موضوعات
آخرین مطالب ارسالی
پربازدید ترین مطالب سایت
خواص گریپ فروت در طب سنتی
ميوه اي براي شكنندگي مو ،گريپ فروت، ميوه اي است شبيه پرتقال، ولي درشت تر از آن و درون آن به رنگ هاي سفيد ، صورتي و قرمز پرورش مي يابد و گاه به اندازه يك طالبي بزرگ رشد مي كند.
ميوه گريپ فروت داراي پوست زرد روشن است. قسمت هايي كه از درخت گريپ فروت مورد استفاده غذايي و پزشكي قرار مي گيرد عبارتند از: ميوه و گل
خواص گریپ فروت :
خواص گریپ فروت
گريپ فروت ، اشتها را تقويت مي كند.
گريپ فروت ، عمل هضم را آسان مي نمايد و جريان عصير (شيره) معدي و ترشح كيسه صفرا را سرعت مي بخشد.
گريپ فروت ، داراي ويتامين «ث» است. اين ويتامين در حفظ سلامت قلب و عروق بدن موثر است.
گريپ فروت ، به توليد قند و مواد حياتي دستگاه بدن كمك مي كند.
گل هاي گريپ فروت از نظر طبي خاصيت ضد تشنج و لرز دارد و آن را دم مي كنند و در موقع تشنج و تب مي نوشند.
اگر گريپ فروت را صبح ناشتا بخورند، خواص ادرار آور آن زياد مي شود و سموم از بدن خارج مي كند.
گريپ فروت ، خون را تصفيه مي كند و كليه و كبد را پاك مي نمايد.
گريپ فروت ، ضد خونريزي و بواسير است.
گريپ فروت ، ميوه اي خنك است و عطش را رفع مي كند.
گريپ فروت ، اختلال هاي مفصلي را درمان مي كند.
گريپ فروت ، براي كساني كه موهاي سرشان مي شكند، تجويز مي شود.
گريپ فروت ، براي كساني كه عفونت هاي ريوي و تب خيز دارند مفيد است.
گريپ فروت ، علاوه بر مواد معدني ( آهن و كلسيم) داراي ويتامين هاي آ، ب1، ب2، پ پ، ث است.
تأثير منفي گريپ فروت بر داروهاي ضد افسردگي و.....
خواص گریپ فروت
ـ مصرف مركبات به سبب داشتن ويتامين «ث» براي پيشگيري از سرماخوردگي توصيه مي شود. گريپ فروت نيز براي سرما خوردگي خوب است و در فصل زمستان مصرف فراواني دارد. اين ميوه آنتي اكسيدان و ليكوپن دارد، ولي مصرف آن به همراه برخي داروها (داروهاي ضد تشنج، ضد افسردگي و بي نظمي ضربان قلب) خطرناك است. آب گريپ فروت بر آنزيمهاي خاصي كه اين داروها در روده و كبد تجزيه مي كنند تأثير مي گذارد و سبب بروز عوارض جدي دارويي مي شود.
البته هنوز ماده يا مواد شيميايي كه به شكل مشخص مسئول اين تداخل باشد در اب گريپ فروت شناخته نشده است.
منبع : بیتوته
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 9:50
تعداد بازديد : 999
به این پست رای دهید:
خواص تمشک در طب سنتی
تمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود. میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و ... خورده می شود. بوته تمشک در مناطق گرم و مرطوب، در جنگل ها و صحراها می روید و گاهی آن را می کارند.
نام های دیگر تمشک، توت وحشی و سه گلی است. ساقه های تمشک نرم و به رنگ قرمز و دارای خارهای دراز است. برگ های آن متفاوت و بیضی شکل و اطراف آن کنگره کنگره و به شکل دندانه های اره ای است.
گل های تمشک به رنگ های سفید، صورتی یا به صورت خوشه در ماه های مرداد پدیدار می شود و تا مهر دوام می آورد.
قسمت های مورد استفاده بوته تمشک عبارتند از : میوه ، برگ، تخم ، دانه و گل .
● خواص
۱) جوشانده ۲۵ گرم از برگهای تمشک در یک لیتر آب برای درمان انسداد مجاری ادرار مفید است.
۲) تمشک سرشار از ویتامین های C وK است و دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد.
۳) تمشک خون را تصفیه می کند و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.
۴) تمشک یبوست مزاج را معالجه می کند.
۵) تمشک برای تسکین درد سودمند است، زیرا تمشک دارای اسید سالسیلیک می باشد.
۶) تمشک خون را قلیائی می کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است.
۷) شربت تمشک برای بیماران مبتلا به سرخک و مخملک تجویز شده است.
۸) تخم و دانه ای که درتمشک وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمی شود، ولی وقتی خورده شود درمعالجه ی یبوست و خشکی مزاج به طور طبیعی بسیارمؤثر است و سبب می شود که یبوست به کلی رفع گردد.
۹) شربت تمشک، مخلوط با آب برای رفع تب تجویز شده است.
۱۰) خوردن تمشک برای مبتلایان به مرض قند( دیابت)، تبهای صفراوی، التهاب مجاری ادرار، گلو درد( آنژین ) مفید است.
۱۱) جوشانده ۲۰ تا ۵۰ گرم گل تمشک یا برگ تمشک در یک لیتر آب برای درمان ترشحات زنانگی، خونریزی در فواصل قاعدگی ، اخلاط خونی، وجود خون در ادرار، گریپ، گرفتگی صدا، آب آوردن نسوج و بیماری های پوستی اثر شفا بخش دارد. جوشانده را بعد از هر وعده ی غذا یک استکان می خورند.
۱۲) جوشانده گل یا برگ تمشک( به روشی که گفته شد) در استعمال خارجی برای درمان زخم های دهان، ورم لثه، درد گلو و ورم لوزه ها بکار می رود و بیمار با غرغره کردن این جوشانده دهان را می شوید.
۱۳) جوشانده برگ تمشک اسهال و ورم روده را معالجه می کند، بدین منظور باید ۴۰ تا ۵۰ گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب سرد بخیسانید و به مدت ۱۰ دقیقه آن را جوشانده و سپس بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد. پس از صاف کردن، روزی سه بار، هر بار یک فنجان آن را بین غذاهای اصلی بنوشید.
۱۴) جوشانده فوق برای تسکین درد معده از هر نوع که باشد مانند ترشی معده، نفخ و گاز شکم و تشنج معده مؤثر است.
۱۵) خوردن جوشانده برگ تمشک به مقدار ۳ تا ۴ فنجان در روز و بین غذاهای اصلی، بند آوردن ادرار را معالجه می کند وبهترین دارو بر ضد درد کیسه مثانه است.
۱۶) اگر ۴۰ تا ۵۰ گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب بریزید و آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه جوشانده و پس از ۱۰ دقیقه دم کشیدن و صاف کردن آن، به مقدار ۳ فنجان در روز بین غذاهای اصلی بنوشید، دردهای نقرسی و بسیاری از انواع رماتیسم را آرام می کند.
۱۷) اگر ۱۰۰ گرم برگ خشک تمشک را به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و پس از دم کشیدن و صاف کردن آن را به عنوان محلول شستشو برای شستن بیماری برفک، جوش های صورت و یا هر نوع تحریکات دیگر پوست به کار ببرید ، اثر شفابخش دارد.
۱۸) تمشک دارای خاصیت ضد عفونی کننده است.
۱۹) تمشک به علت دارا بودن ویتامین های C وK برای اوره و فشار خون مفید است.
۲۰) برای معالجه کک و مک، ابتدا صورت را خوب بشوئید و سپس ورقه نازکی از تمشک به مدت یک ساعت روی صورت بمالید. این کار را چند بار تکرار کنید تا کک و مک صورت از بین برود.
۲۱) برگ تازه تمشک را اگر بپزند و روی محل بیماری های پوستی قرار دهند، بیماری را التیام می دهد.
۲۲) گوشت پردانه تمشک، دارای خواص توت فرنگی است و ترشی خون را از بین می برد.
۲۳) تمشک،عرق آور است؛ لذا بهترین زهکش سوراخ های پوست است.
منبع:aftab.ir
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 9:46
تعداد بازديد : 1327
به این پست رای دهید:
خواص کیوی در طب سنتی
کیوی یکی از میوههای مناطق حاره بوده و دارای طعم و مزه فوقالعادهای میباشد اما اکثر مردم از این میوه خارقالعاده بیبهرهاند زیرا این میوه فقط در چند کشور به عمل میآید.
کیوی
کیوی در ابتدا در کشور چین به عمل آمده و در آن کشور به نام دیگری آن را میشناختهاند، زمانی که کشاورزان نیوزیلند شروع به کشت این میوه و در نهایت صادر کردن آن به سایر کشورها نمودند این میوه به «کیوی» معروف شد. از این میوه به عنوان میوه ملی چین نیز یاد میکنند.
گوشت میوه کیوی سبز کمرنگ بوده و دارای دانههای سیاه رنگ میباشد و از عطر و طعم خاص و فوقالعادهای برخوردار است.
کیوی: شاهکار خلقت
میوه کیوی سرشار از مواد مغذی معدنی و ویتامینها است. این میوه شامل مقدار قابل توجهی ویتامین A، C و E است. ویتامین C یک آنتیاکسیدان حلال در آب است که بدن را از ابتلا به چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان حفظ میکند.
ویتامین E نیز تأثیر مشابهی با ویتامین C دارد اما آنتیاکسیدان حلال در چربی است، میوه کیوی به دلیل داشتن این دو ویتامین به حفاظت بدن در مقابل «رادیکالهای آزاد» حفظ میکند.
فیبر غذایی موجود در کیوی برای درمان بیماریهایی مثل دیابت از طریق کنترل سطح قند خون مفید است. مصرف کیوی همچنین از ابتلا به سرطان روده جلوگیری میکند و مقدار فیبر بالای آن مقدار سطح کلسترول خون را کاهش میدهد.
پزشکان همچنین به بیمارانی که از بیماریهای قلبی رنج میبرند، توصیه میکنند که روزانه این میوه را مصرف کنند تا شانس دومین سکته قلبی در آنان کاهش یابد.
از دیگر فواید این میوه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
* جلوگیری از ابتلا به بیماری آسم
* جلوگیری از سرفه و خسخس گلو به خصوص در کودکان
فواید میوه کیوی
این میوه کوچک و قهوهای رنگ یکی از غنیترین منابع برخی مواد مغذی مورد نیاز بدن میباشد. کیوی سرشار از آنتیاکسیدان بوده و میزان ویتامین C موجود در کیوی از پرتقال بیشتر است. این میوه همچنین منبع خوبی از پتاسیم، فیبر و میزان قابل توجهی از ویتامینهای A و E میباشد.
جلوگیری از بیماریهای تنفسی
از بروز آسم و سایر بیماریهای تنفسی جلوگیری میکند. تحقیقات انجامشده در ایتالیا که بر روی 18000 نفر از کودکان 6 تا 8 سال انجام شد، حاکی از آن است که کیوی دارای اثرات درمانی بر روی بیماریهای تنفسی میباشد. در این تحقیق ثابت شد کودکانی که در هفته 5 تا 7 واحد میوه کیوی و مرکبات مصرف میکردند 44 درصد کمتر از سایر کودکان (که یکبار در هفته کیوی مصرف میکردند) دچار خسخس سینه میشدند.
ویتامین E نیز تأثیر مشابهی با ویتامین C دارد اما آنتیاکسیدان حلال در چربی
است، میوه کیوی به دلیل داشتن این دو ویتامین به حفاظت بدن در مقابل «رادیکالهای آزاد» حفظ میکند
سرفههای شبانه 27 درصد، تنگی نفس 32 درصد، آبریزش بینی 28 درصد، خس خس شدید 41 درصد و سرفههای مزمن تا 25 درصد کاهش یافته بود و همه این موارد در اثر مصرف زیاد مرکبات و کیوی که از ویتامین C بالایی برخوردارند، میباشد.
خواص پوست و دانه کیوی
علاوه بر این که گوشت میوه کیوی دارای فواید زیادی میباشد، پوست و دانههای آن نیز فواید چشمگیر تغذیهای دارند. روغن دانه کیوی حاوی مقادیر زیادی آلفالینولنیک اسید میباشد که یک اسید چرب امگا - 3 است. این اسیدهای چرب نمیتوانند در بدن ساخته شوند، لذا باید از طریق رژیم غذایی وارد بدن شوند. تحقیقات حاکی از آن است که اسیدآلفالینولنیک میتواند در کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی مؤثر باشد. پوست میوه کیوی قابل خوردن میباشد و حاوی فیبر قابل ملاحظهای است. از آنجایی که مقادیر زیادی از ویتامین در زیر پوست میوهها از جمله کیوی وجود دارد، لذا خوردن کیوی با پوست، در مقایسه با زمانی که پوست آن را میگیریم میزان ویتامین C وارد شده به بدن را افزایش میدهد.
سلامت دستگاه گوارش
کیوی منبع غنی از فیبر میباشد و میتواند به سلامت دستگاه گوارش کمک کرده و همچنین در دفع مواد سمی از روده موثر است، در نتیجه از سرطان روده جلوگیری میکند. فیبر موجود در کیوی از بروز یبوست جلوگیری میکند و در پیشگیری از سایر مشکلات معده و روده مؤثر است.
سلامـت قلـب و عروق
خوردن میوه کیوی هر روز صبح به مثابه آسپرین عمل کرده و در سلامت قلب موثر میباشد، زیرا از لخته شدن خون جلوگیری میکند. طبق تحقیقات انجامشده افرادی که روزانه به مدت 28 روز، 2 تا 3 عدد کیوی میخوردند از تشکیل لخته در خون آنها به میزان 18 درصد کاسته شده بود و همچنین تریگلیسیرید خون آنها تا 15 درصد کاهش یافته بود؛ این امر به نوبه خود سبب کاهش رسوب و تشکیل پلاک در دیواره رگها شده و در نتیجه، در برابر بیماریهای قلبی- عروقی بدن را مصون نگه میدارد.
کیوی
نکات مهم
کیوی از جمله میوههایی است که حاوی اگزالات میباشد. زیاد شدن این ماده در بدن میتواند سبب بروز مشکلاتی گردد، لذا افرادی که دارای مشکلات معده و یا مشکلات کیسه صفرا میباشند، بهتر است در خوردن کیوی احتیاط نمایند. همچنین افرادی که نسبت به آناناس و خربزه حساسیت دارند باید از خوردن کیوی نیز اجتناب نمایند، زیرا ممکن است نسبت به کیوی هم حساسیت داشته باشند.
فواید تغذیهای بیشمار کیوی را نباید نادیده گرفت. خوردن کیوی یکی از راههای کمک به حفظ پیشرفت سلامت بدن میباشد!
سلامت پوست
کیوی سرشار از ویتامین E است. این ویتامین نوعی آنتیاکسیدان بوده که میتواند از تخریب سلولهای پوستی جلوگیری کرده و در نتیجه بر سلامت و بهداشت پوست اثرات مثبت دارد.
سلامت سیستم ایمنی
کیوی به علت داشتن ویتامین C به میزان زیاد و همچنین ترکیبات آنتیاکسیدانی فراوان در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.
کیوی و فشار خون
کیوی منبع غنی از یک الکترولیت مهم به نام پتاسیم میباشد. پتاسیم با تنظیم کردن مایعات و الکترولیت بدن نقش مهمی در سلامت و فعالیت سلولهای بدن ایفا میکند و با تأثیر بر سدیم اضافی موجود در بدن، به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک موثری مینماید.
خوردن میوه کیوی هر روز صبح به مثابه آسپرین عمل کرده و در سلامت قلب موثر میباشد، زیرا از لخته شدن خون جلوگیری میکند
نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد که خوردن روزانه سه عدد کیوی، فشار خون را کاهش میدهد. در این پژوهش از 50 مرد و 68 زن با میانگین سنی 55 سال خواسته شد که به مدت هشت هفته هر روز سه کیوی یا یک سیب بخورند. نتایج این پژوهش نشان داد که تأثیر کیوی در کاهش فشار خون بیشتر از خوردن سیب بود به گونه ای که میانگین فشار خون را به میزان 3.6 میلی متر جیوه نسبت به دیگران کاهش داد.
مبارزه با ناتوانی جنسی در مردان
کیوی حاوی آمینواسیدی به نام «آرژینین» بوده که میتواند در درمان ناتوانی جنسی مردان موثر باشد.
اثرات آن بر سلامت جنین
کیوی حاوی ماده ارزشمندی به نام «فولات» میباشد که وجود آن برای زنان به ویژه در دوران قبل از بارداری و در دوره بارداری ضروری است. این ماده به رشد سلولهای خون جنین کمک میکند.
کیوی و سلامت چشم
کیوی منبع غنی از لوتئین و زآگزانتین میباشد. این ترکیبات به طور طبیعی در چشم انسان وجود دارند. لوتئین از بروز برخی بیماریهای چشمی از قبیل آب مروارید و آب سیاه پیشگیری میکند. زآگزانتین نیز همراه با لوتئین عمل کرده و در سلامت و بهداشت چشم مؤثر میباشد. طی تحقیقات انجام شده، خوردن 3 عدد یا بیشتر میوه کیوی در روز میتواند خطر ابتلا به پیرچشمی را که اکثراً در افراد میانسال اتفاق میافتد، کاهش دهد.
کیوی و سرطان
میوه کیوی حاوی «فلاوونوئید» و «کاروتنوئیدها» میباشد که دارای اثرات آنتیاکسیدان هستند. این «فیتونوترینتها» از DNA بدن محافظت کرده و در نتیجه با جلوگیری از آسیب دیدن DNA میتوانند از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری نمایند.
در نهایت این که
پزشکان به افرادی که از طعم میوه کیوی، تجربهی خوبی ندارند توصیه کردهاند که این میوه را به دلیل وجود مواد بسیار مغذی آن مصرف کنند.
فرآوری: مریم مرادیان نیری
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 9:42
تعداد بازديد : 936
به این پست رای دهید:
خواص لیمو شیرین در طب سنتی
لیمو شیرین، گونهای لیمو است با نام علمی (Citrus medica ) . میوه آن شیرین و درشت
است و آبش بهعنوان مدربه بیماران تبدار داده میشود.
خواص لیمو شیرین:
- غنی از عناصر قلیایی است.
- لیمو حاوی مقدار زیادی اسیدسیتریک و ویتامین C میباشد.
- مقدار زیادی فسفر، منیزیم، پتاسیم، سدیم و کلسیم دارد.
- حالت تازه کنندگی داشته و در صورتی که در چای ریخته شود، طعم مطبوعی پیدا میکند.
- عامل ضدعفونی کننده بدن است و به طور طبیعی از تخمیر در معده جلوگیری میکند.
- مصرف لیموشیرین در آنفلوانزا و افرادی که دچار تب ناشی از بیماری شدهاند، توصیه
میشود. چرا که این میوه خاصیت سم زدایی داخل بدن را از خود نشان دادهاست.
- لیمو باعث حفظ کلسیم بدن میشود.
- مصرف لیمو در زمان زکام و گلودرد بسیار موثر است.
- در طب سنتی از لیمو شیرین به عنوان میوهای خنک کننده یاد میکنند که برای رفع التهاب
و عطش بیماران تبدار توصیه میشود.
ـ حجم زیادی از لیمو شیرین را آب تشکیل میدهد و به همین دلیل این میوه خاصیت ادرار آور
و همین طور ملین دارد.
- مرکبات و از جمله لیموشیرین، سرگیجه را بر طرف میکند.
منبع : ویکی پدیا
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 9:18
تعداد بازديد : 831
به این پست رای دهید:
خواص توت فرنگی در طب سنتی
توت فرنگی سرشار از ویتامینهای ب، ث، قند، سلولز، مواد چربی و البومی ن.وید ودارای اهن ،اهک ، فسفر،منیزیم،پتاسیم،سدیم،سیلیس ،ید وبرم می باشد.
ظریف ترین میوه هاست.مقوی ، خنک ، ادرار آور و تصفیه کننده خون می باشد.پیش از غذا بخورید اشتها اور است.مواد قندی ان از نوع لولوز استکه برای اشخاصی که بیماری قند دارند بسار خوب است . یک قاشق سوپ خوری توت فرنگی جنگلی را اگر در مقداری خامه تازه مخلوط کنید، برای اشخاصی که مرض قند دارند د سری عالی خواهد بود.
توت فرنگی دارای موادی است که املاح معدنی را زیادکرده بدن را تقویت می کند.مصرف ان برای اشخاصی که ضعیفند یا مسلول مفید است.این بیماران اگر به مقدار کافی هر روز توت فرنگی مصرف کنند، علاوه بر جذب املاح معدنی مقدار لازم ویتامین ث را نیز مصرف خواهند کرد و این ویتامین در توت فرنگی به مقدار کافی وجود دارد.اگر سیلیس در بدن کم باشد، شخص مبتلا به سرطان وتصلب شرایین میگردد.به همین جهت برای جلوگیری از این دو مرض باید در فصل توت فرنگی به مقدار کافی ان را خورد تا رفع کمبود این ماده حیاتی را از بدن کردهشخص مبتلا به امراض مهلک نشود.
املاح معدنی توت فرنگی ، خاصیت مسهلی به ان بخشیده زیرا این املاح عضلات و روده ها را به انبساط و انقباض وادار می کند و به همین جهت هم ان را برای کسانی که به یبوست مبتلا هستند تجویز می کنند .توت فرنگی به مقدار زیادی اسید سالسیلیک در خود در خود نهفته دارد که بر روی کبد کیسه مثانه و کلیه ها ومفاصل عمل قابل توجهی دارد .به همین علت است که ان را برای بیمارانی که مبتلا به رماتیسم ، نقرس ، سنگ کلیه ، مسمومیت ، درد کبد و یا کسانی که صفراوی ودموی می باشند تجویز می نمایند.
برای رفع کرم روده صبح ناشتا باید نیم کیلو توت فرنگی خورد وتا ظهر هیچ چیز دیگر نخورد .
توت فرنگی این خاصیت را دارد که می تواند رسوب دندانها را پاک کند.
توت فرنگ سنگین و سقل استو کسانی که معده حساس دارند باید کمی انگور فرنگی به ان افزوده و بعد ان را میل نمایند.زیزا انگور فرنگی دارای اسید پکتیک است و این اسید ترشح عصیر معدی را زیاد کرده ، در نتیجه عمل هضم را اسان میسازد.
توت فرنگی را در اب نشوئید، زیرا این عمل سبب می شود که عطر لطیف این میوه ناپدید گردد.زراعت و کشت توت فرنگی احتیاج زیادی به کود انسانی دارد و این کود جنان چه می دانید پر از میکروبهای مختلف است که گاهی میکروب خطر ناک حصبه تیفوئید نیز به وسیله همین کود به میوه چسبیده ، با خوردن آن شخص مبتلا به این بیماری مهلک می گردد.در این مورد باید توت فرنگی را در اب استرلیزه کاملا شستشو داد و بعد ان را قطعه قطعه کرده مدت یک ربع ضد عفونی کرده و بعد کاملا شست و اب کشید.سپس توت فرنگی را که مصون از میکروب است با خیال راحت مصرف نمود.
شیره ی توت فرنگی ضد عفونی کننده میکروب ابرت که تولید تب حصبه را می نماید می باشد.وقتی که توت فرنگی را قطعه قطعه کردید، شیره ان بیرون امد میکروب حصیه را می کشد.اگرتوت فرنگی را بصورت محلول برای شستن صورت مصرف کنند ، چین و چروک پوست را صاف کرده ، برق و جلای خاصی به چهره می بخشد.
جوشانده برگهای توت فرنگی با شیرین بیان اسم را تخفیف و تسکین می دهد و ریشه ان به مقدار بیست گرم در یک لیتر اب برای اسهال کودکان مفید است .
خوردن این میوه ترشی خون را از بین میبرد و محیط بدن را قلیایی می کند .
توت فرنگی مقوی قلب بوده ، التهاب صفرا را خاموش می کند و بهترین صفرابر است.برای مرض قند ، خارش بدن وتنگی نفس و سرفه های خشک مفید بوده و بواسیر را درمان میکند و شباهت زیادی به تمشک دارد.
منبع :http://fa.parsiteb.com
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 9:12
تعداد بازديد : 850
به این پست رای دهید:
درمان کم خونی با طب سنتی
این بیماری زمانی بوجود می آید که تعداد گلبولهای قرمز خون از اندازه طبیعی کمتر شود. سلولهای قرمز خون شامل هموگلوبین هستند. هموگلوبین پروتئین آهن است که به سلولهای خون در جریان اکسیژن کمک میکند. زمانی که کم خون بوجود می آید، خون قادر نیست به اندازه کافی اکسیژن به اعضا و بافتهای بدن برساند.
بنا به نظر سازمان بهداشت جهانی، مردانی که کمتر از ۱۳ گرم هموگلوبین در یک دهم لیتر خون دارند کمخون هستند. برای زنان این میزان به ۱۲ گرم هموگلوبین در یک دهم لیتر میرسد.
هر چیزی که طول عمر سلولهای قرمز خون را برهم بزند، سبب کمخونی میشود، همچنین کاهش تولید سلولهای خون، افزایش تخریب سلولهای قرمز یا از دست دادن خون بیش از حد نیز از عوامل کمخونی هستند. کمخونی بنا به دلیل ایجاد آن، انواع مختلف دارد. زنان و افراد مبتلا به بیماریهای مزمن بیشتر در خطر ابتلا به کمخونی هستند. شرایط مانند یائسگی، بارداری، زخمها، اختلالات گوارشی، سرطان، خونریزی، بیماریهای مزمن، کمبود آهن، اسید فولیک، ویتامین B۱۲ باعث کم خونی میشوند.اما بعضی از انواع کمخونی مادرزادی هستند. نشانههای کمخونی بسته به دلیل ایجاد آن از متوسط تا شدید بروز مییابند. نشانههای رایج آن خستگی مفرط، رنگپریدگی، سوزس سردل، تنفس کوتاه، درد قفسه سینه، سرگیجه، مشکلات شناختی، سردرد، سرد بودن دست و پا، کم انرژی بودن، ریزش مو و فشار خون بالا یا پایین است.
با بعضی از درمانهای خانگی ساده میتوان بعضی از کمخونیها را درمان کرد یا از آنها پیشگیری کرد که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
چغندر قرمز : برای کمخونی ناشی از کمبود آهن بسیار مفید است. چغندر سرشار آهن همراه با فیبر، کلسیم، پتاسیم، سولفور و ویتامین است. چغندر قرمز علاوه بر مغذی بودن، به تمیز شدن بدن نیز کمک میکند و اکسیژن بیشتری برای بدن فراهم میکند. به این منظور یک چغندر متوسط، سه عدد هویج، و نصف یک سیب زمینی شیرین را در آبمیوهگیری بریزید. و این آبمیوه را روزی یکبار بنوشید. همچنین میتوانید چغندر قرمز را بصورت پخته یا در سالاد استفاده کنید. بهتر است چغندر را با پوست میل کنید تا مواد غذایی بیشتری به بدنتان برسد.
ملاس نیشکر یا چغندر : ملاس به عنوان یک ماده مغذی، به ویژه برای کسانی که کمخون هستند درنظرگرفته میشود. ملاس منبع آهن، ویتامین ب و دیگر مواد معدنی ضروری است که به افزایش سلولهای قرمز خون کمک میکند. یک قاشق غذاخوری ملاس تقریباً ۱۵ درصد نیاز روزانه را به آهن برطرف میکند. به این منظور، یک قاشق ملاس را با یک فنجان آب گرم یا شیر مخلوط کنید و دو بار در روز بنوشید. این نوشیدنی برای زنان باردار بسیار مفید است.
کنجد : کنجد سرشار از آهن است و به همین دلیل درمان بسیار خوبی برای کمخونی است. یک چهارم فنجان کنجد تقریبا ۳۰ درصد نیاز روزانه به آهن را برطرف میکند.
دو قاشق کنجد سیاه را به مدت دو تا سه ساعت در آب بخیسانید. سپس آن را آسیاب کنید و با یک قاشق عسل مخلوط کنید. از این مخلوط روزی دوبار میل کنید. یا یک قاشق کنجد سیاه را به مدت دوساعت در آب گرم بخیسانید، سپس آن را آسیاب کرده و با شیر مخلوط کنید، مقداری عسل به آن بیافزایید و میل کنید.
مویز : سرشار از آهن و ویتامین C و برای درمان کم خونی بسیار مفید است، ویتامین C توانایی بدن برای جذب آهن را افزایش میدهد و در نتیجه سلولهای قرمز و هموگلوبین افزایش مییابند. به این منظور ۱۰ تا ۱۲ عدد مویز را به مدت یک شب در آب بخیسانید. روز بعد پیش از صبحانه مویزها را میل کنید. این درمان را به مدت چندهفته ادامه دهید.
شنبلیله : سرشار از آهن است که به حفظ آهن در بدن کمک میکند. برگ و تخم شنبلیله برای درمان کمخونی مفید است. به این منظور یک فنجان برنج را با دو قاشق چایخوری تخم شنبلیه بپزید. مقداری نمک به آن بیافزایید و یک بار در روز و حداقل به مدت دو تا سه هفته میل کنید. همچنین میتوانید برگ شنبلیله را در غذاهایتان ، به ویژه در سوپ و سالاداستفاده کنید.
خرما : خرما سرشار آهن و ویتامین C است که برای جذب آهن در بدن لازم است. به این منظور دو عدد خرما را در یک فنجان شیر به مدت یک شب بخیسانید. روز بعد پیش از صبحانه خرما و شیر را میل کنید. همچنین میتوانید مقداری خرمای خشک را هر روز صبح پیش از صبحانه میل کنید و پس از آن یک فنجان شیر گرم بخورید.
موز : سرشار از آهن است و تولید هموگلوبین و بسیاری از آنزیمهای ضروری برای تولید سلولهای قرمز خون را تقویت میکند. همچنین منبع غنی منیزیوم است که به ساخت هموگلوبین کمک میکند. به این منظور یک موز رسیده را همراه با یک قاشق چایخوری عسل دوبار در روز بخورید.
اسفناج : همانطور که میدانید اسفناج سرشار از آهن، اسید فولیک و ویتامین B۱۲ است. که به ترمیم بدن و رفع کم خونی کمک میکند. نصف فنجان اسفناج حدود ۳۵ درصد نیاز روزانه بدن به آهن و ۳۳ درصد نیاز به اسید فولیک را برطرف میکند. به این منظور میتوانید دوبار در روز از سوپ اسفناج استفاده کنید. یا دو قاشق چایخوری عسل را در یک لیوان آب اسفناج حل کنید و روزی یک بار میل نمایید. این درمان را به مدت یک ماه ادامه دهید.
انار : سرشار از آهن و مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیوم است. همچنین حاوی ویتامین C است که در جذب آهن کمک میکند. به این منظور یک فنجان آب انار را با یک چهارم قاشق چایخوری پودر دارچین و دو قاشق چایخوری عسل مخلوط کنید و با صبحانه میل کنید. همچنین میتوانید یک قاشق پودر دانهی انار خشک شده را به یک فنجان شیر گرم بیافزایید و دوبار در روز میل کنید. یا هر روز پیش از صبحانه یک انار میل کنید.
نکاتی برای پیشگیری از کم خونی
•میوهها و سبزیهای تازه بیشتر بخورید.
•همراه با غذا چای، قهوه یا کوکا نخورید.
•بطور منظم ورزش و بدنسازی کنید تا حجم عضلانیتان افزایش یابد و خستگیتان از بین برود.
•در ظروف چدنی غذا بپزید.
•در صورت امکان دو بار در هفته دوش آب سرد بگیرید تا جریان خونتان بهبود یابد.
•هر روز صبح زود به مدت ۱۰ دقیقه آفتاب بگیرید.
منبع-http://fa.parsiteb.com
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,طب سنتی و مریضی ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 0:15
تعداد بازديد : 1141
به این پست رای دهید:
خواص ازگیل در طب سنتی
درخت ازگیل با نام علمی Mespilus germanica که در گویش گیلکی به آن کونوس یا کُنوس می گویند و در گویش مازندرانی کنهس و کندس می گویند، میوه ای است از خانواده ی گل سرخیان از سرده ازگیل ها(Mespilus) هم خانواده با سیب و گلابی.
ازگیل، درختچه اى است خاردار که به حالت وحشى در جنگل هاى اروپاى مرکزى و نواحى معتدل آسیا مى روید و در اواخر پاییز و اوایل زمستان می رسد. ازگیل در تمام جنگل هاى شمال ایران و همه ارتفاعات سواحل دریا و در دامنه هاى البرز، دره کرج و ... نیز به طور خودرو عمل مى آید و با نام محلى هر منطقه شناخته مى شود. تکثیر آن غالبا از طریق پیوند روى درختان دیگر از جمله پیوند روى پایه ی زالزالک ولیک صورت مى گیرد. گاهى هم روى پایه ی گلابى و به ندرت روى پایه ی بِه پدید مى آید و نوع پیوند، شکمى است که در تابستان انجام مى شود.
ازگیل رسیده داراى لعاب نباتى فراوان و تانن بوده و از قند گلوکز، فروکتوز، سوربیتول و بعضى اسیدها و همچنین سلولز و گروه ویتامین هاى B و C، املاح معدنى و کمى پروتئین برخوردار مى باشد.
ازگیل
ازگیل در اواخر پاییز و اوایل زمستان مى رسد.
گل هاى درخت آن سفید و میوه اش شبیه زالزالک است؛ با این تفاوت که میوه ی ازگیل درشت تر و قهوه اى رنگ و طعمش شیرین و کمى گس است. هسته ی آن را مى کارند و درخت ازگیل را به درخت به و گلابى هم پیوند مى زنند.
بخش هاى مورد استفاده درخت ازگیل برگ و میوه ی آن است. اسامى فارسى قدیم ازگیل، " اردف " و " گیل " بوده است.
خواص ازگیل
* ازگیل سرشار از ویتامین هاى گروه B است به همین دلیل اعصاب را تقویت مى کند.
* ازگیل داراى مقدار زیادى کربوهیدرات است که موجب تولید انرژى در بدن می شود.
* ازگیل حاوی ماده اى به نام " تانن " است که بهترین دارو براى درمان عفونت هاى روده ی بزرگ به شمار می رود و به عنوان قابض و رفع التهاب معده توصیه و تجویز شده است.
* ازگیل به دلیل داشتن ویتامین C برای کم خونی ناشی از فقر آهن مفید است زیرا این ویتامین جذب آهن را افزایش می دهد.
* مصرف ازگیل چه به صورت خام و چه به صورت کنسرو شده برای معالجه ی اسهال ساده اثر قطعى دارد.
* خوردن ازگیل خام و خصوصا نارس که تانن بیشترى دارد در معالجه ی خونریزى هاى داخلى مانند بواسیر، خونریزى رحمى و غیره تأثیر شفابخش دارد.
ازگیل
* ازگیل در معالجه ی ورم روده به کار مى رود؛ بدین منظور باید 230 گرم ازگیل را پس از جدا کردن پوست و دانه در کمى شیر حل نموده و مصرف کرد.
* در معالجه ی زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است؛ بدین منظور باید 50 گرم از برگ درخت ازگیل را در یک لیتر آب بجوشانند و با کمى از آن در شبانه روز چند مرتبه دهان را بشویند و غرغره کنند.
* ازگیل ادرارآور است.
* میوه ی تازه و رسیده ی ازگیل یا کنسرو آن براى درمان اختلال قاعدگى خانم ها مفید است.
* جوشانده ی نیم گرم برگ ازگیل پوست هاى ظریف را تقویت مى کند و معالج برفک است.
* اگر هر روز سه بار با جوشانده ی برگ ازگیل غرغره شود، آنژین را معالجه مى نماید.
* ازگیل به دلیل داشتن لعاب، سینه را نرم می کند، عطش را فرو می نشاند و ضد صفرا است.
* ضماد ازگیل جوشهای بدن را ازبین می برد.
* برای معالجه ی اسهال خونی می توان مقدار دوز مشخصی از آن را بدون پوست خورد.
ازگیل در قدیم:
خواص دارویی ازگیل از روزگاران بسیار دور مورد توجه بوده است. بقراط ازگیل را برای مبتلایان به ترشی معده و مدفوع سوزان و عوارض تب نافع می پنداشت.
ازگیل از نظر طب سنتی سرد و خشک است.
در قدیم برای درمان آبسه ی دهان و گلو، آنژین، برفک، سالک، اسهال بچه ها، منظم کردن کار روده ها، ورم گلو و ناراحتی های حلق از جوشانده ی برگ ازگیل استفاده می کردند.
ترکیبات شیمیایی ازگیل:
آب، قند، اسیدهای آلی(اسید مالیک، اسید سیتریک و اسید تارتاریک)، تانن، لعاب و اسید بوریک از اجزای عمده ی تشکیل دهنده ی ازگیل می باشند.
ازگیل
ازگیل میوه ی سه هزار ساله ی شمال ایران
ازگیل از حدود سه هزار سال پیش در جنوب دریای خزر و در مناطق گیلان و مازندران كشت می شد.
700 سال پیش از میلاد به یونان و در 200 سال پیش از میلاد به روم رسید. کاشت این میوه از طریق رومی ها در بقیه ی اروپا گسترش یافت.
میوه ی ازگیل بسیار سخت و اسیدی است و تا خوب رسیده نشود قابل خوردن نیست ضمن این كه برای جلوگیری از پوسیده شدن آن بر روی درخت معمولا میوه ها را زودتر برداشت می كنند.
ازگیل را به صورت خام به عنوان میوه ای لذیذ، مطبوع و تقویت كننده مصرف می كنند و از آن شربت و كنسرو ازگیل تهیه می كنند.
دقت کنید
هسته ی ازگیل به علت داشتن اسید سیانیدریک، عنصری سمی است و خوردن آن خطرناک است.
گردآوری: مریم مرادیان نیری – کارشناس تغذیه تبیان
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 0:10
تعداد بازديد : 1215
به این پست رای دهید:
خواص آلبالو در طب سنتی
سبزیها و میوهها تنها منابعی هستند که دارای آهن، املاح معدنی و ویتامینها هستند؛ این مواد برای دستگاه بدن علیه اختلالات غذایی لازم و مفید هستند.
آلبالو (فارسی شرقی: آلوبالو) نام درخت و میوهای است
بسیاری از کتابهای طب سنتی تاکید دارند که مصرف آلبالو برای افرادی كه چربی زیادی در شكم دارند، سودمند است. اغلب این کتابها مصرف این میوه را برای رفع خارش پوستی مفید بیان کردهاند.
بومیِ جنوبغرب آسیا و اروپا با نام علمی «Prunus cerasus» که بلندی درخت آن سه تا 10 متر است. این نوبرانه بهاری فواید زیادی دارد.
آغاز فصل رویش با آلبالو
هوا رو به گرمی میرود، خوب است بدانید آلبالو تشنگی را رفع میكند و شربت آلبالو بهترین دارو برای افرادی است كه عطش فراوان دارند، البته بهشرطی كه بیماری قند نداشته باشند.
صد گرم آلبالو، 16 گرم مواد قندی، 85/0 گرم پروتیین و 6/8 کالری دارد. همچنین صد گرم آن حدود 50 میلیگرم کلسیم، 20 میلیگرم فسفر، ۴۰۰ واحد بینالمللی ویتامین A، یک میلیگرم آهن، 14میلیگرم تیامین، 12/0 میلیگرم ریبوفلاوین، پنج میلیگرم ویتامین C و مقداری سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس، روی و املاح دیگر دارد.
موثر در درمان انواع تب
متخصصان و پژوهشگران برای آلبالو خواص زیادی ذکر کردهاند که از آن جمله میتوان به ارزش آن در درمان التهاب کلیه، ناراحتیهای کبد، معده و روده همچنین بیماریهای تبدار اشاره کرد.
دمکرده آلبالو، خاصیت ادرارآور داشته و از قدیم به ارزش آن توجه داشتهاند.
براساس منابع و تحقیقات علمی، آلبالو میتواند الگوهای خواب را در بدن تنظیم كند و از این نظر تاثیر شگفتانگیزی دارد. محققان دریافتهاند این میوه حاوی مقادیر قابل ملاحظهای ملاتونین است و وجود هورمون ملاتونین نیز برای داشتن یک خواب آرام ضروری است.
آلبالو برای اشخاصی که طبع گرم دارند یا دچار حرارت و گرمی شدهاند، مفید است. اما برای اشخاصی که سردمزاج هستند، مفید نیست، مگر اینکه با خوراکیهای گرم و خشک مثل ادویهجات و زعفران مصرف شود. آلبالو برای رفع حرارت و تشنگی و دفع غلظت خون و دفع صفرا مفید است. همچنین آلبالو خون را صاف میکند.
بسیاری از کتابهای طب سنتی تاکید دارند که مصرف آلبالو برای افرادی كه چربی زیادی در شكم دارند، سودمند است. اغلب این کتابها مصرف این میوه را برای رفع خارش پوستی مفید بیان کردهاند.
یک تجویز از كتب طب سنتی
از دُم آلبالو و گیلاس همراه با ناخنک و خارخاسک بعد از آنكه 10 ساعت آن را خیساندید، میتوانید بهصورت دَمكرده برای دفع سنگ مثانه استفاده كنید. همچنین میتوانید مغز هسته آلبالو و گیلاس را كوبیده و یکدهم وزن آن رازیانه اضافه كرده و برای خُردكردن سنگ كلیه، مثانه، التیام زخمهای مجرای ادرار و سوزش ادرار از آن استفاده كنید.
خواب خوب با آلبالو
براساس منابع و تحقیقات علمی، آلبالو میتواند الگوهای خواب را در بدن تنظیم كند و از این نظر تاثیر شگفتانگیزی دارد. محققان دریافتهاند این میوه حاوی مقادیر قابل ملاحظهای ملاتونین است و وجود هورمون ملاتونین نیز برای داشتن یک خواب آرام ضروری است.
پژوهشگران میگویند: «خوردن یک مشت آلبالو، میزان ترشح ملاتونین را در خون افزایش
مبتلایان به ناراحتیهاى کبدى و ورمهاى مزمن روده، معده و کلیه، شربت آلبالو را 20 روز صبح به جاى صبحانه بخورند و تا ظهر چیز دیگرى نخورند.
میدهد و بنابراین الگوهای طبیعی خواب را در بدن بهبود میبخشد كه در عینحال این فرآیند بهطور بالقوه مزایای دیگری نیز برای حفظ سلامت بدن و روان در پی دارد.»
برگرفته از کتاب اسرار گیاهان دارویی
«خوردن آلبالو صفرآور، اشتهاآور، آرامش اعصاب، مقوى معده و کبد گرم، تسکین حدَت حرارت خون و صفرا و آشفتگى و دل بهمخوردگى و قى صفراوى و اسهال است. شربت آلبالو براى کاهش تَب مفید است. مبتلایان به ناراحتیهاى کبدى و ورمهاى مزمن روده، معده و کلیه، شربت آلبالو را 20 روز صبح به جاى صبحانه بخورند و تا ظهر چیز دیگرى نخورند.»
منبع :http://www.ibna.ir
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 0:05
تعداد بازديد : 1521
به این پست رای دهید:
خواص زغال اخته در طب سنتی
گیاه زغال اخته به صورت درخت یا درختچه در کنار جریان آب و یا در بیشه ها می روید و از گروه گیاهان گل دار گلبرگ جدا محسوب می شود و در زبان انگلیسی به آن CORNELIAN CHERRY گویند.
گل های زغال اخته، زرد رنگ و خوشه ای می باشد و شهد فراوانی برای زنبورهای عسل دارد . برگ های سبز پررنگ و براق و نوک تیزی دارد. میوه ی آن به شکل بیضی و حدوداً به اندازه ی آلبالوی درشت است و طعم ترش و شیرینی دارد. رنگ میوه ی آن قرمز بسیار خوش رنگ می باشد .
درختچه ی زغال اخته حدود 300 سال عمر می کند و در حدود 25 سالگی تا 8 متر می رسد. این درخت به طور کلی ارتفاعی حدود 8-4 متر دارد. چوب آن بسیار محکم است و در صنعت نیز کاربرد دارد.
زغال اخته در منطقه ی وسیعی از اروپا، آسیا به خصوص ایران، ارمنستان و قفقاز می روید. محل رویش این گیاه در ایران، در جنگل های ارسباران، کوه های البرز، منطقه ی الموت، کوهین قزوین و در جنگل های بین مازندران و گیلان می باشد.
منطقه ی قزوین و رودبار به ویِژه در حاشیه البرز، بیش ترین تولید کننده و صادر کنندگان زغال اخته ی کشور محسوب می شوند. میوه ی زغال اخته در اواخر تابستان آماده ی چیدن است.
ترکیبات و ارزش غذایی
میوه ی نرسیده ی آن به علت داشتن اسید زیاد، بسیار ترش است ، ولی میوه ی رسیده ی آن به رنگ قرمز روشن و خوش مزه و شیرین است. این میوه در تابستان، عرضه و معمولاً به صورت تازه مصرف می شود ، ولی به صورت خشک، مربا، کنسرو، ترشی، آب میوه، سس، نکتار، ژله، مارمالاد، سرکه، لواشک و قرص های آنتی اکسیدان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
این میوه حاوی مقادیر زیادی آهن ، کلسیم ، اسید فولیک ، ویتامین های E , B1 , B2 , C و فلاوونوئیدهاست.
آنتوسیانین موجود در زغال اخته رنگدانه ای از گروه فلاونوئیدها می باشد که عامل رنگ قرمز در گوجه فرنگی و دیگر میوه هاست. میوه های خانواده ی گیلاس (CHERRY) و زغال اخته (CORNELIAN CHERRY) حاوی مقادیر بالای آنتوسیانین هستند. حدود 17 ترکیب آنتی اکسیدان از خانواده ی گیلاس استخراج شده است که ویتامین E,C و ملاتونین نیز جزء آنها هستند. قرص های آنتی اکسیدان در برخی کشورهای اروپایی به نام قرص های یکی در روز (ONE DAY) معروف هستند و بدون تجویز پزشک نیز خریدشان برای عموم آزاد است.
فواید درمانی
قسمت هایی از این گیاه که در تغذیه درمانی استفاده می شود عبارتند از : میوه ، برگ ، پوست و ریشه درخت.
1. زغال اخته دارای تانن و اسیدهای آلی، آنتوسیانین ها (گروهی از فلاونوئیدها) به ویژه از خانواده ی فلاون و ایزوفلاون، کاروتنوئیدها، آنتی اکسیدان ملاتونین ( که به صورت قرص آنتی اکسیدان حاصل از فرآورده های طبیعی به بازار عرضه می شود) می باشد. آنتی اکسیدان ها مقاومت بدن در برابر بیماری های غیرواگیر که از رادیکال آزاد تولید می شود را بالا می برند و به پیش گیری از صدمه به سلول ها و بافت های بدن در مقابل این رادیکال های آزاد کمک می کنند. رادیکال های آزاد، داخل بدن تولید می شوند و یا از طریق عوامل محیطی وارد بدن می گردند.رادیکال آزاد اتمی با یک کمبود الکترون در آخرین مدار خود است و می تواند به بافت های بدن آسیب برساند و بیماری هایی چون بیماری قلبی ، سرطان ، دیابت ، تصلب شرایین، آب مروارید ، آرتروز و آرتریت را به وجود آورد. آنتی اکسیدان هایی چون فلاونوئیدها، ویتامین E , C ، ملاتونین، آنتوسیانین ها با دادن یک الکترون، باعث خنثی شدن رادیکال های آزاد بدن می شوند ، در نتیجه از این بیماری ها جلوگیری می کند.
2. مقدار فروکتوز و گلوگز زغال اخته کم است و مصرف آن برای افراد چاق و بیماران دیابتی مشکلی به وجود نمی آورد. حتی جوشانده ی برگ آن با گل توت فرنگی برای درمان دیابت (مرض قند) مؤثر است.
3. هورمون ملاتونین موجود در آن خواب انسان را راحت و عمیق می کند. این عمل به طور طبیعی و روزمره انجام می شود. این هورمون مسئولیت تنظیم ریتم 24 ساعته ی، روز و شب بدن را به عهده دارد. زغال اخته حاوی مقادیر زیادی ملاتونین است.
4. پوست زغال اخته تب بر است و در رفع اسهال مؤثر می باشد. حتی میوه ی آن نیز اثر قابض دارد ، از این رو خوردن آن در رفع اسهال و ورم معده مؤثر است. برای درمان اسهال بهتر است یک قاشق سوپخوری زغال اخته را با یک فنجان آب سرد مخلوط نموده و آن را به مدت 5 دقیقه بجوشانید و پس از 15 دقیقه دم کشیدن آن را صاف کرده و هر روز 2 تا 6 فنجان بنوشید.
5. محققی به نام دکتر LECLERC,H. نشان داده است که جوشانده ی پوست زغال اخته در درمان بیماری مالاریا مؤثر است. جوشانده ی 60 گرم پوست درخت زغال اخته در یک لیتر آب اثر تب بر و ضد مالاریا دارد. جوشانده ی فوق را باید به تدریج صبح و ظهر و شب به میزان 1 یا 2 استکان با کمی قند میل نمود.
6. زغال اخته به عنوان ضد اتصال چند نوع باکتری در ادرار و مدفوع شناخته شده است؛ به عبارت دیگر زغال اخته به خروج باکتری ها از بدن کمک می کند. باکتری اشرشیاکلی عامل 85 درصد عفونت های مجاری ادراری است. یکی از متداول ترین عفونت ها، التهاب مثانه است که به ویژه در خانم ها شایع است. که به نظر می رسد اسید بنزوئیک موجود در زغال اخته در ایجاد خواص درمانی و پیشگیری نقش داشته باشد؛ هر چند تحقیقات اخیر نشان می دهند که این اثر احتمالاً به دلیل وجود پلیمری در زغال اخته است که ماهیت آن هنوز شناخته نشده است. این ملکول ناشناخته از اتصال اشرشیا کلی، به دیواره ی مثانه و مجاری ادراری جلوگیری می کند و به این ترتیب، از رشد و تکثیر باکتری و ایجاد عفونت، جلوگیری می کند. لازم به ذکر است که زغال اخته نمی تواند جایگزین آنتی بیوتیک شود، اما استفاده از این میوه و آب آن می تواند اثر داروهای مورد استفاده در این شرایط را تقویت کند.
7. همچنین دریافت منظم آب زغال اخته برای اسیدی کردن ادرار در افراد مبتلا به ادرار بدبو و سنگ های ادراری مؤثر است. اگر سنگ کلیه از جنس کلسیمی باشد ، آب زغال اخته در رفع آن اثر چشمگیری دارد .
8. زغال اخته در بند آمدن خون مؤثر است. لذا خوردن میوه ی خام و سایر فرآورده های آن برای بیماران توصیه می شود. در این رابطه ابوعلی سینا دانشمند و پزشک مشهور اسلام، آب زغال اخته را برای شستشوی زخم های جلدی و گرد ریشه ی آن را برای التیام زخم ها بکار می برد.
9. شربت زغال اخته ضد عطش است. خصوصاً در تابستان برای جلوگیری از گرمازدگی نوشیدن شربت آن بسیار مؤثر است.
10. نظریه ای وجود دارد که زغال اخته برای درمان شب ادراری بچه ها هم مفید است. بدین منظور 30 گرم برگ آن را در یک لیتر آب بریزید و آن را بقدری بجوشانید تا یک سوم آن بخار شود و پس از صاف نمودن آن را با شکر شیرین کنید و قبل از خواب 1 فنجان به کودک بدهید.
علت ناشناخته بودن زغال اخته در ایران
این میوه و فواید زیاد آن در ایران ناشناخته مانده است بدین دلیل که ؛
1- این میوه به صورت بسته بندی غیربهداشتی ، فله ای و عمدتاً توسط دست فروشان دوره گرد عرضه می گردد.
2- متخصصان صنایع غذایی در مورد صنایع تبدیلی این میوه مثل خشک کردن، مربا، شربت، ژله، مارمالاد و ... تحقیقات انجام نداده اند.
3- متخصصان علم تغذیه در مورد تأثیر زغال اخته بر سلامتی بدن تحقیقاتی انجام نداده اند.
4- متخصصان داروساز در مورد تولید داروهای ضد اکسیدان و ضدالتهابی و ... این میوه بررسی های لازم را به عمل نیاورده اند.
منابع مورد استفاده:
- مجله دنیای تغذیه
- کتاب میوه های خوراکی تألیف مرتضی نظری
- کتاب زبان خوراکی ها (1) نوشته ی دکتر جزایری
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت: 0:00
تعداد بازديد : 1232
به این پست رای دهید:
خواص خرمالو در طب سنتی
خرمالواین میوه پاییزی خوشمزه خواص زیادی دارد که در ادامه نوشته به آن ها میپردازیم .
کالری و انرژی خرمالو 70 کیلوکالری به ازاء هر 100 گرم است .
بعلاوه دارای آهن – فیبر – قند – آب – ویتامین ث _ پتاسیم و منیزیوم است .
این میوه همچنین دارای میزان زیادی از ویتامین B3 ویتامین B2 ویتامین B1 و ویتامین C و کلسیم، سولفور، فسفر و سلولز است.
خرمالو دارای طبعی گرم است .
بدلیل داشتن ویتامین ث زیاد برای سلامت لثه ها و تقویت سیستم ایمنی و سلامت پوست مفید است .
رنگدانه ای بنام بتاکاروتن در این میوه موجود است که آنتی اکسیدان قوی بوده و ضد سرطان است .
رنگدانه دیگر آن لیکوپن نیز بسیار مفید برای پوست و سلامت چشم و بینایی و حافظه است .
فیبر زیاد خرمالو شما را از یبوست و بیماری های روده در امان میدارد و به تناسب اندام کمک میکند .
پتاسیم و منیزیوم فراوان این میوه برای مقابله با بیماری پرفشاری خون و چربی خون بالا بسیار کمک کننده است .
برای کودکان در سنین رشد بدلیل مواد معدنی غنی که دارد باعث بهبود رشد و اشتها میشود .
از هسته های این میوه میتوان برای کمک به دفع سنگ کلیه استفاده کرد .
برای شفاف سازی و جوان وشاداب کردن پوست مصرف خوراکی و مصرف پوستی به شکل ماسک صورت بسیار مفید است.
همچنین ویتامین آ موجود در خرمالو به سلامت ناخن و مو کمک زیادی میکند
ترکیبات آنتی اکسیدان قوی موجود در این میوه محافظت کننده در برابر سرطان و بیماریهای قلبی است .
بعنوان یک آسپرین طبیعی عمل کرده و مانع لخته شدن خون میشود .
ترکیباتی بنام کاتچین و پلی فنول و فلاونوئید دارد ، که ضد درد و التهاب است .
آهن و منگنز و مس موجود در این میوه برای خونسازی و رفع کم خونی کمک کننده است .
این میوه اشتها آور بوده و به هضم و جذب بهتر غذا کمک میکند .
در بیماران مبتلا به نقرس خوردن خرمالو میتواند یک درمان طبیعی باشد .
همچنین پکتین موجود در خرمالو و خاصیت قابض بودنش به درمان اسهال نیز کمک میکند .
برای درمان سرفه و نرم کردن سینه هم خوردن این میوه میتواند مفید باشد .
برای افراد لاغر که نیاز به افزایش اشتها و کالری بیشتر دریافتی دارند ، خوردن این میوه برای رفع لاغری توصیه میشود .
از دانه این میوه برای دفع کردن سنگ کلیه در طب سنتی استفاده میشود .
برگ درخت خرمالو حاوی ماده ای بنام ” آستراگالین” بوده که برای درمان حساسیت و آلرژی کاربرد درمانی دارد . و برای سرفه نیز مفید است .
میوه نارس خرمالو طعمی بسیار گس دارد و شدیدا” قابض است . که مصرفش میتواند یبوست ایجاد کند .
و حتی زیاده روی در مصرف آن باعث انسداد روده میشود .
-----------------
خواص خرمالو به عنوان يک ميوه پاييزي
خواص خرمالو به عنوان يک ميوه پاييزي
خرمالو سرشار از آب و بتاکاروتن و مقادیر قابل توجهی ویتامینهای B3 ،B2، B1 و C است، در ضمن این میوه مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری سلولز دارد. خرمالو به علت دارا بودن مواد معدنی، برای رشد و نمو بدن بسیار مفید است و آهن موجود در آن عنصر اصلی خونسازی و پتاسیم موجود در آن اشتهاآور و شستشو دهنده کلیه و کبد است.
اسیدهاي موجود در اين ميوه باعث هضم بهتر غذا و نیز جذب بهتر بعضی از ترکیبات غذایی مانند آهن و روی می شود.
اگر خرمالو به خوبی رسیده باشد، برای کودکان نیز میوهای مفید محسوب میشود و در رشد و نمو آنها موثر است.
میوه رسیده خرمالو سینه را نرم میکند و از آن برای درمان اسهال خونی هم میتوان استفاده کرد.
دانه میوه خرمالو که کوبیده و به صورت گرد درآمده باشد سنگ کلیه و مثانه را دفع میکند.
خرمالو حاوی مقدار زیادی پکتین است. پکتین یکی از فیبرهای محلول در آب است که باعث کاهش چربی خون میشود.
خرمالو سرشار از پتاسیم و منیزیم است به همین دلیل مصرف آن برای فشارخونیها میتواند مفید باشد.
فواید بتاکاروتن موجود در خرمالو:
بتاکاروتن یک رنگدانه گیاهی است که به مقدار فراوان در گیاهان نارنجی رنگ یافت میشود. بتاکاروتن پیشساز ویتامین A بوده و در داخل بدن میتواند به ویتامین A تبدیل شود. اما مقداری از بتاکاروتن نیز به طور مستقل جذب میشود.
از مهمترین خواص بتاکاروتن میتوان به خاصیت آنتیاکسیدانی آن اشاره نمود. آنتیاکسیدانها با جمعآوری رادیکالهای آزاد و مواد اکسیدان، از سلولهای بدن در برابر تخریب محافظت میکنند؛ بنابراین بتاکاروتن میتواند از بروز بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و التهاب جلوگیری کند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن گردد.
خواص برگ درخت خرمالو:
برگ درخت خرمالو حاوی فلاوونوئیدها است که خاصیت ضد فشار خون، ضد سرطان و ضدموتاژن دارد. در عین حال برگ این درخت حاوی مادهای به نام astragalin است که خاصیت آنتیهیستامین داشته و واکنشهای آلرژیک را کاهش میدهد. این ماده همچنین علائم درماتیت و التهاب را در پوست کاهش میدهد. در طب سنتی از برگ این درخت به صورت چای برای درمان این نوع بیماریها استفاده میشود.
بنابر این از میوه خرمالو و یا حتی برگ آن چه به صورت تازه و چه خشک شده میتوان به منظور پیشگیری از بسیاری بیماریها استفاده کرد.
هر عدد خرمالوی 168 گرمی دارای 118 کیلو کالری انرژي است، این میوه جزو میوههای پرانرژی محسوب میشود لذا افراد دارای اضافه وزن و بیماران دیابتی هم به لحاظ دارا بودن قند فراوان در این میوه باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند.
اگرچه خرمالو خواص بسيار زيادي دارد، اما خوردن بيشتر از 1 تا 2 عدد از آن در روز توصيه نميشود. ضمن اينکه خوردن همين مقدار از خرمالو هم براي کساني که به يبوست مبتلا هستند، مناسب نيست؛ چون تانن موجود در آن يبوست را تشديد ميکند.
افراط و تفريط در هيچ چيزي حتي خوردن ميوه ي مورد علاقهمان جايز نيست! بسياري از ما فکر ميکنيم که چون ميوهها جزو خوراکيهاي مفيد و پرخاصيت هستند، پس ميتوانيم هرچقدر که دلمان خواست از آنها بخوريم.
ميبينيم افرادي را كه هر شب ظرفي پر از ميوه را بهجاي شام، البته چند برابر كالري يك شام سبك، خالي ميكنند!
اولين عارضهاي که مصرف بيش از حد ميوهها ميتواند به دنبال داشته باشد، بالا رفتن وزن است. چون ميوهها هم کالري دارند و اگر کالريشان در برنامه غذايي روزانه محاسبه نشود، ميتوانند وزنمان را به مرور زمان، بالا ببرند. در صورتي كه بيشتر ما فكر ميكنيم ميوهها كالري ندارند و هر چه بخواهيم ميتوانيم از آنها بخوريم. خرمالو هم از اين قاعده مستثنا نيست!
منابع:
1- سايت تبيان
2- همشهري آنلاين
3- راسخون
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 23:52
تعداد بازديد : 627
به این پست رای دهید:
تبلیغات
آمار
ورود کاربران
مطالب پیشنهادی