طب سنتی و گیاهان دارویی - 3

آرشیو

خواص عرق اترج در طب سنتی

خواص عرق اترج در طب سنتی

اترج در واقع همان ترنگ است که بوی بسیار مطبوعی دارد که از آن در آشپزی و تهیه مربا استفاده می شود. اترج طبعی گرم دارد و عرق آن در درمان اسهال و حالت تهوع نقش به سزایی دارد و همچنین حاوی مقادیر بسیار زیادی از ویتامین ث می باشد. در ادامه به خواص عرق اترج خواهیم پرداخت.

عرق اترج


 

خواص درمانی عرق اتـرج

ضد اسهال و تهوع

رفع عطش و سکسکه

ویتامین ث

مصرف به عنوان نوشیدنی

ضد درد و گرفتگی اسپاسم

تقویت قلب

سوءهاضمه

تصفیه کننده خون

مفید برای طحال

روش مصرف عرق اتـرج

 

به صورت شربت یک فنجان صبح و یک فنجان شب میل شود.

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص عرقیات گیاهی,

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 19 اردیبهشت 1396 ساعت: 10:47

نظرات(0)

تعداد بازديد : 702

به این پست رای دهید:

ماسک هایی برای رفع جوش های سر سیاه با طب سنتی

ماسک برای رفع جوش سر سیاه

دانه های سر سیاه نوعی جوش هستند که در اثر مسدود شدن منافذ پوستی به وجود می‌آیند و می‌توانند زیبایی و لطافت پوست صورت شما را تحت تاثیر قرار داده و آزاردهنده باشند. اما نگران نباشید، شما میتوانید با تهیه‌ی برخی ماسک‌های صورت خانگی به راحتی از شر این جوش‌ها خلاص شده و صورت‌تان را به طور کامل پاکسازی کنید. در ادامه به معرفی برخی ماسک‌های طبیعی برای رفع دانه های سر سیاه صورت خواهیم پرداخت. لطفا با گیاه یاب همراه باشید.

دانه های سر سیاه


ماسک آناناس عسل

ترکیب آناناس و عسل می تواند گزینه درمانی خوبی برای افزایش طراوت و پاکسازی پوست باشد و با استفاده از آن می توان با دانه های سر سیاه آزاردهنده نیز خداحافظی کرد. این دو ماده pH طبیعی پوست را بدون ایجاد خشکی بیش از اندازه یا دیگر عوارض جانبی نامطلوب تنظیم می کنند.

ماسک آناناس عسل به لطف محتوای آنتی اکسیدانی فوق العاده خود در پیشگیری از پیری زودرس نیز موثر است.

مواد تشکیل دهنده:

یک برش آناناس

دو قاشق غذاخوری عسل (۵۰ گرم)

آماده سازی:

مواد تشکیل دهنده ماسک را در یک مخلوط کن بریزید و تا زمان شکل گیری یک ترکیب نرم آنها را مخلوط کنید.

محصول به دست آمده را روی مناطق تحت تاثیر قرار گرفته بمالید و اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به همان حالت باقی بماند.

پس از آن، پوست خود را شستشو دهید و این کار را دو یا سه بار در هفته انجام دهید.

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و زیبایی,گیاهان دارویی و سلامت,

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 19 اردیبهشت 1396 ساعت: 10:31

نظرات(0)

تعداد بازديد : 448

به این پست رای دهید:

خواص کرفس کوهی یا کلوس در طب سنتی

فواید کرفس کوهی

 کرفس کوهی یا کلوس گیاهی است که به شما کمک می کند با استفاده از آن میزان اشتهای خود را تنظیم کنید. تینا جعفری متخصص تغذیه اظهار کرد: گیاه دارویی کرفس‌کوهی با عملکرد دوگانه باعث کاهش و یا افزایش اشتها در مصرف‌کنندگان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه گیاهان دارویی مانند کرفس‌ کوهی و کنگر سرشار از املاح و ویتامین هستند افزود:منیزیم و پتاسیم موجود در این گیاهان برای افرادی که دارای فشار خون ، بیماری‌های قلبی و عروقی و گرفتگی عضلات هستند مفید است.

متخصص تغذیه اضافه کرد:همچنین مواد موجود در این گیاهان دارویی مقاومت انسولین در بدن بیماران دیابتی را کاهش می‌دهد و میزان قند در بدن را کنترل می‌کند.

جعفری با بیان اینکه سبزیجات و گیاهانی که در طبیعت و بدون دخالت انسان رشد می‌کنند املاح، مواد‌معدنی و ویتامین‌های زیادی دارند ادامه داد:این گیاهان دارای ویتامین‌های K، C و E، خاصیت آنتی اکسیدانی و املاح فراوان هستند.

وی گفت:قارچ‌هایی که در طبیعت رشد می‌کنند به علت قرار گرفتن در نور مستقیم آفتاب دارای ویتامین D هستند ولی درهنگام استفاده باید توان شناسایی قارچ‌های سمی را داشت.

متخصص تغذیه افزود: به علت وجود ویتامین C در گیاهان دارویی مصرف تازه‌خوری بیشتر توصیه می‌شود و در صورت نیاز به نگهداری طولانی مدت بهتر است زمان پخت و فریز کردن یا پروسه خشک کردن کوتاه باشد تا این ویتامین خاصیت خود را از دست ندهد.

جعفری اضافه کرد:شست‌و‌شوی گیاهان، سبزیجات و قارچ‌هایی که در طبیعت رشد می‌کنند در هنگام استفاده از نکات مهمی است که از انتقال ویروس‌ها و باکتر‌ها جلوگیری ‌می‌کند.

 

منبع: ایسنا

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,

نویسنده:

تاریخ: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت: 19:44

نظرات(0)

تعداد بازديد : 625

به این پست رای دهید:

خوراکی های ضد چین و چروک پوست صورت

خوراکی ضد چین و چروک صورت

چین و چروک پوست صورت میتواند زیبایی را از شما بگیرد و این حس را در شما ایجاد کند که دیگر پیر شده‌اید. افراد زیادی هستند که در دهه‌ی سوم زندگیشان شاهد پدیدار شدن چین و چروک‌های پوستی هستند، این موضوع میتواند باعث کاهش اعتماد به نفس فرد گردد. در واقع این چین و چروک ها ناشی از پیری زودرس هستند که خود عوامل مختلفی دارد، استرس، اضطراب، فعالیت‌های شدید و… میتوانند از علل پیری زودرس باشند. اما نگران نباشید، شما میتوانید با مصرف برخی از خوراکی های طبیعی ضد چین و چروک به راحتی از پیری زودرس جلوگیری کنید

ضد چین و چروک


توت فرنگی

بهترین غذاهای ضد چین و چروک را بشناسید پوست و مو رژیم لاغری دکتر کرمانی

براساس اطلاعات تحقیقی در سال ۲۰۰۷ که روی ۴۰۰۰ خانم انجام شده بود، افزایش مصرف ویتامین C با کاهش احتمال چین و چروک و خشکی پوست همراه است.

از این رو خوردن غذاهای سرشار از ویتامین C می تواند یکی از راه های مناسب برای پیشگیری از چروک شدن پوست باشد. میوه ها و سبزیجات، به صورت کلی سرشار از ویتامین هستندC. برای مثال یک فنجان توت فرنگی می تواند بیش از ۱۰۰ درصد نیاز بدن، ویتامین C به ما برساند.

خوردن یک فنجان توت فرنگی به همراه انواع دیگر میوه ها و سبزیجات می تواند مقدار زیادی ویتامین C را برایمان فراهم کند. در واقع، نقش ویتامین C در سنتز کلاژن نقشی حیاتی برای سلامت پوست به آن بخشیده است.

کلاژن زیر لایه های پوست قرار دارد و پوست را کنار هم نگه داشته و باعث سفتی آن می شود. با بالا رفتن سن، ساخت کلاژن کند می شود و به همین دلیل است که پوست افراد سالخورده چروک و شل می شود.

دلیل دیگری که ویتامین C می تواند به پوست کمک کند و مانع چین و چروک آن شود، این است که آسیب وارده به پوست به دلیل اشعه های UV را کاهش می دهد.

خوردن غذاهای حاوی ویتامین C و یا خوردن مکمل ویتامین C نمی تواند جایگزین استفاده از ضدآفتاب شود اما این کار می تواند یک لایه محافظتی دیگر در برابر این اشعه ها به پوستتان بدهد.

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: گیاهان دارویی و زیبایی,

نویسنده:

تاریخ: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت: 14:51

نظرات(0)

تعداد بازديد : 741

به این پست رای دهید:

خواص گیاه دارویی ترنجبین در طب سنتی

خواص ترنجبین

یکی از گیاهان دارویی پرخاصیتی که در صنایع غذاسازی نیز بدلیل داشتن فواید فراوان مورد استفاده قرار می‌گیرد، ترنجبین است. این گیاه که لقب درمانگر دردها را با خود به یدک میکشد بدلیل وجود قند طبیعی در ترکیباتش طعمی شیرین دارد. در این نوشتار به بررسی کامل این گیاه و فواید گوناگونش خواهیم پرداخت.

ترنجبین


گیاه‌شناسی

ترنجبین را به فارسی ترانگبین یا ترنگبین و به عربی، ترنجبین می‌نامند.

ماده‌ای است شیرین که به شکل شبنم روی گیاه خارشتر یا خاربز می‌نشیند. بررسی‌های علمی نشان می‌دهد این شیرابه‌های قندی در نتیجه‌ی عمل حشره‌ای به‌طور طبیعی و با ایجاد شکاف به خارج تراوش می‌شود.

در فصل گرمای زیاد و در اواخر تابستان، شب‌ها روی برگ‌ها و شاخه‌های این گیاه قطره‌های ترنجبین ظاهر می‌شود و روستایی‌ها، صبح‌های خیلی زود، قبل از طلوع آفتاب آن را جمع‌آوری می‌کنند. معمولا در مناطقی که این گیاه ترنجبین نمی‌دهد، به مصرف تعلیف دام، شتر و بز می‌رسد؛ به همین دلیل این گیاه به خارشتر یا خاربز معروف شده است. البته در مناطقی که گیاه ترنجبین دارد نیز شتر و بز خیلی دوست دارند از آن تعلیف شوند و پروار هم می‌شوند. گیاه خارشتر، درختچه یا بوته خاری است که در بیابان‌ها و دشت‌های کم ارتفاع ایران مانند خراسان، یزد، تبریز، زرند، اطراف قم و بوشهر به‌طور خودرو و فراوان دیده می‌شود.

ترنجبـین حاوی ترکیبات قندی مختلفی چون گلوکز، فروکتوز، ساکاروز و تری‌ساکارید است که به راحتی در آب حل می‌شود. در قدیم از ترنجبین در کارخانجات ساده‌ی قندگیری به‌طور سنتی قند می‌گرفتند، ولی بعدها چون فروش ترنجبین از نظر دارویی بازار بهتری پیدا کرد، آن را فقط به عنوان دارو می‌فروختند.

طبیعت: ترنجبـین طبع گرم و تر دارد.

.

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,درمان بیماری ها با گیاهان دارویی,خواص گیاهان دارویی,

نویسنده:

تاریخ: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت: 14:44

نظرات(0)

تعداد بازديد : 493

به این پست رای دهید:

درمان قرمزی چشم با طب سنتی

درمان قرمزی چشم

چشمان انسان یکی از حساس ترین عضو های صورت می باشد که نیاز به مراقبتهای ویژه ای دارند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بنا به دلایلی چشم هایتان قرمز شده است و پیش خود بگویید با کمی استراحت  قرمزی برطرف خواهد شد، اما شاید این قرمزی به دلایلی کمی جدی تر باشد که نیاز به زمان و درمان دارد. دلیل اینکه چشم هایمان قرمز می شود به خاطر وجود باز شدن رگ های کوچک خونی که در سفیدی چشم ما قرار دارند میباشد، که این قرمزی ها معمولا با درد ، خارش و تاری دید به همراه است. دلایل بسیاری باعث قرمزی چشم می شود که عبارتند از : مدت زمان زیاد خیره شدن به صفحه مانتیور یا صفحه نمایش ، خشکی چشم ، خستگی ، بی خوابی و سایر عوامل دیگر.

اما سوال اصلی که پیش می آید این است که راه درمان چیست؟ در ادامه می خواهیم به درمان قرمزی چشم آن هم به روشی خانگی بپردازیم.

درمان قرمزی چشم

درمان قرمزی چشم به روش خانگی


سرکه سیب

در صورت علل باکتریایی ،یک قاشق چای خوری سرکه سیب را با یک لیوان آب ولرم مخلوط‌کنید و با استفاده از پنبه چشم را تمیز کنید.


بابونه

کمپرس با دمنوش خنک شده گیاه بابونه علاوه بر تسکین ، خستگی و خارش را نیز برطرف می‌کند.


نمک

یک قاشق مرباخوری نمک را در یک لیوان آب ولرم مخلوط‌کنید و چشم را با آن شست وشو دهید.


سیب‌ زمینی

سیب‌ زمینی رنده شده را در یخچال قرار دهید سپس روی چشم بگذارید تا به دمای اتاق برسد.


شیر سرد

کمی شیر( پاستوریزه) را در یک‌ کاسه بریزید. پنبه را در آن فرو ببرید و شیر اضافه را بچلانید و سپس روی چشم قرار دهید. این کمپرس نه‌ تنها قرمزی چشم را برطرف می‌کند بلکه خط‌ های ریز و افتادگی پوست را نیز برطرف می‌کند.


کیسه چای

کیسه چای استفاده شده را دور نریزید.در یخچال بگذارید و هر بار روی چشم قرار دهید. در صورت خشک شدن آن را کمی خیس کنید.


برش خیار

خیار هم قرمزی و هم پف چشم را برطرف می‌کند. خیارهای برش زده را تا زمان استفاده در یخچال قرار دهید.


گلاب

گلاب علاوه برداشتن خواص متعدد برای پوست، قرمزی چشم را نیز برطرف می‌کند. پنبه آغشته به گلاب را به مدت چند دقیقه روی چشم قرار دهید.


قاشق‌های سرد شده

اگر به‌ طور منظم دچار قرمزی چشم می‌شوید همیشه قاشق در فریزر قرار دهید. هر بار که لازم شد روی چشم قرار دهید تا مشکل حل شود.


آب سرد

شستن صورت با آب سرد باعث باریک شدن رگ های خونی می‌شود. حتی می‌توانید پنبه آغشته به آب سرد را روی چشم قرار دهید.

این روشها تاثیر به سزایی در درمان قرمزی چشم دارند.

 

الودکتر

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,درمان بیماری ها با گیاهان دارویی,

نویسنده:

تاریخ: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت: 9:47

نظرات(0)

تعداد بازديد : 722

به این پست رای دهید:

فواید و خواص گیاه ترشک در طب سنتی

فواید گیاه ترشک

ترشک به به دلیل غنی بودن آن از ویتامین C ، فسفر و آهن دارای اهمیت بسیار زیادی است. طبق نظریه یک پژوهشگر گیاهان دارویی، ترشک در درمان مشکلا کلیوی ، اسهال خونی و ناراحتی های ادراری نقش به سزایی دارد و کسانی که از کمبود ویتامین C رنج می برند مصرف این گیاه برایشان بسیار مفید است.

ترشک

«محسن پویان» گفت: ترشک ایرانی گیاهی متعلق به خانواده علف هفت‌بند که برخی منابع طب گیاهی آن را حمّاض نامیده‌اند، برگ‌های آن ترش مزه است ساقه آن برافراشته و گل‌ها در ساقه گل‌دهنده پراکنده‌اند.

وی در خصوص موارد مصرف این گیاه، تصریح کرد: در ترشک پتاسیم اگزالات و تارتاریک اسید وجود دارد. سدیم، پتاسیم، کلسیم و فسفر در ترکیب آن گزارش شده است.

این پژوهشگر گیاهان دارویی با بیان اینکه ترشک برای جبران ویتامین C در بدن مفید است، گفت: در ناراحتی‌های ادراری، کلیوی و اسهال‌خونی کاربرد دارد.

پویان اظهارکرد: ترشک ایرانی در بیشتر مناطق استان گسترش دارد، اما هنوز به‌عنوان گیاه دارویی شناخته شده نیست و در اغلب روستاهای منطقه قائنات می‌توان آن را مشاهده کرد.

وی افزود: در میان عشایر مرسوم است که از دانه‌های این گیاه استفاده می‌کنند. طریقه استفاده‌ی آن هم به این ترتیب است که دانه‌های این گیاه را می‌کوبند و پس از مرطوب کردن در محل درد و مفاصل می‌گذارند و به‌عنوان مُسَکن از آن استفاده می‌کنند.

این پژوهشگر گیاهان دارویی گفت: گیاه ترشک منبع ویتامین C است. بنابراین کسانی که کمبود ویتامین C دارند این گیاه می‌تواند برای آن‌ها منبع ویتامین C باشد. علاوه‌بر آن، این گیاه آهن و فسفر کافی هم دارد.

پویان اظهار کرد: هم‌چنین این گیاه دارویی اشتها‌آور و تصفیه‌کننده و هضم‌کننده بسیار خوبی است و به‌خاطر خاصیت تصفیه‌کنندگی‌اش برای کسانی که دارای جوش‌های موضعی و پوستی هستند بسیار مفید است.

وی خاطرنشان کرد: این دارو به علت داشتن اسید اکسولید نباید زیاد و بطور مداوم مورد مصرف قرار گیرد، چون برای مثانه و کلیه می‌تواند مضر باشد. برای استفاده‌ی موضعی از این دارو اگر برگ یا دانه‌ی له شده، پخته شده یا جوشانده آن روی دمل‌ها گذاشته شود به راحتی درمان می‌شود.

و همچنین …

ترکیبی از آب ترشک و روغن کرچک به اندازه مساوی، به طور موثر بی خوابی را درمان می کند.

عملکرد قلب و کبد را تقویت می کند و با التهاب های مختلف بدن مقابله می کند.

دم کرده آن کاهش دهنده کلسترول و میزان تری گلیسیرید است.

با افزایش تولید ادرار، در پایین آوردن وزن موثر است.

آنتی اکسیدان موجود در آن با پیری و چین و چروک پوست مقابله می کند.

منبع عالی ویتامین A، B۹ و C است.

خشکی و آسیب دیدگی مو را برطرف می کند.

خاصیت سم زدایی آن، سموم مضر بیماری زا و عامل عفونت را از بدن دفع می کند.

 

این گیاه دارویی اشتهاآور، تصفیه کننده خون و هضم کننده غذا محسوب می شود.

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,

نویسنده:

تاریخ: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت: 9:42

نظرات(0)

تعداد بازديد : 463

به این پست رای دهید:

درمان پا درد ناشی از آرتروز با طب سنتی

درمان درد پا با طب سنتی

درد پا می‌تواند علل مختلفی داشته باشد و با بیماری‌های گوناگونی در ارتباط باشد. درد پا حتی اگر خفیف باشد نیز آزاردهنده بوده و ممکن است زندگی روزمره شما را با مشکل مواجه کند. ممکن است دچار آرتریت پاشنه‌ی پا باشید که درد زیادی داشته و می‌تواند بیمار را ناتوان کند. در این نوشتار به بررسی درمان درد پا با روش‌های خانگی خواهیم پرداخت.

درمان درد پا


پا درد ناشی از آرتروز

آرتریت پاشنه بسیار دردناک و بیماری ناتوان کننده است، اما خوشبختانه برخی از روش های طبیعی برای درمان آن وجود دارد.

درمان درد پا : بهترین راه حل برای درمان التهاب ناشی از آرتریت تغییر رژیم غذایی است، غذاهای ایده آل برای افراد مبتلا به آرتریت عبارتند از: کلم بروکلی، گیلاس، چای سبز، غلات کامل، سیر، لوبیا، روغن های سالم، ماهی و سویا.

التهاب غلاف کف پا

علت اصلی درد پاشنه، التهاب بافت متصل به پاشنه پا است که درد آن در صبح بسیار بیشتر بوده و با راه رفتن درد کمتر شده و بعد از استراحت یا خواب درد دوباره آغاز مى شود.

روش درمانی: برای درمان این درد باید در حالت نشسته پاهای خود را صاف دراز کرده و یک حوله لوله شده را در اطراف گردی پاشنه پا قرار داده و پایتان را تا ۳۰ ثانیه به سمت داخل بکشید.

شکستگی استرسی

شکستگی استرسی معمولا زمانی رخ می دهد که فرد به طور ناگهانی در ورزش با سرعت و به طور ناگهانی حرکت کند.

روش درمانی: به منظور جلوگیری از شکستگی استرسی، شما نیاز به مصرف مواد غذایی  دارید که از التهاب جلوگیری کند.

آتروفی چربی

دومین علت درد پاشنه پا آتروفی چربی است.

درمان درد پا : برای جلوگیری از بروز این عارضه باید از کفش های ارتوپدی مخصوص کاهش درد پاشنه استفاده کنید.

التهاب تاندون آشیل

وقتی پاشنه پا صدمه می بینند کل فرایند راه رفتن می تواند متوقف شود، هنگامی که در مورد آشیل پا صحبت می کنیم، منظور محلی است که استخوان پاشنه به ساق پا متصل می شود.

روش درمانی: کشیدن پا بهترین راه حل برای درمان التهاب در این حالت است، در این روش نیز باید مانند روش گفته شده با یک حوله رول شده التهاب را کم کرد تا درد تسکین پیدا کند.

 

باشگاه خبرنگاران

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: درمان بیماری ها با گیاهان دارویی,طب سنتی و مریضی ها,

نویسنده:

تاریخ: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت: 9:37

نظرات(0)

تعداد بازديد : 408

به این پست رای دهید:

فواید و خواص اکیناسه در طب سنتی

فواید گیاه دارویی اکیناسه

کیناسه (سرخاگل)، گیاهی زمستانه و پرخاصیت است که مصرف آن، شما را از ابتلا به بیماری های مختلف دور نگه خواهد داشت. این گیاه در بین ۱۰ گیاه پر مصرف دنیا قرار دارد و برای حفظ تندرستی بسیار موثر است. اگر می خواهید زمستان امسال را سلامت بمانید، این گیاه را دریابید! 

اکیناسه


گیاه شناسی

اکیناسه که در ایران به سرخارگل معروف است، گیاهی علفی و چند ساله از تیره ی کاسنی و به ارتفاع یک متر است، ساقه آن از انشعابات فراوانی برخوردار است و برزهای زیر و خشن دارد. برگ های پایین ساقه نیز تخم مرغی یا نیزه ای شکل هستند و ۳۰ ساتی متر طول و ۲۰ سانتی متر عرض دارند. گل ها معمولا به رنگ ارغوانی، صورتی، قرمز، زرد و نارنجی دیده می شوند و مراکز آن ها (گل های لوله ای) سبز یا قهوه ای تیره و سیاه رنگ است.

زادگاه اصلی گیاه اکیناسه، آمریکای شمالی است و از سال های بسیار دور، بومی ها و سرخ پوست های آمریکا از خواص آن استفاده می کردند و امروزه نیز در تمام اروپا تبدیل به یک داروی گیاهی پر طرفدار شده است. گونه های مختلفی از این گیاه وجود دارد و در بیشتر مواقع از ریشه استفاده ی دارویی می شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن با اکیناسه

مصرف گیاه با تشخیص و تجویز متخصص طب سنتی می تواند به پاک سازی سیستم لنفاوی و مقاوم سازی بدن در برابر عفونت های پنهان مثل مشکلات قارچی و حفظ سلامتی بدن کمک کند. ترکیبات موجود در گیاه سرخارگل، تعداد گلبول های سفید خون را افزایش می دهد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. این خاصیت، سرخارگل را به یک داروی مهم در مواردی که سیستم ایمنی بدن توسط عفونت های مزمن یا سموم و مواد زائد ضعیف می شود(مثل تورم غدد لنفاوی، کورک های متناوب، سردرد های مزمن یا گلو درد) تبدیل کرده است.

ضد سرما خوردگی است

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,

نویسنده:

تاریخ: دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت: 9:28

نظرات(0)

تعداد بازديد : 407

به این پست رای دهید:

فواید و خواص زرشک در طب سنتی

فواید زرشک

زرشک درخچه ای می باشد که دارای میوه، و در اغلب مناطق کوهستانی می روید. طبع زرشک سرد می باشد و برای افرادی که کبدی چرب و پرکار دارند بسیار مفید می باشد، همچنین برای بیماران قلبی و صفراوی مصرف آن توصیه می شود. به خاطر داشته باشید مصرف بیش از اندازه زرشک برای افرادی که سرد مزاج هستند ممکن است مشکلاتی بوجود بیاورد، پس در مصرف آن محتاط باشید.

زرشک


مصرف طبی زرشک به دوره مصر باستان می رسد که فراعنه و ملکه ها، این گیاه را با تخم رازیانه به منظور درمان طاعون مصرف می کردند. امروزه، گفته میشود این گیاه درد مفصلی، روماتیسم و تورم ناگهانی پسوریازیسرا تسکین می بخشد. انواع عفونتهایی که زرشک می تواند در درمان آنها مؤثر واقع شود عبارت است از:

عفونت گلو، مجاری ادراری، مجاری معده ای- روده ای، ریه ها، عفونتهای مخمری و اسهال.سبوس ریشه و ساقه این گیاه خاصیت درمانی دارد. ریشه وساقه این گیاه زردرنگ است و اروپاییها و آمریکای شمالی برای رنگ آمیزی لباس از آن استفاده می کردند. اما ترکیبات موجود در سبوس این گیاه زرشک را به عنوان یک گیاه درمانی مطرح کرده است.

سبوس و پوسته این گیاه درمانی مطرح کرده است. سبوس و پوسته این گیاه حاوی الکالوئید هست، که به عقیده برخی از افراد آنتی بیوتیک است و به عقیده متخصصان طب گیاهی سبب تحریک خاصیت ضد عفونی غشای مخاطی بدن می شود.

به منظور پی بردن به این ادعا، اگر قطره ای زرشک را روی زبان خود بگذارید، دهان شما آبکی خواهد شد. این بدان معنا نیست که زرشک طعم خوبی دارد، بلکه این گیاه تقریباً تلخ است بلکه به گفته کارشناسان طب گیاهی، وقتی دهان شما آبکی می شود سبب میشود که بتوانید با عفونت مبارزه کنید. این گیاه در اثر تحریک بخشهایی از سیستم ایمنی بدن این اثر را بر جای می گذارد.

معرفی گیاه

زرشک گلی است که طول آن به ۹ پا می رسد، و دارای شاخه های خاکستری است. برگهای آن دارای دندانه های سونی است. بین ماههای آوریل و ژوئن غنچه ها و گلهای زرد روشن از آن جوانه می زنند. این غنچه ها و گلها در فصل پاییز رنگ قرمز گیلاسی به خود می گیرند که به صورت بوته های خمیده رشد می کنند. می توانید از زرشک رسیده برای تهیه مربا استفاده کنید، یا آنرا همانند “قرقاط” مصرف کنید. زرشک کمی ترش تر است ولی به اندازه قرقاط تلخ نیست.

ترکیبات گیاه

سبوس و ریشه زرشک حاوی انواع بسیاری از مواد شیمیایی به نام “آلکالوئید ایزوکینولین” است. دانشمندان و محققان این ترکیبات را در طول سالیان متمادی مورد تحقیق و بررسی قرار داده اند، و پی بردند که آنها در واقع خواص آنتی بیوتیکی دارند.

برخی از آنها باعث پایین آوردن تب، کاهش تورم و فشار خون شده و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب کمک می کنند.

اشکال موجود

زرشک در شکل چای، کپسول، عصاره ها، مایع یا تنتورها و یا پماد موضعی عرضه میشود. عصاره های حاصل از این ماده به صورت دارویی حاوی ۸ تا ۱۲ درصد محتوای الکالوئید ایزوکینولین استاندارد شده است.

نحوه مصرف

اگر به علت عفونتهای مکرر غالباً آنتی بیوتیک زیاد مصرف کرده اید، پزشک شما به عوض داروهای تجویزی، ممکن استداروهای گیاهی را نیز مدنظر قرار دهد. دلایل متعددی برای این ادعا وجود دارد. زرشک می تواند احساس سرحال بودن به شما دهد و شما را از سایر معالجات نجات دهد. همچنین، میزان مقاومت به آنتی بیوتیکها رو به افزایش است. به منظور رهایی از این وضعیت. بسیاری از معالجین به سایر راههای درمان بیماریها روی می آورند. دلیل دیگر این است که بدن شما در واکنش به انواع آنتی بیوتیکها دچار تغییرات میشود و این تغییرات همیشه خوب نیست.

فلور نرمال که در بدن همه ما وجود دارد و ما را در مبارزه با عفونت کمک می کند، می تواند در اثر مصرف مکرر آنتی بیوتیکها از بین برود. درمانگر ممکن است شما را یاری کند تا این “باکتری خوب” good bacteria را از طریق رهایی مقطعی از مصرف انواع آنتی بیوتیکها، دوباره در خود بازیابید.بنا به دلایل مشابه. پماد زرشک را نیز می توان برای درمان ورم مفاصل یا پسوریازیس تجویز کرد، چون داروهایی که به طور مرتب برای درمان این حالات مصرف میشوند ممکن است تعادل بدن شما را مختل سازند.

باً عوارض جانبی ناشی از معالجات درمانی قوی سبب تحریک واکنشهایی در بدن میشوند که به مثابه یک بیماری کاملاً جدید می تواند جلوه کند. صرفنظر از هرگونه دلیل، وقتی درمانگر شما بداند که قطع مصرف دارو هیچگونه خطری برای سلامتی شما ندارد، می تواند در عوض، مصرف زرشک را تجویز کند.

زرشک همچنین می تواند به عنوان یک روش پیشگیرانه توصیه شود. هرگز نباید 

برای مشاهده ادامه این مطلب کلیک کنید

موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,

نویسنده:

تاریخ: یکشنبه 17 اردیبهشت 1396 ساعت: 22:11

نظرات(0)

تعداد بازديد : 914

به این پست رای دهید:

ليست صفحات

تعداد صفحات : 32

تبلیغات

آمار

آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب : 320
کل نظرات : 3
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین : 7
تعداد اعضا : 0
آمار بازدیدآمار بازدید
بازدید امروز : 128
بازدید دیروز : 67
ورودی امروز گوگل : 1
ورودی گوگل دیروز : 0
آي پي امروز : 115
آي پي ديروز : 51
بازدید هفته : 195
بازدید ماه : 2,416
بازدید سال : 16,198
بازدید کلی : 947,729
اطلاعات شما اطلاعات شما
آی پی : 18.217.218.162
مرورگر : Safari 5.1
سیستم عامل :
امروز : سه شنبه 16 اردیبهشت 1404

ورود کاربران


رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد