موضوعات
آخرین مطالب ارسالی
پربازدید ترین مطالب سایت
درمان درد قاعدگی با طب سنتی
افرادی که مزاج سرد و خشک یا گرم و خشک دارند، بیشتر دچار درد و اختلالهای دوران قاعدگی میشوند. با اصلاح مزاج، میزان دردها کاهش مییابد.
طب سنتی
تعادل و پاکسازی، از اصول سلامت بدن و قاعدگی از روشهای پاکسازی و ایجاد تعادل در بدن زنان است که اهمیت بسزایی دارد و کمیت و نظم آن بسیار مهم است.
برخی خانمها به دلیل سوءمزاج و اختلالهای درون بدن در این دوران دچار مشکلاتی میشوند که از آن جمله میتوان به خونریزی بیش از حد، کاهش خونریزی و دردهای قاعدگی اشاره کرد. اما قدم اول در درمان، برطرف کردن سوءمزاج است. افرادی که مزاج سرد و خشک یا گرم و خشک دارند، بیشتر دچار درد و اختلالهای دوران قاعدگی میشوند. با اصلاح مزاج، میزان دردها کاهش مییابد. البته عوامل متعدد دیگری هم باعث بروز درد میشود و با چند راهحل ساده میتوان آنها را تسکین داد:
* یکی از این راهها، استفاده از روغن بابونه است. 4 تا 5 روز قبل از شروع عادت ماهیانه، روزانه 2 نوبت باید به طور موضعی روغن را زیر ناف ماساژ ملایم داد اما انجام این کار در دوران عادت ماهیانه توصیه نمیشود.
* از دیگر روشها، استفاده از عرق رازیانه و بومادران است، به خصوص اگر درد توأم با خونریزی زیاد باشد، توصیه میشود از 7 روز قبل، صبحها یک استکان عرق رازیانه رقیقشده با آب و یک استکان عرق بومادران رقیقشده با آب میل شود. در روزهای دوم و سوم عادت ماهیانه هم میتوان این کار را ادامه داد.
* حالتهای روانی نیز بر عادت ماهیانه و اختلالهای آن تأثیرگذار است. استرس، خشم و نگرانی از آینده باعث بروز یا تشدید دردهای قاعدگی میشود. از راهحلهایی که به طور مطلوب باعث کاهش درد میشود، پاکسازی سیستم عصبی است بنابراین بین دو دوره و در ایام عادت ماهیانه میتوان از 2 گیاه سنبلالطیب و بادرنجبویه استفاده کرد. گیاه سنبلالطیب و دمنوش آن همراه گل گاوزبان در کاهش درد و استرس موثر است. میتوانید یک دوم قاشق غذاخوری سنبلالطیب، یک قاشق مرباخوری گل گاوزبان و یک قاشق مرباخوری بادرنجبویه را با هم مخلوط و دم و در فواصل دو دوره یا در ایام عادت ماهیانه میل کنید.
اگر درد توأم با خونریزی زیاد باشد، توصیه میشود از 7 روز قبل، صبحها یک
استکان عرق رازیانه رقیقشده با آب و یک استکان عرق بومادران رقیقشده با آب میل شود. در روزهای دوم و سوم عادت ماهیانه هم میتوان این کار را ادامه داد
دمنوشی موثر برای کاهش درد قاعدگی
دیسمنوره دردناک یکی از اختلالات رایج در زمان قاعدگی است کە بیشتر در دختران جوان دیده میگردد و بسیاری زنان با وجود طبیعی بودن نتایج تمام بررسیهای کلینیکی و پاراکلینیکی از دردهای آغازین این دوره رنج میبرند، در بعضی اشخاص نیز عامل ایجادکننده این دردها وجود بیماریهای زمینهای مانند کیستهای تخمدان است. معمولاً برای کنترل درد عادت ماهانه، درمان بیماری زمینهای در زنان مبتلا بە مشکلات رحمی و استفاده از مسکنها همچون دیکلوفناک یا ترکیبات کاهنده اسپاسم مانند هیوسین پیشنهاد میشود. باید توجه داشت استفاده از این ترکیبات سبب کاهش میزان خونریزی نیز خواهد شد.
رحم یکی از اعضای مهم بدن در حفظ سلامت فردی از دیدگاه طب سنتی ایران است. بدن اشخاص در طول دوران قاعدگی، بە واسطه دفع خون پاکسازی میشود. چنانچه این روش طبیعی پاکسازی بە دلایلی هم چون تغییرات غیرطبیعی خون، تغییر مزاج، مشکل در عملکرد رحم و تخمدان یا مصرف دارو، بە درستی عمل نکند سبب بروز انواع بیماری در کل بدن خواهد شد.
استراحت کافی و تغذیه مناسب هم چون مصرف بادام، کباب، آب سیب و هویج در طی دوران قاعدگی بە زنان پیشنهاد میشود.
چنانچه اشخاص پیش از آغاز خونریزی احساس درد کنند، میتوانند 3 قاشق
غذاخوری زرشک پلویی را در یک لیوان آب، بە مدت یک دقیقه جوشانده و محلول
صاف شده آن را پس از 10 دقیقه دم کردن، میل کنند نوشیدن این ترکیب تا دو نوبت
بە فاصله 10 ساعت قابل تمدید است
از تماس با آب و هوای سرد و نشستن در مکانهای بسیار سرد یا بسیار گرم در این دوره پرهیز نمایند. همچنین مصرف دم کرده ترکیبات زیره و انیسون بە سبب داشتن اثرات ضد اسپاسم، کاهنده درد رحم و طبیعت گرم و خشک در کاهش علائم قاعدگی کمککننده خواهد بود.
چنانچه اشخاص پیش از آغاز خونریزی احساس درد کنند، میتوانند 3 قاشق غذاخوری زرشک پلویی را در یک لیوان آب، بە مدت یک دقیقه جوشانده و محلول صاف شده آن را پس از 10 دقیقه دم کردن، میل کنند نوشیدن این ترکیب تا دو نوبت بە فاصله 10 ساعت قابل تمدید است.
برای اشخاصی کە خونریزی بە شکل لکهبینی دارند، دمکرده گل گاوزبان دمنوشی مناسب جهت کاهش درد دیسمنوره آنها محسوب میگردد، به طوری کە میتوانند 10 گرم گل گاوزبان را بە همراه 1 عدد لیمو عمانی و 2 لیوان آب بجوشانند تا زمانی کە تنها 1 لیوان از محلول بماند و پس از صاف کردن مصرف کنند.
ماساژ زیر ناف با روغن زنجبیل در اوقاتی کە خونریزی طبیعی و همراه با درد است، در کاهش علائم قاعدگی مۆثر است.
فرآوری: مریم مرادیان نیری
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
موضوع: طب سنتی وسلامت,طب سنتی و مریضی ها,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 07 بهمن 1395 ساعت: 11:46
تعداد بازديد : 842
به این پست رای دهید:
فواید و خواص شوید در طب سنتی
مصرف شوید تازه، برای تنگینفس، سکسکه، ضعف معده و کبد و طحال، سنگ کلیه و مثانه، کولیت، درد مفاصل، درد قاعدگی و بیماریهای تناسلی مفید است.
شوید
* شوید یا شبت با طبیعت گرم و خشک، مفید حال بلغمیها و سردمزاجها است.
* شبت، پزنده طعام، بازکننده باد و بول و حیض و شیر است، و تخم آن در این خصوص قویتر از خود آن میباشد.
* شبت مسکن درد شکم و روده، بازکننده گیر و انسداد آنها و هاضم قوی میباشد.
* خوردن شبت، یرقان (زردی پوست) و امراض بلغمی و سکسکه و ضعف معده و جگر و طحال را رفع میکند.
* خوردن شبت سرفه و تنگی نفس را بهبود میدهد.
* مصرف شوید تازه، برای تنگینفس، سکسکه، ضعف معده و کبد و طحال، سنگ کلیه و مثانه، کولیت، درد مفاصل، درد قاعدگی و بیماریهای تناسلی مفید است.
خواص آب شوید
* خوردن آب شبت با عسل باعث قی و آسودگی از آزار طعام خراب میشود.
* خوردن آب پخته خود و تخم آن مسکن درد شکم و روده، و رافع نفخ شکم ناشی از پرخوری به دنبال گرسنگی زیاد میباشد.
* خوردن آب پخته شبت رفع سکسکه و قی و غثیان غذای فاسد میکند.
* نوشیدن آب پخته آن رفع درد پشت و کلیه و مثانه میکند.
شوید تازه، از منظر طب سنتی، تحلیل برنده اخلاط بدن، بازکننده انسداد عروق، اشتهاآور، مدر و قاعدهآور است و میتواند با افزایش ترشح انسولین، سطح قند خون را در بیماران دیابتی کاهش دهد
* چکاندن آب شبت در گوش رفع امراض گوش میکند.
* نشستن در آب جوشانده شبت در بهبود امراض زخم بیمانند است، و ضماد پخته آن که از جوشیدن و پختن سفت شده باشد با عسل بر مقعد باعث لینت طبع میشود.
* از طرف دیگر، مصرف دمنوش شوید، باعث کاهش نفخ میشود. اگر بتوانید آب شوید را با عسل مصرف کنید، سموم بدن و اخلاط غلیظ از معده را از بین میبرد و باعث تحریک استفراغ شده و انجام این کار در فصل بهار برای تصفیه دستگاه گوارش بسیار مفید است.
خواص شوید خشک
* سائیده سوخته شبت خشک با عسل که بخورند و بر موضع گذارند رفع علت بواسیر میکند.
* پاشیدن سائیده خشک شبت، زخم و جراحت چرک دار را به هم آورده خشک میکند و در جهت بهبود زخم آلت تناسلی بیعدیل میباشد.
تخم شوید
تخم شوید
افزودن تخم آن در اطعمه و اغذیه و ترشیها اصلاح عوارض معدی آنها، و منع ترش کردن معده بعد از غذا میکند.
کاهش قند و چربی خون با شوید تازه
شوید تازه، از منظر طب سنتی، تحلیل برنده اخلاط بدن، بازکننده انسداد عروق، اشتهاآور، مدر و قاعدهآور است و میتواند با افزایش ترشح انسولین، سطح قند خون را در بیماران دیابتی کاهش دهد.
فراموش نکنیم که در مقالههای طب نوین هم تأکید شده است که استفاده از شوید تازه باعث کاهش سطح تریگلیسرید و کلسترول خون میشود.
گوشت را با شوید بپزید
پختن گوشت با شوید تازه باعث برطرف شدن بوی بد گوشت و پختن سریعتر آن میشود. این روش پخت، هضم گوشت را برای افرادی که معدههای ضعیفی دارند، سادهتر میکند. به همین دلیل پرورش شوید در منزل و مصرف مداوم آن، فواید بسیاری برای بدنتان دارد.
مضرات
خوردن آب شبت باعث قی و غثیان قوی، و مداومت در مصرف آن مسبب ضعف باصره و منی، و مضر گرممزاجها است. زیادهروی در مصرف شوید یا دمنوش آن، مشکلاتی مانند ضعف مغز، چشم، معده، کلیه، مثانه و نیروی جنسی را هم به دنبال خواهد داشت.
مصلح شوید
مصلحش آبلیمو و مثل آن و مقدار خوراک از تازه آن تا (60 گرم) و از تخم آن تا 12 نخود (4 گرم) میباشد.
فراوری: مریم مرادیان نیری
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 07 بهمن 1395 ساعت: 11:39
تعداد بازديد : 494
به این پست رای دهید:
فواید و خواص فندق در طب سنتی
این روزها هر جایی برای عید دیدنی می رویم، می بینیم هر کسی به یکی از مغزهای آجیل علاقمند است؛ برخی تخمه ژاپنی را ترجیح می دهند، برخی پسته و برخی دیگر بادام را دوست دارند. قسمت هایی از آجیل هم، تا مدت ها در ظرف باقی می مانند. فندق یکی از آن دانه هاست که در موردش کم لطفی می شود.
ارزش تغذیه ای
فندق خواص و ارزش تغذیه ای زیادی دارد، به همین دلیل از بروز خیلی بیماری ها پیشگیری می کند.
در هر 28 گرم فندق که به طور متوسط معادل 20 عدد مغز آن می باشد، 176 کالری انرژی نهفته است. این مقدار فندق دارای 17 گرم چربی، 5 گرم کربوهیدرات، 4 گرم پروتئین و حدودا 2 گرم آب می باشد.
فندق با داشتن روغنی خاص (اسید اولئیک)، پروتئین، کربوهیدرات، بتاسیتوسترول، ویتامینها و املاح ضروری، جایگاه مخصوصی را در بین دیگر آجیل ها باز نموده است.
بتاسیتوسترول
بتاسیتوسترول که به مقدار زیادی در فندق یافت می شود، اثر فوقالعادهای در کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان (مخصوصا سرطان سینه و پروستات) دارد.
بنابراین مصرف 25 تا 30 گرم فندق در روز، بدن را هم در برابر بیماری های قلبی و هم در برابر سرطان محفوظ می دارد.
روغن فندق
فندق غنی از روغن است. در واقع 60 تا 70 درصد فندق از روغن تشکیل شده است.
این ساختار و ترکیب روغنی دارای فواید زیر برای بدن است:
تامین انرژی، تنظیم حرارت، محفاظت در برابر عوامل بیرونی و کمک به گردش ویتامینهای محلول در چربی.
در روغن فندق، برخی اسیدهای چرب وجود دارند که اعمال مهمی را برای بدن انجام می دهند؛ به عنوان مثال "اسید اولئیک" موجود در روغن فندق از افزایش کلسترول خون پیشگیری میکند(کلسترول را به میزان 2/26درصد کاهش می دهد)، قند خون را تنظیم می کند و آپوپروتئین A-1 را که برای پیشگیری از بروز بیماری های عروق سیاهرگ مفید است، افزایش می دهد(به میزان 25 درصد) و آپوپروتئین B که مضر می باشد را کاهش می دهد(به میزان 5/7 درصد).
دیگر اسید چرب مفید در روغن فندق، "اسید لینولئیک" است که به مقدار زیادی در روغن فندق یافت می شود. لینولئیک اسید نقش خیلی مهمی در رشد و سلامت اندام ها دارد.
ویتامین های فندق
فندق
فندق یک منبع خوب از ویتامینهای B1، B2 و B6 است. این ویتامین ها برای حفظ سلامت مغز و خونسازی ضروری هستند، مخصوصا برای کودکان در حال رشد.
ویتامین E
ثابت شده است که مصرف 25 تا 30 گرم فندق در روز، تمامی ویتامین E مورد نیاز در روز را تامین می کند و برای پیشگیری از بیماری های عروق سیاهرگ قلبی و سرطان کافی است.
روغن فندق بهترین منبع شناخته شده ویتامین E است که برای سلامت ماهیچه های قلب و دیگر ماهیچه های بدن ضروری است.
این ویتامین همچنین برای عملکرد طبیعی سیستم تولید مثل ضروری می باشد.
ویتامین E از تجزیه و همولیز گلبول های قرمز خون جلوگیری می کند، بنابراین به عنوان نوعی محافظ در برابر کم خونی یا آنمی عمل می کند.
از دیگر فواید ویتامین E که در فندق به وفور یافت می شود، پیشگیری و ممانعت از عوامل ایجاد کننده سرطان می باشد. اگر سرطان قبلا در بدن شکل گرفته باشد، ویتامین E با سلول های سرطانی می جنگد.
املاح فندق
فندق دارای مواد معدنی زیر می باشد:
* کلسیم، که برای رشد استخوان ها و دندان ها ضروری است.
* آهن، که در خون سازی نقش دارد.
* روی، که نقش مهمی در هورمون های جنسی دارد.
* پتاسیم، که برای تحریک سیستم عصبی و عملکرد مناسب عضلات و ماهیچه ها ضروری است.
در نهایت این که:
تحقیقی جدید نشان داده است، افرادی که فندق و یا روغن آن را مصرف می کنند، 50 درصد کمتر از کسانی که هیچ گاه فندق نمی خورند، در معرض خطر مرگ بر اثر حمله های قلبی هستند.
این آجیل دارای مواد تغذیه ای مفیدی برای سلامت قلب است.
مریم مرادیان نیری- کارشناس علوم تغذیه
سایت تبیان
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 07 بهمن 1395 ساعت: 9:34
تعداد بازديد : 503
به این پست رای دهید:
فواید و خواص روناس در طب سنتی
خواص پزشکی و دارویی روناس
خواص پزشکی و دارویی روناس
روناس – یرقان – فلج – لقوه – تقویت معده – کبد – طحال – مضر مثانه – یبوست – نرمی استخوان – سیاتیک – سنگ کلیه – ازدیاد ترشح – قاعده آور – کاهش دهنده اوره خون – رماتیسم – نقرس – دفع اسید اوریک و…
روناس
* نامهای دیگر آن: رودَک، سورچاه، پاسکوه، رودانگ، فُوَّه، گنج، ابرلوس، عروقالصباغین، فوهالصبغ، گاراسن، رودانک، فوهالصباغین، ششتره، روین، دودانگ و روینک میباشد.
1. طبع آن گرم و خشک است.
2. مقدار خوراکی روناس 2 گرم در 150 سیسی آبجوش 2 دقیقه دمکرده میل شود.
3. جهت درمان فلج، بیحسی عضو، لقوه، سستی اعضاء 3 گرم ریشه روناس را در 300 سیسی آبجوش دمکرده پس از سردشدن با عسل شیرین نموده روزی 3 فنجان بنوشند.
4. برای درمان یرقان از دمکرده ریشه روناس با عسل شیرین نموده روزی 2 فنجان بنوشند.
5. برای تقویت معده مانند شماره 3 استفاده شود.
6. جهت بازکردن گرفتگیهای کبد و طحال دمکرده ریشه روناس را با سکنجبین مخلوط نموده روزی 3 فنجان بنوشند.
7. خوردن ریشه ساییده آن با غذا برای فردی که سگ هار گاز گرفته مفید است با نظر پزشک مصرف شود.
8. روناس برای مثانه مضر است، بهتر است با کتیرا خورده شود.
9. جهت تسکین درد سیاتیک از دمکرده آن همراه عسل بنوشند.
10. برای بیماریهای نرمی استخوان 3 – 2 گرم ریشه روناس را دمکرده پس از سردشدن با عسل شیرین نموده میل کنند.
11. جهت رفع یبوست 2 گرم روناس را در 100 سیسی آبجوش دمکرده پس از سردشدن صبح همراه عسل بنوشند.
12. جهت دفع کردن سنگ کلیه از دمکرده ریشه روناس روزی 3 فنجان بنوشند.
13. جهت لاغرشدن از دمکرده ریشه روناس مصرف شود و یا از تنتور روناس روزی 20 – 10 قطره همراه با کمی آب 2 بار در روز بنوشند.
14. جوشانده ریشه روناس، حالت اسهالی و درد را در سل روده تسکین میدهد.
15. ریشه روناس کاهش دهنده اوره خون میباشد.
16. دمکرده ریشه این گیاه قاعدهآور است.
17. جهت درمان ازدیاد ترشح و ادرار غلیظ از دمکرده ریشه روناس بنوشند.
18. کسانی که روناس مصرف میکنند باید هر روز دوش بگیرند.
19. خانمهای حامله از خوردن آن خودداری کنند.
20. دمکرده ریشه روناس صفراآور است.
21. برای درمان نقرس و دفع اسید اوریک 2 گرم ریشه روناس را در 100 سیسی آبجوش دمکرده بنوشند.
22. برای درمان رماتیسم جوشانده ریشه روناس را با عسل مخلوط کرده بصورت ضماد بگذارند.
منبع:پارس ناز
موضوع: خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 07 بهمن 1395 ساعت: 9:25
تعداد بازديد : 436
به این پست رای دهید:
فواید و خواص عناب در طب سنتی
میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژهای برای کمک به سلامت و درمان بیماریها دارد.
عناب از میوههای بسیار مفید است که علاوه بر خواص تغذیهای دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است.
این میوه که میتوان درختان آن را از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد، در هر منطقهای دارای اسامی مختلفی است. در هند و پاکستان آن را «ایناب» و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی مینامند.
درخت عناب شبیه درخت سنجد است و در نواحی کوهستانی برخی از مناطق ایران مانند خراسان یافت میشود.
مصارف خوراکی
در بریتانیا عناب را به صورت خشک شده و یا به صورت آبنباتهای طعمدار همراه با چای عصر میل مینمایند.
در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار میدهند.
در برخی مناطق از عناب برای تهیه سرکه استفاده میشود و در آفریقا از آن کیک درست میکنند.
عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده میشود، اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده مینمایند، ولی جالب است بدانید که در بسیاری از نقاط دنیا میوه تازه آن به صورت سبز استفاده میشود که البته طعم بسیار خوبی هم دارد.
در شرق آسیا عنابهای بسیار بزرگی به اندازه خرما و با رنگهای مختلف از جمله مشکی و قرمز به عمل میآید.
میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژهای برای کمک به سلامت و درمان بیماریها دارد.
عناب آرامشبخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب میشود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده میکنند
خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی عناب
عصاره آن موجب مهار اثر رادیکالهای آزاد (به عنوان عامل افزایش التهاب) میگردد. حاوی آنتیاکسیدانهای طبیعی چون ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئید است. همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی میشود.
عناب و قند خون
ترکیبات اتری موجود در آن عامل مهار کنندهای در افزایش قند خون است. همچنین مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تریگلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک میکند.
عناب و سرماخوردگی
در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است. چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار گوارا محسوب میشود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک میکند. اگر دچار سرماخوردگی شدهاید و از خشکی سینه و سرفه رنج میبرید، عناب داروی گیاهی مناسب و کارآمدی است. عناب دارای لعاب فراوان، پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C است. عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم کننده سینه و ضد سرفه است.
جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف میکند. به علاوه آسم و تنگی نفس را برطرف میکند. برای تهیه جوشانده عناب 50 گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.
عناب,خواص عناب,خاصیت عناب,خواص گیاه عناب
ارزش تغذیهای
این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظهای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور میباشد. در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول موثر در کاهش چربی و قند خون است. محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است، بنابراین متخصصین تغذیه میتوانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه نمایند.
عناب و دستگاه گوارش
عناب در زمان ابتلا به اسهال میتواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد. مخلوط را با نمک و فلفل به عنوان هضم کننده مصرف کنید. میوه خشک رسیده به عنوان ملین میباشد. حتی تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست رنج میبرند توصیه میشود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند. عناب تقویتکننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است. مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.
عناب
حفاظت از کبد
مصرف عناب به طور معنیداری سطوح آنزیمهای کبدی را کاهش میدهد. این آنزیمها نشانگر آسیب بافتی هستند.
یافتههای بافت شناسی نشان میدهند که این میوه اثرات محافظتی در برابر بیماریهای کبدی دارد. عناب در درمان کبد چرب نیز مفید است.
خواص دیگر عناب
* در کم فشاری خون و نازایی مفید است.
* عناب آرامشبخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب میشود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده میکنند.
* خاصیت ضد میکروبی دارد.
* چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافتهای آسیب دیده و تقویت عضلات میشود.
* استفاده از مغز میوه در زخمها و بریدگیها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آنها میشود.
* به دلیل محتوای فلور در استحکام دندانها موثر است.
منبع: ماهنامه دنیای تغذیه
موضوع: خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 07 بهمن 1395 ساعت: 6:15
تعداد بازديد : 804
به این پست رای دهید:
فوابد و خواص آبغوره در طب سنتی
وره که میوه ی سبز رنگ نارس انگور است دارای طعم ترش می باشد. غوره دارای اسیدهای آلی مانند: اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک(Succinique Acid)، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک(Glucolique Acid) و قند می باشد.
* غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی کننده بدن نیز هست. هم چنین اگر با سالاد میل شود، برای لاغر کردن سودمند است.
* غرغره کردن با آبغوره در درمان ورم مخاط دهان و حلق و نرمی لثه ها موثر است.
* آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است.
* بیماری "اسکوربوت" که به علت کمبود ویتامین C در بدن به وجود می آید، با آب غوره درمان می شود.
* آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است.
* در دفع زردی موثر است. لذا باید 1 تا 2 قاشق غذاخوری آبغوره را بعد از هر غذا میل نمایند.
* خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد.
* حرارت و صفرای بدن را دفع و روده ها را ضدعفونی می کند. به این منظور بهتر است روزانه یک قاشق مرباخوری، چند روز متوالی میل شود.
* آب غوره تقویت کننده کبد است.
* برای برطرف کردن ورم گلو ، آب غوره را قرقره کنید.
* برای دفع کرم روده و تقویت معده، باید به مدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید، البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمایید.
* آب غوره درمان کننده پادرد و کمردرد، روماتیسم و سیاتیک است. برای معالجه می توان به مدت ده روز آش آب غوره مصرف نمود(البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت باید اجتناب کرد).
* آبغوره غذا را خوشطعم، مطبوع و لذیذ نموده و اشتها را تحریک مینماید.
* آبغوره اسهالهای ساده را درمان میکند، به این منظور باید 3 مرتبه در روز و هر بار یک قاشق غذاخوری مصرف شود.
* آبغوره حفظ کننده جنین است، به این جهت باید کمی آبغوره همراه با غذای روزانه مصرف شود. اما باید از خوردن زیاد غوره خودداری کرد، چن غوره مدر است و امکان دارد موجب سقط جنین شود.
* اگر چند قطره از آبغوره را هنگام خونریزی بینی به درون بینی بچکانند، خونریزی را بند میآورد.
* برای درمان چرک گوش میتوان آبغوره و سرکه را به طور مساوی با هم مخلوط نمود و چند روز، روزی سه مرتبه و هر بار 1 تا 2 قطره در گوش بچکانید.
* مالیدن مخلوط مساوی آبغوره و آب تره، در محل بواسیر، پس از اجابت مزاج مفید است و آن را معالجه میکند.
* آبغوره، خنک است و در موارد تب ، آنژین، ورم دهان و سل ریوی مصرف میگردد.
* رب غوره، تشنگی را برطرف میکند.
* رب غوره، التهاب، حرارت و اسهال را تسکین میدهد.
* رب غوره، اشتهاآور و محکم کننده جنین است.
* رب غوره تقویت کننده احشاء و برطرف کننده استفراغهای صفراوی است.
* سعی کنید غوره را به تنهایی نخورید، چون روی معده اثر سوئی می گذارد.
سرکه
خواص سرکه
* سرکه به غذا طعم خاصی میدهد و اشتها را تحریک میکند.
* در تحقیقات نشان داده شده است که مصرف روزانه 20 میلی لیتر سرکه (معادل 2 قاشق غذاخوری) هم به تنهایی و هم به صورت مخلوط با غذاها موجب کاهش اندیس گلیسمی مواد غذایی کربوهیدرات دار می شود. این اثر هم در افراد دیابتی و هم افراد غیر دیابتی دیده می شود. کاهش اندیس گلیسمی موجب می شود تا افزایش قند در بدن به آهستگی انجام شود.
* سرکه، هضم گوشت را آسان میکند.
* اگر خاکستر گرم را در سرکه بخیسانند و بر روی ورم غدد متورم قرار دهند، آن را درمان میکند.
* اگر سرکه و گلاب را به مقدار مساوی مخلوط نموده و بجوشانند و سپس یک قطعه پارچه را با این محلول خیس نموده بر روی سر بیمار قرار دهند، سردردهای ناشی از کبد و صفرا را معالجه میکند.
* شستشوی دهان با سرکه و گلاب، بوی بد دهان را از بین میبرد.
* با چکانیدن چند قطره سرکه در گوش، حشره یا کرمی که در گوش مانده باشد خارج میشود.
* اگر سرکه را در محل خارش بدن یا خونریزی بمالند، خارش و خونریزی های کوچک را بند میآورد.
* اگر سرکه را با نمک مخلوط کنند و در دهانی که به دلیل کشیدن دندان خونریزی میکند، نگه دارند و چند بار این کار را تکرار کنند، خونریزی را قطع میکند.
* مالیدن سرکه در محلهایی که سوزش دارد، مانند سوزش سوختگی با آتش، موجب درمان آن می شود.
* مالیدن رسوب سرکه باعث معالجه کک مک ، لک های بدن، کهیر، درد مفاصل و ورم سینه می شود.
* اگر کمی آرد جو را با سرکه خمیر کنند و در محل ورم سینه و بناگوش بگذارند، ورم را درمان میکند.
مریم مرادیان نیری – کارشناس علوم تغذیه
منابع:
ماهنامه دنیای سلامت- شماره 11
خواص میوه های خوراکی (تالیف مرتضی نظری)
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 07 بهمن 1395 ساعت: 6:10
تعداد بازديد : 520
به این پست رای دهید:
فواید و خواص شیره انگور در طب سنتی
خاصیت اصلی انواع شیره، انرژی زا بودن آن است و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می شود.
شیره انگور بسیار مقوی است و برای کسانی که بر اثر یک بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شده اند، بسیار مفید است.
1. شیره انگور، ضعف عمومی بدن و ضعف احشاء را معالجه و بدن را تقویت می کند.
برای این منظور شیره انگور را با شیر گاو و کمی پودر بادام مخلوط نموده و روزانه 2 تا 3 لیوان به بیمار بدهید تا قوای بدنش را سریع تر به دست آورد.
2. شیره انگور درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین «آ»، «ب» و «ث» دارد و در ضمن ضد نفخ هم هست.
3. برای درمان یرقان (زردی) شیره انگور را با کمی سرکه مخلوط می کنند و به بیمار می دهند.
4. خوردن شیره انگور مخلوط شده با کمی پودر زعفران، برای رفع هم و غم، غضب شدید و ضعف اعصاب بسیار مفید است و معالجه تا بهبودی باید ادامه داده شود.
5. برای درمان کک مک، شیره انگور را به تنهایی یا مخلوط با نمک روی لکه ها می مالند.
6. شیره انگور مخلوط شده با کمی گل ختمی پخته را به صورت مرهم روی آبسه (دمل) قرار دهید تا دمل باز شود. علاوه بر آن برای از بین بردن ورم هایی که بر اثر ضربه ایجاد شده اند، مفید است.
7. همچنین شیره انگور در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیر مفید بدن می شود و کارشناسان تغذیه آن را پاک کننده بقایای غذاها در روده و معده می دانند.
8. شیره انگور محرک اعمال کبدی می باشد و به خون سازی کمک می کند.
9. شیره انگور و خرما، هر دو تسکین دهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند.
موارد احتیاط مصرف شیره انگور
شیره طبیعت گرم دارد و مصرف آن برای گرم مزاج ها موجب غلیظ شدن صفرایشان می شود و نتیجه آن، جوش زدن در صورت و بدنشان است که راه درمانش هم خوردن میوه های تازه با طبیعت سرد است.
و حواس تان باشد که این ماده به غیر از انرژی زا بودن، درصد بالایی کالری هم دارد و اگر شما فرد کم تحرکی هستید که روزانه بیش از 20 دقیقه پیاده روی منظم ندارید یا ورزش نمی کنید، بدانید که با خوردن این ماده مغذی، حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را می کشد.
شیره برای افراد دیابتی مضر است؛ گرچه شیره خرما به دلیل داشتن مواد قندی کم ضرر (گلوکز و ساکاروز)، برای بیماران دیابتی ضرر کمتری دارد ولی خوردن آن به آنها توصیه نمی شود.
منبع: کدبانو
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 07 بهمن 1395 ساعت: 6:02
تعداد بازديد : 1288
به این پست رای دهید:
غذاهای مضر از نظر طب سنتی
غذاهای مضر (خبائث در زمان کنونی)
الف ) غذاهای مضربرای انسان:
روغن نباتی
روغن های مایع
کره گیاهی و مارگارین
نوشابه
سس مایونز
گوشت گاو و گوساله
سوسیس و کالباس
پیتزا و همبرگز
پفک
ماکارونی
برنج خارجی ( هندی- پاکستانی)
چای سیاه
قند و شکر
مرغ صنعتی
چیپس
موز خارجی
اقلام حاوی مواد نگهدارنده
ب) غذاهای فوق العاده مضر:
قند و شکر
لبنیات پاستوریزه
مرغ صنعتی
شیرینی قنادیها
آدامس
شکلات و کاکائو
بیسکوئیتها و آب نبات ها
نان فانتزی(باگت)=
تخم مرغ ماشینی
سرکه کارخانه ای( شیمیائی)=عصاره کاملا شیمیائی
آبغوره کارخانه ای ( شیمیائی)= عصاره کاملا شیمیائی
آب لیمو کارخانه ای( شیمیائی)=عصاره کاملا شیمیائی
رب گوجه کارخانه ای ( شیمیائی) =عصاره کاملا شیمیائی
رب انار کارخانه ای = عصاره کاملا شیمیائی
بستنی کارخانه ای = لبنیات و شیر کاملا فاسد شده و ثعلب شیمیائی خطرناک.
کشک کارخانه ای
آب میوه کارخانه ای ( شیمیائی) = آب انگور یک عصاره کاملا شیمیائی است.
کنسرو
کمپوت کارخانه ای
نان سفید( لواش - بربری - تافتون ..)
چای پررنگ
برنج وارداتی و سفید ( برنج درجه سه دنیا)
موضوع: طب سنتی وسلامت,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 07 بهمن 1395 ساعت: 5:51
تعداد بازديد : 799
به این پست رای دهید:
فواید و خواص عرق زیره در طب سنتی
خواص درمانی عرق زیره:
عرق زیره در کاهش وزن و لاغری مفید است
عرق زیره چربی سوز می باشد
عرق زیره باعث رفع اشتهای کاذب می شود
عرق زیره باعث از بین بردن چربی های زیر پوستی می شود
عرق زیره بهترین لاغر کننده
عرق زیره بهترین لاغر کننده
توضیحات در مورد لاغری:
افزایش وزن معمولا به علت رژیم غذایی نامناسب-عادت های غذایی غلط و ورزش نکردن است و ارثی نیز می باشد- به میان دیگر وقتی انسان چاق می شود که مقدار کـالری جذب شده بیش از مقدار انرژی مورد نیاز باشد.
مقدارمصرف عرق زیره:
مقدارمصرف عرق زیره در بزرگسالان: روزی سه بار نصف استکان عرق زیره درکمی آب حل کنید قبل از غذامصرف کنید.
مقدارمصرف عرق زیره در کودکان: روزی سه بار سه قاشق غذاخوری عرق زیره درکمی آب حل کنید قبل از غذامصرف کنید.
مورد احتیاط مصرف عرق زیره:
زنان باردار و کودکان زیر ۷ سال از عرق زیره با احتیاط مصرف کنند
نسخه کاهش وزن و لاغری:
عـرق شوید: هر ۱۲ ساعت نصف استکان درکمی آب حل کرده میل شود.
سایر توصیه ها برای لاغری:
– سعی شودازسـاعت۱۰صبـح الی۶عصـراز خوردن انواع غذاهای سرخ کردنی و پرچرب ،تنقلات ، انواع شیرینی، غذاهای نشاسته دارحتی الامکان کم مصرف شود.
– درساعات ذکرشده بالاسعی شودازمیوه جات و سبزیجات تازه فصل بیشترمیل شود.
– روغن زیتون روزی ۱یا۲قاشق غذاخوری همراه غذامیل شود.
– قبل از وعده غذایی سعی شود از سالادفصل مصرف شود.
منبع:لاریس
موضوع: خواص عرقیات گیاهی,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 05 بهمن 1395 ساعت: 19:56
تعداد بازديد : 430
به این پست رای دهید:
فواید و خواص عرق بیدمشک در طب سنتی
بیدمشک گیاهی است از نژاد بید سنبلههای آن دارای اسانس معطر است. اسانس یا عرق بیدمشک علاوه بر خواص درمانی برای معطر کردن شربتها نیز به کار میرود
بیدمشک گیاهی ملین و تقویتکننده قلب، اعصاب و محرک قوای جنسی است. این گیاه دارویی دستگاه گوارش را تقویت کرده و اشتها را افزایش میدهد. جوشانده برگ یا پوست درخت بیدمشک سبب دفع انگلها و کرمهای معده و روده میشود
بیدمشک تقویتکننده دستگاه عصبی بوده و جوشانده برگ آن با عسل اعصاب را آرام میکند. همچنین عرق بیدمشک، آرامبخش و خوابآور است. جوشانده گل بیدمشک همراه با شکر، ناراحتیهای عصبی، افسردگی، دردهای عصبی و روماتیسمی را بهبود میبخشد
عرق بیدمشک مقوی قلب بوده و برای حفظ سلامتی آن بسیار مناسب و موثر است و همچنین باعث کاهش تب میشود و خاصیت تببر دارد.
منبع : تبیان
موضوع: خواص عرقیات گیاهی,
نویسنده: paray
تاریخ: سه شنبه 05 بهمن 1395 ساعت: 19:51
تعداد بازديد : 456
به این پست رای دهید:
تبلیغات
آمار
ورود کاربران
مطالب پیشنهادی