موضوعات
آخرین مطالب ارسالی
پربازدید ترین مطالب سایت
فواید و خواص ریحان در طب سنتی
" ریحان " کلمه ای عربی و به معنی " گل و سبزه " است که معادل این لغت در فارسی " اسپرغم " گفته می شود.
ریحان گیاه بوته ای یک ساله ای است که معمولاً طول آن بین 20 تا 45 سانتیمتر است و دارای عطر و بوی مطلوبی است. رنگ ساقه ی بوته ی ریحان سبز تند است و دارای برگ های منظم و بیضی شکل است . گل های ریحان به رنگ سفید یا صورتی در ماه های مرداد یا شهریور به شکل خوشه در انتهای ساقه ی ریحان ظاهر می شوند و پس از چندی از همین گل ها تخم ریحان حاصل می گردد. دو نوع ریحان وجود که یک نوع آن برگ های سبز و نازکی دارد و نوع دیگر برگ های بنفش رنگ دارد. گیاه ریحان بومی هند است. این گیاه هیچ گونه ترشح زیان آوری ندارد و تمام بخش های آن مثل برگ ، گل و حتی ساقه آن بسیار معطر و خوشبو است. از این رو در تمام دنیا به عنوان یک طعم دهنده و عطر دهنده به غذا مورد استفاده قرار می گیرد.
در مصر ، زنان گل های ریحان را در استراحتگاه افراد مورد علاقه شان می ریزند ولی در مالزی ریحان را در محل دفن مرده ها می کارند . در مولداوی رسمی وجود دارد که هنوز هم پا برجاست و آن این است که یک مرد زن مورد علاقه اش را با قبول دسته ای ریحان از او انتخاب می کند.
پزشکان قدیم به سختی اثر درمانی ریحان را قبول می کردند و بیشتر آنها عقیده داشتند که ریحان گیاهی سمی و خطرناک است.
در ایران نیز افسانه ای در مورد ریحان وجود دارد، بدین شرح که :
« گویند اسپرغم پیش از انوشیروان نبود. روزی انوشیروان بارعام داده، و به دیوان قضاوت نشسته بود. ناگاه ماری بزرگ از زیر تخت درآمد. حاضران را از دیدن او ترس به هم رسید. قصد او کردند، شاه فرمود بگذارید شاید شکایتی داشته باشد. به دنبال او برفتند تا به کنار چاهی رسیدند. مار بر کنار چاه حلقه زد، آنگاه به درون رفت و برآمد، چون در آن چاه نگاه کردند، ماری دیدند مرده افتاده و عقربی نیش بر او بند کرده، نیزه ای از بالای چاه بر پشت عقرب فرو برودند و همچنان به نزدیک شاه آوردند و شاهنشاه را از حال مار و نیش عقرب آگاه ساختند. چون یک سال بگذشت، هم در آن روز شاه نشسته بود و به شکایات مردم رسیدگی می کرد. همان مار به نزدیک سریر آمد و از دهن خود قدری تخم سیاه بریخت و برفت. شاه فرمود آن تخم را کاشتند. از آن تخم اسپرغم بر آمد و انوشیروان که پیوسته زکام داشت از بوییدن و خوردن آن زکامش برطرف شد. شکی نیست که این داستان به این شکل صحت ندارد ولی بعید نیست که بذر را یکی از شاکیان که به حق خود رسیده بود، به عنوان هدیه آورده باشد.»
فواید و خواص درمانی ریحان:
ریحان گیاهی معطر و بادشکن است. اگر چه بیشتر به عنوان سبزی خوردن یا طعم دهنده به غذا، مورد استفاده قرار می گیرد ولی خواص درمانی خاصی هم دارد که از آن جمله :
1) ریحان آرامش دهنده ی اعصاب است و برای درمان سردردهای عصبی بسیار مؤثر است. اگر 20 تا 50 گرم ساقه ی ریحان که دارای برگ و گل است را در یک لیتر آب جوش بریزید و 12 دقیقه دم کنید . سپس آن را صاف و شیرین نمایید و پس از هر غذا 1 فنجان بنوشید که غم و اندوه و افسردگی را برطرف می کند.
2) ریحان گیاهی نشاط آور است. دم کرده ی 50 گرم ریحان که شیرین شده باشد پس از هر غذا برای معالجه ی سردردهای یک طرفه (
میگرن ) و سردردهای عصبی مفید است . حتی استنشاق بوی ریحان له کرده سردردهای ناشی از سفر را برطرف می کند.
3) دم کرده ی 50 گرم ریحان که با
عسل شیرین شده باشد برای برطرف کردن گلودرد و آنژین مؤثر است. برای درمان آسم نیز می توان جوشانده ی غلیظی از ریحان تهیه کرد و روزی چند مرتبه دهان را با آن شستشو داد. جوشانده ی سرد آن نیز تب بر است. پس در بیماری های تورمی گلو و سرما خوردگی حتماً از ریحان استفاده کنید.
4) دانه ی ریحان نیز به علت داشتن لعاب فراوان نرم کننده است و در رفع ورم
کلیه و ترشحات زنانگی مفید است.
5) ریحان ضد دل پیچه است ، پس چه خوب است افرادی که دستگاه گوارش حساس دارند و سریع نفخ می کنند با غذا ریحان مصرف کنند.
6) ریحان در درمان اسهال هم مؤثر است . خوردن تخم بو داده ی ریحان برای درمان اسهال اثر شفا بخش دارد.
7) جوشانده ی ریحان گرفتگی دستگاه گوارش را رفع می کند و ضد تهوع و استفراغ است.
8) اسانس ریحان که بازیلیک نام دارد ، بسیار معطر و ضدعفونی کننده ی دستگاه گوارش است و بوی
سیر و پیاز را از دهان می برد. به همین دلیل یک پای ثابت نان و کباب، ریحان تازه است.
9) ریحان میکروب اسهال و
وبا را می کشد و بوی آن پشه و مگس را فراری می دهد . ریحان را در باغچه ی منزل خود بکارید تا به این ترتیب با حشرات مزاحم مبارزه کنید.
10) به نظر می رسد که دانه ی ریحان برای رفع اثر زهر مارگزیدگی ، هم بصورت خوراکی و هم اگر به روی محل زخم گذاشته شود، مؤثر است. عقیده ای هم وجود دارد که ریحان می تواند
زگیل را درمان کند.
نظر بزرگان در مورد ریحان
در حدیث است که امام صادق ( ع ) فرمود: ریحان سبزی پیامبران است و بدانید که هشت خاصیت در آن وجود دارد:
1- غذا را گوارا می کند.
2- منفذها را باز می کند.
3 و 4- دهان و باد گلو را
خوشبو می سازد.
5-
اشتها را به غذا افزایش می دهد.
6- مرض را از بین می برد.
7- شخص را از بیماری
جذام ایمن می گرداند.
8- وقتی ریحان در شکم آدمی قرار گیرد، همه ی امراض را ریشه کن می سازد.
در حدیث دیگر، امام کاظم ( ع ) فرمود : ریحان مرض
سل را از بین می برد.
عاتکه موسوی – کارشناس تغذیه تبیان
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 01 بهمن 1395 ساعت: 12:59
تعداد بازديد : 665
به این پست رای دهید:
فواید و خواص پیاز در طب سنتی
پیاز
نحوه استفاده : به صورت خوراکی مصرف میشود که در زیر به صورت جامع تر به آن اشاره خواهد شد :
خواص : پیاز Onion
نام علمی Allium cepa
گیاه شناسی
پیاز گیاهی است دو ساله دارای برگهای توخالی و استوانه ای شکل . ساقه پیاز تا ارتفاع یک متر هم می رسد که آنهم استوانه ای و توخالی است . گلهای پیاز برنگ سفید یا بنفش بصورت چتر در انتهای ساقه دیده می شود .
پیاز انواع مختلف دارد مانند پیاز سفید ،پیاز بنفش ، پیاز قرمز و یا مخلوطی از قرمز و بنفش .
پیاز در حال حاضر در تمام مناطق دنیا کشت می شود ولی گفته می شود که منشاء آن از ایران و افغانستان بوده است و از آنجا به دیگر نقاط دنیا راه یافته است .
پیاز از زمانهای ماقبل تاریخ وجود داشته است . مردم مصر از آن در غذاهایشان استفاده می کرده اند .
مخصوصا در مصر پیاز در مراسم مذهبی بکار می رفته و احترام خاصی داشته است . یونانیان و رومیان نیز آنرا می شناخته و مصرف می کرده اند
خواص داروئی:
پیاز از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و دارای خواص بسیاری است که در یک مقاله نمی توان گنجانید .
1-پیاز ادرار آوری قوی است و خام و پخته آن هر دو این اثر را دارند .
2-برای رفع گاز معده از تنتور پیاز می توان ساتفاده کرد . مقدر مصرف آن 10تا 15قطره است که باید در آب حل کرده و مصرف نمود .
3-برای رفع دردهای عصبی شربت پیاز بهترین دارو است شربت پیاز به این صورت تهیه می شود :
100 گرم پیاز خام را با 400 گرم آب مخلوط کرده و بپزید تا له شود سپس 400 گرم قند روی آن بریزید و بگذارید که جوش بزند تا قند حل شود سپس آنرا صاف کنید و در یخچال قرار دهید .
4- همانوطر که گفته شد پیاز دارای انسولین گیاهی است و استفاده از آن قند خون را پائین می آورد . بیماران مبتلا به مرض قند باید حتما هر روزه از آن استفاده کنید .
5- اگر پیاز را له کنید و در زیر شکم شخصی که مبتلا به احتباس ادراری است قرار دهدی ادرار را باز می کند .
6-پیاز نیم پز برای سوختگی ها نیز موثر است .
7-پیاز خام محرک قلب است .
8-پیاز باکتری کش است .
9-پیاز تقویت کننده و نرم کننده سینه است .برای این منظور پیاز را آب پز کرده و بخورید .
10-پیاز سنگ کلیه را خرد می کند .
11- پیاز پخته ملین است .
12-برای رفع خارش چشم چند قطره آب پیاز را در چشم بچکانید .
13-برای درمان سنگینی گوش آب پیاز را در گوش بچکانید .
14-ماسک پیاز روی صورت خون را بطرف صورت می کشاند و رنگ صورت را درخشان می کند .
15-پیاز چون گرم است برای کسانیکه طبع گرم دارند مضر است و اسراف در خوردن آن موجب فراموشی و سردرد می شود .
16-پیاز لثه ها را محکم می کند .
17-پیاز کلسیم درد دندانها و استخوانها را تقویت می کند و از نرمی استخوان جلوگیری می کند .
18-پیاز معالج عفونتهای مجاری تنفسی از قبیل ورم گلو ، برنشیت ، گریپ و آسم می باشد .
19-برای رفع سموم بدن پیاز توصیه می شود .
20- برای آنکه پیاز زود هضم شود و آنهایی که معده حساس دارند بتوانند آنرا بخورند و از خواص آن استفاده کنند باید موقع پختن پیاز مقداری شکر روی آن بریزید و این عمل هضم پیاز را آسان تر خواهد کرد .
21- برای درمان اسهال از پوست پیاز استفاده کنید بدین صورت که پوست پیاز را بشوئید و در مقدری آب به مدت ده دقیقه بجوشانید ، سپس آنرا در داخل دستمالی ریخته و فشار دهید تا شیره آن گرفته شود . بعدا این شیره را با شکر شیرین کنید و روز ی چند فنجان از آن را بشوئید تا اسهال کاملا از بین برود .
22- اگر پشه یا زنبور شما را گزید فورا یک پیاز را بریده و روی محل گزیدگی بگذارید درد و خارش فورا ساکت می شود .
23- پیاز ترشی را برای از بین بردن یرقان و تقویت معده و روده و زیاد شدن اشتها مصرف می کنند .
24-اگر از بوی پیاز ناراحت می شوید می توانید بعد از خوردن پیاز برای رفع بوی آن باقلا پخته و یا گردوی پخته و یا نان سوخته بخورید .
25-تخم پیاز گرم و خشک است و برای ازدیاد نیروی جنسی مصرف می شود .
36-اگز از تخم پیاز پمادی درست کنید و روی سر ببندید از ریختن مو جلوگیری می کند .
37-حتما شنیده اید که در قدیم برای اینکه کسی از اسرار علمی سر درنیآورد آنها را با مرکب نامرئی می نوشتند و مرکب نامرئی چیزی غیر ازآب پیاز نیست .
38-در خاتمه برای اینکه بوی پیاز شما را ناراحت نکند و اشک از چشمان شما جاری نشود می توانید پیاز را زیر آب شیر پوست بگیرید یا اینکه پیاز را در داخل ظرف بزرگ آب قرار دهید و در آب آنرا پوست بکنید .
منبع : کتب طب سنتی
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 01 بهمن 1395 ساعت: 12:52
تعداد بازديد : 537
به این پست رای دهید:
فواید و خواص عرق رازیانه در طب سنتی
رازیانه یک گیاه دارویی است که طبع گرم و خشکی دارد. در طب سنتی ایران، از آن به گیاه ضدبلغم و صفرا یاد میشود. چون گیاه بسیار گرمی است. اگر بخواهید از خاصیت مسهل بودن آن بهرهمند شوید، باید آن را با مادهای مصرف کنید که حرارت گیاه را کم کند و بهترین گزینه ما برای همراهی با آن سکنجبین و عسل است.
قسمتهای مورد استفاده این گیاه عبارتند از: بذر، برگ و ریشه. مقدار مصرف روزانه رازیانه، به طور متوسط حداکثر 5 گرم یا یک تا سه استکان عرق آن توصیه میشود و برای اینکه نتیجه درمان مشخص شود و گیاه خواص درمانی خود را به جای بگذارد، حداکثر 40 روز زمان نیاز دارد.
در دوران بارداری و شیردهی، مصرف این گیاه ضرری به همراه ندارد و داروخانههای گیاهی ایران به شکلهای مختلف (مثل قطره آنتیمیگرن، شربت توسیان، شربت تیسیان، پودر ژنرال تونیک، قطره سنکول، سنالین، منتازین و لوسیون تقویت موی سنیره) موجود هستند که داخل تمام این محصولات رازیانه وجود دارد.
برای خانمها
رازیانه خواص هورمونی دارد و برای بیش از 90 درصد از خانمها تجویز میشود. به این شکل که در ترکیب آن، استروژن (هورمون زنانه) بالایی یافت میشود. به همین دلیل باعث افزایش شیر شده و بهترین درمان برای قطع قاعدگی است. رازیانه ضد چاقی است، التهابهای واژن و علائم یائسگی مثل گرگرفتگی را برطرف میکند. علاوه بر این اگر با گلگاوزبان صرف شود، قاعدهآور است، یعنی قطع قاعدگی را متوقف میکند.
رازیانه برای جوانی
رازیانه برای پوست ما هم خواص بیشماری دارد. مثلا برای ورم پلک و چین و چروک پوست مفید است که البته باید به صورت پماد مصرف شود. بدین صورت که باید بذر رازیانه را جوشانده و یا پودر کرد و سپس آن را داخل Cold Cream ریخت و به صورت کرم به پوست مالید. کُلدکرم یک کرم پایه است که میتوانید آن را از داروخانهها تهیه کنید.
رازیانه به شکل ضماد برای از بین بردن موهای زائد بسیار مناسب است. برای این کار، بذر رازیانه را پودر کنید و سپس آن را با یک نوع روغن (مثل روغن زیتون یا روغن بادام) مخلوط کنید و به صورت ماسک روی صورت خود بگذارید. این ماسک باعث روشن شدن و شفاف شدن پوست میشود.
ضد سکسکه
رازیانه برای کلیه خواص فراوانی دارد و همراه با کاکل ذرت باعث دفع سنگهای کلیوی میشود. اگر فردی که مبتلا به سنگ کلیه (کوچکتر از 5 میلیمتر) است، روزی 4 تا 5 مرتبه بذر رازیانه و کاکل ذرت را بجوشاند و میل کند، سنگها دفع خواهد شد.
ریشه این گیاه نیز باعث برطرف شدن مشکلات کلیوی میشود. علاوه بر این دارای خواص گوارشی فراوانی نیز هست.
رازیانه ضداسپاسم و ضد نفخ است؛ ورمهای روده و معده را از بین میبرد؛ به درمان سندرم روده تحریکپذیر کمک میکند و باعث کاهش میزان اشتها میشود. همچنین سکسکه و سوءهاضمه را برطرف میکند.
خواص معجزهآسای رازیانه:
یکی از معجزهآساترین خواص رازیانه (که در گیاهان دیگر کمتر به چشم میخورد) تقویت دید است. به این ترتیب که عرق رازیانه را جوش میدهیم تا استریل شود و از وجود هر نوع میکروب یا عفونت پاک شود. سپس آن را داخل قطرهچکان ریخته و داخل چشم میچکانیم. روزی چند قطره (صبح، ظهر و شب) باعث افزایش نورچشم، کاهش التهابات چشم (مثل قرمزی) و کاهش خطر ابتلا به آبمروارید میشود. رازیانه همچنین برای درمان التهاب پلکها و درمان شبکوری بسیار مفید است.
برای بدبویی دهان و درمان گلودرد نیز میتوان رازیانه را قِرقِره کرد و یا بذر آن را داخل دهان گذاشت و چند دقیقه جوید.
زنان باردار با صرف رازیانه به زیباتر شدن نوزاد کمک میکنند. علاوه بر این، رازیانه احتمال اینکه فرزندتان دختر باشد را نیز افزایش میدهد، یعنی به تعیین جنسیت فرزند نیز کمک میکند.
مضرات رازیانه
مصرف بیش از حد رازیانه، احتمال آلرژیهای پوستی را افزایش میدهد. علاوه بر این، افرادی که ناراحتیهای تنفسی دارند نیز باید مراقب باشند؛ زیرا ممکن است با تنفس و یا مصرف گیاه دچار حملههای آسم شوند.
از دیگر تاثیرات جانبی رازیانه، احتمال کاهش نیروی جنسی در آقایان و لاغری در خانمهاست. علاوه بر این مصرف زیاد از حد آن باعث قطع و یا کاهش شیر در زنان شیرده میشود. افراد سردمزاج نیز با خوردن این گیاه ممکن است دچار سردرد شوند.
اثر عجیب رازیانه این است که خانمها را لاغر و آقایان را چاق میکند!
-------------------------------
رازیانه گیاهی با خواص فراوان که بیشتر مردم از عرق رازیانه استفاده می کنند، در این بخش از سایت آکاایران قصد داریم تا شما را با رازیانه و خواص آن آشنا کنیم، با ما همراه باشید.
طبیعت آن گرم بوده و دارای مقدار زیادی از هورمونهای زنانه است .
مقدار مصرف : هر شب یک لیوان به همراه یک قاشق عسل . به مدت 40 روز.
عرق رازیانه در درمان تکمیلی دیسمنوره (قاعدگی دردناک)-آمنوره(قطع قاعدگی)-
هایپر منوره (قاعدگی طولانی) و برای افزایش شیر نقش اساسی دارد .
تذکر : در صورت وجود قاعدگی طولانی مصرف عرق رازیانه در ایام پریود قطع میشود .
عرق رازیانه درمان تکمیلی در رفع عوارض منوپوز (یائسگی) است .
عرق رازیانه باعث چاق شدن اندام لاغر بانوان میشود . در واقع در ایجاد
صفات ثانویه جنسی زنان نقش دارد .
عرق رازیانه افزایش دهنده ی میل جنسی در زنان است .
عرق رازیانه در درمان هیرسوتیسم(موهای زائد در در صورت و اندام زنان ) نقش اساسی
دارد . و مصرف 40 تا 120 روز آن باعث نازک شدن و کاهش موهای زائد میشود .
عرق رازیانه در درمان بسیاری از بیماری های روحی و افسردگی های زنان و دوشیزگان
بسیار موثر است . که متاسفانه پزشکان امروزی اطلاعی از آن ندارند .
عرق رازیانه باعث افزایش بینایی میشود .
عرق رازیانه باعث طراوت پوست و رفع چروک پوست و صورت زنان میشود . عرق رازیانه یک داروی همیشه ضروری در درمان بیماری های سرد زنان است .
عرق رازیانه در زنان دارای طبع گرم موجب افزایش فشار خون و التهاب میشود . در این صورت نوشیدن مقداری شربت سرکه و حجامت عام کنترل کننده است .
رازیانه,خواص عرق رازیانه ,خواص دارویی عرق رازیانه
رازیانه
رازیانه دارای اثرات مهمی بر سلامتی پوست است. خوب است بدانید که رازیانه، سرشار از هورمون های زنانه(استروژن) است و طبیعتی گرم دارد.
حال اثرات آن را بر پوست می گویم:
- پاک کننده و ضد عفونی کننده
- حفظ خاصیت کشسانی پوست و جوان کردن آن
- آرامش بخش
- رفع چین و چروک از پوست های پیر
- از بین بردن کبودی پوست
- روشن کردن پوست های چرب
- شادابی و طراوت بخشیدن به چهره های خسته و گرفته
- کاهش تجمع آب در زیر پوست و در نتیجه جلوگیری از پف کردگی
- تحریک کننده غدد لنفاوی بدن برای دفع آب اضافی موجود در بافت ها.
- دفع سموم
- تاثیر بر فعالیت غدد بدن برالی ایجاد تعادل در تولید هورمون هایی خاص که برای حفظ انقباض عضلات، الاستیسیته ی پوست و بافت پیوندی اهمیت دارند.
در اینجا روش تهیه کرم رازیانه را برای شما بیان می کنیم.
مواد لازم برای کرم رازیانه:
رازیانه 30 گرم
روغن زیتون 60 سی سی
گلاب 100 سی سی
موم سفید 50 گرم
طرز تهیه:
رازیانه را در ظرف شیشه ای ریخته، روغن زیتون را به آن اضافه کنید. بگذارید به مدت سه روز بماند.
سپس آن را از صافی ریزی عبور دهید و باقی مانده گیاه را خوب فشار دهید. حالا گلاب را به آن افزوده و آن را داخل ظرف آب جوش قرار دهید تا گرم شود. موم را در ظرفی لعابی به طور جداگانه ذوب کنید (داغ کنید) و سپس از روی آتش بردارید و مخلوط گلاب را به تدریج و در حین هم زدن به آن بیفزایید. این عمل را تا زمانی که مخلوط به طور کامل سرد شود ادامه دهید.
منابع : دنیای سلامت
موضوع: خواص عرقیات گیاهی,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 01 بهمن 1395 ساعت: 0:09
تعداد بازديد : 3445
به این پست رای دهید:
فواید و خواص کاهو در طب سنتی
كاهو یكی از پرمصرفترین سبزیها در میان ایرانیهاست؛ آن هم به شكل سالاد كاهو كه از بقیه سالادها متداولتر است.اما چه فوایدی دارد ؟
كاهو؛ خوابآور اما نفاخ
در مورد این سبزی و خواصش با دكتر محمد حسین صالحی سورمقی، متخصص فارماكوگنوزی و استاد دانشكده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفتوگویی كردهایم كه میخوانید.
آقای دكتر! از خواص کاهو بگویید؟
كاهو مثل تمام سبزیجات، مقادیری املاح و ویتامین دارد كه از مهمترین آنها میتوان به پیشساز ویتامینA یعنی بتاكاروتن و اسید فولیك اشاره كرد. همچنین كاهو حاوی مقداری ویتامینC، K، آهن، منیزیم و كلسیم است.
مهمترین خاصیتی كه به كاهو نسبت داده میشود، خوابآور بودن آن است. در یونان قدیم، مردم از كاهو به عنوان داروی خوابآور استفاده میكردند. امروزه از نظر علمی این موضوع به اثبات رسیده است. این سبزی تركیباتی دارد كه باعث میشود راحتتر بخوابیم و به همین دلیل مصرف آن در آخرین وعده غذایی توصیه میشود.
حتی در برخی نقاط دنیا شیرابه كاهو را میگیرند و غلیظ میكنند و این شیرابه تلخ و قهوهای را با نام تریاك كاهو میفروشند. در مصر قدیم، مردم معتقد بودند كه كاهو برای تقویت قوای جنسی هم مفید است. این سبزی آب زیادی دارد و یكی از سبزیجات كمكالری به حساب میآید.
کاهوهای مختلفی در بازار هست؛ كاهوی پیچ، چینی، رسمی و... اینها تفاوتی با هم دارند؟
كاهوها 6 نوع مختلفاند كه هر یك به گونهای مجددا تقسیمبندی میشوند. خواص و مواد این كاهوها نزدیك به هم است و تفاوت چندانی با هم ندارند.
بیشتر ما علاقه زیادی به مغز كاهو داریم؛ در صورتی كه همیشه شنیدهایم برگهای سبزتر مقویترند. چرا؟
برگهایی كه سبز تیره هستند، همیشه باارزشترند؛ زیرا عمر بیشتری دارند و در نتیجه مواد مغذی بیشتری در خود ذخیره میکنند. در عوض، برگهای روشنتر، جوانترند و مواد مغذیشان كمتر است.
ساقه كاهو هم ارزش غذایی دارد؟
بله، ساق كاهو منبع فیبر است. برگهای کاهو 96درصد آب و حدود یك درصد فیبر دارند در حالی كه ساقه كاهو، آب كمتر، فیبر و املاح بیشتری دارد. بنابراین، خوردن آن برای رفع یبوست و كاهش كلسترول خون توصیه میشود.
كاهو نفاخ هم هست؟
بله؛ تمام سبزیجات خام، نفخ ایجاد میكنند و البته پختن كاهو سبب كاهش این عارضهاش میشود. مصرف كاهو با مواد ضدنفخی نظیر زیره، رازیانه و گشنیز هم میتواند سبب كاهش نفخ این سبزی شود.
پختن كاهو، ارزش غذایی آن را كم نمیكند؟
پختن سبب میشود مقدار زیادی از اسید فولیك کاهو از بین برود. این ویتامین ارزشمند به حرارت حساس است و جوشاندن 4، 5 دقیقهای كاهو سبب میشود نیمی از آن از بین برود.
خوردن كاهو با سكنجبین چطور؟ روی نفاخی كاهو تاثیر دارد؟
سكنجبین بر طبیعت سرد كاهو تاثیر میگذارد. سكنجبین به دلیل گرم بودن، طبیعت سرد كاهو را خنثی میكند. مصرف این 2 با هم عادت بسیار خوبی است. از سوی دیگر، چون كاهو كمكالری است و سكنجبین كالری بالایی دارد، مصرف این 2 با هم انرژی خوبی به مصرفكنندهاش میرساند.
زیاد خوردن كاهو هم میتواند مضر باشد؟
به هر حال، خوردن هر چیزی حد و اندازهای دارد. زیادهروی در خوردن هیچ خوراكی مفیدی توصیه نمیشود.
آیا كاهو خوردن منع مصرف هم دارد؟
در حد و اندازههای خوراكی، نه! اما اگر شخصی آخر شب خسته باشد و مقدار زیادی كاهو بخورد و بخواهد رانندگی هم بكند، احتمال خطر بالا میرود.
روی برخی كاهوها لكهایی دیده میشود كه اصطلاحا به آن زنگزدگی میگویند. این لکها را كه بیشتر روی آوند كاهو دیده میشوند، باید دور ریخت؟
گاهی انگلهایی به سبزیجات حمله میكنند و سبب بروز بیماریهای گیاهی میشوند. برخی از این انگلها برای ما انسانها بیضررند اما برخی میتوانند مشكلساز شوند. بهتر است لكها یا هر تغییر وضعیتی كه در سبزیجات دیده میشود را جدا كرد و دور انداخت و مابقی قسمتها را خورد.
كاهوی تلخ را هم میتوان مصرف كرد؟
یكی از تفاوتهای بین كاهوها تلخ بودن بعضیهاست. مادهای در كاهو وجود دارد كه وقتی درصد آن بالا میرود، سبب تلخ شدن كاهو میشود و وقتی درصد آن پایینتر باشد، تلخی كاهو مشخص نمیشود. این ماده در تمامی كاهوها وجود دارد و مضر نیست. اتفاقا همین ماده تلخ تا حدی برای تقویت معده نیز خوب است و سبب ترشح آنزیم بیشتر و هضم بهتر غذا میشود. پس یادتان باشد كه كاهوهای تلخ خاصیت هضمكنندگی و تقویت كنندگی بیشتری برای عملكرد معده دارند.
بهترین روش شستوشوی كاهو چگونه است؟
كاهو اصولا برگهای صافی دارد؛ اما نه خیلی صاف. شستوشوی سبزیجات برگصاف، از آنجا كه به راحتی گلولای از روی آنها پاك میشود، مشكل نیست. اما شستوشوی سبزیجات پیچدار و ناصاف، باید دقیق انجام شود. ابتدا باید قسمتهای آسیبدیده كاهو را دور بریزیم و برگها را جدا كنیم. بعد باید برگهای جداشده كاهو را در آب كمی بخیسانیم تا گلولای آنها خارج شود. بعد از شستن گل و لای، در مرحله بعد، مواد ضدعفونیكننده را در آب میریزیم و كاهو را در آن میشوییم.
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
-------------------------------------------
خواص کاهو از منظر طب سنتی
از امام صادق (ع) نیز در کتاب کافی نقل شده است که بر شما باد مصرف کاهو، چرا که خون را تصفیه می کند.
تبیان: کاهو مزاجش سرد و تر است. رطوبت بسیار خوبی دارد و رطوبت طبیعی بدن را تقویت و تأمین می کند. بهترین کاهو برای مصرف، نوعی است که برگ و ساقه نازک داشته باشد و سطح برگ هایش تا حدودی چرب بوده و تلخ نباشد.
احادیث زیادی در باب اهمیت کاهو نقل شده است که در اینجا به چند مورد اشاره می نماییم:
پیامبر (ص) فرموده اند: کاهو بخورید چرا که خواب آور است و غذا را هضم می کند.
از امام صادق (ع) نیز در کتاب کافی نقل شده است که بر شما باد مصرف کاهو، چرا که خون را تصفیه می کند.
امام رضا (ع) نیز فرموده اند: بهترین سبزی ها کاسنی و کاهو است.
کاهو مزاجش سرد و تر است. رطوبت بسیار خوبی دارد و رطوبت طبیعی بدن را تقویت و تأمین می کند. بهترین کاهو برای مصرف، نوعی است که برگ و ساقه نازک داشته باشد و سطح برگ هایش تا حدودی چرب بوده و تلخ نباشد.
کاهو دارای رطوبت است و حجم خون را تا حدودی افزایش می دهد؛ لذا رقیق کننده نسبی خون می باشد. از آنجایی که رطوبت عامل ایجاد خواب است، کاهو حالت آرامش بخش داشته و خواب آور خوبی است. کسانی که دچار اختلال خواب هستند و به سختی به خواب می روند بهتر است یک ساعت قبل از خواب کاهو یا چوب وسط آن را میل کنند. البته راه دیگر، مصرف آب (عصاره) کاهو است. برای تهیه آب کاهو کافی است یک عدد کاهوی متوسط را کاملاً شسته و در یک قابلمه دردار که درب آن کاملاً بسته شده قرار داده و روی حرارت کم بگذارید تا به اصطلاح با بخار آب خودش، نرم و بخارپز شود. آب که انداخت شعله را خاموش کرده کاهو را بفشارید تا آب و عصاره آن استخراج شود. 1 تا 2 قاشق غذاخوری از این عصاره قبل از خواب می تواند خواب راحتی را به دنبال داشته باشد. عرق کاهو هم همین خواص را دارد.
روغن کاهو هم یکی از روغن های خوب در پزشکی است که برای تهیه آن، به روش های خاصی مواد موجود در کاهو را استخراج و آن را وارد یک روغن پایه می کنند که روغن حاصل، خواص کاهو را خواهد داشت. از این روغن جهت چرب کردن بینی و سر و صورت برای ایجاد آرامش و خنکی در منطقه سر و مغز و رفع خشکی و القای خواب استفاده می شود.
کاهو غذایت زیادی ندارد لذا باعث چاقی نمی شود اما مصرف آن در افراد با مزاج سرد و رطوبتی، به دلیل افزودن بر میزان رطوبت های بدن، منجر به پف آلودگی و افزایش حجم و سایز بدن می شود. مصرف کاهو همراه با سرکه به صورت سالاد اشتها را تحریک می کند (5/0 ساعت قبل از غذا). زیاده روی در مصرف کاهو می تواند مخصوصاً در افراد سرد مزاج باعث سردی، پف آلودگی صورت، ورم بدن، درد و تورم مفاصل، آبریزش بینی و دهان، شل شدن بدن، رفلاکس و نفخ، فراموشی و ضعف بینایی شود. در این موارد توصیه می شود از کاهو پرهیز کرده یا آن را در مقادیر کم، همراه با پودر زیره، نعناع، کمی عسل، شیره انگور یا سکنجبین شیرین مصرف کنند. کاهو سکنجبین یکی از بهترین و مفیدترین خوردنی های میان وعده در طب سنتی مخصوصاً در فصل بهار و تابستان است.
درمان بی خوابی و دردهای مبهم در بدن با مصرف کاهو و سکنجبین
درمان بی خوابی و دردهای مبهم در بدن با مصرف کاهو و سکنجبین امکان پذیر است.
در طب سنتی مزاج کاهو سرد و تر است و سکنجبین مزاج گرم و خشک دارد به این دلیل که سکنجبین از ترکیب سرکه و عسل درست می شود که به اندازه معین جوشانده شده و اثرات گرم و خشکی را بر جای می گذارد، در واقع اثرات گرم و خشک سکنجبین با اثرات سرد و تر کاهو تا حدودی یکدیگر را خنثی می کنند. با توجه به اینکه کاهو خواب آور، مسکن و ضد درد است می تواند به همراه سکنجبین مصرف شود و عارضه ای نیز به همراه نداشته باشد. اما اگر کاهو را به تنهایی بدون سکنجبین مصرف کنیم همان طور که در بالا اشاره شد ممکن است رطوبت، تری و سردی آن تأثیر نامطلوبی بر روی افرادی که سن بالا دارند یا دارای مزاج بلغمی هستند بر جای بگذارد.
در واقع سکنجبین نفوذ مواد را در بدن بیشتر می کند، باز کننده عروق بدن و مجاری است و خون بدن را تمیز می کند، از این جهت مصرف سکنجبین به تنهایی و یا با کاهو می تواند اثرات خوبی را بر بدن برجای بگذارد و به دلیل گرم و خشک بودن سکنجبین عوارض آن نیز با کاهو دفع می شود، در نتیجه این دو ماده عوارض یکدیگر را خنثی می کنند اما اثرات مثبت یکدیگر را خنثی نمی کنند.
دقت داشته باشید که سکنجبین با شکر نیز درست می شود اما درست کردن آن با عسل بهتر است؛ مصرف کاهو و سکنجبین با هم برای بدن ضرری ندارد اما همچنان که زیاده روی آب زیاد می تواند برای بدن مضر باشد مصرف زیاد این ماده غذایی نیز می تواند آسیب رسان باشد.
افعال و خواص دارویی کاهو در طب سنتی
* از کاهو خون طبیعی رقیق تولید می شود، بنابراین برای کسانی که دارای غلظت خون ناشی از مصرف زیاد گوشت قرمز هستند بسیار مفید است. همچنین برای غلظت خون در افراد مبتلا به سوء مزاج سوداوی نیز سودمند است. در این شرایط فرد باید کاهو را به عنوان یک وعده ی غذا یا یک میان وعده ی غذایی مصرف کند. در صورتی که منع طبی خاصی در کار نباشد، مصرف کاهو به همراه هویج رنده شده با مقدار اندکی آب نارنج بدین منظور قابل پیشنهاد است.
* کاهو تسکین دهنده ی حدّت و تیزی اخلاط گرم (خلط خون و صفرا) است.
* کاهو تعدیل کننده ی خشکی اخلاط خشک (خلط صفرا و سودا) است.
* کاهو تشنگی و التهاب ناشی از مواجهه با گرما را کاهش می دهد.
* کاهو مسکّن سرفه هایی است که ناشی از گرمی و خشکی باشند.
* کاهو یکی از مشهورترین خواب آورهای طبیعی است. مصرف ساق و انتهای شیره دار برگ کاهو بدین منظور مناسب تر است.
* کاهو ملین و ادرارآور است.
* کاهوی پخته برای تسکین درد سینه و زیاد کردن شیر موثر است.
* مصرف کاهو با سکنجبین نعناعی یکی از بهترین راه های چیرگی بر تشنگی و التهاب و خشکی بدن در روزهای گرم تابستان است.
مضرات کاهو در طب سنتی
* زیاده روی در مصرف کاهو میل جنسی را کاهش می دهد.
* کسانی که دچار افزایش سردی و تری در معده و کبد هستند باید کاهو را با احتیاط مصرف کنند.
* زیاده روی در مصرف آن برای بیماری های ریوی مضر است.
* زیاده روی در مصرف کاهو موجب کدورت حواس، کاهش حافظه، کندفهمی، ضعف بینایی و تولید ریح می گردد. مصلح این زیان های کاهو، نعناع و کرفس و زیره است.
روزه داران بهتر است دو ساعت پس از افطار قدری کاهو و سکنجبین میل کنند، و اگر برای سحری میل غذا خوردن ندارند دستکم کاهو و سکنجبین را در وعده ی سحر از دست ندهند
منبع :فردا نیوز
موضوع: خواص سبزیجات ,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 01 بهمن 1395 ساعت: 0:03
تعداد بازديد : 746
به این پست رای دهید:
فواید و خواص زیره سبز در طب سنتی
زیره ی سبز گیاهی است بوته ای و علفی به ارتفاع حداکثر نیم متر. ساقه ی این گیاه راست و دارای انشعابات دوتایی است. ریشه ی آن باریک و بلند و به رنگ سفید است.
برگ ها به خاطر تقسیمات و بریدگی های زیادی باریک و نخی شکل هستند و به صورت متناوب بر روی ساقه قرار گرفته اند. گل ها کوچک به رنگ سفید و گاهی صورتی می باشند که مجموع آن ها به صورت چتر مرکب در انتهای ساقه قرار گرفته اند.
میوه ها دوکی شکل و به طول حداکثر 6 میلی متر و عرض 1/5میلی متر می باشند که سبز کم رنگ مایل به خاکستری هستند و بوی معطری دارند.
غیر از میوه، قسمت های دیگر گیاه نیز معطر است. قسمت مورد استفاده ی این گیاه، میوه های آن است که سرشار از اسانس می باشد.
زیره ی سبز در ایران به صورت خودرو و یا کشت شده وجود دارد و مهم ترین مناطق رشد و تکثیر آن گستره ی وسیعی از استان خراسان از جمله سبزوار، نزدیک مشهد و اطراف سرخس، اطراف سمنان، اطراف تهران، اطراف دامغان و بسیاری دیگر از نواحی مستعد ایران می باشد.
تاریخچه:
زیره ی سبز جزء اصلی پودرهای کاری و چیلی است و به عنوان طعم دهنده در محصولات غذایی - تجاری متنوعی به کار می رود.
روغن این گیاه از طریق تقطیر با بخار آب، برای مزه دار کردن نوشیدنی ها، دسرها و چاشنی ها مصرف می شود و همچنین جزء معطر کرم ها، لوسیون ها و عطریات است.
ترکیبات مهم:
دانه های زیره ی سبز حاوی تا 5 درصد اسانس، 22 درصد چربی، تعداد زیادی اسید آمینه ی آزاد، تعدادی فلاونوئیدهای گلوکزیدی از جمله مشتقاتی از آپی ژنین و لوتئولین است.
ترکیبات اصلی، اسانس آلدهیدی هستند که تا 60 درصد آن را تشکیل می دهند.
کومین آلدهید مهم ترین جسم اسانس زیره ی سبز است. چنانچه دانه ها پودر شوند، اسانس آن تا حدود 50 درصد کاهش می یابد و در صورتی که مدت آسیاب کردن بیش از یک ساعت باشد، کاهش میزان اسانس از این هم بیشتر خواهد بود.
ترکیبات دیگر اسانس هیدروکربن های منوترپنی و سس کویی ترپنی است.
یکی از بهترین نشانه های مرغوبیت و کهنه نبودن دانه ها، وجود دو جسم کومین آلدهید و 3- پارامنتن 7- آل به مقدار قابل توجه در اسانس زیره ی سبز است.
زیره ی سبز
دارو شناختی و اثرات مهم:
عصاره ی اتردوپترولی زیره ی سبز خاصیت آنتی اکسیدانی خوبی دارد. گرچه کومین آلدهید خالص حتی با غلظت های بالا اثرات مهار پراکسیداسیون کبدی را نشان نداده است، ولی قدرت پاک کنندگی آنیون های سوپراکساید را دارا است.
در مطالعاتی ادویه های حاوی زیره ی سبز خاصیت ضد سرطانی را در موش نشان داده است.
اسانس زیره ی سبز و کومین آلدهید دارای اثرات قوی لاروکش و ضد باکتری می باشد. اسانس آن در غلظت های 300 تا 600 در میلیون، از رشد لاکتوباسیلوس پلانتاروم جلوگیری می کند.
سمیت و عوارض جانبی:
زیره ی سبز همیشه یک ادویه ی غیرسمی و خوراکی بوده است. در عین حال ممکن است بعضی افراد به آن حساسیت داشته باشند.
در آزمایش اسانس خالص زیره ی سبز از قسمت تراشیده شده ی پوست شکم موش به سرعت جذب و اثرات فتوتوکسیسیته ی آن مشخص شد. این اثر بیشتر به ترکیب کومین آلدهید آن نسبت داده شده است.
طریقه و میزان مصرف:
* مصرف هر نوبت زیره ی سبز را بین 300 تا 600 میلی گرم توصیه کرده اند که می تواند تنها یا همراه با گیاهان دیگر و یا ادویه جات مصرف شود.
این میزان معادل با 10 عدد دانه می شود. اسانس آن را می توان 0/06تا0/2 میلی لیتر در یک نوبت مصرف کرد.
مهم ترین اثرات گزارش شده:
سقط کننده، ضد درد، بی حس کننده، ضد کرم، ضد چسبندگی پلاکت ها، ضد باکتری، ضد سم، ضد صفرا، ضد باروری، ضد التهاب، ضد اکسیدان، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، ضد تومور، تقویت کننده ی قوای جنسی، قابض، ضد نفخ، ضد احتقان، معرق، هضم کننده ی غذا، ادرار آور، شیرافزا، دارای خاصیت استروژنی، قارچ کش، لاروکش، فتودرماتیتیک، محرک، تقویت کننده ی معده، تقویت کننده ی رحم و التیام دهنده ی زخم.
نکات قابل توجه:
1- مقدار مصرف این نوع زیره نسبتاً کم است؛ به طوری که مصرف آن را در هر نوبت کمتر از 1 گرم توصیه کرده اند.
2- جنس، گونه، نوع اسانس و ترکیبات گیاه زیره ی سبز با زیره ی سیاه کاملاً متفاوت است و اثرات دارویی آن ها نیز در بعضی موارد تفاوت دارد؛ به همین دلیل میزان مصرف آن ها نیز متفاوت خواهد بود. مقدار مصرف زیره ی سیاه، که در بسیاری از غذاها مصرف می شود، می تواند ده برابر زیره ی سبز باشد.
3- بوی متفاوت این دو نوع زیره( سبز و سیاه ) به دلیل متفاوت بودن ترکیبات اصلی اسانس آن ها است.
4- بیشترین مصرف زیره ی سبز در جهان در صنایع غذایی، ادویه جات، طم دهنده ها، خوشبو کننده ها و صنایع عطرسازی می باشد.
دکتر محمد حسین صالحی سورمقی – دکترای داروسازی
و عضو هیات علمی دانشکده داروسازی
منبع : تبیان
----------------------------------
لاغری : زیره سیاه با زیره سبز
در منابع فارسی و سایت های انگلیسی جستجو کردم، ولی تفاوتی بین زیره سیاه و سبز پیدا نکردم. لذا از نظر خواص یکی هستند. در کل عرق زیره باعث افزایش متابولیسم بدن می شود و از این طریق به سوختن بهتر مواد غذایی و لاغر شدن کمک می کند.
در چند منبع فارسی و انگلیسی خواص زیره را خواندم. خواص زیر را دارا بود:
1- افزایش متابولیسم و گرمای بدن
2- بهبود بیماریها تنفسی مثل برونشیت و آسم
3- حفظ سلامتی معده و روده، كبد و كلیهها
4- خاصیت مشابه آنتی هیستامین و در نتیجه جلوگیری از لخته شدن خون
5- ارتقاء عملكرد سیستم ایمنی بدن
6- پیشگیری از سرطان
سلیر خواص داروئی زیره را برایتان بیان می كنم:
1) قابض و خشك كننده است.
2)ضد تشنج است .
3)برای برطرف كردن بیماری صرع مفید است.
4)در دفع گاز معده موثر است.
5)قاعده آور است.
6)عرق آور است.
7)برای رفع برونشیت از دم كرده زیره استفاده كنید .
8)برای برطرف كردن سوءهاضمه مفید است.
9)ترشحات زنانگی را برطرف می كند.
10)برای تحریك اشتها، زیره سبزه را با سركه و آب مخلوط كرده و قبل از غذا بخورید .
11)برای برطرف كردن قطره قطره ادرار كردن زیره را تفت داده و سرخ كنید و سپس با آب بخورید .
12)برای رفع نفخ روده و معده می توانید دم كرده زیره را تنقیه كنید .
13)برای التیام زخم چشم ، دانه های له شده زیره سبز را در آب برنج خام خیس كرده و سپس مایع بدست آمده را قطره قطره روی زخم چشم بریزید.
14)هنگامیكه اطفال شیر خوار دل درد دارند و نفخ در شكم شان پیچیده ،چند قطره اسانس زیره را با روغن بادام مخلوط كرده و با آن شكم آنها را ماساژ دهید .
15)و بالاخره زیره را در غذاهایی كه نفاخ هستند مخصوصا حبوبات استفاده كنید .
طرز استفاده:
دم كرده زیره : مقدار 5 گرم زیره را در یك لیتر آب جوش ریخته و بمدت 10 دقیقه دم كنید .
مخلوط با عسل : گرد زیره را به مقدار یك گرم عسل مخلوط كرده و استفاده كنید .
اسانس زیره : این اسانس را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریدری كنید . مقدار مصرف آن 2 قطره در یك لیوان آب نیم گرم می باشد.
مطلبی را نیز از كتاب “خواص خوراكی ها ” ، نوشته : دكتر غیاث الدین جزایرى برایتان می فرستم كه خواص زیره از زبان خود زیره بیان شده است. بنابراین از طرز گفتاری متن تعجب نكنید.
من ((زیره )) هستم :
من سوغات كرمان زیره هستم . در فارسى به من ((زیره ))، در عربى به من ((سنوت )) مى گویند و در كتاب هاى گیاه شناسى قدیم ((كمون )) خوانده شده ام ، و در زبانهاى اروپایى نام من با كمى تغییر از كمون گرفته شده است ، زادگاه اولیه نوع سیاه من كرمان است واینكه بعضى از مولفین اروپایى و مترجمین ایرانى منشا مرا مصر علیا نوشته اند صحیح نیست ، فقط نوعى از ما كه به كمون نبطى معروف است از قدیم در سواحل رودخانه نیل خاكسترى است فرق بسیار است . از جمله اینكه من شكم را جمع مى كنم و نوع نبطى به آن لینت مى دهد. زراعت من به آب زیاد احتیاج ندارد و كشاورزان كرمان به جاى اب وعده آنرا مى دهند در صورتى كه محصولى كه در كنار رودخانه نیل به عمل مى آید. از آب زیادترى بهره مند مى شود.
خاصیت هورمونى و ضد عفونى كننده و قدرت میكرب كشى من خیلى زیادتر از انواع دیگر است ، من داراى انواع مختلف به رنگهاى سیاه ، سبز، صورتى ، زرد و قهوه اى و سفید خاكسترى هستم .
بذر انواع ما بیضى دراز است و همگى داراى یك اسانس روغنى فرار مخلوط از چند تركیب دارویى و مواد موثره بوده و همراه آن مقدارى تانن – رزین – صمغ و نوعى الكل و تركیبات كوچك ازت دار است . اروپاییان مرا مانند ادویه به غذا میزنند و پنیر را با آن خوشبو و حفظ مى نمایند و یك نوع نان با آن مى پزند و اعراب بذر ما را با عسل و فلفل مخلوط كرده ، معجونى جهت تقویت قوه باه درست مى كنند. میوه من استعمال داخلى دارد و هم خارجى – بادشكن و جمع كننده رطوبت است ، مقوى معده – امعاء كبد بوده ، اشتها را تحریك مى كند. جلوى سكسكه را میگیرد، ورم طحال و اسهال را معالجه مى كند. به علت داشتن هورمون جنسى ، شهوت را بر مى انگیزد و شیر مادران را زیاد مى كند. عادت ماهانه زنان را باز مى كند و به موقع آنرا بند مى آورد. عرق را زیاد مى كند و بوى بد آنرا برطرف مى سازد. پرندگان مخصوصا كبوتر به بوى دانه سیاه من علاقمندند و اگر آنرا در لانه كبوتر بگذارید، زود مانوس شده و هر كبوترى كه بوى آنرا بشنود، به سوى لانه مى آید و از آن گریزانند. اگر آب خیسانده مرا به چوب بمالید، موریانه نخواهد خورد و اگر آنرا بر بدن بمالید، شپش در لباس رشد نخواهد كرد و در این مورد پیشینیان غلو كرده اند.
لاغری : زیره سیاه با زیره سبز
منبع : نیک صالحی
موضوع: خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 30 دی 1395 ساعت: 23:57
تعداد بازديد : 609
به این پست رای دهید:
فواید و خواص نارگیل در طب سنتی
فواید باورنکردنی خوردن نارگیل
نارگیل یکی از میوه هایی است که به خاطر چهره بسیار سخت و سفتش کمتر مورد توجه قرار میگرید و از همین رو کمتر آن را استفاده می کنند. این درحالی است که نارگیل میوه ای پر خاصیت و بسیار عالی برای اندام های مختلف بدن است می تواند بسیاری از بیماری های مختلف را […]
نارگیل یکی از میوه هایی است که به خاطر چهره بسیار سخت و سفتش کمتر مورد توجه قرار میگرید و از همین رو کمتر آن را استفاده می کنند. این درحالی است که نارگیل میوه ای پر خاصیت و بسیار عالی برای اندام های مختلف بدن است می تواند بسیاری از بیماری های مختلف را از بین می برد.
** اولین نکته ای که می توانیم به آن اشاره کنیم مواد معدنی است که در نارگیل موجود است. یک فنجان از این میوه نزدیک به 283 کالری دارد و انرژی سالمی به بدن می رساند. همچنین نارگیل دارای مقدار زیادی اسید چرب امگا شش است که بسیری از بیماری های بدن را از بین می برد. این میوه همچنین به هیچ عنوان کلسترول خون را افزایش نمی دهد.
** ویتامین های مختلفی نیز در نارگیل وجود دارد که نباید نادیده بگیریم. میزان زیادی منیزیم، آهن و فسفر از جمله مهمترین مواد مغذی و ویتامین هایی است که در نارگیل یافت می شود. شما همچنین میزان زیادی از روی، کلسیم و منگنز مورد نیاز بدنتان را نیز با خوردن نارگیل تامین کنید.
** نارگیل سرشار از پروتئین است و البته با توجه به کالری بالایی که دارد برای افرادی که قصد دارند وزن اضافه کنند میوه ای بسیار مناسب است. این میوه می تواند انرژی روزانه شما را تامین کرده و باعث می شود تا به راحتی تنها با خوردن 80 گرم از آن انرژی لازم برای کارهای روزانه را داشته باشید.
** قسمت سفید رنگ این میوه میزان زیادی اسید لاوریک دارد که به جنگ باکتری ها رفته و در مقابل بسیاری از عفونت ها ایستادگی می کند. اب نارگیل همچنین یکی از بهترین نوشیدنی ها برای کلیه است و می تواند آن را به راحتی تمیز و دستگاه گوارش شما را کاملا تمیز و خالی از هر گونه میکروبی می کند. نارگیل همچنین دارای موادی است که می تواند از سرطان نیز جلوگیری کند.
منبع : مشرق نیوز
-------------------------------
نارگيل با نام علمي (Cocos nucifera) گياهي است كه ابتدا در جنوب آسيا كشت مي شد و در حال حاضر به صورت درخت نارگيل در تمام مناطق استوايي وجود دارد.
مردم اقيانوس آرام از تمام قسمت هاي اين درخت استفاده کرده و آن را به عنوان يك غذاي اصلي مصرف مي كنند.
درخت نارگيل، درختي است زيبا و تنومند که به صورت قائم رشد کرده و بدون انشعابات مي باشد.
برگ هاي آن بسيار بزرگ و زيبا است.
گلهاي اين گياه زرد و نارنجي مي باشد.
ميوههاي نارگيل بيضي شکل و سبز هستند که با يک پوسته سخت قهوه اي پوشيده شدهاند.
چشم هاي نارگيل
در قاعده ميوه ي نارگيل سه سوراخ وجود دارد که چشم هاي نارگيل ناميده مي شوند.
گوشت اين ميوه سفيد رنگ و چرب است و درون آن با يک شيره يا مايع شيرين پر شده است.
قسمتهاي قابل استفاده:
ريشه، گل آذين و دانه (پوسته، آب و روغن هسته) قابل استفاده مي باشند.
ضرب المثلي درباره ي نارگيل بين مردم اقيانوس آرام معروف است که مي گويد هر کس که درخت نارگيل مي کارد، براي خودش و بچه هايش، لباس، ظرف، نوشابه، غذا و خانه درست مي کند. اين نشان مي دهد که تمام قسمت هاي اين درخت، مفيد و قابل استفاده هستند.
فوايد قسمت هاي مختلف درخت نارگيل:
ريشه:
قابض، ادرارآور(مدر) و کرم کُش.
نارگيل سبز
شيره گل:
شيرين و مطبوع، تببُر، مقوي باء(تقويت کننده ي نيروي جنسي)، نشاط آور، مدر و سمّي.
پوسته:
مدر (ادرارآور) و برطرف کننده ي بوي بد
مغز:
شيرين، خنک کننده، روغني، اشتهاآور، مقوي باء، ملين(ضد يبوست) و نيروبخش
آب:
شيرين و گوارا، خنک کننده، هضم کننده، مقوي باء ، ادرارآور ، کرم کش و نيروبخش
روغن:
شيرين، ضد عفوني کننده، دافع حشرات، هضم کننده، مقوي باء، اشتهاآور و تقويت کننده موي سر
اثرات درماني نارگيل:
* اسهال:
آب نارگيل يک غذاي ايدهآل براي جايگزين کردن مايعات از دست رفته در اسهال مي باشد.
* سنگهاي ادراري (مانند سنگ مثانه):
براي درمان سنگهاي ادراري، گل هاي نارگيل را خشک کرده و پودر کنيد و سپس آن را با ماست بخوريد.
آب نارگيل
* سردرد:
آب نارگيل سردردي را که در اثر تماس زياد با نور خورشيد بروز مي کند، تسکين مي دهد.
* کرمها:
جوشاندن ريشه نارگيل با مقدار کمي از انقوزه براي پاک سازي و رهايي از کرم هاي روده بسيار نافع است.
* زخم و جراحت:
روغن کهنه نارگيل، تسکين دهنده سريع زخم ها مي باشد.
* استفراغ:
اضافه کردن شکر، عسل و پودر فلفل به آب نارگيل يک ترکيب مطلوب براي پيشگيري از استفراغ مي باشد.
* زخمهاي دهاني:
غرغره کردن شيره ي حاصل از نارگيل چرخ و رنده شده براي تسکين و معالجه ي زخمهاي دهان مفيد است.
* خارش:
در خارشهاي معمول، شير نارگيل براي کاهش التهابات سودمند و کاربردي است.
* جاي زخم (اسکار):
پوست درخت انجير مقدس هندي و انجير معابد را در شيرنارگيل به صورت خمير در آورده و در سرتاسر زخم ها بماليد. اين کار به تسکين و ترميم پوست به دليل خاصيت قابض و مغذي بودن اين ترکيب، کمک مي کند.
* اگزما:
چند عدد سير را در روغن نارگيل بيندازيد و روي شعله گاز قرار دهيد تا رنگ آن تيره شود. سپس اين سيرها را در روغن نارگيل له کنيد. بعد، آن را از صافي رد نماييد. اين مخلوط يک ترکيب موثر براي رفع التهابات ناشي از اگزما است.
* رشد موها:
شستشوي موها با شيره نارگيل يک عمل بسيار موثر براي تغذيه قسمت هاي انتهايي ريشه ي موها است. اين کار در بين هندي ها که موهايي بسيار جذاب دارند، شايع است.
چند نکته:
شير نارگيل
* شيره ي نارگيل با شير نارگيل متفاوت است. شيره ي نارگيل همان مايع آبکي درون نارگيل است، اما شير نارگيل از جوشاندن مخلوط مساوي آب و گوشت نارگيل خرد شده حاصل مي شود، به طوري که وقتي به حالت کف آلود درآمد آن را از شعله بر مي دارند و سپس صاف مي کنند.
* نارگيل به دليل داشتن چربي زياد و مواد مغذي، چاق كننده است.
* نارگيل هنگامي كه نارس است مقدار بيشتري شيره دارد، ولي به تدريج كه ميوه مي رسد مقدار شيره آن كمتر مي شود. پس براي اطمينان از تازه بودن نارگيلي که مي خريد، آن را تکان دهيد تا صداي شيره ي آن را بشنويد. دقت کنيد که نارگيل سنگين تر، تازه تر است.
* اين ميوه به دليل گرم بودن ممكن است در گرم مزاجان مشكلاتي ايجاد كند. لذا اين گونه افراد بايد آن را با ميوههاي ترش، ليمو و يا هندوانه بخورند.
* نارگيل دير هضم است، بنابراين کساني که دچار ناراحتي هاي گوارشي هستند، بايد هنگام مصرف آن مراقب باشند.
* با اين که روغن نارگيل يک روغن گياهي است، اما داراي مقدار زيادي چربي اشباع مي باشد. به همين دليل افراد دچار چربي خون بالا و بيماران قلبي نبايد از روغن نارگيل استفاده نمايند.
مريم مراديان نيري – کارشناس تغذيه تبيان
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 30 دی 1395 ساعت: 23:48
تعداد بازديد : 977
به این پست رای دهید:
فواید و خواص انبه در طب سنتی
نحوه استفاده انبه : برگ، گل، میوه و هسته آن مصارف خوراکی دارند
خواص انبه : انبه Mango
نام علمی انبه : Mangifera indica
انبه درختي است زيبا كه ارتفاع آن تا 10 متر مي رسد . منشا انبه هند و مالزي و برمه مي باشد ولي هم اكنون در تمام مناق استوايي و حاره كشت مي شود . انبه از 4000 سال پيش وجود داشته است .
برگهاي اين درخت نيزه اي شكل ، گلهاي آن زرد يا قرمز رنگ و بصورت خوشه اي وجود دارد . ميوه آن كه انبه يا منگو ناميده مي شود بيضوي شكل و داراي طعمي مطبوع وشيرين بوده و داراي هسته اي نسبتا بزرگ است . انبه در اوائل ماه مي مي رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است .
انبه رسيده از نظر طب قديم ايران گرم و خشك و نارس آن سرد و خشك است . انبه نارس توليد كننده بلغم و سودا در بدن مي باشد .
1)انبه بسيار مقوي بوده و تقويت كننده بدن است .
2)انبه تقويت كننده قواي جنسي است .
3)رنگ صورت را درخشان مي كند .
4)دهان را خوشبو مي كند .
5)ادرار آور است .
6)يبوست را برطرف مي كند .
7)انبه داراي مقدر زيادي اسيد گاليك است . بنبراين سيستم هضم را ضد عفوني و تميز مي كند .
8)انبه تميز كننده خون مي باشد .
9)خوردن انبه بوي بد بدن را از بين مي برد .
10)انبه حرارت بدن را كاهش مي دهد و تب را پائين مي آرود .
11)براي رفع اسهال مفيد است .
12)خوردن انبه ، سردرد ، تنگي نفس و سرفه را از بين مي برد .
13)براي درمان بواسير مفيد است .
14)عطش را برطرف مي كند.
15)انبه چون گرم است براي گرم مزاجان مناسب نيست و اين اشخاص بايد آنرا با سكنجبين بخورند .
خواص مغز هسته انبه
خواص مغز هسته انبه
انبه داراي هسته بزرگي است كه در وسط آن مغز آن قرار درد كه بجاي مغز بادام مي توان از آن در شيريني جات استفاده كرد .
مغز هسته انبه از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است .
1-خوردن مغز هسته اسهال را برطرف مي كند .
2-براي معالجه سرماخوردگي مصرف مي شود .
3-سرفه هاي سخت را درمان مي كند .
4-درمان كننده بواسير خوني است .
5-خانم هائيكه دچار خونريزي از رحم مي باشند و يا بين دو عادت ماهيانه خونريزي دارند براي رفع آن بايد از مغز انبه استفاده كنند .
6-مغز هسته انبه كرم كش و ضد اسهال است .
7-براي تسكين آسم و تنگي نفس مفيد است .
8-ضد استفراغ است .
خواص درخت انبه
ديگر خواص درخت انبه
1.گل انبه سرد و خشك است و اسهال را رفع مي كند .
2.اگر شكوفه درخت انبه را خشك كرده و هر روز حدود 3 گرم آنرا با 10 گرم شكر بخورند سرعت انزال را معالجه مي كند .
3.صمغ درخت انبه را با روغن و آبليمو مخلوط كنيد براي ناراحتي هاي پوست مفيد است .
4.براي برطرف كردن ريزش مو ، آب برگهاي درخت انبه را روي سر بماليد .
5.براي تقويت دندان و لثه دم كرده برگ درخت انبه را مضمضه كنيد .
مضرات انبه :
هضم انبه براي بعضي از افراد سخت است و ممكن است ايجاد خارش و دمل نمائيد .
اگر خون انبه ايجاد نفخ بكند بايد آنرا با زنجبيل خورد .
منبع :بیتوته
----------------------------------
انبه میوهای بسیار خوشمزه است که خیلی وقتها ممکن است دوستداران آن فراموش کنند که فواید بسیار زیادی هم دارد.
در زیر فواید این میوه را بیان کرده و به برخی نکات جالب درمورد آن و احتیاطات لازم نیز اشاره میکنیم.
میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.
ارزش غذایی
یک فنجان (حدود 225 گرم) انبه حاوی مواد زیر است:
• 105 کالری
• 76 درصد ویتامین C (آنتیاکسیدان و تقویتکننده سیستم ایمنی)
• 25 درصد ویتامین A (آنتیاکسیدان و تقویتکننده بینایی)
• 11 درصد ویتامین B6 به اضافه سایر ویتامینهای B (کمک به عملکرد مغز و پیشگیری از بیماریهای قلبی)
• 9 درصد فیبر سالم پروبیوتیک
• 9 درصد مس (مس یک کوفاکتور برای آنزیمهای مهم جهت گلبولهای قرمز خون میباشد)
• 7 درصد پتاسیم (برای متوازن کردن مصرف بالای سدیم)
• 4 درصد منیزیم
فواید انبه برای سلامتی
1. پیشگیری از سرطان: تحقیقات نشان میدهد که ترکیبات آنتیاکسیدان انبه از سرطانهای روده، سینه، خون و پروستات پیشگیری میکند. این ترکیبات شامل کرستین، ایزوکرستین، استراگالین، فیستین، اسید گالیک و متیلگالات و همچنین آنزیمهای مختلف میباشد.
2. کاهش کلسترول: محتوی بالای فیبر، پکتین و ویتامین C در انبه به کاهش کلسترول کمک میکند.
3. پاکسازی پوست: هم داخلی و هم خارجی برای پوست قابل استفاده است. انبه منافذ بسته شده پوست را باز کرده و جوشها را از بین میبرد.
4. سلامت چشم: یک فنجان انبه خرد شده 25 درصد از میزان موردنیاز روزانه از ویتامین A را فراهم میکند که به بهبود بینایی کمک کرده و از شبکوری و خشکی چشم جلوگیری میکند.
5. قلیایی کردن کل بدن: اسید تارتاریک، اسید مالیک و کمی اسید سیتریک موجود در این میوه به حفظ ذخیره قلیایی بدن کمک میکند.
6. کمک به دیابتیها: انبه به تنظیم سطح انسولین در خون کمک میکند. در یک داروی خانگی سنتی برگهای آن را در آب جوشانده، شب تا صبح در آب خوابانده و بعد جوشانده را صبح مصرف میکردند. انبه همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد (60-41) به همین علت مصرف متوسط از آن سطح قندخون را بالا نخواهد برد.
7. افزایش قوای جنسی: انبه منبع بسیار خوبی از ویتامین E میباشد. بااین حال ارتباط خوب بین میل جنسی و ویتامین E ابتدا با یک کلیتبخشی اشتباه روی تحقیقات بر روی موشهای آزمایشگاهی ایجاد شد و تحقیقات بیشتر نشان داده است که مقدار متعادل از آن در این زمینه مفید است.
8. تقویت گوارش: پاپایا تنها میوهای نیست که حاوی آنزیمهایی است که پروتئین را تجزیه میکنند. میوههای زیادی مثل انبه نیز هستند که این خاصیت مفید را دارند. فیبر موجود در انبه همچنین به هضم و دفع غذا کمک میکند.
9. کمک به دفع گرما: گرفتن آب این میوه و مخلوط کردن آن با آب و شیرینکننده به خنک کردن بدن و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن کمک میکند.
10. تقویت سیستم ایمنی بدن: میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.
واقعیات و جزئیات
• نسبت به همه میوهها در سراسر جهان، میزان مصرف انبه تازه از سایر میوهها بیشتر است.
• این میوه متعلق به 4000 سال پیش بوده است.
• این میوه با گیاهان دیگری مثل پسته و بادامهندی همخانواده است.
• این میوه که بیشتر در هند رشد کرده و مصرف میشود، به "سافدا" (safeda) معروف است.
• انبه 1000 نوع مختلف دارد.
احتیاطات
• اگر به پلاستیک خام حساسیت داشته باشید، این احتمال وجود دارد که به انبه و بهویژه انبه کال هم حساسیت بدهید. این واکنش به خاطر وجود اسیدآناکاردیک است.
• پوست و عصاره انبه حاوی اوروشیول است، مادهشیمیایی موجود در پیچک سمی امریکایی و سماق سمی که میتواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کند.
• برخی دلالان و فروشندگان برای رسیده کردن انبه از کاربید کلسیم استفاده میکنند که ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند، به همین دلیل بهتر است از انبه ارگانیک استفاده کنید. اگر انبه خریداری شده شما ارگانیک نیست، قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید یا یک شب در آب خیس کنید.
منبع :عصر ایران
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 30 دی 1395 ساعت: 20:50
تعداد بازديد : 670
به این پست رای دهید:
فواید و خواص هلو در طب سنتی
هلو ميوه اي لذيذ، کم کالری، سرشار از فیبر، ضداحتباس آب، دوستدار سلامت چشمها و غیره است. با ما همراه باشید تا با گلچینی از خواص این میوه آبدار خوشطعم آشنا شوید...
هلو میوه ای لذیذ، کم کالری، سرشار از فیبر، ضداحتباس آب، دوستدار سلامت چشمها و غیره است. با ما همراه باشید تا با خواص و مضرات هلو ، این میوه آبدار و خوشطعم تابستانی آشنا شوید…
در هر صد گرم هلو مواد زیر موجود است
آب ۸۸ گرم
انرژی ۳۵ کالری
مواد نشاسته ای ۹ گرم
کلسیم ۸ میلی گرم
پتاسیم ۲۰۰ میلی گرم
فسفر ۱۷ میلی گرم
آهن ۰/۵ میلی گرم
ویتامین آ ۱۴۰۰ واحد
ویتامین ب ۱ ۰/۰۲ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۰۵میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۱ میلی گرم
ویتامین ث ۷ میلی گرم
ضمنا هلو دارای منیزیوم و برومیوم نیز می باشد .
خواص داروئی:
هلو ملین است و باعث تسکین تشنگی می شود.
هلو مقدارفراوانی ویتامین A دارد.
همچنین حاوی ویتامینهای C،B2،B1 نیاسین و مواد معدنی شامل کلسیم،آهن،فسفر،پتاسیم و سدیم می باشد.
هلو و برگه خیس شده آن روده ها را شستشو می دهد،سبب تحریک حرکتهای موجی شکل روده ی بزرگ می گردد. عمل دفع را آسان و یبوست را برطرف می سازد.
برای رفع بوی بد دهان هلو بخورید.
هلو در افرادی که گرم مزاج هستند باعث تقویت نیروی جنسی می شود.
برای وزن کم کردن هلو بخورید .
خوردن هلو سموم را از بدن خارج می کند.
هلو را له کنید و به صورت ضماد برای رفع دل پیچه بچه ها و دفع کرم روده روی شکم آنها قرار دهید.
هلو ویتامین A و C و نیز منبع خوبی از پتاسیم است.
هلو تقویت کننده بدن است.
هلوی خام اشتهاآور و صفراآور است.
هلو ادرارآور و قلیایی کننده خون است و بنابراین برای بیماران کلیوی مفید است.
یک عدد هلوی رسیده حاوی حدود ۲ درصد فیبرهای غذایی میباشد.
البته این فیبرها بیشتر در پوست آن قرار دارد و از نوع فیبرهای حلال در آب است و رودهها بهتر میتواند آنها را تحمل کند.
از این گذشته هلو جزو اولین میوههایی است که میتوان به کودکان داد.
مصرف هلو در کاهش وزن:
اگر جزو افرادی هستید که حسابوکتاب کالریهای دریافتی روزانهتان را دارید باید بدانید که هلو یک میوه کم کالری است. این میوه خوشمزه سرشار از آب است. اگر دقیقتر بگوییم هلو نیز مانند طالبی حاوی حدود ۹۰درصد آب میباشد.
باید بدانید که هر ۱۰۰ گرم هلو حاوی حدود ۴۰ کالری است یعنی کمتر از یک عدد سیب یا حتی کمتر از میوههای تابستانی دیگر مانند گیلاس.
از همه مهمتر اینکه شاخص گلیسمی این میوه بسیار پایین است.
یعنی اینکه قند موجود در این میوه میزان انسولین را خیلی سریع بالا نمیبرد و برای همین هم باعث ذخیره و انبار شدن قند نمیشود.
بهتر است بدانید که هر چه میوه رسیدهتر باشد شاخص گلیسمی آن بالاتر است.
مصرف هلو در مقابله با واریس
آنتوسیانینهای موجود در هلو که به خانواده فلاوونوئیدها تعلق دارد از رگهای خونی محافظت کرده و بازگشت خون سیاهرگها را سادهتر میسازد.
برای همین اگر از بروز رگههای آبی رنگ روی پاهایتان ناراحت هستید از این میوه تابستانی خوشطعم بهرهمند شوید.
باید بدانید که هلو نیز مانند بیشتر میوهها و سبزیجات منبع خوب پتاسیم محسوب میشود که برای حفظ تعادل سدیم لازم است.
برای همین اگر از احتباس آب رنج میبرید (یعنی اینکه آب در بافتهای بدنتان جمع میشود و احساس پف کردگی میکنید) لازم است میزان پتاسیم و سدیم بدنتان را تنظیم کنید.
برای همین توصیه میکنیم هلوی بیشتری میل کنید.
سلامت قلب
هلو سرشار از آنتیاکسیدانهایی به نام پولیفنولها است که از اکسایش کلسترول پیشگیری میکند و برای همین هم اجازه نمیدهد رگها گرفته شوند.
زمانی که رگهای شما در سلامت باشند سلامت قلبتان نیز تضمین میشود.
از آنجایی که بیشتر آنتیاکسیدانها و فیبرهای هلو در پوست آن قرار دارد بهتر است که این میوه را با پوست میل کنید.
البته لازم است که از میوههای ارگانیک استفاده کنید.
مصرف هلو در بارداری:
خانمهای حامله اگر می خواهند بچه زیبایی داشته باشند باید هلو بخورند.
آب هلو به طور موفقیت آمیزی در رفع مشکلات زمان بارداری زنان مثل کسالت صبحگاهی و دیگر موارد کمک فراوان می کند.
خوردن شکوفه هلو برای زنان بار دار ممکن است باعث سقط جنین شود .
فواید هلو برای پوست:
بهترین ماسک زیبایی را می توانید از هلو تهیه کنید؛
برای طراوت و جوان کردن پوست هلو را پوست کنده و له کنید و روی پوست قرار داده و بگذارید مدت ۲۰ دقیقه بماند و پس از آن صورت را با آب معدنی بشوئید.
فواید هسته هلو:
**** مغز هسته سمی است و مصرف مدام آن موجب مسمومیت می شود از این جهت برای معالجه امراض فقط مقدر کمی هسته هلو مصرف می شود و آنهم باید تحت نظر پزشک باشد.
روغن مغز هسته هلو برای درد گوش و گرفتگی مجرای گوش مفید است.
روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسیر بمالید اثر خوبی درد.
برای برطرف کردن زخم هایی که در بدن اطفال و پشت گوش آنها می زند هسته هلو را در آتش بیاندازید تا بسوزد سپس مغز هسته را درآورده و له کنید و بر محل زخم بمالید.
مغز هسته هلو، مسهل است و خون را تصفیه می کند.
مغز هسته هلو برای رماتیسم مفید است.
برای برطرف کردن بواسیر مغز هسته هلو را به صورت پماد درآورده و به مقعد بمالید.
فواید پوست، برگ و شکوفه درخت هلو:
جوشانده برگهای درخت هلو برای بیماریهای پوست مفید است ،پوست را با این دم کرده بنوشید.
برای بیماریهای مجاری ادرار ، سنگ کلیه و ورم مثانه جوشانده برگهای درخت هلو را تهیه کرده و یک فنجان در روز بخورید.
دم کرده برگ یا گل هلو برای رفع سیاه سرفه استفاده می شود
جوشانده پوست درخت هلو اثر تب بر دارد .
جوشانده گل هلو کرم کدو و کرم معده را از بین می برد .
خوردن شکوفه هلو برای زنان بار دار ممکن است باعث سقط جنین شود .
برگ هلو و جعفری را با روغن زیتون مخلوط کرده و روی سوختگی و محل ضرب دیدگی بگذارید.
نکات مهم در انتخاب هلو:
جهت آبگیری هلوهای کمی سفت و تیره رنگ بهتر هستند.
از انتخاب هلوهای سبز اگرچه بعد از چند روز نرم می شوند می بایست صرفنظر نمود.
هلوهای سبز به اندازه ی هلوهای زرده تیره یا نارنجی یا بنفش شیرین نیستند.
البته هلوهای رسیده سردرختی با رنگ تیره بهتر هستند.
لکههای قهوهای موجود در هلو نشاندهنده خراب شدن و از دست دادن ویتامینهای موجود در آن است؛ به همین دلیل باید هلوی سالم و خوشرنگ مصرف کرد.
مضرات و نکات مهم در مصرف هلو:
میتوانید روزانه تا ۳ عدد هلو میل کنید البته به شرطی که رودههای خیلی حساسی نداشته باشید و با دقت این میوه را بجوید.
کسانی که مشکلات گوارشی دارند، نباید هلو را با پوست مصرف کنند
همچنین افراد مبتلا به دیابت باید از مصرف هلو پرهیز کنند.
کسانی که زخم معده دارند و یا مبتلایان به ورم معده و یا روده باید با شکم خالی هلو بخورند.
هلو میوه خوبی برای اشخاص مسن است مشروط بر اینکه با شکم خالی بخورند که زود هضم شود .
برای جلوگیری از ایجاد نفخ باید هلو را حداقل نیم ساعت قبل از غذا خورد.
ف مضر است به همین دلیل این افراد باید هلو را با عسل یا زنجبیل بخورند.
هضم هلو برای بعضی از اشخاص دشوار است و نفخ ایجاد می کند برای این که ایجاد نفخ نکند، باید آن را حداقل نیم ساعت قبل از غذا خورد.
گردآوری و تنظیم: گروه هفت گنج
-----------------------------------------
هلو یکی از میوه های شیرین و دوست داشتنی فصل گرم بهار و تابستان است که علاوه بر خواص غذایی دارای دارویی برای سلامت می باشد.
خواص هلو
زیبایی پوست و مو
در واقع هر یک عدد هلوی متوسط حدود ۸ تا ۱۰ میلی گرم ویتامین C به بدن می رساند که معادل ۱۰ تا ۱۲ درصد از نیاز روزانه به این ویتامین را تأمین می کند. هر چقدر که هلو نارنجی تر باشد یعنی اینکه میزان فلاوونوئیدهای آن بیشتر است. این آنتی اکسیدان برای بهبود عملکرد ویتامین C در بدن لازم و ضروری است.
اگر می خواهید سیستم ایمنی بدنتان را برای فصل سرما بیش از پیش قوی کنید این روز ها زیاد هلو نوش جان کنید.
باید بدانید که ویتامین C از بدن در برابر بیماری های ویروسی و باکتریایی محافظت کرده و باعث جذب بیشتر آهن می شود. این ویتامین همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد و به رادیکال های آزاد اجازه نمی دهد که به سلول های پوست آسیب بزند.
هلو شیرین بوده و دارای قند طبیعی می باشد.
هلو و خواص آن (4)
تامین آب مورد نیاز بدن
هلو از ۸۷ درصد آب تشکیل شده است و به این ترتیب باعث تأمین آب بدن شده و به دفع توکسین ها و یا همان سموم بدن کمک زیادی می کند. بدون آب خون به خوبی در رگ ها جریان نخواهد داشت و فعالیت های مغزی دچار مشکل خواهد شد. باید بدانید که خون انسان از ۹۵ درصد آب تشکیل شده است و به همین دلیل برای گردش خون مناسب به آب کافی نیاز دارید. توجه داشته باشید که آب باعث چرخش مواد مغذی در بدن و رسیدن آن ها به سلول های بدن می شود و ضایعات را از بدن دفع می کند.
بافت های سلولی مغز ما نیز از ۸۵ درصد آب تشکیل شده است. زمانی که به میزان کافی آب به بدنتان نرسد مغز اولین ارگانی است که تحت تأثیر قرار می گیرد و واکنش نشان می دهد. در نتیجه سردرد می گیرید، تمرکزتان پایین می آید و حافظهٔ کوتاه مدتتان دچار اشکال می شود. هلو همچنین باعث مینرالیزه کردن مجدد بدن می شود به خاطر اینکه حاوی پتاسیم، منیزیم، فسفر و آهن است.
هضم راحت غذا
این میوهٔ آبدار علاوه بر پیشگیری از یبوست و کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون به پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی نیز کمک می کند.
علاوه بر این ها میزان فیبرهای موجود در آن برای کنترل دیابت نوع ۲ و همچنین کنترل اشتها فوق العاده است. در واقع باید بدانید که فیبرهای غذایی این توانایی را دارند که با کلسترول خون و سموم بدن مقابله کنند. در نتیجه برای تمیز و پاک سازی بدن لازم و ضروری اند. باید بدانید که این فیبر ها به محض ورود به معده حجیم شده و بخش زیادی از معده را اشغال می کند در نتیجه یک ضداشتهای خوب و طبیعی محسوب می شود. برای اینکه فیبر بیشتری نصیبتان شود پوست این میوه را به دقت شسته و آن را با پوست میل کنید.
اگر می خواهید سیستم ایمنی بدنتان را برای فصل سرما بیش از پیش قوی کنید این روز ها زیاد هلو نوش جان کنید.
هلو و خواص آن (2)
خاصیت بی نظیر هلو بر روی پوست
بیخود نیست که هر کس پوست صاف و تمیزی داشته باشد به هلو تشبیهش می کنند. عصارهٔ هلو به عنوان یک ترکیب آرایشی استفاده می شود به خاطر اینکه حاوی خواص نرم و احیاکنندگی است. در واقع ویتامین های بی شمار این میوه مانند ویتامین A، پیش ساز ویتامین A و ویتامین های B، C و E قدرت احیاکنندگی و محافظتی بالایی به این میوه می دهند به طوری که باعث افزایش مقاومت و بالا بردن خاصیت ارتجاعی آن می شود. در نتیجه پیری زودرس به جان سلول های پوست نمی افتد. الهم عجل لولیک الفرج
منبع : نیک صالحی
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 30 دی 1395 ساعت: 20:43
تعداد بازديد : 389
به این پست رای دهید:
فواید و خواص هل در طب سنتی
هل گیاهی است كه در مناطق حاره و گرم می روید . وطن آن هندوستان می باشد و حدود 80 درصد هل مصرفی دنیا از هندوستان تامین می شود.
نام علمی این گیاه Elettaria cardamomum است.
میوه ی هل، بیضی شكل و به رنگ های زرد، سبز یا سیاه است. دانه های معطر و مطبوعی به رنگ قهوه ای در میوه ی آن وجود دارد كه به عنوان ادویه و برای خوشبو كردن نوشیدنی ها و غذاها به مصرف می رسد.
عطر خوش و اثر گرمابخش و اشتهاآور هل، این دانه را به یكی از بهترین طعم دهنده ها برای انواع نوشیدنی، دسر و شیرینی تبدیل می سازد. در هندوستان، خاورمیانه، اروپا و آمریكای لاتین، این ادویه روغنی برای تهیه انواع نان ، كیك و شیرینی ها و همچنین چای و قهوه به كار می رود.
در بسیاری از شیرینی ها و دسرهای سنتی ایرانی نیز از هل كوبیده یا آسیاب شده استفاده می شود.
خواص درمانی:
هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است.
جویدن دانه های هل پس از صرف غذا ضمن كمك به هضم و گوارش بهتر غذا، می تواند بوی نامطبوع دهان(مثل بوی سیر و پیاز) را نیز خنثی كند.
دانه های هل خواص گرمابخشی داشته و معده و روده ها را تقویت می كنند.
هل اشتها را تحریك می كند و عمل هضم غذا را بهبود می بخشد.
نوشیدن دم كرده ی داغ آن موجب تسكین كولیت، سوءهاضمه، باد نفخ، حالت تهوع و بی حالی شده و مانع ترشح زیاد اسید معده می شود.
یكی از خواص ویژه و بسیار ارزشمند هل، جلوگیری از تشكیل خلط در گلو است. از این رو می توان آن را به محصولات لبنی و پودینگ ها افزود تا اثر شیر را كه موجب تشكیل خلط در گلو می شود خنثی كرده و به هضم آن نیز كمك كند.
دانه های هل خاصیت داروی اكسپكتورانت را دارد و سینوس ها و برونش ها، بینی و سینه را از خلط و ترشحات اضافی پاك می كنند.
هل چنان كه ذكر شد خواص گرمابخش و انرژی زا دارد از این رو به بهبود روحیه و بازیابی انرژی و توان از دست رفته كمك می كند، اضطراب و نگرانی را كاهش می دهد و در رفع افسردگی موثر است.
هل همچنین كلیه ها را تقویت می كند و گفته می شود برای درمان شب ادراری كودكان مفید است.
هل
دیگر خواص هل عبارتند از:
- تقویت كنده قلب است.
- بادشكن بوده و گاز معده و روده را از بدن خارج می سازد.
- تقویت كننده بدن است.
- ادرار آور است.
- قاعدگی را باز می کند.
- زخم های دهان را برطرف می كند، بدین منظور دم كرده هل را در دهان قرقره كنید.
- خوشبو كننده دهان است.
- برای تسكین درد گوش ، گرد هل را در گوش بریزید.
- تب را پایین می آورد.
- معالج سرماخوردگی است.
- برای تسكین درد روماتیسم مفید است.
- ضد مسمومیت است.
- برای رفع بیماری های چشم مفید است.
تهیه دم کرده هل:
مقدار 30 گرم هل کوبیده را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به مدت 10 دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و بنوشید. هل را همچنین می توان موقع دم کردن چای، به آن اضافه کرد.
تهیه یک دم کرده دارویی با هل:
دم کرده هل
برای تهیه یك دم کرده ی گیاهی معطر و آرام بخش و خوش طعم، 4 عدد دانه هل را همراه با 4 عدد دانه فلفل سیاه، 4عدد دانه میخك، یك قطعه دارچین نكوبیده و چند حلقه نازك زنجبیل تازه در 600 میلی لیتر آب بریزید. آن را به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید، اما مواظب باشید نجوشد.
دم کرده را صاف كنید و به صورت داغ همراه با كمی شیر یا عسل بنوشید.
نوشیدن این دم کرده دو بار در روز، درمانی فوق العاده برای سرفه و سرماخوردگی است.
مضرات مصرف زیاد هل:
مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است. برای رفع این مشکل، آن را باید با کتیرا خورد.
منابع:
دانشنامه رشد
روزنامه شرق-سپیده سلیمی
موضوع: خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 30 دی 1395 ساعت: 11:27
تعداد بازديد : 850
به این پست رای دهید:
فواید و خواص انگور در طب سنتی
خواص انگور
نام انگلیسی : ( Grape (Vine
نام علمی : Vitis
کلیات گیاه شناسی
درخت انگور که درخت مو نیز نامیده میشود درختچه ای است بالا رونده که از دیوار و درختان مجاور بالا می رود . ساقه آن گره در و دارای بگهای متناوب است . برگهای انگور دارای پنج لوب دندانه دار و برنگ سبز تیره می باشد . گلهای آن کوچک ، مجتمع و بصورت خوشه ظاهر می شود . میوه درخت انگور ، گوشتدار و شیرین و برگهای مختلف است .
ترکیبات شیمیایی:
کلیه قسمت های درخت انگور قابل استفاده دارویی است . بنابراین هر قسمت را جداگانه بررسی می کنیم .
1)برگ مو : دارای ساکارز ، لوولز Levulose ، اینوزیت Inosite ، مواد نشاسته ای و تعدادی اسیدهای آلی است .
2)دم خوشه انگور : دارای تانن ، مواد رزینی ، تارتارات پتاسیم و اسید های آلی است .
3)غوره ک میوه سبز رنگ و نارس انگور است که دارای طعم ترش می باشد . غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک ، اسید فرمیک ، اسید سوکسینیک Succinique Acid ، اسید اگزالیک ، اسید گلوکولیک Glucolique Acid و قند می باشد .
4)انگور رسیده : در صد گرم حبه انگور مواد زیر موجود است :
آب 75 گرم
پروتئین 1/3 گرم
مواد قندی 20 گرم
کلسیم 12 میلی گرم
فسفر 0/4 میلی گرم
آهن 0/4 میلی گرم
سدیم 3 میلی گرم
پتاسیم 175 میلی گرم
ویتامین آ 100 گرم
ویتامین ب 1 0/05 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/03 میلی گرم
ویتامین ب 3 0/3 میلی گرم
ویتامین ث 4 میلی گرم
5-پوست انگور دارای تانن ، تارتارات پتاسیم ، اسید های آزاد و مواد معدنی می باشد .
6-هسته انگور : در هسته انگور مقدری روغن و تانن موجود است . روغن هسته انگور Grape seed oil برنگ زرد مایل به سبز است . این روغن فاقد بو و دارای طعمی مطبوع می باشد . روغن هسته دارای تری گلیسیرید ، اسید اولئیک ، اسید پالمتیک ، اسید لینولئیک ، اسید استئاریک و اسید آراشیک می باشد .
خواص داروئی:
خواص داروئی انگور
فواید انگور
خواص درمانی میوه انگور
انگور بر طبق طب قدیم ایران گرم و تر است .
1) اخلاط بدن را متعادل می کند .
2) بسیار مقوی و مغذی است .
3) خون را تصفیه می کند .
4) سینه و ریه را صاف و تمیز می کند .
5) برطرف کننده یبوست است .
6) انگور برای درمان ورم معده و روده مفید است .
7) در درمان سل ریوی و سیاه سرفه موثر است .
8) برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده می شود .
9) برای درمان نقرس بسیار مفید است .
10) آنهایی که معده ضعیف دارند باید انگور را بدون پوست بخورند زیرا پوست آن دیر هضم است و موجب دل درد ، نفخ و عوارض دیگر می گردد .
11) انگور بهترین میوه برای کسانی است که می خواهند لاغر شوند و بدن خود را از ساید اوریک ، سنگ های صفراوی و مسمومیت های مزمن (مسمومیت از سرب یا جیوه ) پاک کنند . اینگونه اشخاص باید در هر فهته بمدت 2 روز فقط آب انگور بخورند و رژیم آب انگور بگیرند بدین ترتیب که هر دو ساعت یکبار آب انگور تازه را گرفته و بنوشند . مقدر مصرف روزانه تقریبا 2 کیلو گرم است و در این دو روز نباید غذای دیگری مصرف کنند فقط می توانند آب بنوشند .
12) رژیم آب انگور برای مبتلایان به سل ریوی و واسیر نیز مفید است .
13) برای تقویت و طراوت پوست و همچنین روشن کردن رنگ پوست ، آب انگور تازه را با یک تکه پنبه بصورت بمالید و پس از ده دقیقه با آب نیمگرم محتوی کمی جوش شیرین بشوئید .
14) زیاده روی در مصرف آّب انگور بطور مداوم ایجاد سنگ کلیه می کند .
خواص طبی روغن هسته انگور
خواص داروئی انگور
فواید انگور
روغن هسته انگور گرم کننده بدن است ، این روغن ضد یبوست می باشد . از آن برای نقاشی و تهیه صابون نیز استفاده می شود.
خواص طبی هسته انگور
هسته انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است :
1) دارای تانن است بنابراین قابض است .
2) اسهال را برطرف می کند .
3) ترشح ادرار و اسپرم را کم می کند .
4) گرد هسته انگور را برای درمان به مسلولین می دهند .
5) هسته انگور برای آنهایی که مثانه و کلیه ضعیف دارند مضر است .
خواص طبی پوست انگور
پوست انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است :
1- پوست انگور را خشک کرده و می سوزانند خاکستر بدست آمده را برای درمان اکثر زخم ها استفاده می شود .
2- پوست انگور دیر هضم است و بهتر است که در موقع خوردن پوست آنرا بیرون آرود .
خواص طبی غوره
غوره که بانگلیسی Un-ripe grape نامیده می شود از نظر طب قدیم ایران سردو قابض است :
1.در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است .
2.آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است .
3.بیماری اسکوربوت که بعلت کمی ویتامین C در بدن می باشد با آب غوره درمان می شود .
4. آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است .
5.در دفع زردی موثر است .
6.خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند .
7.حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند .
8.آب غوره تقویت کننده کبد است .
9.برای برطرف کردن ورم گلو آ غوره قرقره کنید .
10.برای دفع کرم و روده و تقویت معده باید بمدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید البته در اینمدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید .
11.آب غوره درمان کننده پا درد و کمر درد می باشد . برای معالجه میتوان بمدت دهروز آش آب غوره مصرف نمود . البته از خوردن غذاهای سنگین در اینمدت اجتناب کرد .
12.ترشی غوره نیز معالجه رماتیسم و سیاتیک است .
غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی کننده بدن نیز هست هم چنین اگر با سالاد میل شود ، برای لاغر کردن سودمند است .
سعی کنید غوره را خالی نخورید چون روی معده اثر سوء می گذارد هم چنین خانم های باردار از خوردن غوره ی زیاد خودداری کنند ، چون غوره مدر است و امکان دارد موجب سقط جنین شود .
کشمش :
کشمش تقویت کننده ی بدن است و اگر آن را مانند چای دم کنید و بنوشید ، برای نرم کردن سینه و درد گلو مفید است.
خواص طبی برگ مو
1. برگ مو قابض است .
2. دم کرده برگهای جوان مو اسهال خونی را برطرف می کند .
3. برای خونریزیها مفید است .
4. در رفع نقرس و زردی موثر است .
5. استفراغ را برطرف می کند .
6. در رفع اختلالات گردش خون مربوطه به دوره بلوغ و یائسگی موثر است .
7. هنگامیکه پوست صورت قرمز می شود و ملتهب است خوردن دم کرده آن اثر مفید درد .
8. گرد برگهای جوان و خشک شده مو ، اثر خوبی در رفع خونریزیهای رحیم و خون آمدن از بینی درد .
9. برای برطرف کردن سرمازدگی دست و پا جوشانده برگ مو را تهیه کرده و دست و پا را بمدت 15 دقیقه در آن قرار دهید .
10. برای تهیه دم کرده برگ مو ، مقدر 15 تا 20 گرم برگ مو را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید 10 دقیقه بماند .
11. از دم کرده برگ مو می توان برای شستشوی چشم در مورد ورم ملتحمه استفاده کرد .
12. دم کرده برگ مو برای رفع واریس مفید است .
خواص انگور در درمان بیماری ها:
1)خاصیت گرم دارد ، چاق کننده ، صاف کننده خون و مولد خون ، پوست انگور دیر هضم و دانه آن سرد و خشک است
2)انگور برای درمان بیماری فشار خون ، روماتیسم ، نقرس ، مسمومیت داخلی مفید است و از ابتلاء سرطان جلوگیری می کند.انگور مقوی قلب و معارج بیماری های جلدی ، خونی و عصبی است.
3)اگر کشمش را در مدتی طولانی در آب بجوشانند جوشانده ای به دست می آید که برای سینه مفید است و برای درمان و معالجه امراض ریوی نیز مصرف می گرددو فایده می بخشد.
4)هسته های انگور را اگر بکوبید و با عسل مخلوط کنید و به کسانی که دچار خلط شده اند بدهید آنها را معالجه می کند.
5)در بیماری های زیادی که در اثر مسمومیت بدن تولید شده است معالجه و رژیم با انگور را توصیه کرده اند ، مخصوصا در بیماری های یبوست ، عوارض روماتیسم ، چاقی ، سوء هاضمه ، بواسیر ، کم خونی ، عصبانیت ، انسداد مجرای طحال و کبد ، باید رژیم انگور گرفته شود.
6)انگور دارای ویتامین های "آ"و "ب"و"ث" می باشد و مواد ازت و مواد قندی و نشاسته ای بوده و خاصیت ضد عفونی کننده دارد.
7)انگور دارای قند و چربی و آلبومین و آهن و کلسیم و فسفر و پتاسیم و ارسنیک و منگنز و ید می باشد.پتاسیم آن برای بچه های ضعیف البنیه و کم خون بسیار نافع است.
8)انگور به علت مدر( ادرار آور ) بودن بهترین دافع سموم بدن بوده و برای جمیع بیماران مفید است مگر مبتلایان به بیماری قند و بیماریهای جهاز هاضمه.
9)انگور برای سلامتی قلب ، ریه و کلیه نافع است و به علت داشتن املاح پتاسی و مواد سلولزی ملین و مدر برای مبتلایان به اوره خون مناسب و سازگار است.
مضرات :
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .
منبع:تبیان
موضوع: خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: پنجشنبه 30 دی 1395 ساعت: 11:19
تعداد بازديد : 920
به این پست رای دهید:
تبلیغات
آمار
ورود کاربران
مطالب پیشنهادی