طب سنتی و گیاهان دارویی - 17

آرشیو

درمان سرد مزاجی زنان با طب سنتی
سرد مزاجی 


با داروهای گیاهی سرد مزاجی خانم ها درمان میشود


خیلی از خانم ها از این موضوع سرد مزاج بودن رنج می برند و گاهی زندگی خود را بخاطر آن در خطر می بینند در دانشنامه سلامت چند داروی گیاهی را معرفی می کنیم برای درمان این سرد مزاجی


با داروهای گیاهی سرد مزاجی خانم ها درمان میشود 


 


چون سرد مزاجی جنسی در خانم‌ ها معمولا به یک سری از روش‌ ها و شیوه‌ های غلط در زندگی روزمره نیز می‌ تواند مربوط شود؛ به همین دلیل برای درمان این عارضه در خانم‌ ها باید به صورت همه‌ جانبه تمام موارد از جمله مسایل هورمونی، بیماری ‌های مختلف، نوع روش زندگی و عوامل مختلف روانی مانند استرس در زندگی روزمره توسط متخصص مربوطه بررسی شود تا بتوان با درمان عوامل زمینه ‌ای، تغییر در برخی از روش‌ های غلط و یا اصلاح شیوه‌ های مختلف رفتاری در خانم مبتلا، این عارضه را درمان کرد.


با داروهای گیاهی سرد مزاجی خانم ها درمان میشود

سنجد


یکی از گیاهان دارویی که می‌تواند به پیشگیری و درمان یکی از رایج‌ترین اختلالات زندگی زناشویی غلبه کند،  مصرف دمنوش تهیه شده از سنجد یا جوشانده سنجد در درمان برخی از اختلال‌های جنسی به ویژه در زنان موثر است.


با داروهای گیاهی سرد مزاجی خانم ها درمان میشود 


اثرگذاری سنجد بر درمان اختلال جنسی زنان و حتی اضطرابی که آنها ممکن است حین رابطه زناشویی تجربه کنند تا حدی است که تحقیقات زیادی در این باره انجام شده و تاثیر  گل گیاه سنجد و میوه آن و میزان اثرگذاری سنجد را بررسی کرده‌اند و کپسول‌هایی به صورت صنعتی در داروخانه‌های برخی از کشورهای اروپایی به مردم عرضه می‌شود.


ریوند چینی


زن‌های جوان زیادی وجود دارند که بعد از ازدواج به دلیل تجربه  درد حین زناشویی به مرور دچار ترس‌ها و استرس‌هایی می‌شوند که این حالت‌های روحی- روانی مشکلاتی را برای آنها فراهم می‌کند و روابط زناشویی زن و شوهر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مشکلاتی که ممکن است در صورت عدم درمان در کوتاه مدت موجب بروز مشکلات و اختلاف‌هایی میان زن و شوهر شود.


ریوند چینی


گیاه و ریشه ریوند چینی  و نوشیدن دمنوش تهیه شده از آن تاثیر زیادی در کاهش درد به ویژه دردهایی دارد که ممکن است زنان در ناحیه لگن تجربه کنند. البته نباید فراموش کرد زنانی که به تازگی فرزند آنها متولد شده و مراحل شیردهی به نوزاد را تجربه می‌کنند نباید از این گیاه یا مشتقات آن استفاده کنند.


گیاهان وسبزیجات مفید


چغندر، شاهی، فلفل سبز، پیاز، ترب، کشمش و تمشک استفاده کنید. نوشیدن شیره نارگیل و آب انگور نیز از جمله خوراکی‌هایی است که می‌تواند به تقویت توانایی جسمی زنان کمک کند. عسل طبیعی و خالص را حتما به وعده صبحانه خود اضافه کنید و فراموش نکنید که خوردن حب‌هایی که از ترکیب خرما، گردو و دارچین تهیه شده در این زمینه می‌تواند بسیار موثر باشد.


با داروهای گیاهی سرد مزاجی خانم ها درمان میشود 


برای تهیه این حب به ۶خرما و ۳ مغز گردو و کمی دارچین احتیاج دارید. هسته خرما را جدا کرده و مغز گردو و خرما را بکوبید تا نرم شود. دارچین را به آن اضافه کنید و حب‌هایی تهیه کنید و هر روز ۴ تا ۵ حب بخورید. این حب‌ها را روزانه تهیه و مصرف کنید.


سبک زندگی‌تان را عوض کنید


در برخی از نسخه‌هایی که در کتاب‌های بوعلی سینا موجود است از کاهش میل جنسی به عنوان یک بیماری نام برده شده که رابطه نزدیکی با نوع رژیم غذایی هر فرد دارد. در حقیقت بوعلی سینا مصرف بیش از اندازه از غذا و خوراکی‌ها یا انتخابمواد غذایی نامناسب را عاملی موثر در کاهش میل جنسی می‌داند.


بوعلی‌سینا حتی سبک زندگی افراد ، چگونگی حمام کردن، زمان بیدار شدن و به خواب رفتن را در ابتلا به ناتوانی و کاهش میل جنسی بسیار موثر می‌داند، از این رو توصیه شده افرادی که با کاهش میل جنسی رو به رو شده‌اند در برنامه غذایی خود از نخود، لوبیا، تخم خربزه، کنجد، پیاز، هویج، ماهی ازون برون، خاویار، عسل، زعفران، انگور شیرین، گوشت گوسفند، شلغم، کلم، حلیم گندم، کنگر، نعناع، شنبلیله و مارچوبه استفاده کنند و به فراخور خوراکی‌ای که برای وعده غذای‌شان آماده می‌کنند از این گیاهان و سبزیجات دارویی به عنوان ماده اولیه یا چاشنی استفاده کنند.


گل‌سرخ درمانی موثر


گل سرخ یکی دیگر از گیاهانی است که مصرف خوراکی و موضعی آن به درمان ناتوانی یا کم‌توانی جنسی کمک می‌کند.این عصاره امروزه به صورت صنعتی نیز تهیه می‌شود و آن را در داروخانه‌ها و عطاری‌ها به راحتی می‌توان تهیه کرد.


گل سرخ


استفاده موضعی از روغن گل سرخ نیز در ناحیه شکم می‌تواند تاثیرگذاری مناسب بر درمان ناتوانی جنسی و افزایش توانایی بدن در مردان و زنان داشته باشد. علاوه بر این مصرف گل سرخ به صورت خوراکی به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و افزایش آرامش و کنترل تپش قلب نیز کمک می‌کند.


جنسینگ؛ گیاه باروری و زایش


 

باوری در میان مردم مشرق زمین وجود دارد که خوردن جنسینگ که ریشه یک گیاه چندین ساله چینی است می‌تواند تاثیر زیادی در افزایش قوای جنسی.

------------------------

 

سرد مزاجی نوعی اختلال در عملکرد جنسی در زنان است که در آن زن میل جنسی و علاقه خود به رابطه جنسی زناشوئی را از دست می دهد.یک زن سرد مزاج نمی تواند در زمان کوتاهی تحریک جنسی شود و واژنش خشک باقی می ماند

سرد مزاجی به عنوان نوعی اختلال جنسی شایع در سیستم تحریک و براگیختگی زنان شناخته شده است.البته سرد مزاجی منحصر به زنان نمی باشد در مردان هم دیده می شود.اما ما در اینجا به سرد مزاجی زنان می پردازیم.


بسیاری از زنان به دلایل مختلف جسمی و روحی روانی سرد مزاجی را در زندگی خود تجربه می کنند.سوء استفاده جنسی در کودکی می تواند ترس و بی میلی به عشق ورزی و در نتیجه سرد مزاجی جنسی را در زنان توسعه دهد.سرد مزاجی بسته به زمان وقوع آن به دو نوع تقسیم می شود: ممکن است در تمام طول دوران زندگی زناشویی اتفاق بیفتد و حتی ممکن است در شرایط خاص و گاه به گاه اتفاق افتد.سرد مزاجی زن می تواند سبب بسیاری از تنش ها بین زوجین در طول رابطه زناشویی شود زیرا یک زن سرد مزاج جنسی نمی تواند در عمل جنسی با شریکش مشارکت موثری داشته باشد و همین مسئله موجبات نارضایتی شریکش را فراهم می سازد.قبل از پرداختن به روش های درمان سرد مزاجی در زنان بهتر است بدانید چه چیز یا چه چیزهایی می تواند باعث سرد مزاجی و از دست رفتن میل جنسی در زنان شود.


دلایل روانی : بسیاری از اوقات اضطراب یا ترس ناشی از آزار جنسی ، یا درگیری با شریک زندگی می تواند موجباب بی میلی جنسی را در یک زن فراهم سازد.دلایل روانی معمولا با مشاوره درمان می شوند.


علل فیزیکی : دلایل فیزیکی گوناگونی هم وجود دارد که می تواند سبب از دست رفتن علاقه جنسی در زنان شود.هورمون ها نقش حیاتی در فعالیت جنسی بازی می کنند.تغییر سطح هورمون ها در زمان بارداری ، یائسگی ، کمبود ویتامین و دیگر شرایط به طور قابل توجهی بر روی تمایل فرد در رابطه جنسی تاثیر می گذارد.


بیماری های عمده : بیماری های مقاربتی ، دیابت ، اختلالات غده هیپوفیز می تواند سبب کاهش میل جنسی در زنان شود.


عشق ورزی دردناک : بی میلی و سردی جنسی در بسیاری از زنان به دلیل تجربه رابطه جنسی دردناک ناشی از فقدان روانکارها یا عفونت های لگنی و یا عفونت واژن از قبل می باشد.


به طور خلاصه علل سرد مزاجی در زنان عبارتند از : استرس ، خستگی ، رابطه تیره و تار با شریک زندگی ، تحریک ناکافی ، خستگی تاهل ، همجنسگرایی ناخوداگاه ، احساس گناه یا شرم به دلیل سوء سابقه جنسی ، پیری ، عدم تعادل هورمونی ، ترس از حاملگی ، چاقی ، یائسگی ، کمبود ویتامین ، ترس از رابطه جنسی دردناک ، عقده حقارت ، بدن ضعیف ، بیماری هایی مانند دیابت ، کم خونی ، اسکلروز ، عفونت و غیره


روش های درمان سرد مزاجی جنسی در زنان


 


درمان سرد مزاجی در زنان :


1. اگر مشکلات و اختلافات رابطه زناشویی علت سرد مزاجی زن باشد آن را می توان از طریق مشاوره دادن به طرفین برای همیشه ریشه کن نمود.


2. روان درمانی برای از بین بردن ترس های پنهان از رابطه جنسی که ممکن است در وجود زن باشد.مانند ترس از رابطه جنسی دردناک یا ترس از باردار شدن و غیره


3. رژیم غذایی غنی از : مقدار زیادی آووکادو ، صدف خوراکی ، تخم مرغ ، روغن زیتون ،روغن کنجد ، سویا ، دانه کدو تنبل ، جوانه ها ، آجیل ، شکلات، ویتامین E ، و زینک ( روی ) می تواند کمک زیادی به درمان سرد مزاجی جنسی در زنان بکند.


4. گیاهانی مانند جیسینگ سیبری ( کمک کننده به تعادل غدد درون ریز در زنان ) ، دامانیا ، پیاز کوهی ، سیب زمینی وحشی ، ریشه زنجبیل برای درمان سرد مزاجی جنسی در زنان بسیار موثر می باشند.زنجبیل یک داروی مقوی غرایز جنسی است که می تواند میل جنسی را افزایش دهد.شنبلیله نیز یکی از داروهای مقوی غرایز جنسی است و به راحتی در دسترس است.داروهای پیازی مانند پیازچه یا پیاز کوهی سرشار از مواد معدنی محرک تولید هورمون های جنسی و در نتیجه بهبود میل جنسی می باشند.مارچوبه نیز برای درمان سرد مزاجی بسیار موثر است.


5. تمرینات ورزشی منظم و یوگا می تواند به افزایش سلامت جنسی در زنان کمک کند.


6. سعی کنید به اتفاق شریک زندگیتان فیلم های وابسته به عشق شهوانی ببینید یا کتاب های وابسته به عشق بخوانید.


7. داشتن ساعات کافی خواب با کیفیت نیز می تواند سبب افزایش میل جنسی در زنان شود.


8. استرس زدایی از خودتان از طریق ماساژ بدن ، چشمه های معدنی ، مدیتیشن ، و یوگا می تواند سبب افزایش پتانسیل جنسی در زنان شود.


9. دارو های بر پایه تستوسترون روش خوبی برای درمان سرد مزاجی جنسی در زنان می باشند.


10. سعی کنید با ایجاد محیطی عاشقانه در اتاق خواب شعله های عشق را مجددا روشن کنید.


 

11. از مواد غذایی شیرین ، مرغ و گوشت قرمز دوری کنید.

منبع :http://khanomane.ir

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,طب سنتی و مسائل جنسی,

نویسنده:

تاریخ: چهارشنبه 11 اسفند 1395 ساعت: 10:38

نظرات(0)

تعداد بازديد : 817

به این پست رای دهید:

فواید و خواص گلابی در طب سنتی

فواید گلابی

گلابی میوه ای است سبز یا زرد رنگ ، آبدار و مخروطی شکل که دارای طعمی خوش و معطر است. گلابی را شاه میوه یا آمرود هم می نامند و به میوه پیوندی و شاداب آن شاه آمرود گویند. گیاه گلابی بومی آسیای غربی و اروپای شرقی مخصوصاً نواحی شمال غربی ایران و کوههای قفقاز می باشد. گلابی بعد از سیب مهم ترین میوه دانه دار دنیا و ایران به شمار می آید. گلابی را در زبان عربی سَفرجَل یا عَرمُوط و در زبان انگلیسی PEAR می گویند.

 


گونه های مختلف گلابی طعم های گوناگون از ترش تا شیرین دارند . این میوه حاوی ویتامین های E و C ، کلسیم ، آهن، منیزیم و روی است. چون گلابی میوه ای آبدار و حاوی ویتامین C می باشد ، در زیبایی پوست شما بسیار مؤثر است. یکی از خواص گلابی ملین بودن آن است . همچنین دانه های ریزی که در موقع خوردن گلابی زیر دندان احساس می کنید، برای دفع مواد زائد بدن بسیار مؤثر است.

  

خواص داروئی گلابی


 


درخت گلابی در برابر سرما از سیب حساس تر است. گل های گلابی در بهار کمی زودتر از سیب باز می شوند ، به همین دلیل بیشتر در معرض خطر سرمای بهاره قرار می گیرند . در تابستان، گیاه گلابی گرما را بیشتر از سیب تحمل می کند. گل و میوه گلابی در انتهای شاخه ها و سیخک های دو ساله بوجود می آید ، بنابراین هنگام هرس درختان بارور ، باید در حفظ سیخک ها دقت کرد. میزان محصول در باغ های معمولی به 45 تن در هکتار می رسد. تعداد ارقام گلابی موجود در ایران حدود 120 نوع است. مهمترین ارقام بومی عبارتند از :

 


شاه میوه کرج ، شاه میوه خراسان ، شاه میوه اصفهان ، گلابی نطنز کاشان ، محمدعلی مشهد ، سه فصله کرج ، سیبری ، گلابی پیغمبری .

 


از گلابی های خارجی نیز که کم و بیش در ایران کشت می شوند می توان : آنژو، وینترنلیس، بارتلت، دوشس، ژاندارک، باسه، کولمار، بوره ژیفار و دوینه دوکومیس را نام برد. بارتلت که در اروپا بنام ویلیامز مشهور است، مهم ترین و پر کشت ترین گلابی در دنیا به شمار می رود.

 


یک نوع گلابی جنگلی که در کهکیلویه می روید و تخم آن زیاد است را انجوجک می نامند. میوه آن قابل استفاده نیست، ولی زمانی که میوه روی خاک می افتد و می پوسد، تخم آن را جمع آوری می کنند که استفاده درمانی زیادی دارد.

 

 

 

خواص داروئی گلابی

قسمت هایی از درخت گلابی که مورد استفاده غذایی و درمانی قرار می گیرد: 1- میوه 2- برگ 3- پوست درخت آن است. گلابی را می توان بصورت خام یا پخته ( مربا و کمپوت) مصرف کرد. 

گلابی میوه ای عالی و گوارا و پرآب است که خاصیت لینت دهندگی دارد. افرادی که یبوست دارند سعی کنند 1 تا 2 عدد گلابی در روز بخورند و بلافاصله 1 لیوان آب ولرم بنوشند که خاصیت ملین آن قوی تر شود. 

گلابی میوه ای است که به آسانی هضم و جذب بدن می شود. 

گلابی دارای دانه های بسیار ریزی است که خصوصاً نزدیک هسته آن زیاد است. این دانه ها از جنس سلولزاست و در دستگاه گوارش هضم نمی شود. از این رو با عبور از دستگاه گوارش ، معده و روده را پاک می کند و کلیه مواد زائد باقیمانده در شکم را دفع می کند.

 

 

پوست گلابی که در معرض نور خورشید قرار دارد ، از نظر ویتامین ها غنی تر است. به علاوه قسمت عمده فیبر گلابی در پوست آن است ، لذا نباید هنگام خوردن ، پوست آن را جدا کنید.

 

 

کسانی که مبتلا به فشار خون هستند ، اگر به طور مرتب گلابی بخورند خون آنها تصفیه خواهد شد .

 

 

گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است . تانن و پتاسیم آن، اسید اوریک را به هر اندازه که باشد حل می کند. به همین جهت افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم می توانند از آن بهره زیادی ببرند.

 

 

گلابی برای معالجه امراض سینه یک میوه عالی است و این خاصیت مربوط به تانن آن است و اگر گلابی کمی گس باشد برای سینه بهتر است.

 

 

گلابی به علت دارابودن ارسنیک رعشه را درمان می کند. 

ماده مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور( BORON ) است که با افزایش جذب کلسیم ، از بروز پوکی استخوان به خصوص در زنان یائسه جلوگیری می کند.

 

موادی که برای استخوان ها مفیدند، برای مغز نیز نافع اند. گلابی هم از این قاعده مستثنی نیست و از میوه هایی است که برای حافظه و تمرکز حواس مفید است. 

مواد موجود در گلابی برای تقویت بدن پس از بیماری هایی که نیرو و توان انسان را تحلیل می برد، بسیار مفید است. شاید به همین دلیل است که برای بیماران کمپوت گلابی می بریم. در دوران نقاهت بیماری هایی چون سل، کم خونی و ضعف شدید خوردن مخلوط آب گلابی و به بسیار مفید است.

 

 

گلابی یکی از میوه های ضدعفونی کننده یا ضد مسمومیت است و این خاصیت به دلیل ادرارآور و ملین بودنش است.

 

 

گلابی موجب شادابی و طراوت بدن و پوست می شود.

 

 

گلابی برای بیماران دیابتی میوه بسیار مناسبی است ، چون قسمت اعظم قند آن سلولز، سوربیتول و لوولوز است . شاید به همین دلیل حکیم عالیقدر ایرانی ابوعلی سینا، گلابی یا کمپوت آن را برای اکثر بیماران مجاز دانسته و آن را" شاه میوه" خوانده است. 

گلابی ترشح بزاق را افزایش می دهد ،در نتیجه هضم غذا را آسان می کند . پس پوره آن برای سالمندان بسیار مفید است. 

فیبر موجود در گلابی لینین(LININ) است که غیرقابل حل بوده و برای کاهش کلسترول خون بسیار مؤثر است.

 

در مورد برگ آن 

 

خواص داروئی گلابی 

جوشانده برگ گلابی برای کلیه بسیار مفید است ، چون ادرارآور ، ضدعفونی کننده و میکروب کش مثانه است. از این رو مبتلایان به عفونت ادراری حتماً باید آن را مصرف کنند. سنگ مجرای ادرار را دفع می کند ، برای این منظور100 گرم برگ جوان درخت گلابی را در یک لیتر آب به مدت 20 دقیقه دم کنید و آن را در سه وعده به میزان 1 تا 2 استکان تناول کنید.

 

 

دم کرده برگ گلابی دارویی شفابخش برای بی خوابی است، اعصاب را آرام می کند و سردردهای میگرنی را درمان می کند.

 

 

انجوجک که تخم گلابی جنگلی است ، دفع کننده کرم است و اعصاب متشنج را تسکین می دهد و اگر آن را کوبیده و شیره آن را بگیرند ، برای بندآمدن خونریزی زیاد در قاعدگی مفید است.

 

 


تذکر :

 

 

خواص داروئی گلابی


 

 


* هضم پوست گلابی کمی مشکل است، از این رو کسانی که معده ضعیفی دارند آن را با پوست نخورند یا آن را بصورت کمپوت مصرف کنند.

 


* بهتر است گلابی کاملاً رسیده را مصرف کنید تا خواص آن بیشتر و هضم آن راحت تر باشد.

 


* بهتر است پس از خوردن گلابی آب سرد ننوشید ، زیرا در افراد حساس ایجاد نفخ می کند.

 

 


احادیث و نظرات بزرگان

 


در مورد نظر ابوعلی سینا در مورد گلابی صحبت کردیم . ولی جالب است بدانید که احادیث زیادی در مورد گلابی وجود دارد مثلا در حدیثی آمده:

 


" هر کس ناشتا گلابی بخورد ، آب نطفه او پاک و فرزندش نیکو خواهد شد."

 

 


امام صادق علیه السلام فرمودند :

 


 

" گلابی معده را پاک و آن را تقویت می کند" و باز فرموده اند: " خوردن گلابی در حال سیری سودمندتر از خوردن آن در حال گرسنگی است. کسی که دلش گرفته و اندوهناک است ، باید گلابی را بعد از غذا بخورد."

منبع : بیتوته

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: خواص میوه ها,

نویسنده:

تاریخ: چهارشنبه 11 اسفند 1395 ساعت: 10:30

نظرات(0)

تعداد بازديد : 1066

به این پست رای دهید:

فواید و خواص کرفس در طب سنتی

فواید کرفس

خواص کرفس و درمان بیماریها

پیشینیان ما از کرفس های وحشی بسیار استفاده می کردند اما اصل و نسبت این گیاه به حاشیه دریای مدیترانه برمی گردد. این روزها کرفس در تمامی دنیا طرفداران زیادی دارد و در مناطق مختلفی کشت می شود.

 

خواص کرفس به اندازه ای زیاد است که نظیر آن گزارش نشده است. دست اندرکاران طب سنتی و آنهایی که به قلیایی و اسیدی بودن بدن باور دارند معتقدند که کرفس می‌تواند از قلیایی یا اسیدی بودن محیط داخلی بدن جلوگیری نماید. در طب سنتی، بسیاری از ممالک  دنیا از کرفس و آب کرفس و تخم کرفس برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها استفاده می کردند، زیرا املاح و ویتامین ها و فیتوکمیکال های موجود در آن از نظر کمیت و کیفیت به صورتی تنظیم گردیده که نظیر  آن را نمی‌توان در غذای دیگر مشاهده نمود.

 

سایر خواص کرفس

برگ کرفس حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A  (بتاکاروتن) است در حالی که ساقه کرفس منبع ویتامین‌هایB6,B2,B1 ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیوم، آهن، فسفر، سدیم و چند نوع از اسیدهای امینه ضروریست. هورمونهای گیاهی موجود در گیاه کرفس به همراه روغن های ضروری آن نه تنها طعم معطری به کرفس می دهند، بلکه در کنار بقیه املاح و ویتامین ها کرفس را به معجونی تبدیل می نمایند که در حقیقت می تواند داروی هردردی باشد.

 

شما می توانید جدا از خورشت کرفس برای بهره بردن از خواص کرفس، در ترکیب خوراکی های مختلف و سالادهای فصل از آن استفاده کنید.

 

 

خواص کرفس - سرشار از ویتامین ث

گیاه کرفس منبعی فوق العاده از ویتامین ث است. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. مصرف سبزیجات و میوه های غنی از ویتامین ث می تواند علایم سرماخوردگی را کاهش دهد یا از شدت این بیماری بکاهد. بیش از 20 نتیجه تحقیقاتی معتبر نشان می دهد که ویتامین ث بهترین ویتامین برای جنگ با سرماخوردگی است و همینطور با تخریب ناشی از رادیکال های آزاد مقابله می کند.

 

رادیکال های آزاد می توانند با اکسیداسیون کلسترول احتمال بروز حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهند. بنابراین مصرف ویتامین ث در سلامت قلب و عروق تاثیرگذار است و شما را از بیماری های قلبی، سکته و سرطان دور نگه می دارد. پس میتوانیم نتیجه بگیریم که یکی دیگر از خواص کرفس کاهش ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی ست.

 

کاهش فشار خون

یکی دیگر از خواص کرفس کاهش فشار خون است پس اگر نگران بالارفتن فشار خونتان هستید بهتر است بدانید که کرفس پتانسیل کاهش فشار خون را هم دارد و در طب سنتی چینی ها به عنوان داروی ضدفشار خون تجویز می شده است. تحقیقات اخیر دانشمندان هم این خاصیت کرفس را تایید می کند.

 

در واقع کرفس ترکیبی را در خود جای داده که می تواند به آرامش ماهیچه های اطراف سرخرگ ها کمک کرده و به آنها اجازه می دهد کمی گشاد شوند. وقتی داخل سرخرگ ها فضای بیشتری وجود داشته باشد، خون می تواند با فشار کمتری به جریان درآید. این یکی از خواص کرفس است که سبب پایین آمدن سطح هورمون استرس هم می شود و استرس یکی از عوامل بالارفتن فشار خون است.

 

خواص کرفس و سرطان

کرفس حداقل هشت ترکیب ضد سرطانی را در خودش جای داده است و از رشد تومورهای سرطانی پیشگیری می کند و می تواند تخریب ناشی از رادیکال های آزاد را به حداقل برساند.

 

تقویت کننده دستگاه گوارش

از دیگر خواص کرفس تقویت دستگاه گوارش است. کرفس ترکیباتی دارد که به تقویت سیستم گوارشی کمک کرده و شما را از ابتلا به سرطان های روده و معده دور نگه می دارد.

 

خواص کرفس برای درمان یبوست

کرفس به طور طبیعی ملین خوبی است و برای درمان یبوست داروی گیاهی موثری به شمار می رود. بنابراین به افراد مبتلا به یبوست توصیه می شود در این فصل بیش از هر چیز کرفس بخورند.

 

آرامش اعصاب

اگر مدام عصبی هستید و به قرص های آرامش بخش پناه می برید بهتر است کرفس را بیشتر در برنامه غذایی تان بگنجانید.از دیگر خواص کرفس میتوان به آرامش بخش بودن آن اشاره کرد.

 

خواص کرفس برای لاغری

از جمله فواید آب کرفس میتوان به کاهش وزن و لاغری اشاره کرد. اگر اضافه وزن دارید به جای دنبال کردن رژیم های سفت و سخت در روز چندبار آب کرفس بخورید. بدین ترتیب اشتهای شما برای خوردن شیرینی جات و غذاهای چرب و سنگین کم می شود و به تدریج با مصرف غذای کمتر به وزن دلخواهتان می رسید.

 

خرید و بسته بندی کرفس ها

هنگام خرید کرفس ها آنهایی را انتخاب کنید که سفت و ترد به نظر می رسند و برگ هایشان به راحتی شکسته می شود. ساقه کرفس باید یکدست و فشرده باشد. به رنگ ساقه ها هم دقت کنید. کرفس تازه رنگش سبز کمرنگ است و آنهایی که سبز تیره یا لکه های قهوه ای دارند از مرز تازگی گذشته اند و در این صورت از خواص کرفس کاسته شده است.

 

برای اینکه از خریدتان مطمئن تر شوید لا به لای ساقه ها را به آرامی باز کنید تا اثری از لکه های سیاه و قهوه ای به چشم تان نخورد. برای نگهداری از کرفس ها به یک ظرف دربسته نیاز دارید تا ساقه ها را داخل آن قرار دهید یا اینکه می توانید یک کیسه پلاستیکی دورشان بپیچید و در یخچال بگذارید.

 

یک راه دیگر هم هست. کرفس ها را در یک پارچه نمدار قرار دهید تا تازگی شان حفظ شود. یادتان باشد که برای استفاده از حداکثر خواص کرفس بهتر است آنها را ظرف یکی دو روز بعد از خرید مصرف کنید. اگر ساقه ها را خرد کرده و شسته اید باید بگذارید آب آنها کاملا خشک شود و بعد در یخچال بگذارید، در غیر این صورت خیلی زود با ساقه های فاسد و کم خاصیت رو به رو می شوید. کرفس ها در فریزر هم قابل نگهداری هستند تا در سایر فصول سال هم بتوانید خورش کرفس نوش جان کنید.

 

خواص آب کرفس

یک راه خیلی خوب برای استفاده بیشتر از خواص کرفس این است که آب آن را بگیرید و با آب هویج مخلوط کنید. این آبمیوه بسیار مقوی است و شما را حسابی سرحال می کند. به ویزه اگر ورزش می کنید بهتر است بعد از پایان فعالیت بدنی یک لیوان آب کرفس بخورید چون آب از دست رفته بدن شما را به سرعت احیا می کند و سرشار از مواد معدنی است. از ساقه ها و برگ های کرفس برای تهیه سوپ استفاده کنید یا آنها را به سالاد اضافه کنید. ضمن اینکه آب کرفس به تناسب اندام هم کمک می کند.

 

 

 

منبع: bartarinha.ir

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص سبزیجات ,

نویسنده:

تاریخ: چهارشنبه 11 اسفند 1395 ساعت: 10:24

نظرات(0)

تعداد بازديد : 837

به این پست رای دهید:

فواید و خواص نارنج در طب سنتی

فواید نارنج

اسم من در فارسى ((نارنگ )) بوده و اعراب آنرا معرب كرده نارنج خوانده اند عده اى را عقیده بر آن است كه من از زمان بسیار قدیم در ایران مخصوصا سواحل دریاى مازندران وجود داشته ام ، داراى عناصر مفیدى كه در لیمو و پرتقال ذكر شده بوده ، و همانند آن ها سودمند مى باشم .

 

بعلاوه بر آب من یك ماده ى صمغى و لعابى وجود دارد كه مرا بین مركبات ممتاز كرده ، و به علت همین مواد است كه ترشى من براى اعصاب ضرر ندارد و براى سرفه و سینه درد نافع است . براى معالجه من كم و ناچیز است . اگر مبتلا به درد سینه و سرفه هستید، یك عدد نارنج را از میان دو قسمت كرده كمى نبات كوبیده و كمى نشاسته روى آن بپاشید، و بعد آن را روى آتش ‍ بگذارید تا یكى دو جوشى بزند بعد آن را بمكید و ببینید چگونه سینه ى شما را نرم كرده و اخلاط آن را خارج مى كند. نوشیدن آب من مخلوط با شكر، مسهل الصفرا و مسكن فشار آن است .

 

 

فشار خون را كم مى كنم . زیاده روى در خوردن من كبد را ضعیف مى كند و مخصوصا اگر ناشتا خورده شوم . ولى اگر آب مرا مخلوط با عسل میل نمایید، از زیان آن خواهید كاست . پوست میوه ى من كه به صورت خلال نارنج مصرف مى شود، نشاطآور و مقوى قلب و معده است و خوردن ده گرم خشك كرده ى آن كه كوبیده و با آب میل نمایید، از استفراغ و دل بهم خوردگى جلوگیرى مى كند و انگلهاى معده و روده را از بین مى برد. ضماد آن با سركه روى شقیقه از سر درد جلوگیرى مى نماید.

 

 

از استفراغ و دل بهم خوردگى جلوگیرى مى كند و انگلهاى معده و روده را از بین مى برد. ضماد آن با سركه روى شقیقه از سردرد جلوگیرى مى نماید. ضماد پخته میوه كامل من كه پوست و مغز و هسته را با هم باشند، جهت جرب و خارش و جوش هاى جلدى و نرم كردن پوست بدن و موى سر بى نظیر مى باشد. من زایمان را آسان مى كنم و پادزهر سم عقرب و سایر حشرات مى باشم .

 

 

اثر ضدعفونى كننده و میكروب كشى من زیاد بوده ، و پیشینیان مرا ضد طاعون و وبا مى دانستند، و نیز براى كسانى كه در اثر تنفس در هواى كثیف ، دچار خفقان شده اند نافع است . تخم من پادزهر سم حشرات مى باشد. بوییدن شكوفه من كه به بهار نارنج معروف است مقوى دماغ بوده و درمان زكام است .

 

 

عرق بهار نارنج

 

آب مقطر شكوفه ى من كه نامش عرق بهار نارنج است ، مقوى جسم و روح مى باشد، دماغ را باز مى كند و آن را تقویت مى نماید - درمان بى خوابى هاى عصبى است ولى زیاده روى در خوردن و بوییدن آن خود بى خوابى ایجاد مى نماید در بیمارى هاى سینه و قلب تجویز مى شود.

 

به مبتلایان به غشى توصیه كنید كه همیشه یك شیشه بهار نارنج در خانه داشته باشند و هنگام ناراحتى از آن كمى بنوشند براى رفع قولنج و تقویت اشتها و قواى جوانى نافع است ، آروغ و سوزش هاضمه را تسكین مى دهد، مخلوط عرق بهار نارنج و آب كرفس به مقدار مساوى جهت استخراج سنگ هاى كلیه و مثانه و خرد كردن آنها بسیار مفید مى باشد.

 

سابقا براى باز شدن عادت ماهانه زنان ، مقدارى از آن را به پنبه یا پشم آغشته و استعمال مى نمودند. عرق بهار نارنج زود فاسد مى شود و كپك مى زند، و بایستى همیشه آن را تازه تهیه كرده و در شیشه هاى تیره رنگ حفظ نمود ایرانیان قدیم آنرا در ظروف مسى سر بسته نگاهدارى مى كردند و بخوبى مى دانستند كه نور آن را فاسد مى كند.


 

گذاشتن بهار نارنج مانند پوست آن در كمد لباس ، مانع بید زدن آن ها است ، مرباى بهارنارنج مقوى معده است ، دم كرده بهار نارنج ضد تشنج بوده ، سكسكه را تسكین مى دهد، خوردن دو مثقال آن ضد سم غذایى است . مرباى بهار نارنج كلیه خواص عرق آن را دارد.

منبع : بیتوته

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: خواص میوه ها,

نویسنده:

تاریخ: چهارشنبه 11 اسفند 1395 ساعت: 10:17

نظرات(0)

تعداد بازديد : 908

به این پست رای دهید:

فواید و خواص اسپند در طب سنتی

فواید اسپند

گياه شناسي و زيستگاه

گياه اسفند (معرّب اسپند) را به نام هاي سپند، سپنج (گويش خراساني) و حرمل (نام عربي) نيز آورده اند. نام علمي

آن، harmala Peganum است كه اسم گونه، از واژة حرمل گرفته شده است. از جنس Peganum ،چهار گونه در دنيا وجود

دارد. گونة يادشده در بالا، در گسترة وسيعي از شمال آفريقا، كشورهاي پيرامون درياي مديترانه و خاورميانه تا منطقة قفقاز،

آسياي ميانه و هند و تبت، پراكندگي دارد. اين جنس، پيش تر به خانوادة Zygophyllaceae متعلق بود؛ ولي هم اكنون آن را

در خانوادة Nitrariaceae قرار داده اند.

اسپند، گياهي است چندساله، به ارتفاع 20 تا 100سانتي متر، به صورت بوته هاي پربرگ و سبزرنگ و بدن كُرك، با

برگ هاي باريك واجد بريدگي هاي نامنظم، داراي كاسة گل با پنج بريدگي، واجد گلبرگ هاي پنج تايي و جدا از هم به رنگ

سفيد مايل به سبز يا زرد و بيضوي شكل، داراي ميوه به صورت كپسول و كروي شكل. ميوة اين گياه در هنگام رسيدن، با سه

شكاف باز مي شود و هر حجرة آن، پر از دانه هاي منشوري شكل به رنگ قهوه اي پررنگ است.

2

بوته هاي اسپند معمولاً در زمين هاي باير، آيش و دست ورزي شده به صورت علف هرز مي رويد. همچنين در

گورستان ها و در اطراف شهرها و آبادي ها ديده مي شود. اين گياه در سال هاي گذشته، به وفور در پرديس دانشگاه فردوسي

مشاهده مي شد؛ اما طي سال هاي اخير، از دامنة گسترش آن، كاسته شده است. اسپند، گياهي دگرآسيب (آللوپات) است.

به عبارت ساده تر، گياهي بخيل است؛ زيرا اجازة رشد به گياه ديگري در اطراف خود نمي دهد. براي كساني كه در بيابان يا

كوير، راه را گُم مي كنند، ديدن بوته هاي اسپند، نويدبخش نزديك شدن به آبادي خواهد بود.

تركيبات شيميايي

در گياه اسپند، آلكالوئيدهاي هارمين، هارمالين، هارمالول، پگانين، كينازولين و بتاكاربولين شناسايي شده است.

هارمين و هارمالين، كُندكنندة ضربان قلب هستند. پگانين، از شكوفه ها و ساقة اسپند به دست مي آيد. بتاكاربولين در مهار

تومورهاي سرطاني، نقش به سزايي دارد.

خواص و كاربردها

دانة اسپند، تلخ و سمي است. از نظر حكماي طب سنّتي، طبع آن گرم وخشك است و از آن به عنوان ماده اي

خواب آور، مدر ،مخدر، معرِّق، قاعده آور، كرم كش، زيادكنندة ترشح شير، تب بر، مسكّن درد هاي معده، خشك كنندة اخلاط

دستگاه تنفسي، تحليل برندة بادهاي روده اي، مسهل سودا و بلغم غليظ و رافع استسقاء و يرقان و دردهاي سياتيك، نام

برده اند. همچنين، براي بيماري هاي صرع، فلج، جنون، نسيان و به طور كلي دستگاه عصبي، تجويز شده است. جوشاندة برگ

اسپند را براي روماتيسم و پاشيدن پودر ريشة آن را براي ازبين بردن شپش، توصيه كرده اند. مخلوط كوبيدة دانه اسپند با

عسل و زردة تخم مرغ، همراه با مقدار كمي زعفران و عصارة رازيانه، تيرگي و كدري ديد چشم را از بين مي برد. ماليدن

روغن اسپند، براي رفع لقوه، رعشه، سستي و پريدن ناگهاني يا متوالي عضلات، مفيد است. تنقية آن نيز مسكِّن درد كمر و

سياتيك است.

دود حاصل از درآتش افكندن اسپند، خاصيت ضدعفوني كنندگي، گَندزدايي، ضدحساسيت و اثرات ضدباكتريايي و

ضدقارچي قوي دارد. دودكردن مخلوط بذرهاي اسپند و گُلپر همراه با صمغ هاي كندل و كندور، بسيار رايج بوده و در بيشترِ

مراسم اعم از شادي يا سوگواري از آن استفاده مي كنند.

در كتاب بحارالانوار (جلد59 ،صفحه234 (از امام صادق(عليه السلام) نقل شده است كه "دودكردن اسپند و كندور را از

ياد نبريد كه شفاي هفتاد بيماري در آن است". از قديم الايام، دودكردن اسپند براي رفع بلا و چشم زخم، رايج بوده است.

دود اسپند، خاصيت دوركنندگي حشرات مزاحم را نيز داراست. در ميان برخى ايرانيان نيز رسم است كه دانه هاي اسپند را

به چند رشتة نخ، كشيده و سپس آنها را به يكديگر بسته و از آنها شَده هايى به شكل هاي چهارگوش و سه گوش و لوزي و

گرد درمي آورند. سپس آن را همراه با پارچه هاي رنگين به صورت آويز يا ديواركوب، استفاده كرده و بر اين اعتقادند كه اهل

خانه از گزند مصون مي مانند.

احتياط

استفاده از اسپند براي افراد گرم مزاج، منع شده است؛ اما در صورت نياز، اين افراد بايد آن را همراه ميوه ها يا

آب ميوه هاي تُرش يا تُرشي جات استفاده كنند. خوردن آن براي خانم هاي باردار، منع شده است.

مقدار خوراك

در هر دورة درماني، نبايد بيش از 5 تا10گرم از دانة اسپند استفاده شود؛ لذا مقدار و ميزان مصرف آن بايد با نظر

 

فرد حاذق تعيين شود. مثلاً براي تسكين دردهاي دستگاه گوارش، فقط خوردن 7دانه اسپند، توصيه شده است.

منبع : تهيه و تدوين: گروه گياه شناسي پژوهشكده علوم گياهي دانشگاه فردوسي مشهد

 ويراستار: مهندس حسن پرسا

--------------------

اسپند شفای 70 نوع بیماری

اسپند شفا ی هفتاد بيماري

از امام صادق(ع) درباره اسپند و کندر سوال شد پس آن حضرت فرمود: هيچ ريشه اي از گياه در زمين نمي جنبد و هيچ شاخه اي در آسمان بالا نمي رود مگر آنکه خداوند فرشته اي را ماموريت داده تا آن را به قطعات خرد شده تبديل کند يا به سرنوشتي که دارد برساند و شيطان (ميکروب) از هفتاد خانه اي مي گريزد که در نزديکي خانه اي باشد که در آن اسپند است و شفا از هفتاد بيماري در اسپند است که آسان ترين آن خوره است، پس دود کردن اسپند را از ياد نبريد. ولي کندر منتخب و برگزيده پيامبران سابق است و حضرت مريم(ع) از آن، کم گرفت و هيچ دودي سريع تر از دود کندر به آسمان بالا نمي رود. دود کندر ميکروب ها را دفع و آفات و بلاها را طرد مي کند پس دود کردن کندر را از ياد نبريد. (بحار ج 59 ص 234)

(اسپند HARMEL) يا اسفند يکي از داروهاي اصلي گياهي است که به زبان عربي «حرمل» ناميده مي شود. اسپند از تيره سراب (ygophyllaceaez) است و نام علمي آن «harmala peganum» است. دانه اسفند داراي آلکالوئيدهايي به نام (هارمالين، هارمين، هارمالون) است و داراي خواص دارويي بسياري است و گندزدايي مي کند. بو و دود دانه هاي اسپند، اثر ضدعفوني کننده در هوا داشته و ميکروب ها را از بين مي برد.

در التيام بيماري هاي پوستي، جوشانده ريشه اسپند اثر بسيار زيادي دارد عفونت هاي پوستي خصوصا اگزما را درمان مي کند و از بروز حساسيت هاي پوستي جلوگيري مي کند. دانه هاي اسپند خواب آور و معرق است. اسپند نرم کننده سينه و ريه بادشکن امعا» زياد کننده شير مادر مسهل سودا بغلم و ضد کرم کدو است. خوردن دانه هاي خشک اسپند همراه با کمي خاکشير تقطير ادرار و سستي ادرار را درمان مي کند. خوردن مخلوطي از دانه هاي اسپند و تخم رازيانه بي اختياري ادرار و دفع شبانه ادرار را درمان مي نمايد البته براي درمان اين بيماري بايد از رژيم هاي خاص نيز پيروي نمود در مورد اول پرهيز از خوردن لبنيات و ترشيجات و در مورد دوم حتما بايد از معجون عسل و زرده تخم مرغ در صبحانه استفاده کرد. جوشانده اسپند در تسکين دردهاي عصبي گوش توام با آب ترب و روغن زيتون بسيار موثر است. البته به علت سمي بودن از مقدار بسيار کم در اين جوشانده بايد استفاده کرد. براي رفع استسقا»، سياتيک سو» دارد خوردن خيسانده دانه هاي آن جهت تحليل مواد سوداوي و تصفيه خون و نرم داشتن سينه نافع است اگر 300 گرم دانه اسپند رابا چهار برابر آب بجوشانند بعد صاف کنند و با صدگرم عسل و هفتاد گرم روغن کنجد مخلوط کرده و به تدريج در طول يک ماه بخورند براي تنگي نفس مفيد است و سرفه خشک و رطوبتي را درمان مي کند بخور اسپند بر درمان دندان توصيه شده مقدار خوراک اسپند نبايد زياد باشد دود اسپند ضدحساسيت است، چکاندن آب اسپند پخته شده در چشم، پرخوني و قرمزي چشم را التيام مي بخشد.

مطالب پایین از منبع دیگرجمع اوری شده.1- طبیعت این گیاه گرم وخشک است


2- اسفند جلادهنده سینه و شش از رطوبت لزج مقوی نیروی جنسی چاق کننده ادار آورروان کننده شیر مسهل سودا و بلغم و کرم کدو می باشد برای این منظور بعد از غذا نصف قاشق چای خوری اسفند را با یک استکان آب قورت دهید برای بالغین تا هفت روز


3- خوردن اسفند برای سرع فلج جنون نسیان و سایر بیماری های سرد دماغی و عصبی مفید است و برای گرم کردن بدن رفع استسقا یرقان و سیاتیک مفید است


4- دود کردن دانه آن برای زد عفونی کردن محیط مفید است و از قدیم این مرسوم بوده است( که الان البته به عنوان رفع چشم بد دود می کنیم)( نویسنده)


5- چنانچه به سیاتیک مبتلا هستید به مدت 15 شب مقدار 7تا 7.5 گرم اسفند را با آب قورت دهید که بسیار مفید است


6- مصرف آن همراه با آب و یا آسیابب شده همرا ه با روغن حیوانی جهت رفع بی حسی و یا نقصان حس و حرکت اعضا و رعشه بسیار مفید می باشد


7- اگر 30گرم از آن را آسیاب کنید و با 120گرم آب بجوشانید و آن را صاف کنید و با 90گرم عسل و 60گرم روغن کنجد بخورید حالت بهم خوردگی شدیدی بهتون دست می ده که سینه را از هرچی ماده لزج هست پاک می کند و برای تنگی نفس و سرفه های شدید رطوبتی بسیار بی نظیر است


8- اگر 1.5 گرم اسفند را صبح ناشتا به همراه خاکشیر با کمی آب بدون اینکه کوبیده شود بخورید برای تکرارادارو سستی ادار بسیار مفید است البته در هنگام معالجه نباید ماست و کشک و ترشی جات مصرف کنید


9- کودکانی که به علت سستی کمر و ضعف مثانه شبها رختخواب خود را خیس می کنند یعنی شب اداری دارند بهتر است هر شب مخلوطی از تخم رازیانه و اسفند از هریک یک قاشق چای خوری بخورند و در ضمن صبحها یک یا دو عدد زرده تخم مرغ و کمی عسل خالص خوب میل کنند


10-جهت رفع ناراحتی سینه و تنگی نفس می توانید اسفند را همراه با تخم کتان به نسبت مساوی خوب آسیاب کنید و با عسل مخلوط کنید سپس روزی دو بار به اندازه دو حبه میل کنید


11-برای رفع سنگینی گوش و کری گوش و صدای گوش می توانید اسفند را در آب ترب و روغن زیتون بجوشانید و 3قطره در گوش بریزید


12-برای رفع اعتیاد به مواد افیونی می توانید مقداری دانه اسفند را بو داده کنبد بعد آن را خوب آسیاب کنید و با عسل مخلوط کنید و و روزی سه حبه میل کنید


13-شیاف گرد دانه اسفند با روغن ایرسا دهانه عروق و خون بو اسیر را باز می کند


14-بخور دانه های اسفند برای تسکین درد دندان بسیار مفید است


15-روغن اسفند از نظر طبیعت گرم وخشک است و برای رفع فلج و لقوه رعشه سستی صرع و پریدن ناگهانی اعضای بدن چه از طریق خوردن و چه استفاده از ضماد آن مفید است تنقیه با آن نیز برای تسکین درد کمر و سیاتیک و سردی کلیه و رحم بسیار مفید است


تذکر مهم


1- اسفند برای گرم مزاجان مضر است سبب سردرد دل بهم خوردگی و استفراق می شود که برای رفع آن می توان میوه های ترش و سکنجبین میل کرد


2- مقدا مصرف اسفند5-10 گرم بوده و زیاده بر این سمی می باشد


3- از جویدن دانه های اسفند اکیدا خوداری کنید چرا که حاوی مواد سمی است


 

4- منظور از خوردن دانه های اسفند که برای درمان بیماری گفته شد همان دانه های سیاه رنگی است که دود می کنید

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,

نویسنده:

تاریخ: چهارشنبه 11 اسفند 1395 ساعت: 10:09

نظرات(0)

تعداد بازديد : 2148

به این پست رای دهید:

درمان شپش موی سر با طب سنتی

شپش موی سر

کته های مهم و کاربردی از شپش مو ی سر و درمان سریع آن را برای شما در ادامه انتخاب کرده ایم.

 

شپش موی سر چیست؟


شپش سر نوعی حشره انگلی است که برروی سر، مژه و ابروها یافت می شودو وزانه چندین بار از خون انسان استفاده کرده . این حشره نمی تواند مدت زیادی بدون تماس با پوست بدن زنده بماند و فقط از طریق تماس مستقیم منتقل می شود. 


بیشتر در کودکان خردسال و مهدکودک و در کودکان دوران ابتدایی شیوع دارد. این بیماری با تماس نزدیک سر و به اشتراک گذاشتن کلاه، شانه، روسری و سنجاق بین کودکان منتشر می شود و وقتی کودک مبتلا شود بقیه افراد خانواده نیز در معرض خطر ابتلا قرار می گیرند.  هرچند شپش سر مشکلی خطرناک نیست، اما می تواند باعث خارش شدید و غیرقابل تحمل شوند.

اصلی ترین راه ابتلا به شپش موی سر چیست؟


تماس مستقیم با لباس و رختخواب فرد مبتلا اصلی ترین  راه ابتلا است.


استفاده از کلاه و روسری فرد مبتلا


چطور متوجه شپش در موی سر بشویم؟


خارش شدید و آزاردهنده سر


برجستگی های کوچک و قرمز برروی سر، گردن و شانه ها 


 

ذره های سفید بسیار شبیه به شوره سر  برروی پایه ی موها که بسختی کنده می شوند

راه های درمان شپش موی سر


 درمان شپش موی سر


1- 25 گرم نعناع را با 25 گرم میوه سرو کوهی و 10 عدد میخک و 10 عدد برگ عرعر را به مدت 20 دقیقه در سرکه بجوشانید و بعد از ولرم شدن از صافی رد کنید و موهایتان را به ان آغشته سازید و اجازه دهید تا 1 ساعت بر روی موهایتان بماند و سپس موها را شانه بزنید.


2- 30 میلی لیتر سرکه سیب را با 15 میلی لیترروغن جوجویا و 10 قطره اسانس پونه و 10 قطره اسانس نیااولی و 15 قطره اسانس عرعر مخلوط کنید و موهایتان را به دقت و کاملا آغشته به این مخلوط کنید و بعد از یک ساعت موی خود را شانه زده و بعد بشویید.


3-  سرکه را گرم کرده و آن را روی سر خود بمالید. حوله یا کلاهی روی سر خود بگذارید و 30 دقیقه صبر کنید و بعد بشویید. و یا اینکه مخلوط روغن معدنی و سرکه را بر روی موهای خود بمالید تا شپش ها از موهایتان جدا شوند. این کار را ادامه دهید تا به کلی شپش ها از موهایتان جدا شوند.

4- هرگز از شانه های پلاستیکی استفاده نکنید و از شانه فلزی برای شانه زدن هر بخش از موی خود استفاده کنید. بعد از اتمام شانه زدن ، شانه استفاده شده را در آب صابون قرار دهید و خوب آن را شستشو دهید تا شپش های آن کشته شوند.


نکته:


زمانیکه شپش را درمان می نمایید، همه لباس ها و ملحفه های خود را در آب داغ و بهمراه پاک کننده ها بشویید. اینکار نتنها به فرآیند درمان کمک می نماید، بلکه جلوی انتقال شپش سر به سایرین را نیز می گیرد.


شپش موی سر و درمان سریع آن


 

منبع : نمناک

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: طب سنتی وسلامت,طب سنتی و مریضی ها,

نویسنده:

تاریخ: چهارشنبه 11 اسفند 1395 ساعت: 9:59

نظرات(0)

تعداد بازديد : 1849

به این پست رای دهید:

رفع تیرگی ران و  واژن زیر بغل با طب سنتی

سفید کردن تیرگی پوست


افراد متعددی، مخصوصا آنهایی که پوست سبزه‌تری دارند، از پوست تیره‌ی شرمگاهی خود ناراحتند. ناحیه‌ی شرمگاهی، محدوده‌ی بین ران‌ها را گویند، جایی که ممکن است به هنگام پوشیدن مایو نمایان شده و باعث خجالت شما شود. اما نباید نگران چیزی باشید، این یک موضوع نرمال است. حتی برای نواحی دیگر بدن مانند زیر بغل‌ها هم اتفاقی طبیعی است.


تیره شدن پوست واژن، ممکن است به دلایل مختلفی روی دهد، مخصوصا به دلایل ژنتیکی که نقش پر رنگی هم دارد. ساده‌ترین دلیل این اتفاق، این است که بعضی‌ها در این نواحی رنگدانه‌های بیشتری نسبت به دیگران دارند. اما عوامل دیگری همچون اصطکاک منظم در بین افراد چاق، بیماری‌های پوستی، اصلاح مرتب موهای زائد، و قرار گیری بیش از اندازه در معرض آفتاب نیز، از عوامل موثر دیگر این اتفاقند.


همچنین ممکن است در محدوده‌ی شرمگاهی شما، تعریق، و انباشت سلول‌های مرده رخ دهد، شاید هم از اینرو شاهد تیرگی پوست این قسمت از بدن خود هستید.


راه‌های روشن کردن پوست شرمگاهی


برای روشن کردن محدوده‌ی بین ران‌هایتان، چند راه طبیعی که در آنها از موادی که همین حالا در خانه‌تان پیدا می‌شود استفاده شده است وجود دارد:


آب لیمو: لیمو دارای خواص سفید کنندگی طبیعی است. می‌توانید آنرا مستقیما به پوستتان بمالید، البته از نواحی حساس دور نگاهش دارید. همچنین می‌توانید آنرا با چیزهای دیگر همچون عسل، شیر خشک، و روغن بادام نیز مخلوط کنید، تا ترکیبی برای روشن کردن پوستتان بسازید.


عصاره خیار: همچنین می‌توانید از عصاره‌ی خیار، یا برش‌های خیار استفاده کنید و آنها را مستقیما به نواحی مورد نظرتان بمالید. خیار به روشن شدن، التیام سوختگی، و سفت کردن پوست کمک می‌کند.


پودر زردچوبه: می‌توانید به منظور سفید کردن پوست تیره، پودر زردچوبه را به آب خیار یا آب لیمو بیفزایید.


ماست و آرد نخودچی: ماست، آرد نخودچی، زردچوبه، و شیر را با هم مخلوط کرده و آنرا روی نواحی تیره‌ی پوستتان بمالید.


پوست پرتقال: مقداری پوست پرتقال خشک شده را جمع کرده و آسیابشان کنید. سپس آنرا با آب لیمو مخلوط کنید تا خمیری بدست بیاید، خمیری که پوست را روشن می‌کند!


بادام: چند بادام را در طول شب درون آب گرم بخیسانید، و صبح آنها را آنقدری آسیاب کنید که تبدیل به خمیر شوند. سپس خمیر بدست آمده را با مقداری شیر مخلوط کنید و شب به پوستتان بمالید و بگذارید تا صبح روی پوستتان بماند. این کار را به مدت ۲ هفته تکرار کنید.


برگ نعناع: برگ‌های نعناع را خرد کنید و آنها را با یک کرم پوست بدون رایحه مخلوط کنید، سپس به نواحی تیره‌ی پوستتان بمالید.


آب لیمو: توسط مقداری شیر و آب لیمو و خمیر غلیظی درست کنید، و آنرا روی نواحی که می‌خواهید روشن شود پخش کنید.


آب گوجه فرنگی: آب گوجه را با بلغور جو دو سر مخلوط کنید، یا اینکه گوجه‌ی رنده شده را با آب لیمو مخلوط کنید. این دو مخلوط نیز به روشن کردن پوست کمک می‌کنند.


همچنین ممکن است صلاح بدانید که از محصولات تجاری که در داروخانه به فروش می‌روند و حاوی مواد تشکیل‌دهنده‌ی سفید کننده هستند استفاده کنید. محصولاتی همچون:


ویتامین E

ویتامین C

صابون ال-گلوتاتیون

صابون پاپایا

کرم سفید کننده + روغن بچه

برای پیشگیری از تیره شدن پوست شرمگاهی، و کاهش رنگدانه‌ها، می‌توانید این اقدامات پیشگیرانه را هم انجام دهید:


لباس زیر آزاد و نخی بپوشید. نخ، از تعریق زیاد جلوگیری می‌کند، چرا که گرمای زیادی به خودش جذب نمی‌کند.

از اصلاح موهای زائد شرمگاهی توسط تیغ و حتی لوسیون‌های مو بر برای مدتی دوری کنید. اصلاح، به پوست آسیب می‌زند، و باعث زخم شدن یا تیره شدن آن نواحی می‌گردد. لوسیون‌های مو بر، دارای موادی شیمیایی هستند که به پوست‌های حساس آسیب می‌رساند. برای حذف موهای زائد، وکس کردن، گزینه‌ی بهتری است و مسبب تیرگی پوست هم نخواهد شد.

برای تمیز کردن محدوده‌ی شرمگاهی خود، از صابونی غیر اسیدی، بدون بو، و ملایم استفاده کنید.

رژیم غذایی سالمی داشته باشید که حاوی میوه، سبزیجات، غلات سبوس دار، و گوشت بدون چربی است. از غذاهای چرب و چیلی هم دوری کنید تا پوست خوبی داشته باشید.

آب زیادی بنوشید، تا سموم بدنتان دفع شود، و در نتیجه پوستی نرم، لطیف و زیبا برایتان به ارمغان بیاورد.

همیشه از ضد آفتاب با حداقل SPF 30 استفاده کنید، تا بخاطر اشعه‌های خورشید پوستتان تیره نشود.

خیلی خب، دوستان عزیز راه‌هایی که گفته شد، ممکن است از چندین روز تا چندین هفته طول بکشند تا اثر خود را نشان دهند. پس صبور باشید و دیگر نگران نباشید. این راه‌ها کامل سفید کردن پوست را گارانتی نمی‌کنند، چرا که ممکن است پای عواملی همچون ژنتیک یا اصطکاک مداوم در میان باشد، اما بهرحال در بهبود وضع ظاهری پوستتان مفیدند.


اگر در استفاده‌ی هر کدام از آن راه‌ها، هرگونه واکنش یا حساسیتی رخ داد، درمان را متوقف کنید. حتی اگر تغییر رنگ غیر طبیعی یا علائم دیگری مشاهده کردید، بهتر است به یک متخصص پوست و مو مراجعه نمایید. آیا شما هم راه‌هایی برای روشن کردن پوست تیره می‌شناسید؟ آیا خودتان تستش کرده و جواب گرفته‌اید؟ لطفا نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.


 

منبع : سرخاب سفیداب

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و زیبایی,خواص گیاهان دارویی,

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 10 اسفند 1395 ساعت: 10:15

نظرات(0)

تعداد بازديد : 6381

به این پست رای دهید:

فواید و خواص تخم کتان با طب سنتی

فواید تخم کتان

در این مقاله قصد داریم به بررسی خواص تخم کتان برای سلامتی، لاغری و کاهش وزن و نیز پوست بپردازیم. هر چند موضوع مقاله حاضر، خواص تخم کتان است و همه مطالب در ارتباط با این موضوع است، اما از آنجایی که ممکن است بسیاری از خوانندگان مقاله برای اولین بار با مفهوم تخم کتان که به آن بذر کتان یا دانه کتان نیز گفته می شود، مواجه شده باشند، در بخش نخست، به معرفی تخم کتان می پردازیم. پس از آن ۹ خاصیت تخم کتان برای سلامتی مطرح شده، و بعد آن به تاثیر و خواص تخم کتان برای لاغری و کاهش وزن می پردازیم. در بخش چهارم مقاله شما را با ۳ مورد از خواص تخم کتان برای پوست و مو و رفع چین و چروک پوست آشنا می کنیم، امید مطالب ارائه شده مورد پسند شما قرار گیرد. با نوآورد در ادامه این مقاله همراه شوید.

 

تخم کتان چیست؟


تخم کتان همانگونه از نامش بر می آید تخم گیاه کتان است، کتان از ۳۰۰۰ سال پیش بابل کشت می شده است. تخم کتان دارای دو گونه کلی می باشد، که عبارتند از تخم کتان قهوه ای و تخم کتان زرد یا طلایی. بیشترین انواع بذر کتان که از این دو گونه کلی به وجود آمده اند دارای ارزش غذایی یا ویژگی های تغذیه ای مشابهی می باشند و در تعداد اسیدهای چرب زنجیره کوتاه با هم برابر هستند. از دانه های کتان روغنی گیاهی استخراج می شود، که به روغن بذر کتان معروف است.


تخم کتان چیست؟

 

بذر کتان یا دانه کتان، دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است به گونه ای که مصرف ۱۰۰ گرم از آن بیش از ۱۹ درصد از نیاز بدن ما به پروتئین، فیبرهای غذایی، برخی از ویتامین های گروه B و مواد معدنی را تامین می کند. به خصوص باید بر این نکته تاکید نمود که مصرف این میزان تخم کتان، بیش از ۹۰ درصد از نیاز بدن انسان به تیامین (یکی از ویتامین های گروه B)، منیزیم و فسفر را تامین می کند. در خصوص میزان کالری بذر کتان باید گفت که مصرف ۱۰۰ گرم تخم کتان دارای ۵۳۴ کالری انرژی می باشد، که در مقایسه با بیشتر مواد غذایی میزان بسیار بالایی است.


در هر ۱۰۰ گرم از تخم کتان ۴۲ گرم چربی وجود دارد که این میزان چربی شامل، ۲۳ گرم اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ گرم اسیدهای چرب امگا ۶ می باشد.


خواص تخم کتان

خواص تخم کتان در پیشگیری از سرطان


در خصوص تاثیرات مثبت یا منفی مصرف تخم کتان در پیشگیری یا بروز سرطان سینه و درمان بیماری یا تشدید آن مطالب ضد و نقیض بسیاری توسط مراجع معتبر سلامت در جهان منتشر شده است، در زیر نظر دو مورد از این مراجع علمی توسط نوآورد ترجمه و منتشر شده است:


وب سایت معتبر WebMD در خصوص تاثیرات جانبی مصرف تخم کتان اشاره می کند که:


از آنجایی که تخم کتان ممکن است عملکردی شبیه به هورمون استروژن داشته باشد، لذا این نگرانی وجود دارد که مصرف دانه کتان در افراد مبتلا به بیماری های مرتبط با هورمون ها، سبب تشدید بیماری گردد. برخی از این بیماری ها عبارتند از سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان، اندومتریوز و فیبرهای رحمی. با این حال برخی از تحقیقات اولیه آزمایشگاهی و مطالعات بر روی جانوران در خصوص مصرف دانه کتان نشان می دهد که ممکن است [بر خلاف آنچه در بالا گفته شد] مصرف این ماده با استروژن مقابله نموده و در برابر سرطان های وابسته به هورمون، از بدن محافظت نمایند. به هر روی، تا زمانی که تحقیقات بیشتری در این خصوص صورت گیرد، در صورت که به بیماری های با منشا هورمونی مبتلا هستید، از مصرف بی رویه تخم کتان بپرهیزید.


از سوی دیگر وب سایت دکتر مرکولا که از جمله شناخته شده ترین و معتبرین وب سایت ها در حوزه سلامت در ایالت متحده و جهان می باشد، در زمینه تاثیر مصرف تخم کتان در پیشگیری و کمک به درمان سرطان سینه مطالب زیر را عنوان کرده است:


تخم کتان سرشار از فیتواستروژن می باشد. فیتواستروژن یک ماده مغذی گیاهی است که به هورمون استروژن تولید شده در بدن زنان شباهت هایی دارد. تحقیقات بسیاری نشان داده است که نه تنها مصرف تخم کتان، بیش از هر ماده غذایی دیگری، از بروز سرطان سینه پیشگیری می کند، بلکه حتی می تواند در کوچک شدن اندازه تومورهای سینه موثر باشد.


تاثیرات مصرف تخم کتان در مقابله (پیشگیری و کمک به درمان) سرطان سینه را می توان به این صورت خلاصه نمود:


مصرف تخم کتان میزان تولید و ترشح استروژن را در بدن کاهش می دهد.

تخم کتان سبب افزایش تولید نوعی از استروژن «خوب» می شود که دارای خاصیت محافظت کنندگی می باشد.

میزان سه عامل متفاوت مرتبط با رشد سرطان سینه را کاهش می دهد.

چرخه قاعدگی را طولانی تر می کند.

از چسبیدن استروژون های محیطی به بافت پستان جلوگیری می کند.

از بافت پستان در برابر تاثیرات مخرب مواد سمی محیطی محافظت می کند.

مسدود نمودن آنزیم آروماتاز، شبیه به نحوه عملکرد داروی آریمیدکس (Arimidex)

مسدود نمودن گیرنده استروژن، شبیه به نحوه عملکرد داروی تاموکسیفن (Tamoxifen)

  مقاله مرتبط:   خواص قارچ - 7 خاصیت قارچ برای سلامتی

به طور کلی در خصوص مصرف تخم کتان و تاثیر آن بر سرطان سینه می تواند به سه مورد زیر اشاره نمود:


استروژن گیاهی، هر چند به آن استروژن گفته می شود، اما در واقع با استروژن تولید شده در بدن بسیار متفاوت است.

مطالعات بسیار زیادی نشان داده است که خوردن غذاهایی که از لحاظ «استروژن های گیاهی» غنی هستند، تاثیر قابل توجهی در مقابله با بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان سینه دارد.

محافظ از بدن در برابر سرطان سینه یا افزایش شانس خود در مقابله با این بیماری چیزی نیست که از طریق ایجاد «یک» تغییر در رژیم غذایی یا سبک زندگی ایجاد شود، بلکه حاصل و نتیجه تمامی اجزای برنامه غذایی و شیوه زندگی ماست.

تذکر: همانگونه که در بالا اشاره شده دکتر مرکولا مصرف تخم کتان را هم در پیشگیری از سرطان سینه مفید و موثر می داند و هم در کمک به درمان آن. WebMD در خصوص اینکه آیا افرادی که قبلا به سرطان سینه یا دیگر سرطان های مرتبط با مسائل هورمونی دچار بوده اند می توانند تخم کتان مصرف کنند یا خیر توضیحی نداده است و به همین دلیل نمی توان در این خصوص با قاطعیت اظهار نظر نمود.


خواص تخم کتان در پشیگیری از پوکی استخوان


تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری می‌کند. تحقیقاتی که بر روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موش‌های آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در تخم کتان می‌باشد.


تاثیر مصرف دانه کتان در کاهش فشار خون و جلوگیری از بیماری های قلبی


تحقیقات بسیاری نشان داده است امگا ۳ موجود در دانه های کتان از طریق مکانیسم هایی مانند اقدامات ضد التهابی و تنظیم نمودن ضربان قلب، به بهبود سیستم قلبی عروقی کمک می کند. یکی از مهم ترین خواص تخم کتان، کاهش فشار خون می باشد. از این رو احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. همچنین رژیم غذایی حاوی دانه های کتان از سخت شدن و گرفتگی شریان ها جلوگیری می کند و از این رو موجب حفظ سلامتی قلب می شود. امگا-۳ نقش بسزایی در تنظیم ریتم قلب دارد و در درمان آریتمی (ضربان قلب نامنظم) و نارسایی قلبی مفید است. پژوهشگران دانشگاه هاروارد مصرف روزانه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری دانه کتان را به بیماران قلبی یا آنهایی که زمینه ابتلا به ناراحتی های قلبی دارند، توصیه می کنند.


خواص تخم کتان در پیشگیری از دیابت

 

 

پژوهش های صورت گرفته توسط دانشمندان کانادایی نشان می دهد که مصرف دانه‌ی کتان احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را به میزان ۸۰ درصد کاهش می‌دهد. محققان در حال تحقیق بیشتر در این خصوص هستند. توصیه می‌کنیم روزانه یک تا دو قاشق چای‌خوری دانه‌ی کتان آسیاب شده به غذاهای خود اضافه نمایید.


همچنین برخی تحقیقات صورت گرفته نشان داده است مصرف روزانه تخم کتان به دلیل دارا بودن لیگنان، به میزان متوسطی سبب بهبود قند خون می گردد. به علاوه تخم کتان قدرت آنتی اکسیدانی بالایی داشته و می‌تواند با استرس اکسیداتیو – عامل ابتلا به دیابت – مقابله نماید.


خواص تخم کتان در کاهش کلسترول خون


وجود امگا ۳ برای تنظیم کلسترول خون لازم است. این اسیدهای چرب میزان کلسترول خوب خون را افزایش می‌دهند و حالت ارتجاعی رگ‌های خونی و جریان خون را بالا می‌برند. دانه کتان یکی از مفید ترین منابع امگا-۳ به شمار می رود. مصرف تخم کتان موجب کاهش سطح کلسترول با چربی بد در خون می شود. محققان معتقدند گنجاندن دانه کتان در برنامه غذایی روزانه افراد بزرگسال می تواند شانس ابتلا به گرفتگی عروق یا آترواسکلروز را در آنها تا ۷۵ درصد کاهش بدهد. محققان با تحقیقی که روی بیش از ۱۰۰ خانم یائسه انجام دادند، به این نتیجه رسیدند درصد ابتلا به بیماری پرفشاری خون و ناراحتی های قلبی در خانم هایی که به مدت یک سال، روزی ۴ قاشق غذاخوری دانه کتان خام مصرف می کردند، بسیار پایین و ناچیز بود.


  مقاله مرتبط:   خواص زعفران - 17 خاصیت زعفران برای سلامتی و پوست

دانه کتان برای درمان یبوست


دانه‌ کتان سرشار از فیبرهای محلول و نامحلول بوده و به همین علت یک ماده ملین بوده و دفع را راحت می‌کند. اگر دچار یبوست مزمن هستید به سراغ دانه‌ی کتان بروید. بدین منظور یک قاشق چای‌خوری دانه‌ی کتان را به مدت یک شب در یک لیوان آب خیس کرده و فردای آن آب را به همراه دانه‌ها بنوشید. یا این که ۲۰ گرم دانه‌ی خشک را با یک لیتر آب و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید و محلول را صاف کنید. صبح و شب بعد از غذا یک فنجان از این جوشانده میل کنید. توجه داشته باشید تأثیر دانه‌ی کتان تقریباً بعد از ۳ روز خود را نشان می‌دهد.


خواص تخم کتان در پیشگیری از گرگرفتگی در زنان

 

گنجاندن تخم کتان در برنامه غذایی خود و مصرف منظم آن، می‌تواند احتمال ابتلا به گر گرفتگی در دوران یائسگی در زنان را کاهش دهد. تخم کتان حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ گیاهی (مفید برای پوست) و فیتواستروژن است و برای همین یکی از بهترین مواد غذایی مورد نیاز زنان است. تخم کتان سرشار از لیگنان های گیاهی است و به همین دلیل می تواند سوخت و ساز و استفاده از استروژن را کنترل کرده و به این ترتیب علائم یائسگی مانند گرگرفتگی، تعریق و خشکی واژن را کاهش دهد. می توانید تخم کتان آسیاب شده را خریداری نموده و به غذاها، ماست و انواع سالاد و غیره افزوده و میل کنید.


نتایج پژوهشی در این زمینه نشان می دهد که تخم کتان می تواند از گرگرفتگی در زنان یائسه پیشگیری کرده و همچنین تاثیرات خوبی برروی سلامت عمومی آنها نیز داشته باشد. تحقیقات نشان می دهد که روزانه ۴۰ گرم تخم کتان مانند «هورمونی درمان» برای بهبود گرگرفتگی و عرق کردن های شبانه مفید بوده و همچنین برای بهبود یبوست نیز مفید است.


تخم کتان برای درمان التهابات پوستی


تخم کتان ( بذر کتان )، منبعی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ ها و امگا ۶ محسوب می شود و به همین علت در تسکین التهاب پوستی موثر بوده، می تواند از آن به عنوان یکی ماده ضد التهاب بهره جست. تأثیر این اسیدهای چرب در بهبود بافت ها، بهبود جای زخم و جوش و تسکین سطح پوست مثال زدنی است. اگر دچار التهاب پوستی هستید دانه‌ی کتان را امتحان کنید؛ برای این کار مقداری آب را به بذر کتان آسیب شده اضافه نمایید تا به شکل خمیر مانند در آید. این خمیر را با حرارت خیلی ملایم گرم کرده و با ضخامت یک سانتی متر روی یک گاز یا پارچه‌ی تمیز پهن کنید. این مرهم را هر روز دو تا ۳ مرتبه روی نقاط ملتهب پوست خود قرار دهید.


خواص تخم کتان در درمان نفخ شکم


همانگونه که در قسمت های دیگر نیز اشاره شده است، تخم کتان دارای میزان زیادی فیبر محلول و نا محلول است که به خوبی می تواند به هضم غذا در معده کمک کند و نفخ شکم را از بین ببرد. برای اینکه از این اثر تخم کتان بهره مند شوید دانه کتان را پودر نموده و در نمک پاش بریزید و به همراه غذا، مانند یک ادویه کمی از آن را روی غذای خود بپاشید. بسیاری از افراد از تخم کتان بیشتر در ماست، شیر، سالاد استفاده می نمایند.


 

تخم کتان برای لاغری و کاهش وزن


همانگونه که در بالا ذکر شده، تخم کتان سرشار از چربی های سالم امگا ۳ و امگا ۶ و فیبرهای غذایی می باشد، خوردن دانه کتان باعث ایجاد احساس سیری در انسان شده سبب می گردد تا کالری کمتری مصرف نماییم و منجر به کاهش وزن می شود. در واقع تاثیر مصرف تخم کتان در کاهش وزن نیز از همین ویژگی آن نشات می گیرد. اگر می خواهید لاغر شوید و به دنبال روشی کم دردسر می گردید و نمی خواهید از رژیم های سفت و سخت لاغری استفاده کنید، که در بیشتر موارد هم در بلند مدت، نتیجه مطلوبی در بر ندارند، می توانید از تخم کتان استفاده کنید. برای این منظور دو متد زیر به شما توصیه می شود.


روش اول لاغری با تخم کتان: اگر ۳۰ دقیقه قبل از خوردن غذا، یک قاشق پودر تخم کتان [را همراه با آب فراوان] میل کنید، احساس سیری به شما دست داده و نمی توانید زیاد غذا بخورید و بدین طریق دریافت چربی ها و کالری ها از طریق وعده های روزانه کمتر خواهد شد و به مرور موجب کاهش وزن و کاهش چربی های انباشته شده در بدن می گردد.


روش دوم لاغری با تخم کتان: اگر از تخم کتان در هنگام خوردن غذا استفاده کنید باعث می شود فرایند هضم غذا کندتر شده، و غذا مدت بیشتری در معده بماند و به صورت آهسته آهسته و به تدریج وارد روده کوچک شود و این موجب می شود که سطح انسولین پایدار شده و اشتها کاهش یابد.

 

دمنوش تخم کتان برای لاغری


علاوه بر آنچه در بالا در خصوص خواص تخم کتان برای کاهش وزن بیان شد، در اینجا می خواهیم شما را با دمنوش تخم کتان آشنا سازیم، که می تواند در کاهش وزن و لاغر شدن به شما کمک نماید. در اصطلاح طب سنتی، تخم کتان دارای طبع گرم و خشکی بوده و می توانید صبح، هنگام صبحانه از آن استفاده کنید. دمنوش تخم کتان می تواند به شدت در افزایش سوخت و ساز بدن موثر باشد. همچنین این دمنوش اشتها را کاهش می دهد بنابراین غذا و کالری کمتری مصرف خواهد کرد.


طرز تهیه دمنوش تخم کتان برای لاغری: یک قاشق پودر تخم کتان را در قوری ریخته و آب با دمای ۷۰ یا ۸۰ درجه به آن اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد. سپس آن را از صافی عبور داده و نوش جان کنید.


مصرف تخم کتان در دوران شیردهی


در این خصوص به مقاله عوارض و مضرات تخم کتان مراجعه فرمایید.


خواص تخم کتان برای پوست

خواص تخم کتان برای پوست و مو


آلفا لینولئیک اسید موجود در بذر کتان یکی از مفیدترین چربی ها برای سلامت پوست و مو می باشد. همچنین وجود ویتامین های گروه B در تخم کتان، از خشکی پوست جلوگیری نموده و در بهبود و رفع جوش و آکنه، روزاسه و اگزما موثر است. خوردن تخم کتان در هیدارته نمودن بدن نیز تاثیر دارد و یک مرطوب کننده طبیعی به شمار می رود. اگر می خواهید پوست و مو و ناخن سالم داشته باشید، توصیه می شود ۲ قاشق غذا خوری دانه کتان یا ۱ قاشق غذا خوری روغن تخم کتان به غذاهای روزانه ی خود اضافه کنید. همچنین می توانید از تخم کتان به صورت موضعی بر روی پوست نیز استفاده کنید.


تخم کتان برای رفع چین و چروک صورت


تخم کتان سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ می باشد. امگا ۳ در درمان و رفع لکه های قهوه‌ای پوست – که بر اثر افزایش سن – ایجاد می شود، موثر است. همچنین از آن برای رفع چین و چروک های ریز پوست صورت نیز می توان بهره گرفت. در پژوهشی از داوطلبان خواسته شده روزانه تنها نصف قاشق چای‌خوری تخم کتان بخورند و بعد از ۶ هفته پوست آن‌ها تازه‌تر و باطراوت‌تر شد (انگار که آبرسانی شده‌باشد) و به‌طور قابل ملاحظه‌ای نیز التهابات و قرمزی‌های پوستی آن‌ها نیز کاهش یافت. اسیدهای چرب امگا ۳ واکنش بدن را نسبت به عوامل التهاب‌زا فرو می‌نشاند، همچنین سبب جذب آب را جذب به سلول‌های پوستی می شود تا چروک‌ها را کاهش دهد و پوست را با طراوت‌تر می‌کند. می‌توانید برای بهره‌مند شدن از خواص بذر کتان و اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در آن، می توانید بر روی سبزیجات و سالاد پودر تخم کتان بپاشید.


خواص تخم کتان در جوان سازی پوست


این ماده غذایی دارای مقادیر زیادی استروژن گیاهی است. فیتواستروژن موجود در بذر کتان هم دارای خواص شبه استروژنی است و هم به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند. آنتی اکسیدان ها سبب حفاظت سلول از آسیب رادیکال های آزاد می شوند. همچنین بذر کتان به ایجاد تعادل هورمون استروژن و پروژسترون در بدن کمک کرده و نمی گذارد که آکنه به پوست صورت آسیب رساند. بهترین روش خوردن بذر کتان نیز اضافه کردن آن به سالاد یا ماست است.


تذکر: همان گون که در بخش دیگری از این مقاله نیز اشاره شد، مصرف فیتواستروژن‌ها برای زنانی که به سرطان سینه مبتلا بوده و یا هستند و زنانی که سابقه‌ی فامیلی این بیماری را دارند توصیه نمی‌شود. این افراد باید قبل از مصرف این قبیل مواد غذایی با پزشک معالج خود مشورت کنند.


پایان


 

مقاله ای که از نظرتان گذشت، تلاشی بوده در جهت معرفی و آشنا ساختن شما با خواص تخم کتان، در این مقاله ۱۳ مورد از خواص تخم کتان از جمله خواص تخم کتان برای لاغری و کاهش وزن، فواید تخم کتان برای پوست و مو و نیز مواردی دیگر همچون تاثیر بذر کتان در پیشگیری از دیابت، کاهش کلسترول خون پرداخته است. امید است مطالب ارائه شده را پسندیده و آن را سودمند بدانید. لطفا نظرات خود را درباره این مقاله، از جنبه های مختلف، با ما در میان بگذارید

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: طب سنتی وسلامت,تحقیق گیاهان دارویی,گیاهان دارویی و سلامت,خواص غلات ,

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 10 اسفند 1395 ساعت: 10:06

نظرات(0)

تعداد بازديد : 1007

به این پست رای دهید:

درمان آفت دهان با طب سنتی

درمان آفت دهان

برگ ریحان : برگ ریحان تازه را بجوید. این کار را دوبار در روز تکرارکنید، هر بار می‌توانید ۳ تا ۵ برگ ریحان را بجوید. این روش را تا درمان آفت ادامه دهید.


پیاز : پیاز را به شکل خام بخورید. می‌توانید همراه غذا و به عنوان چاشنی از آن استفاده کنید. پیاز به دلیل داشتن سولفور در درمان آفت دهان بسیار مؤثر است.


گوجه‌فرنگی : می‌توانید در سالاد از آن استفده کنید یا بطور جداگانه بطور روزانه مصرف کنید. روش دیگر قرقره کردن آب گوجه‌فرنگی است. دو تا سه بار در روز این کار را انجام دهید و تا درمان آفت ادامه دهید.


مریم_گلیدمنوش گل‌همیشه بهار/ مریم گلی : می‌توانید به صورت دهان شویه نیز این دمنوش را قرقره کنید. برای تهیه دمنوش کمی از گیاه خشک را در آب بجوشانید. برای دهان شویه صبر کنید دمنوش سرد شود و پس از آن قرقره کنید.


پودر زردچوبه : کمی پودر زردچوبه را با یک قاشق غذاخوری گلیسیرین مخلوط کنید تا به شکل خمیری درآید. این خمیر را مستقیماً بر روی زخم بگذارید. می‌توانید به جای گلیسیرین از آب استفاده کنید.


روغن نعناع : روغن نعناع را مستقیماً بر روی زخم‌ها استفاده کنید تا درد آن کاهش یابد. می‌توانید دوباردر روز این کار را انجام دهید. سعی کنید روغن نعناع حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی زخم‌ها باقی بماند، سپس دهان را با آب شستشو دهید.


پنیرماست و پنیر محلی : ماست درمان مؤثری برای آفت دهان است. خوردن ماست دوبار در روز یا خوردن ترکیب موز و ماست برای صبحانه در بهبود آفت مفید است. پنیر محلی نیز مفید است.


آب_پرتقالآب پرتقال : خوردن آب پرتقال تازه (۳ تا ۴ نوبت در روز) می‌تواند به درمان زخم آفت کمک کند. جالب است بدانید که یکی از دلایل بروز آفت دهان، کمبود ویتامین C‌ است. آب پرتقال تازه سرشار از ویتامین C است و استفاده روزانه‌ی آن، ویتامین C‌ مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند.


شیرنارگیلشیرِ نارگیل : از شیرِنارگیل به عنوان دهان شویه، ۳ تا ۴ بار در روز استفاده کنید و تا بهبودی زخم‌ها ادامه دهید. می‌توانید مقدار کمی عسل را با شیرِنارگیل مخلوط کنید و از آن برای دهان‌شویه استفاده کنید.


دوغدوغ :  به طور روزانه مصرف کنید. دوغ یکی از مؤثرترین روش‌های درمان آفت است.


آب : به طور متناوب با آب سرد و گرم دهان را شستشو دهید. هر بار دو فنجان آب کافی است (یکی سرد، دیگری گرم). این درمان بسیار ساده و در دسترس است.


شاه‌ توت : خوردن آب شاه‌توت، راه درمانی دیگری است که باعث کاهش درد و تحریک زخم‌های دهانی می‌شود.


تخم گشنیز : یک قاشق از تخم گشنیز را در مقداری آب بجوشانید، پس از سرد شدن محلول، به عنوان دهان شویه از آن استفاده کنید. این کار را ۳ تا ۴ بار و تا بهبود زخم‌ها ادامه دهید.


آلوئه ورا : آب آلوئه ورا را ۲ تا ۳ بار در روز قرقره کنید و تا بهبودی زخم ها ادامه دهید.


روغن درخت چای : این روغن را مستقیما بر روی زخم‌ها قراردهید. مهم است که این کار را پیش از خواب در شب انجام دهید. راه دیگر این است که ۳ تا ۴ بار در روز آن را در محل زخم‌ها قراردهید. می‌توانید روغن درخت چای را با آب گرم و نمک مخلوط کنید و مخلوط را به عنوان دهان شویه استفاده کنید.


دارچین : مقداری پودر دارچین را با آب گرم مخلوط کنید و به عنوان دهان شویه تا درمان آفت استفاده کنید. بهتر است این محلول را صبح‌ها استفاده کنید.


پاپایا :  خوردن میوه‌ی پاپایا به بهبود زخم‌ها کمک می‌کند. افرادی که مبتلا به آفت هستند نباید از غذاهای تند و پرادویه استفاده کنند. خوردن آب و کاهش استرس در بهبود سریع‌تر زخم‌ها مؤثر است.


گروه ترجمه پارسی طب


 

به نقل از searchhomeremedy.com

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: طب سنتی وسلامت,طب سنتی و مریضی ها,

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 10 اسفند 1395 ساعت: 9:58

نظرات(0)

تعداد بازديد : 713

به این پست رای دهید:

طبع و مزاجها در طب سنتی

مزاج شناسی

تمام مواردی که باید در مورد مزاج شناسی و ویژگی آن ها بدانید 


 


مزاج شناسی علمی بسیار وسیع و گسترده است که کاربردهای فراوانی برای تشخیص و درمان مشکلات جسمی و روحی دارد. در حقیقت مزاج تمامی جنبه های زندگی ما تحت تاثیر طبیعت بدنمان قرار دارد، نوع غذایی که می خوریم می تواند تاثیرات بسیار مهمی بر تمامی اعضای بدن ما از مغز و اعصاب گرفته تا قلب و معده و کبد و کلیه ها داشته باشد، در بعضی از انواع مزاج، خوردن یک غذای نامناسب می تواند عواقب زیادی داشته باشد.


بسیار دیده اید که افرادی حتی با خوردن یک خرما بدنشان جوش می زند، غذای نامناسب با مزاج شما می تواند موجب تغییرات خواب، حالت عصبی، اختلال حافظه، اختلال هضم، اختلال دفع، عوارض پوستی، نشانه های درگیری کبد و قلب و اندام های تناسلی را نشان دهد. نوع نوشیدنی ها، لباس ها، هوای استنشاقی، استراحت روزانه و چگونگی دفع و حالتهای عصبی و روانی، مستقیما مرتبط با حالات طبیعی یا مزاجی است، بنابراین برای داشتن زندگی سالم و طبیعی، و آرامش روحی، همه ما نیازمند به شناخت مزاج یا طبیعت خود هستیم


 


مزاج شناسی


انواع مختلف مزاج


انواع مزاج


 مزاجهای اصلی را می توان در نه طبقه به شرح ذیل دسته بندی کرد:


1- در تعدادی رکن آتش بیشتر ازسایر ارکان است این افراد مزاج گرم و خشک دارند آن ها را صفراوی می گویند.


2- در تعدادی رکن هوا بیشتر از سایر ارکان است این افراد مزاج گرم و تر دارند آن ها را دموی می گویند.


3- در تعدادی رکن آب بیشتر است این افراد مزاج سرد و تر دارند، لذا آن ها را بلغمی می گویند.


4- در تعدادی رکن خاک بیشتر است این افراد مزاج سرد و خشک دارند که آن ها را سوداوی می گویند.


5- در تعدادی نیز این ارکان نسبتاً در حالت تعادل هستند این افراد مزاج معتدل دارند.


6- در تعدادی ارکان آتش و هوا بیشتر از سایر ارکان هستند این افراد مزاج گرم دارند و از لحاظ تری و خشکی معتدل هستند.


7- در تعدادی ارکان هوا و آب بیشتر از سایر ارکان هستند این افراد مزاج تر دارند و از لحاظ گرمی و سردی معتدل هستند.


8- در تعدادی ارکان آب و خاک بیشتر است این افراد مزاج سرد دارند و از لحاظ تری و خشکی معتدل هستند.


9- در تعدادی ارکان خاک و آتش بیشتر است این افراد مزاج خشک دارند و از لحاظ گرمی و سردی معتدل هستند


 


مزاج ساعات شبانه روز


صبح:مزاج گرم وتر- بهاری


ظهر:گرم وخشک- تابستانی


عصر:سرد وخشک- پاییزی


شب:سرد وتر – زمستانی


مزاج شناسی


فصل ها و مزاج آن ها


مزاج فصل ها


بهار، مزاج گرم وتر دارد.


پاییز، سرد وخشک


تابستان، گرم و خشک


زمستان، سرد وتر


  


راههای تشخیص مزاج


برای تشخیص مزاج چندین راه وجود دارد که با دانستن انها می توانید خودتان مزاجتان را تشخیص دهید. 


1 - لمس کردن


بخشی از بدن مانند ساعد فرد را لمس کنید و دقت کنید که با لمس آن چه احساسی را تجربه می کنید. در صورتی که با لمس بدن فرد مثلا لمس ساعد یا بازویش احساس گرما و حرارت کردید او دارای مزاج گرم است. اما اگر هنگام لمس بدن فرد احساس سرما کردید این امر یکی از نشانه های سردمزاجی در آن فرد است.


 در صورتی که با لمس بدن فرد گرما احساس کردید و علاوه بر گرما متوجه شدید بافت بدنی او نرم است و با فشار سرانگشتان بافت به راحتی فرو می رود این فرد علاوه بر گرمی مزاج دارای رطوبت نیز هست. بنابراین او  ویژگی های مزاج گرم و مرطوب را دارد.


اما در صورتی که با لمس کردن بدن فرد احساس گرما کردید اما خشکی و زبری خفیفی را زیر سرانگشتان دست تان احساس کردید او علاوه بر گرمی، خشکی مزاج نیز دارد. پس او یکی از علائم گرمی و خشکی مزاج که همان حس گرما و خشکی در بافت و پوست بدن است را دارد.


ممکن است با لمس بدن فرد تجربه دیگری داشته باشید. در شرایطی که با لمس بدن فرد احساس سردی کردید اما این سردی با نرمی پوست و بافت گوشت آلود بدن نیز همراه بود او دارای یکی از علائم مزاج سرد و مرطوب است که در میان درمانگران طب سنتی با عنوان مزاج سرد و تر نیز معروف است.


در شرایطی که شما بدن فرد را لمس کردید و از آن سرما دریافت کردید و در عین حال با لمس بافت بدن با سختی و سفتی رو به رو شدید و احساس کردید بافت بدن او خشک است می توانید او را  دارای ویژگی های مزاج سرد و خشک بدانید.


  


تشخیص مزاج


نحوه تشخیص مزاج پوست


2- تشخیص مزاج پوست


متخصصان طب سنتی برای تشخیص نوع مزاج افراد به رنگ پوست انها بسیار توجه می کنند. از دیدگاه این درمانگران رنگ پوست می تواند نشانه خوبی برای بررسی نوع مزاج و طبع باشد. 


 سفیدی پوست بدن:نشانه کم خونی و کمی مایل به سردی است.


رنگ زرد کمی مایل به قرمزی:نشانه وجود خون غیرطبیعی در بدن است.


قرمزی پوست بدن:نشان از گرمی و پرخونی دارد.


تیرگی پوست:نشانه خون غیرتمیز است، مستعد غلبه سودا است.


 کسانی که پوست بدن شان زرد رنگ یا مایل به زردی است از جمله افرادی هستند که علاوه بر گرمی مزاج با خشکی مزاج نیز رو به رو هستند. این افراد در طول زندگی با مشکلات ناشی از غلبه صفرا در بدن رو به رو می شوند.


 زردی بادنجانی:نشانه خشکی و سردی (سودا)


رنگ گچی:سردی و تری (بلغم)


 


ویژگی های مزاج های مختلف با مزاج شناسی مو


اگر سرعت رشد مو زیاد باشد، نشانه گرمی مزاج است. اگر سرعت رشد مو کم باشد، نشانه سردی مزاج است.اگر رشد مو خیلی سریع باشد ، دلیل بر گرمی و خشکی مزاج است.


پرمویی بدن، دلیل بر گرمی مزاج و کم مویی بدن، دلیل بر سردی مزاج است.


نازکی مو نیز یکی از دلایلی است که می تواند نشانه سردی و تری مزاج افراد باشد. بنابراین باید به این موضوع نیز توجه کنید و بهتر است برای بررسی آن از مشورت یک متخصص طب سنتی استفاده کنید. چون ممکن است کم پشتی و نازکی مو نتیجه یک بیماری باشد. علاوه بر این داشتن موی صاف و لخت نیز یکی دیگر از علائم مزاج سرد و مرطوب در مردان و زنان است. در حالی که کلفتی مو، دلیل بر گرمی و خشکی مزاج است.


 موی مجعد، دلیل بر گرمی و خشکی و موی صاف و لخت، سردی و تری مزاج را نشان می دهد.


 رنگ مو


رنگ موی مردان و زنان  نیز یکی دیگر از نشانه های تشخیص مزاج است.  افرادی که  رنگ موی آنها سیاه است معمولا در گروه افرادی که طبع گرم و خشک دارند قرار می گیرند.  افرادی که رنگ موی آنها به سفیدی میل می کند و زودتر از بقیه تارهای سفید در سر آنها دیده می شود نیز از جمله افرادی هستند که مزاج سرد و تر دارند.


 شکل و فرم عظلات و اعضای بدن:


 افرادی که دارای بلاتنه ای فراخ و پهن هستند دارای گرمی مزاج اند ولی افرادی که اندام های بدن آنها بزرگ است و عروق برجسته و نبض قوی دارند هم اصطلاحا دارای گرمی مزاج هستند. در صورتی که فردی عضلات کلفت و بزرگ و تاندون های ظریف تر داشته باشد این امر نیز نشانه گرمی مزاج است.


 


نشانه های مزاج گرم


1- قفسه سینه پهن بزرگ


2-اندامها بزرگ


3- عروق برجسته و بزرگ قابل مشاهده


4- نبض قوی


5- عضلات کلفت و بزرگ


6- عضله خیلی به مفصل


 مزاج شناسی


مجاز سرد و گرم و نشانه های آن ها


نشانه های مزاج سرد


مزاج سرد و خشک ها عضای بدن شان مخالف مزاج گرمی هاست.  برخلاف موارد ذکر شده اگر فردی دارای اندام های کوچک و بلاتنه کوچک داشته باشد  این امر نشانه سردی مزاج است.  داشتن نبض ضعیف و عضلات ظریف نیز از دیگر علائم سردی مزاج در افراد است. درمانگران طب سنتی افرادی را که دارای چهره لاغر و پوست به استخوان چسبیده دارند، دارای مزاج خشک می دانند. افرادی که مفاصل قابل مشاهده و برجسته دارند و غضروف حنجره و بینی آنها نیز برجسته و واضح است در گروه افرادی که دارای مزاج خشک هستند، قرار می گیرند


 


مزاج شناسی با خواب و بیداری


 خواب زیاد، دلیل بر سردی و تری مزاج است. خواب کم و بیداری زیاد، دلیل بر خشکی و گرمی مزاج است. خواب و بیداری معتدل، دلیل بر اعتدال مزاج است.


اگر در گروه افرادی هستید که ساعت خواب شما بیشتر از حد مجاز یعنی 8 ساعت است در این صورت در گروه افرادی قرار دارید که دارای مزاج سرد و تر یا سرد و مرطوب هستید.  ولی اگر ساعت خواب شما کمتر از 8 ساعت است و شما در بیشتر ساعات روز بیدار هستید و کار می کنید یا خود را به کاری سرگرم و مشغول می کنید در گروه افرادی که دچار مزاج گرم و خشک هستند، قرار می گیرید.


 


مزاج شناسی با افعال طبیعیه صادره از بدن:


یعنی تمام افعال بدن شامل سرعت رشد، رویش دندان، بلوغ، افعال مربوط به کبد، قلب و مغز و... که اگر این افعال سریعتر از حد طبیعی خود صورت گیرد، دلیل بر گرمی مزاج و اگر کندتر صورت گیرد دلیل بر سردی مزاج خواهد بود 


 


 مزاج شناسی با اجابت مزاج


 فضولات بدن شامل ادرار، مدفوع، عرق، مو، ناخن، خون و... است. اگر رنگ مدفوع یا ادرار تیره تر از معمول یا بدبوتر از معمول باشد، دلالت بر گرمی مزاج و غلبه صفرا دارد یا اگر زود به زود صورت گیرد نیز دلالت بر گرمی مزاج و غلبه صفرا دارد اما بی رنگ بودن یا کم بودن فضولات ، دلالت بر سردی مزاج دارد.


 نگ مدفوع و کیفیت آن از دیگر مواردی است که توسط درمانگران طب سنتی برای تشخیص نوع مزاج استفاده می شود. برای این منظور بررسی کل فضولات بدن شامل ادرار، مدفوع، عرق، مو، ناخن و خون در تشخیص دقیق نوع مزاج و طبع موثر است.


موارد ذیل دلالت بر گرمی مزاج دارد و عکس این حالات نشان از سردی مزاج است:


 حسن ظن


 امیدواری


 جوانمردی و با غیرتی


 استعداد فهم مطالب


 پرتحرکی و نشاط


 زیرک بودن


 سنگدلی


 بی قراری


 پررویی و حرافی


 ثبات در حافظه دلیل بر خشکی مزاج است.


در احساس مانند فراموشی، بی قراری، عدم تعادل و دودلی.


مزاج شناسی و ویژگی تمام مزاج ها


 

منبع : نمناک 

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: طب سنتی وسلامت,

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 10 اسفند 1395 ساعت: 9:48

نظرات(0)

تعداد بازديد : 909

به این پست رای دهید:

ليست صفحات

تعداد صفحات : 32

تبلیغات

آمار

آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب : 320
کل نظرات : 3
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین : 7
تعداد اعضا : 0
آمار بازدیدآمار بازدید
بازدید امروز : 1,623
بازدید دیروز : 67
ورودی امروز گوگل : 1
ورودی گوگل دیروز : 0
آي پي امروز : 266
آي پي ديروز : 51
بازدید هفته : 1,690
بازدید ماه : 3,911
بازدید سال : 17,693
بازدید کلی : 949,224
اطلاعات شما اطلاعات شما
آی پی : 3.23.101.186
مرورگر : Safari 5.1
سیستم عامل :
امروز : سه شنبه 16 اردیبهشت 1404

ورود کاربران


رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد