موضوعات
آخرین مطالب ارسالی
پربازدید ترین مطالب سایت
درمان افسردگی با طب سنتی
گویی در دنیای آشفته و پرمشغلهی امروز، افسردگیهای خفیف غیر اجتناب شده است. برای درمان دلتنگیها و افسردگیهای خفیفتان، گیاهان را دریابید. یکی از این گیاهان موثر که میتواند حال و هوایتان را عوض کند گل راعی است.
این گیاه معرف که گل هزار چشم، علف چای و هوفاریقون نیز نامیده میشود خواص ضدافسردگی دارد و زمانی که شما به اصطلاح دل و دماغ ندارید و به نوعی دنیا را تیره و تار میبینید کمکتان میکند.
گل راعی جزو آن دسته از گیاهانی است که در تمام قارهها و با هر آب و هوایی رشد میکند.
سالهاست که مردم از این گیاه به عنوان درمان افسردگی استفاده میکنند. برای آشنایی بیشتر با این گیاه، با ما همراه باشید.
دنیا را زیبا و رنگی ببینید
محققان مطالعات زیادی برای بررسی خواص گل راعی انجام دادهاند. برخی از این پژوهشها خواص ضد افسردگی این گیاه را به اثبات رساندهاند. محققان مشاهده کردند علائم افسردگی داوطلبهایی که از این گیاه استفاده کردهاند نسبت به افرادی که دارونما یا پلاسبو مصرف کردهاند کاهش یافته است.
میتوانید گل خشک این گیاه را به صورت دم کرده میل کنید. برای این کار دو تا چهار گرم از گل خشک این گیاه را دم کرده و روزانه سه بار میل کنید
در پژوهشهای دیگر محققان به بررسیِ تأثیر گل راعی و داروهای ضدافسردگی روی افرادی که افسردگی جزیی دارند پرداختند. در نهایت مشخص شد که این گیاه همان تأثیر داروهای ضدافسردگی را بر جای میگذارد؛ با این تفاوت که عوارض جانبی داروهای ضدافسردگی را ندارد. با وجود اینکه محققان همچنان روی خواص این گیاه مطالعه میکنند اما خواص ضدافسردگی آن به تایید متخصصان رسیده است.
گل راعی فقط برای افسردگیهای خفیف
توجه داشته باشید که گل راعی نمیتواند درمانی برای تمام مشکلات روحی و روانی باشد. این گیاه فقط برای درمان افسردگیهای خفیف و گذرا مفید است.
برای همه ما اتفاق میافتد که برای مدتی بی حوصله و افسرده میشویم. متخصصان برای این گونه افسردگیها معمولاً 9 علامت تعریف کردهاند که اگر حداقل 5 مورد آنرا به مدت دو هفته در خودتان مشاهده کردید باید بدانید که دچار افسردگی خفیف شدهاید:
1. احساس بیحوصلگی مداوم
2. بی دل و دماغی، از دست دادن انگیزه یا لذت انجام هر گونه فعالیتی
3. بی اشتهایی یا تغییر وزن
4. ایجاد اختلالاتی در خواب مثل بیخوابی یا خواب زیاد
5. نشان دادن رفتار تهاجمی یا خونسردی و سستی
6. خستگی بیش از حد
7. احساس گناه کردن
8. از دست دادن تمرکز
9. منفی بافی و داشتن افکار سیاه مثل فکر کردن به مرگ یا خودکشی
موارد اشاره شده و تأثیر آن در زندگی خانوادگی، اجتماعی و حرفهای میزان افسردگی (خفیف، معتدل یا شدید) افراد را مشخص میکند. محققان معتقدند که در دنیای امروز کم نیست تعداد افرادی که دچار افسردگی خفیف میشوند و متأسفانه زنان بیشتر از مردان به این گونه افسردگیها دچار میشوند. در این مواقع است که گل راعی میتواند شما را از این بی دل و دماغی نجات دهد.
حواستان به موارد منع مصرف باشد
اگر چه گل راعی یک گیاه است و به عقیدهی خیلی از مردم طب سنتی یا درمان با گیاهان دارویی هیچ مشکلی به وجود نمیآورد اما باید بگوییم که حتی برای گیاهان دارویی نیز موارد منع مصرف وجود دارد. در مصرف داروهای گیاهی نیز باید به میزان و مدت مصرف و همچنین موارد منع مصرف توجه کرد.
مصرف گل راعی فقط برای افراد بزرگسال است علاوه بر این نباید این گیاه را بدون نظر متخصص بیش از 15 روز مداوم مصرف کرد.
این گیاه معرف که گل هزار چشم، علف چای و هوفاریقون نیز نامیده میشود خواص ضدافسردگی دارد و زمانی که شما به اصطلاح دل و دماغ ندارید و به نوعی دنیا را تیره و تار میبینید کمکتان میکند.
از این گذشته باید توجه داشته باشید که اگر داروی دیگری مصرف میکنید امکان تداخل دارویی وجود دارد. اگر مشغول مصرف داروهای زیر هستید از مصرف گل راعی اجتناب کنید:
سیکلوسپورین، دیگوکسین، تئوفیلین، کاربامازپین، فنی توئین، قرصهای ضدبارداری، داروهای ضدافسردگی، داروهای ضدمیگرن
روش مصرف
* میتوانید گل خشک این گیاه را به صورت دم کرده میل کنید. برای این کار دو تا چهار گرم از گل خشک این گیاه را دم کرده و روزانه سه بار میل کنید. (جمعاً شش تا دوازده گرم در روز).
* میتوانید از تیبگهای تهیه شده از این گیاه استفاده کنید. هر تیبگ را در یک لیوان آب انداخته و میل کنید. روزانه سه بار میتوانید از این تیبگها استفاده کنید.
* این گیاه به صورت قرص یا کپسول نیز به فروش میرسند اما توصیه میکنیم قبل از مصرف آن به پزشک مراجعه کنید و از مصرف خودسرانهی هرگونهی دارو خودداری کنید.
البته قطره و تنتور این گیاه نیز وجود دارد که میتوانید با توجه به علائم افسردگیتان و البته با نظر متخصص به میزان لازم مصرف کنید.
توجه داشته باشید اگر چه گل راعی درمان مناسبی برای افسردگیهای خفیف محسوب میشود استفادهی طولانی مدت از آن میتواند موجب بازگشت به حالت اولیه شود.
مشکلات و مسائل دنیای ماشینی باعث شده که روز به روز افسردگی در میان افراد بیش تر شود . متاسفانه این پدیده به صورت خفیف ، متوسط و یا شدید نه تنها در افراد مسن و میان سال بلکه در بسیاری از جوانان نیز دیده می شود .
افسردگی می تواند بسیاری از عوامل زندگی از جمله فعالیت های روزانه ،خوراک ، لذت های زندگی ، تفکرات خوب ، تحرک ، سلامت جسم و روان ، تحصیلات و ... را تحت تاثیر قرار داده که در نتیجه فرد افسرده نمی تواند به خوبی از زندگی خود بهره مند شود .
به طور کلی افسردگی و مشکلات روحی - روانی می تواند از طریق اختلالات هورمونی باعث یائسگی زودرس ، مشکلات قاعدگی ، چاقی ، لاغری ، مشکلات پوست ، ریزش مو و .... شود. بیشتر این افراد ، انزوا طلبی ، افکار نادرست ، خستگی و بی حالی ، ترس و دلهره ، نا امیدی در زندگی و ... را در خود احساس می کنند . خوشبختانه افسردگی قابل درمان بوده و شخص می تواند با درمان های دارویی و غیر دارویی درمان شده و به صورت فردی طبیعی ، فعال و خوش بخت درآید .
برای درمان انواع افسردگی ، سالیان درازی است که از انواع داروهای ضد افسردگی شیمیایی استفاده می شود ولی چون درمان افسردگی گاهی چندین ماه و یا چندین سال طول می کشد ، بنابراین مصرف کنندگان این داروها همیشه از عوارض جانبی آن ناراضی و نگران هستند ، به همین دلیل در دو سه دهه گذشته تحقیقات وسیعی بر روی گیاهان دارویی ضد افسردگی ، آرام بخش و ضد درد صورت گرفته و تعدادی داروی گیاهی موثر و دارای حداقل اثرات جانبی به بازارهای جهانی عرضه شده است که می تواند دربسیاری از موارد ، جایگزین داروهای شیمیایی ضد افسردگی شود .
در حال حاضر یکی از بهترین داروهای گیاهی ضد افسردگی که دارای خاصیت دارویی و خواص ارزنده دیگری نیز می باشد ، دارویی است که از عصاره گیاهی با نام علمیHYPERiCUM PERFURMATUM ، که در جهان با نام علمی St.JOH NS WORT مشهور است ، تهیه می شود . این گیاه در ایران با نام های علف چای ، گل راعی ، علف هزارچشم و هوفاریقون شناخته می شود .
درمان افسردگی
قدمت مصرف این گیاه ، بیش از دو هزار سال است و نزد بیشتر اقوام و ملل جهان به عنوان بهترین داروی بیماری های عصبی مورد استفاده بوده تا اینکه در حدود یک قرن پیش ، برای اولین بار در آلمان از آن فراورده صنعتی تهیه شده و سپس در حدود سه دهه قبل در بیشتر کشورهای اروپایی و آمریکا محصولات زیادی از آن به بازار آمد . در حال حاضر بیش از 50 کارخانه داروسازی جهان از گیاه علف چای ، داروهای مختلف ضد افسردگی تهیه می کنند ؛ در ایران نیز برای اولین بار در سال 1378 از عصاره این گیاه دارویی به شکل قطره و با نام «هایپیران »HYPIRAN، منطبق با استاندارد جهانی و با کیفیتی برابر با انواع خارجی تهیه و به عنوان داروی رسمی ایران شناخته شد.
با توجه به اینکه به طور اساسی و به علت شرایط آب وهوایی ، گیاهان دارویی ایران دارای مرغوبیت خاصی می باشند ، لذا علف چای ایران دارای بهترین کیفیت بوده و داروی ساخته شده از آن ( هایپیران ) نیزاز کیفیت و استاندارد بالایی برخوردار است . این دارو در افسردگی ، انواع مشکلات عصبی ، میگرن ، پر خوابی ، مشکلات و دردهای دوران قاعدگی ، ترس و دلهره ، افسردگی دوران کهولت ، شب ادراری کودکان و وزوز گوش استفاده می شود . هایپیران دارای عوارض جانبی نبوده و فقط در موارد محدودی که ممکن است تداخلاتی با داروهای دیگر ایجاد کند در راهنمای دارو ذکر شده است . این دارو قابل مصرف درسنین مختلف می باشد ( از کودکان ، جهت شب ادراری تا افسردگی سنین کهولت )
نکاتی که در مورد اثرات ایده آل این دارو و اکثر داروهای گیاهی باید در نظر داشت این است که حداقل 2 تا 3 هفته پس از مصرف نباید انتظار اثر داشت چون داروهای گیاهی دیر اثر بوده و اثر آنها به طور اصولی پس از یک ماه ظاهر می شود و به تدریج به حداکثر می رسد ، به علاوه مقادیر مصرف نوشته شده در راهنمای داروی گیاهی ، باید به دقت رعایت شود و همچنین داروهای گیاهی را باید به طور منظم و مرتب مصرف کرد، چرا که مسئله مقدار ، مدت مصرف و نظم در مصرف دارو شرط اصلی اثر بخشی داروهای گیاهی است . در حقیقت افرادی که دارای حوصله ، نظم و دقت باشند به طور اصولی از داروهای گیاهی نتایج بهتری کسب می کنند .
آمارهای تحقیقات کلنیکی نشان داده که رعایت مصرف صحیح هایپیران ، بیش از 90درصد اثرات ایده آل و مثبت را بر جای گذاشته است با توجه به بی ضرری هایپیران و داروهای مشابه آن در جهان ، این دارو در لیست داروهایOTC ( بدون احتیاج به نسخه ) قرار گرفته و در همه جای دنیا می توان آن را از داروخانه ها خریداری کرد .همچنین مصرف طولانی هایپیران بدون مشکل بوده و در صورت احتیاج می توان ماه ها و حتی سال ها از آن استفاده نمود .
نکته بسیار با اهمیتی که افراد دارای افسردگی باید بدانند این است که درمان افسردگی احتیاج به زمان داشته و باید امیدوار باشند که در صورت درمان صحیح ، افسردگی آنها برطرف شده و می توانند زندگی شاد و خوبی را دنبال کنند .
منبع : فردا نیوز
بیتوته
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,طب سنتی و مریضی ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 12:10
تعداد بازديد : 840
به این پست رای دهید:
خواص آلو زرد در طب سنتی
آلو تقویت کننده بدن
آلو تقویت کننده بدن
«آلو» به فارسی «گوجه برغانی»، «آلوسیاه»، «قطره طلا»، «آلو بخارا» و در کتابهای سنتی با نامهای عربی «اجاص» (آلو بخارایی)، «برقوق» (آلوزرد)، «قلوب الدجج» (آلو سیاه) آمده است.
● ترکیبات …
«آلو» به فارسی «گوجه برغانی»، «آلوسیاه»، «قطره طلا»، «آلو بخارا» و در کتابهای سنتی با نامهای عربی «اجاص» (آلو بخارایی)، «برقوق» (آلوزرد)، «قلوب الدجج» (آلو سیاه) آمده است.
ترکیبات شیمیایی
از نظر ترکیبات شیمیایی در پوست آلو در حدود ۳ درصد تانن وجود دارد و در میوه تازه آن، مالیک اسید، سیتریک اسید، سوکسینیک اسید، سالیسیلیک اسید، در حدود ۳ درصد ساکاروز و قندهای تبدیل شده و حدود ۴ درصد هیدراتهای کربن وجود دارد. در میوه خشک آن مقدار قند زیاد و در حدود ۴۰ درصد قند تبدیل شده و حدود ۱۵ درصد هیدراتهای کربن است.
در مغز هسته آلو، یک ماده چرب و آمیگدالین است و از تقطیر آن HCN یا اسید سیانیدریک به دست میآید.
به همین دلیل مغز هسته آلو، سمی و تلخ و خوردن آن خطرناک است.
در هر یک صدگرم آلوی پخته تازه، مواد زیر موجود است:
آب، پروتئین، قند و سایر هیدارتهای کربن، کلسیم ، فسفر، آهن، سدیم، ویتامین A ، تیامین، رایبوفلاوین، نیاسین، ویتامینC و پتاسیم.
خواص ـ کاربرد
آلو بخارا در هند به عنوان ملین و خنک کننده تجویز میشود. خوردن آلو برای تقویت بدن در موارد ضعفهای عمومی بسیار موثر است.
آلو از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی ایرانی، انواع میوه شیرین آن، سرد و تر و نوع ترش آن بیشتر سرد است و برگ آن سرد و خشک است. اگر قبل از غذا خورده شود، برای سردرد گرم و تبهای صفراوی مفید است و حدت صفرا، قی صفرایی، تشنگی، حرارت دل و خارش بدن را فرو مینشاند و آشفتگیهای ناشی از صفرا را، آرام میکند خصوصاً نوع کمی ترش و شیرین آن. آلوی سیاه، ملین است و مسهل.
معمولاً خوردن آلو قبل از غذا اثر بهتری دارد و توصیه این است که با فاصله کافی قبل از غذا خورده شود که تا شروع خوردن غذا هضم شده باشد. آلوی خشک را اگر بپزند، صافکنند و با ترنجبین و یا عسل و شکر بخورند، بیشتر ملین است معمول است که آلوی سرخ کوهی یا یک نوع قیسی را میپزند از آن قطعات گردی مانند نان درست میکنند به نام لواشک آلو و در آش بیماران میریزند و یا به طور خام میخورند. آلوی وحشی غیرپیوندی برای معده مضر است و موجب بند آمدن شکم میشود.
اگر ضماد شکوفههای آن را بر سر گذارند برای سر درد گرم مفید است. غرغره دم کرده برگ و ریشه آن برای ورم لوزه و تقویت لثه مفید است همچنین خوردن آن برای دفع کرم معده نافع است.خوردن آلو برای سرفه نافع است، سنگ مثانه را خرد میکند و زخم را التیام میبخشد. مالیدن آن به چشم موجب افزایش دید چشم است و ضماد آن با سرکه برای جوشهای بدن اطفال مفید است.
منبع : آفتاب
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 12:04
تعداد بازديد : 828
به این پست رای دهید:
خواص گیلاس در طب سنتی
گیلاس ها را همیشه رسیده می چینند زیرا پس از چیدن به خوبی رشد نمی کنند و شما می توانید آن را تنها ۱ تا ۳ روز به خوبی نگهداری نمایید.
ارزش تغذیه ای گیلاس:
هر ۱۰۰ گرم گیلاس (حدود ۱۴عدد گیلاس متوسط) دارای این ترکیبات است:
انرژی ۷۲/۰۶کیلو کالری
رطوبت ۸۰/۷۴گرم
کربوهیدرات ۱۶/۶۰گرم
پروتئین ۱/۲۱گرم
چربی ۰/۶۹ گرم
فیبر ۱/۸۷ گرم
کلسیم ۱۴/۷۱ میلی گرم
فسفر ۱۹/۱۲میلی گرم
آهن ۰/۳۸ میلی گرم
پتاسیم ۲۲۳/۵ میلی گرم
فلوئور ۲۵میلروگرم
منیزیوم ۱۱/۷۶میلی گرم
ویتامین آ ۲۱/۴۷ RE
ویتامین ث ۷/۰۶میلی گرم
اسید فولیک ۴/۱۲ میلروگرم
همچنین گیلاس داراى کوبالت ، مس ، منگنز، و روى مى باشد.
قندى که گیلاس دارد از نوع ((لوولوز)) است .
فواید گیلاس:
طبع آن سرد و تر است.
برای این که ارزش این گیاه را بدانیم کافی است بگوییم تمام قسمت های این میوه یعنی: گوشت، دم، هسته، برگ و ساقه ی آن در طب و صنعت استعمال دارد.
همه ی ما از مصرف گیلاس تازه در یک روز گرم تابستانی لذت می بریم؛ این میوه دارای چربی کم و فیبر زیاد است.
گیلاس همچنین مسکن اعصاب بوده، ملین است، خون را پاک و معده را نیز تمیز می کند
چربی اشباع شده در گیلاس بسیار کم است. کلسترول ندارد (مانند سایر گیاهان)، سدیم ندارد، فیبر خوراکی بالایی دارد، از ویتامین C بالایی برخوردار است.
دستگاه هاضمه را مرتب کرده و اعصاب را تسکین مى بخشد
براى چشم فوق العاده مفید است .
گیلاس از میوه هایى است که سموم بدن را بر طرف کرده و خون را تصفیه مى کند.
قوه دماغى بدن را تقویت کرده و کمبود املاح معدنى بدن ما را برطرف ساخته و دستگاه هاضمه را منظم مى کند.
اعصاب را تسکین داده و ادرار آور است .
هر صد گرم گیلاس داراى دویست و پنجاه میلى گرم پوتاس است و چنانکه مى دانید پوتاس تاءثیر زیادى بر افزایش ادرار دارد.
کسانى که تصلب شراین دارند و یا از کبد مى نالند و یا به یبوست مبتلا شده اند و یا در روده هاى آنها گاز جمع مى شود و غذا تخمیر مى گردد و هم چنین کسانى که املاح معدنى بدن آنها کم شده و یا بچه هایى که دیر رشد مى کنند باید گیلاس بخورند و رژیم گیلاس بگیرند چون قند میوه گیلاس از نوع قند لوولوز مى باشد.
ترکیباتى که در گیلاس وجود دارد تعدیل کننده پ هاش خون است زیرا خون باید به مقدار ۴/۷ قلیایى باشد.
مصرف گوشت و مواد گوشتى خون را اسیدى مى کند و بهترین تعدیل کننده آن میوه ها از جمله گیلاس است .
براى دفع سموم بدن براى رژیم دفع سموم باید صبح ناشتا نخست صد گرم گیلاس بخورید و بعد آن را تا پانصد گرم افزایش دهید
گیلاس سرشار از ترکیبات آنتیاکسیدانی بوده، از این رو روند پیری را به تأخیر میاندازد.
فلاوونوئیدهای موجود در گیلاس، از ایجاد هر گونه آسیب توسط رادیکالهای آزاد پیشگیری میکنند.
سوخت ساز بدن را افزایش داده و به هضم غذا کمک میکند.
سیستم اعصاب را تسکین داده و با تولید هورمون شادی در بدن، احساس بهتری را در ما ایجاد میکند.
برای کارکرد منظم قلب، روده و معده نیز بسیار مفید است.
قوای فکری را تقویت میکند.
برای درمان برونشیت ۳۰ گرم دم گیلاس را در یک لیترآب سرد بریزید و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید سپس این جوشانده را به ۲۵۰ گرم گیلاس اضافه کنید و بگذارید دم بکشد آن گاه آن را صاف کرده در طول روز کم کم بخورید.
برای درمان یبوست ۲۰ تا ۳۰ گرم برگ درخت گیلاس را در یک لیتر شیر جوش جوشانده و به مدت ۲۰ دقیقه دم کنید. سپس صاف کرده با عسل شیرین کنید و روزی ۳ تا ۴ فنجان بنوشید.
کسانی که تصلب شرائین دارند در فواصل غذا آلبالو و گیلاس را با هم بخورند.
دارای چربی کم و فیبر زیاد است و برای تصفیه خون در سیستم گوارشی بسیار مفید است.
دارای مقدار فراوانی ویتامین C است.
گیلاس مانند مسکن عمل میکند
فواید گیلاس برای کاهش چربی خون:
چربی اشباع شده در گیلاس بسیار کم است. کلسترول ندارد (مانند سایر گیاهان)، سدیم ندارد، فیبر خوراکی بالایی دارد، از ویتامین C بالایی برخوردار است.
دارای چربی کم و فیبر زیاد است و برای تصفیه خون در سیستم گوارشی بسیار مفید است.
فواید گیلاس برای گواتر:
گواتر مزمن با خوردن گیلاس تا حد زیادی کنترل می شود
فواید گیلاس برای میگرن:
برای کسانی که میگرن دارند. هنگامی که درد میگرن شروع میشود گیلاس را له کنید و روی پیشانی خود بگذارید.
فواید گیلاس برای کبد ، کلیه و مثانه:
برای کلیهها مفید است و به دفع سموم از بدن کمک میکند.
رژیم گیلاس براى کسانى که سنگ کلیه و یا سنگ صفرا و یا مثانه دارند نیز بسیار مفید و موثر است .
مانند یک عامل تخلیه و زهکشی در مجاری ادرار و لوله های هاضمه کار می کند و سنگ ها را از بین می برد
جوشانده ی دم گیلاس برای دفع سنگ های مثانه و تمیز کردن مجاری ادرار در طب تجربی مصرف دائم دارد.
هر صد گرم گیلاس داراى دویست و پنجاه میلى گرم پوتاس است و چنانکه مى دانید پوتاس تاءثیر زیادى بر افزایش ادرار دارد.
برای کسانی که سنگ کلیه و مثانه دارند ۹ گرم مغز هسته گیلاس با ۱ گرم رازیانه در یک لیتر آب جوشانده هر ۴ ساعت یک لیوان میل کنند.با احتیاط استفاده شود چون سمی است.
مصرف گیلاس در بیماران قلبی _ عروقی:
برای کارکرد منظم قلب بسیار مفید است.
احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد. گیلاس به دلیل این که سرشار از منیزیم و پتاسیم است برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید است.
مصرف گیلاس در مبتلایان به آرتریت و نقرس:
گیلاس ضدآرتروز است.
درمان مناسبی برای آرتریت، رماتیسم، واریس و دردهای مفصلی است.
کسانى که ورم مفصل و یا رماتیسم یا نقرس دارند بالنتیجه براى معالجه خود باید غذایى بخورند که ادرار زیاد کند، با گیلاس رژیم مى گیرند.
تحقیقات نشان میدهد مصرف روزانه ۶ عدد گیلاس میتواند جایگزین خوبی به منظور کنترل و درد ناشی از تورم بیماران باشد.
بیماران مبتلا به نقرس و آرتریت که درد زیادی را تحمل میکنند میتوانند به جای اینکه مسکن مصرف کنند حداقل برای یک دوره ۳۰ روزه روزانه ۶ عدد گیلاس مصرف کنند.
بررسیها نشان داده مصرف گیلاس سطح اسید اوریک خون را تنظیم کرده و موجب کاهش درد و جلوگیری از عود در بیماران مبتلا به نقرس میشود.
گیلاس با جلوگیری از تورم و التهاب مفاصل درد بیماران مبتلا به آرتریت را نیز کاهش میدهد.
چندین شرکت داروسازی بزرگ نتایج تحقیقات فوق را تایید کردهاند و قرار است به زودی از گیلاس دارویی ساخته شود که طبیعی بوده و عوارض ناشی از داروهای مسکن شیمیایی را نداشته باشد.
بیماران باید توجه داشته باشند که بدون مشورت با پزشک داروهای خود را قطع نکنند اما یک دوره یک ماهه روزانه شش عدد گیلاس مصرف نمایند و نتیجه را با پزشک در میان بگذارند تا در مورد تغییر دوز داروهای مصرف آنها تصمیم بگیرد.
مصرف گیلاس در رژیم های لاغری:
برای کاهش وزن مفید است.
کسانى که براى کم خوردن و لاغرى متوسل به قرصهاى شیمیایى مى شوند مى توانند از گیلاس که یک میوه طبیعى است و مصرف آن اندام را متناسب مى کند کمک بگیرند، زیرا قرصهاى شیمیایى براى کم کردن اشتها اشخاص را لاغر مى کنند و براى سیستم اعصاب و دستگاه عروق و شریانها مضر و خطرناک است و اعصاب را تحریک کرده و بى خوابى مى آورد.
کسانى که مى خواهند از گیلاس براى لاغرى و تناسب اندام خود کمک بگیرند باید در ابتداى غذاى خود دویست و پنجاه تا سیصد و پنجاه گرم گیلاس بخورند و بعد منوى غذاى آنها نباید داراى مواد نشاسته اى مثل نان ماکارونى ، برنج ، حبوبات و نان شیرینى باشد.
فواید گیلاس برای پوست:
از گیلاس میتوان به عنوان ماسک زیبایی استفاده کرد و چین و چروکهای پوست را کاهش داد.
برای زیبا شدن پوست گیلاس را له کنید روی پوست بگذارید بعد از ۲۰ دقیقه پوست را بشوئید خستگی پوست را از بین میبرد.
مکیدن صمغ درخت گیلاس رنگ چهره را باز میکند.
خوردن گیلاس از پیری زودرس جلوگیری میکند.
مصرف گیلاس در افراد دیابتی:
مصرف آن در حد مناسب به مبتلایان به دیابت توصیه می شود زیرا میوه ای است که نشاسته ی کمی دارد و قندش برای افراد دیابت ی زیان بار نیست(البته باز هم تاکید می شود که اگر به میزان توصیه شده توسط متخصص تغذیه مصرف شود).
قندى که گیلاس دارد از نوع ((لوولوز)) است .
کسانی که دیابت دارند در هفته چند وعده غذای خود را اختصاص به گیلاس دهند.
مصرف گیلاس در بارداری:
گفته میشود که مصرف گیلاس قبل و در اوایل بارداری موجب پسردار شدن میشود.
مصرف گیلاس در شیردهی:
برخی میوه های فصل تابستان مانند گیلاس نفاخ هستند و موادی که تولید نفخ می کنند وارد شیر می شوند و باعث دل درد و نفخ شیرخوار خواهند شد.
افرادی که پس از مصرف میوه ها دچار نفخ می شوند، می توانند آب میوه را بگیرند و فیبر آن را نخورند.
همگنین برای رفع این مشکل می توان پس از مصرف میوه عرق نعناع خورد. البته عرق نعناع باید زمانی خورده شود که ترکیباتی که تولید نفخ می کنند، هنوز وارد شیر نشده باشند.
نکات مهم در مصرف گیلاس:
گیلاس را باید قبل از غذا خورد تا با آن جلوى زیادى اشتها را بگیرد.
گیلاس را همیشه یک ساعت قبل از غذا بخورید.
خوردن گیلاس بعد از غذا باعث ایجاد جرم معده میگردد و نفخ هم میآورد.
اگر بعد از خوردن گیلاس آب خورده شود باعث نفخ معده میشود.
هیچ گاه بالای نان و غذا گیلاس خورده نشود مخصوصاً نان و پنیر.
گیلاس اگر چه ملین خوبی است و یبوست را از بین میبرد اما به دلیل داشتن طبیعتی سرد مصرف زیاد آن باعث نفخ معده میشود.
آلبالو و گیلاس برای کودکان زیر ۳ سال ممنوع:
مصرف میوههای ملین در کودکان میتواند باعث ایجاد مشکل در هضم دستگاه گوارش آنها شده و او را با مشکلات بعدی مواجه کند.
دکتر سیدعلی کشاورز، استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: با توجه به حساس بودن دستگاه گوارش کودکان، مصرف میوههای ملین مانند گیلاس، آلبالو و گوجه سبز توسط کودکان زیر ۳ سال خطر مسمومیت و ایجاد اسهال میکند.
چیدن میوهها به صورت نارس و زودهنگام به خصوص در میوههایی چون گوجه سبز، چغاله بادام و سم پاشی زیاد آنها که باعث آلودگی بیشتر میوه میشود، امکان هضم آن را در دستگاه گوارش کودک مشکلتر میکند که با رشد بیشتر میوه و حرارت خورشید و شستشوی تدریجی سم با آب بارندگی و آبیاری، سطح تماس سم با میوه کمتر میشود که این امر در میوههایی که به صورت رسیده مصرف میشوند و ملین نیستند، به چشم میخورد.
به گفته این استاد تغذیه، در صورت بروز مسمومیت در اثر مصرف این نوع میوهها در کودک، بهتر است تا دو روز هیچ نوع میوهای به وی داده نشود و در صورت شدت مسمومیت از سرم های خوراکی و در نهایت سرم های تزریقی استفاده شود.
مصرف میوهها به ویژه میوههایی چون آلبالو و گیلاس که سرشار از ویتامینها بوده و پیش ساز ویتامین A میباشد برای بدن بسیار مفید بوده و برای جبران کمبود آن میتوان از آب چنین میوههایی برای کودکان استفاده کرد.
ميوه ي خوشمزه اي كه با گرم شدن هوا، در ميوه فروشي ها خودنمايي مى كند، گيلاس است كه طبع سرد و تر، مايل به معتدل دارد. خوردن اين ميوه، گزينه ي خوبي براي تابستان مي تواند باشد. «دكتر سعيد صانعي» پزشك و مشاور درمان هاي گياهي و طب سنتى از تأثير گيلاس بر مزاج هاي مختلف مي گويد. خوب است بدانيد كه در طب سنتى، گيلاس و آلبالو را يكي دانسته اند
سرد و تر
افرادى كه مزاج آن ها سرد و تر است نبايد در مصرف گيلاس افراط كنند چون گيلاس مي تواند براي اين دسته از افراد، مشكلات گوارشي ايجاد كند. به طوركلى افرادى كه مزاج سرد و تر دارند، تمايل چنداني براي مصرف گيلاس از خود نشان نمي دهند. اگر اين دسته از افراد با خوردن گيلاس دچار مشكل نبات يا چاي هل به عنوان مصلح استفاده كنند. شوند، مي توانند از چاى دارچين، چاي همراه با
گیلاس
خاصیت و فواید گیلاس در طب سنتی با توجه به مزاج
سرد و خشك
افرادي كه مزاج آن ها سرد و خشك است، نبايد در مصرف گيلاس زياده روي كنند، چون گيلاس مي تواند تا حدودي براي اين دسته از افراد نيز مشكلات گوارشي ايجاد كند. اين دسته از افراد براي اينكه با خوردن گيلاس دچار مشكل نشوند ، بايد بعد از مصرف گيلاس، خرما بخورند. البته خوردن يك قاشق مرباخوري عسل نيز مي تواند مصلح خوبي براي گيلاس محسوب شود
گرم و تر
مصرف گيلاس براي افرادي كه مزاج گرم و تر دارند، بسيار مناسب است و مشكلي به وجود نمي آورد، به همين دليل اين دسته از افراد نيازي نيست از مصلح براي گيلاس استفاده كنند. ميوه هايي كه رنگ آن ها قرمز است با بدن اين دسته از افراد سازگاري دارد. البته افرادي كه مزاج گرم و تر دارند بهتر است كه از آلبالو به جاى گيلاس استفاده كنند چون آلبالو به نسبت گيلاس، طبع سردتري دارد و تأثير بهتري روي بدن اين دسته از افراد مي گذارد
گیلاس
خاصیت و فواید گیلاس در طب سنتی با توجه به مزاج
گرم و خشك
مصرف گيلاس براي افرادي كه مزاج گرم و خشك دارند، گزينه ي بسيار خوبي محسوب مي شود. اين دسته از افراد اگر به مقدار زياد هم از گيلاس استفاده كنند، باز هم دچار مشكل نخواهند شد. افرادي كه مزاج گرم و خشك دارند معمولاً به مشكل يبوست مبتلا هستند و از آنجايي كه احتمال ابتلا به يبوست در تابستان زياد است، به اين دسته از افراد توصيه مي شود كه از گيلاس استفاده كنند.
منبع : سفیدک
هفت گنج
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 11:40
تعداد بازديد : 1142
به این پست رای دهید:
خواص انبه در طب سنتی
نبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا 10 متر می رسد . منشا انبه هند و مالزی و برمه می باشد ولی هم کنون در تمام مناق استوایی و حاره کشت می شود . انبه از 4000 سال پیش وجود داشته است .برگهای این درخت نیزه ای شكل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و بصورت خوشه ای وجود دارد . میوه آن که انبه یا منگو نامیده می شود بیضوی شكل و دارای طعمی مطبوع وشیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است
خواص دارویی مضرات روش استفاده میوه انبه در ادامه مطلب
خواص داروئی:
انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك و نارس آن سرد و خشك است . انبه نارس تولید آننده بلغم و سودا در بدن می باشد .
1)انبه بسیار مقوی بوده و تقویتکننده بدن است .
2)انبه تقویت آننده قوای جنسی است .
3)رنگ صورت را درخشان می کند .
4)دهان را خوشبو می کند .
5)ادرار آور است .
6)یبوست را برطرف می کند .
7)انبه دارای مقدر زیادی اسید گالیك است . بنبراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمیز می آند .
8)انبه تمیز آننده خون می باشد .
9)خوردن انبه بوی بد بدن را از بین می برد .
10 )انبه حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پائین می آرود .
11 )برای رفع اسهال مفید است .
12 )خوردن انبه ، سردرد ، تنگی نفسو سرفه را از بین می برد .
13 )برای درمان بواسیر مفید است .
14 )عطشرا برطرف می کند.
15 )انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سكنجبین بخورند
خواص مغز هسته انبه
انبه دارای هسته بزرگی است گاه در وسط آن مغز آن قرار درد گاه بجای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد .
مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است .
-1 خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند .
-2 برای معالجه سرمخوردگی مصرف می شود .
-3 سرفه های سخت را درمان می کند .
-4 درمان کننده بواسیر خونی است .
-5 خانم هائیكه دچار خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید ازمغز انبه استفاده کنند .
-6 مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است .
-7 برای تسكین آسم و تنگی نفس مفید است .
-8 ضد استفراغ است .
دیگر خواص درخت انبه
1.گل انبه سرد و خشك است و اسهال را رفع می کند .
2.اگر شكوفه درخت انبه را خشك کرده و هر روز حدود 3 گرم آنرا با 10 گرم شكر بخورند سرعت انزال رامعالجه می کند .
3.صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتی های پوست مفید است .
4.برای برطرف کردن ریزش مو ، آب برگهای درخت انبه را روی سر بمالید .
5.برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید .
طرز استفاده:
به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید
مضرات :
هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممكن است ایجاد خارش و دمل نمائید .اگر خون انبه ایجاد نفخ بكند باید آنرا با زنجبیل خورد . . انبه در اوائل ماه می می رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است
منبع :http://sonatiteb.ir
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 11:13
تعداد بازديد : 981
به این پست رای دهید:
خواص آناناس در طب سنتی
اين در حالي است كه تاثير آناناس در مورد افزايش كارايي سيستم ايمني بدن از ديرباز شناخته شده بود و پزشكان همواره توصيه ميكنند كه بيماران پس از عملهاي جراحي يا دچار شدن به بيماريهاي عفوني آناناس مصرف كنند.
خواصخوراکيها- در حالي كه روز به روز تعداد ميوههايي كه خاصيت ضد سرطاني دارند، افزايش مييابد، دانشمندان آناناس را نيز جزء ميوههاي ضد سرطان طبقهبندي كردهاند.
اين در حالي است كه تاثير آناناس در مورد افزايش كارايي سيستم ايمني بدن از ديرباز شناخته شده بود و پزشكان همواره توصيه ميكنند كه بيماران پس از عملهاي جراحي يا دچار شدن به بيماريهاي عفوني آناناس مصرف كنند.
آشنايي با خواص آناناس
دانشمندان ميگويند در آناناس نوعي ماده وجود دارد كه عملكرد پروتئيني را كه در 30 درصد سرطانها دخيل است، متوقف كرده و قادر است سيستم ايمنى بدن را براى هدف قرار دادن و نابود ساختن سلول هاى سرطانى تحريك كند.
اين خاصيت آناناس به ويژه در مورد سرطان سينه، ريه، روده بزرگ، تخمدان و سرطان پوست به اثبات رسيده است. گفتني است آناناس حاوي کربوهيدرات ، پروتئين ، چربي و آب است .
همچنين کلسيم، فسفر، آهن، منيزيم، پتاسيم، سديم و منگنز از ديگر املاح و مواد معدني تشكيل دهنده آناناس به شمار ميآيند. آناناس منبع غني از ويتامين C بوده و حاوي ويتامين A و B1 و B2 است.
----------------------------------
آناناس یکی از محبوب ترین میوه های گرمسیری در امریکا و بریتانیا است. در اینجا به فواید این میوه ی لذیذ خواهیم پرداخت.
کمک به هضم بهتر غذا. بسیاری از مردم از هضم ضعیف و بد، رنج می برند، به ویژه هضم پروتئین. پروتئین هضم نشده در دستگاه گوارش می تواند ترکیباتی را ایجاد کند که توسط جریان خون جذب می شود، ایجاد واکنش های آلرژیک می کند و سبب تحریک واکنش های التهابی می شود. پروتئین هضم نشده هم چنین در تشکیل بلورهای اسید اوریک که باعث نقرس و درد مفاصل می شود، تاثیر گذار است. اینجا جایی است که آناناس به شما کمک خواهد کرد. آناناس حاوی آنزیمی منحصر به فرد به نام بروملین است که برای هضم پروتئین بسیار مفید است.
ورم مفاصل، و پیشگیری از سرطان. آناناس و آنزیم های آن و سایر خواص تغذیه ای اش، علاوه بر هضم غذا، خواص درمانی بسیار دیگری هم دارد. به عنوان مثال، دوزهای درمانی بروملین تاثیر قابل توجهی در تسکین درد مبتلایان به آرتروز ایفا می کند.
انرژی زا و کاهنده ی استرس. آناناس به دلیل غنی بودن از منگنز، بسیار انرژی زا است. این ماده ی معدنی کمیاب، فاکتور مهمی برای ایجاد آنزیم های مورد نیاز تولید کننده ی انرژی در بدن شما می باشد.
منبع : بیتوته
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 11:05
تعداد بازديد : 1642
به این پست رای دهید:
خواص زالزالک در طب سنتی
زالزالک و یا کویج با نام علمی Crataegus aronia یکی از گیاهانی است که در ایران از جمله در بلندی های بالای 2500 متر در استان کهکیلویه و بویراحمد، استان اصفهان به خصوص شهرستان نجف آباد می روید. این گیاه دارای دو نوع سفید و قرمز می باشد.
بد نیست بدانید در شمال ایران گونه های وحشی زالزالک به شکل خودرو در جنگل ها می روید که به آن " ولیک" می گویند.
در استان فارس و شیراز نیز به آن کیالک میگویند
این میوه اگر چه جثه ای کوچک دارد ولی بسیار پُرفایده و مغذی است و به رنگ های زرد و نارنجی در اکثر نواحی معتدل می روید.
رسیده ی این میوه، شیرین، گوشتی و دارای هسته های زرد رنگ فراوان است که اگر با احتیاط مصرف نشود هسته های آن می تواند قاتل دندان های شما باشد.
زالزالک و قلب شما
این میوه علاوه بر ویتامین های A ، B، C و تانن دارای کلسیم و مختصری پکتین است که برای تقویت قلب و معده بسیار توصیه می شود. مهم ترین اثر زالزالک روی قلب، تنظیم کردن حرکات نامنظم آن است و از تپش قلب و ضربان شدید آن جلوگیری می کند.
در اغلب کشورهای اروپایی خصوصا آلمان برای درمان بی نظمی ضربان قلب از گیاه زالزالک استفاده می شود. همچنین زالزالک در درمان آنژین و تصلب شرایین(سفت شدن دیواره رگ ها) بسیار کاربرد دارد.
عصاره ی زالزالک
خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره ی زالزالک
تحقیقات جدید نشان می دهد که زالزالک آنتی اکسیدان بسیار قوی محسوب شده و می تواند به عنوان یک مکمل غذایی مقوی عمل کرده و در تنظیم وزن، گلوکز خون و التهاب نقش داشته باشد.
محققان آمریکایی طی بررسی هایی که روی زالزالک انجام دادند، دریافتند این میوه به خاطر داشتن مقادیر بالایی از مواد آنتوسیانین، بسیار مفید است و در رنگ های مختلف این میوه آنتوسیانین های زیاد و متفاوتی یافت می شود که دانه های زالزالک را از فشار اکسایشی نور خورشید حفظ می کنند.
خوردن زالزالک بدن ما را از موقعیت های زیان آور مانند قرار گرفتن در معرض آلودگی و رادیکال های آزاد حفظ می کند.
به عبارتی تحقیقات نشان می دهد مصرف زالزالک در درمان برخی بیماری ها، از سرطان گرفته تا چاقی، اثر مثبت می گذارد و این تاثیر به دلیل خواص ضد التهابی ماده ی آنتوسیانین موجود در آن است، به طوری که ثابت شده بسیاری از بیماری ها به دلیل التهاب های کنترل نشده ای است که دامنگیر ما می شود.
مواد موجود در زالزالک قند خون و عملکرد انسولین خون را بهبود می بخشد.
به نقل از Sience Daily، محققان در زمینه ی تاثیر زالزالک و خواص آن، تحقیقات خود را روی موش هایی انجام دادند که از پیش مبتلا به دیابت بودند.
آن ها ابتدا به 18 موش نر، حدود 6 ماه غذای سرشار از قند میوه دادند سپس آن ها را دو گروه کردند؛ به یک گروه آب خالص و به گروه دوم مخلوط آب و عصاره ی زالزالک دادند و این کار را تا 6 ماه ادامه دادند و وزن و چربی بدن، قند خون و شاخص های مولکولی التهابی آن ها را مورد بررسی قرار دادند.
در انتها محققان به این نتیجه رسیدند موش هایی که مخلوط آب و عصاره زالزالک مصرف کرده بودند، نسبت به گروه دیگر، از کاهش وزن بیشتر، چربی کم تر ، قند خون و تر یگلیسیرید پلاسمای پایین تر و چربی LDL کم تری برخوردار بودند.
این تغییرات در انسان ها باعث کاهش احتمال ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی عروقی می شود و مشکلات التهابی را کاهش می دهد.
یکی از مواد مفید موجود در زالزالک فلاونوییدهایی می باشند که نسبت به رنگ میوه شدت اثرات آنتی اکسیدانی آن ها تغییر می کند. میوه های قرمزرنگ دارای اثر قوی، صورتی اثری ضعیف و زرد اثر ضعیف تری دارند.
گل زالزالک
علاوه بر میوه ی زالزالک از گل آن نیز برای درمان استفاده می شود. گل زالزالک برای درمان تشنج مفید بوده و حرکات نامنظم قلب را تنظیم می کند. لذا دم کرده ی آن برای درمان بیماری های مزمن قلب استفاده می شود.
زالزالک و دیابت
نتایج یک پژوهش نشان داد: مصرف خوراکی زالزالک در دیابت قندی باعث کاهش گلوکز و LDL کلسترول سرم می شود.
این مطالعه با اثر مصرف خوراکی سرشاخه ی زالزالک بر غلظت گلوکز و لیپیدهای سرم و تراکم سلول های بتا در موش های صحرایی دیابتی توسط دکتر مهرداد روغنی، عضو گروه فیزیولوژی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد بررسی شد.
یافته های این مطالعه حاکی است در گروه دیابتی درمان شده با گیاه، غلظت گلوکز سرم به طور معنی دار در هفته های سوم و ششم کمتر از گروه دیابتی بود.
کاهش سطح گلوکز و لیپیدهای سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است. خلاصه ی این پژوهش در مجله ی غدد درون ریز و متابولیسم ایران انجام شد
دیگر خواص زالزالک
این میوه به علت غنی بودن از اسید تارتاریک و اسید مالیک نیز در مواقع کم خونی و سل اثر نیکویی دارد.
زالزالک به دلیل آن که دارای مقدار زیادی تانن است بسیار قابض بوده و می توان آن را جهت درمان اسهال های خونی به کار برد.
البته نوع کوهی آن قابض تر از سنجد است و از خونریزی معده نیز جلوگیری می کند.
رنگ زرد و صورتی این میوه در بدن تبدیل به ویتامین A می شود و اشتها را زیاد می کند.
البته این میوه را وقتی که کاملا رسیده و رنگ انداخته مصرف کنید تا دچار ناراحتی های گوارشی ناشی از خام بودن میوه نشوید.
زالزالک خشک شده
زالزالک اگر به خوبی خشک شود تنها مقداری از ویتامین C ی خود را از دست می دهد ولی دیگر ترکیبات شیمیایی خود را حفظ می کند. لذا برای نگهداری زالزالک خشک باید آن را در محلی که هوایش دائما عوض می شود نگه داشت.
البته در مقایسه، میوه ی تازه ی زالزالک اثرات نیکوتری دارد و می تواند به ازدیاد شیر مادران شیرده و افزایش کیفیت آن بیفزاید.
منابع:
ویکی پدیا
جام جم
ایسنا
گردآوری: مریم مرادیان نیری – کارشناس تغذیه تبیان
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 10:59
تعداد بازديد : 1317
به این پست رای دهید:
خواص شفتالو در طب سنتی
هُلو به دری: شفتالو میوه آبدار درخت هلو (نام علمی: Prunus Persica در لاتین به معنی سیب ایرانی) و دارای هسته ی سخت، گوشت زرد، یا نسبتاً سفید و پوستی مخملی است. بر اساس چسبیدن گوشت به هسته، این میوه به دو دسته هستهجدا و هستهچسب تقسیم میشود. یکی از میوه هایی که تا حد زیادی با هلو ارتباط دارد شلیل است. ارتباط شلیلها با هلو تا حدی است که در واقع گاهی اوقات محصولات هلو حاوی تعداد کمی شلیل است و برعکس. شلیل در واقع نوعی هلو با ژن مغلوب است که میوههای بدون کرک تولید میکند. درخت هلو سه نوع شاخه ساده، مرکب و کاذب تولید میکند. شاخههای ساده فقط جوانه رویشی تولید میکنند. شاخه مرکب، جوانه رویش و زایشی و شاخه کاذب در طول شاخه جوانه زایش و در نوکم جوانه رویشی تولید میکند که در هنگام هرس نوک شاخه کاذب حذف میشود. جوانه گل هلو ساده است و در جانب شاخههای یک ساله تشکیل میشود.
شفتالو
شفتالو
هلو داری انواع مختلف با گونه ها و طعم های متفاوت است. از انواع مختلف ای میوه میتوان به بلخی، کاردی،زعفرانی (که دارای دو نوع هسته جدا وهسته چسب موجود است و مورد استفاده قرار میگیرد)،هلو انجیری، هلو هلندری(که شباهت فریبندهای به زرد آلودارد) نام برد.از استان های تولید کننده عمده هلو میتوان به استان چهار محال و بختیاری و به صورت عمده شهر گردشگری و زیبای سامان و استان البرز و شهرکرج اشاره کرد. هلوی بلخی، که بسیار بزرگ و شیرین است، از تولیدش بسیار کاسته شده است، زیرا بلافاصله بعد تماس لک می شود و چهرهی بدی به خود میگیرد.
خواص
هلو روده ها را شستشو می دهد،سبب تحریک حرکتهای موجی شکل روده ی بزرگ می گردد. عمل دفع را آسان و یبوست را برطرف می سازد. آب هلو به طور موفقیت آمیزی در رفع مشکلات زمان بارداری زنان مثل کسالت صبحگاهی و دیگر موارد کمک فراوان می کند.جهت آبگیری هلوهای کمی سفت و تیره رنگ بهتر هستند.از انتخاب هلوهای سبز اگرچه بعد از چند روز نرم می شوند می بایست صرفنظر نمود.هلوهای سبز به اندازه ی هلوهای زرده تیره یا نارنجی یا بنفش شیرین نیستند.البته هلوهای رسیده سردرختی با رنگ تیره بهتر هستند.طبیعت میوه هلو سرد است و برای افراد گرم مزاج بخصوص آنانکه طبیعت گرم و خشک دارند مفید است.ترشح و دفع صفرا را در افراد صفراوی آسان می سازد.هلو درتقلیل حرارت کبد و کلیه مؤثر است.از برگ هلو می توان عصاره تهیه نمود.عصاره ی هلو کرم کش است و انگلهای روده را از میان می برد.هلو اختلالات خون را مرتفع می سازد و سوء هاضمه را برطرف می کند.
هلو میوه ای با خواص درمانی فوق العاده ، خوردن این میوه بعد از غذا یک مسهل ملایم است و پوست درخت آن به عنوان یک داروی ضد کردم است همچنین به عنوان تب بر هم میتوان از آن استفاده کرد. اگر دچار قلنج کلیوی شده اید ، هلو تسکین دهنده ی بسیار خوبی است . تکسین و درمان سیاه سرفه با استفاده از این میوه تا حدودی امکان پذیر است.
خواص
1- دم کرده گل یا شکوفه هلو در سیاه سرفه مورد استفاده قرار میگیرد.
2- برگ له شده تازه و کهنه هلو برای بیماریهای جلدی و زخمهای سرطانی اثر آرام کننده دارد.
3- مالیدن روغن مغز هلو جهت زخم سودایی خوب است.
4- هلو یک میوه خوب برای رشد و نمو کودکان است.
5- هلو متعادل کننده سوخت و ساز بدن میباشد.
6- کسانی که نقرس دارند نیم ساعت بعد از غذا یک عدد هلو میل کنند.
7- کسانی که یبوست دارند میتوانند از مربای هلو استفاده کنند.
8- اگر پوست زیبا و خوب میخواهید از هلو به عنوان ماسک برای صورت استفاده کنید.
9- برای تصفیه شدن خون 60 گرم برگ هلو در یک لیتر آب بجوشانید سپس روزی سه فنجان میل شود.
10- هلو دفع کننده اوره و اسید اوریک است به خصوص برگه هلو را در زمستان میل کنید.
11- برگه هلو یک بین غذای خوشمزه در زمستان میباشد و عادت دهید به کودکان خود هنگامی که مدرسه میروند چند برگه هلو در جیب داشته باشند که در فواصل زنگها بخورند زیرا به رشد و نمو آنها بسیار کمک میکنند پیران هم در جیب خود برگه هلو داشته باشند در صورت ضعف و گرسنگی یک برگه را در دهان خود بگذارند زیرا برای دردهای رماتیسمی، نقرس و کبد آنها مفید است.
12- چکاندن چند قطره از روغن هسته هلو در گوش صدای وزوز گوش را از بین میبرد.
13- کسانی که میگرن دارند از روغن هسته هلو به شقیقهها و محل درد بمالند.
14- مالیدن پماد برگ گل و هسته هلو روی شکم کودکان کرم آنها را دفع میکند.
15- هیچ گاه بالای هلو آب ننوشید.
17- خوردن هلو بالای غذا بدبویی دهان را از بین می برد.
18- خوردن هلو زایمان را آسان میکند.
19- برگ درخت هلورا بابرگ جعفری کوبیده با روغن زیتون مخلوط نموده درمانکننده سوختگی و انواع زخم و جراحت میباشد.
20- بچههایی که عصبی هستند و در آرامش قرار ندارند و زود خشمگین میشوند از دم کرده شکوفه هلو به آنها بدهید نیم گرم در یک فنجان آب جوش دم کرده به مدت 3 الی 4 روز مصرف شود.
21- هلو با وجودی که شیرین است ولی برای افراد مبتلا به دیابت زیانآور نیست. (البته نوع کم شیرین آن را بخورند بهتر است)
22- به خاطر وجود آهن و برم برای کبد بسیار مفید است و رنگ چهره را باز میکند.
23- کسانی که میخواهند چهرهای سرخ و گلگون داشته باشند از پوست رویی هلو بصورت ماسک روی صورت خود بگذارند و آزار کرکهای آن را تحمل کنند.
24- کسانی که دارای سنگهای سیستئینی هستند هلو را در برنامه غذایی خود قرار بدهند.
25- هلو برطرف کننده عطش است.
26- هلو تقویت کننده نیروی جنسی البته اگر بعد از غذا خورده شود و یا بعد از 10 دقیقه بعد از نزدیکی.
27- کسانی که در اثر بیماری آب بدنشان کم شده است 10 صبح و 5 عصر هلو میل کنند.
28- برای از بین بردن صفرا و مرتب شدن کار غدد داخلی صبح ناشتا یک لیوان آب هلو با شکر کمی شیرین کرده میل کنند.
29- خانمهای حامله از خوردن شکوفه هلو خودداری کنند.
30- مواد قندی که در هلو وجود دارد باعث تقویت غدههای هاضمه میشود و هضم غذا را آسان میکند.
31- کسانی که رودههای علیل دارند هلو را بدون پوست بخورند.
32- کودکان و پیرمردان و بیمارانی که تازه از بستر برخاستهاند هلو را بصورت کمپوت میل کنند.
33- کسانی که ورم پروستات دارند از هلو استفاده کنند.
34- هسته هلو باعث کاهش فشار خون میشود البته با احتیاط خورده شود به خاطر وجود آمیگدالین.
35- هلو برای سرد مزاجان و مرطوبها زیاد مناسب نمیباشد.
36- سوخته هسته هلو که ساییده شده باشد اگر بر روی زخمهای جرب و پشت گوش بمالند درمان کننده میباشد.
37- کسانی که بیماری صرع دارند از جوشانده برگ درخت هلو استفاده کنند روزی دو فنجان (5 گرم در 100 سیسی آب) میل شود.
38- یک ماسک خوب برای پوستهای خشک: یک قاشق خامه با یک هلو له شده مخلوط به مدت 20 دقیقه روی صورت بگذارید سپس با آب ولرم نزدیک به سرد بشوئید.
39- برای از بین بردن چین و چروک صورت و گردن 2 عدد هلوی کاملاً رسیده را خوب له کرده سپس صورت و گردن را ماساژ دهید و بگذارید 20 دقیقه روی پوست بماند.
40- جویدن هلو مخصوصاً پوست آن جهت رفع بوی بد دهان خوب است.
41- از ترکیب گلیسیرین وکمی عسل و آب هلو یک ماسک مرطوب کنندهای خوب میتوان تهیه کرد.
42- هلو + عسل ماسکی است که مخصوص پوستهای خشک میباشد.
43- جوشانده هلوی نارس برای رفع خارش بدن استفاده میشود. از شستشو با جوشانده آن همچنین با جوشانده پوست آن میتوان برای بیماریهای پوستی استفاده کرد.
44- کسانی که کفگیرک میگیرند (بیماری است که بر اثر مصرف بیش از اندازه تخم مرغ با گوشت در پشت انسان بین دو کتف که مرکز خونهای کثیف است به وجود میآید بسیار پردرد و پرسوزش و ناراحت کننده است باعث تب، بیخوابی و تغییر رنگ چهره میشود) از هلو استفاده کنند.
45- هلو به خاطر وجود کولین در آن ضد تصلب شرائین است و برای نارسایی عروق کرونر بسیار مفید میباشد.
46- وجود پتاسیم در هلو باعث فعالیت کلیه ها و لنیت مزاج و دفع سمومی چون اوره و اسید اوریک می باشد.
47- برای از بین بردن کرم آسکاریس هسته هلو را کوبیده و شیره آن را در مقعد با قطره چکان بچکانید.
48- برای رفع جوش و لکهای صورت برگ درخت هلو را کوبیده به صورت ضماد روی پوست بگذارید.
خواص درمانی هلو:
گل و برگ هلو اثر ملایم، مدر، آرام کننده و کم و بیش تببر دارد این میوه نه تنها مغذی و خوشطعم است بلکه اثر ملین نیز دارد، در مصرف آن نباید زیادهروی شود چون عوارض هضمی مانند نفخ ایجاد مینماید. از گلبرگ هلو به صورت شربت در طبابت استفاده به عمل میآید.
جوشانده برگ هلو باعث گردیده که در بیماریهای مجاری ادرار، قولنج کلیوی، سنگ کلیه، ورم مثانه اسپاسم مزمن مثانه به کار رود. در ضمن هلو خلطآور است.
بررسیهای مختلف نشان داده است که مصرف مخلوط آب مقطر بادام تلخ و دم کرده برگ درخت هلو در موارد فوق اثر درمانی مفید ظاهری میسازد، به شرط آنکه به مقادیر درمانی و کم به کار رود. این میوه به علت داشتن آهن برای کبد بسیار مفید میباشد. هلو باعث فعالیت کلیهها و دفع سموم و مواد مضر، چون اوره واسید اوریک از بدن میشود و به بیمارانی که نقرس و رماتیسم مزمن دارند توصیه میشود.کسانی که با خوردن هلو دچار نفخ میشوند بهتر است از کمپوت آن استفاده کنند. هلو هم به اجابت معده کمک میکند وهم برای کسانی که در ادرارشان خون دیده میشود تجویز میشود.
این میوه برای زنان باردار بسیار نافع و باعث میشود وضع حمل آنها آسان شود، همچنین درجه قلیایی خون را حفظ میکند. پوست هلو دارای کاروتن یعنی مولد ویتامین A میباشد. در ضمن ماسکی که از هلو تهیه میشود باعث گلگون شدن پوست میشود.
مواد معدنی و ویتامین
هلو مقدارفراوانی ویتامین A دارد.همچنین حاوی ویتامینهای C،B2،B1 نیاسین و مواد معدنی شامل کلسیم،آهن،فسفر،پتاسیم و سدیم می باشد. به علت دارا بودن ویتامین های -Aو -C در رفع خستگی ناشی از فعالیتهای فکری مفید است ترکیبات شیمیایی: تمام قسمتهای درخت هلو کم و بیش دارای آمیگدالین تا ۳ درصد است، این گلوکزید در مغز هسته بادام تلخ و در دانه یا جوانه و یا اعضای گیاهان مختلف گل سرخ وجود دارد. برگ هلو علاوه بر آمیگدالین دیاستازهایی به نام امولسین کونگلوتین و ۲۵ تا ۳۵ درصد روغنی شبیه به روغن بادام تلخ دارد. پوست درخت هلو دارای تانن است. به طور متوسط دارای ۸۳ درصد آب، ۹ تا ۱۰ درصد مواد قندی مختلف، ۷۰ درصدوینیلک و ۹۳ درصد مواد ازته.
برگ، گل و مغز هلو به علت داشتن مقادیری آمیگدالین اثر سمی دارد و مصرف زیاد یا مداوم آن موجب مسمومیت میشود. مغز و هسته هلو را نباید خورد بخصوص مواظب بچهها باشید که از آن نخورند زیرا ایجاد مسمومیت میکند و این حالت خیلی دیر ظاهر میشود.
ویتامین ها
ویتامین ها
شرایط شفتالو
آبیاری: در مقایسه با سایر درختان هسته دار (همانند آلو، زردآلو و …) نیاز آبی درختان هلو بیشتر است و اواخر دوران رشد میوه نیاز آن به آبیاری نیز بیشتر می شود. درختان جوان نسبت به درختان مسن نیاز به آب بیشتری دارند و در طی تابستان با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه شاید به هفته ای دو بار آبیاری نیاز داشته باشند البته دفعات آبیاری با توجه به شرایط دمایی منطقه بسیار قابل تغییر است. در صورت خشکی کشیدن در این مقطع زمانی ، میوه ها به خوبی رشد نکرده و آبدار نمی شوند. اما نیاز آبی این درختان به معنی همیشه خیس بودن خاک آنان نیست. چنین شرایطی موجب زرد شدن برگهای گیاه ریزش آنها و پوسیدگی تدریجی ریشه ها و در نهایت از بین رفتن گیاه خواهد شد. بنابراین زمانی نسبت به آبیاری درخت اقدام کنید که سطح خاک رطوبت خود را از دست داده باشد.
نور:
درختان هلو به نور مستقیم آفتاب نیاز دارند و وجود حداقل 6 ساعت نور مستقیم برای آنها ضروری است. به همین دلیل می توان آنها را بخصوص در مناطقی که تابستانهای بسیار گرم دارند در جایی کاشت که در صبح و ظهر به مدت حداقل 6 ساعت نور مستقیم آفتاب داشته باشد اما در عصر هنگام از سایه ملایمی برخوردار باشد. وجود سایه مداوم در محل کاشت مانع از رشد و بخصوص میوه دهی این درختان خواهد شد.
دما :
به طور درختان هلو در مناطقی که تابستانهای نسبتا گرم و زمستانهایی فاقد یخبندان دارند بهترین رشد را دارند. البته این درختان سرمای زمستان را تا 20- به خوبی تحمل می کند اما شکوفه های آن به سرمای ابتدای بهار بسیار حساس است و در دمای 3- درجه سانتیگراد به طور کل از بین می روند. به همین دلیل باید در مناطقی کاشته شود که ابتدای بهار سرد نباشد و سرمای دیررس بهاره نیز وجود نداشته باشد. در طی فصول رشد و تولید میوه نیز ، بهترین دما بین 18 الی 30 درجه سانتیگراد برای این گیاه است و تا 35 درجه را نیز به خوبی تحمل می کند.در ابتدا اشاره کردم که این درختان سرما را تا 20- درجه سانتیگراد در طی زمستان و زمانی که در رکود هستند به خوبی تحمل می کنند. البته حداقل دمای قابل تحمل برای درختان هلو 29- اعلام شده است با این وجود و برای اینکه جلوی هر گونه خطر احتمالی در رابطه با سرمازدگی این گیاه را بگیریم بهتر است در مناطقی که دمای به زیر 17-درجه نزول می کند از کاشت این درختان صرفه نظر کنیم. مسئله دیگری که در رابطه با نیازهای دمایی این درخت باید در نظر داشت این است که درختان هلو برای اینکه بتوانند در فصل رویش ، میوه خوبی تولید کنند باید در زمستان سال قبل ، به مدت 1000-400 ساعت (به گفته برخی محققین 900-600 ساعت) دمای زیر 7 درجه را دریافت کرده باشند.
کاشت
کاشت
خاک:
درختان هلو به خاکهایی با زهکش خوب نیاز دارند. خاکهای سنگین که زهکش نامناسبی دارند و آب را در خود نگه می دارند مناسب کاشت هلو نیستند. بنابراین خاک مناطقی که دارای شن است (لومی شنی و یا شنی لومی) مناسب می باشد. همچنین این درخت با خاکهای آهکی میانه ای ندارد به همین دلیل اگر در زمان تهیه خاک برای درخت هلو ، خاک را با موادی همانند خاک برگ، پیت موس و شن مخلوط کنید و تا عمق حدود 1.5 متری محل کاشت چنین مخلوط خاکی استفاه کنید، درختتان بسیار خوشحال خواهد شد! برای کوددهی درختان در اولین سال کاشت و حدود 10-7 روز بعد از زمان کاشت می توان از حدود 250 گرم کود 10-10-10 استفاده کرد و سپس 40 روز بعد از کاشت نیز از این مقدار کود استفاده کرد. . برخی پرورش دهندگان معتقد هستند که اگر در زمان آماده سازی خاک ، به خوبی از خاک برگ در تهیه بستر کاشت استفاده شده باشد ، در سال اول بعد از کاشت نیاز چندانی به کوددهی نیست. برای درختان 2 و 3 ساله نیز می توان از همین فرمول یعنی 10-10-10 البته به میزان بیشتر و در حدود 350 گرم و در دو نوبت از سال یعنی اوایل بهار و دیگری اواخربهار/اوایل تابستان استفاده کرد. برای درختان بزرگتر (10-4 ساله) از 900-450 گرم کود 10-10-10 دو بار در سال یعنی اوایل بهار و دیگری اواخر بهار/اوایل تابستان استفاده می شود. اگر درخت بالغ شما میوه کمی تولید می کند (البته به شرط اینکه هرس مناسب را برای آن هر ساله انجام می دهید و برای آشنایی با هرس به قسمت هرس مراجعه کنید) و فقط رشد رویشی دارد بهتر است که از کوددهی نوبت دوم یعنی در فصل تابستان صرفه نظر کنید. همچنین در زمان کوددهی محلول کود را با رعایت فاصله حدود 30-20 سانتیمتر از تنه درخت به خاک بدهید. فاصله کاشت درختان هلو در باغ معمولا حدود 6-5 متر است که البته این فاصله در درختان پیوندی کمی کمتر است. مثلا درختان پیوندی از نوع پاکوتاه را می توان در فاصله حدود 3 متری از یکدیگر کاشت.
انواع پاکوتاه هلو را می توان در گلدان و البته گلدانهایی با سایز و اندازه بزرگ پرورش داد.اما توجه کنید که اولا نوع هلو باید از بین درختان پاکوتاه این گیاه باشد. حال به شکل طبیعی و ژنتیکی پاکوتاه است و یا به طریقه پیوندی به شکل پاکوتاه پرورش داده شده است فرقی نمی کند. و دما گلدانی که انتخاب می شود باید حداقل 45 سانتیمتر و به شکل مناسب تر حدود 90 سانتیمتر و حتی بیشتر قطر داشته باشد. در مورد درختان هلو که به شکل گلدانی پرورش می یابند باید زمانی عمل آبیاری را انجام داد که سطح خاک تا حدود عمق 5 سانتیمتری نسبتا خشک شده باشد.
تکثیر:
یکی از روشهای تکثیر درختان هلو عمل پیوند است. یعنی پیوندک از درخت هلویی که خصوصیات مورد نظر از نظر کیفیت و کمیت میوه دهی دارد انتخاب می شود و بر روی یک پایه ، پیوند زده می شود. از پایه های مختلفی برای پیوندکهای هلو می توان استفاده کرد که پایه هلو معمولی ترین آنها است اما گاهی و بخصوص به دلیل شرایط خاک می توان از درختان دیگر به عنوان پایه این گیاه استفاده کرد. مثلا در زمینهایی که سنگلاخی و یا آهکی (اسیدیته بالا) دارند می توان از پایه بادام برای هلو استفاه کرد. همچنین در زمینهایی که سابقه فعالیت آفتی به نام نماتد وجود دارد از درختان شلیل به عنوان پایه استفاده می شود. در زمینهایی که خاکهایی سنگین با زهکش نامناسب دارند نیز می توان از درختان گوجه و آلو به عنوان پایه استفاه کرد. عمل پیوند برای تولید درختان پاکوتاه هلو نیز مورد استفاده قرار میگیرد که البته پایه های خاصی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین بسته به شرایط از پایه های مختلفی برای آن می توان استفاده کرد. پیوندکها از درختانی که از نظر میوه دهی کیفیت و کمیت مناسبی دارند انتخاب می شود و عمل پیوند انجام می شود عمل پیوند شیوه های مختلفی دارد که یکی از متداولترین آنها در مورد درختان جوان هلو، انواع پیوند نیمانیم است .
منبع : ویکی پدیا
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 10:53
تعداد بازديد : 1479
به این پست رای دهید:
خواص موز در طب سنتی
موز گیاهی است علفی مانند درختچه که برگهای آن بسیار بزرگ و پهن است و گاهی تا ۲ متر می رسد . گلهای آن مجتمع و بصورت سنبله است میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن برنگ زرد در می آید .
موز به هنگام رسیدن تولید گازی به نام اتیلن می کند. در صورت مجاورت این گاز با سایر میوه ها، سبب رسیدن آنها می شود. برای جلوگیری از این فرآیند، موز را باید جدا از سایر میوه ها نگهداری کرد. در عین حال نیز از این خاصیت موز می توان برای رسیدن میوه هایی که هنوز کال هستند، استفاده مطلوب نمود.
در طب سنتی موز نارس را ایجادکننده یبوست می دانند. در واقع موز در صورتی که رسیده باشد، ملین است و در عین حال برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی مفید است و بهبود زخم های روده را تسریع می کند.
موز و خواص آن در طب سنتی (2)
در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین ، نوروپی تفرین ، دوپامین و كاته کولامین وجود دارد .
موز را هنگامیكه هنوز سبز است از درخت می چینند و به مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند .
ویژگی های موز خوب
هنگامیكه موز انتخاب می كنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لكه های سیاه وجود داشته باشد و این نشانه موز رسیده است . موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است .
موز و خواص آن در طب سنتی (1)
خواص موز در طب سنتی
موز از نظر طب قدیم ایران معتدل است و خون را غلیظ می كند . موز انرژی زیادی دارد و چون نرم هست غذای خوبی برای كودكان و اشخاص مسن محسوب می شود.
بدلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه ها می باشد.
موز ملین بوده و همچنین و به عنوان درمان اسهال و اسهال خونی کاربرد دارد.
موز خونساز است بنابراین اشخاص لاغر و كم خون حتما باید موز بخورند.
موز تقویت كننده معده و نیروی جنسی است.
موز درمان زخم معده و روده می باشد.
گرد موز همچنین داروی خوبی برای پائین آوردن كلسترول است.
شیره گلهای موز درمان كننده اسهال خونی می باشد.
جوشانده موز اثر قطع خونریزی دارد.
ضماد برگ درخت موز برای درمان و سوختگی مفید است.
موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصاً در سرد مزاجان تولید گاز معده می كند برای رفع این عارضه باید پس از موز كمی نمك خورد.
موز تاثیر خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد.
برای درمان ضعف بدن موز را با عسل بخورید.
موز مدر است.
موز بعلت دارا بودن قند زیاد برای مبتلایان به مرض قند مضر است و نباید در خوردن آن افراط كنند .
میوه نارس و گل های پخته موز برای درمان بیماری قند مفید است. شیره گل های موز برای درمان اسهال خونی استفاده می شود و ساقه و ریشه آن برای رفع اختلالات خونی مفید است.
به دلیل کم بودن مقدار سدیم و زیاد بودن مقدار پتاسیم موز، این میوه برای افراد دارای فشار خون بالا بسیار ایده آل است.
منبع : بیتوته
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 10:48
تعداد بازديد : 805
به این پست رای دهید:
خواص سیب در طب سنتی
* سیب از منظر معصومین علیهم السلام :
* امام صادق (ع): اگر مردم مى دانستند که در سیب چیست ، بیمارانشان را جز به سیب درمان نمى کردند. بدانید که سیب ، بویژه ، سودمندترین چیز براى قلب و مایه ى شست و شوى آن است .
* امام صادق علیه السلام : سیب ، پالاینده و خوش بو کننده معده است .
* امام صادق (ع)-: سیب ، معده را گشایش میدهد، همچنین فرمود : سیب بخور، چرا که حرارت را فرو مى نشاند، درون را سرد مى کند و تب را مى برد.
* در حدیث دیگرى است که فرمود: وبا را از میان مى برد.
* امام صادق علیه السلام : به تب داران خود سیب بدهید، چرا که هیچ چیز، سودمندتر از سیب نیست .
* دعائم الاسلام - درباره امام صادق (ع) روایت شده است که : مردى از سرزمینى وبا زده به ایشان نامه نوشت و از وباى آن جا خبر داد.
امام (ع) در پاسخ نوشت : ((بر تو باد سیب . آن را بخور)).
او هم این کار را انجام داد و عافیت یافت .
و فرمود: ((سیب ، حرارت را فرو مى نشاند و درون را خنک مى کند و تب را مى برد)).
* از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: ((اکل التفاح فی اسحار)) یعنی سحرگاهان سیب بخورید.
* سیب شناسی از نظر مزاج :
مزاج سیب شیرین و رسیده : گرم و تر و مصلحات آن دارچین و گل قند عسل
مزاج سیب ترش : سرد و خشک
مزاج سیب میخوش : معتدل
سیب قرمز تازه بیشتر از سیب سفید مفید است.
* خاصیت ذاتی و دارونی سیب :
تقویت کننده مغز و اعصاب – دفع کننده سرطان های ریه،معده و پروستات -- دفع کننده مرض چاقی - خنثی کننده سموم و زهر در بدن – حل کننده اسید اوریک بدن - حذف مواد سنگین در روده ها - دفع مدفوع خشک شده از روده ها - بهبود عملکرد دستگاه گوارش – داروی موثر برای سیستم کودکان – تقویت کننده عضلات بدن – آرامش دهنده قلب – بوئیدن آن نشاط و شادی تولید میکند – برطرف کننده افسردکی – دفع کبد چرب – دفع کننده سیاتیک - حلّال کلسترول و دافع ازدیاد فشار خون و از سکته های قلبی جلوگیری می کند - ضد روماتیسم- ملیّن کننده - خون غلیظ را تصفیه می کند - بافت های سلولی را جوان نگاه می دارد – جوان کننده – طراوت بخش پوست بدن بالاخص صورت – دفع پیری زود رس در تمام سلولها – پاکیزه کننده رحم و دفع عفونت زنانه – تنظیم کننده قاعدگی – دفع اسهال های خونی – دفع روماتیسم – کم کننده حرارت بدن – داروی ویژه سرماخوردگی - خوردن یک سیب در روز، طبیب را دور می سازد - درمانگر تبخال وآفت دهان باعسل صبح ها – دافع زکام – داروی مقوی برای تقویت جسم – دفع کننده اسهال های صفراوی و سنگ کلیه – تقویت کننده باروری بشرطی که فراوان میل شود – ویار زنان را می کاهد - خوردن سیب قبل از خواب ، بی خوابی را رفع می کند- استفراغ صفراوی را بند می آورد - دردهای سوداوی را برطرف می نماید -
روشهای سیب خوردن :
* معجون ویژه سیب درمانی : افراد کهنسال و معده ضعیف بایستی سیب رنده شده ( نیم کیلو ) همراه با گلاب ( نصف لیوان ) و عرق بید مشک ( نصف لیوان ) و عسل یک الی دوقاشق و اندکی زعفران را مخلوط و در صبح و عصر مصرف کنند .
( این ترکیب برای کسانی که دارای دهان تلخ و صبحگاهان حالت تهوع دارند و در میانه روز بشدت دارای ضعف هستند مفید است )
* رب سیب برای تقویت قلب، معده، کبد و دفع سموم مفید است .
(طرز تهیه رب سیب: آب سیب رسیده شیرین را بگیرید و در ظرفی بریزید و روی حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری(مثلا روی کتری در حال جوش) قرار دهید، آنقدر بماند تا غلیظ شود و به قوام رب برسد. )
خوردن رب سیب : غلیان خون و صفرا را فروکش می کند ، زنانی که خونریزی ماهانه آنها زیاد است در ایام عادت هر روز صبح دو و سه قاشق غذا خوری مربای سیب بخورند تا ترشح خون آنها کاهش یابد .
* ابن سینا در این باره می نویسد: المشوی فی العجین ینفع من الدود و من ذوسنطاریا
اگر سیب خوراکی را در خمیر گرفته در تنور بریان کنند برای درمان کرم روده و معالجه اسهال خونی سودمند است.
* ابن سینا می گوید:ان کان هناک غم من الحراره کان عظیم النفع. اگر انسان غمگین باشد و حرارت بر مزاج غلبه داشته باشد، سیب در تعدیل حرارت و رفع غم و اندوه نفع دارد.
* مردم انگلیس چون عقیده دارند که هر کس روزی یک سیب بخورد پزشک را از خود دور کرده است .
* شیره سیب اثر مفیدی در سرماخوردگی، گرفتگی صدا، سرفه، بیماریهای سینه و حالات عصبی دارد.
مضرات سیب :
سیب معمولی : بعد از خوردن سیب نوشیدن آب ضرر و موجب فساد غذا در معده می شود.
سیب کال : موجب تب های مختلف، ضعف حافظه، نفخ شکم و درد عضلات می شود.
سیب ترش : زیاد خوردن سیب ترش و نارس باعث کم شدن حافظه و ایجاد فراموشی می شود ، اعصاب را ضعیف و انسان را ترسو می کند
-------------------------------------
مصرف روزانه سیب برای برطرف شدن افسردگی، کبد چرب، تقویت قوای بدن و تقویت معده مفید است همچنین از بروز سرطان ریه،کولون و پروستات پیشگیری می کند.
سیب در طب سنتی
در طب سنتی ایران سیب به داروی نشاط آور معروف است. به گفته وی سیب شیرین میوه ای است با طبع گرم وتر و یکی از میوه هایی است که در طب سنتی به خاصیت نشاط آور بودن آن تاکید شده و خوردن و حتی بوییدن آن برای تقویت مغز، قلب و کبد مفید است.
امروزه آب سیب توسط پزشکان طب سنتی در موارد مختلف به طور مثال برای افرادی که دچار ضعف هستند، تجویز می شود همچنین سیب رنده شده همراه با گلاب وشکر هم برای سالمندان و افرادی که ضعف گوارش دارند، مفید است.
امروزه در مطالعات حیوانی، اثر سیب در پیشگیری از سرطان ریه،کولون و پروستات به تائید رسیده است هم چنین بر اساس این مطالعات سیب در بیماری های مرتبط با کبد چرب هم مفید است.
با توجه به گسترش بیماری هایی از جمله افسردگی و سرطان در جوامع مختلف و مفید بودن سیب در این بیماری ها یکی از توصیه های ساده و در دسترس می تواند مصرف این میوه باشد البته در صورتی که منع مصرفی برای بیمار نداشته باشد.
رب سیب در تمام افعال از جرم آن بهتر است و برای تقویت قلب، معده، کبد و دفع سموم مفید است باید بدانیم بعد از خوردن سیب نوشیدن آب ضرر و موجب فساد غذا در معده می شود
منبع : سلامتی
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 10:43
تعداد بازديد : 806
به این پست رای دهید:
خواص انار در طب سنتی
انار، این میوه ی پاییزی، دارای خواص فوق العاده ای است و در قرآن کریم نیز از آن به عنوان یکی از میوه های بهشتی در کنار انگور، زیتون و خرما یاد شده است.
فرآوری: مریم مرادیان نیری - بخش تغذیه و آشپزی تبیان
انار
درخت انار از جمله درختانی است که تمامی بخش های آن از ریشه، پوست تنه، گل و میوه، مصرف درمانی دارد؛ به عنوان مثال پوست ریشه آن در تهیه داروی ضد کرم مصرف بسیار دارد. همچنین از عصاره انار در تهیه شربت اشتها آور جهت تقویت اشتهای بیماران استفاده می شود.
این میوه هم از نظر محل رویش (برّی و بستانی) و هم از نظر مزه (شیرین، ترش و میخوش) دارای انواعی است و بهترین نوع آن بستانی شیرین رسیده دارای دانه های بزرگ و شاداب است. همه انواع و اجزای آن (از جمله آب انار) دارای قوت قبض می باشند ولی شدت آن بر حسب مزاج انار متفاوت است.
انار شیرین
انار شیرین دارای طبیعت سرد مایل به اعتدال و در اول تر و با قوت قبض است. با آن که دارای غذائیت اندکی است اما تولید کننده خون صالح در بدن می باشد. همچنین نفاخ است و در افراد گرم مزاج موجب تقویت قوای جنسی می گردد. باعث تفتیح و گشایش سده ها (گرفتگی ها) ی بدن و ادرارآور است. جهت پاکسازی خون، تقویت کبد، رفع سرفه های گرم، رفع خارش بدن و نیکویی رنگ رخسار مفید است. موجب تلیین و تقویت اعضای تنفس است. مصرف به اعتدال آن، موافق معده و زیاده روی در مصرف آن موجب فساد غذا و ایجاد سستی در معده می شود. رب انار شیرین در تمامی افعال بالا قوی تر از آب آن عمل می کند.
انار این میوه ی پاییزی سرشار از آنتی اکسیدان است و به همین دلیل در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها مؤثر است. این میوه را می توانیم به عنوان یک ضد سرطان به خصوص در سرطان های پروستات و سینه معرفی کنیمانار میخوش
انار میخوش طبیعت آن در سردی و تری نزدیک به اعتدال است و در کتب، از آن با نام «رمان مز» نیز یاد شده است. در کاهش حرارت و حدّت صفرا و غلیان و جوشش خون، قوی تر از انار شیرین عمل می کند.
انار ترش
انار ترش نسبت به نوع شیرین، دارای سردی بیشتر بوده و خالی از یبوست نیست و در کامل الصناعه عنوان شده که قوی البرد و معتدل در رطوبت به همراه یبوست لطیف است، در حالی که مخزن الادویه مزاج آن را در درجه دوم سردی و خشکی آورده است. در کاهش حرارت معده و کبد و غلیان خون و صفرا مؤثر است و خوردن آن به ویژه پس از غذا، موجب تقویت دهانه ورودی معده و مانع صعود بخارات معدی به سمت مغز می شود و همچنین از بقراط نقل شده مصرف آب انار ترش به همراه آرد جو در درد و سوزش دهانه معده مؤثر است. رب انار ترش در کاهش تهوع حین بارداری و تمایل زنان باردار به خوردن مواد غیرطبیعی مفید می باشد.
اما زیاده روی در مصرف انار ترش به ویژه خوردن ناشتای آن، موجب ایجاد زخم و خراش در جدار داخلی روده ها می گردد.
آب انار
مصلح انار
در کتب طبی، مصلح انار شیرین را انار ترش و مصلح انار ترش را انار شیرین عنوان کرده اند.
انار در طب سنتی دیگر کشورها
بیشترین موارد استفاده از انار در طب چینی، در درمان اسهال و به ویژه اسهال های مزمن و خونی، پرولاپس رکتوم و همچنین دفع کرم از بدن و در طب هندی، در تهوع و استفراغ و دردهای چشمی و برخی انواع اسهال می باشد.
خواص انار به طور کلی
* انار این میوه ی پاییزی سرشار از آنتی اکسیدان است و به همین دلیل در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها مؤثر است. این میوه را می توانیم به عنوان یک ضد سرطان به خصوص در سرطان های پروستات و سینه معرفی کنیم.
* همچنین این میوه باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود چرا که به کاهش کلسترول خون کمک می کند.
* افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند مصرف انار را در برنامه خود قرار دهند چرا که مصرف انار به حفظ وزن مناسب و کاهش وزن کمک می کند.
در کتب طبی، مصلح انار شیرین را انار ترش و مصلح انار ترش را انار شیرین عنوان کرده اند
* انار سرشار از ویتامین C و پتاسیم است و مصرف آن به سلامت و تحکیم دندان ها و لثه ها کمک می کند و برای افرادی که به اسهال دچار شده اند مفید است.
* مصرف روزانه آب انار به کاهش بیماری فشار خون کمک می کند و جریان خون رسانی را به قلب بهبود می بخشد همچنین آنتی اکسیدان ها موجود در آن از لخته شدن خون جلوگیری می کند.
* انار به عنوان یک میوه شست و شو دهنده معده و پاک کننده آن مطرح است و بدبویی دهان و زرد شدن دندان ها را از بین می برد.
* از انار ترش نیز می توان در کاهش قند خون و قطع سکسکه استفاده کرد و از انار شیرین در درمان سرماخوردگی، تقویت معده و ریه، رفع حساسیت و مسمومیت، بهبودی درد گوش و گرفتگی صدا و برطرف کردن آبریزش چشم، خارش پوست، خونریزی رحم و کم خونی استفاده کرد.
مراقب باشید
به ندرت میوه ای را مانند انار می توان یافت که خواص بسیاری داشته باشد؛ با وجود تمام این خواص، خوردن انار برای کسانی که به زخم معده و روده دچار شده اند مضر است و زیاده روی در خوردن آن باعث ایجاد یبوست، ناراحتی های معده و گلودرد می شود بنابراین افرادی که به ناراحتی های ریوی دچارند در مصرف آن باید احتیاط کنند.
منابع:
تندرستان - نرجس گرجی، دکترای تخصصی طب سنتی
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 17 اسفند 1395 ساعت: 10:39
تعداد بازديد : 678
به این پست رای دهید:
تبلیغات
آمار
ورود کاربران
مطالب پیشنهادی