس مخلوط با آب ميل شود.
براي سوءهاضمه و نفخ از دم كرده تخم گشنيز استفاده شود.
براي سينوزيت ۵ گرم تخم گشنيز در ۳۰۰ سيسي آب جوشانده صاف نموده استنشاق نماييد.
جهت درمان ورم رگ بيضه گشنيز تازه + عسل + روغن زيتون مخلوط نموده به صورت ضماد بگذاريد.
براي درمان اگزما آش آبغوره كه در آن گشنيز و برگ چغندر باشد مؤثر است.
براي تشنج ۵ گرم گشنيز در ۱۵۰ سيسي آب دم كرده به ۳ نوبت بنوشيد.
براي برطرف شدن خارش چشم يك قطره آب گشنيز با احتياط در چشم بچكانيد.
براي ديفتري آب گشنيز + آبغوره مخلوط كرده غرغره كنيد بهتر است بيمار حتماً نزد پزشك برود.
براي برفك دهان آب گشنيز را مزمزه كنيد.
براي مخملك آب گشنيز + آب هندوانه + شيرخشت مخلوط كرده سه روز اول روزي ۳ قاشق بخورند.
براي تورم زبان گشنيز را بجويد.
براي درمان خارش بدن، مقعد و رحم، آب گشنيز را با آرد به صورت ضماد بگذاريد.
براي درمان ضربان چشم و پرش پلك گشنيز را با شير دختر مخلوط كرده به صورت ضماد بگذاريد.
براي درمان چين و چروك صورت ۱۰ گرم تخم گشنيز + ۱۰ گرم اسطوخودوس + ۱۵۰ سيسي آب را ۱۵ دقيقه دم كرده سپس صاف نموده وقتي سرد شد با چهار قاشق عسل مخلوط كرده و يك قاشق روغن زيتون به آن اضافه كرده به صورت ماسك بماليد.
براي درمان غلظت خون از جوشانده تخم گشنيز استفاده شود.
براي درمان برص از آش گشنيز با آبغوره استفاده شود.
آش گشنيز براي كهير مناسب است.
براي تسكين درد گوش و درد عصب صورت يك قاشق غذاخوري پودر تخم گشنيز را در يك ليوان آب بجوشانيد و گوش را بخور دهيد.
براي تقويت حافظه ۱۵ گرم تخم گشنيز و ۱۵ گرم تخم شنبليله را با هم كوبيده با عسل مخلوط كرده صبح به صبح يك قاشق ميل شود.
براي سردردي كه از حرارت بدن توليد شده باشد تخم گشنيز را كوبيده در سركه خيس كرده به سر بمالند.
براي درمان گوش درد و كري گشنيز خشك را جوشانده ۵ گرم در ۱۰۰ سيسي آب جوشانده هر ساعت يك قاشق به مدت ۳ روز ميل شود.
براي اختلال حواس كه با عصبانيت همراه باشد آب گشنيز + آب ليمو شيرين + كمي عرق كاسني صبح ناشتا يك ليوان ميل كنند.
براي تسكين درد صورت (نورالژي فاسيال): سر و صورت را با دم كرده تخم گشنيز بخور دهيد و ۵ گرم تخم گشنيز در ۱۵۰ سيسي آب دم كرده روزي ۳ استكان ميل شود.
كساني كه ديابت دارند روزي ۲ گرم تخم گشنيز را دم كرده هر ماه سه روز بيشتر ميل نشود.
براي درمان سرطان پوست چه زخمي يا غيرزخمي از پماد گشنيز استفاده كنيد. طرزتهيه: سرب را با آب گشنيز بساييد و با روغن گل سرخ مخلوط كنيد. البته سرب مسموميت ايجاد مي كند بهتر است با نظر پزشك باشد.
منبع : دکتر سلام
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 14 فروردین 1396 ساعت: 8:59
تعداد بازديد : 682
به این پست رای دهید:
خواص کاهو در طب سنتی
کاهو يکي از قديمي ترين سبزيجات دنيا به شمار مي آيد که منشأ آن در هندوستان و آسياي مرکزي است. پيشينه ي مصرف کاهو در ايران شش قرن قبل از ميلاد است. اين سبزي يک قرن قبل از ميلاد به روم راه يافت و جزو غذاهاي مهم روميان شد.
کاهو گياهي است يک ساله و داراي برگ هاي پهن و دراز و سبز، با طعم کمي شيرين. کاهو موجب افزايش گلبول هاي قرمز خون شده و آهن موجود در آن براي درمان کم خوني مفيد است؛ از همين رو در گونه ها، سرخي مطلوب پديد مي آورد و اعصاب را منظم مي کند و بر قدرت بينايي مي افزايد.
اين ماده غذايي به ويژه حاوي ويتامين «ث» - ضد اسکوربوت - است. کاهو ارزش غذايي چنداني ندارد، اما از لحاظ درماني فوق العاده و سرشار از نمک هاي معدني با خاصيت قليايي است؛ به همين سبب خون را تصفيه مي کند و به حفظ هوشياري مغز و سلامت بدن کمک مي نمايد.
برگ هاي بيروني کاهو ارزش خوراکي بسيار دارد؛ زيرا اين برگ ها بيشتر در معرض نور آفتاب قرار دارد و نسبت به برگ هاي داخلي حاوي ويتامين بيشتر است. هر چه کاهو سبزتر باشد، ويتامين بيشتري دارد. کاهوي پخته براي ازدياد شير مادر مناسب است. اين سبزي محتوي چند ماده مهم و شفابخش است. آب کاهو، خنک و شادابي بخش است و ميزان فراواني منيزيم در آب آن سبب تقويت بافت عضلاني، اعصاب و مغز مي شود. آب کاهو جنبه درماني دارد.
سلولز موجود در کاهو حجم مواد داخل روده و حرکات روده را افزايش مي دهد که اين امر درمان يبوست را آسان مي سازد. کاهو براي رفع بي خوابي نيز مؤثر است؛ زيرا داراي ماده اي خواب آور به نام لکتوکاريوم است که حاوي کربوهيدرات است. اين ماده غذايي براي درمان ديابت ماده غذايي مناسب است و افراد ديابتي مي توانند به راحتي از آن استفاده کنند. استفاده از کاهو به علت داشتن املاح فراوان - به خصوص منگنز و روي - براي جلوگيري از ريزش و سفيد شدن مو مفيد است.
منبع : بیتوته
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 13 فروردین 1396 ساعت: 10:43
تعداد بازديد : 451
به این پست رای دهید:
خواص شوید در طب سنتی
شوید سبزی که شاید خیلی ها طعم و بوی آن را دوست نداشته باشند، ولی اگر از خواص بسیار این سبزی آگاه شوند، میل به خوردن آن پیدا کنند. در این بخش از سایت آکاایران قصد داریم تا شما را با خواص شوید آشنا کنیم، با ما همراه باشید.
نحوه استفاده : گیاه آن در سبزیجات مصرف میشود و تخم آن خواص زیادی دارد که در زیر به آن اشاره خواهد شد :
خواص : شوید Dill
نام علمی Aniethum graveolens
گیاه شناسی
شوید گیاهی است یکساله یا دوساله که گاهی ارتفاع آن به یک متر نیز میرسد . ریشه آن راست و مخروطی شکل و سفید است . این گیاه در اکثر نقاط دنا منجمله قسمتهای جنوب اروپا ، مصر ، آمریکا و چین پرورش داده می شود .
میوه شوید بیضوی ، مسطح وب طول 4 میلیمتر و عرض 3 میلیمتر است . رنگ آن قهوه ای روشن و در سطح آن برجستگیهایی برنگ زرد و در کناره های آن لبه بال مانندی به رنگ زرد روشن دیده می شود .
خواص شوید ,خواص دارویی شوید ,فواید شوید
خواص شوید
خواص داروئی:
تخم شوید اثرات درمانی زیادی دارد منجمله بعنوان ضد تشنج ، ضد درد، نفخ شکم ، ادرار آور و برای تقویت معده بکار می رود .
برای کسانیکه اشتهای زیادی به غذا ندارند و لاغر هستند تخم شوید بهترین دارو است زیرا اشتها را زیاد کرده معده را تقویت می کند و انرژی به بدن می دهد . تخم شوید را می توان برای ناراحتی معده ، بی خوابی و ضد گاز معده بکار برد . خانمهای شیر ده که شیر آنها کم است باید حتما روی چند بار دم کرده تخم شوید یا در تخم شوید بخورند و در غذای خود مصرف کنند بطور معجزه آسائی شیر آنها زیاد خواهد شد .
طب گیاهی ایران خواص زیادی را برای شوید قائل است مثلا در مورد درد شدید و ورم معده از دم کرده شوید استفاده می کردند که اثر تسکین فوری دارد .
از شوید برای دل درد در حیوانات نیز استفاده می شود ودام داران قدیم بخوبی به این موضوع واقف بودند . مثلا برای گوسفند و بز کافی است که مقدر 30 گرم تخم شوید به آنها داد که نفخ و دل درد را ساکت کنند .
در مورد بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند در معده خود نگاهدارند بهترین درمان شوید است . این نوع بیماران باید دم کرده شوید را آهسته آهسته بنوشند .
در چین حتی شوید را برای کمردردهایی که بعلت انقباض عضلانی باشد بکار میبرند .
یک نسخه قدیمی چینی برای باد فتق نیز از تخم شوید استفاده می کنند
همچنین افرادی که دارای بیماری چربی خون میباشند از علف شوید و تخم آن برای درمان بیماری استفاده نمایند که نحوا استفاده تخم شوید به صورت جوشانده میباشد که روزانه باید به مقدار دو استکان مصرف نمایند و عرق شوید یک استکان بعد از نهار و شام.
منبع : ویکی پدیا
بیتوته
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 24 اسفند 1395 ساعت: 10:24
تعداد بازديد : 299
به این پست رای دهید:
خواص جعفری در طب سنتی
خواص جعفری در طب سنتی
نحوه استفاده : نحوه استفاده در زیر آورده شده است.
خواص : جعفری ضد نفخ شكم است و شریانها و رگها را تمیز میكند.
دم كرده ریشه جعفری برای درمان تنگی نفس و درمان سرخك مفید است.
برای رفع لكها و جوشهای صورت، دم كرده جعفری را روی پوست صورت بمالید. برای روشن شدن رنگ پوست، مقداری جعفری را در نیم لیتر آب به مدت 5 دقیقه بجوشانید و صبح و شب صورت خود را با آن بشوئید. بعد از یك هفته پوست صورت شما روشن میشود.
دم كرده جعفری ضد تب بوده و برای بواسیر و سنگ كلیه مفید است.
خوردن چای جعفری به هضم غذا كمك میكند.
بعد از خوردن سیر برای برطرف كردن بوی دهان میتوانید از جعفری استفاده كنید. جعفری نفس را نیز خوشبو میكند.
شایان ذکر است، برای درمان خون مردگی و له شدگی میتوان از برگ و ساقه جعفری برای بهبود عضو آسیب دیده استفاده كرد.
منبع : کتب طب سنتی
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 22 اسفند 1395 ساعت: 8:15
تعداد بازديد : 1084
به این پست رای دهید:
فواید و خواص سبزی کارده در طب سنتی
کارده نوعی گیاه خوراکی ترد شکننده با برگهای پهن است. اسم کارده گرفته شده از ویژگی برندگی برگ آن هنگام تازه خوری است یعنی اگر برگ کارده را به صورت تازه مصرف کنیم اصطلاحا زبان را می برد . از مصارف محلی آن می توان به غذای آش کارده اشاره کرد. آش کارده سوپ سرد افراد سرما خورده نیز هست که معتقدند جلوی عفونت را می گیرد. از اهمیت دارویی این گیاه می توان به درمان بیماری هایی چون چربی خون ، فشار خون ، عفونت ، دیابت و یرقان اشاره کرد
آش كارده يكي از غذاهاي سنتي معروف شیراز است، براي پخت اين آش ابتدا ماست را نگه داشته تا ترش شود، سپس مقداري جو نارس، شويد، سيب سبز، پوست نارنج خلال شده به همراه علف كارده و آب داغ را مخلوط كرده و هم ميزنيم. البته تا زمان پخته شدن بايد آن را هم زد تا بريده نشود و همچنين بهدليل جلوگيري از زخم شدن دهان نبايد آنرا تا قبل از پخته شدن چشيد. پس از آنكه آش غليظ شد شعله را خاموش كرده و آماده براي خوردن ميشود.
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 12 اسفند 1395 ساعت: 19:10
تعداد بازديد : 67575
به این پست رای دهید:
فواید و خواص کرفس در طب سنتی
خواص کرفس و درمان بیماریها
پیشینیان ما از کرفس های وحشی بسیار استفاده می کردند اما اصل و نسبت این گیاه به حاشیه دریای مدیترانه برمی گردد. این روزها کرفس در تمامی دنیا طرفداران زیادی دارد و در مناطق مختلفی کشت می شود.
خواص کرفس به اندازه ای زیاد است که نظیر آن گزارش نشده است. دست اندرکاران طب سنتی و آنهایی که به قلیایی و اسیدی بودن بدن باور دارند معتقدند که کرفس میتواند از قلیایی یا اسیدی بودن محیط داخلی بدن جلوگیری نماید. در طب سنتی، بسیاری از ممالک دنیا از کرفس و آب کرفس و تخم کرفس برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها استفاده می کردند، زیرا املاح و ویتامین ها و فیتوکمیکال های موجود در آن از نظر کمیت و کیفیت به صورتی تنظیم گردیده که نظیر آن را نمیتوان در غذای دیگر مشاهده نمود.
سایر خواص کرفس
برگ کرفس حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A (بتاکاروتن) است در حالی که ساقه کرفس منبع ویتامینهایB6,B2,B1 ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیوم، آهن، فسفر، سدیم و چند نوع از اسیدهای امینه ضروریست. هورمونهای گیاهی موجود در گیاه کرفس به همراه روغن های ضروری آن نه تنها طعم معطری به کرفس می دهند، بلکه در کنار بقیه املاح و ویتامین ها کرفس را به معجونی تبدیل می نمایند که در حقیقت می تواند داروی هردردی باشد.
شما می توانید جدا از خورشت کرفس برای بهره بردن از خواص کرفس، در ترکیب خوراکی های مختلف و سالادهای فصل از آن استفاده کنید.
خواص کرفس - سرشار از ویتامین ث
گیاه کرفس منبعی فوق العاده از ویتامین ث است. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. مصرف سبزیجات و میوه های غنی از ویتامین ث می تواند علایم سرماخوردگی را کاهش دهد یا از شدت این بیماری بکاهد. بیش از 20 نتیجه تحقیقاتی معتبر نشان می دهد که ویتامین ث بهترین ویتامین برای جنگ با سرماخوردگی است و همینطور با تخریب ناشی از رادیکال های آزاد مقابله می کند.
رادیکال های آزاد می توانند با اکسیداسیون کلسترول احتمال بروز حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهند. بنابراین مصرف ویتامین ث در سلامت قلب و عروق تاثیرگذار است و شما را از بیماری های قلبی، سکته و سرطان دور نگه می دارد. پس میتوانیم نتیجه بگیریم که یکی دیگر از خواص کرفس کاهش ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی ست.
کاهش فشار خون
یکی دیگر از خواص کرفس کاهش فشار خون است پس اگر نگران بالارفتن فشار خونتان هستید بهتر است بدانید که کرفس پتانسیل کاهش فشار خون را هم دارد و در طب سنتی چینی ها به عنوان داروی ضدفشار خون تجویز می شده است. تحقیقات اخیر دانشمندان هم این خاصیت کرفس را تایید می کند.
در واقع کرفس ترکیبی را در خود جای داده که می تواند به آرامش ماهیچه های اطراف سرخرگ ها کمک کرده و به آنها اجازه می دهد کمی گشاد شوند. وقتی داخل سرخرگ ها فضای بیشتری وجود داشته باشد، خون می تواند با فشار کمتری به جریان درآید. این یکی از خواص کرفس است که سبب پایین آمدن سطح هورمون استرس هم می شود و استرس یکی از عوامل بالارفتن فشار خون است.
خواص کرفس و سرطان
کرفس حداقل هشت ترکیب ضد سرطانی را در خودش جای داده است و از رشد تومورهای سرطانی پیشگیری می کند و می تواند تخریب ناشی از رادیکال های آزاد را به حداقل برساند.
تقویت کننده دستگاه گوارش
از دیگر خواص کرفس تقویت دستگاه گوارش است. کرفس ترکیباتی دارد که به تقویت سیستم گوارشی کمک کرده و شما را از ابتلا به سرطان های روده و معده دور نگه می دارد.
خواص کرفس برای درمان یبوست
کرفس به طور طبیعی ملین خوبی است و برای درمان یبوست داروی گیاهی موثری به شمار می رود. بنابراین به افراد مبتلا به یبوست توصیه می شود در این فصل بیش از هر چیز کرفس بخورند.
آرامش اعصاب
اگر مدام عصبی هستید و به قرص های آرامش بخش پناه می برید بهتر است کرفس را بیشتر در برنامه غذایی تان بگنجانید.از دیگر خواص کرفس میتوان به آرامش بخش بودن آن اشاره کرد.
خواص کرفس برای لاغری
از جمله فواید آب کرفس میتوان به کاهش وزن و لاغری اشاره کرد. اگر اضافه وزن دارید به جای دنبال کردن رژیم های سفت و سخت در روز چندبار آب کرفس بخورید. بدین ترتیب اشتهای شما برای خوردن شیرینی جات و غذاهای چرب و سنگین کم می شود و به تدریج با مصرف غذای کمتر به وزن دلخواهتان می رسید.
خرید و بسته بندی کرفس ها
هنگام خرید کرفس ها آنهایی را انتخاب کنید که سفت و ترد به نظر می رسند و برگ هایشان به راحتی شکسته می شود. ساقه کرفس باید یکدست و فشرده باشد. به رنگ ساقه ها هم دقت کنید. کرفس تازه رنگش سبز کمرنگ است و آنهایی که سبز تیره یا لکه های قهوه ای دارند از مرز تازگی گذشته اند و در این صورت از خواص کرفس کاسته شده است.
برای اینکه از خریدتان مطمئن تر شوید لا به لای ساقه ها را به آرامی باز کنید تا اثری از لکه های سیاه و قهوه ای به چشم تان نخورد. برای نگهداری از کرفس ها به یک ظرف دربسته نیاز دارید تا ساقه ها را داخل آن قرار دهید یا اینکه می توانید یک کیسه پلاستیکی دورشان بپیچید و در یخچال بگذارید.
یک راه دیگر هم هست. کرفس ها را در یک پارچه نمدار قرار دهید تا تازگی شان حفظ شود. یادتان باشد که برای استفاده از حداکثر خواص کرفس بهتر است آنها را ظرف یکی دو روز بعد از خرید مصرف کنید. اگر ساقه ها را خرد کرده و شسته اید باید بگذارید آب آنها کاملا خشک شود و بعد در یخچال بگذارید، در غیر این صورت خیلی زود با ساقه های فاسد و کم خاصیت رو به رو می شوید. کرفس ها در فریزر هم قابل نگهداری هستند تا در سایر فصول سال هم بتوانید خورش کرفس نوش جان کنید.
خواص آب کرفس
یک راه خیلی خوب برای استفاده بیشتر از خواص کرفس این است که آب آن را بگیرید و با آب هویج مخلوط کنید. این آبمیوه بسیار مقوی است و شما را حسابی سرحال می کند. به ویزه اگر ورزش می کنید بهتر است بعد از پایان فعالیت بدنی یک لیوان آب کرفس بخورید چون آب از دست رفته بدن شما را به سرعت احیا می کند و سرشار از مواد معدنی است. از ساقه ها و برگ های کرفس برای تهیه سوپ استفاده کنید یا آنها را به سالاد اضافه کنید. ضمن اینکه آب کرفس به تناسب اندام هم کمک می کند.
منبع: bartarinha.ir
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 11 اسفند 1395 ساعت: 10:24
تعداد بازديد : 836
به این پست رای دهید:
فواید و خواص فلفل سبز در طب سنتی
آنتی اكسیدان موجود در فلفل سبز میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان را كاهش دهد. فلفل سبز منبع غنی آنتی اكسیدان است و گنجاندن آن در وعدههای غذایی اثرات مثبتی به همراه دارد.
آنتی اكسیدانها دارای اثر ضدپیری هستند و آسیب به سلولها و مولكول DNA را كاهش میدهند. فلفل سبز دارای مقادیر زیادی فیبر، پتاسیم و فلاونوئیدهای ارزشمندی مانند "كاپسایسین" است. فلانوئیدها به عنوان عوامل آنتی اكسیدانی در كاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان نقش دارند.
با وجود خواص فلفل سبز، مصرف آن به افراد مبتلا به بیماری آرتریت رماتوئید (رماتیسم) توصیه نمیشود و این افراد بهتر است مصرف انواع فلفلها را محدود كنند.
در غذاها به عنوان چاشنی از آن استفتده میگردد و مصارف دیگر هم دارد که در ذیل به آن اشاره خواهد شد فلفل گیاهی است که در آب و هوای نیمه گرمسیری و گرمسیری می روید.میوه آن در پوششهای غلافی بلند که به موازات رسیدن، رنگ قرمز، نارنجی یا زرد به خود می گیرد، می روید.میوه این گیاه به صورت خام، پخته شده، خشک یا در قالب چاشنی پودری در صنایع غذایی و دارویی، مصرف میشود.
فلفل سبز- خواص فلفل - فواید فلفل
ترکیبات گیاه
تحقیقات نشان داده است که اسید بیرنگ کپساسین به عنوان فعالترین عنصر موجود در فلفل میباشد.
کپساسین، سبب کاهش میزان کلسترول خون و کاهش شدت سیگنالهای درد در بدن میشود. این ماده همچنین خاصیت ضد اکسیدی (که سلولهای شما ار از آسیب دیدن محافظت می کند) و ضد باکتری دارد.
"کپساسین" ماده ای در فلفل است که سبب گرم بودن این گیاه میشود. هر چند که فلفل گیاهی گرم است، اما کپساسین موجود در آن در واقع سبب کاهش درجه حرارت بدن میشود که یکی از دلایل اصلی تمایل مردم مناطق آب و هوایی گرم به مصرف زیاد فلفل محسوب میشود.
این ماده همچنین به بسیاری از خواص درمانی فلفل کمک می کند تا سیستم قلبی - عروقی را تحریک، سیستم هاضمه را تقویت، درد موجود روی پوست یا مفاصل بدن را تسکین بخشد، و به مثابه "داروی ضد احتقاق و ضد باکتری" عمل می کند.
فلفل میزان کلسترول خون را پایین می آورد. که این امر باعث پایین آمدن فشارخون میشود.
این گیاه همچنین از انعقاد خون در رگهای خونی جلوگیری می کند، این خواص فلفل به پیشگیری از بیماریهای قلبی نظیر آرترواسکلروز (سخت شدن رگها) کمک می کند.
هر چند فلفل سبب سوزش زبان میشود، اما این گیاه واقعاً مسکنی قوی است.این گیاه ابتدا سبب تحریک درد میشود، اما سپس شدت علایم درد را در بدن کاهش می دهد.این حالت، آنرا برای افرادی که از درد مزمن رنج می برند به طرز خاصی مؤثر کرده است چون چندین روز طول می کشد که نتایج قابل توجه آن معلوم گردد.
آنهایی که از زونا، درد ناشی از دیابت ، درد پس از برداشتن پستان (ماستکتومی) و سایر دردهای پس از عمل جراحی رنج می برند، می توانند به ویژه از چندین نوع فلفل یا انواع "کرمهای کپساسین" که قابل دسترسی است، بهره ببرند.
کپساسین موجود درفلفل نه تنها درد آرتروز و آرتریت روماتیسمی را تسکین می دهد، بلکه به کاهش میزان ورم ناشی از این حالات وقتی که به عنوان پماد موضعی مورد استفاده قرار گیرد، کمک می کند.
فلفل با تحریک تولید مایعات هاضمه در معده و نابودی باکتریهایی که می توانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقویت می کند.
خاصیت ضد باکتری فلفل همچنین از اسهال ناشی از عفونت جلوگیری می کند.این گیاه به عنوان داروی ضد احتقان، سبب رقیق و نازک شدن خلط و خارج شدن آن از ریه ها میشود. از آنجا که این گیاه بافت ریه را تقویت می کند، در نتیجه برای آنهایی که مبتلا به آمفیزم هستند نیز مفید است.
اشکال موجود
فلفل را می توان با خوردن فلفل قرمز خام یا پخته شده مصرف کرد. پودر فلفل قرمز خشک نیز موجود است که می توان آنرا به غذا اضافه کرد، در مایعات، چای یا شیر مخلوط کرد یا کپسول آنرا مصرف کرد.
نحوه مصرف
چون فلفل برای قلب خیلی مفید است، اضافه کردن مرتب ان به غذا یا مصرف کپسول آن می تواند از بیماری قلبی پیشگیری کند. هر چند فلفل یک چاشنی محسوب می شود، اما این ماده واقعاً به هضم بدن کمک می کند و برای اغلب زخم ها تحریک آور نیست. این ماده حتی در میزان مصرف پایین نیز قوی است، لذا بهتر است که بیشتر از مقداری با غذا میل می کنید از این ماده استفاده نکنید.
کرم یا پودر فلفل به عنوان نوعی مسکن می تواند در تسکین درد دندان، زونا، آرتریت، پسوریازیس و سایر انواع دردهای مزمن مفید باشد، هر چند ممکن است مصرف این ماده سبب سوزش یا خارش نسبی گردد، اما این عارضه به زودی از بین می رود. چون فلفل ابتدا با تحریک و سپس کاهش شدت سیگنالهای درد در بدن مؤثر واقع میشود، لذا ممکن است درد کمی شدت پیدا کند، سپس باید ظرف چند روز اول مصرف، این اثر تا حد زیادی از بین برود.
منبع : آکا
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 09 اسفند 1395 ساعت: 20:50
تعداد بازديد : 1317
به این پست رای دهید:
فواید و خواص فلفل قرمز در طب سنتی
فلفل قرمز يكي از گياهان بسيار مفيد درماني است . فلفل قرمز را نبايد با فلفل سايه يا سركه و يا خرد ل كه هر يك به نوعي در رديف چاشني هاي تند هستند اشتباه كرد ، زيرا اينها محرك هستند در صورتي كه فلفل قرمز ارامبخش و مسكن است
نظري به تحقيقات علمي جديد در مورد خواص درماني فلفل قرمز تند
--------------------------------------------------------------------------------
طبق نظر كارشناسان طبيعت درماني : فلفل قرمز يكي از گياهان بسيار مفيد درماني است . فلفل قرمز را نبايد با فلفل سايه يا سركه و يا خرد ل كه هر يك به نوعي در رديف چاشني هاي تند هستند اشتباه كرد ، زيرا اينها محرك هستند در صورتي كه فلفل قرمز ارامبخش و مسكن است . مثلا گرد فلفل قرمز را براحتي مي توان روي زخمهاي باز يا كهنه گذارد و بسيار شفا بخش است و هيچ گونه تحريكي نمي كند . ولي فلفل سياه و خردل و سركه اگر روي زخم گذارده شد تحريك مي كنند و خاصيت التيام زخم ندارند. ضماد آن براي روماتيسم و التهابها و ذات الجنب به صورت استعمال خارجي و در برخي موارد حتي به صورت مصرف داخلي بسيار كمك مي كمند . در مصرف داخلي درعين حال كه نيرو بخش است ضد اسپاسم نيز مي باشد . براي كليه طحال و لوزالمعده مفيد است در موارد قفل شدن فك ها كه در برخي موارد رخ ميدهد اثر مفيد دارد .
در مورد يبوست گرد فلفل قرمز مفيد است زيرا حركت دودي كشل روده ها را تحريك مي كند . براي حصول اين منظور هر روز به مقدار كم بايد با غذا مصرف شود . در سرماخوردگي ها مصرف فلفل قرمز با دوز بالا اثر مفيد و سريع دارد . منظور از دروز بالا در حدو 600 ميلي گرم تا يك گرم است. بديهي است دوز بالابراي اشخاص مختلف فرق مي كند برخي بيشتر از ديگران احتيا ج دارند . براي تسكين سرفه هاي شديد بخصوص در مواردي كه اخلاط زايدي در بيماري تنفسي هست فلفل قرمز در بيرون انداختن اخلاط بسيار كمك مي كند و در نتيجه سرفه رفع مي شود فلفل قرمز در موارد حمله هاي خفگي مبتلايا ن به اسم اثر مفيد دارد . ( البته اگر الرژي نداشته باشند. )
فلفل قرمز يك ماده ضد عفوني كننده است بنابر اين به صورت غرغره براي ضر عفوني حلق توصيه مي شود .
به صورت مشمع طبي فلفل قرمز براي رفع احتقانهاي حاد در موارد بيماري هاي ذات الريه و ذات الجنب و ساير موارد مشابه اثر مفيد دارد .
فلفل قرمز بهترين محرك مفيد و شفا بخش در موارد اصهال ساده و اسهال خوني مي باشد . باري رفع گرفتگي عضلات كه به دراج شدن معروف است فلفل قرمز بسيار مفيد است.
نظري به نتا يج تحقيقات جديد علمي جهان : فلفل قرمز بهترين داروي ريه و خلط اور و قوي است وبراي پيش گيري و تسكين برونشيت مزمن و امفيزما مفيد است . ضد احتقان مي باشد وبراي حلا شدن لخته هاي خون ككمك مي كند ومسكن درد است. و با خوردن ان ايجاد لذت و نشاط مي شود .
اگر مقدار 20 – 10 قطره سوس فلفل قرمز تند را در يك گيلاس آب ريخته و هر روز بخورند ويا 3 بار در هفته غذاي تند يا فلفل قرمز بخورند مجاري تنفيسي بدن را از احتقان رهامي سازد ، از برونشيت مزمن پيش گيري مي كند و سرماخوردگي و برونشيت را ارام مي بخشد . خوردن دو قاشق قهوه خوري از گرد فلفل قرمز مكزيكي مكانيسم حل كردن لخته خون در بدن را تحريك و فعال ميكند . و انسان را در مقابل حمله هاي قلبي و سنكوپ حفظ مي نمايد
forum.p30world.com
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 06 اسفند 1395 ساعت: 19:47
تعداد بازديد : 761
به این پست رای دهید:
فواید و خواص کدو حلوایی در طب سنتی
به گزارش سرويس بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،گل های این گیاه زرد و میوه آن شبیه خربزه و یا خیلی بزرگتر از آن است. قسمت های مورد استفاده کدو حلوایی عبارتند از: می وه، پوست، تخم میوه، گل کدو حلوایی را به صورت پخته، ترشی، مربا، تهیه روغن، مورد استفاده قرار می دهند.
خواص کدو حلوایی:
یرقان (زردی) را برطرف می کند.
انواع کدو، ادرار آور و تب بر است.
تخک کدو به خصوص پوست سبز رنگ آن ضد کرم است. لذا مصرف مقدار ۷۵ تا ۱۰۰ گرم تخم کدو در مورد افراد بزرگسال و ۳۷ تا ۵۰ گرم آن در مورد اطفال تجویز شده است.
کدو حلوایی، سینه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان می کند.
اگر کدو حلوایی را پخته به صورت کرم به صورت بمالید و نیم ساعت صبر کنید، رنگ چهره و رخسار باز شده و صورت را براق و زیبا می نماید. خوردن کدو، موجب برطرف شدن غم و اندوه است.
خوردن کدو با عدس رقت و نرمی قلب می آورد. کدو برای درمان قولنج مفید است.
خوردن کدو مغز را تقویت می کند. روغن تخم کدو برای تسکین درد بواسیر بسیار مفید است.
جوشانده گل کدو برای سینه بسیار مفید است.خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافت های بدن می شود. خوردن کدو، خوابی راحت به دنبال دارد و کسانی که دچار کم خوابی هستند، کدو برای درمان کم خوابی آنها مؤثر است.
کدو طبیعتی سرد دارد. کدو صفرا را تسکین می دهد.
شیره تخم کدو یبوست را برطرف می کند لذا باید صبح ناشتا یک فنجان از آن میل شود.
ابن سینا پزشک شهر اسلامی، کدو را برای رفع سرد درد و رفع بی خوابی و درمان خستگی اعصاب تجویز می کرد.
کمپوت کدو مخلوط با سیب، غذای ملین خوبی است و برای دفع یبوست تأثیر زیادی دارد.
چون کدو به آسانی پخته می شود غذایی فوق العاده مفید برای معده های ضعیف است. کدوی پخته را به بچه ها، پیرمردان و به کسانی که دچار بیماری عفونت شده اند و دوره نقاهت را می گذرانند، بدهید.
کدوی پخته با عدس، غذایی مناسب برای گرفتگی سینه است.
کمپوت کدو برای مبتلایان به سنگینی معده و اسهال مفید است؛ برای این منظور می توان ۱۰۰ گرم گوشت کدو را تکه تکه کنید و در یک لیتر آنقدر بجوشانید تا نصف آب بخار شود و پس از صاف کردن آب آن را بگیرید و با مقداری شکر آن را شیرین کرده و هر وقت مایل بودید آن را مصرف کنید. آب کدویی که به ترتیب بالا به دست می آید برای تسکین درد بواسیر مؤثر است. لذا نوشیدن سه بار در روز از آب کدو تجویز شده است.
بر اساس نتایج پژوهشهای متعدد، کدو سلولهای مغز را فعال می کند و به شکل چشمگیری حافظه را تقویت می کند. پزشکان می گویندکه کدو کار هضم غذا را آسانتر می کند.
اگر پوست کدوی خام را به صورت مرهم بر روی زخم های سطحی پوست یا سوختگی های شدید قرار دهید، یوست را نرم می کند.
کمپوت کدو مخلوط با سیب از غذاهای مفید برای بیماران مبتلا به ورم پروستات است.آب کدوی پخته، ادرار آور خوبی است و برای رفع اختلالات کلیه و مثانه است.
ضما (مرهم) کوبیده کدو برای درد سر و درد شقیقه بسیار سودمند است.
آب کدو که شیره آن کشیده شده برای بیماران مبتلا به یرقان (زردی) مفید است.
اگر سه روز صبح ناشتا، هر دفعه ۵ مثقال تخم کدو را بکوبید و شیره آن را بگیرید برای رفع کرم کدو داروی بی نظیری است.
مربای کدو تقویت کننده بدن و اعصاب است. ترشی کدو، اشتها آور و هضم کننده غذا است.
کدو حلوایی را پخته و به صورت مرهم برای رفع ورم و التهاب در محل مورد نظر قرار می دهند.
غرغره با آب کدوی پخته برای درمان گلو درد مفید است. سوخته شده پوست کدو، برای بند آوردن خون اثر معجزه آسا و بسیار سریع دارد، به طوری که فوراً خونریزی را بند می آورد و دو لبه زخم را به هم می چسباند و سوزش و ناراحتی زخم را خیلی زود تسکین می دهد.
سوخته پوست کدو حلوایی برای درمان سوختگی ها مفید است بدین منظور باید پوست سوخته شده کدو را در روغن زیتون یا خوراکی مخلوط کرده و در محل سوختگی بمالید.
سوخته پوست کدو، پیسی و لکه های سفید پوست را درمان می کند، بدین منظور باید پوست کدو حلوایی را خشک کرده و بسوزانید سپس این پوست سوخته را در سرکه مخلوط کرده هر روز لااقل یک مرتبه در محل بمالید تا بهبودی حاصل شود.
پوست سوخته شده کدو حلوایی به ترتیبی که گفته شد برای درمان خونریزی احشاء و بواسیر مفید است.
خوردن روغن کدو برای معالجه افسردگی، غم و غصه، خمودگی اعصاب، مالیخولیا و تشنج بسیار مفید است.
خوردن مغز خام تخم کدو به مقدار ۳۵ گرم در روز برای درمان سوزش ادرار، زخم معده، خش خش سینه، اخلاط خونی، خونریزی ریه و تسکین صرفه مفید است.
روغن تخم کدو برای بی خوابی بسیار مفید است و مقدار استعمال این روغن در هر مرتبه حداکثر ۳۵ گرم است.
مغز تخم کدو برای درمان سل، تب های حاره، تشنگی و زخم روده مفید است.
انواع کدو دارای ویتامین های زیادی است و برای امراض قلبی بسیار مفید است.
مرهم کدو حلوایی برای درمان دمل مفید است. ضمادها و مرهم هایی که با برگ های تازه یا گوشت تازه درست می کنند سوختگی سوداهای متورم، کوفتگی و خراش های جزئی روی پوست را تشکیل می دهد.
کدو تنبل سرشار از ویتامین (آ) است و اگر شیره کدو را بکوبند و در شیر یا آب بپزند، خنک است و برای رفع عطش ناشی از تب مصرف می شود.
ـ بر اساس نتایج پژوهشی جدید، کدو حلوایی علاوه بر خواص متعدد از پیری پوست جلوگیری می کند. کدو حلوایی سرشار از آنتی اکسیدان است.
خوردن ۱۵۰ گرم از آن در روز نیاز بدن به الیاف را تأمین می کند. کدو حلوایی به سبب داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و آهن بسیار مغذی است.
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 06 اسفند 1395 ساعت: 19:28
تعداد بازديد : 1421
به این پست رای دهید:
فواید و خواص اسفناج در طب سنتی
امروزه مردم بسیاری از کشورهای جهان بهویژه کشورهای آسیایی و اروپایی از اسفناج نه تنها برای عطر و طعم دلنشیناش بلکه به خاطر خواص غذایی و درمانی که دارد در وعدههای غذایی خود بهویژه غذای کودکان و نوجوانانشان استفاده میکنند.
دکتر رضا حشمت، درمانگر طب سنتی چین برخی از خواص درمانی اسفناج را از دیدگاه طب سنتی چین با ما درمیان میگذارد.
۳ بار در هفته اسفناج بخورید
از دیدگاه طب سنتی چین، اسفناج گیاهی است که طبیعتی خنک و ملین دارد بنابراین مصرف آن در افرادی که دچار اختلال در عملکرد دستگاه گوارش هستند یا با کندی حرکت رودهها مواجهند بسیار ضروری است، زیرا این سبزی مغذی میتواند بهترین دارو برای درمان یبوست بهویژه در افراد میانسال و کهنسال باشد. علاوهبر این اسفناج توسط درمانگران طب سنتی چین بهعنوان یک غذای دارویی در درمان بیماران مبتلا به دیابت و افرادی که دچار خستگی، ضعف و سرگیجه هستند، تجویز میشود.
اسفناج مرهم بیماریهای گوارشی
اسفناج یکی از بهترین غذاهای دارویی برای افرادی است که دچار کمخونی هستند.
درمانگران چینی اسفناج را بهترین مرهم برای بیمارانی میدانند که کمخونی آنها ناشی از خونریزیهای گوارشی است. بهعنوان مثال افراد مبتلا به هموروئید یا بواسیر یا افرادی که مبتلا به خونریزی معده یا زخمهای معده هستند میتوانند اسفناج در سبدغذایی خود قرار دهند. مصرف این سبزی به تنهایی یا در کنار موادغذایی دیگر میتواند تاثیر زیادی در خونسازی و جبران کمخونی ناشی از خونریزیهای گوارشی داشته باشد.
چگونه خواص اسفناج را حفظ کنیم
برای حفظ خواص و مواد مفیدی که در اسفناج وجود دارد هرگز آن را آبپز نکنید. قرار دادن این سبزی هنگام شستوشو درون آب یا پختن آن به وسیله آب، موجب از بین رفتن خواص مفید و ویتامینهای آن میشود. بهترین راهحل آن است که اسفناج را تفت دهید. میتوانید برای این کار از مقدار بسیار اندکی روغن استفاده کنید. ترکیب اسفناج با انواع گوشتهای قرمز در وعده غذایی بهترین و مفیدترین ترکیبهاست زیرا خواص مفید اسفناج در کنار گوشت قرمز بهتر جذب بدن میشود.
در چه شرایطی اسفناج نخوریم
گاهی پیش میآید، بدنمان در شرایطی قرار دارد که مصرف برخی از میوهها و سبزیهای تازه نیز ممکن است برای آن مضر باشد. اسفناج نیز از این امر مستثنا نیست. زمانهایی پیش میآید که باید از مصرف این گیاه مفید و شفابخش پرهیز کرد.
افراد مبتلا به اسهال نباید اسفناج مصرف کنند زیرا اسفناج بهدلیل خاصیت ملین بودنش موجب تشدید اسهال میشود.
زیادهروی در مصرف اسفناج موجب بروز آکنه در برخی از افراد میشود. بنابراین همواره باید نه تنها در مصرف اسفناج بلکه در مصرف هر ماده غذایی تعادل را درنظر داشت.
نکات طلایی درباره اسفناج
با دانستن این نکات بهتر میتوانید از ارزشهای غذایی اسفناج و تاثیر آن در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف بهرهمند شوید.
درمانگران طب سنتی اسفناج را مفیدترین سبزی برای درمان بیماریهای کبد و معده میشناسند و آن را به بیمارانشان تجویز میکنند.
خوردن اسفناج به تنهایی یا تهیه سالاد با کمک برگهای سبز آن در درمان یبوست و کندی عملکرد رودهها موثر است.
اسفناج موجب تقویت چشم و افزایش قوه بینایی در افراد میشود، بنابراین مصرف آن در دوران نوجوانی و میانسالی بسیار توصیه میشود
منبع : بیتوته
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 06 اسفند 1395 ساعت: 19:20
تعداد بازديد : 641
به این پست رای دهید:
فواید و خواص شاهی در طب سنتی
شاهي (تره تيزک) از خانواده چليپاييان با نام علمي Lepidium sativum مي باشد. شاهي گياه بومي مديترانه شرقي است.
اين گياه يك ساله و به ارتفاع 20 تا 30 سانتي متر است كه در نواحي مختلف ايران نيز، پرورش مي يابد.
شاهي به عنوان غذا و دارو مصرف مي شود.
سبزي شاهي را خيلي راحت مي توان کاشت و خيلي راحت و سريع آماده برداشت مي شود.
اين گياه براي روش هيدروپونيک (رشد و نمو گياه در آب) نيز مناسب است.
قسمت هاي قابل استفاده شاهي شامل ريشه ها، برگ ها و تخم شاهي مي باشد.
ريشه شاهي نيز مزه تند و تلخي دارد. اين ريشه براي درمان سيفيليس و ناتواني در ادارار کردن مفيد است.
برگ هاي شاهي، محرک ، ادرارآور و ضد باکتري مي باشند.
اين برگ ها براي درمان بيماري اسکوربوت و بيماري هاي کبدي مفيد مي باشند.
شاهي به عنوان يک پماد بر روي جاهايي که درد مي کند و يا آسيب ديده است، نيز به کار مي رود.
تخم شاهي
تخم شاهي مزه ي تند و تلخي دارد. اين ماده خاصيت چربي سوزي ، تصفيه کنندگي خون، شيرافزايي، قاعدگي آور، مقوي (نيروبخش) و ادرارآور دارد.
دارويي براي چشم درد است. تخم شاهي قواي جنسي را تقويت مي کند.
تخم شاهي براي مرض جذام، بيماري هاي پوستي، اسهال خوني ، اسهال، سوء هاضمه، بيماري هاي چشمي، اسکوربوت، آسم و سرفه مفيد است.
تخم شاهي خاصيت سقط کنندگي جنين دارد. در ضمن تخم شاهي خاصيت مليني نيز دارد.
فوايد شاهي براي سلامتي بدن
شاهی
ضد سرطان
به دليل وجود ويتامين C و E در شاهي اين گياه خاصيت آنتي اکسيداني فوق العاده در جلوگيري از آسيب راديکال هاي آزاد دارد. در نتيجه يک ماده ي ضد سرطاني مي باشد.
شاهي مانع از رشد سلول هاي سرطاني مي شود.
پروفسور "لئون بينه" عصاره شاهى را گرفت و به بدن موش هايى كه به سرطان مبتلا بودند تزريق كرد و مشاهده كرد كه اين كار، رشد سلول هاى سرطانى را در اين موش ها متوقف مي کند.
درمان کم خوني
شاهي علاوه بر ويتامين C حاوي مقدار قابل ملاحظه اي آهن و اسيد فوليک نيز مي باشد، از اين رو براي اشخاص كم خون مفيد است.
کاهش چربي خون
در يک طرح تحقيقاتي در ايران که به منظور تعيين تاثير سبزي شاهي بر چربي هاي خون، در كاركنان دانشكده پيراپزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي انجام گرفت، مشخص شد که ميزان كلسترول در گروه مورد بررسي کاهش يافته بود.
مفيد براي آسم
شاهي حاوي مقدار قابل ملاحظه اي ويتامين A و روغن هاى فرار است. به همين دليل براي مخاط دستگاه تنفسى و در نتيجه مبتلايان به آسم فوق العاده مفيد است.
كسانى كه برونشيت دارند يا سرفه هاى سختى مى كنند، هر روز 60 تا 150 گرم عصاره شاهي را مصرف نمايند.
مفيد براي کليه ها
شاهي مانند خيلي از سبزيجات گروه چليپاييان مانند کلم، کلم بروکلي و کلم پيچ داراي گلوکوزيدها و روغن خردل (روغن تلخ) مي باشد. اين مواد، محرک فعاليت کليه ها هستند و موجب تقويت معده و کيسه صفرا مي شوند. از اين رو مصرف شاهي به كساني كه سنگ كليه و مثانه دارند، توصيه شده است.
ديگر فوايد
* شاهي حاوي مقدار قابل ملاحظه اي کلسيم، آرسنيك، منگنز، مس، روي و گوگرد است. به همين دليل اشتها آور نيز مي باشد.
* شاهي خاصيت درماني فوق العاده اي در اختلالات مفصلي و نقرس دارد.
* عصاره شاهي، كرم بدن را از بين مي برد.
* جويدن برگ هاي شاهي تازه، لثه ها را محكم مي كند و آن ها را سالم نگه مي دارد.
* شاهي كك و مك را كه معمولا در صورت انسان به صورت لكه هاي قهوه اي ريزي پديدار مي شود، برطرف مي كند. بدين منظور بايد برگ شاهي را كوبيد و روي لكه ها گذاشت و يا تخم شاهي را كوبيد و در مقداري آب خيس نمود و يك بار در روز
بر روي لكه ها گذاشت و آن قدر ادامه داد تا لكه ها برطرف شوند.
* شاهي لكه هاي سفيد پوست را برطرف مي كند. به اين منظور بايد تخم شاهي را كوبيد و با كمي عسل مخلوط نمود و بر روي لكه ها قرار داد. اين عمل را روزي يك مرتبه تكرار كنيد تا بهبودي كامل حاصل شود.
شاهي در آشپزخانه
شاهي به طور معمول در ساندويچ هاي انگليسي مانند ساندويچ تخم مرغ و شاهي (تهيه شده با تخم مرغ آب پز، مايونز، نمک و مقداري شاهي) استفاده مي شود. اما در ايران بيشتر به صورت يک نوع سبزي خوردن استفاده مي شود.
شاهي را در سبزي خوردن و يا به صورت سالاد بايد خورد. كسانى كه نمى توانند اين سبزى را خام بخورند بايد آب آن را بگيرند و بخورند
منبع : بیتوته
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 05 اسفند 1395 ساعت: 16:17
تعداد بازديد : 713
به این پست رای دهید:
فواید و خواص فلفل دلمه در طب سنتی
فلفل دلمه ای دارای رنگ های مختلفی است ،آیا می دانید کدام رنگ فلفل دلمه ای مفید تر است ؟گرچه فلفل دلمهای را میتوان در همه فصول یافت،اما ماههای تیر و مرداد اوج به میوه نشستن این گیاه زیبا با رنگهای متنوع است كه علاوه بر زیبایی سفره شما، خواص درمانی زیادی هم دارد.
رنگهای شفاف فلفل دلمهای سرشار از بهترین مواد مغذی است.فلفل دلمهای منبعی غنی از ویتامین آ و ویتامین سی است كه هر دوی آنها آنتیاكسیدانهایی قوی هستند.هر دوی این آنتیاكسیدانها بر روی رادیكالهای آزاد كه اثر تخریبی روی سلولها دارند،تاثیر میگذارند.
آیا میدانید رادیكالهای آزاد بازیگران اصلی در جمع كردن كلسترول در رگها هستند و باعث گرفتگی رگها و بیماریهای قلبی،تخریب عصب و رگها میشوند.فلفل دلمهای با تشكیل این دو ماده روی رادیكالهای آزاد تاثیر میگذارد و باعث كاهش ریسك ابتلا به بیماریهای قلبی میشود.
همچنین فلفل دلمهای حاوی ویتامین ب 6 و فولیك اسید است كه در گرفتگی رگها و بیماری قلبی در افراد دیابتی تاثیر میگذارد.هر دوی این ویتامینها كه از خانواده ویتامینهای ب هستند، باعث كاهش هموسستئین میشوند.هموسستئین بالا باعث تخریب رگهای خونی شده و باعث افزایش حمله قلبی و سكته میشود.
با تهیه ویتامینهایی كه هموسستئین را به مولكولهای مورد نیاز تبدیل میكنند،فیبر موجود در فلفل دلمهای میتواند كلسترول را كه عامل دیگری برای ابتلا به حمله قلبی و سكته است،كاهش دهد.
فلفل قرمز یكی از اندك غذاهایی است كه حاوی لیكوپن است.لیكوپن كاروتنوئیدی است كه مصرف آن رابطهای عكس با سرطانهایی نظیر،سرطان پروستات، مثانه و پانكراس دارد. تحقیقات نشان دادهاند، افرادی كه از غذاهایی با لیكوپنكمتر استفاده میكنند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان هستند
فلفل دلمهاي نوعي فلفل از خانواده capsicum annuum که به رنگهاي قرمز، زرد، سبز و نارنجي يافت ميشود. از ويژگيهاي آن اين است که به تندي ديگر گونههاي فلفل نيست.
خواص دارويي
تحقيقات نشان داده است که کپساسين (capsicin) موجود در فلفل، باعث کاهش بروز زخم معده ميشود. کپساسين، موجب افزايش جريان خون در قسمت مخاطي معده و توليد موکوس به وسيله? ديواره? معده ميشود، بنابراين بافت معده در برابر ترشح اسيد معده مصون باقي مي ماند.
مطالعات نيز ديده شده است که خوردن 20گرم فلفل، درست 30 دقيقه قبل از خوردن يک عدد آسپيرين، از اثرات مخرب اين دارو بر بافت معده و دوازدهه، در اثر مصرف طولاني مدت آن جلوگيري ميکند و به اين ترتيب ميتوان از اين دارو به راحتي استفاده کرد، بدون آنکه نگران زيان آن باشيم.
افرادي که طولاني مدت الکل مصرف ميکرده اند، اگر عادت به خوردن فلفل نيز داشته اند، بافت معده شان کمترين آسيب را ديده است.
فلفل داروي ضد سرطان است. لذا ميتوان نتيجه گرفت که با خوردن اين سبزي ميتوان معده و سالم تري داشت، در حالي که بسياري از مردم به غلط تصور ميکنند، فلفل ميتواند ناراحتي هاي معده را تشديد کند.
از فلفل ميتوان در درمان سرطان و حتي براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري استفاده کرد. تحقيقات نشان داده اند کپساسين موجود در فلفل، به عنوان يک ترکيب ضد سمي عمل کرده و مانع از فعاليت ترکيبات سرطان زا در بدن ميشود و از تشکيل تومورهاي بدخيم در بدن جلوگيري ميکنند.
به علاوه، اين سبزي سرشار از ترکيبات آنتي اکسيداني مثل ويتامين c و کاروتن است، طوري که در100گرم فلفل دلمهاي قرمز يا سبز و فلفل معمولي خام به ترتيب 140، 120 و 120 ميلي گرم ويتامين c و 3840، 265 و 175 ميکروگرم بتاکاروتن وجود دارد. اثر فلفل در سرماخوردگي: وجود مقادير فراوان ويتامين c در فلفل دلمهاي باعث شده اين سبزي براي درمان سرماخوردگي مفيد باشد. طوري که مصرف مرتب اين سبزي در برنامه? غذايي، هم شدت و هم طول دوران سرماخوردگي را کاهش ميدهد.
به علاوه اين سبزي داراي خواص ضدعفوني کنندگي نيز هست. کپساسين موجود در فلفل، به خصوص در فلفل معمولي، ترکيب شيميايي دارد که موجب تحريک سيستم ايمني شده و به اين سيستم در حمله به عوامل عفوني کمک ميکند.
به علاوه، اين ترکيبات موجب تحريک معده براي ترشح اسيد ميشود، بنابراين افرادي که در برنامه غذايي شان به طور مرتب از اين سبزي استفاده ميکنند، کمتر به بيماري هاي عفوني مبتلا ميشوند. در بعضي موارد استفاده از مشتقات اين سبزي بر روي پوست ميتواند سبب عوارض و حساسيتهايي شود از اين رو به افراد توصيه ميشود که در مصرف اينگونه مشتقات بر روي پوست دقت بيشتري اعمال کنند.
منبع : بینوته
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 04 اسفند 1395 ساعت: 14:44
تعداد بازديد : 918
به این پست رای دهید:
فواید و خواص گیاه خرقه در طب سنتی
گیاه خرفه غالبا در شهرهای جنوبی کشور یافت می شود، اما به دلیل اینکه محل رشد این گیاه اکثرا در لب جوی ها و باغچه است افراد از ارزش و فواید آن بی اطلاع هستند.
خرفه (فرفخ) کاهش قند با گیاه خرفه
رعایت رژیم غذایی مناسب و درست و استفاده از برخی دمنوش ها باعث کاهش بیماری دیابت می شود. در این بین استفاده از گیاه خرفه در کاهش قند مواد غذایی موثر است.
مصرف خرفه با مواد غذاهایی مانند قرمه سبزی و یا سبزی خوردن باعث بهبود بیماری دیابت می شود.
خرفه گیاه پر آب !
رفع تشنگی شدید با گیاه خرفه در ماه رمضان
برگ های گیاه خرفه گوشتی و دانه هایش سیاه ریز است، زمان کاشت بذر خرفه اردیبهشت ماه است و این گیاه که در درمان عطش نقش بسیار زیادی دارد، خود برای رشد مناسب نیاز به آب کافی دارد.
برگ این گیاه باعث تسکین تشنگی و عطش در ماه رمضان و کاهش درد نواحی مانند کبد، معده، سنگ کیسه صفرا، تورم، سوختگی، دندان و بهبود گزیدگی نیش حشرات می شود.
مصرف جوشیده خرفه باعث بهبود اسهال، سرفه، رفع حرارت بدن و درد سینه می شود.
گیاه خرفه حاوی امگا۳ و سرشار از مواد معدنی، کلسیم، پتاسیم و ویتامین است.
تصفیه خون با تخم خرفه
تخم گیاه خرفه برای تصفیه خون مفید است، و علاوه بر آن در کاهش تب موثر بوده و ضد اسپاسم و کرم و عفونی کننده است.
از دیگر فواید گیاه خرفه می توان به تاثیر آن در قطع خونریزی اشاره نمود، همچنین مصرف این گیاه در درمان اختلالات ادراری می تواند موثر باشد.
نحوه ی استفاده از گیاه خرفه
فراموش نکنید ارزش غذایی این سبزی به مراتب بیشتر از بعضی سبزیجات معمول است بنابراین، توصیه به تازهخوری برگهای این سبزی با ماست یا اضافه کردن چند گرم از آن به سالاد مناسب خواهد بود.
قسمتهای هوایی جوان گیاه را میتوان به صورت بورانی نیز استفاده کرد که برای درست کردن بورانی، برگها و قسمتهای هوایی این گیاه را با مقداری آب میجوشانند، سپس آنها را صاف کرده و به آن مقداری پیازداغ و تخم مرغ اضافه میکنند.
مقدار خوراک از آب برگ ساقه آن ۴۰ گرم که با ۸ گرم نبات یا شکر مخلوط کرده و خورده میشود.
منبع : پارس طب
موضوع: خواص گیاهان دارویی,خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 29 بهمن 1395 ساعت: 0:07
تعداد بازديد : 762
به این پست رای دهید:
فواید و خواص تخمه کدو در طب سنتی
وقتی کدو تنبل می خورید، تخمه های آن را دور نریزید. این تخمه ها علاوه بر مزه ی خوبی که دارند، برای سلامتی نیز بسیار سودمندند.
در ادامه 10 مورد از فواید آن را برایتان ذکر میکنم:
* حفاظت از پروستات
تخمهی کدو تنبل برای حفظ سلامتی غده ی پروستات مفید است و موجب کاهش مشکلات ناشی از دفع ادرار می شود که در بیماران مبتلا به بزرگی پروستات بیشتر مشاهده می شود.
از موادی که در تخمه کدو تنبل موجودند و موجب بهبود عملکرد پروستات می شوند، می توان به کاروتنوئیدها و اسیدهای چرب امگا 3 اشاره کرد.
* درمان افسردگی
تخم کدو تنبل دارای اسید آمینه ی "تریپتوفان" می باشد. این اسید آمینه یک دشمن طبیعی برای از بین بردن افسردگی می باشد، بدین ترتیب که تریپتوفان در بدن به سروتونین تبدیل می شود. همان طور که می دانید سروتونین یک ناقل عصبی است که باعث ایجاد آرامش و شادی می شود.
* پیشگیری از پوکی استخوان
از آن جایی که تخمه کدو تنبل غنی از "روی" می باشد، در پیشگیری از پوکی استخوان سودمند است. مطالعات نشان داده است که دریافت کم "روی" مرتبط با شیوع بالاتر پوکی استخوان (مخصوصا در مردان مسن) می باشد.
با این که بیماری پوکی استخوان بیشتر در زنان یائسه دیده می شود، اما بد نیست بدانید که 30 درصد شکستگی های استخوان لگن، در مردان اتفاق می افتد و از هر 8 مرد بالای 50 سال، یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند.
* ضد التهاب طبیعی در آرتریت ها
تخمهی کدو تنبل به طور قابل ملاحظه ای التهاب را کاهش می دهد، بدون آن که همانند داروهای شیمیایی ضدالتهابی رایج مانند ایندومتاسین، دارای عوارض جانبی باشد.
تخمه کدو تنبل
* پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه
بر اساس مطالعات انجام شده، تخمه کدو از تشکیل سنگ های کلیوی از نوع اگزالات کلسیم جلوگیری می کند.
* درمان انگلها
این تخمه، در برخی فرهنگ ها، به عنوان یک درمان طبیعی برای از بین بردن کرم های نواری و دیگر انگل ها استفاده می شود.
مطالعات همچنین نشان داده است که این دانه خوراکی، برای مبارزه با بیماری شیستوزومیازیس(تب حلزون)، که ناشی از آلودگی با نوعی کرم قلاب دار به نام شیستوزوم می باشد، بسیار موثر است.
* کاهش دهنده ی کلسترول خون
تخمه کدو حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای از فیتواسترولها است. فیتواسترول ها ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می شوند و ساختمان شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند. با دریافت میزان مناسبی از فیتواسترول ها، میزان کلسترول بد خون (LDL) کاهش می یابد.
* پیشگیری از سرطان
همان فیتواسترول ها که موجب پایین آوردن سطح کلسترول بد می شوند، موجب حفاظت بدن در برابر بسیاری از سرطان ها نیز می شوند. در واقع فیتواسترول، ایمنی بدن را بالا می برد.
* بهبود عملکرد مثانه
در برخی مطالعات نشان داده شده است که عصارهی تخمه کدو تنبل موجب بهبود عملکرد مثانه حیوانات شده است. آلمانی ها معتقدند که این دانه برای درمان "مثانه ی تحریک پذیر" بسیار سودمند است.
مطالعات دیگری نیز نشان داده اند که تخم کدو اثر قابل ملاحظه ای در بهبود "مثانه ی بیش فعال" دارا می باشد.
این عملکردهای مثبت تخمه کدو تنبل به دلیل وجود اسیدهای چرب ضروری، منیزیم، سلنیوم، ویتامین E و کمک به فراهم کردن پروتئین میوزین(که برای انقباضات ماهیچه ای به کار می رود)، می باشد.
* منبع بسیار خوبی از منیزیم و دیگر املاح
تخمه کدو تنبل
نصف لیوان تخمه کدو تنبل، 92 درصد از نیاز روزانه بدن به منیزیم را تامین می کند. جالب است بدانید که بیش از 300 واكنش بیوشیمیایی در بدن برای فعالیت خود به منیزیم نیاز دارند؛ در واقع منیزیم باعث حفظ فعالیت طبیعی ماهیچه ها و اعصاب، ضربان منظم قلب و استحكام استخوان ها می شود. همچنین منیزیم در متابولیسم انرژی و سنتز پروتئین نقش به سزایی دارد.
تخمه کدو تنبل همچنین حاوی مقادیر قابل ملاحظهای از منگنز، فسفر، آهن، مس و روی می باشد.
مهم ترین نکته اینکه، تا به حال تقریبا هیچ عارضه ی جانبی از مصرف این دانه خوراکی گزارش نشده است.
مریم مرادیان نیری – کارشناس تغذیه تبیان
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 19 بهمن 1395 ساعت: 15:08
تعداد بازديد : 1129
به این پست رای دهید:
فواید و خواص بامیه در طب سنتی
1. طبع بامیه سرد و تر است.
2. جوشاندهی میوهی نارس بامیه مقوی و نرم كننده است.
3. مدر است برای كسانی كه سوزاك هستند یا هنگام ادرار احساس درد میكنند بامیه را آب پز نموده همراه با آب قبل از غذا میل كنند.
4. ضماد التیام دهندهی زخم است.
5. برای درمان سفلیس از جوشانده ریشه بامیه استفاده شود (30 گرم در یك لیتر آب هر شش ساعت یك لیوان میل شود.)
6. یكی از مضرات بامیه زیاد كننده عرق است.
7. لعاب بامیه برای كسانی كه زخم اثنیعشر یا ورم روده دارند بسیار مفید است.
8. خوردن بامیه خونریزی سینه را برطرف میكند.
9. جوشانده بامیه سنگ مثانه را دفع میكند.
10. جوشانده گل بامیه ضدسودا میباشد. 30 گرم در 500 سیسی آب، سه بار در روز هربار یك استكان میل شود.
11. دمكرده تخم بامیه ضدتشنج است. 30 گرم در 500 سیسی آب.
12. بامیه ممكن است سوءهاضمه ایجاد كند یا تهوع آورد.
13. مصرف بامیه به پوست لطافت میبخشد.
14. كسانی كه دچار كمخونی هستند حتماً بامیه استفاده كنند چون بامیه دارای لعاب غنی از مواد اصلی خون میباشد.
15. در برگ و ساقه بامیه مقدار زیادی ید وجود دارد در نتیجه برای بیماران گواتر مفید است.
16. بامیه تقویت كنندهی بینایی میباشد
17. بهخاطر وجود ویتامین b1 در بامیه برای نیروبخشیدن به عضلات ضعیف و اعصاب قابل تحریك داروی خوبی به شمار میرود.
18. كسانی كه دارای چربی خون میباشند بامیه را بهعنوان غذای خود بگنجانند.
19. بامیه فساد خون، بلغم، صفرا و سودا را رفع میكند.
20. بامیه به علت داشتن ماده ضدعفونی كننده كرم معده و كرمك را از بین میبرد.
21. برای درمان تبهای كهنه ساقه بوته بامیه را خیسانده و آب آن را چند روز متوالی بیاشامید.
22. بامیه بهخاطر وجود منگنز و كبالت تنظیم كننده ترشح غدد داخلی میباشد.
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 16 بهمن 1395 ساعت: 21:23
تعداد بازديد : 386
به این پست رای دهید:
فواید و خواص لوبیا سبز در طب سنتی
لوبیاسبز تازه کالری خیلی کمی دارد
آیا از فایده لوبیا سبز برای سلامتی چیزی میدانید؟ این ماده مغذی سرشار از آنتی اکسیدان و مواد معدنی است و برای سلامتی قلب فواید بسیاری دارد. با ما در این نوشتار همراه باشید تا 10 فایده لوبیا سبز را به شما معرفی کنیم.
لوبیا سبز به آسانی در بیشتر فروشگاهها در دسترس است. محتوای غذایی آن شامل فیبر، ویتامین، مواد معدنی، و مقدار ناچیزی کربوهیدرات است. همچنین حاوی پروتئین، کلسیم، فیبر خوراکی، آهن و چند مادهی مغذی ضروری دیگر است. میزان آنتیاکسیدان لوبیا سبز شگفت آور است و حتی فواید قلبی عروقی نیز دارد. لوبیا سبز منبعی غنی برای چربی امگا۳ نیز هست. محتوای کاروتینوئید و فلاونوئید لوبیا سبز فواید ضدالتهابی دارد.
فواید ویتامین K
ویتامین K نقش برجستهای در لخته شدن خون و ترمیم جراحت دارد. همچنین در سنین پیری استحکام استخوانها را حفظ میکند.
فواید ویتامین C
ویتامین C منبعی فوقالعاده برای آنتی اکسیدان است، که در از بین بردن رادیکالهای آزاد خیلی خوب عمل میکند. واکنشهای این رادیکالهای آزاد منجر به محصولات جانبی و فرآیندهایی میشود که ممکن است سرطانزا باشد. آنتی اکسیدان موجود در لوبیا سبز برای بدن بینهایت مفید است.
کالری کم
لوبیاسبز تازه کالری خیلی کمی دارد. برای همین آدمهایی که مراقب کالری مصرفیشان هستند نباید نگران باشند و میتوانند مقدار زیادی از آن را بخورند. هم چنین لوبیاسبز حاوی مقدار کمی سدیم، چربی اشباع، و کلسترول است.
سرشار از فیبر است
لوبیاسبز منبعی غنی برای فیبر خوراکی است. فیبر خوراکی فواید زیادی برای سلامتی دارد. فیبر برای کسانی تجویز میشود که از مشکلات گوارشی رنج میبرند. محتوای فیبر لوبیاسبز به پیشگیری و درمان یبوست، بواسیر، دیورتیکولوز کمک میکند. محتوای فیبر زیاد موجود در لوبیاسبز به کنترل میزان کلسترول و قند در بدن کمک میکند.
فولات
لوبیا سبز منبعی غنی برای فولات نیز هست که برای تقسیم سلولی و سنتز DNA مفید است. خوراکیهای سرشار از فولات برای زنان در طول دورهی قبل از بارداری و بارداری مفید است.
از عفونت جلوگیری میکند
تعدادی از ویتامینها مانند نیاسین و تیامین که در لوبیا سبز یافت میشود منبع خوبی برای آن دسته از مواد مغذی است که از بسیاری از عفونتها در بدن پیشگیری میکنند.
مایعات سلولها و بدن را حفظ میکند
محتوای پتاسیم موجود در لوبیاسبز به بدن کمک میکند که تولید سلول و جریان مایعات در بدن را بهتر حفظ کند.
بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون را کنترل میکند
محتوای پتاسیم موجود در لوبیا سبز برای کنترل فشار خون و دیگر بیماریهای مربوط به قلب نیز مفید است.
تاثیرات ویتامین A
ویتامین A موجود در لوبیا سبز برای تامین آنتیاکسیدان و نیز تولید ترکیباتی که از فرآیند پیری جلوگیری میکند مفید است.
تاثیر منگنز
محتوای منگنز موجود در لوبیا سبز برای مهار واکنش رادیکال آزاد مفید است چون یک عامل مشترک برای آنتیاکسیدان است. این معمولا باعث میشود تناسب اندام و سلامتتان را حفظ کنید.
حدود ۱۰۰ گرم لوبیا سبز حاوی ۳۱ کیلوکالری انرژی، ۷.۱۳ گرم کربوهیدرات، ۱.۸۲ گرم پروتئین، ۰.۳۴ گرم چربی و ۳.۴ گرم فیبر است. مواد مغذی دیگر نیز مانند کلسیم- ۳۷ میلیگرم، آهن- ۱.۰۴ میلیگرم، منیزیم- ۲۵ میلیگرم، و منگنز- ۰.۲۱۴ میلیگرم در لوبیا سبز وجود دارد. سدیم و پتاسیم به ترتیب به مقدار ۶ میلیگرم و ۲۰۹ میلیگرم در آن وجود دارد. مواد مغذی دیگر و مقدار آنها شامل فسفر ۳۸ میلیگرم، روی ۰.۲۴ میلیگرم، ویتامین K ۱۴.۴ میکروگرم و ویتامین C ۱۶.۳ میلیگرم.
برای دریافت میزان موثری از مواد مغذی بهتر است در رژیم غذایی تان از لوبیاسبز استفاده کنید. بهترین شیوهی مصرف لوبیاسبز به صورت سالاد بالزامیک لوبیا سبز است. همچنین به صورت ترشی برای مصرف نیز وجود دارد.
منبع : eghtesadonline.com
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 13 بهمن 1395 ساعت: 10:43
تعداد بازديد : 1030
به این پست رای دهید:
فواید و خواص سیر در طب سنتی
هرچند همه سیر را به عنوان چاشنی می شناسند، اما سیر یک گیاه دارویی است. زمانیکه درباره خواص و فواید سیر صحبت می کنیم، باید بوی کمی که این گیاه دارویی ایجاد می کند را هم در نظر بگیریم، هرچند که این بو برای دوستداران این گیاه دارویی نه تنها آزاردهنده نبوده، بلکه حتی ممکن است، دوست داشتنی هم باشد.
این گیاه دارویی برای پیشگیری و درمان انواع مختلفی از بیماری ها استفاده می گردد. دانه تازه سیر و یا قرص سیر به عنوان دارو مصرف می گردد. سیر برای درمان بیماری های مختلف مربوط به قلب و خون استفاده می گردد، این بیماری ها شامل فشار خون بالا، کلسترول خون بالا، بیماری قلبی کرونر، حمله قلبی و سخت شدن شریان ها (تصلب شریان) استفاده می شود.
بعضی از افراد از سیر برای پیشگیری از سرطان کولون، سرطان معده، سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان ریه استفاده می نمایند. همچنین از سیر برای درمان سرطان پروستات و مثانه نیز استفاده می گردد. همچنین از سیر برای درمان پروستات بزرگ شده، دیابت، ورم مفاصل، آرتروز، رینیت آلرژیک (تب یونجه)، اسهال مسافران، فشار خون بالا در اواخر بارداری، سرماخوردگی، پیشگیری و درمان عفونت های باکتریایی و قارچی استفاده می شود.
سایر مصارف سیر شامل استفاده از آن برای درمان تب، سرفه، سردرد، شکم درد، احتقان سینوسی، نقرس، روماتیسم، هموروئید، آسم، برونشیت، تنگی نفس، فشار خون پایین، قند خون پایین، قند خون بالا و جای گزیدگی مار استفاده می شود. همچنین از سیر برای مبارزه با استرس و خستگی و حفظ سلامت کبد نیز استفاده می گردد.
بعضی از افراد از روغن بدست آمده از سیر برای درمان عفونت های قارچی، زگیل ها و میخچه استفاده می نمایند. هرچند تحقیقات علمی نشان می دهد که سیر می تواند قادر به درمان عفونت های قارچی از قبیل پای ورزشکاران می باشد، اما کارایی روغن سیر برروی زگیل ها و میخچه ثابت نشده است.
خواص و فواید درمانی ثابت شده سیر
در بخش قبل، به بررسی باورهای مختلف راجع به سیر پرداختیم در ادامه به بررسی بیماری هایی که تاثیر سیر در آنها ثابت شده و بیماری هایی که ثابت شده سیر در آنها تاثیری ندارد می پردازیم.
بیماری هایی که سیر عموما در آنها موثر است:
• فشار خون بالا - بعضی تحقیقات نشان می دهند که سیر می تواند میزان فاشر خون را بین 7 تا 8 درصد کاهش دهد.
• تصلب شریان – بنظر می رسد که سیر به کاهش تصلب شریان ها می تواند کمک نماید.
• سرطان ها - خوردن سیر می تواند فوایدی در رابطه با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون، راست روده و معده داشته باشد. با اینحال بنظر نمی رسد که مکمل های سیر دار و قرص های سیر همچین اثری داشته باشند. برای این منظور مصرف هفتگی 3.5 تا 29 گرم در هفته توصیه می شود.
• گزش کنه - مصرف بالای سیر بنظر می رسد که گزش کنه را کاهش می دهد.
• عفونت قارچی - ژل های تهیه شده از سیر می توانند به بهبود عفونت های قارچی کمک نمایند.
بیماری هایی که سیر عموما در آنها بی تاثیر است:
• دیابت - بنظر نمی رسد که مصرف سیر تاثیری در درمان قند خون بالا داشته باشد.
• درمان هیلوباکتر - هرچند در نتایج آزمایشگاهی مصرف سیر باعث کاهش این باکتری شده بود، ولی در عمل چنین چیزی مشاهده نشد.
• کلسترول بالا - تحقیقات زیادی در رابطه با تاثیر سیر بر چربی خون، کلسترول خون و تری گلیسیرید انجام شده است، با اینحال نتایج در این مورد مختلف است.
• سرطان سینه - مصرف سیر بنظر نمی رسد خطر سرطان سینه را کاهش دهد.
• سرطان ریه - بنظر نمی رسد که سیر تاثیری برروی سرطان سینه داشته باشد.
عوارض جانبی مصرف سیر
مصرف سیر خوراکی برای عموم مردم مطمئن و ایمن می باشد. سیر می تواند باعث بوی بد دهان، احساس سوزش در دهان و یا معده، سوزش معده، بادشکم، تهوع و استفراغ، بوی بد بدن و اسهال شود. این عوارض جانبی عموما در مصرف سیر خام بیشتر می باشد. همچنین سیر می تواند خطر خونریزی را نیز افزایش دهد. آسم و سایر واکنش های آلرژیکی نیز در افرادیکه سیر مصرف می کنند ممکن می باشد.
زمانیکه سیر برروی پوست استفاده می گردد، عموما می تواند خطرناک باشد. سیر می تواند باعث آسیب دیدن پوست به شکل سوختگی شود.
مصرف سیر در باردرای زمانیکه در مقادیر درست مصرف شود، عموما بی خطر می باشد. سیر عموما زمانیکه در مقادیر درمانی مصرف می شود، در دوران باردرای پر خطر می باشد.
تداخلات دارویی در مصرف سیر
مصرف سیر با داروی ایزونیازید (Nydrazid, INH)، داروهای درمان اچ ای وی / ایدز و داروی ساکوییناویر (Fortovase, Invirase) ممنوع می باشد. سیر می تواند تداخلی معمولی با داروهای پیشگیری از باردرای، سیکلوسپورین، داروهایی که توسط کبد تغییر می یابند، داروهای ضد پلاکت و ضد انعقاد خون و وارفارین داشته باشد.
منبع : rastineh.ir
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 08 بهمن 1395 ساعت: 9:17
تعداد بازديد : 484
به این پست رای دهید:
فواید و خواص بروکلی در طب سنتی
نام بروکلی از کلمه لاتین (brachium) گرفته شده است که در زبان لاتین به معنای شاخه می باشد. بروکلی در ابتدا در ایالت کالابریای ایتالیا رشد کرد و نام کالابریز به آن داده شد و بعدها بر آم نام بروکلی نهادند. بروکلی از خانواده کلم ها می باشد و بهترین فصل برداشت آن پائیز و زمستان است ساقه بروکلی باید سفت بوده و سر آن بنفش یا سبز تیره باشد.
غنچه های آن باید به صورت بسته باشد و گل های آن زرد نشده باشد. قسمت خوراکی بروکلی سر نامیده میشود سر اصلی در مرکز و بالای گیاه روئیده شده است، وقتی سر اصلی برداشته شود و قطع شود، سرهای جانبی شروع به رشد کرده و نمایان می شود.
بروکلی دارای ماده ای بنام سولفورافان است که با استفاده از آن تعداد ، اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به نحو چشمگیری کاهش می دهد. از ابتلا به سرطان بخصوص سرطان سینه، معده، روده بزرگ، رکتوم و ریه در انسان جلوگیری می نماید.
بروکلی همچنین دارای مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید، ویتامین A , C و ویتامین کا می باشدکه باعث پیشگیری از سرطان معده و روده می شود.
بروکلی به علت دارا بودن مقادیر بالای ویتامین فیبر و بتاکارون پیش ساز ویتامین Aیک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود که از اثرات مخرب رادیکال های آزاد در بدن پیشگیری می نماید و فرایند پیری را به تاخیر می اندازد.مقدار بالای فیبر غذایی موجود در بروکلی برای افراد دیابتی بسیار مفید است و افراد دیابتی برای کنترل بیماری خود بایستی این سبزی را در وعده های غذایی خود حتما قرار دهند.
کلسیم موجود در بروکلی به میزان کلسیم موجود در شیر است. در نتیجه مصرف آن برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند یا کمبود کلسیم دارند بسیار مفید است. با وجود این بدلیل وجود ویتامین D در شیر برای بیماران پوکی استخوان شیر منبع کلسیم بهتری است.کلم بروکلی غنی ترین منبع آهن در میان گیاهان بشمار می رود.
درباره کلم بروکلی:
شاخه هایی که سبز تیره هستند را انتخاب نمایید، رنگ خوب گیاه نشانه موادمغزی عالی می باشد. خوشه ای را با ساقه های سفت انتخاب نماببد ساقه هایی که خمیده یا لاستیکی هستند کیفیت ضعیفی دارند.
بهترین روش نگهداری کلم بروکلی این است که کلم بروکلی را در یخچال و در قسمت میوه جات و سبزیجات نگهداری نمایید کلم بروکلی را درست قبل از مصرف بشوئید و بیش از پنج روز در یخچال نگهداری ننمایید.
خواص شگفت انگیز کلم بروکلی
بهترین روش پخت کلم بروکلی بخار پز کردن یا پختن در مایکرو ویو یا با کمی آب یا آب گوشت بروی حرارت ملایم است. بهتر است سبزیجات زیاد پخته نشوند چون بسیاری از املاح و مواد معدنی خود را از دست می دهند.
مخلوط کلم بروکلی و گوجه فرنگی یک داروی قوی ضد سرطانی است، بخصوص برای مقابله با سرطان پروستات بسیار موثرند.
کلم بروکلی بجای کرم ضد آفتاب؛ به علت برخورداری آن از یک ماده گوگردی، کلم بروکلی می تواند پوست را از آسیبهای اشعه ماورای بنفش خورشید حفاظت نماید. سولفوران که در ابتدای مطلب به آن اشاره گردید یک ترکیب شیمیایی گوگردی است که پوست را از ابتلا به سرطان پوست محافظت می نماید.
مواد مغذی و سایر موادی را که در بروکلی وجود دارند و اثرات زیادی در پیشگیری از بیماری ها دارند، به ترتیب زیر برای شما بیان می کنم :
1- بروکلی دارای ماده ای بنام سولفورافان ( SULFORAPHANE ) است که تعداد ،اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به نحو چشمگیری کاهش می دهد. در نتیجه از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان سینه ، معده ، روده بزرگ ، رکتوم و ریه ها در انسان پیشگیری می کند.
2- بروکلی دارای مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید ، ویتامین A ، ویتامین C و ویتامین K می باشد که باعث پیشگیری از سرطان معده و روده می شوند.
خواص شگفت انگیز کلم بروکلی
3- بروکلی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای ویتامین C ، فیبر و بتاکاروتن ( پیش ساز ویتامین A) یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود که از اثرات مخرب رادیکال های آزاد در بدن پیشگیری می کند، در نتیجه از بروز بیماری هایی مثل انواع سرطان ، آلزایمر ( فراموشی دوران پیری )، بیماری های قلبی ، آرتریت ( التهاب مفاصل ) پیشگیری کرده و فرآیند پیری را به تاخیر می اندازد.
4- مقدار بالای فیبر غذایی موجود در بروکلی برای افراد دیابتی بسیار مفید است و افراد دیابتی برای کنترل بیماری خود بایستی این سبزی با ارزش را در وعده های غذایی خود قرار دهند.
5- کلسیم موجود در بروکلی ، به همان میزان کلسیم موجود در شیر است، در نتیجه مصرف آن برای افرادی که دچار پوکی استخوان یا کمبود کلسیم هستند، بسیار مفید است. ولی چون شیر علاوه بر کلسیم ، دارای ویتامین D نیز می باشد ، به عنوان منبع بهتری برای پوکی استخوان مطرح می شود زیرا ویتامین D به جذب کلسیم در بدن کمک می کند.
گردآوری : مجله اینترنتی دلگرم
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 08 بهمن 1395 ساعت: 9:00
تعداد بازديد : 658
به این پست رای دهید:
فواید و خواص شوید در طب سنتی
مصرف شوید تازه، برای تنگینفس، سکسکه، ضعف معده و کبد و طحال، سنگ کلیه و مثانه، کولیت، درد مفاصل، درد قاعدگی و بیماریهای تناسلی مفید است.
شوید
* شوید یا شبت با طبیعت گرم و خشک، مفید حال بلغمیها و سردمزاجها است.
* شبت، پزنده طعام، بازکننده باد و بول و حیض و شیر است، و تخم آن در این خصوص قویتر از خود آن میباشد.
* شبت مسکن درد شکم و روده، بازکننده گیر و انسداد آنها و هاضم قوی میباشد.
* خوردن شبت، یرقان (زردی پوست) و امراض بلغمی و سکسکه و ضعف معده و جگر و طحال را رفع میکند.
* خوردن شبت سرفه و تنگی نفس را بهبود میدهد.
* مصرف شوید تازه، برای تنگینفس، سکسکه، ضعف معده و کبد و طحال، سنگ کلیه و مثانه، کولیت، درد مفاصل، درد قاعدگی و بیماریهای تناسلی مفید است.
خواص آب شوید
* خوردن آب شبت با عسل باعث قی و آسودگی از آزار طعام خراب میشود.
* خوردن آب پخته خود و تخم آن مسکن درد شکم و روده، و رافع نفخ شکم ناشی از پرخوری به دنبال گرسنگی زیاد میباشد.
* خوردن آب پخته شبت رفع سکسکه و قی و غثیان غذای فاسد میکند.
* نوشیدن آب پخته آن رفع درد پشت و کلیه و مثانه میکند.
شوید تازه، از منظر طب سنتی، تحلیل برنده اخلاط بدن، بازکننده انسداد عروق، اشتهاآور، مدر و قاعدهآور است و میتواند با افزایش ترشح انسولین، سطح قند خون را در بیماران دیابتی کاهش دهد
* چکاندن آب شبت در گوش رفع امراض گوش میکند.
* نشستن در آب جوشانده شبت در بهبود امراض زخم بیمانند است، و ضماد پخته آن که از جوشیدن و پختن سفت شده باشد با عسل بر مقعد باعث لینت طبع میشود.
* از طرف دیگر، مصرف دمنوش شوید، باعث کاهش نفخ میشود. اگر بتوانید آب شوید را با عسل مصرف کنید، سموم بدن و اخلاط غلیظ از معده را از بین میبرد و باعث تحریک استفراغ شده و انجام این کار در فصل بهار برای تصفیه دستگاه گوارش بسیار مفید است.
خواص شوید خشک
* سائیده سوخته شبت خشک با عسل که بخورند و بر موضع گذارند رفع علت بواسیر میکند.
* پاشیدن سائیده خشک شبت، زخم و جراحت چرک دار را به هم آورده خشک میکند و در جهت بهبود زخم آلت تناسلی بیعدیل میباشد.
تخم شوید
تخم شوید
افزودن تخم آن در اطعمه و اغذیه و ترشیها اصلاح عوارض معدی آنها، و منع ترش کردن معده بعد از غذا میکند.
کاهش قند و چربی خون با شوید تازه
شوید تازه، از منظر طب سنتی، تحلیل برنده اخلاط بدن، بازکننده انسداد عروق، اشتهاآور، مدر و قاعدهآور است و میتواند با افزایش ترشح انسولین، سطح قند خون را در بیماران دیابتی کاهش دهد.
فراموش نکنیم که در مقالههای طب نوین هم تأکید شده است که استفاده از شوید تازه باعث کاهش سطح تریگلیسرید و کلسترول خون میشود.
گوشت را با شوید بپزید
پختن گوشت با شوید تازه باعث برطرف شدن بوی بد گوشت و پختن سریعتر آن میشود. این روش پخت، هضم گوشت را برای افرادی که معدههای ضعیفی دارند، سادهتر میکند. به همین دلیل پرورش شوید در منزل و مصرف مداوم آن، فواید بسیاری برای بدنتان دارد.
مضرات
خوردن آب شبت باعث قی و غثیان قوی، و مداومت در مصرف آن مسبب ضعف باصره و منی، و مضر گرممزاجها است. زیادهروی در مصرف شوید یا دمنوش آن، مشکلاتی مانند ضعف مغز، چشم، معده، کلیه، مثانه و نیروی جنسی را هم به دنبال خواهد داشت.
مصلح شوید
مصلحش آبلیمو و مثل آن و مقدار خوراک از تازه آن تا (60 گرم) و از تخم آن تا 12 نخود (4 گرم) میباشد.
فراوری: مریم مرادیان نیری
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 07 بهمن 1395 ساعت: 11:39
تعداد بازديد : 494
به این پست رای دهید:
فواید و خواص نخود فرنگی در طب سنتی
نخود فرنگی یک سبزی نشاسته ای است که در سراسر جهان برای استفاده انسان و حیوان کشت می شود.نخود فرنگی یک منبع در دسترس پروتئین، کربوهیدرات های پیچیده، ویتامین ها و میزان ماینرال ها شناخته می شود.نخود فرنگی منبع خوبی از ویتامین های B1، B2، B3، B6،C است. غلظت ویتامین K در آن بالاست. منبع ارزشمندی از پروتئین است.
خواص درمانی نخود فرنگی
فواید نخود فرنگی برای مقابله با بیماری ها
پاسخ گلایسمیک و مقاومت به انسولین
نخودفرنگی به علت فیبر و نشاسته غیر قابل هضم زیاد در مقایسه با غذاهای حاوی کربوهیدرات کم فیبر، پاسخ متبولیک بهتری می آفریند. نخودفرنگی می تواند در کنترل دیابت نوع 2 نقش داشته باشد.
سلامت قلبی عروقی
در مصرف نخود فرنگی بهبود علائم قلبی عروقی لز جمله کاهش فشارخون، بهبود سطوح لیپیدهای سرم و کاهش اندیکاتورهای التهابی دیده شده است.همچنین مصرف نخودفرنگی تری گلیسرید پس از صرف غذا را کاهش می دهد.
کاهش چربی خون
در مصرف نخودفرنگی افزایش باکتری های مفید در روده سبب تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر می شود که فواید بسیاری برای سلامتی دارد از جمله کاهش چربی خون
سلامت دستگاه گوارش
به علت محتوای بالای فیبر در نخودفرنگی، فیبر آن حرکات روده را زیاد می کند .
حفاظت از سرطان
آنتی اکسیدان های نخودفرنگی ممکن است برای حفاظت از سرطان و برخی بیماریهای مرتبط با التهاب (و حتی پیری) کمک کننده باشند. خصوصیات آنتی اکسیدانی آن به میزان کمی با پختن در 30،60 و 90 دقیقه تغییر می کنند. برخی مطالعات می گویند مصرف نخود فرنگی تکثیر تومورها را کاهش می دهد.
کنترل وزن
نخودفرنگی می تواند طول مدت سیری را به علت پروتئین بالای خود افزایش دهد و ممکن است بدن سبب بر کاهش وزن موثر باشد.
عوارض
مصرف بیش از اندازه آن را نباید به افراد توصیه کرد و اعتدال را باید مد نظر قرار داد ،چرا که مقادیر زیاد فیتات آن منجر به کمبود مواد مغذی شده و عوارض نامناسبی به همراه خواهد داشت. ضمنا نفخ نیز از عوارض مصرف زیاد آن خواهد بود.
منبع: ماهنامه دنیای تغذیه/ شماره 164
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 04 بهمن 1395 ساعت: 16:20
تعداد بازديد : 681
به این پست رای دهید:
فواید و خواص پیازچه در طب سنتی
پیازچه بیشتر برای بهبود طعم و مزه غذاها مصرف می شود. اما علاوه بر این که این گیاه بسیار خوش مزه و خوش طعم است، دارای فواید تغذیه ای زیادی نیز می باشد.
پیازچه مانند سیر و تره فرنگی از خانواده آلیوم است و پیاز آن قبل از این که به طور کامل رسیده شود از زمین چیده می شود.
فواید تغذیه ای پیازچه:
پیازچه فواید زیادی دارد که بیشتر آن ها مانند پیاز است. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- کاهش قند خون
- کاهش کلسترول خون بالا
- کاهش فشار خون بالا
- کاهش خطر پیشرفت سرطان کولون و دیگر سرطان ها
- کاهش التهاب
از اجزای تشکیل دهنده ی پیازچه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
آلیل پروپیل دی سولفاید
این ترکیب سطوح قند خون را کاهش می دهد. آلیل پروپیل دی سولفاید این کار را با افزایش میزان انسولین در دسترس انجام می دهد. به این ترتیب که به دلیل داشتن دی سولفید با انسولین رقابت می کند و جای انسولین در کبدرا اشغال می نماید؛ انسولین در کبد غیر فعال است.
کوئرستین
این ترکیب موجود در پیازچه دارای فواید ضدالتهابی وآنتی اکسیدانی می باشد.
کروم
پیازچه غنی از کروم است. کروم نوعی ماده معدنی ضروری است که بدن از آن برای تنظیم گلوکز، سوخت و سازبدن و ذخیره سازی ماکرونوترینت ها استفاده می نماید. در واقع کروم جزئی از فاکتور تحمل گلوکز است.
همچنین کروم باعث کاهش کلسترول تام همراه با افزایش کلسترول خوب(HDL) و کاهش تری گلیسیرید می شود.
ویتامین C
پیازچه غنی از این ویتامین است. ویتامین C به ارتقاء سیستم ایمنی بدن کمک می کند و از بدن در برابر بیماری های قلبی - عروقی، بیماری های چشمی و چین و چروک های پوستی محافظت می نماید.
از مواد مغذی دیگریکه در پیازچه موجد است می توان به فیبر، منیزیم، ویتامین B6، پتاسیم و مس اشاره نمود.
چگونه از پیازچه استفاده کنیم؟
پیازچه دارای طعمی ملایم است که به عنوان یک سبزی چند منظوره می توان از آن در غذاهای مختلف استفاده نمود.
هر دو قسمت حبابی شکل سفید رنگ و رشته های سبز رنگ پیازچه قابل مصرف می باشند.
پیازچه را می توان به صورت خام همراه با سبزی خوردن مصرف نمود یا این که آن را به صورت خام در کنار خوراک های مرغ و گوشت به صورت تزئین زیبایی قرار داد و البته همراه با غذا آن را خورد!
همچنین، پیازچه های ریز و خرد شده را می توان درون سالادها، سُس ها و سوپ ها ریخت و یا این که آن را در غذاهایی مانند پیتزاها، ماکارونی ها و... استفاده کرد.
برخی افراد با پیازچه املت درست می کنند که بسیار خوشمزه است.
منبع : بیتوته
----------------------------
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 04 بهمن 1395 ساعت: 16:13
تعداد بازديد : 500
به این پست رای دهید:
فواید و خواص تره در طب سنتی
فواید تره:
درمان تمامی عفونت ها،تره از جمله سبزی های معروف و خوردنی است كه ساقه ندارد و بركهای آن دراز و تا خورده است و به نام«گندزدا» نیز خوانده می شود.
ـ تره ناراحتی طحال را برطرف می كند.
ـ تره از نظر خواص غذا و شفا و درمان شبیه سیر وپیاز است، ولی طعم و بوی آن ملایم تر از آْنهاست و دهان را خوشبو می كند.
ـ مصزف تازه رای رفع یبوست دائمی، ترش كردن غذا و سوء هاضمه، رفع چاقی و تسكین درد مفاصل و نقرس مفید است.
ـ مصرف سوپ یا شربت تره برای معالجة تمام بیماری های حاد و مزمن دستگاه تنفس اثر شفا بخش دارد، مثلاً در گریپ، گلو درد، گرفتگی صدا و سیاه سرفه مفید بوده و اثر خلط آور دارد و در این مواد اضافه كرده كمی عسل به آب تره و مصرف آن مفید تر است.
ـ تره از سبزی های مدر(ادرار آور) است و لذا خوردن سوپ یا شربت تره و یا جوشانده 4 گرم تخم تره در یك لیتر آب برای حبس البول، آب آوردن بافت ها، دفع سنگ كلیه و تسكین قولنج مفید است.
ـ خوردن تره كه در سكه پرورده شده باشد، برای دفع سنگ كیسه صفرا وتورم طحال مفید است.
ـ تره پخته و نیم گرم را چنانچه در محل بوا سیر قرار دهند اثر شفا بخش دارد، همچنین خوردن 15 گرم آب تره خام، خونریزی بوا سیر را قطع می كند.
ـ مالیدن آب تره یا له كرده آن بر روی پوست برای درمان كهیر و رفع خارش مخصوصاً اگر با سماق مخلوط شود مؤثر است.
ـ مخلوط آب تره با سماق را چنانچه بر روی زگیل بمالند اثر شفا بخش دارد.
ـ تره، ملین، مقوی هاضمه و پیشاب آور است.
ـ تره دارای مقدار زیادی آهن است و ویتامین«ث» به مقدار زیادی در برگ های سبز آن وجود دارد مخصوصاً در هنگام تابستان ویتامین های ب1 ـ ب2 در تره یافت می شود و دارای كاراتین نیز است.
ـ تره به واسطه داشتن سلولز، نفخ آور است. لذا برای اشخاصی كه مبتلا به اختلالات روده هستند چندان خوب نیست.
ـ جوشانده تره در رفع ذات الریه و رسوبات ادرای كمك زیادی می كند.
ـ مصرف جوشانده و شربت تره، در موارد گرفتگی صدا، زكام، سرفه، برونشیت و تمامی اختلالات حاد دستگاه تنفشی مؤثر است.
ـ انواع تره فشار خون را پایین می آورد و خوردن آن برای معالجه تمامی عفونت ها مفید است.
ـ در كاربرد خارجی، اگر تره به صورت له شده بر روی محل گزیدگی زنبور قرار گیرد، باعث تسكین درد می شود.
ـ خوردن 9 گرم تخم تره بو داده در روز، برای درمان اسهال مزمن و نفخ شكم مفید است.
ـ برای بند آمدن خونریزی بینی، چند قطره مخلوط از آب تره با سركه را دربینی بچكانید. در این موقع متوجه خواهید شد كه خونریزی بینی بند می آید.
ـ ضماد (مرهم) تخم تره، برای معالجه كك و مك، معالجه پیسی و تسكین دردهای عصبی و تحریكات جلدی اثر شفا بخش دارد.
منبعmihansalamat.com
------------------------------
تره
مشخصات ظاهری گیاه تره : گیاهی پرورش یافته و دارای برگهای نواری شکل، نسبتاً پهن و با غلاف دراز است، از مشخصات دیگر آن این است که قاعده نسبتاً ضخیم آن در داخل پیاز جای دارد.گلهای آن گلی یل سفید رنگ و مجتمع به صورت چتر بزرگ کروی است.
تره ( Leek )
قسمت مورد استفاده این گیاه برگ و پیاز کوچک آن است که به حالت خام یا پخته مصرف می شود.
خواص گیاه تره : تره دارای اسانس مرکب از ترکیبات سولفوره است. برگ آن دارای آنزیم های مختلف مانند مالتاز، دکستریناز، انورتاز و امولسین می باشد. در ریشه گیاه نوعی هیدرات کربن وجود دارد که آرابینوز و گالاکتوز از آن نتیجه می شود.
تره ( Leek )
تره را از قدیم الایام مصریان، یونانیان و رومیان به مصارف تغذیه می رسانیده اند و چون از سبزی های سهل الهضم است و بعلاوه طعم و بوی آن ملایم تر از سیر و پیاز می باشد، در هر عصریمورد توجه مردم قرار می گرفته است. مصرف آن برای مبتلایان به سوء هاضمه، چاقی، درد مفاصل، نقرس، تصلب شرائن و یبوست دائمی توصیه گردیده است بعلاوه غذای مناسبی برای مبتلایان به تحریک معده و روده است.
تره از سبزیهای مدر و بسیار مفید است. اثر خلط آور و نرم کننده به نحو قاطع دارد. سوپ آن حبس البول ( عدم دفع ادرار )، آب آوردن انساج و سنگ کلیه را درمان می کند. در موارد گرفتگی صدا، گریپ، سرفه، ورم گلو و نای و به طور کلی تمام حالات التهابی حاد و مزمن دستگاه تنفس، سیاه سرفه و غیره اگر سوپ و شربت آن مصرف شود اثرات درخشان به ظهور می رساند. در ضمن این گیاه دارای پتاسیم فراوان می باشد و خوردن آن برای کسانی که دچار کمبود پتاسیم می باشند مؤثر است.
گل تره ( Leek Flower )
در استعمال خارجی اگر تره به محل گزیدگی زنبور یا زنبورعسل مالش داده شود درد را تسکین می دهد. تره پخته شده در شیر را معمولاً به صورت ضماد بر روی اولسرهای چرکین یا در آماس های رماتیسمی یا نقرسی یا لمباگوها جهت تسکین و بهبود بیماری اثر می دهند. تره پخته شده در زیر خاکستر موجب سرباز کردن دمل ها، آبسه ها و Panaris می شود؛ برای این کار می توان شیره تره را در آرد وارد کرده به صورت خمیری درآورد و یا آن را با قسمت نرم درون نان مالش داد و سپس بر روی دمل یا آبسه اثر داد. تنقیه جوشانده تره بهترین نرم کننده است و در رفع امتلاء روده بزرگ بسیار نافع می باشد.
تره ( Leek )
طرز تهیه دم کرده تره : برای استفاده از خواص تخم تره در حدود یک قاشق مرباخوری از آنرا گرفته و در یک قوری کوچک آبجوش دم می کنند و حاصل را دو سه بار در روز می نوشند. می توان به جای تخم تره از اب تره استفاده کرد.
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 04 بهمن 1395 ساعت: 12:24
تعداد بازديد : 538
به این پست رای دهید:
فواید و خواص مرزه در طب سنتی
مرزه (Summer savoury) كه از گياهان خانواده نعناع به شمار مي رود، در فاصله ماههاي تير تا شهريور در ايران به گل مي نشيند.
مرزه گياه چند ساله اي است كه بومي مديترانه شرقي و جنوب غربي آسياست.
قسمت هاي هوايي به انضمام برگ ها که در بعضي مواقع، فقط قسمت هاي فوقاني گل دار جمع آوري مي گردد، به صورت خوشه اي دسته شده و يا بر روي قاب هاي چوبي پهن كرده و در سايه و با حرارت مصنوعي كمتر از 40 درجه سانتي گراد خشك مي شوند.
برگهاي آن نرم و متقابل و تقريبا بدون دمبرگ و باريک و نوک تيز و پوشيده از کرک و داراي تارهاي غدهاي فراوان اسانس دار است.
فرآوري
اسانس مرزه از تقطير با بخار آب از برگ ها و سرشاخه هاي برگدار حاصل مي شود. اين اسانس مايعي بي رنگ و يا مايل به زرد و داراي عطر و بوي تند و زننده اي و با مزه اي كه طعم فلفل را به ياد مي آورد، مي باشد.
خواص مرزه
اين گياه داراي 0/8 تا 1/5درصد اسانس به همراه تانن، رزين و موسيلاژ مي باشد. اسانس مرزه درصنايع غذايي كاربرد دارد.
کاربرد مرزه
اسانس گياه مرزه داراي طبيعت گرم و اثرات تقويت کننده معده، تسهيل كننده عمل هضم، ضد نفخ و مُدر ( ادرار آور ) است.
براي معالجه اسهال بسيار مناسب است و يک ضدعفوني كننده قوي مي باشد.
اين گياه را به عنوان چاشني و ادويه به همراه لوبيا، سالاد فصل، خيار، ماهي، گوشت، كالباس و سوسيس مصرف مي کنند.
دارويي به نام تيميان Thymian در داروخانه هاي كشور وجود دارد كه از گياه مرزه، آويشن، رازيانه و اكاليپتوس تهيه مي شود و داراي اثرات ضد سرفه و خلط آور مي باشد.
اين گياه در ايران جزو سبزيهاي خوراکي است و به صورت خام و پخته در غذاها مصرف ميشود.
داراي خاصيت بادشكن و همچنين دافع كرم مي باشد.
به صورت دم كردني در رفع گرفتگي معده و روده موثر مي باشد.
كشف تركيبات ضد درد در گياه مرزه
تحقیقات نشان مي دهد چهار تركيب شيميايي ضد درد در گياه مرزه وجود دارد.
گياهي كه در اين تحقيق استفاده شده با نام علمي(Satureja hortensis ) "ساتوريا خوزستانيكا" شناخته مي شود كه محل رويش طبيعي آن در استانهاي خوزستان و لرستان است و در گويش محلي به نام "مرزه خوزستاني" شناخته مي شود.
رويش مرزه خوزستاني نه تنها در اين استان، بلكه در ساير استانهاي جنوبي تا ميانه ايران نيز وجود دارد.
آن چه در تحقيق جديد به آن اشاره شده وجود تركيبات شيميايي با خواص ضد التهابي و ضد درد در نمونههايي از گياه است كه نه به شكل وحشي، بلكه به صورت دستي كاشته شدهاند.
پيش از اين به خواص 2 تركيب از 4 ?تركيب شيميايي موجود در قسمت برگ و ساقه مرزه اشاره شده بود. اين دو تركيب عبارتند از: بتا سيتروزول و اسيد اورسوليك. به عنوان مثال تركيب بتا سيتروزول كه در بادام زميني نيز وجود دارد، منجر به توقف رشد غده پروستات در حيوانات آزمايشگاهي مي شود.
همچنين گزارشهاي متعددي مبني بر اثر ضد التهابي اسيد اورسوليك براي درمان سوختگي ها و نيز اثر بازدارندگي آن بر رشد تومورها منتشر شده است.
خواص ضد التهابي اسيد اورسوليك منجر به استفاده وسيع از اين تركيب در صنايع آرايشي شده است.
تا كنون گزارشهاي مختلفي درباره وجود انواعي از روغنهاي ضروري در اين گياه به چاپ رسيده است.
علاوه بر اين، سه گزارش علمي مختلف در ايران در فاصله سالهاي 2003 تا 2005 ميلادي، به خواص ضد التهابي و ضد ميكروبي اين گياه اشاره كرده اند.
در بين مصارف بومي از گياه مرزه در ايران مي توان به استفاده از آن براي تسکين دندان درد اشاره کرد.
تاثير مرزه در درمان دردهاي عصبي
مصرف مرزه در درمان دردهاي عصبي و نرمي استخوان تاثير دارد.
به گزارش ايسنا، اگر روزانه 100 گرم مرزه در 500 گرم آب جوشانده شود و تا 5 روز مصرف گردد، علاوه بر اين كه باعث تقويت معده مي شود، در رفع زخم روده نيز موثر است.
همچنين حمام ( بُخور ) جوشانده برگ هاي گياه مرزه در رفع دردهاي روماتيسمي ، عصبي و نرمي استخوان نيز موثر است.
اثرات ضد انعقادي خون گياه مرزه
محققان تاثير گياه مرزه را بر افزايش فعاليت فاکتورهاي انعقادي خون در حيوانات آزمايشگاهي نشان دادند.
تحقيقات اين پژوهشگران نشان مي دهد که مصرف سه بار در روز گياه مرزه و هر بار به ميزان 50 ميلي گرم به ازاي هر کيلوگرم وزن بدن، موجب افزايش پروترومبين (PT) و پارشيال پروترومبين (APTT) فعال شده مي گردد که هر دو از فاکتورهاي انعقادي خون مي باشند.
کاهش چربي خون
يک طرح تحقيقاتي که در آزمايشگاه مركز تحقيقات گياهان دارويي لرستان به مدت يك سال انجام شد، نشان داده است که گياه "مرزه" با نام علمي "ساتوريا خوزستانيكا" اگر درست مصرف شود، مانند داروهاي شيميايي ميزان چربي خون را در بدن انسان كاهش مي دهد.
لازم است پژوهشگران گياه را پس از تبديل به پودر، به شكل كپسول خوراكي درآورند تا براي كنترل چربي خون افراد بيمار از آن استفاده کنند.
گياه مرزه ، وزن را کاهش مي دهد
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكي لرستان با بررسي گروهي از افراد چاق دريافتند، افرادي كه از رژيم غذايي كم كالري همراه با مكمل گياهي حاوي مرزه استفاده مي كنند، در كاهش وزن خود موفق تر از افرادي هستند كه فقط رژيم غذايي كم كالري مصرف مي كنند. پژوهشگران با توجه به نتايج اين بررسي كه در مجله پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تبريز منتشر شد، براي كاهش وزن، رژيم غذايي كم كالري همراه با مكمل گياه مرزه را توصيه مي كنند.
منبع : بیتوته
--------------------
مرزه گیاه چند ساله ای است كه بومی مدیترانه شرقی و جنوب غربی آسیاست.
قسمت های هوایی به انضمام برگ ها که در بعضی مواقع، فقط قسمت های فوقانی گل دار جمع آوری می گردد، به صورت خوشه ای دسته شده و یا بر روی قاب های چوبی پهن كرده و در سایه و با حرارت مصنوعی كمتر از 40 درجه سانتی گراد خشك می شوند.
برگهای آن نرم و متقابل و تقریبا بدون دمبرگ و باریک و نوک تیز و پوشیده از کرک و دارای تارهای غدهای فراوان اسانس دار است.
فرآوری
اسانس مرزه از تقطیر با بخار آب از برگ ها و سرشاخه های برگدار حاصل می شود. این اسانس مایعی بی رنگ و یا مایل به زرد و دارای عطر و بوی تند و زننده ای و با مزه ای كه طعم فلفل را به یاد می آورد، می باشد.
این گیاه دارای 0/8 تا 1/5درصد اسانس به همراه تانن، رزین و موسیلاژ می باشد. اسانس مرزه درصنایع غذایی كاربرد دارد.
کاربرد مرزه
اسانس گیاه مرزه دارای طبیعت گرم و اثرات تقویت کننده معده، تسهیل كننده عمل هضم، ضد نفخ و مُدر ( ادرار آور ) است.
برای معالجه اسهال بسیار مناسب است و یک ضدعفونی كننده قوی می باشد.
این گیاه را به عنوان چاشنی و ادویه به همراه لوبیا، سالاد فصل، خیار، ماهی، گوشت، كالباس و سوسیس مصرف می کنند.
دارویی به نام تیمیان Thymian در داروخانه های كشور وجود دارد كه از گیاه مرزه، آویشن، رازیانه و اكالیپتوس تهیه می شود و دارای اثرات ضد سرفه و خلط آور می باشد.
این گیاه در ایران جزو سبزیهای خوراکی است و به صورت خام و پخته در غذاها مصرف میشود.
دارای خاصیت بادشكن و همچنین دافع كرم می باشد.
به صورت دم كردنی در رفع گرفتگی معده و روده موثر می باشد.
كشف تركیبات ضد درد در گیاه مرزه
نشریه "پزشكی مستند مكمل و جایگزین" در جدید ترین شماره ماه مارس خود نتایج تحقیقات یك گروه چهار نفری از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران را به چاپ رسانده كه نشان می دهد چهار تركیب شیمیایی ضد درد در گیاه مرزه وجود دارد.
مرزه
گیاهی كه در این تحقیق استفاده شده با نام علمی(Satureja hortensis ) "ساتوریا خوزستانیكا" شناخته می شود كه محل رویش طبیعی آن در استانهای خوزستان و لرستان است و در گویش محلی به نام "مرزه خوزستانی" شناخته می شود.
رویش مرزه خوزستانی نه تنها در این استان، بلكه در سایر استانهای جنوبی تا میانه ایران نیز وجود دارد.
آن چه در تحقیق جدید به آن اشاره شده وجود تركیبات شیمیایی با خواص ضد التهابی و ضد درد در نمونههایی از گیاه است كه نه به شكل وحشی، بلكه به صورت دستی كاشته شدهاند.
پیش از این به خواص 2 تركیب از 4 ?تركیب شیمیایی موجود در قسمت برگ و ساقه مرزه اشاره شده بود. این دو تركیب عبارتند از: بتا سیتروزول و اسید اورسولیك. به عنوان مثال تركیب بتا سیتروزول كه در بادام زمینی نیز وجود دارد، منجر به توقف رشد غده پروستات در حیوانات آزمایشگاهی می شود.
همچنین گزارشهای متعددی مبنی بر اثر ضد التهابی اسید اورسولیك برای درمان سوختگی ها و نیز اثر بازدارندگی آن بر رشد تومورها منتشر شده است.
خواص ضد التهابی اسید اورسولیك منجر به استفاده وسیع از این تركیب در صنایع آرایشی شده است.
تا كنون گزارشهای مختلفی درباره وجود انواعی از روغنهای ضروری در این گیاه به چاپ رسیده است.
علاوه بر این، سه گزارش علمی مختلف در ایران در فاصله سالهای 2003 تا 2005 میلادی، به خواص ضد التهابی و ضد میكروبی این گیاه اشاره كرده اند.
در بین مصارف بومی از گیاه مرزه در ایران می توان به استفاده از آن برای تسکین دندان درد اشاره کرد.
تاثیر مرزه در درمان دردهای عصبی
مصرف مرزه در درمان دردهای عصبی و نرمی استخوان تاثیر دارد.
به گزارش ایسنا، اگر روزانه 100 گرم مرزه در 500 گرم آب جوشانده شود و تا 5 روز مصرف گردد، علاوه بر این كه باعث تقویت معده می شود، در رفع زخم روده نیز موثر است.
همچنین حمام ( بُخور ) جوشانده برگ های گیاه مرزه در رفع دردهای روماتیسمی ، عصبی و نرمی استخوان نیز موثر است.
مرزه
اثرات ضد انعقادی خون گیاه مرزه
محققان تاثیر گیاه مرزه را بر افزایش فعالیت فاکتورهای انعقادی خون در حیوانات آزمایشگاهی نشان دادند.
تحقیقات این پژوهشگران نشان می دهد که مصرف سه بار در روز گیاه مرزه و هر بار به میزان 50 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، موجب افزایش پروترومبین (PT) و پارشیال پروترومبین (APTT) فعال شده می گردد که هر دو از فاکتورهای انعقادی خون می باشند.
کاهش چربی خون
یک طرح تحقیقاتی که در آزمایشگاه مركز تحقیقات گیاهان دارویی لرستان به مدت یك سال انجام شد، نشان داده است که گیاه "مرزه" با نام علمی "ساتوریا خوزستانیكا" اگر درست مصرف شود، مانند داروهای شیمیایی میزان چربی خون را در بدن انسان كاهش می دهد.
لازم است پژوهشگران گیاه را پس از تبدیل به پودر، به شكل كپسول خوراكی درآورند تا برای كنترل چربی خون افراد بیمار از آن استفاده کنند.
گیاه مرزه ، وزن را کاهش می دهد
به گزارش شبکه خبر، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكی لرستان با بررسی گروهی از افراد چاق دریافتند، افرادی كه از رژیم غذایی كم كالری همراه با مكمل گیاهی حاوی مرزه استفاده می كنند، در كاهش وزن خود موفق تر از افرادی هستند كه فقط رژیم غذایی كم كالری مصرف می كنند. پژوهشگران با توجه به نتایج این بررسی كه در مجله پزشكی دانشگاه علوم پزشكی تبریز منتشر شد، برای كاهش وزن، رژیم غذایی كم كالری همراه با مكمل گیاه مرزه را توصیه می كنند.
مریم مرادیان نیری - تبیان
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 04 بهمن 1395 ساعت: 12:17
تعداد بازديد : 715
به این پست رای دهید:
فواید و خواص بادمجان در طب سنتی
بادمجان یکی از مغذیترین سبزیجاتی است که در بازار میوه و تره بار پیدا میشود و اگر رژیم گرفته یا قصد لاغری دارید در خدمتتان خواهد بود.
میتوانید با بادمجان انواع غذاها را تهیه کنید. طبخ این سبزی در فر، به صورت بخارپز و یا سرخ شده با روغن زیتون همیار لاغری تان خواهد بود. اگر میخواهید تا سال جدید کمی چربیهای دور شکمتان را آب کنید ادامه ی این مطلب را از دست ندهید.
بادمجان
بادمجان: همیار لاغری تان
حتما میدانید که میوه و سبزیجات زیادی برای کاهش وزن و به خصوص کاهش چربیهای شکمی وجود دارد؛ اما بادمجان به واقع قدرت فوقالعادهای در این امر دارد. این سبزی بنفش رنگ و پرطرفدار، کم کالری و در عین حال برای سلامتی بدن بسیار موثر است. حواستان باشد که بادمجان فقط باید به صورت پخته شده مصرف شود زیرا خام آن برای بدن سمی است. رنگ این سبزی ناشی از آنتوسیانینهای موجود در آن است که برای سلامتی لازم است.
بادمجان همچنین حاوی آنتیاکسیدانها و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم و ویتامینهاست. هر 100 گرم از آن فقط 20 کالری وارد بدنتان می کند و به بهترین شیوه شما را سیر میکند که در چهارچوب یک رژیم مناسب، همیار لاغری محسوب میشود. بهتر است بدانید که بادمجان حاوی میزان قابل توجهی آب است. این سبزی فوق العاده پرخاصیت به بهبود جریان خون کمک می کند و به واسطه ی فیبرهایی که دارد بدن را تمیز و میزان قند و کلسترول خون را کاهش میدهد. بادمجان یک دیوروتیک(ادرارآور) طبیعی فوق العاده است که باعث کاهش حالت احتباس آب میشود. علاوه بر این باعث ترشح صفرا شده و از کم خونی پیشگیری میکند. اگر میخواهید وضعیت پوستتان را بهبود دهید نیز میتوانید به بادمجان اعتماد کنید. استفاده ی موضعی از آن نیز برای کاهش درد آفتاب سوختگی نیز موثر است. تنها کاری که باید بکنید پخت آن در فر یا به صورت بخارپز و یا در ماهیتانه با میزان کمی روغن زیتون است. چون غرق کردن بادمجان در روغن و سرخ کردن و مصرف آنها با سسهای چرب خیری برای تناسب اندام تان نخواهد داشت.
آب بادمجان برای داشتن شکمی تخت
برای کاهش چربیهای دور شکم میتوانید دست به کار شده و یک معجون خانگی تهیه کنید. برای تهیه ی این معجون لازم است که یک عدد بادمجان بزرگ را شسته و سپس به شکل مکعبهای کوچک خرد کنید. بادمجانهای خرد شده را داخل یک ماهیتابه ی متوسط بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید به طوری که تا نصف بادمجانها را بپوشاند. ماهیتابه را روی گاز بگذارید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بجوشد؛ سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید خنک شود. در نهایت آب بادمجان را صاف کنید و در یک ظرف شیشه ای بریزید و داخل یخچال قرار دهید. هر روز 3 تا 4 لیوان از آب بادمجان به دست آمده میل کنید. میتوانید کمی آب پرتقال طبیعی با آن مخلوط کنید تا باب طبع تان شود. لیوان اول را به صورت ناشتا قبل از صبحانه میل کنید و لیوان آخر را قبل از خواب. این دوره را حداقل دو هفته ادامه دهید و هر روز آب بادمجان تازه تهیه کنید.
بادمجان یک دیوروتیک(ادرارآور) طبیعی فوق العاده است که باعث کاهش حالت احتباس آب میشود. علاوه بر این باعث ترشح صفرا شده و از کم خونی پیشگیری میکند. اگر میخواهید وضعیت پوستتان را بهبود دهید نیز میتوانید به بادمجان اعتماد کنید
همچنین میتوانید با ترکیب بادمجان با آب پرتقال تازه نیز یک نوشیدنی لاغرکننده داشته باشید. برای اینکار به یک عدد بادمجان بزرگ یا دو عدد بادمجان کوچک و دو عدد پرتقال نیاز دارید. بادمجان را به 7 قسمت مساوی تقسیم کنید و آب پرتقال ها را بگیرید. با هم ترکیب کنید و برای صبحانه بنوشید. لازم است این نوشیدنی را در همان موقع مصرف آماده کنید و این کار را نیز به مدت دو هفته ادامه دهید. البته لازمه ی لاغری با آب بادمجان این است که در چهار چوب یک رژیم غذایی کم کالری و به همراه ورزش(3 جلسه در هفته) مصرف شود. علاوه بر این لازم است که روزانه یک و نیم تا دو لیتر آب بنوشید تا روند لاغری تان با سرعت بیشتری پیش رود.
رول بادمجان
اگر نمیتوانید آب بادمجان بنوشید
اگر میلی به نوشیدن آب بادمجان ندارید و بیشتر دنبال یک غذای سالم بر پایه ی بادمجان هستید یک دستور ساده برایتان داریم:
مواد لازم
بادمجان 1 عدد بزرگ
هویج 1 عدد
سیب سبز 1 عدد
روغن زیتون 1 قاشق
سس سویا 1 قاشق
لیموترش نصف یک عدد
نمک و فلفل یک نوک انگشت
روش تهیه
هویج و سیب را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. سپس سس سویا؛ آب لیموترش، نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و اجازه دهید طعم بگیرند. بادمجانها را برش بزنید و با کمی نمک و فلفل طعمدار کرده و با مقدار کمی روغن زیتون روی حرارت ملایم سرخ کنید تا نرم شوند. بادمجانها را داخل یک بشقاب بگذارید و هویج و سیبهای خردشده را روی بادمجانها پهن کرده و سپس آنها را رول کنید. در این صورت یک ناهار سالم و رژیمی خواهید داشت.
خوراک بادمجان رژیمی
خوراک بادمجان رژیمی برای 4 نفر
مواد لازم
بادمجان 2 عدد
روغن زیتون 100 میلی لیتر
سیر خرد شده 1 حبه
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
آویشن 1 قاشق چایخوری
برگ بو 4 برگ
روش تهیه
بادمجانها را حلقه حلقه کنید و سپس روی سینی فر یا ظرف دیگر چیده و روغن زیتون، فلفل و نمک را روی آن بریزید. سپس سیر خرد شده، آویشن و اگر داشتید برگ بو را نیز روی آن ریخته و به مدت 15 دقیقه داخل فر بگذارید تا پخته و طلایی شوند.
خوراک بادمجان
پیش غذای رژیمی با بادمجان
این پیش غذای تهیه شده با بادمجان کالری کمی دارد و در حین حال حاوی ویتامین و مواد معدنی است.
مواد لازم
بادمجان 2 عدد
روغن زیتون 1 قاشق
سیر دو حبه
آب لیموترش 1 عدد
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روش تهیه
بادمجانها را پوست گرفته و حلقه حلقه کنید. در ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید بادمجانها با روغن کم نرم شده و کمی طلایی شوند. سپس بادمجانها را له کنید و آب لیموترش، سیر، کمی دیگر روغن زیتون و چاشنی های اشاره شده مخلوط و سرو کنید.
فاطمه مهدی پور
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
-----------------------------------
بادمجان Eggplant
نام علمی Solanum Melongena
تركيبات شيميايي
خواص داروئيطرز استفادهمضرات
كليات گياه شناسي
اين گياه كه بعربي بادنجان ناميده مي شود گياهي است يكساله و داراي ساقه نسبتا ضخيم و پوشيده از كرك .ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتيمتر مي رسد . برگهاي آن بيضي شكل با نوك باريك و گلهاي آن بنفش رنگ است . ميوه اين گياه دراز و باريك و يا گرد ، برنگهاي بنفش ، سياه ، زرد و سفيد ديده مي شود .
بادمجان متعلق به خانواده سيب زميني است از زمانهاي بسيار قديم در هند كشت مي شده است و از آنجا به نقاط ديگر جهان راه يافته است . چين از قرن نهم هجري شروع به كشت و زرع آن كرد . تجار انگليسي اين گياه را در قرن هفدهم ميلادي از گينه ودر انگلستان كردند و آنرا بنام كدوي گينه اي ميناميدند .
بادمجان در تمام مدت سال وجود دارد و در آمريكا ، ايالات فلوريدا ، تگزاس ، لويزيانا و نيوجرسي بيشتر محصول بدمجان آمريكا را كشت مي كنند .
تركيبات شيميايي:
همانطور كه در جدول زير ديده مي شود بادمجان داراي ويتامين هاي A.B.C و مواد معدني زيادي است .
د صد گرم بادمجان مواد زير موجود است
انرژي 30 كالري
آب 92 گرم
پروتئين 1/3 گرم
چربي 0/2 گرم
نشاسته 4/6 گرم
كلسيم 12 ميلي گرم
فسفر 15 ميلي گرم
گوگرد 15 ميلي گرم
منيزيم 12ميلي گرم
پتاسيم 220ميلي گرم
آهن 0/7 ميلي گرم
سديم 3 ميلي گرم
منگنز 0/2 ميلي گرم
روي 0/3 ميلي گرم
مس 0/1 ميلي گرم
يد 0/002 ميلي گرم
بتاكاروتن 0/05 واحد بين المللي
ويتامين ب 1 0/05 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/05 ميلي گرم
ويتامين ب 3 0/7 ميلي گرم
ويتامين ث 5 ميلي گرم
خواص داروئي:
از نظر طب قديم بادمجان گرم و خيلي خشك است . بادمجان بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بي بو و خاصيت است داراي خواص زيادي است . مهمترين خاصيت آن كم كالري بودن آن است كه غذاي بسيار خوبي براي كساني است كه مي خواهند وزن كم كنند زيرا داراي ويتامين و مواد معدني نيز مي باشد .
1)بادمجان را حتما بايد بحالت كاملا رسيده مصرف كرد زيرا خام آن طعم تلخ درد و در آنهائيكه آسم و برونشيت دارند باعث تحريك اين بيماريها مي شود.
2)بادمجان اثر نرم كننده و مدر درد .
3)بادمجان بعلت درا بودن آهن در رفع كم خوني داروي موثري است .
4)بادمجان را مي توان براي از بين بردن ورم و التهاب روي عضو ملتهب گذاشت .
5)دانه بادمجان ايجاد يبوست مي كند .
6)ريشه بادمجان و شاخه هاي خشك شده و برگهاي آن اثر بند آورنده خون را دراست و قابض بوده و مي توان در آن براي درمان احتلام بانه و انواع خونريزيها استفاده كرد.
7)بادمجان پادزهر خوبي براي مسموميت هاي حاصل از خوردن قارچ سمي است .
8)خوردن بادمجان گرفتگي رگها را باز مي كند و شخص را از خطر سكته قلبي محفوظ مي درد .
9)بادمجان برطرف كننده يبوست است .
10)برگها و پوست سياه بادمجان را اگر بجوشانند اين جوشانده درمان اسهال خوني است .
11)جوشانده ريشه بادمجان درمان بيماري آسم است.
12)بادمجان مقوي معده است .
13)آب زردرنگي كه در موقع نمك زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج مي شود براي خشك كردن عرق دست و پا بهترين دارو است و اشخاصي كه دست و پايشان مرتب عرق مي كند بايد دست و پاي خود را با آن چند بار در روز بشويند تا از شر اين مرض آسوده شوند.
14)اگر بادمجان را بسوزانند و خاكستر آن را با سركه خمير كنند و به زگيل بمالند زگيل كنده خواهد شد .
15) از بادمجان مي توان به عنوان مسكن براي تسكين در استخوان شكسته و ضرب خورده استفاده كرد بدين طريق كه بايد بادمجان را در فر بگذاريد كه نيم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگيريد و بعد بمقدر نصف اين مقدر آب به آن شكر قهوه اي اضافه كنيد آنرا هم بزنيد و بنوشيد
16)با تحقيقاتي كه جديدا روي موشهاي آزمايشگاهي انجام شده نتيجه گرفته اند كه بادمجان داراي يك ماده ضد تشنج است كه در درمان بيماري صرع اثر بسيار خوبي درد . بنابراين اشخاصي كه تشنج دارند و يا مبتلا به اين بيماري مي باشند بهتر است كه از بادمجان استفاده كنند.
طرز استفاده:
بادمجان داراي آلكالوئيدي بنام سولانين Solanine مي باشد كه ممكن است در معده هاي ضعيف ايجاد آلرژي و مسموميت كند . بنابراين براي طبخ بادمجان بايد ابتدا اين ماده را از بادمجان خارج كرد و بهترين طرز پخت است كه خانم هاي ايراني درست مي كنند . يعني بادمجان را بايد پوست كند و سپس ورقه ورقه نمود و لابلاي آنرا نمك پاشيد تا آب آن كه زرد رنگ و محتوي سولانين است خارج شود ، سپس آنرا فشار داده و پخت .
البته بهترين طريقه پخت بادمجان آب پز كردن و يا پختن در فر است زيرا سرخ شده آن سنگين شده و براي معده هاي ضعيف مناسب نيست .
مضرات :
بادمجان با همه خواصي كه گفته شد نبايد مورد استفاده اشخاصيكه بواسير و يا درد چشم دارند قرار گيرد زيرا بيماري آنها را تشديد مي كند . اينگونه اشخاص اگر مي خواهند بادمجان بخورند بهتر است آنرابا گوشت و روغن و يا سركه بپزند و بخورند
منبع:http://www.irteb.com/
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 03 بهمن 1395 ساعت: 13:10
تعداد بازديد : 557
به این پست رای دهید:
فواید و خواص کدو در طب سنتی
کدو از نظر علم گیاه شناسی یک میوه ی تابستانی است اما از نظر پخت و پز به عنوان یک سبزی در نظر گرفته می شود که خیلی هم ارزش تغذیه ای زیادی دارد و برای سلامتی بسیار مفید است.
کدو یک سبزی استوانه ای شکل شبیه خیار می باشد که دارای طعم تند و تیز و شیرینی با هم است.
این گیاه به رنگ های سبز و زرد در دسترس می باشد.
بیایید با هم به خواص این سبزی سالم و مفید، نظری بیندازیم:
1- غنی از مواد مغذی
کدو سبز از نظر تغذیه ای دارای ارزش زیادی است و به عنوان یک منبع خوب ویتامین C، ویتامین A (به دلیل داشتن سطوح بالای کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن)، منیزیم، پتاسیم، مس، فیبر، فولات، فسفر و ریبوفلاوین شناخته می شود.
کدو سبز همچنین یکی از بهترین منابع غذایی منگنز نیز می باشد.
این گیاه مقدار قابل توجهی از ویتامین B1 و B6 مورد نیاز بدن را نیز تأمین می کند.
از دیگر مواد مغذی موجود در کدو سبز می توان به پروتئین، روی، کلسیم، آهن، نیاسین، تریپتوفان، ویتامین K و... اشاره کرد.
کدو سبز
2- کاهش علایم بیماری
این باور وجود دارد که کدو سبز آسم را درمان می کند؛ زیرا حاوی ویتامین C بالایی می باشد.
دریافت منظم این سبزی موجب کاهش سطوح بالای هموسیستئین خون می شود؛ حتما می دانید که سطوح بالای هموسیستئین منجر به حمله قلبی و سکته مغزی می شود.
مقدار بالای ویتامین C و لوتئین موجود در کدو سبز به چشم های شما کمک می کند تا بهتر ببینید و سلامت آن ها را بهتر حفظ نمایید.
فولات، پتاسیم و ویتامین A با هم در جهت حفظ و بهبود سلامت عمومی مشارکت می کنند.
تحقیقات اخیر نشان داده است که عصاره ی کدو سبز به تخفیف علایم بزرگی خوش خیم پروستات کمک می کند؛ همان طور که می دانید بزرگی خوش خیم پروستات منجر به مشکلاتی در عملکرد دستگاه ادراری و جنسی می شود؛ فیتونوترینت های موجود در کدو سبز عامل این تسکین هستند.
مس موجود در این سبزی به کاهش علایم دردناک آرتریت روماتوئید کمک می کند.
کدوی خرد شده
3- پیشگیری از بیماری ها
کدو سبز یکی از بهترین غذاهایی است که به پیشگیری از بیماری اسکوربوت، کبودی و... که در نتیجه ی کمبود ویتامین C به وجود می آید کمک می کند.
همچنین از خطر ابتلا به ام اس و سرطان کولون (روده بزرگ) محافظت می کند.
کدو سبز حاوی عناصر ضد سرطانی است.
آب کدو سبز از نظر توانایی مقابله با جهش های سلولی همانند تره فرنگی، تربچه و کدوتنبل است.
بیشتر مواد مغذی موجود در کدو سبز به پیشگیری از آترواسکلروزیس (گرفتگی عروق) و بیماری های قلبی در دیابتی ها کمک می کند و همچنین خطر حمله ی قلبی و سکته ی مغزی را به وسیله ی کاهش فشار خون بالا، کاهش می دهد.
کدو سبز از اکسیداسیون کلسترول که یکی از دلایل اصلی تجمع کلسترول در دیواره ی رگ های خونی می باشد جلوگیری می کند.
به این ترتیب کدو سبز یکی از بهترین غذاها برای مبارزه با بیماری ها است چرا که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می باشد.
4- خواص ضد پیری
این اعتقاد وجود دارد که کدو سبز حاوی ترکیبات ضد پیری بسیار خوبی است. آنتی اکسیدان های موجود در آن موجب تقویت حافظه و کاهش مشکلات وابسته به سن به میزان 40 درصد می شود.
بر طبق تحقیق انجام شده توسط دانشگاه راش در شیکاگو، ویتامین A و E در ترکیب با اسیدهای چرب امگا 3 جذب آنتی اکسیدن های محلول در چربی را تقویت می کند و به بازسازی مؤثر سلول های مغزی کمک می کند.
پخت کدو
5- کاهش وزن
کدو سبز حاوی بیش از 95 درصد آب می باشد که آن را به عنوان یکی از بهترین غذاها برای افرادی که رژیم دارند، مطرح می کند.
کدو سبز همچنین حاوی کالری کمی است، به طوری که هر 100 گرم آن فقط حدود 25 کالری دارد. علاوه بر این مشخص شده است که کدو سبز متابولیسم یا سوخت و ساز بدن را بالا می برد.
دیگر فواید:
علاوه بر خواص متعدد و مفید کدو سبز بر سلامتی، این سبزی به عنوان عضو اصلی و یا اجزای جدایی ناپذیر سالادها، خورش ها، سوپ ها و... به کار برده می شود.
این موضوع آزمایش شده است که افزودن کدو سبز به نان ها و کلوچه ها، آن ها را سه برابر مرطوب تر و لطیف تر می کند.
کدو سبز معمولاً از آن دسته موادی است که در تمام مدت سال، یا حداقل بیشتر آن، در اختیار و در دسترس شما است پس آن را به طور مرتب در غذاهای تان استفاده کنید تا از بیماری ها در امان باشید.
"سالم بخورید، سالم باشید"
ترجمه: مریم مرادیان نیری – کارشناس تغذیه تبیان
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 03 بهمن 1395 ساعت: 13:03
تعداد بازديد : 611
به این پست رای دهید:
فواید و خواص شنبلیله در طب سنتی
علاوه بر برگهای سبز گیاه شنبلیله، دانه آن نیز سرشار از مواد مغذی میباشد و ارزش غذایی بالایی دارد.
شنبلیله
شنبلیله گیاهی است که عموما در نواحی اطراف دریای مدیترانه و جنوب آسیا رشد میکند و در کشورهای هند، چین، پاکستان، ایتالیا، مصر، یونان و ... به وفور یافت میشود. همچنین از گیاهان بومی کشور ایران به شمار میآید. لازم به ذکر است که علاوه بر برگهای سبز گیاه شنبلیله، دانه شنبلیله نیز سرشار از مواد مغذی میباشد و ارزش غذایی بالایی دارد. این گیاه سرشار از مواد معدنی چون: مس، پتاسیم، کلسیم، آهن، سلنیوم، روی، منگنز و منیزیم میباشد و از نظر ویتامینی نیز دارای انواع ویتامینهای گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پیریدوکسین، فولیک اسید و نیز ویتامین A و C میباشد. علاوه بر موارد ذکرشده، دانههای این گیاه سرشار از پروتئین، لیزین، تریپتوفان، استروئید ساپونین و دیوسژنین (ترکیبی که خواص شبه استروژنی دارد) میباشد.
شنبلیله؛ گیاهی سرشار از فیبر محلول
مطالعات نشان میدهد افرادی که 56 گرم دانه شنبلیله را هر روز مصرف میکنند، بعد از 24 هفته سطح کلسترول خونشان به طور چشمگیری کاهش مییابد و 25 درصد ریسک ابتلا به حملات قلبی در ایشان کمتر میشود. علت این مسئله وجود مقادیر فراوانی فیبرهای محلول مانند همیسلولز، ساپونین، موسیلاژ، تانن و پکتین میباشد. این فیبرها باعث میشوند که جذب دوباره نمکهای صفراوی از کولون محدود شود، در نتیجه این نمکها از بدن دفع شوند. با توجه به اینکه کلسترول پیشساز نمکهای صفراوی میباشد، با افزایش دفع نمکهای صفراوی، کلسترول جذبشده از رودهها صرف تولید نمکهای صفراوی میشود و در نتیجه کلسترولی که وارد خون میشود، کاهش مییابد. همین عامل باعث میشود تا شنبلیله به عنوان گیاه کاهنده کلسترول معرفی شود. همچنین این فیبرها با سموم مختلف در روده ترکیب میشوند و از جذب آنها جلوگیری میکنند. از عملکردهای دیگر این فیبرها محافظت از ماهیچههای کولونی در برابر سرطان میباشد.
بهترین درمان طبیعی برای مشکلات پوستی مانند اگزما، جوش، خراش، زخمها، سوختگی، مشکلات پوستی ناشی از نقرس و نیز ضخیم و پرپشت شدن موها، استفاده موضعی از پودر دانه شنبلیله میباشد
اثرات ضد دیابت شنبلیله و دانه شنبلیله
شنبلیله برای بهبود قند خون از قدیمالایام شناخته شده است. از دیگر اثرات آن بهبود کلسترول بالا میباشد. شنبلیله برای افراد دیابتی که از کلسترول بالا نیز در رنج هستند، یک تیر با دو نشان است. مطالعات متعدد نشان میدهد مصرف روزانه 500 میلیگرم شنبلیله، تریگلیسرید و کلسترول را کاهش و HDL که کلسترول خوب میباشد را افزایش میدهد.
وجود اسیدآمینه هیدروکسی ایزولوسین در دانه شنبلیله از علل دیگر معروف بودن این گیاه به عنوان گیاهی ضددیابت است؛ زیرا هیدروکسی ایزولوسین باعث تسریع ترشح انسولین میشود. این عامل در کنار اثر کاهندگی قند خون که به وسیله فیبرهای موجود در شنبلیله القا میشود، باعث کنترل قند خون و اثرات ضد دیابتی این گیاه میگردد.
دانه شنبلیله و درمان سوزش سر دل
دانه شنبلیله از مقادیر فراوانی موسیلاژ تشکیل شده است که التهاب روده و معده را به وسیله پوشاندن جدار معده و روده کاهش میدهد. افزودن 1 قاشق چایخوری دانه شنبلیله به غذاها برای رفع سوزش سر دل و رفلاکس توصیه میشود. پیشنهاد دیگر حل کردن یک قاشق چایخوری از پودر دانه شنبلیله در آب یا آب میوه قبل از وعده غذایی میباشد. همچنین این گیاه خاصیت هضمکنندگی و ملین دارد و در بسیاری از داروهای گیاهی به عنوان laxative (ملین) استفاده میشود.
پوست سالم، مویی پرپشت با دانه شنبلیله
بهترین درمان طبیعی برای مشکلات پوستی مانند اگزما، جوش، خراش، زخمها، سوختگی، مشکلات پوستی ناشی از نقرس و نیز ضخیم و پرپشت شدن موها، استفاده موضعی از پودر دانه شنبلیله میباشد. برای این منظور لازم است پودر دانه شنبلیله را با آب داغ مخلوط نمایید و سطح آسیبدیده پوستی و یا مو را با این مخلوط بپوشانید.
چگونگی کنترل تب به وسیله گیاه شنبلیله
گیاه شنبلیله به عنوان یک گیاه تببر شناسایی شده است. بهترین حالت، مصرف دانه شنبلیله به همراه لیمو و عسل در زمان بیماری است. برای این منظور 1-2 قاشق چایخوری دانه شنبلیله را 3 مرتبه در روز به همراه چای سبز دم کنید و بعد از آن به همراه 1 قاشق چایخوری عسل و کمی آب لیموترش تازه میل نمایید.
تخم شنبلیله
سایر اثرات درمانی گیاه شنبلیله
1. به منظور افزایش اشتها در افرادی که دچار بیاشتهایی در نتیجه بیماری و یا سایر عوامل هستند.
2. در زمینه کنترل بیماریهای کلیوی و محافظت از کبد در برابر اثرات مخرب الکل و داروها
3. بهبود علائم ناشی از بیماری بریبری (کمبود ویتامین B) مانند زخمهای دهانی، شکاف لبها، زخمهای مخاطی و ...
4. کاهش رشد سلولهای سرطان سینه و نیز سلولهای معیوب خونی در لوسمی در ازای مصرف 400 میلیگرم در روز طی 1-3 وعده
5. بهبود گلو درد و سرفههای مزمن
6. تسکین دردهای عضلانی و بیماریهای التهاب مفصلی
7. درمان سردردهای میگرنی
8. بهبود التهاب معده و روده
9. اثرات آنتیاکسیدانی برای پیشگیری از سرطانها
10. برطرفکننده مشکلات جنسی در مردان
11. افزایش تولید شیر در مادران شیرده
12. تسریع روند زایمان
13. افزایش میل جنسی
14. بهبود بیماریهای قلبی و نیز زوال عقل
اثرات جانبی
1. یکی از اثرات جانبی متداول تهوع میباشد که با مصرف بیش از 100 گرم در روز احتمال تهوع افزایش مییابد. به این منظور روزانه کمتر از 8 گرم از این گیاه توصیه میشود. گازهای رودهای و اسهال نیز در برخی افراد گزارش شده است.
2. در صورت حساسیت پوستی به این گیاه، از درمانهای موضعی بر روی پوست اجتناب کنید؛ زیرا منجر به التهاب و راشهای پوستی میشود.
3. در صورت مصرف طولانی مدت ممکن است، در عرق و ادرار بوی شربت افرا ایجاد شود.
مطالعات نشان میدهد افرادی که 56 گرم دانه شنبلیله را هر روز مصرف میکنند، بعد از 24 هفته سطح کلسترول خونشان به طور چشمگیری کاهش مییابد و 25 درصد ریسک ابتلا به حملات قلبی در ایشان کمتر میشود
تداخل شنبلیله با داروها
نکته مهم در مورد مصرف این گیاه بالاخص برای اهداف درمانی که لازم است دز بالایی از این گیاه مصرف شود، این است که حتماً در این حالت، گیاه شنبلیله با فاصله 2 ساعت قبل یا بعد از دارو استفاده شود؛ زیرا به علت دارا بودن فیبرهای موسیلاژی، در جذب بسیاری از داروها تداخل ایجاد میکند. همچنین در صورت مصرف هر یک از داروهای زیر، در زمینه مصرف دزهای بالای گیاه شنبلیله و فرآوردههای دارویی مشتق از آن با پزشک خود مشورت نمایید:
1. داروی گلیپیزید و سایر داروهای ضد دیابتی: اثر این داروها به وسیله شنبلیله افزایش مییابد و مصرف همزمان آنها منجر به افت شدید قند خون میشود.
2. انسولین: شنبلیله قند خون را کاهش میدهد و در صورت مصرف شنبلیله دوز انسولین باید تنظیم شود.
3. هپارین، وارفارین و سایر داروهای ضد انعقادی: به دلیل ترکیبات کومارینی موجود در شنبلیله، در صورت مصرف همزمان شنبلیله با این داروها احتمال خونریزی افزایش مییابد.
4. داروهای مهارکننده آنزیم منوآمیناکسیداز مانند فنلزین و ترانیل سیپرومین: به دلیل دارا بودن آمین در شنبلیله، مصرف همزمان آن با این داروها منجر به افزایش ضربان قلب، سردرد، درد قفسه سینه و ... میشود.
موارد احتیاط در مصرف شنبلیله
1. شنبلیله هم خانواده با بادامزمینی میباشد. اگر به بادامزمینی حساسیت داشته باشید، احتمال حساس بودن شما به شنبلیله هم وجود دارد.
2. شنبلیله سطح قند خون را کاهش میدهد و استفاده از دزهایی بیشتر از مقادیر توصیهشده باعث افت شدید قند خون میشود. اگر مبتلا به دیابت میباشید با احتیاط و با فاصله از انسولین و داروهای خود از این گیاه استفاده کنید.
3. این گیاه به عنوان درمان طبیعی برای آسم شناخته شده است؛ اما تنفس پودر آن باعث آسم و علائم آلرژی در افراد میشود.
بینه خوشنودی راد
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 03 بهمن 1395 ساعت: 1:44
تعداد بازديد : 645
به این پست رای دهید:
فواید و خواص ریحان در طب سنتی
" ریحان " کلمه ای عربی و به معنی " گل و سبزه " است که معادل این لغت در فارسی " اسپرغم " گفته می شود.
ریحان گیاه بوته ای یک ساله ای است که معمولاً طول آن بین 20 تا 45 سانتیمتر است و دارای عطر و بوی مطلوبی است. رنگ ساقه ی بوته ی ریحان سبز تند است و دارای برگ های منظم و بیضی شکل است . گل های ریحان به رنگ سفید یا صورتی در ماه های مرداد یا شهریور به شکل خوشه در انتهای ساقه ی ریحان ظاهر می شوند و پس از چندی از همین گل ها تخم ریحان حاصل می گردد. دو نوع ریحان وجود که یک نوع آن برگ های سبز و نازکی دارد و نوع دیگر برگ های بنفش رنگ دارد. گیاه ریحان بومی هند است. این گیاه هیچ گونه ترشح زیان آوری ندارد و تمام بخش های آن مثل برگ ، گل و حتی ساقه آن بسیار معطر و خوشبو است. از این رو در تمام دنیا به عنوان یک طعم دهنده و عطر دهنده به غذا مورد استفاده قرار می گیرد.
در مصر ، زنان گل های ریحان را در استراحتگاه افراد مورد علاقه شان می ریزند ولی در مالزی ریحان را در محل دفن مرده ها می کارند . در مولداوی رسمی وجود دارد که هنوز هم پا برجاست و آن این است که یک مرد زن مورد علاقه اش را با قبول دسته ای ریحان از او انتخاب می کند.
پزشکان قدیم به سختی اثر درمانی ریحان را قبول می کردند و بیشتر آنها عقیده داشتند که ریحان گیاهی سمی و خطرناک است.
در ایران نیز افسانه ای در مورد ریحان وجود دارد، بدین شرح که :
« گویند اسپرغم پیش از انوشیروان نبود. روزی انوشیروان بارعام داده، و به دیوان قضاوت نشسته بود. ناگاه ماری بزرگ از زیر تخت درآمد. حاضران را از دیدن او ترس به هم رسید. قصد او کردند، شاه فرمود بگذارید شاید شکایتی داشته باشد. به دنبال او برفتند تا به کنار چاهی رسیدند. مار بر کنار چاه حلقه زد، آنگاه به درون رفت و برآمد، چون در آن چاه نگاه کردند، ماری دیدند مرده افتاده و عقربی نیش بر او بند کرده، نیزه ای از بالای چاه بر پشت عقرب فرو برودند و همچنان به نزدیک شاه آوردند و شاهنشاه را از حال مار و نیش عقرب آگاه ساختند. چون یک سال بگذشت، هم در آن روز شاه نشسته بود و به شکایات مردم رسیدگی می کرد. همان مار به نزدیک سریر آمد و از دهن خود قدری تخم سیاه بریخت و برفت. شاه فرمود آن تخم را کاشتند. از آن تخم اسپرغم بر آمد و انوشیروان که پیوسته زکام داشت از بوییدن و خوردن آن زکامش برطرف شد. شکی نیست که این داستان به این شکل صحت ندارد ولی بعید نیست که بذر را یکی از شاکیان که به حق خود رسیده بود، به عنوان هدیه آورده باشد.»
فواید و خواص درمانی ریحان:
ریحان گیاهی معطر و بادشکن است. اگر چه بیشتر به عنوان سبزی خوردن یا طعم دهنده به غذا، مورد استفاده قرار می گیرد ولی خواص درمانی خاصی هم دارد که از آن جمله :
1) ریحان آرامش دهنده ی اعصاب است و برای درمان سردردهای عصبی بسیار مؤثر است. اگر 20 تا 50 گرم ساقه ی ریحان که دارای برگ و گل است را در یک لیتر آب جوش بریزید و 12 دقیقه دم کنید . سپس آن را صاف و شیرین نمایید و پس از هر غذا 1 فنجان بنوشید که غم و اندوه و افسردگی را برطرف می کند.
2) ریحان گیاهی نشاط آور است. دم کرده ی 50 گرم ریحان که شیرین شده باشد پس از هر غذا برای معالجه ی سردردهای یک طرفه (
میگرن ) و سردردهای عصبی مفید است . حتی استنشاق بوی ریحان له کرده سردردهای ناشی از سفر را برطرف می کند.
3) دم کرده ی 50 گرم ریحان که با
عسل شیرین شده باشد برای برطرف کردن گلودرد و آنژین مؤثر است. برای درمان آسم نیز می توان جوشانده ی غلیظی از ریحان تهیه کرد و روزی چند مرتبه دهان را با آن شستشو داد. جوشانده ی سرد آن نیز تب بر است. پس در بیماری های تورمی گلو و سرما خوردگی حتماً از ریحان استفاده کنید.
4) دانه ی ریحان نیز به علت داشتن لعاب فراوان نرم کننده است و در رفع ورم
کلیه و ترشحات زنانگی مفید است.
5) ریحان ضد دل پیچه است ، پس چه خوب است افرادی که دستگاه گوارش حساس دارند و سریع نفخ می کنند با غذا ریحان مصرف کنند.
6) ریحان در درمان اسهال هم مؤثر است . خوردن تخم بو داده ی ریحان برای درمان اسهال اثر شفا بخش دارد.
7) جوشانده ی ریحان گرفتگی دستگاه گوارش را رفع می کند و ضد تهوع و استفراغ است.
8) اسانس ریحان که بازیلیک نام دارد ، بسیار معطر و ضدعفونی کننده ی دستگاه گوارش است و بوی
سیر و پیاز را از دهان می برد. به همین دلیل یک پای ثابت نان و کباب، ریحان تازه است.
9) ریحان میکروب اسهال و
وبا را می کشد و بوی آن پشه و مگس را فراری می دهد . ریحان را در باغچه ی منزل خود بکارید تا به این ترتیب با حشرات مزاحم مبارزه کنید.
10) به نظر می رسد که دانه ی ریحان برای رفع اثر زهر مارگزیدگی ، هم بصورت خوراکی و هم اگر به روی محل زخم گذاشته شود، مؤثر است. عقیده ای هم وجود دارد که ریحان می تواند
زگیل را درمان کند.
نظر بزرگان در مورد ریحان
در حدیث است که امام صادق ( ع ) فرمود: ریحان سبزی پیامبران است و بدانید که هشت خاصیت در آن وجود دارد:
1- غذا را گوارا می کند.
2- منفذها را باز می کند.
3 و 4- دهان و باد گلو را
خوشبو می سازد.
5-
اشتها را به غذا افزایش می دهد.
6- مرض را از بین می برد.
7- شخص را از بیماری
جذام ایمن می گرداند.
8- وقتی ریحان در شکم آدمی قرار گیرد، همه ی امراض را ریشه کن می سازد.
در حدیث دیگر، امام کاظم ( ع ) فرمود : ریحان مرض
سل را از بین می برد.
عاتکه موسوی – کارشناس تغذیه تبیان
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 01 بهمن 1395 ساعت: 12:59
تعداد بازديد : 664
به این پست رای دهید:
فواید و خواص پیاز در طب سنتی
پیاز
نحوه استفاده : به صورت خوراکی مصرف میشود که در زیر به صورت جامع تر به آن اشاره خواهد شد :
خواص : پیاز Onion
نام علمی Allium cepa
گیاه شناسی
پیاز گیاهی است دو ساله دارای برگهای توخالی و استوانه ای شکل . ساقه پیاز تا ارتفاع یک متر هم می رسد که آنهم استوانه ای و توخالی است . گلهای پیاز برنگ سفید یا بنفش بصورت چتر در انتهای ساقه دیده می شود .
پیاز انواع مختلف دارد مانند پیاز سفید ،پیاز بنفش ، پیاز قرمز و یا مخلوطی از قرمز و بنفش .
پیاز در حال حاضر در تمام مناطق دنیا کشت می شود ولی گفته می شود که منشاء آن از ایران و افغانستان بوده است و از آنجا به دیگر نقاط دنیا راه یافته است .
پیاز از زمانهای ماقبل تاریخ وجود داشته است . مردم مصر از آن در غذاهایشان استفاده می کرده اند .
مخصوصا در مصر پیاز در مراسم مذهبی بکار می رفته و احترام خاصی داشته است . یونانیان و رومیان نیز آنرا می شناخته و مصرف می کرده اند
خواص داروئی:
پیاز از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و دارای خواص بسیاری است که در یک مقاله نمی توان گنجانید .
1-پیاز ادرار آوری قوی است و خام و پخته آن هر دو این اثر را دارند .
2-برای رفع گاز معده از تنتور پیاز می توان ساتفاده کرد . مقدر مصرف آن 10تا 15قطره است که باید در آب حل کرده و مصرف نمود .
3-برای رفع دردهای عصبی شربت پیاز بهترین دارو است شربت پیاز به این صورت تهیه می شود :
100 گرم پیاز خام را با 400 گرم آب مخلوط کرده و بپزید تا له شود سپس 400 گرم قند روی آن بریزید و بگذارید که جوش بزند تا قند حل شود سپس آنرا صاف کنید و در یخچال قرار دهید .
4- همانوطر که گفته شد پیاز دارای انسولین گیاهی است و استفاده از آن قند خون را پائین می آورد . بیماران مبتلا به مرض قند باید حتما هر روزه از آن استفاده کنید .
5- اگر پیاز را له کنید و در زیر شکم شخصی که مبتلا به احتباس ادراری است قرار دهدی ادرار را باز می کند .
6-پیاز نیم پز برای سوختگی ها نیز موثر است .
7-پیاز خام محرک قلب است .
8-پیاز باکتری کش است .
9-پیاز تقویت کننده و نرم کننده سینه است .برای این منظور پیاز را آب پز کرده و بخورید .
10-پیاز سنگ کلیه را خرد می کند .
11- پیاز پخته ملین است .
12-برای رفع خارش چشم چند قطره آب پیاز را در چشم بچکانید .
13-برای درمان سنگینی گوش آب پیاز را در گوش بچکانید .
14-ماسک پیاز روی صورت خون را بطرف صورت می کشاند و رنگ صورت را درخشان می کند .
15-پیاز چون گرم است برای کسانیکه طبع گرم دارند مضر است و اسراف در خوردن آن موجب فراموشی و سردرد می شود .
16-پیاز لثه ها را محکم می کند .
17-پیاز کلسیم درد دندانها و استخوانها را تقویت می کند و از نرمی استخوان جلوگیری می کند .
18-پیاز معالج عفونتهای مجاری تنفسی از قبیل ورم گلو ، برنشیت ، گریپ و آسم می باشد .
19-برای رفع سموم بدن پیاز توصیه می شود .
20- برای آنکه پیاز زود هضم شود و آنهایی که معده حساس دارند بتوانند آنرا بخورند و از خواص آن استفاده کنند باید موقع پختن پیاز مقداری شکر روی آن بریزید و این عمل هضم پیاز را آسان تر خواهد کرد .
21- برای درمان اسهال از پوست پیاز استفاده کنید بدین صورت که پوست پیاز را بشوئید و در مقدری آب به مدت ده دقیقه بجوشانید ، سپس آنرا در داخل دستمالی ریخته و فشار دهید تا شیره آن گرفته شود . بعدا این شیره را با شکر شیرین کنید و روز ی چند فنجان از آن را بشوئید تا اسهال کاملا از بین برود .
22- اگر پشه یا زنبور شما را گزید فورا یک پیاز را بریده و روی محل گزیدگی بگذارید درد و خارش فورا ساکت می شود .
23- پیاز ترشی را برای از بین بردن یرقان و تقویت معده و روده و زیاد شدن اشتها مصرف می کنند .
24-اگر از بوی پیاز ناراحت می شوید می توانید بعد از خوردن پیاز برای رفع بوی آن باقلا پخته و یا گردوی پخته و یا نان سوخته بخورید .
25-تخم پیاز گرم و خشک است و برای ازدیاد نیروی جنسی مصرف می شود .
36-اگز از تخم پیاز پمادی درست کنید و روی سر ببندید از ریختن مو جلوگیری می کند .
37-حتما شنیده اید که در قدیم برای اینکه کسی از اسرار علمی سر درنیآورد آنها را با مرکب نامرئی می نوشتند و مرکب نامرئی چیزی غیر ازآب پیاز نیست .
38-در خاتمه برای اینکه بوی پیاز شما را ناراحت نکند و اشک از چشمان شما جاری نشود می توانید پیاز را زیر آب شیر پوست بگیرید یا اینکه پیاز را در داخل ظرف بزرگ آب قرار دهید و در آب آنرا پوست بکنید .
منبع : کتب طب سنتی
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 01 بهمن 1395 ساعت: 12:52
تعداد بازديد : 536
به این پست رای دهید:
تبلیغات
آمار
ورود کاربران
مطالب پیشنهادی