موضوعات
آخرین مطالب ارسالی
پربازدید ترین مطالب سایت
درمان ورم معده با طب سنتی
یکی از شایع ترین بیماری ها در انسان، مشکلات گوارشی است که ورم معده نیز جزو این دسته محسوب می شود. ورم معده درصورت عدم توجه و عدم درمان به زخم معده تبدیل می شود. نسخه های طبیعی برای درمان ورم معده وجود دارد که در این مطلب سعی کردیم به آن بپردازیم. با گیاه یاب همراه باشید.
ورم معده
علائم ورم معده
ورم معده در افراد مختلف با علائم متفاوتی بروز میکند، اما شایعترین آنها عبارتند از:
– سیاه شدن مدفوع در اثر خونریزی گوارشی
– احساس سوزش در بالای شکم
– حالت تهوع و استفراغ
– تب و ضعف بدن
– دلدرد و دلپیچه
– درد قفسهی سینه
– بیاشتهایی
– نفخ شکم
– بادگلو
در ورم معدهی حاد علائمی چون کوفتگی، احساس پر بودن معده، سردرد، سرگیجه، تشنگی شدید، تنفس تند، حساس و سفت شدن شکم نیز دیده میشود.
چرا معده ورم میکند؟
کشیدن سیگار، پرخوری، مصرف مواد غذایی دیرهضم یا محرک مانند ادویهها، ترشح بیش از اندازهی اسید معده، ابتلا به عفونتهای باکتریایی یا ویروسی (این نوع ورم معده مسری است)، مصرف زیاد کافئین، مصرف برخی از داروها مانند آسپیرین و داروهای ضدالتهابی غیراستروییدی، استرس، رژیم غذایی نامناسب، ابتلا به برخی از بیماریها که باعث کاهش مقاومت بدن میشوند، خستگی یا کار زیاد، عملهای جراحی، آسیب روحی، ابتلا به عفونتهای شدید و باکتری هلیکوباکتر پیلوری در معده از عوامل ایجاد ورم معده هستند.
برخی از بیماریهای خاص مانند کمخونی شدید نیز ممکن است باعث بروز این بیماری شوند.
درمان های طبیعی ورم معده
– یکی از بهترین گیاهان برای درمان ورم معده، بابونه است.
به این منظور، صبح ناشتا چهار قاشق چایخوری بابونه را در یک لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه بماند تا دم بکشد، سپس آن را بنوشید و به مدت ۱۵ دقیقه در رختخواب به پشت دراز بکشید.
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,درمان بیماری ها با گیاهان دارویی,طب سنتی و مریضی ها,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 17 اردیبهشت 1396 ساعت: 10:31
تعداد بازديد : 488
به این پست رای دهید:
تقویت لثه و دندان ها با طب سنتی
یکی از اصول سلامت که همواره بسیاری از ما آن را نادیده میگیریم، سلامت و تقویت لثه و دندان هاست. مسواک زدن به طور مرتب و استفاده از نخ دندان و… همه روش هایی هستند که به شما در سالم نگه داشتن دندان ها و لثه کمک میکنند، اما تنها مسواک زدن کافی نیست، مراقبت از اجزای دهان اصول مربوط به خود را دارد که باید در مراحل مختلف رعایت شوند تا سلامت این اجزای حیاتی بدن تامین شوند. در ادامه شما را با نکاتی کلیدی برای تقویت لثه و دندان ها و همینطور گیاهان دارویی که در این امر به شما کمک میکنند، آشنا خواهیم کرد.
تقویت لثه و دندان
راه های بیشماری برای تقویت لثه و دندان ها در برابر پوسیدگی و التهاب وجود دارد:
۱- برای برطرف کردن ناراحتی های دهان، دم کرده زرشک را غرغره کنید. جویدن برگ زرشک، باعث محکم شدن لثه و دندان می شود.
۲- اگر پوست تازه گردو را به دندان و لثه بمالید، لثه و دندان را تقویت میکند.
۳- توت فرنگی به دلیل داشتن ویتامین C ، در درمان بیماری لثه مؤثر است.
۴- جویدن کندر مانند آدامس لثه را محکم می کند و بوی دهان را می زداید .
۵- خوردن گشنیز برای دهان و دندان بسیار مفید است. هم لثه را سالم می سازد و هم جلوی خرابی دندان ها را می گیرد و درد دندان را بر طرف می کند. برای بر طرف کرن درد دندان ۱۰ گرم تخم گشنیز را در چهار لیتر آب بریزید و بگذارید بجوشد تا حجم آن به یک لیتر برسد. آن را کمی سرد کنید و در دهان مزه مزه کنید تا درد دندان برطرف شود.
۶- غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است و در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است.
۷- آب پیاز برای دندان درد مفید است. برای تسکین درد باید آب پیاز را روی دندان ریخت و کمی نگه داشت، این عمل را میتوان با پنبه انجام داد. پیاز لثهها را تقویت می کند.
۸- برای رفع لق بودن دندان ها و تسکین درد آن، سرکه را روزی چند بار در دهان غرغره کنید. سرکه در رفع جرم دندان و التهاب لثه نیز موثر است. به منظور رفعبوی بد دهان و نیز سفیدی دندان ها، هفته ای یک بار دندان های خود را با مسواک آغشته به سرکه مسواک بزنید.
۹- انجیر خشک جوشیده شده در شیر، برای درمان ورم لثه و ورم مخاط دهان مفید است .
۱۰- زردآلو بوی بد دهان را رفع می کند.
۱۱- جویدن برگ های شاهی تازه، لثه را محکم می کند و آن ها را سالم نگه می دارد.
۱۲- پژوهشگران ژاپنی میگویند خوردن مرتب ماست و سایر محصولات غذایی حاوی اسید لاکتیک ممکن است برای بهداشت دهان شما مفید باشد.
۱۳- مصرف مقادیر اندکی از اسیدهای چرب امگا ـ ۳ که به طور معمول در غذاهایی مثل ماهی یافت میشوند، برای کمک به برطرف کردن بیماریهای لثه مفید است. مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ احتمال ابتلا به بیماریهای لثه را ۲۳ تا ۳۰ درصد کاهش میدهد.
۱۴- مصرف پرتقال موجب استحکام لثهها میشود.
نکات قابل توجه درباره لثه و دندان ها
*استفاده از خمیردندانهای حاوی فلوراید، پوششی روی دندانها ایجاد کرده و از آنها در مقابل تاثیرات مخرب اسید و شکر، محافظت میکند.
*در هنگام مسواک زدن باید از فشار بیش از حد بر دندانها خودداری کرد.
*بعد از مصرف غذاهای اسیدی مثل آب پرتقال، نباید فورا مسواک زد، زیرا به علت تاثیر اسید بر دندان ها ، احتمال سایش و پوسیدگی دندان وجود دارد.
*سیگار می تواند بیماری لثه را بدتر کند. سیگار سبب کاهش اکسیژن در جریان خون شده و لثه بیمار نمی تواند التیام پیدا کند.
*سیگار سبب تشکیل پلاک میکروبی بیشتر و پیشرفت سریع تر بیماری لثه نسبت به افراد غیر سیگاری می شود. بیماری لثه هنوز شایع ترین علت از دست رفتن دندان ها در افراد مسن می باشد .
چطور از خونریزی لثه پیشگیری کنیم
خونریزی از لثهها هنگامی رخ میدهد که به درستی دندانها مسواک زده نمیشوند یا نخ دندان کشیده نمیشود.
برای پیشگیری از این عارضه و سالم نگه داشتن لثهها این نکات را رعایت کنید:
– سیگار نکشید و از اشکال دیگر توتون هم استفاده نکنید، مثل پیپ یا قلیان.
– از مکملهای ویتامینی طبق تجویز پزشک استفاده کنید.
– دقت کنید که دندانهای مصنوعی به درستی در دهانتان قرار بگیرند و اندازه شان مناسب باشد و اگر آنها عامل خونریزی و درد هستند، با دندانپزشک در این مورد مشورت کنید.
– اگر لثههایتان خونریزی میکند، یک پد گاز استریل را با آب یخ مرطوب کنید و روی ناحیه مبتلا بگذارید.
تقویت لثه و دندان ها با گیاهان دارویی:
استویا
از این گیاه به عنوان یک شیرین کننده ی طبیعی بدون کالری استفاده می شود که ۳۰۰ برابر شیرین تر از ساکاروز (شکر) است. تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهند که عصاره ی استویا دارای خواص آنتی باکتریال است و از رشد باکتری های دهانی عامل جرم دندان و در نتیجه، از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.
نحوه ی استفاده از آن چند برگ تازه ی آن را به جای شکر به چای یا نوشیدنی های دیگر خود اضافه کنید. می توان برگ های خشک شده ی آن را پودر کرد و از آن در دسرها، سس ها و سوپ ها استفاده کرد. استویا یکی از مواردی می باشد که موجب تقویت لثه و دندان ها می شود، استویا دارای خواص آنتی باکتریال است و از رشد باکتری های دهانی جلوگیری می کند و برای تقویت لثه و دندان ها بسیار مفید می باشد.
سبزه ی گندم
مطالعات دانشمندان ژاپنی نشان می دهد که آب سبزه ی گندم به خارج شدن میکروب ها از لثه و در نتیجه، بهبود سلامت کلی لثه کمک می کند. سبزه ی گندم به درمان خونریزی لثه هم کمک می کند. نحوه ی استفاده از آن هر زمان که خواستید دهان خود را بشویید، آب سبزه ی تازه را با آب ترکیب کنید. یه راه دیگر این است که سبزه ی تازه ی گندم را با آب ترکیب کنید و هر روز صبح، دهان خود را با آن بشویید.
یکی دیگر از راه های تقویت لثه و دندان ها آب سبزه ی گندم به خارج شدن میکروب ها از لثه کمک می کند.
میخک
از دیرباز از میخک برای درمان درد دندان استفاده می شود. از میخک برای خوشبو کردن دهان و نفس هم استفاده می شود. خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی میخک به درمان عفونت ناشی از پوسیدگی و خاصیت بی حس کنندگی آن به تسکین دندان درد کمک می کند.
نحوه ی استفاده از آن می توانید آن را به صورت خام بخورید و یا داخل چای خود بریزید. یک میخک را روی دندان موردنظر بگذارید تا درد آن را تسکین دهد. یک راه دیگر این است که مقداری میخک را آسیاب کنید و با استفاده از چند قطره روغن زیتون خمیری درست کنید و آن را به طور مستقیم روی دندان موردنظر بگذارید.
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,
نویسنده: paray
تاریخ: یکشنبه 17 اردیبهشت 1396 ساعت: 10:23
تعداد بازديد : 1015
به این پست رای دهید:
7 روش طبیعی برای رفع تیرگی آرنج و زانو
رفع سیاهی آرنج و زانو از مشکلات رایج خانم هاست که موجب گله مندی آنها در زمان انتخاب لباس می شود. برخی از کرم ها و روشهایی مثل میکرودرم و.. برای رفع سیاهی زانو و ارنج استفاده می کنند اما برخی راههای درمان گیاهی سیاهی آرنج و زانو را انتخاب می کنند.رفع سیاهی آرنج و زانو
درمان گیاهی و خانگی برای رفع سیاهی آرنج و زانو
1- لیمو
لیمو خاصیت سفیدکنندگی و لایه برداری طبیعی دارد. همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که برای از بین بردن سلول های مرده و روشن کردن رنگ پوست موثر است. همچنین به تولید سلول های سالم پوست کمک می کند.
آب لیمو را به آرنج و زانو بزنید و چند دقیقه به آرامی ماساژ دهید. بگذارید ۲۰ دقیقه روی پوست بماند و سپس با آب گرم بشویید و از مرطوب کننده استفاده کنید.
همچنین می توانید آب یک لیمو را بگیرید و آن را با ۱ قاشق غذاخوری ماست مخلوط کنید. آن را به ناحیه مورد نظر خود بزنید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند. سپس آن را با آب بشویید.
یکی از این راه ها را چند هفته روزی یکبار انجام دهید. پس از مالیدن آب لیمو به پوست، تا سه ساعت پس از آن از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید.
2- مساک زردچوبه و شیر:
مخلوطی از زردچوبه و شیر و عسل تهیه کنید. این مواد نیز باید به صورت خمیر دربیاید و روی مناطق تیره مالیده شود و بعد از 20 دقیقه شسته شود.
ماسک طبیعی
3- ماسک شکر و عسل:
مخلوطی از شکر و روغن زیتون یا مخلوطی از آب لیمو و عسل یا مخلوطی از آرد نخودچی و آب آهک است.
4- روغن زیتون :
زانوها را با روغن زیتون گرم به مدت 10 دقیقه هر روز ماساژ بدهید.
5- روغن نارگیل و کره :
روغن نارگیل را با کره مخلوط کنید و هر شب قبل از خواب به آرنج و زانوی خود بمالید.
ژل الوئه ورا
6- ژل آلوئه ورا:
مثل همیشه الوئه ورا در بحث زیبایی و پوست حضور دارد. ژل آلوئه ورا را هر روز به آرنج و زانوی خود بمالید.
7- جوش شیرین و شیر:
مخلوط کردن 1 قاشق چای خوری جوش شیرین با مقداری شیر است. این مخلوط را طوری تهیه کنید که حالت خمیری داشته باشد؛ سپس آن را به روی قسمت های تیره زانو و آرنج هایتان بمالید و به آرامی ماساژ دهید و سعی کنید این عمل را هر روز تکرار کنید.
رفع تیرگی آرنج و زانو با روش های خانگی ... رفع تیرگی کشاله ی ران؛زیر بغل؛زانو و دیگر اندام ها ...
.
موضوع: گیاهان دارویی و زیبایی,گیاهان دارویی و سلامت,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 16 اردیبهشت 1396 ساعت: 20:55
تعداد بازديد : 485
به این پست رای دهید:
درمان تاخیر قاعدگی با طب سنتی
تاخیر قاعدگی معمولا در اثر تغییرات هورمونی در بدن به وجود میآید. زمانی که تولید برخی از هورمونها در بدن تغییر پیدا کند، قاعدگی نیز ممکن است با تاخیر مواجه شود. اما برای درمان تاخیر قاعدگی و دوباره تنظیم کردن هورمونهای بدن چه باید کرد؟ طب سنتی با ارائهی نسخههای طبیعی که شامل مصرف برخی از خوراکیها میشوند میتواند این مشکل را برطرف کرده و تاخیر قاعدگی را درمان کند.
تاخیر قاعدگی
استرس
اگر دچار استرس و اضطراب هستید، ممکن است قطع یا تاخیر در قاعدگی را تجربه کنید، زیرا تولید هورمون سرتونین کاهش مییابد و سیستم بدن به هم میریزد. اگر استرس در حد طبیعی باشد، نیاز به درمان نیست، اما اگر استرس زیاد باشد باید آن را درمان کرد تا بدن بتواند دورهی قاعدگی منظمی داشته باشد.
تغییرات آب و هوایی
مسافرت به منطقهی جدید و تغییرات اقلیمی و آب و هوایی نیز با تاثیر بر هورمونهای مغز و قاعدگی باعث قطع یا تاخیر در قاعدگی میشود. در مورد تغییر اقلیمی میتوان به بدن فرصت داد تا بتواند خود را تطبیق دهد و نیاز به درمان خاصی نیست.
لاغری مفرط
دختران و زنانی که وزن بسیار پایینی دارند، به دلیل نداشتن بافت چربی مناسب و ایجاد اختلالات هورمونی در بدن دچار تاخیر در قاعدگی میشوند.
اگر دورهی قاعدگی شما به تاخیر افتاده، میتوانید از گیاهان زیر برای رفع این مشکل استفاده کنید به شرط آن که مطمئن شوید نسبت به آنها آلرژی ندارید.
زنجبیل
زنجبیل مادهای محرک است که مصرف آن در درمان بینظمی قاعدگی بسیار موثر است. زنجبیل را به چای خود اضافه کنید یا آن را با آب بجوشانید و سه بار در روز مصرف کنید تا قاعدگی منظمی داشته باشید.
جعفری
مصرف جعفری خشک یا تازه برای درمان بینظمی قاعدگی مفید است. چند برگ جعفری را در آب جوش بریزید و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پس از این که کاملا رنگ گرفت، مصرف کنید.
ریشهی انجیر هندی
جوشاندهی ریشهی انجیر هندی، دورهی قاعدگی شما را منظم میکند. شما میتوانید این جوشانده را در سه چرخهی قاعدگی متوالی و قبل از خواب مصرف کنید تا تاثیر آن را ببینید.
بومادران
بومادران گیاه دارویی است که موجب تعادل هورمونهای بدن زنان میشود. اگر دورهی قاعدگی شما به تاخیر افتاده، چای سرد بومادران را سه بار در روز مصرف کنید. این گیاه در کاهش درد نیز موثر است.
میوهها و سبزیجات
مصرف روزانهی برخی از میوهها مانند انبه، انگور و انار به تنظیم قاعدگی کمک میکند. البته نباید در مصرف آنها زیادهروی نکنید، زیرا موجب فقر آهن میشود. اگر دچار بینظمی قاعدگی شدهاید، سبزیجاتی مانند هویج، تربچه و خیار چنبر تلخ مصرف کنید.
نیک و نو
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,درمان بیماری ها با گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 16 اردیبهشت 1396 ساعت: 20:35
تعداد بازديد : 485
به این پست رای دهید:
فواید و خواص گیاه چریش در طب سنتی
چریش یکی از گیاهانی می باشد که قدمت بسیار دیرینه ای دارد که پیدایش آن به پنج هزار سال پیش باز می گردد، چریش در دامنه کوه ها ، جلگه و دشتها می روید، بوته های این گیاه دارای چندین برگ می باشد که شکل ظاهری شبیه به سبزه تره دارد. این گیاه را می توان در فصل بهار در سبزی فروش ها پیدا کرد. در ادامه مطلب با خواص و اهمیت مصرف این گیاه آشنا خواهیم شد
چریش
آش چریشی مخلوطی از حبوبات، بلغور و گیاه چریش است و نان چریشی نیز با استفاده از خمیر، زردچوبه، سیب زمینی، پیاز، روغن حیوانی و گیاه چریش در تنور پخته میشود .
گیاه چریش در خراسان شمالی به لحاظ شرایط اقلیمی آن بخصوص در مناطق شمالی در منطقه گلول شیروان، راز و جرگلان، ارتفاعات اسدلی و کوه شاه جهان اسفراین، سالوک، کوه بهار، قزلق و شوقان جاجرم و مناطقی از شهرستان مانه و سملقان میروید .
خواص ضد سرطانی گیاه چریش
چریش از خواص دارویی افسانهای بسیاری برخوردار است اما یکی از مهمترینِ آنها از بین بردن سلولهای سرطانیست. در بدن همه ما سلولهای سرطانی وجود دارد، اما این سلولها به طور طبیعی، بینظم و سازماندهی نشده هستند. اما اگر خودتان شرایط خاصی را در بدنتان فراهم کنید، آنها مجال سازماندهی مییابند. جهش از یک خطای جزئی به یک جنایت سازمانیافته و بروز فاجعهای عظیم. مادامی که این سلولها بیهدف اینطرف و آنطرف میچرخند، مشکلی پیش نمیآید. اما به محض اینکه همه یکجا جمع میشوند، فاجعهای به وقوع میپیوندد. مصرف روزانه مقدارکمی چریش، تعداد سلولهای سرطانی را از حد نصاب کمتر نگه میدارد، بنابراین امکان تجمع و حمله به دستگاههای مختلف بدن برایشان فراهم نخواهد شد.
خواص ضدباکتریایی چریش
دنیا لبریز از باکتریست. بدن نیز همینطور مملو از باکتریست. در وجود شما موجودات میکروارگانیسم فراوانی زندگی میکنند که ورای تصور شماست. بدون آنها امکان هضم هیچ چیزی برای شما وجود ندارد، در حقیقت امکان حیات شما نیز وجود نخواهد داشت. اکثر باکتریها مفیدند اما برخی از آنها دردسر سازند. بدن شما به طور مداوم در حال صرف انرژی برای کنترل آنهاست. اگر میزان باکتریهای مضر افزایش یابد، احساس ضعف میکنید زیرا سیستم دفاعی بدن مجبور به صرف انرژی مضاعف برای مقابله با آنها خواهد شد. با مصرف خوراکی و موضعی چریش میتوانید باکتریها را کنترل کرده، زمینه رشد فزاینده آنها را از بین ببرید و بدین ترتیب مجبور نیستید تا انرژی بدن را صرف مقابله با آنها نمائید. اگر روزانه میزان معینی چریش مصرف نمائید، باکتریهای مضر رودهای را نابود خواهد کرد و به طور کلی روده شما پاک و عاری از هرگونه عفونت خواهد ماند.
همچنین اگر در نقاط خاصی از بدن بوی نامطبوعی به مشام میرسد، بدین معناست که میزان فعالیت باکتریها در آن نقطه زیاد است. تقریبا همه به نوعی متحمل مشکلات پوستی خفیفی هستند. اگر مقداری برگ چریش را پیش از استحمام روی پوست خود مالیده و اجازه دهید تا مدتی باقی مانده و خشک شود و سپس با آب بشوئید، نقش پاککننده ضدباکتریایی خوبی را برایتان ایفا خواهد کرد.
شیوه دیگری از کاربرد موضعی چریش: چند برگ چریش را به مدت یک شب در آب خیس کنید و صبح با این آب استحمام کنید. اگر بدن خود را با آب چریش بشوئید، پوستی پاک و درخشان برایتان به ارمغان میآورد.
خواص چریش برای مرتاضهای سادانا
مهمتر از همه موارد بالا، خواص گرمابخشی چریش به بدن است. تولید گرما در بدن کمک شایانی به تولید نیروی مضاعفی در قالب انرژی میکند. طبیعتهای مختلفی میتواند بر بدن غالب شود که دو مورد از آنها در اصطلاح سنتی sheeta و ushna خوانده میشود. نزدیکترین واژه به “شیتا” در زبان انگلیسی “سرما” میباشد اما معادل کامل آن نیست. اگر طبیعت بدن شما به شیتا متمایل باشد، میزان ترشحات مخاطی در بدن شما افزایش مییابد. ترشحات مخاطی بیشِ از حد، زمینهساز بیماریهای عدیدهای از جمله سرماخوردگی متعارف و سینوزیت تا مشکلات فراوان دیگری در دستگاههای مختلف بدن میگردد.
برای یک هاتایوگی، مصرف چریش بسیار مهم است زیرا بدن آنها را تا حدودی به طبیعت اوشنا سوق میدهد. اوشنا به معنای سوختگیری میباشد. برای سادهاکا که در عوالم ناشناخته سیر میکنند، همراه داشتن کمی سوخت اضافه برای مواقعی که دستگاههای بدن به انرژی بیشتری نیاز پیدا کردند، قابل اطمینانتر است. ضروریست که شعله آتش را کمی افروختهتر از حد معمول نگه دارید. هنگامی که بر بدن طبیعت شیتا غالب شود، توانایی انجام فعالیت زیاد از فرد گرفته میشود. اما اگر بدن خود را به سوی طبیعت اوشنا سوق دهید، حتی اگر سیاحت کرده و با هر چیزی روبرو شوید این آتش مضاعف همواره مشتعل خواهد ماند و از عهده نفوذ عوامل خارجی برخواهد آمد. چریش در این مسیر نقش پشتیبانی قدرتمند را ایفا میکند.
نکاتی که باید مد نظر داشته باشید
مد نظر داشته باشید، در صورت مصرف بیش از حد، چریش موجب نابودی نطفه میگردد. خانمهای باردار در چهار تا پنج ماه اول بارداری که جنین در حال رشد است نباید چریش مصرف کنند. چریش صدمهای به تخمدان وارد نمیکند اما دمای مضاعفی در آن ناحیه ایجاد میکند و درهنگام بارداری که دمای بدن به طور طبیعی بالاست، این گرمای مضاعف ممکن است باعث از بین رفتن نطفه گردد. خانمهایی که قصد باردار شدن دارند نباید چریش مصرف کنید زیرا موجب گرمای مضاعف شده و این امر تهدیدی مشابه با یک جسم خارجی برای جنین محسوب میشود.
اگر دمای بدن بالا رود تغییرات خاصی در دستگاههای بدن رخ میدهد، که زنان بیش از مردان متوجه این موضوع خواهند شد. بعد از آغاز مصرف روزانه چریش، فواصل چرخه قاعدگی برخی از خانمها کوتاهتر میشود. در این موارد فقط کافیست آب بیشتری بنوشید. اگر نوشیدن آب به تنهایی برای کاهش دمای بدن کفایت نکرد، یک برش کوچک لیمو یا کمی آب لیمو به آب مصرفی خود اضافه نمائید و اگر باز هم مثمر ثمر نبود، آب gourd بنوشید که از خواص خنککنندگی برخوردار است. گزینه دیگر مصرف روغن کرچک است. اگر مقدار کمی از آن را به داخل ناف، اطراف چاکرای قلب، چال گردن و پشت گوش خود بمالید، بیدرنگ احساس خنکی خواهید کرد.
.
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 16 اردیبهشت 1396 ساعت: 20:26
تعداد بازديد : 1002
به این پست رای دهید:
فواید و خواص کنار در طب سنتی
درخت سدر ( کنار ) شباهت زیادی به درخت کاج دارد ولی تنومند تر و ارتفاعش بیشتر می باشد، درخت سدر را می توان درخت بومی منطقه جنوبی ایران دانست که میوه ی آن سرشار از مواد مغذی و ویتامین های گوناگون است، در ادامه می خواهیم به طور کامل با خواص میوه کنار آشنا شویم
ثمر کنار
ثمر سدر مانند میوه خوراکی است ، دربعضی از مناطق نیز به جای میوه استفاده میکنند. درخت کناربیشتر در کوهستانها میروید ودر حدود صدسال نیز در بعضی از مناطق عمر میکند.
برگ درخت کنار
برگهای کنار را خشک کرده و پودر نموده و جهت شستشوی بدن و مو بکار میبرند . برگ کنـار (سدر) حاوی تانن ، استرولهای گیاهی مانند بتاسیتوسترول ، بتاسیتوسترول گلوکزید و ساپونین ابلین لاکتون میباشد. ساپونین موجود در سدر عامل کف کنندگی در برگ کنار میباشد. ابلین لاکتون از دسته ساپونینهای استروئیدی است و به عنوان ماده اولیه برای تهیه هورمونهای استروئیدی میتوان بکار برد. کنـار با نام علمی Zizyphus درختی است به ارتفاع قریب به ۱۰ متر با شاخههای سفید تا خاکستری و برگهای قلبی شکل و کشیده با سه رگبرگ برجسته که گوشوارک آن به خار تبدیل شدهاست .
میوه کنار
میوه کنـار خوراکی است. کنـار میوه مغذی و سرشار از ویتامین C و مقادیر نسبتا خوبی از ویتامین B ،E و محتوی کلسیم، فسفر و آهن است. ارزش غذاییمیوه کنـار از لحاظ پروتیین، مواد معدنی، کلسیم، فسفر، کاروتن و ویتامین از سیب غنیتر و میزان کالری و ویتامین سی آن نسبت به پرتقال بیشتر است. میوه آن براحتی هضم و اثر ملینآور دارد و گوشت میوه آن شیرین و خوشمزه است. کنـار در ماههای دی و بهمن به بازار میآید و تا اواخر فروردین عرضه میشود. کنـار با قیمتی ارزانتر نسبت به سایر میوهها در دسترس است.
درخت کنـار مقاومترین درخت میوه به صورت درختچهای کوچک، خاردار با تاج پهن است میوه این درخت تخم مرغی شکل و به اندازه میوه زیتون یا کمی کوچکتر است. طعم این میوه ترش مطبوع و شیرین است. این درخت و میوه آن در جنوب ایران کنـار نامیده میشود و در کتابها به نامهای کنـار، سدر، سدره، منبل داوود، سنجد گرجی، نیم، ضال، ببر و شجره النبق نیز خوانده شدهاست. از قدیم از برگ سائیده درخت کنـار بهعنوان ماده پاک کننده موی سر و بدن استفاده شده و هنوز هم در برخی نقاط استفاده از آن متداول است. برگ سائیده کنـار «سدر» نام دارد. این درخت در استانهای جنوبی ایران مانند استان فارس، استان هرمزگان، استان بوشهر، استان خوزستان، استان کرمان و جنوب استان سیستان و بلوچستان به خوبی میروید.
شستشو با برگ کنار (سدر)
برگهای کنار را میتوان خشک و پودر کرده و جهت شستشوی بدن و مو بکار برد. برگ کنـار (سدر) حاوی تانن، استرولهای گیاهی مانند بتاسیتوسترول، بتاسیتوسترول گلوکزید و ساپونین ابلین لاکتون میباشد. ساپونین موجود در سدر عامل کف کنندگی در برگ کنار است. ابلین لاکتون از دسته ساپونینهای استروئیدی است و به عنوان ماده اولیه برای تهیه هورمونهای استروئیدی میتوان بکار برد.
موضوع: طب سنتی وسلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 16 اردیبهشت 1396 ساعت: 12:12
تعداد بازديد : 575
به این پست رای دهید:
خواص رازک برای پوست در طب سنتی
رازک گیاهی علفی و دوپایه است، که بیشتر در ساخت ماءالشعیر کاربرد دارد. رازک تلخ مزه و می توان در مصارف غذایی هم استفاده کرد. در طب سنتی از این گیاه به دلیل خواص دارویی بی نظیرش در درمان اختلالات عصبی و مشکلات پوستی استفاده شده است و همچنین قرص این گیاه فعالیت ضد ایدز دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
رازک
رازک با نام عمومی Hops که به عربی حشیشه الدینار نامیده می شود، گیاهی است علفی، چند ساله و بالا رونده.
این گیاه ۲ پایه بوده و اعضای آن پوشیده از تارهای خشن است.
برگ های گیاه، متقابل، دندانه دار و مرکب از ۳ تا ۵ لوب نامساوی است. گل های نر به صورت مجتمع و گل آذین خوشه هستند.
گل های ماده، به صورت مخروط مانند سفید مایل به حنایی می باشند.
قسمت مورد استفاده گیاه، مخروط های ماده(گل های ماده) آن است که دارای بوی معطر و مطبوع با طعم تلخ است.
این گیاه بیشتر در نواحی شمال ایران از جمله گرگان، چالوس، تنکابن، رشت، لاهیجان و آستارا می روید.
تاریخچه
کاربرد عمده ی <رازک> در تولید ماءالشعیر به دلیل طعم تلخ آن است. عصاره ی رازک به عنوان طعم دهنده در غذا و صنعت نوشابهسازی مصرف می شود.
در قدیم، از خاصیت مُدر بودن آن استفاده می شد. دیگر مصارف سنتی آن، درمان انقباضات روده ای، بیماری سل، سرطان و التهاب مثانه بود.
حمام کردن در وان زوائد حاصل از تخمیر رازک، تأثیر جوان کننده دارد و برای رفع مشکلات قاعدگی موثر است.
برخی اوقات، در افرادی که <رازک> می چیدند، اثرات آرام بخش مشاهده می شد و به همین جهت از گل های رازک، به عنوان مُسکن استفاده می کردند. گاهی نیز به منظور رفع مشکلات عصبی، گل های رازک را در بالش می گذاشتند. عصاره برخی از انواع رازک به دلیل خاصیت نرم کنندگی، در فرآورده های پوستی به کار می رود.
کاربرد رازک
<رازک> به عنوان یک فاکتور نگهدارنده و طعمدهنده در صنایع غذایی بالأخص برای تهیه ماءالشعیر استفاده میشود و مسئول طعم تلخ در ماءالشعیر است.
<رازک> در کرمها و لوسیونهای مخصوص پوست نیز کاربرد دارد.
در تهیه شکلات، کیک و ژلاتین هم از <رازک> استفاده میشود.
داروهای گیاهی حاوی <رازک> روز به روز در حال گسترش میباشند.
اثرات آرامبخش و خوابآور رازک
برگهای رازک مواد شیمیایی به نام اتانولیک اسید و دیاکسیدکربن آزاد میکنند که فعالیتهای بدن و دمای بدن را کاهش میدهند و کتامین را در بدن افزایش میدهند که تمام این عوامل باعث خوابآلودگی میشود و اثرات آرامبخش دارد. در نتیجه <رازک> گیاهی بینظیر برای تسکین اضطراب است و باعث ایجاد آرامش و خواب میشود.
کاهش علائم یائسگی با مصرف رازک
سابق بر این برای برطرف کردن علائم یائسگی از هورموندرمانی استفاده میشد و قرصهای حاوی استروژن و پروژسترون تجویز میگردید؛ اما با مشخص شدن اثر این داروها بر افزایش ریسک ابتلا به سرطانهای سینه و تخمدان مصرف این داروها ممنوع گردید. اخیراً به جای هورمون درمانی به خانمها در سنین یائسگی توصیه میشود تا از گیاهان دارویی حاوی هورمونهای زنانه استفاده نمایند.
رازک دارای مواد شیمیایی شبهاستروژنی میباشد که برای شرایطی که با تغییرات هورمونی در ارتباط است، مفید میباشد. یکی از این شرایط یائسگی میباشد؛ زیرا در سنین یائسگی سطح هورمونهای زنانه کاهش مییابد و نیاز است تا این هورمونها از منابع دیگری تامین شوند. یکی از بهترین منابع هورمونهای زنانه رازک میباشد. نتایج تحقیقات نشان میدهد مصرف روزانه عصاره <رازک> به دلیل دارا بودن استروژنهای گیاهی بر کاهش علائم ناشی از یائسگی مانند گرگرفتگی موثر است.
رازک علیه سرطان
فعالیت ضد سرطانی پلیفنلهای موجود در عصاره رازک در تحقیقات متعدد به اثبات رسیده است. <رازک> سرشار از آنتیاکسیدانها میباشد و از جمله گیاهانی است که از ظرفیت آنتیاکسیدانی بسیار بالایی برخوردار است و با تمام سرطانها مبارزه میکند. البته گیاهانی که دارای فیتواستروژنها مانند رازک، کوهوش سیاه و … هستند؛ رشد سلولهای سرطانی در سینه را مهار میکنند.
رازک، گیاهی ضدعفونیکننده
پزشکان چینی از سالیان دور رازک را به علت اثرات ضدعفونیکنندهاش مصرف میکردند. ماده شیمیایی زانتوهومول xanthohumol که در رازک وجود دارد، به عنوان یک عامل ضدعفونیکننده عمل میکند و میکروارگانیسمهایی چون باکتریها، ویروسها، قارچها و … را از بین میبرد.
فعالیت ضد ایدز رازک
تحقیقات نشان میدهد زانتوهومول که ماده شیمیایی موثر گیاه رازک میباشد، فعالیت ضد ایدز دارد و برای تهیه داروهای ضد ایدز میتوان از عصاره این گیاه استفاده نمود.
مناسب برای پوست شما
کلاژن مسئول قابلیت ارتجاعی و سفتی پوست است که جوانی و شادابی را برای پوست به همراه دارد. کلاژناز آنزیمی است که کلاژن موجود در پوست را تجزیه میکند. در نتیجهی فعالیت این آنزیم پیری زودرس و چین و چروک در پوست ایجاد میشود. مواد شیمیایی موجود در گیاه رازک فعالیت ضد آنزیم کلاژناز دارند و باعث جوانی و شادابی پوست میشوند. همچنین فعالیت آنتیاکسیدانی و ضد باکتریایی مواد شیمیایی موجود در این گیاه، پوست را علیه آکنه و سایر آسیبهای پوستی محافظت میکند.
موضوع: تحقیق گیاهان دارویی,گیاهان دارویی و سلامت,خواص گیاهان دارویی,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 16 اردیبهشت 1396 ساعت: 12:05
تعداد بازديد : 504
به این پست رای دهید:
لاغری با لیمو ترش و طب سنتی
لاغری با لیمو ترش
لیمو ترش یکی از پرخاصیت ترین مرکبات در همه فصل های سال است و از آن به عنوان یک چاشنی خوش طعم و مفید برای سلامت بدن استفاده می شود. ویتامین C و آنتی اکسیدان های لیموترش سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و سلول ها را از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد و بروز سرطان محافظت می کنند، اما یکی از مهم ترین خواص لیموترش چربی سوزی آن است. اگر می خواهید در کنار حفظ تندرستی، تناسب اندام نیز داشته باشید، نوشیدنی های چربی سوز از ترکیب لیموترش و دیگر مواد غذایی تهیه کنید و بنوشید و لاغری با لیمو ترش را امتحان کنید
لاغری با لیمو ترش
لاغری با لیمو ترش و سرکه سیب
سرکه سیب و لیمو ترش دارای ترکیباتی چربی سوز هستند، به همین دلیل با مصرف ترکیب این دو ماده می توانید خیلی زود و با حفظ سلامتی لاغر شوید. به این منظور عصاره یک برش لیموی تازه را با مقداری سرکه سیب مخلوط کنید و قبل از هر وعده غذایی مقداری از آن را بنوشید.
تخم شربتی و لیمو ترش
تخم شربتی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم فراوانی دارد. همچنین دارای یک ماده معدنی به نام بورون است که باعث انتقال کلسیم به استخوان ها می شود. ترکیب تخم شربتی و لیموترش یکی از بهترین نوشیدنی ها برای کاهش وزن است. دانه های ژلاتینی تخم شربتی بدون کالری اند و تا مدت ها شما را سیر نگه می دارند.
به این منظور یک قاشق تخم شربتی را در یک لیوان بزرگ آب گرم بریزید و اجازه دهید یک ساعت بماند، سپس عصاره نصف لیموی تازه را به آن اضافه کرده و روزی دو وعده (قبل از ناهار و شام) از آن بنوشید.
جعفری و لیمو ترش
نوشیدن روزانه یک لیوان مخلوط جعفری و لیموترش با معده خالی، میزان سوخت و ساز بدن را ۴۰ درصد افزایش می دهد، مقداری جعفری را ریز کرده، سپس عصاره یک عدد لیموترش و مقداری آب به آن اضافه کنید. این معجون را تا پنج روز با معده خالی بنوشید، سپس یک استراحت ۱۰ روزه به بدنتان بدهید و بعد دوباره این نوشیدنی را مصرف کنید. این معجون برای سوزاندن کالری استفاده می شود و ویتامین ها و مواد معدنی را به بدن می رساند.
لاغری با لیمو ترش و خیار
ترکیب خیار و لیموترش آنزیم های روده کوچک را برای هضم بهتر غذا فعال می کند، همچنین اشتهای شما را کاهش می دهد و در نتیجه چربی ها را از بین می برد.
برای تهیه این نوشیدنی، یک خیار و لیموترش حلقه حلقه شده، یک قاشق چای خوری پودر زنجبیل و یک قاشق غذاخوری نعناع خشک را در یک ظرف شیشه ای پر از آب بخیسانید و در یخچال نگهداری کنید. تا یک هفته، قبل از هر وعده غذایی، یک لیوان از این مایع بنوشید. یک هفته مصرف را متوقف کنید و بعد دوباره این معجون چربی سوز را میل کنید.
لیموناد
مصرف این نوشیدنی خارج از وعده های غذایی به خصوص هنگام ناشتا بدن را پاکسازی می کند و باعث کاهش وزن می شود. برای تهیه این نوشیدنی مقدار مناسبی آب داغ کنید تا جوش بیاید، سپس زیر شعله را خاموش کرده، دو فنجان چای سبز را داخل آن بریزید و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه دم بکشد. زمانی که چای آماد شد، عصاره یک عدد لیموترش، یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب و کمی زنجبیل به آن اضافه کرده و داخل مخلوط کن بریزید، تمام مواد را به مدت ۳۰ ثانیه میکس کنید. این ترکیب را صاف کرده و گرم یا سرد میل کنید.
نیک و نو
موضوع: طب سنتی وسلامت,گیاهان دارویی و سلامت,خواص میوه ها,
نویسنده: paray
تاریخ: شنبه 16 اردیبهشت 1396 ساعت: 11:57
تعداد بازديد : 549
به این پست رای دهید:
بهترین پاک کننده آرایش طبیعی چیست؟
همانطور که اغلب بانوان زمان خاصی را در ابتدای روز به آرایش کردن صورت خود اختصاص میدهند، باید برای پیشگیری از جذب مواد شیمیایی و مضر لوازم آرایشی، حتما قبل از خواب آرایش صورت خود را پاک کنند. برای انجام اینکار باید از موادی استفاده کنید که مطمئن شوید مواد آرایشی به طور کامل پاک شدهاند. اما بهترین پاک کننده آرایش طبیعی کدام است؟ در ادامه بهترین مواد پاک کننده طبیعی از نظر طب سنتی را معرفی میکنیم. لطفا با گیاه یاب همراه باشید.
پاک کننده آرایش
روغن های گیاهی
بهترین پاک کننده آرایش صورت، روغنهای گیاهی هستند. روغن زیتون به دلیل داشتن مواد مغذی مثل ویتامین E باعث تغذیه و شادابی پوست صورت و اطراف چشم میشود. شما میتوانید روغن زیتون را با کمی روغن درخت چای یا کرچک مخلوط کنید و با دست روی صورت ماساژ دهید. پس از ۱۰ دقیقه پارچهی نمداری را روی صورت خود بگذارید و پوستتان را پاک کنید.
برای پاککردن چشمهایتان نیز از روغن بادام خالص استفاده کنید، زیرا سرشار از ویتامین E است.
ماسک عسل
در طب سنتی ایران، عسل جایگاه طبی ویژهای دارد و از آن برای درمان بیماریهای بسیاری استفاده میشود. این مادهی طبیعی پرخاصیت به عنوان یک پاک کننده آرایش نیز کاربرد دارد.
اگر پوست شما خشک است، عسل را با شیر مخلوط کنید، روی صورت بمالید و بعد از چند دقیقه با آب گرم بشویید. اگر پوست شما چرب است، به جای شیر از آبلیمو استفاده کنید.
همچنین میتوانید یک قاشق چایخوری عسل را با شش قاشق چایخوری روغن بادام و یک زردهی تخممرغ ترکیب کنید و روی صورت بمالید. پس از خشک شدن، آن را با آب ولرم بشویید تا صورت شما پاک و شاداب شود.
ماسک آرد نخود
نصف استکان آرد نخود را با نصف استکان شیر و یک قاشق چایخوری زردچوبه مخلوط کنید، سپس این خمیر را روی صورت بمالید و پس از دو دقیقه بشویید. زردچوبه پاککنندهی جرم و آلودگی پوست شماست. با استفاده از این ماسک صورت خود را با ترکیبی از مواد طبیعی بشویید و تقویت کنید.
پاک کننده آرایش
ماسک آلوئهورا
وازلین و آلوئهورا پوستتان را شفاف کرده و چسبندگی مواد آرایشی را از سطح پوست پاک میکند. برای تهیهی این ماسک ژل آلوئهورا را با وازلین (به مقدار مساوی) ترکیب کرده و آرایش را از صورتتان پاک کنید.
ماسک بلغور جو و هلو
این پاک کننده آرایش گیاهی مناسب روزهای گرم تابستان است. برای تهیهی این ماسک، هلوی رسیدهی را کاملا له کرده و آن را با پودر بلغور و عسل مخلوط کنید، سپس روی صورت خود بمالید و پس از چند دقیقه آن را با آب بشویید.
ماسک پرتقال
پوست پرتقال را خشک و آن را پودر کرده، سپس با شیر ترکیب کنید و روی صورت بمالید. این ماسک باید پنج دقیقه روی صورتتان بماند، سپس آن را با آب ولرم بشویید. این کار را در فاصلههای زمانی مختلف تکرار کنید تا اثر آن را در شادابی صورت ببینید.
ماست
برای پاک کردن رژگونه و پودر از روی پوست از ماست استفاده کنید. فقط کافی است مقداری پنبهی فشرده را در ماست بزنید و روی پوست بکشید، سپس صورتتان را با آب سرد آبکشی کنید.
نکته مهم
– پاک کننده آرایش طبیعی نیز مانند پاککنندههای شیمیایی ممکن است موجب بروز حساسیتهای پوستی شوند. توصیه میشود قبل از استفاده از آنها را روی مچ دستتان امتحان کرده و در صورت عدم حساسیت از آنها استفاده کنید.
نیکونو
موضوع: گیاهان دارویی و زیبایی,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 15 اردیبهشت 1396 ساعت: 14:17
تعداد بازديد : 425
به این پست رای دهید:
خواص گیاه آب بشقابی در طب سنتی
بررسی گیاه دارویی آب بشقابی Centella asiatica L Urban
گیاه آب بشقابی با نام علمی Centella asiatica L Urban از خانواده چتریان Apiaceae می باشد از هزاران سال پیش در کشورهای آسیای شرقی, هندوستان, چین, اندونزی, سری لانکا و جنوب آفریقا به طور سنتی به کار می رود
گیاه آببشقابی با نام علمی .Centella asiatica (L.) Urban از خانواده چتریان (Apiaceae) میباشد. از هزاران سال پیش در کشورهای آسیای شرقی، هندوستان، چین، اندونزی، سریلانکا و جنوب آفریقا بهطور سنتی بهکار میرود.
این گیاه بومی نواحی گرمسیری دو نیمکره به خصوص سریلانکا و جنوب آفریقا، جنوب شرقی آسیا، هند و قسمتهایی از چین و جنوب غربی دریای ایسلند، ماداگاسکار، جنوب و جنوب شرقی آمریکا، مکزیک، ونزوئلا و کلمبیا است. در نواحی مرطوب هندوستان، پاکستان، سریلانکا تا ارتفاع ۷۰۰ متری و در ایران این گیاه نم روی و آسیبپذیر تنها در محدوده تالاب انزلی میروید. ترکیبات اصلی این گیاه اسید آسیاتیک، اسید مادکاسسیک و سایر مشتقات گلیکوزیدهای استریتریترپنی، آسیاتیاکوزید و مادکاسوزید میباشد.
این گیاه دارویی در انسان برای درمان بیماریهای پوستی، نارسایی دریچههای وریدی اندامها و عدم تخلیه مناسب خون، عفونتهای مایکوباکتریایی و سلولیت بهکار میرود. این مقاله سعی دارد تا اطلاعات جامعی در مورد این گیاه دارویی منحصربه فرد و فراموش شده در اختیار علاقهمندان قرار دهد.
موضوع: گیاهان دارویی و سلامت,خواص عرقیات گیاهی,
نویسنده: paray
تاریخ: جمعه 15 اردیبهشت 1396 ساعت: 14:08
تعداد بازديد : 2164
به این پست رای دهید:
تبلیغات
آمار
ورود کاربران
مطالب پیشنهادی