موضوعات
آخرین مطالب ارسالی
پربازدید ترین مطالب سایت
خواص عدس در طب سنتی
1. طبع آن سرد و خشك است.
2. عدس دارای آلبومین، هیدارت كربن، چربی، مواد معدنی، آب و سلولز میباشد.
3. عدس دارای مواد معدنی چون پتاسیم، فسفر، منیزیم، كلسیم و آهن میباشد.
4. عدس دارای ویتامینهای C ، PP ، B2 ، B1 و A میباشد.
5. وجود پتاسیم در عدس باعث فعالیت زیاد كلیه میشود در نتیجه سموم بدن بهتر دفع میشود.
6. عدس باعث تقویت عضله قلب میگردد و در حفظ سلامتی آن مؤثر میگردد.
7. عدس باعث تقویت عضلات و رشد و نمو كودكان میشود.
8. عدس فعالیت سلولهای مغز و هوش و حافظه را افزون میكند.
9. كسانی كه كم خون هستند عدس را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
10. كسانی كه دوران نقاهت را میگذرانند عدس مصرف نمایند.
11. عدس یك غذای خوب برای سالمندان است.
برای مشاهده ادامه خواص گلابی به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.
12. خوردن عدس در شب باعث كابوس و مالیخولیا میشود به طور كلی عدس كم بخورند.
13.كسانی كه تصلب شرائین دارند عدس كم بخورند.
14. افرادی كه آنژین صدری دارند عدس كم بخورند.
15. زیاده روی در خوردن عدس باعث جذام میشود.
16. خوردن عدس باعث جلای پوست میشود.
17. زیادهروی در خوردن عدس ضعف اعصاب میآورد.
18.
19. كسانی كه به كارهای سخت بدنی اشتغال دارند خوب است كه یك وعده غذایی خود را عدس قرار دهند بدین روش كه عدس پخته را با پیاز داغ مخلوط نمایند میل كنند. البته اگر شب قبل از پخت عدس را خیس نمایند و در زمان پخت زمان كمتری ببرد خاصیت آن بیشتر است.
20. برای نرم شدن سینه عدس آب پز میل كنید.
21. برای درمان چاك گوشه لب از آش عدس استفاده كنید.
22. برای بهبود ورم لوزه از سوپ عدس استفاده كنید.
23. برای درمان دیفتری از جوشانده عدس قرقره كنید.
24. خوردن زیاد عدس باعث سخت ادراری میشود.
25. افراد سوداوی عدس كم بخورند.
26. برای مانع شدن برگشت تب آش عدس را با روغن بادام میل شود.
27. مصرف زیاد عدس باعث ضعف دید میشود.
28. برای از بین بردن ترك پاشنه پا و سرخی پوست آرد عدس را با سفیدة تخممرغ مخلوط نموده به صورت ضماد بمالید.
29. جهت ترك دست و پا كه در اثر سرما عارض شده است ضماد عدس با سركه را به دست و پا بمالید.
31. كسانی كه خارش و كهیر دارند از عدس آب پز استفاده نمایند.
32. عدس باعث افزایش شیر مادران میشود.
33. امام صادق(ع) فرمودهاند: در عدس دوای هفتاد درد است.
34. خوردن آب عدس ملین و خود عدس قابض است.
35. كسانی كه مبتلا به سوءهاضمه هستند از سوپ عدس استفاده كنند.
36. كسانی كه اختلالات قاعدگی دارند عدس نخورند.
منبع :tebsonaty.ir
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص حبوبات,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 10 اردیبهشت 1396 ساعت: 18:13
تعداد بازديد : 1140
به این پست رای دهید:
شادابی و زیبایی پوست با طب سنتی
موارد مصرف گیاهان در زیبایی
● روغن آووکادو:
سرشار از ویتامین ها و مواد چربی است ، در بسیاری از کرم های زیبایی مخصوصاً کرم خاص پوست های خشک استفاده می شود. آن را به تنهایی یا همراه با روغن های دیگر از جمله روغن کنجد می توان به کار بست.
پس از پاک کردن آرایش صورت ، می توانید پوست صورت خود را با گوشت له شده آووکادو ی کاملاً رسیده بپوشانید . ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آرامش کامل استراحت کنید و بگذارید روی صورتتان بماند .
● آویشن:
دم کرده تند و خوشبوی آویشن با ریختن یک مشت آویشن تازه و اکلیل کوهی در یک لیتر آب برای پوست صورت بسیار مفید و شاداب کننده است .
● اسطوخودوس:
اگر چند قطره اسانس اسطوخودوس را به دست و پا بمالند برای جلوگیری از عرق کردن بسیار مناسب است . همچنین همین اسانس می تواند از پوسته شدن پوست های سوخته در اثر آفتاب جلوگیری کند .
دم کرده ۲۰ گرم برگ تازه ی بنفشه ی معطر در ۲۵۰ گرم شیر جوشان ، اثر نرم کنندگی پوست دست و صورت را دارد، این محلول علاوه بر ایجاد طراوت و شادابی موجب سفید شدن پوست نیز می شود
● بنفشه:
پوست هایی حساس بیش از هرچیز از لوسیون دم کرده بنفشه بهره می برند . ۳۰ گرم گیاه را به مدت تقریبی یک ربع ساعت در یک لیتر آب جوش بریزید، صاف کنید و بگذارید کمی بماند و سپس به صورت کمپرس ولرم روی پوست صورت قرار دهید.
با دم کردن مشتی برگ خشک گل بنفشه در یک لیتر شیر جوش به مدت دو تا سه دقیقه می توان شیر نرم کننده ای برای صورت به دست آورد . این شیر همچنین می تواند برای سفیدی و نرمی دست به کار رود.
دم کرده ۲۰ گرم برگ تازه ی بنفشه ی معطر در ۲۵۰ گرم شیر جوشان ، اثر نرم کنندگی پوست دست و صورت دارد ( برگ ها را در شیر جوشان وارد کرده از گرما دور می نمایند ) این محلول علاوه بر ایجاد طراوت و شادابی موجب سفید شدن پوست نیز می شود.
● بومادران:
بومادران با روغن کنجد برای ساختن کرم های آفتابی محافظ پوست کاربرد فراوان دارد.
در تأمین شادابی پوست صورت ، قسمت خوراکی پرتقال را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی پوست صورت بگذارید. این عمل باعث استراحت پوست و جلوگیری از پیدایش چین و چروک و تأمین شادابی آن می شود.
● سیب:
آب سیب بخصوص برای مبارزه با چین و چروک بسیار مناسب است . می توانید صبح و شب روی گردن و پوست صورت به آرامی ماساژ دهید . اما البته باید دقت کرد که به دلیل خطر اکسیداسیون درست پیش از استفاده ، آب میوه را آماده کنید . برای تکمیل این روش ، می توانید هر هفته از ماسک سیب پخته در شیر استفاده کنید. پس از پختن سیب را له کرده ، به صورت ولرم روی پوست بگذارید .
برای رفع التهاب پلک و استراحت چشمان خسته می توانید چند قاچ به تازه را مستقیماً روی موضع قرار دهید . البته باید پیش از این کار به را به دقت شست، برای بر طرف کردن چین وچروک می توانید لوسیونی به طریق زیر فراهم کنید و به کار برید . حدود ۱۵ روز به را در آب مخلوط با مختصری الکل بخیسانید.
● پرتقال:
برای بستن منافذ باز شده و نرمی پوست ، می توان برش های نازک پرتقال را روی پوست های چرب گذاشت . این ماسک را باید حدود نیم ساعت حفظ کرد ، و ترجیحاً در آرامش مطلق دراز کشید.
همچنین با افزودن گلاب به آب پرتقال به میزان ثلث حجم آن ، لوسیون قابض خوبی فراهم می شود.
همچنین در تأمین شادابی پوست صورت ، قسمت خوراکی پرتقال را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی پوست صورت اثر می دهند . این عمل باعث استراحت پوست وجلوگیری از پیدایش چین و چروک و تأمین شادابی آن می شود .
● سوسن:
پیاز سوسن در بر طرف کردن چین و چروک شهرت دارد . ۱۵ گرم آب پیاز سوسن را با هم وزن خود عسل و دو قاشق موم سفید آب شده مخلوط کنید . پیش از خواب به صورت خود بمالید.
● پنیرک:
از برگ گیاه پنیرک جهت تسکین تحریکات پوست و تأمین لطافت آن به صور مختلف استفاده می شود . یکی از راه های ساده آن تهیه دم کرده از یک مشت برگ در یک لیتر آب جوش است. ( البته زمان دم کردن آن نباید از ۱۰ دقیقه تجاوز نماید ).
برای آرامش و نرمی پوست های حساس و ظریف می توان پوست صورت و حتی پلک ها را با محلولی که به طریق ذیل تهیه می شود به کار برد : یک مشت برگ پنیرک را به مدت ده دقیقه در یک لیتر آب جوش دم کنید . برای طراوت و درمان آفتاب سوختگی ، می توان روی مواضع سوختگی از لوسیونی استفاده کرد که به صورت ذیل تهیه می شود : ۵۰ گرم ریشه را در یک لیتر آب بجوشانید .
● شقایق:
شقایق همراه با گیاهان دیگری از قبیل مریم گلی ، برای ساخت کرم های مخصوص حفظ و اصلاح پوست های چرب به کار می رود . دم کرده ۱۵ گرم گلبرگ در نیم لیتر آب به صورت صاف شده و سرد لوسیون خوبی برای حفظ پوست است . همچنین برای آرامش چشم های خسته یا تحریک شده بسیار سودمند است.
● انگور:
آب یک خوشه ی انگور را اگر با دست بگیرید و صبح و شب به صورت کمپرس روی پوست صورت بگذارید ، پوستتان شاداب و روشن می گردد . البته این آب باید درست پیش از استفاده تهیه شود . پس از ده دقیقه که روی پوست ماند ، به کمک آب باران یا آب معدنی آب بکشید.
همچنین آب انگور را به پوست مالیده و پس از خشک شدن آن ، با مقداری آب نیم گرم که محتوی کمی جوش شیرین می باشد صورت را شستشو داده که این عمل موجب طراوت ، شادابی و سفیدی پوست می گردد.
● کاج:
تأثیر استحمام با جوانه ی کاج برای بر طرف ساختن حالت های خستگی جسمی و عصبی شناخته شده است . همچنین خاصیت آن برای حفظ زیبایی و نرمی پوست . پنج تا شش مشت جوانه کاج را که خشک کرده اید ، به مدت ۳۰ دقیقه در ۵ تا ۶ لیتر آب بجوشانید . این محلول را در آب ولرم وان بریزید.
برای تقویت پوست سر و پر پشت کردن موی سر ، با دو سه مشت پر برگ گزنه ی له شده لوسیونی فراهم می آید که نتایج بسیار خوبی به بار می آورد
● تمشک:
پوست صورت ، ماسک شاداب کننده تمشک را بسیار می پسندد . مشتی تمشک کاملاَ رسیده را له کنید و میوه له شده را حدود ربع ساعت روی پوست بگذارید، پس از این مدت به کمک پنبه ای با آب باران یا آب معدنی آب بکشید.
برای درمان پوست های چرب می توان به طریق ذیل لوسیون قابضی فراهم آورد : ۲۰ تا ۲۵ گرم برگ تمشک وحشی را به مدت ده دقیقه بجوشانید . این جوشانده را صبح و شب به صورت لوسیون روی پوست صورت بمالید.
● توت فرنگی:
توت فرنگی که مقوی و شاداب کننده است به بازیافتن درخشندگی و نرمی پوست کمک می کند . همچنین برای بر طرف کردن چین و چروک پوست استفاده می شود .
یادآوری می کنیم که جز در موارد آلرژی نسبت به توت فرنگی ، می توان با له کردن پنج تا شش میوه رسیده ماسکی فراهم کرد و مستقیماً روی صورت گذاشت و حدود بیست دقیقه نگه داشت . پس از آن با آب معدنی یا آب باران تمیز که اندکی ولرم شده باشد آب بکشید.
● گزنه:
برای تقویت پوست سر و پر پشت کردن موی سر ، با دو سه مشت پر برگ گزنه ی له شده لوسیونی فراهم می آید که نتایج بسیار خوبی به بار می آورد . شیره ی به دست آمده را در مقدار هم حجمش آب باید رقیق کرد و به صورت ماساژ آرام روی پوست سر به کار برد.
پوست های خشک یا حساس با لوسیون گزنه جان می گیرند . یک مشت گزنه ی تازه را بکوبید و در یک چهارم لیتر آب به مدت یک ربع ساعت دم کنید و به صورت کمپرس روی پوست صورت قرار دهید.
● جعفری:
از جعفری می توان لوسیون تقویتی خوبی تهیه کرد . ۱۰ تا ۱۵ گرم گیاه را به مدت ده دقیقه در نیم لیتر آب جوش دم کنید. صاف کنید و بگذارید سرد شود و به صورت کمپرس روی پوست صورت قرار دهید.
با افزودن کمی آب لیمو ترش به این لوسیون ، می توانید آن را برای بر طرف کردن لکه های بار داری به کار برید.
شستشوی صورت با جوشانده ی حاصل از یک مشت جعفری در نیم لیتر آب که به مدت ۵ دقیقه جوشیده باشد برای مدت یک هفته سبب روشن شدن رنگ پوست می گردد .
● خطمی:
پوست های حساس می توانند از خاصیت نرم کنندگی خطمی ( اُفی سینال )بهره گیرند . کافی است با جوشاندن مقدار اندکی برگ و گل خطمی در نیم لیتر آب به مدت ده دقیقه لوسیونی فراهم آورد . از این لوسیون برای آرامش پوست های حساس استفاده می شود.
شستشوی صورت با جوشانده ی حاصل از یک مشت جعفری در نیم لیتر آب که به مدت ۵ دقیقه جوشیده باشد برای مدت یک هفته سبب روشن شدن رنگ پوست می گردد
● گل گاو زبان:
برای پوست های خشک و شکننده ، می توان به طریق زیر لوسیون مؤثری آماده ساخت.حدود ربع ساعت ۲۰ گرم گل گاو زبان را در نیم لیتر آب جوش بجوشانید. این محلول را می توان مستقیماً به صورت لوسیون روی پوست به کار برد ، یا ترجیحاً به صورت کمپرس ولرم به مدت ده دقیه نگه داشت. از این لوسیون می توان مجدداً به مدت دو یا سه روز استفاده کرد ، به شرط آنکه در یخچال نگهداری شود.
● خیار:
خیار به خاطر خاصیت نرم کنندگی اش در صنعت لوازم آرایشی کاربرد فراوان دارد . در این صنعت چندین فراورده هست که از خیار به تنهایی یا همراه گیاهان دیگری از قبیل هوفاریقون که به خاطر خاصیت قبض شهرت دارد استفاده می شود . از خیار می توان به آسانی شیری فراهم کرد . دو خیار شسته و پوست کنده را ربع ساعتی در یک لیتر آب بپزید و در آب حاصل از پخته شدنش له کنید . به این شیر یکی دو قاشق روغن بادام شیرین اضافه کنید.
آب حاصل از پخته شدن خیار به تنهایی لوسیون فوق العاده ای برای شست وشوی پوست صورت است . همچنین با قرار دادن مستقیم حلقه های نازک خیار روی پوست صورت و گردن به مدت یک ربع ساعت ، می توان ماسک خوبی تهیه کرد.
● گل گندم:
دم کرده ای که از ۲۵ گرم گلبرگ گل گندم در نیم لیتر آب جوش به دست آمده باشد ، به صورت کمپرس ولرم روی پوست صورت ، تأثیر آرام بخش و نرم کننده ای دارد و جهت تقویت سلول های پوست صورت برای تأمین نظافت و شادابی آن به کار می رود و ضمناً به صورت مؤثری از پیدایش چین وچروک جلوگیری می کند.
● هویج:
برخی از مواد فعال هویج استفاده از آن را در صنعت لوازم آرایشی و برای منظورهای گوناگون توجیه می کند. بنابرا ین برای تغذیه و حفاظت پوست اطراف چشم و شقیقه ها ،بخصوص پوست های حساس ، پمادی را که مایه اصلی آن عصاره ی روغنی هویج و آفتاب گردان ، و جوانه ی گندم و فندق است به کار می برند.
اگر هویج را پیش از آب گرفتن در آب بجوشانند ، با مالیدن آب آن روی پوست ، رنگ پوست را روشن و مشکلات خاص پوست چرب را بر طرف می کند. مالش آب هویج به پوست سبب روشن شدن پوست و جلای آن گردیده و در لطافت و شادابی پوست موثر است.
منبع:tebyan.net
موضوع: گیاهان دارویی و زیبایی,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 10 اردیبهشت 1396 ساعت: 17:44
تعداد بازديد : 1186
به این پست رای دهید:
خواص بارهنگ در طب سنتی
طبع بارهنگ، سرد و خشک در درجهی دوم است. همهی بخشهای گیاه بارهنگ شامل برگ و ریشه و دانهی آن، مصارف دارویی دارد.
بارهنگ یا بارتنگ که در کتابهای طب سنتی قدیم از آن به نام لسانالحمل (زبان گوسفند) یاد شده است، گیاهی است علفی، چندساله، بدون ساقه، به ارتفاع 10 تا 70 سانتیمتر با برگهای پهن و گسترده و دمبرگهای بلند که دارای خواص چشمگیری است.
پهنک برگ گیاه بارهنگ شبیه زبان گوسفند است، 3 تا 7 رگبرگ طولی مشخص دارد و گلآذین آن به صورت خوشهی باریک و کشیدهای است که در انتهای پایک بلند و بدون انشعاب خود قرار دارد.
این گلآذین در هنگام رسیدن، دارای بذرهای فراوان و انبوهی است، تخم بارهنگ عبارت از دانههای ریز قهوهای تیره متمایل به سیاه است و چنانچه در آب قرار گیرد، لایهی رویی آن با ایجاد لعاب، تورم آن را سبب میشود.
بارهنگی که در طب سنتی بیشتر از آن استفاده میکنند، گیاه Plantago major یا لسانالحمل کبیر است، گیاه Plantago lanceolata نیز که آن را به اسامی بارهنگ سرنیزهای (بارهنگ کاردی) یا لسانالحمل صغیر مینامند، خواص مشابهی دارد و آن را نیز مورد استفاده قرار میدهند.
گیاه بارهنگ معمولاً به صورت علف هرز در مکانهای مرطوب مانند حاشیهی جویهای آب، مزارع، باغها، باغچهها و فضاهای سبز شهری و خانگی میروید و به راحتی در دسترس انسان قرار دارد.
در ترکیبات شیمیایی گیاه بارهنگ، گلیکوزیدی به نام اوکوبین و موادی همچون پلانتاژین و ساپونین وجود دارد همچنین در تخم بارهنگ، مقدار زیادی مواد گلوتینی، اسید پلانتئونولیک، اسید سوکسینیک، آدنین، کولین، اکوبین و هولوزید پلانتئوز وجود دارد و نیز تخم بارهنگ حدود 10 درصد مواد روغنی دارد، روغن بارهنگ زردرنگ است و بویی مطبوع و طعمی شبیه روغن گردو دارد.
طبق آنچه در منابع مختلف ازجمله ذخیرهی خوارزمشاهی، صیدنه ابوریحان بیرونی، قانون ابوعلی سینا، الابینه عن حقایقالادویه ابومنصور هروی و تحفه حکیم مۆمن در خصوص خواص و کاربردهای این گیاه آمده است، باید گفت طبع بارهنگ، سرد و خشک در درجهی دوم است همهی بخشهای گیاه بارهنگ شامل برگ و ریشه و دانهی آن، مصارف دارویی دارد؛ اما، برگ و ریشه آن را بیشتر به صورت استعمال خارجی و تخم بارهنگ را بیشتر به صورت مصارف داخلی استفاده میکنند.
بارهنگ، اثر قابض و نرم کنندگی دارد و به عنوان تببر، تصفیه کنندهی خون، آرامکننده و رافع تحریکات مجاری تنفسی و ادراری مطرح است همچنین بارهنگ در رفع ناراحتیهای آسم آمفیزم، اسهالهای ساده و صفراوی، خونریزیهای دستگاه گوارش، ورم مخاط دهان، درد دندان و حتی درد گوش، مۆثر است.
برگهای تازهی بارهنگ، خواص ضدباکتریایی قوی دارد؛ به همین جهت، برای التیام زخمها، جراحتها و سطوح ملتهب و آزردهی بدن مورد استفاده قرار میگیرد. مالیدن له شدهی برگ تازه و تمیز بارهنگ بر روی زخمها ضمن این که آنها را از چرکی شدن محافظت میکند، باعث التیام آنها نیز میشود همچنین کاربرد این گیاه برای زخمهای کهنه و چرکی شدید نیز سبب باز شدن سر زخم و خروج چرک و در نهایت، بهبود زخم میشود.
برای قطع خونریزی و رفع درد ناخن (عقربک)، ناراحتیهای پوستی و جوشهای صورت و نیز فروکش کردن ورم صورت ناشی از آبسه (پیله) دندان، توصیه شده است.
پانسمان زخمها با پخته برگ تازه بارهنگ نیز در بهبود آنها اثر تسریعکنندگی دارد.
جوشانده برگ بارهنگ همراه با گُلهای اکلیل الملک (یونجه باغی زرد) و گل گندم، به صورت مایع شستشوی چشم، در رفع ورم ملتحمه بسیار مۆثر است، برای تهیهی این محلول، 10 گرم برگ بارهنگ را به همراه مقدار کمی از دو گُل یادشده در 150 گرم آب جوش، دم میکنند.
برای درمان بیماریهای ریوی، برگ تمیز و شسته شدهی بارهنگ را روی پارچهی تمیزی پهن میکنند تا خشک شود سپس آن را خرد میکنند و شیره آن را میگیرند و هموزن آن، عسل اضافه کرده به مدت 20 دقیقه، دم میکنند. مصرف این دمکرده برای بیماریهای ریوی بسیار مفید است.
از مخلوط 10 درصد پودر برگ بارهنگ با وازلین، پمادی به دست میآید که مالیدن آن روی زخمهای چرکین و دردناک، سبب بهبود آنها میشود و به سرعت، چرک را میخشکاند.
کمپرس برگهای تازه و خردشدهی بارهنگ برای فرونشاندن ورمها، نقاط ضربدیده و کوفتگیها و التیام زخمهای عفونی، سوختگیهای ناشی از آتش و جای نیش حشرات، مفید است.
تخم بارهنگ
تخم بارهنگ، قابض، محرک، تببر، معرق، مدر و معالج اسهال خونی است، همچنین آن را برای رفع اختلالات کلیوی و معالجهی کولیک، مالاریا، سرفه، آسم برونشیتی و قطع خونریزی و معالجهی امراض مثانه و سوزاک، توصیه کردهاند.
خوردن یا تنقیه ی عصاره تخم یا لعاب بارهنگ برای التیام زخمهای رودهای و قطع خونریزی بواسیر، سودمند است همچنین تخم بارهنگ برای رفع خونرویها و زخمهای ریوی و وجود خون در اخلاط بدن، سل، تنگی نفس، بیماریهای کبدی، زردی و برگشت غذا از معده به مری (ریفلکس)، مفید است.
جوشانده تخم بارهنگ در رفع التهابات دستگاه ادراری به ویژه در صورت وجود خون در ادرار، مۆثر است و نیز غرغره عصاره بارهنگ در بهبود ورم لوزهها و خونریزی لثه، موثر است، مضمضه کردن دم کرده ریشه یا آب برگ بارهنگ برای کاهش ورم مخاط دهان و تسکین درد دندان، توصیه میشود. برای تهیه جوشانده ریشه یا برگ بارهنگ، 80 تا 100 گرم تمیز شده آن را در یک لیتر آب میجوشانند و پس از صاف کردن، روزی 3 تا 4 فنجان میل میکنند.
یکی از کاربردهای مهم تخم بارهنگ، استفاده آن در داروی ترکیبی چهار تخم لعابی است، چهار تخم لعابی یکی از داروهای ترکیبی متداول در طب سنتی بوده که در اکثر خانهها وجود دارد. این دارو به عنوان برطرفکننده سرفههای خشک سردردآور و خشکی و خارش گلو، نرمکننده سینه و رفع کننده گرفتگی صدا و به طور کلی برای بهبود انواع سرفهها و به خصوص سیاهسرفه مورد استفاده قرار میگیرد.
در تهیه این دارو، از تخم بارهنگ، قدومه، بهدانه و تخم مرو (مروره یا کنو) یا به جای آن، تخم شربتی یا بالنگ و همراه با اندکی انزروت و صمغ عربی بهره میبردند. معمولاً این مخلوط را در آب جوشیده ولرم، خیس میکنند که این امر باعث ایجاد ماده ژله مانندی میشود که خوردن آن در وعدههای منظم موجب از بین رفتن التهابات گلو و سرفههای شدید میشود. این دارو، اثراتی مفیدتر از شربتهای اکسپکتورانت و دیفن هیدرامین و مانند آنها دارد.
اگرچه بارهنگ در دسته گیاهان دارویی بیضرر قرار گرفته است، اما بنا بر احتیاط عصاره آن برای طحال، مضر است که مصلح آن، مصطکی (شیره گیاهی رزینی زردرنگی است که به شکل قطعات اشکی بیضی، سخت، کوچک در ابعاد یک نخود، زردرنگ، نیم شفاف و معطر است وقتی آن را بجوید زیر دندان نرم شده و طعم معطری دارد) است و پخته شده ریشه و برگ آن نیز برای ریه، مضر است که مصلح آن نیز عسل است. در جریان درمان این بیماریها حتماً باید از مصلح مربوطه نیز استفاده شود؛ در غیر این صورت، ممکن است عوارض جانبی بروز کند. مقدار خوراک تخم بارهنگ در هر وعده، حداکثر تا 12 گرم است.
منبع:irna.ir
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 10 اردیبهشت 1396 ساعت: 17:25
تعداد بازديد : 1267
به این پست رای دهید:
خواص تخم شربتی در طب سنتی
تخمشربتی در حقیقت دانههای گیاه ریحان كوهي است که به علت داشتن ترکیبات موسیلاژی (لعابدار) بهصورت محلول در آب (شربت) استفاده میشود و پس از جذب آب به صورت ژلهای درمیآید ...
تخمشربتی در حقیقت دانههای گیاه ریحان کوهی است که به علت داشتن ترکیبات موسیلاژی (لعابدار) بهصورت محلول در آب (شربت) استفاده میشود و پس از جذب آب به صورت ژلهای درمیآید …
تخم شربتی
تخم شربتی خواص زیادی دارد و اینگونه نیست که فقط برای فصل گرما توصیه شود.
نامهای دیگر این گیاه: بادروج، تره خراسانی، اوقیمن، حوک، بورنگ، صریرا و بادروج ابیض میباشد.
خواص تخم شربتی:
تخم شربتی دارای مقدار فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و در عین حال آنهایی که در جذب کلسیم مشکل دارند بدانند یک ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوانها میشود.
تخم شربتی برای درمان بیماریهای تنفسی مفید است.
مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت موثر است.
کم کردن وزن بدون گرسنگی کشیدن: دانههای ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدتها فرد را سیر نگه میدارد و به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، میتوان از تخم شربتی استفاده کرد.
نگهداشتن فشار خون متعادل: معمولاً بعد از خوردن غذا بهویژه غذاهای پر نشاسته، فشارخون بالا میرود و اگر تخم شربتی همراه غذا خورده شود مواد نشاستهای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد میکنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.
پیشگیری از دیابت: با متعادل نگهداشتن فشار خون، شانس ابتلا به بیماری دیابت کم میشود
تخم شربتی دارای خاصیت عطسه آور، سنگ آور و ملین می باشد
کمک به رفع احساس تشنگی و عطش
حاوی مقادیر فراوان امگا۳ میباشد.
از تخم شربتی برای درمان ناراحتیهای گوارشی مانند درد و ورم معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد رودهها استفاده میشود.
خلق و خوی فرد را خوب میکند، خستگی مفرط ذهنی، تنشهای عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را برطرف میکند.
از روغنی که با خرد کردن تخمهای شربت به دست میآید، برای درمان عفونتهایی مانند زخم، بریدگی، عفونت مثانه، عفونت پوست و… استفاده میشود.
در کشور چین، از تخم شربتی برای درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن استفاده میشود.
از آن جا که تأثیر ضد اسپاسمی دارد، سیاه سرفه را برطرف میکند.
به منظور تقویت قلب، تخم شربتی را در عرق بید مشک یا نسترن بریزید و بنوشید.
به منظور تقویت اعصاب، روزانه یک یا دو بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.
برای درمان تنگی نفس و سرفههای خشک، یک قاشق مرباخوری تخم شربتی را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و آن را جرعه جرعه بنوشید.
تخم شربتی دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان بوده و تاثیر زیادی در شادابی و جوانی پوست دارد.
فواید مصرف تخم شربتی در کاهش وزن:
اگر می خواهید بدون اینکه گرسنگی بکشید یا ورزش کنید هم چنین بدون مصرف داروهای پُر خطر لاغر کننده و چسبهای لاغری وزن کم کنید تخم شربتی یک راه معجزه گر برای شماست.
تخم شربتی بدلیل حالت ژلاتینی خود انسان را تا مدتها سیر نگه میدارد.
چون دانه های ژلاتینی آن از آب درست شده، هیچ کالری ندارد و چون آب آن به مدت طولانی داخل دانه ها حتی درون بدن باقی میماند، باعث میشود که بدن احساس سیری کند.
اگر شما تخم شربتی را با غذای خود بنوشید، خاصیت ژله بودن آن، باعث میشود که مواد نشاسته ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت .
بر خلاف تمامی قرصها و روشهای لاغری که به ناراحتی های معده منجر می شوند مصرف تخم شربتی از ورم معده و دیگر ناراحتی های معده جلوگیری میکند .
همان طور که می بینید تخم شربتی نه تنها شما را لاغر می کند بلکه هیچ عارضه ای نداشته و تمامی نیازهای بدن شما را نیز تامین مینماید.
بدین منظور تنها کافی است مقداری تخم شربتی را در آب حل کرده و میل کنید.
مصرف تخم شربتی در بارداری و شیردهی:
گفته شده است در دوران بارداری مصرف روزانه ۱۰گرم تخم شربتی برای تقویت قلب و صحت مزاج وخوشرنگی و زیبایی طفل بسیار مفید است
مصرف تخم شربتی در دوره شیردهی، سبب ازدیاد شیر مادر میشود ولی در مصرف آن زیاده روی نشود.
مضرات:
۱) اشخاص مبتلا به کرم معده نباید از تخم شربتی استفاده کنند.
۲) زیاده روی در مصرف تخم شربتی موجب ایجاد سر گیجه و همچنین بروز اختلال در حس بینایی می شود.
منبع : هفت گنج
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 10 اردیبهشت 1396 ساعت: 17:18
تعداد بازديد : 741
به این پست رای دهید:
خواص هلو در طب سنتی
هلو ميوه اي لذيذ، کم کالری، سرشار از فیبر، ضداحتباس آب، دوستدار سلامت چشمها و غیره است. با ما همراه باشید تا با گلچینی از خواص این میوه آبدار خوشطعم آشنا شوید...
هلو میوه ای لذیذ، کم کالری، سرشار از فیبر، ضداحتباس آب، دوستدار سلامت چشمها و غیره است. با ما همراه باشید تا با خواص و مضرات هلو ، این میوه آبدار و خوشطعم تابستانی آشنا شوید…
در هر صد گرم هلو مواد زیر موجود است
آب ۸۸ گرم
انرژی ۳۵ کالری
مواد نشاسته ای ۹ گرم
کلسیم ۸ میلی گرم
پتاسیم ۲۰۰ میلی گرم
فسفر ۱۷ میلی گرم
آهن ۰/۵ میلی گرم
ویتامین آ ۱۴۰۰ واحد
ویتامین ب ۱ ۰/۰۲ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۰۵میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۱ میلی گرم
ویتامین ث ۷ میلی گرم
ضمنا هلو دارای منیزیوم و برومیوم نیز می باشد .
خواص داروئی:
هلو ملین است و باعث تسکین تشنگی می شود.
هلو مقدارفراوانی ویتامین A دارد.
همچنین حاوی ویتامینهای C،B2،B1 نیاسین و مواد معدنی شامل کلسیم،آهن،فسفر،پتاسیم و سدیم می باشد.
هلو و برگه خیس شده آن روده ها را شستشو می دهد،سبب تحریک حرکتهای موجی شکل روده ی بزرگ می گردد. عمل دفع را آسان و یبوست را برطرف می سازد.
برای رفع بوی بد دهان هلو بخورید.
هلو در افرادی که گرم مزاج هستند باعث تقویت نیروی جنسی می شود.
برای وزن کم کردن هلو بخورید .
خوردن هلو سموم را از بدن خارج می کند.
هلو را له کنید و به صورت ضماد برای رفع دل پیچه بچه ها و دفع کرم روده روی شکم آنها قرار دهید.
هلو ویتامین A و C و نیز منبع خوبی از پتاسیم است.
هلو تقویت کننده بدن است.
هلوی خام اشتهاآور و صفراآور است.
هلو ادرارآور و قلیایی کننده خون است و بنابراین برای بیماران کلیوی مفید است.
یک عدد هلوی رسیده حاوی حدود ۲ درصد فیبرهای غذایی میباشد.
البته این فیبرها بیشتر در پوست آن قرار دارد و از نوع فیبرهای حلال در آب است و رودهها بهتر میتواند آنها را تحمل کند.
از این گذشته هلو جزو اولین میوههایی است که میتوان به کودکان داد.
مصرف هلو در کاهش وزن:
اگر جزو افرادی هستید که حسابوکتاب کالریهای دریافتی روزانهتان را دارید باید بدانید که هلو یک میوه کم کالری است. این میوه خوشمزه سرشار از آب است. اگر دقیقتر بگوییم هلو نیز مانند طالبی حاوی حدود ۹۰درصد آب میباشد.
باید بدانید که هر ۱۰۰ گرم هلو حاوی حدود ۴۰ کالری است یعنی کمتر از یک عدد سیب یا حتی کمتر از میوههای تابستانی دیگر مانند گیلاس.
از همه مهمتر اینکه شاخص گلیسمی این میوه بسیار پایین است.
یعنی اینکه قند موجود در این میوه میزان انسولین را خیلی سریع بالا نمیبرد و برای همین هم باعث ذخیره و انبار شدن قند نمیشود.
بهتر است بدانید که هر چه میوه رسیدهتر باشد شاخص گلیسمی آن بالاتر است.
مصرف هلو در مقابله با واریس
آنتوسیانینهای موجود در هلو که به خانواده فلاوونوئیدها تعلق دارد از رگهای خونی محافظت کرده و بازگشت خون سیاهرگها را سادهتر میسازد.
برای همین اگر از بروز رگههای آبی رنگ روی پاهایتان ناراحت هستید از این میوه تابستانی خوشطعم بهرهمند شوید.
باید بدانید که هلو نیز مانند بیشتر میوهها و سبزیجات منبع خوب پتاسیم محسوب میشود که برای حفظ تعادل سدیم لازم است.
برای همین اگر از احتباس آب رنج میبرید (یعنی اینکه آب در بافتهای بدنتان جمع میشود و احساس پف کردگی میکنید) لازم است میزان پتاسیم و سدیم بدنتان را تنظیم کنید.
برای همین توصیه میکنیم هلوی بیشتری میل کنید.
سلامت قلب
هلو سرشار از آنتیاکسیدانهایی به نام پولیفنولها است که از اکسایش کلسترول پیشگیری میکند و برای همین هم اجازه نمیدهد رگها گرفته شوند.
زمانی که رگهای شما در سلامت باشند سلامت قلبتان نیز تضمین میشود.
از آنجایی که بیشتر آنتیاکسیدانها و فیبرهای هلو در پوست آن قرار دارد بهتر است که این میوه را با پوست میل کنید.
البته لازم است که از میوههای ارگانیک استفاده کنید.
مصرف هلو در بارداری:
خانمهای حامله اگر می خواهند بچه زیبایی داشته باشند باید هلو بخورند.
آب هلو به طور موفقیت آمیزی در رفع مشکلات زمان بارداری زنان مثل کسالت صبحگاهی و دیگر موارد کمک فراوان می کند.
خوردن شکوفه هلو برای زنان بار دار ممکن است باعث سقط جنین شود .
فواید هلو برای پوست:
بهترین ماسک زیبایی را می توانید از هلو تهیه کنید؛
برای طراوت و جوان کردن پوست هلو را پوست کنده و له کنید و روی پوست قرار داده و بگذارید مدت ۲۰ دقیقه بماند و پس از آن صورت را با آب معدنی بشوئید.
فواید هسته هلو:
**** مغز هسته سمی است و مصرف مدام آن موجب مسمومیت می شود از این جهت برای معالجه امراض فقط مقدر کمی هسته هلو مصرف می شود و آنهم باید تحت نظر پزشک باشد.
روغن مغز هسته هلو برای درد گوش و گرفتگی مجرای گوش مفید است.
روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسیر بمالید اثر خوبی درد.
برای برطرف کردن زخم هایی که در بدن اطفال و پشت گوش آنها می زند هسته هلو را در آتش بیاندازید تا بسوزد سپس مغز هسته را درآورده و له کنید و بر محل زخم بمالید.
مغز هسته هلو، مسهل است و خون را تصفیه می کند.
مغز هسته هلو برای رماتیسم مفید است.
برای برطرف کردن بواسیر مغز هسته هلو را به صورت پماد درآورده و به مقعد بمالید.
فواید پوست، برگ و شکوفه درخت هلو:
جوشانده برگهای درخت هلو برای بیماریهای پوست مفید است ،پوست را با این دم کرده بنوشید.
برای بیماریهای مجاری ادرار ، سنگ کلیه و ورم مثانه جوشانده برگهای درخت هلو را تهیه کرده و یک فنجان در روز بخورید.
دم کرده برگ یا گل هلو برای رفع سیاه سرفه استفاده می شود
جوشانده پوست درخت هلو اثر تب بر دارد .
جوشانده گل هلو کرم کدو و کرم معده را از بین می برد .
خوردن شکوفه هلو برای زنان بار دار ممکن است باعث سقط جنین شود .
برگ هلو و جعفری را با روغن زیتون مخلوط کرده و روی سوختگی و محل ضرب دیدگی بگذارید.
نکات مهم در انتخاب هلو:
جهت آبگیری هلوهای کمی سفت و تیره رنگ بهتر هستند.
از انتخاب هلوهای سبز اگرچه بعد از چند روز نرم می شوند می بایست صرفنظر نمود.
هلوهای سبز به اندازه ی هلوهای زرده تیره یا نارنجی یا بنفش شیرین نیستند.
البته هلوهای رسیده سردرختی با رنگ تیره بهتر هستند.
لکههای قهوهای موجود در هلو نشاندهنده خراب شدن و از دست دادن ویتامینهای موجود در آن است؛ به همین دلیل باید هلوی سالم و خوشرنگ مصرف کرد.
مضرات و نکات مهم در مصرف هلو:
میتوانید روزانه تا ۳ عدد هلو میل کنید البته به شرطی که رودههای خیلی حساسی نداشته باشید و با دقت این میوه را بجوید.
کسانی که مشکلات گوارشی دارند، نباید هلو را با پوست مصرف کنند
همچنین افراد مبتلا به دیابت باید از مصرف هلو پرهیز کنند.
کسانی که زخم معده دارند و یا مبتلایان به ورم معده و یا روده باید با شکم خالی هلو بخورند.
هلو میوه خوبی برای اشخاص مسن است مشروط بر اینکه با شکم خالی بخورند که زود هضم شود .
برای جلوگیری از ایجاد نفخ باید هلو را حداقل نیم ساعت قبل از غذا خورد.
ف مضر است به همین دلیل این افراد باید هلو را با عسل یا زنجبیل بخورند.
هضم هلو برای بعضی از اشخاص دشوار است و نفخ ایجاد می کند برای این که ایجاد نفخ نکند، باید آن را حداقل نیم ساعت قبل از غذا خورد.
منبع : هفت گنج
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 10 اردیبهشت 1396 ساعت: 17:10
تعداد بازديد : 591
به این پست رای دهید:
راه های بزرگ کردن باسن با مواد گیاهی
بسیاری از بانوان به دنبال راههای برای حجیم تر کردن پایین تنه و باسن و ران خود هستند تا بدین وسیله اندام خود را زیبا تر و جذاب تر نشان دهند ، و اما برای این موضوع راه های مختلفی را میتوان پش رو گرفت .
مواد غذایی سالم و مفیدی را برای حیجم و چاق تر کردن پایین تنه و ران و باسن خانم ها معرفی میکنیم تا اندام خود را جذاب تر و زیبا تر کنند.
زمانی که بدن به خصوص بدن خانمها چاق میشود میزان چربیهای آن نیز افزایش یافته و بیشتر در نواحی شکم و پایین تنه تجمع میکند. خیلی از خانمها از این مسئله ناراضی هستند و تمام تلاش خود را میکنند تا رانهایشان را کوچکتر کنند. در عوض برای برخی از خانمها داشتن پایین تنه ای کمی بزرگتر و عضلانی تر مانند یک آرزوی دست نیافتنی است. البته ما هم با شما موافقیم که تجمع چربی در این نواحی اصلا جلوه زیبایی ندارد.
ما به دنبال حجیم کردن این نواحی با عضله هستیم نه افزایش چربی. واقعیت این است که برای رسیدن به این آرزو لازم است کمی تکانی به خودتان بدهید و ورزش کنید. در کنار آن به برنامه غذایی تان اهمیت ویژه ای بدهید. خوشبختانه کم نیست تعداد مواد غذایی که به عضله سازی و حجیم شدن پایین تنه کمک زیادی میکند. کافیست کمی ورزش کنید و این مواد غذایی را به برنامهی غذایی تان بیفزایید. لطفا با ما باشید.
ماهی، به خصوص ماهی خال مخالی
عضلات ما برای حجیم و قوی شدن نیاز به پروتئین دارند. ماهیها جزو مواد غذایی مفید و سرشار از این مادهی مغذی هستند که شما را به روز به روز به هدفتان نزدیکتر میکنند.
در بین این ماهیها، ماهی خال مخالی سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ و در عین حال حاوی میزان قابل توجهی پروتئین است. این ترکیبات مفید موجود در ماهی باعث میشود پروتئین بدن را در سطح بالایی نگه دارد و به این ترتیب باعث حجیم تر شدن عضلات شود. توجه داشته باشید که ماهی های دیگر مانند ساردین و قزل آلا نیز سرشار از امگا۳ ها است.
فلفل دلمهای قرمز
فلفل دلمهای قرمز سرشار از ویتامین C میباشد که سرعت کلاژنسازی را بالا میبرد و باعث تقویت عمقی بافتهای عضلانی میشود. حتما این سبزی پرخاصیت را به سالادهایتان اضافه کرده و با کمی روغن زیتون میل کنید. توجه داشته باشید که میتوانید فلفل دلمهای را پوست کنده و بعد میل کنید چون پوست آن خوش هضم نیست.
بفرمایید سویا
سویا یک مادهی غذایی کم چرب است که در عین حال منبع فوق العاده ی پروتئین های گیاهی محسوب میشود. این مادهی غذایی پرخاصیت حاوی اسید آمینه های ضروری برای عضله سازی است. زمانیکه عضله هایتان بیشتر و تقویت شود عضلات رانهایتان نیز برجسته شده و شما را به هدفتان نزدیک تر می سازد.
زردچوبه همیشه و همه جا
زردچوبه ادویه ای نسبتا ارزان قیمت است که به وفور همه جا یافت میشود. اما همین ادویه ی ارزان قیمت حاوی خواص باورنکردنی است که انواع بیماری ها را از شما دور میکند. علاوه بر این زردچوبه میتواند رشد سلولها را بالا برده و به این ترتیب باعث ساخت بافتهای عضلانی میشود. توصیه میکنیم به تمام غذاهایتان زردچوبه بزنید و از خواص مفید آن برای رسیدن به هدف تان استفاده کنید. گفتنی است که زردچوبه با برخی از سرطان ها مقابله میکند.
تخم مرغ: سرشار از مواد مغذی
تخم مرغ منبع اسیدهای آمینه و ویتامین D است که باعث افزایش و ترمیم عضلات میشود. در واقع ترکیبات مفید تخم مرغ باعث افزایش سلامت بافتهای عضلانی میشود.
اگر مشکل چربی خون ندارید حتما روزانه یک عدد تخم مرع برای صبحانه میل کنید و ورزش را فراموش نکنید.
دانه کینوا
اگر توانستید این دانه ها را تهیه کنید حتما از خواص آن بهره مند شوید. توصیه می کنیم هرازگاهی به جای مواد نشاسته ای طلایی رنگ مانند سیب زمینی یا پاستاها و غیره از دانه ی کینوا استفاده کنید. این دانه های پرخاصیت سرشار از پروتئین های گیاهی و اسیدآمینه های ضروری برای حجیم و بزرگ شدن عضلات پایین تنه هستند.
کیوی : غافل نشوید
میزان بالای ویتامین C موجود در کیوی کمک میکند که عضلات حجیم شده و سالم بمانند. این آنتی اکسیدان قوی باعث افزایش توده ی عضلانی شده و از سلول ها مراقبت میکند.
پنیر ریکوتا
سری به فروشگاه ها یا کافه پنیرهایی بزنید که انواع پنیرها را می فروشند. ریکوتا نام یک پنیر اصیل ایتالیایی است که از شیر گوسفند تهیه میشود. این پنیر به افزایش حجم عضلانی کمک زیادی میکند به خاطر اینکه سرشار از پروتئین و اسیدهای آمینه ی ضروری است. توصیه می کنیم در تهیه ی غذاهایتان مانند املت، خوراک بادمجان و یا برای تهیهی سالادهایتان از این پنیر استفاده کنید.
کره بادام
مصرف کره ی بادام برای ورزشکاران توصیه میشود. به خاطر اینکه این مادهی غذایی به عضلات کمک میکند تا منقبض شود و در نتیجه اثر جلسات ورزشی بدن سازی چندین برابر میشود. حتما به برنامه ی غذایی تان کره ی بادام را اضافه کنید و ورزش را فراموش نکنید.
خیار
تا جایی که می توانید خیار میل کنید. توصیه می کنیم پوست آن را نگیرید(البته اگر از بابت کودهای شیمیایی نگرانی وجود نداشته باشد) به خاطر اینکه حاوی ترکیبات ضروری برای ساخت بافتهای عضلانی میشود. این ترکیبات مفید همان سیلیس است که روند عضله سازی را بیشتر میکند.
منبع ایران مادام
موضوع: گیاهان دارویی و زیبایی,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 30 فروردین 1396 ساعت: 13:22
تعداد بازديد : 53698
به این پست رای دهید:
تسکین تبخال با گیاهان دارویی
تبخال یکی از آن بیماری هایی هست که کما بیش حداقل یک بار با آن مواجه شده اید ، این بیماری یک بیماری ویروسی که معمولا با دانه ی قرمز رنگی شناخته میشود که معمولا در ناحیه لب یا لثه و بعضی مواقع در زبان ظاهر میشود ، این بیماری به دلایل متعددی ظاهر میشود و هنوز دلیل خاصی که با رعایات آن از آین بیماری جلوگیری کنیم ارائه نشده است ، سایت سلامت آکاایران در این مقاله تعدادی از راه حل ها برای درمان این بیماری را خدمت شما ارائه میدهد که امیدواریم موثر واقع شود ، امیدواریم که این مطلب مورد توجه شوما واقع شود :
در میان شیوههای طبیعی درمان تبخال ، روشهایی وجود دارد که میتواند علاوه بر تسکین درد روند درمان تبخال را تسریع کند و هیچ عارضه ای هم نداشته باشد.
به نقل از آکاایران : لابد می دانید که تبخال بیماری شایعی ناشی از ابتلا به عفونت ویروسی از خانواده هرپس سیمپلکس است و خودش را با برجستگیهایی قرمز رنگ یا تاولهایی کوچک در ناحیه لب، لثه، بینی و زبان نشان می دهد. این ضایعه پوستی که گاهی با علائمی مانند سوزش و خارش همراه است به دلایل مختلف از قبیل استرس، هیجان و یا مصرف بیرویه بعضی از خوراکیها و موادغذایی در بدن به وجود میآید. افرادی که ابتلا به تبخالهای دهانی را تجربه کردهاند حتما میدانند که در طب مدرن درمانی برای این بیماری وجود ندارد و متخصصان تنها با تجویز داروهای ضدویروسی مانند آسیکلوویر به تسریع بهبودتبخال کمک میکنند و البته گاهی همین دارو، باعث ایجاد حساسیت در پوست می شود. در حالی که در میان شیوههای طبیعی درمان تبخال ، روشهایی وجود دارد که میتواند علاوه بر تسکین درد روند درمان تبخال را تسریع کند و هیچ عارضه ای هم نداشته باشد. توصیه ما به شما این است که اگر این شیوههای طبیعی را برای درمان تبخال انتخاب میکنید پیش از هر چیز با متخصص طب سنتی مشورت کنید.
درمان تبخال,تبخال تناسلی,تبخال
تبخال
«جعفری» معجزه می کند
در شرایطی که تبخال در ناحیه دهان، لب و لثه به وجود می آید درمان آن ساده تر و راحت تر از زمانی است که ویروس ناحیه تناسلی را به خود درگیر می کند. یکی از روش های درمان تبخال دهانی شست وشوی محل تبخال با عصاره یا جوشانده ریشه گیاه جعفری است. شست وشوی محل تبخال با این عصاره که یکی از طبیعی ترین داروهای ضدویروس هرپس است، موجب تسکین درد و افزایش سرعت درمان می شود. علاوه بر این افرادی که با جوشانده به دست آمده از ریشه جعفری محل تبخال و اطراف آن را شست وشو دهند از انتقال بیماری به بخش های دیگر لب، لثه و زبان پیشگیری می کنند.
درمان تبخال,تبخال تناسلی,تبخال
درمان تبخال
تسکین درد و التهاب با برگ زیتون
درمانگران طب سنتی چین و هند بر این باورند که استفاده از مرهم برگ زیتون می تواند تاثیر زیادی در کاهش التهاب و درد ناشی از ابتلا به تبخال داشته باشد. از آنجا که برگ زیتون خاصیت ضدالتهابی و ضدویروسی دارد می تواند بهترین داروی طبیعی برای درمان بیماری های پوستی ویروسی مانند تبخال باشد. امروزه نیز محققان از همین خاصیت برگ زیتون برای تهیه پماد ضدتبخال استفاده می کنند که علاوه بر جنبه های درمانی می تواند به پیشگیری از ابتلا به این بیماری نیز کمک کند. علاوه بر این عصاره زیتون موجود در محصولات درمانی و بهداشتی مثل پماد، صابون یا کرم با کنترل رادیکال های آزاد می تواند ابتلا به بسیاری از بیماری های پوستی را کنترل کند و حتی برای درمان سوزش و التهاب نیش حشرات مفید باشد.
روغن گل راعی ضدخارش
بروز تبخال در بدن همواره با سوزش و خارش شدید همراه است. به گونه ای که بیمار را کلافه کرده و او را وادار به تحریک، خارش و لمس ناحیه تبخال می کند. در حالی که این کار نه تنها تسکینی برای درد بیمار محسوب نمی شود بلکه موجب انتقال ویروس تبخال به سایر قسمت های لب، لثه و حتی اندام های دیگر می شود. متخصصان طب سنتی برای برطرف شدن مشکل خارش موضع تبخال در طول مدت درمان استفاده از روغن گل راعی را به صورت استعمال خارجی توصیه می کنند. برای این منظور پنبه ای را به روغن یا اسانس بدون افزودنی با گل راعی آغشته کرده و محل تبخال را به روغن آغشته کنید.
پیشگیری از پیشرفت تبخال با چای
استفاده از روغن تهیه شده از چای طبیعی تاثیر زیادی در پیشگیری از انتقال بیماری تبخال به سایر قسمت های عضو درگیر دارد. به توصیه درمانگران طب چینی برای این منظور روغن چای را توسط گوش پاک کن روی تبخال بزنید و این کار را چند بار در طول روز تکرار کنید. البته پیش از استفاده از روغن چای باید از سلامت بودن روغن، خالص بودن و اصل بودن آن و همین طور از افزودنی های درون آن مطمئن باشید. فراموش نکنید که مصرف هرگونه افزودنی معطر به روغن های طبیعی می تواند از خاصیت درمانی آنها بکاهد و حتی موجب افزایش و توسعه تبخال شود.
درمان تبخال,تبخال تناسلی,تبخال
درمان تبخال
معجون سیب و عسل را امتحان کنید
در میان برخی درمانگران شیوه های طبیعی استفاده از معجون سیب و عسل می تواند تاثیر زیادی در بهبود تبخال های دهانی داشته باشد. برای تهیه این معجون کافی است سیب پوست کنده و رنده شده را با یک قاشق عسل مخلوط کنید و این مرهم را یک بار در روز با آرامش میل کنید. مصرف این معجون به مدت 3 تا 4 روز می تواند تاثیر زیادی در بهبود تبخال های دهانی داشته باشد.
درمان تبخال,تبخال تناسلی,تبخال
درمان تبخال با دارو گیاهی
خاصیت ضدویروسی گل همیشه بهار
مرهم گل همیشه بهار از دیگر مواد طبیعی و گیاهی برای درمان تبخال به ویژه تبخال هایی است که روی لثه و لب دیده می شود. قرار دادن این مرهم روی تبخال علاوه بر آنکه به کنترل و از بین رفتن ویروس ها کمک می کند، موجب تسریع روند درمان تبخال و از بین رفتن ویروس می شود. افرادی که از جوشانده، مرهم گل همیشه بهار یا داروهای صنعتی تهیه شده از این گیاه برای درمان بیماری خود استفاده می کنند علاوه بر تسریع روند درمان به کاهش میزان خارش و سوزش موضع تبخال نیز کمک می کنند.
تا تبخال دارید کدام غذاها ممنوع است؟
برای درمان تبخال بهتر است در طول دوره درمان از خوردن غذاها و خوراکی هایی مثل انواع شکلات، کاکائو، آجیل، گندم، عدس، بادام زمینی، انواع سس، غذاهای حاضری و سرخ کردنی، کره بادام زمینی و جو پرهیز کنید. مصرف این مواد موجب تحریک بیماری تبخال شده و به طول درمان آن می افزاید. این مواد از آن جهت که موجب افزایش حساسیت و تحریک پذیری تبخال می شوند، بهتر است در طول مدت درمان و تا مدتی پس از بهبودی بیماری توسط بیمار مصرف نشود.
درمان تبخال,تبخال تناسلی,تبخال
بیماری تبخال
فورا به پزشک مراجعه کنید، اگر ...
اگرچه ابتلا به تبخال به ویژه تبخال های دهانی از جمله بیماری های نگران کننده و خطرناک نیست اما سهل انگاری در درمان این بیماری می تواند عوارض جبران نشدنی به همراه داشته باشد.
اگر تبخال روی بینی و در نواحی نزدیک به چشم بروز کرده، باید فورا برای درمان آن به پزشک مراجعه کرد و از هرگونه خوددرمانی پرهیز کرد زیرا یکی از شایع ترین اختلال های ناشی از عفونت های چشمی ناشی از تبخال یا ویروس هرپس، اختلال در بینایی است.
در شرایطی که تبخال بزرگ، قرمزرنگ و دارای کانون های عفونی و چرکی است باید برای درمان سریع تر به پزشک مراجعه کرد.
در شرایطی که ابتلا به تبخال با افزایش حرارت بدن و تب و لرز همراه بود باید از پزشک مشورت گرفت تا احتمال ابتلا به بیماری های دیگر نیز بررسی شود. شاید بروز تبخال علامتی برای ابتلا به بیماری ای دیگر باشد.
در صورتی که درون تبخال به جای رطوبت و ترشحات معمول تبخال سطحی چروک خورده داشت و علائمی مانند سردرد و دردهای عضلانی نیز با تبخال همراه بود در این شرایط نیز باید به پزشک مراجعه کرد و روند بیماری را بررسی کرد.
افرادی که در ناحیه تناسلی دچار تبخال یا ضایعات پوستی شبیه آنچه با نام تبخال های دهانی است، می شوند نیز باید فورا به پزشک مراجعه کنند تا احتمال ابتلا به تبخال تناسلی را بررسی کنند.
4هشدار مهم
هرگز تبخال هایی که در اطراف چشم ایجاد شده را نخارانید یا آنها را دستکاری نکنید.
در دوران ابتلا به تبخال مصرف مایعات خنک، بستنی و عرق های گیاهی با طبع خنک را جدی بگیرید.
در روز اول و دوم شروع بیماری محل بروز ضایعه پوستی را با یک تکه یخ کمپرس کنید.
برای گذاشتن دارو، روغن یا مرهم های گیاهی روی تبخال حتما از گوش پاک کن استفاده کنید و در صورتی که دست شما با آن تماس داشت برای پیشگیری از انتقال به دیگر افراد خانواده در طول روز چندین بار دست هایتان را بشویید.
منبع: آکایران
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 30 فروردین 1396 ساعت: 13:16
تعداد بازديد : 998
به این پست رای دهید:
خواص مریم گلی درطب سنتی
از زمانهای قدیم از گیاه مریم گلی به عنوان یک گیاه دارویی استفاده شده است. این گیاه از خانوادهی نعناع بوده و برخلاف اسم زیبایش مزهی کمی تلخی دارد. متخصصان طب سنتی خواص شماری برای این گیاه عنوان کردهاند و آن را یکی از گیاهان ضدپیری میدانند. در واقع این گیاه تأثیر زیادی در مقابله با یائسگی، گرگرفتگی، تقویت حافظه و غیره دارد. در این مطلب قصد داریم گوشهای از خواص این گیاه پرخاصیت را به شما نشان دهیم. لطفاً ما با باشید.
مریم گلی: گیاهی برای تقویت حافظهی شما
مریم گلی حافظهی شما را از نابودی نجات میدهد. به خاطر اینکه میتواند از اکسایش مواد چرب در سیستم عصبی پیشگیری کرده و روند تخریب سلولهای عصبی را به تعویق میاندازد. در نتیجه باعث بهبود و تقویت حافظه میشود. بر اساس نتایج بررسیهای متعدد، مریم گلی برای مقابله با آلزایمر موثر است. بیماری آلزایمر در نتیجهی کاهش سطح یکی از انتقالدهندههای عصبی بروز میکند که مریم گلی این روند را کاهش میدهد. به خاطر اینکه قادر است از ترشح آنزیم مسئول این تخریب جلوگیری کند.
مریم گلی: برای مقابله با گرگرفتگی
مریم گلی باعث تولید فیتو-استروژن میشود. فیتواستروژن همان استروژنهای گیاهی است که میتواند مانع افت شدید استروژن در خانمها شود و در نتیجه حالت گرگرفتگی را کاهش میدهد. باید بدانید که حالت گرگرفتگی در خانمهای یائسه به دلیل افت میزان استروژن آنها میباشد. این گیاه همچنین حاوی اسید اورسولیک است که خاصیت قابضی و ضدعفونیکنندگی دارد. به همین دلیل نیز باعث تنظیم میزان تعریق میشود.
بیماری آلزایمر در نتیجهی کاهش سطح یکی از انتقالدهندههای عصبی بروز
میکند که مریم گلی این روند را کاهش میدهد. به خاطر اینکه قادر است
از ترشح آنزیم مسئول این تخریب جلوگیری کند
مریم گلی برای مقابله با نفخ
مریم گلی خاصیت ضداسپاسمی دارد و همین خاصیت را در دستگاه گوارش نیز به جا میگذارد. در واقع این گیاه پرخاصیت باعث تسکین کرامپ ها یا گرفتگی عضلانی معده میشود، دردهای مربوط به عادت ماهانه را تسکین میدهد و نقش موثری در حفظ دستگاه گوارش دارد. به خصوص اینکه از سوزش معده جلوگیری میکند. از همه مهم تر اینکه مریم گلی یکی از گیاهان فوقالعاده موثر برای مقابله با نفخ و گاز معده نیز محسوب میشود. اگر شما هم از چنین مشکلاتی رنج میبرید میتوانید با مشورت با داروساز و یا عطار شروع به مصرف گیاه مریم گلی بکنید.
مریم گلی: دوست پاییزی برای نرم کردن گلو
مریم گلی به دلیل دارا بودن خواص ضدعفونیکنندگی، میتواند مانع گسترش عوامل عفونت زا شود. خواص آنتیاکسیدانی این گیاه نیز باعث کاهش عوامل التهاب زا خواهد شد. علاوه بر اینها مریم گلی خواص قابضی دارد و به همین دلیل نیز میتواند روان شدن ناشی از التهابها در مجاری تنفسی را کاهش دهد. مریم گلی با افزایش موضعی تولید گلبولهای سفید باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نیز میشود. اکنون که فصل سرما فرارسیده و مشکل سرماخوردگی کمکم دامن خیلیها را گرفته است میتوانید به این گیاه اعتماد کنید. میتوانید از اسپریهای مخصوص این گیاه استفاده کنید و یا اینکه با دم کردهی آن قرقره کنید.
روغن مریم گلی
گیاه مریم گلی برای تسکین تبخال
البته مریم گلی به تنهایی نمیتواند از پس این ویروس معروف و مزاحم تبخال بر بیاید؛ اما به عنوان یک گیاه ضدویروس برای مقابله با مشکل تبخال موثر عمل میکند. کافی است چند قطره روغن گیاهی درخت چای یا روغن گیاهی اسطوخودوس را با چند قطره روغن گیاهی مریم گلی مخلوط کرده و در مقدار کمی روغن گیاهی دیگر مانند روغن زیتون رقیق کنید. سپس روغن به دست آمده را روی تبخال بزنید. خواهید دید که خیلی زودتر از آنچه تصورش را میکردید از شر این ویروس مزاحم خلاص خواهید شد.
مریم گلی برای بهبود جای زخم
مریم گلی گیاهی با خواص ضدعفونیکنندگی است. در نتیجه برای تسکین و درمان جراحات سطحی پوست نیز کارساز و برای ارتقای سلامت و بهداشت دهان و دندان مفید است. این گیاه پرخاصیت از تکثیر باکتریهای تشکیلدهندهی جرمهای دندانی و تخریب لثهها جلوگیری میکند. این گیاه به صورت کپسول، برگ خشک، روغن گیاهی و یا در ترکیب برخی از خمیردندانها وجود دارد. میتوانید با مشورت با پزشک داروساز از کپسولهای آن برای افزایش سلامت پوست و دهان و دندانتان استفاده کنید. استفاده از خمیردندانهای حاوی این گیاه نیز مفید است.
فاطمه مهدی پور
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 30 فروردین 1396 ساعت: 13:08
تعداد بازديد : 942
به این پست رای دهید:
کنترل دیابت با طب سنتی
معجزه گشنیز و اسفناج برای دیابتیها
مریم مقیمی، متخصص طب سنتی رژیم غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به دیابت را اعلام کرد و گفت: گشنیز و اسفناج در افزایش ترشح انسولین و کاهش قندخون موثر هستند.
مریم مقیمی گفت: بهتر است بیماران مبتلا به دیابت به جای مصرف شیرینیهای مصنوعی از عسل و رب سیب استفاده کنند و بهترین میوهها برای این بیماران سیب رسیده شیرین، گلابی، انار، آلو، زردآلو و شاتوت است که بیماران میتوانند از آبمیوههای این میوهها نیز استفاده کنند.
وی ادامه داد: مصرف ماهی و غذاهای دریایی به دلیل وجود امگا 3 و چربیهای غیراشباع در بهبود دیابت و عوارض آن مفید است.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: مصرف گشنیز تسکیندهنده صفرا و برطرفکننده التهاب و تشنگی در بیماران دیابتی است و در مطالعات جدید مشخص شده گشنیز بر افزایش ترشح انسولین از پانکراس، کاهش قند خون و جلوگیری از بروز عوارض قلبی و عروقی در بیماران دیابتی موثر است.
مقیمی تصریح کرد: همچنین مصرف جو تسکین کننده غلظت خون و صفراست و در پایین آوردن قند خون و افزایش حساسیت بافتی انسولین موثر است.
وی گفت: همچنین بر اساس توصیههای طب سنتی مصرف اسفناج برای بیماران دیابتی مفید است و برای آنها ملین محسوب میشود. این سبزی از افزایش آنزیم "آلدوز ردوکتاز" که یکی از مکانیسمهای بروز عوارض دیابت است جلوگیری میکند. همچنین اسفناج قند خون را کاهش میدهد.
سعی کنند چاشنی غذایشان آبغوره بینمک باشد و غذای خود را با زردچوبه و زعفران رنگ دهد و از رب گوجهفرنگی استفاده نکنند
مقیمی گفت: مصرف آلو نیز حرارت صفرا را کاهش میدهد و باعث افزایش حساسیت بافتی به انسولین و کاهش نسبی قند خون میشود. همچنین مصرف نخود ملین و تولیدکننده خون است و طحال و کلیه را پاکسازی میکند.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: همچنین به بیماران دیابتی توصیه میشود مصرف سیب را در برنامه غذایی خود داشته باشند چرا که علاوه بر کاهش قند خون از بروز عوارض دیابت جلوگیری میکند و حتی به افرادی که زمینه دیابت را در خانواده دارند توصیه میشود برای پیشگیری از ابتلا به دیابت سیب بخورند.
وی ادامه داد: بنابراین به بیماران دیابتی توصیه میشود سوپ گشنیز، سوپ سبزیجات، ماهی، آبگوشت، خوراک ماهیچه و آلوبخارا، خورشت سیب درختی، کته گشنیز و شوید، شربت آبغوره و رب انار را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
ماهی کیلکا
رژیم غذایی ۱۵ روزه برای دیابتیها
غلامرضا کُردافشاری، متخصص طب سنتی درباره رژیم غذایی ۱۵ روزه مخصوص دیابتیها اظهار داشت: افراد دیابتی بهتر است، رژیم غذایی ۱۵ روزهای را برای پاکسازی بدن از اخلاط فاسد داشته باشند و این افراد در ۳ روز اول رژیم غذایی خود به جای غذا فقط از ماهی کیلکا همراه با دارچین بهصورت کبابی یا تنوری استفاده کنند.
به گفته وی دارچین تعدیلکننده اخلاط در بدن است و خود مانع فاسد شدن عفونتها در بدن میشود، البته باید خاطرنشان کنم که افراد دیابتی حتماً در این ۱۵ روز قند ناشتا و ۲ ساعت بعد از صبحانه را کنترل کنند؛ مصرف ماهی کیلکا با دارچین خود کاهشدهنده قند خون است.
این متخصص طب سنتی بیان داشت: دیابتیها در این ۱۵ روز از دمکرده گزنه بهعنوان چای مصرف کنند و میوهای جز سیب نخورند. همچنین، در صورت بروز ضعف میتوانند یک قاشق مرباخوری عسل را زیر زبان نگه دارند تا جذب عسل بهتر صورت پذیرد.
کُردافشاری با بیان اینکه بعد از ۳ روز میتوانند غذاهای دیگر مصرف کنند، ادامه داد: سوپ گشنیز که در تهیه آن از جو، گشنیز، شلغم، خرفه، شوید، اسفناج یا برگ چغندر، عدس، ماهیچه گوسفند یا گوشت جوجه خروس یا مرغ، کبک یا بوقلمون، آلوبخارا و یا آلوچه استفاده شده باشد و با روغن زیتون و آبغوره مصرف کنند.
وی گفت: خورشت سیب درختی غذای دیگری است که میتوانند در این ۱۵ روز از آن استفاده کنند با سیب درختی، غوره تازه یا آبغوره، گوشت گوسفند یا کبک یا بوقلمون، آلوبخارا یا آلوچه به اضافه کمی نمک و پیاز و زردچوبه تهیه میشود.
مصرف اسفناج برای بیماران دیابتی مفید است و برای آنها ملین محسوب میشود. این سبزی از افزایش آنزیم "آلدوز ردوکتاز" که یکی از مکانیسمهای بروز عوارض دیابت است جلوگیری میکند
این متخصص طب سنتی افزود: نخوداب غذا دیگری است که دیابتیها میتواند در این ۱۵ روز مصرف کنند و میتوانند به میزان لازم نخود با آب، کمی نمک، مقداری شوید و گشنیز روی شعله ملایم حرارت دهند تا پخته شود و از آبغوره بهعنوان چاشنی استفاده کنند البته غذاهای مخصوص دیابتیها زیاد است.
کُردافشاری اضافه کرد: بورانی گزنه که گزنه با پیاز و نمک و زردچوبه کاملاً پخته و کوبیده شود و همراه با ماست مصرف شود، نیز برای این بیماران مفید است. همچنین، میتوان از گزنه خورشت تهیه کرد به این ترتیب که گزنه همراه با نعنا، جعفری، گوشت گوسفند به اضافه مقداری نمک و زردچوبه و پیاز در تهیه این خورشت مخلوط شود.
این متخصص طب سنتی گفت: دیابتیها باید حداقل ۳ تا ۴ بار در روز شکمشان کار کند و در طی این مدت میتوانند عرق بید یا آب برگ بید تازه استفاده کنند و سبزی کوهی مانند والک، مرزه کوهی و برگ پنیرک و مرزنجوش برای این افراد مناسب است؛ سعی کنند چاشنی غذایشان آبغوره بینمک باشد و غذای خود را با زردچوبه و زعفران رنگ دهد و از رب گوجهفرنگی استفاده نکنند.
وی بیان کرد: شربت آبغوره و رب انار که آبغوره و رب انار را به نسبت ۳ به ۲ مخلوط کرده و روزی یک تا ۳ بار بهصورت رقیق شده با آب مصرف کنند؛ این شربت برای تصفیه خون و کاهش غلظت خون مفید است و موجب میشود که بیماری عود نکند.
کُردافشاری خاطرنشان کرد: افراد دیابتی میتوانند ۷۵ گرم تخم خرفه، ۲۵ تخم اسفرزه، ۳۰ گرم خاکشیر، و ۲۵ گرم زنیان را در ۱، ۵ لیتر آبغوره بدون نمک خیسانده و ۴۸ ساعت در هوای معمولی نگهداری کنند. با پارچهای تمیز شیرهکش کنند و مایع بهدستآمده را روزی یک تا ۳ بار نصف استکان مصرف کنند.
فرآوری: مریم مرادیان نیری
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
منابع:
فارس – مریم مقیمی، متخصص طب سنتی
موضوع: طب سنتی وسلامت,طب سنتی و مریضی ها,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 30 فروردین 1396 ساعت: 13:00
تعداد بازديد : 1313
به این پست رای دهید:
خواص عرق شاتره در طب سنتی
اگر طبع گرمی دارید، اگر اشتهایتان کور شده، اگر کبدتان تنبل است، اگر نیاز به آرامش دارید و اگر... به شما توصیه میکنیم از دمکرده یا عرق گیاه شاتره استفاده کنید.
شاتره گیاهی علفی است که در فصل بهار در مزارع، باغها، کنار جادهها و زمینهای کشاورزی بهوفور میروید. اغلب روستاییان ظاهر این گیاه را میشناسند.
به همین دلیل است که این روزها اکثر خانمهای روستایی را در دشت و صحرا در حال جمعآوری اقسامی از گیاهان دارویی میبینیم.
اگر شما هم برای تفریح به یکی از دشتهای سرسبز حوالی شهر سفر کردید و وسوسه چیدن این گیاه دارویی به دلتان افتاد، بدانید که این گیاه شاخههای ظریف فراوان و برگهایی با تقسیمات بسیار زیاد دارد.
گلهای آن کوچک، انبوه و به رنگ سفید مایل به گلی است و به صورت متراکم در کنار هم قرار گرفته است. قسمت مورد استفاده این گیاه برگ، گل و شاخه آن است.
اگر این گیاه را شناختید و چیدید بلافاصله آن را خشک کرده، قسمتهای هوایی آن را با هم مخلوط و دو تا چهار گرم آن را به مدت 10 تا 15دقیقه دم کنید سپس آن را صاف کرده و قبل از غذا بنوشید. برای آن که از خواص درمانی شاتره بیشترین منفعت را ببرید، بهتر است آن را گرم بنوشید.
شاتره طبع سردی دارد و در طب سنتی برای درمان بیماریهای پوستی از آن بسیار استفاده میشود.
اسید فوماریک آن برای التیام اگزما موثر است و آلکالوییدهای آن در بهبود بیماریهای کبدی و صفراوی نافع است و به کبد در نقش سمزدایی کمک کرده وخون را تصفیه میکند.
وقتی عملکرد کبد مطلوب شود، زردی پوست رفع، سموم بدن دفع، هورمونها تنظیم، تب و سرفه ناشی از گرمیها رفع، التهاب بدن التیام و آشفتگیهای روحی کم و در نهایت آرامش حکمفرما میشود.
عرق شاتره در مقایسه با دمکرده آن خواص درمانی کمتری دارد، اما به دلیل دسترسی آسانتر مصرفش را توصیه میکنیم.
این عرق به دلیل آن که به ترشح آنزیمهای گوارشی کمک میکند، غذا را براحتی هضم کرده و اشتهاآور خوبی است.
مزه مزه آن به جهت ویتامین C فراوان برای استحکام لثهها و غرغره جوشانده آن برای برطرف کردن آفت، زخمهای دهانی و التهاب زبان مفید است.
تحقیقات اخیر نشان داده است شاتره علاوه بر این خواص درمانی، ضدعفونیکننده، آنتیهیستامین، ضداسپاسم، کاهنده تپش قلب، معرق، مسهل، مدر، آرامبخش و مقوی معده است و عصاره آن در بهبود بیماریهای قلبی ـ عروقی موثر است.
توجه: مصرف مقادیر زیاد دمکرده یا عرق دوآتشه شاتره به دلیل آلکالوییدهای فراوان باعث لرز، تشنج و بیحسی بدن شده و برای سرد مزاجان مضر است. از طرفی مصرف آن بدون نظر پزشک در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمیشود.
برای درمان مشکلات کبدی، صفراوی و پوستی بهتر است از جوشانده گیاه شاتره استفاده کنید. برای آن که از خواص درمانی عرق شاتره نفع بیشتری ببرید، خوب است آن را همراه عرق کاسنی بخورید.
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص عرقیات گیاهی,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 17 فروردین 1396 ساعت: 12:24
تعداد بازديد : 801
به این پست رای دهید:
تبلیغات
آمار
ورود کاربران
مطالب پیشنهادی