موضوعات
آخرین مطالب ارسالی
پربازدید ترین مطالب سایت
خواص ساپادیل در طب سنتی
اخیرا پژوهشگران به خواص شگفت انگیز میوه ساپادیل پی برده اند و از اعجاب انگیز بودن آن در درمان سرطان حرف می زنند. این میوه خواص دارویی فوق العاده زیادی برای از بین بردن سلولهای سرطانی دارد که حتی اثر بخش بودن آن از شیمی درمانی هم بیشتر می باشد. در ادامه مطلب، با این میوه باورنکردنی آشنا خواهیم شد.
ساپادیل
ساپادیل دارای پوست تیغ دار و گوشت متراکم سفید است؛ به آن گراویولا و سرسُپ هم می گویند. این میوه در آفریقا، آمریکای جنوبی و جنوب شرقی آسیا به وفور یافت میشود و مزه آنچیزی بین توت فرنگی و آناناس است و طعم ترش و تلخی دارد.
محتوای سفید سـاپادیل در تولید شکلات، نوشیدنی ها و طعم دهنده های خوراکی استفاده میشود و برگ آن نیز در طب سنّتی کاربردهای فراوانی دارد.
ساپادیل واقعا شگفت انگیز است
ناتالی گابرایان یک متخصص تغذیه کشف خواص این میوه را شگفتی جدید می داند و بر این باور است، شناسایی خواص ساپادیل میتواند درمان سرطان را با تحوّل جدی مواجه کند. این میوه سرشار از ألیاف، کربوهیدرات، ویتامین B و C، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، آهن، سدیم، چربی و … است.
بر اساس پژوهش هایی که در مجله (Cancer Research) به چاپ رسیده است گراویولا (ساپادیل) قدرت فوق العاده ای در درمان سرطان دارد؛ قدرت آن از شیمی درمانی هم بیشتر است.
اما آیا میوه سـاپادیل به رویای علم پزشکی برای درمان سرطان رنگ واقعیت خواهد داد؟!
ناتالی گابرایان می گوید برای پاسخ دادن شفاف و صد در صدی به این پرسش باید تحقیقات بیشتری صورت بگیرد که در نهایت نتایج آن متعاقبا اعلام خواهد شد
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 20 اردیبهشت 1396 ساعت: 19:38
تعداد بازديد : 967
به این پست رای دهید:
خواص گوجه سبز در طب سنتی
نگاهی به خواص گوجه سبز
فصل گرما فرا رسیده و بالطبع میوههای تابستانی نیز به میوه فروشیها بازگشتهاند. یکی از این میوهها که طرفداران بسیار زیادی دارد، گوجه سبز است. این میوهی سبز و کوچک با طعم ترش و دلچسبی که دارد، افراد زیادی را به خود جذب کرده و از محبوبترین میوه های تابستانی میباشد. خواص گوجه سبز فراوان است و ما در این نوشتار قصد داریم به طور خلاصه مهمترین آنها را برای شما به اشتراک بگذاریم.
خواص گوجه سبز
خواص گوجه سبز
گوجه سبز باعث تعادل اسید معده می شود.
این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری هایی مانند سرطان، چربی خون بالا و پیری سلولی دارد و در مقابله با میکروب ها و عفونت ها موثر است.
فیبر موجود در آن باعث بهبود سیستم گوارشی می شود.
گوجه سبز تازه سرشار از ویتامین C است که نقش آنتی اکسیدان دارد.
خشک شده این میوه که دارای فیتونوترینت است کارکرد آنتی اکسیدانی دارد و برای درمان اعصاب و کم خونی مفید است.
مصرف گوجه سبز برای درمان شب کوری، بیماری های نقرس، روماتیسم و تصلب شرایین مفیداست.
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 20 اردیبهشت 1396 ساعت: 13:24
تعداد بازديد : 409
به این پست رای دهید:
لاغری با لیمو ترش و طب سنتی
لاغری با لیمو ترش
لیمو ترش یکی از پرخاصیت ترین مرکبات در همه فصل های سال است و از آن به عنوان یک چاشنی خوش طعم و مفید برای سلامت بدن استفاده می شود. ویتامین C و آنتی اکسیدان های لیموترش سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و سلول ها را از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد و بروز سرطان محافظت می کنند، اما یکی از مهم ترین خواص لیموترش چربی سوزی آن است. اگر می خواهید در کنار حفظ تندرستی، تناسب اندام نیز داشته باشید، نوشیدنی های چربی سوز از ترکیب لیموترش و دیگر مواد غذایی تهیه کنید و بنوشید و لاغری با لیمو ترش را امتحان کنید
لاغری با لیمو ترش
لاغری با لیمو ترش و سرکه سیب
سرکه سیب و لیمو ترش دارای ترکیباتی چربی سوز هستند، به همین دلیل با مصرف ترکیب این دو ماده می توانید خیلی زود و با حفظ سلامتی لاغر شوید. به این منظور عصاره یک برش لیموی تازه را با مقداری سرکه سیب مخلوط کنید و قبل از هر وعده غذایی مقداری از آن را بنوشید.
تخم شربتی و لیمو ترش
تخم شربتی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم فراوانی دارد. همچنین دارای یک ماده معدنی به نام بورون است که باعث انتقال کلسیم به استخوان ها می شود. ترکیب تخم شربتی و لیموترش یکی از بهترین نوشیدنی ها برای کاهش وزن است. دانه های ژلاتینی تخم شربتی بدون کالری اند و تا مدت ها شما را سیر نگه می دارند.
به این منظور یک قاشق تخم شربتی را در یک لیوان بزرگ آب گرم بریزید و اجازه دهید یک ساعت بماند، سپس عصاره نصف لیموی تازه را به آن اضافه کرده و روزی دو وعده (قبل از ناهار و شام) از آن بنوشید.
جعفری و لیمو ترش
نوشیدن روزانه یک لیوان مخلوط جعفری و لیموترش با معده خالی، میزان سوخت و ساز بدن را ۴۰ درصد افزایش می دهد، مقداری جعفری را ریز کرده، سپس عصاره یک عدد لیموترش و مقداری آب به آن اضافه کنید. این معجون را تا پنج روز با معده خالی بنوشید، سپس یک استراحت ۱۰ روزه به بدنتان بدهید و بعد دوباره این نوشیدنی را مصرف کنید. این معجون برای سوزاندن کالری استفاده می شود و ویتامین ها و مواد معدنی را به بدن می رساند.
لاغری با لیمو ترش و خیار
ترکیب خیار و لیموترش آنزیم های روده کوچک را برای هضم بهتر غذا فعال می کند، همچنین اشتهای شما را کاهش می دهد و در نتیجه چربی ها را از بین می برد.
برای تهیه این نوشیدنی، یک خیار و لیموترش حلقه حلقه شده، یک قاشق چای خوری پودر زنجبیل و یک قاشق غذاخوری نعناع خشک را در یک ظرف شیشه ای پر از آب بخیسانید و در یخچال نگهداری کنید. تا یک هفته، قبل از هر وعده غذایی، یک لیوان از این مایع بنوشید. یک هفته مصرف را متوقف کنید و بعد دوباره این معجون چربی سوز را میل کنید.
لیموناد
مصرف این نوشیدنی خارج از وعده های غذایی به خصوص هنگام ناشتا بدن را پاکسازی می کند و باعث کاهش وزن می شود. برای تهیه این نوشیدنی مقدار مناسبی آب داغ کنید تا جوش بیاید، سپس زیر شعله را خاموش کرده، دو فنجان چای سبز را داخل آن بریزید و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه دم بکشد. زمانی که چای آماد شد، عصاره یک عدد لیموترش، یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب و کمی زنجبیل به آن اضافه کرده و داخل مخلوط کن بریزید، تمام مواد را به مدت ۳۰ ثانیه میکس کنید. این ترکیب را صاف کرده و گرم یا سرد میل کنید.
نیک و نو
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 16 اردیبهشت 1396 ساعت: 11:57
تعداد بازديد : 549
به این پست رای دهید:
فواید و خواص خیار در طب سنتی
خیار برای تسکین دادن حرارت بدن، صفرا و خون و التهابات بدن و کاهش زردی و یرقان و حرارت کبد مفید است. بنابراین باعث کاهش تشنگی می شود. خیار تا حدودی مدر است
خیار در طب سنتی دارای مزاج در درجه دوم سرد و تر و مغز آن لطیف تر از جرم گوشت آن است.
در حدیثی از پیامبر (ص) آمده است: بر شما باد مصرف خیار، چرا که خدای متعال درمان هر دردی را در آن نهاده است. البته ذکر این نکته در اینجا لازم است که گاهی اوقات معصومین بزرگوار ما برای تأکید به مفید بودن یک ماده از این تأکید استفاده فرموده اند و لذا منظور این نیست که برای هر درد و بیماری فقط از این میوه استفاده شود.
در احادیث دیگری که هم از پیامبر (ص) و هم از امام صادق (ع) نقل شده توصیه شده است که ته خیار هم با خیار مصرف شود که دلیل آن شاید این است که طعم تلخ، مزاج گرم دارد و خود خیار هم مزاج سرد دارد که این عمل باعث تعدیل طبع آن می شود. همین استدلال برای مصرف همزمان خیار با نمک که مزاج گرمی دارد نیز صحیح است.
در حدیثی ذکر شده است که پیامبر (ص) خیار را با نمک میل می کردند. از امام صادق (ع) نیز نقل است که دیده شده خیار را با خرما میل فرموده اند. در واقع این دو حدیث ناظر به مصلحات می باشند.
طبع سرد خیار با مزاج گرم نمک خنثی شده و هم هضمش آسان می شود و هم سردی آن گرفته می شود.
خیار برای خنکی بدن
خیار برای تسکین دادن حرارت بدن، صفرا و خون و التهابات بدن و کاهش زردی و یرقان و حرارت کبد مفید است. بنابراین باعث کاهش تشنگی می شود. خیار تا حدودی مدر است.
خیار؛ مفید برای دیابتی ها
یک متخصص طب سنتی معتقد است که مصرف خیار به کاهش قند خون نیز کمک می کند چون این میوه دارای ماده ای شبیه انسولین است.
مصرف موضعی خیار
یک متخصص طب سنتی معتقد است که مصرف خیار به کاهش قند خون نیز کمک می کند چون این میوه دارای ماده ای شبیه انسولین است
خیار به طور موضعی نیز قابل استفاده است. به این صورت که می توان خیار را لایه لایه کرده و روی پوست قرار داد. این کار برای پوست های خشک ملتهب گرم (اگزما) مخصوصاً در افراد گرم مزاج و مکان های گرم و خشک بسیار مناسب است. این عمل باعث تسکین خارش و جوش های پوستی ناشی از حرارت نیز می شود.
خیار را می توان رنده نمود و داخل تشت یا وان آبی ریخت تا شخص در آن نشسته یا غوطه ور شود. این عمل برای کودکان و اطفال بسیار مفید و عملی است زیرا مزاج کودکان نسبت به بزرگسالان در بیشترین حد حرارت خود است و با افزایش سن حرارت بدن مخصوصاً بعد از 40 سالگی کاهش می یابد. از این رو است که انرژی برای دویدن و بازی و یادگیری مطالب در کودکان بیشتر است. بدیهی است با سبک زندگی غلط امروزی و مصرف فست فودها و تنقلات مضر (چیپس و پفک) یا سرخ کردنی ها و سس های تند، حرارت مزاج در اطفال بالاتر رفته باعث سوء مزاج، کم خوابی، بیش فعالی، کاهش تمرکز و افزایش پرخاشگری در کودکان می شود.
اگر از تکه های خیار یا رنده شده آن در شربت ها استفاده شود، ضمن ایجاد تنوع و ظاهری زیبا، باعث خنک شدن مزاج شربت نیز می شود.
خیار
مصلحات خیار
افراد با مزاج سرد باید در مصرف خیار احتیاط کنند. مصلح آن عسل یا خرما و یا ادویه جاتی مثل سیاه دانه و زنیان و یا نعناع می باشد. بدیهی است خیار هم نباید همراه غذا مصرف شود.
توصیه امام رضا (ع) برای بهبود سرماخوردگی
امام رضا علیه السلام می فرمایند، «کسی که بخواهد از زکام در هنگام زمستان جلوگیری کند روزی سه لقمه عسل بخورد و از بوییدن گل نرگس کوتاهی نکند و سیاه دانه نیز چنین است و اگر کسی از زکام در هنگام تابستان بترسد هر روز باید خیار تازه بخورد و از نشستن در آفتاب خودداری کند.»
روغن خیار در طب سنتی
روغن خیار بسیار رطوبت بخش و برای پوست های گرم و خشک مفید است. همچنین سردردهای ناشی از حرارت، با مالیدن آن بر گیجگاه و محل های دردناک، تسکین می یابد.
روش تهیه:
1. آب خیار را با روغن کنجد یا هر روغن دیگر می پزند تا آب تبخیر شود و روغن بماند.
2. خیار را با یک چهارم وزن آن پیه قلوه گاه بز کوبیده و روی آتش ملایم قرار داده تا ذوب شود و پیه روی سطح بیاید، کم کم روغن را برمی دارند، اگر کمی آب داشت مجدداً روی حرارت قرار می دهند تا فقط روغن بماند. بعد از سرد شدن باید آن را در فریزر نگه دارند.
برای جلوگیری از کپک زدن بنزوآت دو سود به ترکیب اضافه نمایند.
منبع:
دنیای تغذیه - دکتر سید مهدی میرغضنفری، پزشک و دکترای تخصصی فیزیولوژی
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 16:08
تعداد بازديد : 972
به این پست رای دهید:
خواص شلیل در طب سنتی
شليل هلوي بدون كرك ناميده مي شود، از خانواده هلو است و طعمي شيرين تر از هلو دارد
شلیل میوه بومی آسیاست .بیش از ۱۵۰ گونه شلیل در دنیا وجود دارد. این میوه که هلوی بدون کرک نامیده می شود، از خانواده هلو است و طعمی شیرین تر از هلو دارد. با ما همراه شوید تا با خواص و مضرات این میوه خوشمزه بیشتر آشنا شوید…
شلیل
ارزش تغذیه ای شلیل
اندازه ی واحد: نصف فنجان (۶۹ گرم)
مقدار در هر واحد درصد نیاز روزانه
کالری ۳۰
کالری از چربی ۰
کل چربی ۰ گرم ۰ درصد
کلسترول ۰ گرم ۰ درصد
سدیم ۰ گرم ۰ درصد
کل کربوهیدرات ۷ گرم ۲ درصد
فیبر ۱ گرم ۴ درصد
قند ۵ گرم
پروتئین ۱ گرم
ویتامین A ۴ درصد
ویتامینC ۶ درصد
کلسیم ۰ درصد
آهن ۲ درصد
فواید تغذیه ای شلیل
شلیل میوه ایست با طبع سرد که از لحاظ خواص و مواد شباهت بسیاری با هلو دارد.
سرفه را تسکین میدهد. صبح و عصر میل شود.
برای رماتیسم مفید است.
مغز آن باعث کاهش فشار خون میشود.
برای ورم پروستات از کمپوت آن استفاده کنید.
کسانی که ادرار آن ها قطره قطره میآید نیم ساعت بعد از غذا استفاده نمایند.
شلیل میوه ای کم کالری و به طور طبیعی فاقد چربی است.
منبع غنی ویتامین A، بتاکاروتین و پتاسیم است.
این میوه در پیش گیری از بروز بیماری های مزمن نظیر سرطان، دیابت و بیماری های قلبی عروقی موثر است.
ویتامین C موجود در آن برای سلامتی پوست، دندان و استخوان مفید است.
بتاکاروتین موجود در شلیل که خاصیت آنتی اکسیدان بالایی دارد با ارتقای سطح سیستم دفاعی بدن از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند.
فیبر موجود در آن باعث کاهش چربی های مضر خون می شود.
شلیل منبع غنی ویتامینهای A و C و نیز منبع خوبی از پتاسیم است و میتواند آب مورد نیاز بدن را تأمین کند. از این رو بهترین میوه برای افراد گرمازده است.
ویتامین C موجود در شلیل اثرات مفید در سلامت پوست، دندان واستخوان دارد. این میوه دارای نیاسین یا ویتامین B3 نیز هست.
پتاسیم آن نیز موجب افزایش شادابی و تحرک در فرد میشود، فشار خون بالا را کنترل میکند و خطر ابتلا بهسکتهی مغزی را کاهش میدهد
خوردن شلیل میتواند خطر ابتلا به بیماریهای حاد مانند بیماریهای قلبی، بیماریهای چشمی مانند دژنراسیون ماکولا و حتی سرطان را به طور چشمگیری کاهش دهد
شلیل یک منبع غنی از آنتی اکسیدان هایی است که با رادیکال های آزاد در سلول ها می جنگد. آنتی اکسیدان های موجود در شلیل در بدن به ویتامین A تبدیل می شوند.
شلیل منبع خوبی از بیوفلاونوئیدها و کاروتنوئیدها می باشد. در واقع شلیل غنی از لوتئین و لیکوپن است. لوتئین مسئول رنگ قرمز، نارنجی و زرد در میوه ها و سبزیجات است. این فیتوکمیکال ها به خصوص برای پیشگیری از بیماری های قلبی، بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولار و سرطان مفید است.
شلیل هم چنین منبع خوبی از فیبر و پتاسیم است که هر دوی این ها برای سلامتی مفید و سودمند هستند؛ فیبرهایی که در شلیل یافت می شود نقش مهمی را در پاک سازی کولون و سلامتی کولون ایفا می کنند. پتاسیم نیز موجب افزایش شادابی و تحرک در فرد می شود، فشار خون بالا را کنترل می کند و خطر ابتلا به سکته ی مغزی را کاهش می دهد.
از تأثیرات دیگر ویتامین c، می توان به افزایش جذب آهن موجود در غذا اشاره کرد.
فواید شلیل برای پوست:
در فصل تابستان که ما در تماس با اشعه خورشید هستیم، خوردن مرتب این میوه مفید و حتی استفاده از ماسک آن اثرات بسیار خوبی بروی پوست ما دارد و از پیری ناشی از آفتاب جلوگیری میکند و برای سلامت پوست و لایه های محافظتی بدن مفید است. این ویتامین پوست انسان را با طراوت نگاه می دارد و موجب جوانی پوست می شود.
فواید شلیل برای دیابت و چربی خون:
شلیل بسیار کم کالری و کاهش دهندهی چربی خون است و از آنجا که فیبر بسیار بالایی دارد موجب کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی به ویژه قندها میشود و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش میدهد در نتیجه میوه خوبی برای افراد دیابتی است و مصرف آن میتواند در کنترل قند خون مؤثر باشد.
مصرف شلیل در کاهش وزن:
هر دانه شلیل متوسط تقریباً ۵۰ کالری انرژی دارد و چون فیبر بالا داشته و چربی ندارد میوه بسیار خوبی برای کاهش وزن و رژیمهای لاغری است. البته کسانی که میخواهند وزن اضافه کنند بهتر است کمتر شلیل بخورند و میوههای پرکالری تر را میل کنند.
مصرف شلیل در بارداری:
میوه شلیل جزء میوه های مفید در بارداری ذکر شده است.
خواص برگ شلیل
برگهای شلیل قابض و تسکین دهنده هستند.
در کاهش تب تاثیر به سزایی دارند.
مصرف برگ شلیل به افرادی که مبتلا به التهاب معده، سیاه سرفه و برونشیت هستند توصیه میشود.
تهوع صبحگاهی را در خانمهای باردار کاهش داده و درمان میکند. باید مراقب باشید از برگ شلیل به مقدار لازم مصرف کنید چرا که مصرف بیش از اندازه آن به خاطر ایجاد ادرار زیاد میتواند موجب خشکی و کم آبی بدن شود.
پودر برگهای خشک شده شلیل مرهم مناسبی برای زخمها خواهد بود.
خواص ساقه شلیل:
از ساقه درخت این میوه میتوان صمغی قوی تهیه کرد که دارای چسبندگی بسیار است.
نگهداری شلیل:
شلیل باید در جامیوه ای یخچال به مدت زمان حداکثر یک هفته در یک کیسه ی پلاستیکی نگه داری شود. برای افزایش مدت زمان نگه داری شلیل می توانید آن را فریز کنید و یا به صورت کمپوت در آورید.
هشدار مهم:
هسته ی شلیل را نباید بخورید؛ زیرا دارای ماده ای به نام آمیگدالین است که در بدن تبدیل به سیایند می شود. سیایند یک سم قوی است که هنگامی که خورده می شود یا وارد بدن می شود می تواند موجب بیماری های شدید و خطرناکی و یا حتی مرگ شود. پس هسته ی شلیل را نخورید!
منبع: هفت گنج
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 12:47
تعداد بازديد : 802
به این پست رای دهید:
فواید و خواص هویج در طب سنتی
خواص هویج از دیدگاه طب سنتی
هویج میوه ای که براساس دیدگاههای طب سنتی میتواند در تسکین سوختگیها تا کاهش خطرناکترین سرطانها مفید واقع شود.جوشانده هویج و پیاز که به آن آبلیمو زده باشند عامل موثری برای درمان امراض عصبی نیز است.
هویج سبب تلطیف مواد غلیظ در بدن میشود زیرا ملطف است. از آن جا که هویج مقوی معده و ملین طبع است تجویز آن در کسانی که به سبب ضعف معده دچار یبوست شدهاند، بسیار مناسب است.
بتاکاروتن موجود در هویج نیز برای چشم مفید است. به خاطر قدرت تفتیحی که دارد، سد کبدی را باز میکند. مقاومت بدن را در برابر بیماریهای عفونی افزایش میدهد و به طور کلی سموم را از بدن دفع میکند.
ش
هویج برای بیماریهای ادراری مثل سنگ کلیه مفید است. برای درمان نقرس نیز مفید است. عصاره ریشه هویج روى سوختگىها گذاشته مىشود و اثر شفابخش دارد. ریشه هویج مغذى و مقوى معده و بادشکن است و براى تسکین دردهاى آلات داخل شکم استفاده مىشود.
میتوان از هویج برای تسکین درد رحم و همچنین در هنگام شروع قاعدگی از آن استفاده کرد. تخم هویج مدر است و از آن براى معالجه استسقا استفاده میشود. از روغن دانه آن برای درمان اسهال شدید (دیسانتری) استفاده میشود.
هویج تأثیر بسیار زیادی در کاهش خطرات برخى از شدیدترین و غیرقابل درمانترین انواع سرطان به خصوص سرطان ریه و سرطان لوزالمعده دارد. تحقیقات زیادى نشان داده است که حتى خوردن مقدار مختصرى هویج و بهخصوص خوردن ماده بتاکاروتن موجود در هویج، در کاهش سرعت رشد سرطان و در برخى موارد حتى در از هم گسیختن مکانیسمى که منشأ شروع بدخیم شدن سلولها است تأثیر محسوسى دارد.
در مقاله ای به قلم سیما رفیعی عضو فعال انجمن تحقیقات طب سنتی ایران آمده است که مرباى هویج با عسل براى تقویت نیروى جنسى مؤثر است. افراد چاق میتوانند همه روزه با غذا هویج خام و افراد لاغر آب هویج را به عنوان صبحانه میل کنند. خوردن آن، پوست را لطیف و نرم میکند. مسکن خوبی برای دردهای معدی و پایین آوردن تب است.
جوشانده هویج و پیاز که به آن آبلیمو زده باشند عامل موثری برای درمان امراض عصبی است. خون را پاک می کند و به علت داشتن آهن هموگلوبین خون را زیاد میکند. خوردن هویج خام کرمهای معده را ناتوان میسازد و گاهی از بین میبرد. کلسترول خون را کم میکند. به خاطر غنی بودن از املاح و ویتامینهای گوناگون مصرف آن به مادران شیرده توصیه میشود.
هنگام دندان درآوردن کودکان اگر یک هویج شسته شده را در اختیار آنان قرار دهند و یا والدین هویج را به آرامی روی لثه کودک ماساژ دهند به بیرون آمدن دندانها و کاهش خارش لثه کمک میکند.
هویج دارای اثر قاطع بلغم است. بنابراین در بسیاری از بیماریها مانند بیماریهای دستگاه تنفسی نظیر نزله، سرفه، آسم و گرفتگی میتوان آن را تجویز کرد. براى تقویت استخوانهاى کودکى که سه ماه از عمرش گذشته باشد به اندازه پنج یا 6 قاشق از آب هویج به او باید داده شود. براى معالجه اسهال اطفال باید هر روزى یک مقدارى هویج به آنان داد.
هویج دیرهضم است اما مربایش زودهضمتر است. مُضر گرممزاجان است و از این نظر باید با گوشت، پخته و خورده شود. مصرف آن برای زنان حامله مناسب نیست چرا که دانه، روغن و قسمتهایی که روی زمین رشد میکنند میتواند باعث انقباض رحم، شروع قاعدگی و سقط جنین شوند.
منبع : تسنیم
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 12:21
تعداد بازديد : 1225
به این پست رای دهید:
خواص هلو در طب سنتی
هلو ميوه اي لذيذ، کم کالری، سرشار از فیبر، ضداحتباس آب، دوستدار سلامت چشمها و غیره است. با ما همراه باشید تا با گلچینی از خواص این میوه آبدار خوشطعم آشنا شوید...
هلو میوه ای لذیذ، کم کالری، سرشار از فیبر، ضداحتباس آب، دوستدار سلامت چشمها و غیره است. با ما همراه باشید تا با خواص و مضرات هلو ، این میوه آبدار و خوشطعم تابستانی آشنا شوید…
در هر صد گرم هلو مواد زیر موجود است
آب ۸۸ گرم
انرژی ۳۵ کالری
مواد نشاسته ای ۹ گرم
کلسیم ۸ میلی گرم
پتاسیم ۲۰۰ میلی گرم
فسفر ۱۷ میلی گرم
آهن ۰/۵ میلی گرم
ویتامین آ ۱۴۰۰ واحد
ویتامین ب ۱ ۰/۰۲ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۰۵میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۱ میلی گرم
ویتامین ث ۷ میلی گرم
ضمنا هلو دارای منیزیوم و برومیوم نیز می باشد .
خواص داروئی:
هلو ملین است و باعث تسکین تشنگی می شود.
هلو مقدارفراوانی ویتامین A دارد.
همچنین حاوی ویتامینهای C،B2،B1 نیاسین و مواد معدنی شامل کلسیم،آهن،فسفر،پتاسیم و سدیم می باشد.
هلو و برگه خیس شده آن روده ها را شستشو می دهد،سبب تحریک حرکتهای موجی شکل روده ی بزرگ می گردد. عمل دفع را آسان و یبوست را برطرف می سازد.
برای رفع بوی بد دهان هلو بخورید.
هلو در افرادی که گرم مزاج هستند باعث تقویت نیروی جنسی می شود.
برای وزن کم کردن هلو بخورید .
خوردن هلو سموم را از بدن خارج می کند.
هلو را له کنید و به صورت ضماد برای رفع دل پیچه بچه ها و دفع کرم روده روی شکم آنها قرار دهید.
هلو ویتامین A و C و نیز منبع خوبی از پتاسیم است.
هلو تقویت کننده بدن است.
هلوی خام اشتهاآور و صفراآور است.
هلو ادرارآور و قلیایی کننده خون است و بنابراین برای بیماران کلیوی مفید است.
یک عدد هلوی رسیده حاوی حدود ۲ درصد فیبرهای غذایی میباشد.
البته این فیبرها بیشتر در پوست آن قرار دارد و از نوع فیبرهای حلال در آب است و رودهها بهتر میتواند آنها را تحمل کند.
از این گذشته هلو جزو اولین میوههایی است که میتوان به کودکان داد.
مصرف هلو در کاهش وزن:
اگر جزو افرادی هستید که حسابوکتاب کالریهای دریافتی روزانهتان را دارید باید بدانید که هلو یک میوه کم کالری است. این میوه خوشمزه سرشار از آب است. اگر دقیقتر بگوییم هلو نیز مانند طالبی حاوی حدود ۹۰درصد آب میباشد.
باید بدانید که هر ۱۰۰ گرم هلو حاوی حدود ۴۰ کالری است یعنی کمتر از یک عدد سیب یا حتی کمتر از میوههای تابستانی دیگر مانند گیلاس.
از همه مهمتر اینکه شاخص گلیسمی این میوه بسیار پایین است.
یعنی اینکه قند موجود در این میوه میزان انسولین را خیلی سریع بالا نمیبرد و برای همین هم باعث ذخیره و انبار شدن قند نمیشود.
بهتر است بدانید که هر چه میوه رسیدهتر باشد شاخص گلیسمی آن بالاتر است.
مصرف هلو در مقابله با واریس
آنتوسیانینهای موجود در هلو که به خانواده فلاوونوئیدها تعلق دارد از رگهای خونی محافظت کرده و بازگشت خون سیاهرگها را سادهتر میسازد.
برای همین اگر از بروز رگههای آبی رنگ روی پاهایتان ناراحت هستید از این میوه تابستانی خوشطعم بهرهمند شوید.
باید بدانید که هلو نیز مانند بیشتر میوهها و سبزیجات منبع خوب پتاسیم محسوب میشود که برای حفظ تعادل سدیم لازم است.
برای همین اگر از احتباس آب رنج میبرید (یعنی اینکه آب در بافتهای بدنتان جمع میشود و احساس پف کردگی میکنید) لازم است میزان پتاسیم و سدیم بدنتان را تنظیم کنید.
برای همین توصیه میکنیم هلوی بیشتری میل کنید.
سلامت قلب
هلو سرشار از آنتیاکسیدانهایی به نام پولیفنولها است که از اکسایش کلسترول پیشگیری میکند و برای همین هم اجازه نمیدهد رگها گرفته شوند.
زمانی که رگهای شما در سلامت باشند سلامت قلبتان نیز تضمین میشود.
از آنجایی که بیشتر آنتیاکسیدانها و فیبرهای هلو در پوست آن قرار دارد بهتر است که این میوه را با پوست میل کنید.
البته لازم است که از میوههای ارگانیک استفاده کنید.
مصرف هلو در بارداری:
خانمهای حامله اگر می خواهند بچه زیبایی داشته باشند باید هلو بخورند.
آب هلو به طور موفقیت آمیزی در رفع مشکلات زمان بارداری زنان مثل کسالت صبحگاهی و دیگر موارد کمک فراوان می کند.
خوردن شکوفه هلو برای زنان بار دار ممکن است باعث سقط جنین شود .
فواید هلو برای پوست:
بهترین ماسک زیبایی را می توانید از هلو تهیه کنید؛
برای طراوت و جوان کردن پوست هلو را پوست کنده و له کنید و روی پوست قرار داده و بگذارید مدت ۲۰ دقیقه بماند و پس از آن صورت را با آب معدنی بشوئید.
فواید هسته هلو:
**** مغز هسته سمی است و مصرف مدام آن موجب مسمومیت می شود از این جهت برای معالجه امراض فقط مقدر کمی هسته هلو مصرف می شود و آنهم باید تحت نظر پزشک باشد.
روغن مغز هسته هلو برای درد گوش و گرفتگی مجرای گوش مفید است.
روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسیر بمالید اثر خوبی درد.
برای برطرف کردن زخم هایی که در بدن اطفال و پشت گوش آنها می زند هسته هلو را در آتش بیاندازید تا بسوزد سپس مغز هسته را درآورده و له کنید و بر محل زخم بمالید.
مغز هسته هلو، مسهل است و خون را تصفیه می کند.
مغز هسته هلو برای رماتیسم مفید است.
برای برطرف کردن بواسیر مغز هسته هلو را به صورت پماد درآورده و به مقعد بمالید.
فواید پوست، برگ و شکوفه درخت هلو:
جوشانده برگهای درخت هلو برای بیماریهای پوست مفید است ،پوست را با این دم کرده بنوشید.
برای بیماریهای مجاری ادرار ، سنگ کلیه و ورم مثانه جوشانده برگهای درخت هلو را تهیه کرده و یک فنجان در روز بخورید.
دم کرده برگ یا گل هلو برای رفع سیاه سرفه استفاده می شود
جوشانده پوست درخت هلو اثر تب بر دارد .
جوشانده گل هلو کرم کدو و کرم معده را از بین می برد .
خوردن شکوفه هلو برای زنان بار دار ممکن است باعث سقط جنین شود .
برگ هلو و جعفری را با روغن زیتون مخلوط کرده و روی سوختگی و محل ضرب دیدگی بگذارید.
نکات مهم در انتخاب هلو:
جهت آبگیری هلوهای کمی سفت و تیره رنگ بهتر هستند.
از انتخاب هلوهای سبز اگرچه بعد از چند روز نرم می شوند می بایست صرفنظر نمود.
هلوهای سبز به اندازه ی هلوهای زرده تیره یا نارنجی یا بنفش شیرین نیستند.
البته هلوهای رسیده سردرختی با رنگ تیره بهتر هستند.
لکههای قهوهای موجود در هلو نشاندهنده خراب شدن و از دست دادن ویتامینهای موجود در آن است؛ به همین دلیل باید هلوی سالم و خوشرنگ مصرف کرد.
مضرات و نکات مهم در مصرف هلو:
میتوانید روزانه تا ۳ عدد هلو میل کنید البته به شرطی که رودههای خیلی حساسی نداشته باشید و با دقت این میوه را بجوید.
کسانی که مشکلات گوارشی دارند، نباید هلو را با پوست مصرف کنند
همچنین افراد مبتلا به دیابت باید از مصرف هلو پرهیز کنند.
کسانی که زخم معده دارند و یا مبتلایان به ورم معده و یا روده باید با شکم خالی هلو بخورند.
هلو میوه خوبی برای اشخاص مسن است مشروط بر اینکه با شکم خالی بخورند که زود هضم شود .
برای جلوگیری از ایجاد نفخ باید هلو را حداقل نیم ساعت قبل از غذا خورد.
ف مضر است به همین دلیل این افراد باید هلو را با عسل یا زنجبیل بخورند.
هضم هلو برای بعضی از اشخاص دشوار است و نفخ ایجاد می کند برای این که ایجاد نفخ نکند، باید آن را حداقل نیم ساعت قبل از غذا خورد.
منبع : هفت گنج
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 10 اردیبهشت 1396 ساعت: 17:10
تعداد بازديد : 591
به این پست رای دهید:
فواید و خواص موز در طب سنتی
موز نام میوه و گیاهی است که بومی مناطق حارهای جنوب شرق آسیا، شبه جزایر مالزی و استرالیا می باشد. موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان کشت می شده است؛ در سال ۱۴۸۲ پرتغالی ها موز را در سواحل گینه پیدا کرده و به جزائر قناری بردند و سپس به وسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریکا برده شد؛ این گیاه امروزه در تمام مناطق گرمسیری که از رطوبت مطلوبی برخوردار باشند کاشت میشود.
از آنجائی که گیاه موز تا حدودی بلند و مستقیم و محکم میباشد، به اشتباه به آن درخت میگویند، در حالی که واقعیت آن است که موز گیاهی است علفی و شبیه درختچه است و اجزای این گیاه فقط شاخههایی هستند که پس از دادن میوه خشک شده و از بین میروند. این شاخهها به بلندی دو تا هشت متر میتوانند برسند و برگهای آن نیز تا سه و نیم متر می رسد. گل های این گیاه مجتمع و بصورت سنبله بوده و میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن به رنگ زرد در می آید؛ میوه موز به صورت خوشه در انتهای ساقه تشکیل میشود.
خواص موز , بهترین خواص موز , جدیدترین خواص موز , عکس موز
خواص موز – درخت موز
دلیل کاشت گیاه موز، میوه آن و همچنین تولید فیبر و نیز زیبایی می باشد. کشورهای هند، چین، اوگاندا، فیلیپین و اکوادور به ترتیب بزرگترین تولیدکنندگان و کشورهای اکوادور، کاستاریکا، کلمبیا و فیلیپین بزرگترین صادرکنندگان موز در جهان هستند. موز را هنگامی که هنوز سبز است از درخت چیده و به مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند. این گیاه انواع مختلف داشته و یک نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است که مزه شیرینی دارد . در کشورهای استوایی معمولا موز را می پزند و همراه با برنج و لوبیا می خورند در کشورهای آمریکای لاتین موز را ورقه ورقه کرده و در آفتاب خشک می کنند. هنگامی که موز انتخاب می کنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لکه های سیاه وجود داشته باشد و این نشانه موز رسیده است . موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است . کمتر کسی در دنیا پیدا می شود که خوردن موز را دوست نداشته باشد مگر اینکه این میوه حساسیتی برای او به وجود بیاورد. این میوه لذیذ که خود یک وعده غذای طبیعی به شمار می رود شامل مواد مغذی بیساری می باشد.
خواص موز برای افسردگی
مصرف موز به درمان افسردگی و بهبود خلق و خوی فرد کمک میکند. موز حاوی تریپتوفان است که این ماده در گوشت بوقلمون نیز یافت می شود که بر اساس پژوهش های انجام شده مشخص شده که این ماده در بهبود خلق وخوی و ایجاد احساس ارامش و تسکین علائم افسردگی نقش دارد، اما شاید از ما بپرسید که چگونه این عمل به وقوع می پیوندد؟ جواب ساده است تریپتوفان موجود در موز تحت تاثیر ویتامین ب قرار گرفته و باعث تبدیل آن به سروتونین میشود . و سروتونین که ازآن به هورمون شادی یاد می شود کمک زیادی در بهبود خلقو خوی فرد و ایجاد احساس ارامش می کند.
تصور می شود که میزان کم سروتونین در مغز موجب ابتلا به افسردگی می شود. این گروه همچنین متوجه شدند که عصاره پوست موز با بازسازی سلول های شبکیه، از این ناحیه در برابر آسیب ناشی از نور محافظت می کند. محققان معتقدند که مصرف پوست موز از طریق مصرف آب ناشی از جوشاندن پوست موز و یا انداختن پوست موز در آب میوه گیری و نوشیدن آب آن به کاهش افسردگی کمک می کند.
محققان ضمن توصیه مصرف روزانه یک عدد موز کامل اعلام کردند: با ادامه مصرف روزی یک عدد موز به مدت یک ماه می توان اثرات کاهش هر گونه ناراحتی ناشی از افسردگی را مشاهده کرد. محققان به افراد شاغل نیز توصیه می کنند که هر روز یک عدد موز با خود سر کار ببرند و در مواقع تنش و یا هر نوع فکر یا موضوع ناراحت کنندهای، برای مدت ۵ دقیقه استراحت کرده و یک عدد موز بخورند.
خواص موز و یبوست
مانند بسیاری دیگر از میوه ها و سبزیجات موز نیز خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت – غنی از فیبر می باشد، گنجاندن موز در سبد غذایی شما کمک می کند تااز ابتلا به یبوست جلوگیری کنید و عادات روده ای خودرا منظم کنید موز همچنین باعث بازگشت عملکرد روده ای به حالت طبیعی شده بر اساس تحقیقات انجام شده موز به دلیل داشتن فیبر فراوان می تواند به هضم غذا نیز کمک کند.
خواص موز و افزایش قدرت مغز
موزعلاوه بر داشتن ویتامین ب همچنین یک خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت – غنی از پتاسیم نیزمی باشد پتاسیم یک مایه حیاتی برای قلب، کلیه و سایر ارگانهای بدن می باشد علاوه بر اینها سلولهای مغز نیاز زیادی به پتاسیم دارندو کمبود ان می تواند به اسیب های مغزی و ایجاد مشکلات شناختی منجر شود بر اساس گذارشات منتشر شده ثابت شده است که پتاسیم در تقویت حافظه نیز نقش دارد. بر طبق آزمایش های انجام شده محققان دریافتند که مصرف ۲۰ روزه مکملهای پتاسیم سطح رادیکال های ازاد مضر را به میزان قابل توجی کاهش دهدو همچنین مانع اسیبهای اکسداتیو شود. آسیبهای اکسیداتیو باعث کاهش عملکرد مغز می شوند که پتاسیم به عنوان یک سد در مقابلاین اسیبها عمل می کند.
خواص موز : سیستم عصبی
موز عالی از پنج نوع ویتامین ب می باشد که انها شامل: تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پیریدوکسین و فولات می باشند ویتامین ب نقش حمایتی دربهبود عملکرد سیستم عصبی داشته و به بهبود عملکرد قلب و عضلات نیز کمک می کند ویتامین ب به عنوان نقش اساسی در واکنشهای بیوشیمایی در بدن نیز فعالیت میکند.
خواص موز : فشارخون بالا
گفته می شود که مصرف بالای نمک و کمبود کلسیم تاثیرات منفی بر فشارخون دارد. خیلی مهم است که میزان پتاسیم خون را در حد متعادل نگه دارید و موز یکی از بهترین منابع پتاسیم به شمار می رود. توصیه می شود که صبح ها یک عدد موز مصرف کنید تا بتوانید فشارخونتان را همیشه در بهترین وضعیت نگه دارید.
خواص موز : استرس
استرس متابولیسم بدن را بالا می برد و همین مسئله باعث پایین آمدن سطح پتاسیم در بدن می شود. با مصرف موز بخاطر محتوی بالای پتاسیمی که دارد می توانید این تعادل را ایجاد کرده و عملکرد قلبتان را طبیعی کنید. همچنین موز به حفظ تعال آب و مایعات در بدن نیز کمک می کند.
فواید میوه موز در علائم پیش از قاعدگی
موز سرشار از ویتامین B6 است که تاثیر مثبتی بر سطح گلوکز در خون دارد و گفته می شود که ویتامین B به کاهش علائم قبل از قاعدگی کمک می کند. موز درد داخل شکم و کمر را کاهش داده، اختلالات روحی و عصبی را تنظیم کرده و به حفظ آب داخل بدن کمک می کند.
خواص موز و تقویت استخوان ها
موز به رشد و تقویت سلامت استخوانهای بدن کمک میکند و این امر از دیگر اثرات وجود پتاسیم در موز است زیرا پتاسیم با افزایش از دست رفتن کلسیم بدن از طریق ادرار (که در نتیجه مصرف نمک زیاد این اتفاق میافتد)، مقابله میکند و مانع از این میشود که استخوانها به سرعت نازک شده و تحلیل بروند.
خواص موز :کلسترول بالا
گَرد موز برای پایین آوردن کلسترول مناسب است. کسانی که کلسترول خون آنها نوع LDL زیاد است بهتر است به مدت ۱۴ شب شام فقط موز بخورند.
فواید موز برای ورزشکاران
یک موز رسیده که دارای نقاط و لکه های قهوه ای زیادی است، دارای حدود ۲۳ گرم قند و ۲ گرم نشاسته است. قند آن به سرعت هضم شده و جذب دیواره روده کوچک گشته و بدین طریق وارد جریان خون می شود. بنابراین موز یک میان وعده عالی پس از انجام ورزش است، زیرا در این هنگام سوخت سریع قند در طی یک ساعت فعالیت مورد نیاز می باشد تا به عضلات امکان بازسازی ذخایر کربوهیدراتی شان (گلیکوژن) را دهد.
موز غذای خوبی برای ماهیچهها میباشد. پژوهشها نشان داده است که مصرف تنها دو عدد موز برای تأمین انرژی لازم جهت ۹۰ دقیقه فعالیت بدنی سخت، کفایت میکند و به همین دلیل است که موز میوه شماره یک ورزشکاران برتر جهان است.
خواص موز : بیماری های های گوارشی
موز برای رفع ناراحتی های معده و اسهال های مزمن مفید است.
موز تقویتکننده و آرامشدهنده معده است. موز اسید اضافی معده را به حال طبیعی درآورده و مانند یک آستر، جدار معده را پوشانده و باعث کاهش ناراحتی میگردد.
موز، سلول های پوششی سطحی معده را تقویت و مقاوم می کند و موجب می شود که سد مقاومی در برابر نفوذ عوامل زیان آور ایجاد گردد.
نظر دانشمندان این است که در موز به طور مسلم یک عامل شفابخش نیرومندی وجود دارد که برای بهبود سلول های فرسوده زخم ها و همچنین جلوگیری از التهاب معده بسیار مفید است.
موز درمانکننده زخم معده و روده میباشد.
موز برای شفای سلولهای فرسوده اولسرها و همچنین جلوگیری از گاسترین و التهاب معده بسیار مفید است.
موز حاوی پکتین (نوعی فیبر محلول) است که حرکات لولههای گوارشی را متعادل کرده و باعث بهبود یبوست میشود.
موز ملین بوده و به عنوان درمان اسهال و اسهال خونی کاربرد دارد.
در طب سنتی هند موز نارس را ایجادکننده یبوست می دانند. در واقع موز در صورتی که رسیده باشد، ملین است و در عین حال برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی مفید است و بهبود زخم های روده را تسریع می کند.
درمان زخمهای روده راسریع میکند و برای رفع بینظمی واختلال روده ها مفید میباشد.
خواص موز : بارداری و شیردهی
موز از سقط جنین جلوگیری میکند. خانمهایی که بچه سقط میکنند موز بخورند.
موز در خانمهای باردار سوزش معده و تهوع صبحگاهی را رفع میکند.
موز حاوی پتاسیم بوده و به مبارزه با خستگی در دوران بارداری و کسب سریع انرژی کمک می کند. علیرغم جستجوی فراوان برای پیدا کردن سرنخی در مورد ارتباط مصرف موز در بارداری و افزایش خطر ابتلای جنین به بیماری یرقان(زردی)، به نظر می رسد با توجه به منابع انگلیسی زبان موجود چنین چیزی صحت نداشته باشد.
البته برخی منابع مصرف موز توسط زنانی که نوزادان آنها دارای یرقان هستند را در دوران شیردهی ممنوع اعلام کرده اند.
موز به دلیل پتاسیم بالایی که دارد به بهبودی سریع در دوران نقاهت کمک شایانی میکند.
فواید موز برای کاهش وزن
به دلیل جذب سریع قند موز، این میوه دارای شاخص گلیسمی بالایی است. افرادی که تمایل به کنترل وزن دارند، نباید از موز رسیده استفاده کنند. موزهایی که به رنگ زرد هستند دارای شاخص گلیسمی متوسطی می باشند. (این شاخص نشان می دهد به ازای مقدار مشخصی از یک ماده غذایی مقدار قند خون چقدر بالا می رود و این شاخص نسبت به گلوکز که دارای شاخص گلیسمی ۱۰۰ است سنجیده می شود.)
فواید موز برای دیابت
موز نارس برای افرادی که می خواهند مقدار قند خون خود را ثابت نگه دارند، از قبیل بیماران دیابتی، مفید است. یک موزی که غالبا سبز بوده و نواحی زرد کمتری در پوست خود دارد، دارای ۲ گرم قند و ۲۳ گرم نشاسته است. نشاسته آن که تحت عنوان «نشاسته مقاوم» شناخته شده است، به خوبی در روده کوچک هضم نمی شود. این ماده از روده بزرگ عبور نموده و پس از تجزیه توسط باکتری های روده، وارد جریان خون شده و به عنوان منبع انرژی به کار می رود. این تجزیه آهسته مواد نشاسته ای در موز نارس منجر به افزایش تدریجی و آهسته مقدار قند خون می گردد. به دلیل جذب سریع قند موز، این میوه دارای شاخص گلیسمی بالایی است. موز رسیده برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود.
خواص موز : سالمندان
کمبود پتاسیم سبب افسردگی و فراموشی می شود. افراد سالمند، از این نظر بسیار آسیب پذیر هستند، زیرا تمایل به مصرف میوه و سبزی های تازه در آنها کمتر است.موز رسیده که سرشار از پتاسیم می باشد، دارای قابلیت جویدن و هضم آسانی نیز می باشد.یک موز رسیده نیاز روزانه یک فرد بزرگسال به پتاسیم را به میزان ۱۱ درصد تأمین می کند.
خواص موز : بیماریهای قلب
پتاسیم موز نه تنها از طریق کاهش فشار خون، بلکه به وسیله ممانعت از فعالیت رادیکال های آزاد مخرب و همچنین به وسیله پیشگیری از تشکیل لخته خون، به حفظ سلامتی قلب کمک می کند. دانشمندان هندی اخیرا کشف کرده اند که وجود موز نارس در خوراک موش های آزمایشگاهی مانع افزایش کلسترول بد خون (LDL) می شود. به علاوه موز سبب افزایش کلسترول خوب خون (HDL) می گردد. محققان این خاصیت را مدیون وجود مقدار زیادی الیاف گیاهی (فیبر) در موز نارس می دانند. به نظر می رسد که موزهای رسیده نیز به علت داشتن مقدار زیادی پکتین، کلسترول خون را کاهش می دهند. زیرا مقدار پکتین موجود در موز از سیب هم بیشتر است. لازم به ذکر است که پکتین نوعی فیبر محلول است که تأثیر آن در کاهش کلسترول خون به اثبات رسیده است.
موز به دلیل برخورداری از پتاسیم، سیستم گردش خون را تنظیم میکند و خطر حملات قلبی را کاهش میدهد. در واقع به دلیل وجود همین ماده حیاتی، موز برای افرادی که دارای فشار خون بالایی هستند، مناسب است. موز برای کسانی که دچار بیماری قلبی هستند یک غذای خوب است به عنوان شام یک عدد میل شود.
بیماران قلبی که هر روز آسپرین می خورند بهتر است قبل از آسپرین یک عدد موز بخورند.
فواید موز برای پوست
برای تسکین خارش بدن موز نرم را کوبیده با آب لیمو مخلوط کرده در محل خارش بمالید.
برای از بین بردن حلقههای روی گردن و از بین بردن چین و چروک گردن موز کاملاً رسیده یک عدد نصف استکان روغن بادام شیرین یک قاشق عسل اینها را خوب له نموده روی باند پهن نموده دور گردن بپیچید به مدت ۲ ساعت بگذارید بماند.
برای باز شدن رنگ چهره و از بین بردن لکههای سیاه موز را با تخم خربزه مخلوط نموده به روی لکهها بمالید.
برای التیام زخمها و جلوگیری از سوختگی پوست موز را سوزانده گرد آن را روی زخم بریزید.
قرار دادن قسمت داخلی پوست موز روی جای نیش حشرات بر پوست، خارش و سوزش آن را از بین میبرد.
موز یک ماده حفاظتکننده میباشد و اثر آن بر روی زخم بیش از هر داروهای گرانقیمتی است.
ضماد موز برای سوختگی در اثر آتش مفید و اگر بلافاصله بکار رود از تاول زدن جلوگیری میکند.
خواص موز : کودکان
همان قدر که خوردن میوه برای بزرگسالان لازم و ضروری است، در کودکان هم دریافت روزانه ۲ تا سه واحد میوه ضرورت بسیاری دارد. یکی از این میوه ها ، موز می باشد که خطر ابتلا به سرطان خون را در کودکان کاهش می دهد. کودکان موز را دوست دارند زیرا شیرینی طبیعی دارد و هرچه میوه رسیده تر باشد، شیرینی آن نیز افزایش می یابد و انرژی زیادی را برای رشد کودکان فراهم می کند. موز یکی از منابع غنی پتاسیم الکترولیت است که توسط عضلات مصرف می شود و شیمیایی خون را تنظیم می کند. همچنین برای نوزاد ویتامین A، ویتامین B، ویتامین C، کلسیم، منیزیم، آهن و روی فراهم می کند.
گفته می شود، اگر کودک در سال های اولیه زندگی اش موز، پرتقال و آب پرتقال بخورد، احتمال ابتلای او به سرطان خون در کودکی کم می شود. هم چنین فیبر موجود در موز به کاهش خطر سرطان روده بزرگ کمک می کند. به علاوه، موز رسیده حاوی پکتین، فیبر محلول است که همه چیز را از طریق دستگاه گوارش به حرکت وا می دارد و از یبوست جلوگیری می کند. البته به یاد داشته باشید که موز کال می تواند تاثیر معکوس داشته باشد و موجب یبوست شود.
اگر کودک شما دوره نقاهت خود را پس از اسهال طی می کند، موز می تواند در جایگزینی الکترولیت های از دست رفته مفید باشد. اگر همچنان این فواید برای شما کافی نیست باید بگویم که موز برای استخوان و دندان ها نیز مفید است، زیرا مصرف آن کلسیم بدن را تامین می کند. موز تسکین دهنده دستگاه گوارش است
موز برای کودکان به عنوان غذای اصلی شناخته می شود. جدا از خاصیت مقوی بودن اش، موز رسیده به آسانی قابل هضم است و راحت برای مصرف آماده می شود.
موز تسکین دهنده دستگاه گوارش نیز است. منابع بسیاری موز را به عنوان غذای اصلی کودکانی که مشکلات گوارشی دارند، توصیه می کنند. اگر چه بسیاری از والدین این را تکذیب می کنند.
اگر می خواهید موز را به عنوان غذای اصلی به کودک خود دهید، به سادگی یک موز رسیده را پوست بکنید، سپس آن را با چنگال له کنید. می توانید مقداری شیر مادر یا شیر خشک به آن اضافه کنید تا مناسب کودک تان شود. اگر کودک شما حداقل ۶ ماه دارد (سنی که به کودکان توصیه می شود خوردن غذای جامد را آغاز کند.) اضافه کردن مواد اضافی ضروری نیست.
خاصیت موز در درمان میگرن
مصرف موز میتواند سردردهای میگرنی را در مبتلایان به این بیماری تشدید کند.
خواص موز , بهترین خواص موز , جدیدترین خواص موز , عکس موز
خواص موز – موز سبز – موز زرد
نگاهی کوتاه به خواص موز
* بدلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه ها می باشد.
* موز ملین بوده و همچنین درمان اسهال و اسهال خونی است.
* موز خونساز است بنابراین اشخاص لاغر و کم خون حتما باید موز بخورند.
* موز تقویت کننده معده و نیروی جنسی است.
* ضماد برگ درخت موز برای درمان و سوختگی مفید است.
* موز درمان زخم معده و روده می باشد.
* گرد موز همچنین داروی خوبی برای پائین آوردن کلسترول است.
* شیره گلهای موز درمان کننده اسهال خونی است.
* جوشانده موز اثر قطع خونریزی دارد.
* موز به علت درا بودن قند زیاد برای مبتلایان به مرض قند مضر است و نباید در خوردن آن افراط کنند.
* ریشه موز دفع کننده کرم معده است.
* موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصا در سرد مزاجان تولید گاز معده می کند برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد.
* موز تاثیر خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد.
* برای درمان ضعف بدن موز را با عسل بخورید.
* موز مدر است.
* غنی بودنش از پتاسیم در واقع یک شانس بزرگ برای ورزشکاران است. و فیبر فراوانش برای رودۀ کم کار بسیار مفید و کاراست.
* موز خشک شده مطمئناً سرشار از کربوهیدرات هاست. کربوهیدارت ها در موز خشک شده به دو شکل کربوهیدرات ساده (خصوصاً فروکتُز) و کربوهیدرات پیچیده (آمیدون) موجودند.
* موز دارای اثر آنتی اسید طبیعی در بدن است. بنابراین، خوردن موز باعث آرامش فعالیت معده میگردد
* موز رسیده که سرشار از پتاسیم می باشد، دارای قابلیت جویدن و هضم آسانی نیز می باشد. یک موز رسیده نیاز روزانه یک فرد بزرگسال به پتاسیم را به میزان ۱۱ درصد تأمین می کند
* موز به دلیل مقدار زیاد آهنی که دارد، محرّک تولید هموگلوبین در خون میگردد و در نتیجه، در موارد کم خونی بسیار موثر است
* موز حاوی مقدار فراوانی «فروکتوالیگوساکارید» است که این ماده، پروبیوتیک های مفید برای دستگاه گوارش را به تحرک وامی دارد. فروکتوالیگوساکارید همچنین قابلیت جذب کلسیم در بدن را تقویت می کند.
* مصرف یک عدد موز در روز به میزان قابل توجهی خطر بروز علائم آسم را در کودکان کاهش میدهد.
* موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است و خون را غلیظ می کند . موز انرژی زیادی درد و چون نرم هست غذای خوبی برای کودکان و اشخاص مسن می باشد.
* قندی که در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است
* موز میتواند به کسانی که در تلاش برای ترک سیگارند کمک کند. ویتامین B6 و B12 ، پتاسیم و منیزیم موجود در موز به بدن در رهایی از اثرات کنار گذاشتن نیکوتین کمک می کند.
* میوه نارس و گل های پخته موز برای درمان بیماری قند مفید است. شیره گل های موز برای درمان اسهال خونی استفاده می شود و ساقه و ریشه آن برای رفع اختلالات خونی مفید است.
* موز حاوی مقدار اندک اما مورد نیاز ویتامین «آ» برای بدن است که این میزان برای حفاظت از چشم ها، حفظ بینایی و همینطور بهبود بینایی در شب حیاتی است.
* موز خشک شده عصرانه ای بسیار مناسب برای بچه هاست. این ماده غذایی انرژی مورد نیازشان را تأمین می کند نه چربی را، بر خلاف یک نان شکلاتی که سرشار از چربی و فاقد املاح معدنی است.
* موز تقویت کننده معده و نیروی جنسی است.
* موز درمان زخم معده و روده می باشد
* جوشانده موز اثر قطع خونریزی دارد
* موز به طور مسلم یک عامل شفابخش نیرومندی وجود دارد که برای بهبود سلول های فرسوده زخم ها و همچنین جلوگیری از التهاب معده بسیار مفید است.
* به دلیل کم بودن مقدار سدیم و زیاد بودن مقدار پتاسیم موز، این میوه برای افراد دارای فشار خون بالا بسیار ایده آل است. پتاسیم موز به طرق مختلف به کاهش فشار خون کمک می کند
* هنگامی که با استرس مواجه میشویم، سوخت و ساز بدنمان افزایش مییابد و در نتیجه، سطح پتاسیم بدنمان کاهش پیدا میکند. موز با مقدار زیاد پتاسیمی که دارد میتواند این تعادل را دوباره برقرار سازد.
* یکی از سریعترین روشهای رفع خماری و خمودگی، خوردن یک لیوان مخلوط شیر، موز و عسل است. موز معده را آرامش میبخشد و با کمک عسل، سطح قند خون را بالا میآورد و در همان حال، شیر نیز به تنظیم آب بدن کمک میکند.
* برای از بین بردن زگیل، پوست موز را از طرف داخل بر روی آن قرار میدهند و آن را با دقت با یک نوار چسب میبندند تا پوست تکان بخورد و زگیل را برطرف کند.
* موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصاً در سرد مزاجان تولید گاز معده می کند برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد.
* موز دارای قندهای میوه نظیر گلوکز، ساکاروز و فروکتوز است که باعث تولید انرژی می شود. برای دیابتی ها ایده آل محسوب می شود.
* موز سرشار از فیبر است و به فعال بودن روده ها کمک می کند. در نتیجه اگر شما دچار یبوست همیشگی هستید پیشنهاد می شود موز را به طور مرتب در برنامه غذایی خود داشته باشید.
* در طب سنتی هند موز نارس را ایجادکننده یبوست می دانند. در واقع موز در صورتی که رسیده باشد، ملین است و در عین حال برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی مفید است و بهبود زخم های روده را تسریع می کند.
* به دلیل جذب سریع قند موز، این میوه دارای شاخص گلیسمی بالایی است. موز رسیده برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود. همچنین افرادی که تمایل به کنترل وزن دارند، نباید از موز رسیده استفاده کنند.
* علاوه بر تغذیه سالم زندگی سالم – غنی فیبر ، موز حاوی پتاسیم بوده و بسیار برای درمان بیرون روی و اسهال حائز اهمیت و مفید است.
* موز سرشار از آهن بوده و قادر است به خوبی با کم خونی مقابله کند.
* یکی از راه های کاهش افسردگی و بهتر کردن روحیه است چرا که ترشح هورمون سروتونین را افزایش می دهد. سروتونین یک هورمون موثر برای بهبود روحیه است که می تواند با کمک تریپتوفان (نوعی اسید آمینه) موجود در موز ترشح شود. در نتیجه موز به افرادی که دچار افسردگی هستند توصیه می شود.
* همان طور که پیش تر ذکر شد ، موز تغذیه سالم زندگی سالم – پتاسیم است . در نتیجه می تواند برای افرادی که دارای فشار خون بالا و در معرض سکته قلبی هستند مفید باشد چرا که موز می تواند سطح فشار خون را کنترل کند.
* این میوه برای خانم های باردار بسیار ایده آل است. چرا که سوزش معده و تهوع های صبح گاهی را رفع می کند.
* موز حاوی مقادیر زیادی ویتامین ب۶ ، ب ۱۲ ، منیزیم و پتاسیم است که می تواند با نیکوتین مقابله کرده و سرانجام به ترک سیگار کمک کند.
* علاوه بر افسردگی ، موز برای استرس بسیار نافع است. استرس سطح پتاسیم در بدن را کاهش داده و منجر به عدم تعادل سطح آب در بدن و تپش قلب می شود. سطح پتاسیم را کنترل کرده و از مشکلات بعدی جلوگیری می کند.
* موز نوعی بی اثر کننده اسید معده طبیعی است و همچنین جلوگیری کننده باکتری در سیستم گوارشی است و می تواند از زخم معده جلوگیری کرده و حتی درمان کند.
* موز به دلیل ارزش غذایی بالا می تواند در سلامتی استخوان ها و کلیه مفید باشد. در نتیجه موز به عنوان یکی از میوه هایی که از سرطان کلیه در زنان جلوگیری می کند شناخته شده است.
* موز بسیار غنی از کربوهیدرات است ، به همین دلیل یکی از بهترین انرژی های گیاهی را تشکیل می دهند. برای کودکان بسیار مناسب است، چون یک میوه پر انرژی است و به به سرعت سیر میکند. برای ورزشکاران بسیار خوب است
* موز از آن دسته میوه هایی است که مصرف آن برای همه افراد از پیر و جوان گرفته تا ورزشکار، توصیه می شود.
* موز دارای ویتامین های A ,C ,B می باشد همچنین موز میوه ای است حاوی آب، پروتیین،قند، چربی، کلسیم،فسفر، آهن و سرشار از پتاسیم و حاوی مقادیر قابل توجه فیبر است.
* این میوه غنی از انرژی، خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت – سرشاری از پتاسیم است. این ماده معدنی به حفظ تعادل فشار خون و عملکرد قلب کمک شایانی می کند. پزشکان می گویند، یک موز متوسط ۴۶۷ میلی گرم پتاسیم و تنها یک میلی گرم سدیم دارد و به همین دلیل خوردن روزانه یک موز، از بالا رفتن فشار خون جلوگیری می کند.
* از سوی دیگر میزان فیبر موجود در موز بسیار قابل توجه است و این در حالی است که تحقیقات نشان می دهد خوردن میوه های غنی از فیبر از ابتلا به بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
* اخیرا نیز یک نظریه جدید مطرح شده و آن این است که می توان با خوردن موز،استخوان سازی کرد. به گفته محققان، خوردن موز به جذب کلسیم در بدن کمک می کند و به همین دلیل سلامت استخوان ها را تضمین کرده و از افت کلسیم در آنها جلوگیری می کند. تاثیر موز در درمان زخم معده هم از مدت ها پیش به اثبات رسیده است.
* علاوه بر این اگر به سلامتی چشمانتان می اندیشید از خوردن موز غافل نشوید.
* پژوهشها ثابت کرده است که تنها دو عدد موز برای تأمین انرژی لازم جهت ۹۰ دقیقه فعالیت بدنی سخت، کفایت می کند و به همین دلیل است که موز، میوه شماره یک ورزشکاران برتر جهان است. بنا بر تحقیقات منتشر شده در «مجله پزشکی نیوانگلند»، خوردن موز به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی به طور مرتب، خطر مرگ در اثر سکته مغزی را تا چهل درصد کاهش میدهد.
* موز از سقط جنین جلوگیری می کند. خانمهایی که بچه سقط می کنند موز بخورند.
* به خاطر وجود فسفر در موز برای هوش و حافظه کودکان و نوجوانان بسیار مفید است.
* یک نوشیدنی خوب برای تقویت نیروی جنسی : موز یک عدد + خرمای رطب ۶۰ گرم + مغز پسته ۱۰ گرم + آب هویج یک استکان + کنجد کوبیده یک قاشق مرباخوری + پودر نارگیل یک قاشق مرباخوری + انجیر چند عدد + مغز گردو ۱۰ گرم + گل محمدی کمی + بستنی ۱۰۰ گرم + زرده تخم مرغ ۲ عدد. مواد را در مخلوط کن ریخته و مخلوط کنید یک شام مفید برای آقایان.
* اشخاصی که اوره اضافی در خون دارند می توانند در برنامه غذایی خودشان موز را بگنجانند.
* موز برای کسانی که دچار بیماری قلبی هستند یک غذای خوب است به عنوان شام یک عدد میل شود.
* کسانی که دارای دستگاه گوارشی حساسی هستند موز را با احتیاط بخورند.
* موز محرک شهوت است.
* این میوه میتواند در پیشگیری یا غلبه بر تعدادی از بیماریها از جمله افسردگی و استرس موثر باشد.
* موز خون غلیظ ایجاد می کند. زیاده روی در خوردن آن باعث تولید خون غلیظ بلغمی می شود.
* موز نرم کننده سینه است.
* خوردن موز هنگام ناشتا زیان آور است.
* موز برای اسهال ساده و اسهال خونی مفید است.
* شیره ای که از تنه درخت گیاه گرفته می شود برای تقویت مو مفید می باشد.
* موز یک غذای کامل است حتی برای کودکان.
* برای تسکین خارش بدن موز نرم را کوبیده با آب لیمو مخلوط کرده در محل خارش بمالید.
* برای باز شدن رنگ چهره و از بین بردن لکه های سیاه موز را با تخم خربزه مخلوط نموده به روی لکه ها بمالید.
* برای التیام زخم ها و جلوگیری از سوختگی پوست موز را سوزانده گرد آن را روی زخم بریزید.
* ارزش غذایی موز برابر است با گوشت فقط فاقد مواد چربی و کلسیم می باشد.
* موز خون ساز است به خاطر وجود آهن.
* موز نشاط آور است.
* موز تأمین کننده مواد معدنی مورد نیاز بدن می باشد.
* خوردن میوه خام موز تولید ورم قولون (کولیت) می کند و در روده ایجاد تخمیر می کند.
* کسانی که در اثر خوردن موز زبانشان ورم یا جوش می زند بلافاصله بعد از خوردن موز آب لیمو مزمزه کنند.
* از سوخته شاخ و برگ موز می توان قلیا و تیزاب صابون درست کرد.
* کسانی که سرفه های خشک می کنند موز را آهسته آهسته بخورند.
* ضماد موز برای سوختگی در اثر آتش مفید و اگر بلافاصله بکار رود از تاول زدن جلوگیری می کند.
* جوشانده ریشه درخت موز ضدکرم است (گرچه نمی توان به آن درخت گفت چون بوته است منتها قدش بلند است).
* موزبرای اسهال واسهال خونی مفیداست درمان زخم های روده راسریع می کندوبرای رفع بی نظمی واختلال روده ها مفید میباشد.
* در چین ریشه له شده موز برای انواع زخم های بد و انواع کفگیرک و انواع ورم ها و تومورها و برای رفع سردرد همراه تب مورد استفاده قرار می گیرد.
* ریشه موز برای معالجه یرقان مفید است.
* مخلوط گرد برگ های خشک موز با روغن کنجد برای تحلیل و رساندن دمل مفید است.
* موز برای شفای سلولهای فرسوده اولسرها و همچنین جلوگیری از گاسترین و التهاب معده بسیار مفید است.
* بیماران قلبی که هر روز آسپرین می خورند بهتر است قبل از آسپرین یک عدد موز بخورند.
* کسانی که کلسترول خون آنها نوع LDL زیاد است بهتر است به مدت ۱۴ شب شام فقط موز بخورند.
* یک عدد موز تازه و رسیده می توان گفت به اندازه یک کیلو گوشت ارزش غذایی دارد.
* برای از بین بردن حلقه های روی گردن و از بین بردن چین و چروک گردن موز کاملاً رسیده یک عدد نصف استکان روغن بادام شیرین یک قاشق عسل اینها را خوب له نموده روی باند پهن نموده دور گردن بپیچید به مدت ۲ ساعت بگذارید بماند.
* افرادی که کار فکری دارند موز را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
خواص موز , بهترین خواص موز , جدیدترین خواص موز , عکس موز
انواع خواص موز
ترکیبات شیمیایی موز
در ۱۰۰ گرم موز مواد زیر موجود است :
انرژی >>>>>> ۱۰۰ کالری
آب >>>>>> ۷۰ گرم
پروتئین >>>>>> ۰/۸ گرم
چربی >>>>>> ۰/۲ گرم
قند >>>>>> ۶/۵ گرم
کلسیم >>>>>> ۸ میلی گرم
فسفر >>>>>> ۲۵ میلی گرم
آهن >>>>>> ۰/۷ میلی گرم
سدیم >>>>>> ۱ میلی گرم
پتاسیم >>>>>> ۳۷۰ میلی گرم
ویتامین آ >>>>>> ۱۹۰ واحد
ویتامین ب۱ >>>>>> ۰/۰۵ میلی گرم
ویتامین ب ۲ >>>>>> ۰/۰۶ میلی گرم
ویتامین ب ۳ >>>>>> ۰/۰۷ میلی گرم
ویتامین ث >>>>>> ۱۰ میلی گرم
علاوه بر این در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین ، نوروپی تفرین ، دوپامین و کاته چولامین وجود دارد .
نکاتی درباره خرید و نگهداری موز
یکی از فواید موز این است که در تمام فصول یافت می شود. البته گاهی موزهای نرسیده را می چینند و با کشتی به کشورهای مختلف برای فروش می فرستند که در این صورت اول آن ها را در اتاق مخصوصی که پر از گاز اتیلن است نگه می دارند تا پخته شوند، سپس به فروشگاه ها پخش می کنند. (به همین دلیل است که شما گاهی موز سبز را در فروشگاه ها می بینید.)
بر خلاف بسیاری از میوه ها و سبزیجات، طعم موز به سایز آن بستگی ندارد. موزه های بزرگ به اندازه موزهای کوچک خوشمزه اند. هر چند شاید شما موز کوچک را برای کودک تان ترجیح دهید. موقع خرید موز دقت کنید که پوست آن لک نداشته باشد. موز خیلی سبز هم نخرید، مگر آن که بخواهید آن را برای چند روز نگه دارید تا رسیده شود. شما می توانید با قرار دادن موز خام در کیسه ای پلاستیکی عمل رسیده شدن را سرعت بخشید. با این روش موز به طور طبیعی با گاز اتیل پخته می شود.
اگر موز شما پخته است، می توانید آن را در یخچال بگذارید. احتمال دارد که پوست اش سیاه شود اما این عمل به طعم آن آسیب ای نمی رساند. توجه کنید که موز را وقتی خام است در یخچال نگه ندارید زیرا از رسیده شدن آن جلوگیری می کند، حتی اگر آن را دوباره از یخچال بیرون آورید.
آلرژی به موز
موز معمولا آلرژی نمی آورد اما هر فردی ممکن است به هر ماده غذایی آلرژی پیدا کند. بنابراین هنگامی که کودک شما موز می خورد، با دقت به نشانه های احتمالی آلرژی در او توجه کنید. دونوع آلرژی به موز وجود دارد:
یک نوع آن مربوط به آلرژی به لاتکس می شود که در این صورت شما باید با پزشک مشورت کنید. شاید مجبور شوید مدتی از دادن موز به کودک تان خودداری کنید.
نوع دوم آلرژی به موز مربوط به آلرژی گرده است که سندرم آلرژی دهانی شناخته می شود و علائم آن نیز به سرعت ظاهر می شود که معمولا با تورم یا خارش گلو یا دهان همراه است.
مضرات و موارد منع مصرف موز
کسانی که در اثر خوردن موز زبانشان ورم یا جوش میزند بلافاصله بعد از خوردن موز آب لیمو مزمزه کنند.
کسانی که سرفههای خشک میکنند موز را آهسته آهسته بخورند.
موز نارس به دلیل داشتن نشاسته زیاد، سخت هضم میشود.
موز نفاخ است و مصرف زیاد آن به ویژه در افراد سردمزاج، تولید گاز معده میکند که برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد.
موز به علت دارا بودن قند زیاد برای مبتلایان بیماری قند مضر است و نباید در مصرف آن زیادهروی شود.
موز خون غلیظ ایجاد میکند. زیادهروی در خوردن آن باعث تولید خون غلیظ بلغمی میشود.
خوردن موز هنگام ناشتا زیانآور است.
کسانی که دارای دستگاه گوارشی حساس هستند موز را با احتیاط بخورند.
خوردن میوه خام موز تولید ورم قولون (کولیت) میکند و در روده ایجاد تخمیر میکند.
منبع :http://www.amazing.ir
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 16 فروردین 1396 ساعت: 9:49
تعداد بازديد : 985
به این پست رای دهید:
خواص انجیر در طب سنتی
انجیر میوه ای مقوی و شیرین است که در قرآن به آن قسم خورده شده است. نام عربی آن " تین " و نام انگلیسی آن " "FIG"می باشد.
درخت انجیر بومی آسیای غربی و كشورهای مدیترانه است و از آنجا به عربستان ، سوریه و فلسطین اشغالی برده شده است .
انجیر درختی است با برگ های زرد و پنجه ای و به رنگ سبز خاكستری كه بلندی آن تا شش متر می رسد و به دلیل عدم مقاومت در مقابل سرمای شدید ، در مناطق معتدله و گرمسیر كشت می شود .
درخت انجیر معمولا از سال چهارم شروع به میوه دادن می كند و تا سن بیست سالگی میوه می دهد.
ارزش غذایی انجیر
انجیر، قند زیادی دارد. 50 درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد. همچنین منبع خوبی از پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است.
انجیر منبع غنی فیبر غذایی می باشد. لیگنین یک نوع فیبرغذایی غیرمحلول است که به مقدار زیاد در انجیر وجود دارد و نقش عمده ای در جلوگیری و رفع یبوست دارد.
انجیر منبع غنی فیبر غذایی و نیز منبع خوبی از منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است.
سایر خواص غذایی انجیر عبارتند از :
1- از انجیر می توان در رژیم های غذایی خاص مثل رژیم کم چربی ، کم سدیم ، پرفیبر ، کاهش وزن ، دیابتی و حتی رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده کرد.
2- انجیر سدیم و چربی ندارد و مانند سایر میوه ها بدون کلسترول است.
3- 40 گرم انجیر تازه یا یک چهارم لیوان از خرد شده ی آن، معادل یک واحد میوه است.
4- 5/1 عد انجیر خشک معادل یک واحد میوه یا 15 گرم کربوهیدرات است که کربوهیدرات آن از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است.
5- انجیر، فیبر غذایی بالایی دارد و هر واحد آن 20 درصد نیاز روزانه را تأمین می کند که بیش از هر نوع میوه تازه یا خشک می باشد.
6- انجیر بیش از سایر میوه ها املاح دارد. 40 گرم انجیر تازه دارای 244 میلی گرم پتاسیم ( 7 درصد نیاز روزانه ) ، 53 میلی گرم کلسیم ( 6 درصد نیاز روزانه ) و 2/1 میلی گرم آهن ( 6 درصد نیاز روزانه ) می باشد.
خواص درمانی انجیر
انجیر از نظر طب قدیم ایران ، گرم و تر است .
- انجیر تعرق بدن را زیاد می كند .
- ادرار آور است . اگر ترشح ادرار كم باشد ،خوردن انجیر باعث ازدیاد آن می شود .
- حرارت بدن را كاهش می دهد .
- چاق كننده است و برای آنهایی كه می خواهند وزن اضافه كنند بسیار مفید است . بدین منظور می توان آن را با شیر مخلوط كرد و در بین غذاها خورد.
- انجیر ( تازه یا خشک ) یبوست را برطرف می كند و یكی از بهترین میوه ها برای تمیز كردن روده بزرگ و رفع یبوست است . در قدیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده می كردند .
- برای درمان ناراحتی های سینه حدود 20 گرم از خرما ، عناب ، انجیر خشك و مویز را با هم مخلوط كرده و آسیاب می کنند. سپس این پودر را با یك لیتر آب می جوشانند تا حجم آن به نصف برسد . از این جوشانده می توان به مقدار سه فنجان در روز مصرف نمود .
- جوشانده انجیر خشك درمان كننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، كلیه ، ذات الریه ، ذات الجنب ، سرخك ،مخملك و آبله می باشد .
- جوشانده غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است و غرغره کردن آن گلودرد را برطرف می کند.
خواص تغذیه ای و درمانی انجیر
- برای برطرف كردن سیاه سرفه ، برونشیت و ذات الریه از " قهوه ی انجیر" استفاده كنید. برای درست كردن این قهوه ، انجیر خشک را ابتدا بو می دهند و سپس آن را آسیاب می كنند تا بصورت پودر درآید .
- انجیر دستگاه هاضمه را تقویت می كند .
- انجیر برای درمان سوء هاضمه مفید است .
- سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است .برای تهیه سوپ ، انجیر نرسیده را با گوشت بپزید .
- برای برطرف كردن ورم گلو ، 50 گرم انجیر زرد را در 500 گرم شیر ریخته و مدت 15 دقیقه بگذارید بماند. سپس آن را غرغره كنید و مقدری از آن را نیز بنوشید. می توانید آن را با عسل هم شیرین كنید .
- انجیر خشک جوشیده شده در شیر برای درمان آنژین ، ورم لثه و ورم مخاط دهان مفید است .
- یكی از داروهای بسیار موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه می باشد . این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج كرده و درد را از بین می برد.
انجیر ، به خصوص انجیر خشک خیسانده در آب یا شیر ، موثرترین درمان برای رفع یبوست است.
- انجیر را می توان همراه با میوه های دیگر مصرف كرد. انجیر با میوه های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست .
- انجیر برای آنهایی كه قند خونشان پائین می آید و یك دفعه احساس ضعف می كنند مناسب است، زیرا قند آن به سرعت در روده كوچك جذب می شود.
- خوردن انجیر باعث افزایش نیروی جنسی می شود .
- برای برطرف كردن ورم بناگوش و دمل ها ، ضمادی از انجیر خشك با آرد جو و گندم درست كنید و روی ورم دمل بگذارید .
- دم كرده انجیر با شنبلیله ، برای سینه درد مفید است .
- برای رفع ورم طحال، انجیر را به مدت 9 روز در سركه خیس كنید و هر روز پنج عدد از آن را با سركه بخورید .
- انجیر ضد سرطان است .
- انجیر در معالجه بیماری های پوستی موثر است .
- مربا و کمپوت انجیر برای درمان یبوست موثر است ،5 لذا می توان 3 یا 4 انجیر تازه را چهار قطعه کرد و در نیم لیتر شیر جوشاند تا بپزد و آن را با 12عدد کشمش صبح ناشتا بخورند.
- هضم انجیر آسان است و مصرف آن برای بچه ها و اشخاصی که از بستر بیماری برخاسته اند و دوره نقاهت را می گذرانند، بسیار مفید است.
- انجیر به علت دارا بودن دانه های ریز، باعث تقویت معده و روده می شود، ولی برای کبدهای ضعیف زیان آور است.
- سرشار بودن انجیر از پتاسیم، تامین کننده سلامتی کودکان ضعیف و کم خون و بی اشتها ست.
- اگر انجیر و عسل را به طور مساوی با هم مخلوط نمایید و بخورید، جهت زخم معده بسیار مفید است.
- انجیر به علت داشتن پتاسیم، درجه قلیائیت بدن را بالا برده و در دفع اوره و چربی خون بسیار موثر است.
- شربت انجیر، تسکین دهنده دردهای گلو و سرفه است.
- انجیر خشک خیسانده شده در شیر بسیار خوشمزه و برای درمان یبوست شدید بسیار مفید است. همچنین خوردن انجیر خشک خیسانده در روغن زیتون در صبح ناشتا ، برای رفع یبوست موثر است.
خواص تغذیه ای و درمانی انجیر
نظر پیامبر و امامان در مورد خواص انجیر :
*رسول گرامی اسلام (ص) خواص ذیل را برای انجیر بر شمرده اند و مسلمانان را به خوردن آن ترغیب کرده اند :
- انجیر میوه ای بهشتی است که بواسیر را قطع می کند.
- انجیر نقرس را معالجه می کند.
- انجیر، قوای جنسی را زیاد می کند و رطوبت و سردی را که موجب ضعف نیروی آمیزش است ، برطرف می نماید.
*حضرت علی (ع) می فرمایند : انجیر برای باد قولنج مفید است. در روز از آن زیاد بخورید ، ولی در شب کم بخورید.
* در حدیثی از امام محمد باقر (ع) آمده است که فرمود:
بر کبد "حزقیل" پیامبر زخمی ظاهر شد که او را آزار می داد. خداوند به او وحی کرد که شیره انجیر را بگیر و بر سینه خود بمال. وی نیز این کار را انجام داد و بهبود یافت.
* در حدیثی ازامام رضا (ع) چنین آمده است که :
انجیر بوی بد دهان را از بین می برد ؛ استخوان را محکم می سازد؛ باعث رویش مو می شود ؛ درد را بر طرف می کند و با وجود انجیر دیگر به دارو احتیاج نیست.
مضرات
- انجیر برای كبدهای ضعیف مناسب نیست و آنهایی كه كبد ضعیف دارند ، باید انجیر را با گردو بخورند.
- زیاده روی در مصرف انجیر باعث نفخ شكم و اسهال می شود و برای چشم نیز مضر است .
- انجیر برای مبتلایان به بیماری قند مضّر است.
- انجیر برای مبتلایان به اختلال معده و روده مضّر است.
- زیاده روی در خوردن انجیر، برای معده و چشم زیان آور است و خنثی کننده زیان آن، کرفس است.
تهیه دسر با انجیر
برای تهیه پوره انجیر، 240 گرم انجیر را با یک سوم لیوان آب یا آب میوه، در مخلوط کن بریزید و با هم مخلوط کنید. پوره انجیر می تواند به عنوان یک جایگزین مناسب برای چربی و یک شیرین کننده در سفره غذایی شما استفاده شود.
برای آشنایی با طرز تهیه مربای انجیر هم اینجا را کلیک کنید.
خرید و نگهداری انجیر
موقع خرید انجیر دقت کنید که تازه و پوست آن صاف باشد. اگر بوی ترشیدگی می داد، آن را نخرید ، زیرا این بو نشان می دهد که قند موجود در انجیر تخمیر و میوه خراب شده است.
انجیر تازه را حتماً باید در یخچال نگهداری کنید ، ولی انجیر خشک را می توانید در یخچال یا در هوای اتاق نگهداری کنید. البته باید در یک ظرف یا بسته بندی بدون هوا و رطوبت باشد که در اینصورت برای چندین ماه می توان آن را نگه داشت.
طی مطلبی در آینده خواص برگ و شیره درخت انجیر را برای شما بیان خواهیم کرد.
نیره ولدخانی – کارشناس تغذیه سایت تبیان
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 15 فروردین 1396 ساعت: 10:44
تعداد بازديد : 577
به این پست رای دهید:
خواص رطب در طب سنتی
رطب میوهای است بهشتی که نام آن در کتابهای مقدس آسمانی بارها تکرار شده است. گیاهشناسان معتقدند که به احتمال قریب به یقین خرما از سرزمینهای حوالی خلیج فارس منشا گرفته است.
رطب در دوران باستان به فراوانی در سرزمینهای بین دو رود نیل و فرات وجود داشته و گفته میشود محدوده رشد آن در دوران پیش از تاریخ از سنگال تا حوزه رودخانه ایندوس در شمال هند را در برمیگرفت.
شواهد باستانشناسی مربوط به کشت خرما در غرب عربستان به ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح تعلق دارند. خرما در این نواحی به عنوان نماد باروری و زایش مورد توجه خاص مردم بوده است و چادرنشینها آن را در واحههای بیابانی میکاشتند.
اعراب خرما را با خود به اسپانیا بردند. بعدها بتدریج خرما از آسیا و عمدتا خاورمیانه به استرالیا و قاره آمریکا نیز برده شد. سیاحان اسپانیایی نیز خرما را به نیومکزیکو و کالیفرنیا معرفی کردند تا جایی که کالیفرنیا امروزه یکی از تولیدکنندگان خرماست.
بیش از ۳۰۰۰ نوع خرما در جهان شناخته شده است که برخی از آنها مانند هلیله، مضافتی، شکری چرپان و بارشاهی در ایران وجود دارد.
تا ۳۰ درصد وزن رطب را آب تشکیل میدهد. میوه رطب ۲ درصد پروتئین و کمتر از ۲ درصد چربی و املاح دارد. پروتئین و آب موجود در آن بسته به نوع خرما و مرحله رسیدن آن فرق میکند.
۱۰۰ گرم خرمای تازه دارای ۱۶۳ کیلوکالری انرژی ، ۰٫۹ گرم پروتئین ، ۰٫۳ گرم چربی ، ۳۸ گرم گلوسید ، ۳۰ میلیگرم فسفر ، ۱٫۳ میلیگرم آهن ، ۶۵۰ میلیگرم پتاسیم ، ۶۵ میلیگرم منیزیم ، ۷۰ میلیگرم کلسیم ، ۲ میلیگرم آهن ، ۲٫۲ میلیگرم نیاسین است.
به دلیل سدیم کم آن (یک میلیگرم در ۱۰۰ گرم خرما)، برای افراد دچار فشار خون بالا که باید رژیم کم سدیم داشته باشند، مفید است.
تحقیقات نشان داده خرما با توجه به داشتن مقدار قابل توجه فیبر خوراکی میتواند از بسیاری سرطانها مانند سرطان کولون و معده پیشگیری کند.
یکی از خواص خرما ملین بودن آن است. اگر ۶ تا ۷ عدد خرما را در ۲ لیوان آب جوش خیس کرده و صبح و شب آن را به صورت گرم بنوشید خاصیت آن را به وضوح میبینید.
خاصیت دیگر خرما، خنثی کردن اسید معده است، از آنجا که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دلدرد میشود، در طب سنتی چین برای رفع دل درد ۲ تا ۳ عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش انداخته آن را هم زده و مینوشند.
مراحل تکامل خرما
میوه خرما از زمان تشکیل تا هنگام رسیده شدن باید ۴ مرحله را پشتسر بگذارد که عبارتند از: مرحله نخست که میوهای به رنگ سبز، سفت و تلخ است و به آن (چاقالی) میگویند، ذخیره قند خرما در این مرحله گلوکز و فرکتوز است.
مرحله دوم ۶ هفته به طول میانجامد. در این مرحله میوه هنوز سفت است، اما رنگ آن به زرد نارنجی یا قرمز تغییر مییابد و ذخیره قند آن عمدتا ساکاروز است و به آن خرما خارک میگویند.
مرحله سوم که به آن رطب میگویند، ۴ هفته طول میکشد. میوه در این مرحله نیمه رسیده و به رنگ قهوهای است.
مرحله چهارم ۲ هفته طول میکشد. در این مرحله میوه رسیده است. برخی میوه را وقتی رنگش هنوز روشن است، برداشت و برای رسیدهتر شدن در شرایط دمایی مناسب انبار میکنند. مثل رطب مضافتی و کبکاب (زرد طلایی) و بعضی دیگر در گرمای خرماپزان بر سر نخل میمانند تا نیمهخشک شود که به آن خرما میگویند، مثل خرمای پیارم.
۱۰ نکته درباره خرما
۱- سعی کنید به جای قند و شکر از خرما برای نوشیدن چای استفاده کنید.
۲- در آشپزی و شیرینیپزی نیز به جای شکر میتوانید از خرما استفاده کنید.
۳- ورزشکاران به علت فعالیت زیاد، میتوانند از عصرانهای مقوی که با خرما باشد استفاده کنند.
۴- خرما برای کاهش چربیهای خون موثر است.
۵- با مصرف خرما میتوان احتمال ابتلا به پوسیدگی دندان را کاهش داد. عصاره خرما با جلوگیری از رشد میکروب عامل پوسیدگی دندان، احتمال ابتلا به این عارضه را کاهش میدهد.
۶- خرما میوه بسیاری مغذی و کامل است که میتوانید به همراه چای یا آب جوش در افطار آن را میل کنید.
۷- خرما دارای قند زیادی است. در واقع حدود۷۰ درصد آن را کربوهیدرات تشکیل میدهد، ۲۵ درصد قند آن ساکاروز و ۵۰ درصد آن گلوکز است.
۸- فیبر موجود در خرما برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و هضم و دفع مواد غذایی مفید است.
۹- کسانی که بیماری قند دارند باید کمتر از این میوه استفاده کنند.
۱۰- برای خواب راحت و با آرامش میتوانید قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید
.iranvij.ir
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 15 فروردین 1396 ساعت: 10:35
تعداد بازديد : 1148
به این پست رای دهید:
خواص گلابی در طب سنتی
گلابی ( کمثری )
نحوه استفاده : خوردنی به صورت میوه و آب میوه
خواص : گلابی Pear
نام علمی Pirus communis
گیاه شناسی
گلابی درختی است که بلندی آن به حدود 10 متر می رسد و بیشتر در مناطق سردسیر و کوهستانی می ریود . این درخت بومی مناطق جنوبی دریای خزر می باشد .
ریشه گلابی عمیق است برگهای آن صاف و دندانه دارمی باشدگلهای گلابی سفید رنگ مایل به صورتی و بصورت خوشه ای است . میوه درخت گلابی مخروطی شکل ، گوشتدار ، شیرین و یا ترش و شیرین و برد است از تمام قسمتهای گلابی مانند برگهای جوان ،پوست وس اقه میوه آن استفاده طبی بعمل می آید .
خواص میوه گلابی
گلابی از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است
1)گلابی سنگ مجاری ادرار را دفع می کند
2)آرام بخش و تب بر است
3)در رفع عفونت مجرای ادرار موثر است
4)مقوی بدن است
5)تشنگی را برطرف می کند
6)سوزش مثانه و مجرای ادرار را رفع می کند
7)چون قند گلابی (لوز ) است بنبراین آنهایی که مبتلا به مرض قند هستند می توانند از آن استفاده کنند و برای آنها مضر نیست
8)برای دفع سموم بدن بسیار موثر است
9)برای پائین آوردن فشار خون باید مدت چند روز فقط گلابی مصرف کنید و غذای دیگر نخورید . البته این رژیم باید تحت نظر دکتر انجام گیرد و با اجازه پزشک متخصص باشد
خواص دیگر قسمت های درخت گلابی
برگ وشکوفه درخت گلابی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است
1-شکوفه درخت گلابی مقوی معده است و خونریزی و اسهال را بند می آورد
2-در مورد ورم چشم از ضماد شکوفه گلابی استفاده کنید
3-تخم گلابی ضد کرم معده و روده لست
4-دم کرده برگ گلابی برای رفع اسهال مفید است
5-برای دفع سنگ کلیه 50 گرم برگ گلابی را با 50 گرم پوست سیب در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت 20 دقیقه دم کنید و آنرا بتدریج بنوشید
6-برای شستشوی زخم ها 50 رگم پوست ساقه درخت گلابی را در یک لیتر آب ریخته و بگذاری چند دقیقه بجوشد و سپس آنرا کم کم بنوشید.
منبع : آکا
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 10 فروردین 1396 ساعت: 13:21
تعداد بازديد : 1054
به این پست رای دهید:
فواید و خواص گیلاس در طب سنتی
نام علمی گیلاس (Prunus avium) و از خانواده ی (Rosaceae) می باشد. درخت گیلاس بدون خار و دارای میوه ی گوشت دار و محتوی یک هسته است. گیلاس میوه ی کوچک، گرد و ملین است که در هنگام چیدن به رنگ قرمز یا سیاه می باشد و دارای یک هسته است. در واقع در طبیعت سه نوع گیلاس به رنگ های قرمز، سیاه و زرد یافت می شود.
گیلاس ها را همیشه رسیده می چینند زیرا پس از چیدن گیلاس ها به خوبی رشد نمی کنند و شما می توانید آن را تنها 1 تا 3 روز به خوبی نگهداری نمایید.
استفاده از گیلاس:
گیلاس ها را بهتر است تازه تازه پس از چیدن از درخت تناول کرد. اغلب از گیلاس، مربا و یا ژله درست می کنند زیرا نمی توان آن را به صورت تازه ذخیره و نگه داری کرد، ولی می توان گیلاس ها را فریز کرد؛ البته بهتر است که اول هسته های گیلاس در آورده شود.
فواید گیلاس:
بر طبق آخرین و بهترین اخبار به دست آمده مشخص گردیده که گیلاس ها منبع غنی آنتی اکسیدان ها هستند. گیلاس ها غذای متداولی در عصر حجر بوده اند و باستان شناسان بقایای هسته های گیلاس را در بسیاری از غارها و صخره های مسکونی ما قبل تاریخ یافته اند.
انواع گیلاس:
ارزش غذایی گیلاس,خواص دارویی گیلاس,در مورد گیلاس
درخت گیلاس بدون خار و دارای میوه ی گوشت دار و محتوی یک هسته است
گیلاس شیرین (Prunus avium) یک میوه فصلی است که امروزه به غیر از مصرف تازه ی آن، می توان به خوبی از میوه ی خشک گیلاس و یا به صورت آب میوه استفاده کرد.
گروه های گیاه شناختی زیر مجموعه درخت های گیلاس شامل: درختان آلو، هلو، بادام و زردآلو است و نه تنها از میوه درخت گیلاس، بلکه از شکوفه ها و چوب آن نیز استفاده می گردد. برای این که ارزش این گیاه را بدانیم کافی است بگوییم تمام قسمت های این میوه یعنی: گوشت، دم، هسته، برگ و ساقه ی آن در طب و صنعت استعمال دارد.
ارزش غذایی گیلاس:
هر 100 گرم گیلاس (حدود 14عدد گیلاس متوسط) دارای این ترکیبات است:
انرژی 72/06 کیلوکالری
رطوبت 80/74 گرم
کربوهیدرات 16/60 گرم
پروتین1/21 گرم
چربی0/69 گرم
فیبر1/78 گرم
کلسیم14/71 میلی گرم
فسفر19/12 میلی گرم
آهن0/38 میلی گرم
پتاسیم223/5 میلی گرم
فلوئور25 میلروگرم
منیزیم11/76 میلی گرم
ویتامین آRE 21/47
ویتامین ث7/06 میلی گرم
اسیدفولیک4/12 میلروگرم
و دیگر مواد معدنی ...
خواص گیلاس:
گیلاس سیاه,هسته گیلاس,گیلاس خشک
گیلاس برای کلیهها مفید است
• گیلاس سرشار از ترکیبات آنتیاکسیدانی بوده، از اینرو روند پیری را به تاخیر میاندازد.
•کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی یکی از خواص دارویی گیلاس میباشد.
• فلاوونووئیدهای موجود در گیلاس، از ایجاد هر گونه آسیب توسط رادیکالهای آزاد پیشگیری میکنند.
• درمان مناسبی برای آرتریت، رماتیسم، واریس و دردهای مفصلی است.
• از گیلاس میتوان به عنوان ماسک زیبایی استفاده کرد و چین و چروکهای پوست را کاهش داد.
• گیلاس برای کلیهها مفید است و به دفع سموم از بدن کمک میکند.
• میوه گیلاس سوخت ساز بدن را افزایش داده و به هضم غذا کمک میکند.
• سیستم اعصاب را تسکین داده و با تولید هورمون شادی در بدن، احساس بهتری را در ما ایجاد میکند.
• گیلاس دارای چربی کم و فیبر زیاد است و برای تصفیه خون در سیستم گوارشی بسیار مفید است.
• میوه گیلاس برای کارکرد منظم قلب، روده و معده نیز بسیار مفید است.
• از فواید میوه گیلاس میتوان تقویت قوای فکری را نام برد.
• افرادی که زیاد گوشت استفاده میکنند و خون آنها اسیدی است میتوانند از گیلاس استفاده کنند به دلیل اینکه خون را قلیایی میکند.
• گیلاس برای کاهش وزن مفید است.
• میوه گیلاس دارای مقدار فراوانی ویتامین C است.
• چربی اشباع شده در گیلاس بسیار کم است و کلسترول ندارد.
• گواتر مزمن با خوردن گیلاس تا حد زیادی کنترل می شود.
• گیلاس سنگ های کلیه را از بین می برد و مصرف آن در حد مناسب به مبتلایان به دیابت و ورم مفاصل توصیه می شود زیرا میوه ای است که نشاسته ی کمی دارد و قندش برای افراد دیابتی زیان بار نیست(البته باز هم تاکید می شود که اگر به میزان توصیه شده توسط متخصص تغذیه مصرف شود).
• چربی اشباع شده در گیلاس بسیار کم است. کلسترول ندارد (مانند سایر گیاهان)، سدیم ندارد، فیبر خوراکی بالایی دارد، از ویتامین C بالایی برخوردار است.
منبع تبیان
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 10 فروردین 1396 ساعت: 12:07
تعداد بازديد : 541
به این پست رای دهید:
فواید و خواص سیب قرمز در طب سنتی
همه ما شنیدهایم كه هر كس روزی یك سیب بخورد به بیماری دچار نمیشود
این ضربالمثل بینالمللی در بین مردم سراسر جهان رواج دارد كه خوردن یك سیب در روز انسان را از پزشك بینیاز می كند اما تحقیقات اخیر نشان داده است كه در بین انواع سیبها، سیب قرمز فواید به مراتب بیشتری دارد.
در بین ۸ نوع سیب شناخته شده، آنتی اكسیدانتهای موجود در پوست سیب قرمز به مراتب بیشتر است.
رنگ قرمز تیره سیب نشان دهنده وجود مقادیر فراوان از آنتی اكسیدانت در آن است كه آن را به یك میوه جادویی تبدیل میكند.
هنگام خوردن سیب نباید پوست آن را جدا كرد مگر اینكه مشكل گوارشی وجود داشته باشد و پزشك متخصص، خوردن پوست میوهها را ممنوع كرده باشد.
گفتنی است، آنتی اكسیدانت موجود در پوست سیب ۶ برابر گوشت آن است و به همین دلیل پوست گرفتن سیب توصیه نمی شود.
منبع : بیتوته
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 10 فروردین 1396 ساعت: 11:47
تعداد بازديد : 588
به این پست رای دهید:
خواص لیموناد در طب سنتی
برخی مواد غذایی حاوی خواصی هستند که به هضم غذا، جذب بهتر آن ها و دفع چربی ها کمک زیادی می کنند. در نتیجه هر آنچه خورده اید روی شکم، دور کمر و ران ها انبار نمی شود. در این مطلب شما را با طرز تهیه ی لیمونادی خوشمزه آشنا می کنیم و خواص ترکیبات آن در چربی سوزی را توضیح می دهیم. به کمک خواص ترکیبات این لیموناد می توانید بدنتان را پاکسازی کرده، انرژی تان را بیشتر کنید و مهم تر از همه این که چربی ها را بهتر بسوزانید و لاغر شوید. لطفاً با ما همراه باشید.
لیموناد چربی سوز
با شنیدن ترکیبات این نوشیدنی شگفت زده خواهید شد؛ با وجود اینکه ترکیب اصلی آن لیموترش است، در واقع لیموناد مد نظر ما حاوی ترکیباتی با قدرت چربی سوزی بالا است که ویتامین های خوبی به بدنتان می رسانند.
مواد لازم برای تهیه ی لیموناد چربی سوز
آب 1 لیتر
لیموترش ارگانیک با پوست 1 عدد
چای سبز 2 فنجان
روغن نارگیل 1 قاشق (15 میلی لیتر)
سرکه سیب 1 قاشق (5 میلی لیتر)
فلفل کاین 1 نوک انگشت
زنجبیل 1 نوک انگشت
عصاره ی استویا به میزان لازم
روش تهیه ی لیموناد چربی سوز
آب را داغ کنید تا به جوش بیاید. زیر شعله را خاموش کرده و چای سبز را داخل آن بریزید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه دم بکشد. زمانی که چای آماده شد مواد ذکر شده را به آن افزوده و داخل مخلوط کن بریزید. تمام مواد را به مدت 30 ثانیه میکس کنید. سپس ترکیب را صاف کرده و به صورت گرم یا سرد نوش جان کنید.
زمان نوشیدن لیموناد چربی سوز
مصرف این نوشیدنی خارج از وعده های غذایی و به خصوص نوشیدن آن به صورت ناشتا مؤثرتر بوده و خواص آن بیشتر جذب بدن می شود. می توانید به مدت یک ماه هر روز از این نوشیدنی مصرف کنید. در این صورت می توانید با سرعت بیشتری به هدف لاغری تان برسید و حتی بهبودی زیادی در وضعیت عمومی بدنتان مشاهده کنید و انرژی تان بیشتر شود.
لیموناد
نگاهی به خواص ترکیبات لیموناد چربی سوز
لیموترش
لیموترش یک ماده ی غذایی درمانگر است که کمک زیادی به هضم راحت غذا و دفع چربی ها می کند. این ماده ی غذایی همچنین باعث افزایش متابولیسم (سوخت و ساز بدن) می شود؛ چون حاوی میزان قابل توجهی ویتامین C می باشد. حتی می توانید از لیموترش برای تمیز کردن لکه های چربی ماسیده در آشپزخانه نیز استفاده کنید. باید بدانید که پوست این میوه ی ترش نیز حاوی خواص زیادی است. به همین دلیل توصیه می شود که از لیموترش درسته در تهیه ی این لیموناد استفاده کنید. البته به شرطی که به محصولات ارگانیک و طبیعی دسترسی داشته باشید.
چای سبز
چای سبز حاوی ترکیب شگفت آوری به نام کاتچین است که به چربی سوزی سریع کمک زیادی می کند. در واقع مصرف روزانه ی چای سبز شما را با سرعت بیشتری به هدفتان نزدیک می سازد. این نوشیدنی حاوی ترکیبات مفید دیگری نیز هست که خاصیت ضدسرطانی و ضدالتهابی دارند.
می توانید به مدت یک ماه هر روز از این نوشیدنی مصرف کنید. در این صورت می توانید با سرعت بیشتری به هدف لاغری تان برسید و حتی بهبودی زیادی در وضعیت عمومی بدنتان مشاهده کنید و انرژی تان بیشتر شود
البته می توانید در تهیه ی این لیموناد چربی سوز به سراغ چای قرمز نیز بروید. این چای نیز خواصی مشابه با چای سبز دارد یعنی این که حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیبات چربی سوز است. باید بدانید که چای قرمز خواصی محرک دارد یعنی تأثیر بیشتری در بی خوابی دارد. بنابراین اگر از مشکل بی خوابی و بدخوابی رنج می برید بهتر است چای قرمز انتخاب دومتان باشد و بیشتر به چای سبز نظر داشته باشید.
فلفل کاین
فلفل کاین یک ماده ی محرک طبیعی فوق العاده است که باعث افزایش تعریق و بالا رفتن ضربان قلب می شود. این مسئله به تحریک هرچه بیشتر متابولیسم و سوزاندن بیشتر چربی ها کمک می کند. اگر به طعم تند این ادویه عادت ندارید می توانید با افزودن مقدار اندکی از آن به غذاها شروع کنید و به مرور میزان آن را افزایش دهید.
زنجبیل
زنجبیل خواص مشابهی به فلفل کاین دارد اما به اندازه ی آن تند نیست. اگر تمایلی به مصرف فلفل کاین ندارید می توانید با خیال راحت زنجبیل را جایگزین آن کنید.
لیموناد
روغن نارگیل
روغن نارگیل به خانواده ی چربی های سالم تعلق دارد که میزان چربی بدن را در حد تعادل نگه می دارد. یعنی متناسب با نیاز بدن باعث لاغری یا چاقی می شود. این روغن حاوی ترکیبات مؤثری نیز هست که به ارتقای سلامت بدن کمک زیادی می کند. می توانید به روغن کتان نیز اعتماد کنید. این روغن نیز سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که می توانند به کاهش شاخص چربی بدن کمک کنند.
سرکه سیب
سرکه سیب باعث فعال شدن آنزیم های طبیعی بدن می شود. این آنزیم ها به هضم غذا و دفع چربی ها کمک زیادی می کنند.
گیاه استویا
با وجود اینکه شیرین کننده هایی مانند عسل نیز ارزش غذایی بالایی دارند اما اگر قصد لاغری دارید بهتر است به استویا بیشتر اعتماد کنید. استویا حاوی خواص زیادی برای سلامتی بوده و فاقد کالری است. بنابراین بهتر است برای شیرین کردن لیمونادتان از عصاره ی استویا استفاده کنید.
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 22 اسفند 1395 ساعت: 16:18
تعداد بازديد : 1405
به این پست رای دهید:
خواص گریپ فروت در طب سنتی
ميوه اي براي شكنندگي مو ،گريپ فروت، ميوه اي است شبيه پرتقال، ولي درشت تر از آن و درون آن به رنگ هاي سفيد ، صورتي و قرمز پرورش مي يابد و گاه به اندازه يك طالبي بزرگ رشد مي كند.
ميوه گريپ فروت داراي پوست زرد روشن است. قسمت هايي كه از درخت گريپ فروت مورد استفاده غذايي و پزشكي قرار مي گيرد عبارتند از: ميوه و گل
خواص گریپ فروت :
خواص گریپ فروت
گريپ فروت ، اشتها را تقويت مي كند.
گريپ فروت ، عمل هضم را آسان مي نمايد و جريان عصير (شيره) معدي و ترشح كيسه صفرا را سرعت مي بخشد.
گريپ فروت ، داراي ويتامين «ث» است. اين ويتامين در حفظ سلامت قلب و عروق بدن موثر است.
گريپ فروت ، به توليد قند و مواد حياتي دستگاه بدن كمك مي كند.
گل هاي گريپ فروت از نظر طبي خاصيت ضد تشنج و لرز دارد و آن را دم مي كنند و در موقع تشنج و تب مي نوشند.
اگر گريپ فروت را صبح ناشتا بخورند، خواص ادرار آور آن زياد مي شود و سموم از بدن خارج مي كند.
گريپ فروت ، خون را تصفيه مي كند و كليه و كبد را پاك مي نمايد.
گريپ فروت ، ضد خونريزي و بواسير است.
گريپ فروت ، ميوه اي خنك است و عطش را رفع مي كند.
گريپ فروت ، اختلال هاي مفصلي را درمان مي كند.
گريپ فروت ، براي كساني كه موهاي سرشان مي شكند، تجويز مي شود.
گريپ فروت ، براي كساني كه عفونت هاي ريوي و تب خيز دارند مفيد است.
گريپ فروت ، علاوه بر مواد معدني ( آهن و كلسيم) داراي ويتامين هاي آ، ب1، ب2، پ پ، ث است.
تأثير منفي گريپ فروت بر داروهاي ضد افسردگي و.....
خواص گریپ فروت
ـ مصرف مركبات به سبب داشتن ويتامين «ث» براي پيشگيري از سرماخوردگي توصيه مي شود. گريپ فروت نيز براي سرما خوردگي خوب است و در فصل زمستان مصرف فراواني دارد. اين ميوه آنتي اكسيدان و ليكوپن دارد، ولي مصرف آن به همراه برخي داروها (داروهاي ضد تشنج، ضد افسردگي و بي نظمي ضربان قلب) خطرناك است. آب گريپ فروت بر آنزيمهاي خاصي كه اين داروها در روده و كبد تجزيه مي كنند تأثير مي گذارد و سبب بروز عوارض جدي دارويي مي شود.
البته هنوز ماده يا مواد شيميايي كه به شكل مشخص مسئول اين تداخل باشد در اب گريپ فروت شناخته نشده است.
منبع : بیتوته
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 9:50
تعداد بازديد : 998
به این پست رای دهید:
خواص تمشک در طب سنتی
تمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود. میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و ... خورده می شود. بوته تمشک در مناطق گرم و مرطوب، در جنگل ها و صحراها می روید و گاهی آن را می کارند.
نام های دیگر تمشک، توت وحشی و سه گلی است. ساقه های تمشک نرم و به رنگ قرمز و دارای خارهای دراز است. برگ های آن متفاوت و بیضی شکل و اطراف آن کنگره کنگره و به شکل دندانه های اره ای است.
گل های تمشک به رنگ های سفید، صورتی یا به صورت خوشه در ماه های مرداد پدیدار می شود و تا مهر دوام می آورد.
قسمت های مورد استفاده بوته تمشک عبارتند از : میوه ، برگ، تخم ، دانه و گل .
● خواص
۱) جوشانده ۲۵ گرم از برگهای تمشک در یک لیتر آب برای درمان انسداد مجاری ادرار مفید است.
۲) تمشک سرشار از ویتامین های C وK است و دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد.
۳) تمشک خون را تصفیه می کند و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.
۴) تمشک یبوست مزاج را معالجه می کند.
۵) تمشک برای تسکین درد سودمند است، زیرا تمشک دارای اسید سالسیلیک می باشد.
۶) تمشک خون را قلیائی می کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است.
۷) شربت تمشک برای بیماران مبتلا به سرخک و مخملک تجویز شده است.
۸) تخم و دانه ای که درتمشک وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمی شود، ولی وقتی خورده شود درمعالجه ی یبوست و خشکی مزاج به طور طبیعی بسیارمؤثر است و سبب می شود که یبوست به کلی رفع گردد.
۹) شربت تمشک، مخلوط با آب برای رفع تب تجویز شده است.
۱۰) خوردن تمشک برای مبتلایان به مرض قند( دیابت)، تبهای صفراوی، التهاب مجاری ادرار، گلو درد( آنژین ) مفید است.
۱۱) جوشانده ۲۰ تا ۵۰ گرم گل تمشک یا برگ تمشک در یک لیتر آب برای درمان ترشحات زنانگی، خونریزی در فواصل قاعدگی ، اخلاط خونی، وجود خون در ادرار، گریپ، گرفتگی صدا، آب آوردن نسوج و بیماری های پوستی اثر شفا بخش دارد. جوشانده را بعد از هر وعده ی غذا یک استکان می خورند.
۱۲) جوشانده گل یا برگ تمشک( به روشی که گفته شد) در استعمال خارجی برای درمان زخم های دهان، ورم لثه، درد گلو و ورم لوزه ها بکار می رود و بیمار با غرغره کردن این جوشانده دهان را می شوید.
۱۳) جوشانده برگ تمشک اسهال و ورم روده را معالجه می کند، بدین منظور باید ۴۰ تا ۵۰ گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب سرد بخیسانید و به مدت ۱۰ دقیقه آن را جوشانده و سپس بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد. پس از صاف کردن، روزی سه بار، هر بار یک فنجان آن را بین غذاهای اصلی بنوشید.
۱۴) جوشانده فوق برای تسکین درد معده از هر نوع که باشد مانند ترشی معده، نفخ و گاز شکم و تشنج معده مؤثر است.
۱۵) خوردن جوشانده برگ تمشک به مقدار ۳ تا ۴ فنجان در روز و بین غذاهای اصلی، بند آوردن ادرار را معالجه می کند وبهترین دارو بر ضد درد کیسه مثانه است.
۱۶) اگر ۴۰ تا ۵۰ گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب بریزید و آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه جوشانده و پس از ۱۰ دقیقه دم کشیدن و صاف کردن آن، به مقدار ۳ فنجان در روز بین غذاهای اصلی بنوشید، دردهای نقرسی و بسیاری از انواع رماتیسم را آرام می کند.
۱۷) اگر ۱۰۰ گرم برگ خشک تمشک را به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و پس از دم کشیدن و صاف کردن آن را به عنوان محلول شستشو برای شستن بیماری برفک، جوش های صورت و یا هر نوع تحریکات دیگر پوست به کار ببرید ، اثر شفابخش دارد.
۱۸) تمشک دارای خاصیت ضد عفونی کننده است.
۱۹) تمشک به علت دارا بودن ویتامین های C وK برای اوره و فشار خون مفید است.
۲۰) برای معالجه کک و مک، ابتدا صورت را خوب بشوئید و سپس ورقه نازکی از تمشک به مدت یک ساعت روی صورت بمالید. این کار را چند بار تکرار کنید تا کک و مک صورت از بین برود.
۲۱) برگ تازه تمشک را اگر بپزند و روی محل بیماری های پوستی قرار دهند، بیماری را التیام می دهد.
۲۲) گوشت پردانه تمشک، دارای خواص توت فرنگی است و ترشی خون را از بین می برد.
۲۳) تمشک،عرق آور است؛ لذا بهترین زهکش سوراخ های پوست است.
منبع:aftab.ir
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 9:46
تعداد بازديد : 1327
به این پست رای دهید:
خواص کیوی در طب سنتی
کیوی یکی از میوههای مناطق حاره بوده و دارای طعم و مزه فوقالعادهای میباشد اما اکثر مردم از این میوه خارقالعاده بیبهرهاند زیرا این میوه فقط در چند کشور به عمل میآید.
کیوی
کیوی در ابتدا در کشور چین به عمل آمده و در آن کشور به نام دیگری آن را میشناختهاند، زمانی که کشاورزان نیوزیلند شروع به کشت این میوه و در نهایت صادر کردن آن به سایر کشورها نمودند این میوه به «کیوی» معروف شد. از این میوه به عنوان میوه ملی چین نیز یاد میکنند.
گوشت میوه کیوی سبز کمرنگ بوده و دارای دانههای سیاه رنگ میباشد و از عطر و طعم خاص و فوقالعادهای برخوردار است.
کیوی: شاهکار خلقت
میوه کیوی سرشار از مواد مغذی معدنی و ویتامینها است. این میوه شامل مقدار قابل توجهی ویتامین A، C و E است. ویتامین C یک آنتیاکسیدان حلال در آب است که بدن را از ابتلا به چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان حفظ میکند.
ویتامین E نیز تأثیر مشابهی با ویتامین C دارد اما آنتیاکسیدان حلال در چربی است، میوه کیوی به دلیل داشتن این دو ویتامین به حفاظت بدن در مقابل «رادیکالهای آزاد» حفظ میکند.
فیبر غذایی موجود در کیوی برای درمان بیماریهایی مثل دیابت از طریق کنترل سطح قند خون مفید است. مصرف کیوی همچنین از ابتلا به سرطان روده جلوگیری میکند و مقدار فیبر بالای آن مقدار سطح کلسترول خون را کاهش میدهد.
پزشکان همچنین به بیمارانی که از بیماریهای قلبی رنج میبرند، توصیه میکنند که روزانه این میوه را مصرف کنند تا شانس دومین سکته قلبی در آنان کاهش یابد.
از دیگر فواید این میوه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
* جلوگیری از ابتلا به بیماری آسم
* جلوگیری از سرفه و خسخس گلو به خصوص در کودکان
فواید میوه کیوی
این میوه کوچک و قهوهای رنگ یکی از غنیترین منابع برخی مواد مغذی مورد نیاز بدن میباشد. کیوی سرشار از آنتیاکسیدان بوده و میزان ویتامین C موجود در کیوی از پرتقال بیشتر است. این میوه همچنین منبع خوبی از پتاسیم، فیبر و میزان قابل توجهی از ویتامینهای A و E میباشد.
جلوگیری از بیماریهای تنفسی
از بروز آسم و سایر بیماریهای تنفسی جلوگیری میکند. تحقیقات انجامشده در ایتالیا که بر روی 18000 نفر از کودکان 6 تا 8 سال انجام شد، حاکی از آن است که کیوی دارای اثرات درمانی بر روی بیماریهای تنفسی میباشد. در این تحقیق ثابت شد کودکانی که در هفته 5 تا 7 واحد میوه کیوی و مرکبات مصرف میکردند 44 درصد کمتر از سایر کودکان (که یکبار در هفته کیوی مصرف میکردند) دچار خسخس سینه میشدند.
ویتامین E نیز تأثیر مشابهی با ویتامین C دارد اما آنتیاکسیدان حلال در چربی
است، میوه کیوی به دلیل داشتن این دو ویتامین به حفاظت بدن در مقابل «رادیکالهای آزاد» حفظ میکند
سرفههای شبانه 27 درصد، تنگی نفس 32 درصد، آبریزش بینی 28 درصد، خس خس شدید 41 درصد و سرفههای مزمن تا 25 درصد کاهش یافته بود و همه این موارد در اثر مصرف زیاد مرکبات و کیوی که از ویتامین C بالایی برخوردارند، میباشد.
خواص پوست و دانه کیوی
علاوه بر این که گوشت میوه کیوی دارای فواید زیادی میباشد، پوست و دانههای آن نیز فواید چشمگیر تغذیهای دارند. روغن دانه کیوی حاوی مقادیر زیادی آلفالینولنیک اسید میباشد که یک اسید چرب امگا - 3 است. این اسیدهای چرب نمیتوانند در بدن ساخته شوند، لذا باید از طریق رژیم غذایی وارد بدن شوند. تحقیقات حاکی از آن است که اسیدآلفالینولنیک میتواند در کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی مؤثر باشد. پوست میوه کیوی قابل خوردن میباشد و حاوی فیبر قابل ملاحظهای است. از آنجایی که مقادیر زیادی از ویتامین در زیر پوست میوهها از جمله کیوی وجود دارد، لذا خوردن کیوی با پوست، در مقایسه با زمانی که پوست آن را میگیریم میزان ویتامین C وارد شده به بدن را افزایش میدهد.
سلامت دستگاه گوارش
کیوی منبع غنی از فیبر میباشد و میتواند به سلامت دستگاه گوارش کمک کرده و همچنین در دفع مواد سمی از روده موثر است، در نتیجه از سرطان روده جلوگیری میکند. فیبر موجود در کیوی از بروز یبوست جلوگیری میکند و در پیشگیری از سایر مشکلات معده و روده مؤثر است.
سلامـت قلـب و عروق
خوردن میوه کیوی هر روز صبح به مثابه آسپرین عمل کرده و در سلامت قلب موثر میباشد، زیرا از لخته شدن خون جلوگیری میکند. طبق تحقیقات انجامشده افرادی که روزانه به مدت 28 روز، 2 تا 3 عدد کیوی میخوردند از تشکیل لخته در خون آنها به میزان 18 درصد کاسته شده بود و همچنین تریگلیسیرید خون آنها تا 15 درصد کاهش یافته بود؛ این امر به نوبه خود سبب کاهش رسوب و تشکیل پلاک در دیواره رگها شده و در نتیجه، در برابر بیماریهای قلبی- عروقی بدن را مصون نگه میدارد.
کیوی
نکات مهم
کیوی از جمله میوههایی است که حاوی اگزالات میباشد. زیاد شدن این ماده در بدن میتواند سبب بروز مشکلاتی گردد، لذا افرادی که دارای مشکلات معده و یا مشکلات کیسه صفرا میباشند، بهتر است در خوردن کیوی احتیاط نمایند. همچنین افرادی که نسبت به آناناس و خربزه حساسیت دارند باید از خوردن کیوی نیز اجتناب نمایند، زیرا ممکن است نسبت به کیوی هم حساسیت داشته باشند.
فواید تغذیهای بیشمار کیوی را نباید نادیده گرفت. خوردن کیوی یکی از راههای کمک به حفظ پیشرفت سلامت بدن میباشد!
سلامت پوست
کیوی سرشار از ویتامین E است. این ویتامین نوعی آنتیاکسیدان بوده که میتواند از تخریب سلولهای پوستی جلوگیری کرده و در نتیجه بر سلامت و بهداشت پوست اثرات مثبت دارد.
سلامت سیستم ایمنی
کیوی به علت داشتن ویتامین C به میزان زیاد و همچنین ترکیبات آنتیاکسیدانی فراوان در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.
کیوی و فشار خون
کیوی منبع غنی از یک الکترولیت مهم به نام پتاسیم میباشد. پتاسیم با تنظیم کردن مایعات و الکترولیت بدن نقش مهمی در سلامت و فعالیت سلولهای بدن ایفا میکند و با تأثیر بر سدیم اضافی موجود در بدن، به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک موثری مینماید.
خوردن میوه کیوی هر روز صبح به مثابه آسپرین عمل کرده و در سلامت قلب موثر میباشد، زیرا از لخته شدن خون جلوگیری میکند
نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد که خوردن روزانه سه عدد کیوی، فشار خون را کاهش میدهد. در این پژوهش از 50 مرد و 68 زن با میانگین سنی 55 سال خواسته شد که به مدت هشت هفته هر روز سه کیوی یا یک سیب بخورند. نتایج این پژوهش نشان داد که تأثیر کیوی در کاهش فشار خون بیشتر از خوردن سیب بود به گونه ای که میانگین فشار خون را به میزان 3.6 میلی متر جیوه نسبت به دیگران کاهش داد.
مبارزه با ناتوانی جنسی در مردان
کیوی حاوی آمینواسیدی به نام «آرژینین» بوده که میتواند در درمان ناتوانی جنسی مردان موثر باشد.
اثرات آن بر سلامت جنین
کیوی حاوی ماده ارزشمندی به نام «فولات» میباشد که وجود آن برای زنان به ویژه در دوران قبل از بارداری و در دوره بارداری ضروری است. این ماده به رشد سلولهای خون جنین کمک میکند.
کیوی و سلامت چشم
کیوی منبع غنی از لوتئین و زآگزانتین میباشد. این ترکیبات به طور طبیعی در چشم انسان وجود دارند. لوتئین از بروز برخی بیماریهای چشمی از قبیل آب مروارید و آب سیاه پیشگیری میکند. زآگزانتین نیز همراه با لوتئین عمل کرده و در سلامت و بهداشت چشم مؤثر میباشد. طی تحقیقات انجام شده، خوردن 3 عدد یا بیشتر میوه کیوی در روز میتواند خطر ابتلا به پیرچشمی را که اکثراً در افراد میانسال اتفاق میافتد، کاهش دهد.
کیوی و سرطان
میوه کیوی حاوی «فلاوونوئید» و «کاروتنوئیدها» میباشد که دارای اثرات آنتیاکسیدان هستند. این «فیتونوترینتها» از DNA بدن محافظت کرده و در نتیجه با جلوگیری از آسیب دیدن DNA میتوانند از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری نمایند.
در نهایت این که
پزشکان به افرادی که از طعم میوه کیوی، تجربهی خوبی ندارند توصیه کردهاند که این میوه را به دلیل وجود مواد بسیار مغذی آن مصرف کنند.
فرآوری: مریم مرادیان نیری
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 9:42
تعداد بازديد : 935
به این پست رای دهید:
خواص لیمو شیرین در طب سنتی
لیمو شیرین، گونهای لیمو است با نام علمی (Citrus medica ) . میوه آن شیرین و درشت
است و آبش بهعنوان مدربه بیماران تبدار داده میشود.
خواص لیمو شیرین:
- غنی از عناصر قلیایی است.
- لیمو حاوی مقدار زیادی اسیدسیتریک و ویتامین C میباشد.
- مقدار زیادی فسفر، منیزیم، پتاسیم، سدیم و کلسیم دارد.
- حالت تازه کنندگی داشته و در صورتی که در چای ریخته شود، طعم مطبوعی پیدا میکند.
- عامل ضدعفونی کننده بدن است و به طور طبیعی از تخمیر در معده جلوگیری میکند.
- مصرف لیموشیرین در آنفلوانزا و افرادی که دچار تب ناشی از بیماری شدهاند، توصیه
میشود. چرا که این میوه خاصیت سم زدایی داخل بدن را از خود نشان دادهاست.
- لیمو باعث حفظ کلسیم بدن میشود.
- مصرف لیمو در زمان زکام و گلودرد بسیار موثر است.
- در طب سنتی از لیمو شیرین به عنوان میوهای خنک کننده یاد میکنند که برای رفع التهاب
و عطش بیماران تبدار توصیه میشود.
ـ حجم زیادی از لیمو شیرین را آب تشکیل میدهد و به همین دلیل این میوه خاصیت ادرار آور
و همین طور ملین دارد.
- مرکبات و از جمله لیموشیرین، سرگیجه را بر طرف میکند.
منبع : ویکی پدیا
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 9:18
تعداد بازديد : 831
به این پست رای دهید:
خواص توت فرنگی در طب سنتی
توت فرنگی سرشار از ویتامینهای ب، ث، قند، سلولز، مواد چربی و البومی ن.وید ودارای اهن ،اهک ، فسفر،منیزیم،پتاسیم،سدیم،سیلیس ،ید وبرم می باشد.
ظریف ترین میوه هاست.مقوی ، خنک ، ادرار آور و تصفیه کننده خون می باشد.پیش از غذا بخورید اشتها اور است.مواد قندی ان از نوع لولوز استکه برای اشخاصی که بیماری قند دارند بسار خوب است . یک قاشق سوپ خوری توت فرنگی جنگلی را اگر در مقداری خامه تازه مخلوط کنید، برای اشخاصی که مرض قند دارند د سری عالی خواهد بود.
توت فرنگی دارای موادی است که املاح معدنی را زیادکرده بدن را تقویت می کند.مصرف ان برای اشخاصی که ضعیفند یا مسلول مفید است.این بیماران اگر به مقدار کافی هر روز توت فرنگی مصرف کنند، علاوه بر جذب املاح معدنی مقدار لازم ویتامین ث را نیز مصرف خواهند کرد و این ویتامین در توت فرنگی به مقدار کافی وجود دارد.اگر سیلیس در بدن کم باشد، شخص مبتلا به سرطان وتصلب شرایین میگردد.به همین جهت برای جلوگیری از این دو مرض باید در فصل توت فرنگی به مقدار کافی ان را خورد تا رفع کمبود این ماده حیاتی را از بدن کردهشخص مبتلا به امراض مهلک نشود.
املاح معدنی توت فرنگی ، خاصیت مسهلی به ان بخشیده زیرا این املاح عضلات و روده ها را به انبساط و انقباض وادار می کند و به همین جهت هم ان را برای کسانی که به یبوست مبتلا هستند تجویز می کنند .توت فرنگی به مقدار زیادی اسید سالسیلیک در خود در خود نهفته دارد که بر روی کبد کیسه مثانه و کلیه ها ومفاصل عمل قابل توجهی دارد .به همین علت است که ان را برای بیمارانی که مبتلا به رماتیسم ، نقرس ، سنگ کلیه ، مسمومیت ، درد کبد و یا کسانی که صفراوی ودموی می باشند تجویز می نمایند.
برای رفع کرم روده صبح ناشتا باید نیم کیلو توت فرنگی خورد وتا ظهر هیچ چیز دیگر نخورد .
توت فرنگی این خاصیت را دارد که می تواند رسوب دندانها را پاک کند.
توت فرنگ سنگین و سقل استو کسانی که معده حساس دارند باید کمی انگور فرنگی به ان افزوده و بعد ان را میل نمایند.زیزا انگور فرنگی دارای اسید پکتیک است و این اسید ترشح عصیر معدی را زیاد کرده ، در نتیجه عمل هضم را اسان میسازد.
توت فرنگی را در اب نشوئید، زیرا این عمل سبب می شود که عطر لطیف این میوه ناپدید گردد.زراعت و کشت توت فرنگی احتیاج زیادی به کود انسانی دارد و این کود جنان چه می دانید پر از میکروبهای مختلف است که گاهی میکروب خطر ناک حصبه تیفوئید نیز به وسیله همین کود به میوه چسبیده ، با خوردن آن شخص مبتلا به این بیماری مهلک می گردد.در این مورد باید توت فرنگی را در اب استرلیزه کاملا شستشو داد و بعد ان را قطعه قطعه کرده مدت یک ربع ضد عفونی کرده و بعد کاملا شست و اب کشید.سپس توت فرنگی را که مصون از میکروب است با خیال راحت مصرف نمود.
شیره ی توت فرنگی ضد عفونی کننده میکروب ابرت که تولید تب حصبه را می نماید می باشد.وقتی که توت فرنگی را قطعه قطعه کردید، شیره ان بیرون امد میکروب حصیه را می کشد.اگرتوت فرنگی را بصورت محلول برای شستن صورت مصرف کنند ، چین و چروک پوست را صاف کرده ، برق و جلای خاصی به چهره می بخشد.
جوشانده برگهای توت فرنگی با شیرین بیان اسم را تخفیف و تسکین می دهد و ریشه ان به مقدار بیست گرم در یک لیتر اب برای اسهال کودکان مفید است .
خوردن این میوه ترشی خون را از بین میبرد و محیط بدن را قلیایی می کند .
توت فرنگی مقوی قلب بوده ، التهاب صفرا را خاموش می کند و بهترین صفرابر است.برای مرض قند ، خارش بدن وتنگی نفس و سرفه های خشک مفید بوده و بواسیر را درمان میکند و شباهت زیادی به تمشک دارد.
منبع :http://fa.parsiteb.com
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 9:12
تعداد بازديد : 849
به این پست رای دهید:
خواص ازگیل در طب سنتی
درخت ازگیل با نام علمی Mespilus germanica که در گویش گیلکی به آن کونوس یا کُنوس می گویند و در گویش مازندرانی کنهس و کندس می گویند، میوه ای است از خانواده ی گل سرخیان از سرده ازگیل ها(Mespilus) هم خانواده با سیب و گلابی.
ازگیل، درختچه اى است خاردار که به حالت وحشى در جنگل هاى اروپاى مرکزى و نواحى معتدل آسیا مى روید و در اواخر پاییز و اوایل زمستان می رسد. ازگیل در تمام جنگل هاى شمال ایران و همه ارتفاعات سواحل دریا و در دامنه هاى البرز، دره کرج و ... نیز به طور خودرو عمل مى آید و با نام محلى هر منطقه شناخته مى شود. تکثیر آن غالبا از طریق پیوند روى درختان دیگر از جمله پیوند روى پایه ی زالزالک ولیک صورت مى گیرد. گاهى هم روى پایه ی گلابى و به ندرت روى پایه ی بِه پدید مى آید و نوع پیوند، شکمى است که در تابستان انجام مى شود.
ازگیل رسیده داراى لعاب نباتى فراوان و تانن بوده و از قند گلوکز، فروکتوز، سوربیتول و بعضى اسیدها و همچنین سلولز و گروه ویتامین هاى B و C، املاح معدنى و کمى پروتئین برخوردار مى باشد.
ازگیل
ازگیل در اواخر پاییز و اوایل زمستان مى رسد.
گل هاى درخت آن سفید و میوه اش شبیه زالزالک است؛ با این تفاوت که میوه ی ازگیل درشت تر و قهوه اى رنگ و طعمش شیرین و کمى گس است. هسته ی آن را مى کارند و درخت ازگیل را به درخت به و گلابى هم پیوند مى زنند.
بخش هاى مورد استفاده درخت ازگیل برگ و میوه ی آن است. اسامى فارسى قدیم ازگیل، " اردف " و " گیل " بوده است.
خواص ازگیل
* ازگیل سرشار از ویتامین هاى گروه B است به همین دلیل اعصاب را تقویت مى کند.
* ازگیل داراى مقدار زیادى کربوهیدرات است که موجب تولید انرژى در بدن می شود.
* ازگیل حاوی ماده اى به نام " تانن " است که بهترین دارو براى درمان عفونت هاى روده ی بزرگ به شمار می رود و به عنوان قابض و رفع التهاب معده توصیه و تجویز شده است.
* ازگیل به دلیل داشتن ویتامین C برای کم خونی ناشی از فقر آهن مفید است زیرا این ویتامین جذب آهن را افزایش می دهد.
* مصرف ازگیل چه به صورت خام و چه به صورت کنسرو شده برای معالجه ی اسهال ساده اثر قطعى دارد.
* خوردن ازگیل خام و خصوصا نارس که تانن بیشترى دارد در معالجه ی خونریزى هاى داخلى مانند بواسیر، خونریزى رحمى و غیره تأثیر شفابخش دارد.
ازگیل
* ازگیل در معالجه ی ورم روده به کار مى رود؛ بدین منظور باید 230 گرم ازگیل را پس از جدا کردن پوست و دانه در کمى شیر حل نموده و مصرف کرد.
* در معالجه ی زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است؛ بدین منظور باید 50 گرم از برگ درخت ازگیل را در یک لیتر آب بجوشانند و با کمى از آن در شبانه روز چند مرتبه دهان را بشویند و غرغره کنند.
* ازگیل ادرارآور است.
* میوه ی تازه و رسیده ی ازگیل یا کنسرو آن براى درمان اختلال قاعدگى خانم ها مفید است.
* جوشانده ی نیم گرم برگ ازگیل پوست هاى ظریف را تقویت مى کند و معالج برفک است.
* اگر هر روز سه بار با جوشانده ی برگ ازگیل غرغره شود، آنژین را معالجه مى نماید.
* ازگیل به دلیل داشتن لعاب، سینه را نرم می کند، عطش را فرو می نشاند و ضد صفرا است.
* ضماد ازگیل جوشهای بدن را ازبین می برد.
* برای معالجه ی اسهال خونی می توان مقدار دوز مشخصی از آن را بدون پوست خورد.
ازگیل در قدیم:
خواص دارویی ازگیل از روزگاران بسیار دور مورد توجه بوده است. بقراط ازگیل را برای مبتلایان به ترشی معده و مدفوع سوزان و عوارض تب نافع می پنداشت.
ازگیل از نظر طب سنتی سرد و خشک است.
در قدیم برای درمان آبسه ی دهان و گلو، آنژین، برفک، سالک، اسهال بچه ها، منظم کردن کار روده ها، ورم گلو و ناراحتی های حلق از جوشانده ی برگ ازگیل استفاده می کردند.
ترکیبات شیمیایی ازگیل:
آب، قند، اسیدهای آلی(اسید مالیک، اسید سیتریک و اسید تارتاریک)، تانن، لعاب و اسید بوریک از اجزای عمده ی تشکیل دهنده ی ازگیل می باشند.
ازگیل
ازگیل میوه ی سه هزار ساله ی شمال ایران
ازگیل از حدود سه هزار سال پیش در جنوب دریای خزر و در مناطق گیلان و مازندران كشت می شد.
700 سال پیش از میلاد به یونان و در 200 سال پیش از میلاد به روم رسید. کاشت این میوه از طریق رومی ها در بقیه ی اروپا گسترش یافت.
میوه ی ازگیل بسیار سخت و اسیدی است و تا خوب رسیده نشود قابل خوردن نیست ضمن این كه برای جلوگیری از پوسیده شدن آن بر روی درخت معمولا میوه ها را زودتر برداشت می كنند.
ازگیل را به صورت خام به عنوان میوه ای لذیذ، مطبوع و تقویت كننده مصرف می كنند و از آن شربت و كنسرو ازگیل تهیه می كنند.
دقت کنید
هسته ی ازگیل به علت داشتن اسید سیانیدریک، عنصری سمی است و خوردن آن خطرناک است.
گردآوری: مریم مرادیان نیری – کارشناس تغذیه تبیان
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 0:10
تعداد بازديد : 1214
به این پست رای دهید:
خواص آلبالو در طب سنتی
سبزیها و میوهها تنها منابعی هستند که دارای آهن، املاح معدنی و ویتامینها هستند؛ این مواد برای دستگاه بدن علیه اختلالات غذایی لازم و مفید هستند.
آلبالو (فارسی شرقی: آلوبالو) نام درخت و میوهای است
بسیاری از کتابهای طب سنتی تاکید دارند که مصرف آلبالو برای افرادی كه چربی زیادی در شكم دارند، سودمند است. اغلب این کتابها مصرف این میوه را برای رفع خارش پوستی مفید بیان کردهاند.
بومیِ جنوبغرب آسیا و اروپا با نام علمی «Prunus cerasus» که بلندی درخت آن سه تا 10 متر است. این نوبرانه بهاری فواید زیادی دارد.
آغاز فصل رویش با آلبالو
هوا رو به گرمی میرود، خوب است بدانید آلبالو تشنگی را رفع میكند و شربت آلبالو بهترین دارو برای افرادی است كه عطش فراوان دارند، البته بهشرطی كه بیماری قند نداشته باشند.
صد گرم آلبالو، 16 گرم مواد قندی، 85/0 گرم پروتیین و 6/8 کالری دارد. همچنین صد گرم آن حدود 50 میلیگرم کلسیم، 20 میلیگرم فسفر، ۴۰۰ واحد بینالمللی ویتامین A، یک میلیگرم آهن، 14میلیگرم تیامین، 12/0 میلیگرم ریبوفلاوین، پنج میلیگرم ویتامین C و مقداری سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس، روی و املاح دیگر دارد.
موثر در درمان انواع تب
متخصصان و پژوهشگران برای آلبالو خواص زیادی ذکر کردهاند که از آن جمله میتوان به ارزش آن در درمان التهاب کلیه، ناراحتیهای کبد، معده و روده همچنین بیماریهای تبدار اشاره کرد.
دمکرده آلبالو، خاصیت ادرارآور داشته و از قدیم به ارزش آن توجه داشتهاند.
براساس منابع و تحقیقات علمی، آلبالو میتواند الگوهای خواب را در بدن تنظیم كند و از این نظر تاثیر شگفتانگیزی دارد. محققان دریافتهاند این میوه حاوی مقادیر قابل ملاحظهای ملاتونین است و وجود هورمون ملاتونین نیز برای داشتن یک خواب آرام ضروری است.
آلبالو برای اشخاصی که طبع گرم دارند یا دچار حرارت و گرمی شدهاند، مفید است. اما برای اشخاصی که سردمزاج هستند، مفید نیست، مگر اینکه با خوراکیهای گرم و خشک مثل ادویهجات و زعفران مصرف شود. آلبالو برای رفع حرارت و تشنگی و دفع غلظت خون و دفع صفرا مفید است. همچنین آلبالو خون را صاف میکند.
بسیاری از کتابهای طب سنتی تاکید دارند که مصرف آلبالو برای افرادی كه چربی زیادی در شكم دارند، سودمند است. اغلب این کتابها مصرف این میوه را برای رفع خارش پوستی مفید بیان کردهاند.
یک تجویز از كتب طب سنتی
از دُم آلبالو و گیلاس همراه با ناخنک و خارخاسک بعد از آنكه 10 ساعت آن را خیساندید، میتوانید بهصورت دَمكرده برای دفع سنگ مثانه استفاده كنید. همچنین میتوانید مغز هسته آلبالو و گیلاس را كوبیده و یکدهم وزن آن رازیانه اضافه كرده و برای خُردكردن سنگ كلیه، مثانه، التیام زخمهای مجرای ادرار و سوزش ادرار از آن استفاده كنید.
خواب خوب با آلبالو
براساس منابع و تحقیقات علمی، آلبالو میتواند الگوهای خواب را در بدن تنظیم كند و از این نظر تاثیر شگفتانگیزی دارد. محققان دریافتهاند این میوه حاوی مقادیر قابل ملاحظهای ملاتونین است و وجود هورمون ملاتونین نیز برای داشتن یک خواب آرام ضروری است.
پژوهشگران میگویند: «خوردن یک مشت آلبالو، میزان ترشح ملاتونین را در خون افزایش
مبتلایان به ناراحتیهاى کبدى و ورمهاى مزمن روده، معده و کلیه، شربت آلبالو را 20 روز صبح به جاى صبحانه بخورند و تا ظهر چیز دیگرى نخورند.
میدهد و بنابراین الگوهای طبیعی خواب را در بدن بهبود میبخشد كه در عینحال این فرآیند بهطور بالقوه مزایای دیگری نیز برای حفظ سلامت بدن و روان در پی دارد.»
برگرفته از کتاب اسرار گیاهان دارویی
«خوردن آلبالو صفرآور، اشتهاآور، آرامش اعصاب، مقوى معده و کبد گرم، تسکین حدَت حرارت خون و صفرا و آشفتگى و دل بهمخوردگى و قى صفراوى و اسهال است. شربت آلبالو براى کاهش تَب مفید است. مبتلایان به ناراحتیهاى کبدى و ورمهاى مزمن روده، معده و کلیه، شربت آلبالو را 20 روز صبح به جاى صبحانه بخورند و تا ظهر چیز دیگرى نخورند.»
منبع :http://www.ibna.ir
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 0:05
تعداد بازديد : 1520
به این پست رای دهید:
خواص زغال اخته در طب سنتی
گیاه زغال اخته به صورت درخت یا درختچه در کنار جریان آب و یا در بیشه ها می روید و از گروه گیاهان گل دار گلبرگ جدا محسوب می شود و در زبان انگلیسی به آن CORNELIAN CHERRY گویند.
گل های زغال اخته، زرد رنگ و خوشه ای می باشد و شهد فراوانی برای زنبورهای عسل دارد . برگ های سبز پررنگ و براق و نوک تیزی دارد. میوه ی آن به شکل بیضی و حدوداً به اندازه ی آلبالوی درشت است و طعم ترش و شیرینی دارد. رنگ میوه ی آن قرمز بسیار خوش رنگ می باشد .
درختچه ی زغال اخته حدود 300 سال عمر می کند و در حدود 25 سالگی تا 8 متر می رسد. این درخت به طور کلی ارتفاعی حدود 8-4 متر دارد. چوب آن بسیار محکم است و در صنعت نیز کاربرد دارد.
زغال اخته در منطقه ی وسیعی از اروپا، آسیا به خصوص ایران، ارمنستان و قفقاز می روید. محل رویش این گیاه در ایران، در جنگل های ارسباران، کوه های البرز، منطقه ی الموت، کوهین قزوین و در جنگل های بین مازندران و گیلان می باشد.
منطقه ی قزوین و رودبار به ویِژه در حاشیه البرز، بیش ترین تولید کننده و صادر کنندگان زغال اخته ی کشور محسوب می شوند. میوه ی زغال اخته در اواخر تابستان آماده ی چیدن است.
ترکیبات و ارزش غذایی
میوه ی نرسیده ی آن به علت داشتن اسید زیاد، بسیار ترش است ، ولی میوه ی رسیده ی آن به رنگ قرمز روشن و خوش مزه و شیرین است. این میوه در تابستان، عرضه و معمولاً به صورت تازه مصرف می شود ، ولی به صورت خشک، مربا، کنسرو، ترشی، آب میوه، سس، نکتار، ژله، مارمالاد، سرکه، لواشک و قرص های آنتی اکسیدان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
این میوه حاوی مقادیر زیادی آهن ، کلسیم ، اسید فولیک ، ویتامین های E , B1 , B2 , C و فلاوونوئیدهاست.
آنتوسیانین موجود در زغال اخته رنگدانه ای از گروه فلاونوئیدها می باشد که عامل رنگ قرمز در گوجه فرنگی و دیگر میوه هاست. میوه های خانواده ی گیلاس (CHERRY) و زغال اخته (CORNELIAN CHERRY) حاوی مقادیر بالای آنتوسیانین هستند. حدود 17 ترکیب آنتی اکسیدان از خانواده ی گیلاس استخراج شده است که ویتامین E,C و ملاتونین نیز جزء آنها هستند. قرص های آنتی اکسیدان در برخی کشورهای اروپایی به نام قرص های یکی در روز (ONE DAY) معروف هستند و بدون تجویز پزشک نیز خریدشان برای عموم آزاد است.
فواید درمانی
قسمت هایی از این گیاه که در تغذیه درمانی استفاده می شود عبارتند از : میوه ، برگ ، پوست و ریشه درخت.
1. زغال اخته دارای تانن و اسیدهای آلی، آنتوسیانین ها (گروهی از فلاونوئیدها) به ویژه از خانواده ی فلاون و ایزوفلاون، کاروتنوئیدها، آنتی اکسیدان ملاتونین ( که به صورت قرص آنتی اکسیدان حاصل از فرآورده های طبیعی به بازار عرضه می شود) می باشد. آنتی اکسیدان ها مقاومت بدن در برابر بیماری های غیرواگیر که از رادیکال آزاد تولید می شود را بالا می برند و به پیش گیری از صدمه به سلول ها و بافت های بدن در مقابل این رادیکال های آزاد کمک می کنند. رادیکال های آزاد، داخل بدن تولید می شوند و یا از طریق عوامل محیطی وارد بدن می گردند.رادیکال آزاد اتمی با یک کمبود الکترون در آخرین مدار خود است و می تواند به بافت های بدن آسیب برساند و بیماری هایی چون بیماری قلبی ، سرطان ، دیابت ، تصلب شرایین، آب مروارید ، آرتروز و آرتریت را به وجود آورد. آنتی اکسیدان هایی چون فلاونوئیدها، ویتامین E , C ، ملاتونین، آنتوسیانین ها با دادن یک الکترون، باعث خنثی شدن رادیکال های آزاد بدن می شوند ، در نتیجه از این بیماری ها جلوگیری می کند.
2. مقدار فروکتوز و گلوگز زغال اخته کم است و مصرف آن برای افراد چاق و بیماران دیابتی مشکلی به وجود نمی آورد. حتی جوشانده ی برگ آن با گل توت فرنگی برای درمان دیابت (مرض قند) مؤثر است.
3. هورمون ملاتونین موجود در آن خواب انسان را راحت و عمیق می کند. این عمل به طور طبیعی و روزمره انجام می شود. این هورمون مسئولیت تنظیم ریتم 24 ساعته ی، روز و شب بدن را به عهده دارد. زغال اخته حاوی مقادیر زیادی ملاتونین است.
4. پوست زغال اخته تب بر است و در رفع اسهال مؤثر می باشد. حتی میوه ی آن نیز اثر قابض دارد ، از این رو خوردن آن در رفع اسهال و ورم معده مؤثر است. برای درمان اسهال بهتر است یک قاشق سوپخوری زغال اخته را با یک فنجان آب سرد مخلوط نموده و آن را به مدت 5 دقیقه بجوشانید و پس از 15 دقیقه دم کشیدن آن را صاف کرده و هر روز 2 تا 6 فنجان بنوشید.
5. محققی به نام دکتر LECLERC,H. نشان داده است که جوشانده ی پوست زغال اخته در درمان بیماری مالاریا مؤثر است. جوشانده ی 60 گرم پوست درخت زغال اخته در یک لیتر آب اثر تب بر و ضد مالاریا دارد. جوشانده ی فوق را باید به تدریج صبح و ظهر و شب به میزان 1 یا 2 استکان با کمی قند میل نمود.
6. زغال اخته به عنوان ضد اتصال چند نوع باکتری در ادرار و مدفوع شناخته شده است؛ به عبارت دیگر زغال اخته به خروج باکتری ها از بدن کمک می کند. باکتری اشرشیاکلی عامل 85 درصد عفونت های مجاری ادراری است. یکی از متداول ترین عفونت ها، التهاب مثانه است که به ویژه در خانم ها شایع است. که به نظر می رسد اسید بنزوئیک موجود در زغال اخته در ایجاد خواص درمانی و پیشگیری نقش داشته باشد؛ هر چند تحقیقات اخیر نشان می دهند که این اثر احتمالاً به دلیل وجود پلیمری در زغال اخته است که ماهیت آن هنوز شناخته نشده است. این ملکول ناشناخته از اتصال اشرشیا کلی، به دیواره ی مثانه و مجاری ادراری جلوگیری می کند و به این ترتیب، از رشد و تکثیر باکتری و ایجاد عفونت، جلوگیری می کند. لازم به ذکر است که زغال اخته نمی تواند جایگزین آنتی بیوتیک شود، اما استفاده از این میوه و آب آن می تواند اثر داروهای مورد استفاده در این شرایط را تقویت کند.
7. همچنین دریافت منظم آب زغال اخته برای اسیدی کردن ادرار در افراد مبتلا به ادرار بدبو و سنگ های ادراری مؤثر است. اگر سنگ کلیه از جنس کلسیمی باشد ، آب زغال اخته در رفع آن اثر چشمگیری دارد .
8. زغال اخته در بند آمدن خون مؤثر است. لذا خوردن میوه ی خام و سایر فرآورده های آن برای بیماران توصیه می شود. در این رابطه ابوعلی سینا دانشمند و پزشک مشهور اسلام، آب زغال اخته را برای شستشوی زخم های جلدی و گرد ریشه ی آن را برای التیام زخم ها بکار می برد.
9. شربت زغال اخته ضد عطش است. خصوصاً در تابستان برای جلوگیری از گرمازدگی نوشیدن شربت آن بسیار مؤثر است.
10. نظریه ای وجود دارد که زغال اخته برای درمان شب ادراری بچه ها هم مفید است. بدین منظور 30 گرم برگ آن را در یک لیتر آب بریزید و آن را بقدری بجوشانید تا یک سوم آن بخار شود و پس از صاف نمودن آن را با شکر شیرین کنید و قبل از خواب 1 فنجان به کودک بدهید.
علت ناشناخته بودن زغال اخته در ایران
این میوه و فواید زیاد آن در ایران ناشناخته مانده است بدین دلیل که ؛
1- این میوه به صورت بسته بندی غیربهداشتی ، فله ای و عمدتاً توسط دست فروشان دوره گرد عرضه می گردد.
2- متخصصان صنایع غذایی در مورد صنایع تبدیلی این میوه مثل خشک کردن، مربا، شربت، ژله، مارمالاد و ... تحقیقات انجام نداده اند.
3- متخصصان علم تغذیه در مورد تأثیر زغال اخته بر سلامتی بدن تحقیقاتی انجام نداده اند.
4- متخصصان داروساز در مورد تولید داروهای ضد اکسیدان و ضدالتهابی و ... این میوه بررسی های لازم را به عمل نیاورده اند.
منابع مورد استفاده:
- مجله دنیای تغذیه
- کتاب میوه های خوراکی تألیف مرتضی نظری
- کتاب زبان خوراکی ها (1) نوشته ی دکتر جزایری
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 0:00
تعداد بازديد : 1232
به این پست رای دهید:
خواص خرمالو در طب سنتی
خرمالواین میوه پاییزی خوشمزه خواص زیادی دارد که در ادامه نوشته به آن ها میپردازیم .
کالری و انرژی خرمالو 70 کیلوکالری به ازاء هر 100 گرم است .
بعلاوه دارای آهن – فیبر – قند – آب – ویتامین ث _ پتاسیم و منیزیوم است .
این میوه همچنین دارای میزان زیادی از ویتامین B3 ویتامین B2 ویتامین B1 و ویتامین C و کلسیم، سولفور، فسفر و سلولز است.
خرمالو دارای طبعی گرم است .
بدلیل داشتن ویتامین ث زیاد برای سلامت لثه ها و تقویت سیستم ایمنی و سلامت پوست مفید است .
رنگدانه ای بنام بتاکاروتن در این میوه موجود است که آنتی اکسیدان قوی بوده و ضد سرطان است .
رنگدانه دیگر آن لیکوپن نیز بسیار مفید برای پوست و سلامت چشم و بینایی و حافظه است .
فیبر زیاد خرمالو شما را از یبوست و بیماری های روده در امان میدارد و به تناسب اندام کمک میکند .
پتاسیم و منیزیوم فراوان این میوه برای مقابله با بیماری پرفشاری خون و چربی خون بالا بسیار کمک کننده است .
برای کودکان در سنین رشد بدلیل مواد معدنی غنی که دارد باعث بهبود رشد و اشتها میشود .
از هسته های این میوه میتوان برای کمک به دفع سنگ کلیه استفاده کرد .
برای شفاف سازی و جوان وشاداب کردن پوست مصرف خوراکی و مصرف پوستی به شکل ماسک صورت بسیار مفید است.
همچنین ویتامین آ موجود در خرمالو به سلامت ناخن و مو کمک زیادی میکند
ترکیبات آنتی اکسیدان قوی موجود در این میوه محافظت کننده در برابر سرطان و بیماریهای قلبی است .
بعنوان یک آسپرین طبیعی عمل کرده و مانع لخته شدن خون میشود .
ترکیباتی بنام کاتچین و پلی فنول و فلاونوئید دارد ، که ضد درد و التهاب است .
آهن و منگنز و مس موجود در این میوه برای خونسازی و رفع کم خونی کمک کننده است .
این میوه اشتها آور بوده و به هضم و جذب بهتر غذا کمک میکند .
در بیماران مبتلا به نقرس خوردن خرمالو میتواند یک درمان طبیعی باشد .
همچنین پکتین موجود در خرمالو و خاصیت قابض بودنش به درمان اسهال نیز کمک میکند .
برای درمان سرفه و نرم کردن سینه هم خوردن این میوه میتواند مفید باشد .
برای افراد لاغر که نیاز به افزایش اشتها و کالری بیشتر دریافتی دارند ، خوردن این میوه برای رفع لاغری توصیه میشود .
از دانه این میوه برای دفع کردن سنگ کلیه در طب سنتی استفاده میشود .
برگ درخت خرمالو حاوی ماده ای بنام ” آستراگالین” بوده که برای درمان حساسیت و آلرژی کاربرد درمانی دارد . و برای سرفه نیز مفید است .
میوه نارس خرمالو طعمی بسیار گس دارد و شدیدا” قابض است . که مصرفش میتواند یبوست ایجاد کند .
و حتی زیاده روی در مصرف آن باعث انسداد روده میشود .
-----------------
خواص خرمالو به عنوان يک ميوه پاييزي
خواص خرمالو به عنوان يک ميوه پاييزي
خرمالو سرشار از آب و بتاکاروتن و مقادیر قابل توجهی ویتامینهای B3 ،B2، B1 و C است، در ضمن این میوه مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری سلولز دارد. خرمالو به علت دارا بودن مواد معدنی، برای رشد و نمو بدن بسیار مفید است و آهن موجود در آن عنصر اصلی خونسازی و پتاسیم موجود در آن اشتهاآور و شستشو دهنده کلیه و کبد است.
اسیدهاي موجود در اين ميوه باعث هضم بهتر غذا و نیز جذب بهتر بعضی از ترکیبات غذایی مانند آهن و روی می شود.
اگر خرمالو به خوبی رسیده باشد، برای کودکان نیز میوهای مفید محسوب میشود و در رشد و نمو آنها موثر است.
میوه رسیده خرمالو سینه را نرم میکند و از آن برای درمان اسهال خونی هم میتوان استفاده کرد.
دانه میوه خرمالو که کوبیده و به صورت گرد درآمده باشد سنگ کلیه و مثانه را دفع میکند.
خرمالو حاوی مقدار زیادی پکتین است. پکتین یکی از فیبرهای محلول در آب است که باعث کاهش چربی خون میشود.
خرمالو سرشار از پتاسیم و منیزیم است به همین دلیل مصرف آن برای فشارخونیها میتواند مفید باشد.
فواید بتاکاروتن موجود در خرمالو:
بتاکاروتن یک رنگدانه گیاهی است که به مقدار فراوان در گیاهان نارنجی رنگ یافت میشود. بتاکاروتن پیشساز ویتامین A بوده و در داخل بدن میتواند به ویتامین A تبدیل شود. اما مقداری از بتاکاروتن نیز به طور مستقل جذب میشود.
از مهمترین خواص بتاکاروتن میتوان به خاصیت آنتیاکسیدانی آن اشاره نمود. آنتیاکسیدانها با جمعآوری رادیکالهای آزاد و مواد اکسیدان، از سلولهای بدن در برابر تخریب محافظت میکنند؛ بنابراین بتاکاروتن میتواند از بروز بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و التهاب جلوگیری کند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن گردد.
خواص برگ درخت خرمالو:
برگ درخت خرمالو حاوی فلاوونوئیدها است که خاصیت ضد فشار خون، ضد سرطان و ضدموتاژن دارد. در عین حال برگ این درخت حاوی مادهای به نام astragalin است که خاصیت آنتیهیستامین داشته و واکنشهای آلرژیک را کاهش میدهد. این ماده همچنین علائم درماتیت و التهاب را در پوست کاهش میدهد. در طب سنتی از برگ این درخت به صورت چای برای درمان این نوع بیماریها استفاده میشود.
بنابر این از میوه خرمالو و یا حتی برگ آن چه به صورت تازه و چه خشک شده میتوان به منظور پیشگیری از بسیاری بیماریها استفاده کرد.
هر عدد خرمالوی 168 گرمی دارای 118 کیلو کالری انرژي است، این میوه جزو میوههای پرانرژی محسوب میشود لذا افراد دارای اضافه وزن و بیماران دیابتی هم به لحاظ دارا بودن قند فراوان در این میوه باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند.
اگرچه خرمالو خواص بسيار زيادي دارد، اما خوردن بيشتر از 1 تا 2 عدد از آن در روز توصيه نميشود. ضمن اينکه خوردن همين مقدار از خرمالو هم براي کساني که به يبوست مبتلا هستند، مناسب نيست؛ چون تانن موجود در آن يبوست را تشديد ميکند.
افراط و تفريط در هيچ چيزي حتي خوردن ميوه ي مورد علاقهمان جايز نيست! بسياري از ما فکر ميکنيم که چون ميوهها جزو خوراکيهاي مفيد و پرخاصيت هستند، پس ميتوانيم هرچقدر که دلمان خواست از آنها بخوريم.
ميبينيم افرادي را كه هر شب ظرفي پر از ميوه را بهجاي شام، البته چند برابر كالري يك شام سبك، خالي ميكنند!
اولين عارضهاي که مصرف بيش از حد ميوهها ميتواند به دنبال داشته باشد، بالا رفتن وزن است. چون ميوهها هم کالري دارند و اگر کالريشان در برنامه غذايي روزانه محاسبه نشود، ميتوانند وزنمان را به مرور زمان، بالا ببرند. در صورتي كه بيشتر ما فكر ميكنيم ميوهها كالري ندارند و هر چه بخواهيم ميتوانيم از آنها بخوريم. خرمالو هم از اين قاعده مستثنا نيست!
منابع:
1- سايت تبيان
2- همشهري آنلاين
3- راسخون
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 23:52
تعداد بازديد : 627
به این پست رای دهید:
خواص آلو زرد در طب سنتی
آلو تقویت کننده بدن
آلو تقویت کننده بدن
«آلو» به فارسی «گوجه برغانی»، «آلوسیاه»، «قطره طلا»، «آلو بخارا» و در کتابهای سنتی با نامهای عربی «اجاص» (آلو بخارایی)، «برقوق» (آلوزرد)، «قلوب الدجج» (آلو سیاه) آمده است.
● ترکیبات …
«آلو» به فارسی «گوجه برغانی»، «آلوسیاه»، «قطره طلا»، «آلو بخارا» و در کتابهای سنتی با نامهای عربی «اجاص» (آلو بخارایی)، «برقوق» (آلوزرد)، «قلوب الدجج» (آلو سیاه) آمده است.
ترکیبات شیمیایی
از نظر ترکیبات شیمیایی در پوست آلو در حدود ۳ درصد تانن وجود دارد و در میوه تازه آن، مالیک اسید، سیتریک اسید، سوکسینیک اسید، سالیسیلیک اسید، در حدود ۳ درصد ساکاروز و قندهای تبدیل شده و حدود ۴ درصد هیدراتهای کربن وجود دارد. در میوه خشک آن مقدار قند زیاد و در حدود ۴۰ درصد قند تبدیل شده و حدود ۱۵ درصد هیدراتهای کربن است.
در مغز هسته آلو، یک ماده چرب و آمیگدالین است و از تقطیر آن HCN یا اسید سیانیدریک به دست میآید.
به همین دلیل مغز هسته آلو، سمی و تلخ و خوردن آن خطرناک است.
در هر یک صدگرم آلوی پخته تازه، مواد زیر موجود است:
آب، پروتئین، قند و سایر هیدارتهای کربن، کلسیم ، فسفر، آهن، سدیم، ویتامین A ، تیامین، رایبوفلاوین، نیاسین، ویتامینC و پتاسیم.
خواص ـ کاربرد
آلو بخارا در هند به عنوان ملین و خنک کننده تجویز میشود. خوردن آلو برای تقویت بدن در موارد ضعفهای عمومی بسیار موثر است.
آلو از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی ایرانی، انواع میوه شیرین آن، سرد و تر و نوع ترش آن بیشتر سرد است و برگ آن سرد و خشک است. اگر قبل از غذا خورده شود، برای سردرد گرم و تبهای صفراوی مفید است و حدت صفرا، قی صفرایی، تشنگی، حرارت دل و خارش بدن را فرو مینشاند و آشفتگیهای ناشی از صفرا را، آرام میکند خصوصاً نوع کمی ترش و شیرین آن. آلوی سیاه، ملین است و مسهل.
معمولاً خوردن آلو قبل از غذا اثر بهتری دارد و توصیه این است که با فاصله کافی قبل از غذا خورده شود که تا شروع خوردن غذا هضم شده باشد. آلوی خشک را اگر بپزند، صافکنند و با ترنجبین و یا عسل و شکر بخورند، بیشتر ملین است معمول است که آلوی سرخ کوهی یا یک نوع قیسی را میپزند از آن قطعات گردی مانند نان درست میکنند به نام لواشک آلو و در آش بیماران میریزند و یا به طور خام میخورند. آلوی وحشی غیرپیوندی برای معده مضر است و موجب بند آمدن شکم میشود.
اگر ضماد شکوفههای آن را بر سر گذارند برای سر درد گرم مفید است. غرغره دم کرده برگ و ریشه آن برای ورم لوزه و تقویت لثه مفید است همچنین خوردن آن برای دفع کرم معده نافع است.خوردن آلو برای سرفه نافع است، سنگ مثانه را خرد میکند و زخم را التیام میبخشد. مالیدن آن به چشم موجب افزایش دید چشم است و ضماد آن با سرکه برای جوشهای بدن اطفال مفید است.
منبع : آفتاب
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 12:04
تعداد بازديد : 827
به این پست رای دهید:
خواص گیلاس در طب سنتی
گیلاس ها را همیشه رسیده می چینند زیرا پس از چیدن به خوبی رشد نمی کنند و شما می توانید آن را تنها ۱ تا ۳ روز به خوبی نگهداری نمایید.
ارزش تغذیه ای گیلاس:
هر ۱۰۰ گرم گیلاس (حدود ۱۴عدد گیلاس متوسط) دارای این ترکیبات است:
انرژی ۷۲/۰۶کیلو کالری
رطوبت ۸۰/۷۴گرم
کربوهیدرات ۱۶/۶۰گرم
پروتئین ۱/۲۱گرم
چربی ۰/۶۹ گرم
فیبر ۱/۸۷ گرم
کلسیم ۱۴/۷۱ میلی گرم
فسفر ۱۹/۱۲میلی گرم
آهن ۰/۳۸ میلی گرم
پتاسیم ۲۲۳/۵ میلی گرم
فلوئور ۲۵میلروگرم
منیزیوم ۱۱/۷۶میلی گرم
ویتامین آ ۲۱/۴۷ RE
ویتامین ث ۷/۰۶میلی گرم
اسید فولیک ۴/۱۲ میلروگرم
همچنین گیلاس داراى کوبالت ، مس ، منگنز، و روى مى باشد.
قندى که گیلاس دارد از نوع ((لوولوز)) است .
فواید گیلاس:
طبع آن سرد و تر است.
برای این که ارزش این گیاه را بدانیم کافی است بگوییم تمام قسمت های این میوه یعنی: گوشت، دم، هسته، برگ و ساقه ی آن در طب و صنعت استعمال دارد.
همه ی ما از مصرف گیلاس تازه در یک روز گرم تابستانی لذت می بریم؛ این میوه دارای چربی کم و فیبر زیاد است.
گیلاس همچنین مسکن اعصاب بوده، ملین است، خون را پاک و معده را نیز تمیز می کند
چربی اشباع شده در گیلاس بسیار کم است. کلسترول ندارد (مانند سایر گیاهان)، سدیم ندارد، فیبر خوراکی بالایی دارد، از ویتامین C بالایی برخوردار است.
دستگاه هاضمه را مرتب کرده و اعصاب را تسکین مى بخشد
براى چشم فوق العاده مفید است .
گیلاس از میوه هایى است که سموم بدن را بر طرف کرده و خون را تصفیه مى کند.
قوه دماغى بدن را تقویت کرده و کمبود املاح معدنى بدن ما را برطرف ساخته و دستگاه هاضمه را منظم مى کند.
اعصاب را تسکین داده و ادرار آور است .
هر صد گرم گیلاس داراى دویست و پنجاه میلى گرم پوتاس است و چنانکه مى دانید پوتاس تاءثیر زیادى بر افزایش ادرار دارد.
کسانى که تصلب شراین دارند و یا از کبد مى نالند و یا به یبوست مبتلا شده اند و یا در روده هاى آنها گاز جمع مى شود و غذا تخمیر مى گردد و هم چنین کسانى که املاح معدنى بدن آنها کم شده و یا بچه هایى که دیر رشد مى کنند باید گیلاس بخورند و رژیم گیلاس بگیرند چون قند میوه گیلاس از نوع قند لوولوز مى باشد.
ترکیباتى که در گیلاس وجود دارد تعدیل کننده پ هاش خون است زیرا خون باید به مقدار ۴/۷ قلیایى باشد.
مصرف گوشت و مواد گوشتى خون را اسیدى مى کند و بهترین تعدیل کننده آن میوه ها از جمله گیلاس است .
براى دفع سموم بدن براى رژیم دفع سموم باید صبح ناشتا نخست صد گرم گیلاس بخورید و بعد آن را تا پانصد گرم افزایش دهید
گیلاس سرشار از ترکیبات آنتیاکسیدانی بوده، از این رو روند پیری را به تأخیر میاندازد.
فلاوونوئیدهای موجود در گیلاس، از ایجاد هر گونه آسیب توسط رادیکالهای آزاد پیشگیری میکنند.
سوخت ساز بدن را افزایش داده و به هضم غذا کمک میکند.
سیستم اعصاب را تسکین داده و با تولید هورمون شادی در بدن، احساس بهتری را در ما ایجاد میکند.
برای کارکرد منظم قلب، روده و معده نیز بسیار مفید است.
قوای فکری را تقویت میکند.
برای درمان برونشیت ۳۰ گرم دم گیلاس را در یک لیترآب سرد بریزید و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید سپس این جوشانده را به ۲۵۰ گرم گیلاس اضافه کنید و بگذارید دم بکشد آن گاه آن را صاف کرده در طول روز کم کم بخورید.
برای درمان یبوست ۲۰ تا ۳۰ گرم برگ درخت گیلاس را در یک لیتر شیر جوش جوشانده و به مدت ۲۰ دقیقه دم کنید. سپس صاف کرده با عسل شیرین کنید و روزی ۳ تا ۴ فنجان بنوشید.
کسانی که تصلب شرائین دارند در فواصل غذا آلبالو و گیلاس را با هم بخورند.
دارای چربی کم و فیبر زیاد است و برای تصفیه خون در سیستم گوارشی بسیار مفید است.
دارای مقدار فراوانی ویتامین C است.
گیلاس مانند مسکن عمل میکند
فواید گیلاس برای کاهش چربی خون:
چربی اشباع شده در گیلاس بسیار کم است. کلسترول ندارد (مانند سایر گیاهان)، سدیم ندارد، فیبر خوراکی بالایی دارد، از ویتامین C بالایی برخوردار است.
دارای چربی کم و فیبر زیاد است و برای تصفیه خون در سیستم گوارشی بسیار مفید است.
فواید گیلاس برای گواتر:
گواتر مزمن با خوردن گیلاس تا حد زیادی کنترل می شود
فواید گیلاس برای میگرن:
برای کسانی که میگرن دارند. هنگامی که درد میگرن شروع میشود گیلاس را له کنید و روی پیشانی خود بگذارید.
فواید گیلاس برای کبد ، کلیه و مثانه:
برای کلیهها مفید است و به دفع سموم از بدن کمک میکند.
رژیم گیلاس براى کسانى که سنگ کلیه و یا سنگ صفرا و یا مثانه دارند نیز بسیار مفید و موثر است .
مانند یک عامل تخلیه و زهکشی در مجاری ادرار و لوله های هاضمه کار می کند و سنگ ها را از بین می برد
جوشانده ی دم گیلاس برای دفع سنگ های مثانه و تمیز کردن مجاری ادرار در طب تجربی مصرف دائم دارد.
هر صد گرم گیلاس داراى دویست و پنجاه میلى گرم پوتاس است و چنانکه مى دانید پوتاس تاءثیر زیادى بر افزایش ادرار دارد.
برای کسانی که سنگ کلیه و مثانه دارند ۹ گرم مغز هسته گیلاس با ۱ گرم رازیانه در یک لیتر آب جوشانده هر ۴ ساعت یک لیوان میل کنند.با احتیاط استفاده شود چون سمی است.
مصرف گیلاس در بیماران قلبی _ عروقی:
برای کارکرد منظم قلب بسیار مفید است.
احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد. گیلاس به دلیل این که سرشار از منیزیم و پتاسیم است برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید است.
مصرف گیلاس در مبتلایان به آرتریت و نقرس:
گیلاس ضدآرتروز است.
درمان مناسبی برای آرتریت، رماتیسم، واریس و دردهای مفصلی است.
کسانى که ورم مفصل و یا رماتیسم یا نقرس دارند بالنتیجه براى معالجه خود باید غذایى بخورند که ادرار زیاد کند، با گیلاس رژیم مى گیرند.
تحقیقات نشان میدهد مصرف روزانه ۶ عدد گیلاس میتواند جایگزین خوبی به منظور کنترل و درد ناشی از تورم بیماران باشد.
بیماران مبتلا به نقرس و آرتریت که درد زیادی را تحمل میکنند میتوانند به جای اینکه مسکن مصرف کنند حداقل برای یک دوره ۳۰ روزه روزانه ۶ عدد گیلاس مصرف کنند.
بررسیها نشان داده مصرف گیلاس سطح اسید اوریک خون را تنظیم کرده و موجب کاهش درد و جلوگیری از عود در بیماران مبتلا به نقرس میشود.
گیلاس با جلوگیری از تورم و التهاب مفاصل درد بیماران مبتلا به آرتریت را نیز کاهش میدهد.
چندین شرکت داروسازی بزرگ نتایج تحقیقات فوق را تایید کردهاند و قرار است به زودی از گیلاس دارویی ساخته شود که طبیعی بوده و عوارض ناشی از داروهای مسکن شیمیایی را نداشته باشد.
بیماران باید توجه داشته باشند که بدون مشورت با پزشک داروهای خود را قطع نکنند اما یک دوره یک ماهه روزانه شش عدد گیلاس مصرف نمایند و نتیجه را با پزشک در میان بگذارند تا در مورد تغییر دوز داروهای مصرف آنها تصمیم بگیرد.
مصرف گیلاس در رژیم های لاغری:
برای کاهش وزن مفید است.
کسانى که براى کم خوردن و لاغرى متوسل به قرصهاى شیمیایى مى شوند مى توانند از گیلاس که یک میوه طبیعى است و مصرف آن اندام را متناسب مى کند کمک بگیرند، زیرا قرصهاى شیمیایى براى کم کردن اشتها اشخاص را لاغر مى کنند و براى سیستم اعصاب و دستگاه عروق و شریانها مضر و خطرناک است و اعصاب را تحریک کرده و بى خوابى مى آورد.
کسانى که مى خواهند از گیلاس براى لاغرى و تناسب اندام خود کمک بگیرند باید در ابتداى غذاى خود دویست و پنجاه تا سیصد و پنجاه گرم گیلاس بخورند و بعد منوى غذاى آنها نباید داراى مواد نشاسته اى مثل نان ماکارونى ، برنج ، حبوبات و نان شیرینى باشد.
فواید گیلاس برای پوست:
از گیلاس میتوان به عنوان ماسک زیبایی استفاده کرد و چین و چروکهای پوست را کاهش داد.
برای زیبا شدن پوست گیلاس را له کنید روی پوست بگذارید بعد از ۲۰ دقیقه پوست را بشوئید خستگی پوست را از بین میبرد.
مکیدن صمغ درخت گیلاس رنگ چهره را باز میکند.
خوردن گیلاس از پیری زودرس جلوگیری میکند.
مصرف گیلاس در افراد دیابتی:
مصرف آن در حد مناسب به مبتلایان به دیابت توصیه می شود زیرا میوه ای است که نشاسته ی کمی دارد و قندش برای افراد دیابت ی زیان بار نیست(البته باز هم تاکید می شود که اگر به میزان توصیه شده توسط متخصص تغذیه مصرف شود).
قندى که گیلاس دارد از نوع ((لوولوز)) است .
کسانی که دیابت دارند در هفته چند وعده غذای خود را اختصاص به گیلاس دهند.
مصرف گیلاس در بارداری:
گفته میشود که مصرف گیلاس قبل و در اوایل بارداری موجب پسردار شدن میشود.
مصرف گیلاس در شیردهی:
برخی میوه های فصل تابستان مانند گیلاس نفاخ هستند و موادی که تولید نفخ می کنند وارد شیر می شوند و باعث دل درد و نفخ شیرخوار خواهند شد.
افرادی که پس از مصرف میوه ها دچار نفخ می شوند، می توانند آب میوه را بگیرند و فیبر آن را نخورند.
همگنین برای رفع این مشکل می توان پس از مصرف میوه عرق نعناع خورد. البته عرق نعناع باید زمانی خورده شود که ترکیباتی که تولید نفخ می کنند، هنوز وارد شیر نشده باشند.
نکات مهم در مصرف گیلاس:
گیلاس را باید قبل از غذا خورد تا با آن جلوى زیادى اشتها را بگیرد.
گیلاس را همیشه یک ساعت قبل از غذا بخورید.
خوردن گیلاس بعد از غذا باعث ایجاد جرم معده میگردد و نفخ هم میآورد.
اگر بعد از خوردن گیلاس آب خورده شود باعث نفخ معده میشود.
هیچ گاه بالای نان و غذا گیلاس خورده نشود مخصوصاً نان و پنیر.
گیلاس اگر چه ملین خوبی است و یبوست را از بین میبرد اما به دلیل داشتن طبیعتی سرد مصرف زیاد آن باعث نفخ معده میشود.
آلبالو و گیلاس برای کودکان زیر ۳ سال ممنوع:
مصرف میوههای ملین در کودکان میتواند باعث ایجاد مشکل در هضم دستگاه گوارش آنها شده و او را با مشکلات بعدی مواجه کند.
دکتر سیدعلی کشاورز، استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: با توجه به حساس بودن دستگاه گوارش کودکان، مصرف میوههای ملین مانند گیلاس، آلبالو و گوجه سبز توسط کودکان زیر ۳ سال خطر مسمومیت و ایجاد اسهال میکند.
چیدن میوهها به صورت نارس و زودهنگام به خصوص در میوههایی چون گوجه سبز، چغاله بادام و سم پاشی زیاد آنها که باعث آلودگی بیشتر میوه میشود، امکان هضم آن را در دستگاه گوارش کودک مشکلتر میکند که با رشد بیشتر میوه و حرارت خورشید و شستشوی تدریجی سم با آب بارندگی و آبیاری، سطح تماس سم با میوه کمتر میشود که این امر در میوههایی که به صورت رسیده مصرف میشوند و ملین نیستند، به چشم میخورد.
به گفته این استاد تغذیه، در صورت بروز مسمومیت در اثر مصرف این نوع میوهها در کودک، بهتر است تا دو روز هیچ نوع میوهای به وی داده نشود و در صورت شدت مسمومیت از سرم های خوراکی و در نهایت سرم های تزریقی استفاده شود.
مصرف میوهها به ویژه میوههایی چون آلبالو و گیلاس که سرشار از ویتامینها بوده و پیش ساز ویتامین A میباشد برای بدن بسیار مفید بوده و برای جبران کمبود آن میتوان از آب چنین میوههایی برای کودکان استفاده کرد.
ميوه ي خوشمزه اي كه با گرم شدن هوا، در ميوه فروشي ها خودنمايي مى كند، گيلاس است كه طبع سرد و تر، مايل به معتدل دارد. خوردن اين ميوه، گزينه ي خوبي براي تابستان مي تواند باشد. «دكتر سعيد صانعي» پزشك و مشاور درمان هاي گياهي و طب سنتى از تأثير گيلاس بر مزاج هاي مختلف مي گويد. خوب است بدانيد كه در طب سنتى، گيلاس و آلبالو را يكي دانسته اند
سرد و تر
افرادى كه مزاج آن ها سرد و تر است نبايد در مصرف گيلاس افراط كنند چون گيلاس مي تواند براي اين دسته از افراد، مشكلات گوارشي ايجاد كند. به طوركلى افرادى كه مزاج سرد و تر دارند، تمايل چنداني براي مصرف گيلاس از خود نشان نمي دهند. اگر اين دسته از افراد با خوردن گيلاس دچار مشكل نبات يا چاي هل به عنوان مصلح استفاده كنند. شوند، مي توانند از چاى دارچين، چاي همراه با
گیلاس
خاصیت و فواید گیلاس در طب سنتی با توجه به مزاج
سرد و خشك
افرادي كه مزاج آن ها سرد و خشك است، نبايد در مصرف گيلاس زياده روي كنند، چون گيلاس مي تواند تا حدودي براي اين دسته از افراد نيز مشكلات گوارشي ايجاد كند. اين دسته از افراد براي اينكه با خوردن گيلاس دچار مشكل نشوند ، بايد بعد از مصرف گيلاس، خرما بخورند. البته خوردن يك قاشق مرباخوري عسل نيز مي تواند مصلح خوبي براي گيلاس محسوب شود
گرم و تر
مصرف گيلاس براي افرادي كه مزاج گرم و تر دارند، بسيار مناسب است و مشكلي به وجود نمي آورد، به همين دليل اين دسته از افراد نيازي نيست از مصلح براي گيلاس استفاده كنند. ميوه هايي كه رنگ آن ها قرمز است با بدن اين دسته از افراد سازگاري دارد. البته افرادي كه مزاج گرم و تر دارند بهتر است كه از آلبالو به جاى گيلاس استفاده كنند چون آلبالو به نسبت گيلاس، طبع سردتري دارد و تأثير بهتري روي بدن اين دسته از افراد مي گذارد
گیلاس
خاصیت و فواید گیلاس در طب سنتی با توجه به مزاج
گرم و خشك
مصرف گيلاس براي افرادي كه مزاج گرم و خشك دارند، گزينه ي بسيار خوبي محسوب مي شود. اين دسته از افراد اگر به مقدار زياد هم از گيلاس استفاده كنند، باز هم دچار مشكل نخواهند شد. افرادي كه مزاج گرم و خشك دارند معمولاً به مشكل يبوست مبتلا هستند و از آنجايي كه احتمال ابتلا به يبوست در تابستان زياد است، به اين دسته از افراد توصيه مي شود كه از گيلاس استفاده كنند.
منبع : سفیدک
هفت گنج
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 11:40
تعداد بازديد : 1141
به این پست رای دهید:
خواص انبه در طب سنتی
نبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا 10 متر می رسد . منشا انبه هند و مالزی و برمه می باشد ولی هم کنون در تمام مناق استوایی و حاره کشت می شود . انبه از 4000 سال پیش وجود داشته است .برگهای این درخت نیزه ای شكل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و بصورت خوشه ای وجود دارد . میوه آن که انبه یا منگو نامیده می شود بیضوی شكل و دارای طعمی مطبوع وشیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است
خواص دارویی مضرات روش استفاده میوه انبه در ادامه مطلب
خواص داروئی:
انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك و نارس آن سرد و خشك است . انبه نارس تولید آننده بلغم و سودا در بدن می باشد .
1)انبه بسیار مقوی بوده و تقویتکننده بدن است .
2)انبه تقویت آننده قوای جنسی است .
3)رنگ صورت را درخشان می کند .
4)دهان را خوشبو می کند .
5)ادرار آور است .
6)یبوست را برطرف می کند .
7)انبه دارای مقدر زیادی اسید گالیك است . بنبراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمیز می آند .
8)انبه تمیز آننده خون می باشد .
9)خوردن انبه بوی بد بدن را از بین می برد .
10 )انبه حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پائین می آرود .
11 )برای رفع اسهال مفید است .
12 )خوردن انبه ، سردرد ، تنگی نفسو سرفه را از بین می برد .
13 )برای درمان بواسیر مفید است .
14 )عطشرا برطرف می کند.
15 )انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سكنجبین بخورند
خواص مغز هسته انبه
انبه دارای هسته بزرگی است گاه در وسط آن مغز آن قرار درد گاه بجای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد .
مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است .
-1 خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند .
-2 برای معالجه سرمخوردگی مصرف می شود .
-3 سرفه های سخت را درمان می کند .
-4 درمان کننده بواسیر خونی است .
-5 خانم هائیكه دچار خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید ازمغز انبه استفاده کنند .
-6 مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است .
-7 برای تسكین آسم و تنگی نفس مفید است .
-8 ضد استفراغ است .
دیگر خواص درخت انبه
1.گل انبه سرد و خشك است و اسهال را رفع می کند .
2.اگر شكوفه درخت انبه را خشك کرده و هر روز حدود 3 گرم آنرا با 10 گرم شكر بخورند سرعت انزال رامعالجه می کند .
3.صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتی های پوست مفید است .
4.برای برطرف کردن ریزش مو ، آب برگهای درخت انبه را روی سر بمالید .
5.برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید .
طرز استفاده:
به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید
مضرات :
هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممكن است ایجاد خارش و دمل نمائید .اگر خون انبه ایجاد نفخ بكند باید آنرا با زنجبیل خورد . . انبه در اوائل ماه می می رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است
منبع :http://sonatiteb.ir
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 11:13
تعداد بازديد : 980
به این پست رای دهید:
خواص آناناس در طب سنتی
اين در حالي است كه تاثير آناناس در مورد افزايش كارايي سيستم ايمني بدن از ديرباز شناخته شده بود و پزشكان همواره توصيه ميكنند كه بيماران پس از عملهاي جراحي يا دچار شدن به بيماريهاي عفوني آناناس مصرف كنند.
خواصخوراکيها- در حالي كه روز به روز تعداد ميوههايي كه خاصيت ضد سرطاني دارند، افزايش مييابد، دانشمندان آناناس را نيز جزء ميوههاي ضد سرطان طبقهبندي كردهاند.
اين در حالي است كه تاثير آناناس در مورد افزايش كارايي سيستم ايمني بدن از ديرباز شناخته شده بود و پزشكان همواره توصيه ميكنند كه بيماران پس از عملهاي جراحي يا دچار شدن به بيماريهاي عفوني آناناس مصرف كنند.
آشنايي با خواص آناناس
دانشمندان ميگويند در آناناس نوعي ماده وجود دارد كه عملكرد پروتئيني را كه در 30 درصد سرطانها دخيل است، متوقف كرده و قادر است سيستم ايمنى بدن را براى هدف قرار دادن و نابود ساختن سلول هاى سرطانى تحريك كند.
اين خاصيت آناناس به ويژه در مورد سرطان سينه، ريه، روده بزرگ، تخمدان و سرطان پوست به اثبات رسيده است. گفتني است آناناس حاوي کربوهيدرات ، پروتئين ، چربي و آب است .
همچنين کلسيم، فسفر، آهن، منيزيم، پتاسيم، سديم و منگنز از ديگر املاح و مواد معدني تشكيل دهنده آناناس به شمار ميآيند. آناناس منبع غني از ويتامين C بوده و حاوي ويتامين A و B1 و B2 است.
----------------------------------
آناناس یکی از محبوب ترین میوه های گرمسیری در امریکا و بریتانیا است. در اینجا به فواید این میوه ی لذیذ خواهیم پرداخت.
کمک به هضم بهتر غذا. بسیاری از مردم از هضم ضعیف و بد، رنج می برند، به ویژه هضم پروتئین. پروتئین هضم نشده در دستگاه گوارش می تواند ترکیباتی را ایجاد کند که توسط جریان خون جذب می شود، ایجاد واکنش های آلرژیک می کند و سبب تحریک واکنش های التهابی می شود. پروتئین هضم نشده هم چنین در تشکیل بلورهای اسید اوریک که باعث نقرس و درد مفاصل می شود، تاثیر گذار است. اینجا جایی است که آناناس به شما کمک خواهد کرد. آناناس حاوی آنزیمی منحصر به فرد به نام بروملین است که برای هضم پروتئین بسیار مفید است.
ورم مفاصل، و پیشگیری از سرطان. آناناس و آنزیم های آن و سایر خواص تغذیه ای اش، علاوه بر هضم غذا، خواص درمانی بسیار دیگری هم دارد. به عنوان مثال، دوزهای درمانی بروملین تاثیر قابل توجهی در تسکین درد مبتلایان به آرتروز ایفا می کند.
انرژی زا و کاهنده ی استرس. آناناس به دلیل غنی بودن از منگنز، بسیار انرژی زا است. این ماده ی معدنی کمیاب، فاکتور مهمی برای ایجاد آنزیم های مورد نیاز تولید کننده ی انرژی در بدن شما می باشد.
منبع : بیتوته
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 11:05
تعداد بازديد : 1641
به این پست رای دهید:
خواص زالزالک در طب سنتی
زالزالک و یا کویج با نام علمی Crataegus aronia یکی از گیاهانی است که در ایران از جمله در بلندی های بالای 2500 متر در استان کهکیلویه و بویراحمد، استان اصفهان به خصوص شهرستان نجف آباد می روید. این گیاه دارای دو نوع سفید و قرمز می باشد.
بد نیست بدانید در شمال ایران گونه های وحشی زالزالک به شکل خودرو در جنگل ها می روید که به آن " ولیک" می گویند.
در استان فارس و شیراز نیز به آن کیالک میگویند
این میوه اگر چه جثه ای کوچک دارد ولی بسیار پُرفایده و مغذی است و به رنگ های زرد و نارنجی در اکثر نواحی معتدل می روید.
رسیده ی این میوه، شیرین، گوشتی و دارای هسته های زرد رنگ فراوان است که اگر با احتیاط مصرف نشود هسته های آن می تواند قاتل دندان های شما باشد.
زالزالک و قلب شما
این میوه علاوه بر ویتامین های A ، B، C و تانن دارای کلسیم و مختصری پکتین است که برای تقویت قلب و معده بسیار توصیه می شود. مهم ترین اثر زالزالک روی قلب، تنظیم کردن حرکات نامنظم آن است و از تپش قلب و ضربان شدید آن جلوگیری می کند.
در اغلب کشورهای اروپایی خصوصا آلمان برای درمان بی نظمی ضربان قلب از گیاه زالزالک استفاده می شود. همچنین زالزالک در درمان آنژین و تصلب شرایین(سفت شدن دیواره رگ ها) بسیار کاربرد دارد.
عصاره ی زالزالک
خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره ی زالزالک
تحقیقات جدید نشان می دهد که زالزالک آنتی اکسیدان بسیار قوی محسوب شده و می تواند به عنوان یک مکمل غذایی مقوی عمل کرده و در تنظیم وزن، گلوکز خون و التهاب نقش داشته باشد.
محققان آمریکایی طی بررسی هایی که روی زالزالک انجام دادند، دریافتند این میوه به خاطر داشتن مقادیر بالایی از مواد آنتوسیانین، بسیار مفید است و در رنگ های مختلف این میوه آنتوسیانین های زیاد و متفاوتی یافت می شود که دانه های زالزالک را از فشار اکسایشی نور خورشید حفظ می کنند.
خوردن زالزالک بدن ما را از موقعیت های زیان آور مانند قرار گرفتن در معرض آلودگی و رادیکال های آزاد حفظ می کند.
به عبارتی تحقیقات نشان می دهد مصرف زالزالک در درمان برخی بیماری ها، از سرطان گرفته تا چاقی، اثر مثبت می گذارد و این تاثیر به دلیل خواص ضد التهابی ماده ی آنتوسیانین موجود در آن است، به طوری که ثابت شده بسیاری از بیماری ها به دلیل التهاب های کنترل نشده ای است که دامنگیر ما می شود.
مواد موجود در زالزالک قند خون و عملکرد انسولین خون را بهبود می بخشد.
به نقل از Sience Daily، محققان در زمینه ی تاثیر زالزالک و خواص آن، تحقیقات خود را روی موش هایی انجام دادند که از پیش مبتلا به دیابت بودند.
آن ها ابتدا به 18 موش نر، حدود 6 ماه غذای سرشار از قند میوه دادند سپس آن ها را دو گروه کردند؛ به یک گروه آب خالص و به گروه دوم مخلوط آب و عصاره ی زالزالک دادند و این کار را تا 6 ماه ادامه دادند و وزن و چربی بدن، قند خون و شاخص های مولکولی التهابی آن ها را مورد بررسی قرار دادند.
در انتها محققان به این نتیجه رسیدند موش هایی که مخلوط آب و عصاره زالزالک مصرف کرده بودند، نسبت به گروه دیگر، از کاهش وزن بیشتر، چربی کم تر ، قند خون و تر یگلیسیرید پلاسمای پایین تر و چربی LDL کم تری برخوردار بودند.
این تغییرات در انسان ها باعث کاهش احتمال ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی عروقی می شود و مشکلات التهابی را کاهش می دهد.
یکی از مواد مفید موجود در زالزالک فلاونوییدهایی می باشند که نسبت به رنگ میوه شدت اثرات آنتی اکسیدانی آن ها تغییر می کند. میوه های قرمزرنگ دارای اثر قوی، صورتی اثری ضعیف و زرد اثر ضعیف تری دارند.
گل زالزالک
علاوه بر میوه ی زالزالک از گل آن نیز برای درمان استفاده می شود. گل زالزالک برای درمان تشنج مفید بوده و حرکات نامنظم قلب را تنظیم می کند. لذا دم کرده ی آن برای درمان بیماری های مزمن قلب استفاده می شود.
زالزالک و دیابت
نتایج یک پژوهش نشان داد: مصرف خوراکی زالزالک در دیابت قندی باعث کاهش گلوکز و LDL کلسترول سرم می شود.
این مطالعه با اثر مصرف خوراکی سرشاخه ی زالزالک بر غلظت گلوکز و لیپیدهای سرم و تراکم سلول های بتا در موش های صحرایی دیابتی توسط دکتر مهرداد روغنی، عضو گروه فیزیولوژی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد بررسی شد.
یافته های این مطالعه حاکی است در گروه دیابتی درمان شده با گیاه، غلظت گلوکز سرم به طور معنی دار در هفته های سوم و ششم کمتر از گروه دیابتی بود.
کاهش سطح گلوکز و لیپیدهای سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است. خلاصه ی این پژوهش در مجله ی غدد درون ریز و متابولیسم ایران انجام شد
دیگر خواص زالزالک
این میوه به علت غنی بودن از اسید تارتاریک و اسید مالیک نیز در مواقع کم خونی و سل اثر نیکویی دارد.
زالزالک به دلیل آن که دارای مقدار زیادی تانن است بسیار قابض بوده و می توان آن را جهت درمان اسهال های خونی به کار برد.
البته نوع کوهی آن قابض تر از سنجد است و از خونریزی معده نیز جلوگیری می کند.
رنگ زرد و صورتی این میوه در بدن تبدیل به ویتامین A می شود و اشتها را زیاد می کند.
البته این میوه را وقتی که کاملا رسیده و رنگ انداخته مصرف کنید تا دچار ناراحتی های گوارشی ناشی از خام بودن میوه نشوید.
زالزالک خشک شده
زالزالک اگر به خوبی خشک شود تنها مقداری از ویتامین C ی خود را از دست می دهد ولی دیگر ترکیبات شیمیایی خود را حفظ می کند. لذا برای نگهداری زالزالک خشک باید آن را در محلی که هوایش دائما عوض می شود نگه داشت.
البته در مقایسه، میوه ی تازه ی زالزالک اثرات نیکوتری دارد و می تواند به ازدیاد شیر مادران شیرده و افزایش کیفیت آن بیفزاید.
منابع:
ویکی پدیا
جام جم
ایسنا
گردآوری: مریم مرادیان نیری – کارشناس تغذیه تبیان
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 10:59
تعداد بازديد : 1317
به این پست رای دهید:
خواص شفتالو در طب سنتی
هُلو به دری: شفتالو میوه آبدار درخت هلو (نام علمی: Prunus Persica در لاتین به معنی سیب ایرانی) و دارای هسته ی سخت، گوشت زرد، یا نسبتاً سفید و پوستی مخملی است. بر اساس چسبیدن گوشت به هسته، این میوه به دو دسته هستهجدا و هستهچسب تقسیم میشود. یکی از میوه هایی که تا حد زیادی با هلو ارتباط دارد شلیل است. ارتباط شلیلها با هلو تا حدی است که در واقع گاهی اوقات محصولات هلو حاوی تعداد کمی شلیل است و برعکس. شلیل در واقع نوعی هلو با ژن مغلوب است که میوههای بدون کرک تولید میکند. درخت هلو سه نوع شاخه ساده، مرکب و کاذب تولید میکند. شاخههای ساده فقط جوانه رویشی تولید میکنند. شاخه مرکب، جوانه رویش و زایشی و شاخه کاذب در طول شاخه جوانه زایش و در نوکم جوانه رویشی تولید میکند که در هنگام هرس نوک شاخه کاذب حذف میشود. جوانه گل هلو ساده است و در جانب شاخههای یک ساله تشکیل میشود.
شفتالو
شفتالو
هلو داری انواع مختلف با گونه ها و طعم های متفاوت است. از انواع مختلف ای میوه میتوان به بلخی، کاردی،زعفرانی (که دارای دو نوع هسته جدا وهسته چسب موجود است و مورد استفاده قرار میگیرد)،هلو انجیری، هلو هلندری(که شباهت فریبندهای به زرد آلودارد) نام برد.از استان های تولید کننده عمده هلو میتوان به استان چهار محال و بختیاری و به صورت عمده شهر گردشگری و زیبای سامان و استان البرز و شهرکرج اشاره کرد. هلوی بلخی، که بسیار بزرگ و شیرین است، از تولیدش بسیار کاسته شده است، زیرا بلافاصله بعد تماس لک می شود و چهرهی بدی به خود میگیرد.
خواص
هلو روده ها را شستشو می دهد،سبب تحریک حرکتهای موجی شکل روده ی بزرگ می گردد. عمل دفع را آسان و یبوست را برطرف می سازد. آب هلو به طور موفقیت آمیزی در رفع مشکلات زمان بارداری زنان مثل کسالت صبحگاهی و دیگر موارد کمک فراوان می کند.جهت آبگیری هلوهای کمی سفت و تیره رنگ بهتر هستند.از انتخاب هلوهای سبز اگرچه بعد از چند روز نرم می شوند می بایست صرفنظر نمود.هلوهای سبز به اندازه ی هلوهای زرده تیره یا نارنجی یا بنفش شیرین نیستند.البته هلوهای رسیده سردرختی با رنگ تیره بهتر هستند.طبیعت میوه هلو سرد است و برای افراد گرم مزاج بخصوص آنانکه طبیعت گرم و خشک دارند مفید است.ترشح و دفع صفرا را در افراد صفراوی آسان می سازد.هلو درتقلیل حرارت کبد و کلیه مؤثر است.از برگ هلو می توان عصاره تهیه نمود.عصاره ی هلو کرم کش است و انگلهای روده را از میان می برد.هلو اختلالات خون را مرتفع می سازد و سوء هاضمه را برطرف می کند.
هلو میوه ای با خواص درمانی فوق العاده ، خوردن این میوه بعد از غذا یک مسهل ملایم است و پوست درخت آن به عنوان یک داروی ضد کردم است همچنین به عنوان تب بر هم میتوان از آن استفاده کرد. اگر دچار قلنج کلیوی شده اید ، هلو تسکین دهنده ی بسیار خوبی است . تکسین و درمان سیاه سرفه با استفاده از این میوه تا حدودی امکان پذیر است.
خواص
1- دم کرده گل یا شکوفه هلو در سیاه سرفه مورد استفاده قرار میگیرد.
2- برگ له شده تازه و کهنه هلو برای بیماریهای جلدی و زخمهای سرطانی اثر آرام کننده دارد.
3- مالیدن روغن مغز هلو جهت زخم سودایی خوب است.
4- هلو یک میوه خوب برای رشد و نمو کودکان است.
5- هلو متعادل کننده سوخت و ساز بدن میباشد.
6- کسانی که نقرس دارند نیم ساعت بعد از غذا یک عدد هلو میل کنند.
7- کسانی که یبوست دارند میتوانند از مربای هلو استفاده کنند.
8- اگر پوست زیبا و خوب میخواهید از هلو به عنوان ماسک برای صورت استفاده کنید.
9- برای تصفیه شدن خون 60 گرم برگ هلو در یک لیتر آب بجوشانید سپس روزی سه فنجان میل شود.
10- هلو دفع کننده اوره و اسید اوریک است به خصوص برگه هلو را در زمستان میل کنید.
11- برگه هلو یک بین غذای خوشمزه در زمستان میباشد و عادت دهید به کودکان خود هنگامی که مدرسه میروند چند برگه هلو در جیب داشته باشند که در فواصل زنگها بخورند زیرا به رشد و نمو آنها بسیار کمک میکنند پیران هم در جیب خود برگه هلو داشته باشند در صورت ضعف و گرسنگی یک برگه را در دهان خود بگذارند زیرا برای دردهای رماتیسمی، نقرس و کبد آنها مفید است.
12- چکاندن چند قطره از روغن هسته هلو در گوش صدای وزوز گوش را از بین میبرد.
13- کسانی که میگرن دارند از روغن هسته هلو به شقیقهها و محل درد بمالند.
14- مالیدن پماد برگ گل و هسته هلو روی شکم کودکان کرم آنها را دفع میکند.
15- هیچ گاه بالای هلو آب ننوشید.
17- خوردن هلو بالای غذا بدبویی دهان را از بین می برد.
18- خوردن هلو زایمان را آسان میکند.
19- برگ درخت هلورا بابرگ جعفری کوبیده با روغن زیتون مخلوط نموده درمانکننده سوختگی و انواع زخم و جراحت میباشد.
20- بچههایی که عصبی هستند و در آرامش قرار ندارند و زود خشمگین میشوند از دم کرده شکوفه هلو به آنها بدهید نیم گرم در یک فنجان آب جوش دم کرده به مدت 3 الی 4 روز مصرف شود.
21- هلو با وجودی که شیرین است ولی برای افراد مبتلا به دیابت زیانآور نیست. (البته نوع کم شیرین آن را بخورند بهتر است)
22- به خاطر وجود آهن و برم برای کبد بسیار مفید است و رنگ چهره را باز میکند.
23- کسانی که میخواهند چهرهای سرخ و گلگون داشته باشند از پوست رویی هلو بصورت ماسک روی صورت خود بگذارند و آزار کرکهای آن را تحمل کنند.
24- کسانی که دارای سنگهای سیستئینی هستند هلو را در برنامه غذایی خود قرار بدهند.
25- هلو برطرف کننده عطش است.
26- هلو تقویت کننده نیروی جنسی البته اگر بعد از غذا خورده شود و یا بعد از 10 دقیقه بعد از نزدیکی.
27- کسانی که در اثر بیماری آب بدنشان کم شده است 10 صبح و 5 عصر هلو میل کنند.
28- برای از بین بردن صفرا و مرتب شدن کار غدد داخلی صبح ناشتا یک لیوان آب هلو با شکر کمی شیرین کرده میل کنند.
29- خانمهای حامله از خوردن شکوفه هلو خودداری کنند.
30- مواد قندی که در هلو وجود دارد باعث تقویت غدههای هاضمه میشود و هضم غذا را آسان میکند.
31- کسانی که رودههای علیل دارند هلو را بدون پوست بخورند.
32- کودکان و پیرمردان و بیمارانی که تازه از بستر برخاستهاند هلو را بصورت کمپوت میل کنند.
33- کسانی که ورم پروستات دارند از هلو استفاده کنند.
34- هسته هلو باعث کاهش فشار خون میشود البته با احتیاط خورده شود به خاطر وجود آمیگدالین.
35- هلو برای سرد مزاجان و مرطوبها زیاد مناسب نمیباشد.
36- سوخته هسته هلو که ساییده شده باشد اگر بر روی زخمهای جرب و پشت گوش بمالند درمان کننده میباشد.
37- کسانی که بیماری صرع دارند از جوشانده برگ درخت هلو استفاده کنند روزی دو فنجان (5 گرم در 100 سیسی آب) میل شود.
38- یک ماسک خوب برای پوستهای خشک: یک قاشق خامه با یک هلو له شده مخلوط به مدت 20 دقیقه روی صورت بگذارید سپس با آب ولرم نزدیک به سرد بشوئید.
39- برای از بین بردن چین و چروک صورت و گردن 2 عدد هلوی کاملاً رسیده را خوب له کرده سپس صورت و گردن را ماساژ دهید و بگذارید 20 دقیقه روی پوست بماند.
40- جویدن هلو مخصوصاً پوست آن جهت رفع بوی بد دهان خوب است.
41- از ترکیب گلیسیرین وکمی عسل و آب هلو یک ماسک مرطوب کنندهای خوب میتوان تهیه کرد.
42- هلو + عسل ماسکی است که مخصوص پوستهای خشک میباشد.
43- جوشانده هلوی نارس برای رفع خارش بدن استفاده میشود. از شستشو با جوشانده آن همچنین با جوشانده پوست آن میتوان برای بیماریهای پوستی استفاده کرد.
44- کسانی که کفگیرک میگیرند (بیماری است که بر اثر مصرف بیش از اندازه تخم مرغ با گوشت در پشت انسان بین دو کتف که مرکز خونهای کثیف است به وجود میآید بسیار پردرد و پرسوزش و ناراحت کننده است باعث تب، بیخوابی و تغییر رنگ چهره میشود) از هلو استفاده کنند.
45- هلو به خاطر وجود کولین در آن ضد تصلب شرائین است و برای نارسایی عروق کرونر بسیار مفید میباشد.
46- وجود پتاسیم در هلو باعث فعالیت کلیه ها و لنیت مزاج و دفع سمومی چون اوره و اسید اوریک می باشد.
47- برای از بین بردن کرم آسکاریس هسته هلو را کوبیده و شیره آن را در مقعد با قطره چکان بچکانید.
48- برای رفع جوش و لکهای صورت برگ درخت هلو را کوبیده به صورت ضماد روی پوست بگذارید.
خواص درمانی هلو:
گل و برگ هلو اثر ملایم، مدر، آرام کننده و کم و بیش تببر دارد این میوه نه تنها مغذی و خوشطعم است بلکه اثر ملین نیز دارد، در مصرف آن نباید زیادهروی شود چون عوارض هضمی مانند نفخ ایجاد مینماید. از گلبرگ هلو به صورت شربت در طبابت استفاده به عمل میآید.
جوشانده برگ هلو باعث گردیده که در بیماریهای مجاری ادرار، قولنج کلیوی، سنگ کلیه، ورم مثانه اسپاسم مزمن مثانه به کار رود. در ضمن هلو خلطآور است.
بررسیهای مختلف نشان داده است که مصرف مخلوط آب مقطر بادام تلخ و دم کرده برگ درخت هلو در موارد فوق اثر درمانی مفید ظاهری میسازد، به شرط آنکه به مقادیر درمانی و کم به کار رود. این میوه به علت داشتن آهن برای کبد بسیار مفید میباشد. هلو باعث فعالیت کلیهها و دفع سموم و مواد مضر، چون اوره واسید اوریک از بدن میشود و به بیمارانی که نقرس و رماتیسم مزمن دارند توصیه میشود.کسانی که با خوردن هلو دچار نفخ میشوند بهتر است از کمپوت آن استفاده کنند. هلو هم به اجابت معده کمک میکند وهم برای کسانی که در ادرارشان خون دیده میشود تجویز میشود.
این میوه برای زنان باردار بسیار نافع و باعث میشود وضع حمل آنها آسان شود، همچنین درجه قلیایی خون را حفظ میکند. پوست هلو دارای کاروتن یعنی مولد ویتامین A میباشد. در ضمن ماسکی که از هلو تهیه میشود باعث گلگون شدن پوست میشود.
مواد معدنی و ویتامین
هلو مقدارفراوانی ویتامین A دارد.همچنین حاوی ویتامینهای C،B2،B1 نیاسین و مواد معدنی شامل کلسیم،آهن،فسفر،پتاسیم و سدیم می باشد. به علت دارا بودن ویتامین های -Aو -C در رفع خستگی ناشی از فعالیتهای فکری مفید است ترکیبات شیمیایی: تمام قسمتهای درخت هلو کم و بیش دارای آمیگدالین تا ۳ درصد است، این گلوکزید در مغز هسته بادام تلخ و در دانه یا جوانه و یا اعضای گیاهان مختلف گل سرخ وجود دارد. برگ هلو علاوه بر آمیگدالین دیاستازهایی به نام امولسین کونگلوتین و ۲۵ تا ۳۵ درصد روغنی شبیه به روغن بادام تلخ دارد. پوست درخت هلو دارای تانن است. به طور متوسط دارای ۸۳ درصد آب، ۹ تا ۱۰ درصد مواد قندی مختلف، ۷۰ درصدوینیلک و ۹۳ درصد مواد ازته.
برگ، گل و مغز هلو به علت داشتن مقادیری آمیگدالین اثر سمی دارد و مصرف زیاد یا مداوم آن موجب مسمومیت میشود. مغز و هسته هلو را نباید خورد بخصوص مواظب بچهها باشید که از آن نخورند زیرا ایجاد مسمومیت میکند و این حالت خیلی دیر ظاهر میشود.
ویتامین ها
ویتامین ها
شرایط شفتالو
آبیاری: در مقایسه با سایر درختان هسته دار (همانند آلو، زردآلو و …) نیاز آبی درختان هلو بیشتر است و اواخر دوران رشد میوه نیاز آن به آبیاری نیز بیشتر می شود. درختان جوان نسبت به درختان مسن نیاز به آب بیشتری دارند و در طی تابستان با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه شاید به هفته ای دو بار آبیاری نیاز داشته باشند البته دفعات آبیاری با توجه به شرایط دمایی منطقه بسیار قابل تغییر است. در صورت خشکی کشیدن در این مقطع زمانی ، میوه ها به خوبی رشد نکرده و آبدار نمی شوند. اما نیاز آبی این درختان به معنی همیشه خیس بودن خاک آنان نیست. چنین شرایطی موجب زرد شدن برگهای گیاه ریزش آنها و پوسیدگی تدریجی ریشه ها و در نهایت از بین رفتن گیاه خواهد شد. بنابراین زمانی نسبت به آبیاری درخت اقدام کنید که سطح خاک رطوبت خود را از دست داده باشد.
نور:
درختان هلو به نور مستقیم آفتاب نیاز دارند و وجود حداقل 6 ساعت نور مستقیم برای آنها ضروری است. به همین دلیل می توان آنها را بخصوص در مناطقی که تابستانهای بسیار گرم دارند در جایی کاشت که در صبح و ظهر به مدت حداقل 6 ساعت نور مستقیم آفتاب داشته باشد اما در عصر هنگام از سایه ملایمی برخوردار باشد. وجود سایه مداوم در محل کاشت مانع از رشد و بخصوص میوه دهی این درختان خواهد شد.
دما :
به طور درختان هلو در مناطقی که تابستانهای نسبتا گرم و زمستانهایی فاقد یخبندان دارند بهترین رشد را دارند. البته این درختان سرمای زمستان را تا 20- به خوبی تحمل می کند اما شکوفه های آن به سرمای ابتدای بهار بسیار حساس است و در دمای 3- درجه سانتیگراد به طور کل از بین می روند. به همین دلیل باید در مناطقی کاشته شود که ابتدای بهار سرد نباشد و سرمای دیررس بهاره نیز وجود نداشته باشد. در طی فصول رشد و تولید میوه نیز ، بهترین دما بین 18 الی 30 درجه سانتیگراد برای این گیاه است و تا 35 درجه را نیز به خوبی تحمل می کند.در ابتدا اشاره کردم که این درختان سرما را تا 20- درجه سانتیگراد در طی زمستان و زمانی که در رکود هستند به خوبی تحمل می کنند. البته حداقل دمای قابل تحمل برای درختان هلو 29- اعلام شده است با این وجود و برای اینکه جلوی هر گونه خطر احتمالی در رابطه با سرمازدگی این گیاه را بگیریم بهتر است در مناطقی که دمای به زیر 17-درجه نزول می کند از کاشت این درختان صرفه نظر کنیم. مسئله دیگری که در رابطه با نیازهای دمایی این درخت باید در نظر داشت این است که درختان هلو برای اینکه بتوانند در فصل رویش ، میوه خوبی تولید کنند باید در زمستان سال قبل ، به مدت 1000-400 ساعت (به گفته برخی محققین 900-600 ساعت) دمای زیر 7 درجه را دریافت کرده باشند.
کاشت
کاشت
خاک:
درختان هلو به خاکهایی با زهکش خوب نیاز دارند. خاکهای سنگین که زهکش نامناسبی دارند و آب را در خود نگه می دارند مناسب کاشت هلو نیستند. بنابراین خاک مناطقی که دارای شن است (لومی شنی و یا شنی لومی) مناسب می باشد. همچنین این درخت با خاکهای آهکی میانه ای ندارد به همین دلیل اگر در زمان تهیه خاک برای درخت هلو ، خاک را با موادی همانند خاک برگ، پیت موس و شن مخلوط کنید و تا عمق حدود 1.5 متری محل کاشت چنین مخلوط خاکی استفاه کنید، درختتان بسیار خوشحال خواهد شد! برای کوددهی درختان در اولین سال کاشت و حدود 10-7 روز بعد از زمان کاشت می توان از حدود 250 گرم کود 10-10-10 استفاده کرد و سپس 40 روز بعد از کاشت نیز از این مقدار کود استفاده کرد. . برخی پرورش دهندگان معتقد هستند که اگر در زمان آماده سازی خاک ، به خوبی از خاک برگ در تهیه بستر کاشت استفاده شده باشد ، در سال اول بعد از کاشت نیاز چندانی به کوددهی نیست. برای درختان 2 و 3 ساله نیز می توان از همین فرمول یعنی 10-10-10 البته به میزان بیشتر و در حدود 350 گرم و در دو نوبت از سال یعنی اوایل بهار و دیگری اواخربهار/اوایل تابستان استفاده کرد. برای درختان بزرگتر (10-4 ساله) از 900-450 گرم کود 10-10-10 دو بار در سال یعنی اوایل بهار و دیگری اواخر بهار/اوایل تابستان استفاده می شود. اگر درخت بالغ شما میوه کمی تولید می کند (البته به شرط اینکه هرس مناسب را برای آن هر ساله انجام می دهید و برای آشنایی با هرس به قسمت هرس مراجعه کنید) و فقط رشد رویشی دارد بهتر است که از کوددهی نوبت دوم یعنی در فصل تابستان صرفه نظر کنید. همچنین در زمان کوددهی محلول کود را با رعایت فاصله حدود 30-20 سانتیمتر از تنه درخت به خاک بدهید. فاصله کاشت درختان هلو در باغ معمولا حدود 6-5 متر است که البته این فاصله در درختان پیوندی کمی کمتر است. مثلا درختان پیوندی از نوع پاکوتاه را می توان در فاصله حدود 3 متری از یکدیگر کاشت.
انواع پاکوتاه هلو را می توان در گلدان و البته گلدانهایی با سایز و اندازه بزرگ پرورش داد.اما توجه کنید که اولا نوع هلو باید از بین درختان پاکوتاه این گیاه باشد. حال به شکل طبیعی و ژنتیکی پاکوتاه است و یا به طریقه پیوندی به شکل پاکوتاه پرورش داده شده است فرقی نمی کند. و دما گلدانی که انتخاب می شود باید حداقل 45 سانتیمتر و به شکل مناسب تر حدود 90 سانتیمتر و حتی بیشتر قطر داشته باشد. در مورد درختان هلو که به شکل گلدانی پرورش می یابند باید زمانی عمل آبیاری را انجام داد که سطح خاک تا حدود عمق 5 سانتیمتری نسبتا خشک شده باشد.
تکثیر:
یکی از روشهای تکثیر درختان هلو عمل پیوند است. یعنی پیوندک از درخت هلویی که خصوصیات مورد نظر از نظر کیفیت و کمیت میوه دهی دارد انتخاب می شود و بر روی یک پایه ، پیوند زده می شود. از پایه های مختلفی برای پیوندکهای هلو می توان استفاده کرد که پایه هلو معمولی ترین آنها است اما گاهی و بخصوص به دلیل شرایط خاک می توان از درختان دیگر به عنوان پایه این گیاه استفاده کرد. مثلا در زمینهایی که سنگلاخی و یا آهکی (اسیدیته بالا) دارند می توان از پایه بادام برای هلو استفاه کرد. همچنین در زمینهایی که سابقه فعالیت آفتی به نام نماتد وجود دارد از درختان شلیل به عنوان پایه استفاده می شود. در زمینهایی که خاکهایی سنگین با زهکش نامناسب دارند نیز می توان از درختان گوجه و آلو به عنوان پایه استفاه کرد. عمل پیوند برای تولید درختان پاکوتاه هلو نیز مورد استفاده قرار میگیرد که البته پایه های خاصی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین بسته به شرایط از پایه های مختلفی برای آن می توان استفاده کرد. پیوندکها از درختانی که از نظر میوه دهی کیفیت و کمیت مناسبی دارند انتخاب می شود و عمل پیوند انجام می شود عمل پیوند شیوه های مختلفی دارد که یکی از متداولترین آنها در مورد درختان جوان هلو، انواع پیوند نیمانیم است .
منبع : ویکی پدیا
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 10:53
تعداد بازديد : 1479
به این پست رای دهید:
خواص موز در طب سنتی
موز گیاهی است علفی مانند درختچه که برگهای آن بسیار بزرگ و پهن است و گاهی تا ۲ متر می رسد . گلهای آن مجتمع و بصورت سنبله است میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن برنگ زرد در می آید .
موز به هنگام رسیدن تولید گازی به نام اتیلن می کند. در صورت مجاورت این گاز با سایر میوه ها، سبب رسیدن آنها می شود. برای جلوگیری از این فرآیند، موز را باید جدا از سایر میوه ها نگهداری کرد. در عین حال نیز از این خاصیت موز می توان برای رسیدن میوه هایی که هنوز کال هستند، استفاده مطلوب نمود.
در طب سنتی موز نارس را ایجادکننده یبوست می دانند. در واقع موز در صورتی که رسیده باشد، ملین است و در عین حال برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی مفید است و بهبود زخم های روده را تسریع می کند.
موز و خواص آن در طب سنتی (2)
در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین ، نوروپی تفرین ، دوپامین و كاته کولامین وجود دارد .
موز را هنگامیكه هنوز سبز است از درخت می چینند و به مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند .
ویژگی های موز خوب
هنگامیكه موز انتخاب می كنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لكه های سیاه وجود داشته باشد و این نشانه موز رسیده است . موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است .
موز و خواص آن در طب سنتی (1)
خواص موز در طب سنتی
موز از نظر طب قدیم ایران معتدل است و خون را غلیظ می كند . موز انرژی زیادی دارد و چون نرم هست غذای خوبی برای كودكان و اشخاص مسن محسوب می شود.
بدلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه ها می باشد.
موز ملین بوده و همچنین و به عنوان درمان اسهال و اسهال خونی کاربرد دارد.
موز خونساز است بنابراین اشخاص لاغر و كم خون حتما باید موز بخورند.
موز تقویت كننده معده و نیروی جنسی است.
موز درمان زخم معده و روده می باشد.
گرد موز همچنین داروی خوبی برای پائین آوردن كلسترول است.
شیره گلهای موز درمان كننده اسهال خونی می باشد.
جوشانده موز اثر قطع خونریزی دارد.
ضماد برگ درخت موز برای درمان و سوختگی مفید است.
موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصاً در سرد مزاجان تولید گاز معده می كند برای رفع این عارضه باید پس از موز كمی نمك خورد.
موز تاثیر خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد.
برای درمان ضعف بدن موز را با عسل بخورید.
موز مدر است.
موز بعلت دارا بودن قند زیاد برای مبتلایان به مرض قند مضر است و نباید در خوردن آن افراط كنند .
میوه نارس و گل های پخته موز برای درمان بیماری قند مفید است. شیره گل های موز برای درمان اسهال خونی استفاده می شود و ساقه و ریشه آن برای رفع اختلالات خونی مفید است.
به دلیل کم بودن مقدار سدیم و زیاد بودن مقدار پتاسیم موز، این میوه برای افراد دارای فشار خون بالا بسیار ایده آل است.
منبع : بیتوته
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 10:48
تعداد بازديد : 804
به این پست رای دهید:
خواص سیب در طب سنتی
* سیب از منظر معصومین علیهم السلام :
* امام صادق (ع): اگر مردم مى دانستند که در سیب چیست ، بیمارانشان را جز به سیب درمان نمى کردند. بدانید که سیب ، بویژه ، سودمندترین چیز براى قلب و مایه ى شست و شوى آن است .
* امام صادق علیه السلام : سیب ، پالاینده و خوش بو کننده معده است .
* امام صادق (ع)-: سیب ، معده را گشایش میدهد، همچنین فرمود : سیب بخور، چرا که حرارت را فرو مى نشاند، درون را سرد مى کند و تب را مى برد.
* در حدیث دیگرى است که فرمود: وبا را از میان مى برد.
* امام صادق علیه السلام : به تب داران خود سیب بدهید، چرا که هیچ چیز، سودمندتر از سیب نیست .
* دعائم الاسلام - درباره امام صادق (ع) روایت شده است که : مردى از سرزمینى وبا زده به ایشان نامه نوشت و از وباى آن جا خبر داد.
امام (ع) در پاسخ نوشت : ((بر تو باد سیب . آن را بخور)).
او هم این کار را انجام داد و عافیت یافت .
و فرمود: ((سیب ، حرارت را فرو مى نشاند و درون را خنک مى کند و تب را مى برد)).
* از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: ((اکل التفاح فی اسحار)) یعنی سحرگاهان سیب بخورید.
* سیب شناسی از نظر مزاج :
مزاج سیب شیرین و رسیده : گرم و تر و مصلحات آن دارچین و گل قند عسل
مزاج سیب ترش : سرد و خشک
مزاج سیب میخوش : معتدل
سیب قرمز تازه بیشتر از سیب سفید مفید است.
* خاصیت ذاتی و دارونی سیب :
تقویت کننده مغز و اعصاب – دفع کننده سرطان های ریه،معده و پروستات -- دفع کننده مرض چاقی - خنثی کننده سموم و زهر در بدن – حل کننده اسید اوریک بدن - حذف مواد سنگین در روده ها - دفع مدفوع خشک شده از روده ها - بهبود عملکرد دستگاه گوارش – داروی موثر برای سیستم کودکان – تقویت کننده عضلات بدن – آرامش دهنده قلب – بوئیدن آن نشاط و شادی تولید میکند – برطرف کننده افسردکی – دفع کبد چرب – دفع کننده سیاتیک - حلّال کلسترول و دافع ازدیاد فشار خون و از سکته های قلبی جلوگیری می کند - ضد روماتیسم- ملیّن کننده - خون غلیظ را تصفیه می کند - بافت های سلولی را جوان نگاه می دارد – جوان کننده – طراوت بخش پوست بدن بالاخص صورت – دفع پیری زود رس در تمام سلولها – پاکیزه کننده رحم و دفع عفونت زنانه – تنظیم کننده قاعدگی – دفع اسهال های خونی – دفع روماتیسم – کم کننده حرارت بدن – داروی ویژه سرماخوردگی - خوردن یک سیب در روز، طبیب را دور می سازد - درمانگر تبخال وآفت دهان باعسل صبح ها – دافع زکام – داروی مقوی برای تقویت جسم – دفع کننده اسهال های صفراوی و سنگ کلیه – تقویت کننده باروری بشرطی که فراوان میل شود – ویار زنان را می کاهد - خوردن سیب قبل از خواب ، بی خوابی را رفع می کند- استفراغ صفراوی را بند می آورد - دردهای سوداوی را برطرف می نماید -
روشهای سیب خوردن :
* معجون ویژه سیب درمانی : افراد کهنسال و معده ضعیف بایستی سیب رنده شده ( نیم کیلو ) همراه با گلاب ( نصف لیوان ) و عرق بید مشک ( نصف لیوان ) و عسل یک الی دوقاشق و اندکی زعفران را مخلوط و در صبح و عصر مصرف کنند .
( این ترکیب برای کسانی که دارای دهان تلخ و صبحگاهان حالت تهوع دارند و در میانه روز بشدت دارای ضعف هستند مفید است )
* رب سیب برای تقویت قلب، معده، کبد و دفع سموم مفید است .
(طرز تهیه رب سیب: آب سیب رسیده شیرین را بگیرید و در ظرفی بریزید و روی حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری(مثلا روی کتری در حال جوش) قرار دهید، آنقدر بماند تا غلیظ شود و به قوام رب برسد. )
خوردن رب سیب : غلیان خون و صفرا را فروکش می کند ، زنانی که خونریزی ماهانه آنها زیاد است در ایام عادت هر روز صبح دو و سه قاشق غذا خوری مربای سیب بخورند تا ترشح خون آنها کاهش یابد .
* ابن سینا در این باره می نویسد: المشوی فی العجین ینفع من الدود و من ذوسنطاریا
اگر سیب خوراکی را در خمیر گرفته در تنور بریان کنند برای درمان کرم روده و معالجه اسهال خونی سودمند است.
* ابن سینا می گوید:ان کان هناک غم من الحراره کان عظیم النفع. اگر انسان غمگین باشد و حرارت بر مزاج غلبه داشته باشد، سیب در تعدیل حرارت و رفع غم و اندوه نفع دارد.
* مردم انگلیس چون عقیده دارند که هر کس روزی یک سیب بخورد پزشک را از خود دور کرده است .
* شیره سیب اثر مفیدی در سرماخوردگی، گرفتگی صدا، سرفه، بیماریهای سینه و حالات عصبی دارد.
مضرات سیب :
سیب معمولی : بعد از خوردن سیب نوشیدن آب ضرر و موجب فساد غذا در معده می شود.
سیب کال : موجب تب های مختلف، ضعف حافظه، نفخ شکم و درد عضلات می شود.
سیب ترش : زیاد خوردن سیب ترش و نارس باعث کم شدن حافظه و ایجاد فراموشی می شود ، اعصاب را ضعیف و انسان را ترسو می کند
-------------------------------------
مصرف روزانه سیب برای برطرف شدن افسردگی، کبد چرب، تقویت قوای بدن و تقویت معده مفید است همچنین از بروز سرطان ریه،کولون و پروستات پیشگیری می کند.
سیب در طب سنتی
در طب سنتی ایران سیب به داروی نشاط آور معروف است. به گفته وی سیب شیرین میوه ای است با طبع گرم وتر و یکی از میوه هایی است که در طب سنتی به خاصیت نشاط آور بودن آن تاکید شده و خوردن و حتی بوییدن آن برای تقویت مغز، قلب و کبد مفید است.
امروزه آب سیب توسط پزشکان طب سنتی در موارد مختلف به طور مثال برای افرادی که دچار ضعف هستند، تجویز می شود همچنین سیب رنده شده همراه با گلاب وشکر هم برای سالمندان و افرادی که ضعف گوارش دارند، مفید است.
امروزه در مطالعات حیوانی، اثر سیب در پیشگیری از سرطان ریه،کولون و پروستات به تائید رسیده است هم چنین بر اساس این مطالعات سیب در بیماری های مرتبط با کبد چرب هم مفید است.
با توجه به گسترش بیماری هایی از جمله افسردگی و سرطان در جوامع مختلف و مفید بودن سیب در این بیماری ها یکی از توصیه های ساده و در دسترس می تواند مصرف این میوه باشد البته در صورتی که منع مصرفی برای بیمار نداشته باشد.
رب سیب در تمام افعال از جرم آن بهتر است و برای تقویت قلب، معده، کبد و دفع سموم مفید است باید بدانیم بعد از خوردن سیب نوشیدن آب ضرر و موجب فساد غذا در معده می شود
منبع : سلامتی
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 10:43
تعداد بازديد : 806
به این پست رای دهید:
خواص انار در طب سنتی
انار، این میوه ی پاییزی، دارای خواص فوق العاده ای است و در قرآن کریم نیز از آن به عنوان یکی از میوه های بهشتی در کنار انگور، زیتون و خرما یاد شده است.
فرآوری: مریم مرادیان نیری - بخش تغذیه و آشپزی تبیان
انار
درخت انار از جمله درختانی است که تمامی بخش های آن از ریشه، پوست تنه، گل و میوه، مصرف درمانی دارد؛ به عنوان مثال پوست ریشه آن در تهیه داروی ضد کرم مصرف بسیار دارد. همچنین از عصاره انار در تهیه شربت اشتها آور جهت تقویت اشتهای بیماران استفاده می شود.
این میوه هم از نظر محل رویش (برّی و بستانی) و هم از نظر مزه (شیرین، ترش و میخوش) دارای انواعی است و بهترین نوع آن بستانی شیرین رسیده دارای دانه های بزرگ و شاداب است. همه انواع و اجزای آن (از جمله آب انار) دارای قوت قبض می باشند ولی شدت آن بر حسب مزاج انار متفاوت است.
انار شیرین
انار شیرین دارای طبیعت سرد مایل به اعتدال و در اول تر و با قوت قبض است. با آن که دارای غذائیت اندکی است اما تولید کننده خون صالح در بدن می باشد. همچنین نفاخ است و در افراد گرم مزاج موجب تقویت قوای جنسی می گردد. باعث تفتیح و گشایش سده ها (گرفتگی ها) ی بدن و ادرارآور است. جهت پاکسازی خون، تقویت کبد، رفع سرفه های گرم، رفع خارش بدن و نیکویی رنگ رخسار مفید است. موجب تلیین و تقویت اعضای تنفس است. مصرف به اعتدال آن، موافق معده و زیاده روی در مصرف آن موجب فساد غذا و ایجاد سستی در معده می شود. رب انار شیرین در تمامی افعال بالا قوی تر از آب آن عمل می کند.
انار این میوه ی پاییزی سرشار از آنتی اکسیدان است و به همین دلیل در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها مؤثر است. این میوه را می توانیم به عنوان یک ضد سرطان به خصوص در سرطان های پروستات و سینه معرفی کنیمانار میخوش
انار میخوش طبیعت آن در سردی و تری نزدیک به اعتدال است و در کتب، از آن با نام «رمان مز» نیز یاد شده است. در کاهش حرارت و حدّت صفرا و غلیان و جوشش خون، قوی تر از انار شیرین عمل می کند.
انار ترش
انار ترش نسبت به نوع شیرین، دارای سردی بیشتر بوده و خالی از یبوست نیست و در کامل الصناعه عنوان شده که قوی البرد و معتدل در رطوبت به همراه یبوست لطیف است، در حالی که مخزن الادویه مزاج آن را در درجه دوم سردی و خشکی آورده است. در کاهش حرارت معده و کبد و غلیان خون و صفرا مؤثر است و خوردن آن به ویژه پس از غذا، موجب تقویت دهانه ورودی معده و مانع صعود بخارات معدی به سمت مغز می شود و همچنین از بقراط نقل شده مصرف آب انار ترش به همراه آرد جو در درد و سوزش دهانه معده مؤثر است. رب انار ترش در کاهش تهوع حین بارداری و تمایل زنان باردار به خوردن مواد غیرطبیعی مفید می باشد.
اما زیاده روی در مصرف انار ترش به ویژه خوردن ناشتای آن، موجب ایجاد زخم و خراش در جدار داخلی روده ها می گردد.
آب انار
مصلح انار
در کتب طبی، مصلح انار شیرین را انار ترش و مصلح انار ترش را انار شیرین عنوان کرده اند.
انار در طب سنتی دیگر کشورها
بیشترین موارد استفاده از انار در طب چینی، در درمان اسهال و به ویژه اسهال های مزمن و خونی، پرولاپس رکتوم و همچنین دفع کرم از بدن و در طب هندی، در تهوع و استفراغ و دردهای چشمی و برخی انواع اسهال می باشد.
خواص انار به طور کلی
* انار این میوه ی پاییزی سرشار از آنتی اکسیدان است و به همین دلیل در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها مؤثر است. این میوه را می توانیم به عنوان یک ضد سرطان به خصوص در سرطان های پروستات و سینه معرفی کنیم.
* همچنین این میوه باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود چرا که به کاهش کلسترول خون کمک می کند.
* افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند مصرف انار را در برنامه خود قرار دهند چرا که مصرف انار به حفظ وزن مناسب و کاهش وزن کمک می کند.
در کتب طبی، مصلح انار شیرین را انار ترش و مصلح انار ترش را انار شیرین عنوان کرده اند
* انار سرشار از ویتامین C و پتاسیم است و مصرف آن به سلامت و تحکیم دندان ها و لثه ها کمک می کند و برای افرادی که به اسهال دچار شده اند مفید است.
* مصرف روزانه آب انار به کاهش بیماری فشار خون کمک می کند و جریان خون رسانی را به قلب بهبود می بخشد همچنین آنتی اکسیدان ها موجود در آن از لخته شدن خون جلوگیری می کند.
* انار به عنوان یک میوه شست و شو دهنده معده و پاک کننده آن مطرح است و بدبویی دهان و زرد شدن دندان ها را از بین می برد.
* از انار ترش نیز می توان در کاهش قند خون و قطع سکسکه استفاده کرد و از انار شیرین در درمان سرماخوردگی، تقویت معده و ریه، رفع حساسیت و مسمومیت، بهبودی درد گوش و گرفتگی صدا و برطرف کردن آبریزش چشم، خارش پوست، خونریزی رحم و کم خونی استفاده کرد.
مراقب باشید
به ندرت میوه ای را مانند انار می توان یافت که خواص بسیاری داشته باشد؛ با وجود تمام این خواص، خوردن انار برای کسانی که به زخم معده و روده دچار شده اند مضر است و زیاده روی در خوردن آن باعث ایجاد یبوست، ناراحتی های معده و گلودرد می شود بنابراین افرادی که به ناراحتی های ریوی دچارند در مصرف آن باید احتیاط کنند.
منابع:
تندرستان - نرجس گرجی، دکترای تخصصی طب سنتی
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 10:39
تعداد بازديد : 677
به این پست رای دهید:
خواص نارنگی در طب سنتی
نارنگی:
نارنگی با نام علمی Citrus tangerina، یکی از میوههای پاییزی و از تیره مرکبات است. نارنگی نسبت به پرتقال کوچکتر بوده، و طعم ترش و شیرینی دارد. طب سنتی ایرانی، طبع این میوه را سرد و تر تشخیص داده و برای آن خواص متفاوتی را ذکر نموده است اما بد نیست بدانید که طبع سرد نارنگی نسبت به نارنج کمتر است.
یکی از قدیمیترین انواع میوه نارنگی که Dancy Tangerine نام دارد، در اواخر قرن نوزدهم در فلوریدای آمریکا کشت میشد اما امروزه، میوه نارنگی در کشورهای مختلف تولیدکننده مرکبات از جمله چین، اسپانیا، برزیل، ژاپن و ایران تولید میشود.
خواص نارنگی، خاصیت نارنگی، فواید نارنگی، مضرات نارنگی، درباره نارنگی
مواد مغذی میوه نارنگی:
نارنگی دارای ویتامینهای مختلفی از جمله ویتامین A، B1، B2، C است.
این میوه همچنین دارای مقادیری پروتیین، چربی، قند، حاوی مقدار زیادی فسفر، کلسیم است.
نارنگی به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوههایی است که در استخوانبندی افراد موثر است.
خواص نارنگی:
از آنجایی که نارنگی مانند لیمو، نوع ترش و شیرین دارد، مزاج نوع ترش و شیرین ان با هم متفاوت هستند. یعنی اگر نارنگی ترش باشد، مزاج آن سرد و خشک است ولی به طور معمول طبع آن را سرد و تر میدانند. اگر نارنگی خیلی شیرین باشد، طبع آن به سمت حرارت میرود که البته در بدن خود را نشان نمیدهد اما رطوبتبخش خوبی در بدن است.
در ادامه به معرفی خواص نارنگی به صورت موردی میپردازیم:
طبع نارنگی سرد است و مصرف آن برای رفع حالت خفقان و تنگی نفس ناشی از سرماخوردگی و گرمی مزاج توصیه میشود.
افرادی که بعد از خوردن غذاهایی با مزاج گرم دچار حرارت شده و یا سوزش گلو، خارش پوست یا عطش دارند، بهتر است از میوه نارنگی استفاده نمایند.
نارنگی صفرابر خوبی است و حرارت زاید کبد و معده را کم میکند.
از جمله ممترین خواص نارنگی میتوان به این نکته اشاره کرد که این میوه، گرگرفتگی دوران یائسگی را که معمولا به دلیل خشکی نامحسوس پوست و انسداد منافذ پوستی ایجاد میشود، تا حدودی بهبود میبخشد.
نارنگی بهترین میوه برای افراد گرممزاجی است که قصد لاغرشدن دارند.
مرکباتی از جمله نارنگی، باعث افزایش ادرار میشوند یعنی ادرار آور هستند.
خاصیت مدر بودن نارنگی برای پاکسازی سیستم کلیوی و کمک به دفع سنگریزههای کوچک بدن مفید است.
مصرف نارنگی باعث برطرف شدن سوزش ناحیه تناسلی به خصوص در خانمها میشود.
به طور کلی خواص پرتقال بسیار شبیه به خواص نارنگی است اما خاصیت نارنگی کمی بیشتر از نارنگی است.
مصرف نارنگی برای کاهش حالت تهوع و استفراغ بسیار مفید است.
چنانچه در دهان احساس تلخی میکنید و همزمان حالت تهوع هم دارید، بهتر است نارنگی میل کنید.
در فصل پاییز که معمولا از غذاهایی با مزاج گرم و مقوی استفاده میشود، احتمال بروز حرارت کبد و معده و صفرا نیز افزایش مییابد. در نتیجه، مصرف نارنگی و سایر مرکبات میتواند به رفع این مشکل کمک کند.
خوردن نارنگی باعث لینت مزاج (نرمی مزاج) میشود.
مصرف نارنگی در افرادی که مزاج گرمی دارند موجب افزایش توان جنسی میشود.
مصرف نارنگی به افرادی که خواب سبکی دارند و در پاییز بیش از پیش با این مشکل روبرو میشوند، توصیه میشود.
میل نمودن یک عدد نارنگی قبل از خواب، تا حدودی به داشتن خواب بهتر کمک میکند.
میوه نارنگی به دلیل داشتن طبع سرد، به کاهش تب کمک میکند.
مصرف نارنگی و بوییدن پوست نارنگی خاصیت آرامبخش برای سیستم عصبی بدن دارد.
خواص نارنگی، فواید نارنگی، خاصیت نارنگی، پوست نارنگی
نارنگی و زیبایی:
نارنگی حتی در زیبایی نیز موثر است. از این میوه و ماسک آن جهت کاهش کک و مک میتوان استفاده نمود؛ به این صورت که باید هر روز، سه بار پوست نارنگی را به صورت بمالید. طی مدتی خواهید دید که کک و مک صورت به مرور زمان کمتر خواهد شد.
برطرف نمودن سردی نارنگی:
نارنگی بیشتر برای افرادی مناسب است که مزاج گرمی دارند. افرادی که مزاج آنها سرد است، باید حتما نارنگی را با مصلح آن که عسل میباشد مصرف نمایند. خوردن نارنگی همراه با عسل میتواند از شدت سردی و رطوبت نارنگی بکاهد.
مصرف نارنگی در بارداری:
میوههایی مثل پرتقال، گریپ فروت، نارنگی، لیمو و انگور منشا بسیار خوبی برای ویتامین ث هستند.
هر خانم باردار میتواند در روز چندین بار از این گروه استفاده کرده و نیاز خود را به ویتامینهایی مثلآ و ث برآورده کند.
بطورمثال آب میوه یا میوه تازه را با صبحانه یا بین غذا، میوه تازه یا خشک یا سالاد میوه را به همراه ناهار و کمپوت میوه را برای دسر و شام مصرف کند.
مضرات نارنگی:
همانطور که گفته شد، میوه نارنگی دارای خواص بسیار زیادی است با این حال، زیاده روی در مصرف آن مانند هر خوراکی دیگری، عوارض جانبی متعددی به همراه دارد. به طوریکه گفته میشود، مصرف بیش از ۵ عدد نارنگی در روز ممکن است دردسرساز باشد.
افراط در مصرف نارنگی موجب افزایش گاز روده شده و ناراحتیهای گوارشی زیادی برای فرد مصرفکننده به همراه می آورد.
نارنگی از آن جهت که راحتترین میوه برای خوردن است و پوست آن به سادگی جدا میشود، به نوعی میوه محبوب بچههاست بنابراین باید مراقب بچهها بود زیرا مصرف بیش ازاندازه نارنگی در آنها موجب ابتلا به اسهال و کندی عملکرد رودهها میشود.
کی دیگر از عوارض مصرف بیش ازاندازه نارنگی بروز آفت و التهاب در دهان و زبان مصرفکننده است.
نکته مهم آخر اینکه؛ هرگز نارنگی را به صورت مخلوط با شیر گاو میل نکنید. ترکیب این ۲ خوراکی موجب بروز دردهای شکمی شدید میشود.
مصرف نارنگی و تداخل دارویی:
افرادی که از داروهای خاصی استفاده میکنند که به افزایش میزان پتاسیم خون کمک میکند، باید توجه داشته باشند که مصرف همزمان این داروها با نارنگی موجب افزایش بیش از حد پتاسیم در بدن میشود و این مورد، خود عوارض جانبی متعددی به دنبال دارد. پس در صورتیکه از این گونه داروها استفاده میکنید، در مصرف نارنگی بیشتر دقت کنید و حتما با پزشک متخصص خود در ایتن باره مشورت نمایید.
همانطور که دیدید، این میوه به ظاهر ساده خواص بسیار زیادی دارد و میتوان از آن به عنوان یک داروی طبیعی و بیضرر، برای درمان بسیاری از مشکلات استفاده نمود پس اگر به نارنگی آلرژی ندارد، حتما آن را در سبد خرید منزل خود بگنجانید.
منبع : طب سنتی
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 10:33
تعداد بازديد : 736
به این پست رای دهید:
خواص پرتقال در طب سنتی
نحوه استفاده پرتقال : خوراکی
خواص پرتقال : پرتقال Orange
نام علمی پرتقال: Citrus sinensis
گياه شناسي :
پرتقال درخت كوچكي است داراي برگهاي سبز و گلهاي سفيد پوست پرتقال نارنجي رنگ ، كمي ناصاف و میوه آن بسته به انواع مختلف شيرين و ترش ، زرد رنگ و يا قرمز مي باشد .
پرتقال يكي از قديمي ترين ميوه هايي است كه بشر از آن استفاده مي كرده است و در حدود 500 سال قبل از ميلاد مسيح كنفوسيوس از آن نام برده است .
در حال حاضر بيشتر از 200 نوع پرتقال در آمريكا كشت مي شود و آمريكا نصف كل محصول پرتقال دنيا را توليد مي كند .
پرتقال اوليه ، كوچك ، تلخ و پر از هسته بوده است كه در اثر تربيت مهندسي ژنتيكي و همچنين انتخاب نوع بهتر و كود كافي درشت تر و شيرين تر شده است .
پرتقال ابتدا از چين به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط ديگردنيا راه يافت .
خواص داروئي پرتقال :
خواص داروئی پرتقال
موسسه مبارزه با بيماري سرطان آمريكا چندين سال پيش در اثر مطالعات زياد دريافت كه علت اينكه سرطان معده در آمريكا كمتر از نقاط ديگر است اين است كه مردم آمريكا در تمام مدت سال پرتقال مصرف مي كنند . البته شايد علت آن وجود ويتامين C در پرتقال است .
1)دانشمندان سوئدي كشف كرده اندكه خوردن پرتقال ازسرطان لوزالمعده جلوگيري مي كند .
2)خوردن پرتقال كلسترول را پائين مي آورد .
3)پوست سفيد پرتقال و ورقه هاي نازك بين قسمت هاي داخل پرتقال بهترين دارو براي كاهش كلسترول خون است .
4)اسانس پرتقال ضد عفونت هاي ميكربي است .
5)پرتقال مقوي معده و ضد گاز معده است .
6)پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم كننده سينه و ضد استفراغ است .
7)جوشانده برگهاي پرتقال براي شست وشوي ورم ها و كاهش درد مفيد است .
8)خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .
9)اسانس پرتقال را براي ضد عفوني كردن بكار مي برند .
10)پرتقال خون را تميز مي كند .
11)براي برطرف كرده چين و چروك صورت وشادابي آن قسمت خوراكي پرتقال را روي صورت بماليد و بعد از 15 دقيقه با آب بشوئيد .
12)از پرتقال براي كم كردن وزن مي توانيد استفاده كنيد . طرز استفاده بدين صورت است كه يك عدد پرتقال و 3 عدد ليموترش را پوست كنده و به قطعات كوچك تقسيم كنيد بعد آنرا داخل ديگي ريخته و بان نيم ليتر آب اضافه كنيد و بمدت 10 دقيقه بجوشانيد . سپس سه قاشق عسل به آن اضافه كرده و مجددا بمدت 5 دقيقه بجوشانيد و آنرا صاف كنيد . از اين شربت 3فنجان در روز بنوشيد . تا وزن شما بمقدر ايده آل در آيد .
13)پرتقال گرچه اسيدي است ولي خاصي قليايي به بدن مي دهد و براي كسانيكه گوشت زياد مصرف مي كنند و بدنشان اسيدي شده است مفيد است .
14)براي استفاده بيشتر از مواد غذاي پرتقال بهتر است كه پوست زردرنگ آنرا بگيريد و با پوست سفيد و پره هاي داخل آن بخوريد زيرا در پوست سفيد آن مواد معدني زيادي وجود دارد كه اثر اسيد موجود در پرتقال را خنثي مي كند .
15)خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسيده مي باشد و آب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر ماركت ها اين خواص را ندارند
منبع : بیتوته
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 10:27
تعداد بازديد : 535
به این پست رای دهید:
فواید و خواص قهوه سبز در طب سنتی
قهوه سبز فواید فراوانی برای سلامتی دارد و در زمینه کنترل بسیاری از بیماریها کارآمد است. اما در رابطه با اثرات آن در لاغری نمیتوان با قطعیت نظر داد...
قهوه سبز
شاید شما هم اسم قهوه سبز را این روزها زیاد شنیده باشید، قهوه ای که ادعا میشود اثرات بی نظیری برای کاهش وزن دارد. جالب است بدانید در رابطه با اثر قهوه سبز و ماده موثر موجود در آن که با نام کلروژنیک اسید شناخته میشود، بر بسیاری از بیماریها مطالعات متعدد صورت گرفته است و قهوه سبز به عنوان پیشگیری کننده از ابتلا به بیماریهایی چون بیماریهای کبدی، سنگ کیسه صفرا، سیروز کبدی، سرطان کبد، دیابت، مقاومت به انسولین، فشار خون و .... معرفی شده است. اما در رابطه با اثر آن بر لاغری اتفاق نظر وجود ندارد. همچنین به علت اینکه قهوه سبز دارای مقادیر کمتری کافئین به نسبت قهوه معمولی میباشد، با مصرف قهوه سبز کمتر به عوارض ناشی از کافئین دچار خواهید شد.
قهوه سبز چیست؟
قهوه سبز در حقیقت همان قهوه معمولی خودمان است که هنوز نرسیده است و رنگ سبز آن به علت کال بودن و نرسیده بودن آن است. قرصهای مکمل و یا نوشیدنیهای قهوه سبز، از این قهوه سبز و کال تهیه میشوند. قهوه سبز، آن طعم تلخ و آشنای قهوه را ندارد و بیشتر به یک نوشیدنی گیاهی شبیه است. قهوه سبز به نسبت قهوه معمولی از کافئین کمتری تشکیل شده است و در حدود 20 درصد قهوه معمولی کافئین دارد؛ درنتیجه بسیاری از عوارض ناشی از کافئین در آن کمتر میباشد و در عوض دارای مقادیر فراوانی کلروژنیک اسید میباشد.
کلروژنیک اسید چیست؟
کلروژنیک اسید نوعی کافئیک اسید است که در قهوه معمولی و قهوه سبز یافت میشود. 500-800 میلی گرم کلروژنیک اسید در هر لیتر قهوه معمولی یافت میشود و میزان کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز به مراتب بیشتر از این مقدار است. کلروژنیک اسید همچنین در میوههایی چون: سیب، گلابی، بادمجان، گوجه فرنگی، بلوبری، توت فرنگی، سیب زمینی و گیاه بامبو یافت میشود. کلروژنیک اسید به عنوان یک آنتی اکسیدان در سیستم عصبی فعالیت میکند و عوامل ایجاد کننده التهاب در سیستم عصبی را سرکوب مینماید و به عنوان یک ملین در افراد مبتلا به یبوست کاربرد دارد.
کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز اثرات ضددیابتی بیشتری به نسبت کافئین دارد. این ماده جذب گلوکز غذا توسط رودهها را کاهش میدهد و نیز جذب گلوکز موجود در خون توسط ماهیچهها را افزایش میدهد. هر دوی این عوامل باعث کاهش گلوکز موجود در خون میشود و در نتیجه قند خون کاهش مییابد
قهوه سبز علیه سنگ کیسه صفرا
برای پیشگیری و درمان سنگهای کیسه صفرا گیاهان صفرا آور کاربرد دارند. گیاهان صفراآور به گیاهان دارویی اطلاق میشود که جریان صفرا را از کیسه صفرا به سمت روده افزایش میدهند. کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز یک صفراآور است که از تجمع صفرا در کیسه صفرا جلوگیری میکند و مانع از تشکیل سنگهای صفراوی میشود. از منابع اصلی این ماده شیمیایی، قهوه و بالاخص قهوه سبز است.
دانههای قهوه سبز متشکل از 6-7 درصد کلروژنیک اسید هستند و قهوه رسیده مقدار کمتری از آن دارد و درحقیقت کلروژنیک اسید موجود در آن به مواد دیگری تبدیل شدهاند. مصرف روزانه قهوه سبز ریسک ابتلا به بیماریهای کیسه صفرا، سیروز کبدی و سرطان کبد را کاهش میدهد. این مسئله به خاطر اثرات آنتی اکسیدانی قهوه سبز میباشد. همچنین وجود کلروژنیک اسید در قهوه سبز از دیگر علل ضد سرطانی بودن این گیاه است.
قهوه سبز
قهوه سبز بر ضد فشار خون
همانگونه که گفتیم قهوه معمولی از کافئین بیشتری و قهوه سبز از کلروژنیک اسید بیشتری تشکیل شده است. کافئین اثر افزایش دهنده فشارخون دارد و با مصرف قهوه معمولی انرژی در دسترس بدن افزایش مییابد. در نتیجه فشارخون، ضربان قلب و فعالیت سیتسم قلبی عروقی شما افزایش مییابد. اما کلروژنیک اسید باعث کاهش فشار خون میشود. در نتیجه قهوه سبز به دلیل دارا بودن کلروژنیک اسید بالاتر و کافئین کمتر اثرات ضد فشار خون دارد.
قهوه سبز برای دیابت بهتر از قهوه معمولی
کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز اثرات ضددیابتی بیشتری به نسبت کافئین دارد. این ماده جذب گلوکز غذا توسط رودهها را کاهش میدهد و نیز جذب گلوکز موجود در خون توسط ماهیچهها را افزایش میدهد. هر دوی این عوامل باعث کاهش گلوکز موجود در خون میشود و در نتیجه قند خون کاهش مییابد. همچنین کلروژنیک اسید با کاهش مقاومت سلولها به انسولین منجر به افزایش جوابدهی سلولها به فرمان انسولین میشود و با مهار تولید گلوکز در بدن اثرات ضددیابتی خود را اعمال میکند.
قهوه معمولی برای لاغری مناسب تر از قهوه سبز
علت اصلی اثرات کاهش وزن قهوه معمولی محتوای کافئین آن میباشد و مطالعات نشان میدهند که قهوههای بدون کافئین اثری بر تناسب اندام و لاغری ندارند؛ زیرا این کافئین است که مانع از ذخیره چربیها میشود، سطح انرژی در دسترس بدن را افزایش میدهد و نیز باعث افزایش متابولیسم و سوخت و ساز در بدن میگردد و تمام این موارد در کنار هم علت اثرات چربی سوزی قهوه معمولی میباشد. اما قهوه سبز 20 درصد از کل کافئین موجود در قهوه معمولی را دارا میباشد و در نتیجه نمیتواند به اندازه قهوه معمولی برای فرآیندهای چربی سوزی موثر باشد.
منبع : تبیان
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 12 اسفند 1395 ساعت: 11:20
تعداد بازديد : 1085
به این پست رای دهید:
میوه و سبزیجات مناسب ماه اسفند
زمستان امسال هم رو به پایان است. اما آخرین ماهش برای ما ایرانیها یعنی تکاپو و جنب و جوش زیاد. بهتر است این ماه آخر ویتامین و مواد معدنیای مصرف کنید تا با انرژی مضاعف به استقبال بهار بروید.
به گزارش روزنامه آرمان امروز، مصرف میوهها و سبزیجات جزو بهترین و طبیعیترین روشها برای افزایش انرژی و ویتامین بدن است. درادامه با میوهها و سبزیجات مناسب این ماه بیشتر آشنا میشوید.
کیوی
کیوی را صبح و برای صبحانه میل کنید. چون بمب انرژی است. رنگ آن جلوه خوبی به سالاد میوه میدهد. این میوه بدنتان را در برابر بیماریهای زمستانی بیمه میکند. چون سرشار از ویتامین C است. میزان بالای ویتامین E موجود در دانههای ریز سیاه کیوی خواص آنتی اکسیدانی آن را بالا برده و با پیری سلولی مقابله میکند.
گریپفروت
گریپ فروت شهرت زیادی در خصوص گوشت زرد و صورتی دارد.این میوه ترش است و تا حدودی تلخ. اما میتوانید آن را با اندکی شکر به عنوان پیش غذا یا دسر میل کنید. این ماده غذایی طعم سالادها را بهتر میکند. یادتان باشد که گریپ فروت منبع ویتامین C است و خواص درمانی دارد. این ماده غذایی باعث کاهش میزان کلسترول خون شده و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. البته اگر داروی خاصی مصرف میکنید در مصرف گریپ فروت احتیاط کنید. چون ممکن است تاثیر دارو را از بین ببرد. در این زمینه بهتر است ابتدا نظر پزشک را جویا شوید.
شلغم شیرازی
سیب زمینی ترشی یا شلغم شیرازی از آن سبزیجاتی است که ظاهر چندان زیبایی ندارد اما برای افرادی که از دیابت رنج میبرند، مفید است. چون حاوی انسولین است که تاثیری روی قند خون ندارد. شلغم شیرازی سرشار از منیزیم، کلسیم و پتاسیم و همچنین ویتامینهای گروه B است.
کلمها
بروکلی کم کالری (هر ۱۰۰ گرم کلم بروکلی فقط ۲۷ کالری دارد) است اما تا دلتان بخواهد فیبر دارد. به همین دلیل هضم آن انرژی زیادی میطلبد و باعث کاهش وزن میشود. علاوه بر این گل کلم نیز فیبر زیاد و کالری کمی دارد. بدون شک مصرف زیاد این مواد غذایی برای خیلیها سخت است چون نفاخ هستند. اگر مصرف این کلمها را به صورت بخارپز شده و بدون روغن دوست ندارید میتوانید آنها را به صورت پوره در کنار غذا استفاده کنید.
ماش
ماش حاوی خواص متعددی است. این ماده غذایی منبع خوب ویتامین C است و به دلیل دارا بودن ویتامین B۹ برای مقابله با استرس موثر است. چون این ویتامین روی دستگاه عصبی تاثیر میگذارد. مصرف ماش همچنین به داشتن خوابی راحتتر کمک میکند. ماش سرشار از فیبر است و به این ترتیب به رفع یبوست و همچنین کنترل وزن کمک میکند. چون به سرعت باعث سیری میشود و کالری اندکی دارد.
هویج فرنگی
هویج فرنگی نوعی هویج سفید است. کالری کمی دارد، اندکی شیرین است و در عین حال یک ماده غذایی سالم و مفید محسوب میشود. میتوانید از این هویج برای تهیه پوره یا گراتن استفاده کنید.هر ۱۰۰ گرم از این ماده غذایی ۷۰ کالری دارد و سرشار از خواص آنتیاکسیدان است. بنابراین به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک میکند. توجه داشته باشید که کودکان به مصرف این نوع هویج اشتیاق بیشتری نشان میدهند.
لیموترش
لیموترش قهرمان مرکبات است. مصرف آب لیموترش تازه به صورت ناشتا باعث تصفیه و پاکسازی عمقی بدن شده و تمام سموم را از جریان خون و کبد دفع میکند. لیموترش تقویت کننده بدن بوده و خواص ضدویروسی دارد. بنابراین بیماریهای زمستانی را از شما دور میکند. توصیه میکنیم در صرف غذا یا تهیه آنها به میزان زیادی از لیموترش استفاده کنید.
تره فرنگی
تره فرنگی بدون شک یکی از معروفترینهای زمستان است. بخارپز کردن آن با سس سرکه و روغن زیتون یا استفاده از آن در ترکیب سوپ با اسفناج و هویج برای بدن بسیار مفید است. تره فرنگی سرشار از مواد معدنی است که سلامتی را ارتقا میدهند. این سبزی پرخاصیت برای کبد، کلیهها و سلامت روحی مفید است و باعث خوش خلقی میشود.
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 11 اسفند 1395 ساعت: 19:04
تعداد بازديد : 935
به این پست رای دهید:
فواید و خواص گلابی در طب سنتی
گلابی میوه ای است سبز یا زرد رنگ ، آبدار و مخروطی شکل که دارای طعمی خوش و معطر است. گلابی را شاه میوه یا آمرود هم می نامند و به میوه پیوندی و شاداب آن شاه آمرود گویند. گیاه گلابی بومی آسیای غربی و اروپای شرقی مخصوصاً نواحی شمال غربی ایران و کوههای قفقاز می باشد. گلابی بعد از سیب مهم ترین میوه دانه دار دنیا و ایران به شمار می آید. گلابی را در زبان عربی سَفرجَل یا عَرمُوط و در زبان انگلیسی PEAR می گویند.
گونه های مختلف گلابی طعم های گوناگون از ترش تا شیرین دارند . این میوه حاوی ویتامین های E و C ، کلسیم ، آهن، منیزیم و روی است. چون گلابی میوه ای آبدار و حاوی ویتامین C می باشد ، در زیبایی پوست شما بسیار مؤثر است. یکی از خواص گلابی ملین بودن آن است . همچنین دانه های ریزی که در موقع خوردن گلابی زیر دندان احساس می کنید، برای دفع مواد زائد بدن بسیار مؤثر است.
خواص داروئی گلابی
درخت گلابی در برابر سرما از سیب حساس تر است. گل های گلابی در بهار کمی زودتر از سیب باز می شوند ، به همین دلیل بیشتر در معرض خطر سرمای بهاره قرار می گیرند . در تابستان، گیاه گلابی گرما را بیشتر از سیب تحمل می کند. گل و میوه گلابی در انتهای شاخه ها و سیخک های دو ساله بوجود می آید ، بنابراین هنگام هرس درختان بارور ، باید در حفظ سیخک ها دقت کرد. میزان محصول در باغ های معمولی به 45 تن در هکتار می رسد. تعداد ارقام گلابی موجود در ایران حدود 120 نوع است. مهمترین ارقام بومی عبارتند از :
شاه میوه کرج ، شاه میوه خراسان ، شاه میوه اصفهان ، گلابی نطنز کاشان ، محمدعلی مشهد ، سه فصله کرج ، سیبری ، گلابی پیغمبری .
از گلابی های خارجی نیز که کم و بیش در ایران کشت می شوند می توان : آنژو، وینترنلیس، بارتلت، دوشس، ژاندارک، باسه، کولمار، بوره ژیفار و دوینه دوکومیس را نام برد. بارتلت که در اروپا بنام ویلیامز مشهور است، مهم ترین و پر کشت ترین گلابی در دنیا به شمار می رود.
یک نوع گلابی جنگلی که در کهکیلویه می روید و تخم آن زیاد است را انجوجک می نامند. میوه آن قابل استفاده نیست، ولی زمانی که میوه روی خاک می افتد و می پوسد، تخم آن را جمع آوری می کنند که استفاده درمانی زیادی دارد.
خواص داروئی گلابی
قسمت هایی از درخت گلابی که مورد استفاده غذایی و درمانی قرار می گیرد: 1- میوه 2- برگ 3- پوست درخت آن است. گلابی را می توان بصورت خام یا پخته ( مربا و کمپوت) مصرف کرد.
گلابی میوه ای عالی و گوارا و پرآب است که خاصیت لینت دهندگی دارد. افرادی که یبوست دارند سعی کنند 1 تا 2 عدد گلابی در روز بخورند و بلافاصله 1 لیوان آب ولرم بنوشند که خاصیت ملین آن قوی تر شود.
گلابی میوه ای است که به آسانی هضم و جذب بدن می شود.
گلابی دارای دانه های بسیار ریزی است که خصوصاً نزدیک هسته آن زیاد است. این دانه ها از جنس سلولزاست و در دستگاه گوارش هضم نمی شود. از این رو با عبور از دستگاه گوارش ، معده و روده را پاک می کند و کلیه مواد زائد باقیمانده در شکم را دفع می کند.
پوست گلابی که در معرض نور خورشید قرار دارد ، از نظر ویتامین ها غنی تر است. به علاوه قسمت عمده فیبر گلابی در پوست آن است ، لذا نباید هنگام خوردن ، پوست آن را جدا کنید.
کسانی که مبتلا به فشار خون هستند ، اگر به طور مرتب گلابی بخورند خون آنها تصفیه خواهد شد .
گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است . تانن و پتاسیم آن، اسید اوریک را به هر اندازه که باشد حل می کند. به همین جهت افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم می توانند از آن بهره زیادی ببرند.
گلابی برای معالجه امراض سینه یک میوه عالی است و این خاصیت مربوط به تانن آن است و اگر گلابی کمی گس باشد برای سینه بهتر است.
گلابی به علت دارابودن ارسنیک رعشه را درمان می کند.
ماده مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور( BORON ) است که با افزایش جذب کلسیم ، از بروز پوکی استخوان به خصوص در زنان یائسه جلوگیری می کند.
موادی که برای استخوان ها مفیدند، برای مغز نیز نافع اند. گلابی هم از این قاعده مستثنی نیست و از میوه هایی است که برای حافظه و تمرکز حواس مفید است.
مواد موجود در گلابی برای تقویت بدن پس از بیماری هایی که نیرو و توان انسان را تحلیل می برد، بسیار مفید است. شاید به همین دلیل است که برای بیماران کمپوت گلابی می بریم. در دوران نقاهت بیماری هایی چون سل، کم خونی و ضعف شدید خوردن مخلوط آب گلابی و به بسیار مفید است.
گلابی یکی از میوه های ضدعفونی کننده یا ضد مسمومیت است و این خاصیت به دلیل ادرارآور و ملین بودنش است.
گلابی موجب شادابی و طراوت بدن و پوست می شود.
گلابی برای بیماران دیابتی میوه بسیار مناسبی است ، چون قسمت اعظم قند آن سلولز، سوربیتول و لوولوز است . شاید به همین دلیل حکیم عالیقدر ایرانی ابوعلی سینا، گلابی یا کمپوت آن را برای اکثر بیماران مجاز دانسته و آن را" شاه میوه" خوانده است.
گلابی ترشح بزاق را افزایش می دهد ،در نتیجه هضم غذا را آسان می کند . پس پوره آن برای سالمندان بسیار مفید است.
فیبر موجود در گلابی لینین(LININ) است که غیرقابل حل بوده و برای کاهش کلسترول خون بسیار مؤثر است.
در مورد برگ آن
خواص داروئی گلابی
جوشانده برگ گلابی برای کلیه بسیار مفید است ، چون ادرارآور ، ضدعفونی کننده و میکروب کش مثانه است. از این رو مبتلایان به عفونت ادراری حتماً باید آن را مصرف کنند. سنگ مجرای ادرار را دفع می کند ، برای این منظور100 گرم برگ جوان درخت گلابی را در یک لیتر آب به مدت 20 دقیقه دم کنید و آن را در سه وعده به میزان 1 تا 2 استکان تناول کنید.
دم کرده برگ گلابی دارویی شفابخش برای بی خوابی است، اعصاب را آرام می کند و سردردهای میگرنی را درمان می کند.
انجوجک که تخم گلابی جنگلی است ، دفع کننده کرم است و اعصاب متشنج را تسکین می دهد و اگر آن را کوبیده و شیره آن را بگیرند ، برای بندآمدن خونریزی زیاد در قاعدگی مفید است.
تذکر :
خواص داروئی گلابی
* هضم پوست گلابی کمی مشکل است، از این رو کسانی که معده ضعیفی دارند آن را با پوست نخورند یا آن را بصورت کمپوت مصرف کنند.
* بهتر است گلابی کاملاً رسیده را مصرف کنید تا خواص آن بیشتر و هضم آن راحت تر باشد.
* بهتر است پس از خوردن گلابی آب سرد ننوشید ، زیرا در افراد حساس ایجاد نفخ می کند.
احادیث و نظرات بزرگان
در مورد نظر ابوعلی سینا در مورد گلابی صحبت کردیم . ولی جالب است بدانید که احادیث زیادی در مورد گلابی وجود دارد مثلا در حدیثی آمده:
" هر کس ناشتا گلابی بخورد ، آب نطفه او پاک و فرزندش نیکو خواهد شد."
امام صادق علیه السلام فرمودند :
" گلابی معده را پاک و آن را تقویت می کند" و باز فرموده اند: " خوردن گلابی در حال سیری سودمندتر از خوردن آن در حال گرسنگی است. کسی که دلش گرفته و اندوهناک است ، باید گلابی را بعد از غذا بخورد."
منبع : بیتوته
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 11 اسفند 1395 ساعت: 10:30
تعداد بازديد : 1065
به این پست رای دهید:
فواید و خواص نارنج در طب سنتی
اسم من در فارسى ((نارنگ )) بوده و اعراب آنرا معرب كرده نارنج خوانده اند عده اى را عقیده بر آن است كه من از زمان بسیار قدیم در ایران مخصوصا سواحل دریاى مازندران وجود داشته ام ، داراى عناصر مفیدى كه در لیمو و پرتقال ذكر شده بوده ، و همانند آن ها سودمند مى باشم .
بعلاوه بر آب من یك ماده ى صمغى و لعابى وجود دارد كه مرا بین مركبات ممتاز كرده ، و به علت همین مواد است كه ترشى من براى اعصاب ضرر ندارد و براى سرفه و سینه درد نافع است . براى معالجه من كم و ناچیز است . اگر مبتلا به درد سینه و سرفه هستید، یك عدد نارنج را از میان دو قسمت كرده كمى نبات كوبیده و كمى نشاسته روى آن بپاشید، و بعد آن را روى آتش بگذارید تا یكى دو جوشى بزند بعد آن را بمكید و ببینید چگونه سینه ى شما را نرم كرده و اخلاط آن را خارج مى كند. نوشیدن آب من مخلوط با شكر، مسهل الصفرا و مسكن فشار آن است .
فشار خون را كم مى كنم . زیاده روى در خوردن من كبد را ضعیف مى كند و مخصوصا اگر ناشتا خورده شوم . ولى اگر آب مرا مخلوط با عسل میل نمایید، از زیان آن خواهید كاست . پوست میوه ى من كه به صورت خلال نارنج مصرف مى شود، نشاطآور و مقوى قلب و معده است و خوردن ده گرم خشك كرده ى آن كه كوبیده و با آب میل نمایید، از استفراغ و دل بهم خوردگى جلوگیرى مى كند و انگلهاى معده و روده را از بین مى برد. ضماد آن با سركه روى شقیقه از سر درد جلوگیرى مى نماید.
از استفراغ و دل بهم خوردگى جلوگیرى مى كند و انگلهاى معده و روده را از بین مى برد. ضماد آن با سركه روى شقیقه از سردرد جلوگیرى مى نماید. ضماد پخته میوه كامل من كه پوست و مغز و هسته را با هم باشند، جهت جرب و خارش و جوش هاى جلدى و نرم كردن پوست بدن و موى سر بى نظیر مى باشد. من زایمان را آسان مى كنم و پادزهر سم عقرب و سایر حشرات مى باشم .
اثر ضدعفونى كننده و میكروب كشى من زیاد بوده ، و پیشینیان مرا ضد طاعون و وبا مى دانستند، و نیز براى كسانى كه در اثر تنفس در هواى كثیف ، دچار خفقان شده اند نافع است . تخم من پادزهر سم حشرات مى باشد. بوییدن شكوفه من كه به بهار نارنج معروف است مقوى دماغ بوده و درمان زكام است .
عرق بهار نارنج
آب مقطر شكوفه ى من كه نامش عرق بهار نارنج است ، مقوى جسم و روح مى باشد، دماغ را باز مى كند و آن را تقویت مى نماید - درمان بى خوابى هاى عصبى است ولى زیاده روى در خوردن و بوییدن آن خود بى خوابى ایجاد مى نماید در بیمارى هاى سینه و قلب تجویز مى شود.
به مبتلایان به غشى توصیه كنید كه همیشه یك شیشه بهار نارنج در خانه داشته باشند و هنگام ناراحتى از آن كمى بنوشند براى رفع قولنج و تقویت اشتها و قواى جوانى نافع است ، آروغ و سوزش هاضمه را تسكین مى دهد، مخلوط عرق بهار نارنج و آب كرفس به مقدار مساوى جهت استخراج سنگ هاى كلیه و مثانه و خرد كردن آنها بسیار مفید مى باشد.
سابقا براى باز شدن عادت ماهانه زنان ، مقدارى از آن را به پنبه یا پشم آغشته و استعمال مى نمودند. عرق بهار نارنج زود فاسد مى شود و كپك مى زند، و بایستى همیشه آن را تازه تهیه كرده و در شیشه هاى تیره رنگ حفظ نمود ایرانیان قدیم آنرا در ظروف مسى سر بسته نگاهدارى مى كردند و بخوبى مى دانستند كه نور آن را فاسد مى كند.
گذاشتن بهار نارنج مانند پوست آن در كمد لباس ، مانع بید زدن آن ها است ، مرباى بهارنارنج مقوى معده است ، دم كرده بهار نارنج ضد تشنج بوده ، سكسكه را تسكین مى دهد، خوردن دو مثقال آن ضد سم غذایى است . مرباى بهار نارنج كلیه خواص عرق آن را دارد.
منبع : بیتوته
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 11 اسفند 1395 ساعت: 10:17
تعداد بازديد : 907
به این پست رای دهید:
فواید و خواص ازگیل در طب سنتی
درخت ازگیل با نام علمی Mespilus germanica که در گویش گیلکی به آن کونوس یا کُنوس می گویند و در گویش مازندرانی کنهس و کندس می گویند، میوه ای است از خانواده ی گل سرخیان از سرده ازگیل ها(Mespilus) هم خانواده با سیب و گلابی.
ازگیل، درختچه اى است خاردار که به حالت وحشى در جنگل هاى اروپاى مرکزى و نواحى معتدل آسیا مى روید و در اواخر پاییز و اوایل زمستان می رسد. ازگیل در تمام جنگل هاى شمال ایران و همه ارتفاعات سواحل دریا و در دامنه هاى البرز، دره کرج و ... نیز به طور خودرو عمل مى آید و با نام محلى هر منطقه شناخته مى شود. تکثیر آن غالبا از طریق پیوند روى درختان دیگر از جمله پیوند روى پایه ی زالزالک ولیک صورت مى گیرد. گاهى هم روى پایه ی گلابى و به ندرت روى پایه ی بِه پدید مى آید و نوع پیوند، شکمى است که در تابستان انجام مى شود.
ازگیل رسیده داراى لعاب نباتى فراوان و تانن بوده و از قند گلوکز، فروکتوز، سوربیتول و بعضى اسیدها و همچنین سلولز و گروه ویتامین هاى B و C، املاح معدنى و کمى پروتئین برخوردار مى باشد.
ازگیل
ازگیل در اواخر پاییز و اوایل زمستان مى رسد.
گل هاى درخت آن سفید و میوه اش شبیه زالزالک است؛ با این تفاوت که میوه ی ازگیل درشت تر و قهوه اى رنگ و طعمش شیرین و کمى گس است. هسته ی آن را مى کارند و درخت ازگیل را به درخت به و گلابى هم پیوند مى زنند.
بخش هاى مورد استفاده درخت ازگیل برگ و میوه ی آن است. اسامى فارسى قدیم ازگیل، " اردف " و " گیل " بوده است.
خواص ازگیل
* ازگیل سرشار از ویتامین هاى گروه B است به همین دلیل اعصاب را تقویت مى کند.
* ازگیل داراى مقدار زیادى کربوهیدرات است که موجب تولید انرژى در بدن می شود.
* ازگیل حاوی ماده اى به نام " تانن " است که بهترین دارو براى درمان عفونت هاى روده ی بزرگ به شمار می رود و به عنوان قابض و رفع التهاب معده توصیه و تجویز شده است.
* ازگیل به دلیل داشتن ویتامین C برای کم خونی ناشی از فقر آهن مفید است زیرا این ویتامین جذب آهن را افزایش می دهد.
* مصرف ازگیل چه به صورت خام و چه به صورت کنسرو شده برای معالجه ی اسهال ساده اثر قطعى دارد.
* خوردن ازگیل خام و خصوصا نارس که تانن بیشترى دارد در معالجه ی خونریزى هاى داخلى مانند بواسیر، خونریزى رحمى و غیره تأثیر شفابخش دارد.
ازگیل
* ازگیل در معالجه ی ورم روده به کار مى رود؛ بدین منظور باید 230 گرم ازگیل را پس از جدا کردن پوست و دانه در کمى شیر حل نموده و مصرف کرد.
* در معالجه ی زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است؛ بدین منظور باید 50 گرم از برگ درخت ازگیل را در یک لیتر آب بجوشانند و با کمى از آن در شبانه روز چند مرتبه دهان را بشویند و غرغره کنند.
* ازگیل ادرارآور است.
* میوه ی تازه و رسیده ی ازگیل یا کنسرو آن براى درمان اختلال قاعدگى خانم ها مفید است.
* جوشانده ی نیم گرم برگ ازگیل پوست هاى ظریف را تقویت مى کند و معالج برفک است.
* اگر هر روز سه بار با جوشانده ی برگ ازگیل غرغره شود، آنژین را معالجه مى نماید.
* ازگیل به دلیل داشتن لعاب، سینه را نرم می کند، عطش را فرو می نشاند و ضد صفرا است.
* ضماد ازگیل جوشهای بدن را ازبین می برد.
* برای معالجه ی اسهال خونی می توان مقدار دوز مشخصی از آن را بدون پوست خورد.
ازگیل در قدیم:
خواص دارویی ازگیل از روزگاران بسیار دور مورد توجه بوده است. بقراط ازگیل را برای مبتلایان به ترشی معده و مدفوع سوزان و عوارض تب نافع می پنداشت.
ازگیل از نظر طب سنتی سرد و خشک است.
در قدیم برای درمان آبسه ی دهان و گلو، آنژین، برفک، سالک، اسهال بچه ها، منظم کردن کار روده ها، ورم گلو و ناراحتی های حلق از جوشانده ی برگ ازگیل استفاده می کردند.
ترکیبات شیمیایی ازگیل:
آب، قند، اسیدهای آلی(اسید مالیک، اسید سیتریک و اسید تارتاریک)، تانن، لعاب و اسید بوریک از اجزای عمده ی تشکیل دهنده ی ازگیل می باشند.
ازگیل
ازگیل میوه ی سه هزار ساله ی شمال ایران
ازگیل از حدود سه هزار سال پیش در جنوب دریای خزر و در مناطق گیلان و مازندران كشت می شد.
700 سال پیش از میلاد به یونان و در 200 سال پیش از میلاد به روم رسید. کاشت این میوه از طریق رومی ها در بقیه ی اروپا گسترش یافت.
میوه ی ازگیل بسیار سخت و اسیدی است و تا خوب رسیده نشود قابل خوردن نیست ضمن این كه برای جلوگیری از پوسیده شدن آن بر روی درخت معمولا میوه ها را زودتر برداشت می كنند.
ازگیل را به صورت خام به عنوان میوه ای لذیذ، مطبوع و تقویت كننده مصرف می كنند و از آن شربت و كنسرو ازگیل تهیه می كنند.
دقت کنید
هسته ی ازگیل به علت داشتن اسید سیانیدریک، عنصری سمی است و خوردن آن خطرناک است.
منبع : ویکی پدیا
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 09 اسفند 1395 ساعت: 15:24
تعداد بازديد : 1158
به این پست رای دهید:
فواید و خواص کشمش در طب سنتی
1- کشمش، میوه خشک مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می شود. یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می باشد. بنابراین برای افرادی که رژیم های کم سدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفید می باشد.
2- کشمش دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می کند.
3- کشمش برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است.
4- منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می باشد.
5- کشمش باوجودی که شیرین و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی شود، حتی می توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می کند... کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می باشد.
6- کشمش منبع خوب ویتامین ها و عناصر مغذی بدن می باشد. عناصر و ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است.
7- کشمش محتوی مقدار زیادی آهن می باشد... 600 گرم کشمش، 90 درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. 100 گرم کشمش در حدود 88/1میلی گرم آهن دارد، در حالیکه 100 گرم گوشت گاو بین 4-2 میلی گرم آهن دارد.
8- کشمش، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می باشد.
9- فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون را می شود.
10- کشمش را به گوشت اضافه کنید تا مقدار چربی غذا را کم کند و مقدار فیبر و آهن را افزایش و مقدار سدیم را کاهش دهد.
11- آنتی اکسیدان از پیری و بیماری های حاصله از آن می کاهد.
12- کشمش از سرطان جلوگیری می کند.
13- کشمش میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می کند و باعث کاهش بیماری قلبی می گردد.
14- اگر به مدت 4 هفته هر روز کشمش مصرف کنید، آنتی اکسیدان در خون افزایش و کلسترول بد( LDL) کاهش می یابد.
15- کشمش موجب کاهش استرس می گردد.
16- این میوه خشک باعث عملکرد صحیح رگ های بدن می شود.
17- کشمش برای درمان بی نظمی معده و یبوست مصرف می شود. برای جلوگیری از این ناخوشی ها می توانید، 6-5 عدد کشمش را خیس کنید و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشید.
18- تحقیقات نشان داده است که ورزشکارانی که قبل و در حین ورزش، حدود یک فنجان کشمش مصرف می کنند، بهتر از بقیه سلول های بدن را از آسیب حفظ می کنند.
19- کشمش به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن نیز می باشد.
20- کشمش مانند هویج، برای سلامتی چشم نیز خوب است.
21- کشمش باعث تقویت اعصاب می شود.
22- کشمش، سستی و رخوت را از بدن دور می کند.
23- با خوردن کشمش، غضب را از خود دور کنید.
24- کشمش موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می گردد.
25- کشمش، دهان را خوشبو می کند.
26- کشمش، اسپاسم یا گرفتگی عضلانی را کم می کند.
پس از همین حالا، کشمش را به ماست یا سالاد خود اضافه کنید و از خوردن آن لذت برید.
منبع : بیتوته
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص میوه ها,طب سنتی و مریضی ها,
نویسنده: paray
تاریخ: دوشنبه 09 اسفند 1395 ساعت: 15:13
تعداد بازديد : 918
به این پست رای دهید:
تبلیغات
آمار
ورود کاربران
مطالب پیشنهادی