طب سنتی و گیاهان دارویی - 7

آرشیو

فواید و خواص گیاه دم اسب در طب سنتی

فواید گیاه دم اسب

دم اسب ( field horsetail ) گیاهی دارویی میباشد که قدمت آن به میلیون ها سال پیش باز میگردد و در طب سنتی بسیاری از کشورهای کهن مانند چین مورد استفاده قرار گرفته است. این گیاه کهن خواص فراوانی دارد که در طب سنتی کشور خودمان ایران نیز مورد استفاده قرار میگیرد. برای آشنایی با این گیاه و فواید آن با ما همراه باشید.

گیاه دم اسب


دم اسب از جمله گیاهان دارویی است که از قدیم در اروپا و چین بکار می‌رفته‌است. در فارسی به آن «دم اسبی»، «دم اسب» و «علف هفت بند» نیز می‌گویند. درکتب طب سنتی با نامهای «ذنب الخیل» و «ذنب الفرس» از آن نامبرده شده‌است. به فرانسوی آن را Prele des Queue do cheval ، Queue do renard ، champs ، Bottle brush Equisetum می‌نامند. گیاهی است از تیره Equisetaceae نام علمی آن Equisetum arvense L. می‌باشد.

دم اسب چون دارای مقدار زیادی سیلیس می‌باشد بنام سیلیس Silica نیز معروف است.

دم اسب دو نوع ساقه هوایی دارد. ساقه‌ای که به رنگ قرمز است و در اوائل بهار ظاهر می‌شود و دیگری ساقه نازک که برنگ سبز بوده و بعد از آن رشد می‌کند و مصرف طبی دارد.

ساقه بارور که قرمز است از قشر سیلیسی پوشیده شده که به آن سختی خاصی می‌دهد و از آن برای صیقلی کردنه فلزات و چوب و پاک کردن ظرفهای فلزی مانند بروس فلزی استفاده می‌شود و از ساقه‌های نازا که پس از آن ظاهر می‌شود و رنگ آن سبز و کمی قطورتر است در طب گیاهی استفاده می‌شود. گیاه دم اسب دارای ساقه زیرزمینی بسیار دراز، افقی و بندبند است و در هر بند تورمی غده‌ای شکل دیده می‌شود و ریشکهای آن که بر ساقه زیرزمینی اتصال دارند در خاک فرو رفته‌اند. دم اسب از علفهای هرز لجوج و مبرم است که معمولاً در نقاط مرطوب در جوی‌ها و باتلاقها می‌روید. بلندی آن ۶۰-۵۰ سانتی متر است و در طب سنتی از ساقه‌های نازای گیاه که سبزرنگ و قطورتر است به عنوان دارو استفاده می‌شود. این گیاه در اروپا و آسیا انتشار دارد. در فرانسه و برخی کشورهای اروپایی از داروهای مورد توجه‌است. در هند در ارتفاعات هیمالیا و در ایران در مناطق شمال ایران، در گرگان، بندرگز، و پیربازار رشت و در آذربایجان، تبریز و رنجناب به طور خودرو دیده می‌شود.

ترکیبات شیمیایی

در گیاه دم اسب وجود روغن چرب، سیلیسیک اسید، لینولئیک اسید، اکیستونین، اکیستیک اسید و اکیستین تأیید شده‌است. بعلاوه در گیاه یک ماده تلخ و مقدار کمی اکسالیک اسید، مالیک اسید، نوعی ساپونین و… وجود دارد. در گیاه تازه ۱۵-۳ درصد و در خاکستر گیاه تا ۷۰ درصد سیلیس یافت می‌شود.

خواص دم اسب

در آلمان از این گیاه بعنوان مدّر و بند آورنده خون استفاده می‌شود. در موارد استسقا، سنگ کلیه و ناراحتی‌های کلیوی تجویز می‌شود. خاکستر گیاه برای رفع اسیدی معده و سوء هاضمه استفاده می‌شود. در مناطق خاور دور و در چین معتقدند که گیاه دم اسب برای بند آوردن خونریزی مفید است. از جوشانده آن برای رفع حالت تب در معده و کبد می‌خورند.  آنتی منوراجیک است یعنی برای قطع ترشحات مفرط زاید بر حد اعتدال عادت ماهیانه مفید است. گیاه دم اسب از نظر طبیعت طبق رأی حکمای طب سنتی ایران کمی سرد و خشک است و معتقدند که گیاه قابض و بند آورنده خونریزی از اعضای مختلفه بدن است و در بند اوردن خونروی از رحم نافع است. برای سفه مزمن در بیماری‌های سینه و تنگی نفس گرم و استسقا و ورم گرم کبد و اقسام اسهالهای گرم در مواردی که تب نباشد و برای زخم روده و جراحت مثانه نافع و مفید است. اگر مدتی خورده شود و یا تنقیه شود برای گوشت آوردن فتق و التیام روده قطع شده مفید است. ضماد آن برای التیام جراحتهای سخت، عصب قطع شده، ورم مقعد، ورمهای گرم و گرد آن برای بند آوردن خونریزی مفید است.

حدود ۵۰ نوع از گیاه دم اسب وجود دارد که در سراسر دنیا دیده می شود. گیاه دم اسب دارای مقدار زیادی آلومینیوم ، پتاسیم، منگنز و فلاوانوئیدزهای دیگر است.در این مطلب از «ehow» به خواص این گیاه اشاره شده است که امیدواریم مورد استفاده قرار گیرد.

کاربرد این گیاه

▪ این گیاه برای معالجه ناراحتی پروستات، عفونت های مجرای ادراری، دفع سنگ کلیه و کیست به کار برده می شود.

▪ مصرف دم کرده این گیاه از ریزش مو جلوگیری می کند.

▪ خاصیت ضدمیکروبی وضدالتهابی دارد.

▪ ماده معدنی موجود در آن برای استحکام بخشیدن به ناخن های ضعیف، شکننده و لک های سفید روی آن موثر است.

▪ استنشاق بخار دم کرده این گیاه، گرفتگی مجرای تنفسی را باز می کند.

▪ برای رفع سرفه های خشک، برونشیت، گرفتگی مجرای تنفسی و تب مربوط به سرماخوردگی و آنفلوآنزا، روزی ۲ لیوان دم کرده این گیاه را میل کنید.

▪ مصرف کپسول عصاره این گیاه قبل از هر وعده غذایی به مدت ۲ ماه برای بیماران دیابت نوع ۲ مفید است.

▪ غر غره با دم کرده آن التهاب لوزه،زخم دهان و خون ریزی لثه را برطرف می کند.

▪ سیلیکای موجود در آن ، باعث تقویت و رشد مو می شود. از طریق ماساژ دادن موها با این گیاه می توان از ایجاد موخوره پیش گیری کرد.

▪ سیلیکای موجود در آن با تقویت بافت های پیوندی مغز و سلول های عصبی، حافظه ضعیف را تقویت می کند.

▪ مصرف آن با کلسیم برای پیش گیری از بروز پوکی استخوان، آرتریت و بیماری های دیگر مربوط به تراکم پایین استخوان مفید است.

▪ ناراحتی کلیه و مثانه را رفع می کند.

▪ این گیاه را نباید کودکان خردسال و زنان حامله مصرف کنند.

طرز استفاده

دم کرده : یک قاشق مربا خوری از گیاه خشک را در یک لیوان آب جوش ریخته و برای مدت ۱۰ دقیقه دم کنید .

 

جوشانده : مقدر ۱۰۰-۸۰ گرم گیاه خشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید برای مدت نیمساعت بجوشد سپس آنرا صاف کرده و بمقدر یک فنجان قبل از هر غذا بنوشید .

 

شراب دم اسب : ۳۰ گرم گیاه خشک را در یک لیتر شراب سفید ریخته و بمدت دو هفته بگذارید بماند البته هر روز آنرا تکان دهید پس از این مدت آنرا صاف کرده و در شیشه دربست نگهدری کنید . مقدر مصرف آن یک لیوان صیح ناشتا می باشد . و معمولا برای بند آوردن خونریزی استفاده  می شود . از این شراب برای شستشوی زخم ها نیز می توان استفاده کرد .

 

گرد دم اسب : گیاه خشک شده را در آسیاب برقی بریزید تا بصور پودر داراید . مقدر مصرف پودر یک گرم قبل زا هر غذا است .

مضرات

 

این گیاه را نباید اطفال خردسال و زنان حامله مصرف کنند مقدر مصرف زیاد آن ینز ممکن است باعث ناراحتی معده و اختلال در دستگاه هضم و اسهال شود .

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 12 اردیبهشت 1396 ساعت: 12:00

نظرات(0)

تعداد بازديد : 1004

به این پست رای دهید:

درمان نفخ شکم با طب سنتی

نفخ شکم

مواد غذایی که چربی بالایی دارند از علل اصلی نفخ شکم ( به انگلیسی Tympanites ) هستند. این مواد علاوه بر این که منجر به اضافه وزن می‌شوند، فرآیند گوارش را با مشکل مواجه می‌کنند و سطح کلسترول خون را افزایش می‌دهند. به عنوان مثال مصرف سیب‌ زمینی سرخ کرده که ممکن است برای هر کسی وسوسه انگیز باشد، همچون انفجار بمبی در معده خواهد بود، چون نشاسته و چربی بالایی دارد.

نفخ شکم


علل نفخ شکم

نوشیدنی‌های گازدار

نوشیدنی‌های گازدار مورد علاقه‌ی افراد بسیاری هستند، زیرا شکر بالای موجود در آن‌ها شادی‌بخش و نشاط‌آور است. دی‌اکسید‌کربنی که در این نوشیدنی‌ها وجود دارد، در بدن تولید نفخ و ورم می‌کند و اسید معده را افزایش می‌دهد.

سبزیجات چلیپایی

این نوع از سبزیجات حاوی «پلی ساکارید» هستند. این ماده‌ی غذایی دیرهضم است و زمانی که در معرض باکتری‌های روده قرار می‌گیرد، تخمیر می‌شود و در ناحیه‌ی معده تولید ناراحتی‌هایی مثل گازهای معده و باد گلو می‌کند. علاوه بر این، به دلیل فیبری که دارند، روده دچار ورم می‌شود. بهتر است در مصرف این سبزیجات زیاده‌روی نکنید یا آن‌ها را با موادی مصرف کنید که تاثیرات منفی آن‌ها را در بدن به حداقل برسانند.

نفخ شکم با نمک

مصرف بی‌رویه‌ی نمک یکی از مهم‌ترین دلایلی است که مانع از آبرسانی به بافت‌های بدن می‌شود. اگر مصرف نمک را به حداقل برسانید، شاهد تغییرات مثبتی در تمام ارگان‌های بدن خواهید بود.

کربوهیدرات‌های تصفیه شده

کربوهیدرات‌های تصفیه شده در حقیقت تحت فرآیندی قرار گرفته‌اند که باعث می‌شود فیبر این مواد جایگزین کالری‌هایی می‌شود که هیچ‌گونه ارزش غذایی ندارند. یکی از معروف‌ترین این مواد، آرد سفید است که در غذاهایی چون پیتزا، نان و انواع شیرینی‌ها استفاده می‌شود. در این میان بعضی از افراد به چنین مواد غذایی حساسیت دارند، به طوری که به محض خوردن آن‌ها، بدن‌شان دچار آلرژی می‌شود.

غذاهای تند و پر ادویه

ادویه‌ها برای سلامتی مفید هستند، اما اگر به میزان متعادل مصرف نشوند ممکن است در بدن تولید التهاب کنند. غذاهای تند و پرادویه، در بدن اسیدهایی آزاد می‌کنند که معده را تحریک می‌کند و منجر به التهاب آن می‌شود، به همین دلیل بهتر است که در مصرف آن‌ها دقت کنید. در میان این ادویه‌ها، می‌توان به فلفل سیاه، فلفل قرمز، خردل و سرکه اشاره کرد.

فرآورده‌های لبنی

افرادی که به لاکتوز موجود در شیر حساسیت دارند نباید از فرآورده‌های لبنی استفاده کنند. در این نوع حساسیت، عمل گوارش دیر و به سختی انجام می‌شود، به طوری که در نهایت فرد با مشکلاتی چون اسهال، ورم و کولیک مواجه خواهد شد.

انواع لوبیا

این ماده که مصرف آن در رژیم غذایی بسیار متداول است یکی از دیر هضم‌ترین مواد غذایی محسوب می‌شود، چون حاوی میزان بالایی پلی ساکارید است؛ همان ماده‌ای که منجر به تجمع گاز در ناحیه‌ی روده‌ها می‌شود. این گازها باعث ورم در ناحیه‌ی شکم می‌شوند و مشکلات گوارشی ناراحت کننده‌ای نیز به همراه دارند. با این که هرگز توصیه نمی‌شود که این مواد از رژیم غذایی حذف شوند، اما بهتر است تا حد امکان در مصرف آن‌ها زیاده‌روی نکنید یا پیش از خوردن، آن‌ها را به خوبی بپزید. پروتئینی که در لوبیا وجود دارد می‌تواند جایگزین پروتئین موجود در ماهی، مرغ و سویا شود.

نکته

* از آنجا که ممکن است مصرف این مواد غذایی به تولید نفخ و ورم در ناحیه‌ی شکم ختم شود، بهتر است در مصرف آن‌ها اعتدال را رعایت کنید تا از دردهای شکمی در امان بمانید.

* اگر پس از کاهش مصرف این مواد، باز هم مشکلات گوارشی به سراغ‌تان آمد، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید چون ممکن است در معرض بیماری یا مشکل جدی‌تری قرار بگیرید.

درمان‌ گیاهی نفخ شکم

گیاهان حاوی اسانس (رایحه) از مهم‌ترین گیاهانی هستند که از قدیم به عنوان طعم دهنده و خوشبو کننده‌ی غذاها و تسکین دهنده‌ی اختلال‌های سوءهاضمه مصرف می‌شده‌اند، زیرا به دلیل داشتن مواد و ترکیب‌های اسانسی به سرعت جذب بدن می‌شوند و آثار خود را ظاهر می‌کنند. این گیاهان که بیشتر به شکل ادویه‌های مختلف به خصوص در شرق آسیا مصرف بالایی دارند شامل نعناع، گشنیز، بادرنجبویه، زیره‌ی سبز و سیاه، رازیانه، دارچین، هل و… هستند که موثرترین‌های آن‌ها در درمان نفخ عبارتند از:

نفخ شکم


نعناع

نعناع از پرمصرف‌ترین گیاهان دارویی جهان است که اسانس و روغن آن نیز به شکل‌های مختلف در صنایع دارویی و بهداشتی استفاده می‌شود. دو نوع نعناع به نام‌های «نعناع فلفلی» و «نعنای قمی» در ایران مصرف بیشتری دارند. محصولات گیاهی نعناع به شکل تازه، خشک، عصاره، عرق، چای کیسه‌ای و تنتور مورد استفاده قرار می‌گیرند. این گیاه ضد نفخ، ضد درد (دل‌درد) و ضد اسپاسم و بسیار زود اثر است. کافی است وقتی که دچار نفخ شده‌اید یا هم زمان با مصرف غذاهای نفاخ از این گیاه استفاده کنید.

گشنیز

از قسمت هوایی این گیاه دارویی و میوه‌ی آن در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی استفاده می‌شود. گشنیز مقوی معده،‌ ضد اسپاسم، ضد درد (دل‌درد)، ضد میکروب، ضد قارچ، تقویت کننده‌ی قوای جنسی، هضم‌کننده‌ی غذا، صفراآور، آرام‌بخش، کاهش دهنده‌ی قند، چربی‌ و فشارخون است.

بادرنجبویه

گیاهی شبیه نعناع، ولی بوی آن متفاوت است. این گیاه به «ملیسا» هم مشهور است و از زمان‌های قدیم در بسیاری از نقاط دنیا به عنوان ضد نفخ، ضد تب و معرق مورد استفاده قرار می‌گیرد. بادرنجبویه ضد نفخ، ضد درد، ضد باکتری، ضد ویروس تبخال، ضد هیستامین، آرام‌بخش، خواب‌آور، مقوی قلب، مقوی معده و ضد اسپاسم است.

دارچین

گیاه دارچین به دلیل داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان تقویت کننده‌ی اعمال هضم و جریان گردش خون به‌کار می‌رود و از آن برای رفع سوءهاضمه و در زمان نفخ شکم به عنوان بادشکن استفاده می‌شود. همچنین تانن موجود در آن در رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون به‌کار می‌رود. گشنیز به شکل دارو، گرد و تنتور مصرف می‌شود.

سیاه‌ دانه

سیاه‌دانه، گیاهی با خواص دارویی بسیار است و در طب سنتی جایگاه ویژه‌ای دارد. دانه‌ی این گیاه قاعده‌آور، ضد کرم، مسهل و زیاد کننده‌ی ترشحات شیر است و برای دفع گازهای معده و بیماری‌های نزله‌ای دستگاه تنفسی استفاده می‌شود. با بررسی اثر گیاه دارچین و سیاه‌دانه روی نفخ معده، نتایجی به دست آمد که نشان می‌دهد مصرف این دو گروه به شکل مخلوط و همراه با رعایت رژیم غذایی، نفخ شکم را کاهش می‌دهد. البته تجویز دارچین و سیاه‌دانه با گیاهانی مانند ریحان، شوید و نعناع نیز اثر مثبتی دارد و می‌تواند به عنوان جانشین داروهای شیمیایی درباره‌ی این دسته از بیماران مطرح باشد.

زیره‌ی سبز

زیره‌ی سبز گیاهی است که خاصیت‌های زیادی دارد. از خواص زیره‌ی سبز می‌توان به بادشکن، مقوی معده، ضد اسپاسم و افزایش دهنده‌ی شیر مادران شیرده اشاره کرد و همچنین از خاصیت آنتی اکسیدانی قوی‌ آن نام برد. زیره‌ی سبز ضد تشنج، ضد صرع، مقوی معده، عرق‌آور، ضد سم، ضد صفرا، تقویت کننده‌ی قوای جنسی، قابض، ضد نفخ، ضد احتقان، هضم کننده‌ی غذا و ادرارآور نیز است.

هل

 

دانه‌های هل، بویی قوی و طعمی مطبوع دارد و از مغز و پوست آن برای درمان و معطر ساختن غذاها و پختن شیرینی استفاده می‌شود. جویدن دانه‌های هل پس از صرف غذا به هضم و گوارش بهتر غذا کمک می‌کند و می‌تواند بوی نامطبوع دهان را از بین ببرد. مصرف هل، ترشی معده را برطرف می‌کند. هل خواص گرمابخشی دارد و معده و روده‌ها را تقویت می‌کند. همچنین عمل هضم غذا را بهبود می‌بخشد و تقویت کننده‌ی قلب است. هل، بادشکن است و گاز معده و روده را از بدن خارج می‌کند و تقویت کننده است.

منبع : نیک و نو

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,طب سنتی و مریضی ها,

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 12 اردیبهشت 1396 ساعت: 11:54

نظرات(0)

تعداد بازديد : 670

به این پست رای دهید:

خواص عرق شوید در طب سنتی

عرق شوید

شوید یکی از سبزیجاتی است که به دلیل عطر و طعم خوب به صورت خیس و خشک شده در یک برنامه غذایی گنجانده می شود. برای انکه بیشتر با این سبزی پرخاصیت آشنا شوید در زیر خواص و فواید ان را اورده ایم. عرق شوید.

عرق شوید


 شوید گیاهی است یکساله یا دوساله که گاهی ارتفاع آن به یک متر نیز میرسد . ریشه آن راست و مخروطی شکل و سفید است . این گیاه در اکثر نقاط دنا منجمله قسمتهای جنوب اروپا ، مصر ، آمریکا و چین پرورش داده می شود .

میوه شوید بیضوی ، مسطح وب طول ۴ میلیمتر و عرض ۳ میلیمتر است . رنگ آن قهوه ای روشن و در سطح آن برجستگیهایی برنگ زرد و در کناره های آن لبه بال مانندی به رنگ زرد روشن دیده می شود . تخم شوید دارای ۳درصد روغن می باشد .

خواص درمانی عرق شوید

کاهش چربی خون(کلسترول ، تری گلیسرید و اسید اوریک)

ازدیاد شیر مادران

مقوی معده و اعصاب

قاعده آور

پیشگیری و درمان آرتروز

رفع سوء هاضمه

نفخ ، استفراغ و سکسکه

باد شکن

روش مصرف عرق شوید

یک فنجان بعد از هرغذا میل کنید

سایر خواص گیاه شوید

تخم شوید اثرات درمانی زیادی دارد منجمله بعنوان ضد تشنج ، ضد درد، نفخ شکم ، ادرار آور و برای تقویت معده بکار می رود .

برای کسانیکه اشتهای زیادی به غذا ندارند و لاغر هستند تخم شوید بهترین دارو است زیرا اشتها را زیاد کرده معده را تقویت می کند و انرژی به بدن می دهد . تخم شوید را می توان برای ناراحتی معده ، بی خوابی و ضد گاز معده بکار برد . خانمهای شیر ده که شیر آنها کم است باید حتما روی چند بار دم کرده تخم شوید یا در تخم شوید بخورند و در غذای خود مصرف کنند بطور معجزه آسائی شیر آنها زیاد خواهد شد .

طب گیاهی ایران خواص زیادی را برای شوید قائل است مثلا در مورد درد شدید و ورم معده از دم کرده شوید استفاده میکردند که اثر تسکین فوری دارد .

از شوید برای دل درد در حیوانات نیز استفاده می شود ودام داران قدیم بخوبی به این موضوع واقف بودند . مثلا برای گوسفند و بز کافی است که مقدر ۳۰ گرم تخم شوید به آنها داد که نفخ و دل درد را ساکت کنند .

در مورد بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند در معده خود نگاهدارند بهترین درمان شوید است . این نوع بیماران باید دم کرده شوید را آهسته آهسته بنوشند .

 

در چین حتی شوید را برای کمردردهایی که بعلت انقباض عضلانی باشد بکار میبرند .

منبع:گیاه یاب

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: خواص عرقیات گیاهی,

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 12 اردیبهشت 1396 ساعت: 11:47

نظرات(0)

تعداد بازديد : 585

به این پست رای دهید:

خواص ماریانا در طب سنتی

فواید ماریانا

ماریانا گیاهی برای تنگی واژن

اين دارو ترکيبي از چندگياه بوده و 100% از طبيعيت گرفته شده. از اين داروي معجزه آسا هزاران سال است که استفاده مي شود و حتي در کتابهاي طبي کهن همچون کتب بوعلي و کتاب سينوهه پزشک مخصوص فرعون و ...از خواص درماني اين دارو نام برده شده.


خواص ماريانا:

از مهمترين خواص اين دارو که موجب محبوبيت آن شده است تنگ کردن واژن بطور باورنکردني و افزايش لذت جنسي در بانوان مي باشد . ماريانا خواص زيادي داشته که از آن جمله از بين بردن عفونتها و باکتريها، از بين بردن خارش و

بوي بد واژن، ايحاد تعادل در ترشحات زنانه، بالا بردن ميل ***** زنان و .....

امروزه داروهاي شيميايي ، ژلها و کرمهاي متنوعي به منظور تنگ کردن واژن و افزايش لذت جنسي بانوان در بازار وجود دارد که بي ترديد استفاده از اين ژلها بدون عوارض نمي باشد ضمن اينکه نتيجه استفاده از اين داروها موقت است و براي هر بار نزديکي بايد از اين ژلها و کرمها استفاده شود در صورتيکه ماريانا به علت اينکه100% از دل طبيعت گرفته شده هيچ عوارضي را در پي نخواهد داشت ضمن اينکه نتيجه استفاده از ماريانا در مقابل داروهاي شيمايي 1000 برابر بهتر خواهد بود و از همه مهمتر اين که خواص اين دارو تا حداقل 15 روز پس از استفاده همانند روز اول باقي مي ماند و پس از مدتي استفاده واقعا از استفاده از خود ماريانا نيز بي نياز مي شويد.


نحوه استفاده:

براي بار اول يک پيمانه از گياه (به اندازه يک ليوان) را با 7الي8 ليوان آب مخلوط کرده و به مدت 10 دقيقه مي جوشانيد. پس از سرد شدن جوشانده را از يک تنظيف (پارچه اي با بافت بسيار ريز) صاف کنيد بهتر است اين کار را دو بار انجام داده تا محلول بدست آمده صاف و شفاف شود. به اندازه يک استکان از محلول را جدا کرده و مابقي را درون يک لگن تميز ريخته و به مدت 15 دقيقه درون لگن بنشينيد. با استفاده از يک سرنگ تميز ،درون ***** را با يک استکان محلول کنار گذاشته شده شستشو دهيد تا محلول درون استکان تمام شود.

نکته قابل توجه اينجاست که شما در همان ثانيه هاي اول استفاده از اين دارو متوجه اثر آن مي شويد بطوريکه وقتي از سرنگ براي شستشوي ***** استفاده کنيد کاملاً تنگي واژن خود را احساس خواهيد کرد.

دقيقاً 10 روز پس از اولين استفاده مي توانيد از دارو استفاده کنيد اين بار بجاي يک پيمانه از نصف پيمانه و 4 ليوان آب و براي مراحل بعدي مصرف اين دارو هر 2هفته يکبار مي باشد.

 

پس از 3 ماه مصرف حداقل تا يک سال نيازي به استفاده از اين دارو نمي باشد چون خاصيت خود را حداقل تا يکسال حفظ مي کند.

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: خواص گیاهان دارویی,طب سنتی و مسائل جنسی,

نویسنده:

تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 22:38

نظرات(0)

تعداد بازديد : 1386

به این پست رای دهید:

خواص نخود در طب سنتی

فواید نخود

یکی از حبوباتی که به صورت های مختلف مورد مصرف قرار می گیرد ، نخود است. نخود از دیر باز مورد استفاده ی بسیاری از ایرانیان بوده است. در این مطلب قصد داریم فواید این گیاه را از نقطه نظر علم طلب سنتی بررسی کنیم.

نخود یکی از بهترین حبوبات برای غذای انسان است و آن چنان که در طب سنتی بر مصرف آن تاکید شده است درباره هیچ یک از حبوبات تاکید نشده است اما متأسفانه امروزه بسیار کمتر از گذشته در سفره ایرانیان دیده می شود.متأسفانه امروزه نخود که یک ماده غذایی بسیار مفید و پرانرژی است از سفره ایرانیان در حال حذف شدن است و شاهد استفاده کمتر آن در رژیم غذایی ایرانیان هستیم. با افزایش مصرف غذاهای خارجی و فست فود در سفره های ایرانی مصرف این ماده غذایی در طول روز و حتی در سال بسیار کمتر از گذشته شده است. نخود که جزء خانواده حبوبات محسوب می شود دارای املاح، ویتامین و پروتئین های متعددی از جمله نشاسته، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، روغن گیاهی، مس و ویتامین هایی مانند ویتامین A،B۱، B۲ است. بنابراین نخود دارای اسیدآمینه های مختلف، ویتامین ها و مواد معدنی بسیار مفیدی است که می توانیم بگوییم نخود نه فقط یک غذا بلکه به عنوان یک دارو محسوب می شود. نخود از زمان های بسیار دور مصرف خوراکی و درمانی داشته است. رازی و ابن بیطار کاملا آنچه را که دیسکورید درباره Erebinthos (نخود به یونانی) شرح داده به نقل قول از وی تحت عنوان حمص آورده اند و طبق نوشته ابوریحان، اربیوتوس، حمص است که به پارسی نخود می نامند. در کتب قدیم سه نوع از آن را شرح داده اند که عبارت اند از: ۱. حمص یا حمص ابیض یا حمص بستانی یا نخود سفید که نوع کشت شده است.۲. حمص بری که نوع وحشی است.۳. حمص الاسود یا نخود سیاه .

 

 

خواص در طب سنتی ایران

 

نوع بری آن (کمتر مورد استفاده است): پاک کننده و بازکننده انسداد جگر، طحال و کلیه، پاک کننده زخم های چرکی و قوبا(بیماری پوستی که از اگزما شروع و به پسوریازیس می رسد)، نرم کننده ورم های بناگوش و غدد جنسی، خارج کننده چرک از زخم های چرکی و جراحت سرطان (ضماد آن با عسل) است. نوع بستانی (که امروز مورد استفاده است):ملین طبع، مقوی حرارت غریزی و مقوی ریه و کمر، تولیدکننده خون صالح، قابلیت تغذیه زیاد، اشتهاآور، تغذیه کننده ریه و معده، اثر غذایی آن در ریه بیشتر از سایر حبوبات می باشد. در گرفتگی صدا اگر همراه با تب نباشد، خوردن آن با شیر و در صورت وجود تب با آب مفید می باشد. خیسانده آن در سرکه به مدت یک شب جهت کشتن کرم معده بسیار مفید است. آشامیدن آب پخته آن با نمک (نخودآب)، تکه کننده اخلاط لزج و بازکننده انسدادها است. ادرارآور، برطرف کننده درد سینه و عفونت ریه می باشد. خیسانده آن در آب مقوی قوه جنسی، و خارج کننده کرم شکم و مقعد است. خوردن گرماگرم برشته آن جهت بواسیر خونی تأیید شده است، آب خیسانده آن در تحلیل ورم لثه و درد آن موثر است.

 

 

 

نخود سیاه

 

باعث سقط جنین شده، شکننده سنگ ها و مدر فضولات است و قوی تر از نخود سفید می باشد، قوت تریاقی داشته، جهت استسقا، یرقان انسدادی، انسداد کبد و جذام نافع است.

 

ریختن آب آن جهت رفع سردرد، زردی رخسار، خارش و بی حسی اندام ها، مفاصل و تقویت مو موثر است.

 

 

 

ترکیبات شیمیایی

 

دانه نخود دارای لیسین Lycine، سیستین Cystine، تریپتوفان، گالاکتین، ساکاروز، دکستروز و لولز، ماده روغنی، ویتامین های A، B۱، B۲، C، D، E، کاروتنوئیدها، مواد معدنی نظیر مس، آهن، بر، لیتیوم، پتاسیم، فسفر، کلسیم، اسیداگزالیک، اسیدمالیک و اسیداستیک است.

 

 

 

خواص دارویی نخود

 

نخود تقویت کننده قلب بوده و در رفع یبوست های حاد و مزمن موثر است همچنین عضلات اسکلتی را تقویت می کند و به همین دلیل مصرف آن به ورزشکاران توصیه می شود.

 

نخود دارای خاصیت ضد سرفه و سرماخوردگی است. این ماده غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند بنابراین به افرادی که دارای بیماری های خود ایمنی مانند ام اس هستند نیز توصیه می شود.

 

نخود از بین برنده انگل های روده، برطرف کننده درد سینه و تنگی نفس، تقویت کننده ریشه مو، درمان زردی، درمان دردهای کلیه و افزایش حافظه است.

 

نخود برای درمان پوکی استخوان به دلیل منابع غنی کلسیم بسیار سودمند است در دوران رشد استخوان ها و دندان ها مصرف آن توصیه می شود همچنین این ماده غذایی چنانچه با عسل ترکیب شود و به صورت یک پماد درست شود به عنوان التیام دهنده زخم ها مفید خواهد بود.

 

 

 

خواص آب نخود

 

 

 

خوردن آب نخود پخته با قدری نمک، بازکننده گرفتگی ها، مُدر و برای درد سینه و زخم های ریه مفید است.

 

خوردن آب خیس کرده نخود برای کاهش ورم لثه ها و تسکین درد دندان مفید است.

  

ضدعفونی کننده مجاری ادراری

 

 

طبق بررسی های به عمل آمده مشخص شده است که نخود اثر دفع اسید اوریک و کلرورها را داشته و ضدعفونی کننده مجاری ادراری می باشد.

منبع : های دکتر

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,خواص حبوبات,

نویسنده:

تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 22:29

نظرات(0)

تعداد بازديد : 996

به این پست رای دهید:

درمان فشار خون با طب سنتی

درمان فشار خون

بیماری فشارخون علائمی مانند سرخ شدن رنگ صورت، برجستگی عروق و نبض بالا دارد. البته در مزاج های مختلف کمی متفاوت است که در ادامه توضیح داده می شود:

کاهش فشار خون در صفراوی مزاج ها

گاهی در برخی افراد که مزاج صفراوی دارند فشارخون به رنگ زرد در چهره نمایان می شود که برای آن ها پرهیز از مصرف غذاهای گرم و ادویه هایی مانند فلفل و زنجبیل و غذاهای چرب و شیرین توصیه می شود.

کاهش فشار خون در بلغمی مزاج ها

گاهی نیز فشارخون بالا در افراد بلغمی مزاج متفاوت بروز می کند که رنگ چهره آن ها به سیاهی تمایل دارد، این افراد باید از مصرف ماست، دوغ و سالاد بپرهیزند و از خوراکی های گرم بیشتر استفاده کنند بنابراین مصرف آویشن و سیاهدانه کمک کننده است.

کاهش فشار خون

* برخی گیاهان برای کاهش فشارخون مفیدند مثلاً برگ های زیتون از فسفر، کلسیم، منیزیم و مواد قندی تشکیل شده که مصرف جوشانده آن برای بیماران مبتلا به فشارخون مناسب است.

* تخم گیاه کرفس نیز برای کاهش فشارخون توصیه می شود چون مقدار زیادی کلسیم دارد و می توان آن را به صورت جوشانده مصرف کرد.

* سنبل الطیب نیز به کاهش فشارخون کمک می کند.

* بهترین دارو برای همگان خوردن مقداری گل بیدمشک است که مسکن خوبی است.

* همچنین، رژیم سیر و آبلیمو که 30 حبه سیر پوست گرفته را با 5 عدد لیموترش تازه با پوست که چند برش روی پوست آن زده شده است در مخلوط کن ریخته تا خمیر شود. خمیر به دست آمده را با یک لیتر آب روی شعله بسیار کم به جوش رسانده، شعله را خاموش کنید تا سرد شود، سپس آن را صاف کرده و در یخچال نگهداری کنند، صبح ناشتا 50 سی سی یا یک استکان تا 40 روز مصرف شود. هر 6 ماه تمدید شود که کاهش دهنده فشار خون و باز کننده عروق است.

برخی گیاهان برای کاهش فشارخون مفیدند مثلاً برگ های زیتون از فسفر، کلسیم، منیزیم و مواد قندی تشکیل شده که مصرف جوشانده آن برای بیماران مبتلا به فشارخون مناسب است

* دمکرده چای ترش عصرها و دم کرده گل گاوزبان و لیمو امانی و دمکرده میوه آلبالو و دم کرده زرشک آبگیری، دمکرده میوه نسترن، دم کرده فلوس و خیار چنبر فشار خون را پایین می آورد.

* آش آبغوره برای کاهش فشار خون و همچنین، رفع غلظت خون بسیار مفید است و نیز آش آلو.

* شربت سیر نیز برای کاهش فشار خون بالا مفید است به این ترتیب که دو پیاز سیر را له کرده در یک لیوان آب و 100 گرم شکر ریخته و بجوشانید تا به قوام بیاید هر روز 2 قاشق سوپ خوری از آن مصرف شود.

* دوغ را در ظرفی ریخته و از شب تا صبح در هوای آزاد قرار دهید، روی ظرف را با پارچه نازکی پوشانده تا از ورود گرد و خاک جلوگیری شود، آبی که بالای دوغ جمع شده را برداشته و مصرف کنید.

* شیره فندق نیز پایین آورنده فشار خون است. مصرف 2 الی 3 لیوان در روز برای کاهش فشارخون و رفع ناراحتی های گوارشی بسیار مفید و مؤثر واقع می شود. این شیر برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند، بسیار مفید است که به این شکل استفاده می شود: مغز فندق خام 50 گرم، عسل 3 قاشق غذاخوری و آب سرد 3 لیوان. پوست فندق ها را گرفته آن ها را به همراه آب و عسل در مخلوط کن ریخته تا به طور کامل مخلوط شود و به صورت شیر در آید.

دیگر راهکارها

از دیگر راهکارهای کاهش سریع فشار خون با طب سنتی می توان به مالش ساق پاها، بادکش ساق پاها و استفاده از قطره نازیل به صورت زیر زبانی برای درمان اورژانسی فشار خون اشاره کرد. همچنین دو حبه سیر را له کرده 3 قاشق سوپ خوری روغن زیتون به آن بیفزایید و برای پایین آوردن فشار خون آن را به کف پاها بمالید.

فشارخونی ها احتیاط کنند

کاهش مصرف گوشت قرمز برای مبتلایان به بیماری فشارخون توصیه می شود و در مقابل مصرف خوراکی هایی که دارای سماق و گشنیز هستند مناسب است.

 

برای کنترل فشار خون از خوردن گوشت قرمز، مواد غذایی چرب، شوریجات، تخم مرغ، غذاهای غلیظ و دیر هضم خودداری کنید. همچنین در خوردن جوانه گندم احتیاط شود و در مواقعی که فشار خون بالاست مصرف جوانه گندم متوقف شود.

منبع : تبیان

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,طب سنتی و مریضی ها,

نویسنده:

تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 19:56

نظرات(0)

تعداد بازديد : 738

به این پست رای دهید:

خواص موسیر در طب سنتی

خواص موسیر


خواص موسیر چسیت؟ 

مصرف موسیر (Shallot)، برای افراد دارای بیماری قلبی با سابقه سکته و مبتلا به فشار خون بالا مفید است. در ادامه با سایر خواص موسیر آشنا شوید.

گیاه موسیر، گیاهی است چند ساله از خانواده سیر و پیاز که به همان اندازه از خواص دارویی برخوردار است. به طور کلی از موسیر برای درمان رماتیسم، ترمیم زخمهای سطحی و خلط سینه استفاده میشود و عمده مصرف آن در صنایع غذایی به عنوان طعم دهنده است. از پیاز خوراکی این گیاه در ماست، ترشی و تهیه غذاها استفاده میشود و بویش به مراتب از سیر کمتر است. ریشه این گیاه شبیه به یک پیاز درشت است و برگهای آن باریک و دراز بوده، گلهایی به رنگ بنفش مایل به قرمز دارد. این گیاه عطر، بو و طعم مطبوعی به غذاها داده ضمن آنکه خواص بیشماری نیز برای شما به ارمغان می آورد.



تفاوت موسیر با سیر و پیاز


از نظر برخی پزشکان طب سنتی، موسیر نوع کوهی سیر بوده و در خواص دارویی نیز به سیر شباهت دارد و میتوان تمامی خواص سیر را برای موسیر هم تعمیم داد. با این وجود براساس منابع علمی، موسیر و سیر برخلاف آنچه که تصور میشود دو گیاه متفاوت از هم هستند ولی خواص مشابهی دارند، خود گیاه موسیر دارای ۴۰ گونه مختلف میباشد که طعمی شبیه سیر دارد و تلخی آن کمتر از سیر هست، برخی خواص موسیر مانند خاصیت آنتی اکسیدانی آن و رقیق تر کردن خون یا خواص آنتی باکتریالی آن شبیه سیر و حتی پیاز میباشد، البته که میزان مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در آنها باهم اندکی متفاوت است ولی آنچه که از موسیر باید بدانید این است که طعم خوشایند آن بخصوص همراه با لبنیات و بو ندادن دهان پس از خوردن آن همراه ماست، یکی از ویژگی‌های بارز آن است، خاصیت ضد سرطانی موسیر با سیر یکی هست و هر دو دارای خواص ضد سرطانی به دلیل گوگرد موجود در خود هستند، اغلب موسیر به شکل پیازی تقریبا درشت از ریشه این گیاه که در زیر خاک بزرگ شده است در می آید و همراه محصولات و فرآورده های مختلفی به کار میرود. تفاوت ظاهری این دو گیاه به این شکل است که سیر به صورت چند حبه سیر کوچک که داخل یک کیسه هستند تشکیل شده است، اما موسیر به شکل یک پیاز میباشد.




عکس موسیر، خواص موسیر، ماست و موسیر، کاشت موسیر، گیاه موسیر، موسیر چیست، مضرات موسیر


خواص موسیر (طبیعت و خواص درمانی)


مزاج گیاه موسیر گرم و خشک است. برخی خواص دارویی موسیر عبارتند از:


خوردن موسیر به تنظیم فشار خون افراد کمک میکند.

مصرف موسیر برای بیماران دیابتی مفید است، یکی از خواص موسیر این است که از کاهش انسولین پیشگیری کرده و سوخت و ساز گلوکز را افزایش می‌دهد و از اینرو برای کنترل قند خون بیماران دیابتی پرفایده است.

موسیر برای دستگاه قلبی عروقی بدن بسیار مفید است.

مصرف موسیر به شفافیت پوست کمک میکند.

موسیر خاصیت ضد سرطانی داشته برای افراد مبتلا به سرطان معده و کبد مفید میباشد.

یکی از خواص موسیر تاثیر مثبت بر دستگاه عصبی مرکزی میباشد.

کمک به کاهش چربی خون، جلوگیری از تصلب شرایین و رقیق کردن خون از دیگر خواص موسیر است.

این گیاه به تسکین سردردهای میگرنی کمک میکند.

موسیر التیام دهنده و ترمیم کننده زخمها است.

مصرف روزانه موسیر، بافت‌های استخوانی را افزایش داده و تا 20 درصد از پوکی استخوان پیشگیری می‌کند.

گیاه دارویی خوراکی موسیر، دارای مقادیر فراوانی ویتامین C ، پتاسیم، فیبر رژیمی و اسید فولیک بوده و همچنین دارای مقدار زیادی کلسیم، آهن و پروتئین هستند، از اینرو مصرف آن برای همه افراد به ویژه کودکان و زنان باردار مفید است.

خوردن موسیر به کاهش التهاب کبد و طحال کمک میکند.

خوردن موسیر تازه برای افراد دارای سابقه سکته قلبی بسیار مفید است.

مصرف موسیر به عملکرد مغز کمک کرده و مصرف آن به پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک میکند.

در طب سنتی از موسیر براي خارج نمودن اقسام كرم معده و كرم كدو استفاده میشود.

یکی دیگر از خواص موسیر، افزایش تولید اسپرم و تقویت نیروی جنسی افراد دارای مزاج سرد است.

افرادی که روزانه از موسیر مصرف میکنند، کمتر و دیرتر به سفیدی مو دچار میشوند.


مضرات موسیر


 

علیرغم خواص دارویی فراوان گیاه موسیر، زیاده‌روی در مصرف آن به ویژه برای افراد دارای مزاج گرم مضر میباشد، همچنین در صورت مصرف زیاد موسیر، حرارت و عطش بدن افزایش یافته و منجر به سر درد خواهد شد.

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,

نویسنده:

تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 19:48

نظرات(0)

تعداد بازديد : 566

به این پست رای دهید:

خواص عرق بهار نارنج در طب سنتی

بهار نارنج

عرق بهار نارنج عطر خوشبویی دارد و علاوه بر طعم دهی و عطر دهی به چای و نوشیدنی ها، خواص زیادی نیز دارد. عرق بهار نارنج از گل های نارنج بدست می آید.

بهار نارنج

بهار نارنج به شکوفه های درخت نارنج می گویند که در ساخت اسانس ها و عطر سازی کاربرد دارد. از بهار نارنج در تهیه عرقیات و مربا و سوهان نیز استفاده می شود.

عرق بهار نارنج

عرق بهار نارنج از گل های نارنج که عطر و بوی مطبوعی دارند تهیه می شود. عرق بهار نارنج در پخت برخی از غذاها و یا به عنوان خوش عطر کردن چای و برخی از نوشیدنی ها استفاده می شود. طبیعت عرق بهار نارنج گرم است و تقویت کننده جسم و روح است.

خواص عرق بهار نارنج

بهار نارنج خواص بسیاری دارد که به چند مورد آن اشاره می کنیم.

عرق بهار نارنج آرام بخش اعصاب است و هیجانات دستگاه عصبی را کنترل می کند.

ضد تشنج است و در درمان بی خوابی موثر است.

عرق بهار نارنج تقویت کننده ی قوای جنسی است.

یکی دیگر از خواص عرق بهار نارنج، افزایش اشتهای افراد است. اگر اشتهای کمی دارید، روزانه یک فنجان قبل از هر وعده غذایی استفاده کنید.

از خواص بهار نارنج می توان به نشاط آوری آن اشاره کرد.

استفاده مداوم از عرق بهارنارنج برای رفع بزرگی طحال مفید است.

اگر عرق بهار نارنج را با آب کرفس میل کنید در درمان سنگ کلیه و سنگ مثانه مفید است. ترکیب این دو ماده باعث خرد شدن سنگ های کلیه و مثانه می شود.

افرادی که به بیماری غش مبتلا هستند، حتما از عرق بهار نارنج هنگام بروز این ناراحتی استفاده کنند.

عرق بهار نارنج دارای آنتی اکسیدان های بسیار زیادی است که رادیکال های آزاد بدن را از بین می برند و در نتیجه باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان می شوند.

یکی دیگر خواص عرق بهار نارنج رفع ناراحتی های معده نظیر نفخ است.

بهار نارنج تپش قلب نامنظم را از بین می برد.

در تسکین ناراحتی های سینه بسیار مفید است.

عرق بهار نارنج برای رفع غم و افسردگی مفید است.

قولنچ های عصبی را با دم کرده ی بهار نارنج از بین ببرید.

مضرات عرق بهار نارنج

مصرف زیاد عرق بهار نارنج باعث از بین رفتن کبد می شود بدین صورت در مصرف بی رویه از این عرق، خودداری کنید.

زیاده روی در مصرف عرق نارنج باعث بی خوابی می شود.

در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.

بیماران قلبی از مصرف بیش از حد بهار نارنج بپرهیزند زیرا عصاره بهار نارنج باعث بالا رفتن فشار خون و افزایش ضربان قلب می شود.

 

عرق بهار نارنج تقریبا سریع فاسد می شود، در نتیجه بهتر است این عرق را در شیشه ای در دار و تیره رنگ به دور از نور آفتاب نگه داری کنید.

منبع : وبگردها

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص عرقیات گیاهی,

نویسنده:

تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 16:15

نظرات(0)

تعداد بازديد : 1709

به این پست رای دهید:

فواید و خواص خیار در طب سنتی

فواید خیار

خیار برای تسکین دادن حرارت بدن، صفرا و خون و التهابات بدن و کاهش زردی و یرقان و حرارت کبد مفید است. بنابراین باعث کاهش تشنگی می شود. خیار تا حدودی مدر است

خیار در طب سنتی دارای مزاج در درجه دوم سرد و تر و مغز آن لطیف تر از جرم گوشت آن است.

در حدیثی از پیامبر (ص) آمده است: بر شما باد مصرف خیار، چرا که خدای متعال درمان هر دردی را در آن نهاده است. البته ذکر این نکته در اینجا لازم است که گاهی اوقات معصومین بزرگوار ما برای تأکید به مفید بودن یک ماده از این تأکید استفاده فرموده اند و لذا منظور این نیست که برای هر درد و بیماری فقط از این میوه استفاده شود. 

در احادیث دیگری که هم از پیامبر (ص) و هم از امام صادق (ع) نقل شده توصیه شده است که ته خیار هم با خیار مصرف شود که دلیل آن شاید این است که طعم تلخ، مزاج گرم دارد و خود خیار هم مزاج سرد دارد که این عمل باعث تعدیل طبع آن می شود. همین استدلال برای مصرف همزمان خیار با نمک که مزاج گرمی دارد نیز صحیح است. 

در حدیثی ذکر شده است که پیامبر (ص) خیار را با نمک میل می کردند. از امام صادق (ع) نیز نقل است که دیده شده خیار را با خرما میل فرموده اند. در واقع این دو حدیث ناظر به مصلحات می باشند.

طبع سرد خیار با مزاج گرم نمک خنثی شده و هم هضمش آسان می شود و هم سردی آن گرفته می شود.

خیار برای خنکی بدن

خیار برای تسکین دادن حرارت بدن، صفرا و خون و التهابات بدن و کاهش زردی و یرقان و حرارت کبد مفید است. بنابراین باعث کاهش تشنگی می شود. خیار تا حدودی مدر است.

خیار؛ مفید برای دیابتی ها

یک متخصص طب سنتی معتقد است که مصرف خیار به کاهش قند خون نیز کمک می کند چون این میوه دارای ماده ای شبیه انسولین است.

مصرف موضعی خیار

یک متخصص طب سنتی معتقد است که مصرف خیار به کاهش قند خون نیز کمک می کند چون این میوه دارای ماده ای شبیه انسولین است

خیار به  طور موضعی نیز قابل استفاده است. به این صورت که می  توان خیار را لایه لایه کرده و روی پوست قرار داد. این کار برای پوست  های خشک ملتهب گرم (اگزما) مخصوصاً در افراد گرم مزاج و مکان های گرم و خشک بسیار مناسب است. این عمل باعث تسکین خارش و جوش های پوستی ناشی از حرارت نیز می  شود.

خیار را می توان رنده نمود و داخل تشت یا وان آبی ریخت تا شخص در آن نشسته یا غوطه  ور شود. این عمل برای کودکان و اطفال بسیار مفید و عملی است زیرا مزاج کودکان نسبت به بزرگسالان در بیشترین حد حرارت خود است و با افزایش سن حرارت بدن مخصوصاً بعد از 40 سالگی کاهش می  یابد. از این  رو است که انرژی برای دویدن و بازی و یادگیری مطالب در کودکان بیشتر است. بدیهی است با سبک زندگی غلط امروزی و مصرف فست فودها و تنقلات مضر (چیپس و پفک) یا سرخ کردنی ها و سس های تند، حرارت مزاج در اطفال بالاتر رفته باعث سوء مزاج، کم خوابی، بیش فعالی، کاهش تمرکز و افزایش پرخاشگری در کودکان می  شود. 

اگر از تکه های خیار یا رنده شده آن در شربت ها استفاده شود، ضمن ایجاد تنوع و ظاهری زیبا، باعث خنک شدن مزاج شربت نیز می شود.

خیار

مصلحات خیار

افراد با مزاج سرد باید در مصرف خیار احتیاط کنند. مصلح آن عسل یا خرما و یا ادویه  جاتی مثل سیاه دانه و زنیان و یا نعناع می باشد. بدیهی است خیار هم نباید همراه غذا مصرف شود.

توصیه امام رضا (ع) برای بهبود سرماخوردگی

امام رضا علیه  السلام می  فرمایند، «کسی که بخواهد از زکام در هنگام زمستان جلوگیری کند روزی سه لقمه عسل بخورد و از بوییدن گل نرگس کوتاهی نکند و سیاه دانه نیز چنین است و اگر کسی از زکام در هنگام تابستان بترسد هر روز باید خیار تازه بخورد و از نشستن در آفتاب خودداری کند.»

روغن خیار در طب سنتی

روغن خیار بسیار رطوبت بخش و برای پوست های گرم و خشک مفید است. همچنین سردردهای ناشی از حرارت، با مالیدن آن بر گیجگاه و محل های دردناک، تسکین می یابد.

روش تهیه:

1. آب خیار را با روغن کنجد یا هر روغن دیگر می پزند تا آب تبخیر شود و روغن بماند.

2. خیار را با یک چهارم وزن آن پیه قلوه گاه بز کوبیده و روی آتش ملایم قرار داده تا ذوب شود و پیه روی سطح بیاید، کم کم روغن را برمی دارند، اگر کمی آب داشت مجدداً روی حرارت قرار می دهند تا فقط روغن بماند. بعد از سرد شدن باید آن را در فریزر نگه دارند.

برای جلوگیری از کپک زدن بنزوآت دو سود به ترکیب اضافه نمایند.

منبع: 

 

دنیای تغذیه - دکتر سید مهدی میرغضنفری، پزشک و دکترای تخصصی فیزیولوژی 

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص میوه ها,

نویسنده:

تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 16:08

نظرات(0)

تعداد بازديد : 972

به این پست رای دهید:

طب سنتی و انواع طبع ها

طبع و مزاج

هر نوع غذایی طبع خاص خود را دارد و بسته به مزاج انسان می تواند تاثیرات مختلفی بر وی داشته باشد. بعضی از غذا ها و مواد خوراکی دارای طبع گرم و بعضی داری طبع سرد و… هستند. این نوع مواد برای سازگاری با طبع انسان و عدم آسیب رساندن به او باید به شیوه های درست مصرف شوند.

به گزارش آکاایران: متخصص طب سنتی گفت: در کتاب های طب سنتی مصرف همزمان دو خوراکی با طبع گرم، سرد، خوراکی های نفاخ و مواد مرطوب با یکدیگر و به فاصله نزدیک از هم منع شده است.

مهدی برهانی گفت: طب سنتی مصرف همزمان دو خوراکی با طبع سرد، را سبب تولید بلغم و مشکلات گوارشی می داند. به همین دلیل خوردن سرکه با برنج (ترشیجات بعد از برنج)، ماست با ترب و ماهی، گوشت مرغ با ماست و ماهی، شیر با گوشت مرغ و ماهی را مضر می داند.

وی گفت: همچنین در طب سنتی آمده خوردن آب سرد بلافاصله بعد از نان گرم سبب ایجاد عفونت در بدن می شود همچنین طب سنتی می گوید حل کردن عسل در آب جوشی که از 60 درجه بالا باشد سبب تولید ماده شیمیایی مضر برای بدن می شود اما در طب رایج به چنین موضوعی اشاره نشده است.

این متخصص طب سنتی افزود: مصرف همزمان خوراکی های سرد سبب پیسی می شود البته باید گفت هیچ مطالعه بالینی برای تأیید این موضوع انجام نشده است.

وی افزود: همچنین در این طب آمده از مصرف غذای شیرین (خربزه) بعد از غذای غلیظ، بی هضم (گوشت) خودداری کنید زیرا باعث می شود این غذا در بدن به صورت فاسد در آید و نفخ معده و عوارض گوارشی را در پی داشته باشد.

برهانی همچنین مصرف همزمان غذاهای نفاخی همچون آش سوپ را مضر دانست.

این متخصص طب سنتی، این سخن را که عده ای می گویند مصرف همزمان پنیر و بادام مضر است را غلط دانست و گفت: مصرف پنیر با گردو، بادام یا پسته منفعت دارد.

برهانی اضافه کرد: مصرف انار بعد از حلیم گندم یا بعد از کله گوسفند به دلیل اینکه هر دو مرطوب هستند سبب می شود چربی خون در بدن به شدت افزایش یابد.

وی بالا رفتن صفرا، حساسیت، آلرژی پوستی و خارش را به دلیل مصرف همزمان دو خوراکی گرم دانست و گفت: موادی همچون مویز و عسل با هم مصرف نشود.

این متخصص طب سنتی در پایان مصرف خربزه و عسل را سبب ورم روده دانست و گفت: تمامی این موارد در طب سنتی آمده است اما اینکه یکبار خوردن آنها یا مصرف چند باره فرد را به این بیماری دچار می کند بستگی به طبع و وضعیت گوارش فرد دارد.

 

 

منبع : های دکتر

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: طب سنتی وسلامت,

نویسنده:

تاریخ: دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت: 12:54

نظرات(0)

تعداد بازديد : 940

به این پست رای دهید:

ليست صفحات

تعداد صفحات : 32

تبلیغات

آمار

آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب : 320
کل نظرات : 3
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین : 7
تعداد اعضا : 0
آمار بازدیدآمار بازدید
بازدید امروز : 140
بازدید دیروز : 67
ورودی امروز گوگل : 1
ورودی گوگل دیروز : 0
آي پي امروز : 118
آي پي ديروز : 51
بازدید هفته : 207
بازدید ماه : 2,428
بازدید سال : 16,210
بازدید کلی : 947,741
اطلاعات شما اطلاعات شما
آی پی : 18.191.147.142
مرورگر : Safari 5.1
سیستم عامل :
امروز : سه شنبه 16 اردیبهشت 1404

ورود کاربران


رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد