فواید و خواص زیره سبز در طب سنتی

آرشیو

فواید و خواص زیره سبز در طب سنتی

خواص زیره سبز

زیره ی سبز گیاهی است بوته ای و علفی به ارتفاع حداکثر نیم متر. ساقه ی این گیاه راست و دارای انشعابات دوتایی است. ریشه ی آن باریک و بلند و به رنگ سفید است.

برگ ها به خاطر تقسیمات و بریدگی های زیادی باریک و نخی شکل هستند و به صورت متناوب بر روی ساقه قرار گرفته اند. گل ها  کوچک به رنگ  سفید و گاهی صورتی می باشند که مجموع آن ها به صورت چتر مرکب در انتهای ساقه قرار گرفته اند.

میوه ها دوکی شکل و به طول حداکثر 6 میلی متر و عرض 1/5میلی متر می باشند که سبز کم رنگ مایل به خاکستری هستند و بوی معطری دارند.

غیر از میوه، قسمت های دیگر گیاه نیز معطر است. قسمت مورد استفاده ی این گیاه، میوه های آن است که سرشار از اسانس می باشد.

زیره ی سبز در ایران به صورت خودرو و یا کشت شده وجود دارد و مهم ترین مناطق رشد و تکثیر آن گستره ی وسیعی از استان خراسان از جمله سبزوار، نزدیک مشهد و اطراف سرخس، اطراف سمنان، اطراف تهران، اطراف دامغان و بسیاری دیگر از نواحی مستعد ایران می باشد.

تاریخچه:

زیره ی سبز جزء اصلی پودرهای کاری و چیلی است و به عنوان طعم دهنده در محصولات غذایی - تجاری متنوعی به کار می رود.

روغن این گیاه از طریق تقطیر با بخار آب، برای مزه دار کردن نوشیدنی ها، دسرها و چاشنی ها مصرف می شود و همچنین جزء معطر کرم ها، لوسیون ها و عطریات است.

ترکیبات مهم:

دانه های زیره ی سبز حاوی تا 5 درصد اسانس، 22 درصد چربی، تعداد زیادی اسید آمینه ی آزاد، تعدادی فلاونوئیدهای گلوکزیدی از جمله مشتقاتی از آپی ژنین و لوتئولین است.

ترکیبات اصلی، اسانس آلدهیدی هستند که تا 60 درصد آن را تشکیل می دهند.

کومین آلدهید مهم ترین جسم اسانس زیره ی سبز است. چنانچه دانه ها پودر شوند، اسانس آن تا حدود 50 درصد کاهش می یابد و در صورتی که مدت آسیاب کردن بیش از یک ساعت باشد، کاهش میزان اسانس از این هم بیشتر خواهد بود.

ترکیبات دیگر اسانس هیدروکربن های منوترپنی و سس کویی ترپنی است.

یکی از بهترین نشانه های مرغوبیت و کهنه نبودن دانه ها، وجود دو جسم کومین آلدهید و 3- پارامنتن 7- آل  به مقدار قابل توجه در اسانس زیره ی سبز است.

زیره ی سبز 

دارو شناختی و اثرات مهم:

عصاره ی اتردوپترولی زیره ی سبز خاصیت آنتی اکسیدانی خوبی دارد. گرچه کومین آلدهید خالص حتی با غلظت های بالا اثرات مهار پراکسیداسیون کبدی را نشان نداده است، ولی قدرت پاک کنندگی آنیون های سوپراکساید را دارا است.

در مطالعاتی ادویه های حاوی زیره ی سبز خاصیت ضد سرطانی را در موش نشان داده است.

اسانس زیره ی سبز و کومین آلدهید دارای اثرات قوی لاروکش و ضد باکتری می باشد. اسانس آن در غلظت های 300 تا 600 در میلیون، از رشد لاکتوباسیلوس پلانتاروم جلوگیری می کند.

سمیت و عوارض جانبی:

زیره ی سبز همیشه یک ادویه ی غیرسمی و خوراکی بوده است. در عین حال ممکن است بعضی افراد به آن حساسیت داشته باشند.

در آزمایش اسانس خالص زیره ی سبز از قسمت تراشیده شده ی پوست شکم موش به سرعت جذب و اثرات فتوتوکسیسیته ی آن مشخص شد. این اثر بیشتر به ترکیب کومین آلدهید آن نسبت داده شده است.

طریقه و میزان مصرف:

* مصرف هر نوبت زیره ی سبز را بین 300 تا 600 میلی گرم توصیه کرده اند که می تواند تنها یا همراه با گیاهان دیگر و یا ادویه جات مصرف شود.

این میزان معادل با 10 عدد دانه می شود. اسانس آن را می توان 0/06تا0/2 میلی لیتر در یک نوبت مصرف کرد.

مهم ترین اثرات گزارش شده:

سقط کننده، ضد درد، بی حس کننده، ضد کرم، ضد چسبندگی پلاکت ها، ضد باکتری، ضد سم، ضد صفرا، ضد باروری، ضد التهاب، ضد اکسیدان، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، ضد تومور، تقویت کننده ی قوای جنسی، قابض، ضد نفخ، ضد احتقان، معرق، هضم کننده ی غذا، ادرار آور، شیرافزا، دارای خاصیت استروژنی، قارچ کش، لاروکش، فتودرماتیتیک، محرک، تقویت کننده ی معده، تقویت کننده ی رحم و التیام دهنده ی زخم.

نکات قابل توجه:

1- مقدار مصرف این نوع زیره نسبتاً کم است؛ به طوری که مصرف آن را در هر نوبت کمتر از 1 گرم توصیه کرده اند.

2- جنس، گونه، نوع اسانس و ترکیبات گیاه زیره ی سبز با زیره ی سیاه کاملاً متفاوت است و اثرات دارویی آن ها نیز در بعضی موارد تفاوت دارد؛ به همین دلیل میزان مصرف آن ها نیز متفاوت خواهد بود. مقدار مصرف زیره ی سیاه، که در بسیاری از غذاها مصرف می شود، می تواند ده برابر زیره ی سبز باشد.

3- بوی متفاوت این دو نوع زیره( سبز و سیاه ) به دلیل متفاوت بودن ترکیبات اصلی اسانس آن ها است.

4- بیشترین مصرف زیره ی سبز در جهان در صنایع غذایی، ادویه جات، طم دهنده ها، خوشبو کننده ها و صنایع عطرسازی می باشد.

دکتر محمد حسین صالحی سورمقی –  دکترای داروسازی

 

و عضو هیات علمی دانشکده داروسازی

منبع : تبیان

----------------------------------

لاغری : زیره سیاه با زیره سبز

در منابع فارسی و سایت های انگلیسی جستجو کردم، ولی تفاوتی بین زیره سیاه و سبز پیدا نکردم. لذا از نظر خواص یکی هستند. در کل عرق زیره باعث افزایش متابولیسم بدن می شود و از این طریق به سوختن بهتر مواد غذایی و لاغر شدن کمک می کند.

در چند منبع فارسی و انگلیسی خواص زیره را خواندم. خواص زیر را دارا بود:

1- افزایش متابولیسم و گرمای بدن

2- بهبود بیماری‌ها تنفسی مثل برونشیت و آسم

3- حفظ سلامتی معده و روده، كبد و كلیه‌ها

4- خاصیت مشابه آنتی هیستامین و در نتیجه جلوگیری از لخته شدن خون

5- ارتقاء عملكرد سیستم ایمنی بدن

6- پیشگیری از سرطان

سلیر خواص داروئی زیره را برایتان بیان می كنم:

1) قابض و خشك كننده است.

2)ضد تشنج است .

3)برای برطرف كردن بیماری صرع مفید است.

4)در دفع گاز معده موثر است.

5)قاعده آور است.

6)عرق آور است.

7)برای رفع برونشیت از دم كرده زیره استفاده كنید .

8)برای برطرف كردن سوءهاضمه مفید است.

9)ترشحات زنانگی را برطرف می كند.

10)برای تحریك اشتها، زیره سبزه را با سركه و آب مخلوط كرده و قبل از غذا بخورید .

11)برای برطرف كردن قطره قطره ادرار كردن زیره را تفت داده و سرخ كنید و سپس با آب بخورید .

12)برای رفع نفخ روده و معده می توانید دم كرده زیره را تنقیه كنید .

13)برای التیام زخم چشم ، دانه های له شده زیره سبز را در آب برنج خام خیس كرده و سپس مایع بدست آمده را قطره قطره روی زخم چشم بریزید.

14)هنگامیكه اطفال شیر خوار دل درد دارند و نفخ در شكم شان پیچیده ،چند قطره اسانس زیره را با روغن بادام مخلوط كرده و با آن شكم آنها را ماساژ دهید .

15)و بالاخره زیره را در غذاهایی كه نفاخ هستند مخصوصا حبوبات استفاده كنید .

طرز استفاده:

دم كرده زیره : مقدار 5 گرم زیره را در یك لیتر آب جوش ریخته و بمدت 10 دقیقه دم كنید .

مخلوط با عسل : گرد زیره را به مقدار یك گرم عسل مخلوط كرده و استفاده كنید .

اسانس زیره : این اسانس را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریدری كنید . مقدار مصرف آن 2 قطره در یك لیوان آب نیم گرم می باشد.

مطلبی را نیز از كتاب “خواص خوراكی ها ” ، نوشته : دكتر غیاث الدین جزایرى برایتان می فرستم كه خواص زیره از زبان خود زیره بیان شده است. بنابراین از طرز گفتاری متن تعجب نكنید.

من ((زیره )) هستم :

من سوغات كرمان زیره هستم . در فارسى به من ((زیره ))، در عربى به من ((سنوت )) مى گویند و در كتاب هاى گیاه شناسى قدیم ((كمون )) خوانده شده ام ، و در زبانهاى اروپایى نام من با كمى تغییر از كمون گرفته شده است ، زادگاه اولیه نوع سیاه من كرمان است واینكه بعضى از مولفین اروپایى و مترجمین ایرانى منشا مرا مصر علیا نوشته اند صحیح نیست ، فقط نوعى از ما كه به كمون نبطى معروف است از قدیم در سواحل رودخانه نیل خاكسترى است فرق بسیار است . از جمله اینكه من شكم را جمع مى كنم و نوع نبطى به آن لینت مى دهد. زراعت من به آب زیاد احتیاج ندارد و كشاورزان كرمان به جاى اب وعده آنرا مى دهند در صورتى كه محصولى كه در كنار رودخانه نیل به عمل مى آید. از آب زیادترى بهره مند مى شود.

خاصیت هورمونى و ضد عفونى كننده و قدرت میكرب كشى من خیلى زیادتر از انواع دیگر است ، من داراى انواع مختلف به رنگهاى سیاه ، سبز، صورتى ، زرد و قهوه اى و سفید خاكسترى هستم .

بذر انواع ما بیضى دراز است و همگى داراى یك اسانس روغنى فرار مخلوط از چند تركیب دارویى و مواد موثره بوده و همراه آن مقدارى تانن – رزین – صمغ و نوعى الكل و تركیبات كوچك ازت دار است . اروپاییان مرا مانند ادویه به غذا میزنند و پنیر را با آن خوشبو و حفظ مى نمایند و یك نوع نان با آن مى پزند و اعراب بذر ما را با عسل و فلفل مخلوط كرده ، معجونى جهت تقویت قوه باه درست مى كنند. میوه من استعمال داخلى دارد و هم خارجى – بادشكن و جمع كننده رطوبت است ، مقوى معده – امعاء كبد بوده ، اشتها را تحریك مى كند. جلوى سكسكه را میگیرد، ورم طحال و اسهال را معالجه مى كند. به علت داشتن هورمون جنسى ، شهوت را بر مى انگیزد و شیر مادران را زیاد مى كند. عادت ماهانه زنان را باز مى كند و به موقع آنرا بند مى آورد. عرق را زیاد مى كند و بوى بد آنرا برطرف مى سازد. پرندگان مخصوصا كبوتر به بوى دانه سیاه من علاقمندند و اگر آنرا در لانه كبوتر بگذارید، زود مانوس شده و هر كبوترى كه بوى آنرا بشنود، به سوى لانه مى آید و از آن گریزانند. اگر آب خیسانده مرا به چوب بمالید، موریانه نخواهد خورد و اگر آنرا بر بدن بمالید، شپش در لباس رشد نخواهد كرد و در این مورد پیشینیان غلو كرده اند.

 

لاغری : زیره سیاه با زیره سبز

منبع : نیک صالحی

منابع بیشتر

  1. طب سنتی - خواص زیره سبز

    tebsonaty.mihanblog.com/post/40

    ۱۳. برای درمان قاعدگی دردناك ۱۰ گرم زیره سیاه، ۱۰ گرم زیره سبز را آسیاب كرده از روز اول قاعدگی با شروع درد روزی ۳ قاشق مرباخوری میل شود. ۱۴۴. اگر كبوتربازان ...

  2. 25 سپتامبر 2010 ... دانشكده علوم تغذيه و صنايع غذايي، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگ درختان سبز در نظر هوشيار هر ورقش  دفتريست ازمعرفت كردگار اگر كمي ...

  3. با زیره لاغر شوید - برترین ها

    www.bartarinha.ir/fa/news/5799/%D8%A8%D8%A7-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D9%84%D8%A7%D8%BA%D8%B1-%D8%B4%D9%88%DB%8C%D8%AF

    31 جولای 2011 ... حشرات از بوی زیره سبز خوششان نمی‌آید، بنابراین حشرات را دور می‌کند. اگر حشراتی ... زیره خواص متضادی  دارد، هم یبوست را درمان می‌کند، هم اسهال را.

  4. آیا زیره می تواند عامل لاغری شما باشد؟ - مجله پزشکی دکتر سلام

    www.hidoctor.ir/22794_%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF-%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D9%84%D8%A7%D8%BA%D8%B1%DB%8C-%D8%B4%D9%85%D8%A7-%D8%A8%D8%A7%D8%B4%D8%AF%D8%9F.html/

    زیره با برخی از مواد غذایی ترکیب می شود و خواص جادویی از خود به جای می گذارد. ... حشرات از بوی زیره سبز خوششان نمی آید، بنابراین حشرات را دور می کند. اگر  حشراتی ...

  5. زیره سبز یا سیاه؟ فواید کدام بهتر است! - پرشین طب

    persianteb.com/cumin-or-black-benefits-which-is-better/

    13 نوامبر 2015 ... زیره سبز یا سیاه؟ فواید کدام بهتر است!,انواع زیره,زیره سیاه,زیره سبز,فواید زیره سیاه,خواص زیره سیاه,خواص زیره سبز,کاهش وزن با زیره,زیره قاعده ...

  6. خواص زیره سبز و زیره سیاه | پرتال پارسه گرد

    www.parsegard.com/greenliving/%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87.html

    خواص زیره. دانه های زیره سبز از همان خانواده زیره سیاه، جعفری و شوید است. این خانواده بیولوژیکی تحت عنوان چتری دارها شناخته شده اند. دانه های زیره که غالبا در غذاهای

    1. خواص زیره سبز-افراد مبتلا به کم خونی زیره سبز مصرف کنند-پرشین ...

      www.persianpersia.com/health/hdetails.php?articleid=11685&parentid=65&catid=87

      زیره سبز به عنوان چاشنی طعم دهنده غذا، در حفظ سلامت بدن تاثیر بسزایی دارد. زیره سبزبرای درمان و پیشگیری از بیماری هایی مثل  آنفلوآنزا، کم خونی و هضم بهتر غذا ...

    2. آيا زيره براي کاهش وزن مفيد است ؟ - راسخون

      rasekhoon.net/article/show/144714/%D8%A2%D9%8A%D8%A7-%D8%B2%D9%8A%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%8A-%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4-%D9%88%D8%B2%D9%86-%D9%85%D9%81%D9%8A%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%AA/

      زيره به دو صورت سبز و سياه در دسترس مي باشد که در اين مقاله شما را با زيره سياه و بعضي از خواص آن آشنا مي کنيم . معرفي :زيره سياه ، شاه زيره يا زيره کرماني .

    3. زیره با خواص درمانی فراوان by: عباس افشاری پور. زیره ... در دو نوع زیره سبز (Cumin ) یا کراویه و زیره سیاه (Caraway) وجود دارد که دومی به زیره کرمانی ،زیره کوهی و ...

    4. خواص زیره سبز Cumin seed - طب سنتی|داروی گیاهی

      pezeshksonati.com/showcontent.aspx?pageid=508&ArticleID=167

      خواص زیره,خاصیت زیره,داروی گیاهی,درمان سنتی,طب سنتی. نام علمی ... در اسانس زیره سبز مواد دیگری مانند سیمن، فلاندرن،  کاروون و الکل کومینیک یافت می‌شود.

    5. 5 فوریه 2014 ... جنس، گونه، نوع اسانس و ترکیبات گیاه زیره ی سبز با زیره ی سیاه کاملاً متفاوت ... زيره‌ سياه‌ داراي‌ خواص‌ مدر،  بادشکن‌، مقوي‌، زيادکننده‌ شير، قاعده‌آور، ...

    6. 30 مه 2016 ... زیره سبز مزایای زیادی برای انواع مشکلات گوارشی از قبیل قلنج، نفخ و سو ... توجه : خواص درمانی زیره بسیار  بیشتر از عوارض جانبی آن است و این ...

    7. 7)براي رفع برونشيت از دم كرده زيره استفاده كنيد ... 13)براي التيام زخم چشم ، دانه هاي له شده زيره سبز را در آب برنج خام خيس كرده  و سپس ...

    8. خواص داروهای گیاهی - خواص زیره سیاه و سبز - ... 1 – زيره سياه gr10-5 + رازيانه + گشنيز + شويد + انيسون : ضد نفخ ، درمان سوء هاضمه ، ضد اسپاسم ، آرام بخش 

      1. زیره سبز - اس ام اس

        www.bisms.ir/cumin/

        زیره سبز و لاغری،زیره سبز و لاغری،زیره سبز برای لاغری،زیره سبز و خواص آن،زیره سبز و بارداری. از خواص زیره سبز چقدر می دانید؟؟قابل ذکر است که زیره سبز ...

      2. خواص زیره ، زیره تقویت‌کننده قوای جنسی - جهان آنلاین

        jahanonline.net/%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%AA%D9%82%D9%88%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%82%D9%88%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D9%86%D8%B3%DB%8C.html

        زیره، آنتی‌اکسیدانی قوی است و می‌تواند ماده گیاهی مفیدی در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان کولون باشد. زیره سیاه در مقایسه با زیره سبز خاصیت ...

      3. 5 فوریه 2014 ... دو نوع زیره با نام های زیره سیاه و زیره سبز می شناسیم که نوع سیاه آن با نام ... بر اینکه یک طعم دهنده فوق العاده است خواص درمانی باورنکردنی نیز دارد.

      4. زیره سبز؛ گیاهی که خاصیت سم‌زدایی دارد - آفتاب

        aftabnews.ir/fa/news/420919/%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%B3%D8%A8%D8%B2-%DA%AF%DB%8C%D8%A7%D9%87%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%AE%D8%A7%D8%B5%DB%8C%D8%AA-%D8%B3%D9%85%E2%80%8C%D8%B2%D8%AF%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF

        1 روز پیش ... زیره سبز یکی از گیاهان دارویی پر خاصیت است که به شکل های مختلفی استفاده می شود.این گیاه به همراه غذا و یا به  صورت دمنوش قابل استفاده است و ...

      5. دمنوش زیره سیاه | طرز تهیه، خواص و موارد منع مصرف : WikiDrink

        wikidrink.info/%D9%86%D9%88%D8%B4%D9%8A%D8%AF%D9%86%D9%8A-%D8%B7%D8%A8%D9%8A-%D8%B3%D9%86%D8%AA%D9%8A/%D8%AF%D9%85%D9%86%D9%88%D8%B4-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D9%87/

        خواص: – زیره‌ یک‌ داروی سنتی‌ برای‌ رفع‌ سوءهاضمه‌ خصوصاً نفخ‌ شکم‌ است‌. ... سلام خسته نباشید من الان زیره سیاه خریدم رفیقام میگن که زیره سبز بهتره موندمه کدومشو ...

      6.  

      7. آشنايي با خواص و مضرات زيره سياه - هفت گنج

        7ganj.ir/%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%D9%8A%D9%8A-%D8%A8%D8%A7-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D9%88-%D9%85%D8%B6%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%B2%D9%8A%D8%B1%D9%87-%D8%B3%D9%8A%D8%A7%D9%87/

        زیره‌ سیاه‌ گیاهی‌ است‌ دوساله‌ که‌ ارتفاع‌ آن‌ به‌ ۳۰ تا ۸۰ سانتیمتر می‌رسد، ریشه‌اش‌ راست‌ و دوکی‌ شکل‌ و گوشت‌دار و ساقه‌اش‌ بی‌کرک‌ و شفاف‌ است‌ و برگ هایش‌ به‌ رنگ‌ سبز و ...

      8. خواص درماني زيره سياه - بیتوته

        www.beytoote.com/health/cure-herbaceous/properties2-black-cumin.html

        خواص درمانی و دارویی زیره سیاه, مصرف دم کرده زيره سياه و يا جويدن آن در رفع و ... و دوکي‌ شکل‌ و گوشت‌دار و ساقه‌اش‌ بي‌کرک‌ و شفاف‌ است‌ و برگ هايش‌ به‌ رنگ‌ سبز و در ...

      9. مقدمه: ايران از غني ترين مناطق دنيا از حيث تعداد و تنوع گياهان دارويي مي باشد و زيره سبز جزء گياهان دارويي مهم و اقتصادي کشورمان به شمار مي رود که داراي خواص درماني ...

      10. ‌طب اسلامی وسنتی حکیم عقیلی خراسانی - عرق زیره سبز

        salamatattari.blogfa.com/tag/%D8%B9%D8%B1%D9%82-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%B3%D8%A8%D8%B2

        ‌طب اسلامی وسنتی حکیم عقیلی خراسانی - عرق زیره سبز - درمان بیماریها بدون مصرف دارو ... خواص : نام علمی سنجد  «Elaeagnusan gastifolial» است و رویشگاه این درخت ...

      11. Previous: خواص عرق زیره سبز + طرز تهیه عرق زیره سبز - سایت خبری

        infdqa.ir/%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%B9%D8%B1%D9%82-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%B3%D8%A8%D8%B2-%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D8%B9%D8%B1%D9%82-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%B3%D8%A8%D8%B2/

        3 روز پیش ... زیره گیاهی است علفی و دو ساله، به ارتفاع 60 سانتی متر، دارای ساقه‌های تو خالی، شیاردار و از قاعده، دارای انشعاباتی  است. برگ‌های

        1. زيره سبز زیره ی سبز( Cuminum cyminum L) گیاهی است از خانواده جعفري ، بوته ای و علفی به ارتفاع حداکثر نیم متر. ساقه این گیاه راست و دارای انشعابات دوتایی ...

        2. خواص دارویی زیره برای درمان میگرن

          shafaonline.ir/fa/news/56482/%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%DB%8C%DB%8C-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%85%DB%8C%DA%AF%D8%B1%D9%86

          به گزارش شفاآنلاین، زیره سیاه در مقایسه با زیره سبز خاصیت آنتی‌اکسیدان قوی‌تری دارد. * در طب سنتی زیره به عنوان یک ماده قاعده آور می‌تواند تأثیرات مفیدی در  درمان ...

        3. خواص و فواید زیره سیاه و سبز - پارسیان لب

          persianlab.com/medicine-and-health/%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D9%88-%D9%81%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D9%87-%D9%88-%D8%B3%D8%A8%D8%B2

          فواید و مضرات و خاصیت های زیره سیاه و سبز،نحوه مصرف و استفاده از زیره،انواع زیره و بهترین نوع زیره،غذاهایی که با زیره می سازند زیره و پیشگیری در پیش.

        4. خواص زیره سیاه و سبز زیره در دو نوع سبز و سیاه موجود است، که اگرچه ویژگی‌های تغذیه‌ای نسبتا مشابهی دارند اما دارای تفاوت‌هایی  هم می باشند.

        5. خواص زیره سبز خاصیت فیلم کلیپ گلچین صفاسا - آپارات

          www.aparat.com/v/wO6Qz/%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5_%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87_%D8%B3%D8%A8%D8%B2_%D8%AE%D8%A7%D8%B5%DB%8C%D8%AA_%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85_%DA%A9%D9%84%DB%8C%D9%BE_%DA%AF%D9%84%DA%86%DB%8C%D9%86_%D8%B5%D9%81%D8%A7%D8%B3%D8%A7

          8 نوامبر 2015 ... گلچین صفاسا ☆ www.safasa.com ❤ منبع : جام جم نما: اگر چه دانه زیره سبز کوچک به نظر می رسد ولی بسیار معطر و تند است که خواص و فواید خود را ...

        6. خواص زیره سبز - مجله سلامتی عطارباشی

          www.aloattari.ir/2016/3652/%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%B3%D8%A8%D8%B2

          12 آگوست 2016 ... سفيد ، ساقه آن راست و برگهايش به شكل نوار باريك و نخي شكل و برنگ سبز مي باشد . گلهاي زيره سفيد يا  صورتي بصورت چتري در انتهاي ساقه ظاهر ...

        7. خواص زیره سبز - لیلیوم

          bartanie90.parsiblog.com/Posts/24/%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5+%D8%B2%D9%8A%D8%B1%D9%87+%D8%B3%D8%A8%D8%B2/

          زیره گیاهی است یکساله کوچک و علفی که ارتفاع آن 60 سانتیمتر است ریشه آن دراز و باریک برنگ سفید ، ساقه آن راست و برگهایش به  شکل نوار باریک و نخی شکل و ...

        8. خواص زیره سبز 1- گیاهی کوچک و علفی است که منشأ اولیه آن مصر و سواحل رود نیل بوده است، ولی امروزه به صورت نیمه‌وحشی  در مناطق وسیعی از مدیترانه، ایران و دیگر ...

        9. آشنایی با خواص زیره - همشهری

          hamshahrionline.ir/details/54503

          10 ژوئن 2008 ... زیره گیاهی است علفی که ارتفاع آن به 40 سانتی‌متر می‌رسد. این گیاه انواع مختلفی شامل زیره سبز، سیاه و کوهی دارد.

        10. زیره سبز - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

          fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87_%D8%B3%D8%A8%D8%B2

          زیره سبز یک گیاه گلدار از خانواده چتریان و گیاه بومی شرق مدیترانه تا هند است. از دانه‌های آن در غذاهای بسیاری استفاده می‌کنند. زیره  عضوی از خانواده جعفری است

موضوع: خواص گیاهان دارویی,

نویسنده:

تاریخ: پنجشنبه 30 دی 1395 ساعت: 23:57

نظرات(0)

تعداد بازديد : 608

به این پست رای دهید:

بخش نظرات این مطلب


کد امنیتی رفرش

تبلیغات

آمار

آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب : 320
کل نظرات : 3
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین : 9
تعداد اعضا : 0
آمار بازدیدآمار بازدید
بازدید امروز : 217
بازدید دیروز : 67
ورودی امروز گوگل : 1
ورودی گوگل دیروز : 0
آي پي امروز : 133
آي پي ديروز : 51
بازدید هفته : 284
بازدید ماه : 2,505
بازدید سال : 16,287
بازدید کلی : 947,818
اطلاعات شما اطلاعات شما
آی پی : 3.15.18.157
مرورگر : Safari 5.1
سیستم عامل :
امروز : سه شنبه 16 اردیبهشت 1404

ورود کاربران


رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد