موضوعات
آخرین مطالب ارسالی
پربازدید ترین مطالب سایت
خواص و فواید تربچه در طب سنتی
تربچه از جمله سبزیهایی است که هم ریشه و هم برگ آن دارای خواص فراوانی است.
تربچه گیاهی است یک ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر میرسد . برگ های آن پهن ، ناصاف ، کرکدار و با بریدگیهای نامنظم است.
گلهای آن به رنگ سفید، زرد روشن، آبی روشن و بنفش است که در انتهای شاخه ظاهر میشود.
برخی از خواص این گیاه عبارتند از:
• برگ و ریشه تربچه دارای مقدار فراوانی ویتامین C است.
• مقدار ویتامین C موجود در برگهای این سبزی، نسبت به ریشه آن پنج برابر بیشتر است.
• ریشه کروی و قرمز این سبزی همچنین دارای مقادیر فراوانی پتاسیم، اسید فولیک و مس است.
• تربچه خاصیت ضد سرطان دارد و مدت مدیدی است که از این سبزی برای درمان اختلالات کبدی استفاده میشود.
• از تربچه برای دفع سنگهای کلیوی استفاده میشود و برای درمان نقرس و روماتیسم مفید است.
• اگر برگ آن همراه با غذا خورده شود کمک خوبی برای هضم غذا است. آب برگ تربچه برای تقویت چشم مفید است.[آشنایی با خواص برخی مواد غذایی مفید برای تقویت چشم]
• خوردن تخم تربچه، ترشح شیرمادر را زیاد میکند.
• تخم تربچه اشتهاآور است.
------------------------------
منبع : همشهری آنلاین
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 30 دی 1395 ساعت: 0:49
تعداد بازديد : 857
به این پست رای دهید:
فواید و خواص گل گاوزبان در طب سنتی
گل گاو زبان گیاهی طبی است که تقریباً تمامی اجزاء آن ، اعم از گل ها و برگ ها و دانه های آن به عنوان دارو استفاده می شود. همچنین دانه های این گیاه را برای تهیه روغن مورد استفاده قرار می دهند.
خواص درمانی گل گاو زبان
گلگاوزبان دارای طبع گرم و خشک است.
برای این گیاه، فواید زیادی نام بردهاند، مهمترین آنها که به اثبات رسیده و تقریباً تمامی اطبا از گذشته تا حال بر آن توافق دارند؛ عبارت است از:
۱- تقویتکننده اعصاب و روان و حواس پنجگانه، و نشاطآور است.
۲- در درمان اختلال حواس کاربرد فراوانی دارد.
۳- شکم را نرم و کیسه صفرا را باز میکند، اَخلاط سوخته سوداوی را از معده خارج و عوارض آن را از بین میبرد.
۴- در تنظیم اختلالات ادراری و تعریق، موثر است.
۵- برای درمان سرماخوردگی، تنگی نفس و گلودرد، مفید است؛ بهویژه زمانیکه با عسل طبیعی مخلوط شود.
۵- برگ تازه آن برای درمان جوشهای چرکین دهان اطفال، برفک، سستی بیخ دندان و رفع حرارت دهان موثر است.
۶- عرق گلگاوزبان برای امراض سوداوی، وسواس و خفقان مفید است.
۷- دارای منیزیم بوده و از سرطان پیشگیری میکند.
گل گاوزبان، دمنوشی مفید برای سرفه ، سرماخوردگی و آسم
دمکرده گل گاوزبان را به همراه کمی لیمو عمانی، یک دمنوش مناسب برای مقابله با سرماخوردگی است . این دمنوش به شرط ترش نبودن به خصوص در ابتدای شروع علائم سرماخوردگی، یک نوشیدنی مناسب برای بهبود حال بیمار است.
گل گاوزبان در درمان سرفههای مزمن، وقفههای تنفسی و آسمهای خفیف نیز موثر است. در درمان سرفههای خشک میتوان گیاه گل گاوزبان را با بابونه، سنبلالطیب، شقایق مخلوط نموده و دم کرده حاصل از این چند گیاه را روزی ۳-۲ بار بنوشید.
شربت تهیه شده از دَم کرده گل این گیاه دارویی به عنوان ترکیبی خلط آور برای درمان سرفه قابل استفاده است.
فواید گل گاو زبان برای پوست ، مو و ناخن:
جوشانده گل گاو زبان برای بهبود وضعیت مو، ناخن و پوست تاثیر فراوانی دارد.
عُصاره برگ گل گاوزبان به عنوان به عنوان ترکیبی نرم کننده برای پوست خشک و برطرف نمودن خارش های پوستی به کار می رود
افشره برگ گل گاوزبان را می توان با مقدار مساوی آب رقیق نمود و برای خشکی و یا خارش پوست و همینطور جوش های عصبی روی پوست مالید.
سایر فواید درمانی گل گاو زبان:
جوشانده گل گاو زبان دارای خواص دیگری از جمله تقویت کلیه ها به دلیل ادرار آور بودن و آرامبخش بودن می باشد.
جوشانده گل گاو زبان دارای اسید های چرب ضروری مورد نیاز بدن است که می توانند بر روی وضعیت روحی، روانی یا التهاب داخلی اثر مستقیم داشته باشند.
در صورتی که فرآیند متابولیک بدن مانند موارد وابسته به قلب و عروق به درستی کار نکند، مصرف این داروی گیاهی می تواند مفید واقع شود.
گل گاوزبان به دلیل داشتن سطح بالای کلسیم و آهن و مواد مغذی نظیر پتاسیم، روی، ویتامین های C و B و بتاکاروتن برای زنانی که اغلب دچار کمبود این مواد ضروری هستند مفید است.
جوشانده گل گاو زبان باعث تصفیه خون می شود.
بیاختیاری دفع ادرار را نیز درمان میکند.
همچنین کاربردهای ویژه گل گاوزبان شامل رفع علائم سودایی از مغز، تقویت اعضای رئیسه بدن، جلوگیری از پیری زودرس، ضدگرگرفتگی، تنظیم عادات ماهیانه و درمان انزال زودرس است.
مصرف گل گاو زبان در بارداری، شیردهی و در کودکان:
زنان باردار بایستی از مصرف گل گاو زبان در ایام حاملگی خودداری نمایند.چرا که به علت داشتن آلکالوئیدها ممکن است باعث آسیب به جنین شود.
بسیاری تصور می کنند مصرف داروهای گیاهی برخلاف داروهای شیمیایی کاملاً بی ضرر و بدون عوارض است؛ در حالی که امروزه ثابت شده عوارض داروهای گیاهی دست کمی از داروهای شیمیایی ندارد. این مسئله به خصوص در دوران بارداری اهمیت بیشتری دارد و زنان حامله بایستی از هرگونه مصرف خودسرانه انواع جوشانده ها یا دم کرده های گیاهی در بارداری خودداری کنند.
همچنین گل گاوزبان به علت داشتن آلکالوئید برای زنان شیرده و کودکان نیز مضر است، مصرف بیش از پنج روز متوالی این گیاه ممکن است باعث عادت ماهانه در زنان شود؛ بنابراین پس از پنج روز استفاده از آن در صورت نیاز، سه روز فاصله انداخته، سپس دوباره مصرف کنید.
با این حال ، کارشناسان مصرف دَم کرده برگ گل گاوزبان همراه با رازیانه را برای افزایش شیر مادران شیرده توصیه می نمایند.
فواید برگ گل گاو زبان:
در بسیاری از کشورها، برگ های تازه این گیاه را در انواع سالاد استفاده می کنند.
در مراحل اولیه ناراحتی های ریوی و یا سرماخوردگی های همراه با تب، بهره گیری از دَم کرده برگ های گل گاوزبان توصیه می شود.
نوشیدن روزی سه بار و هربار ۱۰ میلی لیتر آب برگ تازه یا افشره گل گاوزبان برای رهایی از افسردگی، اندوه و یا اضطراب تاثیرگذار است.
خواص روغن گل گاو زبان:
– روغن گل گاو زبان، برای درمان اختلالات پوستی از جمله اگزما، درماتیت سبورئیک که اغلب باعث خارش، قرمزی و پوسته ریزی مخصوصاً در ناحیه سر می شود و درماتیت عصبی که واکنش پوست نسبت به فشار های عصبی است که منجر به پوسته ریزی و خارش پوست می شود، مورد مصرف قرار می گیرد.
بهترین روش مصرف گلگاوزبان
برای استفاده از این گیاه، کافی است مقداری گلگاوزبان(دو تا پنج مثقال) را با نیم لیتر آب جوش، همانند چای روی حرارت غیر مستقیم بخار کتری یا سماور گذاشته و بگذارید تنها ۱۰ دقیقه دم بکشد، بهتر است پس از دمکشیدن، ده دقیقه بماند و بعد آن را میل کنید، زیرا در این صورت است که دمنوشِ شما لعاب بسته و خوشطعمتر میشود.
خاصیت آرامبخشی گل گاوزبان باعث میشود مصرف آن به عنوان نوشیدنی پس از شام توصیه شود.
مضرات گل گاو زبان
مصرف این گیاه در دوز زیاد یا دراز مدت، به دلیل داشتن موادشیمیایی خطرناکی به نام آلکالوئید های پیرولیزیدینی (PAS) می تواند باعث بروز سرطان کبد و یا آسیب به این عضو حیاتی شود.
به دلیل داشتن آلکالوئید های پیرولیزیدینی (PAS) زنان باردار باید حد الامکان از مصرف این گیاه خودداری کنند زیرا این ماده شمیایی ممکن است باعث شود که نوزاد در زمان تولد ناقص به دنیا بیاید. همچنین مادرانی که در حال شیردهی به نوزاد خود هستند، حدالامکان از مصرف گل گاو زبان خودداری کنند زیرا احتمال انتقال این ماده شیمیائی خطرناک از طریق شیر مادر به نوزاد وجود دارد.
مصرف روغن گل گاو زبان ممکن است باعث افزایش و طولانی شدن مدت زمان خونریزی شود به همین دلیل استفاده از آن بر روی زخم ها باید بسیار با احتیاط انجام شود.
افرادی که بر روی آنها عمل جراحی انجام شده است در صورت مصرف گل گاو زبان، احتمال خونریزی در آنها افزایش می یابد به همین جهت حداقل تا ۲ هفته پس از جراحی باید از مصرف این گیاه خودداری کنند زیرا این گیاه تا حدی خون را رقیق می کند.
افرادی که به مصرف دمنوش گل گاوزبان علاقه دارند، باید بدانند این نوشیدنی میتواند باعث افزایش فشارخون در برخی افراد حساس شود. به همین دلیل بهتر است دمنوش آن را با افزودن چند قطره آبلیمو میل کرد. بهترین شیرینکنندهای هم که میتوان همراه این دمنوش مصرف کرد، مقداری نبات است. شما میتوانید نبات را از همان ابتدا داخل قوری دمنوش بیندازید تا طعم آن با طعم نوشیدنیتان ترکیب شود.
مصرف آن همراه با داروهای سیستم عصبی مرکزی مانند ضد افسردگیها، ضد اضطرابها، آرامبخشها، خوابآورها و آنتیهیستامینها میتواند بسیار خطرناک باشد.
هر دارویی اعم از طبیعی و غیرطبیعی، در کنار تاثیرات مثبت خود، اثرات منفی هم دارد که باید قبل از مصرف با پزشک مربوطه مشورت شود.
گردآوری و نوشته شده توسط گروه ۷ گنج
موضوع: خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 30 دی 1395 ساعت: 0:43
تعداد بازديد : 489
به این پست رای دهید:
فواید و خواص عرق نسترن در طب سنتی
گیاه نسترن درختچه ای است کوچک با ارتفاع ۳ متر , برگ های این گیاه شامل ۵ الی ۷ برگچه هستند که به شکل دندانه دار و بیضی با نوک تیز است گلهای گیاه نیز در سه رنگ سفید , قرمز کمرنگ و سفید مایل به گلی (قرمز کمرنگ ) وجود دارد.
عرق نسترن و خواص درمانی عرق نسترن
طبیعت عرق نسترن نیز گرم است و دارای خواص درمانی اعم از رفع بیخوابی , تسکین درد معده و رفع اسهال , تقویت قلب و اعصاب , درمان ورم کلیه است. هم چنین آرامبخش است و در رفع خستگی تاثیر بسزایی دارد.
دیگر خواص عرق نسترن علاوه بر موارد فوق عبارتند از
تصفیه کننده خون
ضد اسکوبورت
رفع کمبود ویتامین ث
عرق نسترن را می توانید به صورت شربت نیز میل کنید بهترین زمان مصرف آن که به شما پیشنهاد می شود قبل از خواب یا در صبح قبل از طلوع آفتاب است البته شما می توانید قبل از غذا نیز ۱ فنجان میل کنید.
طریقه دیگر مصرف عرق نسترن به شکل شربت است به این صورت که نصف فنجان از آن را با ۱ فنجان آب سرد و کمی عسل مخلوط کنید که حاصل آن شربت می شود و در هر زمان از شبانه روز نوش جان کنید.
خواص عرق نسترن در درمان درد معده
اگر از درد معده رنج می برید مصرف عرق نسترن را به شما پیشنهاد می کنم از نظر درمانگران که در زمینه طب سنتی فعالیت و دانش کافی را دارند نوشیدن ۱ فنجان از آن در روز کمک شایانی در پیشگیری از ابتلا به مشکلات دستگاه گوارش دارد هم چنین تاثیر بسزایی در تسکین درد بیمارانی که از درد معده , کلیه و روده رنج می برند خواهد داشت .
با قرار دادن ۱ فنجان عرق نسترن طبیعی در برنامه غذایی خود می توانید به راحتی از ابتلا به بیماری های گوارشی همچون درد معده و بیماری های کلیوری مثل تشکیل سنگ و بلور در کلیه و کرم روده پیشگیری نمایید و همزمان از دیگر خواص عرق نسترن که در ابتدای مطلب ذکر شد بهره مند شوید.
--------------------------------
عرق نسترن
خلاصه خواص نسترن (Dog-rose) (نام علمی Rosa Canina):
تقویت کننده قلب و اعصاب • رفع کمبود ویتامین C • درمان ورم کلیه • درمان ورم معده • درمان اسهال
عرق نسترن عصاره طلایی
خواص دارویی نسترن:
از نظر طب سنتی و قدیم ایران دارای طبیعت و طبع گرم و خشک است.
عرق نسترن سرشار از ویتامین C می باشد. (ویتامین C برای جلوگیری از کمبود ویتامین C که موجب خونریزی لثه می شود، ضروری است.)
تقویت کننده قلب می باشد.
تقویت کننده اعصاب و آرام بخش می باشد.
عرق نسترن در رفع خستگی موثر است.
درمان کننده ورم کلیه است.
درمان کننده درد معده و اسهال است.
دافع سنگ کیسه صفرا می باشد.
به دفع سنگ کلیه کمک می کند.
باعث افزایش گردش خون و لطافت پوست می شود.
عرق نسترن به رفع بی خوابی کمک می کند.
به رفع بوی بد بدن کمک می کند.
عرق نسترن تقویت کننده قوای کلی بدن است.
ضد انگل می باشد.
انقباض ماهیچه های معده را برطرف می کند.
برای رفع تپش قلب استفاده می شود.
خونریزی سینه را بند می آورد.
نسترن یکی از گونههای وحشی رز بومی اروپا، آسیای باختری و شمال خاوری آفریقا است. گونه های بسیاری از آن در جنگلهای شمال، منطقه ارسباران، و ارتفاعات فوقانی مناطق دیگر ایران بصورت خودرو یافت می شود. گلهای آن ریز هستند که به رنگهای صورتی، سفید، قرمز و گاهی زرد یافت می شوند. بوی آنها ملایم و مطبوع است.
نسترنها در طول جنگ جهانی دوم در باغهای پیروزی آمریکا کاشته میشدند و هنوز هم در نواحی مرطوب و شنی نوار ساحلی خاوری یافت میشوند.
میوه نسترن شامل برخی از آنتی اکسیدان ها است. علاوه بر این، این میوه به خاطر دارا بودن ویتامین C بسیار، در تهیه شربت، چای و نوعی مربا استفاده می شود
منبع :otaherbal.com
موضوع: خواص عرقیات گیاهی,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 30 دی 1395 ساعت: 0:34
تعداد بازديد : 931
به این پست رای دهید:
فواید و خواص عرق خارشتر در طب سنتی
خواص عرق خارشتر
از این گیاه علاوه بر ترنجبین عرق موسوم به عرق خارشتر تهیه می کنند .خارشتر دارای خاصیت درمانی به شرح ذیل می باشد:
درمان کننده کلیه و مجاری ادارو دفع کننده سنگ کلیه و مثانه می باشد .ضماد خار شتر درمان کننده بواسیر و زخمهای مقعدی می باشد .خاکستر خار شتر التیام دهنده و ترمیم کننده جراحات و زخمها می باشد .شستشو دهنده كلیه:- سنگ شكن كلیه و مثانه- ضد سیاه سرفه و تب و لرز- مفید برای سرماخوردگی
طریقه مصرف :
به صورت غلیظ در دفعات مكرر استفاده گردد.خارشُتُر (نام علمی Alhagi maurorum) گیاهی است پایا از خانواده پروانهداران (Papilionaceae یا Fabaceae) از زیرخانواده باقالاها (Faboideae) و یکی از بنشنها بشمار میرود. نام دیگر آن علف ترنجبین است.میوه این خانواده ناشکوفا است. بوتههای آن نیمهدرختچهای و نیمهچوبی است که تا ارتفاع 50 تا 150 سانتیمتر میرسد. ساقههای آن سبزرنگ با خارهای تیز نوکزرد است.
[1] ادرارآور و ضد سیاهسرفه و تب و لرز است.[2] کاسبرگ آن بدون کرک، زنگمانند و با پنج دندانه مثلثلی کوتاه نوک تیز است. دانههای آن در درون نیامک پهلوی هم قرار دارند.
[3]خارشتر از نظر پزشکی سنتی دارای طبع سرد است و برای رفع صفرا و سنگ کلیه و مثانه مؤثر است. [4]خارشتر یکی از علوفه های خوراکی برای دامها بویژه بزها است.
[5] این گیاه مقاوم به سرما و دارای ریشه عمیق است و به آب کمی نیاز دارد. خارشتر برای گیاهانی مانند غلات و چغندر به عنوان علف هرز بشمار میآید.ریشههای خارشتر گاه تا ژرفای 5 تا 7 متر هم میرسد. میوه آن را ترنجبین (تَراَنگَبین) مینامند که به معنی عسل تر است. [6]این گیاه در شورهزارهای ایران، عربستان، صحرای سینا، سوریه و هند و پاکستان تا ارتفاع 400 متری از سطح دریا میروید.
منبع : تبیان
-------------------------------
عرق خارشتر یکی از عرقهایی است که برای لاغری از آن استفاده میشود، همچنین عرق خارشتر برای دفع سنگ کلیه و تقویت سیستم دفاعی بدن مؤثر است.
خارشتر گیاه مقاوم به سرما و دارای ریشه عمیق است و به آب کمی نیاز دارد. خارشتر برای گیاهانی مانند غلات و چغندر به عنوان علف هرز بشمار میآید. ریشههای خارشتر تا ژرفای 5 تا 7 متر هم میرسد. میوه آن را ترنجبین (تَراَنگَبین) مینامند که به معنی عسل تر است.
این گیاه در شورهزارهای ایران، عربستان، صحرای سینا، سوریه و هند و پاکستان تا ارتفاع 400 متری از سطح دریا میروید. طبیعت خارشتر از نظر حکمای طب سنتی، خیلی گرم و خشک است و به عنوان مدر و مسهِل از آن بهره میبرند. همچنین، جوشانده آن معرق است و مالیدن روغن برگهای آن برای روماتیسم مفید است. گلهای آن نیز برای التیام بواسیر مؤثر است. بر طبق تحقیقات جدید مشخص شده است که مواد موجود در ریشه خارشتر میتواند در تقویت سیستم دفاعی بدن مؤثر واقع شود و لذا گزینه مناسبی برای درمان و مهار بیماری ایدز به شمار میرود. همچنین از دیگر خواص خارشتر، کاهش وزن و جلوگیری از چاقی بدن است، چون خاصیت مسهل و ملین دارد.
برای تولید عرق گیاه خارشتر، ابتدا آب و گیاه را میجوشانند. پس از تبخیر آب، عملیات سرد کردن بخار و تقطیر به صورت سنتی یا صنعتی انجام میشود و مایعی که با تقطیر به دست آمده، همان عرق خارشتر است. به طور کلی طی فرآیند تبخیر و تقطیر، اسانس و رایحه گیاه داخل مولکولهای آب نفوذ میکند و در اصطلاح علمی، آب مقطر تولید میشود. این آب معطر مقطر، علاوه بر طعم و رایحه خوب، تمامی خواص گیاه خارشتر را هم برای بدن دارد. ذکر این نکته ضروری است که برای تولید عرق گیاه خارشتر بیشتر از ریشه گیاه خارشتر استفاده میشود.
خواص عرق خارشتر، طبع عرق خارشتر، مضرات عرق خارشتر، مصرف عرق خارشتر
خواص عرق خارشتر
طبع آن گرم و بسیار خشک میباشد.
برای درمان اسهال مفید است.
چربی سوز است که مصرف آن با کمی تحرک میتواند از چاقی جلوگیری کند.
موجب رفع رسوبات کلیه و جلوگیری از سنگ میشود.
برای دفع سنگ کلیه و مثانه مفید بوده و مورد استفاده قرار میگیرد.
معرق است و به عنوان مدر و مسهل از آن استفاده میشود.
برای درمان بیماری صرع و بیخوابی که ناشی از ضعف اعصاب میباشد، مفید است.
برای تقویت دستگاه هاضمه و معده از دم کرده خارشتر یا عرق آن استفاده میشود.
دفع کننده انگل روده میباشد.
به هضم غذا کمک میکند.
برای بواسیر مفید میباشد.
برای تصفیه کردن خون از عرق خارشتر و یا دم کرده گیاه خارشتر میتوان استفاده کرد.
ضدعفونی کننده کلیه میباشد، به صورت دمکرده یا از عرق آن استفاده شود.
عرق گیاه خارشتر باعث خروج اسید اوریک از بدن میگردد.
خاصیت آنتی بیوتیک دارد.
خارشتر ادرارآور و ضد سیاهسرفه و تب و لرز است.
مصرف نوشیدنیهای گازدار و آب میوههای غیرطبیعی حاوی بیکربنات بسیار مضر است که خارشتر این ترکیب را خنثی و از تشکیل رسوبات جلوگیری میکند.
طریقه مصرف عرق خارشتر
نوشیدن روزی ۲ لیوان عرق خارشتر به خصوص برای افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند، موجب رفع رسوبات کلیه و جلوگیری از سنگ میشود.
برای کاهش وزن و جلوگیری از چاقی، هربار نصف لیوان از عرق خارشتر را با نصف لیوان آب مخلوط کنید و بنوشید.
گردآوری: مجله اینترنتی ستاره
موضوع: خواص عرقیات گیاهی,
نویسنده: paray
تاریخ: چهارشنبه 29 دی 1395 ساعت: 9:49
تعداد بازديد : 643
به این پست رای دهید:
فواید خواص خرمالو در طب سنتی
ارزش غذایی خرمالو:
هر ۱۰۰ گرم خرمالو حاوی ارزش غذایی زیر است:
انرژی ۶۰ تا ۷۰ کیلوکالری
آب ۷۵.۵ گرم
فیبر ۵.۹ گرم
قند ۲۳ گرم
ویتامین ث ۷.۶ میلیگرم
پتاسیم ۲۱۰ میلیگرم
منیزیم ۱۱ میلیگرم
آهن ۰.۱۵ میلیگرم
خواص خرمالو:
خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامینهای B3 ،B2، B1 و C است، در ضمن این میوه مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز دارد.
خرمالو سرشار از ویتامینهای A ، B و C میباشد.
خرمالو میوه ای با کالری بالا است (۱۰۰ گرم خرمالو ۷۰ کالری فراهم می کند) اما در چربی بسیار پایین است.
طبع خرمالو گرم و تر است.
خرمالو سرشار از ویتامین C
میزان ویتامین C موجود در این میوه قابل توجه است. این ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم و ضروری است. اگر در فصل سرما لثههایتان خونریزی میکند امکان دارد به دلیل کمبود ویتامین C باشد.
باید بدانید که مصرف خرمالو و جذب ویتامین C آن برای بالا بردن استحکام سلامت لثهها موثر است. این ویتامین برای شفافیت پوست نیز مفید است. البته توجه داشته باشید هر چه خرمالو رسیدهتر و شیرینتر باشد میزان ویتامین C آن نیز کمتر میشود.
مصرف مرتب غذاهای غنی از ویتامین C به بدن در توسعه مقاومت در برابر عوامل عفونی، پاک کردن سموم و رادیکال های آزاد کمک می کند.
خرمالو منبع بتاکاروتن و لیکوپن
خرمالو سرشار از کاروتن یا همان پیش ساز ویتامین A و همچنین لیکوپن است. این دو آنتیاکسیدان قوی باعث خنثی شدن رادیکالهای آزاد آسیبرسان شده و شما را در برابر بیماریهای مختلفی مانند بیماریهای قلبی عروقی و برخی از سرطانها ایمن میکند.
رنگ نارنجی خرمالو ناشی از همین آنتیاکسیدان بتاکاروتن است. برای همین هم خرمالو مانند همهی میوهها و سبزیجات نارنجی برای سلامتی چشمها و حافظت از شبکیه چشم مفید است.
از این گذشته بتاکاروتن موجود در آن، جریان خون سلولهای پوست را بیشتر میکند برای همین هم پوستتان خوش آب و رنگ میشود.
خرمالو ، سرشار از فیبر
خرمالو منبع خوب فیبرهای غذایی محسوب میشود و حاوی میزان قابلتوجهی فیبر پکتین میباشد. ۱۰۰ گرم از میوه تازه دارای ۳.۶ گرم یا ۹.۵٪ از مصرف روزانه فیبر توصیه شده است.
فیبرهای موجود در آن باعث دفع راحت و رفع یبوست میشود. برای این کار توصیه میکنیم که روزانه دو مرتبه خرمالو میل کنید. توجه داشته باشید که این میوه حاوی آهن بوده و سدیم کمی دارد.
خرمالو برای مقابله با کلسترول و فشارخون بالا
خرمالو سرشار از دو ماده معدنی بسیار مفید است. این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم میباشد که با کلسترول و فشارخون بالا مقابله میکند.
مزیت دیگر این میوه این است که سدیم (نمک) کمی دارد.
توصیه میکنیم اگر دچار بیماریهای قلبی عروقی هستید و یا چربی و فشارخونتان بالاست از این میوه غافل نشوید.
البته حواستان به قند موجود در آن باشد.
مصرف خرمالو در سنگ کلیه
این میوهی پاییزی برای افرادی که از سنگ کلیه و سنگ مثانه رنج میبرند مفید است. به خاطر اینکه این میوه حاوی میزان قابلتوجهی آب و ادرارآور است. هستهی کوبیده شدهی خرمالو نیز به دفع سنگ کلیهها کمک میکند.
مصرف خرمالو در بارداری:
مصرف خرمالو در دوران بارداری و حاملگی بسیار مفید و سودمند بوده و در رشد جنین و سلامت خانم های باردار ، نقش مهمی دارد.
مصرف خرمالو در کودکان:
خرمالو سرشار از ویتامین A، بتاکاروتن و همچنین مقدار قابل توجهی ویتامینهای B۱، B۲، B۳ و ویتامین C است. این میوه همچنین مواد معدنی مختلف مورد نیاز بدن را مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم دارد؛ به همین جهت برای رشد و نمو کودکان بسیار مفید شناخته شده است.
فواید خرمالو برای پوست و مو:
خرمالو، به اندازه توت فرنگی آنتی اکسیدان دارد و به همین دلیل، شما می توانید برای جوان سازی و شاداب سازی پوستتان، روزی نیم ساعت پوست خرمالو را روی صورتتان قرار دهید.
بتاکاروتن موجود در آن، جریان خون سلولهای پوست را بیشتر میکند برای همین هم پوستتان خوش آب و رنگ میشود.
افرادی که موهایشان اصطلاحا کم پشت است و یا به قدری که باید پر نیست, می توانند با خوردن خرمالو و دریافت روی (زنیک) موجود در آن, موهای سالم و پرپشتی داشته باشند.
به خاطر حضور ویتامین A در خرمالو برای پوست و ناخن و موهای خشک و شکننده مفید است.
فواید خرمالو در پیشگیری از سرطان و بیماری قلبی:
این ویتامین نوعی «آنتی اکسیدان» است. بنابراین مصرف آن باعث از بین رفتن «رادیکال های آزاد», عامل ایجاد انواع سرطان ها می شود. بنابراین خرمالو دارویی طبیعی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان است.
خرمالو سرشار از پتاسیم و منیزیم است به همین دلیل مصرف آن برای فشارخونیها میتواند مفید باشد. در ۱۰۰ گرم خرمالو ۱۶۰ میلی گرم و در یک عدد آن که حدودا ۱۶۸ گرم است حدود ۲۷۰ میلیگرم پتاسیم وجود دارد. از این رو مصرف آن برای بیماران قلبی عروقی و فشارخونیها مفید است.
همچنین مصرف آن مانع از چسبندگی پلاکت های خونی و ایجاد لخته خون و در نتیجه بروز سکته قلبی و مغزی می شود. پس مصرف آن برای افراد مبتلا به بیماری قلبی یا افرادی که در معرض این خطر قرار دارند, مفید است.
خرمالو، ضد التهاب طبیعی:
خرمالو حاوی فلاونوئید پلی فنولیک آنتی اکسیدان مانند کاتچین و گالوکاتچین علاوه بر داشتن یک ترکیب ضد تومور مهم، اسید بتولینیک است کاتچین خواص ضد عفونی، ضد التهاب و ضد خونریزی (جلوگیری از خونریزی از عروق خونی کوچک) دارد.
سرشار از مواد معدنی:
خرمالو دارای بسیاری از ویتامین های با ارزش ب – کمپلکس مانند ( اسید فولیک، پیریدوکسین ( ویتامین B6 )، تیامین و … ) است. این ویتامین ها کوفاکتورهایی برای توابع آنزیمی متابولیک در بدن عمل می کنند.
حاوی مواد معدنی مانند پتاسیم، منگنز (۱۵٪ از DRI)، مس (۱۲٪ از DRI) و فسفر است.
منگنز کوفاکتور برای آنزیم سوپراکسید دیسموتاز، که یک رادیکال آزاد بسیار قوی است.
مس کوفاکتور برای بسیاری از آنزیم های حیاتی، از جمله سیتوکروم C – اکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز ( دیگر مواد معدنی به عنوان کوفاکتور برای آنزیم منگنز و روی ) است. مس همچنین برای تولید سلول های قرمز خون مورد نیاز است.
سایر فواید درمانی خرمالو:
خرمالو، مقادیر قابل توجهی ویتامین های A و C، کلسیم، پتاسیم و منیزیم دارد که وجودشان می تواند به هضم هرچه بهتر غذا، تقویت بینایی و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کند.
این میوه در افراد مبتلا به نقرس و بیماری های کبدی و کلیوی بسیار مؤثر است.
خرمالو به علت دارا بودن مواد معدنی، برای رشد و نمو بدن بسیار مفید است و آهن موجود در آن عنصر اصلی خونسازی و پتاسیم موجود در آن اشتها آور و شستشو دهنده کلیه ، کبد و معده است.
خرمالو تقویت کننده معده است، اسهال را برطرف می کند، باعث نرمی سینه می شود، کم خونی را رفع می کند و اشتهاآور خوبی هم هست.
خرمالو آرام کننده سکسکه است.
خرمالو بندآورنده خونریزی است.
خرمالو ورم و التهاب بواسیر را فرو مینشاند.
خرمالو داروی مؤثری برای تیفوس و تیفوئید است باید از جوشانده کاسبرگهای زیرگل و دم گل استفاده شود.
اگر در فواصل غذا خرمالو خورده شود موجب باز شدن اشتها میشود.
برای درمان اسهال خونی ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم میوه رسیده خرمالو را صبح ناشتا میل نمایید.
زیاد کننده نور چشم است.
مصرف خرمالو در کاهش وزن:
خرمالو میوه ای شیرین و پرکالری است که یک عدد درشت آن، حدود ۸۰ کیلوکالری انرژی دارد و شما باید برای سوزاندن این مقدار انرژی، نزدیک به ۲۸ دقیقه راه بروید. پس اگر دچار اضافه وزن هستید یا رژیم دارید، حواستان به تعداد خرمالوهایی که می خورید، باشد.
مصرف خرمالو در دیابت:
در ضمن بیماران دیابتی هم به لحاظ دارا بودن قند فراوان در این میوه باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند.
فواید دانه خرمالو:
از کوبیده دانه خرمالو بصورت گرد میتوان سنگ مثانه و کلیه را دفع کرد بدین صورت که دانه را کمی حرارت داده سپس خرد نموده مانند قهوه دم کرده میل شود.
کوبیده هسته خرمالو را با روغن منداب مخلوط کرده در یک بطری ریخته سر آن را محکم ببندید و در آب جوش به مدت یک ساعت جوشانده، سپس از این روغن میتوان برای دردهای کمر، مفاصل و نقرس استفاده نمود و همچنین از پودر دانه آن که با حرارت بو داده شده است مانند قهوه دم کرده میل شود.
فواید برگ و گل درخت خرمالو:
در طب سنتی قدیم از برگ درخت خرمالو نیز برای درمان بیماریها استفاده میشد.
برگ درخت خرمالو حاوی فلاوونوئیدها است که خاصیت ضد فشار خون، ضد سرطان و ضدموتاژن دارد.
در عین حال برگ درخت خرمالو حاوی مادهای به نام astragalin است که خاصیت آنتیهیستامینی داشته و واکنشهای آلرژیک و آبریزش بینی را کاهش میدهد.
این ماده همچنین علائم درماتیت و التهاب را در پوست کاهش میدهد.
دم کرده گل خرمالو مقوی معده است.
جوشانده برگهای آن برای سرفه مفید است.
بهترین زمان مصرف خرمالو:
چون خرمالو یک میوه اسیدی است و مصرف آن باعث افزایش ترشح اسید معده می شود، بهتر است با معده پر آن را بخورید تا اینطوری غذایتان بهتر هضم شود.
اگر اهل مصرف میوههای یخ زده هم هستید باید بدانید میشود این میوه را نیز فریز و بعدها مصرف کرد.
هشدارها و مضرات:
اگرچه خرمالو خواص بسیار زیادی دارد، اما خوردن بیشتر از ۱ تا ۲ عدد خرمالوی نارس در روز توصیه نمی شود. ضمن اینکه خوردن همین مقدار از خرمالوی نارس و گس هم برای کسانی که به یبوست مبتلا هستند، مناسب نیست؛ چون تانن موجود در آن یبوست را تشدید می کند.
بهتر است کسانی که اختلالات روده ای دارند یا عمل جراحی روده انجام داده اند یا به بیماری سل مبتلا هستند، خرمالو نخورند یا در مصرف آن محتاط باشند.
افراط در مصرف خرمالو موجب افزایش وزن میشود.
افراط در مصرف خرمالو موجب انسداد روده میشود.
کسانی که تمایل به خوردن خرمالو با پوست دارند، حتما باید پیش از این کار، آن را خوب بشویند و به تکه های کوچک تقسیم اش کنند تا بتوانند نگام خوردن، آن را خوب بجوند تا مشکلی برایشان پیش نیاید.
مصرف این میوه به صورت گس و نرسیده چندان مناسب نیست و بهتر است خرمالوی رسیده و شیرین را برای خوردن انتخاب کنید.
منبع : هفت گنج
----------------------------------------
1. طبع خرمالو گرم و تر است.
2. میوه نارس خرمالو باعث كاهش فشار خون میشود.
3. خرمالو باعث تقویت معده می شود.
4. خرمالو قابض است و نرم كننده سینه می باشد.
5. خرمالو آرام كنندة سكسكه است.
6. خرمالو بندآورندة خونریزی است.
7. خرمالو ورم و التهاب بواسیر را فرو مینشاند.
8. خرمالو داروی مؤثری برای تیفوس و تیفوئید است باید از جوشاندة كاسبرگهای زیرگل و دم گل استفاده شود.
9. دم كرده گل آن مقوی معده است.
10. جوشاندة برگهای آن برای سرفه مفید است.
11. از كوبیدة دانه خرمالو بصورت گرد میتوان سنگ مثانه و كلیه را دفع كرد بدین صورت كه دانه را كمی حرارت داده سپس خرد نموده مانند قهوه دم كرده میل شود.
12. خرمالو سرشار از ویتامینهای A ، B و C میباشد.
13. كوبیدة هسته خرمالو را با روغن منداب مخلوط كرده در یك بطری ریخته سر آن را محكم ببندید و در آب جوش به مدت یك ساعت جوشانده، سپس از این روغن میتوان برای دردهای كمر، مفاصل و نقرس استفاده نمود و همچنین از پودر دانة آن كه با حرارت بو داده شده است مانند قهوه دم كرده میل شود.
14. به خاطر حضور ویتامین A در خرمالو برای پوست و ناخن و موهای خشك و شكننده مفید است.
15. خرمالوی كاملاً رسیده یك میوه خوب برای كودكان میباشد به جهت رشد و نمو آنها بسیار سودمند میباشد.
16. اگر در فواصل غذا خرمالو خورده شود موجب باز شدن اشتها میشود.
17. وجود تانن در خرمالو امكان دارد كه باعث یبوست شود.
18. برای درمان اسهال خونی 300 تا 500 گرم میوه رسیده خرمالو را صبح ناشتا میل نمایید.
19. زیاد كننده نور چشم است
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 28 دی 1395 ساعت: 23:11
تعداد بازديد : 500
به این پست رای دهید:
درمان سینوزیت با طب سنتی
یک پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف دم کرده مورد برای درمان بیماریهای گوارشی موثر است.
پوریا شیخی پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران، گفت: مصرف دم کرده مورد برای درمان بیماری های گوارشی، عفونت های ادراری، سینوزیت، سرفه و استفراغ موثر است.
وی با بیان اینکه این گیاه در کشورهای ایران، آفریقا و استرالیا یافت می شود، اظهار داشت: گیاه مورد حاوی موادی مانند ژرانیول، لینالول، سینیول و کامفن است.
این پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه از میوه مورد جهت تغییر طعم شربت استفاده می شود،تصریح کرد: مصرف دم کرده مورد برای درمان بیماری های گوارشی، عفونت های ادراری، سینوزیت، سرفه و استفراغ موثر است.
به گفته شیخی، یک گرم برگ مورد را به همراه یک لیوان آب جوش بر روی بخار بگذارید و بعد از مدت ۳۰ دقیقه دم کرده را مصرف کنید.
وی باتاکید بر اینکه گیاه مورد خاصیت آنتی بیوتیک دارد، بیان کرد: مواردی مانند کاهش بوی نامطبوع بدن، ضدعفونی کننده،سفت شدن بافت دندان ها و انقباض رگ های خونی از خاصیت های روغن مورد است.
این پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه چای مورد باعث بهبود بیماری صرع می شود،تصریح کرد:مصرف روغن مورد باعث درمان بیماری هایی همچون آلزایمر، آکنه، التهابات، روحی و روانی و عفونت ها می شود.
شیخی با اشاره به اینکه زنان باردار باید از مصرف این گیاه خودداری کنند، افزود: مصرف بیش از حد فرآورده های مورد باعث بروز عوارضی مانند اسهال و مسمومیت در افراد می شود.
منبع : فرارو
موضوع: طب سنتی و مریضی ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 28 دی 1395 ساعت: 23:05
تعداد بازديد : 665
به این پست رای دهید:
فواید و خواص گشنیز در طب سنتی
شنیز گیاه بومی جنوب اروپا و مناطق مدیترانه است . در بیشتر نقاط ایران نیز می روید . از زمانهای قدیم وجود داشته و حتی مورد مصرف مصری ها بوده است .
بقراط این گیاه را می شناخته و برای درمان بیماریهای مختلف از آن استفاده می کرده است . در قرون وسطی ضعف جنسی را با گشنیز درمان می کردند .
گشنیز گیاهی است علفی و یکساله ، برنگ سبز که ارتفاع آن تا 80 سانتیمتر نیز می رسد . برگهای آن به دو شکل ظاهر می شود آنهائی که در قاعده ساقه وجود دارد بشکل دندانه دار و دیگری در طول ساقه که باریک و نخی شکل می باشند .
قسمت مورد استفاده گیاه ،ساقه و برگ و میوه آن است . میوه گشنیز گرد و برنگ زرد می باشد . بوی تازه آن مطبوع نبوده و تقریبا بد بو است ولی بر اثر خشک شدن این بو از بین رفته و خوشبو می شود . حتی نام لاتین گشنیز از لغت یونانی Korio مشتق شده که به معنی بد بو است .
ترکیبات شیمیایی:
در یکصد گرم گشنیز مواد زیر وجود دارد:
آب 7/5 گرم
مواد چرب 15 گرم
سلولز 38 گرم
اسانس 1 گرم
اسید اگزالیک 12 میلی گرم
کلسیم 170 میلی گرم
ویتامین آ 200 واحد
ویتامین ث 50 میلی گرم
مواد چرب گشنیز مرکب از اسید اولئیک ، اسید پالمتیک ، اسید لینولئیک و اسید پتروسه لینیک است .
در برگهای خشک گشنیز مقدار زیادی ویتامین A,C یافت می شود .
خواص داروئی:
خواص طبی گشنیز
گشنیز و تخم گشنیز از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
خواص تخم گشنیز بقرار زیر است.
1)تخم گشنیز را پودر کرده و با نسبت مساوی با شکر و یا عسل مخلوط کنید برای تقویت بدن بسیار مفید است.
2)معده را تقویت می کند.
3)خوردن تخم گشنیز با غذا به هضم غذا کمک می کند.
4)ادرار آور است.
5)قاعده آور است.
6)کرم های معده و روده را از بین می برد.
7)برای برطرف کردن تب تیفوئید مفید است.
8)خاصیت ضد باکتری دارد و بیماریهای عفونی روده را برطرف می کند.
9)تب های نوبه ای را از بین می برد.
10)برای نرم کردن سینه از جوشانده تخم گشنیز استفاده کنید.
11)جوشانده تخم گشنیز خواب آور است.
12)زکام را برطرف می کند.
12)تخم گشنیز شیر را در مادران شیرده زیاد می کند.
13)برای تسکین درد دندان تخم گشنیز بجوید.
14)تقویت کننده قلب است.
15)جوشانده تخم گشنیز یا خوردن تخم گشنیز بوداده اسهال خونی را برطرف می کند.
خواص برگ وساقه گشنیز
1)آّ گشنیز خواب آور است.
2)مسکن و آرام کننده است.
3)مسمومیت های حاصله از مواد پروتئینی را برطرف می کند.
4)با غذا گشنیز بخورید تا از ترش شدن غذا جلوگیری کند.
5)تشنگی را برطرف می کند.
6)طحال را تمیز و تقویت می کند.
7)برای فتق مفید است.
8)برای برطرف کردن بوی بد دهان سوپ گشنیز بخورید.
9)دل درد را برطرف می کند.
فرمول برطرف کردن بواسیر
حدود 10 گرم تخم گشنیز را در ماهی تابه ریخته و بو بدهید تا رنگ آن قهو ه ای شود سپس آنرا پودر کنید و با سرکه و یا شراب مخلوط کرده و چند روز آنرا بنوشید تا بواسیر از بین برود.
برای برطرف کردن دندان درد
حدود 10 گرم تخم گشنیز را در چهار لیتر آب ریخته و بگذارید بجوشد تا حجم آن به یک لیتر برسد آنرا کمی سرد کنید و در دهان مزمزه کنید تا درد دندان برطرف شود.
برای شستن دهان و دندان
یک قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز را در یک لیوان آّب جوش ریخته و بمدت 5 دقیقه دم کنید سپس آنرا برای شستن دهان ،دندان و گلو غرغره کنید.
مضرات :
گشنیز اگر باندازه بکار رود هیج گونه ضرری ندارد ولی مصرف زیاد از حد آن تولید مستی توام با خستگی شدید می کند و گاهی به خوابی عمیق و گنگی و بی حسی منجر می شود .
تخم گشنیز را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا ایرانی و یا چینی خریداری کنید . چینی ها گشنیز را جعفری چینی Chinese Parsley می نامند .
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 28 دی 1395 ساعت: 17:47
تعداد بازديد : 762
به این پست رای دهید:
فواید و خواص سیب در طب سنتی
درخت سيب در يبشتر نقاط دنيا پرورش داده مي شود و سيب ميوه ايست كه مي توان گفت در هر جاي دنيا وجود دارد و همه مردم دينا انرا مي شناسند. نام انگلیسیسیب Apple می باشد و نام علمی آن Nigella Sativa است .
در كشور ايران اين درخت بصورت وحشي در جنگل هاي شمال وجود دارد در لاهيجان و رودسر آنرا آسيب ، هسي و هسيب و در مازندران به آن سه مي گويند .
سيب انواع مختلف درد . انواع وحشي آن كوچك و پرورش يافته آن درشت و برد مي باشد . سيب نوع ترش و شيرين درد .
سيب ميوهاي است بهشتي، سرشار از ويتامينهاي آ، ب، ث و پتاسيم كه در درمانهاي طبيعي يا طب نتروپتي، دارويي براي پيشگيري از بيشتر امراض شناخته شده است. Eat An AppIe A Day Keep The Doctor Away يعني روزي يك سيب ميل كنيد و دكتر را از خود دور كنيد.
در ایران این درخت به صورت وحشی در جنگل های شمال وجود دارد در لاهیجان و رودسر آن را آسیب ، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می گویند .
سیب انواع مختلف درد . انواع وحشی آن كوچك و پرورش یافته آن درشت است . سیب نوع ترش و شیرین دارد .
تركیبات شیمیایی:
سيب داراي ويتامين و مواد مغذي زيادي است و بي مناسبت نيست كه يك ضرب المثل انگليسي مي گويد كه خوردن يك سيب در روز شما را از رفتن نزد دكتر بي نياز مي كند.
موادي كه در يك سيب متوسط وجود دارد بشرح زير است :
انرژي ۲۵۸ كالري
پروتئين ۱/۲ گرم
چربي ۱/۶ گرم
مواد نشاسته اي ۵۹/۶ گرم
كلسيم ۲۴ ميلي گرم
فسفر ۱۰ ميلي گرم
آهن ۱/۲ ميلي گرم
ويتامين آ ۳۶۰ واحد
ويتامين ب ۱ ۰/۱۵ ميلي گرم
ويتامين ب ۲ ۰/۰۸ ميلي گرم
ويتامين ب ۳ ۰/۱ ميلي گرم
ويتامين ث ۱۸ ميلي گرم
ويتامين هاي موجود در سيب بيشتر در پوست سيب وزير پوست آن قرار درد بنابراين آنهايي كه مي توانند پوست سيب را هضم كنند بهتر است كه آنرا با پوست ميل كنيد و اگر مي خواهيد پوست آنرا بكنيد بهتر است كه سيب را خيلي نازك پوست كنبد
سیب دارای ویتامین و مواد مغذی زیادی است و بی مناسبت نیست كه یك ضرب المثل انگلیسی می گوید خوردن یك سیب در روز شما را از رفتن به نزد پزشك بی نیاز می كند.
سیب، یکی از سلامت بخشترین خوراکیهای اطراف ما محسوب میشود. از زمانهای گذشته مردم جهان علاقهی فراوانی به میوهها داشتند. طبق نظر مورخان، منشاء اصلی سیب مناطق سردسیر شمال اروپا بوده و از آنجا این میوهی با ارزش و مفید به نقاط دیگر جهان منتقل شده است.
سیب یکی از میوههایی است که قبل از دیگر میوهها شناخته شد. تمدن انسان از دیر باز با سیب پیوند خورده است. سیب نشانهی عشق و باروری، دوستی، زیبایی، خوشبختی، تندرستی، دانایی، خوشی، نیرومندی و … میباشد. سیب دارای انواع بسیار متفاوتی است.
افرادی که به طور منظم سیب میخورند، میزان تندرستی خود را افزایش میدهند و علاوه بر آن از بروز بیماریهای متعددی که بهدلیل کمبود عناصر حیاتی پیش میآید جلوگیری مینمایند.
همهی سیبها مانند هم نیستند. اندازه، رنگ، بو و مزهی متفاوت در گونههای مختلف، تعیین کنندهی نوع مصرف آنها است. مواد مغذی موجود در یک سیب به اندازهی آن بستگی دارد، نه نوع آن. انواع سیب پس از مرکبات ( پرتقال ، نارنگی ، لیموشیرین، لیموترش و گریپ فروت) و موز ، عمدهترین میوهی پرورشی در سطح دنیا است.
سیب سرشار از ویتامینها، تانن، مواد معدنی و فیبر (سلولز گیاهی) میباشد. ترکیبات شیمیایی موجود در میوهی سیب بر حسب نژادهای گوناگون آن متفاوت است.
از جمله فواید سیب در طب سنتی میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
سیب در حفظ طراوت و شادابی پوست موثر است
با استفاده از سیب میتوان ناراحتیهای شایعی مانند خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماریهای پوستی طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانههای آنها را کاهش داد.
لازم به ذکر است که این قابلیت سیب به دلیل وجود ریبوفلاوین (ویتامین B۲)، ویتامین C و A ، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم میباشد.
سیب فشارخون را منظم میکند
خوردن سیب و حتی بو کردن سیب، باعث کاهش فشار خون میشود. بررسی انجام شده توسط دانشگاه ییل (YALE) نشان داد که تنها یک بار بو کشیدن سیب، فشارخون بیماران را پایین میآورد.
سیب برای دندانها و لثهها مفید است
اسیدهای موجود در سیب، هنگام جویدن باکتریهای دهان را از بین برده و دندانها و لثهها را تمیز میکنند. جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم. مطالعات نشان میدهند که سیب قادر است ذرات غذایی باقی مانده در پشت دندانها و لثهها را پاک کرده و فساد دندان و بیماریهای لثه را از شما دور سازد. حتی کسانی که در گذشته از بیماریهای لثه رنج بردهاند، خواهند توانست از فواید ناشی از غنی بودن سیب از ویتامینC بهرهمند شوند.
مواد مغذی موجود در سیب باعث تقویت ساختار دندانها میگردد. مینای دندان را محکمتر میسازد و از جرم گرفتن دندانها پیشگیری میکند.
اسیدهای موجود در سیب، اثر ضدالتهاب و باکتریکش بر دندانها و لثه دارند. پژوهشهای علمی نشان داده است که یک ربع ساعت پس از خوردن آهستهی یک عدد سیبترش حدود ۹۰ درصد و بعد از یک ساعت تقریباً تمامی ذرات میکروبی موجود در دهان از بین میروند.
جویدن سیب، عضلات فک را قویتر میسازد. آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شویهای ساده و طبیعی محسوب میشود.
سیب از بروز بیماری نقرس و درد مفاصل پیشگیری میکند
یکی از بیماریهایی که بهطور مشخص به علت پرخوری و مصرف مداوم منابع حیوانی (گوشت قرمز و چربی) و الکل بروز میکند، درد مفاصل و نقرس است. البته آمادگی ابتلا به این بیماری ارثی است. در موارد شدید، بیمار با دارو و کمپرس سرد درمان میشود. برای جلوگیری از گسترش و طولانی شدن بیماری پیروی از برنامهی غذایی فاقد گوشت و چربی، لازم است. همچنین سیب میوهای بسیار باارزش است؛ چرا که همچربی چندانی ندارد و هم موجب کاهش اوره میگردد.
سیب خام یا پخته مانع تشکیل اسید اوریک در بدن میشود و پس از مصرف آن مقدار کلی اسیدهای ادرار، به ویژه اسید فرمیک افزایش مییابد. از این رو مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس توصیه میگردد.
سیب برای حافظه و مغز مفید است .
سیب مقوی مغز است. به همین جهت برای کسانی که کارهای فکری انجام میدهند مفید میباشد. به طور کلی سیب به علت داشتن فسفر، اعصاب و مغز را تقویت میکند.
سیب اثر آرام بخش دارد
دم کرده ی پوست سیب که با اندکی عسل شیرین شده باشد، نوشیدنی آرام بخشی است. خوردن سیب خام نیز تأثیر آرام بخشی بر دستگاه اعصاب دارد. علاوه بر ویتامینهای گروه B، منیزیم و فسفر و برخی عناصر دیگر موجود در سیب اثر آرام بخشی بر اعصاب دارد. همچنین شیرینی سیب و جویدن آن باعث انبساط عضلات منقبض صورت میشود.
سیب به قلب سلامتی می بخشد
سیب از معدود مواد غذایی است که کاملا بدون کلسترول بوده و به کاهش میزان کلسترول خون کمک می کند. سیب نه تنها به وعده غذایی شما هیچ کلسترولی نمی افزاید بلکه حتی این ماده مضر را ازخون شما می زداید. یک چهارم سیب تشکیل شده است از ماده ای به نام پکتین که فیبر محلولی است که میزان کلسترول Ldl خون را از طریق کاهش جذب چربی کاهش می دهد. هم زمان پکتین میزان کلسترول Hdl یا همان کلسترول خوب بدن شما را که برای مصارفی همچون تولید هورمونها مورد نیاز هستند افزایش می دهد. افزایش سطح کلسترول خوب منجر به کاهش خطر بیماریهای قلبی می شود. همچنین خوردن سیب و یا تنها بو کشیدن آن باعث پایین آمدن فشار خون می شود.
سیب قند خون را پایین می آورد.
سیب خبر خوبی برای افراد مبتلا به قندخون بالا (دیابت)، قند خون پایین (هیپوگلیسیمیک) و دیگرانی است که به شدت نسبت به افزایش یا کاهش میزان قند خون خود حساس هستند. مقدار بالای فیبر غذایی موجود در یک عدد سیب باعث می شود که قند خون یا همان گلوکز خون ثابت بماند و به هر جال وجود ثبات در میزان قند خون بر اشتهای شما نیز لگام می زند.
سیب از عفونت پیشگیری می کند.
بررسی نشان می دهد آنهایی که بیشتر سیب می خورند کمتر دچار سرما خوردگی یا عفونتهای قسمتهای فوقانی دستگاه تنفسی شده و عموماً کمتر بیمارمی شوند. برخی بر این باورند که اب سیب ویروس های عفونتزا را می کشد.
مصرف سیب به هضم کمک می کند.
سیب سرشار از “فیبر” عنصر زبرینه ای است که باعث می شود همه چیز به روانی در دستگاه گوارش حرکت کند. یک سیب متوسط ۹ تا ۱۰ گرم فیبر داشته بخش قابل توجهی از ۲۰ تا ۳۵ گرم نیاز روزانه بدن ما را در این مورد تامین می کند.
گاز زدن سیب برای لثه ها خوب است.
جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم. مطالعات نشان می دهند که ذرات غذای مانده در پشت لثه ها و دندانهای شما را پاک کند و فساد دندان و بیماری لثه ها را از شما دور سازد. حتی کسانی که قبلاً از بیماریهای مزمن لثه رنج می برده اند خواهند توانست از منافع ناشی از ویتامین سرشار موجود در سیب – ویتامینی که از حساسیت لثه ها و دندانهای آنها می کاهد- برخوردار شوند.
سیب از ابتلا به سرطان پیشگیری می کند.
سیب حاوی کافئیک شیمیایی یا اسیر کلوروژنیک می باشد. مطالعات به انجام رسیده بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می دهد که این ترکیب می تواد به عنوان یک ضد سرطان عمل کند.
سیب سرشار از ويتامين است .
سيب سرشار از ويتامينهاي E، B۱۲، B۲، B۱، A و K، اسيد پانتوتونيک، نياسين، بيوتين، اسيد فوليک و کولين است. مقادير اين ويتامينها در انواع گوناگون سيب متفاوت است. پوست سيب حاوي کاروتن ميباشد. تقريباً نيمي از ويتامين C در پوست سيب وجود دارد و سيبهاي کوچک در مقايسه مقدار بيشتري پوست دارند. انواع سيب منابع بسيار خوبي براي تأمين ويتامين C محسوب ميشود. سيب داراي مقدار بسيار ناچيزي ويتامين K است.
خواص داروئي:
۱)سيب يك ميوه قليايي است و تميز كننده بدن است و بعلت درا بودن پكتين زياد آب اضافي بدن را خارج مي سازد
۲)سيب را مي توان براي برطرف كردن اسهال حتي براي كودكان بكار برد . بدين منظور سيب را بايد رنده كرد و استفاده نمود .سيب را مي توان پخت و براي آنهايي كه روده تنبل دارند آن را روي آتش ملايمي بپزيد البته حتما ازظرف لعابي يا تفلان استفاده كنيد زيرا به اين طريق پكتين و ويتامين هاي آن حفظ مي شود.
۳)شربت سيب بهترين دارو براي درمان سرفه و گرفتگي صدا مي باشد .براي تهيه شربت سيب يك كيلو سيب راشسته و با پوست قطعه قطعه كنيد و در يك ليتر آب بپزيد سپس آنرا با پارچه نازكي صاف كنيد و چند تكه قند به آن اضافه كنيد و دوباره روي آتش ملايم قرار دهيد تا قوام بيايد و آن را از روي آتش برداريد روزي سه تا چهار فنجان از اين شربت بنوشيد.
۴)سيب داراي مقدر زيادي كلسيم است و كلسيم سيب به بدن كمك مي كند كه كلسيم غذاهاي ديگر را نيز جذب كند.
۵)خوردن سيب يبوست را برطرف مي كند و براي خستگي مفرط مفيد است
۶)دم كرده برگ درخت سيب ادرار آور است و درمان كننده التهاب كليه و مثانه ميباشد.
۷)نوشيدن آب سيب داروي موثري براي درمان سرمخوردگي و گرفتگي صدا و سرفه است.
۸)سيب مقوي كبد و اشتها آور است.
۹)سيب براي درمان تنگي نفس بسيار مفيد است حتي بوئيدن سيب نيز اين خاصيت را درد
۱۰)سيب پخته تقويت كننده معده و كبد و دفع كننده سودا و سموم بدن است .
۱۱)سيب حرارت را از بدن خارج مي سازد .
۱۲)سيب را رنده كنيد و در دستمال بپيچيد و روي چشم بگذاريد درد چشم را برطرف مي كند.
۱۳)خوردن سيب حتي براي آنهايي كه بيماري قند دارند مفيد است چون قند خون را بالا نمي برد.
۱۴)كسانيكه مي خواهند لاغر شوند حتما بايد سيب را با پوست بخورند .
۱۵)دم كرده گل سيب داروي سرفه و تورم مجراي تنفسي است
۱۶)سيب داروي خوبي براي درمان زخم ها مي باشد
۱۷)سيب بهترين دارو براي سوء هاضمه است زيرا داراي مقدر زيادي پكتين مي باشد
۱۸)آب سيب را حتي مي توان براي تنقيه استفاده كرد . اين تنقيه براي بيماريهاي روده بسيار موثر است.
۱۹)پوست سيب را مانند چائي دم كنيد و بياشاميد اين اچئي بهترين دوست كليه است .
۲۰)آب سيب را با ابميوه گيري در منزل تهيه كنيد و فورا آنرا بنوشيد زيرا در اثر ماندن آنزيم اي خود را از دست مي دهد .
۲۱)آب سيب براي زيبايي پوست استفاده زيادي درد بخصوص براي از بين بردن چين و چروك پوست موثر است بدين منظور آب سيب را صبح و شب روي پوست گردن و صورت بماليد و ماساژ دهيد البته هميشه آب سيب تازه استفاده كنيد.
استفاده ديگر از سيب براي لطافت پوست سيب پخته است سيب رابپزيد و سپس له كنيد و با شير مخلوط كنيد و اين مخلوط را بصورت نيم گرم روي پوست بگذاريد و پس از چند دقيقه آنرا برداريد .
سيب در از بين بردن عفونتها بسيار مهم است. در واقع يك نوع پنيسيلين طبيعي است. سيب نه تنها براي يبوست مفيد است، بلكه براي اسهال نيز بسيار موثر ميباشد. اما تفاوت در طريقه مصرف آن است، افرادي كه دچار يبوست هستند ميتوانند يك سيب را تنوري كرده و يا در فر بگذارند و شب ميل كنند و يك سيب هم به همين طريق صبحها ميل شود.
براي درمان اسهال، سيب را رنده كرده چند ساعت بگذاريد تا رنگش تغيير كند و تيره شود يعني پكتين موجود در آن اكسيده شود و بعد آن را ميل كنيد.
آب سيب تازه سموم بدن را دفع كرده و براي اطفال خيلي مفيد است. سيب ميوهاي است كه ويتامين ب زيادي دارد و به همين دليل براي اعصاب و روان بسيار مهم ميباشد و افراد عصبي بهتر است هر روز يك ليوان آب سيب تازه با كميگلاب ميل كنند.
سيب درجه تب را پايين ميآورد و براي بهبود گلو درد و سينه درد بسيار مؤثر ميباشد. يكي ديگر از خواص سيب رنده شده اين است كه براي افراد مبتلا به زخم معده بسيار مفيد ميباشد. اين ميوه به علت خاصيت دفع اسيد اوريك، در درمان بيماريهاي نقرس، آرتروز و رماتيسم بسيار مفيد و مؤثر شناخته شده است.
سيب با دفع اسيد اوريك داروي روماتيسم ونقرس است و درد مفاصل است وبراي تقويت قلب و هضم غذا موثر است . خوردن سيب با پوست يبوست را از بين مي برد و براي كبد مفيد است . ماليدن مقداري سيب روي مكحل گزيدگي نيش عقرب يا زنبور به درمان كمك موثري مي كند .
ميوه نارس سيب جهت مداواي اسهال مفيد است . خوردن سيب قبل از خواب كمك موثري در راحت تر خوابيدن است .
اگر حداقل ۳ عدد سيب در روز بخوريم ، خطر مرگ ناشي از بيماري هاي قلبي را کاهش مي دهيم. سيب به دليل بافت گياهي اي که دارد، مي تواند ۱۴ درصد خطر مرگ ناشي از گرفتگي رگهاي بدن را کاهش دهد.
يک سيب متوسط داراي ۳ گرم الياف است الياف مي تواند فشار خون و چربي خون را کاهش دهد. همچنين سيب براي سلامتي دندان بسيار مفيد است.
خواص سيب ترش
۱-سيب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل بهم خوردگي را از بين مي برد.
۲-سيب ترش را بپزيد درمان اسهال خوني است
۳-آب سيب ترش مخلوط با انار براي تقويت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگي بكار مي رود
۴-رب سيب ترش علاج اسهال ، استفراغ و درد و غم است
۵-مرباي شكوفه سيب براي ضعف معده و ازدياد نيروي جنسي مفيد است
۶-سيب ترش براي آنهائيكه مزاج گرم دارند بسيار مفيد است بالعكس آنهائيكه مزاج سرد دارند بايد سيب شيرين بخورند
سيب در قديم معالج نقرس و بيماريهاي عصبي بوده است
سيب را با پوست بخوريد.
مطالعات پژوهشگران نشان می دهد خوردن روزانه یک عدد سیب با پوست، به پیشگیرى از بروز سرطان روده بزرگ و قولون كمك مىكند.
محققان راز این تاثیر را در تركیبات شیمیایى موسوم به “پروسیانیدین ( PROCYANIDIN) می دانند كه به وفوردر پوست سیب یافت مىشود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، تحقیقات نشان داده است این تركیبات تعداد سلول هاى پیش سرطانى را در حیوانات آزمایشگاهى به میزان قابل توجهى كاهش مىدهد.
نتایج این تحقیق كه در اجلاس انجمن تحقیقات سرطان آمریكا ارائه شد، مىتواند به ابداع روش هاى نوینى در درمان سرطان ها کمک کند.
این تحقیق نشان مىدهد، این تركیبات شیمیایى جزو دسته ” پلى فنول ها ” است كه با تغییر مسیرهاى پیام رسانى عمل مىكنند. این مسیرها فرایندى را كه طى آن سلول ها در پایان عمر خود از بین می روند، كنترل مىنمایند.
در سلول هاى سرطانى این فرایند دچار اشكال شده و منجر به تقسیم سلولى غیرقابل كنترل و تشكیل تومور مىشود.
دكتر فرانسیس رائول سرپرست این تحقیق مىگوید این مطالعه شناختى از عملكرد خواص بازدارنده پلى فنول ها فراهم مىكند و شواهدى در مورد قابلیت این مواد در پیشگیرى از ابتلا به سرطان قولون ارائه مىنماید.
انواع مختلف پلى فنول ها در پوست سیب به میزان زیاد وجود دارد. پلی فنول ها مواد آنتى اكسیدانی هستند که مانع از بروز آسیب به بافت هاى بدن مىشوند.
دانشمندان فرانسوى پلى فنول هاى یافت شده در سیب را به دو گروه كلى تقسیم كردند و سلول هاى سرطانى را در معرض این مواد قرار دادند. اولین دسته از این مواد ” پلى فنول هاى مونومر” است كه حاوى فلاوونوئیدها است با غلظت ?? تا??? میكروگرم در میلى متر تاثیر قابل توجهى نداشتند. اما دومین دسته از پلى فنول ها كه ” پروسیانیدین ” نامیده مىشوند با ارسال علائمى باعث از بین رفتن سلول هاى سرطانى مىشوند و به این ترتیب از رشد و گسترش سرطان جلوگیرى مىكنند.
محققان در مرحله بعد به موش ها ماده سرطان زا تزریق كردند و سپس به مدت شش هفته مایعى حاوى “پروسیانیدین ” به آنها خوراندند. نتیجه این آزمایش نشان داد ضایعات پیش سرطانى در روده این موش ها نصف موش هایى بود كه تغذیه معمولى داشتند.
دكتر رائول گفت نتایج این مطالعه بدون نیاز به انجام تحقیقات تكمیلى نشان مىدهد خوردن سیب بطور كامل و با پوست آن فواید ضدسرطانى دربردارد.
در برنامه غذایی خود سیب را قرار دهید .
میوه رسیده سیب دارای ۸۰ درصد قند است و میوه ای مناسب برای افراد دیابتی است, چرا که برای سوختن نیاز زیادی به انسولین ندارد.
در پوست سیب, ویتامین ها و املاح زیادی از جمله تیامین, نیاسین , ریبوفلاوین, ویتامین ث , فسفر و …. وجود دارد. پس به جای مصرف کپسول مولتی ویتامین از سیب استفاده کنید.
برای رفع یبوست های مزمن در مدت ۱۵ روز , روزانه ۳ عدد سیب را به صورت صبح ناشتا, قبل از نهار و قبل از خواب میل کنید.
دم کرده پوست درخت سیب می تواند تب مالاریا و تبهای صفراوی را به خوبی تحت کنترل در آورد.
کسانی که بیماری نقرس دارند و افرادی که اسید اوریک خونشان افزایش می یابد بدون تردید با مصرف روزانه ۴ عدد سیب با پوست, مانع تشکیل اسید اوریک شوند.
روزانه مصرف یک استکان از افشره سیب مانع هر نوع گرفتگی صدا می شود.
افرادی که متحمل رژیم های غیر اصولی و سخت و پروتئینی می شوند, دچار نوعی مشکل متابولیکی به نام کنواسیدوز می گردند. مصرف روزانه ۳ عدد سیب به راحتی این عارضه را بر طرف می نماید.
اگر لک صورت شما با درمانهای پوستی درمان نشده , به احتمال زیاد مربوط به بیماری های کبدی می باشند. در این گونه موارد به مدت ۴۵ روز هر صبح ناشتا ۲ عدد سیب را با پوست میل کنید به شرطی که تا ۲۰ دقیقه بعد از آن صبحانه میل نکنید.
اگر دچار ناراحتی عفونی و روده ای می باشید از دم کرده برگ سیب استفاده کنید. مقدار ۱۲۰ گرم برگ سیب را در یک لیتر آب به مدت ۵ دقیقه دم کنید و روزانه یک فنجان از آن را میل کنید.
اگر اشتها ندارید همیشه سیب را بو کنید.
اگر آدم وسواسی هستید روزانه ۵ عدد سیب را به مدت ۷۰ روز میل کنید تا تاثیر آن بر شما آشکار شود.
اگر ورم مفاصل دارید, دچار روماتیسم هستید یا ناراحتی های کلیوی دارید که منجر به کاهش ادرار می گردد, ۵۰ گرم پوست خشک شده سیب را در ۲ لیوان آب به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و در سه نوبت قبل از غذا میل کنید.
مصرف مربای شکوفه سیب در طولانی مدت تاثیرات خوبی را بر روی افرادی که دچار کاهش جسمی هستند می گذارد.
مصرف سیب با پوست به نسبت روزانه یک عدد در صبح ناشتا می تواند شما را از ابتلا به سرطان در
امان نگه دارد.
یک متخصص تغذیه نیز اعلام کرده است چای پوست سیب می تواند نوشیدنی آرام بخش برای اعصاب باشد.
سیب غنی از ویتامین های گروه B , منیزیم و فسفر است به همین دلیل در تقویت اعصاب نقش بسزایی دارد.
براي خوش طعم کردن غذا ميتوان از سیب استفاده کرد
از سيب ميتوان در تهيهي انواع غذاها (به منظور شيرين کردن آنها) و نيز در تهيهي انواع سالاد و شيرينيجات استفاده نمود.
همچنين ميتوان به عنوان افزودني براي انواع و اقسام غذاها از آن استفاده کرد.
خوردن سیب به پیشگیری از بروز سرطان روده بزرگ کمک می کند.
مطالعات پژوهشگران فرانسوی نشان می دهد ،خوردن یک سیب در روز با پوست آن به پیشگیری از بروز سرطان روده بزرگ کمک می کند.
محققان موسسه ملی تحقیقاتی پزشکی و بهداشتی فرانسه راز این تاثیر را در ترکیبات شیمیایی موسوم به «پروسیانیدین» کشف کردند.
تحقیقات نشان داده است این ترکیبات تعداد سلول های پیش سرطانی را در حیوانات آزمایشگاهی به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
نتایج این تحقیق که در اجلاس انجمن تحقیقات سرطان آمریکا ارایه شده می تواند به ابداع روش های نوینی در درمان سرطان ها بیانجامد.
نوشيدن آب سيب تصفيه نشده نسبت به آب ميوه خالص براي سلامتي مفيد تر است.
به گزارش رويترز، ميوه ها داراي موادي به نام Polyphenol ها مي باشند كه نوعي آنتي اكسيدان است كه مواد شيميايي را كه به سلول هاي بدن صدمه مي رسانند جذب مي كند و در كاهش خطر بعضي سرطان ها و بيماري هاي قلبي موثر است.
محققان لهستاني ميزان Polyphenol ها را در انواع آب سيب مورد بررسي قرار داده و به اين نتيجه رسيده اند كه آب ميوه حاوي ذرات ميوه ،٤ برابر بيش از آب ميوه تصفيه شده ( صاف شده) داراي آنتي اكسيدان Polyphenol است.
آب سيب داروي موثري براي درمان سرماخوردگي و گرفتگي صدا است.
سيب يك ميوه قليايي بوده و تميزكننده بدن است و آب اضافي بدن را خارج مي كند.
سيب در برطرف كردن اسهال و درمان سرفه و گرفتگي صدا، بسيار مفيد است. اين ميوه داراي مقدار زيادي كلسيم بوده و باعث رفع خستگي مي شود.
سيب در درمان تنگي نفس، تقويت معده و كبد، پايين آوردن قند خون بسيار موثر است و حرارت بدن را پايين مي آورد.
آب سيب در زيبايي استفاده زيادي دارد و براي از بين بردن چين و چروك پوست موثر است و به پوست لطافت خاصي مي بخشد.
اين ميوه داروي خوبي براي درمان زخم ها است و خوردن سيب با پوست در رفع چاقي مفيد است.
پوست سيب خاصيت ضد سرطاني دارد
محققان دريافتند؛ پوست سيب در برابر حداقل سه نوع سلول سرطاني انساني شامل سرطان هاي سينه، کولون و کبد اثر محافظتي دارد.
محققان با ارزيابي محتواي شيميايي پوست سيب گروهي از ترکيبات شيميايي گياهي را يافتند که ثابت شده در برابر حداقل سه نوع سلول سرطاني انساني شامل سرطان هاي سينه، کولون و کبد اثر محافظتي دارد.
در اين مطالعات نشان داه شده که رژيم غذايي سرشار از ميوه و سبزي خطر ابتلا به سرطان، بيماري قلبي، ديابت و بسياري بيماري هاي ديگر را کاهش مي دهد؛ اما محققان ميكوشند تا دريابند اين اثر ضد سرطاني دقيقاْ به کداميک از ترکيبات موجود در سبزي و ميوه مربوط مي شود.
سيب يکي از مهمترين منابع ترکيبات فنليک محسوب مي شود. ميانگين محتواي فنليک يک سيب بين ۱۱۰ تا ۳۴۷ ميلي گرم درهر ۱۰۰ گرم سيب تازه است. اين ميوه همچنين سرشار از ترکيبات مفيد ديگري به نام فلاونوئيد هاست.
بخش عمده اين اثر ضد سرطاني و ضد بيماري در سيب به ترکيبات مفيد موجود در پوست آن مربوط مي شود و بر اين اساس سيب را بايد به عنوان يک منبع غني مواد مغذي و آنتي اکسيدان ها در نظر گرفت.
همچنین محققان دانشگاه كاليفرنيا دريافتهاند كه سيب سرشار از تركيباتي به نام فلاونوئيدهاست كه به جلوگيري از بيماريهاي ناتوانكننده سلولها مانند بيماري قلبي و سرطانهاي مربوط به من كمك ميكنند. در واقع اين تركيبات سلولها را در برابر التهاب حفظ ميكند.
مطالعات پيشين نيز نشان دادهاند كه فلاونوئيدها به صورت آنتي اكسيدان (آنزيمهايي كه راديكالهاي آزادي را كه به DNA صدمه ميزنند هدف ميگيرند) عمل ميكنند.
فلاونوئيدها معمولا در شكلات ، چاي سبز و ميوهها و سبزيجات يافت ميشوند.
براساس اين مطالعه تركيبات فوق در سيب هم موجودند و آب سيب از واكنشهايي كه منجر به آسيب يا مرگ سلولها در بدن ميشوند جلوگيري ميكند
چه مقدار سیب مصرف کنیم ؟
خوردن ۲ یا ۳ عدد سیب متوسط در روز ایده آل است. برای دستیابی به حد اعلای فواید سیب پوستش را هم بخورید. با آن که آب سیب مغذی است، اما به اندازه خود سیب سرشاز از فیبر نیست.
مضرات :
همانطور كه قبلا گفته شد سعي كنيد هميشه سيب را با پوست بخوريد زيرا مقدر زيادي پكتين در پوست سيب وجود دارد سيب هايي كه در بازارهاي داخل ايران يا آمريكا و كانادا بفروش مي رسد روي آن داراي يك لايه چربي براي حفاظت آن مي باشد بنابراين حتما اين سيب ها را بدقت بشوئيد آنهائيكه دارای معده ضعيف هستند بايد سيب را بسيار نازك پوست بگيرند كه پكتين ها و ويتامين هاي آن از بين نرود .
منبع : نیک صالحی
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 28 دی 1395 ساعت: 17:41
تعداد بازديد : 584
به این پست رای دهید:
فواید و خواص پرتقال در طب سنتی
همانطوریکه میدانیم پرتقال یکی از قدیمی ترین و پرمصرف ترین مرکبات است که بشر از آن تا کنون استفاده کرده است وخواص پرتقال بخصوص در تصفیه خون و بسیاری از بیماری ها مفید است .ویتامینC یکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است که پرتقال منبع این ویتامین محسوب می شود.
حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح کنفوسیوس از آن نام برده است .پرتقال اولیه ، کوچک ، تلخ و پر از هسته بوده است که در اثر تربیت مهندسی ژنتیکی و همچنین انتخاب نوع بهتر و کود کافی درشت تر و شیرین تر شده است . پرتقال سرشار از ویتامین های B,C دارای آهن ، کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم و مس است.
تا پیش از پانزده سالگی، سرطان خون بیش از هر سرطان دیگری در کودکان رواج دارد. پژوهشگران دریافته اند کودکانی که تا دو سالگی در هفته 4 تا 6 بار پرتقال(یاآب آن)را می خورند میزان ابتلای آنان به سرطان خون در چهارده سالگی تا نصف کاهش می یابد. در شیر و یا غذای آردی آن ها یک تا سه قاشق کوچک قهوه خوری آب پرتقال اضافه کنیم تا آن ها را در مقابل ویتامین c بیمه کند و از ابتلا به بیماری اسکوربیت و راشیتیسم جلوگیری کند.
پرتقال
نکته:نوشیدن آب پرتقال به هیچ وجه به افرادی که زخم معده دارند توصیه نمی شود.
یک عدد پرتقال بزرگ چه دارد:
انرژی 86 کیلو کالری
پروتئین 2 گرم
هیدرات کربن 22 گرم
فیبر 4 گرم
ویتامین c 97.89 میلی گرم
اسید فولیک 55.2 میکرو گرم
پتاسیم 333.04 میلی گرم
تیاسین 0.16 میلی گرم
خواص پرتقال
1) دانشمندان سوئدی کشف کرده اندکه خوردن پرتقال ازسرطان لوزالمعده جلوگیری می کند .
2)
3) پوست سفید پرتقال و ورقه های نازک بین قسمت های داخل پرتقال بهترین دارو برای کاهش کلسترول خون است .
4) اسانس پرتقال ضد عفونت های میکربی است .
5) پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است .
6) پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم کننده سینه و ضد استفراغ است .
7) جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورم ها و کاهش درد مفید است .
8) خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .
9) اسانس پرتقال را برای ضد عفونی کردن بکار می برند .
10) پرتقال خون را تمیز می کند .
11) پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصی قلیایی به بدن می دهد و برای کسانیکه گوشت زیاد مصرف می کنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است .
12) برای استفاده بیشتر از مواد غذای پرتقال بهتر است که پوست زردرنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پره های داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد که اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی می کند .
13) آب پرتقال در کودکان یک ساله سبب تسریع در آمدن دندانها می شود.
14) پرتقال کرم روده را از بین می برد و پائین آورندة تب است.
15) «ویتامین C» به افزایش جذب آهن در رژیم غذایی کمک می کند. خصوصاً در افراد گیاهخوار افزایش مصرف غذاهای غنی از «ویتامین C» از قبیل مرکبات، برای کاهش خطر ابتلا به کمبود آهن که سبب کم خونی می شود، ضروری است.
16) عدسی های چشم انسان به طور طبیعی حاوی مقادیر بالایی از «ویتامین C» می باشد. افرادی که کمتر از 125 میلی گرم «ویتامین C» در روز مصرف می کنند، 4 برابر بیشتر با خطر ابتلا به آب مروارید، در مقایسه با افرادی که بیش از 500 میلی گرم در روز مصرف دارند، مواجه می باشند. بنابراین مصرف مرکبات به حفاظت از عدسی ها در برابر آب مروارید کمک می کند.
خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسیده می باشد و آب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر مارکت ها این خواص را ندارند .
پرتقال
خواص پرتقال در بارداری
بسته نشدن لوله عصبی در جنین: پرتقال دارای فولات است که به همراه قرص های اسید فولیک به پیشگیری از بروز اسپینا بیفیدا (بسته نشدن لوله عصبی) در جنین کمک می کند. لذا به مادران باردار مصرف منابع اسیدفولیک از جمله پرتقال توصیه می شود.
نحوه مصرف پرتقال
1. برای برطرف کردن چین و چروک صورت وشادابی آن قسمت خوراکی پرتقال را روی صورت بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب بشوئید .
2. له شده پوست پرتقال به عنوان مرهم برای اگزما و ناراحتی های دیگر پوستی مصرف می شود.
3. هر روز دو تا سه لیتر آب پرتقال را به مرور بنوشید، مدر و نرم کننده است، خون را تصفیه می کند. سنگ کیسه صفرا را از بین می برد، اشتها آور است و مقوی معده و باد شکن و ضد اسپاسم و آرام بخش است. اسهال صفراوی را قطع می کند. ضد سم و ضد ویروس و مهار کننده سرطان است.
4. آب جوشانده پوست پرتقال را بنوشید، سرماخوردگی را برطرف و برای رفع سوء هاضمه مفید است.
5. مقداری از پوست پرتقال را بجوشانیدو آب آن را دور بریزید و در ظرفی مقداری قند یا شکر و یک لیتر آب بریزید و پوسته ها را در آن انداخته و پس از 20 دقیقه جوشانده در بشقاب ریخته تا سرد شود و قبل از صبحانه آب آن را بخورید. ضد سم و مقوی است و یبوست معده را برطرف می کند.
6. هر روز پوست تازه پرتقال را به صورت بمالید، کک و مک صورت را برطرف می سازد.
7. برای کم کردن وزن بدین صورت است که یک عدد پرتقال و 3 عدد لیموترش را پوست کنده و به قطعات کوچک تقسیم کنید بعد آنرا داخل دیگی ریخته و به آن نیم لیتر آب اضافه کنید و بمدت 10 دقیقه بجوشانید . سپس سه قاشق عسل به آن اضافه کرده و مجددا بمدت 5 دقیقه بجوشانید و آنرا صاف کنید . از این شربت 3فنجان در روز بنوشید . تا وزن شما بمقدار ایده آل درآید .
8. گواتر را درمان می کند. هر روز پوست پرتقال را با پوست لیمو مخلوط کرده بکوبید و از خارج بر روی موضع گواتر بمالید.
9. نوشیدن دم کرده شکوفه های پرتقال آشفتگی را برطرف می سازد، برای دل پیچه مفید است.مسکن و آرامبخش است.
10. اگر چند دانه میخک را در پرتقال فروکنید ترکیبی می شود برای از بین بردن بید به همین جهت در قفسه های لباس اگر چند دانه پرتقال را به همین ترتیب تهیه کنید و بگذارید.به کلی ریشهٔ بید را خواهد کند.
منبع : نمناک
-------------------------------------------------
خواص پرتقال را حتما" بخوانید
پرتقال يكي از قديمي ترين ميوه هايي است كه بشر از آن استفاده مي كرده است و در حدود 500 سال قبل از ميلاد مسيح كنفوسيوس از آن نام برده است. پرتقال اوليه ، كوچك ، تلخ و پر از هسته بوده است كه در اثر تربيت مهندسي ژنتيكي و همچنين انتخاب نوع بهتر و كود كافي درشت تر و شيرين تر شده است.
پرتقال درخت کوچکی دارد و از خانواده Rutaceae است و برگهای سبز دارد. گل های آن معطر وبه رنگ سفید است. میوه آن معطر و در اندازه متوسط است، در برخی ارقام درشت و پوست آن نارنجی کمی ناصاف و گوشت آن شیرین یا ترش و یا میخوش و بسته به انواع مختلف دارای رنگ زرد یا تیره و قرمز است.
ترکیبات موجود در پرتقال :
در 100 گرم پرتقال پوست كنده مواد زير موجود است :
. آب : 86 گرم
. پروتئین : 1 گرم
. نشاسته : 2/0 گرم
. كلسيم : 12 گرم
. فسفر :40 میلی گرم
. آهن : 20 میلی گرم
. سدیم : 4/0 میلی گرم
. پتاسیم : 1 میلی گرم
. ویتامین آ : 200 میلی گرم
. ويتامين ب 1 : 200 واحد
. ويتامين ب 2 : 1/0 واحد
. ويتامين ب 3 : 04/0 واحد
. ویتامین ث : 50 میلی گرم
در 100 گرم پوست پرتقال مواد زير موجود است :
. آب : 70 میلی گرم
. پروتئین : 5/1 میلی گرم
. چربی :2/0 میلی گرم
. نشاسته : 25 میلی گرم
. کلسیم : 160 میلی گرم
. سدیم : 3 میلی گرم
. پتاسیم : 210 میلی گرم
. آهن : 8/0 میلی گرم
. فسفر : 20 میلی گرم
. ویتامین آ : 420 واحد
. ویتامین ب 1 : 12/0 میلی گرم
. ویتامین ب 2 : 1/0 میلی گرم
. ویتامین ب 3 : 1 میلی گرم
. ویتامین ث : 135 میلی گرم
خواص بیشماری برای پرتقال شناخته شده که برخی از آنها را در ادامه می خوانیم :
. مصرف پرتقال بهترين درمان چاقي است و با مصرف آن كمبود املاح بدن برطرف و مقاومت طبيعي بدن زياد ميشود.
همچنين ميوه پرتقال سرشار از ويتامينهاي A – B و C و همچنین آهن، فسفر، كلسيم، منيزيم، سديم ، پتاسيم، مس، كلر، گوگرد، روي و غيره است.
. آب پرتقال، اثر مقوي و نشاط آور دارد و با مصرف آن، غلظت خون كاهش پيدا ميكند، لذا ميتوان پرتقال را محافظ سيستم عروقي به حساب آورد.
. اگر آب پرتقال بدون پوست كندن ميوه تهيه شود اثر مفيدتري دارد. آب پرتقال نوشابهاي مفرح و با خاصيت مدر و داراي اثر ضد سم است و مقاومت محيطي بدن را زياد ميكند.
. ویتامین C موجود در آن کلسترول خون را کاهش می دهد.
. موقع خواب تعدادی پرتقال شیرین بخورید مسهل خوبی است.
. پرتقال برای معالجه چاقی و گرفتن رژیم لاغری استفاده میشود. . طرز استفاده بدين صورت است كه يك عدد پرتقال و 3 عدد ليموترش را پوست كنده و به قطعات كوچك تقسيم كنيد بعد آنرا داخل ديگي ريخته و بان نيم ليتر آب اضافه كنيد و بمدت 10 دقيقه بجوشانيد . سپس سه قاشق عسل بان اضافه كرده و مجددا بمدت 5 دقيقه بجوشانيد و آنرا صاف كنيد . از اين شربت 3فنجان در روز بنوشيد.
. پرتقال برای لطافت و زیبایی پوست به کار میرود.
. دانشمندان سوئدي كشف كرده اند كه خوردن پرتقال از سرطان لوزالمعده جلوگيري مي كند.
. پرتقال مقوي معده و ضد گاز معده است.
. خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است.
. براي برطرف كرده چين و چروك صورت وشادابي آن قسمت خوراكي پرتقال را روي صورت بماليد و بعد از 15 دقيقه با آب بشوئيد.
. پوست سفيد پرتقال و ورقه هاي نازك بين قسمت هاي داخل پرتقال بهترين دارو براي كاهش كلسترول خون است.
. پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم كننده سينه و ضد استفراغ است.
. امروزه ثابت شده که اسیدهای میوه حتی اگر به مقدار زیاد مصرف شوند برعکس اسیدهای شیمیایی اکسیده میشوند و در سلول میسوزند و سموم بدن را دفع میکنندوخون را قلیایی میکنند نه تنها کلسیم را کم نمیکنند بلکه موجب میشوند که کلسیم بیشتر روی استخوان جمع شود و استخوان بدن ما را محکم میسازد.
. اگر پرتقال را بعد از غذا به عنوان دسر بخورند دهان را پاک و ضدعفونی میکند ترشحات اسید معده را زیاد میکند و عمل هضم را آسان تر میسازد و اشتها را تجدید میکند به همین جهت مصرف پرتقال بعد از غذا به همهٔ افرادی که سو هاضمه دارند و مبتلا به یبوستهای سختی شدهاند توصیه میشود.
. سینه را نرم و سرفه را تسکین می دهد.
. مقداری ازپوست تازه آن را بجوشانیدو آب آن را دور بریزید و در ظرفی مقداری قند یا شکر و یک لیتر آب بریزید و پوسته ها را در آن انداخته و پس از ۲۰ دقیقه جوشانده در بشقاب ریخته تا سرد شود و قبل از صبحانه آب آن را بخورید. ضد سم و مقوی است و یبوست را برطرف می کند.
. آب پرتقال را اگر با نمک بخورید برای رفع کرم های لوله ای روده مؤثر است.
. پرتقال اسهال صفراوی را قطع می کند.
. سنگ کیسه صفرا را از بین میبرد.
. هر روز تازه آن را به صورت بمالید، کک و مک صورت را برطرف می سازد.
. پرتقال به طور خاص به دليل دارا بودن فولات براي پيشگيري از كم خوني ناشي از كمبود اسيد فوليك مفيد مي باشد.
. همچنين تحقيقات نشان داده است افرادي كه به طور منظم از مركبات استفاده مي كنند، تا 60 درصد كمتر به سرطان معده مبتلا مي شوند. احتمالا "ويتامين C " در مركبات سبب مهار تشكيل مواد سرطان زا در معده مي شود.
. ویتامین C به پيشگيري از گاستريت (نوعي التهاب لايه هاي پوششي ديواره معده) كه خود عاملي براي تشكيل سلول هاي سرطاني در معده است، كمك مي كند.
. فيبر مركبات از نوع نامحلول است، بنابراين به افزايش حجم مدفوع و سرعت بخشيدن به حركت آن در دستگاه گوارش كمك مي كند. به اين ترتيب يكي از روش هاي پيشگيري از ابتلا به سرطان روده بزرگ، مصرف منظم و فراوان انواع مركبات است.
. بیست گرم برگ خشک آن را در یک لیتر آب جوش ده تا پانزده دقیقه دم کنید بعد آب آن را صاف و شیرین کرده و هر شب قبل از خواب یک فنجان بنوشید. بی خوابی را برطرف می سازد.
. اسانس آن خاصیت ضد عفونی کننده دارد.
. جوشانده برگهاي پرتقال براي شست وشوي ورم ها و كاهش درد مفيد است.
. نوشیدن یک لیوان آب پرتقال در روز به هضم غذا کمک می کند. اما همین آب پرتقال در شب سبب سوزش معده و عصبانیت می شود.
. پوست پرتقال برای روده ها بسیار مفید است و ترشحات کبد را تقویت می کند. مقوی و آرامبخش است، تحریک کننده اشتها است.
. پرتقال به سبب داشتن ویتامین ب۲ از سرماخودگی در فصل زمستان جلو گیری می کند. و آنتی اکسیدان زیاد آن سموم و مواد زیان آور سلولها و بافتها را دفع می کند.اب پرتقال در کودکان یک ساله سبب تسریع در آمدن دندانها می شود. البته زیاد نوشیدن آب پرتقال هم خوب نیست سبب خورده شدن دندانهای کودکان می شود.
. پژوهشگران دریافته اند که نوشیدن ۲ لیوان آب پرتقال در روز به مدت ۶ هفته میزان فشار خون را کاهش می دهد.
. پرتقال داراي فولات است كه به همراه قرص هاي اسيد فوليك به پيشگيري از بروز اسپينا بيفيدا (بسته نشدن لوله عصبي) در جنين كمك مي كند. لذا به مادران باردار مصرف منابع اسيدفوليك از جمله پرتقال توصيه مي شود.
. اگر قبل از هر غذای روزانه یک فنجان بنوشید معرق و مسکن است، سینه را نرم و سرفه را تسکین می دهد، برونشیت، هیستری، تپش قلب و سکسکه را درمان می کند.
. پژوهشگران دریافته اند کودکانی که تا دو سالگی در هفته ۴ تا ۶ بار پرتقال(یاآب آن)را می خورند میزان ابتلای آنان به سرطان خون در چهارده سالگی تا نصف کاهش می یابد.
. نوشیدن نصف لیوان آب پرتقال در روز به پیشگیری از سکته نغزی کمک می کند.
. با پوست پرتقال اشیای چرمی براق میشوند.
. اگر چند دانه میخک را در پرتقال فروکنید ضد بید است به همین جهت در قفسههای لباس اگر چند دانه پرتقال را به همین ترتیب تهیه کنید و بگذارید.به کلی ریشهٔ بید را خواهد کند.
لازم به ذکر است همه خواص گفته شده در پرتقال رسیده یافت می شود.
مضرات پرتقال نیز عبارتند از :
. در پرتقال موادي از نوع آلکالوئيد ها وجود دارد که در مبتلايان به نارسائي کبد ايجاد حساسيت و ناراحتي مي نمايد ، بنابراين اينگونه اشخاص بايد در مصرف پرتقال احتياط کنند.
. خوردن پرتقال به همراه ماهي شور و يا گوشت موجب سوء هاضمه مي گردد.
منبع :http://www.imbook.ir/
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 28 دی 1395 ساعت: 17:34
تعداد بازديد : 437
به این پست رای دهید:
خواص برگ گردو در طب سنتی
برگ گردو؛ ضد اسهال و مفید برای پوست
برگ گردو حاوی حدود 10 درصد تانن بوده و به همین دلیل دارای مزه ی گس و مایل به تلخ است. مواد مهم دیگر آن، ژوگلون و هیدروژوگلون هستند. ژوگلون، جسم ناپایداری است و به سرعت پلیمریزه شده و به رنگ قهوه ای و سیاه تبدیل می شود. ژوگلون بیشتر در برگ و پوست گردوی تازه وجود دارد و به تدریج از مقدار آن کم می شود و در برگ کهنه، میزان آن بسیار پایین است.
علت سیاه شدن دست در تماس با پوست و برگ گردوی تازه، ژوگلون و تغییرات شیمیایی مذکور است.
اثرات مهم:
پوست گردو دارای خاصیت قابض بوده و به دو صورت خارجی و داخلی(خوراکی) مصرف می شود. مصرف خارجی آن، به صورت دم کرده، پماد، ضماد و یا مرهم می باشد که دارای خاصیت التیام زخم، تسکین اگزما و عفونت های چرکی پوست است.
مصرف خوراکی آن، دارای خاصیت ضد اسهال می باشد.
اسانس برگ و ماده ی ژوگلون، دارای خاصیت ضد قارچ هستند.
در طب عوام، از برگ گردو به عنوان ضد کرم و تصفیه کننده ی خون استفاده می کنند.
یکی دیگر از خواص برگ گردو، کاهش قند خون به مقدار کم است.
----------------------------------------------------
نتايج يك تحقيق در دانشگاه علوم پزشكي اصفهان نشان داده است كه عصاره برگ خشك گردو به دليل خواص آنتياكسيداني دردرمان و پيشگيري از ديابت موقر است.
در اين مطالعه كه توسط صديقه عسگري وجمعي از همكارانش دردانشگاه علوم پزشكي اصفهان انجام شده، اثر عصاره هيدروالكلي برگ خشك گردو در پيشگيري از ديابت در موشهاي صحرايي بررسي شده است.
ديابت، يك ناهنجاري متابوليكي است كه با هييرگليسمي ناشي از نقص در ترشح، عملكرد انسولين و يا هردو مشخص ميشود. برگ گردو در طب سنتي ايران براي درمان ديابت كاربرد داشته است.
در اين تحقيق 18 موش صحرايي نر با وزن متوسط 180 تا 240 گرم به طور تصادفي به سه گروه شش تايي كنترل غيرديابتي، كنترل ديابتي و پيشگيري با عصاره هيدروالكلي تقسيم شدند.
براي ايجاد ديابت از آلوكسان با دوز mg/kg120 وزن بدن استفاده شد و تزريقات به صورت درون صفاقي انجام گرفت. موشهاي صحرايي براي 16 ساعت ناشتا بوده، سپس خون در لولههاي هپارينه براي تعيين ميزان انسولين، قند،
HbA1c, LDL, HDL و VLDL جمع آوري شد.
نتايج از كاهش معنيدار ميزان قند و LDL در گروههاي تيمار شده با عصاره هيدروالكلي برگ خشك گردو حكايت داشت. علاوه براين، در گروههاي تيمار شده، ميزان انسولين افزايش معنيداري نسبت به گروه ديابتي نشان ميداد.
يافتههاي آزمايشهاي بافتشناسي نشان داد كه اين عصاره در موشهاي صحرايي ديابتي سبب جلوگيري ازتخريب بافت پانكراس ميشود.
اين نتايج نشان ميدهند كه عصاره هيدروالكلي برگ خشك گردو ممكن است در درمان و پيشگيري از ديابت موثر باشد.
تاثير اين عصاره احتمالا به دليل وجود فلاونوييدها و خواص آنتي اكسيداني آنهاست.
برگ گردو نقرس، درد مفاصل را درمان ميكند و ضدعفوني كننده قوي و مفيدي براي بيماريهاي جلدي است.
لازم به ذكر است اگر برگ خشك شده گردو را در داخل كيسه برنج قرار دهيم ديگر احتياجي به مصرف قرص برنج نخواهيم داشت، برگ گردو انواع حشرات را از برنج دور ميكند.
عرق برگ گردو:
كاهش دهنده قند خون، چاق كننده، موثر در معالجه ترشحات رحم، ورم پرستات، آب آوردن كبد، سرطان روده، ناراحتيهاي مغزي، ورم غدد لنفاوي، قابض، دافع كرمهاي روده، ضداسپاسم، محرك جريان صفرا و تقويت مژهها.
طريقه مصرف: حداكثر 3 فنجان در روز ميل نمائيد.
منبع : http://mhashemi37.blogfa.com/
موضوع: خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 28 دی 1395 ساعت: 12:17
تعداد بازديد : 803
به این پست رای دهید:
تبلیغات
آمار
ورود کاربران
مطالب پیشنهادی